Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Golden State Warriors
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
aegeansheed
Golden State Warriors






Space Jam



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 73-9

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):
Πόντοι: Curry 30.1
Ριμπάουντ: Green 9.5
Ασίστ: Green 7.4
Κλεψίματα: Curry 2.1
Κοψίματα: Bogut 1.6
Ευστοχία %: Bogut 62.7%
Χρόνος συμμετοχής: Curry 34.7

Πιθανή 5άδα:
Curry Thompson Durant Green Pachulia


Πάγκος:
PG: Shaun Livingston, Patrick McCaw,
SG: Ian Clark
SF: Andre Iguodala, James Michael McAdoo, Kevon Looney
PF: David West
C: JaVale McGee, Anderson Varejao, Damian Jones

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Damian Jones (#30)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Kevin Durant (FA), Zaza Pachulia (FA), David West (FA), Patrick McCaw (ανταλλαγή από Bucks για 2,4 μύρια -κοψοχρονιά!), JaVale McGee (FA), Anderson Varejao (ανανέωσε), Ian Clark (ανανέωσε), James Michael McAdoo (ανανέωσε)

Έφυγαν: Harrison Barnes (FA), Andrew Bogut (FA), Leandro Barbosa (FA), Festus Ezeli (FA), Brandon Rush (FA), Mareese Speights (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Αυτό κι αν θα πει ενίσχυση! Δε μας έφταναν οι Curry, Thompson και Green (θα μπορούσε να είναι κατάφαση αυτή η περίοδος, κρίνοντας από το αποτέλεσμα των περσινών Τελικών tongue.gif ), οι Warriors κατάφεραν να αποσπάσουν την επιθυμία του καλύτερου SF στην Λίγκα το καλοκαίρι. O Kevin Durant μετά από τις συναντήσεις που είχε με τα σημαντικότερα franchises που μπορούσαν να τον καλύψουν και οικονομικά, κατέληψε στην ομάδα που ήταν πιο κοντά στο δικό του mindset: σιχαίνεται να χάνει!
H τριάδα των "παλιών" του GS έχει από τον Ιούνιο ένα κοινό στοιχείο με τον Durant: ένα χαμένο πρωτάθλημα δια χειρός... Lebron James. Τί καλύτερο λοιπόν για τον Durant, να βρίσκεται σε μια ομάδα που έχει ακριβώς το ίδιο κίνητρο και τους ίδιους στόχους με εκείνον, παρακάμπτωντας ανούσιο χρόνο ετοιμασίας μιας άλλης νέας ομάδας σε κατάσταση που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει το δαχτυλίδι με τις βέλτιστες πιθανότητες. Είναι αυτές αρκτές: μια ματιά στο ρόστερ των Warriors αρκεί. Τέτοιο ταλέντο δεν έχει καμία ομάδα φέτος.

Ίσως τελίκά αυτό που έλειπε στους Τελικούς να ήταν η επιμονή και η ψυχική δύναμη των παικτών. Ο Curry χτυπήθηκε από τακτικές και αμυνες, όσο κανείς άλλος παίκτης θυμάμαι να έχω δει, από τις περιγραφές που έχω ακούσει θα μπορούσα να το συγκρίνω μόνο με τα Jordan Rules από τους Bad Boys. Οι Warriors μερικές φορές έμοιαζαν σαν να μην έχουν ηγετικό χαρακτήρα σε αρκετές επιλογές ή καθοδήγηση από τον πάγκο. Φαίνονταν σαν να παραήταν άνετοι και cool πάντως για Τελικούς.

Η προτεραιότητα για τον Durant έφερε αποτελέσματα και το upgrade στο 3 είναι τεράστιο σε σχέση με τον Barnes, για να θεωρηθεί απώλεια οποιουδήποτε είδους. Ο Bogut αντικαταστάθηκε με τον Pachulia, κίνηση που βγάζει οτι μπορεί να αποδειχθεί σε πολύ καλό risk management σε σχέση με αυτά που θα δώσει ο Γεωργιανός. Σαφέστατη ενίσχυση και ο West αντί ενός φαντάσματος του Speights, που δυστυχώς δεν είχε ταιριάξει ποτέ με τα χαρακτηριστικά του ρόλου του backup ψηλού αυτής της ομάδα. Προσωπικά θεωρώ απώλεια η αποχώρηση του Rush, που γέμιζε τα κενά στην ισορροπία της λειτουργίας της επίθεσης (low usage, αξιόπιστο σουτ, δε ζητάει πολλά-κάνει αυτά που πρέπει)

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Στα δύο χρόνια που έχουμε ανέβει στο bandwagon των Warriors, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά, πανω-κάτω θεωρούμε οτι έχουμε δει το ταβάνι της. Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι το πώς μπορεί να βελτιωθεί το ήδη κορυφαίο. Αυτό είναι το ελκυστικό και μυστηριώδες για φέτος, επειδή αντικειμενικά είναι δύσκολο να σκηνοθετήσει κάποιος πώς είναι πρακτικά εφικτό να βελτιωθεί κάτι σε αυτήν την ομάδα και ποιό είναι αυτό: είναι το ρεκόρ? η επιθετική λειτουργία? κάποια νέα ιδέα? Η Τριγωνική επίθεση, έτσι όπως την έχει παρουσιάσει σε non-coach κατάσταση μέσα από τις αναφορές του ο Phil, με την αλτρουιστική κυκλοφορία της μπάλας και την ελευθερία στη δημιουργία, την απόλυτη εμπιστοσύνη των συμπαικτών μεταξύ τους και την κοινή πίστη στην ενδεδειγμένη επιλογή, θα μπορούσε να είναι μια απάντηση.

Πλέον που δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για δευτερεύοντες στόχους, όπως το κυνήγι για ρεκόρ και mvps (τόσο ο Curry, όσο και ο Durant έχουν ζήσει τί σημαίνει αυτή η κατάκτηση) τα πράγματα είναι πιο απλά όσον αφορά τους στόχους. Παρουσία σε κάθε στιγμή, συγκέντρωση και σοβαρότητα, από το πρώτο παιχνίδι της Regular έως το τελευταίο των Playoffs.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η εκτιμώμενη συνεισφορά του Durant, πριν καν πάρουμε γεύση από πραγματικά παιχνίδια, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η ομάδα στην επίθεση ανεβαίνει δύο επίπεδα: ένα επειδή αποκτά έναν από τους τρεις κορυφαίους ατομικά παίκτες σήμερα, δύο επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι ο συνδυασμός μπασκετικού IQ και αλτρουισμού σε αυτό το ρόστερ είναι το υψηλότερο δυνατό δεδομένου του cap. Η προσθήκη ενός ελίτ επιθετικού παίκτη σε μιά ήδη ετοιμη ομάδα παικτών με ισχυρούς δεσμούς γνωριμίας μεταξύ τους είναι δεδομένο ότι θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα.

Αμυντικά μπορεί να μην είναι all-nba, αλλά είναι τα χαρακτηριστικά του τέτοια που μπορεί εν δυνάμει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν περίμενε τον Curry να τελειώνει χρονιά με πάνω από 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Αν ο Durant βρει το κίνητρο, θα μπει στη διαδικασία να συνεισφέρει περισσότερο στο παρκέ της άμυνας. O Green θα αποφύγει, ως defensive coordinator, να προσπαθεί να μαζέψει τα ασσυμάζευτα, οπότε θα κρατάει δυνάμεις και για τον ρόλο του μπροστά. Η αμυντική προσήλωση ομαδικά θα είναι το κρίσιμο σημείο σε αυτήν την ομάδα, όπως και ο ρόλος του Green. Γιατί όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν η ταυτότητα αυτής της ομάδας επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τον βαθμό συμμετοχής του exSpartan στη λειτουργία της.

Προπονητής
Steve Kerr: Coach με την πραγματική έννοια της αγγλικής αυτής λέξης, στελεχομένος με το καλύτερο ίσως staff από βοηθούς προπονητές που υπάρχει σήμερα, ήδη τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρήσει σε Pelicans πέρυσι και Lakers από έναν πολύτιμο πρώην συνεργάτη του, Gentry και Walton αντίστοιχα.

Δεν είναι τυχαία η δουλειά που έχει γίνει από τον Myers σε αυτό το κομάτι, όπως αυτή του προπονητικού team. Η ατομική βελτίωση που έχουν δείξει από χρονιά σε χρονιά ο Curry, o Barnes, ο Green και ο Thompsοn είναι τρομακτική. Η εξέλιξη που μπορεί να προσφέρουν σε ένα παίκτη είναι κίνητρο να επιθυμεί την ένταξή του στους Warriors. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας παίκτης του επιπέδου του Durant, έβαλε στην άκρη αμφιλεγόμενης ουσίας κριτήρια, όπως π.χ. "τα διαθέσιμα σουτ" ή "ο συνωστισμός all-stars" και επέλεξε το Oracle ως τη νέα του αρένα.

Ο Walton οδήγησε την ομάδα στους πρώτους μήνες γράφοντας το καλύτερο ξεκίνημα από ομάδα από την αρχή μιας σαιζόν (24-0), με τον Kerr να αναλαμβάνει στη συνέχεια και τους Warriors να καταρρίπτουν τελικώς το ρεκόρ των Bulls, σταματώντας στις 73 νίκες. Οι Warriors έκαναν ρεκόρ σε νίκες εντός έδρας (34) σε μια σαιζόν και σε συνεχόμενες νίκες εντός έδρας (54 σύνολο, με 18 ως συνέχεια από την προηγούμενη). Επίσης έγιναν η μοναδική ομάδα που δεν ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε μια σαιζόν. Κάπως έτσι το Βραβείο του προπονητή της χρονιάς κατέληξε στον Kerr.

Δε θέλω να ρωτήσω τον... Draymond Green
... πόσο την έχει την όρεξη... (πλέον όλοι γνωρίζουμε!)

αλλά και τον... Zaza Pachulia
... αν θα την παλέψει να βγαίνει έξω για σκρην τόσο συχνά σε αυτήν την ηλικία -nothing easy!

Πρόβλεψη νικών: 70-12
Conference rank: 1
Division rank: 1

Teaser
Andre Miller

Στηρίζω Durant και Warriors biggrin.gif
SteveNashidis
Kάνουν συντήρηση φέτος και έτσι πρέπει αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι. Κατάλαβαν ότι ρεκόρ και τίτλος δεν πάνε μαζί. Χάνεται αυτοσυγκέντρωση. Οπότε λογικές αυτές οι ήττες από χαμηλού δυναμικότητας ομάδες.

Παραμένουν όμως αχώνευτοι και τρομακτικοί laugh.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Voyager @ Nov 5 2016, 12:01 ) *
Kάνουν συντήρηση φέτος και έτσι πρέπει αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι. Κατάλαβαν ότι ρεκόρ και τίτλος δεν πάνε μαζί. Χάνεται αυτοσυγκέντρωση. Οπότε λογικές αυτές οι ήττες από χαμηλού δυναμικότητας ομάδες.

Παραμένουν όμως αχώνευτοι και τρομακτικοί laugh.gif


Αυτα να τα πεις οταν χασουν στο Cleveland! Χτες εχασαν απο τους πρωταθλητες του 2020.
thalys
Τους Νετς να κερδάνε και με τους άλλους αδύναμους ας κάνουν ό,τι θέλουν. Μιλημένα, ξηγημένα.
Manimal
Μία ήττα τον χρόνο στο Staples από τους Lakers επιβάλλεται. Κάθε χρόνο χάνουν ένα ματς εκεί και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, ένα πράγμα σαν dejavu. Μια χαρά το διεκδίκησαν το ματς παρά στο τελευταίο εξάλεπτο που κατάλαβε ο Kerr ότι οι μικροί δαγκώνουν τους απέσυρε. Κατά τα άλλα 35 λεπτά Durant, 33 DG, 38KT, 31 SC δεν το λες και συντήρηση δυνάμεων, αλλά αυτοί θα ξέρουν καλύτερα.
jasonick
Ο Curry μετά από το 0/10 τρίποντα με τους Lakers, σήμερα έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα τρίποντα (13) σε ένα παιχνίδι ενώ απομένουν 2:20 ακόμα για να τελειώσει το παιχνίδι.
lleconomy
Λειτουργία μπάλα ήρωας για
aegeansheed
13 εύστοχα τρίποντα, ξεπέρασε το δικό του προηγούμενο PB με 12, που κρατούσε μαζί με Kobe Bryant (2003) και τον μεγάλο κοτσιδάκια wink.gif Donyell Marshall (2006)
Tesla
Aλλη μια νικη. Η ομαδα οσο περναει ο καιρος τοσο καλυτερη γινεται. Νομιζω πως φετος δεν χανεται αυτος ο τιτλος με τιποτα. Ειναι κριμα για τοσο ταλεντο και ηθος που βγαζει αυτη η ομαδα να μην το σηκωσει και φετος.
Andre Miller
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή νίκη των Πολεμιστών στη Βοστώνη με μπροστάρη τον ''αμαρτωλό'' Ντουράντ εν μέσω κακεντρεχών
αποδοκιμασιών cool.gif. Θέλω να πετύχει αυτή η ομάδα! Αν είναι δυνατόν να τους διαλύσει όλους! smile.gif
T.W.Is.M.
Το χτεσινό είναι η έναρξη βεντέτας
ΔΕ ΘΑ ΠΆΡΕΤΕ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΝΕΌΠΛΟΎΤΟI!
Του χρόνου μαζέψτε κι άλλους all-star. Την οροφή όμως του Staples και του Garden θα την κοιτάζετε με θαυμασμό...
Tesla
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 24 2016, 10:12 ) *
Το χτεσινό είναι η έναρξη βεντέτας
ΔΕ ΘΑ ΠΆΡΕΤΕ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΝΕΌΠΛΟΎΤΟI!
Του χρόνου μαζέψτε κι άλλους all-star. Την οροφή όμως του Staples και του Garden θα την κοιτάζετε με θαυμασμό...


Ποιοι ειπαμε θα ναι οι πρωταθλητες 2020? ;-)

Υ.Γ. Καταντια για μια τοσο ιστορικη ομαδα το σημερινο. Επρεπε να δειξουν και λιγο σεβασμο οι GSW νομιζω. Αλλα εδω οι Γερμαναραδες εριξαν 7 στην Βραζιλια στο ποδοσφαιρο..
D-Wade
Τους σεβάστηκαν. Έβαλαν τον Varejao να παίξει 9 λεπτά. Αν δεν είναι αυτός σεβασμός δεν ξέρω τι άλλο είναι.

Προειδοποίηση σε όλες τις ομάδες της λίγκας . Προσέξτε με τη διαφορά μας κερδίζετε γιατί στον επόμενο αγώνα θα την διπλασιάσουμε laugh.gif
Tesla
QUOTE (D-Wade @ Nov 24 2016, 12:46 ) *
Τους σεβάστηκαν. Έβαλαν τον Varejao να παίξει 9 λεπτά. Αν δεν είναι αυτός σεβασμός δεν ξέρω τι άλλο είναι.

Προειδοποίηση σε όλες τις ομάδες της λίγκας . Προσέξτε με τη διαφορά μας κερδίζετε γιατί στον επόμενο αγώνα θα την διπλασιάσουμε laugh.gif


Φιλε ειμαι φαν τους οσο δεν παει πιστεψε με απο το '98 εχω να ασχοληθω σοβαρα με το nba. Αλλα ενταξει καποια πραγματα εχουν και ενα οριο 19.gif 19.gif
D-Wade
QUOTE(Tesla @ Nov 24 2016, 12:48 ) *
Φιλε ειμαι φαν τους οσο δεν παει πιστεψε με απο το '98 εχω να ασχοληθω σοβαρα με το nba. Αλλα ενταξει καποια πραγματα εχουν και ενα οριο 19.gif 19.gif

Γιατί έχουν ένα όριο? Τους έριξαν 20ρα στον πρώτο αγώνα οι Lakers----> Πήγαν για 50ρα οι warriors

Έτσι και αλλιώς δεν είναι ότι έβαλαν τους βασικούς 35+ λεπτά. Λιγότερο απ'τον μέσο όρο τους έπαιξαν. Τώρα αν σε κερδίζουν εύκολα οι αναπληρωματικοί των αναπληρωματικών των warriors εεεε τι να κάνουμε. Παίχτες σαν τον McCaw κτλ θα παίζουν σοβαρά και στο +40 γιατί θέλουν να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής
geo82
Όσο αξιοθαύμαστο κι αν είναι αυτό που έκαναν οι Warriors, δε μπορώ να πω ότι με χαροποιεί μια τόσο μεγάλη νίκη. Αρχίζουν να δένουν σαν ομάδα και μετατρέπονται σ'αυτό που φοβόντουσαν οι ουδέτεροι φίλαθλοι πριν αρχίσει η σεζόν: σε ομάδα -φόβητρο που είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να ηττηθεί. Ελπίζω να υπάρξει αντίσταση από τις δυνατές ομάδες των δύο περιφερειών, γιατί αλλιώς χάνεται το νόημα του πρωταθλήματος.
geo82
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 24 2016, 10:12 ) *
Την οροφή όμως του Staples και του Garden θα την κοιτάζετε με θαυμασμό...


Σωστός. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις ομάδες, γιατί, κακά τα ψέματα, στο θέμα της "ιστορικότητας" οι Lakers και οι Celtics είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους.
aegeansheed
Πρώτο παιχνίδι που δεν έπαιξε ο Green φέτος, παρά το γεγονός ότι δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου η απουσία του. Αν κρατήσουμε κάτι από αυτήν τη βραδιά, εκτός από το κάρφωμα του Wiggins ohmy.gif θα ήταν η ικανότητα των Warriors να μην αποπροσανατολιστούν ως προς αυτό. Το αμυντικό step up έγινε από τον Durant: career night με 6 τάπες. Στον πρώτο παιχνίδι με τον Leonard αντίπαλο είχε πρόβλημα ακόμα και στα close out στο τρίποντο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό το σημείο, δηλαδή η θέληση του Durant να παίξει άμυνα, είναι το σημαντικότερο θεωρητικό μειονέκτημα αυτής της ομάδας.

Steph Curry:
QUOTE
It’s good to see that we can step up in a guy like Draymond’s absence and still have contributions from other guys on the floor


Από τη μέση και μπροστά? με 31.9 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος, ως τώρα οι Warriors είναι η ομάδα με το καλύτερο ομαδικό ρεκόρ όλων των εποχών. Σε δέκα συνεχόμενους αγώνες με +30 ασίστ τρέχουν το franchise best τους.
thalys
Κακά τα ψέματα, το πρωτάθλημα είναι ζήτημα 3.5 ομάδων: GSW, CLE, SAS και LAC. Οι Dubs έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα άμα δέσουν οι σούπερ σταρς τους. Οι Καβς είναι οι πιο πιθανοί (οι μόνοι που μπορούν να; ) τους σταματήσουν, κυρίως χάρη στον Λεμπρόν. Οι Σπερς έχουν Ποπς και Κόχι, οπότε κρατάμε μια πισινή γι'αυτούς, όπως και για τους Κλίπερς που φέτος έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά κι έχουν υλικό κι εμπειρία να πάνε μακριά στα πλέυ οφφ.

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν για την εμπειρία. Ατλάντα, Βοστώνη, Τορόντο, Σάρλοτ, Μέμφις, Οκλαχόμα, Πόρτλαντ θα πάρουν πρωτάθλημα μόνο αν γίνουν απίστευτα πράγματα.

Το ερώτημα είναι αν οι δύο συναθροίσεις αστέρων (GSW και CLE) θα οδηγήσουν κι άλλους παίκτες να δημιουργήσουν super groups. Κι αν ναι, πώς το σταματάει αυτό η λίγκα; Γιατί καλό για τον ανταγωνισμό και το προϊόν δεν είναι.
geo82
QUOTE (thalys @ Nov 27 2016, 17:14 ) *
Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν για την εμπειρία. Ατλάντα, Βοστώνη, Τορόντο, Σάρλοτ, Μέμφις, Οκλαχόμα, Πόρτλαντ θα πάρουν πρωτάθλημα μόνο αν γίνουν απίστευτα πράγματα.

Το ερώτημα είναι αν οι δύο συναθροίσεις αστέρων (GSW και CLE) θα οδηγήσουν κι άλλους παίκτες να δημιουργήσουν super groups. Κι αν ναι, πώς το σταματάει αυτό η λίγκα; Γιατί καλό για τον ανταγωνισμό και το προϊόν δεν είναι.


Συμφωνώ απολύτως.
Tesla
http://hoopshype.com/salaries/
Παντως αποτι βλεπω το σουπεργκρουπ των GSW ειναι το 8ο σε μπατζετ.
The Admiral
Eιναι πλασματικό αυτο το μπατζετ,γιατι αυτη η ομαδα χτιστηκε κυριως,δεν αγοραστηκε. Απο του χρονου ξεκινανε τα προβλήματα. Ληγει το συμβολαιο του Καρι,που αμοιβεται με 11 εκατ. ετησιως. Το 2019 -20 ληγουν των Γκρην-Τομπσον,που επισης "υποαμοιβονται" με 16-17 το χρονο. Λογικα μεχρι τοτε θα μπορεσουν να κρατησουν τους 2 απ τους 4 αστερες τους,εφοσον θελησουν να εχουν και αλλους 8-10 αξιοπρεπεις παικτες στο ροστερ. Γι αυτο εχει μεγαλη σημασια να κατακτησουν ο,τι μπορούν μεσα στα επομενα 2-3 χρονια,γιατι δυσκολα θα κρατησει περισσότερο αυτη η ομαδα.
nikolas12
QUOTE(thalys @ Nov 27 2016, 17:14 ) *
Κακά τα ψέματα, το πρωτάθλημα είναι ζήτημα 3.5 ομάδων: GSW, CLE, SAS και LAC. Οι Dubs έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα άμα δέσουν οι σούπερ σταρς τους. Οι Καβς είναι οι πιο πιθανοί (οι μόνοι που μπορούν να; ) τους σταματήσουν, κυρίως χάρη στον Λεμπρόν. Οι Σπερς έχουν Ποπς και Κόχι, οπότε κρατάμε μια πισινή γι'αυτούς, όπως και για τους Κλίπερς που φέτος έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά κι έχουν υλικό κι εμπειρία να πάνε μακριά στα πλέυ οφφ.

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν για την εμπειρία. Ατλάντα, Βοστώνη, Τορόντο, Σάρλοτ, Μέμφις, Οκλαχόμα, Πόρτλαντ θα πάρουν πρωτάθλημα μόνο αν γίνουν απίστευτα πράγματα.

Το ερώτημα είναι αν οι δύο συναθροίσεις αστέρων (GSW και CLE) θα οδηγήσουν κι άλλους παίκτες να δημιουργήσουν super groups. Κι αν ναι, πώς το σταματάει αυτό η λίγκα; Γιατί καλό για τον ανταγωνισμό και το προϊόν δεν είναι.


Το μισό το βάζεις για τους Clippers λόγω του Loser χαρακτήρα τους στα playoffs; Αν ναι, συμφωνώ απόλυτα, πάντα ξεκινάνε τρομερά και στα playoffs βραχυκυκλώνουν. Κρίμα για τον Chris Paul.

QUOTE(The Admiral @ Nov 27 2016, 22:21 ) *
Eιναι πλασματικό αυτο το μπατζετ,γιατι αυτη η ομαδα χτιστηκε κυριως,δεν αγοραστηκε. Απο του χρονου ξεκινανε τα προβλήματα. Ληγει το συμβολαιο του Καρι,που αμοιβεται με 11 εκατ. ετησιως. Το 2019 -20 ληγουν των Γκρην-Τομπσον,που επισης "υποαμοιβονται" με 16-17 το χρονο. Λογικα μεχρι τοτε θα μπορεσουν να κρατησουν τους 2 απ τους 4 αστερες τους,εφοσον θελησουν να εχουν και αλλους 8-10 αξιοπρεπεις παικτες στο ροστερ. Γι αυτο εχει μεγαλη σημασια να κατακτησουν ο,τι μπορούν μεσα στα επομενα 2-3 χρονια,γιατι δυσκολα θα κρατησει περισσότερο αυτη η ομαδα.


Αυτό ακριβώς. Οι Warriors πρέπει να βρουν τρόπο να κρατήσουν τουλάχιστον 2-3 για να έχουν αξιοπρεπή ομάδα και να πάρουν όσα πρωταθλήματα μπορούν με αυτούς τους 4, όσο καιρό συνυπάρξουν.
thalys
QUOTE (nikolas12 @ Nov 27 2016, 23:40 ) *
Το μισό το βάζεις για τους Clippers λόγω του Loser χαρακτήρα τους στα playoffs; Αν ναι, συμφωνώ απόλυτα, πάντα ξεκινάνε τρομερά και στα playoffs βραχυκυκλώνουν. Κρίμα για τον Chris Paul.


Ναι, δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι Κλίπερς έχουν το βάθος και τον χαρακτήρα ν'ανταπεξέλθουν στα πλέυ οφ, αλλά με το ξεκίνημα που έχουν κάνει δεν μπορεί ν'αγνοηθούν.

Οι GSW όπως είπαν κι άλλοι έχουν παίκτες που παίρνουν πολλά λιγότερα από την εμπορική τους αξία επειδή υπέγραψαν συμβόλαια πριν την αύξηση του καπ και πριν γίνουν μεγάλα ονόματα. Όταν πρέπει ν'ανανεώσουν αυτοί και οι Ιγκουοντάλα-Λίβινγκστον θα δούμε πόσο θ'αντέξει το σούπερ γκρουπ. Δεν είναι ούτε αδύνατο ούτε απίθανο να συμφωνήσουν όλοι τους να κάνουν έκπτωση. Με αυτούς τους 6 με μέσο συμβόλαιο στα 20Μ, μπορούν να γεμίσουν το ρόστερ βετεράνους που κυνηγάνε το δαχτυλίδι και ρούκιζ και να βγάλουν σάλαρυ καπ γύρω στα 140Μ.
Tesla
QUOTE (The Admiral @ Nov 27 2016, 22:21 ) *
Eιναι πλασματικό αυτο το μπατζετ,γιατι αυτη η ομαδα χτιστηκε κυριως,δεν αγοραστηκε. Απο του χρονου ξεκινανε τα προβλήματα. Ληγει το συμβολαιο του Καρι,που αμοιβεται με 11 εκατ. ετησιως. Το 2019 -20 ληγουν των Γκρην-Τομπσον,που επισης "υποαμοιβονται" με 16-17 το χρονο. Λογικα μεχρι τοτε θα μπορεσουν να κρατησουν τους 2 απ τους 4 αστερες τους,εφοσον θελησουν να εχουν και αλλους 8-10 αξιοπρεπεις παικτες στο ροστερ. Γι αυτο εχει μεγαλη σημασια να κατακτησουν ο,τι μπορούν μεσα στα επομενα 2-3 χρονια,γιατι δυσκολα θα κρατησει περισσότερο αυτη η ομαδα.


To ιδιο δεν λεμε wink.gif ? Το 8ο μπατζετ για τους 2 σερι φιναλιστ το θεωρω χαμηλο, και το λεω για να αναδειξω την αντιφαση των ορων "νεοπλουτοι", "σουπερροστερ" κλπ με τους οπως λες και εσυ υποαμοιβομενους παικταραδες με τους οποιος ΧΤΙΣΤΗΚΕ και οχι αγοραστηκε αυτη η ομαδαρα, και που αυτος ειναι και ο λογος που την γουσταρει ο κοσμος.
The Admiral
Για να τους δουμε ομως αυτους τους παικταραδες,τι λεφτα θα ζητησουν και πόσα ειναι διατεθειμμενοι να θυσιασουν για την ομαδα. Γιατι 4 max συμβολαια αποκλείεται να δοθουν.
geo82
QUOTE (Tesla @ Nov 27 2016, 23:21 ) *
To ιδιο δεν λεμε wink.gif ? Το 8ο μπατζετ για τους 2 σερι φιναλιστ το θεωρω χαμηλο, και το λεω για να αναδειξω την αντιφαση των ορων "νεοπλουτοι", "σουπερροστερ" κλπ με τους οπως λες και εσυ υποαμοιβομενους παικταραδες με τους οποιος ΧΤΙΣΤΗΚΕ και οχι αγοραστηκε αυτη η ομαδαρα, και που αυτος ειναι και ο λογος που την γουσταρει ο κοσμος.


Δεν νομίζω ότι υπήρχε θέμα αντιπάθειας της ομάδας μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Ήταν μια ομάδα που ,όπως σωστά λες, χτίστηκε και έπαιζε ένα στυλ μπάσκετ που σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι. Εμένα δε με τρέλαιναν, αλλά παραδεχόμουν ότι είναι δουλεμένη ομάδα και χάρηκα που το 2015 το πήραν, γιατί ήταν πολλά χρόνια στην αφάνεια. Η κίνηση του Durant ξένισε πολύ κόσμο κι ίσως γι' αυτό να βλέπεις κάποια "αντιπάθεια" τώρα και για να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου άρεσε.
Tesla
QUOTE (geo82 @ Nov 28 2016, 14:30 ) *
Δεν νομίζω ότι υπήρχε θέμα αντιπάθειας της ομάδας μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Ήταν μια ομάδα που ,όπως σωστά λες, χτίστηκε και έπαιζε ένα στυλ μπάσκετ που σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι. Εμένα δε με τρέλαιναν, αλλά παραδεχόμουν ότι είναι δουλεμένη ομάδα και χάρηκα που το 2015 το πήραν, γιατί ήταν πολλά χρόνια στην αφάνεια. Η κίνηση του Durant ξένισε πολύ κόσμο κι ίσως γι' αυτό να βλέπεις κάποια "αντιπάθεια" τώρα και για να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου άρεσε.


Εμενα παλι μου φαινεται πολυ περιεργο να ξενισει σε καποιον η επιλογη ενος επαγγελματια αθλητη να αλλαξει ομαδα για εκατομμυρια αλλα γουστα ειναι αυτα.
geo82
Δε νομίζω πώς ήταν θέμα χρημάτων η μετακίνηση του Durant, αφού και η Οκλαχόμα μπορούσε να του προσφέρει τα ίδια και περισσότερα χρήματα. Αυτό που πιστεύω ότι ενόχλησε είναι το γεγονός ότι επέλεξε να παίξει στον μεγάλο του αντίπαλο στη δυτική περιφέρεια, στην ομάδα που τον απέκλεισε στους τελικούς της Δύσης. Κακά τα ψέματα, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Θα ήταν σαν να πήγαινε ο Jordan στους Pistons, ο Ewing στους Bulls ή o Lebron στους Celtics, αυτό που λέμε "if you cannot beat them, join them". Ε, δε νομίζω ότι προάγει τον ευγενή ανταγωνισμό μια τέτοια κίνηση, έστω κι αν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Αν αποδειχτούν η καλύτερη ομάδα ας το πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά όσον αφορά τον Durant, όσα πρωταθλήματα κι αν πάρει δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το άτομό του. Θα μου πεις πολύ που νοιάστηκε και θα 'χεις δίκιο.
Tesla
QUOTE (geo82 @ Nov 29 2016, 14:01 ) *
Δε νομίζω πώς ήταν θέμα χρημάτων η μετακίνηση του Durant, αφού και η Οκλαχόμα μπορούσε να του προσφέρει τα ίδια και περισσότερα χρήματα. Αυτό που πιστεύω ότι ενόχλησε είναι το γεγονός ότι επέλεξε να παίξει στον μεγάλο του αντίπαλο στη δυτική περιφέρεια, στην ομάδα που τον απέκλεισε στους τελικούς της Δύσης. Κακά τα ψέματα, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Θα ήταν σαν να πήγαινε ο Jordan στους Pistons, ο Ewing στους Bulls ή o Lebron στους Celtics, αυτό που λέμε "if you cannot beat them, join them". Ε, δε νομίζω ότι προάγει τον ευγενή ανταγωνισμό μια τέτοια κίνηση, έστω κι αν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Αν αποδειχτούν η καλύτερη ομάδα ας το πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά όσον αφορά τον Durant, όσα πρωταθλήματα κι αν πάρει δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το άτομό του. Θα μου πεις πολύ που νοιάστηκε και θα 'χεις δίκιο.


Στην Οκλαχομα ομως με τους τιτλους που θα σηκωσει πιο ευκολα αποτι με τους Θαντερ, θα εχει την ευκαιρια του τελικα να μεγαλωσει πολυ το brand name του και να κερδισει πολλα περισσοτερα χρηματα αποτι αν καθοταν στους Θαντερ με τα ιδια ή και λιγο περισσοτερα. Μπορει να την ειδε ετσι. Οπως και να χει σκεφτηκε επαγγελματικα τι ειναι το καλυτερο γι'αυτον συνεπως οσο αστειο θεωρουσα να στοχοποιειται ο Σπανουλης πχ απο τους παναθηναικους, αλλο τοσο θεωρω ανοητη την στοχοποιηση του KD.
geo82
Δεν ξέρω αν τελικά θα μεγαλώσει το brand name του, όσους τίτλους και να κατακτήσει. Δεν είναι σαν την περίπτωση του Lebron και επειδή διαβάζω τα αμερικάνικα σάιτ, αρκετοί φίλαθλοι έχουν στραβώσει και τον λοιδωρούν. Τι να σου πω, το μέλλον θα δείξει. Θεωρώ πάντως ότι είναι καλό να τελειώσει ο ντόρος που ξεκίνησε, αν και έπαιξε και ο ίδιος ρόλο σε όλο αυτό, αφού είπε κάποια "μαργαριτάρια" μετά τη μετακίνησή του για την πρώην ομάδα του. Ίσως αν ήταν περισσότερο συνετός, να είχε καταλαγιάσει η σκόνη.
The Admiral
To κριμα ειναι πως οι θαντερ ηταν πολυ καλη ομαδα περσυ. Με καλο ρεκορ τερματισαν τριτοι πισω απο ιστορικα ρεκορ των δυο πρωτων,εσπασαν πλεονεκτημα εδρας,θα εσπαγαν και το δευτερο. Αυτη η ομαδα ηταν πολυ κοντα να μπορεσει να παρει τον τιτλο. Λιγη τυχη ηθελε και μια δυο πινελιες.
Πολυ λυπαμαι που δε θα μαθουμε τα αληθινα ορια των Θαντερ,ποσες μικρες αγορες εχουν τη δυνατοτητα να παρουν καποτε ενα πρωταθλημα.
Zephyr
Ρε guys όπως ο Λεμπρόν είδε κ απόειδε στο Κλίβελαντ και πήγε Μαιαμι για να σηκώσει τίτλο, έτσι έκανε και ο Ντουράντ. Και ο Λεμπρόν τα ίδια και χειρότερα άκουγε, μέχρι που πήρε 2 δαχτυλίδια και σταμάτησαν να του την λένε (εκτός από τους ΚΕΛΤΕΣ που πάντα τον έχουμε στην γωνία tongue.gif ).
Αν ο Ντουράντ πάρει κ αυτός 2-3 δαχτυλίδια μαζί με τον Κάρι τι θα γράψει η ιστορία? Για τον δειλό Ντουράντ ή για τους επικούς GSW??? Κακά τα ψέματα, όλοι εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Ούτε εγώ τρελάθηκα με την κίνηση αυτή αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, ούτε η τελευταία.

ΥΓ. Ο μόνος σουπερσταρ που πήρε πρωταθλήματα πρακτικά μόνος του ήταν ο Χακίμ. Και αυτός πάλι τυχερός ήταν εν μέρει γιατί έλειπε ο Τζόρνταν.
geo82
QUOTE (Zephyr @ Nov 30 2016, 19:10 ) *
Ρε guys όπως ο Λεμπρόν είδε κ απόειδε στο Κλίβελαντ και πήγε Μαιαμι για να σηκώσει τίτλο, έτσι έκανε και ο Ντουράντ. Και ο Λεμπρόν τα ίδια και χειρότερα άκουγε, μέχρι που πήρε 2 δαχτυλίδια και σταμάτησαν να του την λένε (εκτός από τους ΚΕΛΤΕΣ που πάντα τον έχουμε στην γωνία tongue.gif ).
Αν ο Ντουράντ πάρει κ αυτός 2-3 δαχτυλίδια μαζί με τον Κάρι τι θα γράψει η ιστορία? Για τον δειλό Ντουράντ ή για τους επικούς GSW??? Κακά τα ψέματα, όλοι εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Ούτε εγώ τρελάθηκα με την κίνηση αυτή αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, ούτε η τελευταία.

ΥΓ. Ο μόνος σουπερσταρ που πήρε πρωταθλήματα πρακτικά μόνος του ήταν ο Χακίμ. Και αυτός πάλι τυχερός ήταν εν μέρει γιατί έλειπε ο Τζόρνταν.


Ο Lebron πήγε στο Miami, όχι στους Celtics που ήταν τότε τα αφεντικά στην Ανατολή και του στερούσαν τους τελικούς. Το γεγονός ότι ο KD ήθελε να αλλάξει περιβάλλον είναι απολύτως σεβαστό, αλλά η ομάδα που επέλεξε δημιούργησε ολόκληρο τον ντόρο. Πήγε στους μεγάλους του αντιπάλους, στην ομάδα που τον απέκλεισε, γι'αυτό και αρκετοί οπαδοί τον σχολίασαν αρνητικά. Αν το 2008 ο Kobe πήγαινε στη Βοστώνη, πώς θα σου φαινόταν;
nikolas12
QUOTE(geo82 @ Dec 1 2016, 16:33 ) *
Ο Lebron πήγε στο Miami, όχι στους Celtics που ήταν τότε τα αφεντικά στην Ανατολή και του στερούσαν τους τελικούς. Το γεγονός ότι ο KD ήθελε να αλλάξει περιβάλλον είναι απολύτως σεβαστό, αλλά η ομάδα που επέλεξε δημιούργησε ολόκληρο τον ντόρο. Πήγε στους μεγάλους του αντιπάλους, στην ομάδα που τον απέκλεισε, γι'αυτό και αρκετοί οπαδοί τον σχολίασαν αρνητικά. Αν το 2008 ο Kobe πήγαινε στη Βοστώνη, πώς θα σου φαινόταν;


Κοίτα όπως το βλέπει κανείς. Και εγώ περισσότερο την αντιμετώπιση Zephyr έχω, δε με τρελαίνουν οι κινήσεις τους, αλλά τους καταλαβαίνω, ο Durant προτιμάει να μείνει στην ιστορία ως ένας "προδότης" με 2-3 δαχτυλίδια και ας τα πήρε με αλλους 3 superstars δίπλα του παρά να μείνει ως ο ήρωας της Oklahoma που με τον Westbrook μείνανε πιστοί στρατιώτες, αλλά εν τέλει δεν τα καταφέρανε ποτέ. Στην υστεροφημία το δαχτυλίδι παίζει και ένα ρόλο.
Ο Lebron αν και δεν σηκώθηκε να πάει στους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του, πήγε στους Heat που είχαν ήδη συμφωνήσει με Wade-Bosh. Αν οι Warriors πέρυσι ήταν μέτρια ομάδα που είχε μόνο Curry και το καλοκαίρι υπέγραφαν Thompson και το ίδιο βράδυ το ανακοίνωνε ο Durant, θα ήταν ίδια περίπτωση. Απλά ο Lebron πήγε σε μέτρια ομάδα, η οποία όμως είχε κάνει τη μεταγραφή του Bosh και με την προσθήκη του, το πρωτάθλημα ήταν σίγουρο. Είναι και τα ονόματα ή η θέση των franchise στη συζήτηση, αλλά η έλευση των 2 απλά κάνει σίγουρα τα πρωταθλήματα και αυτό έχει σημασια. Ευτυχώς οι Mavericks και οι Spurs πανάξια πήρανε 2 από τους Heat, ελπίζω και οι Warriors να την πάθουν παρομοίως, αλλά όχι από τους Cavaliers, από ομάδες-εκπλήξεις, αν μπορούσαν να υπάρξουν.
geo82
Δε νομίζω πως θα υπάρξει άλλος τελικός από το Cavs - Warriors αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί . Δύσκολα θα τους αποκλείσει κάποιος, αν και στη Δύση υπάρχουν 2 ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
Manimal
Η μόνη ομάδα που μπορεί να τους κοντράρει σε συνθήκες play offs είναι οι Clippers. Είναι πιο ισορροπημένη ομάδα από τους Warriors που έχουν μεγάλη έλλειψη στη ρακέτα. Και τα τεχνάσματα τύπου Green στο 5 δεν πρόκειται να πιάσουν σε καμία περίπτωση κόντρα σε αυτή την ομάδα. Αν τους συναντούσαν πρώτο - δεύτερο γύρο θα περίμενα μία σειρά τύπου GSW-OKC περσυνή. Σε ενδεχόμενο ματσάρισμα στους τελικούς μειώνονται πολύ οι πιθανότητές τους λόγω περιορισμένου rotation.
Από την άλλη η Ανατολή για τους Cavs παραμένει αδύνατη. Καμία ομάδα δεν δείχνει ικανή να τους εμποδίσει.
Manimal
Ο Green κόστισε ολόκληρο πρωτάθλημα στους Warriors και μυαλό δεν έβαλε. Τις ίδιες μ@@@@ς συνεχίζει να κάνει. Μπορεί να είναι σημαντική μονάδα στην ομάδα αλλά είναι ικανός να τους καταστρέψει.
aegeansheed
Πυρακτώθηκε πάλι. Ήταν πολύ ήσυχος από το ξεκίνημα της χρονιάς έως τώρα, οπότε χοντροαναμενόταν...

Οι 40 πόντοι στο ημίχρονο είναι το νέο... ατομικό του μετά τους 39 που είχε βάλει πέρυσι.

Ισοφάρισε την 8η επίδοση όλων των εποχών και είναι ο μοναδικός active μαζί με τον Jimmaro τον Butler που είναι στην οκτάδα.

Επίσης...
QUOTE
Klay Thompson became the first player in NBA history since the implementation of the shot clock to score more than 50 points in less than 30 minutes
...σε 29 λεπτά

Οι all-time:

59 (Chamberlain 1962)
55 (Kobe 2006)
53 (Thompson 1978)
53 (Gervin 1978)
47 (Robinson 1994)
45 (Barry 1974)
41 (Chamberlain 1962)
40 (Thompson 2016)
40 (Butler (2016)
40 (King 1984)

Dwyane ''the flash'' Wade
Αυτά που ακούγονται περί ''δυσαρέσκειας'' του Κλέι και πιθανής ανταλλαγής γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο? Διαφωτίστε μας παρακαλώ οι φίλοι του Στέιτ.
RipCity
Είναι επειδή έχει χάσει σουτ και δεν είναι ευχαριστημένος. Oh wait φέτος κάνει 17.7/παιχνίδι, ενώ πέρυσι είχε 17.3 και πρόπερσι 16.9. Ε κάτι άλλο θα είναι τότε, κάτι πρέπει να γράψουν...
Zephyr
Ρε τον κερατά τον Κλέι, μπήκε σε Mode παλιακού NBA Live που έπαιρνα Glen Rice ή Reggie Miller και βομβάρδιζα laugh.gif

Κατά τα άλλα είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες όταν έχεις 3 ίδιου τύπου σκόρερ στην ομάδα. Πάντως ως χαρακτήρες δεν τους λες και προβληματικούς, τα βρίσκουν μεταξύ τους σε φάση που λέει ο Κάρι στον Ντουράντ "βάλε σήμερα 30+, θα βάλω εγώ αύριο και ο Κλέι μεθαύριο " biggrin.gif
nikolas12
QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Dec 6 2016, 12:25 ) *
Αυτά που ακούγονται περί ''δυσαρέσκειας'' του Κλέι και πιθανής ανταλλαγής γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο? Διαφωτίστε μας παρακαλώ οι φίλοι του Στέιτ.


Τα έχουν διαψεύσει εδώ και καιρό και οι GSW και ο Klay. Ο White Mamba Scalabrine είχε πει ότι ετοιμαζόταν ανταλλαγή Warriors με Celtics για τον Klay και βγήκαν και διέψευσαν τις φήμες. Δύσκολο να φύγει ο Thompson, λογικό στην αρχή που δεν είχαν ρόλους και χημεία, κάποιος να μείνει πίσω, αλλά τώρα δύσκολο.

QUOTE(Zephyr @ Dec 6 2016, 13:11 ) *
Ρε τον κερατά τον Κλέι, μπήκε σε Mode παλιακού NBA Live που έπαιρνα Glen Rice ή Reggie Miller και βομβάρδιζα laugh.gif

Κατά τα άλλα είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες όταν έχεις 3 ίδιου τύπου σκόρερ στην ομάδα. Πάντως ως χαρακτήρες δεν τους λες και προβληματικούς, τα βρίσκουν μεταξύ τους σε φάση που λέει ο Κάρι στον Ντουράντ "βάλε σήμερα 30+, θα βάλω εγώ αύριο και ο Κλέι μεθαύριο " biggrin.gif


Και εγώ έτσι πιστεύω ότι είναι. Συνεννοούνται λογικά ότι περισσότερες προσπάθειες θα παίρνει ο πιο ζεστός (ακόμα και ένας να μην είναι σε καλή βραδιά, θα πυροβολούν οι άλλοι 2), ο Green δεν έχει θέμα, γιατί στις προσπάθειες του είναι οικονομικός και μπορεί να μοιράζει ασίστ σε όλους, οπότε είναι 3 πυροβόλα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν ζημιά, τα ποσοστά τους είναι τρομερά.
Saras-13-Bodiroga
Αυτό που βλέπουμε από τους φετινούς Warriors είναι το κάτι άλλο!!! Γινόμαστε μάρτυρες της ίσως καλύτερης ομάδας όλων των εποχών και όσοι δεν το βλέπουν αυτό απλά εθελοτυφλούν..Μιλάμε για την πιο διασκεδαστική ομάδα που πάτησε τα παρκέ του ΝΒΑ.Και γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική όταν αγωνίζεται στην Oracle. Βλέπουμε την πιο ολοκληρωτική επιθετική λειτουργιά που υπήρξε ποτέ.. Γρήγορο transition και φοβερό passing game με συνεχόμενα σκριν στην μπάλα ή μακριά από αυτήν.. Όλο το επιθετικό παιχνίδι τους είναι άψογα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο.. Δεν είναι δηλαδή αυτό το ενοχλητικό one man show.. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την 60αρα του Τομσον.. Όλα τα σουτ του βγήκαν μέσα από το παιχνίδι των Dubs με μόλις 11 τρίπλες σε όλο το ματς!!!

Αυτό όμως που κάνει την ομάδα αυτή τόσο μοναδική είναι αλτρουισμός που βγάζει όλο το σύνολο.. Ψάχνουν το σουτ με τις καλύτερες προϋποθέσεις χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα βραβεία ή το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.. Πρώτος που το κατάλαβε φαίνεται να είναι ο Κάρι.. Αφού έκανε πλάκα μόνος του δύο χρονιές σε όλο το ΝΒΑ, νομίζω κατάλαβε ότι στο τέλος οι ΤΙΤΛΟΙ μετράνε.. Τον βλέπεις να βγαίνει στο τρανζίσιον και αντί να σουτάρει ένα από τα κλασικά εξωγήινα τρίποντα του ψάχνει να βρει τον ελεύθερο συμπαίχτη του.. Θα αναφέρω δύο περιπτώσεις από το τελευταίο παιχνίδι τους.. Ο Κάρι βγαίνει μόνος του στον αιφνιδιασμό και αντί να καρφώσει όπως συνήθιζε σε ίδιες περιπτώσεις, την υψώνει για τον KD που έρχεται από πίσω.. Η άλλη, κάνει προσποίηση στο τρίποντο,ξεμαρκαρίζεται και έχει την επιλογή του ελεύθερου τρίποντου.. Και όμως, δεν παίρνει αυτήν την επιλογή, αλλά προτιμάει ξανά τον ΚD που κόβει στην ρακέτα για ένα εύκολο καλάθι..

Όσο για τον Durant που τον παρακολουθώ στενά από την κολεγιακή του χρονιά, δεν τον έχω δει ποτέ να διασκεδάζει το παιχνίδι όσο φέτος.. Τον βλέπεις από τις αντιδράσεις του στον πάγκο,στο παρκέ, στα καλάθια των συμπαιχτών του.. Τον χαίρομαι πιο πολύ από ποτέ.. Σε αυτό βοηθάει σίγουρα και οι σχέσεις με τους συμπαίχτες του.. Με τους Κάρι-Ιγκι είναι κολλητοί από το παγκόσμιο στην Τουρκία, με τον Γκριν και τον Τόμσον από το Ρίο.. Επίσης βλέπω να έχει συνέχει από κοντά τον Μακοου(τον λατρεύω) και να του μιλάει και να τον συμβουλεύει..

υ.γ Αυτό που τονίζαμε όλοι, είναι ότι το βασικό μειονέκτημα των Warriors είναι η έλλειψη rim-protection..Kαι όμως είναι πρώτοι στα μπλοκ σε όλο το ΝΒΑ με 6.9 ανά αγώνα!!!

υ.γ1

geo82
QUOTE (Saras-13-Bodiroga @ Dec 7 2016, 16:06 ) *
υ.γ Αυτό που τονίζαμε όλοι, είναι ότι το βασικό μειονέκτημα των Warriors είναι η έλλειψη rim-protection..Kαι όμως είναι πρώτοι στα μπλοκ σε όλο το ΝΒΑ με 6.9 ανά αγώνα!!!

υ.γ1



Μετρούν και τα free kicks του Green σ' αυτό; laugh.gif
T.W.Is.M.
Παντως το paint, που λενε και στο χωριο μου, πρεπει να εχει πραγματικη μπογια και να μην πατανε για να μη λερωσουν τα ποδια τους! Ετσι και 79-3 να κανουν δεν μπορω να τους θεωρησω καλυτερη ομαδα ολων των εποχων.
Αφηστε που πρωταθλημα δεν παιρνουν, το εχω ξαναγραψει. tongue.gif
Θα κανει παλι καμια πατατα ο Green στα πλει οφ, θα τιμωρηθει και θα χασουν. Τους εμαθαν τωρα οι αντιπαλοι, βρηκαν το ευαισθητο σημειο τους κι αυτο ειναι μειον τους κι αυτο ειναι μειον τους... tongue.gif

ΥΓ.Σημερα τους επαιξα να κερδισουν τους Κλιπερς. Θα φανε καμια 20αρα λοιπον;
nikolas12
QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 8 2016, 00:38 ) *
Παντως το paint, που λενε και στο χωριο μου, πρεπει να εχει πραγματικη μπογια και να μην πατανε για να μη λερωσουν τα ποδια τους! Ετσι και 79-3 να κανουν δεν μπορω να τους θεωρησω καλυτερη ομαδα ολων των εποχων.
Αφηστε που πρωταθλημα δεν παιρνουν, το εχω ξαναγραψει. tongue.gif
Θα κανει παλι καμια πατατα ο Green στα πλει οφ, θα τιμωρηθει και θα χασουν. Τους εμαθαν τωρα οι αντιπαλοι, βρηκαν το ευαισθητο σημειο τους κι αυτο ειναι μειον τους κι αυτο ειναι μειον τους... tongue.gif

ΥΓ.Σημερα τους επαιξα να κερδισουν τους Κλιπερς. Θα φανε καμια 20αρα λοιπον;


Και όμως κερδίσανε και σχετικά εύκολα. Κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα, βρίσκουν τον ελεύθερο σουτέρ με ευκολία, μοιράζουν ασίστ για πλάκα, οι Curry-Green είναι μαέστροι και οι Durant-Thompson πυροβολούν κατά ριπάς. Μετά το πρώτο παιχνίδι με τους Spurs έλεγα πως φέτος οι Warriors θα είναι σκορποχώρι για καιρό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν βρει ρυθμό, αμυντικά είναι μέτριοι, αλλά επιθετικά τους βρίσκω απολαυστικούς κι ας νομίζουν ότι το paint είναι ναρκοπέδιο. Πάντως για πολλά επιθετικά τους συστήματα, δε θεωρώ πως έχουν βρει λύσεις οι αντίπαλοι προπονητές. Φέτος έχασαν 3 παιχνίδια. Με Spurs που ήταν τραγικοί, με Lakers που ήταν άστοχοι και με Rockets. Για να χάσουν πρέπει ο αντίπαλος να είναι σε μεγάλη μέρα και εύστοχος όπως ήταν οι Rockets. Οπότε σε μία σειρά playoffs θεωρώ ότι μόνο οι Cavaliers μπορούν να τους νικήσουν και από τη Δύση μόνο οι Spurs. Έχουμε όμως ακόμα δρόμο.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 22/01 - JaVale McGee

Τα νούμερα: 13 πόντοι με 6/7 fg 1/2 ft, 4 rebs τα 3 off, 1 ast, 1 blk, +26 στη νίκη των σταθερά πρωτοπόρων Warriors απέναντι στο Orlando. Σε 13 μόλις λεπτά. Αν μέτρησα σωστά πριν λίγες μέρες οι Warriors είναι η τελευταία ομάδα που δεν είχα επιλέξει παίκτη της για τη στήλη. 4 ματς χτες, κάτι ασύγκριτα καλύτερο δεν υπήρχε οπότε βρήκα την ευκαιρία μου.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: George Montgomery. 6'10. Κολέγιο του Illinois. Επιλογή δεύτερου γύρου απ' τους Blazers στα 80s με καριέρα στην Ευρώπη, κυρίως Γαλλία, έπαιξε και στη μεγάλη Ανδόρρα. Ο πατέρας του Avail. Μητέρα του η Pamela McGee με καριέρα στο USC και στο WNBA και χρυσό μετάλλιο με την Εθνική των ΗΠΑ, που έχει ενταχθεί στο HoF. Η Pamela είναι επίσης η πρώτη παίκτρια που είδε τα παιδιά της και στις 2 λίγκες, όταν πέρυσι η κόρη της, Imani Boyette, έγινε draft στο νούμερο 10 απ' το franchise του Chicago και αναδέίχθηκε και μέλος της All-Rookie πεντάδας για το 2016. Άρα πως περιμένετε απ' το McGee να είναι top5 center όταν παίζεται αν είναι top5 παίκτης στο οικογενειακό διπλό πριν κόψουν τη γαλοπούλα την Ημέρα των Ευχαριστιών; Έπαιξε στο Nevada o JaVale, τον επέλεξαν οι Wizards στο νούμερο 18 μιας και είδαν τα μακρύτερα χέρια pre-Rudy και κατανοώ την επιλογή τους, όλοι είχαμε αναρωτηθεί τι μπορούμε να περιμένουμε. Mentally όμως δεν.. Πολλές ιστορίες που αφήνουν κακή εντύπωση, το trade για Nene ήταν μια αποτυχημένη ισοπαλία, πολλές εμφανίσεις στο Shaqtin a fool, ήρθε και το stress fracture και ο JaVale έγινε απόλυτο afterthought, ή αλλιώς μέλος των Philadelphia Seventy-Sixers, που κι αυτοί waive τον έκαναν.. To μόνιμα απελπισμένο για centers Dallas του έδωσε συμβόλαιο για να τον δει να μην υποσκελίζει το Salah Mejri και το Golden State είναι ο παροντικός, τελευταίος σταθμός της καριέρας του. Έφτασε 29 φίλε κι ο Τζαβαλιάς, μόνο εμείς θα γερνάμε.. Τα πάει κάπως καλύτερα φέτος πάντως, συνήθως σε υπερgarbage αλλά όπως και να χει δεν είχε ποτέ 67,9% δίποντα ή κάποια advanced που σημειώνει που ντρέπομαι όμως και να αναφέρω οκ. Η λύση είναι απλή, βάλτονα δίπλα σε 2-3 superstars 5 λεπτά και πες του να την καρφώσει μόνο αν τον αφήσουν ολομόναχο. Κι εγώ να μουνα 1/100 θα το βαζα.. Εύχομαι το μέλλον να γράφει δαχτυλίδι, πρωταθλητή όχι αρραβώνα, όπως τα κανε το GS φέτος είναι η αυτόματη απαίτηση κάθε Stephικού. Άλλο μέλλον για JaVale δεν υπάρχει, θα βρει μια δουλειά σε κάποια Αμερικάνικη ΔΕΗ όταν θα του φάνε κάπως τα λεφτά που σιγά μην αποταμιεύει, αυτό.

Δε δήλωσε: "Yeah baby that's what I'm talking about. The Forgotten Beast is unleash...ώπα μου φυγε η μπάλα πριν την καρφώσω πάλι στο ΤΝΤ θα με δείχνουνε.. Ας δοκιμάσω μια πάσα πίσω απ' την πλάτη να εξιλεωθώ τώρα."
SG3ptshooter

Hey, το θυμάστε αυτό το παιχτάκι; Καλός ρε!

Δεύτερη μόνο φορά που πέρασε τους 40 στη σεζόν, η πρώτη ήταν όταν έσπασε το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε ένα ματς, το Νοέμβρη.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.