QUOTE(Zephyr @ Sep 15 2017, 12:41 )
O Παπαπέτρου θα τις έχει και φέτος τις ευκαιρίες του. Αυτά τα περι θέσεων τα ακούω βερεσέ, σιγά την διαφορά που έχει το 3αρι με το stretch 4αρι σήμερα.
Η χρονιά είναι μεγάλη, οι αγώνες πάμπολοι, και ειλικρινά πιστεύω ότι θα έχουμε μια ομάδα για την Ευρωλίγκα και μια για την Α1. Υγεία να έχει και διάθεση για δουλειά.
ΥΓ. Ο Tompson για ένα χρόνο ήρθε. Και καλά έκανε γιατί σίγουρα με αυτόν δεν νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο 3. Του χρόνου το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια και από τα τρια 3αρια μας και ο Hollis σίγουρα θα ψαχτεί για ΝΒΑ, οπότε αν δείξει πρόοδο ο Παπαπέτρου θα ανανεωθεί, ίσως να γίνει κρούση και μέσα στην χρονιά και να έχουμε πρόωρη ανανέωση όπως με τον Αγραβάνη (θετικό σημείο που ανανέωσε με λιγότερα ο Άγρα γιατί αλληλοεπηρεάζονται).
Όσον αφορά τις θέσεις, έχω τις ενστάσεις μου που αφορούν κυρίως το επιθετικό σκέλος της κάθε θέσης.
Υπάρχουν παίχτες που έχουν μεγαλύτερη άνεση να παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι, και παίχτες που προτιμούν τη πλάτη.
Κανονικά, όσο πιο πολύ παίζεις με πρόσωπο, τοσο πιο τριάρι εισαι (στην επίθεση πάντα - Εξαιρείται ο Αγραβάνης, ποσο δεν ειναι πιο τριάρι, αλλά πιο κριάρι...)
Ο Παπαπέτρου, έχει σαφώς μεγαλύτερη άνεση να παίζει με πρόσωπο, έστω και αν ειναι συμπαθητικός και στο παιχνίδι με πλάτη.
Για του λόγου το αληθές, οι δυο τελευταίες σεζόν έδειξαν οτι ο Παπαπέτρου, παίζει καλύτερα σαν τριάρι που έχει στο οπλοστάσιο του και το ποστ παιχνίδι, παρά σαν stretch 4αρι, που τραβιέται μακριά απο τη ρακέτα και σουτάρει.
Άποψη μου όμως ειναι πως η ιδέα να μεταμορφωθεί σταδιακά σε τεσσάρι, ηταν σωστή, και δεν έχει αποτύχει ολοκληρωτικά.
Θέλω να πιστεύω οτι ο Παπαπέτρου, σε ενα εύλογο χρονικό διάστημα, θα ειναι ενα απο τα καλύτερα τεσσάρια της ευρώπης, αρκεί να το θελήσει πραγματικά και εκείνος.
Στη θέση 3, νομίζω οτι θα δυσκολευτεί πολύ να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο.
Μπορεί να νιώθει πιο άνετα εκεί, αλλά:
Το σουτ του δεν ειναι αυτό που απαιτεί η θέση.
Η λοιπή παρουσία του στο παρκέ δεν ειναι τόσο πολύπλευρη όσο χρειάζεται, ωστε το μέτριο σουτ να ξεχνιέται (πχ Παπανικολάου).
Με αυτή τη σωματοδομή και την αθλητικότητα συν τα υπόλοιπα αγωνιστικά του προσόντα, σαν τεσσάρι μπορεί να φτάσει πιο μακριά.
Στον Ολυμπιακό, και φέτος, θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο 3 και στο 4.
Αφενός οι Τιλί- Αγραβάνης, μπορούν και θα ανεβαίνουν και στο 5 (όπου υπάρχει και ανάγκη)
Αφετέρου, ο Πρίντεζης, δεν μπορεί να συνεχίσει να διαλύει το κορμί του στο παρκέ.
Επίσης, αν ο Τομπσον κατορθώσει να κατέβει και στο 2, θα ανοίξει παράθυρο και για τη θεση 3.
Πραγματικά θέλω να τον δω να πετυχαίνει. Με έχει απογοητεύσει και εμένα. Μοιάζει σαν να θέλει να βγάλει πράγματα στο παρκέ, και για κάποιο λόγο να μην μπορεί. Φαίνεται μπλοκαρισμένος.
Potential υπάρχει. το βλέπουμε όλοι. Το ξέρουμε όλοι. Για κάποιο λόγο δε καταφέρνει να το ξεδιπλώσει στο παρκέ.
Ειχα την ελπίδα οτι θα έκανε ξεπέταγμα με την εθνική, όπως είχα την ελπίδα οτι και η σεζον 16-17 θα ηταν για αυτον σημαντική. Τίποτα απο τα δυο δεν συνέβη.
Ειναι 23 στα 24. Θεωρώ πως πρέπει να κάνει το πρώτο του μεγάλο άλμα σύντομα.
Δεν ειναι Μάντζαρης, που όλοι ξέρουμε οτι αυτό μπορεί-αυτό κάνει και δεν μπορεί παραπάνω.
Ο Παπαπέτρου μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω, αλλά δεν του βγαίνει τίποτα στο παρκέ και μοιάζει σαν να μην έχει βελτιωθεί καθόλου εδώ και 4 χρόνια.
Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και νομίζω οτι το ξέρει και ο ίδιος.