Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλυτερος Ευρωπαιος ποιντ-γκαρντ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2
a bullet for your head
Με αφορμη μια κουβεντα που ανοιξα με τον φιλο Air & King,ειπα να ανοιξω και ενα poll,που να αφορα τον ''εντοπισμο'' του καλυτερου Ευρωπαιου ποιντ-γκαρντ της τελευταιας 25ετιας.
Τοποθετησα 15 επιλογες,συν το αλλος.Ελπιζω να μην ξεχασα κανεναν απ τους κορυφαιους.. rolleyes.gif..(Γι'αυτο εβαλα κ το ''αλλος''..)..
Η ψηφος ειναι πολλαπλης επιλογης..
Πεσαν οι πρωτοι ψηφοι βλεπω..
captain charisma
μουλα απ τους καλυτερους πλειμεκερ της ευρωπης
PARISINOS
Καλυτερος για μενα ο σαρας της διετιας στη μακκαμπι.

Παιχτης με απιστευτη αισθηση του παιχνιδιου, πολυ καλες εκτελεστικες ικανοτητες και ηγετικη νοοτροποια.

Αν επαιζε και αμυνα εστω υποφερτη, θα μιλαγαμε για τον τελειο πλευ.

Μετα απο κοντα καλντερον, διαμαντιδης και παπαλουκας, αλλος καλυτερος αλλος χειροτερος , αναλογα το στυλ μπασκετ που θες να παιξεις, και αναλαγα με τι συμπαιχτες θα τους πλαισιωσεις.

Απο τους πιο παλιους της λιστας καρασεφ και σασα. Απλα μαεσροι, ειδικα ο ρωσσος. Η ευκολια με την οποια τελειωνε ματς με 10 ασσιστ, σε εποχες που μπαινανε 20 καλαθια ολα ολα, απιστευτη.

Ο τονυ παρκερ για μενα δεν ειναι πλευ στη ευρωπη.

j-kidd13
Γιασικεβιτσιους και Ριγκοντο.Ο Σαρας της Μακαμπι ηταν απολαυστικος...Ταυτοχρονα οργανωτης και εκτελεστης με την ιδια συνεπεια,σε εξαιρετικο βαθμο.Ο Ριγκοντο περα απο συμπαθεια μου,ειχε καταπληκτικη αισθηση του χωρου και "διαβασμα¨-αντιληψη του παιχνιδιου...
a bullet for your head
Η δικη μου ψηφος ηταν 5πλη:
-Τζορτζεβιτς
-Παπαλουκας
-Παρκερ
-Διαμαντιδης
-Ζντοβτς

Ο Τζορτζεβιτς ηταν πολυ μεγαλη παστα παικτη.Βραχυσωμος,με σουπερ αντιληψη του παιχνιδιου,φονικο επιθετικο ενστικτο κ ηγετικη προσωπικοτητα.
Για τον Παρκερ απορω,γιατι πολυς κοσμος δεν τον εχει κ σε μεγαλη εκτιμηση..παντως εχει καταφερει παρα πολλα..3 φορες πρωταθλητης ΝΒΑ,μια φορα πολυτιμοτερος παικτης των τελικων,3 συμμετοχες σε ολ σταρ γκειμ,με καταλυτικη επιδραση & συνεισφορα στο παιχνιδι των Σπερς.
Ο Ζντοβτς,ηταν ο καλυτερος ''χαμαλης πολυτελειας'' που υπηρξε ποτε στο Ευρωπαικο μπασκετ.Το οτι ηταν βασικος στη μεγαλη ομαδα των πλαβι(ισως η καλυτερη που υπηρξε ποτε),νομιζω οτι λεει πολλα.
Για τους δικους μας δεν θα επεκταθω.
Για τους υπολοιπους θα πω:
-Ο Βαλτερς ηταν απ τους καλυτερους παικτες της παλαι ποτε Σοβιετικης ενωσης,που κατεκτησε μαζι της 6 μεταλλια σε ολες τις διοργανωσεις.Στην εποχη του,ηταν πολυ δυνατο ονομα..
-Ο Χοσε Μοντερο,ηταν απ τα μεγαλυτερα ταλεντα που αναδειχθηκαν στο Ευρωμπασκετ της Αθηνας το 87'.
Ψηλος για την εποχη του,''υπερηχητικος'',εφτιαξε ενα απ τα καλυτερα ντουετα στα γκαρντ μαζι με τον Βιγιακαμπα,στη Μπανταλονα κ στην Εθνικη Ισπανιας.
Απο τοτε που μεταγραφηκε στη Μπαρτσα,αρχισαν κ οι σοβαροι τραυματισμοι στη καριερα του.
-Ο Ριγκοντο,θα μπορουσε καλλιστα να λανσαρεται στο τοπ 3,αν δεν ειχε τοσους πολλους τραυματισμους στη καριερα του.Πραγματικα,πολυ μεγαλο ταλεντο..
-Ο Καρασεφ ηταν ο ηγετης της Ρωσσιας στα 90',οπου κατορθωσε κ πηρε 4 μεταλλια σε διοργανωσεις.Αερινος παικτης,ψηλος,που εβλεπε γηπεδο κ σουταρε εξαιρετικα.
-Ο Κατας ηταν ενα απ τα μεγαλυτερα ταλεντα,που αναδειχτηκαν ποτε στη θεση του ποιντ-γκαρντ,ομως οι σοβαροτατοι τραυματισμοι,του στηρησαν την οποια προοπτικη ειχε.
-Ο Γιαννακης,μεσα απ την Εθνικη μας κ τον μεγαλο Αρη,καταφερε κ καθιερωθηκε αναμεσα στα κορυφαια ποιντ-γκαρντ της εποχης του.
-Ο Μουλα ηταν πολυ μεγαλη παστα παικτη κ ηγετη.Καποτε,ηταν ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη,πανω στην εφαρμογη του pick n'roll.
Φοβερο επιθετικο ταλεντο κ σουπερ πασερ.Και σ'αυτον οι διαφοροι τραυματισμοι,του στερησαν μια μεγαλυτερη αναγνωριση.
-Ο Σαρας,ειναι Σαρας..τι να πουμε..Στα ντουζενια του,υπηρξε για μια 3ετια,ο απολυτος σταρ του Ευρωπαικου μπασκετ,τοσο σε συλλογικο επιπεδο,οσο κ με την εθνικη του ομαδα.
-Την γνωμη μου για τον Καλντερον την εχω εκφρασει ηδη.Τον θεωρω το κορυφαιο Ευρωπαιο ποιντ-γκαρντ τα τελευταια 2-3(εστω κ οριακα).Παντως δεν φαινεται να εχει κ πολλες συμπαθειες..
-Τελος,ο τρελο-Ιταλος ο Μπαζιλε,νομιζω οτι του αξιζει να βρισκεται σ'αυτη τη λιστα με τους κορυφαιους της τελευταιας 25ετιας..
PARISINOS
Τον παρκερ εγω προσωπικα δεν τον εχω σε εκτιμηση ως πλευ μεικερ.

Ειναι κορυφαιος παιχτης για μενα, αλλα θεωρω οτι στο ευρωπαικο μπασκετ πρεπει να παιζει ως δυαρι.
Ως πλευ , οποτε παει να παιξει με τη γαλλια, εχει αποτυχει παταγωδως.
Ακομα θυμαμαι την πρωτη φαση του ευρωμπασκετ του 2005 , που ο παρκερ επαιζε πλευ και η γαλλια εβαλε εναντιον μας 14 ποντους στο ημιχρονο blink.gif , κοντεψε να αποκλειστει και ο παρκερ , που ηταν υποτιθεται απο τα αξιθεατα της διωργανωσεις, τελειωσε την πρωτη φαση με 4 ποντους μεσο ορο blink.gif

Μετα βαλανε μυαλο οι γαλλοι, βαλανε τον ριγκοντο στο 1, τον παρκερ στο 2, και τσουπ , νατη η κηδεια μεσα στο βελιγραδι.

Επαναλαμβανω λοιπον. Εξαιρετικος ο παρκερ, αλλα δεν πρεπει να ειναι στη συγκεκριμμενη λιστα, για τον ιδιο λογο που δεν θα μπει ποτε ο σπανουλης, ο λακοβιτς και τετοιου ειδους παιχτες, περισσοτερο δυαρια απο ασσοι.

Βεβαια αν επρεπε να φτιαξω ομαδα ΝΒΑ και οχι ευρωλιγκας, απ ολους αυτους θα διαλεγα παρκερ για πλευ. Στο ΝΒΑ με το ντραιβ του, απλα ειναι απο τους καλυτερους.
a bullet for your head
Με αυτη τη λογικη κ αλλοι θα μπορουσαν να θεωρηθουν κομπο-γκαρντ,οπως ο Σαρας,ο Σασα,ο Μπαζιλε,ο Μουλα..
Σιγουρα εχει μια εφεση στην επιθεση,ομως λογιζεται σαν ποιντ-γκαρντ.
Το οτι η εθνικη Γαλλιας δεν πετυχε κατι πολυ καλο με τον Παρκερ στη συνθεση της,το αποδιδω στη προπονητικη μετριοτητα του Μπερζο..
Η ψηφος στο αλλος,σε ποιον πηγε?Οποιος ψηφιζει αλλος,να μας λεει κ ποιον..
PARISINOS
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 9 2009, 23:24 ) *
Με αυτη τη λογικη κ αλλοι θα μπορουσαν να θεωρηθουν κομπο-γκαρντ,οπως ο Σαρας,ο Σασα,ο Μπαζιλε,ο Μουλα..
Σιγουρα εχει μια εφεση στην επιθεση,ομως λογιζεται σαν ποιντ-γκαρντ.
Το οτι η εθνικη Γαλλιας δεν πετυχε κατι πολυ καλο με τον Παρκερ στη συνθεση της,το αποδιδω στη προπονητικη μετριοτητα του Μπερζο..
Η ψηφος στο αλλος,σε ποιον πηγε?Οποιος ψηφιζει αλλος,να μας λεει κ ποιον..


Ε ενταξει, οχι και κομπο γκαρντ ο σαρας και ο σασα.
Ο παρκερ απο δω το παει, απο κει το παει, ολο στο ντραιβ καταληγει. Ο σαρας πολυ σπανια κανει ντραιβ. Ποντους βαζει επειδη εχει εκπληκτικο σουτ. Το ιδιο και ο σασα κατα βαση.

Ο παρκερ μεχρι και στο ΝΒΑ δεν εχει καταφερει να δωσει ποτε πανω απο 6 ασσιστ μεσο ορο. Ο παρκερ παντα εχει πρωτα το νου το στο σκοραρισμα.

Ο σαρας και ο σασα, ναι μεν ειναι πολυ καλοι στο σκοραρισμα, αλλα πρωτα τον νου τους τον εχουν στην οργανωση.
a bullet for your head
QUOTE(PARISINOS @ Apr 10 2009, 02:34 ) *
Ε ενταξει, οχι και κομπο γκαρντ ο σαρας και ο σασα.
Ο παρκερ απο δω το παει, απο κει το παει, ολο στο ντραιβ καταληγει. Ο σαρας πολυ σπανια κανει ντραιβ. Ποντους βαζει επειδη εχει εκπληκτικο σουτ. Το ιδιο και ο σασα κατα βαση.

Ο παρκερ μεχρι και στο ΝΒΑ δεν εχει καταφερει να δωσει ποτε πανω απο 6 ασσιστ μεσο ορο. Ο παρκερ παντα εχει πρωτα το νου το στο σκοραρισμα.

Ο σαρας και ο σασα, ναι μεν ειναι πολυ καλοι στο σκοραρισμα, αλλα πρωτα τον νου τους τον εχουν στην οργανωση.

Δεν αμφιβαλλω,οτι για την συγχρονη Ευρωπαικη, μπασκετικη αισθητικη,ο Παρκερ μοιαζει με κωλοτουμπας,παρολα αυτα σου θυμιζω οτι εχει καταλυτικο ρολο κ επιδραση στη ποιο πειθαρχημενη ομαδα στο ΝΒΑ τη τελευταια 10ετια,υπο τις οδηγιες του βλοσυρου Ποποβιτς..
Ο Παρκερ ποτε του δεν ειχε το μακρινο σουτ,οποτε στηριζοταν στην εκρηξη κ στα ντραιβ του,ενω οι αλλοι(Σαρας,Τζορτζεβιτς),στο σουτ.
Σιγουρα δεν ειναι ο παικτης-κομπιουτερ,παρολα αυτα τον κατατασσω στο τοπ 3..
Air and King
Mε προλαβε ο bullet οσο αφορα τον Παρκερ.
Καταρχας PARISINOS τον αδικεις και θυμασαι συνεχεια τα κακα του παιχνιδια στα Ευρωμπασκετ που και παλι δεν μπορει να θεωρηθουν μοναδικο κριτηριο.
Κατευθειαν μου ερχονται στο μυαλο παιχνιδια το 2005 με τους Ισπανους που ειχε βαλει 25-26 ποντους και πηρε το χαλκινο μεταλλιο.
Η μηπως με την Ελλαδα δεν προσπαθησε στον ημιτελικο με μοναδικη βοηθεια απο τον Ντιαο.Δεν ειχε βαλει 22-23 ποντους με εμας δεν θυμαμαι και ακριβως!Αλλα ειχε σιγουρα πανω απο 20!
Το 2007 με τους Ιταλους δεν οργιασε?Δεν ανταλλαξε καλαθια με τον Νοβιτσκι?Και εναντιων των Σλοβενων ειχε παιξει σουπερ.
Μην πιανουμε δηλαδη μονο τα κακα του παιχνιδια για να το παμε εκει που θελουμε.
Δυστηχως ο Παρκερ ειναι υποτιμημενος και στην Ευρωπη και στο ΝΒΑ.Ειναι πολυ καλος παιχτης.Συν της αλλης το χαρησμα που εχει στο ντραιβ ειναι περηπτωση φαινομενου.Ειναι ο καλυτερος που εχω δει τα τελευταια χρονια στην μετα prime-Aιβερσον εποχη.Και πιστεω θυμαστε τι εστι Αιβερσον που μπουκαρε για ντραιβ με τον Σακιλ τοτε να τον περιμενει σαν Λευκος Καρχαριας.Παρολα αυτα ο αλλος δεν μασαγε.Ο Παρκερ ειναι ο καλυτερος πλεον σε αυτο οσο αφορα κοντο παιχτη.Και για να μην το ξεχασω στην ντριμπλα απεχει ετη φωτος απο οποιονδηποτε Ευρωπαιο.
Γενικα ο bullet με εχει καλυψει με την αναφορα σε αρκετους.Προσωπικα μου αρεσε πολυ ο Καρασεφ και ο Κατας.Ο δευτερος για μενα ηταν φαινομενο αλλα............

Παντως θα τολμησω να πω κορυφαιο τον Γιασικεβιτσιους.Τουλαχιστον προς το παρων!
Ενας παιχτης που οπου και αν πηγε συνδιασε τιτλους με θεαμα και ουσια.Αν εκανε εκανε και καλυτερη καριερα στο ΝΒΑ δεν θα το συζητουσα και πολυ.
Το ειρωνικο του στυλ πολλες φορες με εκνευριζει.Αλλα οταν τον εβλεπες να καλπαζει με την Μακαμπι και την Λιθουανια το 2003 σου θυμιζει ποσο ωραια αθλημα ειναι το μπασκετ.Οταν συνδιαζεις και τιτλους εισαι πρωτος μαγκας!
Επισης η Μακαμπι επι Σαρας επαιξε ισως το πιο θεαματικο μπασκετ στην Ιστορια του Ευρωπαικου σε συλλογικο επιπεδο και σε "δυσκολες αλλα NCAA Ευρωπαικες εποχες".
GK_23
Εγώ ξεχώρισα 3 από τη συγκεκριμένη λίστα. Γιασικεβίτσιους, γιατί πολύ απλά οι εμφανίσεις του από το 2003 έως και το 2005 με Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και εθνική Λιθουανίας νομίζω ότι ήταν ανεπανάληπτες. Τον Ριγκοντό, τον οποίο θα τον θυμάμαι μια ζωή για το προσωνύμιο ο "Play Maker του 2000". Ήταν ο πρώτος δίμετρος που έπαιζε σε αυτή τη θέση, κάτι πρωτοφανές για εκείνη την εποχή. Πέτυχε πολλά αλλά θα μπορούσε ίσως να πετύχει περισσότερα. Δεν τον άφησαν και οι τραυματισμοί του. Για το τέλος, Παπαλουκάς γιατί ο άνθρωπος είναι "μανούλα" στην οργάνωση και στο διάβασμα του παιχνιδιού. Αν είχε και ένα πιο αξιοπρεπές σουτ...
Αλλά πάνω από όλους είπαμε... Σάρας, μόνο και μόνο για εκείνη τη μαγική τριετία.
PARISINOS
Με παρεξηγησατε. Ο παρκερ ειναι παιχταρας , και θα τον ηθελα τρελλα στον ΠΑΟ .
Οχι ομως στη θεση του μητσου η του σαρας, αλλα στη θεση και στο ρολο που εχει ο σπανουλης.

Γνωμη μου ειναι οτι ως δυαρι ο παρκερ ειναι μεσα στους 5-6 καλυτερους ευρωπαιους παιχτες αυτη τη στιγμη. Απλα δεν ειναι πλευ ο ανθρωπος. Η οταν προσπαθει να γινει, δεν ειναι μεσα στους καλυτερους πλευ της ευρωπης.
Ως δυαρι στην ευρωπη ειναι κορυφη, ως πλευ ειναι απλα καλος.

Επισης αν ξαναδεις τα καλα παιχνιδια του παρκερ air and king το 2005 -δηλαδη ημιτελικο με μας και μικρο τελικο με ισπανους- θα δεις οτι επαιζε δυαρι και οχι πλευ. Οργανωτης επαιζε ο μετρ του ειδους ριγκοντο.

a bullet for your head
QUOTE(PARISINOS @ Apr 10 2009, 02:58 ) *
Με παρεξηγησατε. Ο παρκερ ειναι παιχταρας , και θα τον ηθελα τρελλα στον ΠΑΟ .
Οχι ομως στη θεση του μητσου η του σαρας, αλλα στη θεση και στο ρολο που εχει ο σπανουλης.

Γνωμη μου ειναι οτι ως δυαρι ο παρκερ ειναι μεσα στους 5-6 καλυτερους ευρωπαιους παιχτες αυτη τη στιγμη. Απλα δεν ειναι πλευ ο ανθρωπος. Η οταν προσπαθει να γινει, δεν ειναι μεσα στους καλυτερους πλευ της ευρωπης.
Ως δυαρι στην ευρωπη ειναι κορυφη, ως πλευ ειναι απλα καλος.

Επισης αν ξαναδεις τα καλα παιχνιδια του παρκερ air and king το 2005 -δηλαδη ημιτελικο με μας και μικρο τελικο με ισπανους- θα δεις οτι επαιζε δυαρι και οχι πλευ. Οργανωτης επαιζε ο μετρ του ειδους ριγκοντο.

Οπως σου ανεφερα κ παραπανω,για τα Ευρωπαικα δεδομενα,ο Παρκερ θυμιζει περισσοτερο δυαρι..με αυτο το ''αναρχο'' στυλ παιχνιδιου που διαθετει.
Παντως σ'ολη του τη καριερα στο ΝΒΑ,λογιζονταν κ λογιζεται ποιντ-γκαρντ κ βασει αυτου,τον τοποθετησα στη σχετικη ψηφοφορια.
Air and King
QUOTE(PARISINOS @ Apr 10 2009, 02:58 ) *
Επισης αν ξαναδεις τα καλα παιχνιδια του παρκερ air and king το 2005 -δηλαδη ημιτελικο με μας και μικρο τελικο με ισπανους- θα δεις οτι επαιζε δυαρι και οχι πλευ. Οργανωτης επαιζε ο μετρ του ειδους ριγκοντο.

Δεν διαφωνω αλλα λογιζεται ως ποιντ γκαρντ.Στο Σαν Αντονιο του "Τυρρανου" Ποποβιτς πλειμεικερ αυτος ειναι.Αλλο αν ο Ντανκαν κανει τα παντα πολλες φορες.
Αν με ρωταγες δηλαδη για τον Αιβερσον παρολο που ειναι κοντορεβυθουλης τι ειναι?2αρι θα σου ελεγα.Το 2001 με τον Σνοου στον ασσο πηρε ο Αιβερσον το MVP γραφοντας Ιστορια ως ο πρωτος "κοντος" στο Ιστορια του ΝΒΑ για να ακολουθησει μετα ο Νας.
Τον Παρκερ δεν μπορω να τον θεωρησω 2αρι ακομα και αν παιζει ανετα.
Επειδη ανεφερες και πιο πανω τους αριθμους στις ασσιστ "δεν εχει πανω απο 6 κ.τ.λ"Μηπως ο Φισερ στους Λεικερς ειναι καλος πασερ?Μαυρα χαλια και αραχνα.Παρολα αυτα παιζει στον ασσο!
a bullet for your head
Παντως βλεπω τον Καλντερον με μια μονο ψηφο..ενω τον Βαλτερς με καμια..
Ο Ισπανος μαλλον ειναι αντιπαθης τελικα.. rolleyes.gif ..ενω τον Βαλτερς δεν θα τον θυμουνται κ πολλοι..
Ο Σασα επισης ειναι πολυ χαμηλα..πραγματικη ελλειψη σεβασμου.. dry.gif
Air and King
Τον Καλντερον προσωπικα θα τον κρινω σε τρια χρονια πιο σφαιρικα.Δεν τρελαινομαι για τον συγκεκριμενο αλλα αναγνωριζω τους παντες.Οπως σου ειπα στο Τοπικ των ντραφτ μαλλον αυτη τη στιγμη ειναι ο καλυτερος στον πλανητη.
Αλλα παλι ξεχναω τον Παρκερ!
Για τον Τζορτζεβιτς σημερα ειχαμε ολοκληρη κουβεντα σε αλλο Τοπικ.Δεν τειθεται θεμα οτι ηταν μεγαλος παιχτης.
Αλλα να σου πω την αληθεια πιο πολυ στενοχωριεμαι που υποτιματε ο Παρκερ(βαζω και τον ευατο μου μεσα) παρα ο Αλεξαντερ.
PARISINOS
Μα δεν αντιλεγω παιδια. Απλα αυτο που ξεχασα να ξεκαθαρισω ειναι οτι για μενα υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στον τροπο παιχνιδιου των πλευ στο ΝΒΑ και στην ευρωπη. Ειναι ισως η μονη θεση που υπαρχει τετοια διαφορα. Και γι αυτο κιολας ειναι τοσοι λιγοι οι ευρωπαιοι ασσοι που εχουν πετυχει στο ΝΒΑ.

Για μενα σχεδον ολοι οι πλευ του ΝΒΑ στην ευρωπη δεν θα παιζανε ασσοι. Μονη εξαιρεση ο νας, ο κιντ, ο καλντερον,

Για να πετυχεις ως πλευ στο ΝΒΑ χρειαζεισαι τελειως αλλα χαρακτηριστικα απ οτι στην ευρωπη. Στο ΝΒΑ για να πετυχεις πρπει να εχεις τρομερο ντραιβ, καλη πασα, τρομερο χειρισμο, εφεση στο σκοραρισμα, να τρεχεις το γηπεδο καλα, και αν γινεται να εχεις και καλουτσικο σουτ.

Στην ευρωπη πρεπει ο πλευ, να εχει την αγαπημενη λεξη του γιαννακη. Υπομονη. Μεχρι να δωσει εντολη για το συστημα που θα πεχθει, και να κανει την πασα την καταλληλη στιγμη, οταν βγει το συστημα.
πρεπει δηλαδη προπαντος να ειναι καλος στην οργανωση. Γι αυτο βλεπουμε παιχτες στην ευρωπη να θεωρουνται κορυφαιοι πλευ ενω ουτε εφεση στο σκοραρισμα εχουν, ουτε σουτ, ουτε αμυνα παιζουν , ουτε τιποτα (πριντζιονι, σαντζεζ).

Οποτε δεν διαφωνω για τον παρκερ. Επαναλαμβανω οτι τον θεωρω παιχταρα. Άπλα ενω εχει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικα που χρειαζονται για να πετυχεις στο ΝΒΑ, δεν μπορει να παιξει αποτελεσματικα πλευ στην ευρωπη λογω του πολυ αναρχου στυλ του. Ειναι πολυ καλος ως δυαρι ομως.
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Apr 10 2009, 03:17 ) *
Τον Καλντερον προσωπικα θα τον κρινω σε τρια χρονια πιο σφαιρικα.Δεν τρελαινομαι για τον συγκεκριμενο αλλα αναγνωριζω τους παντες.Οπως σου ειπα στο Τοπικ των ντραφτ μαλλον αυτη τη στιγμη ειναι ο καλυτερος στον πλανητη.
Αλλα παλι ξεχναω τον Παρκερ!

Τον Παρκερ προσπαθω να μην τον ξεχναω,γι'αυτο κ ειπα οτι ο Καλντερον ειναι αυτη τη στιγμη, ο κορυφαιος Ευρωπαιος ποιντ-γκαρντ,εστω κ οριακα..
Παντως του Καλντερον,αν του καθοταν καμια μεταγραφη-ανταλλαγη στους Λεικερς,παρεα με τον κολλητο του κ τον Κομπι,θα εκανε παπαδες κ ισως να εισεπραττε κ λιγη απ την αναγνωριση που του αξιζει..
a bullet for your head
Εχω δει 3 ψηφους στο ''αλλος'',ομως δεν εχει γραφτει σε ποιους..
Καλο θα ειναι οσοι ψηφιζετε στο ''αλλος'',να μας κατονομαζετε κ ποιον,για να εχουμε μια πιο πληρη εικονα.
6-0
Μπαζίλε;;; ohmy.gif
Ο Μαρτσουλιόνις που είναι;;
Ψήφισα Παπαλουκά λόγω μεγαλύτερης διάρκειας στο χρόνο από τον Γιασικεβίτσιους.
Κοντά στην κορυφή είναι και ο Τζόρτζεβιτς
a bullet for your head
QUOTE(6-0 @ Apr 10 2009, 19:00 ) *
Μπαζίλε;;; ohmy.gif
Ο Μαρτσουλιόνις που είναι;;
Ψήφισα Παπαλουκά λόγω μεγαλύτερης διάρκειας στο χρόνο από τον Γιασικεβίτσιους.
Κοντά στην κορυφή είναι και ο Τζόρτζεβιτς

Τον Μαρτσουλιονις τον τοποθετησα στα καλυτερα σουτινγκ-γκαρντ.
Τον Μπαζιλε τον εβαλα,διοτι πιστευω οτι εχει καθιερωθει σ'αυτη την ελιτ..
Υπαρχει κ η κατηγορια αλλος,για τις περιπτωσεις που καποιοι απο σας,εχετε μια διαφορετικη γνωμη-προτιμηση.
T.W.Is.M.
Καλυτερος πλει μεικερ δεν ξερω ποιος ειναι, καλυτερος τυφλος του thread ειμαι εγω!
Ψηφισα το "αλλος" εχοντας στο μυαλο μου τον Καλντερον και μετα απο λιγο τον βλεπω να αναφερεται ονομαστικα! Αν μπορει καποιος να αφαιρεσει μια ψηφο απο τον "αλλο" και να την προσθεσει στον αντιπαθη θεατρινο προκλητικο πλει μεικερ των Ραπτορς...
Κατα τ αλλα ψηφισα Γιασικεβιτσιους, Παπαλουκα, Τζορτζεβιτς και Γιαννακη.
nikefalin
Λείπουν κάποιοι παλιότεροι, λογικό αυτό

Οι Κορμπαλάν και Μαρτζοράτι έδωσαν τη δεκαετία του 70 και λίγο στις αρχές του 80 άλλη διάσταση στη θέση του άσσου, ο Ιφναγκελ θα χώραγε επίσης όπως και ο Μπρουναμόντι που δεν είναι τόσο παλιός.

ο Μοντέρο για μένα δεν έχει θέση , μπορώ να αραδιάσω καμιά 20αριά καλύτερους, αν έχει θέση αυτός τότε άνετα μπαίνει και Παταβούκας και ο Ζήσης . Ο Μπαζίλε δεν είναι άσος με τίποτε.

Η δική μου επιλογή είναι Παπαλουκάς και Ζντόβτς, 2 άσοι που ξέρουν και ήξεραν να κάνουν χαρούμενους με όλη τη σημασία της λέξης τους συμπαίκτες τους, σκοράραν χωρίς να εκβιάζουν προσπάθειες και ωρίμαζαν όσο μεγάλωναν.






a bullet for your head
QUOTE(nikefalin @ Apr 11 2009, 02:47 ) *
Λείπουν κάποιοι παλιότεροι, λογικό αυτό

Οι Κορμπαλάν και Μαρτζοράτι έδωσαν τη δεκαετία του 70 και λίγο στις αρχές του 80 άλλη διάσταση στη θέση του άσσου, ο Ιφναγκελ θα χώραγε επίσης όπως και ο Μπρουναμόντι που δεν είναι τόσο παλιός.

ο Μοντέρο για μένα δεν έχει θέση , μπορώ να αραδιάσω καμιά 20αριά καλύτερους, αν έχει θέση αυτός τότε άνετα μπαίνει και Παταβούκας και ο Ζήσης . Ο Μπαζίλε δεν είναι άσος με τίποτε.

Η δική μου επιλογή είναι Παπαλουκάς και Ζντόβτς, 2 άσοι που ξέρουν και ήξεραν να κάνουν χαρούμενους με όλη τη σημασία της λέξης τους συμπαίκτες τους, σκοράραν χωρίς να εκβιάζουν προσπάθειες και ωρίμαζαν όσο μεγάλωναν.

Το poll αναφερεται σε ενα βαθος 25ετιας,δηλαδη απ τα μεσα 80' κ μετα(χοντρικα).
Ηταν μια ιδεα της στιγμης,αφορμη απο μια κουβεντα που ειχα με ενα φιλο κ δεν το εψαξα παρα πολυ.
Για τους Ιφναγκελ,Μπρουναμοντι δεν φερνω αντιρρηση..αργοτερα μου ηρθαν στο μυαλο κ οι Σκοπιανοι,Ναουμοφσκι κ Στεφανωφ,αλλα κ μερικοι αλλοι,που θα μπορουσαν να συμπληρωσουν την 20αδα..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Σασα Τζορτζεβιτς.
Ο απολυτος ασος του '90.
Σουτ, ντριπλα, πασα τα ειχε ολα.

Μονο λιγο υψος και αρκετο μαλλι του ελειπε.
Pierce
QUOTE (PARISINOS @ Apr 9 2009, 17:31 ) *
Απο τους πιο παλιους της λιστας καρασεφ και σασα. Απλα μαεσροι, ειδικα ο ρωσσος. Η ευκολια με την οποια τελειωνε ματς με 10 ασσιστ, σε εποχες που μπαινανε 20 καλαθια ολα ολα, απιστευτη.

με καλυψες απολυτα , με μια μεγαλυτερη προτιμηση στον Σερβο , ο οποιος χειριζοταν στην εθνικη αψογα ενα συνολο απο παιχτες με απιστευτο επιθετικο ταλεντο, ειχε ενα μικρο ατυχες περασμα απο το ΝΒΑ, αλλα κατα τα αλλα βαρεθηκε να βαζει μεταλλια στο στηθος
gallistis
για μενα ειναι ο ριγκοντο.ο πλευ μεικερ του 2000.και ο τζωρτζεβιτς μεγαλη μορφη,αλλα εχασε το ενδιαφερον του οταν σταματησε ο κορωνιος και δεν ειχε ποιον αλλο να ξεφτιλιζει στα παιχνιδια της εθνικης
xxx-4711
ο κορωνιος εκανε τα καλυτερα παιχνιδια του εναντιον της γιουγκοσλαβιας ειδικα στον ημιτελικο του 1998 επαιζε μονος του με τον οικονομου και χωρις να εχει καποιον στον παγκο για να τον ξεκουρασει
θα ειχε θεση αναμεσα στους κορυφαιους αλλα ας οψονται αυτοι που δεν τον καλουσαν στην εθνικη και προτιμουσαν τους διαφορους παταβουκες και μπακατσιαδες.
ο παρκερ ειναι μακραν ο καλυτερος. με την εθνικη του δε νομιζω να τα εχει παει τοσο ασχημα σε δυο ευρωμπασκετ εχασε τη συμμετοχη στον τελικο ουσιαστικα στην τελευταια επιθεση.
θεση θα μπορουσαν να εχουν στη ψηφοφορια και οι σοκ ναουμοφσκι ποτζεκο
a bullet for your head
QUOTE(xxx-4711 @ Apr 11 2009, 16:59 ) *
ο κορωνιος εκανε τα καλυτερα παιχνιδια του εναντιον της γιουγκοσλαβιας ειδικα στον ημιτελικο του 1998 επαιζε μονος του με τον οικονομου και χωρις να εχει καποιον στον παγκο για να τον ξεκουρασει
θα ειχε θεση αναμεσα στους κορυφαιους αλλα ας οψονται αυτοι που δεν τον καλουσαν στην εθνικη και προτιμουσαν τους διαφορους παταβουκες και μπακατσιαδες.
ο παρκερ ειναι μακραν ο καλυτερος. με την εθνικη του δε νομιζω να τα εχει παει τοσο ασχημα σε δυο ευρωμπασκετ εχασε τη συμμετοχη στον τελικο ουσιαστικα στην τελευταια επιθεση.
θεση θα μπορουσαν να εχουν στη ψηφοφορια και οι σοκ ναουμοφσκι ποτζεκο

Οντως ο Κορωνιος αδικηθηκε στη καριερα του,οσον αφορα το κεφαλαιο Εθνικη ομαδα.
Οπως απαντησα κ σε εναν αλλο φιλο,η ψηφοφορια ηταν ιδεα της στιγμης,για αυτο τοποθετησα κ 15 επιλογες συν το αλλος..
Μαζι με τον Ναουμοφσκι,πιστευω οτι κολλαει κ ο Στεφανωφ..για τον Σοκ,ειμαστε συμφωνοι..σου αρεσει ο τρελο-Ποτζεκο..??
Marciulionis
Να πώ και την απορία μου που μπορεί να είναι και χαζή ή οφτόπικ αλλά την έχω... Γιατί δεν θεωρείται ο Γκάλης πλέυ-μαίηκερ??? Από τη στιγμή που κατέβαζε τη μπάλα αυτός (κυρίως) και οργάνωνε όλο το παιχνίδι (ότι οργάνωση χρειαζότανε μια ομάδα με το Νικ μέσα) γιατί δεν ήτανε πλέυ? Επειδή σκόραρε πολύ? Απαγορεύεται οι πόιντ να σκοράρουν ή είναι λιγότερο πόιντ άμα το κάνουν?
xxx-4711
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 11 2009, 17:45 ) *
Οντως ο Κορωνιος αδικηθηκε στη καριερα του,οσον αφορα το κεφαλαιο Εθνικη ομαδα.
Οπως απαντησα κ σε εναν αλλο φιλο,η ψηφοφορια ηταν ιδεα της στιγμης,για αυτο τοποθετησα κ 15 επιλογες συν το αλλος..
Μαζι με τον Ναουμοφσκι,πιστευω οτι κολλαει κ ο Στεφανωφ..για τον Σοκ,ειμαστε συμφωνοι..σου αρεσει ο τρελο-Ποτζεκο..??


εοκ τρελος ιδιορυθμος αλλα αποτελεσματικος αν και ενταξει ηταν περισοτερο σκορερ παρα πλειμεικερ. φανηκε ποσο χρησιμος ηταν στον ημιτελικο με τη λιθουανια το 2004. ειναι και αυτος μια αντιστοιχη περιπτωση κορωνιου. ειχε λιγες συμμετοχες στην εθνικη του σε σχεση με την αξια του. στους λοιπους θα μπορουσαν να μπουν και οι μπαζαρεβιτς σκιαρα. γενικα νομιζω ειναι και η πιο αμφιροπη κατηγορια. αν εξαιρεσουμε τον παρκερ αντε και τον τζορτζεβιτς υπαρχει μια δεκαδα παικτων που ειναι σχεδον ισαξιοι.
a bullet for your head
QUOTE(Marciulionis @ Apr 12 2009, 18:43 ) *
Να πώ και την απορία μου που μπορεί να είναι και χαζή ή οφτόπικ αλλά την έχω... Γιατί δεν θεωρείται ο Γκάλης πλέυ-μαίηκερ??? Από τη στιγμή που κατέβαζε τη μπάλα αυτός (κυρίως) και οργάνωνε όλο το παιχνίδι (ότι οργάνωση χρειαζότανε μια ομάδα με το Νικ μέσα) γιατί δεν ήτανε πλέυ? Επειδή σκόραρε πολύ? Απαγορεύεται οι πόιντ να σκοράρουν ή είναι λιγότερο πόιντ άμα το κάνουν?

Ο Νικ θα μπορουσε να ανταποκριθει στη θεση του ποιντ-γκαρντ,ειδικα μετα τα 30..
Στον ΠΑΟ αν θυμαμαι καλα,επιανε κοντα στις 6ασιστ κατα μ.ο.
Βεβαια υπαρχουν κ τα στοιχεια της οργανωσης κ του ρυθμου που πρεπει να δινει ενα ποιντ-γκαρντ.
Παντως στη πασα ηταν μοναδικος.
Κριμα που δεν ειδαμε αυτο το εγχειρημα,με τον Νικ στον ασσο κ τον Ντραζεν στο δυο,στον ΠΑΟ..
Marciulionis
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 12 2009, 19:03 ) *
Ο Νικ θα μπορουσε να ανταποκριθει στη θεση του ποιντ-γκαρντ,ειδικα μετα τα 30..
Στον ΠΑΟ αν θυμαμαι καλα,επιανε κοντα στις 6ασιστ κατα μ.ο.
Βεβαια υπαρχουν κ τα στοιχεια της οργανωσης κ του ρυθμου που πρεπει να δινει ενα ποιντ-γκαρντ.
Παντως στη πασα ηταν μοναδικος.
Κριμα που δεν ειδαμε αυτο το εγχειρημα,με τον Νικ στον ασσο κ τον Ντραζεν στο δυο,στον ΠΑΟ..


Δε ρωτάω αν θα μπορούσε να παίξει στον άσσο. Ρωτάω γιατί δεν θεωρείται ότι ήταν άσσος. Στον ΠΑΟ τουλάχιστον που τον έβλεπα (παλιότερα δεν τον πρόλαβα κι έχω δεί μόνο μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα) αυτός κατέβαζε τη μπάλα και οργάνωνε τις επιθέσεις ως άσσος.

Εν ολίγοις τι παραπάνω θα έπρεπε να κάνει ο Γκάλης για να θεωρείται playmaker και τι δε θα έπρεπε να κάνει?

a bullet for your head
QUOTE(Marciulionis @ Apr 13 2009, 01:23 ) *
Δε ρωτάω αν θα μπορούσε να παίξει στον άσσο. Ρωτάω γιατί δεν θεωρείται ότι ήταν άσσος. Στον ΠΑΟ τουλάχιστον που τον έβλεπα (παλιότερα δεν τον πρόλαβα κι έχω δεί μόνο μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα) αυτός κατέβαζε τη μπάλα και οργάνωνε τις επιθέσεις ως άσσος.

Εν ολίγοις τι παραπάνω θα έπρεπε να κάνει ο Γκάλης για να θεωρείται playmaker και τι δε θα έπρεπε να κάνει?

Ο Νικ ηταν ενα καθαρο SG,μια πραγματικη καλαθομηχανη,που ηταν επισης μοναδικος στο 1 vs 1 και μπορουσε να αξιοποιει με τον καλυτερο τροπο τους συμπαικτες του.
Η ικανοτητα που ειχε στη πασα ηταν μοναδικη.
Στον μεγαλο Αρη κ στην εθνικη ο Νικ ηταν ξεκαθαρα το SG,ενω στον ΠΑΟ του ειχαν δοθει κ οργανωτικες αρμοδιοτητες.
Οπως ανεφερα κ παραπανω,δυστυχως χαθηκε η ευκαιρια να δουμε τον Νικ εξ'ολοκληρου στον ασσο,με τον Ντραζεν στο δυο..καταραμενο αυτοκινητιστικο...
gallistis
QUOTE(Marciulionis @ Apr 12 2009, 18:43 ) *
Να πώ και την απορία μου που μπορεί να είναι και χαζή ή οφτόπικ αλλά την έχω... Γιατί δεν θεωρείται ο Γκάλης πλέυ-μαίηκερ??? Από τη στιγμή που κατέβαζε τη μπάλα αυτός (κυρίως) και οργάνωνε όλο το παιχνίδι (ότι οργάνωση χρειαζότανε μια ομάδα με το Νικ μέσα) γιατί δεν ήτανε πλέυ? Επειδή σκόραρε πολύ? Απαγορεύεται οι πόιντ να σκοράρουν ή είναι λιγότερο πόιντ άμα το κάνουν?



o ιωαννιδης ειχε πει οτι ο γκαλης οταν μεγαλωσει και χασει την εκρηκτικοτητα του θα γινοταν ο ιδανικος πλευ μεικερ.οσοι παλι θυμουνται τον αγωνα αρη-σααμπ οουσικαοπουνκι(φινλαδια)το μακρινο 1991 για τα προκριματικα του πρωταθλητριων,θα ανακαλουν στη μνημη τους τον γκαλη που σε εκεινο το παιχνιδι ειχε 25 ποντους(μολις) και 31 77.gif
ασιστ.μαλιστα εκεινη τη χρονια ο λεσιτς evilmonkey.gif στα πρωτα παιχνιδια τον ξεκινουσε στον ασσο με δυαρι τον γιαννακη 68.gif
.αλλα οταν εσφιξαν τα γαλατα,γυρισε ο γκαλης στο 2.εν κατακλειδι πιστευω οτι ο νικος ηταν ενας σουπερ σκορερ ενα καθαρο δυαρι που μπορουσε να εκμεταλευτει στο επακρο τους συμπαιχτες του.και κατα τη γνωμη μου για να παιξεις πλευ μεικερ πρεπει να εισαι αλτρουιστης,να μη κοιτας τα δικα σου νουμερα αλλα των συμπαικτων σου.και ο γκαλης με το μεγαλο του ταλεντο δεν ηταν σε αυτο το σημειο
Marciulionis
QUOTE(gallistis @ Apr 14 2009, 00:30 ) *
o ιωαννιδης ειχε πει οτι ο γκαλης οταν μεγαλωσει και χασει την εκρηκτικοτητα του θα γινοταν ο ιδανικος πλευ μεικερ.οσοι παλι θυμουνται τον αγωνα αρη-σααμπ οουσικαοπουνκι(φινλαδια)το μακρινο 1991 για τα προκριματικα του πρωταθλητριων,θα ανακαλουν στη μνημη τους τον γκαλη που σε εκεινο το παιχνιδι ειχε 25 ποντους(μολις) και 31 77.gif
ασιστ.μαλιστα εκεινη τη χρονια ο λεσιτς evilmonkey.gif στα πρωτα παιχνιδια τον ξεκινουσε στον ασσο με δυαρι τον γιαννακη 68.gif
.αλλα οταν εσφιξαν τα γαλατα,γυρισε ο γκαλης στο 2.εν κατακλειδι πιστευω οτι ο νικος ηταν ενας σουπερ σκορερ ενα καθαρο δυαρι που μπορουσε να εκμεταλευτει στο επακρο τους συμπαιχτες του.και κατα τη γνωμη μου για να παιξεις πλευ μεικερ πρεπει να εισαι αλτρουιστης,να μη κοιτας τα δικα σου νουμερα αλλα των συμπαικτων σου.και ο γκαλης με το μεγαλο του ταλεντο δεν ηταν σε αυτο το σημειο


Συγγνώμη δηλαδή ρε παιδιά. Για να είναι κάποιος playmaker δε πρέπει να σκοράρει πολύ? Δεν είανι δουλειά του να φροντίσει για τη πιο σίγουρο δρόμο προς το καλάθι (που στη περίπτωση του Νικ ήταν να πάει αυτός)? Πως γίνεται να ήταν οποιοσδήποτε άλλος playmaker σε ομάδα που έπαιζε ο Γκάλης όταν στο 70% των επιθέσεων αυτός ήταν που θα έπαιρνε τη μπάλα στην κορυφή της επίθεσης για να κάνει παιχνίδι? Πέρα από σκόρερ ήταν αδιαμφισβήτητα κι ο γενικός κουμανταδόρος των ομάδων που έπαιξε, δηλαδή o playmaker!

Άν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα ορισμό του πόιντ ο οποίος να μην χωράει το Γκάλη και να μου εξηγήσει τι τον κάνει 2 κι όχι άσσο! Το ότι ήταν σκόρερ δε μου κάνει ως εξήγηση καθώς δε νομίζω να ισχύει ότι ο άσσος απαγορεύεται να σκοράρει πολύ... Ακόμα και με τον ορισμό του παίκτη που κατεβάζει τη μπάλα πάλι ο Γκάλης ήτανο άσσος!
gallistis
QUOTE(Marciulionis @ Apr 14 2009, 01:07 ) *
Συγγνώμη δηλαδή ρε παιδιά. Για να είναι κάποιος playmaker δε πρέπει να σκοράρει πολύ? Δεν είανι δουλειά του να φροντίσει για τη πιο σίγουρο δρόμο προς το καλάθι (που στη περίπτωση του Νικ ήταν να πάει αυτός)? Πως γίνεται να ήταν οποιοσδήποτε άλλος playmaker σε ομάδα που έπαιζε ο Γκάλης όταν στο 70% των επιθέσεων αυτός ήταν που θα έπαιρνε τη μπάλα στην κορυφή της επίθεσης για να κάνει παιχνίδι? Πέρα από σκόρερ ήταν αδιαμφισβήτητα κι ο γενικός κουμανταδόρος των ομάδων που έπαιξε, δηλαδή o playmaker!

Άν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα ορισμό του πόιντ ο οποίος να μην χωράει το Γκάλη και να μου εξηγήσει τι τον κάνει 2 κι όχι άσσο! Το ότι ήταν σκόρερ δε μου κάνει ως εξήγηση καθώς δε νομίζω να ισχύει ότι ο άσσος απαγορεύεται να σκοράρει πολύ... Ακόμα και με τον ορισμό του παίκτη που κατεβάζει τη μπάλα πάλι ο Γκάλης ήτανο άσσος!



κατα τη γνωμη μου δουλεια του πλευ μεικερ ειναι να κοιταει πρωτα την πασα.ο γκαλης κοιταζε πρωτα το σκοραρισμα.ασσοι που κοιτουν το σκοραρισμα πολλες φορες βλαπτουν την ομαδα τους(χανεται η ισσοροπια στη κορυφη).ο γκαλης επαιρνε τη μπαλα για να σκοραρει αυτος και οχι για να δημιουργησει δυνατοτητα σκοραρισματος για τους συμπαικτες του.ασχετα αν κατα τη διαρκει μιας φασης γινοταν αυτο
a bullet for your head
QUOTE(Marciulionis @ Apr 14 2009, 01:07 ) *
Συγγνώμη δηλαδή ρε παιδιά. Για να είναι κάποιος playmaker δε πρέπει να σκοράρει πολύ? Δεν είανι δουλειά του να φροντίσει για τη πιο σίγουρο δρόμο προς το καλάθι (που στη περίπτωση του Νικ ήταν να πάει αυτός)? Πως γίνεται να ήταν οποιοσδήποτε άλλος playmaker σε ομάδα που έπαιζε ο Γκάλης όταν στο 70% των επιθέσεων αυτός ήταν που θα έπαιρνε τη μπάλα στην κορυφή της επίθεσης για να κάνει παιχνίδι? Πέρα από σκόρερ ήταν αδιαμφισβήτητα κι ο γενικός κουμανταδόρος των ομάδων που έπαιξε, δηλαδή o playmaker!

Άν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα ορισμό του πόιντ ο οποίος να μην χωράει το Γκάλη και να μου εξηγήσει τι τον κάνει 2 κι όχι άσσο! Το ότι ήταν σκόρερ δε μου κάνει ως εξήγηση καθώς δε νομίζω να ισχύει ότι ο άσσος απαγορεύεται να σκοράρει πολύ... Ακόμα και με τον ορισμό του παίκτη που κατεβάζει τη μπάλα πάλι ο Γκάλης ήτανο άσσος!

Η αληθεια ειναι οτι απ τα χερια του Γκαλη,ξεκινουσαν οι περισσοτερες εκδηλωσεις επιθεσεων.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ηταν κ πλει-μεηκερ.
Απλα δημιουργουνταν καταστασεις ''απομονωσης'' για να μπορει να παιξει στο 1 εναντιον 1.Δηλαδη να γινει εκμεταλευσιμη,η επιθετικη του δεινοτητα.Επιπλεον,ειχε τρομερη ικανοτητα στο να διαβαζει τις φασεις κ να αξιοποιει τους ελευθερους συμπαικτες του,μετα απο αμυντικες προσαρμογες των αντιπαλων.
Αυτη του η ικανοτητα στη πασα,δεν τον καθιστα κ πλει-μεηκερ,καθως οπως σου εχω ξαναπει,τα επιπλεον ζητουμενα στοιχεια ειναι η οργανωτικη ικανοτητα κ η διατηρηση του εκαστοτε καταλληλοτερου ρυθμου.
Στη περιπτωση του Νικ,η προτεραιοτητα του(και η δουλεια του βεβαια),ηταν το πως θα βαλει τη μπαλα στο πλεκτο.
chris paul
Οσον αφορα τον Γιασικεβιτσιους που προηγείται στην ψηφοφορία είναι μεν παρα πολυ καλος play maker αλλα δεν μπορω με τίποτα να τον θεωρησω τον καλυτερο της Ευρωπης.
Πρωτον γιατί στην άμυνα είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτος (αν και πιστευω οτι μπορεί να παιξει ικανοποιητική άμυνα)
Δευτερον γιατι είναι τύπος παίχτη που θέλει να παίζει η ομάδα γι'αυτον και όχι αυτος για την ομάδα,να έχει 15 μπάλες στα χέρια του και γενικά να είναι ο σταρ της ομαδας..Γι'αυτό και δεν μπορουσε να προσαρμοστεί στον ΠΑΟ.
Τελος, ορισμένες φορές γίνεται εκνευριστικος με αυτα που προσπαθεί να κάνει..Θυμάμαι χαρακτηριστικα περσινο ματς για την Ευρωλίγκα που χαναμε 10 ποντους εκτος εδρας,και ενώ μας πίεζε ο χρόνος προσπαθουσε να βγάλει no-look pass..
Air and King
Η δουλεια του πλειμεικερ ειναι να κατευθυνει την ομαδα να οριζει το τεμπο και να πασαρει σωστα.Το ποιος κατεβαζει την μπαλα δεν λεει τιποτα.Κατα συνθηκη μπορουν να κατεβασουν διαφοροι παιχτες την μπαλα.Το σωστο πλειμεικερ πρεπει να ξερει να πασαρει σωστα πρωτα απο ολα."Ειναι προπονητης μεσα στο γηπεδο" ο ποιντ γκαρντ.
Ο Γκαλης ηταν ενας μεγαλος σκορερ για αυτο ηταν φτιαγμενος.Πλειμεικερ δεν ηταν αλλο αν μπορουσε να παιξει κατα συνθηκη.Ο Γκαλης ηταν ενας "Αιβερσον η ενας Τζερι Γουεστ της Ευρωπης" που παρολο που ηταν κοντος μπορουσε να σκοραρει 40αρες και 50αρες για πλακα.Για αυτο αγαπησαμε τον Νικο Γκαλη.

Οσο αφορα τον Γιασικεβιτσιους ειναι ενας παιχτης ειρων πολλες φορες και σιγουρα εκτος απο συμπαθειες εχει και αντιπαθειες αλλα η καριερα του ειναι γεματη Τιτλους με θεαμα και με μεγαλη συνεισφορα δικη του.Δεν νομιζω οτι πρεπει να κριθει μονο στον Παναθηναικο που ειναι φως φαναρι οτι δεν ταιριαζει απολυτα στην λογικη του Ομπραντοβιτς.
Θεωρω οτι μαζι με τον Μποντιρογκα ειναι οι πιο πετυχημενοι παιχτες την τελευταια 10ετια οσο αφορα το Ευρωπαικο μπασκετ εξαιροντας τους ΕυρωΝΒΑers.
kolokotronis
Ρε παιδιά, μόνο στον ΠΑΟ έπαιξε πλέυ-μέικερ ο Γκάλης.
Στον Άρη και στην εθνική έπαιζε άσσος ο Γιαννάκης και σούτινγκ γκαρντ ο Γκάλης.
Και ήταν το σωστό, παρά το γεγονός ότι ο Γκάλης είχε καλύτερη πάσα από τον Γιαννάκη. Έτσι ο μέγας Νικ δεν σπαταλούσε ενέργεια για να κατεβάσει τη μπάλα. Αυτό το έκανε ο Γιαννάκης.
3d-razen
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 12 2009, 19:03 ) *
Κριμα που δεν ειδαμε αυτο το εγχειρημα,με τον Νικ στον ασσο κ τον Ντραζεν στο δυο,στον ΠΑΟ..


Δε μπορω να φανταστω τι θα εβλεπαν τα ματια μας....
Δεν εκατσα να ψαξω ολα τα posts στο συγκεκριμενο topic,αλλα να ρωτησω ο Drazen γιατι δεν περιλαμβανεται στην λιστα με τους point guards?
τον εχετε στους SG?
Οσο για την ψηφο εδω:Διαμαντιδης...πιστευω οτι ειναι οτι πιο ολοκληρωμενο εχουμε δει σε αυτη τη θεση ποτε στην Ευρωπη!
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Διαμαντιδης-Σαρας-Κατας....

Δ,
Taz
Καθώς αυτό είναι το πρώτο μου post, επιτρέψτε μου πρώτα να απευθύνω το χαιρετισμό μου σε όλους smile.gif
Σε ότι αφορά το θέμα του post... Μπορώ να πω ότι αν και βρέθηκα σε δίλημμα τελικά μεταξύ Διαμαντίδη και Zdovc, τελικά ψήφισα τον δεύτερο.
Είμαι φίλος του Ηρακλή (αχ... κολλήσαμε εκεί κάτω στην Α2, ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα...) και αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος που τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στους 2 αυτούς παίκτες.
Τον Zdovc πάντοτε τον εκτιμούσα ως παίκτη, αλλά καθιερώθηκε στην καρδιά και το μυαλό μου στις 2 εξαιρετικές χρονιές του Ηρακλή (πρώτα με παρτενέρ τον Donaldson και μετά με τον Berry, ως ξένοι της ομάδας), αν και δεν αναλώθηκε 100% στη θέση "1", λόγω της παρουσίας του Κακιούση.
Προσωπικά, μαζί με τον Διαμαντίδη, τον θεωρώ ίσως τον πλέον πολυσύνθετο PG. Ο άνθρωπος έπαιζε πάντοτε 40' και πέρα από την ηγετική του φυσιογνωμία, έκανε απλώς... τα πάντα. Σκόραρε, μάζευε ριμπάουντ, μοίραζε ασσίστ, έκλεβε, δεν έκανε λάθη και "έσβηνε", σχεδόν πάντα, τον καλύτερο αντίπαλο σκόρερ στις θέσεις 1-2. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ίσως να βλέπω έτσι τα πράγματα επειδή τυγχάνω και λάτρης της στατιστικής... smile.gif
Για αυτό είναι και ο τύπος του παίκτη που μου αρέσει περισσότερο. Ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης είναι ότι πλησιέστερο έχω δει στον Jurij Zdovc με επιπλέον φυσικά προσόντα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί "Άσσοι" που να είναι σε θέση να τελειώνουν σεζόν με Μ.Ο. σε ριμπάουντ και μπλοκ μεγαλύτερο και από αυτόν που έχουν 4άρια ή 5άρια.



a bullet for your head
QUOTE(Taz @ Jul 15 2009, 17:48 ) *
Καθώς αυτό είναι το πρώτο μου post, επιτρέψτε μου πρώτα να απευθύνω το χαιρετισμό μου σε όλους smile.gif
Σε ότι αφορά το θέμα του post... Μπορώ να πω ότι αν και βρέθηκα σε δίλημμα τελικά μεταξύ Διαμαντίδη και Zdovc, τελικά ψήφισα τον δεύτερο.
Είμαι φίλος του Ηρακλή (αχ... κολλήσαμε εκεί κάτω στην Α2, ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα...) και αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος που τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στους 2 αυτούς παίκτες.
Τον Zdovc πάντοτε τον εκτιμούσα ως παίκτη, αλλά καθιερώθηκε στην καρδιά και το μυαλό μου στις 2 εξαιρετικές χρονιές του Ηρακλή (πρώτα με παρτενέρ τον Donaldson και μετά με τον Berry, ως ξένοι της ομάδας), αν και δεν αναλώθηκε 100% στη θέση "1", λόγω της παρουσίας του Κακιούση.
Προσωπικά, μαζί με τον Διαμαντίδη, τον θεωρώ ίσως τον πλέον πολυσύνθετο PG. Ο άνθρωπος έπαιζε πάντοτε 40' και πέρα από την ηγετική του φυσιογνωμία, έκανε απλώς... τα πάντα. Σκόραρε, μάζευε ριμπάουντ, μοίραζε ασσίστ, έκλεβε, δεν έκανε λάθη και "έσβηνε", σχεδόν πάντα, τον καλύτερο αντίπαλο σκόρερ στις θέσεις 1-2. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ίσως να βλέπω έτσι τα πράγματα επειδή τυγχάνω και λάτρης της στατιστικής... smile.gif
Για αυτό είναι και ο τύπος του παίκτη που μου αρέσει περισσότερο. Ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης είναι ότι πλησιέστερο έχω δει στον Jurij Zdovc με επιπλέον φυσικά προσόντα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί "Άσσοι" που να είναι σε θέση να τελειώνουν σεζόν με Μ.Ο. σε ριμπάουντ και μπλοκ μεγαλύτερο και από αυτόν που έχουν 4άρια ή 5άρια.

Καλώς ηλθες λοιπον.. smile.gif
Πολυ καλη η επιλογη του Ζντοβτς.
Παντως για να ξερεις,αυτα τα poll ειναι πολλαπλης επιλογης..
Green Warrior
QUOTE(3d-razen @ Apr 21 2009, 09:50 ) *
Δε μπορω να φανταστω τι θα εβλεπαν τα ματια μας....
Δεν εκατσα να ψαξω ολα τα posts στο συγκεκριμενο topic,αλλα να ρωτησω ο Drazen γιατι δεν περιλαμβανεται στην λιστα με τους point guards?
τον εχετε στους SG?
Οσο για την ψηφο εδω:Διαμαντιδης...πιστευω οτι ειναι οτι πιο ολοκληρωμενο εχουμε δει σε αυτη τη θεση ποτε στην Ευρωπη!


Έλα ντε ασσοδυο θα μπορούσες να τον πεις καθαρό SG όχι, περισσότερο σε πλέυ μέικερ μου έφερνε. Πάντως και ο ίδιος είχε δηλώσει σε εκείνη τη γνωστή και...καταραμένη συνέντευξη στο Τρίποντο ότι θα ήθελε να παίζει με τον Γκάλη ώστε αυτός να του πασάρει και εκείνος να σκοράρει, δηλαδή μάλλον PG θα ήταν ο Σερβοκροάτης και SG o Ελληνοαμερικανός

Τώρα όσον αφορά τη συγκεκριμμένη λίστα πραγματικά δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε τουλάχιστον 4-5 κορυφαίους Ευρωαπίους παίκτες, αλλά λόγω συμπάθειας ψηφίζω Αλεξάντερ "Σάσα" Τζόρτζεβιτς 77.gif
Taz
QUOTE(a bullet for your head @ Jul 15 2009, 16:56 ) *
Καλώς ηλθες λοιπον.. smile.gif
Πολυ καλη η επιλογη του Ζντοβτς.
Παντως για να ξερεις,αυτα τα poll ειναι πολλαπλης επιλογης..



Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Θα το έχω υπόψη μου από δω και στο εξής. smile.gif
il postino
εγω επελεξα:

διαμαντιδη
παπαλουκα
ζντοβτς
σαρας
παρκερ

βασικα επρεπε να βαλω καλντερον αλλα δυστυχως την εριξα στο γαλλο.

διαμαντιδης - παπαλουκας και παλιοτερα ο ζντοβτς εδωσαν αλλη διασταση στη θεση του ποιντ. αυτο που κανει τα τελευταια χρονια στο νβα ο κιντ το κανουν εδω οι δικοι μας και παλιοτερα ο σλοβενος. αμυνα , ριμπαουντ , πασα και στο τελος, αν δεν υπαρχει αλλος, εκτελεση. εκαναν τη θεση του πλευ πολυσυνθετη και οδηγο για τα επομενα χρονια. με αυτους στο ποιντ , εχεις και δυαρι και τριαρι ταυτοχρονα!

ο σαρας ειναι σαρας, απο ολους της λιστας ισως η μεγαλυτερη προσωπικοτητα! στη μακαμπι ηταν θεος αλλα και στον παο φετος δικαιολογησε το ενδοξο παρελθον του και με το παραπανω!

ο παρκερ εχει καταφερει πολλα στο νβα και αυτο απο μονο του λογικα λεει παρα πολλα. εκει ομως επαιξε σεμια ομαδα , διπλα στον κορυφαιο της τελευταιας 15ετιας , για πολλους , παικτη. επαιξε σε μια ομαδα , οπου δεν υπηρχαν ποτε μεγαλες αλλαγες (ιδιος προπονητης επι χρονια). δικαιως ή αδικως , ο παρκερ επαιξε σε μια ομαδα οπου τον ευννοουσαν τα παντα. αν γινοταν trade ισως να μην ηταν τετοια η εξελιξη του. ολα αυτα υποθετικα. στην ευρωπη παντως οταν κατεβαινε με την εθνικη του , δεν εκανε τιποτα σπουδαιο , γιατι και το αλλον (νοβιτσκι) στο νβα τον βλεπαμε μονο αλλα οταν κατεβαινε με τη γερμανια εκανε θαυματα!

οποτε στη θεση του παρκερ θα εβαζα τον καλντερον! μεγαλο ποιντ , ηγετης πραγματικος , φοβερο σουτ , φοβερη πασα , δικαιως εχει σημαντικο χρονο συμμετοχης , εστω και σε μια μικρομεσαια ομαδα του νβα , και δικαιως ειναι ο βασικος και αναντικαστατος ποιντ της μεγαλης εθνικης ισπανιας!
il postino
εγω επελεξα:

διαμαντιδη
παπαλουκα
ζντοβτς
σαρας
παρκερ

βασικα επρεπε να βαλω καλντερον αλλα δυστυχως την εριξα στο γαλλο.

διαμαντιδης - παπαλουκας και παλιοτερα ο ζντοβτς εδωσαν αλλη διασταση στη θεση του ποιντ. αυτο που κανει τα τελευταια χρονια στο νβα ο κιντ το κανουν εδω οι δικοι μας και παλιοτερα ο σλοβενος. αμυνα , ριμπαουντ , πασα και στο τελος, αν δεν υπαρχει αλλος, εκτελεση. εκαναν τη θεση του πλευ πολυσυνθετη και οδηγο για τα επομενα χρονια. με αυτους στο ποιντ , εχεις και δυαρι και τριαρι ταυτοχρονα!

ο σαρας ειναι σαρας, απο ολους της λιστας ισως η μεγαλυτερη προσωπικοτητα! στη μακαμπι ηταν θεος αλλα και στον παο φετος δικαιολογησε το ενδοξο παρελθον του και με το παραπανω!

ο παρκερ εχει καταφερει πολλα στο νβα και αυτο απο μονο του λογικα λεει παρα πολλα. εκει ομως επαιξε σεμια ομαδα , διπλα στον κορυφαιο της τελευταιας 15ετιας , για πολλους , παικτη. επαιξε σε μια ομαδα , οπου δεν υπηρχαν ποτε μεγαλες αλλαγες (ιδιος προπονητης επι χρονια). δικαιως ή αδικως , ο παρκερ επαιξε σε μια ομαδα οπου τον ευννοουσαν τα παντα. αν γινοταν trade ισως να μην ηταν τετοια η εξελιξη του. ολα αυτα υποθετικα. στην ευρωπη παντως οταν κατεβαινε με την εθνικη του , δεν εκανε τιποτα σπουδαιο , γιατι και το αλλον (νοβιτσκι) στο νβα τον βλεπαμε μονο αλλα οταν κατεβαινε με τη γερμανια εκανε θαυματα!

οποτε στη θεση του παρκερ θα εβαζα τον καλντερον! μεγαλο ποιντ , ηγετης πραγματικος , φοβερο σουτ , φοβερη πασα , δικαιως εχει σημαντικο χρονο συμμετοχης , εστω και σε μια μικρομεσαια ομαδα του νβα , και δικαιως ειναι ο βασικος και αναντικαστατος ποιντ της μεγαλης εθνικης ισπανιας!
aegeansheed
QUOTE(ilpostino @ Aug 18 2009, 08:43 ) *
διαμαντιδης - παπαλουκας και παλιοτερα ο ζντοβτς εδωσαν αλλη διασταση στη θεση του ποιντ. αυτο που κανει τα τελευταια χρονια στο νβα ο κιντ το κανουν εδω οι δικοι μας και παλιοτερα ο σλοβενος. αμυνα , ριμπαουντ , πασα και στο τελος, αν δεν υπαρχει αλλος, εκτελεση. εκαναν τη θεση του πλευ πολυσυνθετη και οδηγο για τα επομενα χρονια. με αυτους στο ποιντ , εχεις και δυαρι και τριαρι ταυτοχρονα!


Αν και δεν είναι ο πιο flashy παίκτης που είδε το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι από τους παίκτες (δε βάζω άσσους) που βάζω πλέον ως πρότυπο αναφοράς σε μπασκετότυπα. Μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Είναι ο μοναδικός καθαρός guard που μπορώ να σκευτώ όσα χρόνια παρακολουθώ, που αν κλωνοποιούταν Χ 4 θα μπορούσε να φτιαχτεί πεντάδα ικανή να κοντράρει κανονική ομάδα στα ίσα. Mismatch για τα άλλα guard, αλληλοβοήθειες "Ben Wallace" στην άμυνα, αμυντικό ριμπάουντ πάνω από τη στεφάνη, δύναμη στα χέρια, αξιόπιστο μακρινό σουτ. Σταματάω γιατί τον υποτιμώ αναφέροντας λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του και με τρόπο που δεν τα αναδεικνύω όπως θα έπρεπε μάλλον! Τέτοια φυσικά σωματικά και αθλητικά προσόντα σε συνδυασμό με μπασκετική οξυδέρκεια δεν έχω δει σε πολλούς παίκτες. Ο τύπος θέλει ένα αφιέρωμα μόνος του!
Για την ακρίβεια δεν έχω δει άλλο guard να κανει τόσα πολλά πράγματα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση (με μοναδική εξαίρεση μάλλον το "ξανθό σκυλί"). Ο πιο πολυδιάστατος guard της εποχής μας και μεταξύ των κορυφαίων όλων των εποχών.

edit: Αξιομνημόνευτος και ο πρώτος γνωστός Sarunas, o αέρινος Marciulionis με καλή καριέρα στους Warriors και στην Εθνική του. Δε θα ξεχάσω την παιχνιδάρα του στον τελικό με τους Yugoslaβους στην Αθήνα για το Ευρωμπάσκετ toy 1995 (o τελικός βέβαια άνηκε εξελίχθηκε σε μονομαχία και ήττα του από τον Sasa Djordjevic!!!)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.