Περιμένω 2 ειδών τοποθετήσεις.
1ον) Ποίοι είναι αυτοί (με ονόματα και ποστ) που λένε εδώ ότι παράγουμε τοπ ταλέντα
και
2ον) Ποίοι είναι (επίσης ονόματα) αυτοί που μπήκαν φέτος με βύσμα & ποίοι που άξιζαν (ονόματα) έμειναν εκτός Εθνικής
Είναι τόσο μέτριου επιπέδου το φετινό U16, που μόνο με καμία διαφωνία για τα παραπάνω μπορεί να περάσει ευχάριστα η ώρα
δεκαπενταυγουστιάτικα.
Χθες πάντως η τεράστια νίκη των οικοδεσποτών Μαυροβουνιωτών επί των Ισπανών ήταν σούπερ ματσάκι.
Αυτά που με έχουν αρέζει τις 2 πρώτες αγωνιστικές είναι :
- Οι Ισραηλινοί με τους σουτέρηδες
- Η Λιθουανική άμυνα
- Ο ΓαλλοΑμερικανός Killian Hayes και ο ΑμερικανοΙταλος Nico Mannion
- Η σούπερ περιφερειακή τριάδα των Σλοβένων (Samar-Glas-Radovic)
- Το full court press και η τρομερή τουβλίαση των Τούρκων από το τρίποντο
- Το potential των Γερμανών. Μπορεί εδώ να πατώσουν αλλά αθλητικά είναι τοπ επίπεδο. Μπασκετικά ακόμη όχι.
- Φαβορί δεν υπάρχει. Πλην Σουηδών που έχουν ομάδα επιπέδου Βου Κατηγορίας όλοι οι άλλοι λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο.
Ξεχωρίζουν κάπως Λιθουανοί-Γάλλοι-Τούρκοι-Ισπανοί-Σέρβοι (η big five δηλαδής) αλλά οριακά.
Από τους υποδέλοιπους Σλοβένοι-Ισραηλινοί-Μαυροβούνιοι.
- Αν παίζαμε στην Α Κατηγορία φέτος κάπου μεταξύ 7-12 θα ήμασταν. Δύσκολα θα κερδίζαμε τις καλές ομάδες , δύσκολα θα
χάναμε κιόλας. Οι δικοί μας παίζουν λίγο αλά ''Τούρκικο στυλ μπάσκετ στο FIBA Youth Level'' φέτος. Στα ίδια με Μαυροβούνιο,
Σλοβενία,Ιταλία,Γερμανία μου φαίνονται οι δικοί μας.
Υ.Γ. Πολλούς γιούς βρίσκω στα ρόστερ παικτώνε που έβλεπα στα νιάτα μου.
Μάλλον γέρασα
Υ.Γ. Η γνώμη μου παραμένει πάντα η ίδια.
Αν δούμε τι έχει κάθε χώρα σε παίκτηδες από τους 1994ρηδες και κάτω σε τοπ ταλέντα είμαστε μια χαρά. Κατά τύχη βέβαια.
Οι δικοί μας τοπ10 δηλαδής δεν υστερούν από τους Ισπανούς-Γάλλους-Σέρβους-Λιθουανούς τοπ10 δηλαδής. Μετά τους
πρώτους 10 όμως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Με λίγα λόγια η μεγάλη Εθνική θα παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι τα μέσα
της επόμενης δεκαετίας , αλλά το επίπεδο του μέσου Έλληνα παίκτη της Α1 θα πέσει πολύ.