Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
pivot
QUOTE(Grissino @ Nov 13 2008, 17:15 ) *
Εμετίλα. Ελλάδα. Η μόνη χώρα που η δικαιοσύνη προστατεύει τον καννίβαλο/Γολιάθ/δυνατό.



Συμφωνώ ως προς το ότι στην Ελλάδα προστατεύεται ο δυνατός, όμως στην προκείμενη περίπτωση η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σωστή.
Ο χρόνος επομένως και το παιχνίδι είχε λήξει όταν σφυρίχθηκε το φάουλ στον Καλαμπόκη. Αρα σωστά πήρε το παιχνίδι η ΑΕΚ.

ΥΓ. Τώρα μπασκετικά, όχι αγωνιστικά, ποιός είναι ο δυνατός μεταξύ ΑΕΚ και Πανιώνιου;
a bullet for your head
QUOTE(pivot @ Nov 13 2008, 18:01 ) *
Συμφωνώ ως προς το ότι στην Ελλάδα προστατεύεται πάντα ο δυνατός, όμως στην προκείμενη περίπτωση η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σωστή.
Ο χρόνος επομένως και το παιχνίδι είχε λήξει όταν σφυρίχθηκε το φάουλ στον Καλαμπόκη. Αρα σωστά πήρε το παιχνίδι η ΑΕΚ.

Δεν εχω αποψη,μιας κ δεν το ειχα παρακολουθησει καθολου.Αυτη η αποφαση ειναι ''αρχικο δεδικασμενο'',η' εχει ξαναεκδοθει παρομοια αποφαση?Γιατι αν ισχυει το 1ο,εχουμε να δουμε κ αλλα παρομοια στο μελλον..
pivot
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 13 2008, 18:05 ) *
Δεν εχω αποψη,μιας κ δεν το ειχα παρακολουθησει καθολου.Αυτη η αποφαση ειναι ''αρχικο δεδικασμενο'',η' εχει ξαναεκδοθει παρομοια αποφαση?Γιατι αν ισχυει το 1ο,εχουμε να δουμε κ αλλα παρομοια στο μελλον..



Δεν ξέρω αν έχει ξαναεκδοθεί παρόμοια απόφαση, αλλά η απόφαση αυτή μάλλον βασίστηκε στην μαρτυρία του Μάνου (παρατηρητής) ο οποίος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς που λένε ότι ο χρόνος είχε λήξει.

Στην τηλεόραση φάνηκε καθαρά αυτό γιατί ήταν μεγάλη η διαφορά, περίπου 60-80/100 του δευτερόλεπτου.

Βέβαια η απόφαση αυτή ίσως δημιουργεί δεδικασμένο και για άλλες όχι τόσο ξεκάθαρες περιπτώσεις.
a bullet for your head
Παντως ο Πανιωνιος αναμενεται να αντιδρασει αμεσα κ να προσφυγει στο ΑΣΣΕΑΔ,ζητωντας την ακυρωση της αποφασης..
sporting b.c.
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 13 2008, 16:25 ) *
Παντως ο Πανιωνιος αναμενεται να αντιδρασει αμεσα κ να προσφυγει στο ΑΣΣΕΑΔ,ζητωντας την ακυρωση της αποφασης..


θα περιμενει πολυ... το ΑΣΕΑΔ εκανε 2-3 μήνες για να αποφασισει για την τυχη του ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ που διεκοψε περσι ο Καρούσης θυμαστε...
a bullet for your head
QUOTE(sporting b.c. @ Nov 13 2008, 18:33 ) *
θα περιμενει πολυ... το ΑΣΕΑΔ εκανε 2-3 μήνες για να αποφασισει για την τυχη του ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ που διεκοψε περσι ο Καρούσης θυμαστε...

Ειχε κατοχυρωσει το παιχνιδι στον Ηλυσιακο,ενω υπολοιποταν ακομα καποια δευτερα?
sporting b.c.
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 13 2008, 16:35 ) *
Ειχε κατοχυρωσει το παιχνιδι στον Ηλυσιακο,ενω υπολοιποταν ακομα καποια δευτερα?


ακριβως... διαιτησια υπερ ηλυσιακου και μετα τη γιουχα το διεκοψε !
Σταχυοφόρος
Αρχικό δεδικασμένο ναι, και τι πάει να πει αυτό; Η απόφαση είναι ολόσωστη και δίκαιη γιατί ΤΟ ΣΟΥΤ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ, ΚΑΠΟΥΤ, THE END, δε μιλάμε για φάουλ μέσα στο παιχνίδι που μπορεί να ήταν/μην ήταν. Εκτός χρόνου, ας το χωνέψουν αυτό.
ashton
Η απόφαση είναι σωστή γιατί ο χρόνος είχε λήξει.
Απο εκεί και πέρα πιστεύω πως στο ΑΣΕΑΔ αν κρίνονται πράγματα βαθμολογικά στους 2-3-4 μήνες που θα τους πάρει να αποφασίσουν ενδέχεται να αλλάξουν την απόφαση του ΕΣΑΚΕ.

Τώρα τα περί εμετίλας και περί της ισχυρής φετινής ΑΕΚ (που με το ζόρι κατέβασε ρόστερ) κόντρα στον αδύνατο Πανιώνιο (της Ευρωλίγκας) είναι ανάξια σχολιασμού..


Είναι πχ η ίδια περίπτωση με το Πανιώνιος-ΠΑΟ το 2002, που οι πράσινοι κέρδισαν με το ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟ καλάθι του Μποντίρογκα. Τότε οι αθλητικοί δικαστές δεν είχαν δικαιώσει την ένσταση του Πανιωνίου.
suspect
QUOTE(Grissino @ Nov 13 2008, 19:15 ) *
Εμετίλα. Ελλάδα. Η μόνη χώρα που η δικαιοσύνη προστατεύει τον καννίβαλο/Γολιάθ/δυνατό.



ποια ειναι η εμετιλα ρε αδερφε;

το φαουλ που δοθηκε στον Καλαμποκη ηταν εντος χρονου;
ηταν εντος των 40 λεπτων;
Grissino
QUOTE
Ανακοίνωση ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms
13.11.2008


Στην ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms αισθανόμαστε ιδιαίτερα κολακευμένοι που συμμετείχαμε ως διάδικοι σε μία διαδικασία ενώπιον του αθλητικού δικαστή η οποία μετά από14 ημέρες διασκέψεως κατέληξε σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τον αθλητισμό, να απονείμει τη νίκη στην ομάδα η οποία ηττήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε σε όσους εξακολουθούν να το αγνοούν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς πεδιάς του αθλήματος ένας αγώνας τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας της λήξης του.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε, το 2002 απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα μας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι από το βίντεο του αγώνα το νικητήριο καλάθι του αντιπάλου ήταν εκπρόθεσμο.

Και ενώ αναμέναμε επί αυτού ακριβώς του κρίσιμου ζητήματος να αποφανθεί ο αθλητικός δικαστής, δηλ. αν ο καταλογισμός του φάουλ έγινε πριν, ταυτοχρόνως ή μετά το ήχο της κόρνας, διαπιστώνεται στην απόφαση η πλήρης ανυπαρξία της δικής του κρίσεως και απόψεως

Τουναντίον αναπληρώνει το κενό της δικαιοδοτικής κρίσεως με την προσφυγή σε αντικρουόμενες, αντιφατικές και μεταβαλλόμενες μαρτυρικές καταθέσεις των μελών της γραμματείας οι οποίοι οψίμως απέκτησαν- άραγε πώς;- άποψη.

Εξακολουθούμε να έχουμε τη ρομαντική άποψη ότι οι αγώνες κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων και αναμένουμε με ενδιαφέρον και την δημόσια τοποθέτηση των θεσμικών οργάνων του αθλήματος.



Σε κάθε πάντως περίπτωση και για την προάσπιση των συμφερόντων της η ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms δηλώνει ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων όσων θεωρεί ότι την έβλαψαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους .


Με το βίντεο ΠΟΤΕ δεν έχει παρθεί στα χρονικά τέτοια απόφαση, η κόρνα μετράει. Χωρίς να μπω στη διαδικασία να εξετάσω καν το φάουλ που έγινε πριν στην ίδια φάση ή στον Miles λίγο πριν.
suspect
συγγνωμη,...
μονο μια ερωτηση:

Εσυ εισαι υπερ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή των μεσων βαση των οποιων παιρνονται οι αποφασεις;;
stefan
QUOTE(suspect @ Nov 14 2008, 16:53 ) *
συγγνωμη,...
μονο μια ερωτηση:

Εσυ εισαι υπερ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή των μεσων βαση των οποιων παιρνονται οι αποφασεις;;


Ολοι ειμαστε υπερ της αληθειας.
Αλλα δεν ειναι αληθεια οτι αν ειχε δοθει το φαουλ στον Μαιλς ΜΠΟΡΕΙ να ηταν διαφορετικα τα πραγματα??
Και λεω μπορει γιατι και παλι δεν ηταν σιγουρο οτι αν ειχε δοθει θα κερδιζε ο Πανιωνιος αλλα να λεμε ολη την αληθεια. wink.gif
suspect
ξανα-μανα:

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

αλλο πραγμα το καθαρο φαουλ που δεν δινεται ( αν εχεις δει το τοπικ απο την αρχη, το εγραψα στο πρωτο μου σχολιο στην κριτικη του αγωνα φιλε stefan ) και αλλο πραγμα να μετραμε ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟ φαουλ...
panionara
τα παρακάτω είναι απλα διαιτητικά λαθάκια....
Το εγκληματικό φαουλ στον Μάιλς (που είναι ορισμός αντιαθλητικού), το πενάλτι στον Τσβετκοβιτς και αμέσως η τεχνική ποινή που δόθηκε απο τον Μαστραφτσή με μεγάλη ευκολία μόλις 1 30'' πριν το τέλος, έδωσαν στην αεκ το δικαίωμα να μείνει στο παιχνίδι, αντι να χάσει με διαφορά. Αυτα δεν τα σχολιάζει κανείς και όλοι μιλάνε για την αδικημένη αεκ που δικαιώθηκε...ολε!
Yannis-3
οι διαιτητές είχαν κάνει δυο χοντροκομμένα λάθη εις βάρος του Πανιωνίου και δεν ήθελαν να κάνουν και τρίτο λάθος.
Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος που βάση του κανονισμού μπορούσαν να εξακριβώσουν αν ήταν εκπρόθεσμο ήταν η γραμμάτια και όχι ο ΑΝΤΕΝΝΑ (που έχει και έννομο συμφέρον κατά του Πανιωνίου)

όταν εμείς κάναμε ένσταση για το καλάθι του Μποντίρογκα
οι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι μας χλεύαζαν και έλεγαν καλά δίκιο έχετε ΑΛΛΑ αφού δεν μετράει το βίντεο πως θα το αποδείξετε;
μας έλεγαν οτι άμα κάθε φορά επικαλούμαστε το βίντεο θα γίνει μπάχαλο το πρωτάθλημα

την ίδια μοίρα είχαν ΟΛΕΣ οι ενστάσεις που είχαν γίνει ως τώρα ,σε ΟΛΕΣ ο αθλητικός δικαστής αδιαφόρησε για το βίντεο όσο αποκαλυπτικό και αν ήταν.
τώρα οι ίδιοι δημοσιογράφοι δημιούργησαν κλίμα για την δήθεν κλοπή κατα της βασίλισσας (χαχαχα) και αδιαφόρησαν και “ξεχάσαν” να αναφέρουν για την σφαγή του δράμαλη που έγινε κάποια λεπτά πιο πριν.

Οι “δημοσιογράφοι” του Αντεννα γκαβόθηκαν και δεν είδαν (παρά τα άπειρα ριπλέι) το τάκλιν στον Τσβετκοβιτς
ψηλό ξέγκαβόθηκαν και μισο είδαν την φαουλάρα στον Μάιλς
αλλά στο φάουλ στον Καλαμποκή ήταν τα μάτια τους γαρίδα και πήραν χαμπάρι οτι ήταν εκπρόθεσμο.
nikefalin
Μην μπερδεύεστε με τον κανονισμό. Οι αποφάσεις των διατητών για ένα σφάλμα (φάουλ)ή μια παράβαση (βήματα π.χ) επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών ανάλογα με τα συμφέροντα του καθένα. Τα παιδιά του Πανιωνίου είναι λογικό να τα βλέπουν όλα εναντίον τους. Οι διατητές του αγώνα τιμωρήθηκαν όπως και ο παρατηρητής όχι μόνο για αυτά αλλά για το εκπρόθεσμο.
Το εκπρόθεσμο είναι κάτι πέραν αμφισβήτησης. Η ΑΕΚ παλιότερα (και σωστά) έδωσε ξανά αγώνα (ημιτελικό Ευρωλιγκας) για μια ανάλογη ιστορία και τότε ήταν η πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο (2002 με Ταού) που αθλητικός δικαστής δέχτηκε το βίντεο (και σωστά το δέχτηκε). Ακόμα και στο ΝΒΑ το βίντεο έχει συμβουλευτικό χαράκτηρα όχι για το αν είναι ή όχι φάουλ ή βήματα μια φάση, αλλά για οριακές περιπτώσεις χρόνου (λήξη χρόνου, λήξη 24'').

Η απόφαση ανεξάρτητα ομάδων είναι επιτέλους μια σωστή απόφαση αθλητικής δικαιοσύνης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, σαν δεδικασμένο πλέον. Το ότι δεν έγινε αυτό στον αγώνα με τον παναθηναικό δεν είναι δικαιολογία για να μην εφαρμοζεται το σωστό.

Η αγωνιστική διαφορά των 2 ομάδων φέτος είναι σχεδόν αβυσαλέα. Η ΑΕΚ θα σωθεί (όχι άνετα αλλά με κόπο) και ο Πανιώνιος είναι ένα από τα φαβορί (μαζι με Αρη και Πανελλήνιο) για την 3η θέση. Στο συγκεκριμένο αγώνα όμως αυτή η διαφορά δυναμικού δεν φάνηκε , η ΑΕΚ το πάλεψε με νύχια και δόντια.

Δεν χρειάζεται να βλέπουμε σκιές και τηλεοπτικές συνομωσίες εκεί που δεν υπάρχουν.

Flash
Και εγώ συμφωνώ απολύτως με τον nikefalin. Είναι διαφορετικής υφής λάθη. Κανονικά το βίντεο θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους ΚΑΙ ΜΟΝΟ φάσεις, που έχουν να κάνουν με το χρόνο κάτι το οποίο είναι πέραν αμφισβήτησης. Μάλιστα θα ήταν καλύτερο πιστεύω αυτό να μπορεί να γίνεται όπως στο ΝΒΑ όπου οι διαιτητές πάνε εκείνη τη στιγμή και ελέγχουν το βίντεο. Σαφέστατα όμως και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να αποσαφηνιστεί η ορθότητα άλλου είδους παραβάσεων όπως βήματα, φάουλ κλπ γιατί τότε σε κάθε νταβαντούρι που γίνεται θα έχουμε "συνέλευση του ομίλου διατητών αγώνος" κάθε 2 λεπτά με καφεδάκι , συνομιλίες, φωνές μετά για την απόφαση όποια κι αν είναι αυτη κλπ.

Επειδή ο χρόνος όμως είναι κάτι de facto, θα έπρεπε να χρησιμοποιείται το βίντεο εδώ και πάρα πολύ καιρό για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Το ότι δεν έγινε κάτι σωστό στο παρελθόν δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται κάτι λανθασμένο στο μέλλον.

Παρόλα όσα έγραψα καταλαβαίνω την πικρία των παιχτών, διοικούντων και φίλων του Πανιωνίου. Μην ξεχνάμε επίσης ότι παρότι η απόφαση βγήκε λίγο πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Παρτιζάν, οι κυανέρυθροι έδειξαν (πολλαπλώς) χαρακτήρα και επικράτησαν ! 41.gif
Vivalocos21
Δίκαια το πήρε η ΑΕΚ το παιχνίδι..
ashton
QUOTE
Εν αναμονή της απόφασης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται το ΑΣΕΑΔ να βγάλει την απόφαση του, έπειτα από την έφεση της ΚΑΕ Πανιώνιος για την τύχη του αγώνα με την ΑΕΚ στα Πατήσια τον Οκτώβριο του 2008. Η Ενωση πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μετά από την ένσταση που κατέθεσε στον ΕΣΑΚΕ, καθώς όταν το χρονόμετρο μηδένισε ο δικέφαλος κέρδιζε την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, ο Πανιώνιος θέλει να πάρει το ματς μέσω… δικαστηρίων. Πάντως, στην ΚΑΕ ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι ότι θα κατακυρωθεί η δίκαιη νίκη τους και από το ΑΣΕΑΔ.


dikefalos.gr



Άντε να δούμε...
kotzito
Εχω την εντυπωση οτι απορριφθηκε η ενσταση του Πανιωνιου χτες.Οποιος ξερει σιγουρα να το επιβεβαιωσει.
ashton
Μπορεί να κυκλοφοράει στα sites από χθες, αλλά από όσο ξέρω δεν βγήκε επίσημη αποφαση χθες.
ashton
η οποία βγήκε τελικα σήμερα

QUOTE
*(ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αριθμ. 41/19-3-2009 απόφασή του απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ κατά της υπ’ αριθμ. 69/13-11-2008 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ (που αφορά ένσταση της ΑΕΚ ΚΑΕ) και τους πρόσθετους λόγους αυτής. Διαττάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του ελληνικού δημοσίου).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.