Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αγγλία-Ελλάδα ποδόσφαιρο...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2
kolossos
QUOTE
Εδώ θα διαφωνήσω.
Είναι γεγονός ότι οι αθλητικές απαιτήσεις σε ένα παιχνίδι μπάσκετ είναι περισσότερες και η φυσική κατάσταση ενός μπασκετμπολίστα είναι κατά μέσο όρο καλύτερη από αυτή ενός ποδοσφαιριστή.
Δεν ξέρω αν χρειάζεται να γράψω περισσότερα...
Κλείσιμο παρένθεση


Ένας αγώνας μπάσκετ έχει 40 λεπτά καθαρού χρόνου στον οποίο συμπεριλαμβάνονται πολλές διακοπές για ΄φαουλ ταιμ άουτ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένας παίκτης που "παίζει" (εννοώ που δεν είναι για τρίβει τους πάγκους) σε μία ομάδα έχει περίπου 20-25 λεπτά χρόνο συμμετοχής. Μιλάμε αμέσως αμέσως για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα ξεκούρασης, το οποίο μάλιστα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή αφού δεν υπάρχουν και περιορισμοί στις αλλαγές. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο (βγάζοντας τον τερματοφύλακα και υπολογίζοντας ότι υπάρχουν μόλις 3 αλλαγές) 7 παίκτες της ομάδας αγωνίζονται για 90 λεπτά με μόνη ουσιαστική διακοπή αυτή του ηιχρόνου, αφού ακομα και στα φάουλ δεν υπάρχει το χρονικό "κενό" των βολών όπως στο μπάσκετ. Σε αυτά αν προσθαίσουμε το ότι το ποδόσφαιρο είναι έστω ελαφρώς πιό βίαιο παιχνίδι από το μπάσκετ που συνεπάγεται ότι ένας παίκτης τρώει αρκετές κλωτσιές σε ένα αγώνα και ότι το ποδόφαιρο επηρεάζεται και από τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή μπορεί οι παίκτες να παίζουν με βροχή κρύο χιόνι και ζέστη, νομίζω ΄ότι είναι εμφανές πως ένας αγώνας ποδοσφαίρου είναι πιό επίπονος. Άλλωστε γιατί η uefa να μείωνε τους αγώνες του cl; Ίσα ίσα που για αυτή παραπάνω κέρδη είναι, άμα μπορούσε θα είχε κάθε εβδομάδα cl. Απλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο.
Όλα αυτά που γράφω είναι απλά με μία λογική σκέψη και χωρίς κάπιες ιδιαίτερες γνώσεις. Αν κάποιος ειδικός έχει αντίθετη άποψη αό αυτά που λέω ας την καταθέσει. Βγήκαμε και λίγο off topic βέβαια αλλά δεν βαριέσαι..
thrylos7
QUOTE
Ένας αγώνας μπάσκετ έχει 40 λεπτά καθαρού χρόνου στον οποίο συμπεριλαμβάνονται πολλές διακοπές για ΄φαουλ ταιμ άουτ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένας παίκτης που "παίζει" (εννοώ που δεν είναι για τρίβει τους πάγκους) σε μία ομάδα έχει περίπου 20-25 λεπτά χρόνο συμμετοχής. Μιλάμε αμέσως αμέσως για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα ξεκούρασης, το οποίο μάλιστα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή αφού δεν υπάρχουν και περιορισμοί στις αλλαγές. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο (βγάζοντας τον τερματοφύλακα και υπολογίζοντας ότι υπάρχουν μόλις 3 αλλαγές) 7 παίκτες της ομάδας αγωνίζονται για 90 λεπτά με μόνη ουσιαστική διακοπή αυτή του ηιχρόνου, αφού ακομα και στα φάουλ δεν υπάρχει το χρονικό "κενό" των βολών όπως στο μπάσκετ.

Σωστά όλα αυτά αλλά τι κάνει ένας μπασκετμπολίστας και τι ένας ποδοσφαιριστής στη διάρκεια του ματς...

-Στο μπάσκετ οι παίκτες είναι και τα 25 λεπτά που παίζουν σε συνεχή εγρήγορση(και κίνηση).
-Στο ποδόσφαιρο οι παίκτες είναι a priori πιο χαλαροί και κάθε στιγμή λίγοι είναι αυτοί που τρέχουν(πλην περίπτωσης αντεπίθεσης αλλά και πάλι ο αριθμός δεν ξεπερνά τους 7 παίκτες για κάθε ομάδα). Το συγκεκριμένο σημείο ήταν αυτό που μου έμεινε από το μουντοποδόσφαιρο που παρακολούθησα αρκετά φέτος. Να! Και τώρα παίζει η ΑΕΚ και οι ΗΠΑ. Σύγκρινε την κίνηση...
Στο ποδόσφαιρο βέβαια υπάρχουν 3 κατηγορίες παικτών... οι αμυντικοί, οι μέσοι(οι οποίοι κουράζονται περισσότερο γιατί συμμετέχουν σε άμυνα και επίθεση) και οι επιθετικοί... Αμυντικοί και επιθετικοί έχουν πολύ περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούν απ' ότι οι μπασκετμπολίστες με τα φάουλ και τα time out. Αλλά και για τους μέσους, η κίνηση στο μπάσκετ είναι πολύ πιο καταπονετική και δύσκολη...
Θα ψάξω να βρω τη 2η μου υπογραφή που μιλούσε πιο επιστημονικά.

Το πιο κουραστικό άθλημα είναι το πόλο. Το πιο καταπονετικό (ή επίπονο) είναι το μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο ο αθλητής δε μπορεί να αντέξει πολλά παιχνίδια γιατί η κούρασή του είναι καθαρά θέμα αντοχής, η οποία "αναπληρώνεται" πιο δύσκολα απ' ότι η καταπόνηση του μπάσκετ. (Φαντάζεσαι οι μαραθωνοδρόμοι να έκαναν τις κούρσες τους κάθε μέρα; )


QUOTE
Σε αυτά αν προσθαίσουμε το ότι το ποδόσφαιρο είναι έστω ελαφρώς πιό βίαιο παιχνίδι από το μπάσκετ που συνεπάγεται ότι ένας παίκτης τρώει αρκετές κλωτσιές σε ένα αγώνα


Αυτό ίσως είναι ένας μύθος... Το ποδόσφαιρο όντως μπορεί να γίνει πολύ βίαιο(με αυτά τα φοβερά και τρομερά τάκλιν) αλλά αν ρωτήσεις ψηλούς του ΝΒΑ ειδικά των 2 προηγουμένων δεκαετιών, σίγουρα έχουν διαφορετική άποψη. Ίσως η λέξη που ταιριάζει καλύτερα είναι σκληρό.


QUOTE
Αυτό που έγραψα είναι ότι ο ανταγωνισμός στο ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερος γιατί είναι περισσότερες οι ομάδες και το ενδιαφέρον

Δεν είναι κανόνας αυτό.

QUOTE
Αυτό που λες δεν έχει καμία μα καμία βάση. Μπασκετικό στοίχημα υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Μάλσιτα στο ίντερνετ μια εποχή τουλάχιστον είχε μέχρι και Α εσκα. Αν όντςω ενδιαφερόταν μπορούσε να παίξει στοίχημα και στο μπάσκετ...

Είναι αναρίθμητα πολλοί οι άνθρωποι που "κατέληξαν" στο ποδόσφαιρο λόγω στοιχήματος...
Εξάλλου, το ποδόσφαιρο προσφέρεται περισσότερο για στοιχηματισμό καθώς έχει 3 δυνατά αποτελέσματα ενώ το μπάσκετ 2(το Χ εννοείται δεν πιάνεται). Ειδικά στην Ελλάδα δεν προσφέρεται καθόλου, καθώς ο παίκτης πρέπει να μαντέψει μια διαφορά(που στο μπάσκετ αλλάζει σε δέκατα του δευτερολέπτου-βλέπε Εθνική) και όχι το αποτέλεσμα(για καλύτερες αποδόσεις...). Είναι πολύ πιο δύσκολο.
thrylos7
QUOTE
Θα ψάξω να βρω τη 2η μου υπογραφή που μιλούσε πιο επιστημονικά.

"Ο μοναδικός αθλητής που μπορεί να συγκριθεί με τον μπασκετμπολίστα είναι ο δεκαθλητής, αλλά το δέκαθλο είναι ένα σύνολο δέκα αθλημάτων και όχι ένα. Στη διάρκεια του αγώνα ο παίκτης διανύει κατά μέσο όρο 3200 έως 4400 μέτρα, τα μισά από τα οποία με τη μέγιστη σχετική ταχύτητα και σε αποστάσεις που ουδέποτε σχεδόν είναι μεγαλύτερες από 4-6 μέτρα. Αυτό σημαίνει περίπου 250 εκκινήσεις ή βίαιες επιταχύνσεις και άλλες τόσες ακινητοποιήσεις, καθώς και περίπου 60-80 άλματα(τζαμπ-σουτ, σουτ εν κινήσει, ρημπάουντ, προσπάθειες "κλεψίματος" της μπάλας ή "ταπώματος" του αντιπάλου κλπ). Όλα αυτά συνεπάγονται πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι περίπου το 1/3 των 40 λεπτών αγώνα, δηλαδή 13 λεπτά, το περνάει σε αμυντική θέση(κατά 1/4 σε θέση ημικαθίσματος)."

Αυτό είναι από βιβλίο που εκδόθηκε το 1993... Βλέποντας το μπάσκετ που παιζόταν τότε και παίζεται τώρα, μπορεί να καταλάβει κανείς πως τα πράγματα πλέον είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. bball.gif
kolossos
QUOTE
Στο ποδόσφαιρο ο αθλητής δε μπορεί να αντέξει πολλά παιχνίδια γιατί η κούρασή του είναι καθαρά θέμα αντοχής, η οποία "αναπληρώνεται" πιο δύσκολα απ' ότι η καταπόνηση του μπάσκετ.


Ε αυτό εννοώ κι εγώ biggrin.gif
Anaz
QUOTE
Ο κόσμος γουστάρει πιο πολύ το ποδόσφαιρο είτε αυτό προέρχεται από αγάπη είτε από μ@λ@κί@ στον εγκέφαλο.
Μα ακριβως αυτο ειναι το ζουμι αυτου που λεω εγω!Εγω δεν ειπα οτι το μπασκετ ειναι πιο δημοφιλες!σιγουρα το ποδοσφαιρο ερχεται πρωτο στις προτιμησεις!Αυτο που λεω ειναι οτι ο κοσμος ειναι "ξεγελασμενος" με αποτελεσμα να αναλωνεται σε ενα αθλημα που δεν του ταιριαζει τοσο.. Νομιζω οτι αν δεν υπηρχε αυτη η υπερβολικα ανιση κ λαθος αντιμετωπιση των αθληματων,το ποδοσφαιρο θα ειχε πολυ λιγοτερη απηχηση,με πολυ ευεργετικα αποτελεσματα για τα αλλα λιγοτερο δημοφιλη αθληματα!
QUOTE
Ο αθλητισμός γενικότερα περνάει κρίση για πολλούς και διάφορους λόγους. Και τα γήπεδα τις Α1 ούτε αυτά μαζεύουν κόσμο.
Σωστο ειναι αυτο,παρόλ'αυτα,τα υπολοιπα αθληματα δεν δεχονται την υπερπροβολη που δεχεται το ποδοσφαιρο!Κ η οποια εν τελει ελαχιστα θετικα αποτελεσματα εχει φερει στο αθλημα!
QUOTE
Το ποδόσφαιρο όμως ήταν κυρίαρχο και τισ δεκαετίες του 50 του 60 και του 70. Τότε ο οπαδισμός ήταν από ελάχιστος εως ανύπαρκτος και δεν υπήρχε και τύπος να προπαγανδίζει υπέρ του ποδοσφαίρου.
Ναι αλλα τοτε δεν ειχε ερθει η renaissance του μπασκετ στην Ελλαδα κ ουσιαστικα το ποδοσφαιρο επαιζε μονο του!

Το επιχειρημα που λέει o Thrylos για το στοιχημα ισχυει!

Παντως εγω δεν προσπαθω να υπερασπιστω γενικοτερα το μπασκετ σαν αθλημα σε σχεση με το ποδοσφαιρο! Εμενα ειναι πρωτο στις προτιμησεις μου με πολυ μικρη διαφορα απ'το ποδοσφαιρο,αλλα θεωρω οτι αυτο ειναι απλα θεμα "γουστου"..
V@Roxe##13
Το θεμα ειναι οτι στην Ευρωπη πλυν ελαχιστων χωρων το ποδοσφαιρο ειναι το πρωτο αθλημα. Ετσι αυτοματως επιρρεαζεται και η Ελλαδα. Χωρες οπως η Αμερικη, ο Καναδας, Η Κινα και η Αυστραλια αγαπουν πολυ περισσοτερο το μπασκετ απο το ποδοσφαιρο.

Ως χωρα και ως λαος ειμαστε πολυ καλυτεροι στο μπασκετ και εχουμε μεγαλυτερες επιτυχιες οχι μονο απο το ποδοσφαιρο αλλα και απο ολα τα υπολοιπα σπορ. Οι λογοι? Ισως η σωματοδομη του Ελληνα, ισως οτι σε πολλες Ευρωπαικες χωρες το μπασκετ δεν μετραει καθολου ισως γιατι το μπασκετ εχει ριζωθει στο DNA του Ελληνα.

Εμενα προσωπικα μου την δινει αφανταστα να παρακολουθω Ελληνικο πρωταθημα εκτος απο τα παιχνιδια ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τα υπολοιπα ειναι εξαιρετικα χαμηλου επιπεδου. Τι να δω? Ιωνικος-Πανιωνιος
NBAholic
QUOTE
Το θεμα ειναι οτι στην Ευρωπη πλυν ελαχιστων χωρων το ποδοσφαιρο ειναι το πρωτο αθλημα. Ετσι αυτοματως επιρρεαζεται και η Ελλαδα.


Nαι, αλλά σε καμιά χώρα το μπάσκετ δεν παίρνει τόσο λίγη προβολή σε σχέση με τις επιτυχίες του αναλογικά με του ποδοσφαίρου. Οι μόνες χώρες που προβάλλουν το μπάσκετ εξίσου ή λιγότερο είναι χώρες χωρίς μεγάλη μπασκετική ισχύ και παράδοση (Αγγλία, Σουηδία, Αυστρία, Αλβανία, ίσως Γερμανία) και που οι επιτυχίες τους στο ποδόσφαιρο είναι σαφώς περισσότερες. Το φαινόμενο να υπάρχει ισχυρό μπασκετικό πρωτάθλημα και να μην προβάλλεται είναι ανήκουστο, πόσο μάλλον αν αυτό είναι ισχυρότερο του ποδοσφαιρικού, όπως το δικό μας.

QUOTE
Οι λογοι? Ισως η σωματοδομη του Ελληνα, ισως οτι σε πολλες Ευρωπαικες χωρες το μπασκετ δεν μετραει καθολου ισως γιατι το μπασκετ εχει ριζωθει στο DNA του Ελληνα.


Ή ίσως γιατί βρέθηκαν και οι κατάλληλοι άνθρωποι τον κατάλληλο καιρό να το σπρώξουν (Γκάλης, Γιαννάκης, Ιωαννίδης, Π.Γιαννακόπουλος). Η σωματοδομή μας δε μου λέει και πολλά, τουλάχιστον όχι σε σχέση με άτομα όπως οι Ολλανδοί (ο μέσος Ολλανδός έχει ύψος 1,84 και η Ολλανδέζα 1,75!).

QUOTE
Εμενα προσωπικα μου την δινει αφανταστα να παρακολουθω Ελληνικο πρωταθημα εκτος απο τα παιχνιδια ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τα υπολοιπα ειναι εξαιρετικα χαμηλου επιπεδου. Τι να δω? Ιωνικος-Πανιωνιος


Αν δεν υπήρχε ο γνωστός φανατισμός και η απεριόριστη προβολή, το ίδιο θα έπρεπε να αναρωτιέται και ο μέσος ποδοσφαιρικός φίλαθλος.
thrylos7
QUOTE
Στο ποδόσφαιρο ο αθλητής δε μπορεί να αντέξει πολλά παιχνίδια γιατί η κούρασή του είναι καθαρά θέμα αντοχής, η οποία "αναπληρώνεται" πιο δύσκολα απ' ότι η καταπόνηση του μπάσκετ.

QUOTE
Ε αυτό εννοώ κι εγώ

Επίσης, γιατί ο μπασκετμπολίστας είναι πιο σκληραγωγημένος.

QUOTE
Αν δεν υπήρχε ο γνωστός φανατισμός και η απεριόριστη προβολή, το ίδιο θα έπρεπε να αναρωτιέται και ο μέσος ποδοσφαιρικός φίλαθλος.

Και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό...
Σε αντίθεση με έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ένας αγώνας μπάσκετ έχει πάντα δράση, όσο κακός κι αν είναι.
Achilleas13
Καλά μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα.................................
dizzy_fingers
Πού αναφέρεσαι συγκεκριμένα?

EDIT: Τώρα πρόσεξα τον τίτλο του τόπικ....και τώρα συνειδητοποίησα πόσο off topic (όντως?) είμαστε τόσο καιρό...
Achilleas13
Στην εμφάνιση της εθνικής.Τωρα γυρισα απο διακοπές και μόλις ειδα το topic και ειπα να γράψω τη γνώμη μου
morfi
Οτι και να λετε... soccer rules!
Achilleas13
QUOTE(morfi @ Aug 30 2006, 05:58 AM) *
Οτι και να λετε... soccer rules!



Μπορεί αλλά όχι το ελληνικό
morfi
QUOTE(Achilleas13 @ Aug 30 2006, 05:48 PM) *
Μπορεί αλλά όχι το ελληνικό

Και το ελληνικο ποδοσφαιρο rules! Μια χαρα ειναι...
mikri prasini ollandeza
Εννοείς αν εξαιρέσουμε Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη,κλπ?
dizzy_fingers
QUOTE(morfi @ Aug 30 2006, 04:16 PM) *
Και το ελληνικο ποδοσφαιρο rules! Μια χαρα ειναι...

That sucks @ss!!!!
Είμαι τόσο κάθετος σε αυτό όσο ο Μουρεσάν με το έδαφος όταν ποζάρει για φωτογραφίες...
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
Σχόλιο : ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ η ΕΘΝΙΚΗ αλλά ..που είναι οι εφημερίδες...;
Αποστολέας Συντακτική ομάδα BetSmart στις 30/8/2006 19:30:00


Η Εθνική Ελλάδας στους "4" του Κόσμου! Ε, και; Εδώ έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε, όπως το ...ματς ζωής ή θανάτου της ποδοσφαιρικής Εθνικής με τη Μολδαβία, το αν θα γίνει Ελληνας και πως θα είναι το νέο επώνυμο του Καστίγιο, πόσο έτριξε τα δόντια του Μπάκε ο Τζίγκερ και αν ο ροφός που έφαγε ο Κόκκαλης με τον Μπόρχα ήταν φρέσκος ή όχι....
Σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του μπάσκετ, το οποίο σε αντίθεση, για παράδειγμα με το αντίστοιχο του 1994 και το δικό μας του 1998 "προσφέρεται" για να "πουλήσει" το μπάσκετ μέσω των εφημερίδων μιας και η Εθνική μας (Πρωταθλήτρια Ευρώπης για όσους το ξεχνάνε...) πήγε πετώντας στην τετράδα, ο ελληνικός Τύπος αλλού τιρβάζει.!.

Είναι πραγματικά λυπηρό, ή μάλλον είναι ...κατάντια των εφημερίδων (10 τον αριθμό) ειδικά των αθλητικών που συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, με ελάχιστες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαιρέσεις, αγνοώντας την Εθνική ομάδα και το μπάσκετ γενικότερα. Οσοι σπεύσουν να υποστηρίξουν πως ένας ακόμη μπασκετικός δημοσιογράφος (δηλαδή... Μασόνος) βγάζει χολή για το ποδόσφαιρο και κλέγεται επειδή το μπάσκετ δεν είναι στην επικαιρότητα, καλό θα είναι να κοιτάξει τη φάτσα του στον καθρέφτη. Πρόκειται για τον ίδιο (και δεν είναι μόνον ο υπογράφων αλλά πολλοί, πολλοί ακόμη) που έκλαιγε σαν μικρό παιδί όταν η Εθνική πήρε το Euro της Πορτογαλίας και κατέβηκε στους δρόμους να πανηγυρίσει για αυτό το σύγχρονο θαύμα του αθλητισμού.

Ειλικρινά δεν μπορώ να ανεχθώ και να χωνέψω το να αγνοούν κάποιοι παραδειγματικά τα επιτεύγματα μίας ομάδας που εκπροσωπεί σε όλο τον πλανήτη τα εθνικά μας χρώματα και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία. Από τη μέρα που ξεκίνησε το Μουντομπάσκετ όλα κι όλα 4 βασικά πρωτοσέλιδα άρθρα αφιερώθηκαν στην Εθνική ομάδα μπάσκετ η οποία έδωσε επτά αγώνες και πέτυχε ισάριθμες νίκες. Για βάλτε το κάτω. 7 ημέρες, άρα 70 εξώφυλλα αθλητικών εφημερίδων, με μπασκετικό πρωτοσέλιδο μόλις 4 φορές (οι δύο από την ίδια εφημερίδα, το Sportime), είναι ένα ποσοστό μόλις 5%!!! Λες και είχε τόσα πολλά θέματα η υπόλοιπη ελληνική αθλητική επικαιρότητα που δεν υπήρχε χώρος για την Εθνική του μπάσκετ.

Αλλα τι ψάχνω να βρω τώρα... Εδώ οι μισές εφημερίδες δεν έχουν απεσταλμένους στην Ιαπωνία και δεν αναφέρομαι στις οπαδικές αθλητικές αλλά και σε ουκ ολίγες πολιτικές εφημερίδες οι οποίες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ασχολούνται με τα σπορ. Τρομάρα τους. ...Και αν δεν υπήρχε η χορηγός εταιρεία της ΕΟΚ να κάνει τα έξοδα για καμιά 20αρια δημοσιογράφους για το ταξίδι, πολύ αμφιβάλω αν θα υπήρξε έστω μία εφημερίδα που θα έκανε τα έξοδα για το ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να καλύψει τους αγώνες μιας εθνικής ομάδας η οποία είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ένα από τα τρία δημοφιλέστερα σπορ στον πλανήτη. Αλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αν ήταν να έπαιζε καμιά από τις ομάδες μας στο Αζερμπαιτζάν και στο Ουζμπεκιστάν θα έτρεχαν κατά... δεκάδες μη χάσουν καμιά οξεία, αλλά η Εθνική μπάσκετ είναι παρακατιανή.

Βέβαια οι περισσότεροι από αυτού που καθορίζουν τις τύχες και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των αθλητικών ένθετων των πολιτικών εφημερίδων κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου νομίζοντας ότι το μπάσκετ "δεν πουλάει" πια. Λες και έχουν ρίξει έστω μια ματιά στις τηλεθεάσεις που κάνει η ΕΡΤ (η οποία, ειρήσθω εν παρώδω ενώ έστειλε στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου καμιά... 20αριά άτομα, έστειλε με το... ζόρι τρεις δημοσιογράφους στην Ιαπωνία...) από τα ματς της Εθνικής. Λες και βλέπουν τις πωλήσεις των ίδιων τους των εφημερίδων όταν ασχολούνται με το μπάσκετ.

Κύριοι, το μπάσκετ ήταν, είναι και θα παραμείνει στον αφρό, είτε σας αρέσει είτε όχι. Οσο συνεχίζετε να βλέπετε με παρωπίδες σαν τους όνους πως το μοναδικό τόπι που υπάρχει είναι το... ασπρόμαυρο, αυτό που θα ασκείτε δεν θα ονομάζεται δημοσιογραφία, αλλά μπακαλική...

Γιάννης Ψαράκης


Oλοκληρο το αρθρο με εκφραζει απολυτα.Τα τονισμενα υπαρχουν επειδη ισως βοηθησουν να καταλαβετε για ποιο
λογο υπαρχουν αυτες ο αντιδρασεις απο τους ανθρωπους του μπασκετ και να σταματησουμε να τοποθετουμε το
θεμα σε λαθος βαση.

Το θεμα δεν ειναι...ποιο ειναι το πιο δημοφιλες αθλημα!
NBAholic
Πράγματι, αυτό είχα παρατηρήσει από το ξεκίνημα του Παγκοσμίου, αλλά αν τα έγραφα θα ήμουν "Soccer-hater". Thumbs up στον Ψαράκη και στο άρθρο του και πολύ θα ήθελα να δω κάποια απάντηση-"αιτιολόγηση" της πολιτικής αυτής των αθλητικών εφημερίδων. Προσέξτε ότι στο Ευρωπαϊκό, η εθνική έπαιρνε σαφώς περισσότερα πρωτοσέλιδα, αλλά αφότου το πήραμε και μετά-κι αφού καθιερωθήκαμε σαν δύναμη-αυτόματα έπαψαν τα πρωτοσέλιδα, διότι "ε, καλή ομάδα είμαστε, νικήσαμε άλλον έναν αγώνα, σιγά το νέο!". Κι αν πάρουμε και το Παγκόσμιο, ε, αυτό ήταν, δεν πρόκειται να ξαναδούμε άλλο πρωτοσέλιδο, εκτός κι αν διοργανωθεί Διαγαλαξιακό...Προσέξτε επίσης πόσο διαφέρουν τα αθλητικά πρωτοσέλιδα των αθλητικών και των πολιτικών εφημερίδων. Οι πολιτικές, όντας λιγότερο εξειδικευμένες, (τουτέστιν, χωρίς οπαδικά και αθλητικά συμφέροντα), είναι σε θέση να ξεχωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ το ποια είδηση είναι σημαντική και ποια όχι. Σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται σε πολιτική εφημερίδα να βρει κανείς στην πρώτησελίδα-εκεί δηλαδή που προβάλλεται μόνο η σημαντικότερη αθλητική είδηση-να βρει κανείς αποτέλεσμα της Α' Εθνικής πάνω από αγώνα μας στο Παγκόσμιο. Διότι ΔΕΝ είναι σημαντικότερο.
Warrior
QUOTE(NBAholic @ Aug 31 2006, 01:59 PM) *
(τουτέστιν, χωρίς οπαδικά και αθλητικά συμφέροντα), είναι σε θέση να ξεχωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ το ποια είδηση είναι σημαντική και ποια όχι. Σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται σε πολιτική εφημερίδα να βρει κανείς στην πρώτησελίδα-εκεί δηλαδή που προβάλλεται μόνο η σημαντικότερη αθλητική είδηση-να βρει κανείς αποτέλεσμα της Α' Εθνικής πάνω από αγώνα μας στο Παγκόσμιο. Διότι ΔΕΝ είναι σημαντικότερο.


Η λεξη κλειδι για μενα ειναι τα "συμφεροντα".

Εκει ειναι η απαντηση.

Ουτε φαντασματα κυνηγαμε,ουτε παραλογη συνομωσιολογια αναπτυσσουμε..Θεμα συμφεροντων ειναι.
treathitch
Θέμα συμφερόντων είναι να παραμένει το ποδόσφαιρο στην κορυφή..
Αλλά αυτά τα είπαμε και τα λέμε χρόνια. Όσο ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο να δει ελληνικό ποδόσφαιρο και όσο υπάρχουν οργανωμένοι, το μπάσκετ δε θα ξαναγίνει ποτέ πρώτο..
Warrior
Εμενα δεν με ενδιαφερει να γινει πρωτο,αφου στην Ελλαδα αυτο ειναι δικοπο μαχαιρι.

Να εχει την προβολη που του αξιζει θελω..
treathitch
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=50...=2&pubid=366144
Για όσους έχουν αμφιβολία
NBAholic
QUOTE
Πάντα βέβαια οι δημοσιογράφοι του μπάσκετ ήτανε υπερβολικοί. Για πολλά χρόνια κουβαλάγανε το κόμπλεξ σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Oτι δηλαδή ουδείς ασχολείται με το μπάσκετ και το παίζουνε πέντε έξι χώρες στην Eυρώπη. Πάντα λοιπόν υπερβάλλανε και μεγαλοποιούσανε τις επιτυχίες. Eίτε αυτές αφορούσανε συλλόγους είτε την Eθνική.


Σταμάτησα να διαβάζω μετά από εδώ.
Ναι, στο αίμα μας της έχουμε την υπερβολή, που τολμάμε να χαρακτηρίζουμε επιτυχία την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού και την πρόκρισή μας στους 4 του κόσμου (για να μην αναφερθώ καν στις επιτυχίες των συλλόγων) σε ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται από παγκόσμια έλλειψη ανταγωνισμού (και μιας και παίζεται μόνο από 5-6 χώρες στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει ότι χώρες που δεν έφτασαν στους 5-6 πρώτους της Ευρώπης πέρυσι, όπως η Σερβία, η Κροατία και η Ρωσία, δεν ανήκουν καν σ'αυτές...φανταστείτε, δηλαδή), που μετά δυσκολίας ξεπερνά το νέτμπολ σε δημοσιότητα, που μια δωδεκάδα δίμετρους που να ξέρουν να καρφώνουν να βρεις παίρνεις χαλαρά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και μονίμως υποτιμούμε κολοσσιαίες επιτυχίες των ποδοσφαιρικών ομάδων μας, όπως την ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ πρόκριση στους 32 (παρακαλώ) του Μουντιάλ, την πρόκριση ομάδων μας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (δε μιλάω καν για πρόκριση στο δεύτερο γύρο, μόνο από ημίθεος και πάνω πρέπει να είσαι για να πετύχεις κάτι τέτοιο). Και δηλώνω υπεύθυνα ότι πλέον βρήκα το φως μου και ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα υπερτιμάται από τα αντιποδοσφαιρικά ΜΜΕ, μην αφήνοντας τον κακόμοιρο το "Βασιλιά των Σπορ" να χαίρει ούτε ένα ταπεινό 95% της όλης αθλητικής δημοσιότητας χωρίς να υπάρξουν παράπονα εκ μέρους μας. Συγχωρέστε με, ω αφέντες, που τόλμησα να αμφισβητήσω την παντοδυναμία σας, με έχετε πείσει πλέον 100% και..........................----δεν μπορώ άλλο. Η τουαλέτα μου θα φρακάρει απ'την πολλή σαβούρα...
Warrior
Σταματα ρε holic πια....

"Παλιομασονε εσυ και το συναφι/φαρα(πλουσιο και ποιοτικο το λεξιλογιο του κ. Καισαρη)σου!!" blink.gif blink.gif

71.gif

Mου αρεσει που πριν απο λιγες σελιδες μιλαγανε καποιοι για κομπλεξισμο και φαντασματα!!

Ε,ρε κομπλεξ.....
morfi
Λοιπον, εχουμε και λεμε... το ποδοσφαιρο ειναι ΕΔΩ. Το μπασκετ ειναι...










ΕΔΩ .-



Παντοτινα δικος σας
morfi
dizzy_fingers
QUOTE(morfi @ Sep 1 2006, 05:18 PM) *
Λοιπον, εχουμε και λεμε... το ποδοσφαιρο ειναι ΕΔΩ. Το μπασκετ ειναι...







ΕΔΩ .-





Παντοτινα δικος σας
morfi

Χαίρομαι που έχεις την αυτογνωσία ώστε να τοποθετήσεις τον εαυτό σου στη θέση που του αρμόζει tongue.gif.
Dromeas7
Dizzy ώρες ώρες με αφήνεις speechless!!!

Μήπως εσύ είσαι ............................ μορφή?
sihainas
χαχαχαχαχα.... ωραίος ο dizzy...
thrylos7
QUOTE
και μονίμως υποτιμούμε κολοσσιαίες επιτυχίες των ποδοσφαιρικών ομάδων μας, όπως την ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ πρόκριση στους 32 (παρακαλώ) του Μουντιάλ

Εδώ φαίνεται η κατάφωρη αδικία της Εθνικής Ποδοσφαίρου... που δεν πήρe την αυτόματη πρόκριση στο μουντοποδόσφαιρο όπως η κωλόφαρδη Εθνική Μπάσκετ που την εξασφάλισε χωρίς να την αξίζει, εκμεταλλευόμενη απλώς την περσινή της επιτυχία...

QUOTE
δεν μπορώ άλλο. Η τουαλέτα μου θα φρακάρει απ'την πολλή σαβούρα...

Α σπίτι ήσουν;
Κι εγώ που νόμιζα ότι ήσουν ο δρομέας που ξερνάει στη διαφήμιση της Nike... biggrin.gif

Δε θα σχολιάσω τίποτα για το link... τι να πεις; Για γέλια είναι...

Τώρα που είπα για γέλια... δείτε την κεντρική σελίδα της contra.gr...
Anaz
Διαβασα το αρθρο αυτου του..Καισαρη κ εχω μεινει....!! 68.gif
Dejan
http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/128393.html

η αποψη του paparazzi στο contrα.gr
ειναι απιστευτο να δημοσιευονται τετοιες αποψεις (γιατι δυστυχως υπαρχουν) ακομα και για πλακα blink.gif blink.gif blink.gif

email bombing στους ασχετους 68.gif 68.gif 68.gif
mikri prasini ollandeza
Εντάξει...Έλεος δηλαδή...να το κρύψουν μην περάσει κανένας διεθνής(οκ,ξύπνησα) απ΄τη σελίδα τους και γίνουν ρεζίλι!Καλά...Είπαμε!Αίσχος στα μούτρα του ηλίθιου του paparazzi!Τι να πω...τα λόγια είναι περιτά όταν κυκλοφορούν τέτοιες βλακείες...!!
Dejan
παρακολουθω τη στηλη 4 χρονια....
η στηλη ειναι απιστευτη δεν εχει χρωμα, και βγαζει γελιο....



ΑΛΛΑ οι δημοσιογραφοι πρεπει να παρουν θεση για αυτα που αιωρουνται στα ραδιοφωνα... και να μην τα ανακυκλωνουν , ειναι φτηνα και ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ....!!!!!!!!


χριζει προσοχης μεγαλης το θεμα μεταξυ ποδοσφαιρικων και μπασκετικων....
και σηκωνει συζητηση, ειμαστε ολοι ελληνες και ακριβως το ιδιο θα πανυγηρησω και στο χαντμπολ...και δεν θα εξαπολυσω μυδρους αν κατι δεν παει καλα, ποσο μαλλον αν κατι δεν το κατεχω



To θεωρω τουλαχιστον ανευθυνο προσβλητικο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ και ανωριμο να προβαλλονται τετοια πραγματα στο contra.gr.

καποιοι δημοσιογραφοι αντι να προσπαθησουν να συνετησουν ανθρωπους και καταστασεις, φτανουν στο σημειο να δημοσιευετε φτηνες <<ιδεες>> βγαλμενες απο την ασχετοσυνη και επηρεασμενες απο την ποδοσφαιρικοκεντρικα συμφεροντα
.....



ναι, ειναι οι περισσοτεροι αυτοι που κανουν κουμαντο στην μπαλα και κανονιζουν τα γραφομενα στον τυπο ( με αλλοθι και βαση τη ζητηση βεβαια ,μεγαλο ποσοστο ομως της οποιας εχουν επιβαλλει............) και την προβαλλουν και σε ακαιρες στιγμες, καλα κανουν, υπαρχουν ορια ομως, τακτ, τουλαχιστον να μην αμαυρωνουν ουτε για πλακα...
Warrior
QUOTE(Dejan @ Sep 4 2006, 09:46 PM) *
χριζει προσοχης μεγαλης το θεμα μεταξυ ποδοσφαιρικων και μπασκετικων....και σηκωνει συζητηση,


Πραγματικα το θεμα σηκωνει πολυ συζητηση....

Ειναι τωρα περιπου μια βδομαδα που εχουν δημοσιευτει πολλα αρθρα σε διαφορα site και εφημεριδες που
μιλανε για μασσονιες,μπασκετικο κοσμο που αποκλειει τους μη μυημενους κλπ.

Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα τι γινεται και για ποιο λογο δημιουργειται θεμα απο το πουθενα!

Υπαρχει και τοπικ που συζηταμε πανω κατω γι'αυτο το θεμα στα off-topic,αν και ο τιτλος δεν ειναι ο καταλληλος.
panos75
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η ...ιερή οργή για τον σημερινό Paparazzi. Εγώ θεωρώ πολύ επιτυχημένο και εύστοχο το εύρημα με τα δύο πρωτοσέλιδα και σε καμία περίπτωση δεν το βρίσκω ''προσβλητικό'' για το μπάσκετ.

Όσον αφορά το θέμα ποδοσφαιρικών/μπασκετικών, επιτρέψτε μου να πω ως πρώην δημοσιογράφος ότι το 90% της ευθύνης για την κόντρα πέφτει στους μπασκετικούς. Όταν ο Συρίγος βγαίνει ανήμερα του τελικού και αντί να μιλήσει για μπάσκετ βρίζει την Πατουλίδου(!), τη Χαλκιά, τους αρσιβαρίστες και την Εθνική ποδοσφαίρου, ή όταν ο Παπαδογιάννης βγαίνει πέρσι τέτοιες μέρες και γράφει ''εύχομαι να αποκλειστεί η Ελλάδα από το Μουντιάλ και όλες οι ομάδες μας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα'', χωρίς την παραμικρή πρόκληση, ε τότε θα πρέπει να περιμένεις τις ανάλογες απαντήσεις όταν βρεθείς σε δύσκολη θέση (όπως χθές δηλαδή, λόγω της έκτασης που πήρε η ήττα).
thrylos7
Όντως, off topic βγαίνουμε!
Δε μπορώ να μην κάνω το σχόλιό μου βέβαια... Η ποδοσφαιρική εικόνα είναι 55 φορές πιο υπερβολική...

Αλήθεια, ποιος ο λόγος να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο; Άλλη δουλειά δεν έχει; Αντί να χαρεί για τη 2η θέση στον κόσμο (ΟΚ! και για τη νίκη στη Μολδαβία) βάζει φυτίλια...
Ή μάλλον προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του για διάφορα πράγματα...
τα υπόλοιπα, στο off topic.. σίγουρα καλύτερα από εδώ.

QUOTE
Όσον αφορά το θέμα ποδοσφαιρικών/μπασκετικών, επιτρέψτε μου να πω ως πρώην δημοσιογράφος ότι το 90% της ευθύνης για την κόντρα πέφτει στους μπασκετικούς


...
Καλώς ήρθες στο forum!

QUOTE
χωρίς την παραμικρή πρόκληση, ε τότε θα πρέπει να περιμένεις τις ανάλογες απαντήσεις όταν βρεθείς σε δύσκολη θέση (όπως χθές δηλαδή, λόγω της έκτασης που πήρε η ήττα).


Εγώ πάντως ξέρω ότι έχουν πολλές προκλήσεις (παλιότερα κυρίως)...

QUOTE
ο Παπαδογιάννης βγαίνει πέρσι τέτοιες μέρες και γράφει ''εύχομαι να αποκλειστεί η Ελλάδα από το Μουντιάλ και όλες οι ομάδες μας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα''

Ασφαλώς δεν ξύπνησε ο Παπαδογιάννης μια μέρα και είπε "τί να γράψω σήμερα; Ας ρίξω καμιά κατάρα ως άλλος Μητσοτάκης..."
(πλάκα πλάκα, παραλίγο να τα καταφέρει ε; )

Τί ακριβώς είπε ο Συρίγος;

(Προφανώς πάντως, πολλοί έχουν ζήσει αυτόν τον πόλεμο πριν λίγα χρόνια, οπότε από την κάθε πλευρά θα διατηρούνται οι "πολέμιοι"... )
klearxos
Καλησπερα
Τον Συριγο δεν τον ακουσα-τουλαχιστον στο δελτιο που τον ειδα εγω-να λεει ονοματα.
Μιλησε ομως για Εθνικη ομαδα χωρις κανενα κρουσα ντοπινγκ.
Προφανως αυτο θα μπορουσε να εχει απειρους αποδεκτες: Ποδοσφαιρο, περιπτωση Ζαγορακη- Αρση Βαρων- Στιβος

Δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να ειπε για την Πατουλιδου περα ισως απο το γεγονος οτι κατεβαινει στις εκλογες-πραγμα βεβαια που κανει και ο μπασκετικος Φασουλας.
panos75
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Στο κείμενο του ο Παπαδογιάννης αναφερόταν στην προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ και με αφορμή την ήττα του Παναθηναϊκού τότε στην Πολωνία από τη Βίσλα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέταξε την εν λόγω ''κακία'' (για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς).

Όσο για τον Συρίγο, επανέλαβε τα γνωστά κουραστικά περί του μπάσκετ: ότι δεν έχει μπλεχτεί σε σκάνδαλα ντόπινγκ (πες αλεύρι, ο Μυλωνάς σε γυρεύει!), ότι όλοι οι παίκτες της Εθνικής είναι 100% Έλληνες, μεγαλωμένοι με τα ιδανικά της πατρίδας μας (ενώ ο Πύρρος είναι Αλβανός προφανώς) και ότι δεν ζήτησαν λεφτά για τις επιτυχίες τους (όπως αυτοί οι ''αλήτες'' του ποδοσφαίρου).

Επιτέθηκε ακόμη στην Πατουλίδου και τη Χαλκιά. Την πρώτη την κατηγόρησε ότι εξαργύρωσε την επιτυχία της με την υποψηφιότητα της για νομάρχης (για κάποιον υποψήφιο δήμαρχο ονόματι Φασούλα έχει ακούσει άραγεwink.gif, ενώ την δεύτερη την αποκάλεσε φασίστρια γιατί είχε μιλήσει για τα ελληνικά γονίδια.

Το πρόβλημα με τους μπασκετικούς κατά τη γνώμη μου είναι πως έχουν γίνει αντιπαθείς και σε όσους ασχολούνται με τα υπόλοιπα, πλην ποδοσφαίρου, αθλήματα. Και αυτό ξεκίνησε το 1996 όταν Συρίγος και Σια έβριζαν χυδαιότατα τον Πύρρο Δήμα επειδή επιλέχθηκε ως σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, αντί του Γιαννάκη. Αποκαλώντας τους αρσιβαρίστες ''ψευτόμαγκες'' και αναφέροντας ότι ''ο Τάρλατς είναι πιο Έλληνας από τον Δήμα'' σίγουρα δεν έδιναν την καλύτερη εικόνα προς τα έξω για το άθλημα που υποτίθεται πως υπερασπίζονταν.







.
thrylos7
Όσον αφορά το σχόλιο του Παπαδογιάννη... Έχω διαβάσει ένα παρόμοιο του Τσώχου...
Όχι ότι το ένα αντικρούει το άλλο και δικαιολογώ κάποιον.

Πάντως, εν έτει 1998 σε διάφορα κείμενα του Παπαδογιάννη στο Τρίποντο(τα διάβασα πρόσφατα) δεν υπήρχαν τέτοιες... ευχές. Αντίθετα, ήταν της άποψης ότι ως αθλητικός δημοσιογράφος οφείλει και θέλει να ασχολείται και με τα άλλα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ που είναι η αρμοδιότητά του.

Αυτά του Συρίγου όντως ακούγονται μίζερα...
Πάντως αυτό:
QUOTE
δεν ζήτησαν λεφτά για τις επιτυχίες του

δεν έχει κι άδικο να το λέει.. Αλήθεια, τί πριμ πήραν οι ποδοσφαιριστές και τί οι μπασκετμπολίστες;

Ας μεταφέρουμε το topic στα οff topic.
qspock
Τι βλεπουν τα ματακια μου?

Ποιος ειναι ο παπαρατσι? Ποιο ειναι το contra.gr?
Ποιος ειναι ο panos75? Πρωην δημοσιογραφος? ΧΑ!

Dizzy μετεφερε το και κλειδωσε το. Σοβαρα μιλαω. Δεν εχει κανενα νοημα το τοπικ. Το μονο που μπορει να προσφερει ειναι η παραπληροφορηση. Απαξιω να ασχοληθω με τις παραπανω συκοφαντιες που ειναι περα για περα παραπλανητηκες. Καλο θα ειναι να μην υπαρχουν καν στο forum αυτο τετοια.
Warrior
Εγινε μεταφορα των ποστ απο το τοπικ ΜUNDOBASKET 2006 σε αυτο εδω,μιας και η συζητηση που γινοταν
δεν ειχε καμια σχεση με το θεμα....

QUOTE(qspock @ Sep 5 2006, 12:44 AM) *
Dizzy μετεφερε το και κλειδωσε το. Σοβαρα μιλαω. Δεν εχει κανενα νοημα το τοπικ. Το μονο που μπορει να προσφερει ειναι η παραπληροφορηση. Απαξιω να ασχοληθω με τις παραπανω συκοφαντιες που ειναι περα για περα παραπλανητηκες. Καλο θα ειναι να μην υπαρχουν καν στο forum αυτο τετοια.


q εγω δεν βλεπω λογο να κλειδωθει το θεμα.Το οτι ειναι μπασκετικο το φορουμ,δεν σημαινει οτι θα φιμωθει
η αντιθετη αποψη.

Εγω πραγματικα δεν εχω γνωση αυτων που αναφερει ο panos75 και δεν ξερω αν ανταποκρινονται στην
πραγματικοτητα.Kαποια τα θεωρω υπερβολικα,αλλα και ο Συριγος εχει υποπεσει σε πολλα ατοπηματα οχι
μονο οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα.

Οσον αφορα το ποιος αρχισε το ολο θεμα,φιλε Πανο,δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε.Και στο κατω κατω ο
Συριγος δεν αντιπροσωπευει τον μπασκετικο χωρο ή ολους τους μπασκετικους δημοσιογραφους...

Κειμενα σαν αυτα του Παπαδογιαννη που λες,εχουν γραφτει κατα δεκαδες τις τελευταιες 5-6 μερες,πριν καν
βγει ο Συριγος να μιλησει,και εχουν γραφτει απο καθαρα ποδοσφαιρικους δημοσιογραφους οι οποιοι εν μεσω
του παγκοσμιου πρωταθληματος μπασκετ,αρχισαν μια συζητηση για μασσονιες....κλειστης φαρας μπασκετικων,
περι μπασκετ που ποτε δεν θα εχει την αιγλη του ποδοσφαιρου και αλλα πολλα παρεμφερη...οπως και να
βγαζουν χολη για την Εθνικη μπασκετ και την πορεια της.

Και ολα αυτα,χωρις κανεναν προφανη λογο.Εγω που διαβαζω παρα πολλους μπασκετικους δημοσιογραφους,
δεν ειδα τιποτα προκλητικο απο αυτην την πλευρα...
panos75
Θα απαντούσα στο ποστ του qspock αν καταλάβαινα για τι ακριβώς με κατηγορεί.

Φίλε Warrior, ο Συρίγος είτε το θέλουμε, είτε όχι, δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Στο πλατύ κοινό θεωρείται ο νούμερο ένα μπασκετικός δημοσιογράφος. Άρα στα λεγόμενα του δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ότι π.χ. του Μαγουλά ή του Χρυσάνθη.

Πιστεύω ότι η κόντρα ξεκίνησε με κύρια ευθύνη των μπασκετικών γιατί οι τελευταίοι διείδαν, όπως σωστά επισήμανε ο Kolossos, πως στις αρχές της δεκαετίας του '90 το μπάσκετ βρέθηκε πολύ κοντά στο να ξεπεράσει το ποδόσφαιρο στο θέμα της προβολής. Μόλις ''μύρισαν αίμα'' λοιπόν άρχισε η επίθεση. Ειδικά μετά την αποτυχία του ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ του '94 και την επιτυχία της αντίστοιχης του μπάσκετ λίγες εβδομάδες αργότερα δεν κρατούσαν πλέον ούτε τα προσχήματα. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε στο Παγκόσμιο Εφήβων, ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Φασούλας έστειλε εκείνο το περίφημο τηλεγράφημα όπου έλεγε στους παίκτες μας ''σκοτώστε το ποδόσφαιρο''. Και κατά τη γνώμη μου έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή με την υπόθεση της σημαίας στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, όπως προανέφερα.

Τα ειρωνικά σχόλια των ποδοσφαιρικών δεν μου προκαλούν καμία έκπληξη. Δυστυχώς τους έζησα από κοντά και η συντριπτική πλειοψηφία εξ' αυτών είναι παντελώς άσχετοι όχι μόνο από μπάσκετ, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω το γέλιο που έριχνα πέρσι κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ όταν ακούγαμε τον Χελάκη και τον Τσώχο να προσπαθούν να αναλύσουν τα συστήματα του Γιαννάκη.
kolossos
Eγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα σας με τον paparazzi. 2 εξώφυλλα έχει, και τις 2 πλευρές καυτηριάζει.
Γενικότερα επί του θέματος τώρα... Αν και παρακλουθώ μπάσκετ αλλα και αθλητισμό γενικότερα από το 94 είμαι αρκετά μικρός για να θυμάμαι λεπτομέριες που αφορουν τους δημοσιογράφους. Το τρίπονο, αν και μεγάλωσα στην χρυσή του εποχή, το διάβαζα μόνο περιστασιακά. Αθλητικές εφημερίδες τις έχω κόψει 2,5 χρόνια τώρα. Φέτος όμως με την κυκλοφορία του allstar άρχισα να το διαβάζω σε εβδομαδιαία βάση (τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, οπότε είχα ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα 5 μηνών). Αυτό που παρατηρώ και με ενοχλεί εντονότατα είναι ότι οι μπηχτές στο ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο. Ακόμα και από τον ΚΑρύδα που τον εκτιμώ πολύ, βλέπω να βγαίνει ένα κόμπλεξ κατωτερώτητας και μίσος για το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ μόνο του εγκλωβίζεται με αυτές τις κινήσεις. Και ύστερα φταίνε οι άλλοι που μιλάνε για μασωνίες.
treathitch
QUOTE(thrylos7 @ Sep 5 2006, 12:02 AM) *
Ασφαλώς δεν ξύπνησε ο Παπαδογιάννης μια μέρα και είπε "τί να γράψω σήμερα; Ας ρίξω καμιά κατάρα ως άλλος Μητσοτάκης..."
(πλάκα πλάκα, παραλίγο να τα καταφέρει ε; )

Δυστυχώς έμεινε στο "παραλίγο" ο Παπαδογιάννης. Οι ποδοσφαιρικοί δημοσιογράφοι - το λέω και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω - είναι ο λόγος της συνεχούς διαφθοράς στις φυλλάδες και οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, λόγω της έλλειψης παιδείας και της δεδομένης (στο μυαλό τους) "κατάστασης" ότι "το ποδόσφαιρο - δήθεν - πουλάει και το μπάσκετ όχι", κατατρόπωσαν την καλαθόσφαιρα και καλά κάνει ο Παπαδογιάννης να βρίζει το προϊόν τους, το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για να εξηγούμαστε, δεν έχω καμία αντίρρηση να βλέπω τον βασιλιά των σπορ σε άλλες χώρες, αλλά η Ελλάδα, ναι, έπρεπε να καταργηθεί από το διεθνή χάρτη όσον αφορά αυτό το άθλημα και τους ανθρώπους που ζουν από αυτό..

Ένας μπασκετικός..
Anaz
Να ψοφησουν όλες οι διεφθαρμενες λερες οι ποδοσφαρικοι δημοσιογραφοι!! shot.gif icon_drunk.gif

QUOTE
Οι ποδοσφαιρικοί δημοσιογράφοι - το λέω και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω - είναι ο λόγος της συνεχούς διαφθοράς στις φυλλάδες
Eίμαι πολυ περιεργος ν'ακουσω επιχειρηματα γι'αυτο το μονομερες συμπερασμα..
QUOTE
καλά κάνει ο Παπαδογιάννης να βρίζει το προϊόν τους, το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Καλα εδω γελανε..!
Φυσικα δεν υπαρχει διεφθαρμενο αθλημα,υπαρχουν διεφθαρμενοι παραγοντες! Πιστευεις οτι υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που οι συγκεκριμενοι παραγοντες συγκεντρωνονται στο ποδοσφαιρο,κ ειναι διαφορετικος απ'τη δημοτικοτητα του αθληματος? 7.gif Το ελληνικο μπασκετ ομως έ...?Αγνό,παρθένο,καθαρό!!! Παρεπιμπτοντως ο Κοκκαλης δεν ειναι προεδρος του Ολυμπιακου κ στο μπασκετ?

Υ.Γ:Ρε μπας κ εκανες χιουμορ κ δεν το'πιασα...?
asxetos
QUOTE(Anaz @ Sep 6 2006, 05:23 AM) *
Να ψοφησουν όλες οι διεφθαρμενες λερες οι ποδοσφαρικοι δημοσιογραφοι!! shot.gif icon_drunk.gif

Eίμαι πολυ περιεργος ν'ακουσω επιχειρηματα γι'αυτο το μονομερες συμπερασμα..
Καλα εδω γελανε..!
Φυσικα δεν υπαρχει διεφθαρμενο αθλημα,υπαρχουν διεφθαρμενοι παραγοντες! Πιστευεις οτι υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που οι συγκεκριμενοι παραγοντες συγκεντρωνονται στο ποδοσφαιρο,κ ειναι διαφορετικος απ'τη δημοτικοτητα του αθληματος? 7.gif Το ελληνικο μπασκετ ομως έ...?Αγνό,παρθένο,καθαρό!!! Παρεπιμπτοντως ο Κοκκαλης δεν ειναι προεδρος του Ολυμπιακου κ στο μπασκετ?

Υ.Γ:Ρε μπας κ εκανες χιουμορ κ δεν το'πιασα...?


Ego tha symfonisw me auto pou les Anaz kai tha siblirwsw oti mallon merikoi ksexnane ti ginotan ti dekaetia tou 90 sto basket (tin ypotithemeni kai periodo akmis tou basket stin Ellada). Genikws opou yparxoun lefta kai dimosiotita tha erthoun kai polla lamogia.
Ego prosopika pisteuw oti i poiotita tou protathlimatos exei anevei katakoryfa stin Ellada ta teleutaia 4-5 xronia logw tis megaliteris symmetoxis ellinwn paiktwn oi opoioi einai apo tous pio talantouxous sto kosmo, alla i anyparksia twn perissoterwn syllogwn me kanei na anysixw gia to mellon.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.