Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συζήτηση Fantasy 2019
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > BasketForum Games (NBA Fantasy Leagues)
Pages: 1, 2
Pierce
Οι μέρες θα περάσουν χωρίς να το καταλάβουμε, και επειδή κουβαλάμε αρκετά θέματα και οδεύουμε προς τέλμα, καλό θα ήταν να πέσουν ιδέες για να αποφασίσω ( 69.gif ) πως θα προχωρήσει η φάση.

Tabula rasa, όλα είναι υπό συζήτηση. Ναι ακόμα και η δημοπρασία παρόλο που ο Σπύρος ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει.
Αλλαγή πλατφόρμας, ρότο, σάλαρι, οτιδήποτε (χρειαστεί για να κρατήσουμε τον τζουτζούκο).

(προφανώς αφορά και τις 2 λίγκες αυτό)
klow13
Τελεια.Περιμενα στωικα αυτο το τοπικ.

Ειχα πει καποια στιγμη την αποψη μου σε πιρς.Τα τελευταια χρονια( πριν ακομα το μιξαρισμα των λιγκων που εδωσε ενα ενδιαφερον τον πρωτο καιρο) εχει ατονησει το ενδιαφερον αρκετα.Βασικα τους τελευταιους μηνες μονο οι διεκδικητες ασχολουνται και 1-2 ακομα.Χρειαζονται αλλαγες στο φορματ πιστευω για να αναθερμανθει.

Νο1 αλλαγη για μενα ειναι να γινει head to head.Μιλαμε για 25 αγωνιστικες αν δεν κανω λαθος,μια μεγαλη ατυχια,πχ πολυμηνος τραυματισμος παικτη καλυπτεται πιο ευκολα σε h2h.3 μηνες εξω ο πρωτογυριτης σου,εχεις αλλες 12-13 βδομαδες που μπορεις να πας τρενο αν εχεις τοσο καλη ομαδα,συν οτι νικη παρεις με τον σταρ εξω.Στη points league ειναι πολυ πιο δυσκολο να καλυφθει ενα τετοιο κενο.Επισης,θα εχει σιγουρα περισσοτερο ενδιαφερον με αποκορυφωμα τις τελευταιες μερες της βδομαδας που παιζεται η νικη.Ειμαι υπερ μιας h2h MONO AN δεν περιλαμβανονται πλει οφς,εκει πραγματικα μια ατυχια σε μια βδομαδα σου χαλαει ολη τη χρονια.Παιζεις και τις 25 βδομαδες χωρις πλειοφς και σε περιπτωση ισοβαθμιας-ιδιου ρεκορ τοτε 2ο κριτηριο total points.Δεν ξερω βεβαια αν γινεται αυτο.Αν δεν γινεται,εστω δυο βδομαδες ο καθε πλει οφ γυρος?

Η2Η χωρις καθημερινες αλλαγες δεν εχει νοημα ομως.Ειχαμε δεχθει ολοι σαν προαπαιτουμενο μια 5λεπτη ασχολια καθε μερα,τοσο παιρνουν τα add-drops.Να μπει και οριο add-drops σε ενα τετοιο ενδεχομενο.Οι καθημερινες αλλαγες επισης επιβραβευουν και τον καλο ντραφτερ-καλο στα add-drops αφου αξιοποιει παραπανω το βαθος του.Και αυτο συμβαλλει στο μεγαλυτερο ενδιαφερον.

Προτεινω το trade deadline να εναρμονιστει με το κανονικο deadline του nba,ειδικα αμα γινει h2h,για ευνοητους λογους,μετρανε πολυ παραπανω τα εναπομειναντα παιχνιδια.

Για auction η snake,δεν εχω θεμα προσωπικα,δεν θα με χαλαγε το auction.

Aυτο δεν προκειται να γινει αλλα να χαμε να λεγαμε.Αφου ειναι που ειναι κλειστες οι λιγκεςκαι παιζουμε οι ιδιοι καθε χρονο,γιατι δεν τη κανουμε keepers?8 keepers σε ενα ροστερ 14 ατομων μου φαινεται οκ.Να μπουν και πικς στο παιχνιδι.6 γυροι,οσοι και οι παικτες που θα ανανεωνονται.Σε μια τετοια περιπτωση πρεπει να γινει τη πρωτη χρονια auction για να καταστρωσει ο καθενας τη στρατηγικη που θελει,και μετα snake αναλογα τη θεση τερματισμου.

Αυτα απο μενα,θα παιξω βεβαια οτι και να αποφασιστει(εκτος αν αλλαξουμε πλατφορμα,δεν παλευεται η yahoo).Καλη χρονια.

*Ξεχασα,ιδιο point system.
aegeansheed
QUOTE(klow13 @ Aug 26 2018, 19:02 ) *
Η2Η χωρις καθημερινες αλλαγες δεν εχει νοημα ομως.
*Ξεχασα,ιδιο point system.

Αυτά τα δύο. Μόνο daily αν h2h. Μόνο έτσι μπορείς να κοντράρεις ματσαπ με injuries κόντρα και έχει τη φάση του γιατί παλεύεται στα όρια, μπορεί και να το πάρεις με λίγη τύχη, που είναι challenge με μεγαλούτσικο κίνητρο. Ίδιο point ή άλλο, δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί το μαθαίνεις στην πορεία. Δίνω points προτίμησης στη daily παραλλαγή.
RipCity
Γιατί δε χρησιμοποιείτε 9 κατηγορίες αντί μίας? Δίνει τελείως διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι, επιτρέποντας διαφορετικές στρατηγικές.
j-kidd13
Eγω σαν γερομπισμπικης δηλωνω οτι μου κανει μια χαρα το πως παιζεται μεχρι τωρα το παιχνιδι,και ειμαι και απο τους ενεργους παικτες!
Σιγουρα δεν ειμαι υπερ του auction draft,προτιμω το snake,1-2 φορες που μοκαρα σε auction δεν μου καθεται καλα.
Daily αλλαγες δεν ξερω,προσωπικα δεν με συμφερει γιατι πεφτω για υπνο νωρις smiley.gif smiley.gif smiley.gif οποτε ο εκαστοτε αντιπαλος μου καθε βδομαδα που ξενυχταει,θα εχει αυτοματα προβαδισμα αν μαθει στη 1 τη νυχτα οτι ο x παικτης του κατσικωθηκε και θα χασει το ματς αρα θα τον αλλαξει,ενω αντιστοιχα θα μπορει να addαρει καποιον απο τους FA αν προκυψει τραυματισμος συμπαικτη του κλπ. laugh.gif
Ειμαι ανοικτος σε ολα,αντιθετος ειμαι μονο στο auction και ας χτυπαει ο σπυστα τον κωλο του κατω.
giorgos14
Aν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κρατάει τα απαιτούμενα excel τότε οι σάλαρι λίγκες έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Επίσης θεωρώ λάθος το να μην υπάρχει συνέχεια στις ομάδες αφού μιλάμε για περίπου 20-22 άτομα ίδια κάθε χρόνο. Τέλος θα ήταν ενδιαφέρον αν οι δύο όμιλοι γινόντουσαν 1 με 24 ομάδες εκεί όπου το κάθε λαυράκι μετράει διπλά. Και συμφωνώ και εγώ με το H2H αν και δεν θεωρώ ότι απαιτείται να είναι daily καθώς σε 2 λίγκες που παίζω με αυτό το σύστημα και δεν είναι daily μία χαρά βγαίνει.
SteveNashidis
H2H oπωσδήποτε. Προτιμώ να χάσω ένα πρωτάθλημα τελευταια αγωνιστικη παρά αυτό το ανούσιο league από το φεβρουάριο και μετά που έχει ξεκαθαρίσει η πρωτιά. Αν και αυτή η μικρή πιθανότητα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε λίγκα, στην H2h περιορίζεται με το bonus 25 πόντους σε αυτόν που τερμάτισε πιο ψηλά. Στην ουσία καλύπτει τη διαφορά ενός τραυματισμού αλλά δείνει και τη δυνατότητα στον παίκτη με καλό πάγκο παρά τον τραυματισμό του, να πάρει το πρωτάθλημα.

Draft snake είναι καλό. Αν υπάρχει πρόβλημα η λίγκα των keepers βοηθάει ώστε να εξομαλυνθούν οι αδικίες. Η λίγκα των κίπερς με σταθερά άτομα λειτουργεί καλά.

Μπορούμε να αρχίσουμε πιλοτικά όποιες αλλαγές θέλουμε και προτείνουμε σε μια δεύτερη λίγκα, αντί να έχουμε πολλές αλλαγές μεσα σε μία χρόνια ώστε να δούμε τα προβλήματα που θα προκύψουν και να τα διορθώσουμε. Σιγουρα υπάρχουν 12-14 ατομα που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και έγινε πρόπερσι μια προσπάθεια με επιτυχία.

Πάντως οτιδήποτε δώσει ενδιαφέρον και μειώσει τα "άσχημα" τρέιντς λόγω αδιαφορίας , είναι θετικό.
kudelin8
Καλησπερα στην παρεα.Καλως η κακως σε points leαgue με one and done season και εβδομαδιαιες αλλαγες ξερουμε οτι η τυχη παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο, απο την στιγμη της κληρωσης ακομα. στα αρνητικα και το φαινομενο πολλοι παιχτες να αφηνουν σταδιακα το παιχνιδι μιας κι ειναι ανευ στοχων απο νωρις.
Για μενα πρεπει να γινει ενα δυνατο makeover. Dynasty mode υποχρεωτικα αλλιως χανεις απο νωρις το ενδιαφερον μισης λιγκας.6 keepers για ναχεις καθε χρονο δυνατο draft .Διαθεσιμα προς ανταλλαγη πικς ΜΟΝΟ της επομενης διαδικασιας. Auction draft γιατι εχει παραγινει το κακο με τα cheatακια στο 1-4. Σε περιπτωση dynasty league καθε επομενο ντραφτ να ακολουθει κανονες nba. Categories για να μειωθουν οι διαφορες των παιχτων στο παιχνιδι. Η2Η με αυστηρο αβανταζ στα playoff για να διατηρεις ελπιδες αλλα ναχει και ο καλος regular το πανω χερι. Εναρμονιση με nba deadline. Τελος , καθιερωση καθημερινων αλλαγων για να επιβραβευεται ο πιο ενεργος παιχτη.

Υ.Γ.Νωντα γερα η κουπα ειναι κοντα
konst
Γεια σας παιδιά, καλή σεζόν μου λείπει η σεζλόνγκ.

Αν και πιστεύω ότι η H2H θέλει παραπάνω τύχη θα ήθελα να το δοκιμάσουμε γιατί θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εμένα προσωπικά δεν με τρελαίνει η φάση keepers και νομίζω πως χάνεται το νόημα με τα trades των picks της επόμενης σεζόν γιατί

1. Δεν θα είναι εύκολα ελεγχόμενο (εκεί και αν θα έχουμε θέμα αν είναι fair ή όχι τα trades)
2. Χάνουμε λίγο το νόημα πιστεύω με το να κοιτάζουμε το τι θα γίνει και του χρόνου. Θα έχουμε και φαινόμενα tanking?

Είναι απόλυτα κατανοητό αν θέλετε καθημερινές αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα έναν συμπαίκτη για εξοικονόμηση χρόνου και είμαι ανοιχτός για όποιον θέλει να είμαστε στην ίδια ομάδα.
Knickerbocker
Καλημερα!

Θα μου αρεσε με Η2Η "δοκιμαστικη" χρονια, auction φαινεται ενδιαφερον παντα στα πλαισια της δοκιμης.

Σαν πρωτη προταση παντως ειναι λιγκα με Keepers αλλα για να ειμαι ελεικρινης δεν εχω σκεφτει τι γινεται στο ενδεχομενο αποχωρησης (πλην του απλοικου seattle-oklahoma, κραταει τους τιτλους ο παλιος και τον durant o νεος).

Αντε οριστε μερα ντραφτ 69.gif
aegeansheed
Και 9cat θα είχε ενδιαφέρον θεωρητικά στο h2h επειδή σε βάζει να προετοιμαστείς βάσει των ματσαπ. Daily φαντάζομαι γιατί με το weekly παραείναι άραγμα στον καναπέ η φάση.
Διαφωνώ με keepers/dynasty mode, δε θα παίζουμε για πάντα και δεύτερον, ο νέος που έρχεται στη θέση κάποιου γιατί να χρεωθεί τα προηγούμενα draft ή keeping decisions των άλλων.

Προσωπικά (9cat κατά προτίμηση) daily σε h2h, μεγάλη λίγκα 20ατόμων ας πούμε, χωρίς playoffs και ένα division για να παίζουν όλοι με όλους.
klow13
QUOTE (aegeansheed @ Aug 29 2018, 13:03 ) *
Διαφωνώ με keepers/dynasty mode, δε θα παίζουμε για πάντα και δεύτερον, ο νέος που έρχεται στη θέση κάποιου γιατί να χρεωθεί τα προηγούμενα draft ή keeping decisions των άλλων.

Προσωπικά (9cat κατά προτίμηση) daily σε h2h, μεγάλη λίγκα 20ατόμων ας πούμε, χωρίς playoffs και ένα division για να παίζουν όλοι με όλους.

Νταξει οι keeping decisions θα μπορουσαν να εχουν χρονικο περιθωριο μεχρι μια βδομαδα πριν το ντραφτ ας πουμε,ετσι και προετοιμαζονται οι αλλοι που θα ντραφταρουν και θα ειναι επιλογες του νεου παικτη αν οντως υπαρξει αντικατασταση.Και το τανκινγκ δεν ειναι θεμα,αμα υπαρχει τιμωρια στο ντραφτ σε 2ο κρουσμα παρατημενης εννιαδας πχ.Αν δεν ειναι ψημενοι ολοι για dynasty βεβαια,οκ δεν πολυεχει νοημα.

Ωραια η ιδεα μιας μεγαλης λιγκας,μηπως ομως θα παραειναι μιζερη η διασπορα των παικτων και τα ροστερ?
aegeansheed
QUOTE(klow13 @ Aug 29 2018, 13:53 ) *
Ωραια η ιδεα μιας μεγαλης λιγκας,μηπως ομως θα παραειναι μιζερη η διασπορα των παικτων και τα ροστερ?


Σε 9cat (με t/os) ή διαμορφωμένο point system έτσι που να μπουσταρίζονται (ελληνικό ρήμα tongue.gif) άλλα stats, δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα. Εκτός από κάτι τύπους όπως ο Γιάννης ή ο AD, που ούτως ή άλλως είναι multi-stat freaks. Και πάλι σε snake θα εξομαλύνεται κάπως. Αλλά γενικότερα το πρόβλημα που ονοματίζεις υπήρχε και στις προηγούμενες ως τώρα και είναι διαχρονικό, δεν είναι κάτι νέο που δημιουργήθηκε από ένα νέο format.
Η daily μπορεί να το λύσει αυτό, με την προϋπόθεση να γίνονται μάχιμα fa pick ups. Φυσικά κι απαιτεί παρακολούθηση και διαίσθηση, αλλά γιατί να επιβραβεύεται η τύχη ενός καλού random snake και όχι η προσπάθεια, το ρίσκο και το ένστικτο.

Για ακόμα μεγαλύτερο smoothness κάνουμε δύο 10άρες, αλλά το τζέρτζελο θα είναι το "όλοι με όλους".

Συνεχίζετε να σνομπάρετε όμως tongue.gif την Πρώτη NFLική Λίγκα, που θα κάνει draft την Κυριακή και μπορεί να χωρέσει 1-2 ακόμα έστω ως co-ownership...
Knickerbocker
QUOTE (aegeansheed @ Aug 29 2018, 14:33 ) *
Σε 9cat (με t/os) ή διαμορφωμένο point system έτσι που να μπουσταρίζονται (ελληνικό ρήμα tongue.gif) άλλα stats, δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλο θέμα. Εκτός από κάτι τύπους όπως ο Γιάννης ή ο AD, που ούτως ή άλλως είναι multi-stat freaks. Και πάλι σε snake θα εξομαλύνεται κάπως. Αλλά γενικότερα το πρόβλημα που ονοματίζεις υπήρχε και στις προηγούμενες ως τώρα και είναι διαχρονικό, δεν είναι κάτι νέο που δημιουργήθηκε από ένα νέο format.
Η daily μπορεί να το λύσει αυτό, με την προϋπόθεση να γίνονται μάχιμα fa pick ups. Φυσικά κι απαιτεί παρακολούθηση και διαίσθηση, αλλά γιατί να επιβραβεύεται η τύχη ενός καλού random snake και όχι η προσπάθεια, το ρίσκο και το ένστικτο.

Για ακόμα μεγαλύτερο smoothness κάνουμε δύο 10άρες, αλλά το τζέρτζελο θα είναι το "όλοι με όλους".

Συνεχίζετε να σνομπάρετε όμως tongue.gif την Πρώτη NFLική Λίγκα, που θα κάνει draft την Κυριακή και μπορεί να χωρέσει 1-2 ακόμα έστω ως co-ownership...


Sheed μπαινω να δω panini και σου στελνω ντραφτοπροτασεις σαν co owner.

aegeansheed
QUOTE(Knickerbocker @ Aug 29 2018, 15:39 ) *
Sheed μπαινω να δω panini και σου στελνω ντραφτοπροτασεις σαν co owner.

Ποιάς χρονιάς; tongue.gif Δεν είναι keepers 8ετίας (λέμε τώρα, avg nfl career life 5-7 χρόνια???), φετινή είναι.
morrison
Καλησπέρα και καλή χρονιά και από εμένα. icon_wave.gif

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση που έχει ανοίξει ομολογώ.
Το points system που παίζουμε τόσα χρόνια εμένα μου αρέσει αρκετά. Έχει αυτό το στοιχείο ότι όλα μετράνε / κάθε μέρα / κάθε πόντος που το κάνει συναρπαστικό στα μάτια μου. Άρα αν με ρωτάτε εγώ θα κράταγα το βασικό στυλ και θα άλλαζα δευτερεύοντα πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.
Επίσης είναι εύκολο αν ψαχτείς να βρεις λίγκες h2h με ότι σύστημα θες, το φορμάτ που παίζουμε εδώ δεν μπορείς να το βρεις και εμένα επαναλαμβάνω μου αρέσει.

Από εκεί και μετά αφού βλέπω ότι το όλο κλίμα είναι προς ριζικότερες αλλαγές νομίζω, πριν προτείνουμε πράγματα, πρέπει να δούμε τι δεν μας άρεσε στο σύστημα που είχαμε.
Για μένα δύο ήταν τα βασικά προβλήματα που ψιλοβάλτωσαν τη φάση με τον καιρό.
Το ένα ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος από αρκετούς παίχτες όσο κυλούσε η σεζόν και έμεναν χωρίς στόχους.
Και το άλλο, όσο βελτιωνόμασταν όλοι μας σε εμπειρία, ήταν πολύ απόλυτο άρα και εύκολο το σύστημα υπολογισμού της αξίας του κάθε παίχτη. Δεν υπήρχε τρόπος να κάνεις trade, δεν υπήρχε λόγος να ψαχτείς, οι απόψεις όλων μας ήταν συγκεκριμένες και κοινές για κάθε παίχτη.

Με βάση αυτή την ανάλυση, για μένα δεν υπάρχει λόγος για ένα απλό h2h χωρίς πλέιοφ.
Πάλι κάποιες ομάδες θα είναι πιο αδύναμες, εκ των πραγμάτων θα μείνουν κάποιοι πίσω, αν δεν έχουν κίνητρο πάλι θα σταματήσουν να ασχολούνται.
Λαμβάνοντας υπόψη και το δεύτερο πρόβλημα που έθεσα, θα ήταν καλό να το γυρίζαμε σε cats, η αξία του κάθε παίχτη δεν θα είναι τόσο σεταρισμένη, οι ανάγκες της κάθε ομάδας διαφορετικές. Νομίζω θα έδινε χώρο σε συζητήσεις, trades, ενδιαφέρον.

Κατά τα άλλα ναι σε weekly (βγάζει σημαντικότερες αποφάσεις από daily), auction (δικαιότερο, όλοι οι παίχτες ανοιχτοί για όλους να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει) αλλά αυτά τα βρίσκουμε.
RipCity
QUOTE (morrison @ Aug 29 2018, 15:07 ) *
Λαμβάνοντας υπόψη και το δεύτερο πρόβλημα που έθεσα, θα ήταν καλό να το γυρίζαμε σε cats, η αξία του κάθε παίχτη δεν θα είναι τόσο σεταρισμένη, οι ανάγκες της κάθε ομάδας διαφορετικές. Νομίζω θα έδινε χώρο σε συζητήσεις, trades, ενδιαφέρον.


Αυτό είναι το σημαντικό πρόβλημα του points system. Ουσιαστικά υπάρχει μία και μόνο κατηγορία. Αν κάνεις κακό ντραφτ, αν σου τραυματιστεί ο καλύτερος παίκτης κτλ. δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν μπορείς να αλλάξεις τακτική και να πεις οκ δεν έχω τον Wall, άρα καίω assist και θα συγκεντρωθώ στις άλλες κατηγορίες, οπότε εν μέρει το συνολικό impact μιας τέτοιας απουσίας μπορεί να καλυφθεί. Επίσης δεν μπορείς να πας σε κάποιον να κάνεις trade να σε βελτιώσει σημαντικά αφού είναι όλα ξεκάθαρα. Τόσο κάνει ο ένας τόσο ο άλλος άρα το trade δε βγαίνει κι ακόμη κι αν στο δεχθεί ο άλλος έχεις να πείσεις κι άλλους 10. Για να βγει game changing trade σε points league πρέπει να βρεις τέλειες προϋποθέσεις και μπόλικη τύχη. Δε νομίζω πως θα έπρεπε να είναι έτσι η λογική ενός trade και να ψυρίζονται τόσο πολύ τα πράγματα, ειδικά αφού δεν υπάρχει και κάποιο χρηματικό έπαθλο για να δικαιολογηθεί η τόση αυστηρότητα.

teopt13
Καλησπέρα και από εμένα. Και εγώ πιστεύω πως τα τελευταιά 2 χρόνια το ενδιαφέρον πολλών έπεσε και θέλουμε ουσιαστικές αλλαγές στο παιχνίδι για να επανέλθει ο ενθουσιασμός που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Διάβασα τις προτάσεις, όλες έχουν λογική, αλλά αυτό που θα είναι ένα πραγματικό reboot στο παιχνίδι ειναι να το γυρίσουμε σε κατηγορίες. Είναι ένα τελείως διαφορετικο παιχνίδι έτσι, προσωπικά είμαι τελείως άσχετος με αυτό το φορμάτ, αλλα θα ήθελα να το δοκιμάσω. Η δική μου "ψήφος" πάει στις κατηγορίες λοιπόν και όσον αφορά τις υπόλοιπες λεπτομέριες είμαι σε όλα θετικός εκτός από το να κάνουμε dynasty league. Πιστεύω πως με τα τανκαρίσματα του dynasty θα χαθεί η μπάλα και θα έχουμε πολλές ομάδες που στην προσπαθεια τους να παρουν ενα καλό πικ θα αλλοιώνουν την λίγκα . Συν του ότι αμφιβάλλω στο κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε trade με πικς. Εδώ γινόταν τόσες φορές θέμα με απλά trades στα οποιά ένα και ένα έκανε δυο, πόσω μάλλον αν βάλουμε τανκαρισμα και πικς στο παιχνίδι. Για καθημερινές αλλαγές, H2H κλπ είμαι σε όλα μέσα αλλά να συμμετέχουν μόνο όσοι πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν, γιατί αν παρατήσεις ομάδα σε daily h2h υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αλλοίωση στπ σύνολο της λιγκας.

T.W.Is.M.
Απο οσα προλαβα να καταλαβω σε μια γρηγορη αναγνωση εχω να πω τα εξης:
Δε θα ηθελα με τιποτα πλει οφ στις τελευταιες εβδομαδες της κανονικης περιοδου. Μιλαμε για μια περιοδο που αλλοιωνεται το παιχνιδι με την ξεκουραση και το tanking ορισμενων ομαδων κι εμεις θα παιζουμε ολοκληρη τη σεζον;
Αν ειναι να παιξουμε με keepers, θα προτιμουσα το auction. Δε βρισκω δικαιο πχ να κρινεται απο την τυχη ποιος θα εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει τον Αντετοκουνμπο και σε ποιον θα ξεμεινει ο (34χρονος) Λεμπρον(δεν αντεξα, το εριξα το κραξιμο μου!!! smiley.gif )
Συμφωνω στο trade deadline στην ημερομηνια του πραγματικου(ή εστω καποια κοντινη).
Για να αποτρεψουμε το tanking θα μπορουσαμε να κανουμε το αντιστροφο με το πραγματικο πρωταθλημα. Για παραδειγμα, να αποκλεισουμε τον τελευταιο απο τα 3 πρωτα picks της επομενης σεζον, τον προτελευταιο απο τα 2 πρωτα και το 13ο απο το πρωτο πικ.
Δεν ειμαι υπερ μιας λιγκας με πανω απο 15 παιχτες. Πιστευω οτι με μεγαλο αριθμο παιχτων μεγαλωνει η επιδραση των πρωτων πικς και οσοι επιλεξουν τελευταιοι ξεκινουν με μειονεκτημα. Ισως κατι αναλογο ισχυσει και σε auction draft, αλλα επειδη δεν εχουμε την εμπειρια, δε θα ειμαι καθολου απολυτος σε αυτο.
Τελος, θα επαναλαβω κατι που εγραφα και περσι. Κατα τη γνωμη μου για να ακυρωθει μια ανταλλαγη, θα επρεπε να ψηφισουν βετο 8 ατομα και οχι 7. Ειτε γιατι τα 8 ατομα αποτελουν αυξημενη πλειοψηφια(60%) ειτε γιατι μονο τοτε η πλειοψηφια θεωρει αδικο το trade(οι 2 εμπλεκομενοι σωστα δεν ψηφιζουν, αλλα δεν παυουν να εχουν αποψη). Κυριως ομως γιατι σε οσους ριχνουν βετο, μπορει να υπαρχουν καποιοι που θεωρουν οτι ευνοειται ο Α και καποιοι που θεωρουν οτι ευνοειται ο Β παιχτης και γι αυτο θα ηθελα αυξημενη πλειοψηφια. Εναλλακτικα, αν υπηρχε δυνατοτητα για ψηφοφορια με 3 επιλογες(υπερ του Α-δικαιο-υπερ του Β), θα το προτιμουσα, αλλα νομιζω πως κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο.
Για το 9cat θα ηθελα να μου δωσει τα φωτα του καποιος πιο μελετημενος, γιατι δηλωνω αμελετητος! smiley.gif








sacarame
Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι στην πλατφόρμα του ESPN ΔΕΝ υποστηρίζεται λίγκα H2H χωρίς play-offs (Credits to Antoine). Οπότε αν μείνουμε εκεί, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια πρόταση
klow13
QUOTE (sacarame @ Sep 4 2018, 23:51 ) *
Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι στην πλατφόρμα του ESPN ΔΕΝ υποστηρίζεται λίγκα H2H χωρίς play-offs (Credits to Antoine). Οπότε αν μείνουμε εκεί, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια πρόταση

Οποτε αν αποφασιστει H2H,το αβανταζ ποντων μενει σαν πλεονεκτημα.
Πoτε να περιμενουμε λευκο καπνο?
Pierce
Ως προς τον λευκό καπνό, θα ήθελα να τοποθετηθούν και άλλοι παίκτες αρχικά. 16 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα, οπότε θεωρώ υπάρχει ακόμα χρόνος για την όποια κουβέντα. Έχουν πέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις στο τραπέζι, αλλά η άποψή μου είναι ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σταδιακά. Δηλαδή εν μια νυκτί το points/snake/espn, δεν θα γίνει roto/h2h/keepers/auction/yahoo tongue.gif .


(θα μπορούσαμε να σετάρουμε και κάποιο meeting για τους Αθηναίους, αν θέλετε)
Knickerbocker
Μεσα για το Meeting, θα ειναι πιο αμεσο και ευκολο για οσους μπορουν να παραβρεθουν.
Μια ιδεα για το θεμα Playoff επειδη εχω παιξει CAT στο espn αλλα δε θυμαμαι, δεν υπαρχει δυνατοτητα να ξεκινησουν απλα πιο νωρις ωστε να γινει exclude η tanking/resting period?
morrison
QUOTE(Knickerbocker @ Sep 5 2018, 12:22 ) *
Μια ιδεα για το θεμα Playoff επειδη εχω παιξει CAT στο espn αλλα δε θυμαμαι, δεν υπαρχει δυνατοτητα να ξεκινησουν απλα πιο νωρις ωστε να γινει exclude η tanking/resting period?


Xωρίς να είμαι κομισάριος σε κάποια λίγκα, νομίζω πως ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Όπως υπάρχει και η δυνατότητα να είναι το playoff ματσαπ διβδόμαδο για να είναι πιο μεγάλο το δείγμα όπως είχε προτείνει κάποιο παιδί νωρίτερα.

(Γενικά δεν μου αρέσουν τα οφς στο φάντασυ για τους γνωστούς λόγους. Απλά στο αρχικό μου ποστ το πρότεινα στη λογική να έχουν όλοι ένα θεωρητικό ενδιαφέρον.
π.χ σε μια 15αρα λίγκα, θα μπορούσαν οι 6 πρώτοι να περνάνε απ'ευθείας στα προημιτελικά, οι 7-10 να παίζουν έξτρα γύρο για τα προημιτελικά, οι 11-15 σπίτι τους. Θεωρητικά μέχρι και ο 12ος ή ο 13ος, που θα διεκδικεί την 10αδα, θα έχει ελπίδες για πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της ρέγκιουλαρ)

Για τον Παναγιώτη,
9 cats είναι το βασικό σχήμα ας πούμε, μπορεί μια λίγκα να βάλει και άλλες κατηγορίες αλλά το 9-cat είναι ένα βασικό και συνηθισμένο φορμάτ.
Μιλάμε για FG %, FT%, 3PTS, PTS, REBS, ASS, STEALS, BLOCKS, TOs (αντίστροφα, κερδίζει αυτός με τα λιγότερα).
Σε H2H παίζουμε ανα ζευγάρια, κερδίζεις π.χ 6-3 και αυτό προστίθεται στο ρεκόρ σου για να βγει η κατάταξη στην ρέγκιουλαρ.
giorgos14
Δεν θα ηταν συνετο να υπαρξει καποιο poll ώστε να ακολουθησουμε την πλειοψηφια;
Pierce
Μα για αυτό άνοιξε το thread, αλλιώς θα έλεγα αυτές είναι οι αλλαγές (ή μένουμε ως έχει) και τέλος.
Όταν καταλήξουμε κάπου το ξανασυζητάμε, αλλά προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να μπεί ψηφοφορία.


Ωστόσο κάποια τα απορρίπτω από τώρα, όπως πχ το daily. Εδώ έχουμε φαινόμενα να μην γίνονται αλλαγές σε εβδομαδιαίο φορμάτ, το daily μπορεί να στρεβλώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ΕΙΔΙΚΑ σε h2h. ΑΝ πηγαίναμε σε daily, θεωρώ δεδομένο ότι θα έμπαινε όριο στα παιχνίδια ανά θέση.

Eπίσης, αν h2h τότε (στο espn) πρέπει οπωσδήποτε να έχει playoffs. Το να είναι 2 εβδομάδες το match up γίνεται, αλλά και πάλι θα πρέπει να το τελειώνουμε τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα την σεζόν για να αποφεύγουμε τα rest που πηδάνε την κατάσταση.

Για το trade deadline βλέπω οι περισσότεροι ότι το θέλετε, οπότε λογικά θα μπεί. Μπορεί να καθοριστεί πότε ακριβώς, μπορούμε και πριν ή μετά το πραγματικό deadline. Ίσως να μπορούμε να βάλουμε και κάποια εξαίρεση αν παίζει season ending τραυματισμός σε ομάδα και χρειάζεται σπάσιμο σε παίκτη.

Η συγχώνευση θα το ζόριζε αρκετά το πράγμα, εκεί θεωρώ ότι το auction θα κλείδωνε αλλιώς οι ανισότητες δεν νομίζω θα μπορούσαν να καλυφθούν στα πικ του 2ου γύρου.


Γενικά η ανάλυση του Αντώνη με βρίσκει σύμφωνο (μάλλον είμαστε τόσο παρόμοιοι παίκτες fantasy, για αυτό δεν έχουμε κάνει ποτέ trade μεταξύ μας tongue.gif )

Διχασμένος για το points/roto, για τη βάση της λίγκας ρέπω προς το Points/keepers/Auction. Το keepers, ίσως δώσει αυτό το διαφορετικό στα trades, ενώ το auction θα είναι πρωτότυπο.
Περιμένω να εμφανιστούν και άλλοι, ας βάλουμε ένα πρώτο όριο στις 23/9 και βλέπουμε.
Air Kef
Να μαι κι εγώ, με κάλεσαν στο πάρτυ αλλά η συνεισφορά μου θα είναι ελάχιστη, συμφωνώ με το approach του Μόρισον και την εκλογίκευση του Πιρς, γενικά έχω παίξει λίγο φάνταζυ στην ζωή μου και δεν έχω άποψη για τα περισσότερα που λέτε καθως δεν ξερω ακριβώς πως δουλεύουν κάποια πράγματα (πχ. το σκορ Per category), είμαι ανοικτός σε ότι αποφασιστεί.

Το μόνο που προσθέτω γιατι δεν ειδα να εχει γραφτεί, αν θα πάμε σε πλέι οφς καλό θα είναι να τελειώσουν πριν το τελευταίο διβδόμαδο του ΝΒΑ που γίνεται λαμπόγυαλο η κανονική λίγκα και δεν ξέρεις τι ξημερώνει. smile.gif

Πείτε τα και όπου καταλήξετε.
duncan21
QUOTE(morrison @ Aug 29 2018, 16:07 ) *
θα ήταν καλό να το γυρίζαμε σε cats, η αξία του κάθε παίχτη δεν θα είναι τόσο σεταρισμένη, οι ανάγκες της κάθε ομάδας διαφορετικές. Νομίζω θα έδινε χώρο σε συζητήσεις, trades, ενδιαφέρον.

Κατά τα άλλα ναι σε weekly (βγάζει σημαντικότερες αποφάσεις από daily), auction (δικαιότερο, όλοι οι παίχτες ανοιχτοί για όλους να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει) αλλά αυτά τα βρίσκουμε.

Καλησπέρα κύριοι.Στο ψητό,συμφωνώ απολύτως με τις παραπάνω προτάσεις.Και για να το προχωρήσω κιόλας πιστεύοντας ότι εν τέλει εκεί θα καταλήξουμε,προτείνω στις cats να μπει και το ast/to για να το πηδάνε οι ψηλοί και να γίνονται μπάχαλο οι ομάδες και τα match up γενικότερα.
Pierce
Όσοι έχουν ποστάρει, τους προσμετράω στους σίγουρους για την επόμενη σεζόν, σωστά;

Ας εμφανιστούν και οι υπόλοιποι έστω για να δηλώσουν παρουσία αν δεν έχουν άποψη (ή δεν θέλουν να την εκφέρουν) για να δούμε που βρισκόμαστε.
aegeansheed
Εγώ δήλωσα στην άλλη σάλαρυ λίγκα του νέου, αλλά αργούν να μου απαντήσουν (όχι τόσο όσο αυτοί στους οποίους έστειλα πρόσκληση για την NFL-BasketForum Λίγκα closedeyes.gif ), οπότε μπορεί να παίξω μαζί σας, αν και δεν ξέρω τί ακόμα.
Pierce
Κουμπάρες;
Tobias Funke
Ντολμαδάκι μου, εγώ όπως είπα θα κάνω ένα διάλειμμα φέτος. Καλά να περάσετε!
Pierce
Έκατσα και σκούπισα το τόπικ πάλι από την αρχή και κάναμε μια κουβέντα με τα επιφανή μέλη της λίγκας.
Όπως είπα και πριν είμαι θετικός σε αλλαγές, αλλά όχι σε πολλές μαζί. Ίσως σταδιακά. Το ανέφερε και ο Nashidis.

Στο δια ταύτα:

Ναι θα μπεί trade deadline.
Υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά για το H2H. Θα μπορούσε να είναι η μια μεγάλη αλλαγή. Ίσως του χρόνου. Όχι
Το να αλλάζαμε τελείως το point system, θα άλλαζε τη φιλοσοφία της λίγκας. Όπως είπε ο Μόρισον, υπάρχουν πολλές λίγκες με cats, λίγες με points. Όχι
Keepers, θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν είμαστε ακριβώς οι ίδιοι κάθε χρόνο, δεν γίνετια να δουλέψει. + Θα ήταν πολύ άδικο να φορτώνεται νέος μάνατζερ το ντράφτ άλλου εις το διηνεκές. Ίσως αν του τραβάγαμε ένα ρισέτ κάθε Χ χρόνια. Όχι
Το daily, δεν είναι διαχειρίσιμο για αρκετούς από εμάς. Όχι

Οπότε αφού, δεν θα είναι το H2H η αλλαγή, θα είναι το auction. Nαι

Sum up:

Οι αλλαγές φέτος έχουν να κάνουν με το Deadline και με το Auction.
Προτεινόμενες ημερομηνίες για draft, είτε 7 είτε 14 Οκτωβρίου.

Στην Ανατολή έχουμε ήδη μερικές απώλειες, οπότε θέλω να δηλώσετε όσοι είστε από πέρσι αν θα παίξετε για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Αν είμαστε μέχρι 20, ίσως το κάνουμε hardcore και να την κάνουμε μια τη λίγκα. Pending
Τα άλλα όπως τα ξέρετε.
Κατανοώ ότι μπορεί να μην είναι πλήρως αυτό που θέλατε όλοι, αλλά υπήρχαν πολλές και αντικροούομενες απόψεις που θα έπρεπε να ικανοποιηθούν. Επίσης πολλοί από ότι αντιλαμβάνομαι παίζετε σε αρκετές ακόμα λίγκες με πολλές από τις αλλαγές που προτείνατε να υπάρχουν εκεί.


Pierce
Duncan21
Klow
Teopt13
Gravedigger
Rchos
Morisson
Jorge
Knickerbrocker
Sheed
Kef
BforBasketball

Από την Δύση είστε

Nashidis
Kudelin
Sacarame
Jkidd
Spysta
Twism
Konst
Flash/Pierce
giorgos
giorgos14
Θεωρώ ότι οι αλλαγές καλύπτουν τα θέλω 2-3 ατόμων σε σύνολο 30 οπότε αποφασίσαμε με τον co-owner ότι δεν θα συμμετέχουμε φέτος. Καλη συνέχεια
klow13
Η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στο φορματ, πέρα από ένα δίωρο τη μέρα του ντραφτ που δεν το θεωρώ κάτι .Αλλά οκ, your decision. Είχα πει θα συμμετέχω έτσι και αλλιώς γιατί έχω συνηθίσει τη λίγκα και σε αντίθεση με άλλους ίσως, σε άλλη μια λίγκα συμμετέχω μόνο και αυτό έκατσε προχθές. Οπότε μέσα
j-kidd13
Στη δύση βάζουμε και τους Coon and friends και φέτος.
Pierce
Ok ξεχάστε ό,τι είπα.

2 Λίγκες.
Η μια όπως την ξέρουμε, η άλλη Cats/H2h/Weekly/Keepers

Μπορείτε να διαλέξετε σε ποια θα παίξετε.


Standard

Pierce
Gravedigger
Sacarame
Jorge
BforBasketball
Rchos
Sheed
Kef
Jkidd
Μorisson
Twism
Knickerbrocker
Kudelin
Spysta
Teopt13
Klow
coon
Flash
Nashidis
Whaler
Ginobili
j-kidd13
Εγω και Coon and friends στην standard.
aegeansheed
Αρνούμαι να μπει το όνομά μου κάτω από κεφαλίδα "Cats" cool.gif #gatakia

Πάντως αν είναι για να είναι 9-cat προτείνω να μην έχει Keepers, αλλά h2h και Daily.
SteveNashidis
Kρίμα που δεν ακολουθούμε μια κοινή απόφαση. Εγώ παρόλο που θα ήθελα περισσότερες αλλαγές από τις πρώτες που ανακοινώθηκαν, θα ακολουθούσα την κοινή απόφαση γιατί έτσι είναι το σωστό. Όπως είπε και ο Πιρς δε γίνεται να ευχαριστηθούν όλοι.

Στο διαταύτα. Επειδή στόχος της συζήτησης είναι να βελτιωθούμε και όχι να διαλυθούμε, βάλτε με σε όποια λίγκα θέλετε ή σε αυτήν που έχει τα λιγότερα άτομα για να λειτουργήσει.

Υ.Γ. Τα φώτα σας για το action draft. Πως λειτουργεί;

Προσωπικά βλέπω ότι πάλι αυτός που θα πάρει τον Χάρντεν θα έχει το φανταζιακό τέρας στην ομάδα του και μετά θα αναγκαστεί να πάρει έναν λίγοτερο καλό παίκτη ελέω χρημάτων, όπως και στο snake, απλά με τη διαφορά ότι όλοι έχουν δικαίωμα να αγοράσουν τον Χάρντεν. Άλλα όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τύχουν το #1.
T.W.Is.M.
Ας μπω κι εγω στη standard για να μη μαθαινω τωρα στα γεραματα νεα πραγματα!
whaler
Υπάρχει χώρος ακόμα παίδες; Για standard;
klow13
Δεν θα παίξω τελικά, ίσως μπω coowner στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, αν με θέλει.Καλη σεζόν.
kudelin8
Αν και οπως εχουν διαμορφωθει οι λιγκες εχω πολυ καλες πιθανοτητες πρωτιας στην categories , θα κρατησω στο καλενταρι των ufos την standard league..
Igor
QUOTE(SteveNashidis @ Sep 24 2018, 14:07 ) *
Kρίμα που δεν ακολουθούμε μια κοινή απόφαση. Εγώ παρόλο που θα ήθελα περισσότερες αλλαγές από τις πρώτες που ανακοινώθηκαν, θα ακολουθούσα την κοινή απόφαση γιατί έτσι είναι το σωστό. Όπως είπε και ο Πιρς δε γίνεται να ευχαριστηθούν όλοι.

Στο διαταύτα. Επειδή στόχος της συζήτησης είναι να βελτιωθούμε και όχι να διαλυθούμε, βάλτε με σε όποια λίγκα θέλετε ή σε αυτήν που έχει τα λιγότερα άτομα για να λειτουργήσει.

Υ.Γ. Τα φώτα σας για το action draft. Πως λειτουργεί;

Προσωπικά βλέπω ότι πάλι αυτός που θα πάρει τον Χάρντεν θα έχει το φανταζιακό τέρας στην ομάδα του και μετά θα αναγκαστεί να πάρει έναν λίγοτερο καλό παίκτη ελέω χρημάτων, όπως και στο snake, απλά με τη διαφορά ότι όλοι έχουν δικαίωμα να αγοράσουν τον Χάρντεν. Άλλα όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τύχουν το #1.


Το auction σου επιτρεπει να δωσεις ομως το 80% του μπατζετ σου και να δημιουργησεις ενα τερας με Χαρντεν και Ντουραντ πχ, και μετα να αναλωθεις σε sleepers με ελαχιστα χρηματα.


Ουσιαστικα σου δινει την επιλογη να εισαι ενα μειγμα stars/scrubs ή να πας σε κατι πιο ισορροπημενο . Επισης η ωρα του ντραφτ εχει πιο πλακα γιατι μπορεις να "ανεβαζεις" συνειδητά τις τιμες των παιχτων που τελικα δεν θες για να υπερχρεωσεις τους αντιπαλους.

Γενικα σου δινει πιο πολλα options απο το απλο snake.
spysta
standard για εμενα

ωραιες οι αλλαγες ..
και το trade deadline σημαντικο ωστε να υπαρχει πλανο ως ενα σημειο ...
αλλα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ το auction που κανει ΙΣΟΤΙΜΟ το draft ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

το ultimate θα ηταν να τελειωνει η φαντασιακη σεζον 2 εβδομαδες νωριτερα απο την κανονικη σεζον του ΝΒΑ .. ωστε να μην βλεπουμε και τις καραγκιοζιες των last 2 weeks που κανουν ΟΛΕΣ οι ομαδες και μας αναγκαζουν να πονταρουμε σε free agents και με βαση τα ματς κτλ κτλ. Βεβαια νομιζω εκει θα υπηρχε θεμα τα παιχνδια που μενουν σε σχεση με αλλα που αλλοι παικτες θα εχουν παιξει περισσοτερα ή λιγοτερα εεε ? θα επρεπε να ειχε play offs για να βγει σωστοτερα μαλλον
SteveNashidis
Αρα παίρνω πρωτάθλημα στην cats από Σεπτέμβριο icon_drunk.gif icon_drunk.gif smiley.gif

Ιγκορ ευχαριστώ για την απάντηση.
j-kidd13
Εγω παντως είμαι αντιθετος στο auction,γιατι καποιοι δεν εχουμε ασχοληθει ποτε με το συγκεκριμενο ειδος ντραφτ, το τι στρατηγικη πρεπει να εχεις,ποσο να ανεβεις στην τιμη που θα bidαρεις σε καθε γυρο κλπ,ωστε να μοιρασεις σωστα τα credits,με αποτελεσμα καποιος που εχει ασχοληθει και εχει μια εμπειρια να αποκτα αυτοματα τεραστιο πλεονεκτημα.
teopt13
Καλησπέρα, μεσα και εγώ απλως λόγω διαφοράς ώρας (Αμερική) και δουλειάς έχω μεγάλο θέμα με το αν μπορώ να συμμετέχω στο ντραφτ.Αν υπάρχει περίπτωση να γίνει Παρασκευή, οποιαδήποτε ώρα, θα μου έλυνε τα χέρια. Αν είναι οριστικό για Κυριακή θα ξέρω τελευταιά στιγμή αν μπορώ να αλλάξω τις ώρες της δουλειάς ώστε να συμμετέχω κανονικά.
spysta
QUOTE(j-kidd13 @ Sep 26 2018, 13:41 ) *
Εγω παντως είμαι αντιθετος στο auction,γιατι καποιοι δεν εχουμε ασχοληθει ποτε με το συγκεκριμενο ειδος ντραφτ, το τι στρατηγικη πρεπει να εχεις,ποσο να ανεβεις στην τιμη που θα bidαρεις σε καθε γυρο κλπ,ωστε να μοιρασεις σωστα τα credits,με αποτελεσμα καποιος που εχει ασχοληθει και εχει μια εμπειρια να αποκτα αυτοματα τεραστιο πλεονεκτημα.

Κ εγω περυσι πρωτη φορα εκανα auction.
Δεν ειναι κατι δυσκολο .. εχεις ενα μπατζετ και με ενα δυο mock draft θα καταλαβεις τις μεσες αξιες των παικτων.

Η στρατηγικη αφορα το πως θες να μοιρασεις το μπατζετ σου και τι ροστερ θες πανω κατω.

Δεν αφορα να κοροιδεψεις τους αλλους γιατι εκτος του οτι ειναι 14 αλλοι χρηστες μαζι σου (οχι 3-4 που μπορεις να μονταρεις μπλοφες οπως σε τραπεζι ποκερ) .. μπορεις επισης να την πατησεις και να μεινεις με ψιχουλα στο τελος αν πας για κολπακια και μπλοφες κτλ

Ειναι μακραν το πιο ΙΣΟΤΙΜΟ συστημα δημιουργιας ομαδας και ειναι ευκολο να το μαθεις.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.