Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γενικά θέματα γύρω από την ομάδα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
Διονύσης
QUOTE (pan24 @ Jan 7 2019, 15:01 ) *
Η Γαλατα ειναι μια ιδιομορφη περιπτωση εξαιτιας της καταστασης με τις συνεχεις υποτιμησεις της λιρας και επισης στην Τουρκια(και στην Ισπανια) ολα τα τμηματα ενος συλλογου εχουν κοινο ταμειο και διοικηση
Χρεοκοπησαν και αλλες Τουρκικες ομαδες
Τα τεραστια χρεη της Γαλατα(οπως και της Φενερ απλα εκει εχουν δισεκατομμυριουχο προεδρο τωρα και δεν εχουν θεμα) προεκυψαν απο το ποδοσφαιρικο τμημα.Οι αμοιβες του μπασκετ μπροστα σε αυτες του ποδοσφαιρου ειναι ψιχουλα

Στην αντιπερα οχθη υπαρχει η Χιμκι που καθε χρονο εχει πολυ μεγαλα μπατζετ και κανει πολυετη συμβολαια σε ακριβους παικτες χωρις να εχει εγγυημενη συμμετοχη

Κι ακομα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το προβλημα της διοικησης
Θελει εγγυημενη συμμετοχη για να βαλει λεφτα;
Γιατι αν βαλει λεφτα θα βρεθει τροπος να παιξει ειτε μεσω συμβολαιου οπως Μπαγερν,Βιλερμπαν ειτε θα ανοιξει θεση στο πρωταθλημα
Ακομα κι αν ηταν με συστημα ποδοσφαιρου με αποκλειστικα βαθμολογικα κριτηρια παλι δεν θα ειχε σιγουρη συμμετοχη και στην δικη του λογικη θα μπορουσε μια χρονια να βαλει πολλα λεφτα,να μην προκριθει και να υπαρξει οικονομικο θεμα

Ολο αυτο φαινεται περισσοτερο σαν προσπαθεια να δικαιολογηθει που δεν βαζει περισσοτερα απο οσα βαζει και δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος για κατι τετοιο


Δεν το γνώριζα αυτό για τις τουρκικές ομάδες ότι έχουν κοινό ταμείο για όλα τα τμηματά τους.

Από την άλλη μην βάζουμε τις Ρωσικές ομάδες στον ίδιο παρανομαστή για το λόγο ότι έχουν χοντρά πορτοφόλια από πίσω και κάνουν ξέπλυμα χρημάτων.

Προφανώς και δε θέλει, αλλιώς νομίζω και με σύμμαχο το brand name της ομάδας θα το επεδίωκε ο Αγγελόπουλος και αν δεν κάνω λάθος κάποια στιγμή είχε πέσει στο τραπέζι πρόταση για 3ετες κλειστό συμβόλαιο στο Eurocup και ύστερα θα έβλεπαν για την Ευρωλίγκα. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι ο παραπάνω κόσμος είναι σύμφωνος με τα αγωνιστικά κριτήρια για τη συμμετοχή στα Ευρωκύπελλα, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό από τα μπατζετ των ομάδων.

Ο Αγγελόπουλος κάθε άλλο δε ψάχνει για δικαιολογίες θεωρεί πως το FIBA BCL είναι η ανώτερη διοργάνωση στην Ευρώπη που διοργανώνεται από θεσμικό παράγοντα γι’αυτό επελέγη και για το επίπεδό του ρίχνει τα αντίστοιχα χρήματα.
G-arenas
QUOTE (radical @ Jan 7 2019, 15:06 ) *
Δεν ξερω τι ακριβως θελει η διοικηση της ΚΑΕ.
Προσωπικα μιλωντας ως φιλαθλος θελω αγωνιστικα κριτηρια οπως συμβαινει σε ολα τα αθληματα και οπως συνεβαινε στο μπασκετ εως το 2000.

Ο ΟΣΦΠ θυμιζω οτι το 2012 πηρε την Ευρωλιγκα απεναντι στο 4πλασιο μπατζετ της ΤΣΣΚΑ.
Οποιος δινει πιο πολλα λεφτα σε βαθος χρονου θα παρει περισσοτερα (αν δεν βαρεσει κανονι εν τω μεταξυ), αλλα οταν δεν εχεις φραγμους (οπως τα πολυετη συμβολαια) μπορεις να δημιουργησεις κατι καλο αγωνιστικα που να υπερβαινει το μπατζετ σου.
Αν δουμε ποσες ομαδες ξεπεταχτηκαν απο το 1958 που ξεκινησαν οι ευρωπαικες διοργανωσεις, δειχνει οτι τιποτα δεν ειναι στασιμο. Μπορει ο αθλητισμος να ειναι πληρως επαγγελματικος, αλλα οι κλειστες λιγκες ειναι η ακραια και χειροτερη μορφη του.

μα δεν διαφωνω οτι το πιο δικαιο και πιο σωστο και πιο ωραιο θα ηταν να υπαρχουν αγωνιστικα κριτηρια. και γω αυτο θελω. αλλα κατι οτι δεν αναπτυσοταν το μπασκετ στην ευρωπη, κατι το nba κατι η κοντρα με fiba το οδηγησαν εκει που το οδηγησαν.

για μενα το πιο σωστο θα ηταν το εξης. 18-20 ομαδες με το τωρινο φορματ. αγωνιστικα κριτηρια για το ποιος θα μπαινει στην ευρωλιγκα, π.χ 3 πρωτες ισπανικες συν 1 προκριματικα, 2 πρωτες ελληνικες-τουρκικες-ρωσσικες συν 1 προκριματικα κλπ κλπ, οπως δηλαδη και στο ποδοσφαιρο.

και στις 2 περιπτωσεις ειτε σαν το ποδοσφαιρο ειτε τωρα πρεπει να βαζεις πολλα λεφτα αν θες να εισαι μεσα. αυτο ειναι σιγουρο. απλως λογο μικρης ανταγωνιστηκοτητας η ευρωλιγκα επελεξε να ειναι 16 ομαδες με συμβολαια κλπ κλπ ωστε να αυξηθει η εμπορικοτητα του. απο το να παιζει σε αδιαφορο αγωνα παο-ζιελονα γκορα π.χ προτιμησαν τα συμβολαια. και αυτο καλο ειναι για τωρα, οχι ομως και για παντα.

η λιγκα δεν ειναι κλειστη εντελως. 11 συμβολαια ειναι. δηλαδη απο του χρονου 7 θεσεις ανοικτες. θα προτιμουσα ακομα και αρχη που ειναι καποιες ομαδες οπως μπασκονια-αρμανι-εφες να μην ειχαν και να ηταν περισσοτερες οι θεσεις ανοικτες αλλα τι να κανουμε. οποτε μια ημι-κλειστη λιγκα ειναι.

οτι και να γραψουμε η ευρωλιγκα αθεμιτο ανταγωνισμο με αυτο που κανει δεν δημιουργει. θα δημιουργουσε αν τα εσοδα που εδινε θα ηταν σταθερα 20 μυρια, συν οτι βγαλεις απο επιπλεον εισιτηρια, χορηγιες κλπ οπως στο τσου λου. τωρα με τα 2-3 μυρια που δινει η ευρωλιγκα συν ολα τα αλλα διαρκειας, χορηγιες κλπ που εχουμε και πανε ξερω γω 8 μυρια ας πουμε, τι αθεμιτο ανταγωνισμο δημιουργει? αφου μεσα μπαινουν παο-οσφπ με διπλασια εξοδα απο εσοδα.

αυτο θελω να πω. ανεξαρτητου φορματ, η αεκ δεν αδικειται σε σχεση με αλλους. οτι και να υπαρχει θελει μεγαλο μπατζετ αλλιως δεν πας ποτε. αλλο το οτι ειναι πιο δικαιο και ωραιο τα αγωνιστικα κριτηρια.
aegeansheed
QUOTE(radical @ Jan 7 2019, 15:06 ) *
Αν δουμε ποσες ομαδες ξεπεταχτηκαν απο το 1958 που ξεκινησαν οι ευρωπαικες διοργανωσεις, δειχνει οτι τιποτα δεν ειναι στασιμο. Μπορει ο αθλητισμος να ειναι πληρως επαγγελματικος, αλλα οι κλειστες λιγκες ειναι η ακραια και χειροτερη μορφη του.

Η (καπιταλιστική) οικονομία είναι αυτή που έχει φέρει τα πράγματα, δε φταίνε σε κάτι οι κλειστές λίγκες, που είναι το (φυσικό) αποτέλεσμα των δυνάμεων του χρήματος σε αυτές τις συνθήκες αγοράς. Η συζήτηση ξεφεύγει βέβαια και καταλήγει πάλι στο "κόντρα Fiba-Euroleague" μοιραία.
Αυτό που θέλω να πω στους φίλους της ΑΕΚ, που υποστηρίζουν ότι φταίει η Ευρωλίγκα που κρατάει την ομάδα στην απ' έξω, έχοντας μείνει προσκολημένοι σε μηχανισμούς διανομής του μπασκετικού χρήματος σε συλλόγους με τα κριτήρια που ίσχυαν πριν 10 χρόνια πίσω και συνεχίζουν να υποστηρίζουν είναι το εξής:
Βρίσκω αμφίβολο να διαλυθεί η Ευρωλίγκα και το μοντέλο της. Δεν κατανοώ πώς θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο από μια δικαστική απόφαση, αφού μάλλον δε θίγεται κάποιο εύλογο οικονομικό συμφέρον ενός μέρους, που να έχει προκύψει από ενέργειες του άλλου μέρους καταχρηστικά, συνέβη δε από την ελεύθερη βούληση και με την άσκηση του δικαιώματος νομικών προσώπων-εταιρειών να πράξουν αυτοβούλως δημιουργώντας συνεταιρισμό που διαχειρίζεται τα έσοδα που ο ίδιος παράγει, νόμιμα και δημοκρατικά [με το Δίκαιο και τους νόμους που διέπουν τις εταιρείες αυτές και με τα μέσα αυτών (ΔΣ, ΓΣ, διαχειριστικούς ελέγχους κλπ)]. Επίσης η αντιμαχόμενη πλευρά-διοργάνωση είναι ένας ομοειδής οργασνισμος στα χαρακτηριστικά λειτουργείας της (δραστηριότητα, σκοπός, αντικείμενο εκμετάλλευσης, κλπ), οπότε είναι δύσκολο να θεωρηθεί ότι υπάρχει άλλη απώλεια, αφού κοινός παρονομαστής είναι ότι και ο ένας και ο άλλος θέλουν να παίξουν μπάλα με το χρήμα των κορυφαίων συλλόγων. Η κοινή λογική τα λέει αυτά, νομικός δεν είμαι βέβαια και ό,τι λέω το λέω ως προσωπική γνώμη και με επιφύλαξη.
Αλλά... ακόμα και να γίνει αυτό, που λέω ξανά ότι δεν το πιστεύω και έστω ότι έρθει μια απόφαση καταδικαστική για την EL, απλά θα είναι μια καθυστέρηση στο επόμενο σχήμα που θα δημιουργηθεί με ακριβώς το ίδιο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από παραπλήσιους μηχανισμούς/κριτήρια εισόδου σε αυτήν από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Μια νέα διοργάνωση, είτε αυτή λέγεται FIBA, είτε ΝΕΑ EUROLEAGUE. είτε EUROLEAGUE 2025, θα αποτελεί εκ νέου έναν κλειστό λογιοπωλιακό όμιλο, ο οποίος θα ρυθμίζει πώς θα μοιραστεί το χρήμα και σε ποιούς. Το σύστημα από μόνο του είναι τόσο ισχυρό και πετάει έξω όποιον δεν είναι μαζί του. Δε θα δίσταζε να πετούσε και ολόκληρο Παναθηναϊκό πριν λίγους μήνες με τις γραφικότητες του προέδρου του, μια ομάδα που έχει συνδεθεί όσο λίγες ομάδες με το brand name της Διοργάνωσης στα χρόνια που είναι ενεργή, αν δεν έκανε πίσω ο τελευταίος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έδωσε αρκετές λύσεις σε θέματα ελεύθερης μετακίνησης κεφαλαίου, περιορισμού των τελωνειακών παρεμβάσεων και άλλα, αλλά σε άλλα (πολλά) δεν έδωσε λύση ποτέ. Το συγκεκριμένο ωστόσο δεν το θεωρώ κάποιο πρόβλημα, αφού παρά το τρομερά κακό marketing που είχε για χρόνια τώρα η EL, κρατάει το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.
Θα το δηλώσω σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά δημόσια, αν και δεν το προγραμμάτιζα να το κρατάω κρυφό ή οτιδήποτε. Μπορεί να έχω υπάρξει οπαδός αυτής της ομάδας για ένα μέρος της ζωής μου και δε θα αλλάξει ποτέ αυτό, αλλά πάνω απ' όλα μου αρέσει να βλέπω μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Ένα από τα θετικά αυτής της της Ευρωλίγκας ήταν ότι μου έδωσε τη δυνατότητα ως φίλαθλος και ζώντας στην Αθήνα να δω ωραία παιχνίδια μπάσκετ, είτε ήταν στο ΟΑΚΑ, είτε στο ΣΕΦ. Αισθάνομαι τυχερός που είχα τη δυνατότητα για αυτήν την επιλογή βλέποντας τα μεγάλα ονόματα της Ευρώπης να παίζουν μπάσκετ λίγα μέτρα πιο κάτω. Από την άλλη έμαθα να καταλαβαίνω και να σέβομαι τί σημαίνουν οικονομικά οι δεσμεύσεις που απαιτεί η συνεχιζόμενη και πολυετής διαχείριση ενός μπασκετικού κλαμπ σήμερα. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να βρίσκονται οι τύχες του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ σε επιχειρηματίες που είναι ψημένοι στο αντικείμενο αυτής της δραστηριότητας σε αυτό το ομαδικό μοντέλο διαχείρισης, παρά στον κάθε παλαίμαχο τύπου Βολκόφ (που στο EB στη Λιουμπλιάνα με την παρεά του τον χαζεύμα να έχει "λεηλατήσει" το πιο ακριβό εστιατόρειο της πόλης).
Η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο όσο έχει πλάνο και δε θα βρίσκεται εκεί, όσο δεν έχει πλάνο (μεσοπρόθεσμο). Σε μια οικονομία που δυστυχώς δε συγχωρεί εκείνον που δεν είναι αρκετά αποφασισμένος και αδιστακτος να διεκδικήσει αυτό στο οποίο στοχεύει, ο,τιδήποτε άλλο είναι απώλεια χρόνου (και χρήματος). Αν ο Αγγελόπουλος όντως θέλει να φέρει την ΑΕΚ ψηλά πρέπει να το δείξει με πράξεις και σε βάθος χρόνου. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ως ομάδα πήγε ένα κλικ πίσω σε σχέση με εκεί που ήταν πέρυσι προς το τέλος της χρονιάς, ενώ τώρα γίνονται κινήσεις-μπαλώματα για να έρθει πάλι σε ένα αντίστοιχο επίπεδο. Ακόμα κι αν βρεθεί όμως, δεν πιστεύω ότι ακόμα είναι κοντά ώστε να παίξει στα ίσα μια σειρά με έναν μέτριο (περσινό) Ολυμπιακό ή με έναν μέτριο (φετινό) Παναθηναϊκό (μέτριες ομάδες σε σχέση με προηγούμενες ανώτερες-ροστερικά χρονιές των ομάδων αυτών).
Επένδυσε-διεκδίκησε-χάσε-ξαναπροσπάθησε-ξαναχάσε-ξαναπροσπαθησε και μπορεί να δικαιωθείς. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στη ζωή, το μπάσκετ δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη εξαίρεση.
nikakis55
Αυτά είναι!!!
Διονύσης
Συνέντευξη του Μάκη Αγγελόπουλου στην Ώρα των Σπορ, μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανανέωση Μπάνκι.

http://www.aek365.com/a-641331/makh-tha-su...-ton-mpanki.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.