Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (u16-u17)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Highlow45
Ανοίγεις το φβ, βλέπεις εγκωμιαστικά άρθρα για Κωστόπουλο μετά την σημερινή του εμφάνιση....
Δεν λέω μας έδωσε την νίκη αλλά το next big thing δεν ειναι, μέτριος μπορει να γίνε ναι....
Τα ίδια και με Ρογκαβοπουλος, άντε μετά να παίξουν μπάσκετ τα παιδιά και να μην τρώμε 20αρες και 14ες θέσεις....
abovetherim
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα στο πρώτο μου ποστ, να πω μερικά πράγματα, ολίγον οff topic με αφορμή τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ που παρακολουθώ τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, άλλωστε η εθνική Παίδων είναι η τελευταία στη σειρά και μετά "καλό χειμώνα", του χρόνου θα ασχοληθούμε πάλι...
Οι περισσότεροι βάλλετε εναντίον των ομοσπονδιακών λες και αυτοί μέσα σε 20 μέρες το χρόνο, θα μάθουν τα παιδιά σας (γιατί οι περισσότεροι γονείς είστε) να παίζουν σωστά. Νομίζω λοιπόν ότι οι περισσότεροι, βλέπετε το δέντρο, αλλά χάνετε το δάσος…
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: είναι λάθος όλο το σύστημα που είναι δομημένο το ελληνικό μπάσκετ πρωτίστως σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό το σύστημα ενδεχομένως να ήταν επαρκές πριν από 5-10-20 χρόνια, όμως το μπάσκετ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που εμείς ως "ελληνική σχολή" όχι μόνο δεν αλλάζουμε, αλλά είχαμε -με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, είναι ο αρχιτέκτονας όλου αυτού του θαύματος που έβαλε το '87 το μπάσκετ στα σπίτια μας- τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη υπεύθυνο αναπτυξιακού! Η αναφορά ονομάτων παιδιών παρακάτω, είναι καθαρά τυχαία και σίγουρα καλοπροαίρετη.
Όσο ο Ρογκαβόπουλος, ο Σανδραμάνης, ο Κωστόπουλος ή ο Βησσαρίου παίρνουν στις ομάδες τους, 45 προσπάθειες γιατί ο στόχος είναι το αποτέλεσμα και η νίκη, θα προσπαθούν να κάνουν τα ίδια και στις εθνικές ομάδες, όμως εκεί ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά και το ποσοστό επιτυχίας των προσπαθειών κατεβαίνει δραματικά.
Όσο δεν ενθαρρύνουμε γκαρντ όπως ο Τσιρογιάννης, o Κουρτίδης, ο Πράπας, η ο Φίλλιος να σουτάρουν και να έχουν εμπιστοσύνη στο σουτ τους, τότε δεν θα αποκτήσουμε ποτέ αξιόπιστους σουτέρ.
Όσο έχουμε πλέι μέικερ όπως ο Παπαδάκης, ο Καράμπελας, ο Νικολαϊδης ή ο Κολοβέρος που το μόνο "δημιουργείν" που μαθαίνουν από τα 14 τους είναι πικ ν' ρολ, δεν θα έχουμε άλλο τρόπο επιθετικής έκφρασης.
Κι όσο έχουμε παίκτες όπως ο Καμπουρίδης ή ο Καλόγηρος, που ελλείψει άλλων τους βάζουμε να παίζουν ψηλοί με μοναδικό χαρακτηριστικό τη δύναμή τους, αλλά μόλις βγουν εκτός συνόρων διαπιστώνουμε και τα παιδιά και οι υπόλοιποι, ότι υπάρχουν ψηλότεροι ή δυνατότεροι ή πιο τεχνικοί αντίπαλοι ή και όλα αυτά μαζί, βλέπουμε τη "γύμνια" που έχουμε στις συγκεκριμένες θέσεις. Και ο απών από την Παίδων Καλλανιώτης, στην ίδια κατηγορία είναι.
Πρέπει λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε (όχι εμείς, οι υπεύθυνοι) τι θέλουμε ως ελληνικό μπάσκετ: παίκτες, ομάδες ή αποτέλεσμα; Ενδεχομένως δύο από τα τρία να συνδυάζονται όχι όμως και τα τρία. Ας μιλήσουμε με παραδείγματα. Ο Σανδραμάνης έχει ένα έμφυτο χαρακτηριστικό: να διεισδύει "τρυπώντας" κάθετα την αντίπαλη άμυνα. Σπάνιο χαρακτηριστικό στο "σεταρισμένο" low pace ελληνικό μπάσκετ και δεν λέει κανείς να του το κόψουμε. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τον κλείνουν τρεις και τέσσερις αντίπαλοι μέσα στη ρακέτα, ΠΡΕΠΕΙ να πασάρει. Αν δεν πασάρει, τέσσερις στις πέντε φορές, είναι πρόβλημα. Ούτε είπε κανείς να μην σουτάρει έξι τρίποντα ο Ρογκαβόπουλος σε κάθε ματς. Και οκτώ αν μπορεί, μαγκιά του, και ας πάρει και δύο τραβηγμένα. Δύο όμως τραβηγμένα, όχι δεκαπέντε! Το πρόβλημα και εδώ αρχίζει όταν αυτά τα 6-8 τρίποντα που πρέπει να πάρει, τα εκβιάζει και δεν βγαίνουν μέσα από ομαδική δουλειά, κίνηση και πάσες.
Ας πάμε στους ψηλούς: ο Βουλγαρόπουλος είναι 2.17 και έπαιξε φέτος, στα 18 του για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Πριν από δύο χρόνια, στα 16 του και με ύψος 2.12, ο Μανουσέλης τον έκοψε από την τότε Παίδων των 2000αρων με τη δικαιολογία ότι δεν είναι έτοιμος μπασκετικά, που ακόμα είναι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η εθνική Παίδων τότε υποβιβάστηκε τελικά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ερώτημα είναι, αν έπρεπε ο Βουλγαρόπουλος να πάει στη διοργάνωση με τη λογική του prospect κι όχι του έτοιμου παίκτη, αντί κάποιου άλλου…
Ας επιστρέψουμε λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα: στο τι πρέπει να κάνουμε ως ελληνικό μπάσκετ. Προσωπική γνώμη εκφράζω, λέω πως το φαντάζομαι εγώ. Αλλαγές εκ βάθρων.
Μέχρι τα 14 και την ηλικία των Παμπαίδων, προπόνηση μόνο στα βασικά: πάσα, τρίπλα, σουτ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, μόνο παιχνίδια για τα παιδιά, ΧΩΡΙΣ όμως βαθμολογίες και πρωταθλητές. Ειδικά για το επίπεδο, τζούνιορ, προμίνι και μίνι, στην επίθεση μόνο 1-1, συνεργασίες δύο και τριών παικτών και στην άμυνα, ξεκάθαρα προσωπική. ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ του παιχνιδιού στο ποστ και με πλάτη. Μόνο πρόσωπο στο καλάθι. Ο 12χρονος που είναι 1.85, ίσως και στα 15 του να είναι 1.87 το πολύ. Γιατί να χαθεί παίζοντας 5άρι; Και επίσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ συστημάτων! Κάθε φορά λοιπόν που ο διαιτητής θα βλέπει post up παιχνίδι ή θα ακούει οδηγίες "1, 2, 32, φανέλα, μελιτζάνα, μπλε, κόκκινο", να σταματάει τον αγώνα και να δίνει τη μπάλα στην άλλη ομάδα. Καλό θα ήταν επίσης στα υποχρεωτικά δεκάλεπτα ή οκτάλεπτα, όπου δεν υπάρχουν και αλλαγές να υπάρχει και εκ περιτροπής κατέβασμα της μπάλας από όλους. Υποχρεωτικά. Όπως γίνεται στο βόλεϊ με το σερβίς! Θέληση να υπάρχει από τους διοργανωτές, τη γραμματεία, τον διαιτητή και τους προπονητές φυσικά και όλα μπορούν να γίνουν. Το ότι δεν θα μετράει η νίκη ή η ήττα, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, του να μην προσπαθεί ο ένας προπονητής να "κλέψει" τον άλλον. Οι περισσότεροι από αυτούς τους περιορισμούς, θα καταργούνται σταδιακά τις δύο χρονιές των Παμπαίδων, εκτός από το μαν-του-μαν στην άμυνα.
Σε επίπεδο Παίδων και Εφήβων: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των προνομίων για είσοδο σε σχολές. Ακόμα και στα ΤΕΦΑΑ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά όλα αυτά, τα "κίνητρα" οδηγούν στη δημιουργία ομάδων-εκτρωμάτων για μια σεζόν με στόχο αποκλειστικά το πρωτάθλημα. Προσωπικά, αν ήθελα πραγματικά βαθιά τομή θα καταργούσα και το Πανελλήνιο Παίδων.
Όλα ελεύθερα από το Εφηβικό και μετά και Πανελλήνιο Εφήβων με 8 ομάδες ή και με 10 ομάδες ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση με έξι όπως γίνεται τώρα. Και πάλι, χωρίς προνόμια για τους νικητές.
Τέλος, από το Εφηβικό και μετά και εφόσον ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί όπως φαίνεται τόσα χρόνια να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα της προκοπής, με τις ομάδες τις Α1 για U-20, όπως γίνεται στη Σούπερλιγκα στο ποδόσφαιρο οι επιλογές είναι δύο: η πρώτη, ένα κοινό πρωτάθλημα U-20 για ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ (με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Δούκα, Περιστέρι, Πανιώνιο, Ίκαρο, Πρωτέα, Ολυμπιακό και όποιον άλλο ενδιαφέρεται) και κάτι αντίστοιχο στη Βόρεια Ελλάδα με την ΕΚΑΣΘ (Άρης, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, Μαντουλίδης, κλπ) και 1-2 γειτονικές Ενώσεις σε απόσταση 1-1,5 ώρας με πούλμαν (με ομάδες από Σέρρες, Κατερίνη, Bέροια, ως και Καβάλα ενδεχομένως κλπ). Η δεύτερη επιλογή, είναι η δημιουργία θυγατρικών ομάδων, δηλαδή Ολυμπιακός Β' ή Παναθηναϊκός Β' κλπ, που θα παίζουν στα πρωταθλήματα Α2 ή Β' εθνικής εκτός συναγωνισμού, δηλαδή εκτός ανόδου ή υποβιβασμού. Αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοιο γίνεται στην Ισπανία. Πόσες είναι οι ομάδες που μπορούν να το υποστηρίξουν; Ας μοιραστούν στις δύο επόμενες -μετά την Α1- εθνικές κατηγορίες. Μια εναλλακτική θα ήταν ενδεχομένως και οι ομάδες-δορυφόροι. Ας πάρει πχ η ΑΕΚ υπό τη σκέπη της το Μαρούσι, που χρησιμοποιεί και το γήπεδό του κιόλας βάσει συμφωνίας, και ας βάλει δικό της προπονητή ώστε να έχει δικό της προπονητικό πρόγραμμα για να μπορούν ο Μωραϊτης, ο Τσαλμπούρης, ο Σκουλίδας, ο Χατζηδάκης, ο Ρογκαβόπουλος κλπ να παίζουν εκεί και να έχει η ομάδα και την απόλυτη επίβλεψη της προόδου των αθλητών της. Νομίζω κάτι αντίστοιχο επιχειρεί να κάνε φέτος άτυπα το Περιστέρι με τη Δάφνη Δαφνίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε επένδυση δείχνει μάταια, όπως φαίνεται και από τις πορείες των Χαραλαμπόπουλου, Λούντζη, Κόνιαρη κλπ.
Και κάτι τελευταίο, με αφορμή τα τελευταία δύο χρόνια τη σύσταση εθνικής U-14. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό τα παιδιά από τα 14 τους ως τα 18 τους (μιλάμε για ανήλικα παιδιά, άσχετα αν είναι δύο μέτρα ο καθένας και δεν τα βλέπουμε έτσι εμείς. Δεν παύουν να είναι ακόμα παιδιά…) αλλά και μετά όσα συνεχίσουν το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, να κάνουν μάξιμουμ διακοπές 15-20 μέρες το καλοκαίρι και κάποια και λιγότερο, εξαιτίας των συνεχών υποχρεώσεων σε ομάδες και εθνικές. Νομίζω ότι απλά δεν είναι κανονικό… Αλλά εδώ μπαίνει η παράνοια των γονιών και των παρατρεχάμενων για να παίξουν τα καμάρια τους από τα 14 τους με τη γαλανόλευκη. Άγνοια ή ματαιοδοξία. Αυτά. Συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές σεντόνι αλλά και το off-topic.
wike side
Πολύ κακή φουρνιά οι 2002.
tiramolas111
QUOTE (Kostasbvb @ Aug 10 2018, 17:25 ) *
Ρε παιδιά τι ποσοστά είναι αυτά? Αυτοί είναι οι καλύτεροι 2002 της Ελλάδας και με μια αντίπαλο εντελώς χάλια μπασκετικα!!!!!! Καλά και ζώνη άμυνα για να κερδίσεις τους Γερμανούς!!! Όσο για το σχόλιο για κωστοπουλο συμφωνώ απόλυτα!! Τι ασυλία είναι αυτή και γιατί δεν υπάρχει η ίδια ασυλία στον πραπα για παράδειγμα!!!!!!!



και που να δεις φετος που πηγε στο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΙ σφυριγαματα θα παρει ο κωστοπουλος ο οποιος για μενα
αν δεν εχει ανοιχτο γηπεδο να τρεξη δεν μπορει με τιποτα να παιξει.σε σετ παιχνιδι ειναι χαμενος.
μην ξεχνατε πως η ομαδα που κερδισε το πανελληνιο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
σε αυτη την εθνικη δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ.ΟΥΤΕ ΤΟΝ mvp ΓΙΩΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΚΑΛΛΑΝΙΩΤΗ
KingCrimson
H ομαδα μπορει να επαιξε πολυ ασχημα , αλλα επαιξε με δυναμη και παθος, πραγμα σπανιο.. για μικρες εθνικες και εχει καποια παιδια που ειναι καλοι παικτες
Οσο για την καλτιλα που λενε καποιοι............ εχω να πω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα δε θιξαμε καποιο παιδι αλλα ειπαμε για τη δομη της ομαδας και το τροπο παιχνιδιου, καλως ή κακως αυτα ισχυουν, τι να κανουμε τωρα?
Συγνωμη που δεν ασχολουμαστε με τις κοκκινες και πρασινες μεταγραφές για να μαστε in..
Hip
QUOTE (tiramolas111 @ Aug 10 2018, 19:48 ) *
και που να δεις φετος που πηγε στο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΙ σφυριγαματα θα παρει ο κωστοπουλος ο οποιος για μενα
αν δεν εχει ανοιχτο γηπεδο να τρεξη δεν μπορει με τιποτα να παιξει.σε σετ παιχνιδι ειναι χαμενος.
μην ξεχνατε πως η ομαδα που κερδισε το πανελληνιο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
σε αυτη την εθνικη δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ.ΟΥΤΕ ΤΟΝ mvp ΓΙΩΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΚΑΛΛΑΝΙΩΤΗ

Το θεμα ειναι πως ο ψηλος δεν ειναι καν ψηλος (κατω απ τα δυο μετρα) αν και για μενα θα μπορουσε να ηταν στην 12αδα γιατι τουλαχιστον ηξερε την θεση και ειχε την δυναμη και ο Γιωτης ειναι ιδιο φορματ με αλλους 4-5 παιχτες σ αυτη την ομαδα. Δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν καλυτερος απ αυτους ή θα προσφερε κατι που δεν εχει η ομαδα.
Για τον Κωστοπουλο θα δειξει ο καιρος. Σημερα ηταν ενας παιχτης με 2/12 σουτ που εβαλε το κρισιμο 13ο. Μεχρι εκει.
fairbasket
QUOTE (tiramolas111 @ Aug 10 2018, 19:48 ) *
και που να δεις φετος που πηγε στο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΙ σφυριγαματα θα παρει ο κωστοπουλος ο οποιος για μενα
αν δεν εχει ανοιχτο γηπεδο να τρεξη δεν μπορει με τιποτα να παιξει.σε σετ παιχνιδι ειναι χαμενος.
μην ξεχνατε πως η ομαδα που κερδισε το πανελληνιο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
σε αυτη την εθνικη δεν εχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ.ΟΥΤΕ ΤΟΝ mvp ΓΙΩΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΚΑΛΛΑΝΙΩΤΗ

Ο ΠΑΟ δεν έχει κάποιον παίκτη, αναρωτήθηκες μήπως ο ΠΑΟ ήταν μια πλήρης ομάδα , καλογυμνασμένη με 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και όχι σταρ? Τα παιδιά που βρίσκονται στην Εθνική δικαίως βρίσκονται εκεί, πλήν κάνα - δυο(χάρες βλέπεις).

QUOTE (abovetherim @ Aug 10 2018, 18:13 ) *
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα στο πρώτο μου ποστ, να πω μερικά πράγματα, ολίγον οff topic με αφορμή τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ που παρακολουθώ τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, άλλωστε η εθνική Παίδων είναι η τελευταία στη σειρά και μετά "καλό χειμώνα", του χρόνου θα ασχοληθούμε πάλι...
Οι περισσότεροι βάλλετε εναντίον των ομοσπονδιακών λες και αυτοί μέσα σε 20 μέρες το χρόνο, θα μάθουν τα παιδιά σας (γιατί οι περισσότεροι γονείς είστε) να παίζουν σωστά. Νομίζω λοιπόν ότι οι περισσότεροι, βλέπετε το δέντρο, αλλά χάνετε το δάσος…
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: είναι λάθος όλο το σύστημα που είναι δομημένο το ελληνικό μπάσκετ πρωτίστως σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό το σύστημα ενδεχομένως να ήταν επαρκές πριν από 5-10-20 χρόνια, όμως το μπάσκετ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που εμείς ως "ελληνική σχολή" όχι μόνο δεν αλλάζουμε, αλλά είχαμε -με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του, είναι ο αρχιτέκτονας όλου αυτού του θαύματος που έβαλε το '87 το μπάσκετ στα σπίτια μας- τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη υπεύθυνο αναπτυξιακού! Η αναφορά ονομάτων παιδιών παρακάτω, είναι καθαρά τυχαία και σίγουρα καλοπροαίρετη.
Όσο ο Ρογκαβόπουλος, ο Σανδραμάνης, ο Κωστόπουλος ή ο Βησσαρίου παίρνουν στις ομάδες τους, 45 προσπάθειες γιατί ο στόχος είναι το αποτέλεσμα και η νίκη, θα προσπαθούν να κάνουν τα ίδια και στις εθνικές ομάδες, όμως εκεί ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά και το ποσοστό επιτυχίας των προσπαθειών κατεβαίνει δραματικά.
Όσο δεν ενθαρρύνουμε γκαρντ όπως ο Τσιρογιάννης, o Κουρτίδης, ο Πράπας, η ο Φίλλιος να σουτάρουν και να έχουν εμπιστοσύνη στο σουτ τους, τότε δεν θα αποκτήσουμε ποτέ αξιόπιστους σουτέρ.
Όσο έχουμε πλέι μέικερ όπως ο Παπαδάκης, ο Καράμπελας, ο Νικολαϊδης ή ο Κολοβέρος που το μόνο "δημιουργείν" που μαθαίνουν από τα 14 τους είναι πικ ν' ρολ, δεν θα έχουμε άλλο τρόπο επιθετικής έκφρασης.
Κι όσο έχουμε παίκτες όπως ο Καμπουρίδης ή ο Καλόγηρος, που ελλείψει άλλων τους βάζουμε να παίζουν ψηλοί με μοναδικό χαρακτηριστικό τη δύναμή τους, αλλά μόλις βγουν εκτός συνόρων διαπιστώνουμε και τα παιδιά και οι υπόλοιποι, ότι υπάρχουν ψηλότεροι ή δυνατότεροι ή πιο τεχνικοί αντίπαλοι ή και όλα αυτά μαζί, βλέπουμε τη "γύμνια" που έχουμε στις συγκεκριμένες θέσεις. Και ο απών από την Παίδων Καλλανιώτης, στην ίδια κατηγορία είναι.
Πρέπει λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε (όχι εμείς, οι υπεύθυνοι) τι θέλουμε ως ελληνικό μπάσκετ: παίκτες, ομάδες ή αποτέλεσμα; Ενδεχομένως δύο από τα τρία να συνδυάζονται όχι όμως και τα τρία. Ας μιλήσουμε με παραδείγματα. Ο Σανδραμάνης έχει ένα έμφυτο χαρακτηριστικό: να διεισδύει "τρυπώντας" κάθετα την αντίπαλη άμυνα. Σπάνιο χαρακτηριστικό στο "σεταρισμένο" low pace ελληνικό μπάσκετ και δεν λέει κανείς να του το κόψουμε. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τον κλείνουν τρεις και τέσσερις αντίπαλοι μέσα στη ρακέτα, ΠΡΕΠΕΙ να πασάρει. Αν δεν πασάρει, τέσσερις στις πέντε φορές, είναι πρόβλημα. Ούτε είπε κανείς να μην σουτάρει έξι τρίποντα ο Ρογκαβόπουλος σε κάθε ματς. Και οκτώ αν μπορεί, μαγκιά του, και ας πάρει και δύο τραβηγμένα. Δύο όμως τραβηγμένα, όχι δεκαπέντε! Το πρόβλημα και εδώ αρχίζει όταν αυτά τα 6-8 τρίποντα που πρέπει να πάρει, τα εκβιάζει και δεν βγαίνουν μέσα από ομαδική δουλειά, κίνηση και πάσες.
Ας πάμε στους ψηλούς: ο Βουλγαρόπουλος είναι 2.17 και έπαιξε φέτος, στα 18 του για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Πριν από δύο χρόνια, στα 16 του και με ύψος 2.12, ο Μανουσέλης τον έκοψε από την τότε Παίδων των 2000αρων με τη δικαιολογία ότι δεν είναι έτοιμος μπασκετικά, που ακόμα είναι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η εθνική Παίδων τότε υποβιβάστηκε τελικά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ερώτημα είναι, αν έπρεπε ο Βουλγαρόπουλος να πάει στη διοργάνωση με τη λογική του prospect κι όχι του έτοιμου παίκτη, αντί κάποιου άλλου…
Ας επιστρέψουμε λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα: στο τι πρέπει να κάνουμε ως ελληνικό μπάσκετ. Προσωπική γνώμη εκφράζω, λέω πως το φαντάζομαι εγώ. Αλλαγές εκ βάθρων.
Μέχρι τα 14 και την ηλικία των Παμπαίδων, προπόνηση μόνο στα βασικά: πάσα, τρίπλα, σουτ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, μόνο παιχνίδια για τα παιδιά, ΧΩΡΙΣ όμως βαθμολογίες και πρωταθλητές. Ειδικά για το επίπεδο, τζούνιορ, προμίνι και μίνι, στην επίθεση μόνο 1-1, συνεργασίες δύο και τριών παικτών και στην άμυνα, ξεκάθαρα προσωπική. ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ του παιχνιδιού στο ποστ και με πλάτη. Μόνο πρόσωπο στο καλάθι. Ο 12χρονος που είναι 1.85, ίσως και στα 15 του να είναι 1.87 το πολύ. Γιατί να χαθεί παίζοντας 5άρι; Και επίσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ συστημάτων! Κάθε φορά λοιπόν που ο διαιτητής θα βλέπει post up παιχνίδι ή θα ακούει οδηγίες "1, 2, 32, φανέλα, μελιτζάνα, μπλε, κόκκινο", να σταματάει τον αγώνα και να δίνει τη μπάλα στην άλλη ομάδα. Καλό θα ήταν επίσης στα υποχρεωτικά δεκάλεπτα ή οκτάλεπτα, όπου δεν υπάρχουν και αλλαγές να υπάρχει και εκ περιτροπής κατέβασμα της μπάλας από όλους. Υποχρεωτικά. Όπως γίνεται στο βόλεϊ με το σερβίς! Θέληση να υπάρχει από τους διοργανωτές, τη γραμματεία, τον διαιτητή και τους προπονητές φυσικά και όλα μπορούν να γίνουν. Το ότι δεν θα μετράει η νίκη ή η ήττα, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, του να μην προσπαθεί ο ένας προπονητής να "κλέψει" τον άλλον. Οι περισσότεροι από αυτούς τους περιορισμούς, θα καταργούνται σταδιακά τις δύο χρονιές των Παμπαίδων, εκτός από το μαν-του-μαν στην άμυνα.
Σε επίπεδο Παίδων και Εφήβων: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των προνομίων για είσοδο σε σχολές. Ακόμα και στα ΤΕΦΑΑ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά όλα αυτά, τα "κίνητρα" οδηγούν στη δημιουργία ομάδων-εκτρωμάτων για μια σεζόν με στόχο αποκλειστικά το πρωτάθλημα. Προσωπικά, αν ήθελα πραγματικά βαθιά τομή θα καταργούσα και το Πανελλήνιο Παίδων.
Όλα ελεύθερα από το Εφηβικό και μετά και Πανελλήνιο Εφήβων με 8 ομάδες ή και με 10 ομάδες ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση με έξι όπως γίνεται τώρα. Και πάλι, χωρίς προνόμια για τους νικητές.
Τέλος, από το Εφηβικό και μετά και εφόσον ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί όπως φαίνεται τόσα χρόνια να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα της προκοπής, με τις ομάδες τις Α1 για U-20, όπως γίνεται στη Σούπερλιγκα στο ποδόσφαιρο οι επιλογές είναι δύο: η πρώτη, ένα κοινό πρωτάθλημα U-20 για ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ (με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Δούκα, Περιστέρι, Πανιώνιο, Ίκαρο, Πρωτέα, Ολυμπιακό και όποιον άλλο ενδιαφέρεται) και κάτι αντίστοιχο στη Βόρεια Ελλάδα με την ΕΚΑΣΘ (Άρης, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, Μαντουλίδης, κλπ) και 1-2 γειτονικές Ενώσεις σε απόσταση 1-1,5 ώρας με πούλμαν (με ομάδες από Σέρρες, Κατερίνη, Bέροια, ως και Καβάλα ενδεχομένως κλπ). Η δεύτερη επιλογή, είναι η δημιουργία θυγατρικών ομάδων, δηλαδή Ολυμπιακός Β' ή Παναθηναϊκός Β' κλπ, που θα παίζουν στα πρωταθλήματα Α2 ή Β' εθνικής εκτός συναγωνισμού, δηλαδή εκτός ανόδου ή υποβιβασμού. Αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοιο γίνεται στην Ισπανία. Πόσες είναι οι ομάδες που μπορούν να το υποστηρίξουν; Ας μοιραστούν στις δύο επόμενες -μετά την Α1- εθνικές κατηγορίες. Μια εναλλακτική θα ήταν ενδεχομένως και οι ομάδες-δορυφόροι. Ας πάρει πχ η ΑΕΚ υπό τη σκέπη της το Μαρούσι, που χρησιμοποιεί και το γήπεδό του κιόλας βάσει συμφωνίας, και ας βάλει δικό της προπονητή ώστε να έχει δικό της προπονητικό πρόγραμμα για να μπορούν ο Μωραϊτης, ο Τσαλμπούρης, ο Σκουλίδας, ο Χατζηδάκης, ο Ρογκαβόπουλος κλπ να παίζουν εκεί και να έχει η ομάδα και την απόλυτη επίβλεψη της προόδου των αθλητών της. Νομίζω κάτι αντίστοιχο επιχειρεί να κάνε φέτος άτυπα το Περιστέρι με τη Δάφνη Δαφνίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε επένδυση δείχνει μάταια, όπως φαίνεται και από τις πορείες των Χαραλαμπόπουλου, Λούντζη, Κόνιαρη κλπ.
Και κάτι τελευταίο, με αφορμή τα τελευταία δύο χρόνια τη σύσταση εθνικής U-14. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό τα παιδιά από τα 14 τους ως τα 18 τους (μιλάμε για ανήλικα παιδιά, άσχετα αν είναι δύο μέτρα ο καθένας και δεν τα βλέπουμε έτσι εμείς. Δεν παύουν να είναι ακόμα παιδιά…) αλλά και μετά όσα συνεχίσουν το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, να κάνουν μάξιμουμ διακοπές 15-20 μέρες το καλοκαίρι και κάποια και λιγότερο, εξαιτίας των συνεχών υποχρεώσεων σε ομάδες και εθνικές. Νομίζω ότι απλά δεν είναι κανονικό… Αλλά εδώ μπαίνει η παράνοια των γονιών και των παρατρεχάμενων για να παίξουν τα καμάρια τους από τα 14 τους με τη γαλανόλευκη. Άγνοια ή ματαιοδοξία. Αυτά. Συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές σεντόνι αλλά και το off-topic.

Για να συμπληρώσω, ουδείς από τα μεγάλα ταλέντα δεν έφυγε σε κολλέγιο.Πάντως βλέπουμε και απάτες τύπου Γκαρούμπα, από "προηγμένες"χώρες.
polykos
QUOTE(taselen @ Aug 10 2018, 16:58 ) *
Κοουτς της γερμανίας είναι ο φεμερλινγκ;

Τον Αυγουστο του 14, ομάδες του Πανιωνίου είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά που διοργάνωσε η Μπάμπεργκ, έφηβοι(97-98), παίδες 99 και οι 2001-02. Θυμάμαι Πάτρικ Φέμερλιγκ προπονητή των παίδων της Μπάγερν. Θυμάμαι έναν εκνευρισμό που τον διακατείχε. Δεν έπρεπε, αφού αντιμετώπιζε την ομάδα με προπονητή το Νίκο Κοψιά, που εκεί ξεκίναγε ένα περίφημο 36-0 νικών(χρονιά 14-15) και πολύ καλου μπάσκετ.
Άρης
QUOTE (wike side @ Aug 10 2018, 19:38 ) *
Πολύ κακή φουρνιά οι 2002.


Είδα το παιχνίδι με τη Γερμανία. Διαπίστωσα με λύπη ότι η λέξη "πάσα" δεν υπάρχει στο μυαλό των παιδιών μας. Και εντάξει τα παιδιά μεταφέρουν τις παθογένειες που προκύπτουν στα σωματεία τους. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές κάνουν κάτι τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ή και αυτοί με τη σειρά τους επικυρώνουν το "κολοκοτρονεϊκο" μπάσκετ?
BasketZilla
Αν οι Ισπανοί κέρδισαν τόσο εύκολα μια από τις καλές ομάδες του τουρνουά , και εντός έδρας συν του ότι έχασαν με τραυματισμό λίγο πριν ξεκινήσει το U16 τον δεύτερο καλύτερο ψηλό τους τον Ruben Lopez , δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούν να χάσουν το χρυσό μετάλλιο.

Ίσως μόνο η Γαλλία με την αθλητικότητα της και το καλό δίδυμο που έχει στην frontline της , Moussa Diabate & Daniel Batcho, να μπορεί να τους κοντράρει ειδικά ανευ Ruben Lopez.

Οι Τούρκοι έκαναν χθες την μινι έκπληξη κερδίζοντας το φαβορί Κροατία.

Με λίγα λόγια για δαυτους.

Έχουν μια τριάδα αψηλών με εμφάνιση πορτιέρη club των 90s , Alperen Sengun - Furkan Haltali - Adem Bona (Νιγηριανός τούτος δω) που δεν είναι τοπ prospect για το μέλλον αλλά στο παρόν μπορούν να δείρουν 2-3 ισοϋψής συνομηλίκους τους μαζί.

Τρίποντα δεν πολυβάζουν και αυτό θα είναι μια πολύ κρίσιμη παράμετρος στο σημερινό παιχνίδι.

Και τέλος όπως κάθε Τουρκική μικρή Εθνική πιέζουν στα όρια του φάουλ στην περιφέρεια. Θα δούμε φυσικά και full court press από τους Γαλοπουλάδες.

Δηλαδής Ξύλο - Πίεση - Τούβλιασμα.

Αν τουβλιάσουν όπως συνήθως τότες μπορούμε να κερδίσουμε. Αν όχι φαβορί είναι τα Τούρκα.

Στα φιλικά τους κερδίσαμε πάντως, αν αυτό σημαίνει κάτι.

Υ.Γ. Δεν μου πολυάρεσε γενικώς το επίπεδο χθες στην πρεμιέρα του U16.
Ίσως να έφταιγε βέβαια και το πανάθλιο stream από το Νοβισαντ biggrin.gif
Γενικά οι 2002 δεν φαίνεται να έχουν καποιο mega star για το μέλλον.
Ο Γκαρουμπά φυσικά δεν πιάνει.

Το Ασιατικό U18 που γίνεται παράλληλα είναι σαφέσταστα πιο fun to watch tongue.gif
Σε λίγο θα γίνει και ο ''Ευρωπαικός'' του τελικός Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία.
Hip
Αλλη εικονα σημερα. Πολυφωνια, ευστοχια, καλη αμυνα με πιεση στην περιφερεια και υπομονη στην επιθεση και σωστες
επιλογες. Βεβαια 24 βολες σε ενα ημιχρονο, ειναι μπολικες. smile.gif
mpek
QUOTE (abovetherim @ Aug 10 2018, 18:13 ) *
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα στο πρώτο μου ποστ, να πω μερικά πράγματα, ολίγον οff topic με αφορμή τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ που παρακολουθώ τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, άλλωστε η εθνική Παίδων είναι η τελευταία στη σειρά και μετά "καλό χειμώνα", του χρόνου θα ασχοληθούμε πάλι...
Οι περισσότεροι βάλλετε εναντίον των ομοσπονδιακών λες και αυτοί μέσα σε 20 μέρες το χρόνο, θα μάθουν τα παιδιά σας (γιατί οι περισσότεροι γονείς είστε) να παίζουν σωστά. Νομίζω λοιπόν ότι οι περισσότεροι, βλέπετε το δέντρο, αλλά χάνετε το δάσος ...

Ποιος είσαι εσύ ρε μεγάλε ! Συμφωνώ απόλυτα με δύο προσθήκες:
Μαζί με όλα όσα γράφεις, επιπρόσθετα δραστική μείωση (τουλαχιστον στο 1/3 ) των σωματείων.
Επίσης εντάξει στη συνεργασία σωματείων όπως ΑΕΚ Μαρούσι . Πρέπει όμως να υπάρχει κάποιος τεχνικός υπεύθυνος που θα καθορίσει τους στόχους σε κάθε παιδί, πως θα επιτευχθούν και να μετράει την πρόοδο και να τραβάει αυτιά όταν δεν υπάρχει πρόοδος. Γιατί αν πάει ο Αρνόκουρος από Περιστέρι σε Δάφνη, υπάρχει λέτε κάποιο σχέδιο για την ανάπτυξη του ; smiley.gif
Κατά τα λοιπά απολύτως σύμφωνος.
Gkos
Χάσαμε.
Περαστικά σε Κωστόπουλο που αποχώρησε τραυματιας στο 39' ,μάλλον διάσειση.
BasketZilla
Οτι εκαναν στο 4ο δεκαλεπτο χθες με τους Κροατες, το εκαναν και σε εμας σημερις.

Γενικα ειχαν καλυτερη ομαδα και δικαια νικησαν.

Το ζητουμενο ειναι να μην βγουμε τεταρτοι.

Και φυσικα να ειναι καλα ο Κωστοπουλος, καθως η υγεια ειναι παντοτε πανω απο ολα.

Αυριο παλι στις επτα και τεταρτο με την Κροατια.
Gkos
Ντάξει δεν φανηκε κατι πολυ σοβαρο,αν και αυριο πιστευω θα μεινει εκτος προληπτικα.
Με ποιον ομιλο βρισκουμε στα χιαστι ψηλε ;
BasketZilla
Με τον Δου Όμιλο

Γαλλία - Ιταλία - Εσθονία - Γεωργίσ

Με την Γεωργία περνάς σχετικά εύκολα, Ιταλία-Εσθονία είναι πάνω κάτω στα ίδια, ενώ με την Γαλλία είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Βέβαια και η τρίτη θέση οδηγεί πάνω στην Ισπανία στα προημιτελικά αλλά αυτή η Ελληνική ομάδα δεν είναι για τετράδα έτσι κι αλλιώς.

Κάπου στην μέση είναι η δυναμικότητα μας.

Υ.Γ. Σήμερις παίξαμε έξυπνα και είναι νομίζω εμφανές ότι η Παίδων έχει αρκετά καλύτερη υποστήριξη από τον πάγκο από τους κακόμοιρους Έφηβους.

Αυτός ο Τούρκος ο Σεζγκουν πόσα στοίχισε στους γονείς του σε φαι για να γίνει έτσι ; biggrin.gif
Gkos
Μπας και εριξες καμια ματια στο ματσακι του Ισραηλ(ντερμπακι και δαυτο) να δεις τον Levv ?
BasketZilla
Περίμενα ότι παιδί 16 χρονών και 215 θα έτρεχε σαν γιαγιά με πι αλλά περιέργως το τρέχει το γήπεδο μια χαρά.

Ξέρει και μπασκετάκι, έχει και μεγάλα χέρια και ρίχνει και ταπίδια.

Τον είδα χθες με την Σλοβενία.
Gkos
Κατοικος Ισπανιας απο τον Σεπτεμβρη..
abovetherim
QUOTE (mpek @ Aug 11 2018, 16:11 ) *
Ποιος είσαι εσύ ρε μεγάλε ! Συμφωνώ απόλυτα με δύο προσθήκες:
Μαζί με όλα όσα γράφεις, επιπρόσθετα δραστική μείωση (τουλαχιστον στο 1/3 ) των σωματείων.
Επίσης εντάξει στη συνεργασία σωματείων όπως ΑΕΚ Μαρούσι . Πρέπει όμως να υπάρχει κάποιος τεχνικός υπεύθυνος που θα καθορίσει τους στόχους σε κάθε παιδί, πως θα επιτευχθούν και να μετράει την πρόοδο και να τραβάει αυτιά όταν δεν υπάρχει πρόοδος. Γιατί αν πάει ο Αρνόκουρος από Περιστέρι σε Δάφνη, υπάρχει λέτε κάποιο σχέδιο για την ανάπτυξη του ; smiley.gif
Κατά τα λοιπά απολύτως σύμφωνος.


Απλές σκέψεις είναι, νομίζω τις κάνουμε όλοι μας. Στη μείωση των σωματείων που λες, συμφωνώ, όμως πρέπει να δούμε και το κομμάτι του αθλητισμού και όχι του πρωταθλητισμού. Εμείς συζητάμε για το πως θα είμαστε ως ελληνικό μπάσκετ πιο ανταγωνιστικοί διεθνώς, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα παιδιά μικρά και μεγάλα που παίζουν απλά για να αθληθούν και θα γυμναστούν. Δεν ξέρω πως μπορεί να ισορροπήσει αυτό, δεν είμαι ειδικός.
Για τη συνεργασία των σωματείων, το έγραψα νομίζω, με προπονητή επιλογής και προπονητικό πρόγραμμα ξεκάθαρο και σαφές. Στο παράδειγμα της Δάφνης έχεις δίκιο, έχει λογική μόνο αν υπάρχει στόχευση στο πως θα χρησιμοποιηθεί το παιδί.
stefkorner
Ουσμάν Γκαρούμπα: Το νέο... παιδί - θαύμα της Ευρώπης!

να δουμε τι αλλο θεικο εχει να μας παρουσιασει αυτη η Ρεαλ...
Gkos
Χάσαμε 83-71 εύκολα από τους Κροάτες.Το πόσό δεν μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η εθνική μας(και στις δυο πλευρές του παρκέ) δεν λέγεται.


Spectator
Δυστυχως τα πράγματα δεν πάνε καλά...αμα έχεις κοντή ομάδα το κάνεις οπως και η
Λιθουανία. Δεν φτάνει μόνο η πιεστική αμυνα στην μπάλα και ο αιφνιδιασμός αλλα χρειάζεται και να βγαζεις γρήγορα σουτ με καλές προϋποθέσεις και να το βαλεις το τρίποντο. Οι Λιθουανοι με 39.4% πρώτοι, εμεις μην το ρωτάτε...Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η ομάδα αποτελείται από παίχτες που υποτίθεται οτι το έχουν
το σουτ. Φαίνεται όμως ότι αυτή η υπόθεση βασίζεται στις συμμετοχές τους στα σούπερ
ντούπερ ανταγωνιστικά τοπικά, όπου αν βρούμε δυνατό παιδί πάνω από 1.95 το βάζουμε πεντάρι με πλάτη στο καλάθι...
storm2
Κροατια - Ελλαδα 71-83 (18/24 βολες, 22/58 δίποντα, 3/20 τριποντα). Δεκάλεπτα: 18-23, 33-45, 53-63, 71-83.

Εχοντας την τριτη θεση του Γ ομιλου επομενος αντιπαλος ειναι η Εσθονια. Ο αγωνας ειναι νοκ αουτ. Οπως και να εχει και ανεξαρτητα απο τις προσδοκιες που υπαρχουν, αξιζει ενα μπραβο στα παιδια για την προσπαθεια που καταβαλλουν.

Σκορερς στο http://www.basket.gr/eidhseis/8722-paidon-...a-kroatia-71-83
polykos
QUOTE(Gkos @ Aug 12 2018, 21:12 ) *
Χάσαμε 83-71 εύκολα από τους Κροάτες.Το πόσό δεν μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η εθνική μας(και στις δυο πλευρές του παρκέ) δεν λέγεται.

Για να σου αρέσει ή οχι κάτι πρέπει να το καταλαβαίνεις. Εγώ λοιπόν δεν το καταλαβαίνω τι παίζουμε. Ολες οι εθνικές απλά ταξιδεύουν και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και παίζουμε κάτι.....
Kostasbvb
Όχι ρε παιδιά μια χαρά είναι τα παιδιά!!!! Αλλά πες τε μου ποιος από αυτούς είναι σουτερ?
taselen
QUOTE (Kostasbvb @ Aug 12 2018, 22:17 ) *
Όχι ρε παιδιά μια χαρά είναι τα παιδιά!!!! Αλλά πες τε μου ποιος από αυτούς είναι σουτερ?


Σουτερ δεν υπάρχει.

Το παιδί απο τη θεσσαλονίκη πως σας φαινεται; Άξιζε τελικά να είναι ή όχι;
KingCrimson
καλα τωρα αυτό δεν υπαρχει, να στηρίζεσαι σε U16 στα σουτ ....... γελανε μεχρι και τα διχτακια
Gkos
Ήττα από την Κροατία, τρίτη στον όμιλο και συνεχίζει η Εθνική Παίδων. Ο Βασίλης Καραμανλής και οι συμπαίκτες του γνωρίζουν όμως πολύ καλά πως θα πρέπει να εστιάσουν στο παιχνίδι που έχουν μπροστά στους στο Ευρωπαϊκό U16, καθώς με νίκη επί της Εσθονίας η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στα προημιτελικά.



«Παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε απέναντι στην Κροατία, προσπαθήσαμε πάρα πολύ στην άμυνα και όσο γινόταν να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κόουτς», τονίζει για να προσθέσει: «Ήμασταν και άτυχοι με τα σουτ. Δεν μας πήγε το παιχνίδι όμως το θέλαμε. Προσπαθήσαμε όμως ξανά και ξανά, βγάλαμε ενέργεια, αλλά εκεί που πλησιάσαμε έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και το παιχνίδι τελείωσε».

Σειρά έχει η Εσθονία, ένας ακόμη αντίπαλος τον οποίο έχει αντιμετωπίσει στην περίοδο προετοιμασίας της η ελληνική ομάδα: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε προπόνηση αύριο, θα μιλήσουμε με τον κόουτς, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Και να έχουμε στο μυαλό μας πως αυτός ο αγώνας δεν έχει σχέση με το φιλικό που δώσαμε. Και την Τουρκία την είχαμε νικήσει δύο φορές στην προετοιμασία, αλλά εδώ μας νίκησε. Όλα βρίσκονται στο 0-0 πια και όλα μπορεί να γίνουν».

http://basketa.gr/καραμανλής-ό...-γίνουν/

Ένα βήμα πιο κοντά στον πιο σημαντικό ίσως αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 βρίσκεται η Εθνική Παίδων. Στον αγώνα αυτόν που χωρίζει την αποτυχία και το άγχος από την επιτυχία και την ηρεμία. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (14/8) την Εσθονία για μια θέση στους προημιτελικούς και ο Στέργιος Πράπας γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του αγώνα.

«Έχουμε δύο συνεχόμενες ήττες και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν μπορώ να πω πως η Κροατία ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Είχαμε όμως 3/ 20 τρίποντα. Ακόμη κι έτσι πλησιάσαμε, αλλά στο σημείο εκείνο έβαλαν τρία τρίποντα και ξέφυγαν. Και ήταν πολύ δύσκολο πια να γυρίσει το παιχνίδι στο χρονικό σημείο που βρισκόταν».

Παρά το ότι ήταν πίσω στο σκορ και άστοχη η ελληνική ομάδα προσπάθησε για την ανατροπή: «Εννοείται πως αυτό θα κάναμε και πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ως το φινάλε κάθε αγώνα και να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται».

Αυτό θα προσπαθήσουν οι νεαροί διεθνείς και απέναντι στην Εσθονία: «Η Εσθονία είναι μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερα ψηλούς παίκτες. Είναι περισσότερο στα μέτρα μας τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Έχουν πιο μικρά κορμιά σε σχέση με αυτά που βρήκαμε απέναντί μας στο τουρνουά μέχρι τώρα. Την αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό στην Τουρκία και νικήσαμε εύκολα. Άλλα άλλο επίσημο και άλλο φιλικό. Θα υπάρχει και περισσότερο άγχος σίγουρα, γιατί είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Πείσμωσαν τα παιδιά πεισμώσαμε όλοι. Δεν γίνεται να χάνουμε σε όλους τους αγώνες!».

Όσα γίνονται σε άλλα αθλήματα, ο απόηχος των επιτυχιών στο στίβο, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην ενόργανη, στο τένις φτάνει και στο Νόβι Σαντ. Και με τον τρόπο του επηρεάζει: «Θέλουμε να δείξουμε κι εμείς στη χώρα μας κάτι. Την αγαπάμε και θέλουμε κι εμείς να δώσουμε κάτι καλό. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο και θέλουμε να κάνουμε κάτι για τη χώρα μας. Μας δίνει περισσότερη δύναμη όλο αυτό που συμβαίνει».

http://basketa.gr/πράπας-θέλου...ουμε-κά/


QUOTE(abovetherim @ Aug 10 2018, 18:13 ) *
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα στο πρώτο μου ποστ, να πω μερικά πράγματα, ολίγον οff topic με αφορμή τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ που παρακολουθώ τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, άλλωστε η εθνική Παίδων είναι η τελευταία στη σειρά και μετά "καλό χειμώνα", του χρόνου θα ασχοληθούμε πάλι...


Καταρχάς καλωσήρθες στο φόρουμ.
Εκπληκτικά ώριμο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον το πόνημα σου και με βρίσκεις σύμφωνο.

QUOTE(abovetherim @ Aug 10 2018, 18:13 ) *
Οι περισσότεροι βάλλετε εναντίον των ομοσπονδιακών λες και αυτοί μέσα σε 20 μέρες το χρόνο, θα μάθουν τα παιδιά σας, να παίζουν σωστά.


Απλά μια παρατηρησούλα .
40κάτι μέρες έκανε προετοιμασία η παίδων,ακόμα και να μην ξέρανε από πριν,δυο πάσες θα έπρεπε να δίνουν και όχι να βλέπουμε γιουρούσια συνεχώς.
Θενξ.

QUOTE(abovetherim @ Aug 10 2018, 18:13 ) *
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό τα παιδιά από τα 14 τους ως τα 18 τους (μιλάμε για ανήλικα παιδιά, άσχετα αν είναι δύο μέτρα ο καθένας και δεν τα βλέπουμε έτσι εμείς. Δεν παύουν να είναι ακόμα παιδιά…) αλλά και μετά όσα συνεχίσουν το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, να κάνουν μάξιμουμ διακοπές 15-20 μέρες το καλοκαίρι και κάποια και λιγότερο, εξαιτίας των συνεχών υποχρεώσεων σε ομάδες και εθνικές. Νομίζω ότι απλά δεν είναι κανονικό…



Ολόσωστο. . .
Τα παιδιά που πήγαν πανελλήνιο (Τόλιας,Παπασαβογλου) πρέπει να ξεκουράστηκαν με το ζόρι μια βδομάδα.Κυριακή θα γυρίσουν σπίτια τους και Δευτέρα θα αρχίζει η προετοιμασία.
Θυμαμαι και τον Αρσενόπουλο πριν δυο χρόνια,τα ίδια ακριβώς. . .
Flinafim
Παντως κι εγω απο την Κροατια θα εχανα...προτιμοτερη απειρως η Εσθονια απο την Ιταλια...θα το δουμε στην πραξη...τα καλυτερα ευχομαστε!!!
abovetherim
QUOTE (Gkos @ Aug 13 2018, 11:56 ) *
Καταρχάς καλωσήρθες στο φόρουμ.
Εκπληκτικά ώριμο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον το πόνημα σου και με βρίσκεις σύμφωνο.
Απλά μια παρατηρησούλα .
40κάτι μέρες έκανε προετοιμασία η παίδων,ακόμα και να μην ξέρανε από πριν,δυο πάσες θα έπρεπε να δίνουν και όχι να βλέπουμε γιουρούσια συνεχώς.
Θενξ.

Ολόσωστο. . .
Τα παιδιά που πήγαν πανελλήνιο (Τόλιας,Παπασαβογλου) πρέπει να ξεκουράστηκαν με το ζόρι μια βδομάδα.Κυριακή θα γυρίσουν σπίτια τους και Δευτέρα θα αρχίζει η προετοιμασία.
Θυμαμαι και τον Αρσενόπουλο πριν δυο χρόνια,τα ίδια ακριβώς. . .



Μα συμφωνούμε. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να γίνεται 40 μέρες προετοιμασία για ένα ευρωμπάσκετ Παίδων, όταν τα παιδιά είναι καταπονημένα όλη τη σεζόν. Τρεις εβδομάδες, επικεντρωμένες στο κομμάτι των συνεργασιών για να μην βλέπουμε αυτό που όλοι λέμε οτι δεν πασάρει κανείς, είναι υπεραρκετές. Έχω ακούσει οτι κάποιος πριν από 2-3 χρόνια πήρε κάτι ταλαίπωρα 16χρονα και τους έβγαλε το λάδι με διπλές προπονήσεις και βάρη, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό. Ένας άλλος φέτος, για ένα φιλικό τουρνουά στην Ισπανία έτρεχε τα 14χρονα στην Αταλάντη λες κι είναι λοκατζήδες. Καλά, δεν υπάρχει κάποιος να τους τραβήξει τ' αυτί;
BasketZilla
Αύριο λοιπόν τα σπουδαία με τα χιαστί παιχνίδια της Φάσης των 16.
Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μου στην FIBA για το εκπληκτικό σύστημα διεξαγωγής.
Αφού περνάνε όλοι και δεν μεταφέρονται και αποτελέσματα γιατί την κάνετε την Φάση των Ομίλων ωρέ παλουκάρια ;
hammer.gif

Ας κάνω λοιπόν τις αγαπημένες μου προβλέψεις για την Φάση των 16.

Λιθουανία - Ολλανδία 90%-10%
Κροατία - Ιταλία 70%-30%

Σερβία - Σλοβενία 70%-30%
Γαλλία - Γερμανία 60%-40%

Ισραήλ - Λετονία 60%-40%
Τουρκία - Γεωργία 80%-20%

Ισπανία - Μαυροβούνιο 70%-30%
Εσθονία - Ελλάδα 60%-40%


Οι Κροάτες είναι αρκετά καλύτερη ομάδα από τους Ιταλούς με μειονέκτημα ότι δεν έχουν βάθος πίσω από την big-4 που έχουν.
Οι Γάλλοι είναι και αυτοί καλύτεροι από τους Γερμανούς και μόνο αν σουτάρει εξαιρετικά από τα 6.25 ο Van Slooten θα έχουν τύχη οι Γερμανοί.
Στο Ισραήλ-Λετονία χωρίς τον καλύτερο ψηλό τους οι Λετονοί τον Kriss Helmanis γίνονται outsider απέναντι στους Ισραηλίτες.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Φάσης των 16 μου μοιάζει το δικό μας παιχνίδι.
Ξεκινώ από το ότι από τους 1999ρηδες και μετά οι Εσθονοί έχουν αλλάξει επίπεδο. Από μέτρια ομάδα της Βου Κατηγορίας λογίζονται τουλάχιστον στο επίπεδο των Λετονών δηλαδής στις μετριοκαλές ομάδες. Κάτι σαν εμάς cool.gif

Ψηλούς δεν έχουν αλλά σουτέρνουν καλύτερα από εμάς, είναι πιο αθλητικοί και πιο μακρυχέρηδες.
Οι δικοί μας μου μοιάζουν πιο ''πονηροί'' μπασκετικά και πιο δυνατοί.
Επομένως ξύλο - άμυνα και έχει ο θεός γιατί έχουμε χτίσει νέο γήπεδο στο Νοβισαντ με το τούβλιασμα μας στα 3 πρώτα παιχνίδια. Και φυσικά να δούμε αν παίξει ο Κωστόπουλος.
Με τους Ιταλούς που έχουν τα ίδια χάλια με εμάς θα μας είχα για φαβορί.

Υ.Γ. Δεν έχουμε ψηλά , μακρυχέρικα και αθλητικά παιδιά για άλλη μια φουρνιά. Όσα συστήματα και αν ξέρουν και όσο μπασκετ και να μάθουν οι δικοί μας έτσι δεν κάνουμε τίποτις. Από τους 2002ρους μόνο ο Πράπας έχει τέτοια σωματικά προσόντα.
Μόνο καμιά δεκαριά Αντετοκούνμποι ακόμη μας σώζουν σαν μπασκετοέθνος biggrin.gif
Gkos
Ο Αναστάσης Κωστόπουλος θα παραμείνει στα "πιτς" για προληπτικούς λόγους ως το τέλος του Εurobasket U16, όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ.

Χωρίς τον Αναστάση Κωστόπουλο θα συνεχίσει η Εθνική Παίδων στο Eurobasket U16, καθώς για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μείνει εκτός από τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της "γαλανόλευκης" στην διοργάνωση που φιλοξενείται στο Νόβι Σαντ.

Ο αρχηγός της Εθνική Παίδων χτύπησε στο κεφάλι στην αναμέτρηση με την Τουρκία για την 2η αγωνιστική της α' φασης και έπειτα από νέες εξετάσεις που υποβλήθηκε, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να μην αγωνιστεί στη συνέχεια του Eurobasket.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Η Εθνική Παίδων θα συνεχίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 χωρίς τον Αναστάση Κωστόπουλο.

Κατόπιν του νέου προγραμματισμένου κύκλου εξετάσεων σε νοσοκομείο της πόλης, αποφασίστηκε πως για προληπτικούς λόγους θα μείνει εκτός από τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας".
Hip
QUOTE (Gkos @ Aug 13 2018, 19:00 ) *
Ο Αναστάσης Κωστόπουλος θα παραμείνει στα "πιτς" για προληπτικούς λόγους ως το τέλος του Εurobasket U16, όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ.

Χωρίς τον Αναστάση Κωστόπουλο θα συνεχίσει η Εθνική Παίδων στο Eurobasket U16, καθώς για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μείνει εκτός από τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της "γαλανόλευκης" στην διοργάνωση που φιλοξενείται στο Νόβι Σαντ.

Ο αρχηγός της Εθνική Παίδων χτύπησε στο κεφάλι στην αναμέτρηση με την Τουρκία για την 2η αγωνιστική της α' φασης και έπειτα από νέες εξετάσεις που υποβλήθηκε, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να μην αγωνιστεί στη συνέχεια του Eurobasket.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Η Εθνική Παίδων θα συνεχίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 χωρίς τον Αναστάση Κωστόπουλο.

Κατόπιν του νέου προγραμματισμένου κύκλου εξετάσεων σε νοσοκομείο της πόλης, αποφασίστηκε πως για προληπτικούς λόγους θα μείνει εκτός από τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας".


Και πολυ καλα θα κανουν. Ετσι κι αλλιως δεν θα εκανε καμια μεγαλη διαφορα. Δεν το λεω για το παιδι, εννοω για την δυναμικοτητα της ομαδας. Οτι ειναι να καταφερει θα το καταφερει και χωρις αυτον.
Snitch1
Η δική μου γνώμη είναι ότι με τα δυο γκαρντ που λειπουν (της ΑΕΚ και του ΠΑΟ) και τους δυο ψηλούς (ΠΑΟ και Προμηθέας) αξίζουμε για οκτάδα.Σε σχέση με τις προοπτικές πάλι πιστεύω οτι οι δυο γκαρντ που είναι ψηλοί και μακρείς γύρω στο 1.95(ο ένας λείπει) ο ψηλός(που επισης λείπει)αν γίνει τριάρι,ο Βησσαρίου αν γίνει δυάρι(δύσκολο) και ο Καλόγηρος αν γίνει τριάρι(πιό εύκολο)έχουν τις καλύτερες μπασκετικές προδιαγραφές!Τους Εσθονούς τους έχουμε σήμερα θεωρώ αρκεί να μην έχουμε επηρεαστεί ψυχολογικά και από τον τραυματισμό Κωστόπουλου.
Gkos
http://basketa.gr/ένα-μάθημα-πο...-ποτέ-pics/

Στην θεωρία πάντως σκίζουμε😘😘

Καλή επιτυχία στα παιδιά.

Για την ιστορία,στις αποδόσεις ειμαστε φαβορι πλέον, ενώ αρχικά ήταν οι Εσθονοι.
MaJesty23
Παίζουμε αποκλειστικά με το ένστικτο...πολλές ατομικές προσπάθειες,την ώρα που οι Εσθονοί έχουν ωραίες συνεργασίες με κοψίματα κτλ.

Stojako
Δεν βλέπεται..
Indiestaz
Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ κακό, ίσως το χειρότερο ποιοτικά μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο u16. Ευτυχώς παίζουμε με Εσθονια και όχι με κάποια ομάδα τύπου Ισπανίας ή Λιθουανίας γιατί θα έπεφτε τριαντάρα.
Παραταύτα πιστεύω ότι υπάρχει ατομικό ταλέντο (ωραίο project ο Καλόγηρος,θρασύς ο Νικολαίδης και ο Κψστοπουλος που τραυματιστηκε)
Δεν το συζητώ ότι έχουμε κατέβει πλεον επίπεδο στις εθνικές νέων και ανταγωνιζόμαστε Εσθονιες, Φινλανδιες, Σουηδιες και Γερμανιες μετρωντας ολο και περισσοτερες ηττες τα τελευταια χρόνια.
polykos
QUOTE(Stojako @ Aug 14 2018, 19:47 ) *
Δεν βλέπεται..

Σήμερα όμως έχει καλύτερη ακουστική και ακούγονται και οι άλλοι "προπονητές" στην εξέδρα. Εχει κι ένα Εσθονό τέτοιο αν δεν κάνω λάθος. Σωματομετρικά οι Εσθονοί υπερέχουν (στην εξέδρα πάντα εννοώ).
Hip
QUOTE (polykos @ Aug 14 2018, 20:02 ) *
Σήμερα όμως έχει καλύτερη ακουστική και ακούγονται και οι άλλοι "προπονητές" στην εξέδρα. Εχει κι ένα Εσθονό τέτοιο αν δεν κάνω λάθος. Σωματομετρικά οι Εσθονοί υπερέχουν (στην εξέδρα πάντα εννοώ).

Ωραια ειναι, εχει πλακα smiley.gif
MaJesty23
Έχουμε και coach Τόλια...την ακούω την φωνούλα του! smiley.gif

Πάντως θα συμφωνήσω και εγω οτι ο Καλόγηρος και ο Νικολαίδης είναι ωραία παιχτάκια και πιο μπασκετικά απο τους υπολοιπους.

Πράπας μακρυχέρης και με φυσικά προσόντα αλλά πολύ άγουρος.

Όλοι οι γονείς φωνάζουν άμυνα! biggrin.gif
Hip
QUOTE (MaJesty23 @ Aug 14 2018, 20:11 ) *
Έχουμε και coach Τόλια...την ακούω την φωνούλα του! smiley.gif

Πάντως θα συμφωνήσω και εγω οτι ο Καλόγηρος και ο Νικολαίδης είναι ωραία παιχτάκια και πιο μπασκετικά απο τους υπολοιπους.

Πράπας μακρυχέρης και με φυσικά προσόντα αλλά πολύ άγουρος.

Όλοι οι γονείς φωνάζουν άμυνα! biggrin.gif

Ψεμματα λενε 24.gif
storm2
Ευρεια νικη της Εθνικης επι της Εσθονιας με 66-83 (19/31 βολες, 23/55 διποντα, 6/15 τριποντα) Προκριση στους 8, μπραβο σε ολους.
forest79
Σε ατομικο ταλέντο η συγκεκριμένη φουρνιά μου φάνηκε αρκετά αδυναμη ,αλλά ένα στοιχείο που είδα και μου άρεσε είναι ότι είναι πιο ομάδα και έχει ένα καλό αμυντικό προσανατολισμο , κυριως στη περιφεριακη αμυνα,σε όλα τα παιδιά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για εμενα η πρόκριση στην 8 αδα είναι επιτυχία.Τώρα στο αυριανό προημιτελικό λογικά απέναντι σε Ισπανία και Οσμαν Γκαρουμπα δεν δίνω ιδιαίτερες ελπίδες.
BasketZilla
Ισπανια - Μαυροβουνι 33-5 στο 1ο δεκαλεπτο



biggrin.gif

Μπραβο στα παλουκαρια μας γιατι σημερις επαιξαν ψυχωμενα.

Ψοφησα στο γελιο σε μια φαση που ο Βησσαριου κανει λαβες ελληνορωμαικης σε εναν κακομοιρο Εσθονο στο παρκε !
MAKHS
QUOTE(BasketZilla @ Aug 14 2018, 21:58 ) *
Ισπανια - Μαυροβουνι 33-5 στο 1ο δεκαλεπτο



biggrin.gif

Μπραβο στα παλουκαρια μας γιατι σημερις επαιξαν ψυχωμενα.

Ψοφησα στο γελιο σε μια φαση που ο Βησσαριου κανει λαβες ελληνορωμαικης σε εναν κακομοιρο Εσθονο στο παρκε !
Μανούλες στο ξύλο οι Λαρισινοί , κάνουν προπόνηση με τους Βολιώτες ..
Kserolismos87
Πολλά μπράβο στα παιδιά και τον προπονητή. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι έβγαλαν ψυχή και μαχητικότητα. Επιτέλους είδαμε πίεση στη μπάλα και σε όλο το γήπεδο. Επιτέλους είδαμε οργανώμενη άμυνα με δουλεμένες περιστροφές. Ακόμα και στην επίθεση, παρότι είχαν πολλές ατομικές προσπάθειες, ήταν περισσότερο ομαδικοί απο την εφήβων και έπαιξαν με μυαλό και όχι βιαστικά την περισσότερη ώρα. Παρά την έλλειψη ψηλών κορμιών, στα ριμπάουντ πήγαμε καλά και οι αδυναμίες καλύφθηκαν. Με πιο ψηλή ομάδα βέβαια θα υπάρχει θέμα, ειδικά με Ισπανία.

Μου άρεσε που όποιος δεν έπαιζε άμυνα όσο καλός να ήταν στην έπιθεση έβγαινε έξω. Άρκετα καλή πειθαρχία απο τον κοουτς. Επίσης μόνο ένα παιδί έπαιξε λιγότερο απο 10 λεπτά και έκανε πολύ καλό ροτεισιον. Παίρνει απ όλα σχέδον τα παιδιά καλά 5-10 λεπτα. Πολύ καλη δουλειά απο τα 2 PG.

Έπισης μου άρεσαν οι λαβές του Βησσαριου. Αν δεν τα πάει καλά στο μπάσκετ, το μελλόν του στην πάλη ειναι πολλά υποσχόμενο.
Hip
Προσωπικα αυτο το μπασκετ που παιζει η συγκεκριμενη εθνικη δεν μ αρεσει καθολου.
Πολυ ντριμπλα, πολυ εγωισμος στην επιθεση, για να μην πω ελλειψη οργανωμενου παιχνιδιου, κακο σουτ,καθολου ποστ. Πιεση στην μπαλλα μονο, μετα γεμιζουμε την ρακετα μην μας παρουν αμπαριζα οι ψηλοι (δεν ειχαν καλους ψηλους οι Εσθονοι) και αγιος ο θεος να μην μπουν τα σουτ. (3/26 τριπ σημερα οι Εσθονοι).
Σημερα υπηρχε μια καλη ευστοχια στο μακρινο σουτ για παιδικη ομαδα εν αντιθεση με τους αντιπαλους και εκει κριθηκε το παιχνιδι. Και κριθηκε στο τελευταιο πενταλεπτο και ξεγελαει η διαφορα, που δειχνει μια ανετη νικη.
Καμια σχεση το ταλεντο αυτης της ομαδας με την εφηβικη και μαλλον αυτο της βγαινει σε καλο.
Και αυτο γιατι μοιραζονται οι χρονοι και οι επιθεσεις. Γι αυτο ελεγα προχθες πως δεν θα της λειψει ο Κωστοπουλος. Αυτα που μπορει να κανει, μπορει να βρεθουν και αλλοι να τα κανουν, αναλογα με την μερα. Μονο ο Καλογηρος θα ηταν μεγαλη απουσια γι αυτο το συνολο. Δεν θα μπορουσε κανεις να καλυψει το κενο του.
Δεν πιστευω πως υπαρχει κανενα μεγαλο ταλεντο (βεβαια ο καιρος θα δειξει, τωρα μιλαμε στον αερα μ αυτα που βλεπουμε) αλλα υπαρχουν αρκετοι ρολιστες.
Τελικα η 8αδα γι αυτη την ομαδα ειναι μεγαλη επιτυχια και μπραβο της, αλλα σαν μπασκετ δεν μας παρουσιασε κατι που να μας κανει αισιοδοξους.
Πιστευω πως το αυριανο παιχνιδι δεν χτυπαει με τιποτα η ομαδα μας, αλλα και πως πολυ πολυ δυσκολα θα πετυχει κατι παραπανω απο την 8η θεση.
Συνεχιζει να με εντυπωσιαζει πως η ομαδα παραμενει πρωτη σε ελευθερες βολες εκτελεσμενες με κοντα 32 στο παιχνιδι Μ.Ο αρκετα μπροστα απο την πολυ επιθετικη ομαδα της Λιθουανιας αλλα και την γηπεδουχο Σερβια. Ισως ειναι το παθος και το hero ball, τι να πω;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.