Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
SteelGandalf
Αύριο το απόγευμα (17:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος των Τρικάλων, σε ένα ακόμη, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

18η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τρίκαλα - Άρης
SteelGandalf
19η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τετάρτη, 17/2/2016, 17:00
(novasports3 "live")

Άρης - Κόροιβος

QUOTE(www.arisbc.gr - 16/2/2016)
Δ. Πρίφτης και S. Cupkovic για τον αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται την Τετάρτη (17/02, 17:00) τον Κόροιβο Αμαλιάδας και οι Δημήτρης Πρίφτης, Slaven Cupkovic, μιλώντας στο www.arisbc.gr, συνιστούν προσοχή στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας μας.


Ο κόουτς του ΑΡΗ δήλωσε:

«Έχοντας επικεντρώσει πλέον την προσοχή μας μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ετοιμαζόμαστε για μία δυνατή μάχη με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Μία ομάδα η οποία παρά το πρόσφατο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, παραμένει πολύ καλή, με καλό ρόστερ και εμπειρία, επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Θυμόμαστε την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου και πρέπει να διδαχτούμε απ’ αυτήν, παρουσιάζοντας ένα σοβαρό πρόσωπο το οποίο θα μας επιτρέψει να πάρουμε ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών δε μας αποπροσανατολίζει, αφού κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Η συγκέντρωση, η διάρκεια στην άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη του αγώνα».

Ο Slaven Cupkovic από την πλευρά του επισήμανε:

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας. Δεν ξεχνάμε ότι ο Κόροιβος είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που κατάφεραν να μας κερδίσουν στη φετινή σεζόν. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε κάθε αντίπαλο κι αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Ο Κόροιβος είναι καλύτερη ομάδα απ’ ότι δείχνουν η βαθμολογική θέση και τα πρόσφατα αποτελέσματά του, πριν από τη νίκη με την Κηφισιά», δήλωσε ο Σέρβος φόργουορντ και συνέχισε:

«Τώρα που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας στο Eurocup, επικεντρώνουμε όλη την προσοχή μας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση και ο αγώνας με τον Κόροιβο είναι ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παίξουμε την άμυνα που μπορούμε, θα φτάσουμε στην απαραίτητη νίκη».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 17/2/2016)
Η αντεπίθεση για την 3η θέση συνεχίζεται στο Παλέ κόντρα στον Κόροιβο! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Άρης παραμένει σε… ευρωπαϊκούς ρυθμούς, υποδέχεται σήμερα (17:00) τον Κόροιβο στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής και θέλει να παραμείνει αήττητος μέσα στο Φεβρουάριο στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να κάνει άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Εξυπακούεται ότι οι κίτρινοι τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό πρέπει να τα κερδίζουν, εύκολα ή δύσκολα. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες, ειδικά εντός έδρας. Ο Άρης έχει μόλις μία ήττα σε 18 επίσημους αγώνες του στο Παλέ και θα φροντίσει σήμερα να διευρύνει αυτή την επίδοση.

Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να κάνει σωστά όλα τα βήματα μέχρι τον πολύ κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο στις 28 Φεβρουαρίου. Έχει κάνει ήδη τα δύο, νικώντας το Λαύριο και τα Τρίκαλα, απομένουν άλλα δύο, το σημερινό στον αγώνα με τον Κόροιβο και το Σάββατο στην Καβάλα.

Οι κίτρινοι δεν παρεκκλίνουν της φιλοσοφίας και της λογικής που διέπει την αγωνιστική τους παρουσία. Κοιτούν κάθε αγώνα ξεχωριστά και αυτό κάνουν και τώρα, υποδεχόμενοι τον Κόροιβο, που πέρασε μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης με έξι σερί ήττες, αλλά κέρδισε την Κηφισιά το Σάββατο και βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η ήττα στον αγώνα της Αμαλιάδας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή, δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν. Δεν υπάρχει, ωστόσο, τάση ρεβάνς. Υπάρχει πολύ ξεκάθαρα ο στόχος της νίκης για την πορεία προς την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχουν οι κίτρινοι, που θα στηριχθούν για άλλη μια φορά στην άμυνά τους, την τρίτη καλύτερη στην Α1 μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με παθητικό 66,8 πόντων ανά αγώνα. Η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ καταρχήν και ο περιορισμός του Ντουέιν Ντέιβις, του καλύτερου παίκτη του Κόροιβου είναι τα στοιχεία που θα απλοποιήσουν τα πράγματα για τον Άρη και θα τον οδηγήσουν στη νίκη Νο14 στο πρωτάθλημα.



Ο αγώνας ξεκινάει σε λιγότερη από μία ώρα. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, δεν θα τον παρακολουθήσω από κοντά -ας όψονται τα μπλόκα των δημοκρατών Ελλήνων αγροτών- αλλά ευτυχώς υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη (novasports3).
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος : 22-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κόροιβος : 51-32

3η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος : 75-44

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κόροιβος : 99-56

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 17/2/2016)
Σκόρ, θέαμα και ουσία στο Παλέ! Ο Άρης σκόρπισε τον Κόροιβο (99-56)!

Ο Άρης συνδύασε σκορ και θέαμα απέναντι στον Κόροιβο, στην πιο παραγωγική ημέρα του στο πρωτάθλημα. Κέρδισε με σκορ 99-56, έφτασε τις πέντε σερί νίκες και 14 συνολικά και συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια.


Μόνο ένα πεντάλεπτο άντεξε ο Κόροιβος μέσα στο Παλέ. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 10-10 με τον Βασιλόπουλο να δημιουργεί τα μοναδικά προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Οι κίτρινοι ανέβασαν την πίεσή τους, ο Χάγκινς και ο Γουάιτ έσβησαν τα φώτα με τα κοψίματά τους, βγήκαν αιφνιδιασμοί και εύκολα καλάθια μέσα από όμορφες συνεργασίες και μπορεί το 22-17 στο δεκάλεπτο να έμοιαζε “κλειστό” σκορ, όμως ο Άρης κυριαρχούσε στο παρκέ.

Στη δεύτερη περίοδο έκανε σερί 19-4 και έφτασε στο +20 (41-21) παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του τραυματία Ντουέιν Ντέιβις. Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα οι κίτρινοι έφτασαν και στο +21 (51-30) λίγο πριν το ημίχρονο (51-32), έχοντας 13 ασίστ σε 20 εύστοχα σουτ!

Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης προσέφερε ακόμα περισσότερο θέαμα, το συνδυάσε άριστα με την ουσία και προηγήθηκε με 63-41 στο 26’, έφτασε στο +29 (72-43) ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου που έκλεισε στο 75-44.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου οι κίτρινοι έτρεξαν σερί 11-0 και έφτασαν τη διαφορά στους 42 πόντους (86-44), παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Ο Πρίφτης είχε ήδη ρίξει στο παρκέ και τον Δίπλαρο και βρήκε χρόνο να ξεκουράσει τους Αμερικανούς του. Αυτό δεν άλλαξε καθόλου τον ρυθμό του Άρη που συνέχισε να παίζει το μπάσκετ που ξέρει για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-32, 75-44, 99-56.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 9 (5ρ., 2σ., 2κλ.), Γουότερς 13 (5/5δπ., 1/2τρ., 3ασ.), Χάγκινς 15 (3/6β., 6/6δπ., 2κοψ.), Μούρτος 7 (3ρ., 2ασ.), Μακ Νιλ 12 (2/2β., 2/4δπ., 2/2τρ., 3ασ.), Ξανθόπουλος 7 (7ασ.), Πελεκάνος 9 (1/2β., 4/5δπ.), Τσούπκοβιτς 3 (1), Δίπλαρος 5 (2ασ., 2κλ.) Ζάρας 10 (2/2β., 2/3τρ., 4ρ.), Κοέν 9 (3ρ., 2ασ., 3κλ.), Σίμτσακ (5ρ., 2ασ.).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Τρότερ 10 (1), Σλαφτσάκης 6, Βασιλόπουλος 9 (1), Τσάπιν 6 (2), Χάρις 6, Συνετός, Πουλιανίτης 3 (4ρ.), Χριστοδούλου 6, Χάρντινγκ 4, Χαριτόπουλος 6, Γεωργάκης.


Με τέτοια ποσοστά ευστοχίας, η διαφορά των 43 πόντων μπορεί να θεωρηθεί και μικρή!!!
Timemaster
Παιχνίδι χωρίς πολλά σχόλια για άλλη μια φορά.

Με 65% εντός παιδιάς.
47% στα τρίποντα.
44 πόντους στο ζωγραφιστό.
27 ασίστ (στην πρώτη περίοδο είχαμε 9 εύστοχα σουτ και 8 ασίστ)
30 πόντους από λάθη αντιπάλου
οδηγήσαμε τον Κόροιβο σε 25 λάθη
με μοναδικό παίχτη από εμάς να μη σκοράρει τον Σίμτσακ
και όλοι οι παίχτες να παίζουν πάνω από 8μιση λεπτά.

Ενώ από ότι βλέπω και διαβάζω προσφέραμε και θέαμα.

Ο Δίπλαρος είχε 2/4 σουτ , 1/4 βολές , ριμπάουντ , 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.
Από την άλλη ο Πουλιανίτης σε 14 λεπτά είχε 1/4 σουτ , 1/2 βολές 4 ριμπάουντ και ένα λάθος.... ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΠΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΠΚΟΒΙΤΣ!!!!
tongue.gif

Τώρα που δεν έχουμε τα μακρινά ταξίδια και που θα παίζουμε μονάχα ένα παιχνίδι την εβδομάδα θα βλέπουμε έναν άλλο Άρη.
Με πολύ ενέργεια και ομάδα προσαρμοσμένη στους αντιπάλους της.

rolleyes.gif

hagi
Άλλη μια νίκη.. Ήρθε πολύ εύκολα.Συμφωνώ ότι πλέον η ομάδα θα είναι ξεκούραστη και θα αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με περισσότερη ενέργεια καθώς δεν είναι μόνο ο αγώνας αλλά και τα ταξίδια..Βέβαια από την άλλη δεν θα έχει τον ρυθμό που χρειαζεται αλλά νομίζω στην παρούσα φάση δεν θα μας κανει κακό.Ίσα ίσα που μας βελτίωσε η Ευρώπη και μας έκανε πιο δυνατούς.
Τώρα έχουμε Καβάλα ,το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι όλα για όλα για την Καβάλα και έτσι όπως έχασε σήμερα.
Θα πρέπει από την αρχή να μπούμε δυνατά ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια να γίνει ντέρμπι στο τέλος.
Από τη μία η ομάδα δείχνει μια σιγουριά αλλά από την άλλη φοβάσαι μήπως κάνουν κανένα κακό ματς και κάνουμε ήρωες την Καβάλα.
Να δούμε τί θα κάνει και η ΑΕΚ αύριο και μετά για το μεταξύ μας έχουμε καιρό..
SteelGandalf
Σήμερα το απόγευμα (17:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος της Καβάλας, σε ένα ακόμη, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

20η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Καβάλα - Άρης
rahxephon13
Επειδη sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/mexri-thn-teleytaia-stigmh-gia-senter-o-olympiakosεδω λεει οτι ο ολυμπιακος κοιταζει χαγκινς ενω εχω δει και αλλου αυτη την φημη ξερει κανεις τη συμβολαιο εχει ο παιχτης? ποσο εφικτο θα ηταν κατι τετοιο οικονομικα κυριως σε λογικα πλαισια παντα?
gerorge
QUOTE (rahxephon13 @ Feb 22 2016, 15:26 ) *
Επειδη sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/mexri-thn-teleytaia-stigmh-gia-senter-o-olympiakosεδω λεει οτι ο ολυμπιακος κοιταζει χαγκινς ενω εχω δει και αλλου αυτη την φημη ξερει κανεις τη συμβολαιο εχει ο παιχτης? ποσο εφικτο θα ηταν κατι τετοιο οικονομικα κυριως σε λογικα πλαισια παντα?



Μυρίζει κλασικό σπορτ24 που απο το πουθενά προσπαθεί να βγάλει θέμα. Ο Άρης δεν νομιζω να παραχωρήσει τον Χαγκινς ουτε καν για τρέλα λεφτα ενώ απο την αλλη ο Ολυμπιακός δεν παιζει να θέλει παικτη μονο για Ευρώπη γιατι θα πρέπει να δουλεύει ταυτόχρονα δυο διαφορετικές ομάδες. Οποτε δεν νομιζω να ειναι καν άξιο αναφοράς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
tuareg
QUOTE (rahxephon13 @ Feb 22 2016, 15:26 ) *
Επειδη sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/mexri-thn-teleytaia-stigmh-gia-senter-o-olympiakosεδω λεει οτι ο ολυμπιακος κοιταζει χαγκινς ενω εχω δει και αλλου αυτη την φημη ξερει κανεις τη συμβολαιο εχει ο παιχτης? ποσο εφικτο θα ηταν κατι τετοιο οικονομικα κυριως σε λογικα πλαισια παντα?


90χιλιαρικα παιρνει αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησουμε
(βασικα ισχυει οτι λεει ο geroge )
SteelGandalf
Αύριο το μεσημέρι (16:15), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος της Κηφισιάς, σε ένα ακόμη, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

22η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κηφισιά - Άρης
SteelGandalf
Σήμερα το απόγευμα (17:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του Απόλλωνα Πατρών, σε ένα ακόμη, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

23η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Απόλλων Πατρών - Άρης
SteelGandalf
Αύριο το απόγευμα (17:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του Ρεθύμνου, στο τελευταίο, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

25η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Ρέθυμνο - Άρης
SteelGandalf
26η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 9/4/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Κολοσσός Ρόδου

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σήμερα και ο Άρης υποδέχεται τον κακό του δαίμονα, Κολοσσό, ο οποίος μετράει 5 σερί νίκες απέναντι στους γηπεδούχους. Ήταν πριν τρία χρόνια που ο Άρης κέρδισε για τελευταία φορά, μέσα-έξω, τον Κολοσσό την σεζόν 2012-2013 και από τότε δεν τα έχει καταφέρει ξανά. Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή (14/3/2015 για την ακρίβεια) έφτασε κοντά στη νίκη, στο Βενετόκλειο, αλλά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (σκορ 70-70), όπου και τελικά το έχασε με έναν πόντο (78-77).

Στο φετινό παιχνίδι του 1ου γύρου, οι Θεσσαλονικείς, μετά από μια κακή εμφάνιση, ηττήθηκαν με σκορ 76-70, σε ένα παιχνίδι στο οποίο "γεννούσαν και τα κοκόρια" των παιχτών του Κολοσσού!

Anyway, ο σημερινός αγώνας είναι εντελώς διαδικαστικός για τον Άρη, αφού από την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη του επί του Ρεθύμνου, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Απόντας από την σημερινή αναμέτρηση θα είναι ο Jerel McNeal (έχει έναν τραυματισμό στον καρπό του δεξιού του χεριού). Το μόνο που, ουσιαστικά, μένει να ολοκληρωθεί σήμερα δεν είναι άλλο από την τελική κατάταξη της βαθμολογίας και των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας.

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/4/2016)
Αυλαία στη κανονική διάρκεια με Κολοσσό για ρεβάνς, ρεκόρ και πρόβα πλέι οφ! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο μαραθώνιος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σήμερα (17:00) για τον Άρη στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Κολοσσό. Βαθμολογικά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει για τους κίτρινους, οι οποίοι όμως έχουν κίνητρο για να κερδίσουν τον… κακό τους δαίμονα.

Ο Κολοσσός μετράει περισσότερες νίκες από τον Άρη στα μεταξύ τους παιχνίδια, είναι η ομάδα που τον κέρδισε στο ξεκίνημα του 2016, όταν ξεκίνησε το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών και υπό αυτή την έννοια υπάρχει στο μυαλό όλων η διάθεση για μια άτυπη ρεβάνς.

Οι κίτρινοι με ρεκόρ 19-6 θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη που τους παρείχε στα προηγούμενα 12 παιχνίδια εντός έδρας για το πρωτάθλημα και η νίκη θα σημαίνει ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης στη μετά Γκάλη εποχή, όταν την περίοδο 1992-93 με τον Ρόι Τάρπλεϊ στο ρόστερ έκλεισαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 20-6.

Το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά ουδείς στο κίτρινο στρατόπεδο είναι αδιάφορος, γιατί προσεχώς έρχονται τα πλέι οφ και η συγκέντρωση όλων πρέπει να βρίσκεται (και βρίσκεται) στο ύψιστο επίπεδο.

Υπό αυτό το σκεπτικό, το σημερινό παιχνίδι με τον Κολοσσό, μια ομάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική και φέτος, είναι μια πρόβα τζενεράλε για τους αγώνες της α’ φάσης των πλέι οφ και έτσι το βλέπουν οι παίκτες και ο Δημήτρης Πρίφτης, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Τζερέλ Μακ Νιλ λόγω του προβλήματος στον καρπό του δεξιού του χεριού.


Και μια αναφορά για τα σενάρια της κατάταξης:

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/4/2016)
Κηφισιά, ΠΑΟΚ ή Κολοσσός; Όλα τα σενάρια για τον αντίπαλο του Άρη στα πλέι οφ

Ο Άρης είναι οριστικά τρίτος, αλλά δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό του στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Θα τον γνωρίζει την ώρα που θα ολοκληρώνεται στο Παλέ το δικό του παιχνίδι με τον Κολοσσό.


Οι κίτρινοι θα παίξουν με την Κηφισιά, τον ΠΑΟΚ ή τον Κολοσσό. Αν η Κηφισιά ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο Ζηρίνειο και ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Καβάλα στην Καλαμίτσα, τότε αντίπαλος του Άρη θα είναι η Κηφισιά.

Αν η Κηφισιά ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στην Καλαμίτσα από τη Καβάλα, τότε θα είναι αντίπαλος του Άρη στην πρώτη φάση των πλέι οφ, εκτός κι αν οι κίτρινοι ηττηθούν από τον Κολοσσό. Σε αυτό το σενάριο αντίπαλος του Άρη θα είναι ο Κολοσσός και ο ΠΑΟΚ θα κατρακυλήσει στην 7η θέση, γιατί χάνει σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

Αν η Κηφισιά κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τότε είναι οριστικά πέμπτη και θα παιχτεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Κολοσσού η 6η θέση.


Οι συμπολίτες το έχουν δηλώσει πως μας θέλουν αντίπαλους στα playofffs. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους τερματίζοντας στην 6η -και μόνο- θέση. Αυτό όμως, κατά πως φαίνεται, δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς. Με άλλα λόγια, αν και πίστευαν πως εκείνοι θα επιλέξουν, τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει...
sinkazama82
Θεωρείς απίθανο να κάτσει να χάσει ο ΠΑΟΚ από την Καβάλα;

Μετά απλά πρέπει να νικήσει ο Άρης τον Κολοσσό και ο ΠΑΟ την Κηφησιά
SteelGandalf
Μα αυτό ακριβώς υπονοούσα. Έτσι ακριβώς έχει επιλέξει να κάνει.

Το πιθανότερο δεν είναι πως θα χάσει η Κηφισιά από τον Παναθηναϊκό; Αν συμβεί αυτό και την ίδια ώρα κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Καβάλα, τότε θα τερματίσει 5ος, οπότε και θα κλιθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα playoffs. Αν όμως χάσει από την Καβάλα, τότε σίγουρα θα είναι κάτω από την Κηφισιά και θα μένει να δούμε τι θα συμβεί με τον Κολοσσό. Βέβαια μακάρι να με διαψεύσει και να κερδίσει σήμερα την αδιάφορη Καβάλα. Πάντως, αν χάσουμε κι εμείς από τον Κολοσσό θα καταταγεί 7ος!!! tongue.gif

Όλα αυτά, σύμφωνα και με το παραπάνω άρθρο. Η μόνη περίπτωση για να τερματίσει σίγουρα 6ος, είναι να κερδίσει η Κηφισιά τον Παναθηναϊκό. Τότε δεν την φτάνει με τίποτα, αφού στην ισοβαθμία υστερεί έναντι αυτής. Θα πρέπει όμως, σε αυτό το ενδεχόμενο, να κερδίσει και ο ίδιος την Καβάλα, ώστε να μην τον φτάνει, σε ενδεχόμενη σημερινή του νίκη ο Κολοσσός!
algait
Παιδες εδω ο Σουλης κερδισε τον γιο του παλευει για σωτηρια, θα κατσει μα χασει απο την Καβαλα. Και περα απο τις δηλωσεις του Βασιλειαδη που μπορει να πουλουσε και παοκτσηδιλικι, γιατι να επιλεξει εμας απο την ΑΕΚ; Με ποιον εχει περισσοτερες ελπιδες; Ασε που αν αποκλειστει απο εμας ως εκτος μενει εκτος ευρωπης...

Καλησπερα απο Nick Galis Hall
tuareg
καθιστε να κερδισει ο παο τη κηφισσια γιατι προς το παρον κανει αγγαρεια
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 28-21

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 45-31

3η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 64-52

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 83-68

Ο Άρης, ολοκλήρωσε με εντός έδρας νίκη τη regular season, σπάζοντας το σερί του Κολοσσού και πλέον, στα playoffs, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Κηφισιάς με πλεονέκτημα έδρας.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 9/4/2016)
Ρεβάνς, ρεκόρ και… αποθέωση στο Παλέ! Εύκολη νίκη του Άρη (83-68) και τώρα πλέι οφ!

Με τον πιο όμορφο τρόπο έκλεισε ο Άρης την κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος! Κέρδισε τον Κολοσσό με σκορ 83-68, πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα τον α’ γύρο και ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση από το 1992 και μετά, φτάνοντας τις 20 νίκες, παρουσία σχεδόν 4.000 θεατών στο Αλεξάνδρειο!


Ο Άρης παρουσιάστηκε στο παρκέ φρέσκος, με καινούριες ιδέες και έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, παρότι δεν είχε στο ρόστερ του τον τραυματία Μακ Νιλ. Μετά το 5-8 στο 3’ οι κίτρινοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 14-8, ενώ ο Ζάρας με την είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε 8 γρήγορους πόντους, διαμορφώνοντας το 25-17 (8’) πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί στο 28-21, αφού μεσολάβησε και η αποβολή του Μανωλόπουλου με ντισκαλιφιέ (δύο τεχνικές ποινές).

Με εξαιρετικό μακρινό σουτ (6/13τρ. στο α’ μέρος) ο Άρης επέβαλλε τον ρυθμό του πλήρως, κυριάρχησε στο γήπεδο και από το 13’ και μετά διατήρησε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (35-25 στο 13’, 41-27 στο 17’) ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-31).

Οι κίτρινοι χαλάρωσαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, δέχθηκαν σερί 10-0 από τον Κολοσσό (45-41 στο 23’), καθώς έμειναν χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά, όμως απάντησαν πολύ γρήγορα με δικό τους σερί 8-0 από Γουάιτ και Γουότερς και επανέφεραν την τάξη (53-41 στο 26’). Ο Κολοσσός δεν το παράτησε το παιχνίδι και επανήλθε άμεσα μειώνοντας σε 55-49 (27’), ενώ ο Λαρεντζάκης με καλάθι και φάουλ έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους (56-52) στο 28’. Τότε ανέλαβε δράση ο Μούρτος. Με έξι σερί πόντους του αρχηγού του και ένα καλάθι από τον Σίμτσακ ο Άρης έκλεισε το δεκάλεπτο στο +12 (64-52), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του.

Το παιχνίδι το καθάρισε οριστικά ο Άρης στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, όταν με επιμέρους σκορ 10-3 έφτασε στο +19 (74-55), παρουσιάζοντας πολύ όμορφη εικόνα στο παρκέ, με πρωταγωνιστή τον Κοέν σε αυτό το διάστημα (8π.).

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 45-31, 64-52, 83-68.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος, Γουάιτ 8 (5ρ., 3ασ.), Γουότερς 11 (2ασ.), Χάγκινς 13 (4ρ.), Μούρτος 11 (4ασ.), Ξανθόπουλος 3 (2ασ.), Δήμας, Τσούπκοβιτς 3 (5ρ., 3ασ.), Φλιώνης 3, Ζάρας 11 (2/3τρ.), Κοέν 13 (3/6β., 2/3δπ., 2/3τρ., 4ρ., 2κοψ.), Σίμτσακ 7 (2ρ.).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Λαρεντζάκης 11 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 11 (2), Σαλούστρος 12 (1), Μακ Γκι 5, Μπιλλής, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 12, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Αχόνεν 2, Λιούις 8 (1).
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 9/4/2016)
Ο Πρίφτης πάντα προσγειωμένος: «Δεν έχει τελειώσει η δουλειά μας… Τώρα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ό,τι έχουμε κάνει!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει το μυαλό του ήδη στα πλέι οφ και γνωρίζει πολύ καλά πως το 20-6 της κανονικής περιόδου δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν επιβεβαιωθεί καταρχήν στην σειρά με την Κηφισιά.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στις δηλώσεις του: “Συγχαρητήρια στους παίκτες και σε όλο το σταφ. Αναμφίβολα είναι μια πολύ καλή συγκομιδή η αναλογία νικών – ηττών. Σήμερα παίξαμε αρκετά καλά, μοιράσαμε τον χρόνο, παίξαμε ομαδικά και αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στο πρώτο μάτς των πλέι οφ. Θα είναι η επιβεβαίωση των όσων έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Συγχαρητήρια και στον Κολοσσό για όλη τη διαδρομή του φέτος”.

Ρωτήθηκε τι σημαίνει για τον ίδιο και την ομάδα αυτό το 20-6 και απάντησε πως: “Επιβεβαιώνει την δουλειά και την προσπάθεια, τον τρόπο που εργαστήκαμε όλη τη σεζόν. Δεν έχει τελειώσει η δουλειά μας, τώρα είναι σα να μην έχει γίνει τίποτα. Τώρα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε κάνει. Είναι πολύ κομβικό το σημείο στο οποίο είμαστε”.

Για την σειρά με την Κηφισιά σχολίασε: “Είναι δύσκολη ομάδα η Κηφισιά, πολύ δύσκολη. Έχει αθλητικότητα, έχει γρήγορα πόδια και στην περιφέρεια και στους ψηλούς και εφαρμόζει αμυντικές τακτικές που προβληματίζουν. Θα είναι δύσκολη σειρά…”.
SteelGandalf
Σήμερα το απόγευμα (18:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος της Κηφισιάς, στα πλαίσια της 2ης αναμέτρησης για την προημιτελική φάση των playoffs.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

1η Φάση Playoffs (Προημιτελικοί) - 2ος Αγώνας

Κηφισιά - Άρης
SteelGandalf
Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά, υγιή κι ευλογημένα σε όλους!!!

Αύριο το απόγευμα (20:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού, στα πλαίσια της 1ης αναμέτρησης για την ημιτελική φάση των playoffs.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

2η Φάση Playoffs (Ημιτελικοί) - 1ος Αγώνας

Παναθηναϊκός - Άρης
SteelGandalf
Αύριο το απόγευμα (18:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού, στα πλαίσια της 2ης αναμέτρησης για την ημιτελική φάση των playoffs.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

2η Φάση Playoffs (Ημιτελικοί) - 2ος Αγώνας

Παναθηναϊκός - Άρης
pan24
Το γραφω εδω αφου το αλλο ειναι κλειδωμενο.Σημερα το απογευμα θα ανακοινωθει η τιμωρια των χεινζ,γκιστ,φελντειν που ξενυχτησαν χτες
Οσο και αν θα δυσκολευε τον αυριανο αγωνα,αν θελουμε να λεγομαστε ομαδα και οχι ρδελο επιβαλλεται να ειναι εκτος αποστολης για το παιχνιδι
SteveNashidis
QUOTE(rahxephon13 @ May 10 2016, 16:32 ) *
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...as.4050229.html

Μπράβο στην διοίκηση του Αρη για την ανακοίνωση της και νομίζω αυτό άπαντα σε όλους όσους από χθες προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτά τα αίσχη από που κι αν προέρχονται, ξανά μπράβο και μακάρι να έχει συνεχεία η όλη προσπάθεια τους να ανεβάσουν την ομάδα επίπεδο μόνο κάλο θα είναι αυτό για το ελληνικό μπάσκετ.


Χαιρετίζω την απόφαση του άρη που ξέφυγε από την ελληνική μιζέρια , τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια και τις ύβρεις προς παίκτες και ελπίζω η απάντηση των οργανωμένων να μην είναι αρνητική προς τη διοίκηση αλλά ούτε να κάνει τα ίδια στον 4ο αγώνα.
SteelGandalf
Οι χαιρετισμοί τελείωσαν πριν το Πάσχα! Δεν χρειάζεται να δίνουμε τα εύσημα σε ενέργειες που θα έπρεπε να είναι και θεωρούνται αυτονόητες.

Η συγκεκριμένη διοίκηση του Άρη το έχει αποδείξει πλείστες φορές! wink.gif

Υ.Γ. Μην το εκλάβεις ως ειρωνεία. Το κάνω για να προλάβω τους επόμενους. Εδώ αναφέρονται τα νέα της ομάδας του Άρη.
SteveNashidis
Είναι κλειδωμένα μερικα threads και επίσης δεν υπάρχει ενότητα "νέα-ανακοινώσεις της διοίκησης του άρη" ή "offtopic του Άρη " παρά μόνο "νέα του άρη" . Δεν είναι και τελείως offtopic δηλαδή αλλά μπορείς να το μεταφέρεις στο : Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Γενική Συζήτηση - Σεζόν 2015-2016 να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση .

Καλή είναι και η Ανάσταση μετά τους χαιρετισμούς φίλτατε . Νομίζω είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο στην Ελλάδα όσο αυτονόητο και αν χαρακτηρίζεται . Αν θυμάται κανείς κάτι άλλο ας το παραθέσει-συγκρίνει .
air_23
QUOTE (pan24 @ May 10 2016, 16:50 ) *
Το γραφω εδω αφου το αλλο ειναι κλειδωμενο.Σημερα το απογευμα θα ανακοινωθει η τιμωρια των χεινζ,γκιστ,φελντειν που ξενυχτησαν χτες
Οσο και αν θα δυσκολευε τον αυριανο αγωνα,αν θελουμε να λεγομαστε ομαδα και οχι ρδελο επιβαλλεται να ειναι εκτος αποστολης για το παιχνιδι

ουτε 1 στο εκατομυριο δεν εχουν τα κοτσια να το κανουν

QUOTE (rahxephon13 @ May 10 2016, 16:32 ) *
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...as.4050229.html

Μπράβο στην διοίκηση του Αρη για την ανακοίνωση της και νομίζω αυτό άπαντα σε όλους όσους από χθες προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτά τα αίσχη από που κι αν προέρχονται, ξανά μπράβο και μακάρι να έχει συνεχεία η όλη προσπάθεια τους να ανεβάσουν την ομάδα επίπεδο μόνο κάλο θα είναι αυτό για το ελληνικό μπάσκετ.

ρε παλικαρια ποιος δικαιολογει τις βρισιες?το υπερβολικο σοκαρισμα και την υπερβολικη εκταση που πηρε κατι που ειναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ στα ελληνικα γηπεδα δεν κτλβαινουμε...
SteelGandalf
Σήμερα το απόγευμα (19:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος της ΑΕΚ, στα πλαίσια της 2ης αναμέτρησης για την φάση των μικρών τελικών των playoffs.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

3η Φάση Playoffs (Μικροί Τελικοί) - 2ος Αγώνας

Α.Ε.Κ. - Άρης



SteelGandalf
Σήμερα το απόγευμα (19:00), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος της ΑΕΚ, στα πλαίσια της 4ης αναμέτρησης για την φάση των μικρών τελικών των playoffs.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

3η Φάση Playoffs (Μικροί Τελικοί) - 4ος Αγώνας

Α.Ε.Κ. - Άρης
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.