Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bundesliga Germany
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
OrAnGe
Η Ανοδος του Γερμανικου μπασκετ τα τελευτεα χρονια ειναι ραγδαια....
οπως και το επιπεδο του πρωταθληματος τους,μεγαλα πανεμορφα και πρωπαντος ΓΕΜΑΤΑ γηπεδα,καλες ομαδες,αρτια διοργανωση
......Alba Berlin,Bayer Leverkuzen,Telekom Bonn,Trier,...μεχρι και Shalke 04....Τα παντα για το Γερμανικο μπασκετ εδω..
OrAnGe
τα επομενα χρονια το Γερμανικο πρωταθλημα θα γινει νουμερο 1.....
Air Kef
To στηριζεις αυτο στα πανέμορφα και γεμάτα γήπεδα;;

Ανεκαθεν θυμαμαι τα γερμανικα γήπεδα γεματα..

Το Γερμανικο μπάσκετ δν βλέπω να έχει κανει βήματα προοδου..
Αντιθετως αν παλια υπήρχε η Αλμπα να λογιζεται ως υπολογίσιμη ομαδα στην Ευρωλιγκα σήμερα δν μου έρχεται καμια..
Η Κωλωνια ας πουμε δν παει και τοσο καλα..

Ασε και για την παραγωγή παικτων.

Όλη η Εθνικη Γερμανιας,εκτος Ντιρκ και Φεμερλινγκ,αντε κι αλλους 2 που ενδεχομενος που ξεφεύγουν,παρατάσσεται σε καθε διοργάνωση με Γερμανοποιημενους παικτες διάφορων εθνικοτήτων,
που κι αυτοι δν δειχνουν κατι αξιοπροσεχτο μπασκετικα..
OrAnGe
η Αλμπα Βερολινου ξανανεβενει και την βλεπουν με πολλυ καλο ματι Ευρωλιγκα και ΝΒΑ...
να το θυμασε αυτο....επισης σαν διοργανωση και γηπεδικες εγκαταστασεις μπορει να ειναι κ τιο καλητερο στην Ευρωπη....
μεγαλα κ γεματα γηπεδα...αυτο δεν φτανει?? και χωρης βια...οχι σαν και μας
dizzy_fingers
Τα νούμερα από τα εισιτήρια είναι θεαματικά αν μη τι άλλο:
Link

Αλλά δε φτάνουν μόνο αυτά για να ανεβάσουν ένα πρωτάθλημα.
Το βασικό είναι η υποδομή. Δεν ξέρω πως τα πάνε εκεί, αλλά...Γερμανοί είναι αυτοί, δε νομίζω αν θέλουν κάτι να μην το πετύχουν.
Air Kef
Αυτο ακριβως λεω και γω.Καλα τα γήπεδα,άγιες και οι υποδομες,απόλυτα ευπρόσδεκτος και ο κοσμος που γεμιζει αυτα τα γήπεδα.
Απλα λεω ότι αυτα ίσχυαν ανέκαθεν για τους Γερμανους,αλλα απο μπασκετικο επίπεδο λίγα πράγματα..

Κατα την γνώμη σου δλδ,οι Γερμανοι θα είναι η επόμενη δύναμη του Ευρωπαικου Μπάσκετ;
OrAnGe
κοταξε φιλε ..ναι..πιστευω οτι οι Γερμανοι αν πρωσπαθισουν σε κατι θα το πετιχουν....
ειδη ειναι δευτεραθλητες Ευρωπης...ειναι λιγο πραγμα???
....οσο για το πρωταθλημα τους να πιστευω οτι σε λιγα χρονια θα ειναι ενα απο τα τρια κορυφαια...
OrAnGe
η βαθμολογια της μπουντεςλιγκα...Λουντβιγκσμπουργκ=15-3,Αλμπα=14-3,Κολονια=13-4,
Μπρεμενχαβεν=11-6,Μπον=11-6,Αρτλαντ=11-7,Σκαιλαινερς=10-8,Ουλμ=9-9,Ολντενμπουργκ=9-9,
Παντερμπορν,Τριερ=8-10,Μπαμπεργκ=7-6,Λεβερκουζεν,Μπραουνσβαικ,Τομπινκεν=7-10, Νυρεμβεργη,Γκισεν=3-15,Καρσλρουη=2-15.
liolias
Ρε παιδια γιατι ξεχειλωσε το φορουμ??
apkat
Απιστευτο αποτελεσμα στο ντερμπι της Γερμανιας..Μπαμπεργκ-Κολωνια 50-33..Γινονται αυτα;;;;;;;; shot.gif shot.gif
Aristofanis
QUOTE(apkat @ Mar 25 2007, 10:14 PM) *
Απιστευτο αποτελεσμα στο ντερμπι της Γερμανιας..Μπαμπεργκ-Κολωνια 50-33..Γινονται αυτα;;;;;;;; shot.gif shot.gif


Κι όμως γίνονται...στην Γερμανία tongue.gif


1ο Δεκάλεπτο 13-6
2ο Δεκάλεπτο 13-17
Ημίχρονο 26-23
Η κατάρευση έγινε στο 3ο δεκάλεπτο
9-4!!!!!!!!!!!!
και στο 4ο 15-6
και τελικό σκορ 50-33...ομάδα της Euroleague έβαλε 33 πόντους σε άγωνα του τοπικού πρωταθλήματος...απλά ξεφτύλα!

Η Κολωνία είχε το απίστευτο στατιστικό στοιχείο στα τρίποντα με 1/24 με τον Demond Mallet να είχε 0/8 τρίποντα!
Συνολικά η Κολωνία είχε 25% σουτ εντός πεδίας και 18 λάθη επίσης.

Και είναι και ομάδες στην πρώτη τετράδα της BBL. 69.gif
tsitum
Ερωτησεις για καποιες ομαδες που εχουν σημειωσει επιτυχιες προσφατα στην ευρωπη κ ειναι ψιλοαγνωστες.Θα τις συνεχισω κ στα αντιστοιχα πρωταθληματα.

Η Mitteldeutscher BC που βρισκεται?Δεν αγωνιζεται στη πρωτη κατηγορια της Γερμανιας?Απο οτι βλεπω δεν υπαρχει στη Μπουντεσλιγκα.

Ειναι η ομαδα που κατεκτησε το challenge cup το 2004,την επομενη χρονια απο την κατακτηση του Αρη.Τη χρονια εκεινη αγωνιζοταν σ αυτην κ ο γνωστος μας Αριγκμπαμπου.
leelo15
Mias k meno stin germania (nirembergi) theoro oti to germaniko basket den borei se kamia periptosi na sigrithei me pollaaaa apo ta ipolipa tis europeis!!

Perisi p.x pigena sihna stous sell by tell, ekei epeze o gioulekas pou itan k go-to-guy tis omadas, k parolo pou i omada itan mauro hali to gipedo ihe kosmo 77.gif

Oso gia tis U-18 U-16 k genika omades neon oi germanoi ehoun na dixoun episeis liga (xero pedia pou pezoun k se ethnikes tous). Osoi axizoun proerhonte apo allo kratos k apla "germanikopoiounte" shot.gif
tsitum
QUOTE
Η Mitteldeutscher BC που βρισκεται?
Για να λυσω την απορια που ειχα κ να απαντησω στην ερωτηση μου (επιτηδες το κανω biggrin.gif ),η Mitteldeutscher BC παιζει τωρα στη 2η κατηγορια του γερμανικου πρωταθληματος.Επιστρεφει ομως...

QUOTE
Perisi p.x pigena sihna stous sell by tell, ekei epeze o gioulekas pou itan k go-to-guy tis omadas, k parolo pou i omada itan mauro hali to gipedo ihe kosmo
Απο οτι ειδα σε καποια αναλυση το γερμανικο πρωταθλημα μπασκετ εχει τον περισσοτερο κοσμο απο ΟΛΑ τα πρωταθληματα μπασκετ της Ευρωπης (καπου 3700 μεσο ορο σε καθε αγωνα)!!! Αν ισχυει θα πρεπει να το εκμεταλλευτουν οι της Φιμπα κ Ουλεμπ (παραξενο γιατι η Ουλεμπ μυριζεται εστω κ τα λιγα ευρω απο χιλιομετρα μακρια,πραγμα οχι απαραιτητως κακο).

leelo15 ποια ομαδα μαζευει τον περισσοτερο κοσμο,ποια εχει το μεγαλυτερο μπατζετ κ ποια ειναι η καλυτερη ομαδα στη Γερμανια?
leelo15
QUOTE(tsitum @ Oct 5 2007, 14:08 ) *
leelo15 ποια ομαδα μαζευει τον περισσοτερο κοσμο,ποια εχει το μεγαλυτερο μπατζετ κ ποια ειναι η καλυτερη ομαδα στη Γερμανια?


Κλασσικά η alba berlin k η brose baskets (bamberg) υπερέχουν τις άλλες ομάδες . Η alba πάντως φέτος έχει 12 καινούργιους... blink.gif ενώ το bamberg πρόσθεσε 5 αξιόλογους παίχτες χωρίς να χάσει πολλούς από το περσινό roster 41.gif (ομάδα euroleague).Η köln 99ers (κάτοχοι του προπέρσινου πρωταθλήματος),ομάδα με πραγματικά τεράστιο γήπεδο όπου είχαν παίξει k η σίξερς στο προηγούμενο nba live tour, έστειλαν μεν 2 παίχτες στο nba αλλα σύμφωνα με τα λεγόμενα τwν γερμανών έφεραν παίχτες που θα κάνουν θα κανουν την διαφορα στιν φετινη BBL wink.gif
theov
Παιδιά Καλά Χριστούγεννα,

και εγώ πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα ανέβουν τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαικό basket!

Μέχρι τώρα λίγο ενδιαφέρον υπήρχε για τα μπασκετικά δρώμενα άλλα μετά τον φαινόμενο Νοβιτσκι πολλοί Γερμανοί ανακάλυψαν το Basket!

Πάντως και λεφτά υπάρχουν και γήπεδα και οργάνωση! Σιγά-σιγά θα βγουν και παίχτες και άντε πιάστους μετά τους Γερμανούς... bball.gif
leelo15
Η ALBA Berlin πηρε φετος το πρωταθλημα επικρατωντας στο τελικο τους Telekom Baskets Bonn με 3-1.
Δικαια πρωτοι μιας και ολη την χρονια ηταν η καλυτερη ομαδα με γεματο γηπεδο και σχετικα καλο ροστερ.

Εδω μερικα στατιστικα στοιχεια:
- Oι πρωτοι 10 παιχτες στο Index-rating ειναι Αμερικανοι.
- Στους σκορερς στους πρωτους 20 μονο 2 δεν ειναι Αμερικανοι.
- Ο πρωτος Γερμανος στους σκορερς ερχεται στην 24η θεση!
- Το 81,43% των γηπεδων ηταν γεματο..!
- Ο Τσενκινς πηρε το Μvp (finals και κανονικης περιοδου) και το βραβειο καλυτερου επιθετικου παιχτη.

Ευρωλιγκα παει φυσικα η Alba απο κει και περα η δευτερη Bonn παει Euro-cup οπου θα αντιμετωπισει τον Πανελληνιο μαζι με το Μπαμπεργκ (Brose baskets) και τους Artland Dragons που θα μπουν κατευθιαν στους ομιλους. Οι Skyliners και το Oldenburg στο EuroChallenge.

Mεταγραφη ετσι πραγματικα καλη δεν εγινε. Η Alba πηρε τον Χαμαν και τον Ραιτ της Εφες.
Weekendman
Αν και μπασκετικό φόρουμ το βρίσκω περίεργο που δεν υπάρχει σχόλιο για το τέλος της ομάδας της Λεβερκούζεν η μάλλον για την μετάλλαξη της απο Τζάιαντς Λεβερκούζεν σε Τζάιαντς Ντίσελντορφ...
Παρόλου που το κοινό ήταν εκνευριστικά ήσυχο ακόμα και για γερμανικά δεδομένα σίγουρα η Λεβερκούζεν δεν ήταν μια ομάδα που πέρασε απαρατήρητη στην Ευρωπαική ιστορία του μπάσκετ αν και δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο εκτός Γερμανικών συνόρων.
Weekendman
Και μετά τον συγκλονιστικο Ισπανικό ημιτελικό, είπα να δώ και τον 3ο Γερμανικό ημιτελικό Όλντεμπουργκ-Μπάμπεργκ με την γηπεδούχο να προηγείται 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος 77-70 και με τρείς παίκτες να έχουν αποβληθεί με 5 φάουλ απο την Μπάμπεργκ ,και όμως με μαχητικότητα απο την φιλοξενούμενη και με απίστευτό μη προπονητικό σχεδιασμό απο τον προπονητή της ομάδας της Όλντεμπουργκ(λάθος επαναφορά και 2 φορές πήγε η μπάλα και του έγινε φάουλ σε παίκτη άστοχο στις βολές) έγινε το 77-77 και κρίθηκε τελικά στην παράταση με 88-85 και προκρίθηκε με 3-0 σκόρ η Όλντεμπουργκ όπου θα αντιμεντωπίσει τον νικητή της συνάντησης Άλμπα-Βόννη η όποια Άλμπα μειώσε χθές με 65-39! νίκη στην έδρα της ,και κάτι μου λέει οτι θα γυρίσει τελικά την σειρά.
Αξιοσημείωτο οτι το Γερμανικό Eurosport μετά το Φάιναλ φόρ μεταδίδει και τα πλέι-οφ του μπάσκετ στη Γερμανία μια πρόοδος για το άγαπημένο μας άθλημα στην Γερμανία.
και αρκετούς γνωστούς είδα σήμερα Μπουμτζε(Όλντεμπουργκ) ,Μπράουν Έλντον και Ριβέρα(απο πλευράς Μπάμπεργκ), ο Μπούμτζε ήταν εννοείται αμυντικό βούνο για τα επίπεδο του Γερμανικού πρωταθλήματος, ο Ριβέρα αν πιστέψω τον εκφωνητή ήταν μέτριος σήμερα με έξαιρεση το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού που πήρε πρωτοβουλίες κρίσιμες, ο Μπράουν δεν τον πολυείδα μάλλον λόγω αστοχίας στις βολές αν δεν άλλαξε κάτι θεαματικά απο τότε που ήταν στην Ελλάδα.
Πιθανώς είμαι και ο μόνος που ενδιαφέρομαι και για Γερμανικό μπάσκετ εδώ!
Weekendman
52-62 νίκη για την Άλμπα μέσα στη Βόννη και 2-2 με το παιχνίδι να τελειώνει με μικροένταση μεταξύ των παικτών των 2 ομάδων ενόψει του 5ου ημιτελικού,ήταν ένα παιχνίδι που νίκησε η μπασκετική λογική αφού η Άλμπα έπαιξε πιο ομάδικά εκμεταλλεύτηκε το πικ εν ρόλ με κορυφαίο μακράν τον Τζούλιους Τζένκινς σε σκόρ και ασσίστ ξεπέρασε τις απουσίες του Αμερικάνου σκόρερ της ΜακΙλρόι και του Φέμερλινγκ και το εμπόδιο της Βόννης, η ομάδα που προπονεί ο Μίκαελ Κόχ είναι μια ομάδα που όπως την είδα σήμερα έχει έφεση για πιεστική άμυνα και κλεψίματα και λόγω των αλτικών ψηλών της και για τάπες, αλλά στην επίθεση λίγα πράγματα θεωρητικά έπαιζαν και αυτοί πικ εν ρόλ άλλα το αποτελέσμα που είδα ήταν τραβηγμένα σούτ 3 πόντων που έβγαιναν μέχρι ενός σημείου(41-34 ύπερ Βόννης πριν γυρίσει η Άλμπα το παιχνίδι με 19-1 σέρι!) λίγα καλάθια λόγω αλτικών προσώντων της ομάδας και αιφνιδιασμών κάποιο παιχνίδι με πλάτη απο τον μοναδικό ψηλό που μπορούσε να το κάνει αυτό τον Μπόουλερ(με λίγα παραπανίσια κιλά) και σκοτωμένες επιθέσεις με σούτ της απέλπισιας στα τελευταία δευτερόλεπτα(μου θυμίζει μια ερυθρόλευκη Ελληνική ομάδα...) φαίνεται κάποιοι πρώην γκάρντ με καλό σούτ κσι αμυντικές ικανότητες(Γιαννάκης,Κόχ) δεν μπορούν ως προπονητές να σχεδιάσουν τα καλύτερα επιθετικά συστήματα.
Για τον Σέκουλιτς απορώ πως περίμενε απο αυτόν λύσεις μέσα στην ρακέτα ο Άρης να ποσταρεί δεν μπορούσε και απο τους 8 πόντους του οι 6 ήταν έτοιμες ασσίστ πάρτο βάλτο(πιο πολύ δεν γίνεται) για τον Ράιτ τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου και της Έφες Πίλσεν χώμα πραγματικό 3 πόντους και κάτι μικροσυνεισφορές στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά με ανταγωνιστή τον Χάμαν μπορεί να έχεις ακόμα την θέση του πλέι-μεικερ στην Άλμπα.
HLR CENATION
η αλλη σειρα στο ποσο ειναι?απ οσο εχω ριξει μια ματια παντως η ολντερμπουργκ εχει καλο υλικο...
GK_23
QUOTE(laclipers @ Jun 10 2009, 01:09 ) *
η αλλη σειρα στο ποσο ειναι?απ οσο εχω ριξει μια ματια παντως η ολντερμπουργκ εχει καλο υλικο...



Έχει ήδη προκριθεί η Όλντενμπουργκ. Με 3-0 μάλιστα επί της Μπάμπεργκ.
Weekendman
QUOTE(laclipers @ Jun 10 2009, 01:09 ) *
η αλλη σειρα στο ποσο ειναι?απ οσο εχω ριξει μια ματια παντως η ολντερμπουργκ εχει καλο υλικο...

Σίγουρα το υλικό τών ομάδων της Γερμανίας δεν είναι η αφρόκρεμα του Ευρωπαικού μπάσκετ, αλλά και τώρα αλλά και γενικά μπορεί να δείς παίκτες που κάναν και κάνουν μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη και έχουν περάσει απο Γερμανία π.χ την τρέχουσα δεκαετία Γκορί,Μαλέτ,Μακινταιρ,Νέλσον αν ψάξεις βρίσκεις καλους παίκτες-λαβράκια και τώρα με την οικονομικη κρίση ίσως μπορεί να βοηθήσει αυτό καμιά ελληνική ομάδα.
Αλλά και η ατμόσφαιρα των γηπέδων δεν είναι ξενέρωτη, για μερικές ομάδες όπως Βόννη η Μπάπεργκ θα παρακαλούσαν μερικές Ελληνικές ομάδες να έχουν παρόμοια ατμόσφαιρα στο γήπεδο τους άσχετα αν μερικά πράγματα όπως να φωνάζουν Defence-Defence παραείναι αμερικανιά και γραφικό για εμένα.
HLR CENATION
Παντως μετα το ισπανικο προτιμω το γαλλικο.Γινοντα καλα ματς κ στο ξεκινημα της σαιζον 4 ομαδες στοχευαν σε πρωταθλημα...
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(OrAnGe @ Jan 16 2007, 18:47 ) *
η Αλμπα Βερολινου ξανανεβενει και την βλεπουν με πολλυ καλο ματι Ευρωλιγκα και ΝΒΑ...
να το θυμασε αυτο....επισης σαν διοργανωση και γηπεδικες εγκαταστασεις μπορει να ειναι κ τιο καλητερο στην Ευρωπη....
μεγαλα κ γεματα γηπεδα...αυτο δεν φτανει?? και χωρης βια...οχι σαν και μας

Εχουν περασει 2,5 χρονια και το Γερμανικο μπασκετ ειναι χειροτερο απο τοτε.
Καμια προοδος και αν δεν υπηρχε ο Νοβιτσκι........

Κανεις στην Γερμανια δεν ασχολειται σοβαρα με το αθλημα.
Τα παντα για τους Γερμανους ειναι το ποδοσφαιρο.

Πρωταθλητες Ευρωπης ηταν καποτε, αλλα παλι το μπασκετ δεν ανεβηκε ποτε.
Οσο για τα γεματα γηπεδα και το βολλευ και το χαντμπολ τοσο κοσμο μαζευουν.
Weekendman
Γαλλικό δεν έχω εικόνα για να ξερω, οι προτιμήσεις μου σε Ευρωπαικά πρωταθλήματα είναι Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία και μετά Ρωσία γιατί μπορεί να έχει καλές ομάδες η μάλλον καλούς παίκτες σε αυτές τις ομάδες θα ήταν πιο σωστό να πώ, αλλά η απόλυτη κυριαρχία του ενός(ΤΣΣΚΑ) , η παγωμένη ατμόσφαιρα στα γήπεδα και τα πολλές φορές μισογεμάτα γήπεδα με απωθούν ως εικόνα πρωταθλήματος ,και το να παρεμπιμπόντως ακούς Ρωσικά για να παρακολουθήσεις αγώνα δεν είναι και το καλύτερο...
Το Γαλλικο απο πλευράς εκπλήξεων πάει πραγματι καλά θα συμφωνήσω, καμιά σχέση με βαρετά πρωταθλήματα τύπου Ισραηλ και Σλοβενίας...
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Weekendman @ Jun 10 2009, 15:27 ) *
Γαλλικό δεν έχω εικόνα για να ξερω, οι προτιμήσεις μου σε Ευρωπαικά πρωταθλήματα είναι Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία και μετά Ρωσία γιατί μπορεί να έχει καλές ομάδες η μάλλον καλούς παίκτες σε αυτές τις ομάδες θα ήταν πιο σωστό να πώ, αλλά η απόλυτη κυριαρχία του ενός(ΤΣΣΚΑ) , η παγωμένη ατμόσφαιρα στα γήπεδα και τα πολλές φορές μισογεμάτα γήπεδα με απωθούν ως εικόνα πρωταθλήματος ,και το να παρεμπιμπόντως ακούς Ρωσικά για να παρακολουθήσεις αγώνα δεν είναι και το καλύτερο...
Το Γαλλικο απο πλευράς εκπλήξεων πάει πραγματι καλά θα συμφωνήσω, καμιά σχέση με βαρετά πρωταθλήματα τύπου Ισραηλ και Σλοβενίας...

Ναι αλλα τα ''θεματακια'' που βλεπεις εκει στην εξεδρα,
δεν τα βλεπεις πουθενα αλλου..........
Weekendman
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jun 10 2009, 15:29 ) *
Ναι αλλα τα ''θεματακια'' που βλεπεις εκει στην εξεδρα,
δεν τα βλεπεις πουθενα αλλου..........

Σωστός...
Για όσα λες πιο πάνω για Γερμανία είναι απολύτως σωστά! τα παιχνίδια πλήν αυτά της Εθνικής Γερμανίας, πιάνουν μικρή τηλεθέαση αλλά κακά τα ψέματα πραγματικά ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε υψηλό επίπεδο δεν υπάρχουν πολλά, οποτε κατάφεύγουμε και στο Γερμανικό πρωτάθλημα μερικές φορές, περιέργεια θα είχα να δώ και το Πολώνικό λόγω Κιντέλ...
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Weekendman @ Jun 10 2009, 15:34 ) *
Σωστός...
Για όσα λες πιο πάνω για Γερμανία είναι απολύτως σωστά! τα παιχνίδια πλήν αυτά της Εθνικής Γερμανίας, πιάνουν μικρή τηλεθέαση αλλά κακά τα ψέματα πραγματικά ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε υψηλό επίπεδο δεν υπάρχουν πολλά, οποτε κατάφεύγουμε και στο Γερμανικό πρωτάθλημα μερικές φορές, περιέργεια θα είχα να δώ και το Πολώνικό λόγω Κιντέλ...

Μην ξυνεις πληγες τωρα.........

Δεν ειναι μονο η χαμηλη τηλεθεαση που εχουν οι αγωνες.
Το επιπεδο των ομαδων ειναι πολυ χαμηλο και ο Πανελληνιος ή ο Πανιωνιος π.χ.
θα ηταν απο τις ομαδες που θα χτυπαγαν το πρωταθλημα.

Εγινε βεβαια το 0-2 Αρενα στο Βερολινο,
αλλα ενα ωραιο γηπεδο δεν ειναι αρκετο απο μονο του, για να ανεβασει το επιπεδο.

Ακομα κι αν βρεθει καποιος που θα βαλει πολλα λεφτα για να κανει ομαδα,
δεν θα μπορεσει να κανει κατι, αφου δεν υπαρχουν αξιολογοι Γερμανοι παιχτες.

Το ιδιο ισχυει και για τους Αγγλους,
που και αυτοι εχουν την δικια τους 0-2 Αρενα, αλλα απο παιχτες..... αστα να πανε.
Weekendman
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jun 10 2009, 15:40 ) *
Μην ξυνεις πληγες τωρα.........

Δεν ειναι μονο η χαμηλη τηλεθεαση που εχουν οι αγωνες.
Το επιπεδο των ομαδων ειναι πολυ χαμηλο και ο Πανελληνιος ή ο Πανιωνιος π.χ.
θα ηταν απο τις ομαδες που θα χτυπαγαν το πρωταθλημα.

.

Ακομα κι αν βρεθει καποιος που θα βαλει πολλα λεφτα για να κανει ομαδα,
δεν θα μπορεσει να κανει κατι, αφου δεν υπαρχουν αξιολογοι Γερμανοι παιχτες.

Αν και το επίπεδο των ομάδων μετά τους αιωνίους έχει χαμηλώσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού παράγοντα της Βόννης όταν πριν απο κάποια χρόνια είχε αντιμεντωπίσει η Βόννη το Μαρούσι(7-8ο τότε) και έλεγε οτι η Ελληνική λίγκα έχει 14 ...Αλμπα.
Όσο για τους Γερμανούς παίκτες στην Μπουντεσλίγκα πραγματικά χωρίς υπερβολή τους βρίσκεις με πολύ κόπο και με πρωταγωνιστικό ρόλο μοιάζει σχεδόν θαύμα, εμείς οι Έλληνες τουλάχιστον απο παίκτες πρωταγωνιστές δεν έχουμε Έλλειψη.

οσό αφορά το θέμα των Ευρωπαικών πρωταθλημάτων που αναφερόμουν πιο πάνω άντε να έβαζα στην 3η θέση το Τουρκικό δεν βρίσκω άλλο....
Weekendman
Ηρωική η Βόννη νίκησε μέσα στο Βερολίνο δεν θα πόνταρα στο 2ο διπλό μέσα σε τρείς αγώνες στο Βερολίνο, αφού στο τρίτο αγώνα είχε συντριβεί μέσα στο Βερολίνο ,στον 4ο στην έδρα της Βόννης η Άλμπα έδειξε εικόνα κυρίαρχου ενω και στο 2ο που είχε κερδίσει η Βόννη το έκανε ενώ έχανε με 10 πόντους σε κάποιο διάστημα του 2ου ημιχρόνου, παρόλου αυτά είναι τώρα στο Τελικό με την Όλντεμπουργκ που απο 3η στην κανονική περίοδο βρέθηκε με πλεονέκτημα έδρας!
http://www.superbasket.gr/?c=224&a=113848
HLR CENATION
QUOTE(Weekendman @ Jun 12 2009, 17:38 ) *
Ηρωική η Βόννη νίκησε μέσα στο Βερολίνο δεν θα πόνταρα στο 2ο διπλό μέσα σε τρείς αγώνες στο Βερολίνο, αφού στο τρίτο αγώνα είχε συντριβεί μέσα στο Βερολίνο ,στον 4ο στην έδρα της Βόννης η Άλμπα έδειξε εικόνα κυρίαρχου ενω και στο 2ο που είχε κερδίσει η Βόννη το έκανε ενώ έχανε με 10 πόντους σε κάποιο διάστημα του 2ου ημιχρόνου, παρόλου αυτά είναι τώρα στο Τελικό με την Όλντεμπουργκ που απο 3η στην κανονική περίοδο βρέθηκε με πλεονέκτημα έδρας!
http://www.superbasket.gr/?c=224&a=113848

καλα του παβισεβιτς δεν του κανανε πριν κανα μηνα ανανεωση?με τετοιο υλικο κ να χασει το πρωταθλημα διωξιμο θελει.χωρις υπερβολη ειναι σαν να χανει το πρωταθλημα ο παναθηναικος απο το πανελληνιο η το μαρουσι.η νο1 η νο2 εκπληξη φετος στην ευρωπη.η αλλη ειναι της φορτιτουτο...
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Μεγαλε Κοχ.... smiley.gif

Παμε ολοι με Βοννη ρεεεεεε.....

Δ.
Weekendman
72-74 για την Βόννη στην Έδρα της Όλντεμπουργκ ,η Όλντεμπουργκ προηγήθηκε με 39-31 στο Α'ημίχρονο , αλλά το φόρτωμα με φάουλ απο νωρίς των τριων ψηλών που τις έχουν απομεινεί μετα τον τραυματισμό του Πέρκοβιτς(αυτός που πέρασε απο την ΑΕΚ) των Μπούμτζε,Μαιστόροβιτς και ενός άλλου ατάλαντου έδωσε την ευκαιρία στη Βόννη να σκοράρει μεσα στην ρακέτα στο Β'ημίχρονο και έτσι ο Αμερικανός φόργουορντ της Βόννης Μπόουμαν έδρασε(ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο) και ο σέντερ της Βόννης ο Τζόνσον εκμεταλλεύτηκε την διαφορά(σε σκόρ και ασσίστ) οτι είναι σαφώς πιο γρήγορος απο τον Μπουμτζε που είχε και τον μπελά του με τα φάουλ ,έτσι η Βόννη φαίνεται να κέρδιζε το παιχνίδι λίγο πριν το τέλος με 61-68 και 68-72 με 20 κάτι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, εκεί η Όλντεμπουργκ με τον Πόλντιγκ βάζει τρίποντο και κερδίζει και φαόυλ απο τον Φρείζερ , ο Πόλντιγκ βάζει την βολή και γίνεται το 72-72, η Βόννη εκδηλώνει την επίθεση μένουν 3 δευτερόλεπτα και ο Μποουμάν της Βόννης κάνει ένα τρίποντο με δύσκολες προυποθέσεις δέχεται ελαφρύ σπρώξιμο απο τον Μαιστόροβιτς και κερδίζει φαόυλ(δεν ισχυεί φαίνεται το non call στη Γερμανία) και με 2/3 βολές απο τον Αμερικανό της Βόννης διαμορφώθηκε το τελικό σκόρ 72-74 για της εκτός έδρας νίκη της Βόννης!
Weekendman
http://www.superbasket.gr/?c=224&a=114004
Πολλα διπλά έχουμε στα Γερμανικά και γενικότερα στα Ευρωπαικά πλέι-οφ...
treathitch
QUOTE(Weekendman @ Jun 19 2009, 14:13 ) *
Πολλα διπλά έχουμε στα Γερμανικά και γενικότερα στα Ευρωπαικά πλέι-οφ...

1/4 Greece
1/4 Spain
2/4 Italy
2/2 Germany
5/6 Turkey
0/0 France (Greeklish: Tha to kanei h Villeurbanne)
11/20 = 55%

An valeis kai ta dipla ston hmiteliko Alba-Telekom, tote to pososto anevainei ki allo..
Weekendman
Τα είπαμε για τις έδρες..., 81-78 η Βόννη στην έδρα της Όλντεμπουργκ έκανε το 2-1 και έχει την ευκαιρία στην έδρα της να κατακτήσει τον Τίτλο για πρωτη φορά στην Ιστορία της.
Στο Α' ημίχρονο του αγώνα φαινόταν να επαναλαμβάνεται οτι είχε γίνει και στον Α'ημίχρονο του 1ου αγώνα κυριαρχία της Όλντεμπουργκ(40-27 στο 17ο λεπτό) αλλά τελικά η Βόννη το μάζεψε με 44-39 αποτέλεσμα ημιχρόνου εις βάρος της με τους Στράσερ(αυτός θα μπεί στην περιφέρεια της Εθνικής Γερμανίας και θα σπάσει τους σχεδόν μόνιμους που έχόυν εκεί οι Γερμανοί) και Μπόουλερ(το κλασικό ...εύσωμο 5άρι που έκανε σούτ απο έξω!) να την κρατάνε.
Μέχρι σχέδον το τέλος του 3ου δεκαλέπτου η ομάδα της Όλντεμπουργκ έλεγχε το παιχνίδι 56-50, αλλά με ένα κρεσέντο δύσκολων τριπόντων η Βόννη προηγήθηκε με 61-60 ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο του 3 δεκαλέπτου.
Απο εκεί και πέρα σε ένα 4ο δεκάλεπτο με αρκετά νεύρα ,όπως φανερώνουν τα 2 αντιαθλητικά φάουλ και η μια τεχνική ποινή στο διάστημα αυτό, η Βόννη προηγούταν συνεχώς, η Όλντεμπουργκ ήταν κοντά παρά την άσχημη εμφάνιση του βαρόμετρου και πλέι-μεικερ της Γκάρντνερ(2 πόντους 4 ασσίστ) είχε τους τους Πόλντιγκ και Φόστερ σε πολύ καλή ημέρα(τους παίκτες στη θέση 2 και 3) και κρατιόταν κοντά στο σκόρ όμως στο τέλος παρά τις φιλοτιμές προσπάθειες αυτοκτονίας των παικτων της Βόννης απο την γραμμή των βολών, πήρε την Βόννη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα απο το χέρι ο Αμερικάνος Γκάρντ της Ρόουλαντ με καμιά 10αριά πόντους στο διάστημα αυτό και της έδωσε την δύσκολη νίκη με 81-78.
Μάλλον πιο λογικό να πάει η Βόννη Ευρωλίγκα, αν λάβω υπόψη οτι η χωρητικότητα της έδρας της Όλντεμπουργκ δεν είναι η κατάλληλη με 3000 θέσεις περίπου...
treathitch
Kathe mats kai pio synarpastiko.. Toulaxiston to shmerino me ta 2 comebacks ths Telekom

Alla, peftw diarkws eksw se afto to prwtathlima. Panta eixa thn entypwsh oti me Alba ektos diekdikhshs, h Oldenburg de tha xe kanena provlhma..
Weekendman
QUOTE(treathitch @ Jun 21 2009, 20:05 ) *
Kathe mats kai pio synarpastiko.. Toulaxiston to shmerino me ta 2 comebacks ths Telekom

Alla, peftw diarkws eksw se afto to prwtathlima. Panta eixa thn entypwsh oti me Alba ektos diekdikhshs, h Oldenburg de tha xe kanena provlhma..

Αν είχε ένα πλέι-μεικερ πίσω απο τον Γκάρντνερ και τον Πέρκοβιτς υγειή στη θέση 4 θα ήμουν σίγουρος οτι η Όλντεμπουργκ θα επικρατούσε, έτσι όμως εξαρτάται απο την καλή απόδοση των λίγων σε αριθμό βασικών της παικτών, ενώ η Βόννη δείχνει και λόγω ευρύτερου ρόστερ και λόγο πιθανώς του Κοχ να εμφανίζει μια πιο ομαδική εικόνα με περισσότερες λύσεις.
Όσο για το απρόβλεπτο τον αποτελεσμάτων όταν ο αριθμός των ξένων και των Αμερικάνων είναι απεριόριστος είναι φυσιολογικό η απόσταση μεταξύ των ομάδων να μην είναι τόσο μεγάλη ,ειδικά αν στην Μπουντεσλίγκα δεν υπάρχουν και ομάδες κρίσοι όπως οι δικοί μας αιώνιοι στην Ελλάδα.
Weekendman
QUOTE
Γερμανία : Τρομερό "διπλό" η ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ, 82-66 στη ΒΟΝΝΗ και...2-2!
Αποστολέας Συντακτική ομάδα BetSmart στις 23/6/2009 21:35:42

H oομάδα του Κρούνιτς μπόρεσε να κάνει το τέταρτο διαδοχικό 'μπρέικ' που γίνεται στη σειρά των τελικών και έτσι πλέον έχει εκείνη την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της στο πέμπτο και τελευταίο ματς.

Αυτό που συμβαίνει στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος είναι πράγματι πρωτοφανές. Η Βόννη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία του να πανηγυρίσει μέσα στην έδρα της τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς η Όλντενμπουργκ κατάφερε να 'απαντήσει' για δεύτερη φορά με ένα ακόμα 'μπρέικ' επικρατώντας με 82-66 και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2! Έτσι και στους τέσσερις αγώνες των τελικών έχει συμβεί το απροσδόκητο του να μην έχει νικήσει η γηπεδούχος ομάδα, και πλέον ο φετινός τίτλος της Μπουντεσλίγκα θα κριθεί στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Όλντενμπουργκ.

Η τελευταία πραγματοποίησε την καλύτερη ίσως φετινή της εμφάνιση καθώς μπόρεσε απο τη πρώτη στιγμή του ματς να πάρει τα ηνία, να χτίσει σημαντική διαφορά, την οποία και διεύτρυνε με τη πάροδο του αγώνα, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν όνειρα στέψης μέσα στο σπίτι τους. Οι φιλοξενούμενοι απέδωσαν εξαιρετικά στην άμυνα , ήταν εύστοχοι στην επίθεση, κομμάτι στο οποίοι η Βόννη βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά (χαρακτηριστικά 1/12 τρίποντα) και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά για τη νίκη. Πλέον οι δυο ομάδες θα δώσουν τη τελική τους μάχη τη προσεχή Πέμπτη, με την Όλντενμπουργκ θεωρητικά να έχει το μικρό προβάδισμα λόγω έδρας και ψυχολογίας, αλλά με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής στους τελικούς να μην αφήνουν περιθώρια για προβλέψεις...

Δεκάλεπτα : 13-23, 33-46, 55-65, 66-82

ΒΟΝΝΗ: Ρόουλαντ 20, Φρέιζιερ 5, Στράσερ 3, Κινγκ 7, Μπάουλερ 16, Κλίφορντ, Κολοτζιέφσκι, Γιάρμπροου 2, Φλόμο 4, Μπάουμαν 7, Τζόνσον 2

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Σκέκιτς 14, Μπούγιεβιτς, Στράουτς, Φόστερ 20, Μαϊστόροβιτς 6, Χάιν, Γκάρντνερ 10, Πόλντινγκ 21, Πέκοβιτς 3, Μπούμπτσε-Μπούμπτσε 8

Ακης Θεοδωρίδης

Όταν ο Γκάρντνερ αντέχει,και ο Ξυλοκόπος Σκέκιτς βάζει 14 πόντους είναι φυσιολογική εξέλιξη το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την αστοχία της Βόννης στα τρίποντα που έχω διαπιστώσει οτι είναι βασικότατο μέρος του παιχνιδιού της.τώρα ποντάρω 1 για Όλντεμπουργκ δεν γίνεται μια του κλέφτη δυο του κλέφτη...
Weekendman
Και σήμερα είχαμε το κατάλληλο τέλος για μια τρελή χρονιά στην μπασκετική μπουντεσλίγκα,με 59-51 νίκαγε η Βόννη στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, αλλά με την βοηθεία του κόσμου (περισσότερο απο την συνηθισμένη) η Όλντεμπουργκ ισσορόπησε το παιχνίδι και είχαμε αυτοκτονία της Βόννης όπως φανερώνει η εξέλιξη στο τέλος.
Στο 70-67 για την Βόννη ο Πόλντιγκ της Όλντεμπουργκ δέχεται τάπα απο τον Γιάμπροου της Βόννης 20 και κάτι δευτερόλεπτα πριν το τέλος κερδίζει το φάουλ ο κορυφαίος της Βόννης ο περιφερειακός Ροουλαντ και αστοχεί και στις 2 βολές, αμέσως μετά βάζει καλάθι και φάουλ η Όλντεμπουργκ και κάνει το 70-70,στην επαναφορά κλέβει την μπάλα κερδίζει φάουλ γίνεται το 71-70 υπέρ της, και στην τελευταία επίθεση της Βόννης ξανακλέβει η Όλντεμπουργκ,μπορώ να πώ οτί το 1ο πρωτάθλημα της Όλντεμπουργκ ήταν και υπόθεση αδύναμων νεύρων απο την ομάδα της Βόννης...
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Kριμα για τον Κοχ.... sad.gif

Δ.
Weekendman
Πως να χαρακτηρήσει κανένας την Γερμανική Μπασκετική Λίγκα όταν μεταδίδονται όλα τα παιχνίδιά των ημιτελικών και των Τελικών και εκεί που κάποιος μπορεί να έχει πιστεί να ρίξει και μια ματία στο Μπάσκετ κλειδώνουν το τελευταίο παιχνίδι των Τελικών μόνο στο Ίντερνετ; απλά απορώ σαν τελευταίο σχόλιο στο τόπικ αυτό.
gallistis
Αποβάλλεται η Κολονία λόγω χρεοκοπίας

http://www.sport-fm.gr/article/185030

πολυ πισω οι ανθρωποι.αντι να βρεθει το κρατος να τη σωσει και να τη χρηματοδοτησει,υποβιβαζεται.τριτοκοσμικες χωρες...
Weekendman
QUOTE(gallistis @ Jul 11 2009, 16:30 ) *
Αποβάλλεται η Κολονία λόγω χρεοκοπίας

http://www.sport-fm.gr/article/185030

πολυ πισω οι ανθρωποι.αντι να βρεθει το κρατος να τη σωσει και να τη χρηματοδοτησει,υποβιβαζεται.τριτοκοσμικες χωρες...

Χάρη στα λεφτά ανέβηκε το 2000 απο την 3η κατηγορία απευθείας στην 1η το 2000(και πήγε τελικό κατευθείαν) και εξαιτίας των χρημάτων πέφτει...
τωρα για τα υπόλοιπα που λές φοβάμαι οτι θα γεράσουμε θα λέμε μπασκετοιστορίες στα εγγόνια μας και η κατάσταση στην Ελλαδα θα παραμείνει η ίδια!
Weekendman
http://www.superbasket.gr/?c=224&a=118760
Ωραία και τίμια πράγματα στην Γερμανία...

Thrylos7 ο φίλος μας ο Σάφαρτζικ δεν τσίμπησε καμιά καλή μεταγραφή τελικά αλλά τα πάει καλά στην Μπράουνσβαιγκ!
http://www.beko-bbl.de/linkit.php?menuid=2...epmenu=inactive
νομίζω και χωρίς πολλά Γερμανικά 12πόντοι μ.ο και 4.2 ασσίστ μ.ο δεν είναι άσχημα...

Και βαθμολογία για να ξεσκονίσω και τα τόπικ του Ευρωπαικού μπάσκετ.
http://www.beko-bbl.de/linkit.php?menuid=3...epmenu=inactive
thrylos7
Νομίζω ήταν ήδη σε ομάδα...

Ασφαλώς και είναι τρελή παικτούρα! biggrin.gif
Weekendman
QUOTE(thrylos7 @ Dec 1 2009, 01:02 ) *
Νομίζω ήταν ήδη σε ομάδα...

Ασφαλώς και είναι τρελή παικτούρα! biggrin.gif

Για αυτό γίναμε και θαυμαστές του στο Facebook! biggrin.gif
Weekendman
Καταφύγιο στην 'Άλμπα για τον Γκόλεματς ο όποιος έπαιξε σήμερα(0 πόντοι αρνητικός γενικότερα) στο πρώτο παιχνίδι του για την Γερμανική ομάδα που έπεσε θύμα έκπληξης απο την Γκέτιγκεν στην έδρα της, μόνο Άλμπα ο Γκόλεματς; τζάμπα τα υπερβολικά καλά σχόλια για τον Γκόλεματς απο ορισμένους δημοσιογραφούς που έλεγαν για έξυπνη κίνηση του Παναθηναικού...
Απο τον Παναθηναικό και να μην βρεί δουλειά σε καλύτερο πρωτάθλημα; εκτός άμα είναι πολλά τα Ευρώ στην Γερμανία!
Weekendman
QUOTE
Αποκλείστηκε η Άλμπα Βερολίνου

Από Γιάννης Πατσαούρας | Πέμπτη, 20 Μαίου 2010 10:01

Η Άλμπα Βερολίνου γνώρισε την ήττα με 69-58 από τους Φράνκφουρτ Σκαϊλάνερς και αποκλείστηκε από την συνέχεια των playoffs του γερμανικού πρωταθλήματος.

Οι Φράνκφουρτ Σκαϊλάνερς επικράτησαν εντός έδρας των «άλμπατρος», στον τέταρτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των playoffs και με σκορ 3-1 πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Κορυφαίοι των οικοδεσποτών ήταν οι Ντέρικ Άλεν (26π., 9ρ.) και Όμπρεϊ Ρις (13π.), ενώ από τους φιλοξενούμενους προσπάθησε ο Άνταμ Τσαμπ με 12 πόντους. Παράλληλα, η Μπρεμερχάβεν επιβλήθηκε εντός έδρας τη Γκέτινγκεν με 90-83 (Ντρέβο 17 - ΜακΝότον 27) και ισοφάρισε την σειρά σε 2-2.






απο
http://www.gazzetta.gr/basket/basket-europ...%BD%CE%BF%CF%85

Να θέλουν τόσο πολύ μια γερμανική ομάδα στην Ευρωλίγκα και όμως να αποδεικνύεται τόσο ανίκανη αυτη η ομάδα της Άλμπα και να αποκλείεται απο τα προημιτελική φάση κιόλας;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.