Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Finals Game 6
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2013
Pages: 1, 2, 3
captain charisma
ρε ποποβιτς μου κοστισες τις καλοκαιρινες διακοπες μου!!!!κανε φαουλ ρε φιλε στη τελευταια φαση!!! angry_red.gif angry_red.gif
morfi
QUOTE(AZ1980 @ Jun 19 2013, 07:22 ) *
Ωραίο παιχνίδι, αλλά αυτή την αυτοκτονία να είσαι τρεις πόντους μπροστά λίγα δεύτερα πριν το φινάλε και να αφήνεις τον άλλον να ρίχνει τρίποντα, εγώ δε την καταλαβαινω. Εντάξει, ξέρω, "έτσι γίνεται στο ΝΒΑ", αλλά εγώ το θεωρώ μέγιστη βλακεία. Γενικότερα άλλωστε, όσο υπερέχει το ΝΒΑ του ευρωπαικού μπάσκετ σε αθλητικά προσόντα/ατομική κατάρτιση παικτών, άλλο τόσο υστερεί στον τομέα της τακτικής, αλλά και της ικανότητας παικτών/προπονητών να σκέφτονται καθαρά στα δύσκολα. Όποτε η μπάλα καίει σε έναν αγώνα ΝΒΑ βλέπει κανείς τη μια κακή επιλογή να διαδέχεται την άλλη, ακόμα κι από τους καλύτερους παίκτες... Οι ομάδες αυτές σε εγκεφαλικό επίπεδο - όταν βρίσκονται σε κατάσταση ψυχικής πίεσης - λειτουργούν σα νηπιαγωγεία.



bball.gif


QUOTE(PARISINOS @ Jun 19 2013, 08:14 ) *
Εγω παλι συμφωνω με τον ΑΖ . Απιστευτες βλακειες βλεπουμε σε θεματα τακτικης στο ΝΒΑ. Και ΝΑΙ ορισμενα πραγματα κρινονται εκ του αποτελεσματος, αλλα ορισμενα ειναι ζητημα κοινης λογικης. Οταν κερδιζεις με 3, μενουν 8 δευτερα και ο αλλος δεν εχει καν ταιμ αουτ, κανεις φαουλ. ΑΝ δεν κανεις , εισαι αξιος της μοιρας σου , οτι και να γινει. Και αστοχο να ειναι το τριποντο, λαθος επιλογη εκανες.


QUOTE(chinaski @ Jun 19 2013, 09:30 ) *
Ελπιζω τωρα να καταλαβε ο Ομπραντοβιτς γιατι δεν κανει για το ΝΒΑ.

Η αμερικανικη φιλοσοφια θα θεωρουσε τυχον φαουλ unsportsmanlike . Στην Ευρωπη ειναι κοινη λογικη.

Δεν ειναι θεμα λαθους, ειναι θεμα φιλοσοφιας. Οσα σεναρια και να πλασουμε το τη θεωρεις σωστη κινηση δεν κρινετε απο το αποτελεσμα στην προκοιμενη περιπτωση.

Δεν ειναι στην κουλτουρα τους ωποτε δεν μπαινει καν στην σφαιρα συζητησης για το αν θα επρεπε να κανει φαουλ η οχι.

Αμφιβάλλω για το πόσο μπροστά σε τακτική μπορεί να είναι η Ευρώπη, που όταν κλείνεις τις καλύτερες ομάδες της με μία απλά καλή άμυνα ζώνης, δεν σταματάνε να σουτάρουν απελπισμένα και αψυχολόγητα τρίποντα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και άστοχα.

QUOTE(PARISINOS @ Jun 19 2013, 15:56 ) *
Ωστοσο αυτη η προσκολληση στο θεαμα για μενα εχει κανει κακο στο αθλημα. Βλεπεις πλεον οτι ολοι οι βασικοι πρωταγωνιστες του αθληματος δεν κατεχουν πολλα απο τα βασικα του αθληματος, με αποτελεσμα να συνεχιζει να τους κανει πλακα ενας 40χρονος.
Δεν νοειται για μενα ατομο που ειναι υποψηφιος για GOAT να τον παιζουν οπως ο ομπραντοβιτς τον ρουμπιο , και να σε αφηνουν να αλωνιζεις μονος εξω απο τη ρακετα επειδη ξερουν οτι δεν μπορεις να πετυχεις ελεφαντα μεσα σε διαδρομο. Ειναι τραγικο. Τραγικο και για το αθλημα, και για τον ιδιο, ο οποιος αν εβαζε στο παιχνιδι του μερικα τεχνικα χαρακτηριστικα , θα γινοταν με διαφορα ο καλυτερος εβερ.
Αλλα δεν φταιει ο τζειμς. Οταν ολοι οι κανονες πλεον ειναι φτιαγμενοι, ωστε να μην ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ τοσο πολυ αυτα τα χαρακτηριστικα, ειναι λογικο να μην τα δουλεψεις κιολας.

Εδώ βγαίνεις off γιατί 34-35+ που έκαναν πλάκα σε πολύ νεότερους τους υπήρξαν ανέκαθεν στο ΝΒΑ. Ούτε τότε ήξεραν τα βασικά του μπάσκετ;

QUOTE(PARISINOS @ Jun 19 2013, 17:09 ) *
Οπως ειπα ο νεοι σταρ της εποχης μας ( ουεστμπρουκ, χαουαρντ, ροουζ, γκριφιν, χαρντεν, ροντο ) με φωτεινη εξαιρεση τον ντουραντ ειναι κοψια λεμπρον. Δηλαδη παιχτες που στηριζονται περισσοτερο στα αθλητικα τους προσοντα και λιγοτερο στα αρτια μπασκετικα τους fundamentals. Ο λεμπρον σε αυτο το στυλ ειναι ανικητος (ενταξει βοηθησε και οτι εκανε τεαμ απ με δυο εκ των καλυτερων εξ αυτων) οποτε δεν προκειται να χασει απο τετοιους μεχρι να αρχισει να φθινει σε αθλητικοτητα.

Ρόντο, Ρόουζ δεν έχουν μπασκετικά fundamentals; Εκτός βέβαια το ότι οι 9-10+ ασσίστ αποτελούν κάτι τέτοιο από μόνες τους, δικαιολόγησε λίγο σε παρακαλώ για τους συγκεκριμένους παίκτες αυτή σου την άποψη...
SteveNashidis
QUOTE(morfi @ Jun 19 2013, 22:55 ) *
Αμφιβάλλω για το πόσο μπροστά σε τακτική μπορεί να είναι η Ευρώπη, που όταν κλείνεις τις καλύτερες ομάδες της με μία απλά καλή άμυνα ζώνης, δεν σταματάνε να σουτάρουν απελπισμένα και αψυχολόγητα τρίποντα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και άστοχα.



Ρόντο, Ρόουζ δεν έχουν μπασκετικά fundamentals; Εκτός βέβαια το ότι οι 9-10+ ασσίστ αποτελούν κάτι τέτοιο από μόνες τους, δικαιολόγησε λίγο σε παρακαλώ για τους συγκεκριμένους παίκτες αυτή σου την άποψη...


Για την πρώτη παράγραφο : Oι διαστάσεις των γηπέδων στην ευρώπη είναι μικρότερες , με μικρότερο τρίποντο αρά και λιγότερους χώρους. Γιαυτό και επιλογή είναι να σουτάρουν , δεν υπάρχει το drive . Ακόμα και να υπάρξει το drive , η βοήθεια βρίσκεται σε πολύ κοντινό σημείο(λόγω των κοντινών αποστάσεων ) οπότε και πάλι υπάρχει πάσα ή έξτρα πάσα για το σουτ .
Γιαυτό και η ευρώπη έχει καλύτερη τακτική. Με την εξής όμως διαφορά : Τακτική που εφαρμόζεται σε συνθήκες αγώνα με από ιδιαίτερα έξυπνους παίκτες χωρίς ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα , με σκορ πολύ κοντά και για τις δύο ομάδες ,με πολύ λιγότερα iso από τους σταρς και plays για όλους τους παίκτες προσαρμοσμένα ειδικά στις άμυνες. Όχι ότι δεν γίνεται αυτό στο ΝΒΑ αλλά λόγω άλλων συνθηκών (περισσότεροι αγώνες, άλλοι κανονισμοί , άλλη φιλοσοφία) έχουν περισσότερη τακτική . (να πάρουν πχ το ταιμουτ οι παίκτες και όχι ο προπονητής κ.α. κάτι που δεν υπάρχει στην ευρώπη) αλλά όταν σφίγγουν οι άμυνες και ανεβαίνει η πίεση η τακτική παραγκωνίζεται και κυριαρχεί το hero play . . αυτόν που θα κάνουν ήρωα και πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα !

Για την δεύτερη παράγραφο : Οι ασσιστ του Ροντο πραγματικά για μένα είναι υπερεκτιμημένες και πολλές φορές λανθασμένα καταγγεγραμμένες . Δεν αποτελούν αξιόπιστο κριτήριο για να πεις ότι αυτός κατέχει τα fundamentals . ( χωρις να υποστηρίζω οτι ροντο και ροουζ δεν τα εχουν).
Διαφορετική είναι η αξία της ασσιστ σε μια παγίδα στο πικ εν ρολ που βρίσκεις τον ανοιχτό παίκτη και διαφορετική η αξία της πάσας σε αιφνιδιασμό 3v1 . Αν κατάλαβες τι εννοώ !
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Voyager @ Jun 19 2013, 22:41 ) *
Ο ποποβιτς νευρίασε γιατί στάματησε το παιχνίδι και ήθελε να πιάσει την άμυνα των χιτ , απροετοίμαστη . Μην λέμε και ότι θέλουμε


δεν θα το ελεγα!!διαμαρτυρεται ξεκαθαρα για την φαση του αλεν και ζηταει ριπλευ!!
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Voyager @ Jun 20 2013, 12:59 ) *


oκ,πασο wink.gif
Air Kef
@Parisinos, οι Pacers και fundamentals έχουν, και "σωστό", ευρωπαικό μπάσκετ παίζουν, και μικροί είναι, ενώ τους δυσκόλεψαν άπειρα τα τελευταία 2 χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τους συμπεριέλαβες σε όλα αυτά που λες ως πιθανότερους να εκθρονίσουν τους Χιτ από πρωταθλητές Ανατολής.
PARISINOS
QUOTE(Air Kef @ Jun 20 2013, 11:30 ) *
@Parisinos, οι Pacers και fundamentals έχουν, και "σωστό", ευρωπαικό μπάσκετ παίζουν, και μικροί είναι, ενώ τους δυσκόλεψαν άπειρα τα τελευταία 2 χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τους συμπεριέλαβες σε όλα αυτά που λες ως πιθανότερους να εκθρονίσουν τους Χιτ από πρωταθλητές Ανατολής.


Α μα δεν ειπα οτι αποκλειεται να το κανουν.Απλα δεν το βλεπω πιθανο (δηλαδη οτι δεν θα ειναι φαβορι στα ματια μου) με δεδομενο οτι δεν εχουν παιχτες που να μπορουν εστω να κοντραρουν σε ταλεντο αυτους των χιτ. Καλο ειναι να παιζεις οργανωμενα και με fundamentals, αλλα πρεπει και το ταλεντο σου να μπορει να ματσαρει, να συγκρινεται σε καποιο βαθμο με τον αντιπαλο.

Στο ΝΒΑ ειναι σχεδον αδυνατο να κερδισεις (ετσι οπως ειναι δομημενοι οι κανονισμοι) χωρις εναν παιχτη επιπεδου τουλαχιστον τοπ 10 στη λιγκα. Και οι πειρσερς δεν εχουν τετοιο (οι χιτ εχουν τρεις franchise players και μαλιστα θεωρητικα τη στιγμη που δημιουργηθηκαν , τους δυο καλυτερους ) , οποτε παντα οσο σωστα και οργανωμενα να παιζουν, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι παντα θα μπορουν να τους δυσκολευουν αλλα ποτε να τους κερδισουν. Αν ειχαν εναν κρις πολ στον ασσο, θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα , αλλα τωρα δυσκολο.

Γι αυτο ειπα οτι υπαρχουν και αλλες ομαδες πλην σπερς που παιζουν σωστα , αλλα δεν εχουν αρκετο ταλεντο. Υπαρχουν και οι μεμφις πχ, το ντενβερ απ οτι εχω δει. Δεν μπορουν ομως κατα τη γνωμη μου να κερδισουν το τρομαχτικο ταλεντο των μαιαμι σε σειρα αγωνων.

Οι σπερς μπορουν γιατι ειναι η μονη ομαδα που συνδυαζει σωστα fundamentals αλλα και τοπ ταλεντο στη λιγκα (οτι τους εχει απομεινει βεβαια γιατι ο τοπ 10 παιχτης τους σε λιγο θα χρειαζεται μαγκουρα για να περπατησει biggrin.gif ). Εχουν λιγοτερο ταλεντο απο τους χιτ αλλα μπορουν να ματσαρουν με βαση τα πολυ ανωτερα fundamentals τους.

Τους σπερς λοιπον βλεπω αντε και τους λεικερς, αλλα οπως ειπα , και οι δυο ομαδες δεν μπορουν πλεον με σταρ ανω των 35 και κοντα στα 40 να θεωρηθουν φαβορι. Αν μιλαγαμε για τους σπερς πριν απο καποια χρονια, η τους σελτικς πριν καποια χρονια θεωρω οτι θα κερδιζαν σχετικα ευκολα το μαιαμι. Τωρα δυσκολο.

Τωρα MORFI για τους ροουζ και ροντο.

Ο ροντο για μενα ενω εχει εξαιρετικη ντριμπλα, κορτ βιζιον και πασα, εχει για μενα ενα τοσο μεγαλο μειονεκτημα που δεν μπορω να τον συμπεριλαβω στους αρτιους μπασκετικα παιχτες. Το σουτ του ειναι τραγικο. Για μενα ενας απο τους χειροτερους περιφερειακους σουτερ εβερ. Δεν εχω ξαναδει πλευ που να σουταρει με κοντα 50 τις εκατο στις βολες. τραγικα πραγματα. Για μενα οταν φτανουν κρισιμα , οσες ασσιστ και να εχει , καταστρεφει ολες τις επιθεσεις της ομαδας με την αδυναμια του να πετυχει εστω jump shoot ελευθερο απο τη βολη. Για μενα, οι σελτικς εχασαν το 2010 επειδηο κομπι απλα επαιζε λιμπερο στην αμυνα, εδινε τα σουτ στο ροντο, ο οποιος δεν επαιρνε ουτε ενα , γιατι ηξερε οτι μεχρι και ελευθερος θα το χασει (οτι γινεται ως ενος σημειου και με τον λεμπρον φετος, απλα ο λεμπρον, μπορει να ειναι πολυ μετριος σουτερ για μενα, αλλα πολυ καλυτερος απο το ροντο προφανως).
Πλευ με τοσο ανυπαρκτο σουτ δεν μπορει λοιπον να θεωρειται οτι εχει σωστα fundamentals. Για μενα παιχτης με σωστα fundamentals ειναι αυτος που μπορει να κανει πολυ καλα ΟΛΑ οσα απαιτει η θεση.Ο ροντο, ετσι και του περιορισεις το ντραιβ και το τρανζισιον, αρχιζει και γινεται μειονεκτημα για την ομαδα του.

Τωρα ο ροουζ , ειναι αλλη περιπτωση , μιας και προφανως εχει πολυ καλυτερο σουτ απο τον απαραδεκτο ροντο. ωστοσο αυτος εχει σουτ επιπεδου λεμπρον (μετριο για μενα, γι αυτο και μπορουσε ο λεμπρον, ενα τριαρι-που του αφηνε χωρο στο σουτ-να του κλεισει ευκολα το ντραιβ και να τον περιορισει) και μετρια κορτ βιζιον και πασα αν την συγκρινεις με το ελιτ επιπεδο που εχουν συνηθως οι τοπ πλει στο ΝΒΑ.

Και αυτος λοιπον , μπορει να περιοριστει , αν του δωσεις χωρο στο σουτ . Ουτε παιχνιδι στο ποστ εχει, ουτε αξιοπιστο σουτ, ουτε καμια πασα επιπεδου στοκτον.

Αυτα ειναι γνωμη μου βεβαια. Μπορει ανετα καποιος να διαφωνει. Θα πρεπει ομως να εξηγησει γιατι δυσκολευεται τοσο το μαιαμι με συγκεκριμμενες ομαδας και στυλ (μικροτερης δυναμικοτητας) και γιατι πετυχα πριν απο ενα χρονο με απολυτη ακριβεια την εκβαση των φετινων τελικων biggrin.gif
Air Kef
Σε πιάνω, ξέχασα το Μέμφις, απορώ πως.

Για την Ιντιάνα, Ο Χίμπερτ (26) και ο Τζορτζ (23) έχουν χρόνια (και περιθώρια) να βελτιωθούν πολύ ατομικά, νομίζω θα είναι το επόμενο αφεντικό της Ανατολής.
Rated: (en)joy
Για τον Hibbert προσωπικά έχω μια επιφύλαξη τουλάχιστον μέχρι να ανέβει κι άλλο ο χρόνος συμμετοχής του-κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει στα φετινά play off- μιας και το πιο εντυπωσιακό που έχουμε δει από αυτόν είναι μία-πολύ καλή-σειρά 7 αγώνων απέναντι στο Μαιάμι. Ναι ξέρουμε ότι οι ψηλοί εξελίσσονται πιο αργά αλλά ο Τζαμαικανός είναι μόλις 1 χρόνο μικρότερος απ'τον Howard...Περιμένω του χρόνου break-out χρονιά απο αυτόν σαν φυσική συνέχεια των φετινών του play-off. Αν δεν τα καταφέρει ούτε του χρόνου....
Air Kef
QUOTE(Rated: (en)joy @ Jun 20 2013, 17:43 ) *
Για τον Hibbert προσωπικά έχω μια επιφύλαξη τουλάχιστον μέχρι να ανέβει κι άλλο ο χρόνος συμμετοχής του-κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει στα φετινά play off- μιας και το πιο εντυπωσιακό που έχουμε δει από αυτόν είναι μία-πολύ καλή-σειρά 7 αγώνων απέναντι στο Μαιάμι. Ναι ξέρουμε ότι οι ψηλοί εξελίσσονται πιο αργά αλλά ο Τζαμαικανός είναι μόλις 1 χρόνο μικρότερος απ'τον Howard...Περιμένω του χρόνου break-out χρονιά απο αυτόν σαν φυσική συνέχεια των φετινών του play-off. Αν δεν τα καταφέρει ούτε του χρόνου....


Ασφαλώς. Του χρόνου πρέπει να σταθεροποιηθεί, αλλά φέτος έκανε μια αρκετά καλή χρονιά. Φοβερός αμυντικά, ριμπάουντ παίρνει, τελειώνει φάσεις.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.