Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΕΚ 2008/09, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
Δεν κρατήθηκε σκορ στο Μαρουσι-ΑΕΚ

QUOTE
Προφυλάχθηκε ο Μπράιαντ

Ολους τους μπασκετμπολίστες που έχει στην διάθεση του είδε στο σημερινό (25/09) φιλικό με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Κώστας Φλεβαράκης, εκτός από τον Τρέβορ Μπράιαντ. Ο νεαποκτηθής Αμερικάνος φόργουορντ της ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε καθόλου στο παιχνίδι, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και κρίθηκε σκόπιμο να μην ρισκάρει. Σκορ δεν κρατήθηκε από Φλεβαράκη και Μαρκόπουλο στο φιλικό, αλλά ο τεχνικός της Ενωσης έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε δεδομένου ότι αρκετοί εκ των ξένων δεν έχουν ούτε μια εβδομάδα στην Αθήνα και στις προπονήσεις της ΑΕΚ.

dikefalos.gr

QUOTE
Θετικές εντυπώσεις ο Χαφ
Της Αλεξάνδρας Λούτση
25/09/2008 (22:00)

Το μεγάλο κέρδος για τον Σούλη Μαρκόπουλο από το φιλικό τεστ καθαρά προπονητικού χαρακτήρα που διεξήχθη σήμερα στον Άγιο Θωμά με αντίπαλο την ΑΕΚ, ήταν η απόδοση του Σον Χαφ. Οι δύο προπονητές συμφώνησαν να μην κρατηθεί σκορ, αλλά ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων είδε τα στοιχεία που ήθελε στο παιχνίδι του διεθνή Φιλανδού άσου, ο οποίος πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής...

"Κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε. Ωστόσο υπάρχουν πολλά κομμάτια παιχνιδιού που θέλουμε ακόμη δουλειά και γι αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε μπροστά μας", δήλωσε μετά το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης ο Σούλης Μαρκόπουλος, που δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Χριστόφορο Στεφανίδη και Κώστα Καϊμακόγλου.

Η ομάδα των βορείων προαστίων ξεκινάει αύριο (18.30) τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά "Ανδρέας Βαρίκας", με αντίπαλο την πανίσχυρη Ντιναμό Μόσχας του Ντέιβιντ Μπλατ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Κώστας Φλεβαράκης δεν είχε στην διάθεση του τον Τρέβον Μπράιαντ, ο οποίος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί.

basketblog.gr
Hakeem
QUOTE(XATZIS @ Sep 25 2008, 22:48 ) *
ΤΙ ΕΣΤΙ ΖΩΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ??


τον είχε το Παγκράτι και τον άφησε να φύγει... Περυσι Β'εθνική στο μέτριο Μιλωνα. Αλλά είχε χοντρό μέσο (από μέλος της περυσινής διοίκησης από ότι ακούγεται...). Στραβοί, κουτσοί στον Αγιο... Ελευθέριο
sporting b.c.
σαββατο 27/9/08 στις 7μμ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΑΕΚ wink.gif
Monkey D. Luffy
Κάτι λέγεται πως η ΑΕΚ ειναι κοντά στην συμφωνία με τον Χρήστο Ταπούτο... Δεν το πιστεύω...
Θα δείξει η πορεία.
nikefalin
QUOTE(Monkey D. Luffy @ Sep 27 2008, 14:13 ) *
Κάτι λέγεται πως η ΑΕΚ ειναι κοντά στην συμφωνία με τον Χρήστο Ταπούτο... Δεν το πιστεύω...
Θα δείξει η πορεία.


αν έρθει και ο Χρήστος τότε ναι, μπορούμε να λέμε ότι δεν είμαστε φαβορί για φούντο...
sporting b.c.
σήμερα πάντως με αντίπαλο εμας... η ΑΕΚ ήταν σαν πρωταθλήτρια nba και ο Παπανικολάου 25 ετων...
ashton
ήσουν μέσα ;
sporting b.c.
QUOTE(ashton @ Sep 27 2008, 23:31 ) *
ήσουν μέσα ;

αμε wink.gif
ashton
Που καθόσουνα ; γιατί μπορεί να σε έχω φωτογραφία :-)
sporting b.c.
σου εστειλα pm
thrylos7
Πείτε και σ' εμάς περισσότερες εντυπώσεις από το παιχνίδι... smile.gif
sporting b.c.
δυστυχώς για μας δεν αντέχει σε κριτική, μεγάλη διαφορά, ότι ήθελε έκανε η ΑΕΚ... είχαν όρεξη κι οι δυο ομάδες... ο Παπανικολάου μάλλον θυμήθηκε τα νιάτα του που φορούσε τη φανέλα του Σπόρτιγκ και είχε κέφια... θέλουν δουλειά και οι 2 αλλα η μεγαλη διαφορά δυναμικότητας δεν αφηνει να βγαλεις συμπεράσματα... 6 αγωνιστικά δεκάλεπτα χωρις ημίχρονο και χρόνος σε όλους... μετα τη λήξη οι παίχτες της ΑΕΚ κανανε σπριντ και οι δικοι μας εβγαιναν αργα αργα...
ashton
το ταμπλώ δεν λειτούργησε τελικά (για το σκορ) ε;
sporting b.c.
τα φαουλ μετρησαν μονο
ashton
QUOTE
# 29/9/2008 Ποιος ...μάτιασε τον Νέμεθ
Κάποιος …μάτιασε τον Ίστβαν Νέμεθ, ο οποίος δε θα γυμναστεί σήμερα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, ενώ ανακοινώνονται και οι αριθμοί που θα έχουν στη φανέλα τους οι «κιτρινόμαυροι». [περισσότερα]
Στο …κρεβάτι του πόνου βρίσκεται ο Ούγγρος σούτινγκ γκαρντ ύστερα από την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο φιλικό με το Μαρούσι. Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών επηρέασε τον διεθνή παίκτη, ο οποίος δεν θα γυμναστεί σήμερα. Στις 19.00 έχει προγραμματιστεί η προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» υπό το βλέμμα του Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για ένα 24ωρο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει «ανοικτή» τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ιταλούς, ώστε να κλειστούν φιλικά παιχνίδια στη γειτονική χώρα. Ανακοινώνονται και επίσημα οι αριθμοί φανέλας των παικτών της ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009. Αναλυτικά οι αριθμοί έχουν ως εξής:
4. Γιάννης Κυριακόπουλος
5. Κώστας Σταμάτης
6. Φώτης Βασιλόπουλος
7. Δημήτρης Παπανικολάου
8. Ντι Τζέι Τόμπσον
9. Νίκος Χατζής
11.Περικλής Δορκοφίκης
12. Τάρμο Κίκερπιλ
13. Τρέβον Μπράιαντ
14. Μίκαελ Άντερσεν
15. Ίστβαν Νέμεθ
18. Αναστάσιος Αντωνάκης
19. Ζώης Μπάλλας


aekbc.gr
ashton
'Εμεινε ο Ταπούτος
ΟΟΟΟΟΟΟΛΕ !


http://vasilissa.blogspot.com/2008/10/blog-post.html
nikefalin
QUOTE(ashton @ Oct 1 2008, 17:09 ) *
'Εμεινε ο Ταπούτος
ΟΟΟΟΟΟΟΛΕ !

αυτά είναι καλά νέα και μάλιστα σε μέρα απεργίας του τύπου!

Με τον Χρήστο η ομάδα δυναμώνει πολύ για τη μάχη της κατηγορίας
Pierce
Να και κατι καλο biggrin.gif (για την ΑΕΚ, γιατι για τον Χρησταρα δεν ειμαι τοσο σιγουρος)
ashton
QUOTE
AEK - ΔΑΦΝΗ 72-67

Του Γιώργου Νικολάου
02/10/2008 (22:11)

Είχαμε γράψει έγκαιρα ότι στην εξέδρα του κλειστού του Πατησίων θα ήταν ο Χρήστος Ταπούτος. Εγινε...
Ο Μακεδόνας φόργουορντ -άρτι αφιχθείς από Θεσσαλονίκη- παρακολούθησε το νικηφόρο (72-67) φιλικό της ΑΕΚ με τη Δάφνη και σχημάτισε μία πρώτη εικόνα από την ομάδα του και το νέο γήπεδο, που ακόμη χρειάζεται αρκετές επιδιορθώσεις, γι' αυτό και οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι, με επικεφαλής τον Βασίλη Τόγελο στο συγκεκριμένο κομμάτι, "τρέχουν και δεν φτάνουν" για να προλάβουν.

Αυτή την ώρα, ο Ταπούτος, έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τους Μπάμπη Καραμανλή, Βασίλη Βάσσιο και Κώστα Φλεβαράκη και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Η γηπεδούχος ομάδα εμφανίστηκε κουρασμένη, αφού το πρωί οι παίκτες της ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Ο Ιστβαν Νέμεθ ήταν ο κορυφαίος -μακράν του δευτέρου- παίκτης της "Ένωσης", από την οποία απουσίαζαν ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά και οι νεαροί Αντωνάκης, Σταμάτης και Μπάλλας. H Δάφνη ήταν μπροστά στο σκορ (55-50) μέχρι και την τρίτη περίοδο.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Κολοσσό Ρόδου μετατέθηκε για την Κυριακή 12 Οκτωβρίου (17:00, ΑΝΤ-1). Η "Ένωση" θα αντιμετωπίσει αύριο (19:00) το Αιγάλεω στο κλειστό των Πατησίων.

basketblog.gr


QUOTE
MΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ: Νίκησε τη Δάφνη υπό το βλέμμα Ταπούτου PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΙΟΓΚΑΣ
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2008 21:59

tapoytos.jpgΦιλική νίκη επί της Δάφνης με 72-67 (δεκάλεπτα 15-21, 32-40, 50-55, 72-67) πήρε η ΑΕΚ σε αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο κλειστό των Πατησίων και παρακολούθησε από τις κερκίδες ο Χρήστος Ταπούτος. Το τελικό σκορ ουδόλως ενδιέφερε τον Κώστα Φλεβαράκη, που είχε ως πρωταρχικό σκοπό να διαπιστώσει την κατάσταση της ομάδας του και να δοκιμάσει διάφορα αγωνιστικά συστήματα.

Ο «Φλέβα» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δείξουν τις ικανότητές τους πριν το κρίσιμο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής εναντίον του Κολοσσού (Κυριακή, 17.00, Αντένα).

Οι Ίστβαν Νέμεθ και Ντι Τζέι Τόμπσον δείχνουν να προσαρμόζονται ολοένα στην ελληνική πραγματικότητα, αφού ανεβάζουν την απόδοσή τους. Οι δυο του και οι Χατζής-Μπράιαντ ήταν οι διακριθέντες του «δικεφάλου».

Απουσίαζαν οι Παπανικολάου για προληπτικούς λόγους και οι Αντωνάκης, Σταμάτης και Μπάλλας.

Εξάλλου, την Παρασκευή η Ένωση θ’ αγωνιστεί στις 19.00 εναντίον του Αιγάλεω στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

Όσον αφορά στον Ταπούτο έφτασε προ ολίγων ωρών στην Αθήνα αμέσως μετέβη στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Ο 26άχρονος φόργουορντ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάμπη Καραμανλή και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Βάσσιο, όπως και με τον τεχνικό Κώστα Φλεβαράκη προκειμένου να οριστικοποιηθεί η παραμονή του στην ομάδα.


orasports.gr


και τυπικά ανακοινώθηκε η παραμονή του Ταπούτου
QUOTE
Παρέμεινε στην ΑΕΚ ο Ταπούτος 2/10/2008
Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την παραμονή του Χρήστου Ταπούτου στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα μετά και την ιδιαίτερη συνομιλία που είχε πριν από λίγη ώρα με τους κ.κ. Καραμανλή, Βάσσιο και Φλεβαράκη.
περισσότερα »
Ο Χρήστος Ταπούτος οριστικά και αμετάκλητα θα φοράει και τη νέα αγωνιστική περίοδο την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ύστερα από τη συζήτηση που είχε με τους ιθύνοντες την ΚΑΕ Μπάμπη Καραμανλή και Βασίλη Βάσσιο αλλά και με τον τεχνικό Κώστα Φλεβαράκη αποφασίστηκε η παραμονή του έμπειρου παίκτη. «Νιώθω ευτυχισμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω» τόνισε ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος θα ενσωματωθεί από σήμερα στην αποστολή της Ένωσης. «Η ΑΕΚ διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, παίκτες με ποιότητα αλλά και μια σοβαρή διοίκηση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας».


aekbc.gr
sporting b.c.
Τεστ θετικό

Του Γιώργου Νικολάου
03/10/2008 (21:27)

Η φιλοσοφία του Κώστα Φλεβαράκη είναι διάθεση, πάθος και αλληλοκαλύψεις στη διάρκεια των αγώνων. Υπ' αυτή την έννοια, ο στόχος επετεύχθη στο φιλικό των Πατησίων με αντίπαλο το Αιγάλεω, που έληξε πριν από λίγο. Επισήμως δεν κρατήθηκε σκορ μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, αλλά εάν δεν χάσαμε κάποιο καλάθι στο μέτρημα στο "καμίνι" του Σπόρτιγκ, η ΑΕΚ νίκησε 71-62 (ημίχρονο 38-34) δείχνοντας αξιοθαύμαστη προσαρμογή στην άμυνα, παρά τη δικαιολογημένη κούραση από τις πρωινές ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Οι "κιτρινόμαυροι" "σταυροκοπιόντουσαν" βλέποντας τον αναγεννημένο Δημήτρη Παπανικολάου (επέστρεψε από ελαφρύ τραυματισμό) ν' αναδεικνύει τα αδιαμφισβήτητα ηγετικά προσόντα του στο παρκέ. Άξιος συνοδοιπόρος ο συναρχηγός Νίκος Χατζής, ενώ ο Ίτσβαν Νέμεθ, όσο είχε δυνάμεις, "πυροβολούσε" απο μακρινή και μέση απόσταση.

Ο Περικλής Δορκοφίκης δεν χρησιμοποιήθηκε, όπως δεν χρησιμοποιήθηκε φυσικά και ο Χρήστος Ταπούτος ο οποίος μόλις χθες φόρεσε και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" παίκτες θα ξεκουραστούν αύριο και θα ταξιδέψουν την Κυριακή στη Λάρισα, προκειμένου για τον αγώνα της Δευτέρας με την Ολύμπια.
TAPOYTOS
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΟΥΤΟ ......
ashton
QUOTE



Τέλος τα ψέμματα για την ΑΕΚ 6/10/2008
Ένα ακόμα δυνατό τεστ έδωσε σήμερα στην Λάρισα η ΑΕΚ με αντίπαλο την Ολύμπια, ενώ ο Δορκοφίκης έδειξε να είναι ανέτοιμος από το πρόσφατο τραυματισμό που υπέστη.
περισσότερα »
Μπορεί η ΑΕΚ να ηττήθηκε σήμερα το απόγευμα από την Ολύμπια με 68-58, ωστόσο, τα βασικά στοιχεία που αποκόμισε ο Κώστας Φλεβαράκης είναι δύο. Κατά πρώτο, οι "κιτρινόμαυροι" πίεσαν ασφυκτικά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε 66-57 (από 61-45) και κατά δεύτερο, παρουσιάστηκαν κουρασμένοι κάτι που κρίνεται απολύτως φυσιολογικό. Ο Περικλής Δορκοφίκης έδειξε ανέτοιμος ύστερα από τον τραυματισμό που υπέστη στον αχίλειο τένοντα, ενώ δεν έπαιξαν οι Αντωνάκης και Μπάλλας. Τα δεκάλεπτα ήταν 14-14, 31-22, 53-41, 68-58. Τους πόντους πέτυχαν οι Τομπσον 5(1), Παπανικολάου 14(3), Δορκοφίκης 2, Μπράιαντ 14(1), Κυριακόπουλος 4, Χατζής 14(2), Κίκερπιλ 5(1), ενώ αγωνίστηκαν και οι Νέμεθ, Βασιλοπουλος και Άντερσεν. Για την Ολύμπια τους πόντους πέτυχαν οι Σούλτζε 9(1τριπ.), Μπατής 5(1τριπ.), Καστλ 4(1τριπ.), Παπαιωακείμ 6, Κούρτοβιτς 2, Κινγκ 13(2τριπ.), Σιγγούνας 4, Τόμας 8(2τριπ.), Κολώκας 11(1τριπ.), Αριγκμπάμπου 6, ενώ έπαιξαν οι Καραγκιολίδης, Σπανός. Αύριο Τρίτη η διοίκηση θα παραθέσει δείπνο στους παίκτες με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος.

aekbc.gr
Air Kef
Ειδικά μετά την παραμονή του Ταπούτου και συνυπολογίζοντας και τα χάλια άλλων 2-3 ομάδων,νομίζω πως αν η ΑΕΚ είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη μπορεί να σωθεί σχετικά εύκολα,παρολους τους φόβους των φίλων της.Το θέμα ειναι τι θα γίνει μετά..
XATZIS
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥΕΣΑΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΚΟΛΟΣΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ
http://www.esake.gr/schedule_f/fd01.php









Αποφεύγουμε λέξεις όπως "γαύρος", "βάζελος", όπως επίσης και τα κεφαλαία γράμματα.
Air Kef
Πραγματικά δεν χορταίνω να βλέπω την ΑΕΚ φέτος.
Τρομερή διάθεση και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ομαδικότητα, καταπληκτικός Τόμπσον, Χατζής-Παπανικολάου σε δεύτερη νεότητα και ολη αυτή η ψυχολογία και νοοτροπία "τα δίνω όλα και δεν έχω να χάσω τίποτα" που της δίνουν και τα καλά ποσοστά σε τρίποντα, είναι πράγματα που σε κάνουν να την λατρέψεις.

Με την νοοτροπία αυτή να έπαιζε ο Ολυμπιακος (με Τόμπσον πισω απο τον Παπαλουκα) ή ο ΠΑΟ, άηττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη θα ήταν..
KOKO
QUOTE(Air Kef @ Jan 12 2009, 08:16 ) *
Πραγματικά δεν χορταίνω να βλέπω την ΑΕΚ φέτος.
Τρομερή διάθεση και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ομαδικότητα, καταπληκτικός Τόμπσον, Χατζής-Παπανικολάου σε δεύτερη νεότητα και ολη αυτή η ψυχολογία και νοοτροπία "τα δίνω όλα και δεν έχω να χάσω τίποτα" που της δίνουν και τα καλά ποσοστά σε τρίποντα, είναι πράγματα που σε κάνουν να την λατρέψεις.

Με την νοοτροπία αυτή να έπαιζε ο Ολυμπιακος (με Τόμπσον πισω απο τον Παπαλουκα) ή ο ΠΑΟ, άηττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη θα ήταν..

Φιλε μου συμφωνω απολυτα μαζι σου.Ας εχουν οι αλλοι εφοπλιστες εμεις θα εχουμε λαο και συναισθημα!!!
Ενωσις ολεο οτι θελω λεω λεω...... 69.gif
pain of salvation
Χτες ο Κογκαλιδης εγραψε το παρακατω:
http://www.basketblog.gr/index.php?option=...&Itemid=204
nikefalin
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δ.Παπανικολάου στο superbasket.gr και στον Βασίλη Παπανδρέου,

ο Δημήτρης είναι ευθύς, λέει τα πράγματα με το όνομα τους και φωτίζει αρκετά σημεία της φετινής ΑΕΚ.


QUOTE
Οι προπονητές απαιτούν από τους παίκτες τους να βάζουν το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα. Ο Δημήτρης Παπανικολάου -που μίλησε για όλα στο Superbasket.gr-, όμως, δεν βάζει μόνο το «εγώ» του κάτω από την ομάδα, αλλά και το οικονομικό του συμφέρον! Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι παρότι το καλοκαίρι δεν τροποποίησε το (υψηλό) κλειστό διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την ΑΕΚ, συμφώνησε προφορικά με την διοίκηση να λάβει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα που προέβλεπε η συμφωνία για την φετινή χρονιά! Πάντως, παρά την δύσκολη σεζόν που διανύει ο Δικέφαλος, ο Παπ εξακολουθεί να πιστεύει στην προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης και την στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις…


- Μετά το διπλό του Κολοσσού η μάχη για την 8άδα «φούντωσε». Θεωρείς ότι πλέον έχετε το κίνητρο, που κάποιοι έλεγαν ότι σας έλειπε;

«Η ομάδα μας αυτή την δεδομένη στιγμή προσπαθεί να κάνει μία υπέρβαση. Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως περίεργο λόγω του ονόματος της ΑΕΚ, το ότι δηλαδή αποτελεί υπέρβαση η συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι πως, όσο ντροπιαστικό κι αν ακουγόταν αυτό το καλοκαίρι, ο πραγματικός στόχος της ΑΕΚ με βάσει το μπάτζετ ήταν η ομάδα να σωθεί. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει από δω και πέρα εγώ θεωρώ την πορεία μας απολύτως επιτυχημένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Θα τα δώσουμε όλα μέχρι τον τελευταίο αγώνα και θα κάνουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στα πλέι οφ. Ακόμα είναι στο χέρι μας η 8άδα, αλλά δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε και να ξεχνάμε το πώς ξεκίνησε η ομάδα το καλοκαίρι. Με τι προβλήματα και έχοντας αναγκαστικά μικρό μπάτζετ».


- Έχει γίνει από την διοίκηση λόγος στους παίκτες για την 7η θέση, που δίνει οικονομικό μπόνους;

«Όχι εγώ αυτό το έμαθα χθες ή προχθές… Εμείς έτσι κι αλλιώς θα κοιτάξουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Και εφόσον υπάρχουν και αυτά τα χρήματα για την 7η θέση, είναι πολύ σημαντικά λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Θα τα λάβει η διοίκηση και θα τα διαχειριστεί όπως νομίζει καλύτερα. Οποιαδήποτε χρήματα έρχονται είναι καλοδεχούμενα, πόσο μάλλον στην ΑΕΚ που τα έχει τόση ανάγκη».


- Υπήρξε η πληροφορία ότι οι παίκτες σχεδιάζετε απεργία λόγω χρεών…

«Υπήρξαν διάφορα προβλήματα μέσα στην χρονιά, αλλά έγιναν γνωστά και άλλα όχι, και πάντα προσπαθούσαμε ο προπονητής, η διοίκηση και όλοι να τα λύνουμε εν τη γενέσει τους. Τώρα η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει ένα μέρος του μισθού και ότι θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, και τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν σε ότι έχει συμφωνήσει με κάθε παίκτη. Άλλωστε αρκετοί από τους παίκτες έχουνε στα χέρια τους και επιταγές, που κατά κάποιο τρόπο τις καλύπτουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, είμαστε από τις ομάδες που έχουν πληρωθεί 4.5 μήνες, τα παιδιά όχι εγώ, την στιγμή που σε άλλες ομάδες έχουν πληρωθεί το ίδιο. Απλά η ανασφάλεια των παικτών έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί έχουν λαμβάνειν από το παρελθόν. Τα παλιά χρέη που συνεχώς εμφανίζονται είναι η φοβία και των Ελλήνων παικτών και των ξένων. Και η διαφορά με τις άλλες ομάδες, είναι ότι το παρελθόν έχει δείξει πως κάποια στιγμή οι παίκτες θα τα πάρουν τα χρήματά τους. Πριν έρθω στην ΑΕΚ δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα και καταλαβαίνω πως νιώθουν τα παιδιά. Αλλά όπως είπα ο κ.Καραμανλής έχει δεσμευτεί εκ μέρους της διοίκηση και δημόσια και σε εμάς ότι θα είναι εντάξει και τους πιστεύουμε».


- Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος, Μπάμπης Καραμανλής, ανέφερε έναν παίκτη που ντρέπεται ακόμη και να τον κοιτάξει στα μάτια, φωτογραφίζοντάς σε…

«Νομίζω πως αναφερόταν σε εμένα γιατί μια μέρα πριν μας το είχε πει στα αποδυτήρια και με είχε ονομάσει. Αυτό το θεωρώ πολύ τιμητικό, αλλά και αληθές, αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι εγώ ερχόμενος στην ΑΕΚ υπέγραψα ένα κλειστό διετές συμβόλαιο, από την περσινή χρονιά -κάτι που δεν είπα εγώ, αλλά παραδέχθηκε δημόσια ο κύριος Δρόσος- έχω χαρίσει δύο μισθούς ύψους 60.000, τις οποίες παρότι έφυγε ο κύριος Δρόσος το καλοκαίρι, εγώ κράτησα τον λόγο μου και δεν τις διεκδίκησα. Από την περσινή χρονιά εγώ έχω πληρωθεί πέντε μισθούς, από τους δέκα που πληρωνόμαστε, δύο έχω χαρίσει και τρείς έχω σε μια επιταγή που έχω αλλάξει τρεις φορές για να διευκολύνω την πρώην διοίκηση. Κάτι ανάλογο έχουν κάνει και κάποιοι άλλοι παίκτες από ότι ξέρω».


- Εσύ έχεις στα χέρια σου επιταγές;

«Η τελευταία επιταγή που έχω στα χέρια μου, και που ήδη της είχαμε αλλάξει ημερομηνία, είναι για τις 20 Μάιου. Όπως καταλαβαίνεται από πέρυσι έχω πάρει πέντε μισθούς μέχρι στιγμής, αλλά επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, παρότι έχω κρατήσει το προηγούμενο συμβόλαιό μου, έχω κάνει προφορική συμφωνία με την διοίκηση για φέτος να λάβω λιγότερα από τα μισά του χρήματα που προβλέπει η αρχική συμφωνία. Από τα λιγότερα από μισά του φετινού συμβολαίου, την στιγμή που μιλάμε έχω λάβει περίπου το 1/4, γιατί προσπαθώ πάντα να διευκολύνω την ομάδα, πάντα διευκολύνω τους συμπαίκτες μου. Πάντα περιμένω να πληρωθούν όλοι οι άλλοι και ποτέ μέχρι σήμερα, και σε αυτό είναι μάρτυράς και η διοίκηση και οι συμπαίκτες μου, δεν διεκδίκησα σε συνομιλίες μου με τους διοικούντες χρήματα για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα. Ελάχιστοι παίκτες που έχουν υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο και το έχουν τιμήσει για 17 μήνες έχουν πληρωθεί τους 6 μήνες όπως εγώ και είναι τόσο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.


- Σε βρήκε αντίθετο το γεγονός ότι κάποια ενεργά μέλη της ομάδας διεκδίκησαν τα χρήματά τους;

«Εγώ είμαι της άποψης ότι οποιοσδήποτε διεκδικεί χρήματα που έχει δουλέψει με κόπο και τιμιότητα και προσήλωση πρέπει να παίρνει τα λεφτά του. Όταν υπογράφουμε συμβόλαια με τις διοικήσεις δεν βάζουμε κανένα πιστόλι στο κεφάλι κανενός ειδικά του προέδρου. Υπογράφουν μαζί μας για μια συνεργασία. Εφόσον ο παίκτης ή ο προπονητής είναι τυπικός σε αυτή την συνεργασία, γνώμη μου είναι πρέπει να λαμβάνει τα δεδουλευμένα του. Δεν θέλω να μπω τώρα σε αυτή την διαδικασία… Εγώ έχω χαρίσει και στο παρελθόν και σε άλλες ομάδες χρήματα. Έχω κατηγορηθεί ότι έχω κάνει επιλογές στο παρελθόν για χρήματα, αλλά να ξέρετε ότι έχω χαρίσει και χρήματα σε ομάδες. Το ίδιο έκανα και στην ΑΕΚ, παρότι πέρυσι όταν ήρθα στην ομάδα, είχα πέντε εκπληκτικές προτάσεις. Όμως, τις απέρριψα και ήρθα στην ΑΕΚ γιατί πίστεψα σε κάποια πράγματα. Αυτά τα πράγματα στην πορεία δεν ήρθαν, αλλά θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου και την ομάδα, στην οποία εκτιμώ ορισμένα πράγματα… Πρώτον μετά τον τραυματισμό μου, φέτος μου έδωσε την ευκαιρία να επανέλθω στο προσκήνιο και αυτό γιατί ο Κώστας Φλεβαράκης μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο, δείχνοντάς μου απεριόριστη εμπιστοσύνη. Και επιπλέον εκτίμησα πολύ την στάση του κ.Καραμανλή, ο οποίος δεν συναίνεσε σε πιέσεις να μείνω στην κερκίδα, εφόσον κρατούσα το συμβόλαιο που είχα με την ΑΕΚ».


- Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στο ποιος άσκησε αυτές τις πιέσεις;

«Αυτό που είπα φτάνει… Από κει και πέρα, όπως είπα εκτίμησα αυτά που προανέφερα και για αυτό δεν ήθελα να διεκδικήσω κάτι παραπάνω για τον εαυτό μου».


- Εσύ σκοπεύεις να κάνεις κάποια στιγμή να προχωρήσεις σε κάποια κινήσεις, προκειμένου να διασφαλύσεις τα χρήματα που έχεις συμφωνήσει με την διοίκηση;

«Δεν μπορώ να συνεχίζω να παίζω τσάμπα. Στην ουσία 1.5 χρόνο τώρα στην ΑΕΚ παίζω σχεδόν τσάμπα. Αγαπάμε όλοι την ομάδα που αγωνιζόμαστε, αλλά πάνω από όλα αγαπάμε την οικογένειά μας. Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα πριν το τέλος της σεζόν. Άλλωστε η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα βρει έναν τρόπο να μου εξασφαλίσει τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει φέτος. Εγώ ποτέ δεν πρόκειται να κάνω κάτι χωρίς πριν να ενημερώσω την διοίκηση γιατί θέλω να πιστεύω ότι είμαι καθαρό παιδί και ξεκάθαρο. Αντιλαμβάνομαι οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να περνάει η ομάδα, μιας και οι άνθρωποι αυτοί, ο κ.Καραμανλής, ο κ.Τσέκος, η κ.Μάντη, ο κ.Βάσσιος και η υπόλοιπη διοίκηση, είχαν να κάνουν διπλάσια και τριπλάσια δουλειά από ότι είχαν να κάνουν οι διοικήσεις άλλων ομάδων και να καλύψουν πάρα πολλές υποχρεώσεις. Τα έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε πολλά πράγματα και για αυτό τον λόγο και εγώ ήμουν τόσο διαλλακτικός και θυσίασα κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό μου για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οι υπόλοιποι. Απλά οδεύοντας στο τέλος της σεζόν πρέπει να κοιτάξω και εγώ λίγο τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, χωρίς, όμως, να κάνω κακό στην ομάδα. Όπως προανέφερα δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθώ νομικά αυτή την στιγμή και περιμένω, μιας και έχω τόσο καλή σχέση με την διοίκηση, κάποιες γραπτές εγγυήσεις που μου υποσχέθηκε μέσα στην εβδομάδα».


- Θα ήθελες να σχολιάσεις την απομάκρυνση του Δημήτρη Πρίφτη;

«Δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Εγώ πιστεύω πως η ομάδα είναι οικογένεια και ότι είχα να πω το είπα στα αποδυτήρια και για αυτό το θέμα και για άλλα. Δεν είναι σωστό να βγαίνει προς τα έξω το τι λέγεται εκεί… Από κει και πέρα, τον ξέρω καλά, είναι εξαίρετος προπονητής και σίγουρα έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια που εργάστηκε σε αυτή. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι ο πρόεδρος δεσμεύτηκε στους παίκτες ότι και ο Δημήτρης Πρίφτης θα λάβει κανονικά τα δεδουλευμένα της φετινής σεζόν, παρότι δεν είναι πια στην ομάδα».
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.