A2 www.basketblog.gr
"Με έδιωξαν"
Του Γιάννη Ευδαίμων
17/02/2010 (01:31)
Ο Ηρακλής βαδίζει σταθερά προς την επιστροφή του στα... μεγάλα σαλόνια, όμως οι εσωτερικές έριδες δεν τον αφήνουν να ησυχάσει και τον κρατάνε σε κατάσταση… εκνευρισμού. Την αφορμή για νέες αντιδράσεις, που πιθανότατα θα ακολουθήσουν, έδωσε ο μέχρι πρότινος βασικός χρηματοδότης του ΤΑΚ Γιώργος Γαλανός, που πρόσφατα αποχώρησε από την διοίκηση.
Ο Βολιώτης επιχειρηματίας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Αθλητικά Νέα", αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τον Ηρακλή, αλλά και στην οικονομική κατάσταση της ομάδας, ενώ άφησε αιχμές για το τεχνικό τιμ και κάποιους παίκτες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γαλανού:
Στο άκουσμα της απόφασης να παραιτηθείτε, αρκετοί σοκαρίστηκαν και άλλοι πίστεψαν πως είναι ένα στιγμιαίος εκνευρισμός. Προέκυψε ξαφνικά;
"Ήταν κάτι που το σκεφτόμουνα αρκετό καιρό. Μπορεί να είμαι παρορμητικός σαν άνθρωπος και ότι θέλω να προσπαθώ να το κερδίσω εκείνη την στιγμή, παρόλα αυτά αυτή την απόφαση μου υπήρχε στο μυαλό μου αρκετό διάστημα προτού καταλήξω στην παραίτηση. Δεν ήταν κάτι επιπόλαιο και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παίξω με τον Ηρακλή. Τον Ηρακλή τον αγάπησα. Μπήκα στην ομάδα με σκοπό να βοηθήσω και πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφερα.
Αρκετοί πρόεδροι αποχωρούν όταν όλα πάνε στραβά για τις ομάδες τους. Εγώ όμως φεύγω με το κεφάλι ψηλά, την ομάδα πρώτη και τους παίκτες, από τη δική μου πλευρά, πληρωμένους".
Τι ήταν τελικά, αυτό που οδήγησε τον Γιώργο Γαλανό να παραιτηθεί από τον Ηρακλή;
"Ένιωθα πως δε διοικώ την ομάδα. Ότι έχανα τον έλεγχο. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ είχαν αποξενωθεί από μένα. Στις γιορτές είχα καλέσει όλη την ομάδα να γευματίσει στο σπίτι μου και δεν ήρθε κανείς. Δεν με πήρε κανείς να μου πει ένα χρόνια πολλά. Έφευγε η δύναμη από τα χέρια μου.
Ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έγιναν κάποια πράγματα τα οποία με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια τριβή προς το πρόσωπό μου. Είχα καλές σχέσεις τόσο με τον προπονητή, όσο και με τους παίκτες παρόλα αυτά μετά από ένα σημείο και χωρίς να καταλάβω τον λόγο έβλεπα να υπάρχει ένα εχθρικό κλίμα εναντίον μου.
Προσπάθησα να έρθω κοντά στα παιδιά όμως έβλεπα πως είχε χαθεί το παιχνίδι. Ένιωθα ότι έφευγε η ομάδα από τα χέρια μου μετά την πρώτη ήττα με τον Αρκαδικό. Από κει και πέρα άξιοι να είναι όλοι αυτοί που με έδιωξαν με πλάγιο τρόπο να επιστρέψουν την ομάδα στην Α1".
Δηλαδή, το αγωνιστικό κομμάτι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας;
"Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση. Έβλεπα πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά εκεί. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έμαθε να χάνει στην ζωή του και ποτέ δεν συμβιβαζόμουνα με την ιδέα της ήττας. Υπήρξε μια περίοδος στην οποία δεν παίζαμε καλό μπάσκετ και εκεί ήρθε και η ήττα από τον ΚΑΟΔ μέσα στην Δράμα από μια ομάδα η οποία έχει πολύ μικρότερο μπάτζετ από εμάς. Εκείνο το διάστημα πιστεύω πως οι σχέσεις μου με ορισμένα άτομα μέσα από την ομάδα βρισκόντουσαν σε τεντωμένο σχοινί και κάπως έτσι έφτασα σε αυτή την απόφαση".
Είχατε συμφωνήσει να πληρώνεται κάποιους παίκτες εσείς και κάποιους ο Ερασιτέχνης. Τι οφειλές υπάρχουν προς τους παίκτες αυτή την στιγμή;
"Από την μεριά μου εγώ άφησα τους παίκτες που είχα αναλάβει πληρωμένους. Δεν θα άφηνα ποτέ στην μέση αυτό που ανέλαβα να κάνω. Όλοι οι παίκτες μου είναι εν μέρει εξοφλημένοι. Και με αυτό εννοώ ότι δώσαμε μεγάλες προκαταβολές στους παίκτες τους οποίους είχα αναλάβει και μετά από κει και πέρα είχαμε συμφωνήσει να δίναμε το υπόλοιπο ποσό κάθε μήνα.
Αυτή τη στιγμή ο Λαμπρόπουλος έχει να λαμβάνει ένα μεγάλο ποσό αλλά και αυτός έχει στα χέρια του επιταγές οι οποίες είναι για τους επόμενους μήνες αλλά και αυτός έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ο Καστλ έχει ένα μήνα να πάρει και από τα 5000 ευρώ που έχει να πάρει πρέπει να του δώσουμε 3000 ευρώ για να είναι εξοφλημένος.
Στον Λάππα χρωστάμε 6000 ευρώ ενώ ο Δέσπος έχει και αυτός επιταγή για τους επόμενους μήνες για να είναι και αυτός εξοφλημένος. Και οι επιταγές δεν είναι εγγυήσεις, είναι επιταγές που θα πάνε να τις εισπράξουν για να είμαστε εντάξει μαζί τους. Εγώ δεν αφήνω καμία υποχρέωση στον Γυμναστικό όσων αφορά τους παίκτες μου".
Εσείς είχατε αναλάβει να πληρώνεται και τον τεχνικό της ομάδας τον Λευτέρη Κακιούση. Εκεί τι ισχύει;
"Ο Κακιούσης πήρε στην αρχή 13.000 ευρώ μετρητά από εμένα 30.000 ευρώ από τον Γυμναστικό και μια επιταγή που του έδωσα εγώ τις τάξεις των 35.000 ευρώ τα οποία μας τα δίνει το κράτος για τα ταξίδια".
Πόσα χρήματα δώσατε στον Ηρακλή;
"Έβαλα κοντά στα 180.000 ευρώ. Αλλά εκτός από αυτά έκανα και κάποιες διευκολύνσεις σπάζοντας κάποιες μεταγενέστερες επιταγές τις οποίες τις έκανα σε μετρητά. Εκτός όμως όλων αυτών βοηθούσα σε ότι εμφανιζόταν καθημερινά. Για να συντηρηθεί μια ομάδα θέλει τουλάχιστον 3000-4000 ευρώ την ημέρα".
QUOTE(Subotic @ Feb 16 2010, 16:57 )
Αν είναι μάγκεs οι Ρεθυμνιώτεs πρέπει να τον στείλουν σπίτι του και να του κόψουν το μπάσκετ αυτού του αληταρά.Τα ίδια κάνει σε κάθε ομάδα που πάει και που παίζει εκμεταλευόμενοs τα 2.08cm.
Στην Πάτρα του ξηγηθήκανε ωραία σε ένα club όταν έπαιζε στον Απόλλωνα που πείραξε την κοπελιά κάποιου και όσο και αν σαs φαίνεται παράξενο ο άλλοs πήγε να τον ξεβρακώσει μέσα στο μαγαζί.
Πασχάληs= KOTA
Νομίζω ότι σας προειδοποίησε ο Nikefalin. Ένα φάουλ για το χαρακτηρισμό.