Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλύτεροι Ευρωπαίοι U20
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2
BasketZilla
QUOTE(BasketZilla @ Jan 16 2018, 20:15 ) *
Σήμερις έγινε η κλήρωση των διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Φέτος δεν προβλέπεται να πάρουμε κάποιο μετάλλιο, αρά ο Σωλήν δεν έφερε κάποιο τουρνουά στην Κρήτη 71.gif


EUROPEAN U20


Στην Γερμανία οι 98-99ρηδες με Μωραιτη-Λούντζη-Καλαιτζάκη-Χρηστίδη είναι στον Γ Όμιλο με την πολύ ισχυρή και γηπεδούχο Γερμανία, το αξιόμαχο Ισραήλ και την αδύναμη Ρουμανία. Σταυρώνουμε στα χιαστί με τον Δ Όμιλο των Σερβία-Ιταλία-Σουηδία-Ισλανδία. Αν κερδίσουμε τους αγαπημένους του Λιακόπουλου στον Όμιλο λογικά θα αποφύγουμε τις περιπέτειες και θα μπούμε στην οκτάδα. Ψηλούς πάντως δεν έχουμε καθόλου στους 98-99 αλλά οι 3 της περιφέρειας είναι σούπερ.


EUROPEAN U18


Στην Λετονία οι 00-01ρηδες είναι στον Α Όμιλο με την Κροατία των Samanic-Oton Jankovic, την Ιταλία των Palumbo-Miaschi-Omar Dieng-Nico Mannion (που δεν θα κατέβει λογικά) και την γηπεδούχο Λετονία των Arturs Kurucs-Miska. Λογικά θα είμαστε 3οι-4οι. Σταυρώνουμε στα χιαστί με την τον Β Όμιλο των Γαλλία-Τουρκία-Γερμανία-Ρωσία. Άρα θα πάμε σχεδόν σίγουρα στο γκρουπ 9-16 και θα ελπίσουμε να μην υποβιβαστούμε. Στα κυβικά μας είναι Βοσνία-Ουκρανία-Μεγάλη Βρετανία-Φινλανδία. Οι 2000ροι είναι μέτρια προς κακή φουρνιά καθώς λείπουν οι τοπ παίκτες (πχ ο Αρσενο δεν είναι καν τοπ50 παίκτης της γενιάς στας Ευρώπας), Οι 2001ροι με τον Ρογκαβο μπορούν να έχουν μια πολύ καλή παρουσία του χρόνου. Λογικά δεν θα πολυκινδυνεύσουμε


EUROPEAN U16


Στην Σερβία τον Αύγουστο θα δούμε τους 2002ρους (Κολοβερος-Κωστοπουλος-Πραππας-Καλογηρος) και τον 2003ρο Μαντζουκα. Περιφέρεια και ημιψηλους έχουμε , κάνα σέντερ της προκοπής δεν βλέπω. Είμαστε στον Γ Όμιλο με Κροατία (Boris Tisma-Ivan Perasovic-Prkacin), Γερμανία (Luc Van Slooten-Ariel Hukporti) και τα Τούρκα. Κροάτες και Γερμανοί είναι πολύ δυνατές ομάδες και όχι στα κυβικά μας νομίζω ενώ οι Τούρκοι δεν μου μοιάζουν όσο συνήθως καλοί. Εδώ μας βλέπω 3ους.
Σταυρώνουμε με τον Δ Όμιλο των Γαλλία-Ιταλία-Εσθονία-Γεωργία. Οι Γάλλοι παρά του ότι τους κερδίσαμε τον Αύγουστο στο Τουρνουά Φιλίας, πλήρης είναι καλύτεροι από εμάς. Από τους Ιταλούς είμαστε λίγο καλύτεροι ενώ Εσθονοί-Γεωργιανοί σαν αντίπαλοι στους 16 θα ήταν σούπερ. Το μεγάλο ματς θα είναι λογικά με την Ιταλία των Abramo Pene-Lorenzo Guerrieri-Sasha Grant στους 16.

Υ.Γ. Όλα αυτά σε περίπτωση που δεν απόφασίσουν οι ''επιστήμονες'' της ΦΙΜΠΑ να αλλάξουν πάλι το ελεεινό κια τρισάθλιο σύστημα διεξαγωγής των ''μικρών'' τουρνουά. Ήδη πήραν απόφαση να αναθέτουν τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς πριν το τέλος των καλοκαιρινών τουρνουά. Άρα όπως οι Λετονοί πέρσι στο U18 αν πάρεις διοργάνωση δεν πέφτεις !


Απο το basket.gr της ΕΟΚ

FIBA: Στον Βόλο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2019
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση και το αύριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το κεντρικό γραφείο της FIBA συνεδρίασε στην Ισλανδία και αποφάσισε να αναθέσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2019 στον Βόλο. Μια πόλη η οποία θα φιλοξενήσει την διοργάνωση για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2015, όταν η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 θα διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ, το αντίστοιχο της Β’ Κατηγορίας στο Ράντομ της Πολωνίας (αν η Πολωνία έχει κατακτήσει την άνοδό της στην Α’, η διοργάνωση θα δοθεί στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας).


smiley.gif

Πάλι μυρίστηκε μεγαλεία ο Σωλην με τους 2001ρους και με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια


Άλλα μέρη πλην Βόλου - Κρήτης δεν έχει το Ελλαντα ;
Εκτος και αν καποιοι πινουν μονο τσιπουρα και ρακες 68.gif

BasketZilla


Επειδή φέτος προς το παρόν βαριέμαι να γράφω παραθέτω το link. icon_bored.gif

https://eurospects.com/?p=13611
Το Eurospects είναι πραγματικά καλό site και αν κάποιος δει τα rankings που έχουν οι τύποι για 1999ρηδες-2000-2001-2002 σχηματίζει μια καλή εικόνα για την ευρωπαική πιτσιρικαρία. thumbsup.gif

Αύριο αρχινάει η μεγαλύτερη φετινή διοργάνωση πιτσιρικάδων , το U17 στην Αργεντινή.

Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί θα νικήσουν εύκολα τους πάντες, Γάλλοι - Καναδοί είναι οι 2 επόμενες καλύτερες ομάδες, Σερβία - Αυστραλία - Τουρκία - Αργεντινή - Κροατία/Μαυροβούνιο θα είναι οι υποδέλοιποι της οκτάδας (ίσως και κάνα Πουέρτο Ρίκο).

Όμιλοι

Α : Αυστραλια - Τουρκια - Πουερτο Ρικο - Δομινικανη Δημακρατια
Β : ΗΠΑ - Σερβια - Κινα - Μαλι
Γ : Καναδας - Μαυροβουνιο - Νεα Ζηλανδια - Αιγυπτος
Δ : Γαλλία - Αργεντινη - Κροατια - Φιλιππινες

Οι Παικτηδες για το Μελλον

Από παίκτηδες ξεχωρίζουν το γαλλικό τρίο Killian Hayes-Theo Maledon-Malcolm Cazalon (σούπερ περιφερειακό τρίο), ο ''δικός'' μας ο Aleksej Pokusevski της Σερβίας και φυσικά του Ολυμπιακού, οι Καναδοί Addison Patterson - Cashius McNeilly - Josh Hemmings, o Φιλιππινέζος unicorn των 215 Kai Sotto, ο κοντοπίθαρος 2002ρος Αβορίγινας Tamuri Wigness και ο Σουδανός πλάγιος αθλητικός σουτέρης Wana Swaka Lo Buluk για τα Αυστραλά και το τέρας δύναμης ο 2002ρος center Oumar Ballo από το Μάλι.

Απουσίες δεν υπάρχουν , πλην του ''νέου Doncic'' του ΣερβοΚροάτη Mario Nakic της Real Madrid (σούπερ παίκτης, όχι μεγάλη υπερβολή το νέος Doncic) αλλά αναποφάσιστος μεταξύ Σερβίας - Κροατίας (γιος του Κροάτη Ivo Nakic πρωταθλητή Ευρώπης με την Παρτιζάν το 1992) και μάλλον ακολουθεί το παράδειγμα του Luka που δεν καταδέχθηκε να παίξει ποτέ σε καλοκαιρινή διοργάνωση πιτσιρικάδων.

Το μεγαλύτερο όνομα από τους αποπάνω είναι φυσικά ο ΑμερικανοΓάλλος Killian Hayes , ο MVP του περσινού U16 στο Μαυροβούνι.
Σούπερ αθλητικός combo guard, αριστερόχειρας και MVP και του Γαλλικού U21 φέτος (που είναι εξαιρετικό πρωτάθλημα). Λογικά lottery pick σε 2 χρόνια.
BasketZilla
Sportando
Heraklion to host FIBA U19 Basketball World Cup 2019

@Eurohopes
2019 FIBA U19 World Cup to be held in Crete


Αρχίζει να γίνεται αστείο το πόσες διοργανώσεις θα φέρει ο Βασιλακο στην Κρήτη.

Η Εφήβων των 2000-2001 που φέτος ''υποβιβάστηκε'' στο U18 , θα παίξει του χρόνου εντός στο U18 του Βόλου (οι 2001ροι) και η λογική μου λέει ότι σαν διοργανώτρια θα πάρει wild card και για το U19.

wacko.gif

Έχουν ανοίξει κανονικά επιχείρηση εδώ στο Ηράκλειο. Μάλλον σε κάποιους αρέσει οφτό-ρακί tongue.gif


Qualified teams
Host Nation
2018 FIBA Under-18 Americas Championship
United States
Canada
Argentina
Puerto Rico
2018 FIBA Europe Under-18 Championship
Serbia
Latvia
France
Russia
Lithuania
2018 FIBA Under-18 Asian Championship
Australia
New Zealand
China
Philippines
2018 FIBA Under-18 African Championship
Senegal
Mali

Ξεκινάω από σήμερις να γράφω το ''Μάχη της Κρήτης'' Vol.2 cool.gif
BasketZilla
Μετά την 1η version του φετινού ANGT της Ευρωλίγκας στο τέλος του Δεκέμβρη στην Βαλένθια, όπου οι οικοδεσπότες έκαναν την έκπληξη και κόντρα σε Μπαρτσα και Μπανταλόνα πήραν το τουρνουά και το εισιτήριο για την τελική οκτάδα στην Βιτόρια, στην 2η version έρχεται η σειρά και της πρώτης των δικών μας ομάδων.

Μόναχο 25-27 Γενάρη λεπόν το 2ο τουρνουά με την συμμετοχή του Παναθηναικού.

Γκρουπ Α : Bayern Munchen, Partizan Beograd, Frankfurt Skyliners, Maccabi Tel Aviv
Γκρουπ Β : Real Madrid, Alba Berlin, Ratiopharm Ulm, Panathinaikos


Τον νικητή του τουρνουά τον ξέρουμε από τώρα και θα είναι η Ρεάλ. Να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν τα παιδιά του ΠΑΟ απέναντι στις 2 Γερμανικές ομάδες την Αλμπα και την Ουλμ.

Και φυσικά στο τουρνουά θα κάνει την 1η international εμφάνιση του μια από τις μεγάλες εγχώριες αδυναμίες μου, ο Μάνος Κοντούδης του ΠΑΟ.


Στον Όμιλο του ΠΑΟ ξεχωρνάει φυσικά η Μικτή Κόσμου της Ρεάλ.


Στον άσο έχουν τον Σλοβένο Dan Duscak και τον Ιταλό Matteo Spagnolo, στους πλάγιους τον σούπερ αθλητικό Βρετανό (από τα νησιά Στ.Κιτς & Νεβις της Καραιβικής) Kareem Queeley, τον ''Luka Doncic των φτωχών'' τον ΣερβοΚροάτη Mario Nakic (γιος του Κροάτη Ivo Nakic που ήταν το τριάρι της Παρτιζάν το 1992 στο final four της Πολης, η σύγκριση με τον Λούκα είναι υπερβολική αλλά όχι βλασφημία) και τον πολύ-πολύ ταλαντούχο Κροάτη Boris Tisma (205 με τεράστια άκρα και χρυσός με την Κροατία στο περσινό U16), ενώ στους αψηλούς πλην του ΙσπανοΙσπανού Ruben Lopez έχουν 2 ΑφρικανοΙσπανούς τον γνωστό μας Usman Garuba και τον Golden Dike και 2 πολύ-πολύ ταλαντούχους Σενεγαλέζους τον PF Amar Sylla και τον center Eric Marciel. Και μόνο το γεγονός ότι στην ομάδα δεν χωράνε (αν και 2003ροι) ο ''δικός μας'' Τριστάν Βουκτσεβιτς και ο Βούλγαρος Konstantin Kostadinov δείχνει το τρομακτικό βάθος της Ρεάλ.

Η Αλμπα Βερολίνου είναι πάνω-κάτω στα κυβικά του ΠΑΟ με τους guard Erik Penteker - Evans Rapieque - Elias Roedl (ο γιος του Henrik), τον forward Nolan Adenkule και τον Σλοβάκο 210 2002ρο Matus Sedlak να ξεχωρνάνε. Αν όμως κατέβει ο Franz Wagner (2001,203) - ο μικρός αδελφός του Moritz των Lakers, ο οποίος είναι μέλος του rotation της ανδρικής ομάδας φέτος - αλλάζουν επίπεδο οι Βερολινέζοι.

Η Ουλμ είναι κλικ κάτω σε δυναμικότητα από την Αλμπα και η ομάδα που μπορεί να νικήσει σίγουρις ο ΠΑΟ.
Ξεχωρίζει ο Γερμανός guard Timo Lanmueller, 2 Μαυροβούνιοι ο guard Aleksa Bulajic (ψηλός point , τούτος μου αρέσει πολύ σαν project για το μέλλον) και ο forward Andrija Grbovic ενώ στους αψηλούς έχουν έναν ''δεινόσαυρο'' Σέρβο τον Lazar Scekic.

Ο Παναθηναικός τα πάει έτσι και έτσι στο φετινό Εφήβων της ΕΣΚΑ.

Οι παίκτηδες που ξεχωρνάνε είναι ο Κοντούδης στον άσο, στους πλάγιους οι Τάσος Κωστόπουλος (καλοκαιρινή μεταγραφή από τον Δούκα , καλός σκόρερ αλλά όπως λένε και οι ξένοι overgrown για την ηλικία του) - Μάριος Γιώτης (καλός και αθλητικός 2002ρος πλάγιος αλλά θύμα του συνωστισμού σε τριαροδυάρα στην Εθνική Παίδων) - Κλόντιαν Μούτσα (από την Ιεράπετρα) - Γιάννης Γιαννούλτσης (Εδεσσαίος 2002ρος 195+ forward) και στην frontline οι Άρης Σωτηρίου (ο Θεσσαλονικιός δίμετρος συν forward είναι ίσως ο πιο Ελλαδογυρισμένος 2001ρος με θητεία σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Αθήνα) - Γιώργος Καλιανιώτης (πολύ-πολύ δυνατός αλλά ούτε 2 μέτρα).

Στον Α Όμιλο η Bayern είναι το λογικό φαβορί αλλά αν κατέβει με την Maccabi ο Deni Avdija είναι ικανός να κοντράρει σχεδόν μόνος του την Ρεαλ στον τελικό, ενώ η Παρτιζάν θα κατεβάσει τον γιο του Dragan Tarlac , τον Luka (πολύ αθλητικός σαν τον πατέρα του δίμετρος forward, όχι πολύ καλός επιθετικά αλλά πολυεργαλείο).
Spectator
Βλέπω το ρόστερ του Παναθηναϊκού και είναι λίγο ψιλό απογοητευτικά τα ύψη ,σταμάτησαν να ταΐζουν τα παιδιά στην Ελλάδα ? ( και άλλοι φαίνεται να γίνονται πιο κοντοί πχ ο Κωστόπουλος που τον έβαζε 6’6 η ΕΟΚ το καλοκαίρι ) tongue.gif
Περιμένω να δω επιτέλους κάποιους για πρώτη φορά (Κοντούδης) γιατί εδώ πέρα που είμαστε έχεις εικόνα μόνο από ότι ψίχουλα βρεις στο internet ( βασικά είχα δει μόνο λίγο τον Σωτηρίου στο 3vs 3 το καλοκαίρι που μου έδωσε την εντύπωση κάποιου που προσπαθεί στα γεράματα να γίνει τριάρι γιατί μέχρι πρόσφατα εκμεταλλεύονταν το γεγονός πως είναι δυο μέτρα και μπορεί να πηδήξει πάνω από μια εφημερίδα).
Τελοσπαντων σε ευχαριστώ , όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι για την άψογη σου ενημέρωση, είμαι ευγνώμων για άλλη μια φορά 77.gif
Spectator
Μετα τις αποκαλυπτικες εμφανισεις του Παναθηναικου η βαθια απογοητευση συνεχιζεται μεχρι τωρα και απο το ελληνικο στοιχειο του Ολυμπιακου στο Βελιγραδι...Αντε να περιμενουμε τον Προμηθεα το Μαρτη για να δουμε αν υπαρχουν και καποιοι που μπορουν να σταθουν στοιχειωδως σε ανταγωνισμο εκτος ελληνικων συνορων
Spectator
Καλή εμπειρία για τον Μαντζούκα σήμερα και τους άλλους του Προμηθεα καθώς αντιμετωπίζουν κάποιους αθλητές με σοβαρό μήκος όπως ο Yannick Nzosa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.