Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Panathinaikos BC - Brose Basket
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2
green_sky
QUOTE (djibriliant @ Oct 20 2017, 00:34 ) *
Κινδυνεύω να γίνω γραφικός αλλά λεκαβιτσιους!!!Εγώ αυτό κρατάω απο το σημερινο παιχνίδι πήραμε εναν παίκτη ετοιμο για το στεπ απ που στην παρούσα στιγμή αντικαθιστά τον Καλάθη χωρις να μας πιανει τρικυμία, ενας τέτοιος στην θεση του τιμιου δομινικανου θα ήταν οτι πρέπει περυσι.

Μαζι σου για τον Λεκα.Ειναι καλος.Αν ηταν και 6-7 ποντους ψηλοτερος θα ηταν καλυτερος biggrin.gif
QUOTE (M02975 @ Oct 20 2017, 00:48 ) *
..................................
Επίσης ο Γκάμπριελ δεν βλέπω να κάνει Χριστούγεννα!!!
απορώ γιατί τον κράτησε εξ αρχής. τι του βρήκε....

Προφανως φοβοντουσαν μην τους την κανει ο Σιγκλετον για αυτο και τον υπογραψαν τον Γκαμπριελ πρωτο πρωτο για να μην ψαχνουν για δυο παιχτες μετα στο 4.
Εγω παντως το εχω ξαναγραψει οτι για τον ρολο του, δηλαδη να ερχεται απο τον παγκο να ξεκουραζει τον βασικο ΡF ειναι μια χαρα.Και ψηλα εχει παιχνιδι και το σουτακι του δεν ειναι ασχημο.
Ενταξει μην εχουμε και τεραστιες απαιτησεις.Για τα λεφτα του μια χαρα ειναι ο παιχτης .
QUOTE (rahxephon13 @ Oct 20 2017, 00:50 ) *
Το κάλο δεν είναι ότι έκανε κάλο ματς ο καλαθης άλλα ότι έχει αυτά (23 π. 6α. 4ρ.) τα στατιστικά σε μόλις 27 λεπτά, με αυτόν των λεκα και των ανεβασμένο παππα +ντεμον στην Α1 νομίζω ότι ο νικ δεν κινδυνεύει να καεί με 30 + όπως τις άλλες χρόνιες και αυτό είναι το καλύτερο νέο.

Φοβαμαι οτι θα την κανει την κοιλαρα ο Νικ, οπως την κανει καθε χρονο.Μακαρι να μην την κανει.Θα δουμε.
KWSN_Men
Το συμπέρασμα από τον αγώνα είναι ότι ο Καλάθης πάλι θα αφήσει τα κόκκαλά του στο παρκέ.

Με τα 2άρια που δεν έχουμε, αντί για να παίζει πισω ο Λέκα θα παίζει δίπλα στον Καλάθη.
irving
QUOTE(KWSN_Men @ Oct 20 2017, 01:21 ) *
Το συμπέρασμα από τον αγώνα είναι ότι ο Καλάθης πάλι θα αφήσει τα κόκκαλά του στο παρκέ.

Με τα 2άρια που δεν έχουμε, αντί για να παίζει πισω ο Λέκα θα παίζει δίπλα στον Καλάθη.


ολο αυτο το συμπερασμα επειδη ο ντενμον δεν εχει παιξει καλα σε 2 ματς? υπαρχει παππας, ριβερς, λοτζεσκι. και το 3 δεν μενει κενο μιας και εχουμε θαναση. δηλαδη τι να κανουμε για να μη βαραει 35λεπτα ο καλαθης? να παρουμε ντε κολο και γκαουντλοκ στο 2?
xaris1986
Δεν προκαλει εντυπωση η εμφανιση των Λεκαβιτσιους,Βουγιουκα.
Τους παιχτες τους ξερουμε,τους εχουμε δει και γνωριζουμε τι μπορουν να δωσουν στον Παο.

Ο Λιθουανος(κατ εμε η καλυτερη με διαφορα φετινη μεταγραφη του Παο)ειναι ενας σουπερ ρολιτστας στον ασσο.Μπορει ανετα να ξεκουρασει τον Καλαθη για 15-18 λεπτα και να κανει ... την δουλεια.
Μπορει να ναι κοντος αλλα ειναι πολυ γρηγορος,εκρηκτικος παιχτης ενα μαμουνι στην φανελα αντιπαλου πλει μεικερ.
Επειδη εχει την ικανοτητα να περναει τον αντιπαλο ποιντ γκαρντ μπορει να δημιουργει ανισσοροπιες και να βρισκει τον ελευθερο παιχτη ενω σημαντικο ειναι οτι εχει σουτακι μετα απο τριπλα απ τα 4-5 μετρα.

Οσο για τον Βουγιουκα ο Ιαν παντα ειχε επιθετικο ταλεντο,εχει καλο παιχνιδι με πλατη μπορει να σου βαλει 10π με 5/5 διποντα σε 10λεπτα το θεμα ειναι να μην τρωει αλλους τοσους πισω γιατι εχει πολυ αργα ποδια.

Στην θεση 5 ο Παο μπορει να χει προβλημα ομως μπορει να καλυφθει καπως εσωτερικα.
Το μεγαλο προβλημα ειναι στο 2 με τον Ντενμον.
Δεν θελω να απαξιωσω τον παιχτη γιατι ειναι ακομα Οκτωμβρης και μπορει να ανεβει στην πορεια αλλα μεχρι στιγμης δεν δειχνει ενθαρρυντικα στοιχεια στα ματς υψηλοτερου επιπεδου(Ευρωλιγκας).
Ο Γκριν που χλευαζε ο Γιαννακοπουλος,περαν του οτι ειναι παιχταρας επιθετικα εχω την αισθηση οτι θα εδενε ΤΑΜΑΜ με τον Καλαθη.Ο ενας καλυπτει τις αδυναμιες του αλλου.Πιο αντιθετους παιχτες δεν μπορω να φανταστω και αυτο θα ταν το μυστικο που θα εδενε το γλυκο.Υψος,αμυνα,δημιουργια και οργανωση απ τον Νικ και σκορ απ τον Αμερικανο.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Παο κρατησε τον Γκαμπριελ.Η γνωμη μου ειναι οτι ο παιχτης δεν κανει για αυτο το επιπεδο.Δεν ειναι ανεκδοτο οπως ο Γουοτερς και αλλοι Αμερικανοι που χαμε εμεις τα προηγουμενα χρονια αλλα δεν μπορει να προσφερει κατι συν οτι πιανει θεση ξενου.
KWSN_Men
QUOTE (irving @ Oct 20 2017, 02:41 ) *
ολο αυτο το συμπερασμα επειδη ο ντενμον δεν εχει παιξει καλα σε 2 ματς? υπαρχει παππας, ριβερς, λοτζεσκι. και το 3 δεν μενει κενο μιας και εχουμε θαναση. δηλαδη τι να κανουμε για να μη βαραει 35λεπτα ο καλαθης? να παρουμε ντε κολο και γκαουντλοκ στο 2?


Για τον Παππά καταρχήν, ξέρουμε ότι δεν...

Τόσα χρόνια, κάθε χρονιά θα είναι η χρονιά του και πάλι δεν.

Εχθές πχ έχει παίξει επιεικώς αστεία άμυνα, ειδικά στο τέλος.

Ο Ντενμον είναι αμερικανός που περιμένουμε να κάνει το step up στα 27 του. Πόσες φορές έχει συμβεί αυτό;
yorgos
QUOTE(KWSN_Men @ Oct 20 2017, 06:10 ) *
Ο Ντενμον είναι αμερικανός που περιμένουμε να κάνει το step up στα 27 του. Πόσες φορές έχει συμβεί αυτό;

Πολλές. Ο Λοτζέσκι ας πούμε είναι κλασική περίπτωση.
whaler
QUOTE (john wick @ Oct 19 2017, 22:52 ) *
Αρτι αφιχθεις απο Μαρουσι...
2~3 πραγματα μου εκαναν εντυπωση σημερα..
Ξεκιναω απο τα αρνητικα:
Ο παγκος του Παναθηναικου ειναι λιγο τρελοκομειο. Τι εννοω: οποιος θελει καθεται στις καρεκλες,οποιος θελει ορθιος κ πισω απο τις καρεκλες. Καποια στιγμη ηταν ο Gist,o Singleton k o Gabriel ορθιοι... Δειγμα απειθαρχιας...
Ο Ogast μου φανηκε ανευρος πολυ. Στην αμυνα τον εβαλαν στα καλαθια ,νταξει εριξε ενα ταπιδι , ομως εχασε πολλα ριμπαουντ...
Η ομαδα δειχνει να μην βγαζει συστηματα για Kc kαι Lotzo...δειχνουν λιγο απενεργοποιημενοι..
Επισης μου εκανε εντυπωση το DNP του Θανασοκουμπο..
Ο Dedmon δειχνει πολυ πολυ αγχωμενος εν αντιθεσει με την σβουρα τον Λιθουανο..
Η φετινη Μπαμπεργκ πρεπει να ειναι η χειροτερη ομαδα που περασε απο το Οακα τα τακευταια 2 χρονια...

Στα θετικα:
Ο Νικ δειχνει οντως on fire
Ο Singleton στο ημιχρονο λες κ δαιμονισθηκε κ βγηκε αλλος παιχτης.


Για το DNP του Θανάση πιστεύω πως κάποιος λόγος υπήρχε και μπορεί να ήταν και συννενοημένος ο Τσάβι με τον παίκτη, ο οποίος ναι μεν έχει ενθουσιασμό και είναι εκ φύσεως εξωστρεφής, αλλά δε φάνηκε να είναι 'ενοχλημένος' ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
Υπάρχει μεγάλο και βαθύ ρόστερ φέτος, η σεζόν είναι τεράστια και χρειάζονται όλοι για συγκεκριμένους ρόλους. Οι συνθήκες αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό πρέπει να φτιάξει φέτος ο προπονητής. Έχει ποιότητα ατομικά, αλλά πρέπει να βρουν όλοι τους ρόλους τους και να γίνει σωστό μοίρασμα χρόνων και ρόλων. Μόνο έτσι θα πάρει το μαξ από Rivers και Lojeski π.χ.

Πρώτη φορά υπάρχει μετά τον Καλάθη ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ δεύτερος οργανωτής, με πολύ καλά δείγματα ως ώρας. Παρόλο που πάνω κάτω τον ξέραμε, φαίνεται η εμπειρία που έχει στη διοργάνωση και θα δώσει πολλά στοιχεία που μας έλειπαν.
Ο Βουγιούκας με τέτοιου είδους frontline μπορεί να κάνει πάρτι. Έχει καλές κινήσεις στο ποστ και μπορεί να προσφέρει επιθετικά και σε ριμπάουντ. Με καλύτερους και αθλητικότερους ψηλούς, όμως, πρέπει να παίζει ποιοτικά λεπτά, που θα ξεκουράζουν τον Gist και θα μπορούν να φθείρουν τους αντίπαλους ψηλούς.
KWSN_Men
QUOTE (yorgos @ Oct 20 2017, 09:16 ) *
Πολλές. Ο Λοτζέσκι ας πούμε είναι κλασική περίπτωση.


Η περίπτωση Λοτζέσκι με τον άγνωστο αμερικανό και οι περιπτώσεις Λο-Ντόρσεϊ με τους παίκτες που ήρθαν στα μέσα τις χρονιάς είναι σαν την περίπτωση Βαζέχα στο ποδόσφαιρο, οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλλά αναφέρονται κάθε φορά λες και συμβαίνει κάθε μέρα.
Nemesakos
Βασικό μέλημα πρέπει αυτή την περίοδο να είναι το δέσιμο και η χημεία.

Πιο σημαντικός παίκτης από τον Θανάση είναι ο Λότζο και για αυτό πήρε τόσο χρόνο. Ξέρεις τι θα σου δώσουν και οι 2 οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να ανεβάσει ρυθμούς ο Ματ.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη να ανεβάσουν απόδοση οι Όγκαστ, Γκιστ και Σίνγκλετον γιαυτό και πήραν τόσο χρόνο συμμετοχής.

Ο Θανάσης από την άλλη είναι για ειδικές αποστολές, ξέρεις τι θα σου δώσει και αν δεν παίξει ένα ματς δεν τρέχει κ κάτι.

Επίσης με την Μπάρτσα γκρινιάζαμε που δεν έκλεισε το ροτέισον, τώρα που πάλι δεν το έκλεισε γκρινιάζουμε για το DNP του Θανάση...

Για τον Ντένμον εγώ έχω να πω καλά λόγια. Οι κινήσεις του είναι μια χαρά, η άμυνά του είναι καλή, ωστόσο παρουσιάζεται μαγκωμένος στο σουτ. Θα έρθει και αυτό. Άλλωστε δεν πήρε πολλές προσπάθειες ώστε να δικαιολογήσει τέτοια απαξίωση.. Θα βρει ρυθμό, ακόμα προσπαθεί αν βρεθεί με τους συμπάικτες του. Σε αρκετές φάσεις μιλούσαν Λότζο με Ντένμον, Καλάθης με Ντένμον για το τι έπρεπε να γίνει στην επίθεση και στην άμυνα.

Γενικότερα υπάρχει ακόμα έλλειψη χημείας και ενέργειας. Το πρώτο εύχομαι να έρθει γρήγορα το δεύτερο δεν θα αργήσει να έρθει...
djibriliant
QUOTE (KWSN_Men @ Oct 20 2017, 10:53 ) *
Η περίπτωση Λοτζέσκι με τον άγνωστο αμερικανό και οι περιπτώσεις Λο-Ντόρσεϊ με τους παίκτες που ήρθαν στα μέσα τις χρονιάς είναι σαν την περίπτωση Βαζέχα στο ποδόσφαιρο, οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλλά αναφέρονται κάθε φορά λες και συμβαίνει κάθε μέρα.

Μπατιστ, Νίκολας, Σισκαουσκας, Λασμε, κλπ δεν ήρθαν σαν αγνωστοι βέβαια αλλά εκαναν το στεπ απ σε μεγαλη ηλικια. Πλέον ειναι ακόμη πιο εύκολο αν εχεις διαθεση και ριξεις χρήματα το καλοκαιρι να βελτιώσεις αδυναμιες και να βάλεις νεα στοιχεία πηγαίνοντας στο αμερικα ή οπου αλλου θες, προφανως δεν θα πάω εγω και θα γινω κουκοτς αλλά ενας καλος αθλητης τεχνικα και σωματικα μπορει να γινει αριστος.

Διαβασα αυτό σε ενα κειμενο του ντεντοπουλου "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην πορεία μπορεί να μανουριάσει αν δεν παίξει περισσότερο, ή να το παίζει δυσαρεστημένος, όπως άλλοι παίκτες που βρίσκουν τρόπους να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους"
http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleag...nies-o-kalathis
Ξέρει κανεις σε ποιον αναφέρεται? Γκαμπριελ,Ογκουστ ή καποιον άλλο? Είναι ξεκαθαρος οτι δεν αναφερεται σε θαναση που δεν επαιξε.
G-arenas
QUOTE (djibriliant @ Oct 20 2017, 12:54 ) *
Μπατιστ, Νίκολας, Σισκαουσκας, Λασμε, κλπ δεν ήρθαν σαν αγνωστοι βέβαια αλλά εκαναν το στεπ απ σε μεγαλη ηλικια. Πλέον ειναι ακόμη πιο εύκολο αν εχεις διαθεση και ριξεις χρήματα το καλοκαιρι να βελτιώσεις αδυναμιες και να βάλεις νεα στοιχεία πηγαίνοντας στο αμερικα ή οπου αλλου θες, προφανως δεν θα πάω εγω και θα γινω κουκοτς αλλά ενας καλος αθλητης τεχνικα και σωματικα μπορει να γινει αριστος.

ναι αλλα ολοι ειχαν παιξει ευρωλιγκα και ειχαν καλες σεζον. ειδικα νικολας με μπενετον και εφες ηταν φοβος και τρομος απο το τριποντο, ο σισκα εκανε πολυ καλες σεζον στην μπενετον, ο λασμε σε μακαμπι και παρτιζαν και τελος μπατιστ σε σαρλερουα.

μονο μπατιστ μπορεις να πεις οτι ηρθε και εκανε τρελο στεπ απ. οι αλλοι φυσιολογικη ανοδο ειχαν, οπως μαλλον θα κανει και ο λεκα.

ο ντεντμοντ ομως μονο τουρκια εχει παιξει. ποτε ευρωλιγκα. οποτε ειτε θα προσαρμοστει και θα αποδωσει αργοτερα, ειτε θα αποτυχει και θα φυγει.

για μενα ηταν ατυχης η επιλογη του ντεντμοντ γιατι 1ον) τετοιοι παικτες δεν τους αποκτας για βασικους και μεις δεν ειχαμε βασικο 2αρι και 2ον) λογο του οτι δεν ειναι καλος αμυντικα, τουλαχιστον για αρχη δεν μπορει να βρει ενα σημειο αναφορας ωστε να κερδισει σημαντικα λεπτα. ο φελντειν π.χ ξεκινουσε απο την αμυνα. αλλα τον καψαμε γιατι αντι να ειναι το 4ο-5ο μας γκαρντ, εμεις τον βαζαμε βασικο. τετοιοι παικτες μονο ως αναπληρωματικους τους λογιζεις και περιμενεις ειτε να κανουν τρελο στεπ απ ειτε να βοηθουν στα 15 λεπτα που θα παιζουν.
Nemesakos
QUOTE (G-arenas @ Oct 20 2017, 13:01 ) *
ναι αλλα ολοι ειχαν παιξει ευρωλιγκα και ειχαν καλες σεζον. ειδικα νικολας με μπενετον και εφες ηταν φοβος και τρομος απο το τριποντο, ο σισκα εκανε πολυ καλες σεζον στην μπενετον, ο λασμε σε μακαμπι και παρτιζαν και τελος μπατιστ σε σαρλερουα.

μονο μπατιστ μπορεις να πεις οτι ηρθε και εκανε τρελο στεπ απ. οι αλλοι φυσιολογικη ανοδο ειχαν, οπως μαλλον θα κανει και ο λεκα.

ο ντεντμοντ ομως μονο τουρκια εχει παιξει. ποτε ευρωλιγκα. οποτε ειτε θα προσαρμοστει και θα αποδωσει αργοτερα, ειτε θα αποτυχει και θα φυγει.

για μενα ηταν ατυχης η επιλογη του ντεντμοντ γιατι 1ον) τετοιοι παικτες δεν τους αποκτας για βασικους και μεις δεν ειχαμε βασικο 2αρι και 2ον) λογο του οτι δεν ειναι καλος αμυντικα, τουλαχιστον για αρχη δεν μπορει να βρει ενα σημειο αναφορας ωστε να κερδισει σημαντικα λεπτα. ο φελντειν π.χ ξεκινουσε απο την αμυνα. αλλα τον καψαμε γιατι αντι να ειναι το 4ο-5ο μας γκαρντ, εμεις τον βαζαμε βασικο. τετοιοι παικτες μονο ως αναπληρωματικους τους λογιζεις και περιμενεις ειτε να κανουν τρελο στεπ απ ειτε να βοηθουν στα 15 λεπτα που θα παιζουν.


Καλά αυτό δεν είναι καμιά μαντεψιά, είναι η απολύτως φυσιολογική εξέλιξη ενός παίκτη..

Από κει και πέρα μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως είσαι τόσο απόλυτος στην περίπτωση του Ντένμον με εικόνα ενός αγώνα.. Άντε δύο αν βάλουμε το 7λεπτο στην Μπάρτσα...

Επίσης αυτό το «οι βασικοί μας» και οι «αναπληρωματικοί μας» στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δίδυμα στα γκαρντ που κολλάνε και μπορούν να παίζουν και να αποδίδουν καλύτερα μαζι, υπάρχουν στοιχεία στον κάθε παίκτη για κάθε στιγμή του αγώνα. Ο Ντένμον είναι παίκτης που στηρίζεται στο σουτ για αυτό και παίζει δίπλα στον Καλάθη. Ο Παππάς είναι παίκτης που παίζει με την προσωπική του ενέργεια και παίζει δίπλα και στον Καλάθη και στον Λεκαβίτσιους. Το ποιος είναι βασικός και ποιος όχι μάλλον έχει ελάχιστη σημασία. Ο Παππάς σαν «αναπληρωματικός» ήρθε από τον πάγκο με την Μπάρτσα και έβαλε 20 πόντους παίρνοντας πολύ περισσότερο χρόνο από τον «βασικό» Ντένμον. Οπότε για ποιον βασικό μιλάμε κ ποιον αναπληρωματικό. Αυτό ίσχυε κάποτε, και ίσχυε στο μπάσκετ του Μίσσα και του ΣΚουρτούπουλου στην Εθνική.

Πλέον υπάρχουν οι ηγέτες σε μια ομάδα (Καλάθης, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Γκιστ) και οι ρολίστες για να τους υποστηρίζουν και να τους ξεκουράζουν. Εκτός και με βάση τον χθεσινό αγώνα βασικός είναι ο Βουγιούκας και όχι ο Γκιστ ή ο Σίνγκλετον.. Ή ο Ρίβερς είναι απλά ενας αναπληρωματικός παίκτης στον Παναθηναϊκό καθώς σχεδόν ποτέ δεν ξεκινάει..
thanath
QUOTE (Nemesakos @ Oct 20 2017, 13:41 ) *
Καλά αυτό δεν είναι καμιά μαντεψιά, είναι η απολύτως φυσιολογική εξέλιξη ενός παίκτη..

Από κει και πέρα μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως είσαι τόσο απόλυτος στην περίπτωση του Ντένμον με εικόνα ενός αγώνα.. Άντε δύο αν βάλουμε το 7λεπτο στην Μπάρτσα...

Επίσης αυτό το «οι βασικοί μας» και οι «αναπληρωματικοί μας» στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δίδυμα στα γκαρντ που κολλάνε και μπορούν να παίζουν και να αποδίδουν καλύτερα μαζι, υπάρχουν στοιχεία στον κάθε παίκτη για κάθε στιγμή του αγώνα. Ο Ντένμον είναι παίκτης που στηρίζεται στο σουτ για αυτό και παίζει δίπλα στον Καλάθη. Ο Παππάς είναι παίκτης που παίζει με την προσωπική του ενέργεια και παίζει δίπλα και στον Καλάθη και στον Λεκαβίτσιους. Το ποιος είναι βασικός και ποιος όχι μάλλον έχει ελάχιστη σημασία. Ο Παππάς σαν «αναπληρωματικός» ήρθε από τον πάγκο με την Μπάρτσα και έβαλε 20 πόντους παίρνοντας πολύ περισσότερο χρόνο από τον «βασικό» Ντένμον. Οπότε για ποιον βασικό μιλάμε κ ποιον αναπληρωματικό. Αυτό ίσχυε κάποτε, και ίσχυε στο μπάσκετ του Μίσσα και του ΣΚουρτούπουλου στην Εθνική.

Πλέον υπάρχουν οι ηγέτες σε μια ομάδα (Καλάθης, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Γκιστ) και οι ρολίστες για να τους υποστηρίζουν και να τους ξεκουράζουν. Εκτός και με βάση τον χθεσινό αγώνα βασικός είναι ο Βουγιούκας και όχι ο Γκιστ ή ο Σίνγκλετον.. Ή ο Ρίβερς είναι απλά ενας αναπληρωματικός παίκτης στον Παναθηναϊκό καθώς σχεδόν ποτέ δεν ξεκινάει..


Αυτό το βασικός, αναπληρωματικός είναι κάτι που έχει βάση στο ΝΒΑ και σε ομάδες που έχουν 2 ταχυτήτων πεντάδες. Ο φετινός ΠΑΟ εκτός από Καλάθη - Σίγκλετον που οι από πίσω τους είναι χαμηλότερου επιπέδου, έχει παίκτες που είναι πάνω κάτω στα ίδια. Ο Παππάς με έναν δυνητικά καλό Ντενμον θα έχουν κοινή αφετηρία για τον χρόνο συμμετοχής τους, ο οποίος θα εξαρτάται από την απόδοση τους στον εκάστοτε αγώνα. Όπως επίσης και ο Ρίβερς με τον υγιή Λοτζέσκι. Όπως και στο 5 με τον Γκιστ (που δεν είναι καθαρά η θέση του) και τον δυνητικά εξελιγμένο Ογκαστ.

Το πρόβλημα του ΠΑΟ και του Τσάβι είναι ότι έχει τρία μεγάλα αν στην ομάδα του. Το μεγάλο πρόβλημα των φίλων του ΠΑΟ είναι ότι είναι εκ φύσεως απαισιόδοξοι και βιάζονται να κρίνουν.. Είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Τσάβι να δοκιμάσει πολλούς παίκτες μιας και ο αντίπαλος είναι χαμηλότερης δυναμικής. Η επίθεση απέδωσε. Και η άμυνα μέχρι τα απανωτά τρίποντα των γερμανών (είτε κανονικά είτε γκολ φάουλ) στο τέλος δεν ήταν πολύ άσχημη, αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

Πρέπει να περάσει το πρόγραμμα φωτιά, να βρεθεί η χημεία και να βρουν τα πατήματα τους οι 3 παίκτες που ανέφερα πριν και βλέπουμε. Χωρίς υπομονή όμως τίποτα δεν θα προλάβουμε να δούμε.

Εγώ προσωπικά το πιο ανησυχητικό που βλέπω είναι οι βολές. Πρέπει να ανέβουν τα ποσοστά, γιατί διαφορετικά δίνουμε τον καλύτερο τρόπο άμυνας ειδικά σε κλειστούς στο τέλος αγώνες... Χθες αν είχαν μπει 6-7 βολές από τις 10 χαμένες του πρώτου ημιχρόνου θα είχε τελειώσει πολύ πιο εύκολα το παιχνίδι!
G-arenas
QUOTE (Nemesakos @ Oct 20 2017, 13:41 ) *
Καλά αυτό δεν είναι καμιά μαντεψιά, είναι η απολύτως φυσιολογική εξέλιξη ενός παίκτη..

Από κει και πέρα μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως είσαι τόσο απόλυτος στην περίπτωση του Ντένμον με εικόνα ενός αγώνα.. Άντε δύο αν βάλουμε το 7λεπτο στην Μπάρτσα...

Επίσης αυτό το «οι βασικοί μας» και οι «αναπληρωματικοί μας» στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δίδυμα στα γκαρντ που κολλάνε και μπορούν να παίζουν και να αποδίδουν καλύτερα μαζι, υπάρχουν στοιχεία στον κάθε παίκτη για κάθε στιγμή του αγώνα. Ο Ντένμον είναι παίκτης που στηρίζεται στο σουτ για αυτό και παίζει δίπλα στον Καλάθη. Ο Παππάς είναι παίκτης που παίζει με την προσωπική του ενέργεια και παίζει δίπλα και στον Καλάθη και στον Λεκαβίτσιους. Το ποιος είναι βασικός και ποιος όχι μάλλον έχει ελάχιστη σημασία. Ο Παππάς σαν «αναπληρωματικός» ήρθε από τον πάγκο με την Μπάρτσα και έβαλε 20 πόντους παίρνοντας πολύ περισσότερο χρόνο από τον «βασικό» Ντένμον. Οπότε για ποιον βασικό μιλάμε κ ποιον αναπληρωματικό. Αυτό ίσχυε κάποτε, και ίσχυε στο μπάσκετ του Μίσσα και του ΣΚουρτούπουλου στην Εθνική.

Πλέον υπάρχουν οι ηγέτες σε μια ομάδα (Καλάθης, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Γκιστ) και οι ρολίστες για να τους υποστηρίζουν και να τους ξεκουράζουν. Εκτός και με βάση τον χθεσινό αγώνα βασικός είναι ο Βουγιούκας και όχι ο Γκιστ ή ο Σίνγκλετον.. Ή ο Ρίβερς είναι απλά ενας αναπληρωματικός παίκτης στον Παναθηναϊκό καθώς σχεδόν ποτέ δεν ξεκινάει..

δεν ειμαι απολυτος με ντεντμοντ. αυτο που θεωρω ειναι οτι οι πιθανοτητες να πιασει συμφωνα με το πως ειναι δομημενο το ροστερ ειναι λιγες. δεν εχει κατι που μας λειπει απο την ομαδα, καθως σουτ εχουν και αλλοι παικτες, ουτε κομπο γκαρντ ειναι, ουτε καλος αμυντικος ή πολυ καλος δημιουργος, πραγματα που λειπουν απο την ομαδα.

αυτο που εννοω με το βασικος και αναπληρωματικος ειναι οτι παικτες της αξιας του ντεντμοντ δεν μπορουν να ερχονται και να θεωρουνται βασικοι ή παικτες που μοιραζονται την θεση με καποιον αλλο. μονο ως ρολιστες των 15 λεπτων κανουν. το ιδιο και ο φελντειν. για αυτο ερχονται, τους ζηταμε παραπανω πραγματα απο οτι μπορουν και χανονται μετα. ο ντεντμοντ θα ηταν υπερχρησιμος αν η ομαδα ειχε ελλειψη στο σουτ και φυσικα θα ειχε μπροστα του εναν παικταρα γκαρντ για βασικο.

ακομα ειναι νωρις και περιμενουμε να προσαρμοστει, αλλα με βαση αυτα που εχουμε δει, συν την δομηση του ροστερ δεν εχει μεγαλες πιθανοτητες να πιασει. και δεν θα φταει και αυτος αλλα το πως φτιαξαμε το ροστερ.
stefkorner
αν και ειμαι γνωστος πλεον γκρινιαρης και απαιτητικος ,εχω να πω οτι χθες εφυγα αρκετα ευχαριστημενος απο το οακα,με οσα ειδα σε γενικες γραμμες
το πιο βασικο η συνολικη εικονα των ψηλων ,που εχει γινει η μεγαλη ανησυχια σχεδον ολων μας!
-ο Σιγκλεντον ξεμπουκωσε και μενει να δουμε αν θα αποκτησει και διαρκεια !δεν νομιζω να ηταν απλα μια αναλαμπη!
-απο τον Ιαν πηραμε αυτα ακριβως που μπορει να δωσει και αυτο που ψαχνουμε !απαραιτητα πραγματα που εξασφαλιζουν πετυχημενο ροτεισον στους ψηλους
-χαρηκα πολυ που ξανα ειδα Γκιστ στο 4(οπως και ζητουσα με ποσταρισματα μου) και μαλιστα με τριποντακι !και πιστευω πως το διδιμο Γκιστ-Ογκαστ μπορει να μας εκπληξει ευχαριστα στν συνεχεια αν βρει χημεια!ο Πασκουαλ εδειξε οτι εχει προθεση να ανακατεψει την τραπουλα στους ψηλους !αυτο δηλαδη που ελεγα οτι περιμενα να δω ,οσο ακομα λεμε οτι ειναι νωρις για ενισχυση -αντικατασταση Γκαμπριελ!
-για Ντενμον δεν συμμεριζομαι ανησυχιες πολλων ! οτι δεν ειναι στο επιπεδο του Τζειμς ηταν γνωστο !το καταλαβαιναμε ακομα και οταν τον βλεπαμε να πεταει στα φιλικα! απο τον Ντενμον δεν προκειται να χασουμε ματς!δεν παιρνει τραβηγμενες προσπαθειες και καθε φορα που θα αισθανεται πως δεν ειναι στην καλη του μερα ,θα κανει τα ελαχιστα και απολυτως απαραιτητα για οσο θα πρεπει να μενει στο παρκε! επισης ειναι επαρκης στην ατομικη τουλαχιστον αμυνα! τον βρισκω πιο μαχιμο απο φελντειν και γενικα τον εμπιστευομαι περισσοτερο απο τον Δομικανο !
-με Λεκαβιτσιους προφανως εντυπωσιασμενος !φαινεται πως βρηκαμε οτι ακριβως χρειαζοταν πισω απο Καλαθη!
- εκπλησσομαι απο την εμπιστοσυνη Πασκουαλ στον Λοτζεσκι !δεν περιμενα να μεινει τοσο στο παρκε σε ματς που δεν φαινεται στν μερα του εκτελεστικα!μενει βεβαια και να φανει (αν φανει) πως συνεβη αυτο το dnp χθες του Θαναση !

η Μπαμπεργκ λεγαμε και πριν το ματς οτι φετος ειναι αρκετα αποδυναμωμενη ,αλλα χθες εγω δεν την ειδα τοσο αδυναμη οσο την περιμενα ! γιατι θεωρω πως παιξαμε καλα για να την κερδισουμε!
χρειαστηκαν και καποιες κακες περιφερειακες μας αμυνες ,αλλα δεν με ανησυχει αυτο.θεωρω πως ολα μας τα γκαρντ μπορουν να παιξουν επαρκεστατη εως πολυ καλη ατομικη και ομαδικη αμυνα ! ακομα και ο ντενμον με τον λεκαβιτσιους ,που δεν τους βοηθανε τα κορμια τους!
εγω ειμαι αισιοδοξος αρκετα μετα το χθεσινο! μπορω να πω αρκετα πιο αισιοδοξος απ οτι μετα απο το διπλο στο σεφ!!!
τε


djibriliant
QUOTE (G-arenas @ Oct 20 2017, 14:02 ) *
δεν ειμαι απολυτος με ντεντμοντ. αυτο που θεωρω ειναι οτι οι πιθανοτητες να πιασει συμφωνα με το πως ειναι δομημενο το ροστερ ειναι λιγες. δεν εχει κατι που μας λειπει απο την ομαδα, καθως σουτ εχουν και αλλοι παικτες, ουτε κομπο γκαρντ ειναι, ουτε καλος αμυντικος ή πολυ καλος δημιουργος, πραγματα που λειπουν απο την ομαδα.

αυτο που εννοω με το βασικος και αναπληρωματικος ειναι οτι παικτες της αξιας του ντεντμοντ δεν μπορουν να ερχονται και να θεωρουνται βασικοι ή παικτες που μοιραζονται την θεση με καποιον αλλο. μονο ως ρολιστες των 15 λεπτων κανουν. το ιδιο και ο φελντειν. για αυτο ερχονται, τους ζηταμε παραπανω πραγματα απο οτι μπορουν και χανονται μετα. ο ντεντμοντ θα ηταν υπερχρησιμος αν η ομαδα ειχε ελλειψη στο σουτ και φυσικα θα ειχε μπροστα του εναν παικταρα γκαρντ για βασικο.

ακομα ειναι νωρις και περιμενουμε να προσαρμοστει, αλλα με βαση αυτα που εχουμε δει, συν την δομηση του ροστερ δεν εχει μεγαλες πιθανοτητες να πιασει. και δεν θα φταει και αυτος αλλα το πως φτιαξαμε το ροστερ.

Εγώ θεωρώ πως όταν του φύγει το αγχος θα είναι ενας σταθερά καλός σουτερ λίγο πιο τίμιος απο τον Δομινικανο αν και προς το παρόν ειναι κατα πολύ χειρότερος, δεν τον θεωρώ ούτε παίχτη πρωτης γραμμης ούτε άσχετο, τους προηγούμενους παίχτες τους ανέφερα σαν επιχείρημα οτι ενας παιχτης μπορει να κάνει το στεπ απ σε μεγαλυτερη ηλικία και οχι συγκεκριμενα για τον ντεντμον.
KWSN_Men
QUOTE (djibriliant @ Oct 20 2017, 12:58 ) *
Μπατιστ, Νίκολας, Σισκαουσκας, Λασμε, κλπ δεν ήρθαν σαν αγνωστοι βέβαια αλλά εκαναν το στεπ απ σε μεγαλη ηλικια. Πλέον ειναι ακόμη πιο εύκολο αν εχεις διαθεση και ριξεις χρήματα το καλοκαιρι να βελτιώσεις αδυναμιες και να βάλεις νεα στοιχεία πηγαίνοντας στο αμερικα ή οπου αλλου θες, προφανως δεν θα πάω εγω και θα γινω κουκοτς αλλά ενας καλος αθλητης τεχνικα και σωματικα μπορει να γινει αριστος.

Διαβασα αυτό σε ενα κειμενο του ντεντοπουλου "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην πορεία μπορεί να μανουριάσει αν δεν παίξει περισσότερο, ή να το παίζει δυσαρεστημένος, όπως άλλοι παίκτες που βρίσκουν τρόπους να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους"
http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleag...nies-o-kalathis
Ξέρει κανεις σε ποιον αναφέρεται? Γκαμπριελ,Ογκουστ ή καποιον άλλο? Είναι ξεκαθαρος οτι δεν αναφερεται σε θαναση που δεν επαιξε.


Σισκάουσκας: Λιθουανός. Είπα αμερικανός. Άσε που είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα.

Λάσμε: Γκαμπονέζος. Αλλά έστω μη ευρωπαίος. Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα. Το step up οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διαμαντίδη.

Μπατίστ: Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα και ήρθε 25 χρόνων. Και την πρώτη χρόνια πριν τον κάνει 5άρι ο Ζοτς ήταν για να φεύγει.

Νίκολας: Δε νομίζω να έκανε στον Παναθηναϊκό step up ενώ είχε ήδη βγει πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας 2-3 χρόνια νωρίτερα.

Για τον Ντεντμον δείτε τη φάση που κάνει πάσα στον διαιτητή. Ο τύπος παίζει χεσμένος.
djibriliant
QUOTE (KWSN_Men @ Oct 21 2017, 10:13 ) *
Σισκάουσκας: Λιθουανός. Είπα αμερικανός. Άσε που είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα.

Λάσμε: Γκαμπονέζος. Αλλά έστω μη ευρωπαίος. Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα. Το step up οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διαμαντίδη.

Μπατίστ: Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα και ήρθε 25 χρόνων. Και την πρώτη χρόνια πριν τον κάνει 5άρι ο Ζοτς ήταν για να φεύγει.

Νίκολας: Δε νομίζω να έκανε στον Παναθηναϊκό step up ενώ είχε ήδη βγει πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας 2-3 χρόνια νωρίτερα.

Για τον Ντεντμον δείτε τη φάση που κάνει πάσα στον διαιτητή. Ο τύπος παίζει χεσμένος.

Ο Μπατιστ ήρθε 26 με ελάχιστη εμπειρία ευρωλίγκας, Ο Νίκολας ήταν επιθετικό υπερόπλο αλλά είχε θέματα συμπεριφορας στις παλιες του ομάδες και δεν έκανε και τιποτα αλλο απο το να σκοράρει, στον Παναθηναικό έμαθε να κάνει πολλά παραπάνω πράγματα κάνοντας τα όλα αψογα. Το στεπ απ του Λασμε οφειλεται κατα πολύ στον Διαμαντίδη αλλά δεν παύει να ειναι στεπ απ του Λασμε. Υπάρχουν πολλοι ακόμη που θα μας κάνουν να διαφωνίσουμε στο θεμα στεπ απ αλλα θα βγουμε οφ τοπικ
stefkorner
γιατι πρεπει να θεωρησουμε οτι ο ντενμον ηρθε με προοπτικη στεπ απ ; και οχι σαν εναν επιπλεον γκαρντ ,που θα λογιζεται ως κομπο,θα δωσει λυσεις στο σκοραρισμα σε καποια ματς ,χωρις να ειναι και τρυπα στην αμυνα!εφοσον ριβερς-λοτζεσκι μπορουν να προσφερουν στο 2 και ο λεκα εχει ξεκινησει τοσο δυνατα δεν βρισκω λογο να ειμαστε τοσο ανυπομονοι να εκτιναχθει ο Ντενμον σε αλλο επιπεδο ! ο Πασκουαλ επελεξε να παρει Ντενμον+ 2ρο3ρι αντι για σουπερ σκορερ γκαρντ και πιστευω πως σωστα επραξε ,καθως μοιρασε το ρισκο των επιλογων ..!

j.browning
QUOTE (KWSN_Men @ Oct 21 2017, 10:13 ) *
Σισκάουσκας: Λιθουανός. Είπα αμερικανός. Άσε που είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα.

Λάσμε: Γκαμπονέζος. Αλλά έστω μη ευρωπαίος. Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα. Το step up οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διαμαντίδη.

Μπατίστ: Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα και ήρθε 25 χρόνων. Και την πρώτη χρόνια πριν τον κάνει 5άρι ο Ζοτς ήταν για να φεύγει.

Νίκολας: Δε νομίζω να έκανε στον Παναθηναϊκό step up ενώ είχε ήδη βγει πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας 2-3 χρόνια νωρίτερα.

Για τον Ντεντμον δείτε τη φάση που κάνει πάσα στον διαιτητή. Ο τύπος παίζει χεσμένος.

η περιπτωση του μου θυμιζει κιτσεν
ΑΛΛΑ οτι παιζει χεσμενος με κανει να ελπιζω,αν θυμασαι καλα και ο νικολας χεσμενος επαιζε,το πρωτο τριποντο το εβαλε γεναρη και ετρεχε σαν το κατσικι μες τους διαδρομους του οακα και φωναζε απο την χαρα του smiley.gif
basketikos13
QUOTE(KWSN_Men @ Oct 21 2017, 10:13 ) *
Σισκάουσκας: Λιθουανός. Είπα αμερικανός. Άσε που είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα.

Λάσμε: Γκαμπονέζος. Αλλά έστω μη ευρωπαίος. Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα. Το step up οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διαμαντίδη.

Μπατίστ: Είχε ήδη παίξει Ευρωλίγκα και ήρθε 25 χρόνων. Και την πρώτη χρόνια πριν τον κάνει 5άρι ο Ζοτς ήταν για να φεύγει.

Νίκολας: Δε νομίζω να έκανε στον Παναθηναϊκό step up ενώ είχε ήδη βγει πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας 2-3 χρόνια νωρίτερα.

Για τον Ντεντμον δείτε τη φάση που κάνει πάσα στον διαιτητή. Ο τύπος παίζει χεσμένος.


Λασμε το step up του επιθετικα οφειλεται στο Διαμαντιδη αλλα και το αμυντικο του στον πεδουλακη. Δυο χρονιες βγηκε καλυτερος αμυντικος.
thanath
@KWSN_Men

To θέμα με τον Ντενμον δεν είναι να γίνει Τζέιμς, το θέμα είναι μην εμφανίζεται έτσι τρομαγμένος και να μπορεί μέσα από τα πλεις της ομάδας να βρίσκει σουτ, που είναι θεωρητικά το δυνατό του σημείο, και να τα βάζει. Φέτος νομίζω ότι μέχρι το τέλος της σεζόν το στοίχημα του πασκουαλ είναι να έχει φτιάξει μια ομάδα. Όχι ένα σύνολο που θα περιμένει τις ταρζανιές του εκάστοτε φορμαρισμένου ή τυχερού αθλητή του μπας και κερδίσει. Αν ήταν το 2ο πήγαινε και έσκαγε τα χρήματα του Λοτζο και του Ντένμον στον Γκουντλοκ, και πιθανότατα και του Γκάμπριελ, και θα περίμενε τα πάντα από το βράδυ ενός συγκεκριμένου παίκτη.
KWSN_Men
QUOTE (basketikos13 @ Oct 21 2017, 13:19 ) *
Λασμε το step up του επιθετικα οφειλεται στο Διαμαντιδη αλλα και το αμυντικο του στον πεδουλακη. Δυο χρονιες βγηκε καλυτερος αμυντικος.


Ναι στον Πεδουλάκη. Και στον Ούκιτς.
nvip13
Το οτι δηλαδη η ομαδα θα ηταν χειροτερη με Γκαουντλουκ αντι Ντενμον συζηταμε;

Θελει υπομονη το πραγμα με την Μπροζε παιζαμε, τα επομενα 3 δυσκολα ματς θα δείξουν πολλα.

KWSN_Men
QUOTE (thanath @ Oct 21 2017, 15:41 ) *
@KWSN_Men

To θέμα με τον Ντενμον δεν είναι να γίνει Τζέιμς, το θέμα είναι μην εμφανίζεται έτσι τρομαγμένος και να μπορεί μέσα από τα πλεις της ομάδας να βρίσκει σουτ, που είναι θεωρητικά το δυνατό του σημείο, και να τα βάζει. Φέτος νομίζω ότι μέχρι το τέλος της σεζόν το στοίχημα του πασκουαλ είναι να έχει φτιάξει μια ομάδα. Όχι ένα σύνολο που θα περιμένει τις ταρζανιές του εκάστοτε φορμαρισμένου ή τυχερού αθλητή του μπας και κερδίσει. Αν ήταν το 2ο πήγαινε και έσκαγε τα χρήματα του Λοτζο και του Ντένμον στον Γκουντλοκ, και πιθανότατα και του Γκάμπριελ, και θα περίμενε τα πάντα από το βράδυ ενός συγκεκριμένου παίκτη.


Ναι Τζέιμς δε θα γίνει γιατί δεν έχει το ταλέντο. Αλλά και Τζέιμς δε θα ήθελα να γίνει. Προτιμώ κάποιον που βάζει ελεύθερα σουτ αξιόπιστα.

thanath
QUOTE (nvip13 @ Oct 21 2017, 16:31 ) *
Το οτι δηλαδη η ομαδα θα ηταν χειροτερη με Γκαουντλουκ αντι Ντενμον συζηταμε;

Θελει υπομονη το πραγμα με την Μπροζε παιζαμε, τα επομενα 3 δυσκολα ματς θα δείξουν πολλα.


Δεν ξέρω αν θα ήταν χειρότερη ή καλύτερη, σίγουρα δεν θα ήταν ομάδα αλλά one man show.

Όσο για την υπομονή συμφωνώ απόλυτα.

Τέλος το σουτ είναι θέμα ψυχολογίας. Ο Ντένμον δεν έχει παραστάσεις. Για να βρει το χέρι του, και να βάζει αξιόπιστα τα ελεύθερα σουτ χρειάζεται κάποια πίστωση χρόνου. Αν φτάσουμε Χριστούγεννα και δεν βάζει σουτ ούτε με αίτηση, τότε ναι, θα υπάρχει πρόβλημα!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.