Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λαθρομεταναστευση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
a bullet for your head
Στρατόπεδο συγκέντρωσης» χιλιάδων λαθρομεταναστών στήνει η Ελληνική Αστυνομία στον Ασπρόπυργο ενώ ετοιμάζεται για νέες επιχειρήσεις- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ήδη σε επαφές με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. μια έκταση 100 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, στην οποία παλιότερα στεγαζόταν στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ.

Η έκταση αρχικά είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να κατασκευαστούν «χώροι υποδοχής» για τοξικομανείς, αστέγους και γενικά για όσους θεωρήθηκε πως... χαλούσαν τότε την εικόνα της Αθήνας, οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην έκταση υπάρχουν αρκετά κτίρια τα οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς παραγόντων του υπουργείου, μπορεί να «φιλοξενήσουν» μέχρι και 2.000 ανθρώπους.

Τα έργα μετατροπής στα κτίρια της πρώην στρατιωτικής βάσης που είχαν αρχίσει την άνοιξη του 2004 διεκόπηκαν λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων, εξαιτίας των αντιδράσεων από κοινωνικούς φορείς που διαμαρτυρήθηκαν για τη δημιουργία μιας τεράστιας αποθήκης ανθρώπων. Τα ημιτελή κτίρια, σε ορισμένα είχε τοποθετηθεί ακόμη και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, στη συνέχεια λεηλατήθηκαν και σήμερα απομένουν μόνο τα κουφάρια τους.

Πέντε χρόνια αργότερα η ιδέα επέστρεψε στην Ελληνική Αστυνομία, με στόχο αυτή τη φορά την «αποθήκευση» των λαθρομεταναστών. Ανώτεροι αξιωματικοί επισκέφθηκαν τρεις διαφορετικούς χώρους στο Λεκανοπέδιο, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κρατητήρια χιλιάδων ανθρώπων. Στα ιταλικά... πρότυπα
Από την εξέταση που έγινε αρχικά απορρίφθηκαν ένα παλιό εργοστάσιο στον Πειραιά και ένα παλιό στρατόπεδο στα όρια του Νομού Αττικής με τη Βοιωτία και προκρίθηκε η λύση του Ασπροπύργου. Όπως όμως επισημαίνουν κύκλοι της Αστυνομίας, «αν το πείραμα του Ασπροπύργου αποδειχθεί πετυχημένο, τότε ίσως προχωρήσουν και οι άλλες λύσεις». Πριν από οκτώ μήνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκαν το στρατόπεδο υποδοχής που έχουν δημιουργήσει οι ιταλικές αρχές στη Λαμπεντούζα, προκειμένου να πάρουν σχέδια για την κατασκευή των εγχώριων χώρων συγκέντρωσης.


ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η έκταση είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων για «χώρους υποδοχής» τοξικομανών και αστέγων

«Έχουν φρακάρει τα κρατητήρια»

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙτης ΕΛ.ΑΣ. πίεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να βρει χώρο συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών το γρηγορότερο δυνατόν, διότι διαφορετικά, όπως τόνισαν, το κέντρο της Αθήνας θα συνεχίσει να είναι αδιάβατο.

«Αυτή τη στιγμή συλλαμβάνουμε δεκάδες λαθρομετανάστες τους οποίους δεν έχουμε πού να τους βάλουμε, καθώς τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έχουν φρακάρει» επισήμαναν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι υποστηρίζουν πως ένας στους 4 Έλληνες αστυνομικούς ασχολείται με τη δίωξη των λαθρομεταναστών. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είναι να συνεχισθούν οι επιχειρήσεις- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, και ειδικά στο τρίγωνο Ομόνοια- Πλατεία Θεάτρου- Πλατεία Καραϊσκάκη.

«Αν δεν έχουμε όμως πού να βάλουμε όσους συλλαμβάνουμε, οι λαθρομετανάστες θα επιστρέφουν και πάλι στην Μενάνδρου, την Γερανίου, την Σοφοκλέους και όλες αυτές τις περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που έχει μετατραπεί σε γκέτο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών» υποστηρίζει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι απελάσεις
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει πως στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και των αρμόδιων τμημάτων βρίσκονται περισσότεροι από 1.400 λαθρομετανάστες, αριθμός ήδη κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που μπορούν να φιλοξενήσουν. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι συλληφθέντες ύστερα από παραμονή 3 μηνών στα κρατητήρια επιστρέφουν στους δρόμους καθώς παραμένει πολύ μικρός ο αριθμός λαθρομεταναστών που απελαύνονται.

Μόνο το κόστος φαγητού για τους 400 κρατούμενους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ανέρχεται σε 75.000

ευρώ τον μήνα. Οικονομικά ασύμφορη όμως αποδεικνύεται και η επιχείρηση επιστροφής των λαθρομεταναστών στις χώρες τους. Το κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για τη λαθρομετανάστευση έχει παρουσιάσει αρκετά μειονεκτήματα και στην πράξη, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, είναι δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό. «Το αρμόδιο όργανο της Ε.Ε. μας ενημερώνει πως πρόκειται να γίνει μια πτήση για Πακιστάν ή Αφγανιστάν. Από την ΕΛ.ΑΣ. ζητούν να μεταφέρουμε στην Ισπανία συνήθως τους υπό απέλαση λαθρομετανάστες. Αυτοί μεταφέρονται όμως με εμπορικές πτήσεις, χωρίς χειροπέδες και χωρίς αστυνομική συνοδεία. Επιπλέον ο κάθε λαθρομετανάστης μπορεί να αρνηθεί να μπει στο αεροπλάνο ή προκαλεί τέτοια φασαρία που η εταιρεία τούς κατεβάζει διότι δεν θέλει να ενοχλήσει τους κανονικούς επιβάτες της. Εμείς τότε τον αφήνουμε ελεύθερο, όπως συνέβη για 10 υπό απέλαση λαθρομετανάστες τις προηγούμενες εβδομάδες» λέει στα ΝΕΑ ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Όπως εξηγεί, ακόμη και αν φτάσουν στην Ισπανία οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να παραμείνουν σε χώρο φύλαξης για κάποιες ημέρες και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε άλλη χώρα και από εκεί να πετάξουν για την πατρίδα τους.

Εμφύλιος για τον καταυλισμό

«ΠΟΛΕΜΟΣ»ξέσπασε στην Πάτρα μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να δημιουργήσει προσωρινό καταυλισμό για τους πάνω από 5.000 μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη, αρχικά στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΟΜΑ στην περιοχή Ρηγανόκαμπος και στη συνέχεια μόνιμο κέντρο υποδοχής στον Δήμο Ρίου.

Οι κάτοικοι του ανατολικού διαμερίσματος της αχαϊκής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της πρώην ΜΟΜΑ εξήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό της περιμετρικής οδού της Πάτρας. Παράλληλα, και στον Δήμο του Ρίου, στην περιοχή Δρέπανο που επελέγη για να χτιστεί οριστικός καταυλισμός, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου Ρίου Χρήστου Λιακόπουλου: «Ένα πρόβλημα που σήμερα υπάρχει 100 μέτρα από το λιμάνι θα μεταφερθεί μερικά χιλιόμετρα παραπέρα. Με τα στρατόπεδα δεν λύνεται το θέμα των μεταναστών».

Εξαθλιωμένοι
Οι κάτοικοι κοντά στο λιμάνι, όπου τώρα ζουν εξαθλιωμένοι σε παραπήγματα περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, εύχονται να διαλυθεί σύντομα ο καταυλισμός όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι Αφγανοί όμως δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να μεταφερθούν σε χώρο μακριά από το λιμάνι: στόχος τους άλλωστε είναι να καταφέρουν να μπουν σε πλοία για την Ιταλία. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Σομαλοί έχουν δημιουργήσει νέο καταυλισμό κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

πηγη:ΤΑ ΝΕΑ ONLINE

Με αφορμη αυτα τα αρθρα,ειπα να ανοιξω και ενα σχετικο τοπικ.
Το συγκεκριμμενο θεμα η' προβλημα,απασχολει παρα πολλες χωρες της Ευρωπαικης Ενωσης,ισως ακομα περισσοτερο την Ελλαδα..
Ο αριθμος ολων αυτων των λαθρομεταναστων που εχουν εισελθει στη χωρα μας τα τελευταια χρονια,θαρρω πως ειναι ''απροσδιοριστος''..καθως κατα πολλους,μπορει να πλησιαζουν και τα 3εκ..
Εγω αναρωτιεμαι το εξης:
Γιατι ειμαστε ''μπαστε,σκυλοι,αλεστε'',εδω στην Ελλαδα?Γιατι τα συνορα μας και τα λιμανια μας ειναι ''ανοχυρωτα''?
Πως ειναι δυνατον,μετα απο τοσα χρονια να μην εχει υπαρξει μια σαφης εικονα του ποσοι υπαρχουν,ποσοι βρισκονται νομιμα και ποσοι παρανομα,ποιο ειναι το ποιον του καθενος,ποσοι εργαζονται,ποσοι πληρωνουν εισφορες στο ΙΚΑ,ποσοι φορολογουνται κ.ο.κ....
Τα κρατητηρια στο αλλοδαπων,εχουν ''φρακαρει'',ενω θεωρω αστειο να τους εχουν 3 μηνες,να τους ταιζουν και να τους ποτιζουν(οικονομικο κοστος),κ μετα να τους ξανα-αφηνουν ελευθερους,μεχρι να τους ξανασυλλαβουν..
Δεν βλεπω μια συγκεκριμμενη χαραξη στρατηγικης πανω στο συγκεκριμμενο ζητημα,εκτος και αν η δημιουργια γκετο-λαθρομεταναστων,αποτελει μερος της..
Ποια ειναι η αποψη σας για το ζητημα των λαθρομεταναστων στην Ελλαδα?
Ποια η' ποιες πολιτικες θεωρειτε οτι θα πρεπει να ακολουθηθουν?Η',τι θα επρεπε να γινει και δεν εχει γινει ως τωρα?
dizzy_fingers
Μεγάλο θέμα άνοιξες και θα τοποθετηθώ κάποια άλλη στιγμή που δε θα είμαι στη δουλειά.

Αυτό που με απογοητεύει κάθε φορά που καταπιάνεται αυτό το ζήτημα είναι πως αναφερόμαστε στους λαθρομετανάστες σαν να είναι ένας ξερός αριθμός τον οποίο προσπαθούμε να μηδενίσουμε σαν να είναι τουβλάκια στο τέτρις...

Και είναι ένα ζήτημα που ειδικά εμάς τους Έλληνες λόγω της πρόσφατης ιστορίας μας θα έπρεπε να μας ευαισθητοποιεί και να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση από τους λοιπούς, ευρωπαίους πχ.
a bullet for your head
QUOTE(dizzy_fingers @ Apr 30 2009, 18:38 ) *
Μεγάλο θέμα άνοιξες και θα τοποθετηθώ κάποια άλλη στιγμή που δε θα είμαι στη δουλειά.

Αυτό που με απογοητεύει κάθε φορά που καταπιάνεται αυτό το ζήτημα είναι πως αναφερόμαστε στους λαθρομετανάστες σαν να είναι ένας ξερός αριθμός τον οποίο προσπαθούμε να μηδενίσουμε σαν να είναι τουβλάκια στο τέτρις...

Και είναι ένα ζήτημα που ειδικά εμάς τους Έλληνες λόγω της πρόσφατης ιστορίας μας θα έπρεπε να μας ευαισθητοποιεί και να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση από τους λοιπούς, ευρωπαίους πχ.

Σιγουρα ειναι ενα μεγαλο θεμα..μειζων θα ελεγα και θα περιμενω την τοποθετηση σου,οπως και των υπολοιπων.
Οσον αφορα τους λαθρομεταναστες,σιγουρα προκειται για ανθρωπινες ψυχες.
Ομως θαρρω πως εχουν προκυψει πολλα προβληματα κ ''δυσλειτουργιες'',κ η κυριοτερη νυξη μου εγκειται στο οτι δεν εχει υπαρξει μια σαφη χαραξη πολιτικης-στρατηγικης πανω στο συγκεκριμμενος ζητημα στην Ελλαδα..
Πληρης ανοργανωσια και προχειροτητα..
Οι Ελληνες,μεταναστευσαν κατα κυματα τις παλαιοτερες δεκαετιες,ομως δεν καταφθαναν στη Γερμανια,στην Αμερικη,Καναδα,Αυστραλια και οπουδηποτε αλλου,παρανομα,στιβαγμενοι σε πλοιαρια,μεσω ''εμπορων''..
Θεωρω οτι αυτες οι χωρες ειχαν συγκεκριμμενη πολιτικη επι του συγκεκριμμενου θεματος..
a bullet for your head
"Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στη χώρα μας"

Πηγή: Πρώτο Θέμα, σελίδες 64-65, 14/12/2008

του Χρήστου Μπόκα

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προστίθενται κάθε χρόνο στο ένα εκατομμύριο που διαμένει ήδη στην Ελλάδα - Την ίδια ώρα, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται κατά 13.000 άτομα ετησίως. ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ μπαίνουν καθημερινά στη χώρα μας, στοιβάζονται κυρίως στην Αθήνα, ενώ έχουν ήδη δημιουργήσει περιοχές-γκέτο όπου οι Eλληνες αποτελούν πλέον μειονότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθημερινώς συλλαμβάνονται 410 αλλοδαποί - από χώρες της Μέσης Ανατολής- την ώρα που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στη χώρα μας. Δεδομένων των συχνά πενιχρών μέσων του Ελληνικού Λιμενικού σώματος, ο αριθμός όσων ξεφεύγουν από την «τσιμπίδα» των Αρχών είναι, προφανώς, πολλαπλάσιος. Την κατάσταση επιδεινώνει, μάλιστα, το γεγονός ότι η είσοδος των -μουσουλμάνων, κατά κύριο λόγο- πραγματοποιείται υπό την «αιγίδα» της Αγκυρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως καταγράφεται και σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όσο εύκολο είναι να εισέλθουν στην Ελλάδα, τόσο δύσκολο είναι να προωθηθούν στην υπό- λοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι, συνωστίζονται στη χώρα μας, δημιουργώντας το φαινόμενο που αποκαλείται «βοσνιοποίηση της Ελλάδας». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο. Σε αυτούς προστίθενται περί τις 250.000 νέες αφίξεις ετησίως - σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς. Αν στον αριθμό αυτό αντιπαραβάλει κανείς τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που καταγράφουν ότι κάθε χρόνο
γεννιούνται μόλις 89.000 Ελληνόπουλα, κατανοεί γιατί κάποιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στο ενδεχόμενο, σε λίγες δεκαετίες, οι Έλληνες να έχουμε γίνει μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα.

Ήδη, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιοχές της πρωτεύουσας όπως το κέντρο της Αθήνας (Αγιος Παντελεήμονας και γύρω από την πλατεία Ομονοίας) όπου έχει δημιουργηθεί μια Muslimcity, οι κάτοικοι της οποίας ουδεμία διάθεση δείχνουν να ενσωματωθούν με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ζουν υπό άθλιες συνθήκες, τις οποίες περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα οι υγειονομικές υπηρεσίες της νομαρχίας. Αναλυτικά, περίπου 250.000 λαθρομετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής εισρέουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Καθημερινά, καλά οργανωμένα τουρκικά κυκλώματα δουλεμπόρων «εισάγουν» 700-1.000 μουσουλμάνους αλλοδαπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν καταγραφεί στις ελληνικές εφημερίδες ακόμη και εικόνες ακταιωρών του τουρκικού λιμενικού που μεταφέρουν λαθρομετανάστες, καθώς και τουρκικά δημοσιεύματα που συνδέουν μέλη της παρακρατικής οργάνωσης «Εργκένεκον» με το δουλεμπόριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού Σώματος, 410 αλλοδαποί συλλαμβάνονται ημερησίως την ώρα που περνούν στο εσωτε- ρικό της χώρας. Την ίδια ώρα, πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού «Human Rights Watch», με τίτλο «Εγκλωβισμένοι σε μια περιστρεφόμενη πόρτα», καταγράφει ότι όσο εύκολη είναι η παράνομη είσοδος τόσο δύσκολη χαρακτηρίζεται η έξοδος προς άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εκθέσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι το 2007 συνελήφθησαν 150.000 λαθρομετανάστες κατά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα. Αυτοί που τελικά επιτυγχάνουν να περάσουν παρανόμως τα σύνορα εκτιμώνται σε 700-1.500 ημερησίως. «Υπάρχουν ημέρες που μόνο στο νησί μας καταφθάνουν και 200 λαθρομετανάστες», τονίζει ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κόττορος. Ο λιμενάρχης Πάτμου, υποπλοίαρχος κ. Δημήτρης Στρατής αναφέρει: «Από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 1.617 συλλήψεις». Συλλήψεις, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί με το μοναδικό σκάφος του Λιμεναρχείου, αφού το υπουργείο κωφεύει στις δεκάδες αναφο- ρές για ενίσχυση του δυναμι- κού. Και ενώ ο δρόμος προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι φραγμένος, εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη αποδεικνύεται η επαναπροώθησή τους από τις ελληνικές αρχές. Αφενός -όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) κ. Αλέξανδρος Ζαβός- η Αγκυρα δεν συνεργάζεται για την επιστροφή τους στην Τουρκία από την οποία μπήκαν στην Ελλάδα, αφετέρου δεν τους δέχονται οι πρεσβείες των χωρών από τις οποίες δηλώνουν ότι κατάγονται, αφού δεν έχουν κανένα έγγραφο. Ετσι, στους ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα προστίθενται επιπλέον 250.000 ετησίως. Την ίδια ώρα, καταγράφεται μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την τριετία 2005-2007 η μείωση έφτασε τις 13.600 ετησίως.

Η ίδια έρευνα καταγράφει δείκτη γονιμότητας για την Ελληνίδα μητέρα 1,2 παιδιά και 2,21 για την αλλοδαπή.

Κοιμούνται σε βάρδιες! Σε 140 πολυκατοικίες στεγάζονται 115.000 αλλοδαποί!

Τραγική είναι πλέον η εικόνα του κέντρου της Αθήνας, καθώς χιλιάδες μετανάστες έχουν καταλάβει τους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας. Είναι εντυπωσιακά άλλωστε τα στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών, τα οποία αναφέρουν ότι στους δρόμους που περικλείονται από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Μεταξά Νεοφύτου, Ηπείρου, Μετσόβου, Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη, Πατησίων, Αιόλου, Ευριπίδου, Διπύλου και Θερμοπυλών βρίσκονται τουλάχιστον 140 πολυκατοικίες, όπου στεγάζονται τουλάχιστον 115.000 αλλοδαποί. Μάλιστα, η έλλειψη χώρων τούς αναγκάζει να κοιμούνται με βάρδιες, πληρώνοντας 3 έως 5 ευρώ το δωδεκάωρο. Παράλληλα όμως με τις συνθήκες συνωστισμού, εκθέσεις της υγειονομικής υπηρεσίας συμπληρώνουν την τραγική εικόνα του κέντρου της Αθήνας αναφέροντας πως κάθε ένα από αυτά τα κτίρια αποτελούν «επικίνδυνες εστίες μόλυνσης». Υστερα από αυτοψίες της συγκεκριμένης υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι «οι ένοικοι συμβιώνουν με πληθυσμούς από ζώσες κατσαρίδες σε αριθμό τέτοιο ώστε να αλλοιώνεται το χρώμα των τοίχων, τρωκτικά, κοριούς και ψύλλους.Κοιμούνται στο πάτωμα, στα μπαλκόνια, στον ακάλυπτο ανάμεσα στα απορρίμματα, πάνω σε βρόμικες κουρελούδες».

Κατόπιν τούτων, μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι στην περιοχή δεν μένει πλέον κανένας Ελληνας, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αρκετοί κάτοικοι και καταστηματάρχες παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού η υποβάθμιση της περιοχής καθιστά αδύνατη την εκποίηση των ακίνητων περιουσιών τους. Αυτοί αποτελούν, πλέον, την ελληνική μειονότητα του κέντρου της Αθήνας. Ανθρωποι που δίχως να έχουν κανένα ρατσιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο βρίσκονται σε απόγνωση. Εκ των πραγμάτων και μόνο έρχονται συχνά σε κόντρα με τους μετανάστες δίχως βέβαια αποτέλεσμα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ συλλαμβάνει και στη συνέχεια αφήνει ελεύθερους τους μετανάστες, χορηγώντας προθεσμία 30 ημερών για την... οικειοθελή απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

* ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ «Στα κτίρια αυτά διαμένουν αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές κι ακόμα… ποντίκια, κατσαρίδες και περιττώματα»

* ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: «Απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, αλλοδαποί, τοξικομανείς και άστεγοι»

* Φώτης Λιάρος Ιδιοκτήτης καφετέριας: «Δεν είμαστε ρατσιστές. Η κατάσταση έχει
φτάσει στο απροχώρητο και για εμάς και για τους μετανάστες. Η περιοχή μας έχει υποβαθμιστεί, κάτι πρέπει να γίνει»

* Τζίνη Δημοπούλου: «Εχω γείτονες 400 Σομαλούς, οι οποίοι κάνουν την ανάγκη τους από τα μπαλκόνια»

* Ελένη Σπανού: «Στη Σατωβριάνδου είμαστε 150 κάτοικοι και καταστηματάρχες
και πάνω από 1.000 μετανάστες. Είμαστε πλέον μειονότητα»


Ενδιαφερον μου ειχε προκαλεσει καποτε μια εκτιμηση που ελεγε οτι ''Εως το 2050,η Ελλαδα θα κατοικειται ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ''..
Σιγουρα ολα αυτα τα χρονια εχει υπαρξει σοβαρη δημογραφικη αλλοιωση..
Και ερχεται και το χρονιο προβλημα υπογεννητικοτητας των Ελληνων,για να ''δεσει το γλυκο''..
Εντυπωση μου εκανε πως ενω οι Ελληνικες διωκτικες αρχες συλλαμβανουν ενα μεγαλο αριθμο λαθρομεταναστων,αργοτερα δεν ειναι εφικτο να τους στειλουμε καπου αλλου(στις χωρες οπου καταγονται η' στη Τουρκια απ'οπου διαμεσου της,πολλες φορες εισερχονται..)..η' σε καποια αλλη χωρα,αφου κανεις δεν τους δεχεται!!
Η Ελλαδα για να καταλαβω τι ειναι?Η ''αποθηκη'' της Μεσογειου,της Ευρωπης η' των Βαλκανιων?
Οι τοπικοι αρχοντες των νησιων του Αιγαιου ''κραυγαζουν'' και στελνουν συνεχεις αναφορες για ενισχυση αλλα...
Δεν θα μπορουσε το Ελληνικο πολεμικο ναυτικο,να επιστρατευθει,καθως το προβλημα εχει οξυνθει επικινδυνα?
Αντιλαμβανομαι πληρως την τραγικοτητα ολων αυτων των ανθρωπων,που αναζητουν εναγονιωδως ενα καλυτερο αυριο.
Ειναι ομως η Ελλαδα,η ''γη της Επαγγελιας'' η' '' η χωρα των ευκαιριων'' για ολους?
Τη στιγμη που το 1|4 του πληθυσμου της,ζει κατω απ το οριο της φτωχειας?
Διαθετει η Ελλαδα τις υποδομες,τον προγραμματισμο,ωστε να τους ενταξει στον ''Ελληνικο τροπο ζωης''?
Μετα απο τοσα χρονια,δεν εχει καταστει εφικτο να γινει,ουτε μια μια ολοκληρωμενη και επισημη καταγραφη με ελαχιστες αποκλισεις,οσον αφορα τον αριθμο,τα στοιχεια τους,αν ειναι νομιμα η' αν ειναι παρανομα,αν εργαζονται,αν ασφαλιζονται,αν φορολογουνται,αν...αν...αν...
Πολυς κοσμος επισημαινει την εξαρση της εγληματικοτητας και την συνδεει με τους λαθρομεταναστες & τους αλλοδαπους γενικοτερα..
Εγω θα ελεγα,οτι θα ηταν παρακινδυνευμενο να εξαχθει ενα τετοιο γενικευμενο συμπερασμα,ομως σιγουρα και οι λαθρομεταναστες συντεινουν κατα πολυ σ'αυτο,απ τη στιγμη που η επισημη πολιτεια τους διατηρει στη χωρα(κακως),τους εχει παραπεταμενους,δεν δειχνει καμια προνεια για το τι μελλει γενεσθαι,δεν τους βρισκει δουλεια η' δεν τους απευλανει οριστικα..ετσι και αυτοι, τις περισσοτερες φορες,μεσω της παραβατικης οδου,θα κοιταξουν να επιβιωσουν..
Εντωμεταξυ ειχε παρει το ματι μου μια ερευνα που ελεγε πως εχει αυξηθει κατακορυφα το ποσοστο των λαθρομεταναστων στο ''ποιοτικο εγκλημα'',στις ειδεχθεις πραξεις του τυπου,δολοφονιες,ληστειες,βιασμοι..
Οπως και να χει,δεν θεωρω οτι η Ελλαδα μπορει να δεχθει στους κολπους της ολους αυτους τους ανθρωπους.
Κατι πρεπει να γινει..πρεπει οπωσδηποτε να χτυπηθουν ολα αυτα τα κυκλωματα,που καρπωνονται πολλα λεφτα,εκμεταλευομενοι το πονο αυτων των ανθρωπων και την επιθυμια τους για μια καλυτερη ζωη..
Πρεπει να γινει μια ''Εθνικη μελετη'',για να δουμε σε ποιους τομεις χρειαζομαστε εργατικα χερια και πανω σ'αυτο,να γινουν και οι οποιες επιλογες οικονομικων μεταναστων..
Να δεχθουμε δηλαδη αυτους που μπορουν να συνεισφερουν,στους τομεις της παραγωγης-οικονομιας που χρειαζομαστε εργατικα χερια και εντασσοντας τους αμεσα κ ομαλα με ολες τις απαραιτητες νομικες διαδικασιες.
Για τους υπολοιπους,καλως η' κακως,θα πρεπει να παρθουν αυστηρα μετρα.
Air Kef
Όπως ακριβώς είπες, και όπως έχει πει και εκπρόσωπος των μεταναστών μιας αφρικανικής χώρας (μου διαφεύγει από ποια ακριβως), η Ελλάδα εχει μετατραπει σε έναν κάδο σκουπιδιών της Ευρώπης, όπου όλες οι άλλες χώρες μας στέλνουν εδώ τους ανεπιθύμητους..
Είχε κάνει μια πολύ εκπομπή ο Τσίμας (5 λεπτά από την Ομονοια) όπου είχε δείξει αυτά που αναφέρονται στο αρθρο για υπεραριθμους σε πολυκατοικίες, μειονότητα κτλ. Κι όσοι έχουμε σπίτι στο κέντρο το βλέπουμε και με τα ίδια μας τα μάτια..

Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει κάποιο σχέδιο για ολη αυτήν την κατάσταση..

Παντως αυτό που λέει κι ο Σπύρος, πρέπει να το θυμόμαστε πάντα όταν τους συνανταμε στον δρόμο, κάποτε κι η Ελλάδα έστελνε με κάθε μέσο πολίτες της στο εξωτερικό, απλώς από ανάγκη..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Δεν μπορει να κανει τιποτα η κυβερνηση, αφου παιρνει επιδοτηση για καθε μεταναστη
που φροντιζει να κραταει εδω και δεν τον αφηνει να παει στην κεντρικη Ευρωπη.

Η λυση ειναι μια και πολυ απλη.
Αν θελει η αστυνομια και η πολιτεια μπορουν να τους πιασουν ολους σε ενα μηνα.
Τους βαζεις σε αεροπλανα, τρενα και βαπορια που λεει και το τραγουδι
και τους στελνεις απο 'κει που ηρθαν.
Andrew19
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί από που ήρθαν (φροντίζουν οι ίδιοι να καταστρέψουν τα χαρτιά τους για να μην μπορούν να γνωρίζουν οι αρχές από που είναι). Η λύση βέβαια είναι η απομόνωση τους σε ξερονήσια (από τα οποία υπάρχουν άφθονα) αλλά ξυπνάει διάφορα κομμουνιστικά παρελθόντα αυτή η λύση. Οσο μένουν όμως στις πόλεις απλά το πρόβλημα χειροτερεύει.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Andrew19 @ May 1 2009, 12:10 ) *
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί από που ήρθαν (φροντίζουν οι ίδιοι να καταστρέψουν τα χαρτιά τους για να μην μπορούν να γνωρίζουν οι αρχές από που είναι). Η λύση βέβαια είναι η απομόνωση τους σε ξερονήσια (από τα οποία υπάρχουν άφθονα) αλλά ξυπνάει διάφορα κομμουνιστικά παρελθόντα αυτή η λύση. Οσο μένουν όμως στις πόλεις απλά το πρόβλημα χειροτερεύει.

Μολις φανε κανα-δυο χαστουκια οχι μονο θα πουνε απο που ειναι,
αλλα και την διευθυνση του σπιτιου τους.

Andrew19
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 1 2009, 10:14 ) *
Μολις φανε κανα-δυο χαστουκια οχι μονο θα πουνε απο που ειναι,
αλλα και την διευθυνση του σπιτιου τους.

Δεν χρειάζεται να πουν από που είναι αλλά να το αποδείξουν. Λες και δεν ξέρουν από το τι γλώσσα μιλάει ο άλλος αν είναι Πακιστανός ή αν είναι Σομαλός ή Νιγηριανός. Ομως για να απελαθεί κάπου και να τον δεχτεί η χώρα πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα γιατί ξέρουν ότι θα μπορέσουν να βρουν κάποια δουλειά (μπες π.χ. σε μια κουζίνα εστιατορίου και μέτρα Πακιστανούς). Αν ξέρουν ότι θα πάνε στο ξερονήσι και θα είναι μαντρωμένοι εκεί θα έρχονται λιγότεροι.
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 1 2009, 09:44 ) *
Δεν μπορει να κανει τιποτα η κυβερνηση, αφου παιρνει επιδοτηση για καθε μεταναστη
που φροντιζει να κραταει εδω και δεν τον αφηνει να παει στην κεντρικη Ευρωπη.

Αυτο περι επιδοτησης για ''καθε κεφαλι'',μου φαινεται καπως..
Δεν θυμαμαι ποτε τις επισημες αρχες να εχουν αναφερει κατι τετοιο..
Δηλαδη μας ''χαρτζηλικωνουν'' για να κανουμε(η' να κανουν καποιοι),τα στραβα ματια?
Αυτο πως μπορουμε να το μαθουμε?Διοτι μου ψιλοακουγεται λιγο σκανδαλωδες..
Γι'αυτο,αντι να τους απελασουμε,τελικα αποφασιστηκε να τους ''γκετοποιησουμε''..??
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(a bullet for your head @ May 1 2009, 14:07 ) *
Αυτο περι επιδοτησης για ''καθε κεφαλι'',μου φαινεται καπως..
Δεν θυμαμαι ποτε τις επισημες αρχες να εχουν αναφερει κατι τετοιο..
Δηλαδη μας ''χαρτζηλικωνουν'' για να κανουμε(η' να κανουν καποιοι),τα στραβα ματια?
Αυτο πως μπορουμε να το μαθουμε?Διοτι μου ψιλοακουγεται λιγο σκανδαλωδες..
Γι'αυτο,αντι να τους απελασουμε,τελικα αποφασιστηκε να τους ''γκετοποιησουμε''..??

Το ακουσα στην ''ζουγκλα'' του Τριανταφυλλοπουλου.
Το ελεγε καποιος γ.γ. ενος υπουργειου και το επιβεβαιωσε και ο Μακης.

Η Ε.Ε. επιδοτει την Ελλαδα με ενα ποσο ανα κεφαλι,
για να τους κραταει εδω.
Bikerboy
QUOTE(Andrew19 @ May 1 2009, 12:10 ) *
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί από που ήρθαν (φροντίζουν οι ίδιοι να καταστρέψουν τα χαρτιά τους για να μην μπορούν να γνωρίζουν οι αρχές από που είναι). Η λύση βέβαια είναι η απομόνωση τους σε ξερονήσια (από τα οποία υπάρχουν άφθονα) αλλά ξυπνάει διάφορα κομμουνιστικά παρελθόντα αυτή η λύση. Οσο μένουν όμως στις πόλεις απλά το πρόβλημα χειροτερεύει.


Μηπως ειναι λυση να τους σκοτωσουμε οπως εκανε και ο Χιτλερ για να υπαρχουμε μονο εμεις οι Ελληνες στην Ελλαδα μας???
τι λετε τωρα ρε παιδια!!δηλαδη πιστευεται οτι αυτοι ειναι το προβλημα στην Ελλαδα?δηλαδη αμα δν ηταν οι μεταναστες θα ειχαν δουλεια ολοι οι Ελληνες και δν θα υπηρχε εγκληματικοτητα??? 68.gif
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 1 2009, 14:19 ) *
Το ακουσα στην ''ζουγκλα'' του Τριανταφυλλοπουλου.
Το ελεγε καποιος γ.γ. ενος υπουργειου και το επιβεβαιωσε και ο Μακης.

Η Ε.Ε. επιδοτει την Ελλαδα με ενα ποσο ανα κεφαλι,
για να τους κραταει εδω.

Αν ισχυει αυτο,τοτε μιλαμε για μεγαλη υποκρισια..
Ακομα και απο κει να επιδοτουμαστε απ τους Ευρωπαιους..??
Και μιλαμε για πολυ μεγαλο αριθμο λαθρομεταναστων..πολλα λεφτα δηλαδη ετσι?Μαλλον θα προοριζουν για να τα δωσουν στις συνταξεις...
Δηλαδη,εχει δεχτει η Ελλαδα,να αλλοιωθει δημογραφικα ο πληθυσμος της,να αυξηθει κατακορυφα η εγκληματικοτητα,να γινει ενας συγχρονος ''Πυργος της Βαβελ'',για να επιδοτειται απ τους Ευρωπαιους..??
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Bikerboy @ May 1 2009, 14:45 ) *
Μηπως ειναι λυση να τους σκοτωσουμε οπως εκανε και ο Χιτλερ για να υπαρχουμε μονο εμεις οι Ελληνες στην Ελλαδα μας???
τι λετε τωρα ρε παιδια!!δηλαδη πιστευεται οτι αυτοι ειναι το προβλημα στην Ελλαδα?δηλαδη αμα δν ηταν οι μεταναστες θα ειχαν δουλεια ολοι οι Ελληνες και δν θα υπηρχε εγκληματικοτητα??? 68.gif

Ακριβως ετσι.
Και πιο πολλες δουλειες θα υπηρχαν και δεν θα ειχαν μαζευτει εδω
ολα τα αποβρασματα απο Αλβανια, Ρουμανια, Γεωργια, Καζακτσαν, Νιγηρια κλπ κλπ.

Κι αν ειναι να σε κλεψει καποιος στο κατω-κατω,
ας ειναι Ελληνας που θα τα φαει τα λεφτα εδω
και δεν θα τα στειλει στην χωρα του.
a bullet for your head
QUOTE(Bikerboy @ May 1 2009, 14:45 ) *
Μηπως ειναι λυση να τους σκοτωσουμε οπως εκανε και ο Χιτλερ για να υπαρχουμε μονο εμεις οι Ελληνες στην Ελλαδα μας???
τι λετε τωρα ρε παιδια!!δηλαδη πιστευεται οτι αυτοι ειναι το προβλημα στην Ελλαδα?δηλαδη αμα δν ηταν οι μεταναστες θα ειχαν δουλεια ολοι οι Ελληνες και δν θα υπηρχε εγκληματικοτητα??? 68.gif

Εγκληματικοτητα παντοτε υπηρχε,ομως οι δεικτες της εχουν αυξηθει κατακορυφα τα τελευταια χρονια,συν οτι και το ποιοτικο εγκλημα εχει αναβαθμιστει.
Και εδω δεν μιλαμε για μεταναστες,αλλα για λαθρομεταναστες..
Δεν νομιζω οτι κανενας ενισταται για τους οικονομικους μεταναστες που ζουν μονιμα-νομιμα στην Ελλαδα και εργαζονται.
Αλλα για ολους αυτους που καταφθανουν κατα κυματα,παρανομα και χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να γινει κατι μ'αυτους.
Bikerboy
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 1 2009, 14:50 ) *
Ακριβως ετσι.
Και πιο πολλες δουλειες θα υπηρχαν και δεν θα ειχαν μαζευτει εδω
ολα τα αποβρασματα απο Αλβανια, Ρουμανια, Γεωργια, Καζακτσαν, Νιγηρια κλπ κλπ.

Κι αν ειναι να σε κλεψει καποιος στο κατω-κατω,
ας ειναι Ελληνας που θα τα φαει τα λεφτα εδω
και δεν θα τα στειλει στην χωρα του.


Ναι αυτο που λες εχει πολυ λογικη...συμφωνω!!!οταν κλευει καποις στην χωρα του και τα τρωει στη χωρα του αναιρειτε η πραξη και θεωρειτε πολυ σωστη!!!Πρεπει να παροτρινουμε τους Ελληνες να κλεβουν περισσοτερο!!!Επειδη μενω κοντα στα ΤΕΙ αθηνας αμα πας στις καφετεριες απεναντι θα τις βρεις γεματες με βολεμενους φοιτητες που τα εχουν ολα ετοιμα απο τους γονεις τους και αμα πεις σε καποιον να ερθει να δουλεψει ως εργατης θα σου πει εγω εργατεις???και θα γελαει!!!ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να ζουν αξιοπρεπως και οταν βλεπουν οτι στην χωρα τους θα πεθανουν ΜΑΓΚΙΑ τους και πηγαινουν σε αλλη χωρα και βγαζουν χρηματα με τον ιδρωτα τους!και εσυ αμα απο τν οικονομικη κριση δν θ εχεις να φας θα προτημισεις απ'το να πεθανεις να πας σε μια αλλη χωρα!οπως ειναι τωρα εκατομυρια Ελληνες!!!

QUOTE(a bullet for your head @ May 1 2009, 14:56 ) *
Εγκληματικοτητα παντοτε υπηρχε,ομως οι δεικτες της εχουν αυξηθει κατακορυφα τα τελευταια χρονια,συν οτι και το ποιοτικο εγκλημα εχει αναβαθμιστει.
Και εδω δεν μιλαμε για μεταναστες,αλλα για λαθρομεταναστες..
Δεν νομιζω οτι κανενας ενισταται για τους οικονομικους μεταναστες που ζουν μονιμα-νομιμα στην Ελλαδα και εργαζονται.
Αλλα για ολους αυτους που καταφθανουν κατα κυματα,παρανομα και χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να γινει κατι μ'αυτους.


Ναι αλλα υπαρχει ο νομος της επιβιωσης και γι'αυτο αυτοι οι ανθρωποι ερχονται εδω με οποιοδηποτε τροπο για να επιβιωσουν!
a bullet for your head
QUOTE(Bikerboy @ May 1 2009, 14:57 ) *
Ναι αυτο που λες εχει πολυ λογικη...συμφωνω!!!οταν κλευει καποις στην χωρα του και τα τρωει στη χωρα του αναιρειτε η πραξη και θεωρειτε πολυ σωστη!!!Πρεπει να παροτρινουμε τους Ελληνες να κλεβουν περισσοτερο!!!Επειδη μενω κοντα στα ΤΕΙ αθηνας αμα πας στις καφετεριες απεναντι θα τις βρεις γεματες με βολεμενους φοιτητες που τα εχουν ολα ετοιμα απο τους γονεις τους και αμα πεις σε καποιον να ερθει να δουλεψει ως εργατης θα σου πει εγω εργατεις???και θα γελαει!!!ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να ζουν αξιοπρεπως και οταν βλεπουν οτι στην χωρα τους θα πεθανουν ΜΑΓΚΙΑ τους και πηγαινουν σε αλλη χωρα και βγαζουν χρηματα με τον ιδρωτα τους!και εσυ αμα απο τν οικονομικη κριση δν θ εχεις να φας θα προτημισεις απ'το να πεθανεις να πας σε μια αλλη χωρα!οπως ειναι τωρα εκατομυρια Ελληνες!!!

Το να ξεφυγουν απ τις αθλιες συνθηκες στις χωρες που ζουσαν το καταλαβαινω.
Ομως ολοι αυτοι,με το που ερχονται παρανομα στη χωρα μας εργαζονται καπακι σε δουλειες του μεροκαματου?
Εντωμεταξυ ξερεις ποσοι εργοδοτες σε διαφορες δουλειες εκμεταλευονται το οτι ειναι παρανομοι και τους προσλαμβανουν για κανενα μηνα και μετα οι ιδιοι πανε και τους ''δινουν''?
Οι Ελληνες που κανουν δουλειες του μεροκαματου,πως θα δεχτουν να δουλεψουν για 15 ευρω που δεχονται πολλοι απ αυτους?
Η αναγκη λοιπον τους ωθει στη παραβατικοτητα και ειτε θα κλεψουν,ειτε θα μπλεξουν σε αλλες παρανομες δραστηριοτητες.Πανω στη θολουρα κ την εξαθλιωση τους,ειναι ικανοι ακομα και να σκοτωσουν για μικροποσα.
Αν παρατηρησεις τις καθημερινες ειδησεις,το εγκλημα καθε μορφης εχει εκτιναχθει στα υψη και οι λαθρομεταναστες κατεχουν ενα μεγαλο ποσοστο.
Οι κοινωνικος ιστος εχει ξεχαρβαλωθει πληρως,πολιτες πανε κ βαζουν καγκελα στις πορτες κ τα παραθυρα τους,τοποθετουν συστηματα συναγερμου και φοβουνται απο καποια ωρα κ μετα να κυκλοφορησουν στους δρομους..
Προσφατη μελετη εδειξε οτι οι Ελληνες ειναι οι πιο ανασφαλεις πολιτες στην Ευρωπη,λογω της εκτοξευσης της εγκληματικοτητας.

QUOTE(Bikerboy @ May 1 2009, 15:00 ) *
Ναι αλλα υπαρχει ο νομος της επιβιωσης και γι'αυτο αυτοι οι ανθρωποι ερχονται εδω με οποιοδηποτε τροπο για να επιβιωσουν!

Ερχονται εδω γιατι εδω ειμαστε ξεφραγο αμπελι,μπαζουμε απο παντου,τα συνορα κ τα λιμανια μας δεν φυλλασσονται και οι δουλεμποροι εχουν 1000 τροπους προσβασης στην Ελλαδα.
Γιατι δεν πανε στη Τουρκια?Γιατι δεν πανε προς Ιταλια η' Γερμανια πλευρα?
Bikerboy
QUOTE(a bullet for your head @ May 1 2009, 15:09 ) *
Το να ξεφυγουν απ τις αθλιες συνθηκες στις χωρες που ζουσαν το καταλαβαινω.
Ομως ολοι αυτοι,με το που ερχονται παρανομα στη χωρα μας εργαζονται καπακι σε δουλειες του μεροκαματου?
Εντωμεταξυ ξερεις ποσοι εργοδοτες σε διαφορες δουλειες εκμεταλευονται το οτι ειναι παρανομοι και τους προσλαμβανουν για κανενα μηνα και μετα οι ιδιοι πανε και τους ''δινουν''?
Οι Ελληνες που κανουν δουλειες του μεροκαματου,πως θα δεχτουν να δουλεψουν για 15 ευρω που δεχονται πολλοι απ αυτους?
Η αναγκη λοιπον τους ωθει στη παραβατικοτητα και ειτε θα κλεψουν,ειτε θα μπλεξουν σε αλλες παρανομες δραστηριοτητες.Πανω στη θολουρα κ την εξαθλιωση τους,ειναι ικανοι ακομα και να σκοτωσουν για μικροποσα.
Αν παρατηρησεις τις καθημερινες ειδησεις,το εγκλημα καθε μορφης εχει εκτιναχθει στα υψη και οι λαθρομεταναστες κατεχουν ενα μεγαλο ποσοστο.
Οι κοινωνικος ιστος εχει ξεχαρβαλωθει πληρως,πολιτες πανε κ βαζουν καγκελα στις πορτες κ τα παραθυρα τους,τοποθετουν συστηματα συναγερμου και φοβουνται απο καποια ωρα κ μετα να κυκλοφορησουν στους δρομους..
Προσφατη μελετη εδειξε οτι οι Ελληνες ειναι οι πιο ανασφαλεις πολιτες στην Ευρωπη,λογω της εκτοξευσης της εγκληματικοτητας.

Εγω δν παιρνω το μερος κανενος απλως εξηγησα στον ΛΥΚΟ οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να ζησουν και το οτι δν ειναι Ελληνες δν τους κανει αυτοματα αποβρασματα!!!Ναι αλλα για σκεψου αυτοι δεχονται να δουλεψουν για 15 ευρο βγαζουν λιγα λεφτα οι Ελληνες που δν δεχονται οχι για 15 και για ποιο πολλα σου λεω αυτοι ειναι μετα που θα ειναι ικανοι να σκοτωσουν για να ζησουν γιατι δν θα εχουν ουτε αυτα τα λιγα λεφτα!και για τ καγκελα που λες σιγουρα υπαρχει κινδυνος αλλα οχι μονο απο Ξενους!Οι περοσσοτεροι απο αυτους ξερουν οτι τους εκμεταλευονται αλλα δν εχουν αλλη επιλογη!

QUOTE(a bullet for your head @ May 1 2009, 15:13 ) *
Το να ξεφυγουν απ τις αθλιες συνθηκες στις χωρες που ζουσαν το καταλαβαινω.
Ομως ολοι αυτοι,με το που ερχονται παρανομα στη χωρα μας εργαζονται καπακι σε δουλειες του μεροκαματου?
Εντωμεταξυ ξερεις ποσοι εργοδοτες σε διαφορες δουλειες εκμεταλευονται το οτι ειναι παρανομοι και τους προσλαμβανουν για κανενα μηνα και μετα οι ιδιοι πανε και τους ''δινουν''?
Οι Ελληνες που κανουν δουλειες του μεροκαματου,πως θα δεχτουν να δουλεψουν για 15 ευρω που δεχονται πολλοι απ αυτους?
Η αναγκη λοιπον τους ωθει στη παραβατικοτητα και ειτε θα κλεψουν,ειτε θα μπλεξουν σε αλλες παρανομες δραστηριοτητες.Πανω στη θολουρα κ την εξαθλιωση τους,ειναι ικανοι ακομα και να σκοτωσουν για μικροποσα.
Αν παρατηρησεις τις καθημερινες ειδησεις,το εγκλημα καθε μορφης εχει εκτιναχθει στα υψη και οι λαθρομεταναστες κατεχουν ενα μεγαλο ποσοστο.
Οι κοινωνικος ιστος εχει ξεχαρβαλωθει πληρως,πολιτες πανε κ βαζουν καγκελα στις πορτες κ τα παραθυρα τους,τοποθετουν συστηματα συναγερμου και φοβουνται απο καποια ωρα κ μετα να κυκλοφορησουν στους δρομους..
Προσφατη μελετη εδειξε οτι οι Ελληνες ειναι οι πιο ανασφαλεις πολιτες στην Ευρωπη,λογω της εκτοξευσης της εγκληματικοτητας.


Ερχονται εδω γιατι εδω ειμαστε ξεφραγο αμπελι,μπαζουμε απο παντου,τα συνορα κ τα λιμανια μας δεν φυλλασσονται και οι δουλεμποροι εχουν 1000 τροπους προσβασης στην Ελλαδα.
Γιατι δεν πανε στη Τουρκια?Γιατι δεν πανε προς Ιταλια η' Γερμανια πλευρα?



Ακριβως επειδη ειμαστε ξεφραγο αμπελι!!!Εσυ τ νομιζεις οτι αμα θελουν δν μπορουν να τους διωξουν??Παιζονται αλλα συμφεροντα εδω!!!αλλα δν ειναι λυση να τους στειλουν σε απομονομενα νησια σαν να ειναι ζωα!!!
a bullet for your head
QUOTE(Bikerboy @ May 1 2009, 15:16 ) *
Εγω δν παιρνω το μερος κανενος απλως εξηγησα στον ΛΥΚΟ οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να ζησουν και το οτι δν ειναι Ελληνες δν τους κανει αυτοματα αποβρασματα!!!Ναι αλλα για σκεψου αυτοι δεχονται να δουλεψουν για 15 ευρο βγαζουν λιγα λεφτα οι Ελληνες που δν δεχονται οχι για 15 και για ποιο πολλα σου λεω αυτοι ειναι μετα που θα ειναι ικανοι να σκοτωσουν για να ζησουν γιατι δν θα εχουν ουτε αυτα τα λιγα λεφτα!και για τ καγκελα που λες σιγουρα υπαρχει κινδυνος αλλα οχι μονο απο Ξενους!Οι περοσσοτεροι απο αυτους ξερουν οτι τους εκμεταλευονται αλλα δν εχουν αλλη επιλογη!

Φιλε μου,με το να δεχονται καποιοι παρανομοι & διςμοιροι να εργαζονται για εξευτελιστικα ποσα,αλλοιωνονται οι συλλογικες συμβασεις εργασιας,συν οτι το ΙΚΑ δεν λαμβανει εισφορες,συν οτι δεν υπαρχει φορολογηση..
Η μαυρη εργασια δεν προσδιδει κατι θετικο στη χωρα μας..
Απο κει κ περα,δεν αποκλειεται πολλοι εξ'αυτων να ειναι και αποβρασματα,εγκληματιες κ.ο.κ.,καθως δεν γνωριζουμε και πολλα απ'τα στοιχεια τους,συν οτι και οι πραξεις τους,αυτο υποδηλωνει πολλες φορες..
Bikerboy
QUOTE(a bullet for your head @ May 1 2009, 15:22 ) *
Φιλε μου,με το να δεχονται καποιοι παρανομοι & διςμοιροι να εργαζονται για εξευτελιστικα ποσα,αλλοιωνονται οι συλλογικες συμβασεις εργασιας,συν οτι το ΙΚΑ δεν λαμβανει εισφορες,συν οτι δεν υπαρχει φορολογηση..
Η μαυρη εργασια δεν προσδιδει κατι θετικο στη χωρα μας..
Απο κει κ περα,δεν αποκλειεται πολλοι εξ'αυτων να ειναι και αποβρασματα,εγκληματιες κ.ο.κ.,καθως δεν γνωριζουμε και πολλα απ'τα στοιχεια τους,συν οτι και οι πραξεις τους,αυτο υποδηλωνει πολλες φορες..


Δν ξερω...Σιγουρα δν προσδισει αλλα εχουμε δει και τη χωρα μας σε πολλα 8εματα οπως στην οικονομια στην υγεια στην παιδεια κ.α ποσο ανευθυνη και αδιαφορη ειναι!!!επισης βλεπουμε ποσο δικαιη ειναι η φορολογιση!!!!Το θεμα για τν μεταναστευση ειναι ενα τεραστιο θεμα και θελει ψαξιμο απο ολες τις πλευρες!!!
spysta
Εγω αυτο που βελπω στην Πατρα σαν φοιτητης καθημερινα ειναι απεριγραπτο .. και δεν αναφερομαι φυσικα στους 3 χιλιαδες ταλαιπωρους 16 χρονους μεταναστες που τους βλεπεις εξαθλιωμενους.. ενω καθεσαι στην καφετερια και πινεις τη φραπεδουμπα σου εχοντας φαει μια σαντουιτσαρα πριν ...αλλα αναφερομαι στην απαθεια,τον ωχαδερφισμο και τη μαλακια που βαραει τον δημο ,την αστυνομια και γενικα την διοικηση της κοινωνιας μας.

Βεβαια οταν η Ε.Ε. εδεινε κονδυλια για να θεωρηθει η Πατρα γεφυρα μεταναστευσεις και να φτιαχτουν ασυλα που να μπαινουν ολοι αυτοι οι ανθρωποι εκει μεσα και να μην περιφερονται στο δρομο ή στις χωματερες .. οι αγαπητοι διοικουντες τα ετρωγαν στα μπουζουκια και στα αυτοκινητα .. (εννοειται οτι δεν υπαρχει ουτε ενα καταλυμα για δειγμα)
Για να μην πουμε φυσικα για τους αγαπητους διοικουντες,τους αγαπητους αστυνομικους και τους αγαπητους δικηγορους που με τη βοηθεια ενος αγαπητου φορτηγατζη.. υποθαλπτουν ολη την παρανομη λαθρομεταναστευση για να βγαλουν τα χιλιαρικακια τους .. Ευκολα και ομορφα χωρις κανενα κοπο .. με 10 Πακιστανους στο φορτηγο ..800 Ευρω το κεφαλι .. κονομαει ενα 3χιλιαρο ο φορτηγατζης,ενα 2 χιλιαρο ο μπατσος,ενα 2 χιλιαρο ο δικηγορος που κανει την κοτα και ενα 2 χιλιαρο καποιος αλλος μεσαζων με στραβα ματια ..

τα ξερουμε τα ξεραμε και δυστυχως θα συνεχιζουμε να τα ξερουμε

Απο την αλλη βεβαια τι να περιμενεις κι ολας .. οταν απ οσα γινονται μπροστα στα ματια του (και μιλαμε για πεινα,ξυλο,πονο και δυστυχια) ο μεσος Ελληναρας ασχολειται με το ποσο φρικτο θεαμα ειναι να βλεπεις εναν βρωμικο Πακιστανο με παντοφλες και φανελακι ..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ενας Παπαδοπουλος μονο θα μας σωσει
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 1 2009, 16:03 ) *
Ενας Παπαδοπουλος μονο θα μας σωσει

Τον Αβρααμ η' αυτον με τα μπισκοτα.. tongue.gif
Λες κανενας δικτατορας ε..??
Οπως και να χει,πρεπει επιτελους να χαραχτει μια σοβαρη μεταναστευτικη πολιτικη που θα εφαρμοστει..
Μεχρι τοτε προεχει ο νεος νομος για το καπνισμα..οπου κατα τον κ.Αβραμοπουλο,ισως και να ειναι κ ο 1ος νομος που θα εφαρμοστει στην Ελλαδα..
Bikerboy
Συγμωμη για τα greeklish αλλα ειναι αποσπασμα απο το myspace!!
to savvato,stis 9 maiou 8ewreitai pagkosmiws i epeteios tis antifasistikis nikis me ti lixi tou 2ou pagkosmiou polemou.stis 9 maiou tou 2009 stin ellada kapoioi "katoikoi"tou dimou a8inwn organwnoun sygkentrwsi diamartyrias stin plateia omonoias me tin exis 8esi:'na diwxoume tous allodapous eisvoleis apo ti xwra mas"
1on den einai eisvoleis,einai metanastes
2on tin sygkentrwsi auti twn "katoikwn"mantepste poioi stirizoun!!!nai nai i XRYSI AUGI...
3on den prepei na meinei etsi auto!!!o fasismos prepei na exalif8ei!!!

-----------

emeis parathetoume k kapoious stoixous apo to group active member...

Active Member - Με το ζερβο

Γεννήθηκα και πήγα σχολείο πάνω στη Χούντα
με δασκάλους και παπάδες δοχεία συγκοινωνούντα,
ψυχές σαβανωμένες, θεόρατες σκιές
στου έθνους του αθάνατου τις μυρμηγκοφωλιές.
Μαζική παραγωγή, κρέατα ντόπια στο τσιγκέλι,
όμως, μας φύλαγαν εξόριστοι αγγέλοι.
Ρόζοι στα παιδικά μας χέρια απ' του δασκάλου το ξύλο
που έβγαζε μίσος στον εχθρό και περηφάνια στο φίλο.
Η γραφή με το ζερβό άνοιγε τραύματα,
'ξομολογήσεις σε δοσίλογους παπάδες και θυμιάματα.
Τα προσκοπάκια με τα μπλε σωβρακάκια
γινήκαν μπάτσοι που ξεσπούσαν σε προσφυγικά σπιτάκια.
Είναι όλα ίδια, παππού, κι ας αλλάξαν όψη·
ντροπή μεγάλη στου σπαθιού την τρομερή την κόψη
που όσο κι αν κόψει κεφάλια, γλώσσες και χέρια
ποτέ του δε θα φτάσει να κόψει από τ' αστέρια.
Είναι όλα εδώ, παππού, τον ίδιο κύκλο κάνουν,
πλανιούνται οικτρά πως ποτέ δε θα πεθάνουν.
Σκέψη κοινόχρηστη, θαμμένη σε τόπο επώνυμο
κι έτσι το χώμα που έχεις μπει, δεν είναι γόνιμο.

Κάνε με σου 'χα πει μεγάλη μπόρα
να τους πνίξω όλους μέσα στη δικιά τους σαπίλα.
Σου' πα να με κάνεις δράκο
να σας φυλάω απ' τους φασίστες, μονάχα εγώ.
Πάντα σου ζήταγα να φτιάξεις ένα ασπρόμαυρο σακάκι
να φοράω με της "Αυγής" τα φύλλα.
Παππού, μάθε με, σου 'λεγα για να τους τη σπάω,
να γράφω με το ζερβό.

Είναι όλα ίδια, μαστρο Μίκη, ίδια γελάνε οι φοβισμένοι.
Ίδιος ο λήθαργος, ίδιοι κι οι πλανεμένοι.
Ίδια κι εύκολα το τίποτα ακόμα αλλάζει χρώματα.
Ο χρόνος ράβει μ' ίδια λόγια τα στριφώματα.
Στα χώματα για λίπασμα οι πρώτοι νεκροί,
ζωντανοί οι πονηροί, βαλσαμωμένοι καιροί.
Ίδια ακούνε οι γειτόνοι τη φωνή σου.
Θα ξέχναγα ό,τι σκάρωσα για ένα κρασί μαζί σου.
Στο ίδιο μέρος που ξερνάν, πάνε και στέκονται,
δεν αντιστέκονται, τα πάντα δέχονται, τα ίδια φίδια έρπονται.
Αφορισμένοι οι άτακτοι κι οι πρόσφυγες
από τους άπληστους, νευρωτικούς αυτόχθονες.
Ίδια όπως τ' άφησες παππού, σφιχτά και αποπνικτικά,
ίδιο συμπεθεριό, ίδια ελαφρυντικά.
Μάτια στραμμένα σ' αποκλίνοντες κυκλώνες,
σάπιοι αιώνες με μπουντέλια αρχαίες κολώνες.
Τρελοί χειμώνες, κι αυτή εδώ η πιο παράξενη ράτσα
κάνει την ίδια ειρωνική και βαριά γκριμάτσα
- δήθεν καπάτσα - τη βλέπω, και την είδες από παιδί·
ψάχνω ό,τι έψαχνες μια πορφυρένια γη.

Κάνε με σου 'χα πει μεγάλη μπόρα....
Σου 'πα να με κάνεις δράκο...
Πάντα σου ζήταγα να φτιάξεις ένα ασπρόμαυρο σακάκι
να φοράω με της "Αυγής" τα φύλλα.
Παππού, μάθε με, σου 'λεγα να τους τη σπάω,
μάθε με να γράφω με το ζερβό.

kala 3ekinaei h vdomada...
a bullet for your head
Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών
Στα χέρια της Ασφάλειας «έπεσαν» έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού οκτώ μέλη του κυκλώματος που έφερνε στη χώρα μας λαθρομετανάστες.
Άντρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες οκτώ άτομα βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, τα οποία, όπως προέκυψε, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η σύλληψή τους έγινε δυνατή έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες απαίτησαν την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Όταν ο αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε επιπλέον ημέρα.

Η σύλληψή των επτά έγινε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το 8ο μέλος του κυκλώματος συνελήφθη στις Σέρρες, μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφού εγκατέλειψε το θύμα.

Μετά τη σύλληψη, κατασχέθηκαν 3.350 ευρώ, αλλά και πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν διαμερίσματα στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία κρατούσαν παράνομα τους λαθρομετανάστες.

Με εντολή του εισαγγελέα ο αλλοδαπός που έκανε την καταγγελία, αλλά και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα δε διώκονται, ενώ θα επαναπατριστούν στην Αλβανία.



''Αυξάνεται το βίαιο έγκλημα από μετανάστες
Τι δείχνει μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Ο μέχρι πρότινος μύθος περί υψηλής εγκληματικότητας των αλλοδαπών αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Το 20% αγγίζει πλέον το μερίδιο των μεταναστών στο έγκλημα, σπάζοντας το «φράγμα» της ελληνικής αναλογίας του στον πληθυσμό, έδειξε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Γεγονός που εν μέρει οφείλεται και στους ανοδικούς ρυθμούς εισροής τους στη χώρα. Συσσωρευμένη οργή, ανισότητα, αδικία είναι κατά τους επιστήμονες οι λόγοι της έξαρσης της εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το μερίδιο των αλλοδαπών (32,5%) σε εγκλήματα βίαια, όπως οι ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Ομως συνήθως συλλαμβάνονται για κλοπές ή ληστείες, που ο αντίκτυπός τους είναι έντονος στην καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας.''.


www.kathimerini.gr
Bikerboy
QUOTE(a bullet for your head @ May 2 2009, 11:44 ) *
Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών
Στα χέρια της Ασφάλειας «έπεσαν» έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού οκτώ μέλη του κυκλώματος που έφερνε στη χώρα μας λαθρομετανάστες.
Άντρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες οκτώ άτομα βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, τα οποία, όπως προέκυψε, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η σύλληψή τους έγινε δυνατή έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες απαίτησαν την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Όταν ο αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε επιπλέον ημέρα.

Η σύλληψή των επτά έγινε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το 8ο μέλος του κυκλώματος συνελήφθη στις Σέρρες, μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφού εγκατέλειψε το θύμα.

Μετά τη σύλληψη, κατασχέθηκαν 3.350 ευρώ, αλλά και πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν διαμερίσματα στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία κρατούσαν παράνομα τους λαθρομετανάστες.

Με εντολή του εισαγγελέα ο αλλοδαπός που έκανε την καταγγελία, αλλά και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα δε διώκονται, ενώ θα επαναπατριστούν στην Αλβανία.



''Αυξάνεται το βίαιο έγκλημα από μετανάστες
Τι δείχνει μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Ο μέχρι πρότινος μύθος περί υψηλής εγκληματικότητας των αλλοδαπών αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Το 20% αγγίζει πλέον το μερίδιο των μεταναστών στο έγκλημα, σπάζοντας το «φράγμα» της ελληνικής αναλογίας του στον πληθυσμό, έδειξε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Γεγονός που εν μέρει οφείλεται και στους ανοδικούς ρυθμούς εισροής τους στη χώρα. Συσσωρευμένη οργή, ανισότητα, αδικία είναι κατά τους επιστήμονες οι λόγοι της έξαρσης της εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το μερίδιο των αλλοδαπών (32,5%) σε εγκλήματα βίαια, όπως οι ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Ομως συνήθως συλλαμβάνονται για κλοπές ή ληστείες, που ο αντίκτυπός τους είναι έντονος στην καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας.''.


www.kathimerini.gr



smiley.gif smiley.gif Ε...ενταξει μωρε... tongue.gif
a bullet for your head
Απανωτά, άγρια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών το τελευταίο διάστημα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην ελληνική Αστυνομία όσο και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής (και όχι μόνο) που βλέπουν τους εαυτούς τους απροστάτευτους να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά.

Ακόμη μια σύρραξη οικονομικών μεταναστών σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, σε λαϊκή αγορά στην Πλατεία Αττικής και ενώ το σημείο έσφυζε από κόσμο που ψώνιζε. Πρόκειται για το δεύτερο «πολεμικό» επεισόδιο στην ίδια λαϊκή μέσα σε δύο μήνες, μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών που αποτελούνται από Σύρους, Κούρδους και Ιρακινούς.

Αιτία ήταν οι θρησκευτικές τους διαφορές και η ανύπαρκτη υποδομή του ελληνικού κράτους που όχι μόνο δεν μπορεί να αφομοιώσει αλλά ούτε και να παρέχει τα υποτυπώδη στους οικονομικούς μετανάστες που κατά εκατοντάδες περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας μας. Οικονομικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των μεταναστών παραμένουν άλυτες, ενώ ο καθημερινός αγώνας τους για επιβίωση απλώς μεγαλώνει το χάσμα.

Ανυποψίαστοι πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην καρδιά της λαϊκής αγοράς της Πλατείας Αττικής, παράτησαν σακούλες και καρότσια κι έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν από τις χατζάρες, τους σιδηρολοστούς, τις αλυσίδες, τα καφάσια και τις ξύλινες τάβλες που περνούσαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

Η «ομάδα» των Σύρων που επιτέθηκε, κρατούσε «μανιάτικο» στους Ιρακινούς που δέχθηκαν την επίθεση εν ώρα εργασίας, εξαιτίας ενός καβγά που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, ξεκινώντας από ασήμαντη αφορμή. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι οι χατζάρες βγήκαν κυρίως για θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δυο αυτών ομάδων. Οι μεν μουσουλμάνοι και οι δε χριστιανοί άφησαν το θρησκευτικό φανατισμό να οπλίσει τα χέρια τους. Χωρίς κανείς να υπολογίσει τους πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, έβγαλαν ό,τι «όπλο» κουβαλούσαν επάνω τους και επιτέθηκαν στους υπόλοιπους αλλοδαπούς, προκειμένου να λύσουν τις «διαφορές» τους.

Από το βίαιο επεισόδιο δυο Ιρακινοί και ένας Έλληνας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ωμή βία, άγριο ξέσπασμα και μανιασμένα χτυπήματα και από τις δυο πλευρές.

Ένας από τους Ιρακινούς που δέχτηκε επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, μιλάει στη zougla.gr για τους λόγους που οδήγησαν στη σύρραξη, για τις βαθιές θρησκευτικές διαφορές που χωρίζουν τους Ιρακινούς από τους Σύρους και για την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλει καθημερινά.

Οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή μιλούν για ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση μεταξύ των αλλοδαπών, αλλά και για συχνούς σοβαρούς καβγάδες μεταξύ τους. Η κυρία Βάσω μένει ακριβώς πάνω από το σημείο που έγινε η συμπλοκή. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται εδώ πέρα. Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Πρέπει να πεθάνει κανένας μέσα στη λαϊκή, για να πάρουν μέτρα; Εγώ φοβάμαι πια να κατεβαίνω για ψώνια.»

Αν παλαιότερα ακούγαμε για χατζάρες και στιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, μάλλον με αστείο θα έμοιαζε. Οι οικονομικοί μετανάστες όμως έχουν πλέον διαμορφώσει και αυτοί τις δικές τους ομάδες «κρούσης» και υπερασπίζονται τα «διάφορα» συμφέροντά τους. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο:

Oι Αλβανοί τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τους Ρώσους για τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών (κυρίως χασίς), για τη διασφάλιση εργασίας σε ομάδες μπράβων, για συμβόλαια θανάτου και για τη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Οι Τούρκοι «ειδικεύονται» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και στην εισαγωγή ναρκωτικών, ενώ η κόντρα τους με τους Αλβανούς στα σύνορα καλά κρατεί.

Οι Βούλγαροι «σμίγουν» με τους Ρουμάνους σε κλοπές, ηλεκτρονικές απάτες, παραχάραξη νομισμάτων και απάτες με κάρτες στα ΑΤΜ τραπεζών και δεν έχουν μεταξύ τους κόντρα. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται.

Οι Σομαλοί και οι Ιρακινοί είναι πλέον σε άγρια κόντρα με τους Αιθίοπες, τους Σύρους και τους Αφγανούς για την κυριαρχία στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών αλλά και τον έλεγχο της πιάτσας με τις εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες.

Οι Πακιστανοί το τελευταίο κυρίως διάστημα ειδικεύονται σε απαγωγές ομοεθνών τους απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην πατρίδα τους. Η κόντρα μεταξύ τους αφορά σε ανταλλαγές οικονομικών ποσών, εκβιασμούς και κυκλώματα λαθρεμπορίας.

Σε μια χώρα που δε διαθέτει τις υποδομές για να στηρίξει την ανεξέλεγκτη πλέον εισροή λαθρομεταναστών, η κατάσταση είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη.

Η ανεργία, η φτώχια, η ρατσιστική συμπεριφορά των Αρχών αλλά και των πολιτών, η οικονομική και προσωπική εξαθλίωση και εκμετάλλευση, είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που ωθούν τους οικονομικούς μετανάστες στην παρανομία και την εγκληματικότητα, όπως ωθούν άλλωστε και αρκετούς Έλληνες πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες μετανάστες της δεκαετίας του ‘30 τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες κατείχαν τα πρωτεία στην εγκληματικότητα και την παραβατική συμπεριφορά. Σήμερα, η ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία φαίνεται ανέφικτη και η δημιουργία «ομάδων» και γκέτο βάζει καινούργιους κανόνες σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα.


πηγη:Zougla online
gallistis
ειναι ενα θεμα πολυ<<ευαισθητο>>που πολυ ευκολα μπορεις να χαρακτηρησθεις <<καπως>>.η αληθεια ειναι οτι οπως σε πολλα πραγματα η ελληνικη πολιτεια δεν ειχε σχεδιο για την αντιμετωπιση του προβληματος.ποτε δε καταφερε οχι μονο να μαθει ποιοι εχουν εισελθει στην ελλαδα αλλα ακομη χειροτερα δεν ξερουμε ποσοι ακριβως ειναι οι μεταναστες στη χωρα μας.
οταν οι ελληνες πηγαν μεταναστες(μετα το β.ππ)ηξεραν οι αρχες της καθε χωρας(γερμανια)ποιος ερχοταν,πως ηταν το ονομα του,αν ειχε ποινικο μητρωο,τη ειδικοτητα ειχε,του ειχαν ηδη εξασφαλισμενη δουλεια,κατοικια.και αυτα σε μια χωρα ρημαγμενη απο το πολεμο με τις υποδομες της ομως να λειτουργουν.εδω δε ξερουμε τιποτε και για κανεναν(οι μισοι λεγονται λευτερης και οι αλλο μισοι παναγιωτης).ο βιλλυ μπραντ(δημαρχος του βερολινου και μετεπειτα καγκελαριος)ειχε πει για τους ελληνες μεταναστες στη γερμανια-"σας ζητησαμε εργατες,κι εσεις μας στειλατε ανθρωπους"- λογια που δυστυχως δε μπορουμε να επαναλαβουμε.
ευκολη λυση δεν υπαρχει.καταρχην πρεπει να ορισουμε ποσους μεταναστες χρειαζομαστε ως χωρα για τις διαφορες εργασιες.100.000?1.000.00?10.000.000?οταν το ορισουμε κατοπιν οσοι δεν υποκεινται σε καποια κριτιρια (ποινικο μητρωο,οικογενεια)πρεπει να απομακρυνθουν.κατι που δεν προκειται να γινει γιατι και την εκαστοτε κυβερνηση τη συμφερει το υφισταμενο καθεστως(επιδοτηση απο ε.ε) αλλα και τους εργοδοτες(σχεδον ολους) που μεταχειριζονται αυτο το εργατικο δυναμικο ως μοχλο πιεσης για την συμπιεση των δικαιωματων των γηγενων εργαζομενων
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Bikerboy @ May 2 2009, 11:10 ) *
Συγμωμη για τα greeklish αλλα ειναι αποσπασμα απο το myspace!!
to savvato,stis 9 maiou 8ewreitai pagkosmiws i epeteios tis antifasistikis nikis me ti lixi tou 2ou pagkosmiou polemou.stis 9 maiou tou 2009 stin ellada kapoioi "katoikoi"tou dimou a8inwn organwnoun sygkentrwsi diamartyrias stin plateia omonoias me tin exis 8esi:'na diwxoume tous allodapous eisvoleis apo ti xwra mas"
1on den einai eisvoleis,einai metanastes
2on tin sygkentrwsi auti twn "katoikwn"mantepste poioi stirizoun!!!nai nai i XRYSI AUGI...
3on den prepei na meinei etsi auto!!!o fasismos prepei na exalif8ei!!!

Δεν ειναι μεταναστες, ειναι λαθρομεταναστες,
μπηκαν παρανομα στην χωρα, χωρις να εχουν την αδεια της.
Αρα ειναι εισβολεις.

Καταντησαμε μια χωρα 10εκ., να εχει 2εκ. λαθρομεταναστες.

Μια χουντα θα μας σωσει, να σφιξουν λιγο οι κωλοι, γιατι η πολυ ελευθερια κανει κακο.
Andrew19
Γενικά αν δείτε πάντως με τους μετανάστες (κανονικούς και νόμιμους) π.χ. Πολωνούς που υπάρχουν αρκετοί δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί που πάντα υπάρχει είναι με τους παράνομους οι οποίοι αρκετοί για να πληρώσουν τους δουλέμπορους να τους φέρουν εδώ μπορεί να έχουν πουλήσει ήδη τη γυναίκα τους (δεν κάνω πλάκα σε αυτό!) σε κυκλώματα. Ακόμα επειδή είναι ήδη παράνομοι δεν το έχουν σε τίποτα να γίνουν ακόμα περισσότερο παράνομοι. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι υπάρχει ένας στρατός με προσανατολισμό στην Τουρκία και παρ'όλα αυτά τα σύνορα είναι αφύλακτα. Δηλαδή αν υπήρχε πόλεμος θα έμπαιναν αέρα πατέρα όλα τα καραβάκια στα νησιά;
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Andrew19 @ May 3 2009, 10:37 ) *
Γενικά αν δείτε πάντως με τους μετανάστες (κανονικούς και νόμιμους) π.χ. Πολωνούς που υπάρχουν αρκετοί δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί που πάντα υπάρχει είναι με τους παράνομους οι οποίοι αρκετοί για να πληρώσουν τους δουλέμπορους να τους φέρουν εδώ μπορεί να έχουν πουλήσει ήδη τη γυναίκα τους (δεν κάνω πλάκα σε αυτό!) σε κυκλώματα. Ακόμα επειδή είναι ήδη παράνομοι δεν το έχουν σε τίποτα να γίνουν ακόμα περισσότερο παράνομοι. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι υπάρχει ένας στρατός με προσανατολισμό στην Τουρκία και παρ'όλα αυτά τα σύνορα είναι αφύλακτα. Δηλαδή αν υπήρχε πόλεμος θα έμπαιναν αέρα πατέρα όλα τα καραβάκια στα νησιά;

Πολωνοι, Βουλγαροι και Ρουμανοι δεν ειναι πλεον λαθρομεταναστες αφου ανηκουν στην Ε.Ε.

a bullet for your head
QUOTE(gallistis @ May 3 2009, 03:30 ) *
ειναι ενα θεμα πολυ<<ευαισθητο>>που πολυ ευκολα μπορεις να χαρακτηρησθεις <<καπως>>.η αληθεια ειναι οτι οπως σε πολλα πραγματα η ελληνικη πολιτεια δεν ειχε σχεδιο για την αντιμετωπιση του προβληματος.ποτε δε καταφερε οχι μονο να μαθει ποιοι εχουν εισελθει στην ελλαδα αλλα ακομη χειροτερα δεν ξερουμε ποσοι ακριβως ειναι οι μεταναστες στη χωρα μας.
οταν οι ελληνες πηγαν μεταναστες(μετα το β.ππ)ηξεραν οι αρχες της καθε χωρας(γερμανια)ποιος ερχοταν,πως ηταν το ονομα του,αν ειχε ποινικο μητρωο,τη ειδικοτητα ειχε,του ειχαν ηδη εξασφαλισμενη δουλεια,κατοικια.και αυτα σε μια χωρα ρημαγμενη απο το πολεμο με τις υποδομες της ομως να λειτουργουν.εδω δε ξερουμε τιποτε και για κανεναν(οι μισοι λεγονται λευτερης και οι αλλο μισοι παναγιωτης).ο βιλλυ μπραντ(δημαρχος του βερολινου και μετεπειτα καγκελαριος)ειχε πει για τους ελληνες μεταναστες στη γερμανια-"σας ζητησαμε εργατες,κι εσεις μας στειλατε ανθρωπους"- λογια που δυστυχως δε μπορουμε να επαναλαβουμε.
ευκολη λυση δεν υπαρχει.καταρχην πρεπει να ορισουμε ποσους μεταναστες χρειαζομαστε ως χωρα για τις διαφορες εργασιες.100.000?1.000.00?10.000.000?οταν το ορισουμε κατοπιν οσοι δεν υποκεινται σε καποια κριτιρια (ποινικο μητρωο,οικογενεια)πρεπει να απομακρυνθουν.κατι που δεν προκειται να γινει γιατι και την εκαστοτε κυβερνηση τη συμφερει το υφισταμενο καθεστως(επιδοτηση απο ε.ε) αλλα και τους εργοδοτες(σχεδον ολους) που μεταχειριζονται αυτο το εργατικο δυναμικο ως μοχλο πιεσης για την συμπιεση των δικαιωματων των γηγενων εργαζομενων

Σ'αυτο που ανεφερες για την Γερμανια,θα προσθεσω οτι συν της αλλης τους μαθαιναν αμεσα και τη γλωσσα μεσω ειδικων σχολιων.
Σ'αυτο που λες,οτι υπαρχει κινδυνος να χαρακτηριστεις ''καπως'' εχεις δικιο..παρολα αυτα μεσα απο μια πολυπλευρη εξεταση του θεματος,θα πρεπει να τονιζονται και ορισμενα θεματα-δυσλειτουργιες που προκυπτουν.
Αυτο για την επιδοτηση της Ε.Ε. δεν το γνωριζα..και πιστευω οτι πολυς κοσμος ισως και να μην το γνωριζει..
Το τονιζω,διοτι πλεον,μετα και απο επισημες ερευνες,οι Ελληνες ειναι οι πιο ανασφαλεις πολιτες στην Ευρωπη,φοβουμενοι για την εξαρση της εγκληματικοτητας κ τη πληρη εξασθενιση-εξαθλιωση του κοινωνικου ιστου.
Δεν ξερω πως θα ενιωθαν επισης,αν μαθαιναν με επισημο τροπο κ ευρεως οτι ολη αυτη η κατασταση με τους λαθρομεταναστες,γινεται τελικα με την ανοχη της επισημης Ελληνικης πολιτειας χρονια τωρα...
Και με την τελευταια σου παραγραφο συμφωνω.Κανονικα και μεσα απ τα πλαισια ενος σοβαρου κ ευννομουμενου κρατους αυτο θα επρεπε να γινει..ομως σιγουρα αυτο εξυπηρετουσε & εξυπηρετει καποιες πλευρες..δεν ξερω ομως για ποσο ακομα θα συμβαινει οτι συμβαινει χωρις καποιο πολιτικο κοστος..
Η ασφαλεια του πολιτη κ η ευταξια,εχει αναρριχηθει πλεον πολυ ψηλα στις διαφορες ''ατζεντες'' καθως ο κοσμος πλεον εχει αγανακτησει..και αν δεν κανω λαθος, κ σε πολιτικο επιπεδο συζητηθηκε κ μαλλον αναγκαζονται εκ των πραγματων να προβουν σε διαφορες ενεργειες..
Δεν ξερω αν γινεται για επικοινωνιακο η' ουσιαστικο χαρακτηρα ομως..
Παντως και σε επιπεδο Ε.Ε. απασχολει εντονα αυτο το θεμα και δεν νομιζω οτι θα αργησουν να ληφθουν οι πρωτες πρωτοβουλιες-μετρα.
red pyramid88
-ομως δεν καταφθαναν στη Γερμανια,στην Αμερικη,Καναδα,Αυστραλια και οπουδηποτε αλλου,παρανομα,στιβαγμενοι σε πλοιαρια,μεσω ''εμπορων''..-

Αυτό ως απάντηση στο παραπάνω

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm

γενικότερα, αν και ο Ιός δεν ειναι κατ' ανάγκη αντικειμενική πηγή και πολλές φορές υπερβάλλει σε αρκετά ζητήματα, στο συγκεκριμένο θέμα έχει δίκιο. Έχοντας και δικούς μου γνωστούς (και μέσω της οικογένειας αλλά και εκτός) το ψιλοβρίσκω τραγικό να είμαστε τόοοσο σίγουροι ότι όλοι οι μετανάστες που βγήκαν απο αυτή τη χώρα ήταν και νόμιμοι αλλά και τιμήσαν τις χώρες στις οποίες πήγαν. Η αλήθεια απέχει αρκετά και έχουν γίνει και αρκετές εκπομπές περί του θέματος, αλλά και έρευνες.

Όπως και να έχει πάντως, για εμένα αυτό είναι το τελευταίο που μετράει. Δε πιστεύω δηλαδή ότι με βάση το τι έγινε πριν 50-100-200, κτλ χρόνια πρέπει να κινηθεί ο κόσμος σήμερα. Για εμένα το ζήτημα χωρίζεται σε 2 κομμάτια: το νομικό και το ηθικό. Στο νομικό κομμάτι, πράγματι ο μή έλεγχος σε οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής και της λειτουργείας ενός κράτους, κατά 99,9% προκαλεί προβλήματα. Έτσι και εδώ. Η λογική λέει ότι, για να συμβαδίσει και με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ελληνικό κράτος το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργήσει τις προυποθέσεις ώστε τουλάχιστον τα παιδιά αυτών των ανθρώπων (αρκετά απο αυτά μάλιστα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ) να προσαρμοστούν και να γίνουν κομμάτι αυτής της χώρας.

Όσο αφορά το ηθικό κομμάτι, δε βρίσκω ένα έστω κομμάτι στο οποίο να έχει δίκιο η ελληνική πλευρά και να μπορεί να παραπονιέται για τη συμπεριφοτά αυτών των ανθρώπων και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο απ' όλα, το ότι τα έχουμε που τα έχουμε όλα χωρίς ουσιαστικά να τα αξίζουμε, κερδίζουμε απο την εκμετάλευση αυτών των ανθρώπων και έχουμε το θράσσος να ζητάμε και τα ρέστα απο πάνω. Αυτά πάνω κάτω απο εμένα και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...
Flash
QUOTE
Όσο αφορά το ηθικό κομμάτι, δε βρίσκω ένα έστω κομμάτι στο οποίο να έχει δίκιο η ελληνική πλευρά και να μπορεί να παραπονιέται για τη συμπεριφοτά αυτών των ανθρώπων και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο απ' όλα, το ότι τα έχουμε που τα έχουμε όλα χωρίς ουσιαστικά να τα αξίζουμε, κερδίζουμε απο την εκμετάλευση αυτών των ανθρώπων και έχουμε το θράσσος να ζητάμε και τα ρέστα απο πάνω. Αυτά πάνω κάτω απο εμένα και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...


Γιατι red pyramid έχει 100% άδικο από ηθικής πλευράς η Ελλάδα ; Όταν έρχονται μιλιούνια ανθρώπων για τους οποίους δεν γνωρίζεις τίποτε σχετικά με το ποινικό, ιατρικό, οικογενειακό και οικονομικό παρελθόν τους, μπαίνουν χωρίς καμία άδεια στην χώρα και αποτελούν σε ένα σημαντικό βαθμό το λόγο για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στα ύψη (είτε επειδή έτσι κι αλλιώς αυτό έκαναν είτε επειδη το μορφωτικό τους επίπεδο, η άγνοια της γλώσσας και τα κοινωνικά τείχη δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάτι νόμιμο) είναι 100% το σφάλμα της ελληνικής πλευράς ;

Οκ...

Όσο για το λινκ που παρέθεσες, δε δα διαφωνήσω. Αλλά η μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερη στ μετάπειτα διαστήμα από το 1945 μέχρι τη μεταπολίτευση. Σε αυτό το διάστημα οι Έλληνες στοιβάζονταν στο Ellis island ή πήγαιναν πλήρως φακελωμένοι να εργαστούν σε γερμανικά εργοστάσια και να ζήσουν σε ad hoc κατασκευασμένα χωρια μεταναστών. Το θεωρώ απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων αυτό που κάνει ο Ιός (αν και δεν πρέπει να αγνοείται αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας δεν πρέπει να προβάλεται και σαν "τυπικό" ή "χαρακτηριστικό" όπως τεκμαίρεται από διάφορα κείμενα του εντύπου).
dizzy_fingers
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 16:02 ) *
Όταν έρχονται μιλιούνια ανθρώπων για τους οποίους δεν γνωρίζεις τίποτε σχετικά με το ποινικό, ιατρικό, οικογενειακό και οικονομικό παρελθόν τους, μπαίνουν χωρίς καμία άδεια στην χώρα και αποτελούν σε ένα σημαντικό βαθμό το λόγο για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στα ύψη (είτε επειδή έτσι κι αλλιώς αυτό έκαναν είτε επειδη το μορφωτικό τους επίπεδο, η άγνοια της γλώσσας και τα κοινωνικά τείχη δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάτι νόμιμο) είναι 100% το σφάλμα της ελληνικής πλευράς ;

Μη βάζεις τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.
Επαναλαμβάνω, άνθρωποι είναι - μην κάνετε κι εσείς το ίδιο λάθος που κάνουν οι κυβερνώντες για εμάς.
Να μας αντιλαμβάνονται και συμπεριφέρονται σαν να είμαστε στεγνοί αριθμοί ( = αναλώσιμοι) δηλαδή.

Πάντως, τα "κοινωνικά τείχη" που αναφέρεις στην παρένθεση κατά 90% τουλάχιστον είναι σφάλμα της ελληνικής πλευράς tongue.gif.
stefan
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 16:02 ) *
Γιατι red pyramid έχει 100% άδικο από ηθικής πλευράς η Ελλάδα ; Όταν έρχονται μιλιούνια ανθρώπων για τους οποίους δεν γνωρίζεις τίποτε σχετικά με το ποινικό, ιατρικό, οικογενειακό και οικονομικό παρελθόν τους, μπαίνουν χωρίς καμία άδεια στην χώρα και αποτελούν σε ένα σημαντικό βαθμό το λόγο για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στα ύψη (είτε επειδή έτσι κι αλλιώς αυτό έκαναν είτε επειδη το μορφωτικό τους επίπεδο, η άγνοια της γλώσσας και τα κοινωνικά τείχη δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάτι νόμιμο) είναι 100% το σφάλμα της ελληνικής πλευράς ;


Καθολου αδικο δεν εχει flash.Τα πραγματα ειναι οπως τα λες εσυ.
Με αυτο το φαινομενο να εμφανιζεται σε τοσο μεγαλο βαθμο στην χωρα μας
φτασαμε στο σημειο να προσπαθουμε να εκμεταλλευτουμε αυτη την κατασταση.
Πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι αλλα και αστυνομικοι
με την απειλη της καταγγελιας αλλα και της απελασης,
κατορθωνουν να παιρνουν τεραστια ποσα απο τους λαθρομεταναστες για να τους βγαλουν
καρτες παραμονης,τις περισσοτερες φορες παρανομα.Αυτη ειναι η ηθικη της χωρας μας.
Andrew19
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 3 2009, 09:53 ) *
Πολωνοι, Βουλγαροι και Ρουμανοι δεν ειναι πλεον λαθρομεταναστες αφου ανηκουν στην Ε.Ε.

E ναι Λύκε γι'αυτό λέω ότι οι Πολωνοί (π.χ.) δεν θα δεις να κάνουν προβλήματα.
Βούλγαροι και Ρουμάνοι πάντως όσοι ήρθαν ΜΕΤΑ την ΕΕ που τύχαινε και ήξερα αρκετούς Ελλάδα ήταν πολύ καλά άτομα. Οσοι είχαν έρθει πριν... ΜΑΚΡΙΑ!!!
stefan
QUOTE(Andrew19 @ May 4 2009, 16:31 ) *
E ναι Λύκε γι'αυτό λέω ότι οι Πολωνοί (π.χ.) δεν θα δεις να κάνουν προβλήματα.
Βούλγαροι και Ρουμάνοι πάντως όσοι ήρθαν ΜΕΤΑ την ΕΕ που τύχαινε και ήξερα αρκετούς Ελλάδα ήταν πολύ καλά άτομα. Οσοι είχαν έρθει πριν... ΜΑΚΡΙΑ!!!


Εγω ετυχε να εχουμε στο σπιτι για οικειακη βοηθο μια Ρουμανα.
Και αυτη και η οικογενεια της ηταν υποδειγμα ανθρωπων.
Τυπικη στην δουλεια της και σε ολα τα υπολοιπα.
Τετοιοι ανθρωποι φυσικα και υπαρχουν αναμεσα σε ολους τους μεταναστες.
Το ασχημο ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι μειοψηφια.
dizzy_fingers
QUOTE(stefan @ May 4 2009, 16:37 ) *
Το ασχημο ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι μειοψηφια.

Αν η πλειοψηφεία των 2 εκ.μεταναστών ήταν εγκληματίες τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα...
Απλά έχε υπ'όψιν ότι τα κακά ακούγονται περισσότερο - ποτέ δε θα ακούσεις στις ειδήσεις για την οικογένεια από την Αλβανία που ζει ήσυχα στο υπόγειο της πολυκατοικίας σου.
Flash
Dizzy μη μου προσάπτεις γενικεύσεις στις οποίες δεν υπέπεσα. Δεν μίλησα για όλους, ούτε και καν για πλειοψηφία. Αλλά με πιθανόν πάνω από 1 εκ. λαθρομετανάστες το "μιλούνια" μόνο υπερβολή δεν είναι. Οπότε δεν νομίζω ότι έκανα κανένα σφάλμα smile.gif

Τα κοινωνικά τείχη προφανώς και τα ανέφερα σα σφάλμα της ελληνικής πλευράς κυριώς (αν και όχι 90%). Τα υπόλοιπα όμως εντός παρένθεσης είναι (κυρίως και πάλι) ευθύνη που αποδίδεται στην "άλλη πλευρά".
red pyramid88
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 16:02 ) *
Γιατι red pyramid έχει 100% άδικο από ηθικής πλευράς η Ελλάδα ; Όταν έρχονται μιλιούνια ανθρώπων για τους οποίους δεν γνωρίζεις τίποτε σχετικά με το ποινικό, ιατρικό, οικογενειακό και οικονομικό παρελθόν τους, μπαίνουν χωρίς καμία άδεια στην χώρα και αποτελούν σε ένα σημαντικό βαθμό το λόγο για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στα ύψη (είτε επειδή έτσι κι αλλιώς αυτό έκαναν είτε επειδη το μορφωτικό τους επίπεδο, η άγνοια της γλώσσας και τα κοινωνικά τείχη δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάτι νόμιμο) είναι 100% το σφάλμα της ελληνικής πλευράς ;

Οκ...

Όσο για το λινκ που παρέθεσες, δε δα διαφωνήσω. Αλλά η μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερη στ μετάπειτα διαστήμα από το 1945 μέχρι τη μεταπολίτευση. Σε αυτό το διάστημα οι Έλληνες στοιβάζονταν στο Ellis island ή πήγαιναν πλήρως φακελωμένοι να εργαστούν σε γερμανικά εργοστάσια και να ζήσουν σε ad hoc κατασκευασμένα χωρια μεταναστών. Το θεωρώ απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων αυτό που κάνει ο Ιός (αν και δεν πρέπει να αγνοείται αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας δεν πρέπει να προβάλεται και σαν "τυπικό" ή "χαρακτηριστικό" όπως τεκμαίρεται από διάφορα κείμενα του εντύπου).


Καταρχάς για τη δεύτερη παράγραφο, το λινκ όντως δώθηκε επειδή είναι απο τα χαρακτηριστικά που θυμάμαι στο θέμα. σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα αλλά δε βρήκα κάποια απο αυτά που ήθελα.

Δε μπορώ να διαφωνίσω στη πρώτη σου παράγραφο, όμως και πάλι εστιάζεις στο νομικό κομμάτι, όχι στο ηθικό. Μια χώρα που και δέρνει ανθρώπους (περιπτώσεις αστυνομικών ή χρυσαυγιτών που έχουν δείρει μετανάστες, ακόμη και νόμιμους) υπάρχουν πολλές και σίγουρα δεν έχουν γίνει όλες γνωστές), δεν αναγνωρίζει την ελληνική υποκοότητα ακόμη και σε παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, κακοπληρώνει τους συγκεκριμένους ανθρώπους όταν τους καλεί σε (παράνομη) εργασία και καταναλώνει αγαθά σε πολύ χαμηλές τιμές -σε σχέση με το τι θα κόστιζαν αν οι εργαζόμενοι σε τριτοκοσμικές χώρες αν πληρωνόντουσαν κανονικά, με ποσά ανάλογα του κόπου τους- χωρίς κανένα σταματημό, έλεγχο και αυτοσυγκράτηση, πως μπορεί να είναι ηθικά σωστή σε αυτό το θέμα?

Και ας δεχτούμε πως οκ, ο μέσος έλληνας δεν διάλεξε να γεννηθεί σε ένα τόσο άδικο κόσμο ούτε φταίει αυτός/ή που είναι έτσι. Γιατί και πάλι να του δώσω ηθικό δίκιο όταν δεν έχει συνείδηση σχετικά με το πόσο τυχερός είναι για αυτά που έχει? Ή όταν απολαμβάνει -έστω και σε θεωριτικό επίπεδο- τη δυνατότητα να ζεί σε ένα δημοκρατικό σύστημα και να έχει ελευθερία κινήσεων, σε μία εποχή που η πληροφορία κινείται πιο ελεύθερη απο ποτέ και πάλι δεν ενημερώνεται -σε μεγάλο βαθμό επειδή δεν ενδιαφέρεται-, δεν μορφώνεται, γενικότερα δεν εκεταλεύεται τις δυνατότητες που του δίνονται, σε τι αξίζει περισσότερο τα ωφέλη αυτά απο κάποιον που γεννήθηκε έξω απο αυτή τη χώρα και έχει στερηθεί σχεδόν οτιδήποτε έχουμε εμείς. Και αυτά είναι απλά λίγα απο όσα μπορεί να αναφέρει κανείς για το θέμα...αν αυτό που ενοχλεί είναι το όνομα της Ελλάδας, βάλε στη θέση του το ''Δυτικός κόσμος'' και έχεις την πλήρη εικόνα.

Όχι πάντως ότι αυτά μετράνει πολύ σε μία κουβέντα περί του θέματος. Αν η ηθική είχε θέση σε τέτοια θέματα, θαρρώ θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα...ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ με τις όποιες λίγες γνώσεις έχω....
j-kidd13
Δεν ειναι ολοι οι μεταναστες το ιδιο...Και αναφερομαι στην εθνικοτητα τους..."Καλοι" και "κακοι",υπαρχουν απο ολες τις χωρες,αλλα οι περισσοτεροι "ταραχοποιοι" ειναι εξ Αλβανιας,και θα ελεγα και Ρουμανιας μετα...Προσωπικα,οσους Αλβανους εχω γνωρισει,κυριως απο σχολειο-φροντ,ηταν μελη αριστων οικογενειων,με αρχες...Υπαρχουν και μεταναστες που ειναι φιλησυχοι,οπως οι Ινδοι,Πακιστανοι κλπ.Ακομα και οι Πολωνοι δεν ειναι φασαριοζοι...
dizzy_fingers
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 16:43 ) *
Τα κοινωνικά τείχη προφανώς και τα ανέφερα σα σφάλμα της ελληνικής πλευράς κυριώς (αν και όχι 90%). Τα υπόλοιπα όμως εντός παρένθεσης είναι (κυρίως και πάλι) ευθύνη που αποδίδεται στην "άλλη πλευρά".

Αυτή η "άλλη πλευρά" είναι η γενίκευση που σου προσάπτω.
Δεν είναι ούτε χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ούτε ήταν εγκληματίες στη χώρα τους, ούτε δε γνωρίζουν τη γλώσσα όλοι οι μετανάστες - τουλάχιστον αυτοί στους οποίους αναφερόταν ο pyramid και για τους οποίους έκανες το σχόλιό σου μετά.

Αν αναφερόσουν αποκλειστικά στη "βαριά" εγκληματική βιομηχανία των επισκεπτών μας, τότε είναι δικό μου λάθος καθώς δεν έκανες καμία γενίκευση - αντ'αυτού όμως υπέπεσες στην κλασική παγίδα αυτών των συζητήσεων και επικεντρώθηκες στην χειρότερη συνέπεια της (λαθρο)μετανάστευσης.
Flash
Pyramid, σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ με αυτά που λες. Όμως δεν απαντάς σε οτιδήποτε από αυτά που γράφω εγώ απλά ορίζοντας τα ως "νομικό κομμάτι".

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι έτσι. Είναι και θέμα ηθικής. Γιατί όλη η συμπεριφορά του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας θα ήταν πολύ καλύτερη αν επίσης σημαντικό κομμάτι των ανθρώπων που έρχονταν λαθραία στην χώρα δεν είχαν τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Οπότε η απουσία δομών (νομικό-πολιτικό κομμάτι) οδηγεί και στην έλλειψη κατανόησης των πολιτών που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση για την οποία (εν αρχη) οι ίδιοι φέρουν ελάχιστη ευθύνη.

Δεν μπορείς να θέτεις διαχωρισμούς σε τέτοια ζητήματα χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις αιτίου-αιτιατού που σχηματίζονται.

QUOTE
Αυτή η "άλλη πλευρά" είναι η γενίκευση που σου προσάπτω.
Δεν είναι ούτε χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ούτε ήταν εγκληματίες στη χώρα τους, ούτε δε γνωρίζουν τη γλώσσα όλοι οι μετανάστες - τουλάχιστον αυτοί στους οποίους αναφερόταν ο pyramid και για τους οποίους έκανες το σχόλιό σου μετά.

Αν αναφερόσουν αποκλειστικά στη "βαριά" εγκληματική βιομηχανία των επισκεπτών μας, τότε είναι δικό μου λάθος καθώς δεν έκανες καμία γενίκευση - αντ'αυτού όμως υπέπεσες στην κλασική παγίδα αυτών των συζητήσεων και επικεντρώθηκες στην χειρότερη συνέπεια της (λαθρο)μετανάστευσης.


Μα το "όλοι" δεν το χρησιμοποίησα πουθενά ούτε και τεκμαίρεται από οποιοδήποτε κομμάτι των ποστς μου! Το "άλλη πλευρά" το χρησιμοποίησα απλά για να μην χρειαστεί να ξαναπαραθέσω την ομάδα ανθρώπων στους οποίους αναφερόμουν στο προηγούμενο οπότε δεν είναι γενίκευση αλλά συγκεκριμενοποίηση.

Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι υπέπεσα σε καμία παγίδα. Είναι μια πολύ σημαντική συνέπεια της λαθρομετανάστευσης αυτή η διάσταση και ο λόγος στον οποίο επικεντρώθηκα σε αυτή δεν έχει να κάνει με την συνολική τοποθέτηση μου στο θέμα. Ήταν απλά μια απάντηση στη φράση του red ότι από ηθικής πλευράς το φταίξιμο βαρύνει μόνο τους Έλληνες. Οπότε όχι, καμία παγίδα, εκούσια το έκανα ακόμα κι αν με αυτό τον τρόπο φαίνεται πολύ περιοριστικά η άποψη μου για το μείζον αυτό ζήτημα. Τέλος, προσωπικά διαχωρίζω σαφώς τη μετανάστασευση από τη λάθρομετανάστευση. Αναφερόμουν μόνο στη λαθρομετανάστευση και μάλιστα σε συγκεκριμένα κομμάτια αυτής. smile.gif

Στην προσπάθεια μου να αποδείξω ότι δεν είμαι Λεπενικός ελέφαντας να πω ότι ξεκάθαρα δεν βάλω απέναντι σε όλους τους μετανάστες ούτε στην πλειοψηφία αυτών, και πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει την έλλειψη δομών/νόμων/κανονισμών/αποπειρών ενσωμάτωσης αυτών στην ελληνική κοινωνία.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για αυτά τα πράγματα. Αλλά όπως δε θέλω να φαίνομαι ελέφαντας άλλο τόσο δε θέλω να φαίνομαι και στρουθοκάμηλος που αγνοεί τις εκατέρωθεν ευθύνες. wink.gif
dizzy_fingers
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 17:07 ) *
Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι υπέπεσα σε καμία παγίδα. Είναι μια πολύ σημαντική συνέπεια της λαθρομετανάστευσης αυτή η διάσταση και ο λόγος στον οποίο επικεντρώθηκα σε αυτή δεν έχει να κάνει με την συνολική τοποθέτηση μου στο θέμα. Ήταν απλά μια απάντηση στη φράση του red ότι από ηθικής πλευράς το φταίξιμο βαρύνει μόνο τους Έλληνες. Οπότε όχι, καμία παγίδα, εκούσια το έκανα ακόμα κι αν με αυτό τον τρόπο φαίνεται πολύ περιοριστικά η άποψη μου για το μείζον αυτό ζήτημα. Τέλος, προσωπικά διαχωρίζω σαφώς τη μετανάστασευση από τη λάθρομετανάστευση. Αναφερόμουν μόνο στη λαθρομετανάστευση και μάλιστα σε συγκεκριμένα κομμάτια αυτής.

Ξανακοίταξε την παράγραφο που έκανες quote σε αυτό το ποστ.
Ο Πυραμίδας (μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι ε? biggrin.gif) δεν αναφέρθηκε στους εγκληματίες αλλά στο σύνολο των (λαθρο?)μεταναστών - εσύ επικεντρώθηκες στα κακοποιά στοιχεία.

Κατανοώ γιατί το έκανες, αλλά αυτό είναι το "λάθος" (δε γίνεται να μη βάλω εισαγωγικά σε αυτή τη λέξη) κατά τη γνώμη μου.
Πχ (σε πολύ απλουστευμένη μορφή) λέω εγώ "καθημερινά τρώνε ξύλο στο κέντρο της αθήνας οι πακιστανοί από τους έλληνες αστυνομικούς" και εσύ απαντάς "οι πακιστανοί, ένα μέρος τους έστω, κλέβουν όμως."
Δε σημαίνει ότι ο ένας είναι σωστός κι άλλος όχι - και οι δύο αναφέρουμε αλήθειες αλλά το να επικεντρωνόμαστε μόνο σε εκείνο το σημείο που μας εξυπηρετεί να αποδείξουμε το point μας, δεν είναι δίκαιο ειδικά όταν όλη η ισορροπία της συζήτησης γέρνει προς τα εκεί που δείχνουν τα συμπεράσματά μας.




Από εκεί και πέρα σωστά διαχωρίζεις τη μετανάστευση και τη λαθρομετανάστευση όσον αφορά το νομικό του θέματος, αλλά δε μπορείς να το κάνεις ηθικά (ναι, μπήκα κι εγώ σε αυτό το τριπάκι tongue.gif). Δεν είναι σίγουρο ότι ένας που μπήκε παράνομα στη χώρα μας θα κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό εγκλήματα απ'ότι ένας που εισήλθε νόμιμα, και το αντίθετο...
Θεωρώ πως, σε μεγάλο ποσοστό, δεν έχει καμία σχέση το πώς εισήλθε ένας άνθρωπος στη χώρα μας με το αν θα διαπράξει έγκλημα ή όχι και αυτά - σε νομικό επίπεδο - θα πρέπει να διαχωριστούν.
Εγκληματίας ο Έλληνας, εγκληματίας και ο Πακιστανός.


EDIT:
Μιας και μου κολλάς απανωτά edit στο ποστ σου tongue.gif.

QUOTE(Flash @ May 4 2009, 17:07 ) *
Στην προσπάθεια μου να αποδείξω ότι δεν είμαι Λεπενικός ελέφαντας να πω ότι ξεκάθαρα δεν βάλω απέναντι σε όλους τους μετανάστες ούτε στην πλειοψηφία αυτών, και πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει την έλλειψη δομών/νόμων/κανονισμών/αποπειρών ενσωμάτωσης αυτών στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό θα μπορούσες να το είχες ξεκαθαρίσει από την αρχή biggrin.gif.
Flash
QUOTE
Αυτό θα μπορούσες να το είχες ξεκαθαρίσει από την αρχή


Αυτό το σχόλιο σου είναι που με στεναχώρει τελικά. Τα υπόλοιπα πιστεύω ότι τα ανέπτυξα ικανοποιητικά. Το ότι έκανα quote σε κάτι δε σημαίνει ότι πρέπει να αναφέρομαι με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο σύνολο που αναφέρθηκε κάποιος άλλος. Άλλωστε με το ίδιο ακριβώς συλλογιστικό, "λάθος" είναι και η μη αναφορά στη διάσταση που ανέφερα καθώς την εξαφανίζει εντελώς από τη συζήτηση και ad contrario συνάγεται ότι όλοι οι λαθρομετανάστες είναι νομοταγείς. Δεν θα το έκανα βέβαια αυτό το σχόλιο γιατί θεωρώ κάποια πράγματα προφανή.

Κρίμα, τελικά πρέπει να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας ακόμα και εδώ...

Εdit: Συγνώμη για τα συνεχή edit αλλά όπως ξέρεις όταν πάω να φτιάξω νέο ποστ "κολλάει" αυτόματα με το προηγούμενο οπότε αν θέλω σύντομα να προσθέσω κάτι δεν μπορώ να το κάνω με πιο διακριτό τρόπο.
dizzy_fingers
Μη στεναχωριέσαι (πάλι) ρε. Συζήτηση κάνουμε.

Κάποια πράγματα δεν είναι προφανή ρε Γιάννη ειδικά σε τέτοιες σοβαρές συζητήσεις όπου δυστυχώς γράφτηκαν κι αρκετές ντροπιαστικές θέσεις - προσωπικά διαβάζοντας τα ποστ σου φοβήθηκα (λανθασμένα προφανώς) για μια στιγμή πως οι θέσεις σου συνάδουν (ή πιο σωστά, κοιτάζουν γενικά προς το ίδιο ημισφαίριο) με αυτές τις προαναφερθείσες απόψεις γι'αυτό και η επιμονή μου στα ποστ σου.
Flash
Το καταλαβαίνω.

Απλά πίστεψα ότι γράφοντας πλέον 2 χρόνια στο φόρουμ, κάποια βασικά πράγματα για την προβληματική μου θα είχαν γίνει κατανοητά από 10 ανθρώπους μεταξύ των οποίων κι εσύ. Αν ας πούμε μου ζητούσε επεξήγηση κάποιο σχετικά νέο μέλος δε θα με πείραζε.

Το ότι ας πούμε δεν βρέθηκε κανείς να διαψεύσει τις χουντικές κραυγές το Λύκου θα σήμαινε ποτέ σιωπηλή παραδοχή αυτών ; Όχι βέβαια.

Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα. Συγνώμη για το off topic παιδιά.
a bullet for your head
Η παραπομπη ενος αρθρου που εγινε παραπανω,κανει λογο για την υψηλη εγκληματικοτητα των Ελληνων μεταναστων στην Νεα Υορκη το 1929-30.
Η αληθεια ειναι οτι δεν το γνωριζα.
Οπως και να χει ομως,κανει λογο για ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και οχι για λαθρομεταναστες,αναφερομενο σε μια χρονικη περιοδο οπου το εγκλημα βασιλευε,αφου η Αμερικη τοτε βιωνε τεραστια οικονομικα προβληματα ως γνωστον.
Το να λειτουργεις παραβατικα τοτε,νομιζω οτι ηταν ο κανονας για ολους και οχι η εξαιρεση και σιγουρα μια τετοια αναφορα,ακομα και να εγινε ιστορικα,δεν μπορει να επισκιασει το γεγονος οτι οι απανταχου Ελληνες μεταναστες,εργαστηκαν σκληρα και κατα τη μεγαλυτερη πλειοψηφια τους προκοψαν και ενσωματωθηκαν στις κοινωνιες αυτες.
Γινεται λογος για νομικο και ηθικο ζητημα.Οι Ελληνες πολιτες που φορολογουνται και αξιωνουν μια στοιχειωδη ασφαλεια κ ευταξια στη χωρα που ζουνε,δεν ειναι ηθικα εκτεθιμενοι?
Η ασφαλεια του πολιτη δεν ειναι ενα βασικο συστατικο του κοινωνικου ιστου και της κοινωνικης συνοχης?
Σιγουρα,δεν μπορει κανενας να πει οτι υπαρχει η εξισωση λαθρομεταναστες=εγκληματικοτητα,ομως ολα τα στοιχεια δειχνουν,οτι σε σχεση με τον συνολικο τους αριθμο,κρατουν τα σκηπτρα,ενω ειναι πρωτοφανες το ποσοστο τους στο ποιοτικο εγκλημα(φονοι εκ προμελετης,ληστειες μετα φονου,βιασμοι).
Οπως εχω αναφερει και στις προηγουμενες τοποθετησεις μου,η Ελλαδα δεν ειναι ουτε η ''χωρα των ευκαριων''(το 1|4 του πληθυσμου ζει κατω απ το οριο της φτωχειας),ουτε διαθετει την δυνατοτητα & τις υποδομες για να φιλοξενησει η' να ενσωματωσει ολους αυτους τους ανθρωπους.
Ποσο μαλλον,δεν μπορει να συνεχιστει αλλο αυτη η κατασταση,με την Ελλαδα να εχει μεταβληθει σε ''Ευρωπαικη αποθηκη''.
Επισης,μιας και βρισκομαστε και σε μια κρισιμη-σημαντικη γεωπολιτικη θεση,θα επρεπε-πρεπει να τεθει και η παραμετρος που εχει σχεση με την εξωτερικη-αμυντικη πολιτικη μας.
Θεωρω οτι πολυ συντομα θα υπαρξουν πολλα αδιεξοδα και θα αναγκαστουμε εκ των μελλοντικων εξελιξεων να προβουμε σε κινησεις..

QUOTE(dizzy_fingers @ May 4 2009, 16:41 ) *
Αν η πλειοψηφεία των 2 εκ.μεταναστών ήταν εγκληματίες τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα...
Απλά έχε υπ'όψιν ότι τα κακά ακούγονται περισσότερο - ποτέ δε θα ακούσεις στις ειδήσεις για την οικογένεια από την Αλβανία που ζει ήσυχα στο υπόγειο της πολυκατοικίας σου.

Προσωπικα εχω ακουσει στις ειδησεις και για παιδια απ την Αλβανια να αριστευουν στο σχολιο κ να ειναι σημαιοφοροι στις παρελασεις,οπως επισης και παιδιων που αριστευσαν σε εισακτεες εξετασεις για τα πανεπιστημια.
Υπηρξαν δυστυχως καποια πικροχολα σχολια απο ορισμενους Ελληνες,ομως νομιζω οτι το ''να βγαζει ο ενας το ματι του αλλου'',στην Ελλαδα ειναι κατι συνηθες και περαν φυλων,εθνοτητων κ.τ.λ.
a bullet for your head
QUOTE(Flash @ May 4 2009, 18:02 ) *
Το ότι ας πούμε δεν βρέθηκε κανείς να διαψεύσει τις χουντικές κραυγές το Λύκου θα σήμαινε ποτέ σιωπηλή παραδοχή αυτών ; Όχι βέβαια.

Μπορει να μην εχει και πολυ σχεση με το θεμα που συζηταμε,ομως θεωρω οτι καθε ζητημα η' ιστορικο γεγονος-συγκυρια θα πρεπει να εξεταζεται πολυπλευρα.
Η χουντα σαν καθεστως,ηταν και ειναι κατακριτεο,με αρκετο κοσμο να εχει υποφερει πολλα δεινα.
Παρολα αυτα,υπηρξε για μια 7ετια και παρατηρω οτι παντοτε υπερ-τονιζεται σαν η πιο ''μαυρη σελιδα'' των τελευταιων 60-65 χρονων.
Εχω την αισθηση ομως,οτι υπαρχουν και αλλες εξισου ''ζοφερες & ελεινες'' περιοδοι.
Ηδη,δεν ειναι λιγοι αυτοι που αναφερουν οτι το ''μεταπολιτευτικο μοντελο'',εχει βαλτωσει για τα καλα και οτι το τελμα,η σηψη και η παρακμη σε ολους τους τομεις & δραστηριοτητες,ειναι ανευ-προηγουμενου.
Ελπιζω μ'αυτη τη μικρη μου παρεμβαση να μην παρεξηγηθω κι'ολας..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.