Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (u16-u17)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
sokbasket

Ισα ισα επειδη πλεον βασιζεσαι σε γεγονοτα και οχι σε προβλεψεις,τα επιχειρηματα σου ειναι πολυ γερα οχι απλως γερα.

Το γεγονός στο οποίο βασίζεται η κριτική σου είναι μόνο το σε ποια κατηγορία παίζει και όχι πόσο έχει βελτιωθεί, πόσο παίζει και το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει σήμερα σαν παίκτης, όντας κάποτε στέλεχος των μικρών εθνικών.
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου αν έπαιζε στην Α2 ή σε μια μικρή ομάδα της Α1 για 10' θα ήταν πιο πετυχημένος από το να παίζει 30' στη Β' ή στη Γ' εθνική;
Η κριτική αυτή δυστυχώς είναι αρκετά επιφανειακή και παρασύρεσαι από αυτο που φαίνεται και όχι από αυτο που είναι κάποιος. Αληθεια, έχεις δει τον Θέο και όλους αυτούς που κρίνεις να παίζουν σε κάποιο γήπεδο ή βγάζεις συμπεράσματα από τις κατηγορίες και τις στατιστικές;
Το ότι δεν σε ενδιαφέρει που έχει και άλλη δουλειά είναι ένα στοιχείο κομβικό για να μην κρίνεις αλαζονικά την πορεία ενός παίκτη. Εγώ δεν θέλω να απολογηθώ για την μέτρια μπασκετική επαγγελματική πορεία του Θέου ούτε να δικαιολογήσω τίποτα, αλλά πρέπει να μιλάμε κρίνοντας σφαιρικά τα γεγονότα. Δεν χρειάζονται παρωπίδες ούτε κυνισμός. Υπάρχουν π.χ. παίκτες που για να μην χάσουν το τρένο της επιτυχίας κατέληξαν στη ντόπα. Τους εγκρίνουμε αυτούς επειδή παίζουν στην Α1 ή στην ευρωλίγκα;

Δεν νομιζε οτι θα μπορουσε να παιζει σε μικρες ομαδες της Α1..Στην Α2 ως ρολιστας πιθανον παντως..Τα τελευταια χρονια που τον παρακολουθουσα καθε χρονος που περνουσε επεφτε και μια κατηγορια παρακατω..!Σαν τον Παπαγου ενα πραγμα!

Συμφωνω οτι ειχε ταλεντο,και εγω αυτο ειπα στα post μου παραπανω...

Αυτό που λες είναι προσωπική πρόβλεψη και μπορεί ο χρόνος να σε διαψεύσει. Ισως του χρόνου να κερδίσει π.χ. την άνοδο στην Α2 με την Ελευσίνα και να είναι από τους πρωταγωνιστές.

Σε μερικα συμφνω σε μερικα οχι..Αλλα οπως και να χει αν αξιζε θα προχωρουσε..Ας σταματησουμε να βλεπουμε ελεφαντες!

Αφού συμφωνείς με την περίπτωση του Παπαλουκά ότι δηλαδή αν έμενε Ελλάδα δεν θα προχωρούσε όσο προχώρησε στην ΤΣΣΚΑ, δεν πρέπει να μιλάς απόλυτα. Εκτός αν με το προχωρούσε εννοείς να ήταν ένας μέτριος παίκτης της Α1 οπότε θα ήσουν ευχαριστημένος και θα τον κατετασες στους σχετικα επιτυχημένους.

Καθολου επιπολαιο δεν ειναι...Οταν ενας παικτης των μικρων Εθνικων ομαδων και μαλιστα οχι ενας τυχαιος αλλα αυτος που καταφερε πραγματα οπως το να μπει στην Εθνικη με 2 χρονια μεγαλυτερους,καταληγει να παιζει στα 25 του στην Γ Εθνικη τοτε ναι νομιζω οτι η εξελιξη του μπορει να χαρακτηρισθει ως απογοητευτικη.
Το διεθνης με την ενοπλων ασχολιαστο.

Θα πω ότι οι μικρές εθνικές δεν είναι σίγουρο κριτήριο για την εξέλιξη ενός παίκτη. Μπορεί ένας αναπτυγμένος σωματικά παίκτης να παίξει και με μεγαλύτερους γιατί την κατάλληλη στιγμή υπερέχει. Ούτε η εξέλιξη ενός παίκτη είναι απόλυτο κριτήριο για το ταλέντο του π.χ. Ο Τσαλδάρης δεν έχει κανένα σπουδαίο ταλέντο αλλά έχει ενταχθεί στο "σύστημα" του σύγχρονου σετ μπάσκετ ( άμυνα και ένα τρίποντο) και βγάζει το ψωμί του. Από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο πετυχημένος από το Θέο αφού κλήθηκε και στην εθνική ανδρών.

Κανεις δεν περιμενε να γινει ο καλυτερος forward στην Ευρωπη...Μια αξιοπρεπη καριερα στην Α1 περιμεναμε...
Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις με τον ορο εξελιξη του μπασκετ?Και γιατι το αναφερεις συνεχεια?Και γιατι επηρεασε μονο τον Θεο?
[/quote]

Εννοώ ότι στην ελλάδα ο επαγγελματικός χωρος του μπασκετ είναι ρευστός και για να προχωρήσει κάποιος πρέπει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά αλλά ταυτόχρονα να έχει και τα σωστά στηρίγματα του "συστήματος" με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη αντικειμενική δυνατότητα (οπως πχ στις ΗΠΑ) να μην χαθούν ταλαντούχοι αθλητές. Οι πιθανότητες να χαθούν ή να μην προχωρήσουν όπως θα μπορούσαν κάποια ταλέντα είναι μεγάλες λόγω της ανυπαρξίας μιας σταθερής υποδομής. Ενα στοιχείο της εξέλιξης εκτός από τα τεχνικα (σφιχτές άμυνες, πιο έξελιγμένοι σωματότυποι κλπ) είναι π.χ. η ντόπα και η ραγδαια αύξηση της συναλλαγής μεταξύ μανατζαρέων-προπονητών κ.ο.κ
Μπορεί ο Βασιλακόπουλος να έκανε κηρύγματα ότι δεν πρέπει οι νέοι αθλητές κάτω των 18 να έχουν μάνατζερ αλλά ποιος μικρός διεθνής δεν είχε μάνατζερ από τα 15 του;
Δεν εννοώ ότι επηρέασε μόνο το Θέο σε καμία περίπτωση. Δεν είναι μόνο ο Θέος που δεν έκανε την μεγάλη καριέρα από τις μικρές εθνικές, υπάρχει πλήθος παικτών.
Βασικά για να μην πολυλογούμε ή ουσία της διαφωνία μας έγκειται στο ότι για μένα ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είχε τις προδιαγραφές για να γίνει σούπερ αλλά ένας καλός παίκτης και ότι μπορεί να παίξει μέχρι Α1 σε μια μεσαία ομάδα.
Γι' αυτό εγώ δεν θεωρώ ότι απογοήτευσε. Σούπερ μπορεί να ήταν π.χ. ο Γαλακτερός ο οποίος μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά (ΝΒΑ) και δεν έφτασε.
Αυτά και σορυ, δεν ήθελα να γίνω κουραστικός.

stzed
QUOTE(THE BOSS @ Aug 27 2009, 11:28 ) *
Πρέπει να δουλέψει πολύ ακόμη για να κανει κατι...εξάλλου οι ψηλοί αργούν λίγο

Δυστηχως ο Δημακοπουλος δεν ειναι τιποτα φοβερο (ακομα) ειναι πολυ αργος χωρις σουτ ουτε καν ραβερσα, η πιβοτ.
Υπαρχουν ομως παιχτες 94 κ 95 που ειναι φοβεροι και αξιοι προσωχης:
Καραμολεγκος του ΠΑΟ κατα την γνωμη μου ο καλυτερος playmaker στην ΕΣΚΑ φετος (φοβερο IQ)
Απορω γιατι δεν τον πηραν στην Εθνικη των 93αριδων που πατωσε στο Ευρωμπασκετ και πηραν τον Παπαπετρου.
Ετυχε να κατεβασω το ματς με την λιθουανια απο το sportscene και υπηρχε ελειψη στον ασσο.
Ο Μαραγκος ειναι μια κλαση ανωτερος απο ολους τους ψηλους 94-95 στην ελλαδα ειναι γρηγορος, με τσαμπουκα και καλες κινησεις χαμηλα.
Πολλοι λενε για τον Παπαπετρου αλλα εγω δεν εχω συγκινηθει. Υπαρχει ενας φοβερος 95αρης ονοματι Ηλιας στον Ορωπο
που πηρε προσφατα μεταγραφη στο Περιστερι. Ψηλος 200 + δυνατος και με σουτ απο μεση αποσταση.
Απο εκει και περα ο Αμυντας εχει 2 καλους 94αριδες, το Μαρουσι αλλους 2 οπως και ο Ηλισιακος. Για βορεια Ελλαδα δεν εχω την ευκαιρια να δω κατι ακομα.
dlmltrls
QUOTE(stzed @ Aug 31 2009, 13:12 ) *
Δυστηχως ο Δημακοπουλος δεν ειναι τιποτα φοβερο (ακομα) ειναι πολυ αργος χωρις σουτ ουτε καν ραβερσα, η πιβοτ.
Καραμολεγκος του ΠΑΟ κατα την γνωμη μου ο καλυτερος playmaker στην ΕΣΚΑ φετος (φοβερο IQ)
Απορω γιατι δεν τον πηραν στην Εθνικη των 93αριδων που πατωσε στο Ευρωμπασκετ και πηραν τον Παπαπετρου.
Ετυχε να κατεβασω το ματς με την λιθουανια απο το sportscene και υπηρχε ελειψη στον ασσο.
Ο Μαραγκος ειναι μια κλαση ανωτερος απο ολους τους ψηλους 94-95 στην ελλαδα ειναι γρηγορος, με τσαμπουκα και καλες κινησεις χαμηλα.
Πολλοι λενε για τον Παπαπετρου αλλα εγω δεν εχω συγκινηθει. Υπαρχει ενας φοβερος 95αρης ονοματι Ηλιας στον Ορωπο
που πηρε προσφατα μεταγραφη στο Περιστερι. Ψηλος 200 + δυνατος και με σουτ απο μεση αποσταση.
Απο εκει και περα ο Αμυντας εχει 2 καλους 94αριδες, το Μαρουσι αλλους 2 οπως και ο Ηλισιακος. Για βορεια Ελλαδα δεν εχω την ευκαιρια να δω κατι ακομα.

μπορεις να μου πεις σε παρακαλω απο που το κατεβασες ακριβως το παιχνιδι?
nikefalin

διαβασμένος ο stzed! Ο ψηλός του Ορωπού ήταν ~ 1.95 το χειμώνα και έπαιζε πάρα πολύ στη Β ΕΣΚΑ πέρυσι.
Συμφωνώ στα περισσότερα σχόλια σε ότι αφορά ΕΣΚΑ. ο Δημακόπουλος θέλει πολύ πολύ δουλειά , ειδικά στην κίνηση και την αντίληψη του χώρου.

MAKHS
QUOTE(nikefalin @ Aug 31 2009, 17:34 ) *
διαβασμένος ο stzed! Ο ψηλός του Ορωπού ήταν ~ 1.95 το χειμώνα και έπαιζε πάρα πολύ στη Β ΕΣΚΑ πέρυσι.
Συμφωνώ στα περισσότερα σχόλια σε ότι αφορά ΕΣΚΑ. ο Δημακόπουλος θέλει πολύ πολύ δουλειά , ειδικά στην κίνηση και την αντίληψη του χώρου.

Απο Βορεια Ελλάδα ο καλύτερος παίκτης είναι ο Μήτσιαλος της Βέροιας ( 1994 , 1.99 ) .Πολύ καλοί είναι επείσης τα δύο παιδιά της Καβάλας Γκέλιος ( 1995 , 1.95 ) και Πιεβαλίτσα ( 1994 , 1.92 ) ο οποίος έχει και φοβερό άλμα . Πρωτούλης και Μποχωρίδης είναι οι καλύτεροι απο Θεσσαλονίκη και ο Σλαφτσάκης του Μαντουλίδη .
dlmltrls
QUOTE(MAKHS @ Aug 31 2009, 20:39 ) *
Απο Βορεια Ελλάδα ο καλύτερος παίκτης είναι ο Μήτσιαλος της Βέροιας ( 1994 , 1.99 ) .Πολύ καλοί είναι επείσης τα δύο παιδιά της Καβάλας Γκέλιος ( 1995 , 1.95 ) και Πιεβαλίτσα ( 1994 , 1.92 ) ο οποίος έχει και φοβερό άλμα . Πρωτούλης και Μποχωρίδης είναι οι καλύτεροι απο Θεσσαλονίκη και ο Σλαφτσάκης του Μαντουλίδη .

διαβασμενος και ο MAKHS....
BasketThess
QUOTE(MAKHS @ Aug 31 2009, 18:39 ) *

Υπαρχουν και αλλα παιδια γεννημενα το 1994 που ξεχωριζουν και συμμετειχαν στις προπονησεις του κλιμακιου παμπαιδων ολο τη προηγουμενη χρονια στη Β. Ελλαδα με προπονητη τον Τουφα. Σιολογκας απο Μαντουλιδη, Αμπαρας απο Πολυγυρο και τωρα στον Παοκ, Ψυρας απο Αιολο Τρικαλων, Τσινοπουλος απο Αρη, Καραμπεκης απο Σερρες, Παρασχος απο Καστορια και τωρα Μαντουλιδη, Εμαννουηλιδης απο Παοκ, Λεπτοκαρυδης απο ΒΑΟ. Ολα αυτα μαζι με αυτα που αναφερεται εχουν πολυ μικρες διαφορες, και σ' αυτη την ηλικια, ολα ειναι ρευστα καθως θα εμφανιστουν και νεα παιδια που θα εχουν μεγαλη βελτιωση.
stzed
QUOTE(dlmltrls @ Aug 31 2009, 17:14 ) *
μπορεις να μου πεις σε παρακαλω απο που το κατεβασες ακριβως το παιχνιδι?

Το site εχει ολους τους αγωνες παιδων της Λιθουανιας φετος το καλοκαιρι μεχρι τον τελικο καθως και με την Εθνικη μας.
Καθως και χιλιαδες αγωνες μπασκετ απο το 50 μεχρι σημερα απο ολο τον κοσμο. Απο πετροβιτσ του 85 & NBA του 70 μεχρι
πολλους αγωνες μικρων εθνικων ομαδων και ανδρων.
To site ειναι το h**p://www.sport-scene.net/browse.php
Θα χρειαστει να κατεβασεις ενα τορρεντ προγραμμα πχ το αζουρευς (azureus)
καθως επισης να γραφτεις στο παραπανω site. Aν σου πει οτι εχουν κλεισει οι εγγραφες στειλε μου ενα personal message
και πες μου το mail σου να σε κανω invite στο site.
Για οτι αλλο εσυ η καποιος αλλος θελουν στειλτε ενα PM γιατι εδω ειναι χωρος μονο για τις μικρες εθνικες και θα μας δειρουν για off topic. smiley.gif

Stelios
trido
QUOTE(elareperierge @ Aug 27 2009, 02:19 ) *
Δεν προκειται να πω εδω..εχουμε αρχισει να ξεφευγουμε.οποιος θελει,pm μαζι με τα αποτυχημενα ασσοδυα που λεγαμε.Και ξανακανω εγω τη δικη μου ερωτηση.Αντου χρονου δυναμωσει καποιος εκ των 94ρηδων που λεμε και βγει 2ος σκορερ,7ος στα ριμπαουντ και 4ος στις ταπες θα δικαιουμαι να πω οτι εχει περιορισμενα περιθωρια εξελιξης;

μπραβο στο Δοξακη και στις επιλογες του?????περιμενα καλυτερη διαχειρηση του υλικου του και οχι δηλωσεις του τυπου (θα παλαιψουμε και οτι βγει) δεν ειμαστε ομαδα παλης?
THE BOSS

Μια χαρά τα λες. Βέβαια για να εχεις ασφαλή αποψη θα πρέπει να παρακολουθεις τα παιδιά στη διάρκεια της χρονιάς και σε πολλά παιχνίδια. Επίσης, όταν δεν είναι εμφανής η διαφορά "ικανοτήτων" των παιδιών τότε υπάρχουν και άλλα κριτήρια επιλογής. Πολλές φορές δεν δίνεται η ίδια ευκαιρία στα παιδιά να αποδείξουν τι που και πόσο αξίζουν.

Σχετικά με τα ανόματα που αναφέρεις και τα παιδιά τα οποια έχω δει αρκετές φορές να παιζουν :

Δημακόπουλος : θέλει πολύ δουλειά αλλά έχει το ύψος...θα αργήσει μάλλον
Καραμολέγκος : καλός αλλά περισσότερο 2αρι μιας και εχει έφεση στο σκοράρισμα. Φοβάμαι ότι ζορίζεται στα δύσκολα και επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες
Μαραγκός : εχει δουλέψει πολύ και ξεχωρίζει...πράγματι αξίζει
Παπαπέτρου : Καλός ομαδικός καλή πάσα, οριακά καλύτερος από συνομίλικους. Σίγουρα έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες από άλλους...
Ηλίας από ορωπό (Γιανναράς) : καλό κορμί και δυνατό παιδί..με δουλειά θα ανέβει
Ο Αμύντας : έχει μια τριάδα - τετράδα 94δων (ονόματα στη διάθεσή σας) με καλά κορμιά και τεχνική, που παίζουν σε μια - δυο θέσεις ο καθένας. Αν συνεχίσουν τη δουλεια θα έχουν μεγάλη εξέλιξη...αρκει να έχουν και τις ανάλογες ευκαιρίες. Επίσης έχει κάνα δυο ψηλούς 95δες με προοπτικές.
Το Μαρούσι έχει προφανώς το παιδί από την εθνικής παμπαίδων και κάποιους ψηλούς που δεν έχω δει, όπως δεν έχω δει τα παιδιά του Ιλισιακού και τον διμετρο Χάνια που απέκτησε φέτος ο Παναθηναϊκός.
Αυτά ...για τώρα
dlmltrls
http://www.court-vision.com/

ριξτε μια ματια στο σημειο που αναφερει για τους παικτες του πρωταθληματος u16 στο kaunas

αναφερει χαρακτηριστικα ¨"35 players with a combination of 5 stars, what means they can become absolute top level players for Europe or even more"

αφιερωμενο σε ολους τους φιλους-ειδικους ταλεντολογους που καναμε μια μακρια συζητηση εδω,πριν κανενα μηνα...

ευτυχως που δεν τα λεω εγω,αλλα ουδετεροι παρατηρητες εξωτερικου rolleyes.gif
ntinakostreloua
QUOTE(MAKHS @ Aug 31 2009, 19:39 ) *

Epishs file kane ena neo chek sta koitapia s gia thessaloniki...
Sumfwno gia prwtoulh ...diafwnw gia mpoxwridh
Kai apoluta sumfwnos gia slaftsaki (pou thelei mia enesh I.Q omws ) kai mesa se autous des kai ligaki poios einai autos pou travaei to mandoulidh fetos H mallon autoi pou tn travane....
Nikolaou(pou einai trelo I.Q 95 play maker) kai trelh metagrafh Paparegkas(1,97 2-3-4) kathws kai o siologkas
KORLEONE
QUOTE(ntinakostreloua @ Dec 29 2009, 23:33 ) *
Epishs file kane ena neo chek sta koitapia s gia thessaloniki...
Sumfwno gia prwtoulh ...diafwnw gia mpoxwridh
Kai apoluta sumfwnos gia slaftsaki (pou thelei mia enesh I.Q omws ) kai mesa se autous des kai ligaki poios einai autos pou travaei to mandoulidh fetos H mallon autoi pou tn travane....
Nikolaou(pou einai trelo I.Q 95 play maker) kai trelh metagrafh Paparegkas(1,97 2-3-4) kathws kai o siologkas

Ο Νικολάου πολύ αθλητικός αλλά είναι κοντός , ο Παπαρέγκας πολύ soft και ο Σιολούγκας έχει μείνει στάσιμος . Περίμενα περισσότερα από τον Παράσχο .
Giorgos#4
Εχει κανεις τα αποτελεσματα και τους σκορερ απο το τουρνουα που εγινε στην Ελβετια?
KORLEONE
QUOTE(Giorgos#4 @ Dec 31 2009, 00:37 ) *
Εχει κανεις τα αποτελεσματα και τους σκορερ απο το τουρνουα που εγινε στην Ελβετια?

κερδισαμε τουσ Ελβετουσ 50 πόντους τουσ Ισπανούς 65-55 και χάσαμε 9 πόντους απο τους Ιταλους 26 από τους Σέρβους και 11 από τους Τούρκους
ntinakostreloua
QUOTE(KORLEONE @ Dec 30 2009, 23:59 ) *
Ο Νικολάου πολύ αθλητικός αλλά είναι κοντός , ο Παπαρέγκας πολύ soft και ο Σιολούγκας έχει μείνει στάσιμος . Περίμενα περισσότερα από τον Παράσχο .

File tha me thumitheis des ligaki statistika apo mandoulidh kai d3es poios tous paei treno fetos kai gia korufh!!!!!
Me tetoia statistika einai polu konta sthn thesi vasikou sthn ethniki o mikros Paparegkas...
O nikolaou an parei 5-6 pontous akoma giati einai kai 95aris tha paiksei polu mpasket!!! wink.gif
15#kostas
υπαρχει κανενα σιτε που να εχει τα στατιστικα των παιχτων?
KORLEONE
QUOTE(Giorgos#4 @ Dec 31 2009, 00:37 ) *

Με 16,8 πόντους μ.ο ο Παπαπέτρου 3ος σκόρερ στο τουρνουά , 6ος ο Μαραγκός 13.8 και 23ος ο Αγραβάνης με 8,4 ηταν οι καλύτεροι της εθνικής συνολικά . 2ος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του τουρνουά ο Σέρβος Νίκολα Jankovic με μ.ο 17 πόντους . Η Εθνική τερματισε στην τέταρτη θέση αφού έχασε στον μικρό τελικό από την Τουρκία 80-69 .
15#kostas
τι θεση παιζει ο παπαπετρου κ τι υψος εχει?
KORLEONE
QUOTE(15#kostas @ Jan 8 2010, 06:10 ) *
τι θεση παιζει ο παπαπετρου κ τι υψος εχει?

1.99 και παίζει 2 και 3
mrproedros
Από http://kretaworldbasket.blogspot.com/

Αν μπει κανείς και δει τι γίνεται στα forums που έχουν θέμα την Εθνική Παίδων, θα καταλάβει τι χαμός γίνεται για μια θέση στην δωδεκάδα και ποια θηρία έχουν να συναγωνιστούν τα παιδιά της Κρήτης, που μάλιστα παίζουν και σε ομάδες με πολύ οργανωμένες υποδομές.
Διαβάζοντας κάποιες αναλύσεις ανθρώπων που φαίνεται να παρακολουθούν τα παιδιά αυτά τα τελευταία 2 -3 χρόνια και είχαν έρθει και στην Ιεράπετρα πέρυσι στο Final Six, δεν βλέπουμε στις αξιολογήσεις τους κανένα αθλητή της Κρήτης.

Βέβαια εδώ πρέπει να παραθέσουμε την άποψη που μας εξέφρασε χθες πολύ έμπειρος προπονητής της Κρήτης, με άριστη γνώση αυτή της ηλικίας, λέγοντας μας ότι “πως θέλεις να έχουμε αποτελέσματα στην Μικτή Κρήτης όταν τα παιδιά έρχονται και βλέπουν μια οργάνωση πολύ χειρότερη αυτής των συλλόγων που αγωνίζονται. Κρατάτε στατιστικά στοιχεία των παιδιών στους αγώνες των Νομών και των Μικτών ; Τραβάτε σε βίντεο τους αγώνες για να γίνει στην συνέχει αξιολόγηση ; Δίνεται στα παιδιά ρουχισμό (φόρμες – τσάντες κλπ) ; ” και άλλα πολλά που … δεν γράφονται (τουλάχιστο στην φάση αυτή).

Αν τώρα δούμε το ρόστερ της Εθνικής Παίδων στο πρώτο της φετινό τουρνουά στην Ελβετία τα Χριστούγεννα (Δεκέμβριος 2009) :
Γιάννης Παπαπέτρου (Ηλυσιακός), Γιάννης Καραμαλέγκος (Παναθηναϊκός), Θωμάς Αμπάρας (ΠΑΟΚ), Φιλ Καλογιαννίδης (Μαρούσι), Στέλιος Παπαφλωράτος (Ηλυσιακός), Δημήτρης Αγραβάνης (Μαρούσι), Αλέξανδρος Αγγελάκος (Κολοσσός Ρ.), Μιχάλης Καμπερίδης (Μάνδρα), Αλέξανδρος Μητσιάλος (ΑΟΚ Βέροιας), Πάρις Μαραγκός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου), Θάνος Καμαριώτης (Ερμής Λαγκαδά).
θα δούμε ότι από την καλύτερη πεντάδα στην Ιεράπετρα (Μάιος 2009) :
Δημήτρης Καραμπέκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), Ηλίας Γιανναράς (ΕΣΚΑ), Δημήτρης Σιολόγκας (ΕΚΑΣΘ), Θανάσης Χανιάς (ΕΣΚΑΝΑ), Γιάννης Καραμαλέγκος (ΕΣΚΑ).
έπαιξε μόνο ο Καραμαλέγκος, ενώ από την Εθνική Παμπαίδων της Χαλκιδικής :
ΕΛΛΑΔΑ(Τούφας): Μποχωρίδης , Λιανδράκης , Αμπάρας, Ψύρρας , Καλογιαννίδης , Αγγελάκος , Χανιάς , Τσώντζιος , Μήτσιαλος , Καραμπέκης , Οικονομόπουλος, Ακριτίδης, Πρωτούλης, Παράσχος, Βασιλειάδης, Αρβανίτης
υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις (ο Μήτσιαλος ήταν στην καλύτερη πεντάδα των αγωνων)

Να παραθέσουμε εδώ και την καλύτερη πεντάδα στην Καλαμάτα (Χριστούγεννα 2008) που αφορά αυτήν την ηλικία : Σιόλογκας, Αναγνωστόπουλος, Καραμαλέγκος, Χανιάς, Καλογιαννίδης.

Τέλος οι αθλητές που κλήθηκαν για το προπονητικό τριήμερο που έγινε στην Ελευσίνα από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2010 ήταν : Πρωτούλης (ΑΚ Αστέρια), Καλογιαννίδης, Αγραβάνης, Μαντάλβανος, Τζότζος (ΓΣ Αμαρουσίου), Αναγνωστόπουλος (ΑΟ Άρατος Κιάτου), Οικονομόπουλος (Αχαγιά 82 ΑΟ), Αμπαράς (ΠΑΟΚ), Παπαπέτρου, Μπέμπης (Ηλυσιακός), Μαραγκός (ΠΑΟ), Σιόλογκας (Μαντουλίδης), Πιεβαλίτσα (Ένωση Καβάλας), Καμπερίδης (Μάνδρα), Σπυρόπουλος (Νίκαια Λάρισας).
tripiokalathi
Τι συζητάτε βρε παιδιά και χολοσκάτε? αυτοί έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό ποιοι θα πάνε στην Τουρκία τον Φλεβάρη!!!
Στο Επίσημο site της Τούρκικης Ομοσπονδίας για το Διεθνές Τουρνουά U16 από 1-7 /2 /2010 έχουν ήδη την σύνθεση της Εθνικής!!!

Greece / Yunanistan Basketball Team
Takım Oyuncu Listesi / Team's Players Roster
No Oyuncu / Player B / H M / P D / B Takım / Team

1. Paris Maragkos 2.05 cm F 1994
2. Michalis Kamperidis 2.02 cm C 1994 Mandra
3. Ioannis Papapetrou 1.98 cm G 1994 Ilisiakos
4. Dimitris Agravanis 2.00 cm F 1994 Maroussi
5. Diamantis Slaftsakis 1.97 cm F 1994 Mantoulidis
6. Alexandros Mitsialos 2.00 cm F 1994 Aok Veroias
7. Fillipos Kalogiannidis 1.90 cm G 1994 Maroussi
8. Thomas Amparas 1.82 cm G 1994 Paok
9. Alexandros Aggelakos 1.92 cm G 1994 Kolossos Rodou
10. Stelios Papafloratos 1.94 cm G 1994 Ilisiakos
11. Giannis Anagnostopoulos 2.04 cm C 1994
12. Ioannis Karamalegkos 1.88 cm G 1994 Panathinaikos

http://ttt.tbf.org.tr/2010/takim.asp?Takim=4004

KORLEONE
QUOTE(tripiokalathi @ Jan 23 2010, 23:16 ) *
Τι συζητάτε βρε παιδιά και χολοσκάτε? αυτοί έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό ποιοι θα πάνε στην Τουρκία τον Φλεβάρη!!!
Στο Επίσημο site της Τούρκικης Ομοσπονδίας για το Διεθνές Τουρνουά U16 από 1-7 /2 /2010 έχουν ήδη την σύνθεση της Εθνικής!!!

Greece / Yunanistan Basketball Team
Takım Oyuncu Listesi / Team's Players Roster
No Oyuncu / Player B / H M / P D / B Takım / Team

1. Paris Maragkos 2.05 cm F 1994
2. Michalis Kamperidis 2.02 cm C 1994 Mandra
3. Ioannis Papapetrou 1.98 cm G 1994 Ilisiakos
4. Dimitris Agravanis 2.00 cm F 1994 Maroussi
5. Diamantis Slaftsakis 1.97 cm F 1994 Mantoulidis
6. Alexandros Mitsialos 2.00 cm F 1994 Aok Veroias
7. Fillipos Kalogiannidis 1.90 cm G 1994 Maroussi
8. Thomas Amparas 1.82 cm G 1994 Paok
9. Alexandros Aggelakos 1.92 cm G 1994 Kolossos Rodou
10. Stelios Papafloratos 1.94 cm G 1994 Ilisiakos
11. Giannis Anagnostopoulos 2.04 cm C 1994
12. Ioannis Karamalegkos 1.88 cm G 1994 Panathinaikos

http://ttt.tbf.org.tr/2010/takim.asp?Takim=4004

Λάθος είσαι φίλε , αυτοί είναι οι παίκτες που έπεξαν στην Ελβετία . Για την Τουρκία θα έχουμε άλλες κλήσεις , θα δεις σε μια εβδομάδα που και οι Τουρκοι θα μας αλλάξουν το ρόστερ .
tomacevic
QUOTE(mrproedros @ Jan 23 2010, 14:38 ) *
Από http://kretaworldbasket.blogspot.com/

Αν μπει κανείς και δει τι γίνεται στα forums που έχουν θέμα την Εθνική Παίδων, θα καταλάβει τι χαμός γίνεται για μια θέση στην δωδεκάδα και ποια θηρία έχουν να συναγωνιστούν τα παιδιά της Κρήτης, που μάλιστα παίζουν και σε ομάδες με πολύ οργανωμένες υποδομές.
Διαβάζοντας κάποιες αναλύσεις ανθρώπων που φαίνεται να παρακολουθούν τα παιδιά αυτά τα τελευταία 2 -3 χρόνια και είχαν έρθει και στην Ιεράπετρα πέρυσι στο Final Six, δεν βλέπουμε στις αξιολογήσεις τους κανένα αθλητή της Κρήτης.

Βέβαια εδώ πρέπει να παραθέσουμε την άποψη που μας εξέφρασε χθες πολύ έμπειρος προπονητής της Κρήτης, με άριστη γνώση αυτή της ηλικίας, λέγοντας μας ότι “πως θέλεις να έχουμε αποτελέσματα στην Μικτή Κρήτης όταν τα παιδιά έρχονται και βλέπουν μια οργάνωση πολύ χειρότερη αυτής των συλλόγων που αγωνίζονται. Κρατάτε στατιστικά στοιχεία των παιδιών στους αγώνες των Νομών και των Μικτών ; Τραβάτε σε βίντεο τους αγώνες για να γίνει στην συνέχει αξιολόγηση ; Δίνεται στα παιδιά ρουχισμό (φόρμες – τσάντες κλπ) ; ” και άλλα πολλά που … δεν γράφονται (τουλάχιστο στην φάση αυτή).

Αν τώρα δούμε το ρόστερ της Εθνικής Παίδων στο πρώτο της φετινό τουρνουά στην Ελβετία τα Χριστούγεννα (Δεκέμβριος 2009) :
Γιάννης Παπαπέτρου (Ηλυσιακός), Γιάννης Καραμαλέγκος (Παναθηναϊκός), Θωμάς Αμπάρας (ΠΑΟΚ), Φιλ Καλογιαννίδης (Μαρούσι), Στέλιος Παπαφλωράτος (Ηλυσιακός), Δημήτρης Αγραβάνης (Μαρούσι), Αλέξανδρος Αγγελάκος (Κολοσσός Ρ.), Μιχάλης Καμπερίδης (Μάνδρα), Αλέξανδρος Μητσιάλος (ΑΟΚ Βέροιας), Πάρις Μαραγκός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου), Θάνος Καμαριώτης (Ερμής Λαγκαδά).
θα δούμε ότι από την καλύτερη πεντάδα στην Ιεράπετρα (Μάιος 2009) :
Δημήτρης Καραμπέκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), Ηλίας Γιανναράς (ΕΣΚΑ), Δημήτρης Σιολόγκας (ΕΚΑΣΘ), Θανάσης Χανιάς (ΕΣΚΑΝΑ), Γιάννης Καραμαλέγκος (ΕΣΚΑ).
έπαιξε μόνο ο Καραμαλέγκος, ενώ από την Εθνική Παμπαίδων της Χαλκιδικής :
ΕΛΛΑΔΑ(Τούφας): Μποχωρίδης , Λιανδράκης , Αμπάρας, Ψύρρας , Καλογιαννίδης , Αγγελάκος , Χανιάς , Τσώντζιος , Μήτσιαλος , Καραμπέκης , Οικονομόπουλος, Ακριτίδης, Πρωτούλης, Παράσχος, Βασιλειάδης, Αρβανίτης
υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις (ο Μήτσιαλος ήταν στην καλύτερη πεντάδα των αγωνων)

Να παραθέσουμε εδώ και την καλύτερη πεντάδα στην Καλαμάτα (Χριστούγεννα 2008) που αφορά αυτήν την ηλικία : Σιόλογκας, Αναγνωστόπουλος, Καραμαλέγκος, Χανιάς, Καλογιαννίδης.

Τέλος οι αθλητές που κλήθηκαν για το προπονητικό τριήμερο που έγινε στην Ελευσίνα από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2010 ήταν : Πρωτούλης (ΑΚ Αστέρια), Καλογιαννίδης, Αγραβάνης, Μαντάλβανος, Τζότζος (ΓΣ Αμαρουσίου), Αναγνωστόπουλος (ΑΟ Άρατος Κιάτου), Οικονομόπουλος (Αχαγιά 82 ΑΟ), Αμπαράς (ΠΑΟΚ), Παπαπέτρου, Μπέμπης (Ηλυσιακός), Μαραγκός (ΠΑΟ), Σιόλογκας (Μαντουλίδης), Πιεβαλίτσα (Ένωση Καβάλας), Καμπερίδης (Μάνδρα), Σπυρόπουλος (Νίκαια Λάρισας).
proedre edo mesa eise ?
giati den mou apantas sta email mou?
sou exo erotisi ? smiley.gif smiley.gif smiley.gif
mrproedros
http://kretaworldbasket.blogspot.com/

Η Εθνική Παίδων στο Türk Telecom International Tournament U16

Tην Κυριακή αναχωρεί για την Τουρκία η Εθνική Παίδων, όπου θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Türk Telecom International Tournament U16 στο διάστημα 1-8/2/2010, ένα τουρνουά που διεξάγεται από το 1993 και συμμετέχουν σε αυτό οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτήν την ηλικία.

Οι αθλητές που έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιάννη Γιαννόπουλο και Γιώργο Δοξάκη και βρίσκονται από την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για προετοιμασία είναι παρακάτω (να σημειωθεί ότι ο Παπαπέτρου είναι τραυματίας) :

Μαραγκός (ΠΑΟ), Τσόντζος, Αγραβάνης (Μαρούσι), Σπυρόπουλος (Νίκαια Λάρισας), Πρωτούλης (Αστέρια Θεσσαλονίκης), Παπαφλωράτος, Μπέμπης (Ηλυσιακός), Σιόλογκας (Μαντουλίδης), Αμπαράς (ΠΑΟΚ), Καμπερίδης (Μανδραϊκός), Μητσιάλος (ΑΟΚ Βέροιας), Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου).

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μπέμπης του Ηλυσιακού είναι γεννημένος το 1995 και στο πρόσφατο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της Καλαμάτας αναδείχθηκε MVP (πολυτιμότερος παίκτης) των αγώνων.

Επίσης ο Πάρις Μαραγκός του Παναθηναϊκού συμμετείχε και πέρυσι στο Τουρνουά της Τουρκίας με την Εθνική Παίδων (Ελλάδα 8η θέση - Τουρκία 1η θέση - MVP Berkay Candan Τουρκία) έχοντας μέσους όρους : 8.6 πόντους, 40.6% στα δίποντα, 78.9% στς ελ. βολές, 5.5 ριμπάουντ, 0.4 ασσίστ, 19' συμμετοχή σε 8 παιχνίδια.
mrproedros
2009 Διεθνές Τουρνουά Türk Telecom International Tournament U16

Τελική Κατάταξη : 1. Τουρκία, 2. Σλοβενία, 3. Κροατία, 4. Γερμανία, 5. Ρωσία, 6. Πολωνία, 7. Γαλία, 8. Ελλάδα, 9. Βουλγαρία, 10. Ιταλία, 11. Ουκρανία, 12. Γεωργία

Τελικός : Τουρκία - Σλοβενία 66-56
Μικρός Τελικός : Γερμανία - Κροατία 62-71
Ημιτελικοί : Γερμανία - Σλοβενία 65-73 , Κροατία - Τουρκία 50-63
5η - 8η θέση : Γαλία - Ρωσία 76-77 , Ελλάδα - Πολωνία 65-71, Ρωσία - Πολωνία 69-58, Γαλία - Ελλάδα 72-42

MVP : Berkey Candan (Turkey - φωτ. νο 6 - 200 F 93) μέσοι όροι : 16.7 πόντοι, 63.7% δίποντα, 40% τρίποντα, 55.6% ελ. βολές, 7.9 ριμπάουντ, 1.3 ασσίστ, 24' συμμετοχή, 7 αγώνες.
Πρώτος Σκόρερ : Pavlin Ivanov (Bulgaria) : 23.3 πόντοι / αγώνα (συμμετοχή σε 7 αγ.)
Pavlin Ivanov (197-G-93) Beneton Treviso
23.3pts 40.3%2pts 35.6%3pts 85.7%FT 3.7rbs 3.3ast 38min 7gp

Εθνική Παίδων - Στατιστικά - Μέσοι όροι

Theodoros Tsioulis (189-G-93) Olympia Larissa
11.4pts 52.0%2pts 20.5%3pts 65.2%FT 6.5rbs 2.5ast 31min 8gp
Paris Maragos (204-F-94) Panathinaikos
8.6pts 40.6%2pts 78.9%FT 5.5rbs 0.4ast 19min 8gp
Petros Velissariou
8.3pts 37.5%2pts 41.1%3pts 83.3%FT 1.2rbs 2.3a 22min 6gp
Sotiris Marougas (190-G-93) Peristeri
6.2pts 46.7%2pts 29.4%3pts 66.7%FT 3.5rbs 2.6ast 26min 8gp
Lambros Vlaxos (195-F-93) Panionios
6.1pts 29.6%2pts 28.1%3pts 54.4%FT 27min 8gp
Georges Papadeas (200-F-93) Doukas
6.0pts 37.2%2pts 0.0%3pts 66.7%FT 7.5rbs 1.4ast 22min 8gp
Petros Melissaratos (202-C-93) Alimos
4.5pts 41.2%2pts 50.0%3pts 70.0%FT 2.2rbs 0.2ast 12min 8gp
Apostolos Naoumis (192-G-93) Mantoulidis
4.4pts 52.3%2pts 30.0%3pts 2.3rbs 0.3ast 11min 7gp
Spiros Katsas (196-F-93) Olympiakos
2.3pts 70.0%2pts 20.0%3pts 28.6%FT 2.7rbs 0.9ast 20min 8gp
Giannis Anagnostopoulos (93)
1.7pts 50.0%2pts 0.0%3pts 0.0%FT 1.3rbs 0.0ast 6min 6gp
Giannis Dimakopoulos (210-C-94) Panathinaikos
1.2pts 40.0%2pts 50.0%3pts 0.2rbs 0.0ast 3min 6gp
Nikos Giorgakis (198-F-93) Mantoulidis
0.6pts 11.1%2pts 0.0%3pts 25.0%FT 1.6rbs 0.1ast 11min 8gp
mrproedros
http://kretaworldbasket.blogspot.com/ - φωτογραφίες της Εθνικής από τον αγώνα

Η Εθνική Παίδων επιβλήθηκε της Σλοβενίας 55-53 στο πλαίσιο της 1ης μέρας του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας. Την Τρίτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία στις 12.15

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής
Όμιλος Α
Σερβία - Πολωνία 85-65
Τουρκία - Γερμανία 76-69
Όμιλος Β'
Γαλλία - Ιταλία 96-90
Ελλάδα - Σλοβενία 55-53
mrproedros

Εθνική Πάιδων : την Παρασκευή με την Τουρκία στους προημιτελικούς !

Ρεπό σήμερα Πέμπτη για τις 8 Εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας. , με τις αποστολές να συμμετέχουν σε διάφορες προγραμματισμένες εκδρομές.
Η Εθνική Πάιδων συνεχίζει την Παρασκευή στις 7.00μμ στην Προημιτελική Φάση με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευης - Προημιτελική Φάση :

12,15 Ιταλία - Πολωνία
14,30 Σερβία-Σλοβενία
16,45 Γαλλία-Γερμανία
19,00 Τουρκία-[b]Ελλάδα
[/b]

Η Τουρκία στην Α' φάση έκανε 2 νίκες και 1 ήττα :
Τουρκία - Γερμανία 76-69
Πολωνία - Τουρκία 74-80
Τουρκία - Σερβία 89-92

Η Ελλάδα στην Α' φάση έκανε 1 νίκη και 2 ήττες :
Ελλάδα - Σλοβενία 55-53
Ιταλία - Ελλάδα 93-74
Γαλλία - Ελλάδα 71-48

Η Σερβία από τον Α' όμιλο και η Γαλλία από τον Β' είναι οι ομάδες που έχουν 3 νίκες χωρίς ήττα στην Α' φάση των αγώνων.

Στα συνολικά ατομικά στατιστικά οι Τούρκοι αθλητές κάνουν θραύση : Tayfun Erulku (Τουρκία) 21.7 πόντους μ.ο και με 4 κλεψίματα, Jan Grzelinski (Πολωνία) με 7.7 ασσίστ, Burak Can Yildizli (Τουρκία) με 11 ριμπάουντ και 2.3 μπλόκ

Τα Συνολικά και Ατομικά Στατιστικά της Εθνικής Παίδων μετά τους 3 αγώνες της Α' Φάσης :

Greece - Team's Total Stats - Συνολικά Στατιστικά

N Player G Min Pts 2Pts % 3Pts % FT % RO RD RT AS S T
4. Thodoros Protoulis 3 01:21:15 8 2/8 25,0 1/7 14,3 1/2 50,0 1 10 11 5 5 13
5. Stelios Papafloratos 3 00:45:40 11 2/8 25,0 2/6 33,3 1/4 25,0 1 4 5 1 0 6
6. Dimitris Siologas 3 01:23:22 24 10/19 52,6 0/2 0 4/10 40,0 5 6 11 2 2 7
7. Vagelis Bebis 3 00:33:15 4 2/7 28,6 0/2 0 0/0 0 0 1 1 0 1 3
8. Fillipos Kalogiannidis 2 00:20:20 4 2/3 66,7 0/0 0 0/2 0 0 1 1 1 2 3
9. Anastassis Spiropoulos 3 00:25:54 4 2/4 50,0 0/3 0 0/0 0 1 2 3 0 0 1
10. Lambros Tsontzos 2 00:15:45 0 0/4 0 0/0 0 0/0 0 1 2 3 0 2 1
11. Ioannis Karamalegkos 3 01:31:33 24 6/9 66,7 3/7 42,9 3/9 33,3 0 7 7 7 2 12
12. Alexandros Mitsialos 3 01:19:28 26 10/26 38,5 0/3 0 6/8 75,0 3 14 17 6 3 3
13. Michalis Kamperidis 2 00:51:05 24 8/14 57,1 0/1 0 8/13 61,5 6 9 15 3 0 4
14. Dimitris Dimakopoulos 2 00:15:57 7 3/7 42,9 0/0 0 1/2 50,0 2 2 4 0 0 0
15. Paris Maragkos 2 00:56:26 41 17/26 65,4 0/1 0 7/10 70,0 4 14 18 3 2 8
Toplam / Total 177 64/135 47,4 6/32 18,8 31/60 51,7 24 72 96 28 19 61

Greece - Team's Average Stats - Μέσοι όροι
N Player G Min Pts 2Pts % 3Pts % FT % RO RD RT AS S T
4. Thodoros Protoulis 3 00:27:05 2,67 1/3 33,3 0/2 0 0/1 0 0,3 3,3 3,7 1,7 1,7 4,3
5. Stelios Papafloratos 3 00:15:13 3,67 1/3 33,3 1/2 50,0 0/1 0 0,3 1,3 1,7 0,3 0 2,0
6. Dimitris Siologas 3 00:27:47 8,00 3/6 50,0 0/1 0 1/3 33,3 1,7 2,0 3,7 0,7 0,7 2,3
7. Vagelis Bebis 3 00:11:05 1,33 1/2 50,0 0/1 0 0/0 0 0 0,3 0,3 0 0,3 1,0
8. Fillipos Kalogiannidis 2 00:10:10 2,00 1/2 50,0 0/0 0 0/1 0 0 0,5 0,5 0,5 1,0 1,5
9. Anastassis Spiropoulos 3 00:08:38 1,33 1/1 100,0 0/1 0 0/0 0 0,3 0,7 1,0 0 0 0,3
10. Lambros Tsontzos 2 00:07:53 0 0/2 0 0/0 0 0/0 0 0,5 1,0 1,5 0 1,0 0,5
11. Ioannis Karamalegkos 3 00:30:31 8,00 2/3 66,7 1/2 50,0 1/3 33,3 0 2,3 2,3 2,3 0,7 4,0
12. Alexandros Mitsialos 3 00:26:29 8,67 3/9 33,3 0/1 0 2/3 66,7 1,0 4,7 5,7 2,0 1,0 1,0
13. Michalis Kamperidis 2 00:25:33 12,00 4/7 57,1 0/1 0 4/7 57,1 3,0 4,5 7,5 1,5 0 2,0
14. Dimitris Dimakopoulos 2 00:07:59 3,50 2/4 50,0 0/0 0 1/1 100,0 1,0 1,0 2,0 0 0 0
15. Paris Maragkos 2 00:28:13 20,50 9/13 69,2 0/1 0 4/5 80,0 2,0 7,0 9,0 1,5 1,0 4,0
Ortalama / Average 0 0/0 47,4 0/0 18,8 0/0 51,7 0 0 0 0 0 0
mrproedros
Turkey - Greece 73-54 men U16 Turk TelekomTournament 2010 (5-2-10) second half - το δεύτερο ημίχρονο

Δείτε το Βίντεο του Αγώνα - Δεύτερο ημίχρονο- πατήστε εδώ !

Την ήττα γνώρισε η Εθνική Παίδων από την Τουρκία με 73-54 στο παιχνίδι της Προημιτελικής Φάσης στο Διεθνές Τουρνουά που γίνεται στο Ικόνιο της Τουρκίας. Η Ελληνική ομάδα ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 26-28, όμως στην τρίτη περίοδο φάνηκε κουρασμένη αφού έπαιξαν μόνο 6 παίκτες (ο Μήτισαλος έπαιξε για 8’), ο Μαραγκός είχε χρεωθεί με φάουλ και έτσι η Τουρκία πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ στην τέταρτη περίοδο διεύρυνε και την διαφορά παίρνοντας τη νίκη με σκορ 73-54. Σημαντικό στοιχείο στον αγώνα τα ριμπάουντ με τους Τούρκος να έχουν 52 έναντι 27 της Ελλάδας.

Greece Basketball Team Game Stats
N Player Min Pts 2Pts 3Pts FT RO RD RT AS ST TO BS F
4. Thodoros Protoulis 36:28 13 2/5 %40 3/8 %38 0/2 %0 0 2 2 3 2 1 0 1
5. Stelios Papafloratos 39:12 16 3/6 %50 3/8 %38 1/3 %33 1 5 6 0 0 3 0 3
6. Dimitris Siologas 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
7. Vagelis Bebis 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
8. Fillipos Kalogiannidis 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
9. Anastassis Spiropoulos 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
10. Lambros Tsontzos 40:00 0 0/4 %0 0/0 %0 0/4 %0 4 4 8 1 1 2 3 1
11. Ioannis Karamalegkos 38:13 3 0/1 %0 1/5 %20 0/0 %0 2 1 3 4 4 4 0 2
12. Alexandros Mitsialos 08:14 0 0/1 %0 0/1 %0 0/2 %0 0 0 0 0 1 2 0 1
13. Michalis Kamperidis 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
14. Dimitris Dimakopoulos 00:00 0 0/0 %0 0/0 %0 0/0 %0 0 0 0 0 0 0 0 0
15. Paris Maragkos 37:53 22 5/12 %42 1/4 %25 9/12 %75 2 6 8 0 0 3 0 4
Total 54 10/29 %34 8/26 %31 10/23 %43 9 18 27 8 8 15 3 12

Turkey / Greece
%45 Pts Percentage %33
%64 Free Throw %43
%59 2 Pts %34
%17 3 Pts %31

Turkey /Greece
52 Rebound 27
14 Asist 8
11 Steal 8
17 Turnover 15
mrproedros

Εσπευσμένα αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Τουρκία για την Ελλάδα η Εθνική Παίδων u16, αφού 7 από τους 12 παίκτες είχαν προβλήματα γαστρεντερίτιδας, γεγονός που ανάγκασε το τεχνικό τιμ να χρησιμοποιήσει στο αγώνα με την Τουρκία στην προημιτελική φάση μόνο 5 παίκτες !
mrproedros
Πάρις Μαραγκός : μαθητής του 19 ... τρία χρόνια στην Εθνική Παίδων ... MVP στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στην Καβάλα και στο βάθος ... ΝΒΑ !

&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />

Από το http://kretaworldbasket.blogspot.com/

(και φάσεις από τον αγώνα Τουρκία - Ελλάδα 73-54στο Διεθνές Τουρνουά Εθνικων Ομάδων στο Ικόνιο της Τουρκίας)

"Με πολύ μεγάλη χαρά το Kretaworldbasket. φιλοξενεί σήμερα μια μεγάλη ελπίδα του Ελληνικού Μπάσκετ, τον Πάρι Μαραγκό του Παναθηναϊκού, βασικός στέλεχος της Εθνικής Παίδων εδώ και τρία χρόνια, με πρώτη συμμετοχή με την γενιά του 1992, ενώ ο ίδιος έχει γεννηθεί το 1994 (φέτος συμμετείχε για 3 συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Τουρνουά Εθνικών Ομάδων στο Ικόνιο της Τουρκίας) !!!
Επίσης ο Πάρις Μαραγκός αναδήχθηκε πέρυσι MVP στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που έγινε στην Καβάλα.
Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι ο Πάρις Μαραγκός είναι μαθητής του ... 19 !!!

Ο Πάρις Μαργκός μίλησε για το Διεθνές Τουρνουά της Τουρκίας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και της δυνατότητες της Εθνικής Παίδων, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του, χωρίς να κρύψει ότι στο βάθος βλέπει … ΝΒΑ !"
mrproedros
Μάριος Δεσποτάκης - προπονητής : Personal Basketball Training και Υποδομές (17-2-10)

&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />

O πρώην προπονητής της ομάδας μπάσκετ ΦΕΑ (Α1 Γυναικών, Α' ΕΣΚΑ Ανδρών) Μάριος Δεσποτάκης εφαρμόζει με μία ομάδα διαφόρων ειδικών το πρόγραμμα ατομικής προπόνησης (PBT - Personal Basketball Training), όπου ο κ. Δεσποτάκης είναι Υπεύθυνος Προπονητικών Προγραμμάτων.
"Το personal training γίνεται και σε "αστέρια" του αθλήματος, αλλά και σε τμήματα υποδομής. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότερες ομάδες δεν δουλεύουν με τους μικρούς. Η ατομική προπόνηση βοηθά έναν παίκτη να βελτιώσει την ατομική του τεχνική και τη φυσική του κατάσταση, ώστε να τα συνδυάσει σε όσον το δυνατόν αγωνιστικές συνθήκες" τονίζει ο διακεκριμένος έλληνας προπονητής, που μίλησε πριν λίγο στο kretaworldbasket για τα οφέλη της ατομικής προπόνησης στις υποδομές.
mrproedros
Κώστας Μίσσας - προπονητής Εθνικής Γυναικών και Νέων Ανδρών : Υποδομές (18-2-2010)

"... έχουμε περάσει σε μια φάση στην προπονητική και πάμε στις Παιδικές ομάδες ή στους Παμπαίδες και στα Μίνι και ασχολιόμαστε με συστήματα και τακτική και δεν μαθαίνουμε στα παιδιά τα απλά πράγματα του Μπάσκετ που είναι η εισαγωγή για να περάσεις στην τακτική..."

"... αν δεν το αντιληφθούμε αυτό θα έχουμε παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο πρωτογενές που όμως στην εξέλιξη τους θα είναι πάρα πολύ πίσω..."

O Κώστας Μίσσας μίλησε στο Kretaworldbasket για την Κρήτη, λέγοντας πικρές αλήθειες, αλλά και το Μπάσκετ της Ελλάδας και τις Υποδομές.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Εθνικού Προπονητή, με μια φοβερή περυσινή χρονιά (5η θέση της Εθνικής Γυναικών στο Πανευρωπαϊκό και πρόκριση στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Χρυσό Μετάλλιο με τους Νέους Άνδρες στο Πανευρωπαϊκό της Ρόδου).

Πατήστε εδώ για το βίντεο με τον Κώστα Μίσσα

mrproedros
Κώστας Μίσσαςοι Υποδομές της Ελλάδας : “το μυστικό είναι το πρόγραμμα και η υπομονή” (προπονητής Εθνικής Γυναικών και Νέων Ανδρών 18-2-2010)

CoachKfun
Ο Κυπριανός Μαραγκός θα συναντήσει τον Τζόρνταν

Την αρχή την είχε κάνει πριν τρία χρόνια ο Ζήσης Σαρικόπουλος και τώρα ήρθε η σειρά του Κυπριανού – Ιωάννη Μαραγκού. Ο ταλαντούχος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10 Ευρωπαίους που θα βρεθούν τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη και θα συναντήσουν από κοντά τον Μάικλ Τζόρνταν.

Στο καμπ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, ο Μαραγκός ξεχώρισε για τις ικανότητές του και επιλέχθηκε από την επιτροπή για να συμμετάσχει στο Jordan Camp που διοργανώνει η NIKE κάθε χρόνο. Ο 16άχρονος Κυπριανός – Ιωάννης είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων της Ελλάδας.

Πηγη: http://www.superbasket.gr/?c=400&a=122542

Αυτοι που επιλεχθηκαν ειναι:
  • Tayfun Erülkü (Turkey) – 1m88 – Guard – Efes Pilsen
  • Talat Altunbey (Turkey)
  • Vasilije Micic (Serbia) – 1m93 – Point Guard – FMP
  • Nikola Jankovic (Serbia) – 2m02 – Forward – FMP
  • Charly Maraux (France) – 1m94 – Point Guard – INSEP
  • Alexandre Chassang (France) – 1m99 – Forward – INSEP
  • Marius Grigonis (Lithuania) – 1m96 – Forward – Sabonis Basketball School
  • Francesco Candussi (Italy) – 2m02 – Forward – Isontina
  • Kyprianos Maragkos (Greece) – 2m05 – Forward – Panathinaikos
  • Malik Müller (Germany) – 1m88 – Guard – Urspringschule
ntinakostreloua
Καλησπέρα παιδιά!!!!
Μήπως ξέρουμε τι έγινε στο ντέρμπυ της αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Ερμής Λαγκαδά???
Τελικά ποια πιστεύετε πως θα είναι η τελική 12αδα για το πανευρωπαικό???
15#kostas
Στο διεθνές τουρνουά "Pasqua Barocca" που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στην πόλη Ραγκούσα, το διάστημα 2-4 Απριλίου, και στο οποίο θα συμμετάσχουν η Ισπανία, η Βουλγαρία και η διοργανώτρια Ιταλία, θα πάρει μέρος η Εθνική Παίδων.
Συγκεκριμένα, οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Μαραγκός, Καραμαλέγκος (Παναθηναϊκός), Πρωτούλης (Αστέρια Θεσ.), Αμπάρας (ΠΑΟΚ), Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου), Αγραβάνης (Μαρούσι), Σιόλογκας, Παπαρέγκας (Μαντουλίδης), Καμπερίδης (Μάνδρα), Μήτσιαλος (ΑΟΚ Βέροιας), Πίνης (Αμύντας), Παπαπέτρου (Ηλυσιακός).

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 02/04
18:00 Ελλάδα - Ισπανία, 20:00 Ιταλία - Βουλγαρία

Σάββατο 03/04
18:00 Ισπανία - Βουλγαρία, 20:00 Ιταλία - Ελλάδα

Κυριακή 04/04
18:00 Βουλγαρία - Ελλάδα, 20:00 Ιταλία - Ισπανία
THE BOSS
QUOTE(15#kostas @ Mar 26 2010, 20:26 ) *
Στο διεθνές τουρνουά "Pasqua Barocca" που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στην πόλη Ραγκούσα, το διάστημα 2-4 Απριλίου, και στο οποίο θα συμμετάσχουν η Ισπανία, η Βουλγαρία και η διοργανώτρια Ιταλία, θα πάρει μέρος η Εθνική Παίδων.
Συγκεκριμένα, οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Μαραγκός, Καραμαλέγκος (Παναθηναϊκός), Πρωτούλης (Αστέρια Θεσ.), Αμπάρας (ΠΑΟΚ), Αναγνωστόπουλος (Άρατος Κιάτου), Αγραβάνης (Μαρούσι), Σιόλογκας, Παπαρέγκας (Μαντουλίδης), Καμπερίδης (Μάνδρα), Μήτσιαλος (ΑΟΚ Βέροιας), Πίνης (Αμύντας), Παπαπέτρου (Ηλυσιακός).

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 02/04
18:00 Ελλάδα - Ισπανία, 20:00 Ιταλία - Βουλγαρία

Σάββατο 03/04
18:00 Ισπανία - Βουλγαρία, 20:00 Ιταλία - Ελλάδα

Κυριακή 04/04
18:00 Βουλγαρία - Ελλάδα, 20:00 Ιταλία - Ισπανία
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ....ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ
15#kostas
Η σύνθεση της ομάδας που θα ταξιδέψει στην Ιταλία είναι:

Πάρης Μαραγκός Παναθηναϊκός 1994 2.05
Γιάννης Παπαπέτρου Ηλυσιακός 1994 1.98
Θεόδωρος Πρωτούλης Αστέρια Θες. 1994 1.88
Γιάννης Καραμαλέγκος Παναθηναϊκός 1994 1.90
Δημήτρης Σιολόγκας Μαντουλίδης 1994 2.00
Δημήτρης Αγραβάνης Μαρούσι 1994 2.02
Αλέξανδρος Μήτσιαλος ΑΟΚ Βέροιας 1994 2.00
Δημήτρης Πίνης Αμύντας 1994 1.92
Κώστας Μανταλβάνος Μαρούσι 1994 2.00
Γιάννης Αναγνωστόπουλος Άρατος Κιάτου 1994 2.05
Θωμάς Αμπάρας ΠΑΟΚ 1994 1.83
Παπαρέγκας Νίκος Αριστοτέλης Επαν. 1994 1.92

Προπονητής: Γιάννης Γιαννόπουλος
Β. Προπονητής: Γιώργος Δοξάκης
Τεχν. Σύμβουλος: Θανάσης Παπαδημητρίου
ntinakostreloua
QUOTE(15#kostas @ Mar 31 2010, 17:47 ) *
Η σύνθεση της ομάδας που θα ταξιδέψει στην Ιταλία είναι:

Πάρης Μαραγκός Παναθηναϊκός 1994 2.05
Γιάννης Παπαπέτρου Ηλυσιακός 1994 1.98
Θεόδωρος Πρωτούλης Αστέρια Θες. 1994 1.88
Γιάννης Καραμαλέγκος Παναθηναϊκός 1994 1.90
Δημήτρης Σιολόγκας Μαντουλίδης 1994 2.00
Δημήτρης Αγραβάνης Μαρούσι 1994 2.02
Αλέξανδρος Μήτσιαλος ΑΟΚ Βέροιας 1994 2.00
Δημήτρης Πίνης Αμύντας 1994 1.92
Κώστας Μανταλβάνος Μαρούσι 1994 2.00
Γιάννης Αναγνωστόπουλος Άρατος Κιάτου 1994 2.05
Θωμάς Αμπάρας ΠΑΟΚ 1994 1.83
Παπαρέγκας Νίκος Αριστοτέλης Επαν. 1994 1.92

Προπονητής: Γιάννης Γιαννόπουλος
Β. Προπονητής: Γιώργος Δοξάκης
Τεχν. Σύμβουλος: Θανάσης Παπαδημητρίου

Αδελφε οι 2 που επισήμανα έχουν ως εξής:
Θωμάς Αμπαράς ΠΑΟΚ 1994 1.88
Παπαρέγκας Νίκος ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 1.97

Μήπως ξέρει κανεις απο πού μπορούμε να δούμε τα ματς της εθνικής έστω όπως live score"???
15#kostas
QUOTE(ntinakostreloua @ Mar 31 2010, 22:02 ) *
Αδελφε οι 2 που επισήμανα έχουν ως εξής:
Θωμάς Αμπαράς ΠΑΟΚ 1994 1.88
Παπαρέγκας Νίκος ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 1.97

Φίλε έτσι τα γράφει στο σαιτ της Ε.Ο.Κ. rolleyes.gif
ntinakostreloua
QUOTE(15#kostas @ Apr 1 2010, 02:01 ) *
Φίλε έτσι τα γράφει στο σαιτ της Ε.Ο.Κ. rolleyes.gif

Ναι παλλικαρι μου το ειδα και εγω γι αυτο και φροντισα να το αλλάξω έτσι ώστε να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι που παίζουν κτλ.....

Παιδιά αν μπορείται κανα λινκ για να δούμε τα παιχνίδια!!!
ευχαριστώ και καλό Πάσχα σε όλους...
THE BOSS
QUOTE(ntinakostreloua @ Apr 1 2010, 13:11 ) *
Ναι παλλικαρι μου το ειδα και εγω γι αυτο και φροντισα να το αλλάξω έτσι ώστε να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι που παίζουν κτλ.....

Παιδιά αν μπορείται κανα λινκ για να δούμε τα παιχνίδια!!!
ευχαριστώ και καλό Πάσχα σε όλους...

ΝΑΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΚΡΗ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ
15#kostas
Παίδων: Ελλάδα – Ισπανία 58-72

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 72-58 στην πρώτη μέρα του διεθνούς τουρνουά που «Πάσκουα Μπαρόκα» που φιλοξενείται στη Ραγκούσα της Ιταλίας.

Δεκάλεπτα: 13-15, 16-15, 17-22, 12-20

Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Παπαρέγκας 2, Πρωτούλης 2, Σιόλογκας 4, Πίνης, Αγραβάνης 6, Αμπάρας 11, Παπαπέτρου 10, Καραμαλέγκος 3, Μήτσιαλος, Αναγνωστόπουλος 8, Μαραγκός 12

Αύριο η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία στις 8μ.μ....
KORLEONE
QUOTE(15#kostas @ Apr 2 2010, 21:26 ) *
Παίδων: Ελλάδα – Ισπανία 58-72

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 72-58 στην πρώτη μέρα του διεθνούς τουρνουά που «Πάσκουα Μπαρόκα» που φιλοξενείται στη Ραγκούσα της Ιταλίας.

Δεκάλεπτα: 13-15, 16-15, 17-22, 12-20

Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Παπαρέγκας 2, Πρωτούλης 2, Σιόλογκας 4, Πίνης, Αγραβάνης 6, Αμπάρας 11, Παπαπέτρου 10, Καραμαλέγκος 3, Μήτσιαλος, Αναγνωστόπουλος 8, Μαραγκός 12

Αύριο η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία στις 8μ.μ....

Μετά τον διασυρμό της Εθνικής εφήβων από τους Αυστραλούς ήρθε και ο διασυρμός των παίδων από τους Ιταλούς για να πιστοποιήσει οτι κάτι δεν πάει καλά στις μικρές Εθνικές τώρα τελευταία ...
Για την ιστορία Ελλάδα Ιταλία 86-57 . Καλυτεροι από την Ελλάδα Σιολόγκας 15 , Αγραβάνης 14 , Μαραγκός 11 . Μίτσιαλος 11 ....
15#kostas
QUOTE(KORLEONE @ Apr 4 2010, 11:45 ) *
Μετά τον διασυρμό της Εθνικής εφήβων από τους Αυστραλούς ήρθε και ο διασυρμός των παίδων από τους Ιταλούς για να πιστοποιήσει οτι κάτι δεν πάει καλά στις μικρές Εθνικές τώρα τελευταία ...
Για την ιστορία Ελλάδα Ιταλία 86-57 . Καλυτεροι από την Ελλάδα Σιολόγκας 15 , Αγραβάνης 14 , Μαραγκός 11 . Μίτσιαλος 11 ....

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία 86-57 στη δεύτερη μέρα του τουρνουά “Pasqua Barocca”.

Δεκάλεπτα: 28-10, 12-16, 18-17, 28-14

Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Παπαρέγκας, Πρωτούλης 1, Σιόλογκας 15, Πίνης, Αγραβάνης 14, Αμπάρας 3, Παπαπέτρου 2, Καραμαλέγκος, Μήτσιαλος 11, Μανταλβάνος, Αναγνωστόπουλος, Μαραγκός 11

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο τη Βουλγαρία στις 6μ.μ.
ntinakostreloua
QUOTE(15#kostas @ Apr 4 2010, 15:47 ) *
Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία 86-57 στη δεύτερη μέρα του τουρνουά “Pasqua Barocca”.

Δεκάλεπτα: 28-10, 12-16, 18-17, 28-14

Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Παπαρέγκας, Πρωτούλης 1, Σιόλογκας 15, Πίνης, Αγραβάνης 14, Αμπάρας 3, Παπαπέτρου 2, Καραμαλέγκος, Μήτσιαλος 11, Μανταλβάνος, Αναγνωστόπουλος, Μαραγκός 11

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο τη Βουλγαρία στις 6μ.μ.

Και τρίτη ΗΤΤΑ για την εθνική μας απο την Βουλγαρία με 71-68 ...
Καλή επιστροφή στα παιδιά και ας φροντίσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για το eurobasket στο Μαυροβούνιο!!
VAST333
QUOTE(ntinakostreloua @ Apr 5 2010, 11:34 ) *
Και τρίτη ΗΤΤΑ για την εθνική μας απο την Βουλγαρία με 71-68 ...
Καλή επιστροφή στα παιδιά και ας φροντίσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για το eurobasket στο Μαυροβούνιο!!

Πολύ χάλια τελικά παίδες και εφηβοι.

Προφανως κάτι δεν παει καλά,πάμε ισως για μία από τις χειροτερες χρονιές σε αυτές τις κατηγορίες.

Βέβαια τα πράγματα σε αυτές τις ηλικίες είναι ευθραυστα αλλα μάλλον φετος κανει μπαμ.

Μάλλον στόχος στα αντίστοιχα Ευρωμπασκετ θα είναι η αποφυγη του υποβιβασμού.

Καλό ειναι κ οι προπονητες να δοκιμασουν νεες επιλογες,οχι οτι θα σωθει η παρτίδα αλλα προφανως οταν κατι πάει τόσο χάλια κατι πρεπει να αλλάξεις και εσυ.
korompos#3
Υπάρχει κάποια ενημέρωση από την συμμετοχή του Μαραγκού στο τζορνταν καμπ ?
KORLEONE
QUOTE(korompos#3 @ Apr 26 2010, 16:47 ) *
Υπάρχει κάποια ενημέρωση από την συμμετοχή του Μαραγκού στο τζορνταν καμπ ?

Λάμπουν τα πράσινα αστέρια

Ο Πάρης Μαραγκός και ο Γιάννης Δημακόπουλος μίλησαν σε αθλητικές εφημερίδες και έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.
σχολιάστε

Ο πανύψηλος Γιάννης Δημακόπουλος (ύψους 2,16μ.) έδωσε συνέντευξη στην "Πράσινη" όπου μίλησε για τις φιλοδοξίες του και τα όνειρα του...
"Είμαι ο ψηλότερος παίκτης στην Ευρώπη στην ηλικία μου( 15 χρονών). Φοράω 51 νούμερο παπούτσι. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ψηλώνω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αγαπώ πολύ το μπάσκετ. Από τη στιγμή που με...παρέλαβε ο πατέρας μου και μου έμαθε τα βασικά μυστικά του μπάσκετ, στην μικρή αυλή του σπιτιού μας στην Πάτρα, καταστάλαξα ότι θέλω να ακολουθήσω τα...χνάρια του. Γι΄αυτό και έκανα το μεγάλο...άλμα και ήρθα από την Πάτρα στον Παναθηναϊκό. Έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Όμως δε αρκεί αυτό. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται», είπε αρχικά κάνοντας ειδική μνεία στον πατέρα του, Δημήτρη που είναι ο γνωστός παλαίμαχος παίκτης των πρασίνων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις προπονήσεις που έκανε με την αντρική ομάδα: "Είχα την τύχη πέρυσι να παρακολουθήσω το αρχικό στάδιο προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας στην Αθήνα. Όλα είναι κανονισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Υπάρχει μεγάλη ένταση στις προπονήσεις και τα πάντα γίνονται σε...πρώτο χρόνο. Όλοι οι παίκτες είναι προσηλωμένοι στις οδηγίες του κυρίου Ομπράντοβιτς και εκτελούν ό,τι τους πει. Ο Μάικ Μπατίστ με πειράζει όποτε με βλέπει και γελάμε. Μου λέει: «Μικρέ, πάλι ξέχασες να φέρεις μαζί τα...μπράτσα σου» Θυμάμαι όταν γεννήθηκε το μωρό του πρόωρα, ο Μάικ είχε πολύ άγχος. Του έλεγα: «Μαικ, με στενοχωριέσαι και εγώ πρόωρα έχω γεννηθεί. Θα γίνει μεγάλος παίκτης ο γιος σου!"
"Στον Παναθηναϊκό είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Υπάρχει άριστο κλίμα στις προπονήσεις. Όλοι οι άνθρωποι που είναι μαζί μας, ο τεχνικός μας Βασίλης Γκούρας, ο βοηθός του Νίκος Κωστόπουλος, ο έφορος Παντελής Μουχίμογλου προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε πολύ ατομικά. Δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε στίβο και βάρη στο ΟΑΚΑ με τον κύριο Αρώνη. Ο προπονητής μου ο κύριος Γκούρας μου δίνει συνέχεια συμβουλές. Ξέρω ότι είμαι καλός στο να κατεβάζω ριμπάουντ, στα κοψίματα και έχω καλό σουτ. Θέλω να γίνω πιο εκρηκτικός και πιο γρήγορος. Μου εξηγεί πώς να παίρνω καλύτερη θεση στο low post και θέλει οι πάσες μου να είναι πιο σίγουρες. Μερικές φορές μου βγαίνει αυθόρμητα στο παιχνίδι, όταν μου κάνουν double team να ψάχνω μια εντυπωσιακή πάσα. Ο κόουτς θέλει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και όταν το...καθαρίσουμε τότε να προσφέρουμε και θέαμα", είπε για την εξέλιξη του.
Αναφέρθηκε δε στις κορυφαίες στιγμές του φέτος: "Είχα μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στο Μαρούσι όπου πέτυχα 19 πόντους με 4/6 τρίποντα. Ήταν το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου και πολύ σημαντικό για τη τελική μας κατάταξη. Το Μαρούσι, που έχει πολλά παιδιά στις Εθνικές ομάδες έμεινε εκτός της τελικής φάσης. Παράλληλα, συμμετείχα και στο Jordan Camp μαζί με τον Πάρη Μαραγκό και τον Παπαπέτρου από τον Ηλυσιακό"
Ενώ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ΕΣΚΑ τόνισε ότι: "Σίγουρα είναι. Ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι έχουμε καλή ομάδα και πλέον αισθανόμαστε έτοιμοι για την κορυφή. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον κόουτς Βασίλη Γκούρα και η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Θα εκμεταλλευτούμε την υπεροχή μας μέσα στη ρακέτα. Πιστεύω ότι μαζί με τον Πάρη Μαραγκό είμαστε ένα καλό δίδυμο. Αυτή είναι και η «συνταγή» της επιτυχίας μας. Πέρυσι τερματίσαμε στην δεύτερη θέση. Φέτος είμαστε πιο πλήρης ομάδα. Προσωπικά, βλέπω μία επανάληψη του περσινού τελικού με τον Μαντουλίδη, αλλά θεωρώ ότι φέτος εμείς είμαστε εμείς που θα σηκώσουμε το Κύπελλο. Δεν θα αφήσουμε άλλη ομάδα να το σηκώσει! Παράλληλα είχα μία πολύ καλή χρονιά στο σχολικό πρωτάθλημα, όπου τερματίσαμε τρίτοι με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα”.
Μαραγκός: "Φουλ για τον τίτλο"
Ο Πάρης Μαραγκός που επίσης συμμετείχε στο Jordan Camp, πρόσφατα είχε πάρει και το εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Αμερική με τους κορυφαίους... Επιστρέφοντας μίλησε για την εμπειρία του στην εφημερίδα "Derby"
"Ήταν φοβερή εμπειρία. Θεωρώ ότι είναι η κορυφαία διοργάνωση και φυσικά είναι μεγάλη τιμή που με επέλεξαν. Κάναμε προπονήσεις στις οποίες ήμουν στους βασικούς. Στον αγώνα επίδειξης που παίξαμε είχα πολύ άγχος, αλλά ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε τόσο μεγάλο γήπεδο, μπροστά σε τόσο πολλούς θεατές. Έκανα πολλά φάουλ και δεν έπαιξα πολύ ώρα. Οι διοργανωτές πάντως με επέλεξαν για να δώσω συνεντεύξεις σε περιοδικά και τηλεοράσεις. Οι προπονητές μου είπαν να δουλέψω περισσότερο στο σουτ και να αποκτήσω γρηγορότερο πρώτο βήμα. Τώρα στο μυαλό μου έχω μόνο την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Πάμε φουλ για τον τίτλο. Είμαι πολύ αισιόδοξος για φέτος. Πιστεύω ότι είναι η χρονιά μας"

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.