Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zalgiris Kaunas - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
Stavros7
Ναι προσφέρει.Όσα θα προσέφερε και ο Bobby Brown αν έμενε.
Προφανώς βλέπουμε άλλον παίκτη,δεν εξηγείται αλλιώς.
Πάλι καλά που το βλέπει ο Blatt,και θα φέρει παίκτη.Θέλω να πιστεύω.
john wick
Παντως κ εγω αν ημουν Μπλατ κ ειχα αυτον τον Le Day , ε συγνωμη ο Βεζε θα ετρωγε παγκο,τι να κανουμε;
Volunteer
QUOTE (Stavros7 @ Dec 6 2018, 22:27 ) *
Δεν υπάρχει παίκτης Μάντζαρης εδώ και πάνω από 1 χρόνο.


Δεν υπάρχει παίκτης Μάντζαρης γενικά.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό τα καλοκαίρια δέκα χρόνια πριν με τις εθνικές εφήβων και νέων, ήταν εμφανείς και κοινώς παραδεκτές οι αδυναμίες του καθώς και το μπασκετικό ταβάνι του.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 που κόλλησε δίπλα στον Σπανούλη και φάνηκε να δίνει με το παραπάνω αυτά τα λίγα που του ζητούσε ο Ίβκοβιτς (άμυνα και σποτ τρίποντο) είναι η τρανταχτή εξαίρεση στην καριέρα του.

Ήδη από το προολυμπιακό τουρνουά και τον αποκλεισμό από τη Νιγηρία είχε φανεί ότι το δίδυμο Σπαν-Μάντζαρης δεν μπορεί να πάει μακριά.

Αυτή η διαπίστωση από την πλευρά όλων (διοίκηση, τεχνικό τιμ, κόσμος) πήρε παράταση μέχρι και την περσινή χρονιά (για κάποιους πολύ υπομονετικούς) λόγω του τραυματισμού του που τον έβγαλε εκτός τη σεζόν του ριπίτ και που για καλή του τύχη, του έδωσε περισσότερη πίστωση χρόνου απ' ότι του άξιζε για να δείξει ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του '12.

Η δικαιολογία του τραυματισμού και της υποτιθέμενης στασιμότητάς του εξαιτίας αυτού, του παρέτεινε παραδόξως την καριέρα μια πενταετία στο επίπεδο της ευρωλίγκας (όπως και ο ερχομός του Σφαιρόπουλου). Τώρα που έχει λιώσει αυτή η καραμέλα το έχει γυρίσει στα ψυχολογικά αλλά δεν πείθει.
shaq7
Πολυ καλη ομαδα η ζαλγκιρις, μας επαιξε ξυλο στο 2ρο ημιχρονο και πηρε ανετα την νικη παροτι ειχαμε 50% τριποντο.Ο γκριγκονις μας αλλαξε τα φωτα.Παντως υπαρχει ενα πατερν σε καθε ηττα μας!Δεν βοηθανε τα 3 γκαρντ μας (τον μαντζαρη δεν τον θεωρω καν παιχτη ας παει να φτιαχνει καμια φραπεδια καλυτερα) και ο σπανουλης παιζει hero ball! Ελπιζω να ισχυει οτι παμε για γουαναμεικερ.
T.W.Is.M.
Οπως εγραφα και το απογευμα, μονο κερδος θα μπορουσε να βγει σημερα. Δε βγηκε, τουλαχιστον οχι στη βαθμολογια. Εκει τωρα ερχονται τα δυσκολα. Σε σχεση με τα αντιστοιχα περσινα ματς παντως ειμαστε στα ισα και αυτο ειναι θετικο!
Να παω λιγο και στο παιχνιδι. Εγω θα πω οτι χασαμε απο την επιθεση! Ειχαμε ενα εντυπωσιακο επιθετικα 1ο δεκαλεπτο, στο οποιο σουταραμε ομως 7/8 τριποντα και σκοραραμε 29. Και μετα; Μια δευτερη περιοδος με 19 ποντους που σωθηκε χαρη στα 2 τριποντα στο τελος(αλλιως ηταν 13 ποντοι σε σχεδον 9'), μια τριτη με 11 και μαζεμενα λαθη(3 απ τα οποια πριν καν φτασουμε στο κεντρο!) και μια τεταρτη με 16 ποντους οταν ο αντιπαλος εβαλε 23.
Παρολα αυτα στην 4η περιοδο βγηκαν αρκετες αμυνες. Η Ζαλγκιρις, που ειναι ομαδα που δε σουταρει πολυ απο την περιφερεια, εβαλε 6 τριποντα. Εχασε μαλιστα και καποια εντελως ελευθερα. Δεν ξερω αν ηταν εντολη απο τον παγκο να κλεισει η αμυνα στη ρακετα και ετσι βρεθηκαν τα σουτ, οτι κι αν εγινε ομως δε βγηκε και λογικο ηταν, αφου οι Λιθουανοι ειχαν το ψυχολογικο πλεονεκτημα εχοντας ανατρεψει το σκορ. Απο την τριτη περιοδο εκτος απο τα λαθη κραταω και το οτι δεν καταφεραμε να παρουμε φαουλ και να φτασουμε στο μπονους γρηγορα παρα την πιεση και τη σκληρη αμυνα της Ζαλγκιρις. Αν το ειχαμε καταφερει, θα μπορουσαμε να παρουμε καποιους ευκολους ποντους(με 4 ποντους απο βολες πχ και αποφευγοντας το τελευταιο λαθος του Στρελνιεκς που εδωσε καλαθι στον αιφνιδιασμο, θα ξεκινουσε απο αλλη βαση το 4ο δεκαλεπτο).
Παμε τωρα στην 4η περιοδο. Να δουμε ενα-ενα τα καλαθια του Ολυμπιακου; Τα λεω ολα απο μνημης, συγγνωμη αν κανω καποιο λαθος.
Σουτ του ΛεΝτει απο τα 4 μετρα μετα απο γρηγορο pick n pop με το Γουιλιαμς-Γκος. Κραταω το "γρηγορο".
Τριποντο του Γουιλιαμς-Γκος περιπου 3'' μετα το επιθετικο ριμπαουντ. Η μπαλα εχει βγει εκτος ρακετας, αλλα επιλεχθηκε να μην εξαντληθουν τα 14''.
2/2 βολες του ΛεΝτει σε προσπαθεια για γρηγορη επιθεση με ντραιβ.
Τριποντο του Τιμμα στα 3'' μετα απο ταιμ αουτ και επαναφορα στο κεντρο.
Floater του Γουιλιαμς-Γκος απο το πλαι. Δε θυμαμαι καλα την επιθεση, νομιζω παντως οτι ειχε αρκετο χρονο ακομα.
Κλεψιμο και καλαθι του Γουιλιαμς-Γκος στον αιφνιδιασμο.
Λει απ του Πριντεζη στην τελευταια επιθεση με 8,7'' να απομενουν.
ΟΛΟΙ οι ποντοι ηταν σε επιθεσεις που εκδηλωθηκαν γρηγορα. Οποια επιθεση εγινε τρωγοντας πολυ χρονο ειτε με τριπλα ειτε γυριζοντας τη μπαλα ηταν αστοχη! Με αλλα λογια η Ζαλγκιρις μας εκλεισε απολυτα με την αμυνα της και ο μονος τροπος να σκοραρουμε ηταν βρισκοντας την αμυνα ανοργανωτη. Γι αυτο και χασαμε απο την επιθεση και οχι απο τους 83 της αμυνας. Αλλωστε οταν ξεκινας εκτος εδρας παιχνιδι με 29 ποντους στην 1η περιοδο, πρεπει να ξεπερασεις τους 85. 9 στις 10 φορες θα ερθει κι η αντιδραση απο το γηπεδουχο. Οπως ακριβως εγινε στη Βιτορια...
Μην περιμενετε να ερθει ο σωτηρας στην περιφερεια. Απο οσα ονοματα εχω ακουσει ή φανταστει, ο μονος που μπορει να παιξει μεγαλο ρολο ειναι ο Γουοναμεικερ. Δεν πιστευω οτι θα ερθει. Ακομα κι αν ερθει ομως, θα προτιμουσα να συνοδευτει με μια αποχωρηση(εστω και δανεικος) παρα με 2 ροστερ σε Ελλαδα και Ευρωπη.
Συνεχιζουμε... Τωρα ειναι απαραιτητη η νικη την επομενη Πεμπτη με την Εφες.
Μετανοειτε!
qspock
Εγω τα ειπα. Ποια λαθη, η αιτια της ηττας ηταν μια: Η απουσια αθλητικου ψηλου.

Πλεον ολοι οι σοβαροι προπονητες βαζουν ενα συγκεκριμενο στοχο: Να τρυπανε τη ρακετα με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, να ποσταρουν τους παντες, να χωνονται στη ρακετα και να παιζουν a\απο κατω μονό!
Γενικα χτυπανε ανελεητα στο ζωγραφιστο του Ολυμπιακου ο οποιος ειναι πιο σοφτ κι απο το ...Becel ProActiv!

Και φυσικα ακομη και οταν ηταν μπροστα η ομαδα με τα τριποντα σπανιας ευστοχιας του Πριντεζη, απο την αλλη ο Σαρας χτυπουσε με συνεχη ποστ. Και κρατουσε την ομαδα του κοντα.

Δεν υπαρχει αυτο που βλεπουμε φετος στη ρακετα απο τον Ολυμπιακο.
Μου θυμιζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τον Αρη με τον Γκρεκ Γουιλτζερ στη ρακετα... Ετρωγε 100 κι εβαζε 120... Στα final four βεβαια δεν εβαζε κι εχανε...

Δεν υπαρχει περιπτωση η ομαδα αυτη χωρις σεντερ και με σχηματα τεσσαριων και τριαριων μεσα στη ρακετα να προχωρησει.
Βγαζει ματι η αδυναμια... Το βλεπεις και λες, ποτε θα γυρισουν οι τραυματιες σεντερ? Τι? Α, αυτοι ειναι ολοι...

Μελαγχολια...
shtarkws
QUOTE(qspock @ Dec 7 2018, 00:14 ) *
Εγω τα ειπα. Ποια λαθη, η αιτια της ηττας ηταν μια: Η απουσια αθλητικου ψηλου.

Πλεον ολοι οι σοβαροι προπονητες βαζουν ενα συγκεκριμενο στοχο: Να τρυπανε τη ρακετα με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, να ποσταρουν τους παντες, να χωνονται στη ρακετα και να παιζουν a\απο κατω μονό!
Γενικα χτυπανε ανελεητα στο ζωγραφιστο του Ολυμπιακου ο οποιος ειναι πιο σοφτ κι απο το ...Becel ProActiv!

Και φυσικα ακομη και οταν ηταν μπροστα η ομαδα με τα τριποντα σπανιας ευστοχιας του Πριντεζη, απο την αλλη ο Σαρας χτυπουσε με συνεχη ποστ. Και κρατουσε την ομαδα του κοντα.

Δεν υπαρχει αυτο που βλεπουμε φετος στη ρακετα απο τον Ολυμπιακο.
Μου θυμιζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τον Αρη με τον Γκρεκ Γουιλτζερ στη ρακετα... Ετρωγε 100 κι εβαζε 120... Στα final four βεβαια δεν εβαζε κι εχανε...

Δεν υπαρχει περιπτωση η ομαδα αυτη χωρις σεντερ και με σχηματα τεσσαριων και τριαριων μεσα στη ρακετα να προχωρησει.
Βγαζει ματι η αδυναμια... Το βλεπεις και λες, ποτε θα γυρισουν οι τραυματιες σεντερ? Τι? Α, αυτοι ειναι ολοι...

Μελαγχολια...


Ο κόουτς Μπλατ δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί σου. Στην συνέντευξη τύπου ανάφερε ότι το πρόβλημα ήταν στα γκαρντ και όχι στην φροντ λαιν
Zoys
0 λάθη πρώτο ημίχρονο, 16 στο δεύτερο απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται εκείνη έχει τρωτό σημείο τα λάθη. Και δεν έφταιγαν οι ψηλοί σε αυτό...
rankin
QUOTE(shaq7 @ Dec 6 2018, 23:05 ) *
Πολυ καλη ομαδα η ζαλγκιρις, μας επαιξε ξυλο στο 2ρο ημιχρονο και πηρε ανετα την νικη παροτι ειχαμε 50% τριποντο.Ο γκριγκονις μας αλλαξε τα φωτα.Παντως υπαρχει ενα πατερν σε καθε ηττα μας!Δεν βοηθανε τα 3 γκαρντ μας


Υπάρχει παραπάνω απο ενα πατερν.
Συμφωνώ με τη κακή βραδιά των τριών γκαρντ η οποία φέρνει ηττες
Επίσης, το "ξύλο" στο οποίο αναφέρθηκες, ειναι ενα ακομα κοινό χαρακτηριστικό.
Τα γκαρντ μας ειναι μάλλον σοφτ για τέτοιες καταστάσεις, και καθώς κανείς τους δεν λεγεται Στεφ Καρι, όταν πέφτει ξύλο δυσκολεύονται να κάνουν ακόμα και τα βασικά.

Ο Βασίλης βεβαια, δεν ειναι σοφτ, αλλά πλέον στα 36+ του, το κορμί του δεν αντέχει το πολύ ξύλο. Αν ηταν 30 θα ηταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν ειναι...
Ο Γκος ειναι αρκετά λεπτοκαμωμένος (εδώ κολλάει και ο παραλληλισμός με τον Κάρι)
Ο Στρελνιεξ, επίσης, δεν ειναι και ο πιο σκληρος τυπος εκει εξω.

Αρα το πατερν ειναι πως οταν ο αντίπαλος αρχίσει να δέρνει τα γκαρντ μας, και οι διαιτητές το επιτρέψουν αυτό, τότε τα γκαρντ μας παραπαίουν και το πλοίο βυθίζεται.

Δε συμφωνώ πως υπάρχει πρόβλημα στους ψηλούς.
Οχι τουλάχιστον αντίστοιχο με αυτο που υπάρχει στα γκαρντ.
Οσο οι τρεις ψηλοί που έχουμε, είναι υγιείς, το πλάνο βγαίνει. Κουτσα-στραβά, αλλά βγαίνει. Ειδικά οταν έχουμε εναν Λεντέι που συνέχεια βελτιώνεται.

Στα γκαρντ ομως, οχι... Δεν βγαίνει και πρέπει να το πάρουν απόφαση.
Πρέπει να αποκτηθεί γκαρντ, και μάλιστα υψηλού επιπέδου και σκληρός τύπος.
Να μη μασάει στο ξύλο και μάλιστα, να ρίχνει και αυτός.
Αν η λύση για το πρόβλημα ηταν ο Τουπάν, ατυχήσαμε, γιατι ο Τουπάν ειναι ρολίστας και δεν ειναι αληθινό γκαρντ.

Γκαρντ σκληρό και υψηλού επιπέδου, τώρα!
Conan1982
Δεν ήταν θέμα ψηλών το πάρτυ που έγινε το πρώτο ημίχρονο στην ρακέτα μας πάντως.
Ο Σάρας είχε διαβάσει περίφημα την ομάδα μας και μας χτυπούσε με μις-ματς, Τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, τον Σπανούλη και πάει λέγοντας. Και στο τέλος του παιχνιδιού αντέστρεψε το παιχνίδι του και έβγαλε ελεύθερα τρίποντα. Πολύ δουλεμένη η επίθεση της Ζαλκγίρις.
Για το ξύλο, ναι έπαιξαν ξύλο, αλλά κάπως έτσι δεν παίζαμε και εμείς και το είχαμε τιμή μας και καμάρι μας που είμασταν δυσκολοκατάβλητοι και παλεύαμε όλα τα ματς; Το είπε νωρίτερα ο Pan24, βέβαια, η Ζαλγκίρις παίζει και ωραία και αποτελεσματική επίθεση.

Επιθετικά, λοιπόν, το σημερινό ήταν ξεκάθαρα πισωγύρισμα. Το ότι μπήκαν τόσα τρίποντα στην αρχή είναι ένα στατιστικό γεγονός, το ζήτημα είναι ότι η μπάλα δεν κυκλοφόρησε, δεν καταφέραμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και ο Σπανούλης έπαιξε καλά αλλά η μπάλα κόλλησε πολλές φορές σ' αυτόν.
Το μόνο θετικό που μπορώ να δω είναι ότι σε κάτι τέτοια σκληρά ματς θα ψηθούν παίκτες όπως ο Γκος και ο Λεντέι.
rankin
QUOTE(Conan1982 @ Dec 7 2018, 11:47 ) *
Δεν ήταν θέμα ψηλών το πάρτυ που έγινε το πρώτο ημίχρονο στην ρακέτα μας πάντως.
Ο Σάρας είχε διαβάσει περίφημα την ομάδα μας και μας χτυπούσε με μις-ματς, Τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, τον Σπανούλη και πάει λέγοντας. Και στο τέλος του παιχνιδιού αντέστρεψε το παιχνίδι του και έβγαλε ελεύθερα τρίποντα. Πολύ δουλεμένη η επίθεση της Ζαλκγίρις.
Για το ξύλο, ναι έπαιξαν ξύλο, αλλά κάπως έτσι δεν παίζαμε και εμείς και το είχαμε τιμή μας και καμάρι μας που είμασταν δυσκολοκατάβλητοι και παλεύαμε όλα τα ματς; Το είπε νωρίτερα ο Pan24, βέβαια, η Ζαλγκίρις παίζει και ωραία και αποτελεσματική επίθεση.

Επιθετικά, λοιπόν, το σημερινό ήταν ξεκάθαρα πισωγύρισμα. Το ότι μπήκαν τόσα τρίποντα στην αρχή είναι ένα στατιστικό γεγονός, το ζήτημα είναι ότι η μπάλα δεν κυκλοφόρησε, δεν καταφέραμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και ο Σπανούλης έπαιξε καλά αλλά η μπάλα κόλλησε πολλές φορές σ' αυτόν.
Το μόνο θετικό που μπορώ να δω είναι ότι σε κάτι τέτοια σκληρά ματς θα ψηθούν παίκτες όπως ο Γκος και ο Λεντέι.

Αμα, λέω ΑΜΑ, πάρουμε κάποιον παίχτη επιπέδου Ουοναμέικερ, τότε θα δείτε πως και η άμυνα θα βελτιωθεί (καθώς η πίεση πρέπει να ξεκινάει απο την περιφέρεια, και δεν μπορείς να περιμένεις μόνιμα τα πάντα απο τους ψηλούς), αλλά και η επίθεση θα βελτιωθεί καθώς η ποιότητα σε συνδυασμό με το δυνατό σκαρί δεν καταβάλλονται εύκολα απο το ξυλο.

Conan1982
QUOTE (rankin @ Dec 7 2018, 12:20 ) *
Αμα, λέω ΑΜΑ, πάρουμε κάποιον παίχτη επιπέδου Ουοναμέικερ, τότε θα δείτε πως και η άμυνα θα βελτιωθεί (καθώς η πίεση πρέπει να ξεκινάει απο την περιφέρεια, και δεν μπορείς να περιμένεις μόνιμα τα πάντα απο τους ψηλούς), αλλά και η επίθεση θα βελτιωθεί καθώς η ποιότητα σε συνδυασμό με το δυνατό σκαρί δεν καταβάλλονται εύκολα απο το ξυλο.


Βασικά δεν είναι και σίγουρο ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα γενικά, και φέτος από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης έχουμε, kαι τους πόντους αν κοιτάξουμε που αν δεν λογαριάσουμε αυτήν την αγωνιστική που δεν έχει ολοκληρωθεί την 2η καλύτερη άμυνα έχουμε αλλά και στα ριμπάουντ που πέρνουμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Και αυτό χωρίς ατομικά να έχουμε τα αμυντικά υπερόπλα. Απλώς πιστεύω ότι σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα.
jazz thrilos
Συγγνώμη βρε παιδιά, και απο τον Καμπάτσο έφαγε ξύλο (και πολύ) ο Γκος κι έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Απλά ο Λάσο δεν είχε προσαρμόσει την συνολική περιφερειακή άμυνα πάνω του όπως έκανε χθες ο Γιασκεβίτσιους κι έτσι ο Αμερικάνος ήταν πολύ καλός με την Ρεαλ.

Φάνηκε απο την αρχή οτι ο Γιασκεβίτσιους έβγαζε βοήθειες στην άμυνα πάνω στον Γκος, του έκοβε το drive και του έκρυβε το γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο οτι ο μόνος που δεν βρέθηκε ελεύθερος στην περιφέρεια στο 1ο ημίχρονο ήταν ο Γκος. Όλοι οι υπόλοιποι παίχτες μας βρήκαν ευκαιρίες για ελεύθερο σουτ εκτός του Γκος. Όχι γιατί ο Γιασκεβίτσιους φοβήθηκε το σουτ του Γκος αλλά γιατί ήθελε να τον καθηλώσει δημιουργικά.

Επίσης στην άμυνα ο Γκος δεν είναι του πεταματού. Δεν είναι και ογκόλιθος αλλά τον ακολουθεί τον πάιχτη του, δεν τρακάρει συνέχεια. Χθες έκανε λάθος επιλογές στα φάουλ όταν βρέθηκε στο low post με ψηλό, δεν έκανε φάουλ νωρίς και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια στο miss match. Ο Γκος έχει φοβερές δυνατότητες, το βλέπουν οι αντίπαλοι προπονητές και ήδη προσαρμόζουν τα πλάνα τους πάνω του. Θα χρειαστεί χρόνο και παιχνίδια για να γίνει ο πολύ καλός παίχτης που ορισμένοι περιμένουμε. Οι υπόλοιποι που θεωρούν οτι "το παιδί" δεν κάνει για το μέγεθος του Ολυμπιακού, ας μπούνε στο fantasy να κάνουν όποια μεταγραφή θέλουν.

Δεν σημαίνουν όλα τα παραπάνω οτι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση στην περιφέρεια. Με Γκος-Σπαν-Στρελνιεκς δεν βγαίνει. Και αδυναμίες έχουμε και ελλείψεις σε hustle παιχνίδι. Μακάρι να έρθει παίχτης να καλύψει τις αδυναμίες και το κυριότερο να βελτιώσει το παιχνίδι του Γκος και να ελευθερώσει περισσότερο τον Στρέλνιεκς. Τέτοιον παίχτη φαντάζομαι ψάχνει ο Μπλατ και όχι κάποιον που θα έρθει και θα πει "οκ μάγκες, δώστε μου την μπάλα, καθίστε στην άκρη και θα καθαρίσω".
DESO
QUOTE(jazz thrilos @ Dec 7 2018, 12:57 ) *
Συγγνώμη βρε παιδιά, και απο τον Καμπάτσο έφαγε ξύλο (και πολύ) ο Γκος κι έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Απλά ο Λάσο δεν είχε προσαρμόσει την συνολική περιφερειακή άμυνα πάνω του όπως έκανε χθες ο Γιασκεβίτσιους κι έτσι ο Αμερικάνος ήταν πολύ καλός με την Ρεαλ.

Δεν σημαίνουν όλα τα παραπάνω οτι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση στην περιφέρεια. Με Γκος-Σπαν-Στρελνιεκς δεν βγαίνει. Και αδυναμίες έχουμε και ελλείψεις σε hustle παιχνίδι. Μακάρι να έρθει παίχτης να καλύψει τις αδυναμίες και το κυριότερο να βελτιώσει το παιχνίδι του Γκος και να ελευθερώσει περισσότερο τον Στρέλνιεκς. Τέτοιον παίχτη φαντάζομαι ψάχνει ο Μπλατ και όχι κάποιον που θα έρθει και θα πει "οκ μάγκες, δώστε μου την μπάλα, καθίστε στην άκρη και θα καθαρίσω".


Έχεις απόλυτο δίκιο. Και με Στρέλνιεξ ασταθή, Σπανούλη λόγω ηλικίας μια έτσι μια γιουβέτσι και Μάντζαρη στο πουθενά, ο ανώριμος ακόμα Γκος δεν μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του. Όχι ακόμα. Γιαυτό και χρειάζεται ενίσχυση η περιφέρεια, όχι επιλογή Γουότερς όμως, έτσι κ αλλιώς ο Μπλατ δεν θα πήγαινε σε Γουότερς.
john wick
«Κεραυνοί» Μπλατ στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Όποιος δεν μπορεί, σπίτι του!»https://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/euroleague-2018-19/article/543111/keraynoi-mplat-stoys-paiktes-toy-olympiakoy
Joda
QUOTE (DESO @ Dec 7 2018, 14:23 ) *
Έχεις απόλυτο δίκιο. Και με Στρέλνιεξ ασταθή, Σπανούλη λόγω ηλικίας μια έτσι μια γιουβέτσι και Μάντζαρη στο πουθενά, ο ανώριμος ακόμα Γκος δεν μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του. Όχι ακόμα. Γιαυτό και χρειάζεται ενίσχυση η περιφέρεια, όχι επιλογή Γουότερς όμως, έτσι κ αλλιώς ο Μπλατ δεν θα πήγαινε σε Γουότερς.


Τον Στρελνιεκς δεν θα τον ελεγα ασταθη.Δεν εχει νευρο σαν παιχτης και αυτο τον κανει στα δυσκολα να εξαφανιζεται. Εχουμε 1μιση χρονο που τον περιμενουμε να κανει μια εμφανιση που να παρει μονος του την ομαδα απο το χερι.
Zoys
QUOTE(Joda @ Dec 7 2018, 14:30 ) *
Τον Στρελνιεκς δεν θα τον ελεγα ασταθη.Δεν εχει νευρο σαν παιχτης και αυτο τον κανει στα δυσκολα να εξαφανιζεται. Εχουμε 1μιση χρονο που τον περιμενουμε να κανει μια εμφανιση που να παρει μονος του την ομαδα απο το χερι.

Δεν ισχύει αυτό. Στα ματς με Real και Bayern έβαλε κρίσιμα προσωπικά καλάθια.
Volunteer
QUOTE (rankin @ Dec 7 2018, 11:45 ) *
... Στα γκαρντ ομως, οχι... Δεν βγαίνει και πρέπει να το πάρουν απόφαση.
Πρέπει να αποκτηθεί γκαρντ, και μάλιστα υψηλού επιπέδου και σκληρός τύπος.
Να μη μασάει στο ξύλο και μάλιστα, να ρίχνει και αυτός.
Αν η λύση για το πρόβλημα ηταν ο Τουπάν, ατυχήσαμε, γιατι ο Τουπάν ειναι ρολίστας και δεν ειναι αληθινό γκαρντ.

Γκαρντ σκληρό και υψηλού επιπέδου, τώρα!


Ο Τουπάν είναι κλασικός γκαρντ-φόργουορντ και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη έναν (κόμπο) γκαρντ γι' αυτό και πολύ σωστά η πρώτη επιλογή του Μπλατ στο παζάρι ήταν ο Χένρι. Τώρα πια τρέλα οδήγησε κι αυτόν και τη διοίκηση να κατευθυνθούν στην επιλογή του Γάλλου, τι να πώ; Ήταν μάλλον το ίδιο συναίσθημα που οδήγησε τον Μέρι και τον Πίπιν στο δάσος του Φάνγκορν: Ο πανικός.
golitog7
QUOTE(Conan1982 @ Dec 7 2018, 11:48 ) *
Βασικά δεν είναι και σίγουρο ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα γενικά, και φέτος από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης έχουμε, kαι τους πόντους αν κοιτάξουμε που αν δεν λογαριάσουμε αυτήν την αγωνιστική που δεν έχει ολοκληρωθεί την 2η καλύτερη άμυνα έχουμε αλλά και στα ριμπάουντ που πέρνουμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Και αυτό χωρίς ατομικά να έχουμε τα αμυντικά υπερόπλα. Απλώς πιστεύω ότι σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα.

Συμφωνώ. Επίσης θέλω να σταθώ λίγο στο ντεφορμάρισμα του Παπανικολάου που με προβληματίζει. Δεν είναι ότι απλά δεν μπαίνουν τα σουτ. Μου φαίνεται ότι ο παίκτης έχει έλλειμμα αυτοπεποίθησης που τον επηρεάζει και στο αμυντικό του παιχνίδι, στο οποίο ήταν παραδοσιακά καλός. Σε μια χαρακτηριστική φάση του παιχνιδιού χθες ο Ουλανόβας του παίρνει το ριμπάουντ επειδή κοιμάται όρθιος και στην ίδια φάση τον ποστάρει λες και είναι ο Γκασόλ. Έφαγε το καλάθι με κατεβασμένα τα χέρια πραγματικά, σαν να μην τον ενόχλησε καν. Ενώ τον ενοχλούν όλα τ άλλα και γκρινιάζει στους διαιτητές σε κάθε φάση. Λίγο τσαμπουκά ρε damn δεν μπορώ άλλο να βλέπω τον Καβαλιάουσκας και τον Ουλανόβας να χτίζουν αυτοπεποίθηση πάνω μας.
back2back
QUOTE(Zoys @ Dec 7 2018, 14:33 ) *
Δεν ισχύει αυτό. Στα ματς με Real και Bayern έβαλε κρίσιμα προσωπικά καλάθια.


Συμφωνώ, ο Λετονός είναι ψυχρός εκτελεστής απλά δεν είναι αθλητικός. Με την απόκτηση αθλητικού γκαρντ και την επιστροφή Τουπάν ευελπιστώ ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάποια στιγμή θα ανέβει και ο Παπ. Στη συνέχεια πιστεύω ότι θα αποκτηθεί και αθλητικό 5αρι αντί του Τίμα που δεν προσφέρει έως τώρα τίποτα
pan24
QUOTE (back2back @ Dec 7 2018, 15:47 ) *
Συμφωνώ, ο Λετονός είναι ψυχρός εκτελεστής απλά δεν είναι αθλητικός. Με την απόκτηση αθλητικού γκαρντ και την επιστροφή Τουπάν ευελπιστώ ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάποια στιγμή θα ανέβει και ο Παπ. Στη συνέχεια πιστεύω ότι θα αποκτηθεί και αθλητικό 5αρι αντί του Τίμα που δεν προσφέρει έως τώρα τίποτα

Γνωμη μου οτι αν αυτος που θα αποκτηθει ειναι δυνατο 2αρι που παιζει στο 3 σε σχηματα με 3 γκαρντ και οχι παικτης στο 1-2 ο Παπ πιο πιθανο ειναι να πεσει παρα να ανεβει απο την αποψη οτι ο χρονος του θα μειωθει κι αλλο

Αν θελει σχημα με 3 γκαρντ(στον Μπλατ αρεσουν κατι τετοια αλλα μεχρι τωρα στον Ολυμπιακο δεν εχει υλικο για να παιξει ετσι για μεγαλο διαστημα) τυποις 3 θα ειναι ο καινουργιος

Αν θελει ενα πιο βαρυ 3αρι να βγαινει απο τα σκριν και να σουταρει τετοιος ειναι ο Τιμμα τον οποιο ο Μπλατ πιστευει και σε καθε περιπτωση με κλειστο διετες που ισως ειναι το μεγαλυτερο του Ολυμπιακου σε ξενο μετα τον Μιλουτινοφ δεν φευγει

Αν θελει εναν 3&D forward εχει τον Τουπαν ο οποιος σουταρει καλυτερα απο τον Παπανικολαου απο το τριποντο χωρις να ειναι χειροτερος αμυντικος απο τον τωρινο Παπ

Ο Μπλατ τον Παπ σε ρολο 3&D προσπαθει να τον ενταξει και για αυτο δυσκολευεται μεχρι στιγμης
Απο το 2009 που παιζει Ευρωλιγκα φετος ειναι η πρωτη φορα που εχει σουταρει περισσοτερο τριποντα απο διποντα


Αυτο που λεω ειναι οτι ο Παπ αν αποκτηθει κι αλλος παικτης στην περιφερεια δεν ανεβαινει απο τα σχεδον 19' που παιζει τωρα
Αν ερθει κι αλλος κοντος επειδη δεδομενα θα φαει καποιο χρονο και απο αυτους που παιζουν στο 3 πιο πιθανο ειναι να παει στα 15' παρα στα 25'


Αν ισχυει οτι ο Μπλατ ειπε μετα το παιχνιδι "οσα ειχατε μαθει παλια ξεχαστε τα" στον Μαντζαρη και στον Παπ πηγαινε...
fastbreak70
QUOTE(john wick @ Dec 7 2018, 13:41 ) *
«Κεραυνοί» Μπλατ στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Όποιος δεν μπορεί, σπίτι του!»https://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/euroleague-2018-19/article/543111/keraynoi-mplat-stoys-paiktes-toy-olympiakoy

συγνώμη, αλλα κατι παιζει με τον μπλατ στον τελευταιο μηνα...
και η κουτση μαρια βλεπει οτι συγχρονο-σημερινο μπασκετ με τον σπανουλη σε ρολο "λεμπρον' (σπανουλιαδα) ειναι ΚΑΡΑκαταδικη...ενα τριποντο-βουτια και μετα 4επιθεσεις τρικυμια...

ο γιασκεβιτσιους σας καθαρισε γιατι δεν εχει 'βαρίδι' σπανουλη παρα μονο παικτες "stick to the plan"...ενα μαυρο κοντο στο 1ο ημιχ. που βαραγε την μπαλα παραπανω τον πεταξε εξω και τον εξαφάνισε...
back2back
QUOTE(pan24 @ Dec 7 2018, 16:08 ) *
Γνωμη μου οτι αν αυτος που θα αποκτηθει ειναι δυνατο 2αρι που παιζει στο 3 σε σχηματα με 3 γκαρντ και οχι παικτης στο 1-2 ο Παπ πιο πιθανο ειναι να πεσει παρα να ανεβει απο την αποψη οτι ο χρονος του θα μειωθει κι αλλο

Αυτο που λεω ειναι οτι ο Παπ αν αποκτηθει κι αλλος παικτης στην περιφερεια δεν ανεβαινει απο τα σχεδον 19' που παιζει τωρα
Αν ερθει κι αλλος κοντος επειδη δεδομενα θα φαει καποιο χρονο και απο αυτους που παιζουν στο 3 πιο πιθανο ειναι να παει στα 15' παρα στα 25'

Αν ισχυει οτι ο Μπλατ ειπε μετα το παιχνιδι "οσα ειχατε μαθει παλια ξεχαστε τα" στον Μαντζαρη και στον Παπ πηγαινε...


Περιμένω ότι θα αποκτηθεί κόμπο γκαρντ τύπου Γουοναμέικερ, Θίοντορ κτλ και όχι 2-3αρι, δηλαδή ο Πολ. Ποιους εννοεί ο Μπλατ δεν το γνωρίζω, απλά κρατάω ότι κατονόμασε τους κοντούς ως υπεύθυνους για την ήττα, επιπλέον τον Παπ τον χρησιμοποίησε 26 λεπτά, αν δεν του έκανε θα τον έβαζε λιγότερο, όπως έπραξε με Μάντζαρη, Τίμα και Βεζένκοφ
rankin
QUOTE(back2back @ Dec 7 2018, 16:37 ) *
Περιμένω ότι θα αποκτηθεί κόμπο γκαρντ τύπου Γουοναμέικερ, Θίοντορ κτλ και όχι 2-3αρι, δηλαδή ο Πολ. Ποιους εννοεί ο Μπλατ δεν το γνωρίζω, απλά κρατάω ότι κατονόμασε τους κοντούς ως υπεύθυνους για την ήττα, επιπλέον τον Παπ τον χρησιμοποίησε 26 λεπτά, αν δεν του έκανε θα τον έβαζε λιγότερο, όπως έπραξε με Μάντζαρη, Τίμα και Βεζένκοφ

Νομίζω πως αυτη τη στιγμή, μονο εικασίες μπορούν να γίνουν.

Ας κάνει ο άνθρωπος της δουλειά του οπως κρίνει καλύτερα.
Αν ενα καλό χεσίδι βοηθάει, τότε ας το ρίξει.
Οσον αφορά το ποιος να το φαγε, η σωστή ερώτηση θα ηταν "και ποιος να μην το φαγε"
Αντε να εξαιρούσα Πρίντεζη και Λεντέι, απο το χθεσινό ναυάγιο.
shaq7
Εγω θεωρω οτι η εκρηξη του μπλατ εγινε γιατι στο επομενο παιχνιδι εχουμε την εφες.Θεωρω οτι πιστευει οτι με την εφες θα παλεψουμε για 4-5 θεση οποτε τους θελει με το μαχαιρι στα δοντια.Πολυ δυσκολο να τους κερδισουμε αυτους παντως και μετα παμε και βαρκελωνη.
Ο μονος που μπορει να ειχε στο μυαλο του ειναι ο μαντζαρης αλλα με τον νεο παιχτη να ρχετε ποιος ο λογος για καβγαδες?Ο παπ με τον τιμα σε σχεση με τα αλλα ματς καλυτερα τα πηγαν.
Θελουμε παντως παιχτη επιπεδου γουαναμεικερ η εστω γκρειντζερ,παιχτη που να αντεχει το ξυλο,να οργανωνει,να μπουκαρει..με 300κ ταβανι που εχουμε μονο με θαυμα θα βρουμε.
Volunteer
Και ένα εκατομμύριο να έδινε ο Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί ελεύθερος παίκτης κλάσης. Οι καλοί κατά κανόνα έχουν και συμβόλαια που τρέχουν στη σεζόν, συμβόλαια που για ευνόητους λόγους σπάνε δύσκολα. Τώρα με τα 200-300 χιλιάρικα που ακούγονται δώθε κείθε, μόνο λαχείο αγοράζεις.
Conan1982
Δεδομένου ότι παίζει και λιγότερο χρόνο ο Παπανικολάου δεν παίζει και πολύ χειρότερα σε σχέση με πέρυσι επιθετικά πάντως, ούτε σε ποσοστά ούτε σε νούμερα.
Το φετινό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καμία σχέση η περυσινή του μαχητικότητα με την φετινή του και αυτό φαίνεται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.