Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA Champions League 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2
gerorge
Δε νομιζω οτι θα το συγχωρησω ποτε στον εαυτο μου οτι αποφασισα να παω βολτιτσα να χαλαρωσω οταν μπηκαν οι βολες για το +3 της Μπανβιτ.Τιποτα δεν εδειχνε οτι θα μπορουσε να βρει σουτ η Βενετσια με βαση την εικονα της στο 4ο δεκαλεπτο
panos34
Αυτά είναι παιχνίδια όπως το Βενέτσια-Μπάνβιτ. Φαβορί για τα προημιτελικά του fiba champions league.
Weekendman
QUOTE(yorgos @ Oct 11 2017, 00:50 ) *
Tην ψυχή μου βγάλανε οι αλήτες! Αλλά αν κερδίσει αύριο η Μπαρτσελόνα πάμε για γερή μπάζα.
Ματσάρα είδαμε πάντως...

Είδα μόλις τώρα αυτό το παρανοικό ματς. Και νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις τον λόγο για το στρες σου από τον Ορέλικ που μάλλον ήθελε να βελτιώσει λίγο ακόμα τα στατιστικά του. Για να υπέπεσε σε αυτήν την κολοσσιαία βλακεία στο τέλος της πρώτης παράτασης , που επέτρεψε στην Μπάνβιτ να ισοφαρίσει ενώ ήταν 4 πόντους πίσω ,και ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν ούτε 2 δευτερόλεπτα!
sarounas
Oi Λετονοί της Βέντσπιλς συνέχισαν από εκεί που σταμάτησε η εθνική τους στην Τουρκία! νίκη στον πόντο επί της Τενερίφη με κορυφαίο μία από τις παλισοσειρές της ομάδας, τον Ρόναλντς Ζάκις
tuareg
QUOTE (Weekendman @ Oct 11 2017, 20:03 ) *
Είδα μόλις τώρα αυτό το παρανοικό ματς. Και νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις τον λόγο για το στρες σου από τον Ορέλικ που μάλλον ήθελε να βελτιώσει λίγο ακόμα τα στατιστικά του. Για να υπέπεσε σε αυτήν την κολοσσιαία βλακεία στο τέλος της πρώτης παράτασης , που επέτρεψε στην Μπάνβιτ να ισοφαρίσει ενώ ήταν 4 πόντους πίσω ,και ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν ούτε 2 δευτερόλεπτα!


γιατι οι μπανβιτηδες στο τελος της κανονικης διαρκειας που ηθελε 6'' και τον αφησαν να τριπλαρει ολο το γηπεδο και να δωσει τη πασα για τριποντο στο χεινς χωρις να κανουν φαουλ??
tuareg
QUOTE (yorgos @ Oct 3 2017, 21:36 ) *
Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα έπαιρνε το τσου λου αήττητη ρε παιδιά. Γνώμη μου ότι αν έπαιζαν πρωτάθλημα, από τις ομάδες του τσου λου θα έμπαιναν στη δεκάδα οι δύο. Είναι εμφανής η διαφορά, αν και όχι χαώδης.


http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/g...easoncode=U2017
w00t.gif smiley.gif
panos34
QUOTE(tuareg @ Oct 11 2017, 22:58 ) *
Πές τα χρυσόστομε που νομίζουν ότι το euro cup είναι καλύτερο απο το fiba champions league και ότι η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα έπαιρνε άνετα το fiba champions league
benchwarmer
Πολλά ωραία ματς στην πρεμιέρα, βέβαια θεωρητικά είναι αρκετά ισοδύναμες οι περισσότερες ομάδες οπότε θέλει χρόνο για να δούμε ποια από αυτά θα είναι όντως τα "ντέρμπι" μεταξύ αυτών που θα πάνε για τον τίτλο.

Ένα γενικότερο σχόλιο πάντως μπορεί να βγει από την προκριματική φάση που προηγήθηκε, όπου καμία από τις πρωταθλήτριες των "μικρότερων" χωρών (Φινλανδία, Ουγγαρία, Ολλανδία κλπ) δεν κατάφερε να ξεπεράσει εμπόδια όπως η 9η πέρυσι στην Τουρκία Καρσίγιακα, η 11η στην Ισπανία Εστουντιάντες, η 7η στην Γερμανία Βόννη ή η 5η στην Λιθουανία Γιουβέντους.. Έτσι στην φάση των ομίλων οι 32 ομάδες προέρχονται από 14 χώρες, η ίδια αναλογία με τις 24 ομάδες από 11 χώρες του Γιούροκαπ (και για το αστείο της υπόθεσης, την καλύτερη αναλογία την έχει η Ευρωλίγκα με τις 16 ομάδες από 9 χώρες).
Όσο για την αιώνια κουβέντα περί της δυναμικότητας των δύο διοργανώσεων δεν πρόκειται να βγει άκρη, ίσως μόνο στο τέλος της χρονιάς που θα δούμε τις κατατάξεις των ομάδων των δυο διοργανώσεων στα εγχώρια πρωταθλήματά τους head-to-head.

Οπότε ας μείνουμε στα καθαρά αγωνιστικά για την ώρα, όπου φάσεις κλπ (αλλά και ολόκληρα τα ματς μετά από κάποιες μέρες) μπορεί να βρει κανείς εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCZUkv6tSC5...gLgjV9aw/videos
sarounas
Πάντως την μεγαλύτερη νίκη της πρεμιέρας πέτυχε η Αβελίνο μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Mπεσικτάς blink.gif τους έπιασε στον ύπνο ο Φιλόι 77.gif http://www.championsleague.basketball/17-1...n-over-besiktas

Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα
Weekendman
QUOTE(tuareg @ Oct 11 2017, 21:49 ) *
γιατι οι μπανβιτηδες στο τελος της κανονικης διαρκειας που ηθελε 6'' και τον αφησαν να τριπλαρει ολο το γηπεδο και να δωσει τη πασα για τριποντο στο χεινς χωρις να κανουν φαουλ??


Το πιο επικό στην συγκεκριμένη φάση είναι ότι τελικά αφού άφησαν το τρίποντο να μπει έκαναν και φάουλ στην ίδια φάση πάνω στον Χεινς. Απλώς ο τελευταίος έχασε την έξτρα βολή που θα τελείωνε το ματς εκεί. Πες όμως πως ήθελαν να παίξουν άμυνα στο τέλος της κανονικής διάρκειας και δεν τους βγήκε. Εγώ ακόμα ψάχνω τι σκεφτόταν ο Ορέλικ στην δικιά του γκάφα. Άντε και έβαζε καλάθι η Μπάνβιτ. Και μείωναν οι Τούρκοι τι θα συνέβαινε; Θα έκαναν φάουλ. Και είτε θα πήγαινε η διαφορά στους 4 πόντους υπέρ της Βενέτσια, είτε αν ήταν μικρότερη η τιμή της διαφοράς. Δεν θα προλάβαινε η Μπάνβιτ να κάνει επίθεση της προκοπής!
pain of salvation
Για πες Weekendman εσύ που είσαι γνώστης...Ο Αλλεν της Ολντενμπουργκ,είναι έτσι όπως χθες με την Μούρθια ή τυχαίο?
Nemesakos
Ρόζα Ράντομ-Μπάνβιτ 49-48...

Και μετά λέτε για τα δικά μας... smiley.gif smiley.gif
benchwarmer
Τελικές βαθμολογίες του μίνι-μαραθώνιου της 1ης φάσης:

Α όμιλος
Μονακό 13-1
Καρσίγιακα 10-4
Όλντενμπουργκ 9-5
Μούρθια 7-7
------------------
Σάσαρι 7-7
Γιουβέντους 4-10
Χάποελ Χολόν 3-11
Ενισέι 3-11

Κρατάμε φυσικά το εκπληκτικό ρεκόρ της Μονακό που βάζει υποψηφιότητα για το φάιναλ-φορ. Για τις υπόλοιπες ομάδες δεν ξέρω, χαρακτηριστικό πχ είναι ότι η 2η Καρσίγιακα έχει ρεκόρ στην Τουρκία 6-11! Στην Χάποελ Χολόν επίσης που αποκλείστηκε συναντάμε τον 2ο σκόρερ της διοργάνωσης (και 1ο στο πρωτάθλημα Ισραήλ) Glen Rice Jr, της γνωστής οικογενείας.


Β όμιλος
Τενερίφη 12-2
Λούντβιγκσμπουργκ 12-2
ΠΑΟΚ 7-7
Νεπτούνας 7-7
----------------------
Βέντσπιλς 6-8
Σαλόν 6-8
Γκαζιαντέπ 4-10
Κάπο ντ' Ορλάντο 2-12

Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, ίσως απροσδόκητη μετά το κακό ξεκίνημα. Η Τενερίφη φυσικά είναι η κάτοχος του τίτλου και γιατί όχι να μην το επαναλάβει και φέτος, το επίπεδο της διοργάνωσης είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο στο "βάθος" της, αλλά ομάδες-φόβητρα δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν.


Γ όμιλος
Στρασμπούρ 9-5
Μπάνβιτ 9-5
ΑΕΚ 8-6
Μπαϊρόιτ 8-6
---------------
Εστουντιάντες 8-6
Βενέτσια 8-6
Ολίμπια 4-10
Ρόζα Ράντομ 2-12

Πρόκριση για την ΑΕΚ με τον τρόπο που ξέρουμε, σε έναν πολύ αμφίρροπο όμιλο. Μεγάλη έκπληξη βέβαια ο αποκλεισμός της πρωταθλήτριας Ιταλίας Βενέτσια... Στην Ρόζα Ράντομ συναντάμε και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Kevin Punter, που βέβαια δεν δείχνει να την βοήθησε ιδιαίτερα.


Δ όμιλος
Μπεσίκτας 10-4
Νίμπουρκ 10-4
Ναντέρ 9-5
Ζιελόνα Γκόρα 6-8
-----------------------
Αβελίνο 6-8
Οστάνδη 6-8
Βόννη 5-9
Άρης 4-10

Η Μπεσίκτας παρόλο που δεν εντυπωσιάζει το ρεκόρ της πιστεύω θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση. Επίσης πολύ καλές εμφανίσεις για την Νίμπουρκ, την μοναδική ίσως ομάδα από κάποια χώρα πλην των παραδοσιακών που προκρίθηκε και θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί. Ο Άρης φυσικά απογοήτευσε και αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο έχει άλλα θέματα να λύσει...


Η κλήρωση για τη συνέχεια είναι στις 14/2, θεωρώ πως είναι στο χέρι των δικών μας να προχωρήσουν και λίγο παραπάνω.
kotzito
Έγινε σήμερα και η κλήρωση για τους 16. Τα ζευγάρια λοιπόν

ΠΑΟΚ-Καρσίγιακα
Ναντέρ-Μπάνβιτ
ΑΕΚ-Νίμπουργκ
Όλντενμπουργκ-Λούντβιγκσμπουργκ
Ζιέλονα Γκόρα-Μονακό
Μπαϊρόιτ-Μπεσίκτας
Μούρθια-Τενερίφη
Νεπτούνας-Στρασμπούρ


Για την ΑΕΚ ίσως σχετικά βατή η κλήρωση θα έλεγα. Σίγουρα η Νίμπουργκ είναι μια ομάδα με καλή πορεία φέτος, αλλά η ΑΕΚ αν πρόσέξει και επικρατήσει με μια διαφορά ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, μπορεί να προκριθεί.
Για τον ΠΑΟΚ πιο δύσκολα τα πράγματα. Ανώτερη ομάδα η Καρσίγιακα είναι ξεκάθαρα το φαβορί.

Κατά τα άλλα, το Μούρθια - Τενερίφη φαντάζει το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι, με τις δύο ομάδες μάλιστα στην Ισπανία να έχουν μόλις μια διαφορά νίκη στην κατάταξη. Δεύτερος εμφύλιος και στο Όλντενμπουργκ - Λούντβιγκσμπουργκ, αν και λιγότερο αμφίρροπος μάλλον αφού η Λουντ πατάει καλύτερα φέτος.
benchwarmer
Από τα 6 ζευγάρια που δεν είχαν ελληνική ομάδα, πρακτικά τελείωσε ο γερμανικός εμφύλιος με την Λούντβιγκσμπουργκ να κερδίζει μέσα στην Όλντενμπουργκ με το εμφατικό 63-88. Στα άλλα 5 είχαμε μονοψήφιες διαφορές και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Όσες βέβαια ομάδες πήραν διπλό (Μπάνβιτ στη Ναντέρ, Τενερίφη στη Μούρθια κλπ) σαφώς και έχουν το προβάδισμα.
benchwarmer
Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός της Μπεσίκτας από την Μπαϊρόιτ, με τον Gabe York της τελευταίας να είναι ένας από τους παίχτες που πιθανώς θα απασχολήσουν αρκετά μεγάλες ομάδες αυτό το καλοκαίρι. Και βέβαια ο αποκλεισμός της κατόχου Τενερίφης των Κατσικάρη-Βασιλειάδη από την Μούρθια παρά το ότι είχε κερδίσει με 5 πόντους εκτός έδρας στο πρώτο ματς.


Τα ζευγάρια των 8:

Μπάνβιτ - Μονακό
Καρσίγιακα - Μούρθια
ΑΕΚ - Στρασμπούρ
Λούντβιγκσμπουργκ - Μπαϊρόιτ
benchwarmer
Να πούμε και κάποια λόγια για τις άλλες 3 ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο (φυσικά το final-4 είναι σε ένα μήνα και πολλά μπορούν να αλλάξουν ως τότε)

- Monaco: Το φαβορί βάσει αποτελεσμάτων ως τώρα, λόγω έδρας βέβαια θεωρώ φαβορί την ΑΕΚ. 1η στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή (είχε τερματίσει και πέρυσι 1η στην κανονική περίοδο για να αποκλειστεί από την 8η Βιλερμπάν στα πλέι-οφ). Κινητήρια δύναμη το δίδυμο των γκαρντ DJ Cooper και Gerald Robinson (με τον εκπληκτικό αμυντικό Aaron Craft να συμπληρώνει από τον πάγκο), κολώνα κοντά στο καλάθι ο Βόσνιος Kikanovic, ενώ στα φόργουορντ υπάρχει άφθονη ποσότητα παιχτών, με αυτόν που ξεχωρίζει να είναι ο Chris Evans που πριν κάποια χρόνια έπαιζε... στα Τρίκαλα! Αποκτήθηκε πριν λίγο καιρό και ο NBAer Damjan Rudez που όμως μάλλον απογοητεύει ως τώρα. Η πορεία της ομάδας γενικά είναι γνωστή, από την 3η κατηγορία της Γαλλίας πριν λίγα χρόνια, μπροστά πλέον σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο (με αρκετό χρήμα αλλά και σωστή δουλειά).

- Ludwigsburg: 3η στην Γερμανία αυτή τη στιγμή πίσω από Μπάγερν και Άλμπα. Ανέτρεψε την ήττα της στο 1ο ματς εντός έδρας στον εμφύλιο με την Μπαϊρόιτ και πήρε μία μεγάλη πρόκριση στο final4. Ομάδα με σταθερή μάλλον πορεία τα τελευταία χρόνια, το χαρακτηριστικό της φέτος είναι ότι ουσιαστικά αποτελείται αποκλειστικά από Αμερικανούς, και μάλιστα όχι ιδιαίτερα γνωστούς ή με σημαντική καριέρα. Thomas Walkup (αυτός μάλλον είναι ο πιο ανερχόμενος), Dwayne Evans, Elgin Cook, Peter McNeilly, Roderick Trice, Kerron Johnson, Justin Sears, Adam Waleskowski, David McCray (οι δύο τελευταίοι αγωνίζονται ως Γερμανοί) είναι οι 9 κύριοι παίχτες του rotation. Πιθανότατα οι περισσότεροι δεν σας λένε τίποτα (ούτε και εμένα κάποιοι ομολογώ), έχουμε λίγο καιρό μπροστά μας να τους μάθουμε.

- Murcia: 10η αυτή τη στιγμή στην Ισπανία (και 9η πέρυσι), προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ κερδίζοντας άνετα τη σειρά με την 13η στην Τουρκία Καρσίγιακα, και αφού βέβαια προηγουμένως είχε αποκλείσει και την κάτοχο του τίτλου Τενερίφη. Πρεσβεύει φυσικά το ισπανικό μοντέλο μπάσκετ, έχοντας μία περιφέρεια με τους Clevin Hannah, Vitor Benite, Charlon Kloof (του Ρεθύμνου πριν 2 χρόνια) αλλά και τον 35χρονο Brad Oleson. Μέσα στο καλάθι ξεχωρίζει ως τώρα ο Ovie Soko (άλλος ένας πρώην παίχτης των Τρικάλων) πριν λίγες βδομάδες όμως επέστρεψε στην ομάδα και ο Augusto Lima, ο οποίος καλείται πλέον να κάνει την διαφορά.
ashton

τα ζευγαρια των ημιτελικών.
18:30 το Ludwigsburg - Monaco
21:30 Α.Ε.Κ. - Murcia
SteveNashidis


Έρχονται οι ξένοι και μας κλέβουν τις δουλειές τα γήπεδα smiley.gif

Ας φανταστούμε για λίγο μια τέτοια ωραία ατμόσφαιρα σε ματς Α1 icon_drunk.gif
Coach Periklis
Στην ερτ θα δούμε τα ματσάκια ;;

Πολύ ωραίο φαίνεται το γήπεδο

Θα μ άρεσε πολύ να πήγαινα αλλά οκ, εκτός του οικονομικού δεν θα γούσταρα να στερήσω απο ΑΕΚτζη μια θέση
Conan1982
Κι εγώ ευχαρίστως θα πήγαινα, κρίμα που μένω Κρήτη.
Η ατμόσφαιρα λογικά θα είναι εκπληκτική. Αλλά θα το παρακολουθήσω στην ΕΡΤ με τους...αγαπημένους μας παρουσιαστές.
Coach Periklis
QUOTE (Conan1982 @ May 4 2018, 18:15 ) *
Κι εγώ ευχαρίστως θα πήγαινα, κρίμα που μένω Κρήτη.
Η ατμόσφαιρα λογικά θα είναι εκπληκτική. Αλλά θα το παρακολουθήσω στην ΕΡΤ με τους...αγαπημένους μας παρουσιαστές.


ω τι λες , μου έχουν λείψει πραγματικά 69.gif

Φανταστική Παρασκευή βράδυ ( και Κυριακή είμαι αισιόδοξος για την ΑΕΚ )

Επίσης, είναι άραγε τόσο δύσκολο να βελτιώσουμε λιγάκι τα γήπεδα μας στον αισθητικό τομέα , να είναι περίπου σαν την φώτο απο πάνω . Φωτισμός είναι εξάλλου ως επί το πλείστον . Πόσο ακριβό να είναι ένα μικρό σουλούπωμα

( πας ΟΑΚΑ κάθεσαι , περπατούν οι άλλοι στις σκάλες και τρίζει σαν σεισμός ) ( Για ΣΕΦ δεν το συζητώ , ψυχρό πολύ )
RipCity
Έχει πάνω από 50 άτομα το γήπεδο? Μόνο μαζί με παίκτες και προπονητές νομίζω.
Manimal
QUOTE (RipCity @ May 4 2018, 18:51 ) *
Έχει πάνω από 50 άτομα το γήπεδο? Μόνο μαζί με παίκτες και προπονητές νομίζω.


Απογοητευτική αίσθηση και πολύ έντονη αντίθεση η ομορφιά του γηπέδου με τις άδειες κερκίδες.

Στην FIBA θα εύχονται να περάσει η ΑΕΚ μήπως και έχει κόσμο ο τελικός.
Pierce
Εκείνη την ώρα είχε οριακά χίλιους, τώρα είμαστε περίπου 4χιλ, ίσως και λίγο παραπάνω.
benchwarmer
Εύκολα η Μονακό στον 1ο ημιτελικό, νομίζω πως βάσει των εμφανίσεων όλη τη χρονιά σε κάποιο ουδέτερο γήπεδο θα ήταν και το φαβορί για τον τίτλο.
Τώρα φυσικά και το φαβορί είναι η ΑΕΚ, καλείται πλέον και ευχόμαστε να το αποδείξει...
Conan1982
Έρχομαι από την δουλειά, βάζω την ΕΡΤ να δω το pre-game για να διαπιστώσω ότι η ΕΡΤ θα βάλει ειδήσεις και θα συνδεθεί για το τζάμπολ....
Τόσο δύσκολο ήταν να το βάλουν σε ένα άλλο κανάλι.
Platonic13
O Πριγκιπας Αλβερτος ταξιδευει Αθηνα για τον τελικο...

http://www.sportlike.gr/mpasket/%CE%B7-%CE...BA%CE%B1/564479
giorgos14
Απογοητευτικά χαμηλό το επίπεδο κατ'εμέ
SteveNashidis
QUOTE(giorgos14 @ May 5 2018, 10:21 ) *
Απογοητευτικά χαμηλό το επίπεδο κατ'εμέ


Eγινε φανερό το χαμηλό επίπεδο της διοργάνωσης χθες σε ολους τους τομείς. Μπορεί να βελτιωθεί αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι καν εναλλακτική λύση για την "κακή" Euroleague.

Αυτό που μου άρεσε ηταν το γήπεδο, το οποίο μπορεί να γίνει στολίδι για τη χώρα και ακολούθως να αλλάξουν και τα υπόλοιπα.
giorgos14
Το γήπεδο το πλήρωσε ο Αγγελόπουλος και αύριο επιστρέφει στην κανονικότητα του. Για το γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όλοι όσοι ξεχωρίζουν στην διοργάνωση θα έβρισκαν ελάχιστα λεπτά στα παρκέ της Euroleague. Α και φυσικά οι διαιτησίες παραμένουν κάκιστες, άσχετα που η προεδράρα της ομοσπονδίας μας τα έχει καλά με τη FIBA και δεν αδικούνται συχνά οι Έλληνες.

P.S Αν το πρόβλημα είναι ότι ο Μπερτομέου είναι άσχετος από μπάσκετ και κάποιοι ζητάνε παλαίμαχο στη θέση του, οι Μπάουμαν και Κομνηνός σε ποιές ομάδες έχουν παίξει;
panos34
Ο Βαρθολομαίος πού έπαιξε από τα 23 του ήταν δικηγόρος του Ισπανικού Πρωταθλήματος μέχρι να γίνει πρόεδρος της Ευρωλίγκα το καλοκαίρι του 2000 με την στήριξη της ULEB από την οπιά έφυγε από το 2008.Γιατί βάζει την Μπαρτσελόνα στην διοργάνωση καί όχι την Τενερίφη που τερμάτισε πιο ψηλά στην βαθμολογία,γιατί παίζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ που βγήκε 3η και όχι την Χάποελ Ιερουσαλήμ που βγήκε πρωταθλήτρια Ισραήλ;
McRae
QUOTE(giorgos14 @ May 6 2018, 11:38 ) *
Το γήπεδο το πλήρωσε ο Αγγελόπουλος και αύριο επιστρέφει στην κανονικότητα του. Για το γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όλοι όσοι ξεχωρίζουν στην διοργάνωση θα έβρισκαν ελάχιστα λεπτά στα παρκέ της Euroleague. Α και φυσικά οι διαιτησίες παραμένουν κάκιστες, άσχετα που η προεδράρα της ομοσπονδίας μας τα έχει καλά με τη FIBA και δεν αδικούνται συχνά οι Έλληνες.

P.S Αν το πρόβλημα είναι ότι ο Μπερτομέου είναι άσχετος από μπάσκετ και κάποιοι ζητάνε παλαίμαχο στη θέση του, οι Μπάουμαν και Κομνηνός σε ποιές ομάδες έχουν παίξει;



Ε ναι,σε διοργανωση οπου παιζει 20 λεπτα ο Μπρανκο ο Λαζιτς τι θεση να βρουνε ο Manny Harris,o Walkup η ο Ovie Soko.Πετσετες στον παγκο θα κουνανε.Φυσικα ενας παικτης που εκανε πλακα στην φροντ λαιν του ολυμπιακου στα πλει οφ πριν λιγες μερες στο τσαμπιονς λιγκ επαιζε περισυ αλλα δεν βαριεσαι.
akratacity
QUOTE (McRae @ May 6 2018, 13:32 ) *
Ε ναι,σε διοργανωση οπου παιζει 20 λεπτα ο Μπρανκο ο Λαζιτς τι θεση να βρουνε ο Manny Harris,o Walkup η ο Ovie Soko.Πετσετες στον παγκο θα κουνανε.Φυσικα ενας παικτης που εκανε πλακα στην φροντ λαιν του ολυμπιακου στα πλει οφ πριν λιγες μερες στο τσαμπιονς λιγκ επαιζε περισυ αλλα δεν βαριεσαι.

Αμα ενδιαφερεσαι να εισαι σωστος (αμα λεω) θα κανεις συγκρισεις μεταξυ των πρωτων βιολιων των ομαδων. Πχ απο τον Ερυθρο Αστερα δεν θα παρεις τον απολυτο ρολιστα (Λαζιτς) αλλα τον ηγετη του, τον Ροτσεστι. Η ομαδα που τερματισε τελευταια φετος (Εφες) τυχαινει να εχει παιχτες οπως ο Ντερικ Μπραουν, ο Ντανστον, ο ΜακΚολουμ, ο Ουιμς (για λιγο), ο Νταγκλας. Ποια ομαδα του τσουλου εχει αντιστοιχο ταλεντο μαζεμενο στο ροστερ της;
McRae
Αν η ιδια συζητηση γινοταν περισυ ο ιδιος χρηστης θα εγραφε τα ιδια για τον Bradon Davies η τον Theodore.Οτι δεν θα επαιζαν ουτε μισο δευτερολεπτο στην ευρωλιγκα.Αφου καποιοι ΜπερτομεουΤαλιμπαν ειχαν προαποφασισει οτι το επιπεδο της διοργανωσης ειναι της πλακας.
akratacity
QUOTE (McRae @ May 7 2018, 16:15 ) *
Αν η ιδια συζητηση γινοταν περισυ ο ιδιος χρηστης θα εγραφε τα ιδια για τον Bradon Davies η τον Theodore.Οτι δεν θα επαιζαν ουτε μισο δευτερολεπτο στην ευρωλιγκα.Αφου καποιοι ΜπερτομεουΤαλιμπαν ειχαν προαποφασισει οτι το επιπεδο της διοργανωσης ειναι της πλακας.

Της πλακας μπορει να μην ειναι αλλα ειναι κατα πολυ μικροτερο απο το αντιστοιχο της Ευρωλιγκας. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν μπορει καποιος παιχτης που ξεχωριζει να μεταβει στην κορυφαια διοργανωση.
Zoys
QUOTE(McRae @ May 6 2018, 13:32 ) *
Ε ναι,σε διοργανωση οπου παιζει 20 λεπτα ο Μπρανκο ο Λαζιτς τι θεση να βρουνε ο Manny Harris,o Walkup η ο Ovie Soko.Πετσετες στον παγκο θα κουνανε.Φυσικα ενας παικτης που εκανε πλακα στην φροντ λαιν του ολυμπιακου στα πλει οφ πριν λιγες μερες στο τσαμπιονς λιγκ επαιζε περισυ αλλα δεν βαριεσαι.

Και ο Moore του Λαυρίου θα μπορούσε άνετα να παίξει Ευρωλίγκα και να διεκδικήσει το MVP του BCL όπως ο Harris και πέρυσι ο Theodore. Το να συγκρίνουμε τους top παίκτες του BCL με τους παγκίτες της EL δεν λέει κάτι.
radical
QUOTE
Κομνηνός : «O Παναθηναϊκός ζήτησε να εξετάσουμε πιθανή συμμετοχή του στο BCL»
Ο Πατρίκ Κομνηνός υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στη FIBA και τις αξίες που πρεσβεύει και τόνισε πως εφόσον το τριφύλλι επιλέξει να αγωνιστεί του χρόνου θα έχει κάνει μια πρωτοποριακή επιλογή.


Μεγάλη συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό έδωσε ο Πατρίκ Κομνηνός, μέσω της οποίας αναφέρθηκε διεξοδικά στo Champions League και τα σχέδια που υπάρχουν για τη διοργάνωση στο μέλλον.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο Παναθηναϊκός για πιθανή συμμετοχή, ο διευθύνων σύμβουλος του BCL επιβεβαίωσε το ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφές για το θέμα και πρόσθεσε ότι θα είναι εξαιρετικό για τη διοργάνωση.

Οσα δήλωσε ο CEO του Basketball Champions League στο «Basket Europe»:

«Το τηλεοπτικό κοινό, ειδικά στην Ελλάδα, έχει κατατάξει τους αγώνες του Final Four στις υψηλότερες θέσεις της τηλεθέασης αυτή τη σεζόν. Το γεγονός ότι προβλήθηκε σε ανοιχτό κανάλι προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όλοι μπορούσαν να δουν ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Για την επόμενη σεζόν, θα κρατήσουμε το ίδιο format. Από την αρχή θέσαμε ένα πλάνο με τριετή κύκλο. Έτσι, θα κάνουμε μία αρχική εκτίμηση στο τέλος της επόμενης σεζόν. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι αν δώσουμε στη διοργάνωση λίγο χρόνο να καθιερωθεί, να τεσταριστεί, θα αποδειχθούν πολλά θετικά. Είμαστε ακόμα ένα μικρό μωρό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα πρώτα βήματά μας. Για την επόμενη σεζόν θα διατηρήσουμε το ίδιο μοντέλο λειτουργίας και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας».

– Θα υπάρξουν νέες ομάδες την επόμενη σεζόν;
«Φυσικά. Κάθε χρόνο, καλωσορίζουμε νέες ομάδες. Δεν είμαστε μία κλειστή διοργάνωση. Για εμάς είναι βασική αρχή της ύπαρξής μας. Η προσβασιμότητα όλων των ομάδων. Όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα θα ξέρουμε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο BCL. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται τα σπορ. Αν ξέραμε ήδη ποιος θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μειώνουμε το αθλητικό κριτήριο και τη σημασία των εθνικών πρωταθλημάτων. Φέτος, 52 ομάδες από 32 χώρες ήθελαν να πάρουν μέρος στο BCL. Αρνηθήκαμε 10 ομάδες. Το 60% των συμμετεχόντων ήταν είτε πρωταθλητές, είτε φιναλίστ στα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να εργαστούμε τόσο προς την κατεύθυνση της ποιότητας, αλλά και την ποσότητας των ομάδων και των χωρών που εκπροσωπούνται.

Το σύστημα πρόκρισης μας είναι απλό. Διαφανές. Άμεσο. Ενθαρρύνει τους συλλόγους να είναι καλοί, να διακρίνονται στο εθνικό τους πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα κάθε ομάδας στο BCL προσφέρει πόντους συνολικά στη χώρα της. Τελικά, έχουμε μια κατάταξη που καθορίζει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων σε κάθε εθνικό πρωτάθλημα. Έχουμε μια συνάντηση στις 24 Ιουνίου, όπου θα εξετάσουμε τα πάντα αλλά και τα ενδιαφερόμενα σωματεία να έρθουν μαζί μας.

Για μας το καλύτερο σημάδι είναι ότι όλες οι ομάδες που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να επανέλθουν στο BCL μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σεζόν, έχουν επιστρέψει. Με εξαίρεση την Πάρτιζαν, η οποία στοχεύει στην EuroLeague. Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από ομάδες που θέλουν να συνομιλήσουν μαζί μας και που αγωνίζονται στα playoffs του εγχώριου πρωταθλήματος τους με την προοπτική να γίνουν μέλη μας της επόμενης σεζόν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

– Θα επιβάλλετε μη – αθλητικά κριτήρια για συμμετοχή στο BCL;
«Δεν θα υπάρχει κανένα κριτήριο σχετικά με το μπάτζετ. Αυτό δεν είναι καλό κριτήριο. Όλα όσα έχουν σημασία για εμάς είναι τα αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματα. Μια ομάδα δεν πρέπει να τιμωρείται επειδή κερδίζει το πρωτάθλημα στη χώρα της, θα πρέπει να ανταμειφθεί. Ζητάμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο υποδομών για το γήπεδο, την οργάνωση, τα ξενοδοχεία, τέτοια πράγματα. Αλλά ποτέ δεν θα επιβάλλουμε οικονομικούς περιορισμούς. Η συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο πρέπει να είναι μια ευχαρίστηση, όχι ένας περιορισμός. Γνωρίζουμε συλλόγους που μερικές φορές φοβούνται ότι πρέπει να φουσκώσουν τον προϋπολογισμό τους για να είναι ανταγωνιστικοί για μία σεζόν σε μία διοργάνωση και στη συνέχεια καταρρέουν.

Το ενδιαφέρον μας είναι αυτό των ομάδων, οι οποίοι μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων τους είναι μέτοχοι του BCL. Η καθημερινή ζωή και η καρδιά της αγοράς μία ομάδας είναι το εθνικό πρωτάθλημα. Η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση πρέπει να είναι ένα πλεονέκτημα. Κάτι θετικό, που επιτρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά, στο επίπεδο της φήμης του, της προβολής του. Δεν πρέπει να είναι βάρος.

Το οικονομικό μοντέλο μας ανταποκρίνεται σε αυτό. Ο νικητής του BCL κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό το είδος πριμοδότησης έχει μεγάλο αντίκτυπο σε έναν προϋπολογισμό. Θέλουμε να αναπτυχθούμε, αλλά σε ένα λογικό και βιώσιμο μακροπρόθεσμο μοντέλο. Ένα αντίθετο παράδειγμα: Η Φενερμπαχτσέ, την περασμένη σεζόν, ήταν Πρωταθλήτρια Τουρκίας και νίκησε στην EuroLeague. Ήταν μία ονειρική χρονιά. Αυτή την εποχή χάνουν 18 εκατομμύρια ευρώ. Τι θα συμβεί την ημέρα που θα αντιμετωπίσουν μια κακή σεζόν; Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές μας αξίες. Οι ομάδες δεν πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο, ούτε να τιμωρούνται».

– Τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό. Θα συμμετάσχει στο BCL και πόσο θα βοηθούσε το BCL να έχει μια τόσο μεγάλη ομάδα στη λίστα της;
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός μας ζήτησε να εξετάσουμε μια πιθανή συμμετοχή στο BCL για την επόμενη σεζόν. Είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας. Πρέπει να απαντήσουμε. Είχαμε το ίδιο αίτημα από τη Μπολόνια και τους συναντήσαμε. Συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού με τον Πάτρικ Μπάουμαν, Γενικό Γραμματέα της FIBA, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Είμαστε πολύ ευτυχείς που βρισκόμαστε σε θέση να εξετάσουμε όλα αυτά, αλλά στο τέλος είναι δική τους απόφαση, των ομάδων. Γνωρίζουν την προσφορά μας, τη θέση μας, τις αρχές μας, το όραμά μας. Δεν δίνουμε καμία υπόσχεση, έχουμε μια δομή, κι εμμένουμε σε αυτή. Αλλά η επιθυμία της σκέψης είναι παρούσα και στις δύο πλευρές. Η απόφαση θα ληφθεί σε λίγες εβδομάδες.

Για να απαντήσω στο δεύτερο μέρος της ερώτησης, θα ήταν υπέροχο για εμάς. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ένα μεγάλο κλαμπ, με πολλούς οπαδοί, σπουδαία ιστορία. Ο αντίκτυπος θα ήταν πολύ μεγάλος. Για εμάς, ο Παναθηναϊκός και η οικογένεια που διοικεί εδώ και πολλά χρόνια την ομάδα είναι κοντά στην οικογένεια της FIBA. Κοντά στις αξίες μας. Θα ήταν πρωτοπόρος με μία τέτοια επιλογή. Θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα. Αλλά μιλάμε με πολλούς άλλους συλλόγους στην Ευρώπη».

– Ποια είναι η γνώμη σας για την πρόταση της EuroLeague να δοθεί μια θέση στο Eurocup στους δύο φιναλίστ του BCL;
«Θα προσπαθήσω να απαντήσω σοβαρά (χαμόγελο). Λάβαμε αυτή την πρόταση όταν δεν είχαμε ζητήσει τίποτα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά και ακριβή στοιχεία, το Eurocup δεν είναι καλύτερη διοργάνωση από το BCL. Οι ομάδες που παίζουν στο BCL, κατά μέσο όρο, πήραν καλύτερες θέσεις την περασμένη σεζόν στα εγχώρια πρωταθλήματα από όσες παίζουν στο Eurocup. Οι ομάδες του BCL κατά μέσο όρο κατατάχθηκαν τέταρτες, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος του Eurocup ήταν 5.5. Για να μην αναφέρουμε τη διείσδυση στα κοινωνικά δίκτυα ή το πολύ υψηλότερο βραβείο που προσφέρεται στον νικητή. Γιατί να ζητήσουμε ένα εισιτήριο σε μία διοργάνωση που είναι χειρότερη; Επιπλέον, το Μονακό και η ΑΕΚ, για να μιλήσουμε μόνο για αυτούς, είχαν την επιλογή και την περασμένη σεζόν. Θα μπορούσαν να έχουν παίξει στο Eurocup. Επιλέγουν το BCL. Ακόμη και χωρίς να φτάσουν στον τελικό αυτή τη σεζόν, θα γίνουν αποδεκτοί στο Eurocup την επόμενη σεζόν αν επιλέξουν να πάνε εκεί».

– Οι δύο φιναλίστ του BCL αντιστοιχούν στις δύο αγορές που πληρώνουν τα σημαντικότερα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ποια συμπεράσματα συνάγετε; Και το δεύτερο μέρος της ερώτησης, πότε θα αποφέρει κέρδη το BCL;
«Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι αλήθεια. Αλλά πρέπει επίσης να δούμε ότι η Γαλλία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που στέλνουν στο BCL τις καλύτερες ομάδες τους. Οι τέσσερις καλύτερες γαλλικές ομάδες της περασμένης σεζόν αγωνίστηκαν στο BCL. Για την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι καλύτερες ομάδες πίσω από αυτές παίζουν στο BCL. Έτσι, είχαμε δύο μεγάλες αγορές στον τελικό, βέβαια, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή νομίζω ότι αυτές οι δύο αγορές στέλνουν τις καλύτερες ομάδες που μπορούν. Όλοι οι δείκτες που έχουμε αυξάνονται. Η ικανοποίηση των συλλόγων.

Ο αντίκτυπος της διοργάνωσης μεγαλώνει, κάτι που μετράται με τη διείσδυση στα κοινωνικά δίκτυα. 1.5 εκατομμύρια οπαδοί στο Facebook είναι σχεδόν διπλάσιοι από την EuroLeague. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Βρισκόμαστε σε φάση εκκίνησης. Σε αυτή τη φάση, το σημαντικό είναι ότι η δυναμική είναι καλή. Σε αυτή την περίπτωση οι επενδυτές μάς ακολουθούν και εμείς έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Αλλά μπορώ ήδη να σας πω ότι το περιβάλλον γύρω από το διασυλλογικό μπάσκετ δεν είναι εύκολο να δημιουργήσει αγορά. Είναι κορεσμένο, η προσφορά είναι πολύ σημαντική και πολύ αβέβαιη. Αυτό δεν είναι ένα εύκολο πλαίσιο για την προσέλκυση συνεταίρων. Επιτρέψτε μου μια σύγκριση. Τα ευρωπαϊκά κύπελλα στο ποδόσφαιρο αφορούν σε 80 συλλόγους και παράγουν 4 δισεκατομμύρια ευρώ για το Champions League και το Europa League.

Στο μπάσκετ, το δεύτερο σημαντικότερο άθλημα στην Ευρώπη, υπάρχουν 104 ομάδες για μόνο 40 εκατομμύρια εσόδων. Η παρατήρηση είναι εντυπωσιακή. Το τρέχον μοντέλο δεν λειτουργεί. Ο στόχος μας είναι να αλλάξει αυτό. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά είναι απαραίτητο. Εκτός από αυτό, αν τα χρήματα έρεαν, οι σύλλογοι δεν θα ήταν δυσαρεστημένοι και δεν θα έβλεπαν αλλού. Ζητείται από τις ομάδες να επενδύσουν εκατομμύρια. Όλες οι ομάδες της EuroLeague επενδύουν 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Έναντι σε 40 εκατομμύρια έσοδα».

– Τι συμβαίνει όταν οι χορηγοί ή οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που εγχέουν τόσα χρήματα στους μπασκετικούς συλλόγους εξαφανίζονται;
«Αυτό δεν είναι το δικό μας μοντέλο. Θέλουμε οι ομάδες να είναι βιώσιμες, να επενδύουν, να βρίσκουν χορηγούς. Και γι αυτό, ο αθλητισμός είναι τα αποτελέσματα στο εγχώριο περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή η αντίληψη είναι παραμορφωμένη, ζούμε σε μια ψευδαίσθηση. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ; Το Μιλάνο θα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία; Πόσους εθνικούς τίτλους έχουν κερδίσει τα τελευταία τρία χρόνια. Μηδέν η Maccabi. Εναν το Μιλάνο. Το σήμα ενός συλλόγου δεν κάνει κατ ανάγκη την αξία του, Αυτές δεν είναι οι δικές μας αξίες. Θέλουμε οι ομάδες να αγωνιστούν στο εθνικό πρωτάθλημα και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούν υγιώς. Το τρέχον μοντέλο δεν λειτουργεί. Προτείνουμε κάτι άλλο. Ποιος θα επενδύσει στο πολωνική μπάσκετ ή την πολωνική αγορά, αν ο πρωταθλητής δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να παίξει ενάντια στις καλύτερες ομάδες; Η πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα πρέπει να είναι ανοικτή και τα εθνικά πρωταθλήματα να γίνονται σεβαστά».
rahxephon13
http://www.sdna.gr/mpasket/basketball-cham...-ieroysalim-pic

Στο cl τις επόμενης χρονιάς θα παρει μερος η χαποελ ανεβάζοντας το κύρος και την δυναμική τις διοργάνωσης, δυνατή κίνηση για την fiba αυτή.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.