Help - Search - Members - Calendar
Full Version: LNB - [PRO A] - France
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4
Weekendman
Αρχιζουν οι ημιτελικοί και στα Γαλλικά πλέι-οφ με Σολέ-Γκραβελίν σήμερα και Νανσί-Βιλέρμπαν αύριο


Συνοπτικά οι προημιτελικοί ,σε παρένθεση η θέση στην κανονική περίοδο




Σολέ(1)-Λε Μαν(8) 2-0

Νανσί(2)-Τουλόν(7)2-1

Σαλόν(3)-Βιλερμπάν(6)1-2

Γκραβελίν(4)-Ροάν(5)2-1


Σίγουρα 2 άνθρωποι που θα χάρηκαν με την πρόκριση της Βιλερμπάν είναι ο Τόνι Πάρκερ και εγω(αγαπημένη μου Γαλλική ομάδα φέτος λόγω των κυρίων Γούολς και Τζέφερσον) ,η όποια Βιλερμπάν έκανε το break με τον Τζάκσον της...Ρόδου να επανεμφανίζεται μετα απο καιρό πετύχαινοντας 30 πόντους με ποσοστά κομπιούτερ 7/8 δίποντα,4/5 τρίποντα και 4/4 βολές!!!!
Weekendman
11 Ιουνίου στον Τελικό Σολέ και Νανσί


χθες...

QUOTE
04 | 06 | 2011 22:34
Η Νανσί στον τελικό!


Στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι η Νανσί επιβλήθηκε στο Ζαν Βεΐγ της Βιλερμπάν με 89-75 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος, για πέμπτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια! Η Νανσί για τον τίτλο θα "μονομαχήσει" με τη Σολέ.

Αληθινά «κούγκαρς» ήταν οι Ντάρντεν (22π.,9ρ.), Ακινγκμπάλα (16π.,17ρ.) και Ντιν (16π.,12ασ.). Για την Asvel πάλεψαν Ουόλς (14π.,6ρ.,8ασ.), Τίλι (17π.) και Τζάκσον (15π.).

http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...nans-telik.html


Όταν μια ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια δέχεται 109 και 89 πόντους όπως η Βιλερμπάν δεν την σώζει με τίποτα το αρκετό επιθετικό ταλέντο που έχει...

Η Νανσί πήρε διαφορά 20 πόντων ,προσπάθησε με μια ζώνη να επανέλθει η Βιλερμπάν έφτασε στα όρια σχεδόν της μονοψήφιας διαφοράς ,αλλά επειδή το έριξε στα σουτ και δεν έμπαιναν τα περισσότερα δεν δυσκολέυτηκε πολύ η Νανσί τελικά...

Τον Γουόλς όταν τον έβγαλε αλλαγή τον είδα να έχει μια έντονη διάθεση μουρμούρας...
Weekendman
QUOTE
11 | 06 | 2011 20:10
Η Νανσί εκθρόνισε τη Σολέ!



Επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του 2008, η Νανσί κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας, καθώς στον σημερινό τελικό στο Μπερσί επιβλήθηκε της Σολέ με 76-74! Το νικητήριο καλάθι πέτυχε ο Τζον Λίνεχαν λίγο πριν τη λήξη, με τον Μέχια να αστοχεί στο σουτ της απελπισίας! MVP ο Λίνεχαν, ο οποίος πέρυσι είχε στεφθεί πρωταθλητής με τη Σολέ!

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 42-43, 59-61, 74-76.
ΣΟΛΕ (Κουντέρ): Ρόμπινσον 4, Νέλσον 15, Βεμπόμπ 7, Ντιαρά 6, Κοζέρ 16 (4/5δ., 2/4τρ.), Αβντάλοβιτς 5, Φάλκερ 2 (9ρ., 4ασ.), Ντιπόρτ 2, Γκράντιτ 2, Μέχια 15 (4/13δ., 0/2τρ.).
ΝΑΝΣΙ (Μονσό): Μπαντιάνε 2, Ντάρντεν 10 (5ρ.), Λίνεχαν 15 (3/5τρ., 4ασ.), Μπριν 2, Γκραντ 12 (3/4τρ.), Τζόνσον, Ακινγκμπάλα 10 (7ρ.), Σάμνικ 15 (4/5δ., 1/1τρ.), Ντιν 10 (4ασ.).

· Στον τελικό που προηγήθηκε της ProB, η Ναντέρ επιβλήθηκε της Ντιζόν με 73-60 (Κάρτερ 22, Ντάνιελς 15π.,9ρ.,6ασ. – Μπινγκ 12π.,12ρ.).

http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...-ekrth-sol.html


Το πήρε η ομάδα του προπονητή που συνηθίζει να φορά κιτρινοκόκκινες γραβάτες(Athinaikos style...) ,συγχαρητήρια!(για την ομάδα όχι για την επιλογή γραβάτας...)

Weekendman
Και για όσους ενδιαφέρονται η περίληψη του τελικού...

http://www.lnbtv.net/?videos=4312
berry
QUOTE
H Nανσί το γαλλικό Σούπερ Καπ

Η Νανσί πήρε το γαλλικό Σούπερ Καπ, επικρατώντας στο σπίτι της 89-83 της Σαλόν. Ο Μπατούμ ηγήθηκε της Νανσί με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, δείχνοντας πως θα είναι το σημείο αναφοράς των πρωταθλητών Γαλλίας. Δίπλα του οι Ακινγκμπάλα (18π.) και Σούλερ (18π.). Απ’ τη Σαλόν ξεχώρισαν Σκιλμπ (19π.) και Ντιλέινι (19π.).

video : http://www.lnb.fr/fr/LNB-TV/1000003/Accueil


http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...s-suyperka.html
Zoys
Αν έχει κάποιος link για το Γαλλικό πρωτάθλημα θα το εκτιμούσα να με βοηθήσει λίγο γιατί δεν βρίσκω τίποτα.
benchwarmer
2η ηττα για την Βιλερμπαν του Τονι Παρκερ, που βρισκεται προς τα κατω της βαθμολογιας με 1-2 ρεκορ. Θετικο στοιχειο παντως οτι πρωτος της σκορερ ειναι ενας παιχτης που ειχε κανει τεραστια εντυπωση πριν μερικα καλοκαιρια στα ματς των μικρων εθνικων, ο Εντουιν Τζακσον, και που προς στιγμην ειχε φανει να μην κανει το ξεπεταγμα που περιμεναμε.
Στην κορυφη βρισκεται η αντιπαλος του Ολυμπιακου στην Ευρωλιγκα Νανσυ με 3-0, ενω ακολουθουν αρκετες ομαδες με 2-1, απο τις οποιες ξεχωριζουμε τη γνωστη μας απο την περσινη Ευρωλιγκα Σολε (οπου φετος αγωνιζεται και ο επιλεγμενος στο ντραφτ Τσαντλερ Παρσονς), την Λε Μαν του Αλεξ Ακερ και των αγαπημενων του Μεγιστου, Κοφι και Λομπαε-Καουντι, την Παρι του πρωτου σκορερ της λιγκας Ερικ Τσατφιλντ και του ΝΒΑερ Τζαβαντ Γουιλιαμς και την Ροαν που αγωνιζεται μεταξυ αλλων ενας απο τους αγαπημενους μου παιχτες του κολλεγιακου τα τελευταια χρονια, ο Ρικ Τζακσον του Σιρακιουζ (και εχει κοντα 11 ποντους και 8 ριμπαουντ σε μολις 20 λεπτα μεσο ορο).

QUOTE(Zoys @ Oct 14 2011, 21:21 ) *
Αν έχει κάποιος link για το Γαλλικό πρωτάθλημα θα το εκτιμούσα να με βοηθήσει λίγο γιατί δεν βρίσκω τίποτα.


Το επισημο σαιτ εννοεις? Εδω http://www.lnb.fr/ , και εχει και βιντεο-περιληψεις απο καποια ματς οπως βλεπω...



sacarame

QUOTE
Νίκη για Μπατούμ, ήττα για Πάρκερ

Η Χάβρη έχοντας για κορυφαίο τον Πόουπ Νίκολας (24π.) επικράτησεμε 77-68 της Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ (21π.), υποχρεώνοντάς την στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της.

Εύκολο έργο είχε η Νανσί του Νικολά Μπατούμ (19π.) απέναντι στην Παρί Λεβαλουά (82-64). Μετά από έξι αγωνιστικές η Νάνσι μετράει ισάριθμες νίκες και βρίσκεται στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος,

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
(11/11)Σολέ - Γκραβελίν 66-76
Στρασμπουρ - Ροάν 93-80
Ορλεάνς - Ορτέζ 98-62
Νανσί - Παρί Λεβαλουά 82-64
Ντιζόν - Ναντέ 72-66
Χάβρη - Βιλερμπάν 77-68
Σαλόν - Λε Μαν 99-91


Πηγή :superbasket.gr
Weekendman
Αφού το τόπικ είναι έρημο ας το αναζωγωνήσω με τρία βιντεοαφιερώματα στον Μπλέικ Σίλμπ(με ολίγη απ Ρότσεστί στο τρίτο βιντέακι)...

http://www.youtube.com/watch?v=8iQwOTIkAHk&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=2qurAAE2vX0&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=vvcq5hbp-xo&feature=plcp
benchwarmer
Κούπα για τη Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη, στο ιδιότυπο γαλλικό σούπερ καπ, που ο πρωταθλητής αναμετριέται με τον πρωταθλητή της Α2 blink.gif Η έκπληξη έγινε πάντως, και η Λιμόζ νίκησε την πρωταθλήτρια Σαλόν (από την οποία απουσίαζε πάντως ο Σέλντεν Γουίλιαμς) με 78-76 σε ένα συγκλονιστικό ματς. Περισσότερα όταν και εάν καταφέρω να βρω το ματς κάπου, πάντως από το boxscore http://195.56.77.56/n4/?fra_7309 , εκτός του ότι φυσικά ο Wanamaker θα είναι ο σταρ της ομάδας (και γενικά ένας παίχτης που ίσως ακουστεί αρκετά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια, αν αποφασίσει να μείνει εδώ), φαίνεται ήδη και το "εκνευριστικό" ροτέισιον χρονομέτρου του δράκου cool.gif , σε αντίθεση με την Σαλόν που ο Schilb έβγαλε 40λεπτο(!)

edit: Μετα απο ψαξιμο αποσαφηνηστηκε το μυστηριο, η Λιμοζ ηταν φιναλιστ του περσινου κυπελλου, το οποιο κατεκτησε (οπως και το πρωταθλημα) η Σαλον...
rchos
Ε αν βάζεις τον JBAM μόνο 12 λεπτά πως να κερδίσεις...

Πέρα από πλάκα πάντως η Λιμόζ δεν θα είναι κακή ομάδα φέτος.

Φυσικά το Γαλλικό είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια με 11 διαφορετικές ομάδες πρωταθλήτριες τα τελευταία 20 χρόνια ενώ τα τελευταία 10 8 ομάδες διαφορετικές. οπότε δεν κάνει εντύπωση αν η Λιμόζ πάει ψηλά.
benchwarmer
QUOTE(rchos @ Sep 20 2012, 23:55 ) *
Ε αν βάζεις τον JBAM μόνο 12 λεπτά πως να κερδίσεις...


Βγηκε με φαουλ ο Ζμπαμ στα 12 λεπτα, και πολυ εκατσε βασικα tongue.gif

Βρηκα και ειδα το ματς, για τη Σαλον περαν του Schilb που ειναι παιχταρας, οι υπολοιποι φανηκαν αρκετα λιγοι για ομαδα που θα ειναι στην Ευρωλιγκα. Τεσπα αναλυτικα για αυτους οταν ερθει η ωρα wink.gif

Η Λιμοζ τωρα.. Κατ' αρχας ο δρακος δεν εχει χασει στο ελαχιστο τις συνηθειες του.. Πισω 10 ποντους στην 1η περιοδο, πουθενα ταιμ αουτ tongue.gif Οσον αφορα το ροστερ τωρα, τα 4 γκαρντ (Gomis, Wanamaker, McAlarney και Τσαμης) ειναι ολα πολυ δυνατα. Ο Γκομι με τον Τσαμη ξεκινησαν, αλλα δεν ειχε καποια ιδιαιτερη σημασια αυτο, ο Wanamaker ειναι ο go-to guy. Διαχωρισμος σε ασους και δυαρια επιθετικα επισης δεν υπηρχε, τα ιδια plays ετρεχαν. Ο McAlarney βεβαια ειναι παιχτης με κυριο προσον το σουτ, αλλα προς το παρον δεν ειδα καποιο ειδικο play για να βγει απο σκριν να σουταρει (και ξερωντας τον δρακο, δεν προκειται και να δουμε). Απο το 3 και πανω ομως, τα πραγματα (μπασκετικα) ειναι αρκετα πιο δυσκολα. O Desroses ξεκινησε πανω στον Schilb, φορτωθηκε με φαουλ και δεν τον πολυειδαμε μετα, ο Mipoka με τον Boungou Colo ειναι κλασικα γαλλικα κριαρια 3-4αρια, χωρις σουτ, χωρις μεγαλη αντιληψη παιχνιδιου, αλλα με απιστευτα αθλητικα προσοντα (παντως στο συγκεκριμενο ματς το τελικο ισοζυγιο ηταν πολυ θετικο και για τους δυο τους), ο Bavcic φανηκε πολυ βαρυς και ανετοιμος, ενω στο 5 ο μεν Walker εχει προσοντα και καλα τελειωματα, αλλα στην (ομαδικη) αμυνα ηταν χαμενος στο διαστημα, ο δε Zerbo μπορει ανετα να αρχισει μια νεα καριερα σε καποιο αλλο αθλημα (ριψεις κατα προτιμηση). Εχω διαβασει οτι ο Γιαννακης ψαχνει εναν ακομη ψηλο, αλλα δεν εχω καταλαβει αν εννοει τον Walker (που ειναι ακομα υπο δοκιμη), η και αλλον επιπλεον. Σε μια τετοια περιπτωση, ο Ντικουδης η ακομα και ο Κακιουζης θα εδιναν το στοιχειο που λειπει αυτη τη στιγμη, δηλαδη το μπασκετικο IQ απο το 3 και πανω.
Zoys
QUOTE(benchwarmer @ Sep 22 2012, 18:25 ) *
Εχω διαβασει οτι ο Γιαννακης ψαχνει εναν ακομη ψηλο, αλλα δεν εχω καταλαβει αν εννοει τον Walker (που ειναι ακομα υπο δοκιμη), η και αλλον επιπλεον.


QUOTE
Η Λιμόζ για τον ψηλό που θέλει, κάλεσε τον Ρέντα Ραλίμι. Ο γνώριμός μας Μαροκινός σέντερ (30χρ., 2.13μ.) θα περάσει από το …μικροσκόπιο του Γιαννάκη και εφόσον ικανοποιήσει, θα κερδίσει μια θέση στο ρόστερ.

basketnet.gr
benchwarmer
Πρεμιέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, και πρώτη νίκη για τη Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη με 68-70 στην έδρα της Ναντέρ, με πρώτο σκόρερ των ΜακΆλαρνι και γενικά όλο το κουπί να το τραβάει η περιφέρεια της και τους ψηλούς να είναι σε καθαρά συμπληρωματικό ρόλο, όπως άλλωστε και αναμενόταν.
Εντύπωση επίσης προκαλεί η ήττα της Σαλόν (που θα μετάσχει στην Ευρωλίγκα) εντός έδρας από τη Βιλερμπάν, όπως και της τρίτης πέρυσι Σολέ από την Ντιζόν που ήταν στην ουρά της βαθμολογίας, αποτελέσματα που αποδεικνύουν ότι το γαλλικό πρωτάθλημα είναι το πιο απρόβλεπτο της Ευρώπης.
Κλείνοντας, μια ομάδα που φαίνεται πως θα πάει αρκετά καλά φέτος είναι και η Παρί, που κέρδισε την Ορλεάν με 18 πόντους διαφορά, με την τετράδα Diot-Albicy-Sean May-Jawad Williams να παίζει 32+ λεπτά και να κάνουν όλοι από 22 ως 24 ranking..
benchwarmer
Τέλος 1ου γύρου, και έχουμε 4 ομάδες να προηγούνται με 10-5 και 2 να έπονται με 9-6 (το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο...).
Στο 10-5 είναι:
η Paris-Levallois, με την φοβερή τετράδα Albicy, Diot, Jawad Williams και βέβαια Sean May (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος)
η Le Mans του Khalid El Amin, καθώς και τον φίλων μας Charles Lombahe-Kahudi και Alain Koffi (με την απαραίτητη προφορά Χάτζη')
η Gravelines, με νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Kennedy Winston και πρώτο σκόρερ έναν παίχτη που ίσως απασχολήσει μεγαλύτερες ομάδες του χρόνου, τον 23χρονο γκαρντ Dwight Buycks (18 πόντοι με πάνω απο 50% ευστοχία)
και η Strasbourg, με πρώτο σκόρερ τον Ajinca, ηγέτη τον Ricardo Greer (13π-8ρ-5α) και επίσης στο ρόστερ της ένα από τα πουλέν μου απο το κολλεγιακό, τον John Shurna (10π-4ρ με 51% στα τρίποντα)
Ενώ με 9-6 είναι:
η Chalon, την οποία είδαμε στην Ευρωλίγκα
και η ΑSVEL, με πρώτο σκόρερ και ηγέτη τον Edwin Jackson, που περιμένουμε επιτέλους να κάνει το βήμα παραπάνω..

Η Limoges του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι αμέσως μετά, μαζί με αρκετές ακόμα ομάδες, με ρεκόρ 7-8. Η περιφέρεια είναι καλή, με Wanamaker-McAlarney-Τσάμη, αλλά κοντά στο καλάθι υπήρχε πρόβλημα, γι αυτό και αποκτήθηκε πριν ένα μήνα o Jon Brockman, μια πολύ καλή επιλογή για τα δεδομένα της Limoges, ενώ έγινε και αλλαγή σέντερ, από τον Ty Walker στον Trent Plaisted. Στόχος σε πρώτη φάση η 8άδα και τα πλέι-οφ, όπου εάν δέσει το ρόστερ έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει κάποιες από τις παραπάνω ομάδες.
SG3ptshooter
Έκανε καλό ματς στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στα παρκέ ο φίλος μου Shuler, με 17π και 6/8 απ' τον πάγκο απέναντι στην πρωτοπόρο Strasbourg. Οι μισοί βρίσκονται στο βαρετό recap του αγώνα. Χρειάζεται την ενίσχυση η Nancy που βρίσκεται πολύ χαμηλά χωρίς τον Αμερικάνο, στο 7-12, μια νίκη κάτω κι απ' τη Limoges ακόμα...
benchwarmer
Ώρα ημιτελικών και στη Γαλλία, με τα ζευγάρια να είναι Σαλόν-Ναντέρ και Στρασμπούρ-Βιλερμπάν

Η Ναντέρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε το #1 της κανονικής περιόδου Γκραβελέν και αντιμετωπίζει τώρα τη γνωστή μας από την Ευρωλίγκα Σαλόν, που βέβαια κι αυτή είχε τερματίσει μόλις 4η στην κανονική περίοδο.
Το άλλο ζευγάρι είναι κι αυτό αρκετά ενδιαφέρον, με τη Στρασμπούρ του Αζινκά (και τις προσωπικής αδυναμίας που ακούει στο όνομα Ricardo Greer) να αντιμετωπίζει την Βιλερμπάν του Έντουιν Τζάκσον (ο οποίος έκανε επιτέλους την breakout season που περιμέναμε εδώ και 2-3 χρόνια).
Weekendman
Ομάδες που να τερματίζουν πρώτες και να χάνουν στα προημιτελικά θυμάμαι πρόχειρα στην Ισπανία την Ρεάλ του 2007-2008 και στην Γερμανία την Όλντερμπουργκ του 2009-2010 , ομάδα όμως όπως η Γκραβελίν που να τερματίζει 2 συνεχομένες φορές στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και να αποκλείεται και τις 2 φορές στα προημιτελικά αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ ξανά στην Ιστορία του Ευρωπαικού μπάσκετ!


tuareg
δεν εβρισκα το τοπικ του Γιαννακη και το βαζω εδω
ο hoopfellas λεει οτι ζηταει απο τη λιμοζ 1,5 μυριο (εκ των οποιων τα 990 για ηθικη βλαβη και διαφυγοντα κερδη)
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr...location=stream
Zoys
Ματσάρα το Βιλερμπάν-Στρασμπούργκ. 82-86 νίκησε η ομάδα του Κολέ σπάζοντας μια από τις πιο ισχυρές έδρες της λίγκας και ματσάροντας την γκέλα στην προηγούμενη αγωνιστική που σαν επανάληψη των περυσινών τελικών ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ναντέρ. Γενικά πάντως και από τις δύο ομάδες βλέπω ισχυρά ρόστερ με βάθος και δικαιολογημένα συμπεριλαμβάνονται στα μεγάλα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος- αν μπορούμε δηλαδή να μιλάμε για φαβορί στην πιο απρόβλεπτη λίγκα της Γαλλίας. Πιο συγκροτημένη η Στρασμπούργκ, πιο εκρηκτική η Βιλερμπάν, αμφότερες ομάδες τίτλου.

Πάμε όμως στα πραγματικά σοβαρά.
Η απόδοση του μεγάλου Μάρκο Κέσελ(j)!! 15 πόντοι με 3/6 τρίποντα ο Σέρβος.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στο τελευταίο τρίλεπτο με το επιθετικό φάουλ και το τούβλο από τα 6,75 αποτέλεσε μάλλον αρνητικό παίκτη για την Άσβελ, αλλά κρατάμε τη στατιστική του εικόνα γιατί η αντεπίθεση του Μάρκο τώρα ξεκινά!

icon_drunk.gif

Highlight man του αγώνα ο Τράβις Λέσλι της Βιλερμπάν. 28 περίπου δεύτερα πριν το τέλος σημειώνει αυτοκρατορική (δεν κρατήθηκα) τάπα στον Τιμ Αμπρομάιτις, χωρίς όμως να αρκεί αυτό για τους γηπεδούχους. Ο ίδιος παίκτης έβαλε υποψηφιότητα νωρίτερα στο ματς για τη διεκδίκηση του καρφώματος της χρονιάς με ένα μεγαλειώδες slam dunk μπροστά στον Αζινκά.
Zoys
QUOTE(Zoys @ Oct 8 2013, 23:57 ) *
Highlight man του αγώνα ο Τράβις Λέσλι της Βιλερμπάν. 28 περίπου δεύτερα πριν το τέλος σημειώνει αυτοκρατορική (δεν κρατήθηκα) τάπα στον Τιμ Αμπρομάιτις, χωρίς όμως να αρκεί αυτό για τους γηπεδούχους. Ο ίδιος παίκτης έβαλε υποψηφιότητα νωρίτερα στο ματς για τη διεκδίκηση του καρφώματος της χρονιάς με ένα μεγαλειώδες slam dunk μπροστά στον Αζινκά.



blink.gif
Zoys
Triple post, αλλά θα επιμείνω γαλλικά. biggrin.gif

Ματσάρα έγινε στο Στρασβούργο. Στο παιχνίδι που έκλεισε την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος η τοπική ομάδα ηττήθηκε με 75-81 από την Σολέ. Με το σπουδαίο αυτό διπλό η Σολέ ανήκει στο κλειστό κλαμπ των αήττητων ομάδων της λίγκας μαζί με Ορλεάν και Ναντέρ, με τους Πρωταθλητές να βρίσκονται μάλιστα στο 5-0 με ένα ματς περισσότερο.

Σολέ: Τρελ(λλλ)άθηκα με την εξαιρετική εμφάνιση του Lamayn Wilson ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους με 3/4 δίποντα και 5/7 τρίποντα!! Ο έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ έχει μ.ό. στα πρώτα ματς 15,5 πόντους και έχει αποδειχθεί λίρα 100 παρ' ότι σουτάρει και ορισμένα τραβηγμένα που σήμερα πάντως του βγήκαν και με το παραπάνω. Συμπαραστάτης ο επίσης έμπειρος combo guard John Cox που σημείωσε άλλους 21 πόντους. Ο Stoglin που μας στυστήθηκε στα μέσα της περσινής σεζόν με τη φανέλα του Ηλυσιακού (στην παραμονή του οποίου στην Α1 βοήθησε τα μέγιστα) ήταν ουσιαστικός με 20 πόντους. Αθόρυβα σχεδόν σκόραρε τόσο πολύ, είχε 8/8 βολές. Για τον Stoglin πάντως και το αλέγκρο στυλ του δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστό πρωτάθλημα από αυτό των Γάλλων. Από το πρώτο ματς παίζει σαν να γνωρίζει τη λίγκα χρόνια

Στρασβούργο: Το πάλεψαν, αλλά έχασαν από μια πιο φορμαρισμένη και ξεκούραστη ίσως ομάδα οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Κολέ έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 3-2 παρ' ότι είναι καλή ομάδα - προσωπικά τη θεωρώ πολύ καλύτερη της Ναντέρ. Ο Ajinca είχε στήσει πάρτι κανονικό στο ζωγραφιστό της Σολέ (22 π. 9 ριμπ.), ο Ricardo Greer που φαίνεται πως μελετά βίντεο με τα ποσταρίσματα του Στράτου Περπέρογλου είχε 14 πόντους και ο αγαπημένος μου παίκτης από την ομάδα, ο Kevin Murphy ήταν θετικός με 13 πόντους. Το πρόβλημα ήταν ο άφαντος Campbell όσο κι αν προσπάθησε να τον καλύψει ο φιλότιμος Leloup (10 πόντοι). Νομίζω ότι από τη στιγμή που θα κλείσει το κεφάλαιο Ευρωλίγκα θα βρουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα πατήματα τους οι παίκτες του Στρασβούργου.
Weekendman
Οι πρώτες θέσεις στην κανονική περίοδο των σαιζόν 11-12 και 12-13 δεν έφεραν ιδιαίτερο γούρι και όφελος για την Γκραβελίν. Να δούμε μήπως τώρα που ξεκινάει αντίστροφα την σαιζόν ,απο τον πάτο της βαθμολογίας με 1 νίκη και 4 ήττες , αν η τελική κατάληξη είναι καλύτερη.

Τουλάχιστον με Σαλόν και Βιλερμπάν έχει παρέα σε ομάδες μεγάλα ονόματα εκεί στα χαμηλά...
Zoys
Είμαι σίγουρος πια. Η Χάβρη είναι μακράν από τη δεύτερη η πιο ανισόρροπη ομάδα στην Ευρώπη. Μην το πάμε μακριά, μόνο τα τελευταία δύο αποτελέσματα της να διαβάσει κανείς το καταλαβαίνει. Ήττα εντός έδρας από τη Λιμόζ με 47-74 και στην επόμενη αγωνιστική νίκη με 88-76 επί της Νανσί. Μάλιστα, το σκορ του χθεσινού μας με αντίπαλο τη Νανσί είναι μαγική εικόνα σχετικά με την ευκολία που επικράτησε η ομάδα του λιμανιού (έτσι μεταφράζεται το όνομα της, είναι μάλλον τα κρυφά ερυθρόλευκα αδέρφια μας 69.gif ) αφού στο ημίχρονο προηγούταν με 49-28! Η επόμενη αγωνιστική θα τη βρει στην έδρα της Βιλερμπάν, όλα τα περιμένω, αλλά λογικά θα χάσει αφού η Βιλερμπάν και καλή έδρα έχει και σε φόρμα είναι παρ' ότι είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία.
tsitum
Για να ξερουμε για τα συμβολαια και τα οικονομικα μεγεθη σε καθε χωρα παραθετω τους πιο ακριβοπληρωμενους παιχτες του γαλλικου πρωταθληματος για τη σεζον 2013/14.
Τα στοιχεια τα πηρα απο το http://www.sportune.fr.

1. Sean May Paris Levallois 275.000€
1=. Jawad Williams Paris Levallois 275.000€
3. Alexis Ajinça Strasbourg 230.000€
4. Adrien Moerman Limoges 220.000€
5. Amara Sy Asvel 215.000€
6. Jon Brockman Chalon 200.000€
7. DaShaun Wood Le Mans 190.000
8. Charles Kahudi Le Mans 180.000€
8=. Daniel Ewing Paris Levallois 180.000€
8=. Saer Sene Antibes 180.000€
8=. Ricardo Greer Strasbourg 180.000€
natouralistis
QUOTE (tsitum @ Dec 17 2013, 23:13 ) *
Για να ξερουμε για τα συμβολαια και τα οικονομικα μεγεθη σε καθε χωρα παραθετω τους πιο ακριβοπληρωμενους παιχτες του γαλλικου πρωταθληματος για τη σεζον 2013/14.
Τα στοιχεια τα πηρα απο το http://www.sportune.fr.

1. Sean May Paris Levallois 275.000€
1=. Jawad Williams Paris Levallois 275.000€
3. Alexis Ajinça Strasbourg 230.000€
4. Adrien Moerman Limoges 220.000€
5. Amara Sy Asvel 215.000€
6. Jon Brockman Chalon 200.000€
7. DaShaun Wood Le Mans 190.000
8. Charles Kahudi Le Mans 180.000€
8=. Daniel Ewing Paris Levallois 180.000€
8=. Saer Sene Antibes 180.000€
8=. Ricardo Greer Strasbourg 180.000€


Αν όντως έτσι είναι που προφανώς έτσι θα είναι, δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω, έχω πάθει πλάκα.. Ο βασικός σέντερ της ομάδας που πήρε το eurobasket το καλοκαίρι και με θητεία στο NBA αμείβεται με 230 χιλιάρικα; Την ώρα που όλοι οι ψηλοί της Ελλάδος θεωρούν μικρό ένα συμβόλαιο της τάξης των 500.000 και αξιώνουν γύρω στο 1 μύριο, μου κάνει πραγματικά εντύπωση η αμοιβή του Ajinça.
Zoys
Τεράστια εμφάνιση από τον Paul Harris στην νίκη της Νανσί επί της Λιμόζ (85-64) σε ένα ματς που η Λιμόζ παρ' ότι στάθηκε αξιόμαχη έριξε λευκή πετσέτα στην 4η περίοδο με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Harris λοιπόν έκανε μεγαλοπρεπές ματς με αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα ξεπερνώντας την επίδοση των 28 πόντων της 2η αγωνιστικής: 30 πόντοι με 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα , 7/10 βολές! Σε πολύ καλή βραδιά επίσης οι Nichols και Hannah που ακολούθησαν διευκολύνοντας την τελική επικράτηση με 17 πόντους έκαστος.

Η Νανσί πάντως βρίσκεται στο τέλος της 17ης αγωνιστικής στην 7η θέση με 10-7 με την Λιμόζ να προπορεύεται με 11-6 και ένα ματς λιγότερο. Στις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης βρίσκεται η Ντιζόν (12-5) με την έδρα "μπετόν" η οποία είναι ισόβαθμη με την Ορλεάν (του πρώην παίκτη του Ικάρου McAlarney που κάνει και τρομερή χρονιά με 15,1 πόντους) που έχει ίδιο ρεκόρ. Αμφότερες οι δύο ομάδες αποτελούν έκπληξη με την μέχρι τώρα πορεία τους, έκπληξη όμως δεν αποτελεί η γραμμή της ζώνης υποβιβασμού στην οποία βλέπουμε χαμηλά τις Χάβρη και Αντίμπ με ρεκόρ 3-14 και την Ροάν λίγο πιο πάνω με 5 νίκες.

Το βρίσκω εξαιρετικά τζογαδόρικο με την υπάρχουσα βαθμολογία και την δεδομένη αλλοπρόσαλλη φύση της γαλλικής λίγκας να δώσει κανείς προγνωστικά για τα play-off και τον Πρωταθλητή. Ομάδες που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν λόγω ρόστερ είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας οπότε για ακόμα μια χρονιά όλα γίνονται.
Weekendman


Ο Άντερσεν καταρρίπτει τις δικαιολογίες περί μη ετοιμότητας και αναγκαίου χρόνου προσαρμογής για τους παίκτες που κάνουν πρεμιέρα με την νέα ομάδα τους...
Weekendman
Να μάζευε η Βιλερμπάν και κανένα αμυντικό ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Σαλον καλά θα ήταν...
Weekendman
Ο πιο ωραίος τρόπος για να στείλεις ένα παιχνίδι στην παράταση...

benchwarmer
1η ομάδα στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 20-10 (και 8η με 17-13), μόνο στη Γαλλία αυτά.

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ είναι:

Στρασμπούρ-Σαλόν
Λιμόζ-Βιλερμπάν
Λεμάν-Ντιζόν
Νανσί-Παρί

Με τέτοιες ελάχιστες διαφορές είναι πολύ δύσκολο να πούμε για φαβορί.
Η Στρασμπούρ είναι διαφορετική από αυτήν που είδαμε στην Ευρωλίγκα, με Άντερσεν και Θόρντον αντί Αζινσά και Μέρφι, και τον Ντιό σε σαφώς καλύτερη κατάσταση.
Η Σαλόν με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, AJ Slaughter και άλλους ενδιαφέροντες παίχτες όπως τον Κρις Τζόσεφ με πέρασμα από το ΝΒΑ αλλά και τον Κλιντ Καπελά που αναμένεται ψηλά στο φετινό ντραφτ.
Η Λιμόζ με τον γνωστό μας Άλεξ Άκερ, αλλά και τον Μόερμαν που είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις πέρυσι με την Μπιλμπάο και που η μεταγραφή του στην Λιμόζ φάνηκε περίεργη και "πισογύρισμα" αρχικά.
H Βιλερμπάν, με την παιχτάρα Έντουιν Τζάκσον επιτέλους σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τον φίλο μας Μάρκο Κέσελι αλλά και εσχάτως με Νεοζηλανδική βοήθεια τον Τόμας Αμπερκρόμπι (και κάπου εδώ νομίζω γίνεται εμφανής η προτίμησή μου)
Η Λεμάν του Deshawn Wood, του παλιού γνώριμου Reyshawn Terry αλλά και των (με την απαραίτητη προφορά) Kahudi και Koffi
H Ντιζόν για την οποία δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον να πω, αλλά δεν λέει κάτι αυτό, κανείς δεν ξεχνάει τι έκανε η Ναντέρ από το πουθενά πραγματικά πέρυσι.
Η Νανσί με δίδυμο ψηλών τους Πιετρούς-Φάλκερ των 2.01, όχι βέβαια ότι οι άλλες ομάδες της χώρας φημίζονται για τα ύψη τους.
Και τέλος η Παρί με ηγέτη πλέον τον Μπλέικ Σιλμπ, που μετά το πέρασμα από τον Αστέρα επέστρεψε στο πρωτάθλημα που του ταιριάζει.

Fun fact: Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κατακτήσει τον τίτλο 9 διαφορετικές ομάδες.
gspara
Eντυπωσιακο 4ο δεκαλεπτο για τη Σαλον και νικη επι της Στρασμπουρ 91-81.
Αμφιρροπο μεχρι τοτε το ματς,αλλα η Σαλον πιεσε στην αμυνα και μετετρεψε το 62-64 αν θυμαμαι καλα σε 79-66 και στο τελος εδωσε σοου με αιφνιδιασμους και καρφωματα.
Ο AJ Slaughter πρεπει να χτυπησε 25αρα.Ολα τα λεφτα στο γκαζωμα ο εντυπωσιακος Capela,πολυ καλος ο Aboudou.
Απο την Στρασμπουρ μου αρεσε ο Toupane.
Weekendman
QUOTE(gspara @ May 14 2014, 23:19 ) *
Eντυπωσιακο 4ο δεκαλεπτο για τη Σαλον και νικη επι της Στρασμπουρ 91-81.
Αμφιρροπο μεχρι τοτε το ματς,αλλα η Σαλον πιεσε στην αμυνα και μετετρεψε το 62-64 αν θυμαμαι καλα σε 79-66 και στο τελος εδωσε σοου με αιφνιδιασμους και καρφωματα.
Ο AJ Slaughter πρεπει να χτυπησε 25αρα.Ολα τα λεφτα στο γκαζωμα ο εντυπωσιακος Capela,πολυ καλος ο Aboudou.
Απο την Στρασμπουρ μου αρεσε ο Toupane.


Και μια μικρή γεύση απο το συγκεγκριμένο ματς έστω και σε μορφή live streaming...

Weekendman
Ο τρίτος και τελευταίος προημιτελικός μεταξύ Στρασβούργου και Σαλόν...

SG3ptshooter
QUOTE
[1:50:11 μμ] SG 3ptshooter: http://www.eurobasket.com/France/basketbal...p?NewsID=361358
[1:50:23 μμ] SG 3ptshooter: δλδ το επιθετο του ειναι: Πουτ*να εισαι χοντρη;


biggrin.gif

Δεν έχει ανέβει κλιπ του 50 ranking Edwin Jackson με τη Roanne.
SkyFall
QUOTE (SG3ptshooter @ May 19 2014, 13:29 ) *
biggrin.gif

Δεν έχει ανέβει κλιπ του 50 ranking Edwin Jackson με τη Roanne.


παραπληροφόρηση. 47. τον παρακολουθείς? άμυνα παίζει? καλό παιδί είναι?
http://basket-ballworld.fr/les-highlights-...on-face-roanne/
SG3ptshooter
QUOTE(SkyFall @ May 20 2014, 11:51 ) *
παραπληροφόρηση. 47. τον παρακολουθείς? άμυνα παίζει? καλό παιδί είναι?

Eδώ έλεγε 50. Υπάρχει στο χάρτη απ' όταν ήταν στις μικρές Εθνικές της Γαλλίας απέναντι σε Σλούκα, Παππά κλπ, είναι και στην προεπιλογή για το Mundobasket. Κανένας Γάλλος δεν είναι καλό παιδί, αλλά τι σημασία έχει αν τον έχουν δεσμευμένο μέχρι το 2016 και περιμένουν το buy out; tongue.gif Επίσης έγινε λέει ο πρώτος γηγενής scoring champion του Γαλλικού πρωταθλήματος μετά το 1975.


http://www.lnb.fr/fr/Pro-A/200006/Joueurs/...2/Edwin-Jackson
SkyFall
τον θυμάμαι στις μικρές εθνικές, έπαιζε στα γκαρ μαζί με Antoine Diot. Βρωμόπαιδο δλδ? χειρότερος του Παππά που του έδειχνε τα @@ μετά τον τελικό? (μπορεί να κάνω και λάθος τελικό εδώ)
SG3ptshooter
QUOTE(SkyFall @ May 20 2014, 13:43 ) *
τον θυμάμαι στις μικρές εθνικές, έπαιζε στα γκαρ μαζί με Antoine Diot. Βρωμόπαιδο δλδ? χειρότερος του Παππά που του έδειχνε τα @@ μετά τον τελικό? (μπορεί να κάνω και λάθος τελικό εδώ)

Παρότι δεν έχω άρει τη στήριξή μου απ' τη λογική του να υπάρχει ο Παππάς στον ΠΑΟ, η ειδοποιός διαφορά τους αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Γάλλος δεν τιμά με ίδιο ζήλο τα μελομακάρονα. tongue.gif
SteveNashidis
Strasbourg vs Nancy 28-27 (2ο δεκάλεπτο). Πολύ καλή κυκλοφορία από τους γηπεδούχους! Το σκορ είναι κοντά και προβλέπεται καλό ματσάκι μέχρι τέλους !
Zoys
Η Dijon είναι η φετινή Nanterre;

Καθηλωτικό ματς το Strasbourg-Nancy. Πολύ σκληρή (και εύστοχη με 5/7 τρίποντα στην 4η περίοδο) η Νανσί για να πεθάνει. Το Στρασβούργο προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον Andersen δίνοντας του μπάλες στο ποστ. Ο Αυστραλός όμως έκανε λάθος στην τελευταία φάση δίνοντας την ευκαιρία στον Banks (13 π.) να πετύχει ακόμα ένα κρίσιμο καλάθι στον αιφνιδιασμό δίνοντας προβάδισμα στην Nancy.

edit: Banks με νέα τριποντάρα (και επίδειξη μούσκουλων όπως θα θυμούνται και οι φίλοι του Παναθηναϊκού) φαίνεται να κάνει το αποφασιστικό βήμα της Nancy για το διπλό. 87-89.
Weekendman
QUOTE(Zoys @ May 20 2014, 23:05 ) *
Καθηλωτικό ματς το Strasbourg-Nancy. Πολύ σκληρή (και εύστοχη με 5/7 τρίποντα στην 4η περίοδο) η Νανσί για να πεθάνει. Το Στρασβούργο προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον Andersen δίνοντας του μπάλες στο ποστ. Ο Αυστραλός όμως έκανε λάθος στην τελευταία φάση δίνοντας την ευκαιρία στον Banks (13 π.) να πετύχει ακόμα ένα κρίσιμο καλάθι στον αιφνιδιασμό δίνοντας προβάδισμα στην Nancy.

edit: Banks με νέα τριποντάρα (και επίδειξη μούσκουλων όπως θα θυμούνται και οι φίλοι του Παναθηναϊκού) φαίνεται να κάνει το αποφασιστικό βήμα της Nancy για το διπλό. 87-89.


SteveNashidis
Limoges vs Dijon Basket 32-41 στο ημίχρονο.

Highlight στο παιχνίδι το χαμένο lay-up(!!!!) του Αndre Harris tongue.gif
Zoys
Ρεσιτάλ της Limoges στο ξεκίνημα του 5ου ματς στην σειρά με την Dijon. 26-7 ένα τρίλεπτο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου! Λέτε να καθαρίσει νωρίς εδώ η μπουγάδα;
Weekendman
Η Λιμόζ πήρε το ματς ,και επέστρεψε σε τελικό πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από το 2000. Να δούμε, αν η Νανσί ξεπεράσει το σοκ του τελευταίου ημιτελικού ,στον οποίο έκανε δώρο την νίκη, που θα την έστελνε και αυτήν στον τελικό...

Zoys
Εκρηκτική η Limoges στο πρώτο ημίχρονο με πολύ δυνατή άμυνα που έχει βάλει δύσκολα στην γηπεδούχο. Ο Boungou Colo είναι πραγματικός μαχητής στο σημερινό παιχνίδι και ίσως ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ αυτή τη στιγμή ενώ ιδιαίτερα χρήσιμα τα 2/2 τρίποντα του Andersen για το Στρασβούργο που έδωσαν κάποιες ανάσες στο σκορ, αλλά μόνο το περιφερειακό σουτ του Αυστραλού δεν μπορεί να δώσει και την νίκη. Το άγχος είναι πια στην πλευρά του Στρασβούργου με το σκορ στο 26-38 και αν δεν δούμε ριζική αλλαγή στην εικόνα τους η απειλή του break από το 1ο ματς δεν θα είναι μακριά.
Weekendman
QUOTE(Zoys @ May 31 2014, 17:33 ) *
Εκρηκτική η Limoges στο πρώτο ημίχρονο με πολύ δυνατή άμυνα που έχει βάλει δύσκολα στην γηπεδούχο. Ο Bongou Colo είναι πραγματικός μαχητής στο σημερινό παιχνίδι και ίσως ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ αυτή τη στιγμή ενώ ιδιαίτερα χρήσιμα τα 2/2 τρίποντα του Andersen για το Στρασβούργο που έδωσαν κάποιες ανάσες στο σκορ, αλλά μόνο το περιφερειακό σουτ του Αυστραλού δεν μπορεί να δώσει και την νίκη. Το άγχος είναι πια στην πλευρά του Στρασβούργου με το σκορ στο 26-38 και αν δεν δούμε ριζική αλλαγή στην εικόνα τους η απειλή του break από το 1ο ματς δεν θα είναι μακριά.


http://www.lnb.fr/fr/LNB-TV/1000002/Video/...ourg-vs-Limoges
Zoys
Μετά και το κλέψιμο που οδήγησε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Boungou Colo στα 28'' πριν το τέλος και αυτό το ματς πηγαίνει στην Limoges (67-71) που παίζει πιο αποφασιστικά και ψυχωμένα σε αυτούς τους τελικούς και αξίζει σαφώς με το προβάδισμα με 2-0 να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο. Και με δύο break συνεχόμενα παρακαλώ.

Παρά την επίδειξη κλάσης του Andersen (17 π.), υπερίσχυσε η καταλυτική παρουσία του πρώην ερυθρόλευκου Acker, αλλά και του Reynolds που πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας.

Weekendman
QUOTE(Zoys @ Jun 2 2014, 23:08 ) *
Μετά και το κλέψιμο που οδήγησε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον Boungou Colo στα 28'' πριν το τέλος και αυτό το ματς πηγαίνει στην Limoges (67-71) που παίζει πιο αποφασιστικά και ψυχωμένα σε αυτούς τους τελικούς και αξίζει σαφώς με το προβάδισμα με 2-0 να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο. Και με δύο break συνεχόμενα παρακαλώ.

Παρά την επίδειξη κλάσης του Andersen (17 π.), υπερίσχυσε η καταλυτική παρουσία του πρώην ερυθρόλευκου Acker, αλλά και του Reynolds που πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας.


Πάει να χαραμίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πλεονέκτημα έδρας η Στρασμπούργκ, και πάνε τζάμπα και οι καλές προσθήκες που έγιναν στην διάρκεια της σαιζόν με Θόρτον,Άντερσεν και την πιο πρόσφατη τον Ανοσίκε. Έστω και αν ο τελευταίος δεν τα πάει και πολύ καλά μέχρι στιγμής...

SG3ptshooter
Δέκα μέρες να παίζανε δεν έπαιρνε πρωτάθλημα η Strasbourg.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.