Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γενικές/ανεξάρτητες σκέψεις--ΝΒΑ version
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Tobias Funke
QUOTE (aegeansheed @ Dec 30 2012, 21:01 ) *
Μια ρακί δεν έχει στείλει όμως... (σου κάνω ζήλειες)



Πέταξε το πουλάκι τώρα. 100 κιλά βγάλαμε και καταναλώθηκαν. Σου είπα να πας Πειραιά να την πάρεις από το καράβι αλλά βαριέσαι να κουνήσεις τον κώλο και το μούσι σου.





Στον Υ η κατάταξη στη λίγκα, στον Χ η ημερομηνία, με μπλε η επίθεση, με ροζ η άμυνα (για τον TWIsM που βαριέται να τα ψάνει στο γράφημα tongue.gif ). Δυστυχώς για το υπόλοιπο ΝΒΑ, το Miami ξεκίνησε να παίζει πάλι άμυνα.
Johnaros
Μια ματιά στις εκπλήξεις της σεζόν

(Links και Video δεν πέρασα, υπερβολικός κόπος - Σκόπευα να γράψω τίποτα και για τον Vucevic, αλλά το ξέχασα)


Jamaal Tinsley:

Ο παίκτης που πριν τρια χρόνια ήταν εκτός ΝΒΑ, ψάχνοντας την επιστροφή του μέσω της D-league, που αντιμετώπιζε προβλήμτα με το ποτό και την αστυνομία τα οποία τον κρατούσαν μακριά από τα παρκέ, έχει αρπάξει τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν οι Jazz. Τα νούμερα του δεν εντυπωσιάζουν (4 πόντοι και 5 ασίστ περίπου σε 20 λεπτά παιχνιδιού) αλλά η μπασκετική του ευφυϊα είναι ακόμη εδώ, και χαρίζει απολαυστικές στιγμές όπως ντρίμπλες κάτω από τα πόδια αντιπάλων ή σκοράροντας με ασίστ από την πλάτη αντιπάλου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν πέταξε τη μπάλα στην πλάτη του παίκτη που τον μάρκαρε, ο οποίος απλά έτυχε να είναι γυρισμένος, όπως πολλοί έχουν κάνει. Πέταξε την μπάλα στην πλάτη τρίτου παίκτη, ενώ ο αμυντικός του θα έπρεπε να μαρκάρει την πάσα. Γι’ αυτές τις φευγαλέες στιγμές, που το μυαλό του τρέχει πιο γρήγορα από των αντιπάλων είναι χρήσιμος στους Jazz τώρα που ο Mo Williams θα λείπει.



Serge Ibaka:

Οι Thunder ουσιαστικά προτίμησαν τον Ibaka από τον Harden, ανανεώνοντας του το συμβόλαιο πριν μπουν σε συζητήσεις με τον τελευταίο, πιστεύοντας στην εξέλιξή του σε κάτι περισσότερο από εξαιρετικό μπλοκέρ, και ο Ibaka κάνει ότι μπορεί για να τους δικαιώσει. Βελτιωμένος στην άμυνα, όπου κάνει λιγότερα κοψίματα καθώς δεν πηδάει σε κάθε προσποίηση, κρατώντας έτσι την θέση του στην άμυνα και χωρίς να χάνει την ευκαιρία για ρημπάουντ. Η μεγάλη διαφορά όμως σε σχέση με πέρσι είναι στο επιθετικό κομμάτι, όπου μέχρι στιγμής σουτάρει με 56% (.605 TS%, ένατος στο ΝΒΑ). Από μέση απόσταση σουτάρει με το εξαιρετικό 50% σε 4.5 προσπάθειες (όταν πέρσι σούταρε με 46% σε 2.5), και πλέον δεν φοβάται να σουτάρει όταν μένει ελεύθερος, έχοντας το πράσινο φως από τον Brooks να το κάνει. Η ικανότητά του αυτή βοηθάει τους Thunder για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το spacing. Τραβώντας ο Ibaka τον αμυντικό του έξω, ο Durant και ο Westbrook έχουν περισσότερο χώρο να χτυπήσουν κοντά στο καλάθι. Ο δεύτερος είναι η ποικιλία. Βασικό πρόβλημα της Oklahoma ήταν ότι δεν υπήρχε βιώσιμη επιθετική λύση στη βασική πεντάδα, πίσω από Ντουράντ και Westbrook, επομένως με την κόπωση τους ή αν η άμυνα χαλούσε τα σχεδιασμένα γι’ αυτούς plays η επίθεση των Thunder κολλούσε. Αν και τα μακρινά δίποντα δεν είναι τα καλύτερα σουτ που μπορεί να καταλήξει μια επίθεση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την ευστοχία του o Ibaka δίνει στον Brooks τη δυνατότητα να βγάζει ένα αποτελεσματικό σουτ όταν η μπάλα φεύγει από τα χέρια των Durant και Westbrook. Σαν αποτέλεσμα ο Ibaka βάζει 4 περισσότερους πόντους ανά 36 λεπτά και δείχνει ικανός να γίνει η 3η επιλογή των Thunder.

Alexey Shved:

Το μεγάλο ερωτηματικό τη φετινή χρονιά για τους Timberwolves ήταν ο Alexey Shved. Κανείς δε μπορούσε να γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει, αν μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα στους ρυθμούς του ΝΒΑ και αν είναι αρκετά δυνατός για να παίξει άμυνα. Μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα κατά το οποίο έψαχνε ακόμα το σουτ του, ο Shved είναι η ευχάριστη έκπληξη και σταθερά από τους καλύτερους παίκτες των Wolves, μπαλώνοντας κάθε είδους τρύπα. Παίζει άμυνα με όρεξη, βάζει τα τρίποντα που δεν βάζει ο Love και αντικαθιστά το playmaking του Rubio. Oι 11 πόντοι και οι 4.5 ασίστ του δεν εντυπωσιάζουν, όμως η μεγαλύτερη χρησιμότητά του βρίσκεται στα pick and roll και pick and pop που παίζει τέλεια με Pekovic και Love. Η συνήθειά του να σηκώνεται στον αέρα χωρίς να έχει αποφασίσει τι θα κάνει με τη μπάλα αρχικά φαίνεται παράλογη, αλλά όπως φαίνεται και στα βίντεο, του δίνει οπτικό πεδίο και ένα έξτρα δευτερόλεπτο για να βρει τέλεια τους cutters για εύκολα lay-up. Οι συνεργασίες του με τον Kirilenko είναι από μόνες τους λόγος για να δεις παιχνίδι των Wolves.

(Video courtesy of theweakside.net)



Jrue Holiday:

Η μέχρι στιγμής επιλογή μου για το βραβείο του Most Improved Player. Γεννημένος το 1990, πέρσι είχε μέτρια χρονιά, σκοράροντας περίπου το ίδιο με τη σεζόν 2010/11, αλλά μοιράζοντας 2 ασίστ λιγότερες, και εγείροντας αμφιβολίες με τη στασιμότητά του. Φέτος όμως βελτιώθηκε από τους 14.4 πόντους και 4.8 ασίστ ανά 36 λεπτά στους 17.5 πόντους και 8.5 ασίστ, κανόντας και το πρώτο triple-double της καριέρας του, διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το αν μπορούν οι Sixers να βασιστούν πάνω του για τη θέση του PG.

Greivis Vasquez:

Μόνο ο Rajon Rondo και ο Chris Paul έχουν μοιράσει περισσότερες ασσίστ από τον Vasquez φέτος. Έχοντας μέσους όρους 14/9/4.5 ο πόιντ γκαρντ από τη Βενεζουέλα φλερτάρει συχνά με το triple-double και αποδεικνύει ότι είναι πολύ περισσότερο από μια λύση ανάγκης στους rebuilding Hornets. Πολύ καλός οργανωτής, αξιόπιστος σουτέρ και από τους πιο παθιασμένους παίκτες στο ΝΒΑ (πράγμα που αντισταθμίζει τα αργά του πόδια στην άμυνα), κέρδισε την αναγνώριση του Chris Paul που τον έχρισε μελλοντικό all-star. Ίσως ο πιο υποτιμημένος παίκτης στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, και μια αθόρυβα εξαιρετική ανταλλαγή για τους Hornets που θυσίασαν τον Quincy Pondexter για να τον αποκτήσουν, παίκτη που ελάχιστη χρησιμότητα είχε στο ρόστερ τους.



Jason Kidd:

Η φετινή σεζόν είναι ένα ανέλπιστο comeback για το 39χρονο (40 το Μάρτιο) Kidd, o οποίος πέρσι έμοιαζε με παλαίμαχο, ανήμπορος να παίξει καλή άμυνα, να οργανώσει το παιχνίδι (24% Τurnover Rate, το υψηλότερο της καριέρας του) ή να σουτάρει (36% FG%). Η απόκτηση του από τους Knicks, ιδίως μετά την αποχώρηση του Lin έμοιαζε παράλογη. Κι όμως ο Woodson βρήκε τη φόρμουλα να εκμεταλλευτεί τον Kidd, κρύβοντας της αδυναμίες του. Περισσότερο σε ρόλο spot-up shooter, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κουβαλάει τη μπάλα, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εξαιρετικής κυκλοφορίας των Knicks στην περιφέρεια. Στο ρόλο αυτό όταν δέχεται τη μπάλα έχει το χρόνο να διαβάσει την αντίπαλη άμυνα και να διαλέξει να σουτάρει, να πασάρει ή να προσποιηθεί για να χαλάσει τις ισορροπίες της εκάστοτε αντίπαλης άμυνας. Το Turnover Rate του έπεσε στο 9% και το PER του επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν πριν 3-4 χρόνια.



Larry Sanders:

Tην πρώτη διετία του με τους Bucks ήταν non-factor, χωρίς να παρουσιάζει τίποτα αξιόλογο πέρα από μια ασυνήθιστη έφεση στις τάπες, η οποία όμως κρυβόταν πίσω από τα πολύ συχνά φάουλ και το γεγονός ότι πηδούσε για τάπα σε κάθε δυνατή ευκαιρία, κάνοντας τον εαυτό του εύκολη λεία για κάθε έξυπνο επιθετικό. Με τα φετινά πειράματα του Skiles όμως βρήκε το ρόλο του, και αποτελεί φόβητρο κάτω από τα καλάθια, μοιραζόμενος την πρώτη θέση στον πίνακα των μπλοκέρ με τον Serge Ibaka. Τα νούμερά του ανά 36 λεπτά είναι εντυπωσιακά (περίπου 12 πόντοι, 12 ρημπάουντ, 4.5 κοψίματα, 1.5 κλέψιμο και 1.5 ασίστ) και θυμίζουν τα περσινά του Ibaka. Αμυντικά μοιάζουν πάρα πολύ, και αν ο Sanders καταφέρει την ίδια πρόοδο με αυτόν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνδιού οι Bucks θα έχουν βρει μια εξαιρετική λύση στις θέσεις 4-5 για τα επόμενα χρόνια. Το όνομα του βρίσκεται ήδη στις συζητήσεις για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού.



Honorable Mentions:

Omer Asik, OJ Mayo, Lance Stephenson, Nikola Vucevic, E’ Twaun Moore, JJ Hickson, PJ Tucker




Badass
QUOTE (Johnaros @ Jan 4 2013, 23:46 ) *
Μια ματιά στις εκπλήξεις της σεζόν

(Links και Video δεν πέρασα, υπερβολικός κόπος - Σκόπευα να γράψω τίποτα και για τον Vucevic, αλλά το ξέχασα)


Jamaal Tinsley:




Serge Ibaka:


Alexey Shved:




Jrue Holiday:



Greivis Vasquez:





Jason Kidd:




Larry Sanders:




Honorable Mentions:

Omer Asik, OJ Mayo, Lance Stephenson, Nikola Vucevic, E’ Twaun Moore, JJ Hickson, PJ Tucker


Θα έβαζα και τον Βαρεχ(ζ)άο. Και αν συνεχίσει να παίζει όπως τον Δεκέμβρη και τον Ντέιβιντ Λι
Johnaros
Varejao με εξαίρεση τα πρώτα παιχνίδια που ήταν διαστημικός, παίζει όπως τα τελευταία δύο χρόνια, απλά δεν πολυακουγόταν λόγω τραυματισμών.
O David Lee είναι νομίζω ακριβώς στα ίδια στάνταρντς από την εποχή που έπαιζε στους Νικς, απλά φέτος είναι πιο σοβαρός στην άμυνα και επιτέλους, σε ομάδα που να κερδίζει.
Badass
O αφάνας τέτοια χρονιά δεν έχει ξανακάνει. Παίζει βέβαια παραπάνω λεπτά που δε δικαιολογούν όμως την εντυπωσιακή-για τα δεδομένα του-άνοδο των στατιστικών στις τρεις βασικές κατηγορίες. Απ' ότι διάβασα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Λι έκανε φοβερό Δεκέμβρη(ειδικά το δεύτερο μισό.). Μου θυμίζει την τελευταία του χρονιά στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν και η καλύτερή του μέχρι τώρα. Έχει πέσει λίγο τελευταία αλλά περιμένω να επανέλθει. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιστεύω πως ήταν λάθος που δεν τον κράτησαν οι Νικς.
morfi
QUOTE(Badass @ Jan 24 2013, 01:40 ) *
O αφάνας τέτοια χρονιά δεν έχει ξανακάνει. Παίζει βέβαια παραπάνω λεπτά που δε δικαιολογούν όμως την εντυπωσιακή-για τα δεδομένα του-άνοδο των στατιστικών στις τρεις βασικές κατηγορίες. Απ' ότι διάβασα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Λι έκανε φοβερό Δεκέμβρη(ειδικά το δεύτερο μισό.). Μου θυμίζει την τελευταία του χρονιά στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν και η καλύτερή του μέχρι τώρα. Έχει πέσει λίγο τελευταία αλλά περιμένω να επανέλθει. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πιστεύω πως ήταν λάθος που δεν τον κράτησαν οι Νικς.

Με Κιντ και Φέλτον δεν χωράει πουθενά, πόσο μάλλον με το σύστημα που παίζουν. Ο Πριτζιόνι πχ είναι πιο χρήσιμος.
Badass
Μιλάμε για τον ίδιο πρόσωπο έτσι? Τον Ντέιβιντ Λι.
morfi
QUOTE(Badass @ Jan 24 2013, 13:30 ) *
Μιλάμε για τον ίδιο πρόσωπο έτσι? Τον Ντέιβιντ Λι.

Ω ρε φίλε, μπερδεύτηκα με τον Τζέρεμι Λιν..! 41.gif
Badass
QUOTE (morfi @ Jan 24 2013, 21:48 ) *
Ω ρε φίλε, μπερδεύτηκα με τον Τζέρεμι Λιν..! 41.gif


Το φαντάστηκα rolleyes.gif
Tobias Funke
Καλύτεροι/χειρότεροι σουτερ από κάθε θέση:






Assists-Turnovers-As/To ratio:



Προσέλευση θεατών για εντός κι εκτός έδρας:



και 2 γαμάτα google motion charts να παίξετε για την κατανομή του χρόνου

στο Milwaukee: Bucks

και τους rookies του Orlando: Magic

Tobias Funke
Άνοιξε το Stats του NBA και φαίνεται γαμάτο και τίγκα στα advanced stats

Καλό κάψιμο
Tobias Funke
Χαχαχαχαχαχα η αγάπη μου για την άμυνα του David Lee παραμένει απύθμενη:





Από το paper του Kirk Goldsberry που θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο για αναλυτικά στατιστικά (κι όχι μόνο) MIT Sloan Sports Analytics Conference, 1-2 Mαρτίου.

Τα papers αυτής αλλά και προηγούμενων ετών υπάρχουν στο παραπάνω link. Όποιος έχει χρόνο για κάψιμο αξίζει
Tobias Funke
Η μόνη ομάδα από Ανατολή με θετικό ρεκόρ απέναντι σε ομάδες >50% είναι το Miami. Από τη Δύση υπάρχουν 6 (Spurs, Thunder, Memphis, Clippers, Nuggets, Rockets). Το συνολικό ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια για φέτος (μέχρι αυτή την Κυριακή) είναι 218-159 (57,8%). Οπότε κάτι ιστορίες που άκουγα για δυνατότερη Ανατολή, ελπίζω να σταματήσουν cool.gif
morfi
QUOTE(Tobias Funke @ Mar 14 2013, 08:29 ) *
Η μόνη ομάδα από Ανατολή με θετικό ρεκόρ απέναντι σε ομάδες >50% είναι το Miami. Από τη Δύση υπάρχουν 6 (Spurs, Thunder, Memphis, Clippers, Nuggets, Rockets). Το συνολικό ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια για φέτος (μέχρι αυτή την Κυριακή) είναι 218-159 (57,8%). Οπότε κάτι ιστορίες που άκουγα για δυνατότερη Ανατολή, ελπίζω να σταματήσουν cool.gif

Επειδή και εγώ έχω εξιστορήσει τέτοιες ιστορίες tongue.gif, να επισημάνω μόνο πως θεωρώ την Ανατολή δυνατότερη κυρίως για τα δεδομένα της. Πιστεύω πως οι καλές της ομάδες χτυπάνε οποιονδήποτε αντίπαλο αλλά σαν περιφέρεια με τους Νικς, Νετς, Χοκς να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, παρουσιάζεται φέτος σαν η πιο ανταγωνιστική από τα τελευταία 10+ χρόνια.
Razorblade Fish
Πολύ πιο δυνατή η Δύση,τι να λέμε τώρα.Ακόμα και η 8η της ομάδα θα μπορούσε να παίξει τελικούς περιφέρειας στην Ανατολή.Ειδικά οι Λέικερς,αν ξεκινάγαν από το 7 της Ανατολής θα πήγαιναν τελικό περιφέρειας ανετότατα.Το μόνο καλό στην Ανατολή είναι ότι σχεδόν όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και θα δούμε ωραία ματς.
Tobias Funke
Έχει να πέσει τρελό tanking του χρόνου για να κερδιθεί το #1 στο draft:

jasonick
Την 8η θέση στη Δύση αυτή τη στιγμή την παίρνει η Utah (37-36) έτσι όπως έχουν τα πράγματα.

Utah Jazz(37-36)

vs Brooklyn
vs Portland
vs Denver
vs New Orleans
@ Golden State
vs Oklahoma City
vs Minnesota
@ Minnesota
@ Memphis

Μετά το all star έχουν κάνει μια κοιλιά αλλα αυτή τη στιγμή έχουν 3 συνεχόμενες νίκες.
Από το πρόγραμμα που έχουν (με bold τα εντός) περιμένω να κινηθούν στο 5-4.
42-40


LA Lakers(37-36)

@ Sacramento
vs Dallas
vs Memphis
@ L.A. Clippers
vs New Orleans
@ Portland
vs Golden State
vs San Antonio
vs Houston

Οι Lakers έχουν το ίδιο ρεκόρ με Jazz (37-36) αλλά χάνουν στην ισοβαθμία. Έχουν πολλά εντός οι Lakers, αλλά δύσκολα ματς. 5-4 με λίγο από 6-3. tongue.gif
42-40

Dallas Mavericks(35-37)

vs Chicago
@ L.A. Lakers
@ Denver
@ Sacramento
@ Portland
vs Phoenix
vs Denver
@ New Orleans
vs Memphis
vs New Orleans

Τα συνεχόμενα 4 εκτός μετά τους Bulls, θα κρίνουν πολλά. Αν καταφέρουμε και γυρίσουμε με νίκη εναντίων των Lakers και 3-1 οι Mavs γίνονται φαβόρί. Βέβαια δύσκολα μας βλέπω να κάνουμε πάνω από 2 νίκες στο roadtrip. Τέσπα, 6-4 το κόβω.
41-41


Τους Rockets δεν τους βάζω στη συζήτηση γιατί θέλουν 3-4 νίκες και από ότι είδα το πρόγραμμα τους τις έχουν άνετα.
Άρα βλέπω Jazz στα playoff.
morfi
Σε κάποιες στιγμές της ζωή μου, κάποια πράγματα δεν τα νιώθω μία... dry.gif

Shane Battier: 'No Doubt' NBA Will Have A Female Player
http://basketball.realgm.com/wiretap/22707...A-Female-Player
NBAholic
Διπλωματική/politically correct δήλωση και μόνο. Αν ο Κιούμπαν κάνει ντραφτ την Γκράινερ, θα είναι η πιο πεταμένη επιλογή στην ιστορία. Τέτοια έκαναν τις εποχές που υπήρχαν 10+ γύροι, οπότε γίνονταν και επιλογές-ανέκδοτα. Πλέον, με μόνο 2 γύρους, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια λάθη.
Tobias Funke
Κάποιοι λοιδωρούσαν τον Άρη στο fantasy, άλλοι βάζανε τα κλάματα όταν έφευγε Κίνα:


QUOTE (SG3ptshooter @ Oct 10 2012, 21:31 ) *


ο Ποπ όμως σατανικά σκεπτόμενος τον άφησε να πάει Κίνα (γιατί αν έπαιζε ΝΒΑ σίγουρα θα χτυπούσε) και τον παίρνει τώρα δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει πρωτη φορά σε δεύτερο γύρο play-offs ενώ ταυτόχρονα έριξε και το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας παίρνοντάς τον στη θέση του Jackson.

QUOTE
"Hey, guess who signed T-Mac?" "T-Mac!? He's washed up and ol.." "Spurs." "Oh, shit. Maybe he has something left."


@netw3rk
jasonick
Το κάναμε Superleague με τόσες απολύσεις προπονητών; tongue.gif
Avery, Skiles, Collins, Frank, Dunlap, Brown, Gentry ήδη έχουν φύγει από την αρχή της χρονιάς. Αν βάλουμε και τους Corbin, Drew, Del Negro που δεν ξέρουμε αν συνεχίσουν και του χρόνου θα έχουμε 10 αλλαγές προπονητών.
kamtha5
Μετά από δύο βδομάδες χορταστικού μπάσκετ, φτάσαμε αισίως στο Round 2 των playoffs του ΝΒΑ για το 2013. Ήταν ένας κλασσικός πρώτος γύρος, με τα φυσιολογικά sweeps και τις εκπλήξεις του. Ωστόσο από τις πέντε σειρές που βρέθηκαν στο 3-2, μόνο η μία οδηγήθηκε στο «win or go home» 7o αγώνα, κάτι που μπορεί και να χαρακτηριστεί ως ξενέρα για μας τους ουδέτερους. Δεν ζήτησα πολλά, μόνο τον Harden να απειλεί την Οκλαχόμα με επική ταπείνωση, ή τον Carmelo να βλέπει πράσινες φανέλες στους εφιάλτες του. Τέλος πάντων…

Τι είδαμε μέχρι τώρα: Steph Curry. Το game 4 στη σειρά Nets-Bulls που κρίθηκε στην τρίτη παράταση. Ίσως το «τελευταίο τανγκό» των Celtics του Pierce και του Garnett. Steph Curry. Την ολοκληρωτική κατάρρευση των Lakers και ειδικά του Dwight Howard απέναντι στους Spurs. Μια «παραλίγο» προφητεία του Brandon Jennings. Τους Grizzlies να ρίχνουν «ξύλο» στους σοφτ (είμαι όσο πιο επιεικής γίνεται) Clippers. Και τον σούπερσταρ των Golden State Warriors, Steph Curry.

Και μια που ο 1ος γύρος μας ικανοποίησε μπασκετικά, συνεχίζουμε με σύντομη ανάλυση των ημιτελικών. Οι προβλέψεις έγιναν πιο …ρισκαδόρικες, just for fun. Συνέχεια
morfi
QUOTE(MaJesty23 @ May 8 2013, 01:28 ) *
Τον Μπάρκλευ προτιμώ να βλέπω γιατί ήταν 1.96 και έπαιζε power forward κυρίως και έδινε την ψυχή του κάθε βράδυ απέναντι σε θηρία.Undersized όσο δεν πάει.Έτρωγε και έδινε ξύλο!Οπότε άστοχο τα περί Μπάρκλευ,γιατί μπορεί να είναι άτεχνος σε σχέση με τον Tim(θεωρητικά) αλλά ηταν δυναμίτης σε σπιρτόκουτο .Τον χάζευες απλά...Όχι Malone δεν μου άρεσε ποτέ και δεν τον θεωρώ καν κοντά στα standards του Duncan.

Το αποτελεσματικός δεν σημαίνει απαραίτητα και χαρισματικός και ευχάριστος στο μπασκετικό μάτι...my opinion!

Κανένα θέμα. Καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει περισσότερο αλλά οι επιτυχίες είναι αυτές που στο τέλος μετράνε.
T.W.Is.M.
QUOTE(morfi @ May 8 2013, 16:15 ) *
Κανένα θέμα. Καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει περισσότερο αλλά οι επιτυχίες είναι αυτές που στο τέλος μετράνε.


Εχεις χαιρετισματα τοτε...


smiley.gif
morfi
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 8 2013, 22:43 ) *
Εχεις χαιρετισματα τοτε...


smiley.gif

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 24.gif

Μόνο που μιλάμε για παίκτες που είχαν ηγετικό ρόλο... biggrin.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(morfi @ May 8 2013, 22:48 ) *
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 24.gif

Μόνο που μιλάμε για παίκτες που είχαν ηγετικό ρόλο... biggrin.gif


Καλα τοτε...

"Εγω εχω ηγετικο ρολο...στα αποδυτηρια!" tongue.gif
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 8 2013, 23:04 ) *
Αλλα με 1 τιτλο στα 5 χρονια. Κι αυτον με Wade και Bosh διπλα του. Πιο αποτελεσματικος μου φανηκε τα προηγουμενα 5 χρονια ο Bryant...


Το τι μας φαίνεται είναι υπερβολικά σχετικό και υποκειμενικό. Τα στατιστικά απ'την άλλη είναι μια μορφή απόδειξης έστω και αν δεν είναι πάντα 100% ακριβής και δεν αναφέρομαι μόνο στα απλά στατιστικά του κλασσικού boxscore.

Πιο εύκολα μπορώ να εμπιστευτώ τα Win Shares (στατιστικό του Basketball reference) που αποδίδει κατά προσέγγιση νίκες σε κάθε παίκτη κάθε ομάδας για να φανεί ποίος προσέφερε τα περισσότερα σε αυτήν σε άμυνα επίθεση συνολικά αλλά και ανα 48 λεπτά για να υπάρχει σύγκριση.

Και (και) εκεί δεν υπάρχει καν σύγκριση μεταξύ τους. Τώρα εαν οι τίτλοι είχαν να κάνουν σε κάτι με την επιλογή του MVP κανονικής περιόδου θα το συζητούσα αλλά δεν βλέπω που ακριβώς είναι η σύνδεση μεταξύ τους.

Ο Lebron ήταν πιο σημαντικός για την ομάδα του απο ότι ο Kobe. Δεν το λεω εγώ το λένε οι ίδιοι οι παίκτες με τα πεπραγμένα τους. Οι πίνακες φανερώνουν τις χρονιές στις οποίες οι παίκτες ήταν στη 10αδα στο συγκεκριμένο στατιστικό.

Ο Kobe έχει να μπεί στη πρώτη 10αδα σε WS/48 λεπτά απο το 2009.

Lebron James

http://www.basketball-reference.com/players/j/jamesle01.html

Win Shares
2004-05 NBA 14.3 (4)
2005-06 NBA 16.3 (2)
2006-07 NBA 13.7 (2)
2007-08 NBA 15.2 (2)
2008-09 NBA 20.3 (1)
2009-10 NBA 18.5 (1)
2010-11 NBA 15.6 (1)
2011-12 NBA 14.5 (1)
2012-13 NBA 19.3 (1)
Active 152.6 (5)
Career NBA 152.6 (20)
Career 152.6 (23)

Win Shares Per 48 Minutes
2004-05 NBA .203 (9)
2005-06 NBA .232 (6)
2006-07 NBA .206 (8)
2007-08 NBA .242 (5)
2008-09 NBA .318 (1)
2009-10 NBA .299 (1)
2010-11 NBA .244 (1)
2011-12 NBA .298 (1)
2012-13 NBA .322 (1)
Active .241 (2)
Career NBA .241 (6)
Career .241 (6)

Kobe Bryant

http://www.basketball-reference.com/players/b/bryanko01.html

Win Shares
2001-02 NBA 12.7 (7)
2002-03 NBA 14.9 (5)
2003-04 NBA 10.7 (10)
2005-06 NBA 15.3 (4)
2006-07 NBA 13.0 (4)
2007-08 NBA 13.8 (4)
2008-09 NBA 12.7 (7)
2012-13 NBA 10.9 (8)
Active 173.3 (4)
Career NBA 173.3 (14)
Career 173.3 (17)

Win Shares Per 48 Minutes
1999-00 NBA .202 (8)
2001-02 NBA .199 (8)
2002-03 NBA .210 (6)
2003-04 NBA .210 (4)
2005-06 NBA .224 (8)
2007-08 NBA .208 (8)
2008-09 NBA .206 (7)
Active .183 (9)
Career NBA .183 (29)
Career .183 (31)
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ May 9 2013, 03:20 ) *
Το τι μας φαίνεται είναι υπερβολικά σχετικό και υποκειμενικό. Τα στατιστικά απ'την άλλη είναι μια μορφή απόδειξης έστω και αν δεν είναι πάντα 100% ακριβής και δεν αναφέρομαι μόνο στα απλά στατιστικά του κλασσικού boxscore.

Πιο εύκολα μπορώ να εμπιστευτώ τα Win Shares (στατιστικό του Basketball reference) που αποδίδει κατά προσέγγιση νίκες σε κάθε παίκτη κάθε ομάδας για να φανεί ποίος προσέφερε τα περισσότερα σε αυτήν σε άμυνα επίθεση συνολικά αλλά και ανα 48 λεπτά για να υπάρχει σύγκριση.

Και (και) εκεί δεν υπάρχει καν σύγκριση μεταξύ τους. Τώρα εαν οι τίτλοι είχαν να κάνουν σε κάτι με την επιλογή του MVP κανονικής περιόδου θα το συζητούσα αλλά δεν βλέπω που ακριβώς είναι η σύνδεση μεταξύ τους.

Ο Lebron ήταν πιο σημαντικός για την ομάδα του απο ότι ο Kobe. Δεν το λεω εγώ το λένε οι ίδιοι οι παίκτες με τα πεπραγμένα τους. Οι πίνακες φανερώνουν τις χρονιές στις οποίες οι παίκτες ήταν στη 10αδα στο συγκεκριμένο στατιστικό.

Ο Kobe έχει να μπεί στη πρώτη 10αδα σε WS/48 λεπτά απο το 2009.

Lebron James

http://www.basketball-reference.com/players/j/jamesle01.html

Win Shares
2004-05 NBA 14.3 (4)
2005-06 NBA 16.3 (2)
2006-07 NBA 13.7 (2)
2007-08 NBA 15.2 (2)
2008-09 NBA 20.3 (1)
2009-10 NBA 18.5 (1)
2010-11 NBA 15.6 (1)
2011-12 NBA 14.5 (1)
2012-13 NBA 19.3 (1)
Active 152.6 (5)
Career NBA 152.6 (20)
Career 152.6 (23)

Win Shares Per 48 Minutes
2004-05 NBA .203 (9)
2005-06 NBA .232 (6)
2006-07 NBA .206 (8)
2007-08 NBA .242 (5)
2008-09 NBA .318 (1)
2009-10 NBA .299 (1)
2010-11 NBA .244 (1)
2011-12 NBA .298 (1)
2012-13 NBA .322 (1)
Active .241 (2)
Career NBA .241 (6)
Career .241 (6)

Kobe Bryant

http://www.basketball-reference.com/players/b/bryanko01.html

Win Shares
2001-02 NBA 12.7 (7)
2002-03 NBA 14.9 (5)
2003-04 NBA 10.7 (10)
2005-06 NBA 15.3 (4)
2006-07 NBA 13.0 (4)
2007-08 NBA 13.8 (4)
2008-09 NBA 12.7 (7)
2012-13 NBA 10.9 (8)
Active 173.3 (4)
Career NBA 173.3 (14)
Career 173.3 (17)

Win Shares Per 48 Minutes
1999-00 NBA .202 (8)
2001-02 NBA .199 (8)
2002-03 NBA .210 (6)
2003-04 NBA .210 (4)
2005-06 NBA .224 (8)
2007-08 NBA .208 (8)
2008-09 NBA .206 (7)
Active .183 (9)
Career NBA .183 (29)
Career .183 (31)



Ισως γιατι ο καθενας κανει χρησιμους ή οχι και τους συμπαιχτες του. Δες ποσο πολυτιμοι φαινονταν παιχτες σαν τον Odom ή το Fisher και ποσο κομπαρσοι για την αξια τους μοιαζουν ο Wade και ο Bosh.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 9 2013, 21:58 ) *
Ισως γιατι ο καθενας κανει χρησιμους ή οχι και τους συμπαιχτες του. Δες ποσο πολυτιμοι φαινονταν παιχτες σαν τον Odom ή το Fisher και ποσο κομπαρσοι για την αξια τους μοιαζουν ο Wade και ο Bosh.


Αυτό που είναι διαφορετικό για τους πρωταθλητές Heat του Lebron σε σχέση με τους πρωταθλητές Lakers του Kobe είναι το γεγονός ότι στη περίπτωση των Heat η ομάδα περιμένει περισσότερα πράγματα απο λιγότερους βασικούς παίκτες ενώ στην περίπτωση των Lakers τα πράγματα πέρα απο τον Kobe ήταν περισσότερο μοιρασμένα.

Αυτό προσωπικά δεν το βλέπω ως κριτήριο για να αποφασίσω ποιος είναι πιο πολύτιμος για την ομάδα του.

Οι Lebron Wade Bosh μετά την συνύπαρξη τους δεν είχαν δραματικές αλλαγές στην χρησιμοποίηση τους για να τελειώσουν plays. Ο Lebron σε καμιά περίπτωση δεν περιορίζει στατιστικά σε μεγάλο βαθμό κανέναν απο τους άλλους 2 επιθετικά ενώ βλέποντας τα στατιστικά τους μάλλον βοηθάει και τους 3 τους η συνύπαρξη τους αμυντικά.

Αυτός που φαίνεται να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα πεπραγμένα της ομάδας του όποιος και αν είναι ο τύπος παιχνιδιού του είναι ο Lebron όχι ο Kobe.

Για να δώσω και ένα παράδειγμα λιγάκι ρετρό πια, ο Jackson το 1999 ήθελε να φέρουν τον Pippen στο LA (και ο ίδιος το ήθελε πολύ) o Buss όμως δεν ήθελε να φορτωθεί ακόμη ένα μεγάλο συμβόλαιο έτσι αυτός κατέληξε στο Portland. Οι Lakers για να κερδίσουν 3 σερί τίτλους χρειάστηκαν μεγάλες εμφανίσεις κατά καιρούς απο τους Fisher Fox Horry Harper κτλ.

Εαν ο Pippen ερχόταν και η ομάδα όντως "έδενε" και έρχονταν επιτυχίες, αυτό θα γινόταν με τον Pippen ουσιαστικά να προσφέρει εν μέρη αυτά που προσέφεραν μαζί κάποιοι απο τους παραπάνω παίκτες αφαιρώντας απο τον χρόνο συμμετοχής τους.

Το γεγονός ότι θα μειώνονταν οι κύριοι συμμετέχοντες και δεν θα υπήρχε τόση διασπορά σε προσπάθειες κτλ δεν θα έκανε τον Shaq λιγότερο άξιο MVP εαν είχε την MVP απόδοση που είχε το 2000.
Badass
QUOTE (lakersdynasty @ May 10 2013, 01:27 ) *
Ο Lebron σε καμιά περίπτωση δεν περιορίζει στατιστικά σε μεγάλο βαθμό κανέναν απο τους άλλους 2 επιθετικά ενώ βλέποντας τα στατιστικά τους μάλλον βοηθάει και τους 3 τους η συνύπαρξη τους αμυντικά.

Αυτός που φαίνεται να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα πεπραγμένα της ομάδας του όποιος και αν είναι ο τύπος παιχνιδιού του είναι ο Lebron όχι ο Kobe.


Ο Κόμπι συνήθως έχει στα κακώς πεπραγμένα rolleyes.gif

Στο πρώτο διαφωνώ χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω με στοιχεία την άποψή μου. Αυτό το πιστεύω ακόμα κι από τα χρόνια του στο Κλίβελαντ αν και δεν είχε σουπερσταρ δίπλα του για να είναι εμφανές
lakersdynasty
QUOTE(Badass @ May 10 2013, 02:08 ) *
Ο Κόμπι συνήθως έχει στα κακώς πεπραγμένα rolleyes.gif

Στο πρώτο διαφωνώ χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω με στοιχεία την άποψή μου. Αυτό το πιστεύω ακόμα κι από τα χρόνια του στο Κλίβελαντ αν και δεν είχε σουπερσταρ δίπλα του για να είναι εμφανές


Οι 3 τους συνυπάρχοντας στο Miami παίζουν κάπως λιγότερα λεπτά. Οι Wade και Bosh (περισσότερο) σαν δεύτερες επιλογές για εκτέλεση-δημιουργία πλέον, δεν χρησιμοποιούνται όσο πριν.

Τα σουτ που δεν παίρνουν πια όμως δεν τα βλέπω να πηγαίνουν στον Lebron αλλά περισσότερο στους άλλους βασικούς της ομάδας κυρίως και γενικότερα στους άλλους παίκτες του ρόστερ.

Ναι η συνύπαρξη τους ήταν φυσικό να μειώσει κάπως τα στατιστικά τους αλλά ο Lebron δεν είναι ο λόγος για αυτό. Είναι η απόφαση όλων να μοιράσουν το παιχνίδι είδικα απο πέρσι.

Παρ' όλα αυτά ο Lebron είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και αυτός που άξιζε το MVP.

Στο Cleveland ο Lebron ήταν ξεκάθαρα 1η επιλογή με τους Williams West Ilgauskas/Jamison να ακολουθούν με διψήφιες προσπάθειες. Μετά απο αυτούς το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με κανένα παίκτη να μπορεί να ειπωθεί ότι θα άξιζε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή απο ότι είχε στο παιχνίδι της ομάδας.

Και αναφερόμαστε σε ένα παίκτη που έχει 7,26 ασίστ μ.ο. τα τελευταία 5 χρόνια.

http://www.basketball-reference.com/teams/CLE/2009.html
http://www.basketball-reference.com/teams/CLE/2010.html
http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2011.html
http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2012.html
http://www.basketball-reference.com/teams/MIA/2013.html

Ο Kobe δεν είχε στις σεζόν των τίτλων μεγάλη διαφορά απόδοσης ανα λεπτό συμμετοχής με κανέναν εκ των Gasol Bynum για να πει κανείς ότι ήταν αδιαμφισβήτητα ο πιο πολύτιμος πάικτης της ομάδας του.

Και αυτό ισχύει και για τους φετινούς Knicks που όσο κρίσιμος είναι για την πορεία τους ο Carmelo άλλο τόσο είναι και ο Chandler. Δε μετράνε μόνο οι πόντοι σε αυτό το παιχνίδι.

T.W.Is.M.
Εγω συμφωνω με τον Badass σε οσα λεει. Και για τον Kobe, που οταν ειναι κακος επιδρα αρνητικα στους Λεικερς και για το οτι ο Lebron επηρεαζει την επιδραση που εχουν οι αλλοι 2 σταρ της ομαδας του στο παιχνιδι. Ακομα κι αν δεν απεικονιζεται στα νουμερα, αν δεις οποιοδηποτε παιχνιδι του Μαιαμι, θα δεις τους Wade και Bosh σε δευτερο ρολο. Αυτο θεωρω οτι ειναι καθαρα αποτελεσμα του ρολου του James στο παιχνιδι του Μαιαμι. Κι ο ιδιος παιρνει λιγοτερες προσπαθειες, γιατι εχει βγαλει απο το ρεπερτοριο του τα πιο δυσκολα σουτ(παιρνει και τετοια αλλα μονο οταν δεν εχει αλλη επιλογη). Εχει ανεβασει και τα ποσοστα του, πραγμα που ειναι αποτελεσμα 2 παραγοντων: δικης του βελτιωσης και υψηλοτερου επιπεδου συμπαιχτων απ αυτο που ειχε στο Κλιβελαντ. Και οι δυο ομως ειχαν και εχουν ενα κοινο χαρακτηριστικο. Οταν τα πραγματα σφιγγουν, αυτοι επιχειρουν να παρουν απ το χερι τους συμπαιχτες τους, πραγμα που τους κανει συγκεκτρωτικους στο παιχνιδι των ομαδων τους. Κι αν στατιστικα δε φαινεται οτι ο Bryant ειναι ο ξεκαθαρος MVP της ομαδας του, αν δει κανεις ενα κλειστο παιχνιδι των Λεικερς, θα το καταλαβει, ακομα κι αν τον πετυχει σε κακη μερα και αποδειχθει μοιραιος. Ειδικα οι Λεικερς μετα το 2004 που εφυγε ο Σακ ειναι η επιτομη του "they live with Kobe, they die with Kobe". Το Μαιαμι δεν το ειχε αυτο με το Lebron το 2011, αλλα το εχει απο την επομενη σεζον. Αυτο που μοιραζουν στο Μαιαμι δεν ειναι "το παιχνιδι", οπως το εννοει ο lakersdynasty, αλλα τα σουτ. Η μπαλα ομως παει στα χερια του Lebron, οπως αντιστοιχα στο LA παει στα χερια του Kobe, στη ΝΥ στα χερια του Melo(καλα αυτοι στα πλει οφ το παρακανουν κιολας), στη φετινη OKC των πλει οφ στα χερια του Durant, στο Χιουστον στα χερια του Harden.
Rated: (en)joy
Μάλλον σε αυτό το thread έπρεπε να πάει το προηγούμενο μου post αντί για το Μαϊάμι-Σικάγο. Αν μπορεί κάποιος mod ας το μεταφέρει plz. Και sorry για το spam. smile.gif
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 10 2013, 15:41 ) *
Εγω συμφωνω με τον Badass σε οσα λεει. Και για τον Kobe, που οταν ειναι κακος επιδρα αρνητικα στους Λεικερς και για το οτι ο Lebron επηρεαζει την επιδραση που εχουν οι αλλοι 2 σταρ της ομαδας του στο παιχνιδι. Ακομα κι αν δεν απεικονιζεται στα νουμερα, αν δεις οποιοδηποτε παιχνιδι του Μαιαμι, θα δεις τους Wade και Bosh σε δευτερο ρολο. Αυτο θεωρω οτι ειναι καθαρα αποτελεσμα του ρολου του James στο παιχνιδι του Μαιαμι. Κι ο ιδιος παιρνει λιγοτερες προσπαθειες, γιατι εχει βγαλει απο το ρεπερτοριο του τα πιο δυσκολα σουτ(παιρνει και τετοια αλλα μονο οταν δεν εχει αλλη επιλογη). Εχει ανεβασει και τα ποσοστα του, πραγμα που ειναι αποτελεσμα 2 παραγοντων: δικης του βελτιωσης και υψηλοτερου επιπεδου συμπαιχτων απ αυτο που ειχε στο Κλιβελαντ. Και οι δυο ομως ειχαν και εχουν ενα κοινο χαρακτηριστικο. Οταν τα πραγματα σφιγγουν, αυτοι επιχειρουν να παρουν απ το χερι τους συμπαιχτες τους, πραγμα που τους κανει συγκεκτρωτικους στο παιχνιδι των ομαδων τους. Κι αν στατιστικα δε φαινεται οτι ο Bryant ειναι ο ξεκαθαρος MVP της ομαδας του, αν δει κανεις ενα κλειστο παιχνιδι των Λεικερς, θα το καταλαβει, ακομα κι αν τον πετυχει σε κακη μερα και αποδειχθει μοιραιος. Ειδικα οι Λεικερς μετα το 2004 που εφυγε ο Σακ ειναι η επιτομη του "they live with Kobe, they die with Kobe". Το Μαιαμι δεν το ειχε αυτο με το Lebron το 2011, αλλα το εχει απο την επομενη σεζον. Αυτο που μοιραζουν στο Μαιαμι δεν ειναι "το παιχνιδι", οπως το εννοει ο lakersdynasty, αλλα τα σουτ. Η μπαλα ομως παει στα χερια του Lebron, οπως αντιστοιχα στο LA παει στα χερια του Kobe, στη ΝΥ στα χερια του Melo(καλα αυτοι στα πλει οφ το παρακανουν κιολας), στη φετινη OKC των πλει οφ στα χερια του Durant, στο Χιουστον στα χερια του Harden.


Το συγκεκριμένο σου ποστ αναφέρει το γιατί Lebron και Kobe είναι οι καλύτεροι παίκτες και οι go-to-guys των ομάδων τους, τα στατιστικά που αναφέρω υποδηλώνουν γιατί ο Lebron ειναι και ήταν άλλες 3 φορές ο MVP του ΝΒΑ, είτε είχε All-Star συμπαίκτες, είτε ήταν σε ομάδα που η ιεραρχία ήταν αυτός και μετά το χάος.

Ηταν ξεκάθαρα νο 1 όχι μόνο σαν επιλογή αλλά και στατιστικά περισσότερο απο ότι ήταν (σχεδόν) ποτέ ο Kobe συνολικά σε μια χρονιά.

Τα στατιστικά αυτό το δείχνουν καθαρά.

Μείωση κάποιον προσπαθειών υπάρχει για τους "υπαρχηγούς" του Miami. Όπως επισήμανα και πιο πάνω αυτές δεν πάνε στον Lebron. Πάνε σε όλη την ομάδα. Άρα δεν μπορεί να ειπωθεί σε καμιά περίπτωση με στοιχεία ότι ο Lebron περιορίζει τους All-Star συμπαίκτες του όντας το νο 1 της ομάδας.

Εαν οι 3 τους δεν αλληλοσυμπληρώνονταν άλλωστε δεν θα ήταν και τόσο αποτελεσματικοί. Συνύπαρξη παιτκών που ουσιαστικά περιόρισε τουλάχιστον 1 απο τους παίκτες φανερά ήταν αυτή των West-Baylor-Wilt. Εκεί έβλεπες ότι ο Baylor με τον Wilt στο post δεν είχε πια τους παλιούς χώρους του και αυτό μαζί με τα θέματα που είχε απο τραυματισμούς έριξαν την απόδοση του. Όχι μόνο λόγω μείωσης προσπαθειών αλλά αλλαγής παιχνιδιού.

Αυτό δεν συνέβη εκτός της 1ης χρονιάς της συνύπαρξης των Lebron Wade Bosh στο Miami όταν και ακόμη ήταν φανερό ότι ειδικά σε κλειστά παιχνίδια δεν είχαν βρεί τις ισορροπίες τους.

Σε καμιά περίπτωση δεν περιορίζεται το παιχνίδι κανενώς εκ των τριών. Υπάρχει όμως ένας που με τη μπάλα στα χέρια σε cranch time είναι πιο χρήσιμος ως δημιουργός ή εκτελεστής αρα θα πάρει και τις περισσότερες φάσεις πάνω του.

Και σε δεύτερο επίπεδο απο τους 3 πάικτες οι 2 είναι αυτοί που στατιστικά θα ευνοηθούν σε σχέση με τον τρίτο στην συνυπαρξή τους αφού είναι αυτοί που με τη μπάλα στα χέρια θα δημιουργήσουν καταστάσεις για άλλους (Lebron Wade).

Οπότε ήταν φυσικό να είναι και αυτοί που στατιστικά σε σχέση με τον Bosh θα έπεφταν λιγότερο εκτελεστικά επιθετικά.

Αμυντικά τους βλέπω μια χαρά σταθερούς σε απόδοση.

Οπότε δεν μπορώ να συμφωνήσω απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε στο γήπεδο όυτε στη στατιστική κάτι που να υποδηλώνει περιορισμό κάποιου εκ των Wade Bosh σε σημείο που να μην έχει All-Star χρονιά.

QUOTE(Rated: (en)joy @ May 9 2013, 18:28 ) *
Αυτή η κουβέντα αφορά φαντάζομαι αποκλειστικά post season αλλιώς δεν βγαίνει νόημα...Το πλεονέκτημα του Bryant σε μια τέτοια σύγκριση είναι ότι οι κακές του εμφανίσεις-για τα δεδομένα ενός superstar πάντα-σε σειρές playoff -γιατί σειρές πρέπει να κρίνουμε, μεμονωμένα παιχνίδια άσχημα έχουμε και απ'τους 2-δεν συνδυάστηκαν με αποκλεισμό των Lakers.
Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό για Kobe είναι η σειρά με Οκλαχόμα το 2010 όπου σύμφωνα με το basketball-reference o Kobe έχει:
25,5 pts 40,8%fg 4 rebs 4,3 ast. Είναι μια σειρά στην οποία ο Gasol είχε 18 pts 53,2%fg 12,2 rebs κ στην οποία πολλοί είπαν τότε πως ο Ισπανός πήγε καλύτερα. Ενώ σε σχέση με τους τελικούς του 2011 τα νούμερα του Lebron δεν φαίνονται πολύ χειρότερα-17,8 pts 47,7%fg 7,2 rebs 6,8 ast- η ήττα των Χιτ σε συνδυασμό με την άσχημη δική του απόδοση είναι λογικό να κλίνει την πλάστιγγα σε σύγκριση αποτελεσματικότητας υπέρ του Bryant...


Αυτή η κουβέντα φίλτατε αφορά τις σεζόν που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι 2 παίκτες και η αναφορά απο μέρους μου αφορά τις κανονικές σεζόν όπου και άπτεται η συζήτηση του regular season MVP.

Εκεί ο Lebron είχε στις 4 χρονιές που το πήρε 4 χρονιές στις οποίες είτε ξεκάθαρα είτε με ένα παίκτη να τον έχει απο κάπως κοντά την καλύτερη υπόθεση ως "πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του". Αυτή η επισήμανση πάει σε όσους αναφέρονται στο που θα έπρεπε να πηγαίνει το MVP. (όχι δηλαδή απαραίτητα στον καλύτερο παίκτη της λίγκας.)
Rated: (en)joy
Αν μιλάμε μόνο για regular δεν τίθεται θέμα-και fan των lakers να είναι κάποιος-για το ποιος είναι ο καλύτερος/αποτελεσματικότερος από τους 2 τη τελευταία 5ετία. Όσον αφορά τη κανονική περίοδο ο Lebron χωρίς υπερβολή μπορεί να συγκριθεί με τον Jordan σε αυτά που έχουν πετύχει αμφότεροι μέχρι τα 28-29 τους.
Επειδή όμως τα playoffs για μένα είναι διαφορετική ιστορία και επειδή ξέρω ότι και μεγάλη πλειοψηφία σε αυτό το forum θα συμφωνήσει μαζί μου ο Lebron εκεί χρειάζεται κ άλλες μεγάλες εμφανίσεις μέσα στα επόμενα χρόνια...
Φιλικά πάντα φίλτατε smiley.gif
captain charisma
οι τελικοι του 2007 και του 2011 θα ειναι τα μελανα σημεια στη καριερα του και θα χρησιμοποιουνται εναντιον του σε διαφορες συγκρισεις που θα γινονται...
Tobias Funke
QUOTE (Rated: (en)joy @ May 11 2013, 17:31 ) *
Όσον αφορά τη κανονική περίοδο ο Lebron χωρίς υπερβολή μπορεί να συγκριθεί με τον Jordan σε αυτά που έχουν πετύχει αμφότεροι μέχρι τα 28-29 τους.


Απλά επειδή βλέπω να αναφέρεται συχνά, θυμίζω ότι ο Τζόρνταν μπήκε ΝΒΑ στα 22 του κι ο Λεμπρόν στα 18 (και το τελευταίο που θέλω είναι να αρχίσουν πάλι οι συγκρίσεις στο forum).

QUOTE (captain charisma @ May 11 2013, 17:33 ) *
οι τελικοι του 2007 και του 2011 θα ειναι τα μελανα σημεια στη καριερα του και θα χρησιμοποιουνται εναντιον του σε διαφορες συγκρισεις που θα γινονται...


Όχι τόσο οι τελικοί του 07, όσο το 5ο παιχνίδι το '10 με τους Σέλτικς. Αλλά αγωνιστικά είναι τα μόνα που μπορείς να του προσάψεις. Το μεγάλο κακό στην εικόνα του και το πως τον αντιμετωπίζουν ακόμα καποιοι, το έκανε με την όλη συμπεριφορά του το καλοκαίρι του Decision.
lakersdynasty
QUOTE(Rated: (en)joy @ May 11 2013, 17:31 ) *
Αν μιλάμε μόνο για regular δεν τίθεται θέμα-και fan των lakers να είναι κάποιος-για το ποιος είναι ο καλύτερος/αποτελεσματικότερος από τους 2 τη τελευταία 5ετία. Όσον αφορά τη κανονική περίοδο ο Lebron χωρίς υπερβολή μπορεί να συγκριθεί με τον Jordan σε αυτά που έχουν πετύχει αμφότεροι μέχρι τα 28-29 τους.
Επειδή όμως τα playoffs για μένα είναι διαφορετική ιστορία και επειδή ξέρω ότι και μεγάλη πλειοψηφία σε αυτό το forum θα συμφωνήσει μαζί μου ο Lebron εκεί χρειάζεται κ άλλες μεγάλες εμφανίσεις μέσα στα επόμενα χρόνια...
Φιλικά πάντα φίλτατε smiley.gif


biggrin.gif

Ναι ουσιαστικά σε αυτές αναφέρομαι αφου η συζήτηση άρχισε απο το κατα πόσο ο Lebron ήταν άξιος MVP. Όταν μάλιστα αναφέρθηκε ότι έτερος άξιος για να το κερδίσει ήταν ο Carmelo (την Durant τον πήρε το Άζαξ tongue.gif ) τότε ήταν που διαφώνησα τελείως.

QUOTE
Απλά επειδή βλέπω να αναφέρεται συχνά, θυμίζω ότι ο Τζόρνταν μπήκε ΝΒΑ στα 22 του κι ο Λεμπρόν στα 18 (και το τελευταίο που θέλω είναι να αρχίσουν πάλι οι συγκρίσεις στο forum).


Αυτός είναι ένας λόγος που με τον Kobe μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένη σύγκριση μέχρι ένα αριθμό σεζόν του κάθε παίκτη.

QUOTE
οι τελικοι του 2007 και του 2011 θα ειναι τα μελανα σημεια στη καριερα του και θα χρησιμοποιουνται εναντιον του σε διαφορες συγκρισεις που θα γινονται...


Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του σε σύγκριση με τον Jordan. Σε σύγκριση με τον Kobe το ταξίδι στους τελικούς του 2007 μάλλον υπέρ του είναι παρά κατά του. Δεν είναι ότι ο Kobe δεν έχασε τελικούς και δεν είναι ότι πήγε την ομάδα του εκεί ξεκάθαρα ως 1ο βιολί όπως ο Lebron.
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ May 11 2013, 18:25 ) *
Αυτός είναι ένας λόγος που με τον Kobe μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένη σύγκριση μέχρι ένα αριθμό σεζόν του κάθε παίκτη.


Ισα ισα που με τον Kobe δεν μπορει να γινει συγκριση χρονια προς χρονια. Ο μεν Lebron μπηκε σε μια ομαδα των 20 νικων που στοχο ειχε να τον εξελιξει στον καλυτερο παιχτη του πρωταθληματος, αρα ειχε και την ελευθερια που ηθελε, ο δε Kobe μπηκε σε μια απο τις ανερχομενες δυναμεις του πρωταθληματος που ειχε στη θεση του εναν all-star και απ την πρωτη σεζον εκανε 50+ νικες. Μολις σταθεροποιησε το ρολο του επαιζε στην καλυτερη ομαδα του πρωταθληματος διπλα στον καλυτερο παιχτη της εποχης. Οταν ο Lebron μαθαινε να κανει καλυτερα νουμερα, ο Kobe μαθαινε να κερδιζει τιτλους κι οταν ο Lebron ηταν σε θεση να κερδιζει τιτλους, ο Kobe αποφασισε να κανει νουμερα κανοντας κακο στην ομαδα του. Γι αυτο το λογο περασε ενα διαστημα που δεν ειχε ανταγωνιστικη ομαδα και δεν ηταν σε θεση να κερδιζει, μονο που τοτε επρεπε να περναει τα καλυτερα μπασκετικα του χρονια. Μετα με την εμπειρια που ειχε αποκτησει καταφερε να κερδισει ξανα τιτλους σε μεγαλυτερη ηλικια, την οποια δεν εχει φτασει ακομα ο Lebron, αρα δεν μπορει να μπει στη συγκριση.
Η καριερα του Bryant ειναι σαν τη ζωη ενος αντρα που γνωριζει τη γυναικα του στο γυμνασιο, την παντρευεται μολις τελειωσει τις σπουδες και στα 35-40 συνειδητοποιει οτι εχει γνωρισει μονο μια γυναικα στη ζωην του. Τη χωριζει, τριγυρναει με μικροτερες γυναικες για λιγα χρονια και στα 45 ξαναπαντρευεται. Ο φετινος σοβαρος τραυματισμος ειναι σαν μια σοβαρη ασθενεια της 2ης γυναικας του. Μενει να δουμε αν θα την ξεπερασει(αν θα επανελθει ο ιδιος), αν θα τη χασει και θα συνεχισει τη ζωη του(επιστροφη σε μικροτερο ρολο) ή αν δε θα αντεξει την απωλεια και θα αρρωστησει κι ο ιδιος(αποσυρση).
Rated: (en)joy
QUOTE (Tobias Funke @ May 11 2013, 17:57 ) *
Απλά επειδή βλέπω να αναφέρεται συχνά, θυμίζω ότι ο Τζόρνταν μπήκε ΝΒΑ στα 22 του κι ο Λεμπρόν στα 18 (και το τελευταίο που θέλω είναι να αρχίσουν πάλι οι συγκρίσεις στο forum).

Έχεις δίκιο που το επισημαίνεις, ο ένας ξεκίνησε λίγο πριν τα 22 κ ο άλλος λίγο πριν τα 19. Το point μου πήγαινε περισσότερο σε κοινή ηλικία των 2 παικτών -23 έως 28-29. Γι'αυτό άλλωστε κ δεν θα μετρούσα stats τύπου scoring totals ή πληθώρα παρουσιών σε all-nba team όπου φυσικά κ θα είχε πιο πολλές διακρίσεις λόγω περισσότερων σεζόν ο James..Αυτά κ ας το σταματήσω εδώ μη γίνω αφορμή για κάτι που κ εγώ δεν θέλω αυτή τη στιγμή.
lakersdynasty
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 12 2013, 00:08 ) *
Ισα ισα που με τον Kobe δεν μπορει να γινει συγκριση χρονια προς χρονια. Ο μεν Lebron μπηκε σε μια ομαδα των 20 νικων που στοχο ειχε να τον εξελιξει στον καλυτερο παιχτη του πρωταθληματος, αρα ειχε και την ελευθερια που ηθελε, ο δε Kobe μπηκε σε μια απο τις ανερχομενες δυναμεις του πρωταθληματος που ειχε στη θεση του εναν all-star και απ την πρωτη σεζον εκανε 50+ νικες. Μολις σταθεροποιησε το ρολο του επαιζε στην καλυτερη ομαδα του πρωταθληματος διπλα στον καλυτερο παιχτη της εποχης. Οταν ο Lebron μαθαινε να κανει καλυτερα νουμερα, ο Kobe μαθαινε να κερδιζει τιτλους κι οταν ο Lebron ηταν σε θεση να κερδιζει τιτλους, ο Kobe αποφασισε να κανει νουμερα κανοντας κακο στην ομαδα του. Γι αυτο το λογο περασε ενα διαστημα που δεν ειχε ανταγωνιστικη ομαδα και δεν ηταν σε θεση να κερδιζει, μονο που τοτε επρεπε να περναει τα καλυτερα μπασκετικα του χρονια. Μετα με την εμπειρια που ειχε αποκτησει καταφερε να κερδισει ξανα τιτλους σε μεγαλυτερη ηλικια, την οποια δεν εχει φτασει ακομα ο Lebron, αρα δεν μπορει να μπει στη συγκριση.
Η καριερα του Bryant ειναι σαν τη ζωη ενος αντρα που γνωριζει τη γυναικα του στο γυμνασιο, την παντρευεται μολις τελειωσει τις σπουδες και στα 35-40 συνειδητοποιει οτι εχει γνωρισει μονο μια γυναικα στη ζωην του. Τη χωριζει, τριγυρναει με μικροτερες γυναικες για λιγα χρονια και στα 45 ξαναπαντρευεται. Ο φετινος σοβαρος τραυματισμος ειναι σαν μια σοβαρη ασθενεια της 2ης γυναικας του. Μενει να δουμε αν θα την ξεπερασει(αν θα επανελθει ο ιδιος), αν θα τη χασει και θα συνεχισει τη ζωη του(επιστροφη σε μικροτερο ρολο) ή αν δε θα αντεξει την απωλεια και θα αρρωστησει κι ο ιδιος(αποσυρση).


Οι 2 πάικτες μπήκαν στη λίγκα με τις ίδιες παραστάσεις και εμπειρία. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι είναι πιο εύκολο να γίνει ευθεία σύγκριση.

Το ότι κάθε παίκτης έχει την δική του πορεία προσωπικά και σε επίπεδο ομάδας και τα δικά του σκαμπανεβάσματα είναι γεγονός και πρέπει να λαμβάνονται υπ'οψην. Δεν υπάρχουν όμως πολλοί πάικτες που να υποστηρίξουν ότι είχαν την ίδια πορεία με παράλληλα προσωπικά-ομαδικά σκαμπανεβάσματα.

Στο τέλος την καρίερας τους όμως θα μπορείς να πεις πόσο πήρε στον καθένα να ωριμάσει και να ηγηθεί μιας ομάδας είτε αυτή ήταν διεκδικήτρια είτε ήταν ομάδα που κυνηγούσε να μπει στα playoff και να κάνει ότι καλύτερο. Έχεις ηλικιακά και σε επίπεδο εμπειρίας μια βάση. Προς το παρον όμως βρέθηκαν και οι 2 και σε πολλές περιπτώσεις ομάδων. Διεκδικήτριες, αγωνιζόμενες να μπουν στα Playoffs, καλές Reular season ομάδες που στο τέλος δεν είχαν τα απαραίτητα να πάνε μακριά στα Playoffs...

Ο Jordan μετα απο 4 χρόνια κολλέγιο ήταν σε σχέση με τα επόμενα χρόνια του άγουρος σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού του. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πιο άγουρος θα ήταν με -2 ή και καθόλου εμπειρίες απο το North Carolina.



Tobias Funke
Ο Kobe πήρε 5 συνολικές ψήφους για την All-Defensive team. Νομιζα ότι δεν πάει πιο κάτω αλλά μετά είδα ότι πήρε 2 κι ο Mike James 56.gif

Επίσης αγαπάμε Paul αλλά όχι και στην πρώτη ομάδα.
Anaz
Aυτο το πραγμα που ο αμυντικος της χρονιας δεν ειναι στην πρωτη 5αδα μονο σε μενα φαινεται γελοιο?
Moυ κανε εντυπωση επισης η απουσια του Σαντερς. Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι στη θεση του Ντανκαν.
Νομιζω οτι αν ψηφιζαν οι προπονητες καλυτερος αμυντικος θα εβγαινε ο Λεμπρον που μαλλον φετος το αξιζε και πιο πολυ απ'ολους.
Tobias Funke
QUOTE (Anaz @ May 14 2013, 03:03 ) *
Aυτο το πραγμα που ο αμυντικος της χρονιας δεν ειναι στην πρωτη 5αδα μονο σε μενα φαινεται γελοιο?
Moυ κανε εντυπωση επισης η απουσια του Σαντερς.
Νομιζω οτι αν ψηφιζαν οι προπονητες καλυτερος αμυντικος παιζει να βγαινε ο Λεμπρον που μαλλον φετος το αξιζε και πιο πολυ απ'ολους.
Που βλεπεις τις ψηφους?


Για τον αμυντικό της χρονιάς ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι, στις πεντάδες οι προπονητές αλλά κι εγώ νομίζω ότι έπεσε πολύ χαμηλά και στα 2 ο Sanders. Σύμφωνα με τους προπονητές καλύτερος έβγαινε ο Tony Allen που κι αυτό τίμιο θα ήταν αν έβγαινε. Ο Λεμπρόν όταν θέλει είναι πράγματι top απλά δεν είναι όλη την ώρα στην τσίτα στην άμυνα όπως οι δύο του Memphis ή ο Iggy με το Noah ας πούμε.


Εδώ οι ψήφοι αναλυτικά

Κι εδώ για το DPOY
Rated: (en)joy
QUOTE (Anaz @ May 14 2013, 03:03 ) *
Aυτο το πραγμα που ο αμυντικος της χρονιας δεν ειναι στην πρωτη 5αδα μονο σε μενα φαινεται γελοιο?

Αυτό το σκεφτόμουν κ πέρσι όπου οι προτάσεις των προπονητών μου φάνηκαν πιο σωστές-με Chandler κάτω από Ibaka,Lebron. Μία λύση θα ήταν να συμψηφίζονταν κάπως οι προτάσεις προπονητών κ δημοσιογράφων για κοινό αποτέλεσμα στις αμυντικές 5άδες όπου ο πρώτος σε ψήφους να παίρνει κ το DPOY. Κατά την γνώμη μου πάντως ο o James πέρσι φαινόταν περισσότερο στην άμυνα ίσως κ λόγω παικτών των οποίων καρπωνόταν την προσπάθεια-Joel Anthony..
aegeansheed
QUOTE(Rated: (en)joy @ May 14 2013, 23:31 ) *
λόγω παικτών των οποίων καρπωνόταν την προσπάθεια-Joel Anthony..


Πάντα πίστευα ότι αυτοί οι παίκτες έχουν τους οπαδούς τους όχι μόνο για χιουμοριστικούς λόγους. Χαίρομαι όποτε το παρατηρώ! Άλεξ έχεις δεύτερο λογαριασμό???
Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ May 15 2013, 00:21 ) *
Πάντα πίστευα ότι αυτοί οι παίκτες έχουν τους οπαδούς τους όχι μόνο για χιουμοριστικούς λόγους. Χαίρομαι όποτε το παρατηρώ! [color="#C0C0C0"][/color]

Φαν του Τζόελ Άντονι blink.gif ???Ε, τώρα προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου... laugh.gif
Αλλιώς να περνάς πάντως 20+ λεπτά με συμπαίκτη αμυντικό τον 37-38 Allen κ αλλιώς πήγαινε πέρσι η άμυνα με τα λεπτά του Joel. Αν κ δεν νομίζω ότι χρειαζόταν επεξήγηση κάτι τέτοιο κ φάνηκε κ αναφέρθηκε μεσ'τη χρονιά. Με βάση αυτό κ ότι έδειχνε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτός κ η ομάδα του φέτος στην επίθεση είπα ότι περυσι φαινόταν περισσότερο αμυντικά..
aegeansheed
QUOTE(Rated: (en)joy @ May 15 2013, 01:33 ) *
Φαν του Τζόελ Άντονι blink.gif ???Ε, τώρα προσβάλλεις τη νοημοσύνη μου... laugh.gif
Αλλιώς να περνάς πάντως 20+ λεπτά με συμπαίκτη αμυντικό τον 37-38 Allen κ αλλιώς πήγαινε πέρσι η άμυνα με τα λεπτά του Joel. Αν κ δεν νομίζω ότι χρειαζόταν επεξήγηση κάτι τέτοιο κ φάνηκε κ αναφέρθηκε μεσ'τη χρονιά. Με βάση αυτό κ ότι έδειχνε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτός κ η ομάδα του φέτος στην επίθεση είπα ότι περυσι φαινόταν περισσότερο αμυντικά..


Μπορείς να γράφεις ολόκληρο το "και" εδώ πάντως. Δε χρεώνεσαι με δεύτερο μήνυμα! laugh.gif

Εντάξει ποιόν θα διαλέξεις πάνω από τον LeBron στην αμυντική πεντάδα, τον George? Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση όσο δεν έχει αποσυρθεί ο πρώτος (να μην παραξηγηθεί το επίθετο tongue.gif ). Με περίπου 3 combined stl+blk μαζί με τα 7 αμυντικά ανά παιχνίδι είν' ευτό που λέμεν στη Φλόριδα, λοκ.

Τώρα ήθελα να ποστάρω κάτι στο ΚΟΥΙΖ.

Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ May 15 2013, 01:53 ) *
Εντάξει ποιόν θα διαλέξεις πάνω από τον LeBron στην αμυντική πεντάδα, τον George? Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση όσο δεν έχει αποσυρθεί ο πρώτος (να μην παραξηγηθεί το επίθετο tongue.gif ). Με περίπου 3 combined stl+blk μαζί με τα 7 αμυντικά ανά παιχνίδι είν' ευτό που λέμεν στη Φλόριδα, λοκ.

Εννοείς αν θα προτιμούσα 2 forwards πάνω από James ώστε αυτός να πήγαινε 2η αμυντική 5άδα; Όχι, θα ήταν άδικο για μένα με βάση τη χρονιά που έκανε. Θα προτιμούσες εσύ;
Σε σύγκριση με τον εαυτό του είπα ότι καθαρά αμυντικά τον προτιμώ ένα κλικ περισσότερο τη σεζόν 11-12 με την έννοια ότι κ οι προπονητές πέρσι τον βγάλαν πρώτο κ όχι φέτος-παρόλο που συνολικά φέτος νομίζω ήταν καλύτερος-επομένως αν του δίναμε κάποιο DPOY να'ταν το περσινό. Μην κουράζω όμως λέγοντας τα ίδια συνέχεια.. laugh.gif
captain charisma
http://nba.sport24.gr/article/2258322/pros...arlotte-hornets

εδω λεει οτι οι μπομπκατς θα μετονομαστουν σε χορνετς..δλδ θα εχουν την ιστορια των χορνετς?και οι πελικανς τι ιστορια θα εχουν?πολυ μπερδεμα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.