Εκανες πολυ καλη προσπαθεια με αυτο το post να πεις καποια πραγματα αλλα νομιζω πως εισαι εκτος θεματος μαλλον...Ωραια αυτα που λες αλλα μικρη σχεση εχουν με αυτο που ειπα εγω για τον Θεο...
QUOTE(sokbasket @ Aug 26 2009, 12:18 )
Το να μιλάμε κατόπιν εορτής, ανάλογα δηλαδή με την καριέρα που έκανε ένας παίκτης, πρόκειται για εύκολη κριτική χωρίς γερά επιχειρήματα.
Ισα ισα επειδη πλεον βασιζεσαι σε γεγονοτα και οχι σε προβλεψεις,τα επιχειρηματα σου ειναι πολυ γερα οχι απλως γερα.
Ο Θέος π.χ. έπαιξε πέρσι στην Ελευσίνα Γ' εθνική και βγήκε πρωταθλητής και θα παίζει Β' εφέτος. Ηταν από τους συντελεστές της επιτυχίας παράλληλα δουλευέι και στην αστυνομία και είναι μέλος της εθνικής ενόπλων που κέρδισε πρόσφατα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή - νομίζω -το παγκόσμιο! Δηλαδή το πρωί δουλειά το απόγευμα προπόνηση κ.λπ.
Δηλαδη θες να θεωρησω επιτυχια οτι κερδισε την ανοδο για την Β Εθνικη σε μια ομαδα μαλιστα οπου δεν ηταν καν ο καλυτερος παικτης?Και οταν μαλιστα αυτος ο παικτης ηταν στελεχος των Εθνικων ομαδων για αρκετα χρονια?Ισα ισα που η εξελιξη του το επαναμβανω μαλλον ως αποκαρδιωτικη μπορει να χαρακτηρισθει...
Το οτι δουλευει στην αστυνομια καθολου δεν με ενδιαφερει μπασκετικα..Μαγκια του βεβαια που βρηκε και εναν αλλο τροπο να κερδιζει χρηματα γιατι αν περιμενε απο το μπασκετ,προκοπη δεν θα βλεπε με τα χρηματα που τους δινουν.
Είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίζει και σε μεγαλύτερη κατηγορία (σίγουρα Α2 αλλά και Α1 σε μεσαίες ομάδες). Το ότι δεν έκανε τη τεράστια καριέρα (αν και έχει ακόμη χρόνο αφού νομίζω είναι μόνο 26; χρονών!) δεν σημαίνει ότι έχει λιγότερο ταλέντο από άλλους και ότι δεν ήταν ταλεντάρα στην εποχή του.
Δεν νομιζε οτι θα μπορουσε να παιζει σε μικρες ομαδες της Α1..Στην Α2 ως ρολιστας πιθανον παντως..Τα τελευταια χρονια που τον παρακολουθουσα καθε χρονος που περνουσε επεφτε και μια κατηγορια παρακατω..!Σαν τον Παπαγου ενα πραγμα!
Συμφωνω οτι ειχε ταλεντο,και εγω αυτο ειπα στα post μου παραπανω...
Το μπάσκετ όμως, όπως όλα τα πράγματα, αλλάζει συνεχώς και έχει άλλες απαιτήσεις. Αν δεν είσαι στην ηλικία που πρέπει όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις και αν δεν έχεις την κατάλληλη στιγμή τα δεδομένα (δυνατό χαρακτήρα, καλό "σπρώξιμο" από την οικογένειά σου, από μάνατζερς, από προπονητές που σε προωθούν αλλά και τύχη) για να προσαρμοστείς στις νέες απαιτήσεις, μπορεί να χάσεις το τρένο.
Γι' αυτό μάλλον χάνονται κάποια μεγάλα ταλέντα. Όχι γιατί δεν ήταν μεγάλα ταλέντα (δεν αναφερομαι σε κάποιους υπερτιμημένους).
Σε μερικα συμφνω σε μερικα οχι..Αλλα οπως και να χει αν αξιζε θα προχωρουσε..Ας σταματησουμε να βλεπουμε ελεφαντες!
Ας σκεφτούμε την καριέρα του Παπαλουκά αν δεν πήγαινε στη Ρωσία. Ισως να ήταν ένας καλός παίκτης στην Α1 που θα αντιμετώπιζε κάθε μέρα την ελληνική μιζέρια και μάλλον σε καμμία περίπτωση δεν θα έφτανε στο επίπεδο που έφτασε. Ο ίδιος παίκτης θα ήταν, το ίδιο μεγάλο ταλέντο αλλά για να αναδειχθεί το ταλέντο χρειάζονται, εκτός από την προσπάθεια του αθλητή και οι προΫποθέσεις (αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες, όχι νοθεία του ανταγωνισμού).
Δυστυχώς στα μέρη μας, και όχι μόνο στο μπάσκετ, όλα αυτά είναι πολυτέλειες.
Δεν αρκεί να είσαι ταλέντο για να αναδειχτείς. Πρέπει να δουλεύεις πολύ να έχεις υπομονή και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία όταν θέλεις να ζήσεις σαν όλα τα παιδιά τις χαρές της ζωής, να έχεις αστρο, και βέβαια να μην καταφέρεις με λάθος αντιδράσεις να σε παραγκωνίσει το "σύστημα".
Συμφωνω.
Τέλος, είναι επιπόλαιο η εξέλιξη του Θέου να χαρακτηρίζεται "απογοητευτική" γιατί δεν χάθηκε ούτε εξαφανίστηκε.
Είναι ενεργός και μάλιστα καλός παίκτης και διεθνής με την ενόπλων.
Αν κάποιοι πίστευαν κάποτε ότι θα γίνει ο καλύτερος φόργουορντ της ευρώπης ίσως είχαν ευσεβείς πόθους ή δεν είχαν προβλέψει την εξέλιξη του μπάσκετ. Αυτό δεν μειώνει την αξία και την προσπάθεια του παίκτη.
Καθολου επιπολαιο δεν ειναι...Οταν ενας παικτης των μικρων Εθνικων ομαδων και μαλιστα οχι ενας τυχαιος αλλα αυτος που καταφερε πραγματα οπως το να μπει στην Εθνικη με 2 χρονια μεγαλυτερους,καταληγει να παιζει στα 25 του στην Γ Εθνικη τοτε ναι νομιζω οτι η εξελιξη του μπορει να χαρακτηρισθει ως απογοητευτικη.
Το διεθνης με την ενοπλων ασχολιαστο.
Αν κάποιοι πίστευαν κάποτε ότι θα γίνει ο καλύτερος φόργουορντ της ευρώπης ίσως είχαν ευσεβείς πόθους ή δεν είχαν προβλέψει την εξέλιξη του μπάσκετ. Αυτό δεν μειώνει την αξία και την προσπάθεια του παίκτη.
Κανεις δεν περιμενε να γινει ο καλυτερος forward στην Ευρωπη...Μια αξιοπρεπη καριερα στην Α1 περιμεναμε...
Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις με τον ορο εξελιξη του μπασκετ?Και γιατι το αναφερεις συνεχεια?Και γιατι επηρεασε μονο τον Θεο?