Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Michael Jordan
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
Pages: 1, 2, 3, 4
dizzy_fingers
Michael Jordan



Κατά πολλούς ο καλύτερος αθλητής που έχει περάσει ποτέ από τα παρκέ παγκοσμίως. Ο ύψους 1,98 m shooting guard που μεγαλούργησε με τους Chicago Bulls (6 πρωταθλήματα, 1991-1993, 1996-1998) είναι ο πιο αναγνωρίσιμος καλαθοσφαιριστής αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Ο Michael Jeffry Jordan, γεννήθηκε το 1963 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ήταν ο 4ος από τα 5 συνολικά παιδιά της οικογένειας Τζόρνταν. Η οικογένεια μετακόμισε στο Γουίλμινγκτον τηε Β.Καρολίνας όταν ο Michael ήταν ακόμα μικρό παιδί. Πολύ πριν παίξει μπάσκετ, ο μικρός Mike συνηθιζε να παίζει μπέιζμολ με τον πατέρα του ενώ στη νεαρή του ηλικία βγήκε MVP του Babe Ruth League όταν η ομάδα του κέρδισε το πολιτειακό πρωτάθλημα στο μπέιζμπολ!

Όταν όμως, μπήκε στο λύκειο, άρχισε να δείχνει σιγά σιγά σημάδια του μεγάλου ταλέντου του όπου είχε μέσο όρο πόντων 25 ανά παιχνίδι. Στην τελευταία του χρονιά στο λύκειο, πριν το κολλέγιο παρακολούθησε μαθήματα μπάσκετ σε ένα καμπ όπου δίδασκε ένας τοπικός θρύλος, ο προπονητής Dean Smith. Αυτός, βλέποντας το ταλέντο του Τζόρνταν, αποφάσισε να τον βοηθήσει στο κολλέγιο.

Το 1981 μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Β.Καρολίνας, όπου πέρασε την πρώτη σαιζόν κυρίως στον πάγκο καθώς μπροστά του ήταν άλλα μετέπειτα αστέρια του ΝΒΑ, οι James Wothy και Sam Perkins. Παρόλα αυτά, στον τελικό του NCAA to 1982, κατάφερε να κάνει το άστρο του να λάμψει όταν έβαλε το τελευταίο καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο στη νίκη με 63-62 όπου χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

2 Χρόνια αργότερα, οδηγούσε την εθνική ομάδα της χώρας του στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του '84 (τότε ακόμα δεν συμμετείχαν επαγγελματίες παίκτες στις εθνικές ομάδες μπάσκετ).

Την ίδια χρονιά συμπλήρωσε το κατώτερο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή του στο ΝΒΑ, και κατέλαβε την τρίτη θέση στα draft πίσω από τους Hakeem Olazuwon και Sam Bowie. Οι Chicago Bulls άδραξαν την ευκαιρία και απόκτησαν αυτόν τον πολλά υποσχόμενο νεαρό.



Στους Chicago Bulls



Στην πρώτη του χρονιά με τη νέα του ομάδα, πέτυχε 28,2 πόντους , 6,5 ριμπάουντ, 5,9 ασσίστ, 2,4 ασσίστ , επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του rookie της χρονιάς, όχι όμως και τον τίτλο στην ομάδα του (αποκλείστηκε στον πρώτο γύρω των playoffs).

Το ίδιο σκηνικό , των άψογων δηλαδή ατομικών επιδόσεων αλλά καθόλου τίτλους ακολούθησε για τα επόμενα 5 χρόνια, καθώς η ομάδα του συνεχώς σκόνταφτε στα εμπόδια είτε των Boston Celtics του Larry Bird , είτε στους Detroit Pistons του Isaih Thomas (και του μετέπειτα συμπαίκτη του Dennis Rodman.σε φυσικό χρώμα μαλλιών τότε.).
Αυτό όμως δε σημαίνει πως ο ίδιος δεν έκανε απίστευτα πράγματα με την κόκκινη φανέλα των «ταύρων».Στα playoffs της σαιζόν 85-56 πετυχε σε ένα παιχνίδι με τους Celtics 63 πόντους (μεγαλύερο ρεκόρ σε παιχνίδι playoffs) σε ένα παιχνίδι όμως που έχασε στην δεύτερη παράταση.

Μία μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν στο Αll star game του 1988, και συγκεκριμένα στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Εκεί είχε μία θεαματική και συναρπαστική μονομαχία με τον "δικό μας" Dominique Wilkins (κατά πολλούς ο καλύτερος διαγωνισμός καρφωμάτων που έγινε ποτέ). Σε μία προσπάθειά του πήρε τη μπάλα και περπάτησε προς τη μία άκρη του γηπέδου απέναντι από τη μπασκέτα που θα κάρφωνε. Από εκεί πήρε φόρα και άρχισε να τρέχει.
Πατώντας από το τρίποντο και αφήνοντας το έδαφος στο ύψος της βολής, πραγματοποίησε μία πτήση η οποία άφησε άναυδους όλους όσους παρακολουθούσαν και αφού κοίταξε στα ίσια το στεφάνι, κάρφωσε τη μπάλα και κατέβηκε στο έδαφος για να ακούσει το πλήθος να παραληρεί.



Σύμφωνα με κάποιους, το κατακόρυφο άλμα του σε εκείνο το κάρφωμα ήταν 42", δηλαδή περίπου 1,30 m!



Μαζί με τον Phil Jackson



Λένε πως ένας παίκτης όσο καλός και να είναι, αν δεν έχει τίτλους στο ενεργητικό του, τότε δεν αξίζει τίποτα.Αυτό σίγουρα το γνώριζε ο Τζόρνταν ο οποίος μεγάλωσε σε μία χώρα όπου "first is first and second is sh..." και σίγουρα προσπαθούσε πολύ για να κερδίσει έναν τίτλο.

Οι Κινέζοι λένε πως αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε οι δυνάμεις του σύμπαντος συνομωτούν για να γίνει αυτό. Μία τέτοια "κίνηση συνομωσίας" θα πρέπει να ήταν ο προβιβασμός του Phil Jackson από βοηθό σε πρώτο προπονητή τη σαιζόν 1989-90.

Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η πορεία του Τζόρνταν χωρίς αυτόν, αλλά σίγουρα αξίζουν πάρα πολλά σε αυτόν τον 2μετρο ασπρομάλλη προπονητή ο οποίος είδε τις εκπληκτικές ικανότητες του παίκτη του και αποφάσισε να προσαρμόσει το σύστημα της ομάδας σε αυτόν.
Ετσι, γεννήθηκε η περίφημη «τριγωνική επίθεση» όπου ο Τζόρνταν είχε όλο το χώρο να δράσει καθώς οι ψηλοί ανέβαιναν στο high post δίνοντάς του την ευκαιρία να ζαλίσει τους προσωπικούς του αντιπάλους χωρίς αυτοί να παίρνουν κάποια βοήθεια.
Παρόλο το μεγάλο μ.ο. πόντων του εκείνη τη σαιζόν (89-90) με 33,6, δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο καθώς έχασε για μία ακόμη φορά από τους Pistons.

Την επόμενη σαιζόν όμως, παρέα με μία σημαντική ομάδα, απαρτιζόμενη από τον «Ινδιάνο» Scottie Pippen, τον ψηλό Bill Cartwright, τον ταχύτατο BJ Armstrong και τον άψογο σουτέρ John Paxson, κατάφερε για πρώτη φορά να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο κερδίζοντας του LA Lakers στον τελικό!
Ο ίδιος κέρδισε το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος.

Τις επόμενες δύο χρονιές το σκηνικό ήταν το ίδιο καθιστώντας την υπόθεση του τίτλου προσωπική υπόθεση.Κέρδισε τον τίτλο του MVP άλλες 2 φορές και το πρωτο 3peat ήταν γεγονός.

Παρόλα αυτά στο τέλος της σαιζόν '92-93, ήρθε ένα γεγονός να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Τζόρνταν σε μία συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το μπάσκετ, υποστηρίζοντας πως πλέον κουράστηκε να παίζει το άθλημα..
Αρκετοί υπέθεσαν πως ο λόγος πίσω από αυτήν τη κίνηση ήταν η δολοφονία του πατέρα του η οποία τον επηρρέασε σημαντικά..

Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρώτο αγαπημένο του άθλημα, το μπέηζμπολ με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια.


Η μεγάλη επιστροφή


Τη σαιζόν 94-95 κι ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει άλλη μία σεζον στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ, οι παίκτες αποφάσισαν να πάνε σε απεργία.
Ο Τζόρνταν τότε, βλέποντας πως δε θα έπαιζε βασικός, αποφάσισε να αφήσει το ρόπαλο και να ασχοληθεί με ένα άθλημα το οποίο του ταίριαζε περισσότερο.

Έτσι φόρεσε τη φανέλα με το 45 (!) για τα 17 εναπομείναντα παιχνίδια της regular season και για τα playoffs. Εκεί, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τους Orlando Magic όπου έπαιζε ένας νέος φάλτσος, όσον αφορά τις επιδόσεις του στο τραγούδι, τερατώδης αλλά συνάμα ανίκητος μέσα στη ρακέτα παίκτης, ο γνωστός Σακ( ατάκ)ίλ Ο Νιλ.

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Μike ήταν εκτός φόρμας, την επόμενη σεζόν 1995-96, παρέα με την καλύτερη ίσως ομάδα που πέρασε ποτέ από το ΝΒΑ, έκανε ένα καταπληκτικό ρεκόρ νικών στη regular season (72-10!!!) και κέρδισε τον τίτλο. Δίπλα του, οι Πίππεν, Ρόντμαν, Κούκοτς, Λόνγκλεϊ, Χάρπερ.
Τα ίδια και για τις επόμενες δύο χρονιές όπου έγινε πραγματικότητα και το δεύτερο 3peat!

Πλέον τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή είχαν ξεπεράσει σε αριθμό αυτό των δαχτύλων του ενός χεριού του.



Εκείνη η στιγμή έδειχνε ως η ιδανικότερη στιγμή για την αποσυρσή του και λίγο πρν το λοκ άουτ του '99 ανακοίνωσε την απόσυρσή του καθώς και ο Φιλ Τζάκσον έφευγε από τους Μπούλς.



Η δεύτερη επιστροφή



Το 1999 αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά των Washington Wizards, καθώς έγινε ο πρόεδρός τους και ιδιοκτήτης ενός μερους του μετοχικού πακέτου. Βλέποντας όμως ότι η ομάδα του δεν τα πήγαινε καλά, αποφάσισε να επιστρέψει στα παρκέ στην ηλικία των 38 για μία ακόμη φορά "για τη χαρά του παιχνιδιού" όπως υποστήριξε. Εννοείται πως στις επιδόσεις του δε θύμιζε τον παλιό Τζόρνταν αλλά έδειχνε να κάνει ένα πιο ώριμο παιχνίδι αξιοποιώντας καλύτερα τους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά είχε μέσο όρο πόντων 23 ενώ πέτυχε και 51 σε ένα παιχνίδι!
Η ηλικία όμως, δε γινόταν κι έτσι λόγω των σοβαρών πόνων στα γόνατά του, αποφάσισε να τα εγχειρήσει.

Αυτό ήταν και το τέλος της καριέρας του. Ένα άδοξο τέλος που όμως Δε μειώνει σε τίποτα την πολυετή προσφορά του στο άθλημα.

Σημειώνεται ότι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητής του αιώνα σε σχετική ψηφοφορία κατά το 2000.
Alexmei
έμαθα ότι ο Τζόρνταν στην δεύτερη επιστροφή του έριξε τους μέσους όρους του κατακόρηφα γι αυτό δν είναι και στους πρώτους που έχουν τελειώσει με μεγάλο μέσο όρο.............σόρρυ για το ξεθάψημο
NBAholic
QUOTE
έμαθα ότι ο Τζόρνταν στην δεύτερη επιστροφή του έριξε τους μέσους όρους του κατακόρηφα γι αυτό δν είναι και στους πρώτους που έχουν τελειώσει με μεγάλο μέσο όρο.............σόρρυ για το ξεθάψημο


Όχι "κατακόρυφα". Είχε μέσο όρο καριέρας 31,5 πόντους, ο οποίος έπεσε σε 30,1 μετά τα 2 χρόνια του στους Ουίζαρντς.

Τι θες να πεις στο δεύτερο σκέλος της φράσης σου;
Alexmei
QUOTE
Τι θες να πεις στο δεύτερο σκέλος της φράσης σου;


για το ξεθάψιμο λες; σόρρυ λέω που ξέθαψα το θέμα από πίσω πίσω..............
NBAholic
Duh! Σ'αυτό αναφέρομαι:

QUOTE
γι αυτό δν είναι και στους πρώτους που έχουν τελειώσει με μεγάλο μέσο όρο.


Το ξεθάψιμο παλιών topics είναι δικαίωμά σου και δεν ενοχλεί.
morfi
Για τους φανατικους... εχθρους του jordan και των σικαγο μπουλς...

http://www.geocities.com/SouthBeach/Lights/6143/jordan.html

Υπαρχουν πολλοι που πιστευουν οτι ο jordan δεν ειναι ο κορυφαιος... Ο συγκεκριμενος ομως που εφτιαξε αυτο το site εχει ψυχολογικα προβληματα και δεν εχει ακουμπησει γυναικα στην ζωη του...

Παντως εχει πλακα η προειδοπειηση που βγαινει οταν πατε να μπειτε στην σελιδα... tongue.gif
NBAholic
O συγκεκριμένος τύπος παραδέχεται την αξία του Τζόρνταν και αναφέρει μερικά αρνητικά του σημεία.

Οι Νο1 MJ-hater σελίδες του Ίντερνετ ανήκουν στον επωνομαζόμενο "Air Judden" (η πρώτη χιουμοριστική, η δεύτερη πιο σοβαρή):

http://airjudden2.tripod.com/ejf/index.htm
http://airjudden2.tripod.com/jordan/index.htm
morfi
Παντως καλο ειναι να βλεπουμε και τις δυο πλευρες του καθε παιχτη... οι περισσοτεροι που εχουν δει τον τζορνταν μονο απο τα χαιλαιτς αν δουν την ταπα που του εσκασε ο ντιβατς στους τελικους του 91 θα βαλουν τα κλαμματα... rolleyes.gif
dizzy_fingers
Μην πούμε για την θεαματικότατη τάπα του Κεμπ... 19.gif
Έχω διαβάσει αρκετά επιχειρήματα που τον "ρίχνουν", αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά είναι υπερβολικά.
Παρόλα αυτά, είναι σωστό το ότι πρέπει να βλέπουμε όλες τις πλευρές ενός παίχτη πριν τον κρίνουμε...
Igor
Το ΝΒΑ υποδέχεται ξανά στις τάξεις του τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Air» είναι πλέον συνιδιοκτήτης των Σάρλοτ Μπόμπκατς, καθώς αγόρασε μεγάλο αριθμό μετοχών της ομάδας από τον Ρόμπερτ Τζόνσον, τον μεγαλομέτοχο της ομάδας από τη Νορθ Καρολάινα.

Ο Τζόνσον είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να δελεάσει τον Τζόρνταν, ώστε να γίνει συνεργάτης του και φυσικά η χαρά του για αυτή τη συμφωνία ήταν μεγάλη: «Από τότε που αγόρασα τους Μπόμπκατς ένας από τους στόχους μου ήταν να φέρω τον Μάικλ Τζόρνταν στην ομάδα και να συνεργαστούμε. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι για τις γνώσεις του Μάικλ στο μπάσκετ και για την ανταγωνιστικότητά του όταν ήταν παίκτης. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω ένα φίλο μαζί μου, ο οποίος είναι παιδί της Νορθ Καρολάινα».

Ο 43χρονος –πλέον- Τζόρνταν έδειξε ότι ανυπομονεί να ασχοληθεί με τα νέα του καθήκοντα: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον Μπομπ, έναν από τους καλύτερους επιχειρηματίες που γνωρίζω. Ανυπομονώ να δώσω τις συμβουλές μου στους μάνατζερ των Μπόμπκατς, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα στο παρκέ».

Ένας από τους καλύτερους παίκτες των Μπόμπκατς, ο Ρέιμοντ Φέλτον, περιμένει ότι ο Τζόρνταν θα βρεθεί κάποια στιγμή σε πρόπόνηση της ομάδας: «Είναι γνωστός ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος. Θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια. Πιστεύω ότι θα έρχεται συχνά σε μας, θα μας μιλάει και κάποιες φορές θα προπονείται μαζί μας».

Ο Τζόρνταν έχει και στο παρελθόν βρεθεί σε διοικητικό πόστο ομάδας, όταν ήταν πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι αυτή η πρώτη του απόπειρα δεν ήταν και η πλεόν επιτυχημένη…

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=49352
morfi
Λετε να το κανει οπως και στους γουιζαρτς?Προεδρος και μετα παικτης? tongue.gif
Μην το γελατε... εγω θα το ηθελα να τον δω να ξαναπαιζει...
Anaz
QUOTE
εγω θα το ηθελα να τον δω να ξαναπαιζει...
w00t.gif Εγω παλι ΚΑΘΟΛΟΥ....!!!!
morfi
Αληθεια, πιστευετε οτι ο τζορνταν ειναι ο καλυτερος που εχει παιξει ποτε?
Εγω προσωπικα... δεν ξερω... cool.gif
NBAholic
Δεν πιστεύω στον εν λόγω τίτλο, μιας και για να είσαι ο αναμφισβήτητα καλύτερος, πρέπει να είσαι ο καλύτερος σε πολλές από τις βασικότερες κατηγορίες.

Ο Ράσελ υστερεί σημαντικά σαν σκόρερ, αλλά έχει τους διπλάσιους σχεδόν Τίτλους πρωταθλητή και αν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα βραβεία, θα είχε περισσότερα από οποιονδήποτε.
Ο Τσάμπερλεν χάνει σε πρωταθλήματα, αλλά κερδίζει σε κυριαρχία.
Ο Τζαμπάρ έχει τον κορυφαίο συνδυασμό καριέρας σε λύκειο-κολλέγιο-ΝΒΑ.

Αν ήταν να κατατάξω τις κορυφαίες καριέρες, με πολλές μεταβλητές να συμπεριλαμβάνονται, θα κουνούσα κάπως τα νερά, μιας και θα κατέτασσα τους 10 κορυφαίους ως εξής:

1. Τσάμπερλεν
2. Τζόρνταν
3. Ράσελ
4. Τζαμπάρ
5. Μάτζικ
6. Μπερντ
7. Ρόμπερτσον
8. Γουεστ
9. Σακίλ
10. Ολάζουον

(Παρατηρήστε πως οι 5 από τους 10 παίχτες είναι σέντερ).
mikri prasini ollandeza
Εγώ ρε παιδιά λέω πως δεν μπορούμε να πούμε αυτός είναι ο καλύτερος!Δλδ αν δεν ήταν και η ομάδα να τον βοηθήσει δε νομίζω ότι θα ήταν τόοοοοοσο γνωστός!Έτσι πιστεύω!
NBAholic
To μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και σίγουρα αν η ομάδα δεν τραβά, όσο καλός και να 'σαι, θα υπάρχει πάντα ένα ταβάνι στις δυνατότητές της.
Η δημοσιότητα βέβαια, είναι άλλο κομμάτι και δεν καθορίζει πάντα τον κορυφαίο παίχτη ή ομάδα. Παίχτες όπως ο Τζόρνταν την απέκτησαν χωρίς να έχουν μεγάλη ομάδα δίπλα τους, γιατί την άξιζαν...

(Σόρι, δεν έχω πολύ χρόνο τώρα, επιστρέφω αργότερα).
mikri prasini ollandeza
(πας να πάρεις τη δόση σου φαντάζομαι)
NBAholic
Λοιπόν, τώρα που είδα ένα Σέλτικς-Λέικερς του '84, επιστρέφω, (ξανα)λέγοντας ότι η φήμη είναι το τελευταίο που πρέπει κανείς να κοιτά όταν κρίνει κάποιον παίχτη. Παίζει ρόλο η εποχή, ο ανταγωνισμός, τα ΜΜΕ (ιδίως το Ίντερνετ), η ωριμότητα του κοινού (όταν ξεκινούσε την καριέρα του ο Μπιλ Ράσελ, ουδείς τον μισούσε περισσότερο από το ρατσιστικό Σαιν Λιούις, που τύχαινε να φιλοξενεί τους Χωκς, δύναμη της Δύσης τότε, με ηγέτη το λευκό Μπομπ Πέτιτ), οι ευνοϊκές ή μη περιστάσεις για την ομάδα του, η εξωγηπεδική του ζωή, κτλ, για τον παράγοντα φήμη, οπότε θεωρώ καλύτερο να το κοιτάξουμε με πιο αγωνιστικά κριτήρια.

Παρεπιπτόντως, αυτή η έκφραση με μπέρδεψε αρχικά, πριν διαβάσω το τελείωμα, μιας και ξέχασες το "ότι":

Εγώ ρε παιδιά λέω πως δεν μπορούμε να πούμε αυτός είναι ο καλύτερος!
Dromeas7
QUOTE(NBAholic @ Jun 24 2006, 07:23 PM)
1. Τσάμπερλεν
2. Τζόρνταν
3. Ράσελ
4. Τζαμπάρ
5. Μάτζικ
6. Μπερντ
7. Ρόμπερτσον
8. Γουεστ
9. Σακίλ
10. Ολάζουον

(Παρατηρήστε πως οι 5 από τους 10 παίχτες είναι σέντερ).
*



Το άθλημα των ψηλών φίλε μου!!!Και καλά κάνεις

Τώρα που θα σταματήσει και ο Σακ θέλω να δω πιος θα σηκώσει τη θέση του σεντερ και θα την κρατησει ψηλα.Δύσκολα τα πράγματα γιατι απο Γιαο δεν το βλέπω.

Τελικά νομίζω οτι φεύγουμε απο την εποχη των σεντερ(σα να λέμε απο τον μεσαίωνα) και παμε στην εποχη των γρήγορων και αθλητικών 3-4ριών( renaissance!!)
NBAholic
QUOTE
Τελικά νομίζω οτι φεύγουμε απο την εποχη των σεντερ(σα να λέμε απο τον μεσαίωνα) και παμε στην εποχη των γρήγορων και αθλητικών 3-4ριών( renaissance!!)


Έτσι το βλέπουν πολλοί, αλλά συζητιέται το αν είναι Αναγέννηση ή όχι (φαντάζομαι ότι κι εσύ το είπες ειρωνικά)...Αν είχα στα ντραφτ να επιλέξω μεταξύ του νέου Σακίλ και του νέου Λεμπρόν, θα επέλεγα το Σακίλ, 7 φορές στις 10.
morfi
QUOTE(Dromeas7 @ Jun 25 2006, 03:29 AM)
Το άθλημα των ψηλών φίλε μου!!!Και καλά κάνεις

Τώρα που θα σταματήσει και ο Σακ θέλω να δω πιος θα σηκώσει τη θέση του σεντερ και θα την κρατησει ψηλα.Δύσκολα τα πράγματα γιατι απο Γιαο δεν το βλέπω.
*

Το ξαναλεω... Ο ΕΝΤΙ ΚΑΡΙ!!!!!


QUOTE(NBAholic @ Jun 25 2006, 03:36 AM)
Έτσι το βλέπουν πολλοί, αλλά συζητιέται το αν είναι Αναγέννηση ή όχι (φαντάζομαι ότι κι εσύ το είπες ειρωνικά)...Αν είχα στα ντραφτ να επιλέξω μεταξύ του νέου Σακίλ και του νέου Λεμπρόν, θα επέλεγα το Σακίλ, 7 φορές στις 10.
*

Αυτο δεν μπορεις να το ξερεις... αναλογως τις αναγκες της ομαδας... παιζει να μην σου εκανε και κανενας... cool.gif
NBAholic
QUOTE
Αυτο δεν μπορεις να το ξερεις... αναλογως τις αναγκες της ομαδας... παιζει να μην σου εκανε και κανενας...


Για να αποφεύγω τις τετριμμένες περιπτώσεις των "αναγκών", θεωρώ ότι έχω εξίσου μεγάλη ανάγκη παντού. Ακόμη κι αν δεν έχω, πακετάρω τον "πρώην" σέντερ και τον κάνω αντάλλαγμα με έναν-δυο καλούς γκαρντ-φόργουορντ και επιλέγω το Σακίλ. Ή σχηματίζω Twin Towers. Ή επιλέγω το Λεμπρόνο, που παίζει και σε περισσότερες θέσεις.
Alexmei
παιδιά την Κυρακή που γυρνούσα από Θεσσ/νίκη βρήκα ένα DVD με τον αγώνα των Bulls vs Ολυμπιακό.... δν το έχω δει ακόμα. Τι θα περιμένω;
NBAholic
Ήττα του Ολυμπιακού. tongue.gif
Alexmei
QUOTE(NBAholic @ Jul 5 2006, 01:18 PM)
Ήττα του Ολυμπιακού.  tongue.gif
*



αυτό το ήξερα. Αυτό το παιχνίδι δν έγινε αμέσως μόλις πήραν οι Bulls πρωτάθλημα; δν ξέρω....
NBAholic
Eίναι στην έναρξη της σεζόν 1997-98. Οι Μπουλς είχαν κατακτήσει το 2ο σερί πρωτάθλημά τους και πήγαιναν για το 3ο. Στο τουρνουά δεν έπαιξε ο Πίπεν και ο Ρόντμαν, με αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει τη σεζόν καυτός (όπως ο ΤΣΣΚΑ πέρυσι, μιας και είχαν κοινό προπονητή) και μέχρι τότε ήταν αήττητος στη σεζόν.
Alexmei
θα το δω σήμερα, που φεύγει και ο αδερφός μου και θα έχω όλο το σπίτι(περίπου, π.χ. computer, TV) μόνος
Air Kef
Το είδες;Μα δεν είναι αδικία να έχει παίξει ο Μίχαλος κι ο Καραπλής εναντίον του Τζόρνταν;



Επανέρχομαι στο θέμα:

QUOTE
Αληθεια, πιστευετε οτι ο τζορνταν ειναι ο καλυτερος που εχει παιξει ποτε?


Ίσως έχετε ακούσει κάποιοι την άποψη πως ο Αϊνστάιν δεν είναι ο σπουδαιότερος φυσικός όλων αλλά έχει ταυτιστεί με την εξυπνάδα και την ευρυματικότητα λόγω των Αμερικανών που τον προώθησαν όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και τους έδωσε την ατομική βόμβα.Προσωπικά άκουσα αυτήν την άποψη από τον φυσικό μου στην Γ' Λυκείου όταν,ούτε λίγο ούτε πολύ,προσπαθουσε να πείσει όλη την τάξη στις 8.30 το πρωί,πως αν ο Αϊνστάιν σήκωνε το ένα του χέρι πάνω από το κεφάλι του,ίσως έφτανε το ένα αρχ....ι του Μάξουελ,ίσως και του Φάραντέι. smile.gif

Συνεχίζοντας αυτό που είπε ο Χόλικ,πιστεύετε πως για κάτι παρόμοιο ο Μάικλ θεωρείτε ο κορυφαίος όλων;Επειδή,για κάποιους λόγους,επιλέχτηκε από τους Αμερικανούς;
Alexmei
QUOTE(Air Kef @ Jul 7 2006, 11:48 AM)
Επανέρχομαι στο θέμα:
Ίσως έχετε ακούσει κάποιοι την άποψη πως ο Αϊνστάιν δεν είναι ο σπουδαιότερος φυσικός όλων αλλά έχει ταυτιστεί με την εξυπνάδα και την ευρυματικότητα λόγω των Αμερικανών που τον προώθησαν όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και τους έδωσε την ατομική βόμβα.Προσωπικά άκουσα αυτήν την άποψη από τον φυσικό μου στην Γ' Λυκείου όταν,ούτε λίγο ούτε πολύ,προσπαθουσε να πείσει όλη την τάξη στις 8.30 το πρωί,πως αν ο Αϊνστάιν σήκωνε το ένα του χέρι πάνω από το κεφάλι του,ίσως έφτανε το ένα αρχ....ι του Μάξουελ,ίσως και του Φάραντέι. smile.gif

Συνεχίζοντας αυτό που είπε ο Χόλικ,πιστεύετε πως για κάτι παρόμοιο ο Μάικλ θεωρείτε ο κορυφαίος όλων;Επειδή,για κάποιους λόγους,επιλέχτηκε από τους Αμερικανούς;
*



ναι αλλά επειδή επιλέχτηκε από τους Αμερικάνους δν σημαίνει τπτ..... πείτε μου έναν ευρωπαίο παίχτη που να ήταν τόσο καλός όσο ο Jordan, o Magic, o Jabbar(όπως ξλερουμε γεννήθηκε στην Αμερική και είχε Αμερικάνικο όνομα), ο Larry Bird, o Chamberlain κτλ.... όλοι ήταν Αμερικάνοι.....Μόνο ο Νοβίτσκι είναι Ευρωπαίος και πολύ καλός αλλά όχι σε επίπεδο Jordan κ.α.



QUOTE
Το είδες;Μα δεν είναι αδικία να έχει παίξει ο Μίχαλος κι ο Καραπλής εναντίον του Τζόρνταν;


Δν κατάφερα να το δω γιατί μόλις το έβαλα, ήρθαν κάτι φίλοι μου και θέλαν να βγούμε και με έπρηξαν. Και πάλι όμως δν νομίζω πως ήταν αδικία γιατί έφτασαν οι δύο ομάδες στον τελικό του Τουρνουά, οπότε δν το θεωρώ αδικία με τπτ!
NBAholic
QUOTE
Ίσως έχετε ακούσει κάποιοι την άποψη πως ο Αϊνστάιν δεν είναι ο σπουδαιότερος φυσικός όλων αλλά έχει ταυτιστεί με την εξυπνάδα και την ευρυματικότητα λόγω των Αμερικανών που τον προώθησαν όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και τους έδωσε την ατομική βόμβα.Προσωπικά άκουσα αυτήν την άποψη από τον φυσικό μου στην Γ' Λυκείου όταν,ούτε λίγο ούτε πολύ,προσπαθουσε να πείσει όλη την τάξη στις 8.30 το πρωί,πως αν ο Αϊνστάιν σήκωνε το ένα του χέρι πάνω από το κεφάλι του,ίσως έφτανε το ένα αρχ....ι του Μάξουελ,ίσως και του Φάραντέι.


Καλή αυτή η σύγκριση.
Εντάξει, υπερβολικός ο φυσικός σας, αλλά ενστάσεις μπορούν να γίνουν πολλές, ιδίως για την πατρότητα της Α.Βόμβας. Εκτός θέματος λίγο, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι την επιστολή στο Ρούσβελτ, όπως αποκαλύφθηκε, την έστειλε (όχι έγραψε) ο Αϊνστάιν, γιατί ήταν μεγαλύτερο όνομα από τους Φέρμι-Ζίλαρντ, που τη συνέγραψαν. Ο Φέρμι είχε εξίσου μεγάλη συνεισφορά στην κατασκευή της (για την ακρίβεια, είχε μάλλον μεγαλύτερη συνεισφορά στην κατασκευή της, ενώ ο Αϊνστάιν είχε μεγαλύτερη συνεισφορά στη σύλληψη, λόγω της σχετικότητας).
Όπως όλα τα μεγάλα ονόματα, ο Αϊνστάιν είχε και εχθρούς. Όπως αυτοί που είπαν ότι απέρριπτε την κβαντομηχανική (κακά τα ψέματα, τουλάχιστον αρχικά την απέριψε), αυτοί που λένε ότι η θεωρία της σχετικότητας ανήκει στον Πουανκαρέ και ότι ο Κ.Καραθεωδωρή ήταν ο "δάσκαλός του" στο μαθηματικό τμήμα της έρευνάς του. Ψήγματα αλήθειας υπάρχουν παντού, αλλά όχι και να τον βγάλουμε και σκράπα...

Για εμένα, όπως στο μπάσκετ, έτσι κι εδώ υπάρχει μια μικρή ομάδα ατόμων, των οποίων τα "κατορθώματα" και η αξία μπορούν να "ισοφαριστούν" από κάποιους μεταγενέστερους, αλλά όχι να ξεπεραστούν από άποψης ιστορικής σημασίας. Οι Νεύτωνας, Αϊνστάιν, Μπορ, Πλανκ ανήκουν στην All-Time ομάδα των φυσικών. Στο ίδιο επίπεδο, οι (υποτιμημένοι) εφευρέτες Έντισον, Φάραντεϊ και Τέσλα.

Τέλος του Οff Τopic. smile.gif

QUOTE
ναι αλλά επειδή επιλέχτηκε από τους Αμερικάνους δν σημαίνει τπτ..... πείτε μου έναν ευρωπαίο παίχτη που να ήταν τόσο καλός όσο ο Jordan, o Magic, o Jabbar(όπως ξλερουμε γεννήθηκε στην Αμερική και είχε Αμερικάνικο όνομα), ο Larry Bird, o Chamberlain κτλ.... όλοι ήταν Αμερικάνοι.....Μόνο ο Νοβίτσκι είναι Ευρωπαίος και πολύ καλός αλλά όχι σε επίπεδο Jordan κ.α.


Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι οι κορυφαίοι παίχτες στην ιστορία είναι Αμερικανοί. Απλώς προσωπικά αμφισβητώ το γεγονός ότι ο Τζόρνταν είναι τόσο καλύτερος από τους άλλους όσο τον δείχνουν τα ποσοστά από τις ψηφοφορίες. Όπως είπα, θεωρώ τον Τσάμπερλεϊν καλύτερο όλων. Όχι και πολύ εξωφρενική επιλογή, δεδομένου ότι πρόκειται για τη δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή περί του κορυφαίου όλων των εποχών σήμερα.
NBAholic
Α, μιας και μιλάμε για το Μάικλ Τζόρνταν, αν τα μάθατε, έκλεισε στην Καντού ο συνωνόματός του, ο οποίος για να ξεχωρίσει από τον Αιρ, απέκτησε για μεσαίο όνομα το "Χακίμ". tongue.gif

http://www.betsmart.gr/mainsite/modules/ne...p?storyid=24921
Anaz
Βασικα αυτο που θα ελεγα εγω ειναι οτι ειναι σιγουρα ο καλυτερος περιφερειακος ολων των εποχων!Τωρα..Ο καλυτερος παιχτης ειναι πραγματικα δυσκολο να το πεις λογω της δυσκολιας να τον συγκρινεις με παιχτη αλλης θεσης κ δη σεντερ που οπως κ να το κανουμε εχουν αντικειμενικο πλεονεκτημα λογω υψους! Οι διακρισεις κ τα πρωταθληματα ερχονται για μενα σε δευτερη μοιρα γιατι ειναι κ θεμα συγκυριων!
Σιγουρα υπαρχει μια υπερβολη οσων αφορα την προβολη του Τζορνταν κ την αξια του αλλα δεν παυει να ειναι κατ'εμε-εστω κ με πολυ μικροτερη διαφορα απ'όση παρουσιαζεται απ'τον δευτερο κ τον τριτο-ο κορυφαιος(γκαρντ)!
dizzy_fingers
Η συζήτηση που κάνατε μεταφέρθηκε εδώ.
Pierce
σημερα ειδα εναν απο τους καλυτερους αγωνες που εχω δει. bulls @ utah 5 τελικος του 97 με τη σειρα στο 2-2 και οι τζαζ να κερδιζουν σε ολο τον αγωνα μεχρι και με 16 ποντους και στο τελος να χανουν. ο τζορνταν ηταν συγκλονιστηκος εβαλε 37 ποντους με ενα τριποντο που πηρε τον αγωνα και 6-7 ρεμπς και αλλες 5-6 ασιστ και η πλακα ειναι οτι απο το2 δεκαλεπτο δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του απο την κουραση! ο κουκοτς να βγαινει στον αφνιδιασμο και να βαραει τριποντα ο πιπεν να οργανωνει να κλεβει να σκοραρει ενω ο μαλοουν (ασχετο ο οποιος ηταν συμφοιτητης του πατερα μου) να εχει 18 ποντους αλλα ΤΡΑΓΙΚΑ ποσοστα. εχω την τυχη να εχω τa dvd nba dynasty series ton bulls και επιτελους αφου βρηκα τροπο να τα δω (ειναι zone 1) ΘΑ ΤΑ ΛΙΩΣΩ!!!!!!!!!! επισης εχει 5 παιχνιδια απο τελικους απο τις χρονιες που πηραν τις κουπες 41.gif

ΥΓ αυτος που ειναι ο παρουσιαστης των dvd ειναι καποιος spyro dedes 77.gif 77.gif α ρε ελλαδαρα
thrylos7
QUOTE
ο μαλοουν (ασχετο ο οποιος ηταν συμφοιτητης του πατερα μου)

w00t.gif
Kαι όπου να ναι θ' απαντήσει ο holic, ρωτώντας ποιος από τους 50 παίκτες του Λουιζιάνα που ξέρει είναι ο πατέρας σου...

Όλως παραδόξως είδα κι εγώ χθες ένα σχετικό αγώνα.. Τον τελευταίο από τους τελικούς του '93... στον οποίο, από ένα σημείο και μετά σκοράρει συνεχώς με απίστευτα fadeaway σουτ και αργότερα(ή και ταυτόχρονα) σκοράρει όλους τους πόντους της ομάδας του στο 4ο δωδεκάλεπτο.. Μέχρι το τρίποντο του Πάξον, βεβαίως, βεβαίως...
NBAholic
QUOTE
ο μαλοουν (ασχετο ο οποιος ηταν συμφοιτητης του πατερα μου)


Wοah, απόφοιτος του LSU;

Έβλεπα κι εγώ σήμερα ένα φιλμάκι του, με τα καλάθια που πέτυχε στον πρώτο αγώνα με το Κλίβελαντ το '88 (του Τζόρνταν, όχι του πατέρα σου. tongue.gif ).
Pierce
louisiana tech παρακαλω! ο πατερας μου ηταν παιχτης προπονητης στην ομαδα του soccer biggrin.gif
Alexmei
Έχω μια απορία.... κοιτούσα το profile του Jodran στο ΝΒΑ.com και είδα ότι στην ρούκι χρονιά του έπαιξε 82 παιχνίδια. Στην δεύτερη χρονιά του έπαιξε μόλις 18... εκείνη την χρονιά είχε τραυματιστεί;

Και στην πρώτη του come back έπαιξε σε 17... πως οδήγησε την ομάδα με συμετοχή σε μόλις 17 παιχνίδια;
NBAholic
QUOTE
Στην δεύτερη χρονιά του έπαιξε μόλις 18... εκείνη την χρονιά είχε τραυματιστεί;


Eίχε σπάσει το πόδι του στο 3ο παιχνίδι της σεζόν (και μου φαίνεται περίεργο που, για τα δεδομένα της δημοσιότητάς του, ουδείς έχει ποστάρει ακόμη κάποιο βίντεο εκείνης της στιγμής. Δε σας έρχεται η απορία, το τι συνέβη σ'εκείνο τον αγώνα κι έσπασε ολόκληρο πόδι; ). Όταν επέστρεψε, άρχισε με 15λεπτα και 20λεπτα.


QUOTE
Και στην πρώτη του come back έπαιξε σε 17... πως οδήγησε την ομάδα με συμετοχή σε μόλις 17 παιχνίδια;


Την οδήγησε σε μέσο όρο λεπτών συμμετοχής. Αν και για τόσο λίγα παιχνίδια, αυτά τα στατιστικά δε μετρούν.
Alexmei
ναι αλλά ο λόγος που δεν έπαιξε στην επιστροφή του; (17 παιχνίδια) αυτό δν καταλαβαίνω.. δν ήταν σε φόρμα;
NBAholic
Duh! Ήταν τη χρονιά που επέστρεψε απ'το μπέιζμπολ. Νόμιζα ότι τα ήξερες αυτά...
Alexmei
το ξέρω ότι γύρισε από το baseball αλλά δν ξέρω αν γύρισε στην αρχή ή προς το τέλος της χρονιάς.. 65.gif
και αν γύρισε στην αρχή γιατί δν έπαιξε;
Air Kef
Γυρισε προς το τελος λοιπον...
Alexmei
Οκ thnx smile.gif
mgg
Κι αλλες φοτος
Air Kef
Η πρώτη που έβαλες πρέπει να ειναι απο το 97,και ειχε παρει το βραβειο της καλύτερης φωτογραφίας της χρονιάς.
Πραγματικά φοβερή.Θυμαμαι ενα σχολιο δημοσιογράφου που ελεγε "το μονο που μπορουν να κανουν αυτη τη στγμή οι αντιπαλοι,ειναι να βαλουν στοιχημα για το πως θα το βάλει". bball.gif
Das Kapital
Καπου ειχα διαβασει παλια πως ο ΜΕΓΑΛΟΣ επεστρεψε το 95 για τον εξης λογο ( δε ξερω αν ειναι αληθεια,αλλα το πιστευω και σε οσους το εχω πει δεν το ηξεραν)

Ειμαστε στο 1995 tongue.gif ο γιος του μιχαλακη παιζει μπασκετ με τους φιλους του και παριστανει πως ειναι ο Σακιλ( ετσι οπως κανουν ολα τα μικρα παιδια biggrin.gif ) ο Μαικλ που λογικα του ειχε πεσει η περηφανια και ο εγωισμος να βλεπει το γιο του να συμπεριφερεται ετσι τον ρωταει:

-Γιατι το Σακιλ;
-Γιατι ειναι ο καλυτερος!

Μαικλ= blink.gif ohmy.gif και με το δικιο του βεβαια

Ισως αυτος ειναι ενας λογος κινητρο για το Μαικλ να επιστρεψει και να μας χαρισει αλλα 3 χρονια με μεγαλες μπασκετικες στιγμες smile.gif





ΥΓ.Μπορει να κανω και εγω μια βιογραφια για το Μαικλ,προπερσυ ειχαμε ενα θεμα στην εκθεση να κανουμε μια βιογραφια ενος ανθρωπου που θαυμαζουμε και αν βρω το τετραδιο θα τη γραψω ετσι οπως την εκανα στο σχολειο,δε νομιζω να πειραζει ''Μichael Jordan retro version 2?''
thrylos7
QUOTE
δε ξερω αν ειναι αληθεια,αλλα το πιστευω και σε οσους το εχω πει δεν το ηξεραν


Εκείνη την εποχή, αυτό το συζητούσαμε ένα μήνα μεταξύ μας...

(Ωραίες εποχές... Μάικλ Τζόρνταν, Πίππεν, Σικάγο Μπουλς, Χόρνετς, Νικς, Ορλάντο Μάτζικ, Σακίλ... rolleyes.gif )

Χάρη, ποιοι είναι οι 10 (μπορείς να τους κάνεις και 11 tongue.gif ) καλύτεροι αγώνες που αξίζει να δει κανείς με τον Μάικλ; Όχι απαραίτητα μόνο επιτυχίες, τελικοί, αλλά γενικά...
NBAholic
Δεν το πιστεύω. Πολύ απλά, δεν ήταν δυνατό να χάνει άλλο το χρόνο του προσπαθώντας να μας πείσει ότι μπορεί να γίνει μεγάλος μπεϊζμπολίστας. Το όλο θέμα βέβαια δεν είναι γιατί επέστρεψε, αλλά γιατί έφυγε. Το συζητούσαν τότε, το συζητούν και τώρα, με τους συνωμοσιολόγους να κάνουν λόγο για σιωπηρή τιμωρία από το ΝΒΑ, λόγω των προβλημάτων του με τον τζόγο. Ούτε αυτό μου φαίνεται πιθανό, βέβαια. Εδώ ανέχονταν κάποιον Ντόναχι που έκανε πολύ χειρότερα και θα τιμωρούσαν το Νο1 μέγεθος της λίγγας;
NBAholic
QUOTE
Χάρη, ποιοι είναι οι 10 (μπορείς να τους κάνεις και 11 ) καλύτεροι αγώνες που αξίζει να δει κανείς με τον Μάικλ; Όχι απαραίτητα μόνο επιτυχίες, τελικοί, αλλά γενικά...


Δε νομίζω ότι από τα πιο ιστορικά παιχνίδια του Τζόρνταν έχεις χάσει κανένα, αλλά ένα πρόχειρο τοπ-10 (όπως μου ήρθαν):

1-5ος Τελικός ΝΒΑ '97
2-6ος Τελικός ΝΒΑ '98
3-4ος Τελικός ΝΒΑ '93
4-1ος Τελικός ΝΒΑ '92
5-5ος αγ.Α' γύρου '89
6-2ος αγ.Α' γύρου '88
7-Σικάγο-Κλίβελαντ (ρέγκιουλαρ σ.) το '90 (ρεκόρ καριέρας σε πόντους+ριμπάουντ!)
8-2ος αγ.Α' γύρου '86
9-2ος Τελικός ΝΒΑ '91
10-Σικάγο-Ν.Υόρκη (ρέγκιουλαρ σ.) το '95

Ίσως πρέπει να κάνω κάποτε κι ένα BEST OF για τον Τζόρνταν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.