Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,
Φεύγει και αυτή η μέρα, η μετάδοση τελείωσε, αλλά η Εθνική δεν κατάφερε να περάσει αλώβητη από τις συμπληγάδες των Ουραλίων. Μιλάω φυσικά για το δίδυμο των ΝΒΑers Μοζγκόφ και Κιριλένκο. Ο Βαγγέλης δυστυχώς έχει γίνει κολλητσίδα τις τελευταίες ημέρες και έχω αρχίσει να μην την παλεύω καθόλου. Κάθε βράδυ, εκεί που έχω αράξει στο δημοσιογραφικό μπουθ με τον φραπέ μου και περιμένω να κάνω πρώτη σύνδεση με την ΕΡΤ, σκάει μύτη ο Βαγγέεεεεεεληηης...
Χτυπάει η πόρτα, απαντάω "
Μπατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιμ", (αφού λες και δεν ξέρω ποιον θα δώ) και ξεπροβάλει η συμπαθητική-κατά τα άλλα- φατσούλα με τα μαγουλάκια και τα γυαλάκια. "
Να περάσω?" και με κοιτάει στα μάτια σα μικρό παιδί που βλέπει για πρώτη φορά το κουκλόσπιτο της Μπάρμπι. Εγώ ως φιλεύσπλαχνος και γαμάτος που είμαι λυπάμαι που τον βλέπω έτσι. Εντάξει, λέει κάτι ακαταλαβίστικα με Μεσαίους Παίκτες και Μακρινά Ριμπάουντ, αλλά τί να πώ κι εγώ... Στο Μπάσκετφόρουμ με έχουν Θεό.
Ε, τι να κάνω, τον Βαγγελάκη στην ΕΡΤ τον είχαμε συνέχεια στην αγγαρεία, να μεταδίδει τα μεσημεριανά παιχνίδια, να είναι με το μικρόφωνο και τη γραβάτα μέσα στο γήπεδο και να κυνηγάει παίκτες, να μυρίζει τον ιδρώτα του Μπουρούση και να βγάζει κραυγές και αγριοφωνάρες για να έχουμε μετά καλά τρέιλερς για τις επόμενες διοργανώσεις. Μια φορά θυμάμαι του είχα πει: "
Βαγγέλη, χέστηκα αν θα βάλει το τρίποντο ο Κουφός, θέλω όταν το βάλει να ουρλιάξεις σα να σου κλέβουν το παιδί". Ποτέ δεν κατάλαβα τί σήμαινε το "
Δημήτρη, δεν είναι ο Κουφός, είναι ο Καλάθης" που μου απάντησε. Τέσπα, αυτά με τον Βαγγέλη, θα τον φάμε στη μάπα και σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, το κακό είναι όμως ότι δεν έχει ιδέα από ΝΒΑ. Είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι ο Κρίστις παίζει στους Σέλτιξ? Μα, κε κάτσο...
Το άλλο που δεν κατάλαβα ήταν γιατί όταν είχαμε τα 5/5 τρίποντα στο πρώτο μέρος, δεν τους μάζεψε ο Ζούρος να τους πει "
Μάγκες, είναι η καλύτερη ευκαιρία μας έβερ, στατιστικά να βγάλουμε το παιχνίδι με το 100% στα τρίποντα. Όποιος ξαναμπουμπουνήσει τρίποντο θα πάει εκεί που έστειλα τον Σχορτσιανίτη". Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί συνέχιζαν και μετά να σουτάρουν τρίποντα και να χαλάνε το ποσοστό. Πώς θα μπορούσα ΕΓΩ μετά να συνεχίσω να καμαρώνω για την ποσοστάρα μας κατά τη διάρκεια της μετάδοσης???
Για τον Ζούρο έχω να πω ότι μέχρι κι εγώ πήρα πρέφα ότι ο Μαυροειδής έτρωγε από ένα σημείο και μετά τον χρόνο του Φώτση. Τον Φώτση πάλι, τον βλέπω τόσο τσαντισμένο όταν μπαίνει στο 2ο ημίχρονο (αν το θυμηθεί ο coach) που φαίνεται ότι αν υπήρχε ένας μπλακμπόουρντ στο στήθος του που θα έγραφε τις σκέψεις τους, θα γέμιζε με pure μπινελίκια και γαμωσταυρίδια. Ίσως να βλέπει τις παπαριές που κάνουν συνήθως ο ΚαϊμάκΤσαλάν και ο SomethingLikeBlack και φορτώνει επειδή αν ήταν στη θέση τους εκείνη την ώρα θα έπαιζε στο Φωτσοεπίπεδο. Αρχηγός είναι αυτός, όπως και ο Ζελαμπάλ και φρονώ ότι πρέπει να τον σεβαστούμε. Εξ' άλλου έχει το laissez-faire, όσο τον αφήνει ο Ζούρος να ζουέ.
Επίσης δε μπορώ να συλλάβω πώς ο Βαγγέλης - για το όνομα του Ρόδου δηλαδή- πιστεύει ότι ο Μπράμος είναι ολοκληρωμένος παίκτης και μάλιστα με καλό σουτ. Το παιδί στην επίθεση μποιάζει με το ανιψάκι μου, που τον βάζω στη ρόδα στο Λούνα Παρκ και μετά κατεβαίνει και πηγαίνει ακόμα κυκλικά. Στους κύκλους πάει καλά. Θα μάθει όμως. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να επισκεφθεί το INSEP. Το "Iron Mike" που ειπώθηκε από τον Βαγγέλη όμως θα έλεγα ότι ήταν απλά...χοντρό. Ευτυχώς δεν το ξέρει ο original Iron Mike (Tyson), γιατί τότε να βλέπατε για πότε θα τα μάζευε ο Βαγγέλης και θα παραδεχόταν ότι το σκέφτηκε σε μια στιγμή δημοσιογραφικής μαγείας και δεν το έβγαλαν οι φίλοι του Μπράμος από την Αμερική, όπως πέταξε. Yeah right...nice try Vag...
Φίλες και φίλοι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο, στον σημαντικότερο και θεαματικότερο-κατά τα φαινόμενα-αγώνα της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ. Αλέ λε Μπλέ κόντρα στην αρμάδα των Αδελφών Γκαζόλ, του ανερχόμενου καλύτερου playmaker στην Ευρώπη και του Air Congo. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι γκραν-γκινιόλ με φάσεις βγαλμένες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, που θα μας αποδείξει περίτρανα για ποιον λόγο το Μπάσκετ μπορεί να μη θεωρείται ο Βασιλιάς των Σπορ, αλλά εγώ ο Lion King των μπασκετικών μεταδόσεων.
Your God, ΕΓΩ