Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λαθρομεταναστευση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pierce
it's a golf RTFM.
Δεν το σκεφτομουν(προσπαθουσα τουλαχιστον), αλλα θα δουμε smile.gif
dizzy_fingers
Δεύτερη μέρα συνόδου κορυφής στην ΕΕ σήμερα και περιμένουμε, μετά τη χθεσινή απροθυμία των λοιπών (πριν Ιταλίας, Κύπρου και λοιπών μεσογειακών χωρών) ηγετών να ασχοληθούν με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, να τεθεί το ζήτημα σήμερα.

QUOTE(in.gr)
Χλιαρή υποδοχή επιφύλαξαν χθες, Πέμπτη, οι ευρωπαίοι ηγέτες στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει με κοινές δράσεις η ΕΕ το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, θωρακίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας της Συνόδου την Παρασκευή.

Ο Κ.Καραμανλής, με τη συμπαράσταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επέβαλε στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής που άρχισε χθες στις Βρυξέλλες και το ζήτημα αυτό αλλά, με εξαίρεση τους ηγέτες των μεσογειακών χωρών -κυρίως της Ιταλίας, της Μάλτας και της Κύπρου- που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, όλοι οι άλλοι παρέμειναν αδιάφοροι και δεν έδειξαν διατεθειμένοι να διοργανώσουν άμεσες δράσεις για την ανακοπή του κύματος των λαθρομεταναστών που ολοένα φουσκώνει.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, οι ευρωπαίοι ηγέτες, και κυρίως εκείνοι των ισχυρών και των βόρειων κρατών-μελών, δεν έδειξαν πρόθυμοι να εγκρίνουν επιπλέον κονδύλια σε περίοδο κρίσης για πιο άμεσες δράσεις και πολιτικές.

Το ίδιο θέμα μονοπώλησε και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγήθηκε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην οποία συμμετείχε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επισήμανε: «Χρειάζονται κοινές άμεσες δράσεις για την αντιμετώπισή του. Αλλωστε είναι ένα θέμα κοινό, ευρωπαϊκών διαστάσεων, που δεν αφορά μόνο τις χώρες που πλήττονται άμεσα και που σε τελική ανάλυση σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος».

O κ. Καραμανλής ζήτησε το λόγο και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο κείμενο, όμως, των συμπερασμάτων που αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα, Παρασκευή, από τους ευρωπαίους ηγέτες συμπεριλήφθηκαν μόνο γενικές αναφορές, χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους πίεση προς την Τουρκία για να εφαρμόσει τις συμφωνίες επανεισδοχής, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής πρότεινε επίσης να υπάρξουν επιπλέον κονδύλια για τη χρηματοδότηση άμεσων δράσεων, αλλά και τη σύσταση Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το Ασυλο. Ταυτόχρονα επανέλαβε τη πρότασή του για περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων της FRΟΝΤΕΧ στην περιοχή, περιλαμβανομένης της σύστασης ενός τοπικού παραρτήματος για το Αιγαίο, μετατρέποντας στην πραγματικότητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας σε ευρωπαϊκά σύνορα.
Flash
Δύο ενδιαφέροντα κείμενα της Καθημερινής σχετικά με το θέμα.

Το πρώτο είναι μια παρουσίαση σχετικής έρευνας της Public Issue από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων ότι το 93% των Ελλήνων θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει φτάσει το όριο μεταναστών που μπορεί να δεχτεί ενώ το 65% θέλει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.

QUOTE
Μεγαλύτερη ανησυχία για μετανάστες
Συντηρητική - αρνητική στροφή στη στάση των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue

Της Δωρας Αντωνιου

Συντηρητική στροφή της κοινωνίας έναντι του φαινομένου της μετανάστευσης αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που διενεργήθηκε για την «Κ». Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι πολίτες εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα, στην οικονομική και κοινωνική ζωή, σε σχέση με τη γνώμη που είχαν πριν από ένα χρόνο, όπως αυτή καταγράφηκε σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Παράλληλα, η τοποθέτηση του ζητήματος υψηλά στην πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και η αντίστοιχη ανάδειξη των παραμέτρων του από τα μέσα ενημέρωσης, αποτυπώνεται στην έρευνα, με τους πολίτες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αλλά και για τα ζητήματα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Η πρόταση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα βρίσκει θετική ανταπόκριση στο 56% των πολιτών, που στην πλειοψηφία τους επιθυμούν περισσότερο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Την ίδια στιγμή, όμως, τάσσονται υπέρ την παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας στους μετανάστες.

Η συντηρητική - αρνητική στροφή στη στάση των πολιτών έναντι της μετανάστευσης αποτυπώνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη μετανάστευση. Το 29% απαντά με αναφορά στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 17% στις αιτίες του φαινομένου. Οι απαντήσεις αυτές εμφανίζουν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν το 35% είχε αναφερθεί στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 26% στις αιτίες του φαινομένου. Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζουν οι απαντήσεις που συνδέουν τη μετανάστευση με τα προβλήματα που προκαλεί (22% έναντι 14% πριν από ένα χρόνο), αλλά και με αρνητικά συναισθήματα (14% έναντι 8%). Ταυτόχρονα, όμως, αυξημένος είναι ο αριθμός των πολιτών που απαντούν ότι τους δημιουργούνται θετικά συναισθήματα (7% έναντι 3%).

Μεταστροφή

Καλούμενοι να αξιολογήσουν γενικά τις επιπτώσεις της μετανάστευσης, οι πολίτες σε ποσοστό 62% θεωρούν ότι μάλλον βλάπτει τη χώρα, έναντι 19% που θεωρούν ότι μάλλον την ωφελεί. Και σε αυτή την απάντηση καταγράφεται αρνητική μεταστροφή, καθώς πριν από ένα χρόνο το 54% θεωρούσε βλαπτική τη μετανάστευση και το 23% απαντούσε ότι ωφελεί. Αντίστοιχη αρνητική μεταστροφή καταγράφεται και στην εξειδίκευση των επιπτώσεων. Ετσι, το 52% θεωρεί ότι η μετανάστευση μάλλον βλάπτει την οικονομία, έναντι 32% που απαντά ότι μάλλον την ωφελεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά του 2008 ήταν 47% και 40%. Το 76% των πολιτών πιστεύει ότι η μετανάστευση προκαλεί αύξηση της εγκληματικότητας, έναντι 71% πριν ένα χρόνο, ενώ το 17% θεωρεί ότι η εγκληματικότητα δεν αυξάνεται από τη μετανάστευση (έναντι 20% το 2008). Διαφοροποίηση, μικρότερη ωστόσο, καταγράφεται και στις απαντήσεις ως προς την επίδραση της μετανάστευσης στην απασχόληση. Το 48% θεωρεί ότι οι μετανάστες εργάζονται σε δουλειές που δεν θέλουν οι Ελληνες (έναντι 49% πέρυσι), ενώ το 39% θεωρεί ότι η μετανάστευση αυξάνει την ανεργία (έναντι 38% πέρυσι).

Να μπουν όρια

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που θα ήθελε αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, καθώς το 72% τη θεωρεί λιγότερο αυστηρή από όσο πρέπει (65% πέρυσι), ενώ έχει μειωθεί από 9% σε 6% το ποσοστό εκείνων που τη βρίσκει περισσότερο αυστηρή από όσο πρέπει. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., με το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι λιγότερο αυστηρή από όσο πρέπει να ανεβαίνει στο 47% από 33%, ενώ το ποσοστό εκείνων που τη θεωρούν περισσότερο αυστηρή από όσο πρέπει παραμένει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο, 11%.

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ποσοστό 76%, οι πολίτες τάσσονται υπέρ της θέσπισης ορίου στον αριθμό μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα. Από αυτούς, το 93% εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει φθάσει το όριο των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2008 ήταν 84%. Αύξηση από 64% σε 69% καταγράφεται στο ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι είναι πολλοί οι μετανάστες στην Ελλάδα. Οσον αφορά τη νομιμοποίηση, αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι πρέπει να γίνει υπό όρους. Το 35% απαντά ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όσοι έχουν εργασία και το 33% όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά. Το 11% απαντά ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι (από 18% πέρυσι), ενώ σταθερό παραμένει το ποσοστό εκείνων που λένε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί κανείς (15%).


Πάντως, στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 65% ότι οι συνθήκες ζωής των μεταναστών είναι κακές (47% πέρυσι) και σε ποσοστό 87% θεωρούν ότι από τη στιγμή που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν τις ίδιες παροχές σε υγεία και εκπαίδευση με τους Ελληνες. Αυξημένο (56% έναντι 52%) είναι το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, ενώ το 71% συμφωνεί με την πρόταση για μουσουλμανικό νεκροταφείο.


Το δεύτερο είναι ένα εξαιρετικό κατα τη γνώμη μου αρθρο άποψης από έναν Έλληνα ακαδημαϊκό ο οποίος συνοψίζει εύστοχα πτυχές του ζητήματος:

QUOTE
Ανθρωπιστές στους λαθρομετανάστες, σκληροί στη λαθρομετανάστευση

Tου Χαριδημου Tσουκα*

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αλλά οι κυρίαρχες γλώσσες περιγραφής του απλοϊκές. Από τη μια μεριά είναι οι επαγγελματίες εθνοκάπηλοι, από την άλλοι οι αφελείς διεθνιστές. Και στη μέση, οι χρονίως αμήχανοι κυβερνήτες (τωρινοί και μελλοντικοί).

Η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης μπορεί να ήλθε συγκυριακά στην επικαιρότητα, αλλά είναι ένα πρόβλημα με ζωή τουλάχιστον 20 ετών. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έρχεται από το παγκοσμιοποιημένο μέλλον. Τι κάνουμε; Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Η λαϊκιστική δεξιά και η παπανδρεϊκή κεντροαριστερά (!) μας καλούν να επιδείξουμε «μηδενική ανοχή» στη λαθρομετανάστευση. Πρόκειται για περίεργο σύνθημα από τη στιγμή που, από το 1998 και μετά, η Ελλάδα έχει νομιμοποιήσει περίπου 700.000 παράνομους μετανάστες. Το σύνθημα της «μηδενικής ανοχής» είναι τόσο ρεαλιστικό, όσο η προτροπή των θρησκόληπτων να απέχουν οι νέοι από το σεξ για να μην μεταδίδεται το έιτζ! Λίγος πραγματισμός δεν βλάπτει!

Η λαθρομετανάστευση μάς φέρνει αντιμέτωπους με τις προκαταλήψεις μας. Για τη σύγχρονη εκδοχή της εθνικοφροσύνης δοκιμάζεται η φυλετική και πολιτισμική μας καθαρότητα. Η «ελληνική κοινωνία», λένε, «δεν έχει ερωτηθεί αν θέλει να είναι πολυπολιτισμική», λες και η «πολυπολιτισμικότητα» είναι ιδιότητα την οποία αποκτά μια κοινωνία κατόπιν αιτήσεως, κι όχι κάτι που προκύπτει. Δεν μας ρώτησαν οι πρώτοι Αλβανοί λαθρομετανάστες αν τους θέλουμε, μας ήρθαν. Γίναμε «πολυπολιτισμικοί» γιατί έτσι το έφεραν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, όχι γιατί το επιλέξαμε. Σπάνια διαλέγουμε τα «προβλήματά» μας, εκείνα μας επιλέγουν.

Για την ιδεοληπτική αριστερά δοκιμάζεται η αφηρημένη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Η πολιτική ορθότητα είναι η «μάντρα» της αριστεράς: αποφεύγει εμμόνως τον όρο «λαθρομετανάστευση», κι όταν αναγκάζεται να μιλήσει για παράνομους μετανάστες θέτει τον χαρακτηρισμό «παράνομους» σε εισαγωγικά! Νομίζουν ότι με τη γλωσσική μηχανική θα αλλάξουν την πραγματικότητα. Προτιμούν να μιλούν ουδέτερα για «μεταναστευτικές ροές», λες και περιγράφουν φυσικές διαδικασίες. Αν η λαϊκιστική δεξιά φορτίζει εξόχως αρνητικά το φαινόμενο, η ιδεοληπτική αριστερά το αποφορτίζει εντελώς. Και οι δύο αρνούνται την κοινή εμπειρία του απλού πολίτη.

Ο πολίτης βλέπει την οικονομική χρησιμότητα των μεταναστών (κάτι που επιβεβαιώνεται και από πληθώρα μελετών) και ξέρει ότι οι περισσότεροι νόμιμοι σήμερα μετανάστες ήταν κάποτε παράνομοι. Συγχρόνως όμως ανησυχεί. Βιώνει συχνά τη μετανάστευση σαν εισβολή. Ο συστηματικός συγχρωτισμός του με λαθρομετανάστες - με ανθρώπους αρκετά διαφορετικούς από αυτόν, ενδεείς, και χωρίς, εκ πρώτης όψεως, «προβλέψιμη» συμπεριφορά-, μεταβάλλει την καθημερινότητά του. Η συνοικιακή ζωή παύει να είναι απρόσκοπτη, το άρρητο αξιακό υπόστρωμα και οι αυτονόητες συνήθειες που συνέχουν την κοινωνική συμπεριφορά δεν είναι δεδομένες, οι πεπερασμένοι δημόσιοι πόροι (για τους οποίους έχει πληρώσει με τους φόρους του) διεκδικούνται και από άγνωστους «άλλους» με τους οποίους δεν μοιράζεται το αίσθημα του συνανήκειν. Αν ο απλός πολίτης φαίνεται συντηρητικός είναι επειδή αναπόφευκτα είναι - συντηρεί τον τρόπο ζωής του. Αυτόν τον ανθρωπολογικό συντηρητισμό εκμεταλλεύονται οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και αρνούνται οι ιδεοληπτικοί αριστεροί.

Η παράνομη μετανάστευση απαιτεί και ανθρωπισμό και σκληρές επιλογές. Οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι που έχουν ανάγκη την ευσπλαχνία μας. Η ανθρωπιά μας δοκιμάζεται όταν το βλέμμα μας συναντά το βλέμμα του αδύναμου «άλλου». Το ανθρωπιστικό πνεύμα εκφράζει υπέροχα ο πατήρ Προκόπιος, εφημέριος στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα: «[…] δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι». Για πολλούς ενορίτες του, όμως, το αντίθετο ισχύει: οι λαθρομετανάστες πρώτα είναι ξένοι και μετά άνθρωποι. Η ανθρωπιστική στάση από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται κράτος σοβαρό, να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις. Δυστυχώς δεν το έχουμε.

Αν το είχαμε, θα διαθέταμε διαρκώς βελτιούμενες δημόσιες πολιτικές σε ό,τι αφορά την καταστολή της λαθρομετανάστευσης (έλεγχος συνόρων, δίωξη δουλεμπόρων, πίεση σε χώρες ανεκτικές στη λαθρομετανάστευση), στην πολιτισμένη διαχείριση των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα (καταγραφή, επεξεργασία αιτήσεων για πολιτικό άσυλο, οργανωμένοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, απελάσεις), στην ένταξη των νόμιμων μεταναστών στον κοινωνικό ιστό, στην επιλεκτική προσέλκυση μεταναστών ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες μας.

Τα έθνη-κράτη δεν είναι ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεριμνούν πρωτίστως για τα συμφέροντα των πολιτών που συγκροτούν το έθνος. Τα δημοκρατικά έθνη-κράτη, όμως, ερείδονται σε ένα ανθρωπιστικό φαντασιακό, γεγονός που τα υποχρεώνει να βλέπουν τον «ξένο» ως εν δυνάμει πολίτη και τις κοινές αξίες αενάως αναθεωρούμενες. Ο ρεαλιστικός ανθρωπισμός είναι η ενδεικνυόμενη λύση (ανθρωπιστές στους λαθρομετανάστες, σκληροί στη λαθρομετανάστευση) αλλά, για να υλοποιηθεί, χρειάζεται μια κοινωνία με αυτοπεποίθηση, μια ακμαία οικονομία, κι ένα οργανωμένο κράτος. Δεν έχουμε τίποτα.

* Ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι καθηγητής στο ALBA και στο University of Warwick (htsoukas@alba.edu.gr).
petrovic
Εμένα μου προξένησε κάκιστη εντύπωση η φωτογραφία που"'χτύπησε "πριν 3-4 ημέρες η Καθημερινή στο εξώφυλλο της και η οποία έδειχνε ακροδεξιούς πολιτοφύλακες που αναγνωρίσθηκαν με τον τελευταίο νόμο Μπερλουσκόνι να ετοιμάζονται για τη "δουλειά". Μάλιστα η φωτογραφία συνοδευόταν στο πλάι από περιγραφή μόνο, δεν υπήρχε κανένα αρνητικό σχόλιο. χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. δεν είναι δυνατόν το πρόβλημα των μεταναστών να χρησιμεύσει ώστε να καταπατηθούν και τα βασικά, όπως ότι αστυνομικά καθήκοντα εκτελούν μόνο εκπαιδευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καθήκον να είναι κατά την άσκηση της λειτουργίας τους αμερόληπτοι και ποτέ ανεκπαίδευτοι πολίτες που είναι πάντα φορείς πολιτικών ελευθεριών.Δεν είναι και αμελητέο γεγονός το ανοιχτό φλερτ της εφημερίδας των "σοβαρών-τεχνοκρατών κεντροδεξιών" με την ακροδεξιά
red pyramid88
Επί του θέματος καιένα αρκετά ενδιαφέρον άθρο που είχα βρεί στους New York Times τις προάλλες

QUOTE
Immigration authorities had bad news this week for American Apparel, the T-shirt maker based in downtown Los Angeles: About 1,800 of its employees appeared to be illegal immigrants not authorized to work in the United States.

But in contrast to the high-profile raids that marked the enforcement approach of the Bush administration, no federal agents with criminal warrants stormed the company’s factories and rounded up employees. Instead, the federal immigration agency sent American Apparel a written notice that it faced civil fines and would have to fire any workers confirmed to be unauthorized.

The treatment of American Apparel, which has more than 5,600 factory employees in Los Angeles alone, is the most prominent demonstration of a new strategy by the Obama administration to curb the employment of illegal immigrants by focusing on employers who hire them — and doing so in a less confrontational manner than in years past.

Unlike the approach of the Bush administration, which brought criminal charges in its final two years against many illegal immigrant workers, the new effort makes broader use of fines and other civil sanctions, federal officials said Thursday.

Federal agents will concentrate on businesses employing large numbers of workers suspected of being illegal immigrants, the officials said, and will reserve tough criminal charges mostly for employers who serially hire illegal immigrants and engage in wage and labor violations.

“These actions underscore our commitment to targeting employers that cultivate illegal work forces by knowingly hiring and exploiting illegal workers,” said Matt Chandler, a spokesman for the Department of Homeland Security.


http://www.nytimes.com/2009/07/03/us/03imm...ml?ref=politics
Flash
QUOTE(petrovic @ Jul 6 2009, 00:16 ) *
Εμένα μου προξένησε κάκιστη εντύπωση η φωτογραφία που"'χτύπησε "πριν 3-4 ημέρες η Καθημερινή στο εξώφυλλο της και η οποία έδειχνε ακροδεξιούς πολιτοφύλακες που αναγνωρίσθηκαν με τον τελευταίο νόμο Μπερλουσκόνι να ετοιμάζονται για τη "δουλειά". Μάλιστα η φωτογραφία συνοδευόταν στο πλάι από περιγραφή μόνο, δεν υπήρχε κανένα αρνητικό σχόλιο. χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. δεν είναι δυνατόν το πρόβλημα των μεταναστών να χρησιμεύσει ώστε να καταπατηθούν και τα βασικά, όπως ότι αστυνομικά καθήκοντα εκτελούν μόνο εκπαιδευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καθήκον να είναι κατά την άσκηση της λειτουργίας τους αμερόληπτοι και ποτέ ανεκπαίδευτοι πολίτες που είναι πάντα φορείς πολιτικών ελευθεριών.Δεν είναι και αμελητέο γεγονός το ανοιχτό φλερτ της εφημερίδας των "σοβαρών-τεχνοκρατών κεντροδεξιών" με την ακροδεξιά


Το μόνο "λάθος" που κάνει η Καθημερινή είναι ότι δεν λαϊκίζει προφανώς, κάτι που κάνουν συστηματικά όλες οι άλλες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, ειδικά αυτές της αντιπολίτευσης. Δεν το διάβασα το φύλλο που αναφέρεσαι αλλά το ότι επιτέλους μια εφημερίδα αφενός δεν αποκρύπτει αυτή την αρνητική πτυχή, αφετέρου ξεχωρίζει το σχόλιο από το γεγονός (όπως θα έπρεπε να κάνουν εν αρχή οι δημοσιογράφοι), αυτό το θεωρώ εξαιρετική στάση. Είμαι βέβαιος πως στα πιο μέσα φύλλα της, η εφημερίδα θα είχε άρθρα άποψης τα οποία θα σχολίαζαν αρνητικά αυτή την εξέλιξη.

Το δε σχόλιο για φλερτ της εφημερίδας με την ακροδεξιά το θεωρώ εντελώς άστοχο και άκυρο. Είμαι τακτικός αναγνώστης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας και κάτι τέτοιο σαφέστατα ΔΕ συμβαίνει. Αν τώρα ένα άρθρο στα 30 φέρει ψήγματα μιας λιγότερο "πολιτικά ορθής" άποψης ε, αυτό δεν χαρακτηρίζει όλο το έντυπο... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο πλαίσιο αυτού του απηρχαιωμένου, αναχρονιστικού και εξόχως απλουστευτικού δίπολου αριστεράς-δεξιάς.
petrovic
QUOTE(Flash @ Jul 6 2009, 08:49 ) *
Το μόνο "λάθος" που κάνει η Καθημερινή είναι ότι δεν λαϊκίζει προφανώς, κάτι που κάνουν συστηματικά όλες οι άλλες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, ειδικά αυτές της αντιπολίτευσης. Δεν το διάβασα το φύλλο που αναφέρεσαι αλλά το ότι επιτέλους μια εφημερίδα αφενός δεν αποκρύπτει αυτή την αρνητική πτυχή, αφετέρου ξεχωρίζει το σχόλιο από το γεγονός (όπως θα έπρεπε να κάνουν εν αρχή οι δημοσιογράφοι), αυτό το θεωρώ εξαιρετική στάση. Είμαι βέβαιος πως στα πιο μέσα φύλλα της, η εφημερίδα θα είχε άρθρα άποψης τα οποία θα σχολίαζαν αρνητικά αυτή την εξέλιξη.

Το δε σχόλιο για φλερτ της εφημερίδας με την ακροδεξιά το θεωρώ εντελώς άστοχο και άκυρο. Είμαι τακτικός αναγνώστης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας και κάτι τέτοιο σαφέστατα ΔΕ συμβαίνει. Αν τώρα ένα άρθρο στα 30 φέρει ψήγματα μιας λιγότερο "πολιτικά ορθής" άποψης ε, αυτό δεν χαρακτηρίζει όλο το έντυπο... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα για τη δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο αυτού του απηρχαιωμένου, αναχρονιστικού και εξόχως απλουστευτικού δίπολου αριστεράς-δεξιάς.



Η Καθημερινή προφανώς λαικίζει ασύστολα όταν η γραμμή της για το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι "να βγουν έξω οι παράνομοι, δεν τους αντέχουμε" και ταυτόχρονα δε λέει κουβέντα για μέτρα που θα μπορούσαν να εχουν μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν στις χώρες τους (π.χ. έξοδος από Ιράκ-Αφγανιστάν, μηδενισμός των χρεών των χωρών αυτών προς Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Λαικίζει ασύστολα δηλαδή γιατί λεει έμμεσα στους αναγνώστες της ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν: "οι δυτικές χώρες δε φταίνε καθόλου για αυτά που γίνονται ούτε πρέπει να αλλάξουν κάτι. Αυτοί απλώς είναι παράνομοι και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν"
Η Καθημερινή προφανώς λαικίζει ασύστολα όταν φιλοξενεί άρθρα του τύπου "ανάγκη αναδιοργάνωσης της αστυνομίας,γυμνή η χώρα απέναντι στους ταραξίες και το οργανωμένο έγκλημα", όταν δηλαδή εξομοιώνει τον μαθητή που πετάει πέτρες με το βαρυποινίτη που οργανώνει απαγωγές.Λαικίζει ασύστολα δηλαδή γιατί λεει έμμεσα στους αναγνώστες της ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν : "οι μαθητές που αντιδρούν δεν είναι παρά βλαμμένα παραβατικά παιδάκια, δε χρειάζεται να δώσουμε και καμιά ιδιαίτερη σημασία στη συμπεριφορά τους"
Δεν το θεωρώ καθόλου εξαιρετική στάση να μην υπάρχει σχόλιο ήδη στο εξώφυλλο . Αυτός ο νόμος Μπερλουσκόνι παραβιάζει θεμελιώδη αρχή του νομικού πολιτισμού.Αλλά ναι ξέρω, όταν κάποια άτομα από το λαό παραβιάζουν τη νομιμότητα η Καθημερινή είναι άτεγκτη, σκληρή , ανηλεής ήδη από το εξώφυλλό της. όταν η εξουσία που η Καθημερινή συμπαθεί παραβιάζει τη νομιμότητα, η Καθημερινή είναι "ψύχραιμη", "αντικειμενική", "αποφεύγει το σχόλιο". άτεγκτη με το λαό, υποχωρητική προς την εξουσία, να η φύση της Καθημερινής.
Το φλερτ στο οποίο αναφερόμουνα ήταν το φλερτ με τις πολιτικές Μπερλουσκόνι, τις οποίες αρκετά συχνά μνημονεύει στο εξώφυλλό της.
Το δίπολο αριστερά-δεξιά είναι κατά τη γνώμη μου πάντα επίκαιρο,πάντα παρόν. Θα με ενδιέφερε η άποψή σου για το "αναχρονιστικόν" της διάκρισης αυτής.
Flash
Η Καθημερινή δεν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ από αυτά που καταγγέλεις πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων καθώς σε μια εφημερίδα με πλουραλιστικές απόψεις δεν γίνεται να ακολουθείται τυφλά μια γραμμή. Να με συγχωρείς αγαπητέ αλλά είτε δε διαβάζεις το έντυπο είτε απλά έχεις a priori λανθασμένη εντύπωση και δε σε ενδιαφέρει να την αλλάξεις. Και επειδή scripta manent verba volant παραθέτω 3 άρθρα της εφημερίδας από τις 3,4 και 5 Ιουλίου που φυσικά βρίσκονται σε ΠΛΗΡΗ αντίθεση με αυτά που αναφέρει ο petrovic καθώς η εφημερίδα σχολιάζει ή ακόμα και κατακρίνει σφοδρά Μπερλουσκόνι, ΛΑΟΣ και ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Αν ψάξω λίγο περισσότερο θα παραθέσω καμια 100ρια. Άρθρα με αντίθετο κλίμα/μύνημα είναι πολύ πιο δυσεύρετα (αν και υπαρκτά).

Τώρα για το περιβόητο εξώφυλλο και την έλλειψη σχολιασμού, ας το επαναλάβω: Αν υποθέσουμε ότι όπως έχεις δηλώσει ο λαός έχει κριτική ικανότητα, λεβεντιά και γνώμη τότε δεν χρειάζεται καμιά πατερναλιστική νουθεσία που με πηχιαίους τίτλους να του λέει τι είναι σωστό και τι όχι. Το αντίθετο είναι αυτό που συνιστά λαϊκισμό και μάλιστα προπαγανδιστικό. Τα άρθρα άποψης είναι άλλη ιστορία και ο κάθε αναγνώστης μπορεί εύκολα να διακρίνει που σταματά το γεγονός και που αρχίζει το σχόλιο. Αν διαφωνείς με αυτό ας συμφωνήσουμε απλά ότι διαφωνούμε γιατί σε αυτό το θέμα είμαι άτεγκτος.


QUOTE
Μπερλουσκόνι κατά μεταναστών

Παιδιά των οποίων η γέννηση δεν θα δηλωθεί ποτέ, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θα υποχρεώνονται να καταγγείλουν τους ενοικιαστές τους, ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» που θα περιπολούν στους δρόμους. Η ιταλική γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τη μετανάστευση, αψηφώντας τις καταγγελίες της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης ότι η χώρα επιστρέφει στην εποχή του φασισμού και τις διαμαρτυρίες του Βατικανού για απάνθρωπα μέτρα. Ο νόμος έχει δύο βασικούς στόχους. Ο ένας είναι να αυξηθούν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Αυξάνοντας τον χρόνο κράτησης των λαθρομεταναστών στα ειδικά κέντρα «ελέγχου και απέλασης» από δύο σε έξι μήνες, η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες απέλασης προτού εγκαταλείψουν οι λαθρομετανάστες τα κέντρα κράτησης. Επίσης, όποιος συλλαμβάνεται να βρίσκεται παράνομα στη χώρα αντιμετωπίζει πρόστιμο από 5.000 ώς 10.000 ευρώ. Η αρχική πρόθεση του Ιταλού πρωθυπουργού να φυλακίζει όσους δεν έχουν χαρτιά δεν υλοποιήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης των ιταλικών σωφρονιστικών καταστημάτων.

Το νομοσχέδιο τιτλοφορείται «περί ασφαλείας» αλλά στην πράξη, ο δεύτερος στόχος του είναι να δημιουργήσει όσο περισσότερα προβλήματα γίνεται στην καθημερινή ζωή των μεταναστών. Ετσι, ορίζει ότι οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος έρχεται σε επαφή με μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά οφείλει να τους καταγγέλλει. Εγιναν κάποιες εξαιρέσεις για γιατρούς και διευθυντές σχολείων, όχι όμως και για τους υπαλλήλους των ληξιαρχείων. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ολόκληρες γενιές αδήλωτων παιδιών, που, ενώ θα έχουν γεννηθεί στην Ιταλία, θα στερούνται ακόμη και το δικαίωμα της ταυτότητας. Ακόμη πιο ανατριχιαστικό είναι το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα νεογέννητα. «Αφού οι γονείς τους δεν θα μπορούν να τα υιοθετήσουν, θα είναι διαθέσιμα για υιοθεσία», γράφει η εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα.



δημοσιευμένο στις 5/7/2009

αυτό είναι το φλερτ με τις πολιτικές Μπερλουσκόνι !!!


QUOTE
Απελαύνοντας τη μνήμη

Tης Αγγελικης Στουπακη

H Ευρώπη ξεχνάει το πρόσφατο παρελθόν της. Ο 20ός αιώνας ήταν ο κατ’ εξοχήν αιώνας του πολιτικού ασύλου. Αναρίθμητοι Ευρωπαίοι έφυγαν από τον γενέθλιο τόπο τους για να γλιτώσουν από τα δεινά πολέμων, δικτατοριών, ολοκληρωτικών καθεστώτων. Και πλήθος πρόσφυγες από άλλα μέρη του κόσμου βρήκαν σε ευρωπαϊκές χώρες φιλόξενο καταφύγιο. Ο θεσμός του πολιτικού ασύλου έσωσε χιλιάδες ζωές. Τώρα, όμως, στις αρχές του 21ου αιώνα, η πολύτιμη αυτή παράδοση φαίνεται να ψυχορραγεί.

Σήμερα μιλάμε πολύ για «επαναπροώθηση»: οι παράνομα εισερχόμενοι στο έδαφός μας, και στων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να «επαναπροωθούνται» αμέσως στη χώρα που υπήρξε ο προηγούμενος σταθμός του ταξιδιού τους. Εμείς πιέζουμε την Τουρκία να τους δεχτεί, η Ιταλία στέλνει πίσω σ’ εμάς μετανάστες που φτάνουν εκεί από την Ελλάδα. Και ετοιμάζεται «ενισχυμένη περιφρούρηση» των θαλάσσιων συνόρων της Ευρώπης, έτσι ώστε να εμποδίζονται οι αφίξεις - να αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω οι βάρκες, τα φουσκωτά, τα καΐκια με τους επικίνδυνους εισβολείς.

Το ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους να φτάσουν στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί που δικαιούνται να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο δεν έχει καμιά σημασία. Δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να το ζητήσουν. Αλλωστε, ακόμα κι εκείνοι που το καταφέρνουν, βλέπουν συνήθως το αίτημά τους να απορρίπτεται, κι ας προέρχονται από περιοχές όπου, όπως ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης, «απειλείται η ζωή και η ελευθερία τους».

Δεν είναι λίγες οι φορές που απελάσεις προσφύγων από ευρωπαϊκές χώρες είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο ή τη φυλάκισή τους μόλις «επαναπατρίζονταν». Στην Ευρωπαϊκή Ενωση σήμερα, οι χορηγήσεις πολιτικού ασύλου είναι λιγότερες από ποτέ άλλοτε.

Θυσιάζουμε θεμελιακές αξίες στον βωμό του φόβου απέναντι στον «κατακλυσμό» μεταναστών που μας απειλεί. Και δεν θέλουμε να δούμε ότι αν τα αίτια που τους διώχνουν από την πατρίδα τους δεν αντιμετωπισθούν με τη δική μας συμβολή, τα τείχη που με τόσο ζήλο κτίζονται δεν πρόκειται να μας προστατέψουν.


δημοσιευμένο στις 4/7/2009

QUOTE
Ο ΛΑΟΣ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Aνοησίες κυκλοφορούν στα καφενεία όλης της υφηλίου. Πολλές φορές γίνονται πεποίθηση σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και γι’ αυτό ονομάζονται «αστικοί μύθοι». Στην εποχή του Διαδικτύου, εξαπλώνονται σε όλες τις γλώσσες και με την ίδια ταχύτητα που μεταδόθηκε ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον: Ακαριαία. Κάποιος μεταφράζει μια μπαρούφα που έχει γραφτεί σε ένα άγνωστο δικτυακό τόπο και ο μύθος, ταξιδεύει από ηλεκτρονικό μήνυμα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Αστικοί μύθοι υπάρχουν για κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας· από τις καρφίτσες με μολυσμένο από έιτζ αίμα που κάποιοι έβαζαν στα καθίσματα κινηματογράφων και μέχρι τα ειδικά κλουβιά για παιδιά που πουλάει κάποια εταιρεία στην Αμερική. Η φαντασία των ανθρώπων δεν έχει περιορισμούς. Ούτε η ευπιστία τους.

Στην Ελλάδα οι αστικοί μύθοι που έχουν το μεγαλύτερο σουξέ είναι πολιτικοί. Φτιάχνονται κι εξαπλώνονται ανάλογα με τις φοβίες του πληθυσμού. Οταν το νεομακεδονικό ήταν της μόδας είχαμε το «μουσουλμανικό τόξο των Βαλκανίων» στα βόρεια σύνορά μας, το οποίο θα φτιαχνόταν από Αλβανία, Φυρομία, Βουλγαρία, Τουρκία. Βέβαια η Φυρομία, και η Βουλγαρία έχουν πλειονότητα ορθόδοξων σλαβικών πληθυσμών, αλλά ποιος είπε ότι οι «αστικοί μύθοι» πρέπει να έχουν συνοχή; Διαχρονικός αστικός μύθος είναι και ο «πόλεμος» που εξαπέλυσε ο Κίσινγκερ κατά της γλώσσας και του πολιτισμού μας για να μας... υποτάξει. Την εποχή των μεγάλων πυρκαγιών είχαμε Τούρκους πράκτορες να καίνε τα δάση. Είναι προφανώς οι ίδιοι που σήμερα μεταφέρουν με ακτοπλοϊκά μελαμψούς μετανάστες για να αλλοιώσουν την κοινωνική μας σύνθεση και πιθανώς τη φυλετική μας καθαρότητα.

Είπαμε ότι «αστικοί μύθοι» κυκλοφορούν σε κάθε σύγχρονη κοινωνία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται μέρος του δημόσιου διαλόγου χωρίς καν να ελεγχθεί το ψεύδος που κουβαλούν. Για παράδειγμα, ο μύθος περί Κίσινγκερ και του πολέμου που εξαπέλυσε στον ελληνικό πολιτισμό χρόνια μετά τη διάψευσή του, επαναλήφθηκε πέρυσι στη δημοφιλέστερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, στο «Αλ Τσαντίρι Νιους» του κ. Λάκη Λαζόπουλου.

Τις μεγαλύτερες εισαγωγές αστικών μύθων στον δημόσιο διάλογο πρέπει να έχει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και τα στελέχη του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω αρχηγός είχε καταθέσει επίσημη ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ρωτώντας τον υπουργό Εξωτερικών αν είχε μάθει γιατί «οι Εβραίοι δεν πήγαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις δουλειές τους, στους Δίδυμους Πύργους». Βεβαίως, ήταν γνωστό από την πρώτη μέρα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν χιλιάδες Εβραίοι, αλλά ο μετέπειτα αρχηγός του ΛΑΟΣ έκανε επικοινωνιακό ταρατατζούμ με αυτή τη διεθνή μπαρούφα.

Tώρα ο κ. Καρατζαφέρης και τα στελέχη του ανακυκλώνουν ένα άλλο διεθνή αστικό μύθο -ο οποίος, επίσης, διαψεύσθηκε πολλάκις- περί δηλώσεων του Εργατικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ ότι οι μουσουλμάνοι της χώρας του ή θα προσαρμοστούν στα ήθη, τη θρησκεία και τον αυστραλιανό τρόπο ζωής ή θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Φυσικά τέτοιες δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ, αλλά κυκλοφορούν (και διαψεύδονται) πολλάκις στο Διαδίκτυο. Μόνο στην Ελλάδα, όμως, θα μπορούσαν να γίνουν θέση ενός κόμματος, επίσημη και διακηρυγμένη...


δημοσιευμένο στις 3/7/2009

αυτό είναι το φλερτ με την "ακροδεξία" !!!
Bonzo
Πάντως στην Καθημερινή τουλάχιστον μεχρι πρότινος τουλάχιστον(καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχω επαφή με καμμία εφημερίδα) είχε και αρκετούς αρθρογράφους με αριστερές-ριζοσπαστικές απόψεις(πχ Μπουκάλα).
Από κει και περα έιναι μια εφημερίδα που απευθύνεται σε κεντροδεξιό κοινό άρα προφανώς θα φιλοξενεί και περισσότερες απόψεις με τέτοια χροιά. Είναι πάντως η συνεπέστερη κατά τη γνώμη μου εφημερίδα και σε καμμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα "λαικιστική".
Μην ξεχνάμε ότι ήταν και από τις πρώτες που έκλεισαν επί χούντας
Flash
QUOTE(Bonzo @ Jul 6 2009, 14:37 ) *
Είναι πάντως η συνεπέστερη κατά τη γνώμη μου εφημερίδα και σε καμμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα "λαικιστική".


Απλά και καθαρά. Αυτό ακριβώς ισχυρίζομαι και εγώ.

Τέλος πάντων, επειδή η συζήτηση δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα απλά να πω ότι ούτε έννομο, ούτε οικονομικό συμφέρον έχω από την εφημερίδα (πλέον επειδή δεν μπορώ να την αγοράσω παρα μόνο να τη διαβάσω μέσω net δεν έχει ούτε αυτή από μέναtongue.gif ). Απλά πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός "λαϊκίστικη" όπως και το ότι φέρεται να χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά είναι εξαιρετικά άδικοι χαρακτηρισμοί. Τέλος από εμένα.
petrovic
1) την Καθημερινή ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ. καθαρά και ξάστερα πράγματα
2) κάθε μέρα αφιερώνω ένα τεταρτάκι και κοιτάζω προσεχτικότατα τα πρωτοσέλιδα ΟΛΩΝ των εφημερίδων γιατί η πολιτική κατάσταση στη χώρα γίνεται συνεχώς κρισιμότερη και πλέον 'όλα μετράνε'. θέλω να βλέπω τι 'προωθεί" ο καθένας.
3) η εντύπωση που μου δίνει αυτή η "μελέτη" των πρωτοσέλιδων (του καθρέφτη δηλαδή) της Καθημερινής, εδώ και μήνες είναι αυτή ακριβώς που περιεγραψα.λαικισμός σε βάρος όσων αντέδρασαν το Δεκέμβρη,προσεχτική αντιμετώπιση των μπερλουσκονικών λογικών
4) είναι αλήθεια ότι τα άρθρα που ανέφερες είναι κριτικά προς το Μπερλουσκόνι. είναι επίσης αλήθεια ότι αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η εφημερίδα εξοικοιώνει σιγά-σιγά το κοινό της με τις Μπερλουσκονικές λογικές
5) προφανώς έχω εμπιστοσύνη στην κριτική ικανότητα και τα αισθήματα του λαού. εμπιστοσύνη δεν έχω στα ΜΜΕ, που προσπαθούν να διαφθείρουν την κοινή λογική . εμπιστοσύνη δεν έχω στα ΜΜΕ που καθε χρόνο αφιερώνουν 1 λεπτό στην πορεία των 30.000 του Πολυτεχνείου και 10 λεπτά στη δράση των 50 "περίεργων" που αμαυρώνουν την πορεία. εμπιστοσύνη δεν έχω στα ΜΜΕ που λιντσάρουν τους απεργούς για τις αυτονόητα δυσμενείς συνέπειες που έχει εξ ορισμού κάθε απεργία και ταυτόχρονα έχουν το απύθμενο θράσος να δηλώνουν ότι δεν αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία.εμπιστοσύνη δεν έχω στα ΜΜΕ που εύκολα κατακεραύνωσαν τα 15χρονα αλλά το βρήκαν αδύνατο να διερευνήσουν τις σοβαρότατες καταγγελίες για τη δράση κάποιων το Δεκέμβρη

Flash
Μετά την παραδοχή σου ότι κάνεις χαρακτηρισμούς για ένα έντυπο από το οποίο κοιτάζεις μόνο τα πρωτοσέλιδα, θεωρώ απαραίτητο να αποχωρήσω απο τη συζήτηση.
petrovic
Είναι δικαίωμά σου να αποχωρήσεις από τη συζήτηση. Είναι επίσης δικαίωμα μου να σημειώσω ότι όσο παρέμεινες μέσα στη συζήτηση δεν μπόρεσες να εξηγήσεις γιατί η Καθημερινή δε λαϊκίζει με σκοπό να ικανοποιεί το κοινό της.
petrovic
Λογικά, και τον ίδιο αυτό πρέπει να τον τρώει αυτές τις μέρες. Τι θα έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος αν είχε ξανά την επιλογή; Αν δηλαδή, με ένα μαγικό τρόπο ξαναγύριζε στο 2006, τότε που είχε υποσχεθεί στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη πως εκείνος θα κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων; Τότε που το αριστερό ρεύμα σήκωσε παντιέρα και είπε πως «αν κατέβει ο Παπαγιαννάκης, εμείς θα κατεβάσουμε άλλο υποψήφιο»; Και τότε που, τελικώς, ο Αλέκος Αλαβάνος παραδόθηκε, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης προδόθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο πιτσιρικάς που αναδύθηκε από το αριστερό ρεύμα, προτιμήθηκε;

Στη μικρή ιστορία του καθενός μας, αυτό που στο τέλος τον βαραίνει, είναι τα «όχι» που δεν είπε. Εκείνο το «ναι» που είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Αλαβάνος το χρύσωσε -και στον εαυτό του ακόμα- με τη λάμψη του άφθαρτου στελέχους που θα φέρει νέες ιδέες. Τρία χρόνια μετά είναι πια εμφανές: το μόνο που λαμπυρίζει είναι η χρυσόσκονη του lifestyle.

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», λένε συνήθως οι αισιόδοξοι. «Ναι, αλλά πεθαίνει», αντιτείνουν οι απαισιόδοξοι. Το 2006 ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε τα γυαλιά με το χοντρό σκελετό, έχωσε στο συρτάρι τα πλουμιστά πουκάμισα, όπως ακριβώς του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι, και βγήκε μπροστά στην «Ανοιχτή Πόλη». Από το 10,51% των δημοτικών εκλογών θα ταξίδευε νέος και άφθαρτος ώς το 70,41% στο συνέδριο του ΣΥΝ. Γιατί με τους δημοσκόπους να χορεύουν στον ρυθμό του 18%, ποιος να έλεγε «όχι» στον Αλέξη;

Μόνο ο Αλέκος θα μπορούσε. Γι’ αυτό και κάποιοι λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η εκδίκηση του Αλέκου Αλαβάνου για όλη τη φθορά που υπέστη σε ένα κόμμα που επέμενε να κρίνει τα στελέχη του βάση «ρεύματος» και όχι βάση πνεύματος. Οπως και να ’ναι, ο παλαιός άφησε τον ΣΥΝ στα χέρια του νεαρού. Και αυτός γιόρτασε τον θρίαμβό του με μια ντουζίνα μπίρες στις κερκίδες του Ταε Κβον Ντο.

Ναπολεόντειο ύφος

Η μέθη της επιτυχίας δεν άργησε να τον συνεπάρει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ναπολεόντειο τσιπρικό ύφος όταν ο νεαρός πρόεδρος παραλλήλιζε τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και έλεγε πως «κι αυτός από το 18% ξεκίνησε και έφτασε στο 41%»; ΄Η εκείνο το βαρύγδουπο «ε, λοιπόν… δεν θα πάρουμε!» που ανέκραξε, όταν ευγενώς το ΠΑΣΟΚ τον κάλεσε στο συνέδριό του και του πρότεινε χείρα φιλίας; Το παλιό παπάκι του Αλέξη σε μια νύχτα μεταλλάχθηκε σε προεδρική μοτοσικλέτα που στην ούγια έγραφε BMW και τον πήγαινε από το ένα στούντιο στο άλλο. Η συμπάθειά του για τον φακό της τηλεόρασης εξελίχθηκε σε έρωτα: όταν στα κεντρικά του ΟΤΕ αρνήθηκαν να αφήσουν τις φίλες του τις κάμερες να τον συνοδεύσουν, αρνήθηκε κι εκείνος να περάσει την πύλη.

Και ενώ μικρές ιστορίες αλαζονείας εκτυλίσσονταν στον τηλεοπτικό μας δέκτη, στα γραφεία του ΣΥΝ λάμβαναν χώρα μικρά πραξικοπήματα. Διότι με το που πήρε ο κ. Τσίπρας την εξουσία, το ΚΚΕ ξύπνησε μέσα του, εξ ου και το άνοιγμα προς τα εκεί. Η «φράξια Τσίπρα» εγκαταστάθηκε στον… έβδομο ουρανό - δηλαδή, στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, και ο πρόεδρος δήλωσε πως «εδώ μέσα έχουν πάθει ιδρυματισμό ορισμένοι, αλλά εμείς δεν έχουμε τα δικά τους βαρίδια!». Ποιοι ήταν οι «άνθρωποι χωρίς βαρίδια»; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο μεταλλειολόγος από το Περιστέρι που ανέλαβε το γραφείο Τύπου.

Με τον καιρό απεδείχθη πως ο νεαρός Αν. Καρίτζης κυρίως φρόντισε να «κόβει» τα παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΝ και να στέλνει στα πάνελ μόνο κολυμβητές του αριστερού ρεύματος. Ετεροι φίλοι του κ. Τσίπρα -όπως ο νεαρός δημοσιογράφος Α. Τσέκερης που διάλεγε και τα αμίμητης κομψότητας μπλουζάκια του προέδρου- έλυναν και έδεναν τους συντρόφους του ΣΥΝ, ενόσω ο οικονομικός εγκέφαλος της ομάδας Ε. Τσακαλώτος έφθασε να μιλάει για «κατάργηση του Μάαστριχτ» με ένα επιχείρημα που θα πρέπει να έκανε το μούσι του Αλέκου Αλαβάνου να ανατριχιάσει: «αφού ούτε καν οι ΗΠΑ δεν έχουν Μάαστριχτ, εμείς τι το θέλουμε;»!

Κάπου εκεί, το «έλα Αλέκοοο!» της παλιάς διαφήμισης απέκτησε νέα έννοια, συνοδευόμενο βεβαίως από τη φράση «ποιον είπες πως θα βάλεις πρόεδρο στον ΣΥΝ;» και με τα κονσερβαρισμένα γέλια να παίζουν στο βάθος. Βλέπετε, για τον λαό του ΣΥΝ αυτά που δονούσαν το φιλοθεάμον κοινό της TV δεν έπαιζαν και τόσο μεγάλο ρόλο. Τα σουρεαλιστικά επεισόδια με τίτλο «Κορμοράνος αγνοείται» στον Βοτανικό, η άγρια νιότη του Αλέξη στα Mad Boys του Παναθηναϊκού, η μετανάστρια από τη Σιέρα Λεόνε που κοιτούσε σαν χαμένη όταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ τη λάνσαρε στη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ακόμη και η φιλολογία του Δεκέμβρη για τα χαϊδεμένα αυτιά κάτω από τις κουκούλες που κάψαν την Αθήνα, είναι ερωτητέον αν θα έκαναν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΝ να αλλαξοπιστήσουν.

Γι’ αυτούς άλλα μετρούσαν. Οπως η θλιβερή εμφάνιση του προέδρου τους σ’ εκείνη τη συνέντευξη που ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως ο κ. Τσίπρας με τα βιβλία ιστορίας και πολιτικής θεωρίας δεν είναι και πολύ φίλοι. ΄Η όπως το «κόψιμο» του πιο επιτυχημένου Ελληνα ευρωβουλευτή, του Δ. Παπαδημούλη, από τις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Καθώς πλησίαζαν οι ευρωεκλογές, η εικόνα του κ. Τσίπρα δεμένου πισθάγκωνα και φιμωμένου στην καρέκλα από τους Schooligans ήδη αποτελούσε φαντασίωση για πολύ κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι τέτοιο τελικώς συνέβη εν όψει του debate.

Στην τηλεμαχία
Υβριζόμενος από τους «τσιπρικούς» του 7ου ορόφου και πιεζόμενος από τους ανανεωτικούς, ο κ. Αλαβάνος βγήκε θέλοντας και μη από τη ραστώνη του και μπήκε στο στούντιο. Οσο για τον κ. Τσίπρα… στο στυλ της αλεπούς με τα κρεμαστάρια, δήλωσε πως «αν την ίδια ώρα είχε το debate και τον τελικό του Champions League, εγώ θα έβλεπα τον τελικό!».

Είναι θέμα DNA: ακόμη και αν όλα αυτά δεν είχαν συμβεί, η «οπισθοχώρηση» όπως την είπε ο κ. Αλαβάνος (που μεταφράζεται «κεραμίδα») των ευρωεκλογών θα αρκούσε σ’ εκείνον για να παραιτηθεί. Τι κι αν τον έπιασε στην είσοδο της πολιτικής γραμματείας ο Γ. Παπαπέτρος, ο άνθρωπος που τον οργάνωσε στην ΚΝΕ επί χούντας και του είπε πως «αν παραιτηθείς, εγώ θα σε σκοτώσω»; Οσοι γνωρίζουν τον Αλέκο Αλαβάνο ξέρουν πως ποτέ δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα η εξουσία - πάντα στην αλλαγή είχε το μυαλό του.

Κάπου εκεί βρίσκεται και η βασική διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καθόλου δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. «Το χειρότερο για έναν καπετάνιο», λέει, «είναι να αφήνει το πηδάλιο στη φουρτούνα». Το αξιοσημείωτο δεν είναι πως ο κ. Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του καπετάνιο. Είναι πως καπετάνιους έχουν μόνο τα μεγάλα πλοία. Τα μικρά, που παίρνουν 4,7 στις ευρωεκλογές, έχουν βαρκάρηδες, που παλεύουν ολημερίς με τα δολώματά τους να ξεγελάσουν τα ψάρια, μήπως και γεμίσουν τη βάρκα.....


Το παραπάνω είναι άρθρο-ρεπορτάζ της "μη λαϊκιστικής" Κυριακάτικης Καθημερινής της 21-6-2009 , αφιερωμένο στον κ.Τσίπρα. όταν η πολιτική σκοπιμότητα συνάντησε την ηθική χαμέρπεια και τη βλακεία.
gallistis
το να συζηταμε τι κανει η ιταλια και να παιρνουμε παραδειγματα ειναι μεγαλο λαθος.οι ιταλοι πριν 15 χρονια ειχαν βουλιαξει 2 πλοια με αλβανους,και οσους αποβιβαστηκαν,τους εβαλαν στο σταδιο του μπαρι και τους πλακωσαν με τις μανικες.χωρις να ειναι ο μπερλουσκονι στην εξουσια.και οταν ειχε γιγαντωθει το προβλημα με τη μαφια στη σικελια και την καμορα,ειχαν κατεβασει στο νησι της σικελιας το στρατο.μιλαμε για κανονικα σρατευματα.χωρις να εχουν τον μπερλουσκονι.εδω ακομα και ο καρατζαφερης να ηταν στην εξουσια τετοια μετρα δε θα λαμβανε.οι ιταλοι εχουν μια διαφορετικοι θεωρηση των πραγματων,διαφορετικη απο τη δικη μας.οποτε το να λεμε για μια φωτογραφια με πολιτοφυλακες δεν εχει νοημα για εμας εδω
petrovic
μακάρι να είναι όπως τα λες φίλε και να μείνουν έτσι τα πράγματα. αυτό προυποθέτει όμως λαική ετοιμότητα απέναντι σε όσους αρχίζουν , ανοιχτά η λιγότερο ανοιχτά, να την "ψάχνουν" προς Μπερλουσκόνι μεριά. Νομίζω το έχω ήδη γράψει ότι άρθρο "έγκυρου" δημοσιογράφου στο Κυριακάτικο Β'ημα πρότεινε, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο Καραμανλής να υιοθετήσει πολιτική Σαρκοζί ή Μπερλουσκόνι.
gallistis
QUOTE(petrovic @ Jul 6 2009, 22:29 ) *
μακάρι να είναι όπως τα λες φίλε και να μείνουν έτσι τα πράγματα. αυτό προυποθέτει όμως λαική ετοιμότητα απέναντι σε όσους αρχίζουν , ανοιχτά η λιγότερο ανοιχτά, να την "ψάχνουν" προς Μπερλουσκόνι μεριά. Νομίζω το έχω ήδη γράψει ότι άρθρο "έγκυρου" δημοσιογράφου στο Κυριακάτικο Β'ημα πρότεινε, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο Καραμανλής να υιοθετήσει πολιτική Σαρκοζί ή Μπερλουσκόνι.


δε λεω οτι οι ιταλοι κανουν καλα η ασχημα.δικη τους χωρα ειναι ας λυσουν το προβλημα οπως εκεινοι πιστευουν οτι ειναι το καλυτερο.το θεμα ειναι να βρουμε και να εφαρμοσουμε κι εμεις τις λυσεις που ειναι οι καλυτερες για ολα τα εμπλεκομενα μερη
Αθηναίος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΤΗΝ ΒΙΑ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.07.2009 ΩΡΑ : 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΔΜΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ,ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ , Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΕΝΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής, ενημέρωση και δραστηριοποίηση εδώ:
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Εστάλη από "PATRIA MEDIA" κ την επιτροπή κατοίκων
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
dizzy_fingers
Να μην ξεχάσετε τα ρόπαλα....
Omar Little
Δηλαδή για να καταλάβω, η "απάντηση" είναι ότι ναι μεν έγιναν αυτά τα οποία έγραψε η Ελευθεροτυπία αλλά αντίστοιχα έγιναν και το Δεκέμβρη τα οποία αποσιωπήθηκαν? Κι αυτό λέγεται επιχειρηματολογία?
Όσο για το "Τσακίστε τους" νομίζω ότι αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το τι εκφράζει αυτό το βίντεο αλλά κι αυτά τα υπέροχα blog που βάζεις για πηγές.
dizzy_fingers
Mιας και έγινε λόγος παραπάνω για την Καθημερινή να σας παραθέσω το άρθρο της για την χθεσινή πορεία για την οποία μας ενημέρωσε ο Αθηναίος:

QUOTE
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και τη βία πραγματοποίησε απόψε η «Επιτροπή κατοίκων» της πλατείας Αττικής.

Οι διαδηλωτές καλούσαν τους περίοικους να ενωθούν μαζί τους σε ένα κοινό αγώνα με στόχο να «σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες».

Υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο.

Ένας ο αγώνας παντού, ένας στόχος, ένας σκοπός, ήταν το σύνθημα των κατοίκων της πλατείας Αττικής.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../07/2009_288968



Σύμφωνα με το tvxs τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ωστόσο ακόμα κι αν κάποιος είναι δύσπιστος απέναντι σε αυτό το site, μπορεί να μπει στο site της Χρυσής Αυγής και να δει ξεκάθαρα ότι η "επιτροπή κατοίκων", όπως και στον Αγ.Παντελεήμονα έτσι και στην πλ.Αττικής, είτε αποτελείται είτε καθοδηγείται από την Χρυσή Αυγή. Τα περαιτέρω λόγια είναι περιττά, και για τους σκοπούς και τις μεθόδους της συγκεκριμένης "επιτροπής" αλλά και για την ποιότητα της Καθημερινής (στην οποία, για να είμαι ειλικρινής, έχω διαβάσει και σκουπίδια αλλά και αξιόλογα άρθρα, όπως για παράδειγμα ένα πρόσφατο για την περίπτωση indymedia-δίκτυο ΕΜΠ).

Αν θέλετε, ψάξτε στο ίντερνετ για νέα σχετικά με τη χθεσινή μάζωξη. Θα δείτε παντού πως γίνεται λόγος για μία αόριστη "επιτροπή κατοίκων" και όχι για μία οργάνωση που έχει κατηγορηθεί για δολοφονικές απόπειρες στο παρελθόν, ή γενικά δεν αναφέρεται καν στα νέα αυτό γεγονός.


Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία απάντηση από πλευράς κυβέρνησης (ούτε καν για "μεμονωμένο περιστατικό" tongue.gif) στην ερώτηση στη Βουλή του Περικλή Κοροβέση για το περιστατικό των "αγανακτισμένων κατοίκων" που ζωσμένοι με λοστούς και κράνη πετούσαν μολότωφ πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=63216
(και φωτογραφίες εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&...88&m=24208)





Πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες ρε παιδί μου... rolleyes.gif
Flash
1) Μόνο που το ρεπορτάζ, όπως αναφέρεται, έχει γίνει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και όχι από την Καθημερινή rolleyes.gif

2) Το ότι το tvxs όπως αναφέρεις είναι το μόνο που καταγράφει μια διαφορετική πραγματικότητα μπορεί να το κάνει σε κάποιους πιο αξιόπιστο. Σε εμένα το κάνει πιο αναξιόπιστο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

3) Οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι όντως πάρα πολλοί. Ακόμα και αν δεν ταυτίζονται επουδενί με την Χ.Α., ακόμα και αν ήταν (ή όχι) η μειοψηφία στη χθεσινή πορεία. Όσο όμως δεν υπάρχει πρόθεση για οποιαδήποτε επίλυση του ζητήματος τόσο θα αγανακτούν περισσότερο και η αγανάκτηση θα φέρει τη βία ή την ανοχή αυτής.

Edit:

Και για να συνεχίσω το (3):

QUOTE
Μεταφέρθηκε το γκέτο
Διαμαρτυρίες κατοίκων της πλατείας Αττικής για την παρουσία παράνομων μεταναστών
Αθήνα - Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 [ 09:49 ]
Εκτύπωση
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Digg Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark

Στην πλατεία Αττικής φαίνεται πως μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες που εκδιώχθηκαν από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μετά τις απανωτές επιχειρήσεις - σκούπα της Αστυνομίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών με επίκεντρο την παιδική χαρά που είναι κλειστή με λουκέτο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα έχουν βελτιώσει την κατάσταση στην πλατεία Θεάτρου και στους γύρω δρόμους του γκέτο -τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος και τη Σοφοκλέους- αλλά την ίδια ώρα σε απόσταση δύο τετραγώνων «πνίγονται» η πλατεία Κουμουνδούρου, η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, η Αγησιλάου, η Βούλγαρη με την παρανομία να «μετακομίζει» προς το Μεταξουργείο.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν αρχίσει να παραπονούνται ότι η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική. Καταστηματάρχες λένε ότι μετά τις 7 το απόγευμα η Πλατεία Αττικής γεμίζει απελπισμένους που βρίσκουν καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια.

Οι συνεχείς εδώ και ενάμιση μήνα επιχειρήσεις-σκούπα στα χαρακτηρισμένα γκέτο, οι δεκάδες προσαγωγές, τα αστυνομικά μέτρα με αστυνομικούς που περιπολούν στους επικίνδυνους δρόμους και πλατείες, δεν έλυσαν το πρόβλημα. Απλώς το μετέφεραν σε γειτονικές περιοχές που σήμερα ασφυκτιούν.

Μαζί με τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν από τον Αγιο Παντελεήμονα, μεταφέρθηκαν και τα προβλήματα. Έγινε και εδώ πιάτσα, με συμπλοκές, επεισόδια και φασαρίες.

Εξάλλου, η πλατεία Κουμουνδούρου σε μεσημεριανές ώρες είναι γεμάτη χρήστες ναρκωτικών, ενώ στα γύρω στενά συναντά κανείς τους «ντίλερ» με τα κινητά τηλεφώνα που κανονίζουν τις συναλλαγές.

Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης είναι ότι η πιάτσα για τις συναλλαγές ναρκωτικών έχει στηθεί γύρω από έναν παιδικό σταθμό, όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 52 παιδιά βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας
.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1033674


εάν νομίζει οποιοσδήποτε ότι τα παραπάνω προκαλούν αγανάκτηση μόνο σε χρυσαυγίτες, οκ...*


*και δεν αναφέρομαι αποκλειστiκά στην πορεία ή τη μολότωφ κλπ, ούτε είναι ευθεία απάντηση στο post του dizzy
dizzy_fingers
1) Άσε τις εξυπνάδες tongue.gif, λέει "με πληροφορίες του ΑΠΕ", δεν κάνει αναμετάδοση του νέου. Και αναφέρομαι σε άρθρο της Καθημερινής, όχι ρεπορτάζ, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει. Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι ότι η χθεσινή συγκέντρωση είχε "εκκαθαριστικό" χαρακτήρα.

2) Ανάμεσα στις ελάχιστες πηγές που έχω βρει μέχρι στιγμής, το tvxs δεν καταγράφει μία διαφορετική πραγματικότητα, καταγράφει κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στις άλλες 1-2 πηγές. Πρόσεξε αυτήν τη λεπτομέρεια, έχει διαφορά καθώς δεν διαφωνούν πουθενά οι πηγές μεταξύ τους απλά σε μία από αυτές αναφέρεται μία λεπτομέρεια που αποκρύβεται από τις άλλες (ή αν προτιμάς, αναφέρεται ψευδώς ένα φανταστικό περιστατικό οπότε έχουμε σοβαρό ζήτημα δημοσιογραφίας τύπου Βήμα-Επίσκεψη Ερντογάν).
Και πάλι όμως άσε το tvxs, όπως είπα μπορεί ο καθένας για τον x,y λόγο να θεωρεί πιο αξιόπιστη μία πηγή από κάποια άλλη. Μπες στο facebook στο link που παρέθεσε ο Αθηναίος, μπες και στο site της Χρυσής Αυγής που έβαλα εγώ - δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις τί είδους συγκέντρωση ήταν η χθεσινή. Ούτε για να καταλάβεις πως σιγά σιγά τα φαινόμενα που περιγράφησαν στην Ιταλία με τις ακροδεξιές "ομάδες κρούσης" να περιπολούν τις γειτονιές αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους εδώ, με την ανοχή της αστυνομίας (και κατά συνέπεια του κράτους?) όπως βλέπεις και από το άλλο λινκ που παρέθεσα.

3) Δεν αναφερόμουν στο σύνολο των αγανακτισμένων πολιτών, με την κυριολεκτική έννοια, αλλά με αυτή που αναφέρονται οι ακροδεξιές ομάδες στα ΜΜΕ σε αρκετά από τα τελευταία επεισόδια (φταίω κι εγώ που δεν έβαλα εισαγωγικά στη φράση) - πχ Πάτρα τον Δεκέμβρη, Αγ.Παντελεήμωνα με την παιδική χαρά και το χθεσινό. Δεν έχουν απαραίτητα το πλήρες φταίξιμο τα ΜΜΕ καθώς έτσι αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι με σκοπό την οικειοποίηση της κάθε είδους διαμαρτυρίας του κόσμου στη δική τους ομάδα αλλά για τέτοιου είδους σοβαρά φαινόμενα απαιτείται λίγη έρευνα και κριτική σκέψη. Δε θα αργήσει η ώρα που εσύ ως "αγανακτισμένος πολίτης" θα ταυτιστείς με κάποιον νεάντερταλ που σπάει κεφάλια μεταναστών όπως ταυτίζονται πολίτες που κατεβαίνουν στις πορείες με τους μολοτοφέροντες "γνωστούς αγνώστους".
Για την τελευταία σου πρόταση, δε χρειάζεται να συμφωνήσω περισσότερο, καθώς είτε για ακροδεξιούς, είτε για αριστερούς, είτε για ουδέτερους μαγαζάτορες που δικαιολογημένα, κάποια στιγμή, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, η αγανάκτηση για την κατάσταση της χώρας τους επηρρεάζει το ίδιο.
Τί κάνεις, όμως, όταν από αυτούς που υποτίθεται πως αδιαφορούν (κράτος-αστυνομία) βλέπεις μεροληπτική αντιμετώπιση απέναντι στις διάφορες "διαμαρτυρούμενες" ομάδες? Η σωστή και λογική απάντηση είναι πως "καταφεύγεις στους θεσμούς για την επίλυση των θεμάτων αμεροληψίας και δυσλειτουργίας" - η ρεαλιστική, με τα ελληνικά δεδομένα, απάντηση είναι δυστυχώς πως αποζητήσω την ίδια αντιμετώπιση με εκείνους την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθώ. Με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη πόλωση.




Μάλλον δεν κατάλαβες το λόγο του ποστ μου, καθώς εστιάζεις σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την Καθημερινή (την οποία, όπως ανέφερα, δε θεωρώ απαραίτητα κακό έντυπο) αλλά χάνεις όλη την ουσία σχετικά με την αντιμετώπιση κάποιων ανησυχητηκών φαινομένων, από τα ΜΜΕ.



EDIT: Απάντηση στο δικό σου edit smile.gif :
QUOTE
εάν νομίζει οποιοσδήποτε ότι τα παραπάνω προκαλούν αγανάκτηση μόνο σε χρυσαυγίτες, οκ...*

Pay attention to the details again blech.gif, κανείς δεν είπε ότι αγανακτούν αυτοί μόνο. Και εγώ και εσύ και ο πιο βολεμένος μέχρι τον πιο αριστερό αγανακτούν με αυτές τις καταστάσεις όταν τις ζεις από κοντά. Το θέμα είναι πως δεν κατεβαίνουν όλοι σε ομάδες με σκοπό να "εκκαθαρίσουν" κόσμο. Εμένα με ενοχλούν οι Ολυμπιακοί στα Εξάρχεια - να μαζευτούμε 20-30 "αγανακτισμένοι Παναθηναϊκοί" στο σύνδεσμό τους και να "διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση της περιοχής από αυτούς" και να "καθαρίσουμε την περιοχή" από αυτούς?
Flash
1) Ξαναδιάβασε τι έγραψα. tongue.gif

2) Η κάλυψη μέρους της αλήθειας συνιστά το χειρότερο είδος παραπληροφόρησης. Αλλά αφού αυτό δεν τεκμαίρεται από πουθενά μεχρι τώρα, εμμένω σε αυτό που έγραψα.

3) Ξαναδιάβασε τον αστερίσκο. biggrin.gif

Τελευταία παράγραφος 3: Συμφωνώ. cool.gif

QUOTE
Μάλλον δεν κατάλαβες το λόγο του ποστ μου, καθώς εστιάζεις σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την Καθημερινή (την οποία, όπως ανέφερα, δε θεωρώ απαραίτητα κακό έντυπο) αλλά χάνεις όλη την ουσία σχετικά με την αντιμετώπιση κάποιων ανησυχητηκών φαινομένων, από τα ΜΜΕ.


Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για σένα. peace.gif

Edit:

QUOTE
Pay attention to the details again blech.gif, κανείς δεν είπε ότι αγανακτούν αυτοί μόνο. Και εγώ και εσύ και ο πιο βολεμένος μέχρι τον πιο αριστερό αγανακτούν με αυτές τις καταστάσεις όταν τις ζεις από κοντά. Το θέμα είναι πως δεν κατεβαίνουν όλοι σε ομάδες με σκοπό να "εκκαθαρίσουν" κόσμο. Εμένα με ενοχλούν οι Ολυμπιακοί στα Εξάρχεια - να μαζευτούμε 20-30 "αγανακτισμένοι Παναθηναϊκοί" στο σύνδεσμό τους και να "διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση της περιοχής από αυτούς" και να "καθαρίσουμε την περιοχή" από αυτούς?


Ξανα-ξαναδιάβασε τον αστερίσκο. blech.gif Μια συζήτηση δε γίνεται μόνο με βάση το τι γράφεις εσύ. Σχολιάζω περαιτέρω πραγματα.

Δικό μου το λάθος πάντως. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να απέχω από αυτό το topic (δεν είναι ειρωνία) και θα το κάνω.
Αθηναίος
Όλοι γνωρίζουμε τις διαστάσεις που πήραν τα επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα στις 7/7/09. Σύμφωνα με διάφορες πηγές του τύπου όπως: http://www.tvxs.gr/v15958, enet Ελευθεροτυπία, enet photogallery, site αναρχικών κτλ, γίνεται μια προσπάθεια να περαστεί στην κοινή γνώμη πως, "Κρανοφόροι με ρόπαλα μαζί με τα ΜΑΤ στην αντιρατσιστική", "Η ειρηνική πορεία, που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια, δέχτηκε τα... πυρά των διμοιριών των ΜΑΤ, που μαζί με «αγανακτισμένους πολίτες» ..." κτλ

Σε διάφορα blog που έχω δει αναρτώνται οι φωτογραφίες τις enet και κατηγορείται (ή αφήνεται να εννοηθεί) πως η αστυνομία συνεργάζεται με φασίστες, και πως δεν συλλαμβάνει ανθρώπους με καδρόνια, πέτρες και μολότοφ. Επειδή πήρα κι εγώ τη θέση αυτής της άποψης και έγραψα κάπου κάποια πράγματα, μου έγινε μια ερώτηση:

"το μονο που θα ηθελαν (οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα) να σε ρωτησω είναι τι θα έκανες σε περίπτωση που σου την έπεφταν αναρχικοί και λαθρομετανάστες με τσεκούρια και με μολότωφ. Δε θα αμυνόσουν?".

Η ειλικρινής απάντησή μου: "Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιδρούσα.. Υποθέτω το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να έβγαζα το κινητό και να τράβαγα βίντεο (είναι πιο πολύ στη φύση μου αυτό) ενώ θα πήγαινα πίσω από του αστυνομικούς, θα τους προκαλούσα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και για καλό και για κακό μπορεί να οπλιζόμουν με κανένα ξύλο. Αν διαπίστωνα πως οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα εμπλεκόμουν είτε με το ξύλο, είτε πετώντας πέτρες ή ότι άλλο έβρισκα."

Βάση της αυτής ειλικρινής απάντησής μου, και δεδομένου του γεγονότος πως οι αστυνομικοί άρχισαν να αντιδρούν όταν τα γεγονότα είχαν οξυνθεί, είναι λογικό πως η παρουσία αμυνόμενων ατόμων με κράνη και ξύλα/λοστούς στην πλατεία μπλεγμένα με τους αστυνομικούς είναι κάτι που δεν μπορούσε να αποφευχθεί και γι' αυτό η ανάμειξη τέτοιων ατόμων με την αστυνομία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Το να προσπαθείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και το χώρο που ζεις καθημερινά είναι δικαίωμά σου, άσχετα με το αν είναι εκεί η όχι τα ΜΑΤ, και ειδικότερα όταν τα ΜΑΤ καθυστερούν να αντιδράσουν.

Από την άλλη έψαξα να δω και την άποψη της άλλης πλευράς - των κατοίκων δηλαδή. Έτσι βρήκα βίντεο από την μεριά των κατοίκων που δείχνει πως η στάση τους ΗΤΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ περιορισμένη στο χώρο της πλατείας, ενώ αντίθετα η στάση της πορείας ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, ήθελαν να μπουν στον αυτό χώρο. Αυτά τα βίντεο τα παραθέτω παρακάτω. Επίσης να σημειώσω πως η πορεία των Αναρχικών παρότι έμοιαζε "ειρηνική" μόνο ειρηνική δεν ήταν αφού:
α) Η πορεία δεν απεθυνόταν στην Κυβέρνηση ή σε κάποιο Νόμο της (όπως συνήθως γίνεται ως πράξη αντίρρησης), αλλά καθαρά σε άλλους πολίτες! ("Οι διαδηλωτές θέλοντας να στείλουν ένα ξεκάθαρο μύνημα στη δημοκρατία των σύγχρονων απαρτχάιντ και στους νοικοκυραίους υπερασπιστές του έθνους")
β) Η πορεία ήταν παράνομη καθώς είχε μετανάστες μέσα, που από το σύνταγμα απαγορεύεται να διαδηλώνουν (-αυτό το άκουσα από εκπομπή του κ. Άδωνη, και δεν το έχω εξακριβωσεί)
γ) Είχαν την απαίτηση να την ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ την πορεία μέσα την ομάδα ατόμων και τους χώρους τους, τα οποία κατηγορούσαν.
δ) Γνωρίζαν ότι οι κάτοικοι έχουν συγκέντρωση στον Αγ. Παντελεήμονα και παρόλα αυτά επέμειναν να προκαλέσουν.

Είναι φανερό λοιπόν, πως η ομάδα των Αναρχικών είχε ως κίνητρο όχι να διαδηλώσει ειρηνικά και δημοκρατικά, αλλά να ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ανήθικα αλλά και παράνομα (με τους μετανάστες στην ομάδα τους). Κι επειδή αυτό δεν της βγήκε, άρχισε τώρα να κάνει προπαγάνδα πως ταχαμ οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν με τους φασίστες και γι' αυτό τους χάλασαν την "ειρηνική" πορεία αντιδημοκρατικά.

Σας παρακαλώ, όσοι πιαστήκατε θύματα της προπαγάνδας των αριστερών και νομίζετε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με φασίστες παράνομα κτλ κτλ, να αναζητήσετε την πραγματική αλήθεια. Εδώ βρήκα κάποια άρθρα ( kozaninet , στόχος ) που λένε κάποια γεγονότα που δεν παρουσιάστηκαν ή τα λένε από την άλλη πλευρά.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η αστυνομία φαίνεται να συνόδευε τα άτομα της πορείας - τα οποία κουβαλούσαν μολότοφ, κροτίδες, παράνομες πανάκριβες μάσκες κτλ - και ζήτησε από τους κατοίκους να φύγουν από την πλατεία τους για να περάσει η πορεία, οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν! - Αν τους ζητούσε να φύγουν κι από τα σπίτια τους θα το κάναν; Η αστυνομία αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τα γεγονότα και να επέμβει όταν τα έκτροπα της οδομαχίας πήραν μεγάλη τροπή! Και βγαίνουν αυτοί που ξεκίνησαν τα έκτροπα με τον τρόπο και την συμπεριφορά τους (όπως τα εξήγησα παραπάνω) και κατηγορούν τους πολίτες και τους αστυνομικούς ως φασίστες! Αυτοί που αντί να διαδηλώσουν ειρηνικά, θέλανε να στείλουν ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα στους πολίτες που υπερασπιζόταν τα δικαιώματά τους, στο τόπο τους!

Παρακαλώ επίσης δείτε τα παρακάτω βίντεο (που βρήκα και θεώρησα σημαντικά εγώ), αλλά αναζητείστε και ελεύθερα στο internet να μάθετε από μόνοι σας τι έγινε.

#1


#2


#3


[Ενημέρωση]: [Βίντεο]: Αγ. Παντελεήμονας 7/7/09 και Προπαγάνδα
Αθηναίος
---------- Ανανέωση 18/7/09: -------------

Σήμερα είδα το εξής βίντεο του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος στο λεπτό 2:38 & εντεύθεν περίπου κάνει αναφορά στο γεγονός. Οι απόψεις μας ταιριάζουν στο Γιατί η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει ποτέ τους όσους πέταξαν μολότοφ, και γιατί οι Αριστεροί μια ζωή υπερασπίζονται τους εγκληματίες με τις μολότοφ ενώ τώρα τους κατηγορούν!.. Αισθάνομαι περήφανος που το ΛΑ.Ο.Σ. αποδεικνύει πως είναι το μόνο λογικό κόμμα σε αυτό το χώρο!

[Ενημέρωση]: [Βίντεο]: Αγ. Παντελεήμονας 7/7/09 και Προπαγάνδα
bionikos
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στο μονολογο σου ρε Αθηναίε, αλλά λύσε μου μια απορία. Γράφτηκες σε ένα μπασκετικό σάιτ για να γράψεις ΜΟΝΟ για τη λαθρομετανάστευση και να κάνεις την προπαγάνδα σου;;; Αφού είναι σαφές ότι δε σε ενδιαφέρει το μπάσκετ παρά μόνο πώς θα βλάψεις συνανθρώπους σου που σε έχουν ανάγκη, όπως είναι οι λαθρομετανάστες. Κατά βάση το μπάσκετ είναι ευγενές άθλημα και ο κόσμος που το γουστάρει (και κατ'επέκταση διαβάζει αυτό το φόρουμ) δε θα συμφωνήσει με τις φασιστικές σου απόψεις.

Γι'αυτό, λοιπόν, άντε γράψε στο σάιτ της Χρυσής Αυγής ή του ΛΑΟΣ (λογικό κόμμα - χαχαχαχαχαχα!!!!) και κλάψτε μεταξύ σας για τους κακούς λαθρομετανάστες που μας καταστρέφουν τη ζωή και προσπαθήστε να πνίξετε στο ποτό τον πόνο σας που και οι δικοί σας και δικοί μας παππούδες ήταν κάποτε λαθρομετανάστες...

ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ vs. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .......... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ;;;
dizzy_fingers
Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει την άποψή του, όσο και να διαφωνούμε με αυτήν.
Το να τον κοροϊδεύουμε και να τον ειρωνευόμαστε ούτε πρόκειται να τον κάνει να αλλάξει γνώμη ούτε προάγει το διάλογο και τη δημοκρατία (για την έλλειψη της οποίας στην καθημερινή του ζωή κατηγορούμε τον απέναντι).

Ηρεμία, λοιπόν, και συζήτηση μόνο με επιχειρήματα, όχι προκλήσεις.
gallistis
QUOTE(bionikos @ Jul 23 2009, 13:01 ) *
δικοί σας και δικοί μας παππούδες ήταν κάποτε λαθρομετανάστες...



μια διευκρινηση.οι ελληνες ως μεταναστες δε πηγαν πουθενα λαθραια.στη γερμανια μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο πηγαν μετα απο προσκληση των γερμανων καθως δεν υπηρχαν εργατικα χερια.στην αμερικη και στην αυστραλια πηγαιναν οργανομενα(υπηρχε ειδικη εταιρεια που κανονιζε τα ταξιδια-αυστροαμερικανα αν θυμαμαι καλα).οπωσδηποτε θα εγιναν και καποιες παρατυπιες κατα την μεταβαση τοσων εκατομυρριων ανθρωπων αλλα ποτε δεν εγινε μαζικη λαθραια εισοδος σε τριτες χωρες
Tretiak
QUOTE(bionikos @ Jul 23 2009, 13:01 ) *
και οι δικοί σας και δικοί μας παππούδες ήταν κάποτε λαθρομετανάστες...

Αμάν με αυτήν την δικαιολογία "και οι έλληνες μετανάστες ήταν"... Είναι ΑΝΟΜΟΙΕΣ οι περιπτώσεις, μην κοροϊδευόμαστε
Δεν διεκδίκησε ποτέ η Ελλάδα το Μόναχο ή τη Μελβούρνη , ούτε στις χώρες που επισκέφτηκαν οι Έλληνες έγιναν περισσότεροι από τους ντόπιους όπως θα γίνεται στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια.
apkat
Οταν "θα.." ελα να μου το πεις
Andrew19
QUOTE(gallistis @ Jul 23 2009, 19:59 ) *
μια διευκρινηση.οι ελληνες ως μεταναστες δε πηγαν πουθενα λαθραια.στη γερμανια μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο πηγαν μετα απο προσκληση των γερμανων καθως δεν υπηρχαν εργατικα χερια.στην αμερικη και στην αυστραλια πηγαιναν οργανομενα(υπηρχε ειδικη εταιρεια που κανονιζε τα ταξιδια-αυστροαμερικανα αν θυμαμαι καλα).οπωσδηποτε θα εγιναν και καποιες παρατυπιες κατα την μεταβαση τοσων εκατομυρριων ανθρωπων αλλα ποτε δεν εγινε μαζικη λαθραια εισοδος σε τριτες χωρες


Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος για αυτό πάρα πολλοί λαθραίοι πήγαν ειδικά στην Αμερική.
Αλλά οι περιπτώσεις είναι τελείως ανόμοιες.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Andrew19 @ Jul 24 2009, 03:58 ) *
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος για αυτό πάρα πολλοί λαθραίοι πήγαν ειδικά στην Αμερική.
Αλλά οι περιπτώσεις είναι τελείως ανόμοιες.

Πως πηγαν λαθραια απο την Ελλαδα στην Αμερικη??? Κολυμπωντας??
Με καραβια πηγαν ολοι και περασαν απο 40 ελεγχους πριν τους δεχτουν εκει.
Andrew19
Δεν πήγαιναν κολυμπώντας ρε! Εφταναν ως τα νησιά που είναι κοντά στην Αμερική και έμπαιναν μετά από εκεί ή από Καναδά. Στα πλοία τότε γινόταν ένας πανικός από λαθρεπιβάτες. Να σημειώσω ότι δεν μιλάω για το 50 ή 60 (αν και υπήρχαν και τότε περιπτώσεις) αλλά εποχές 1900

Jabar
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jul 24 2009, 04:09 ) *
Πως πηγαν λαθραια απο την Ελλαδα στην Αμερικη??? Κολυμπωντας??
Με καραβια πηγαν ολοι και περασαν απο 40 ελεγχους πριν τους δεχτουν εκει.

Λαθρομετανάστες Ελληνες υπάρχουν και αυτή τη στιγμή στην Αμερική.Πρόσφατα μία φίλη μου εκδιώχθηκε από εκεί .Δούλευε σε εταιρεία εκτυπώσεων σε Ελληνα ιδιοκτήτη και όταν δεν δέχθηκε τις προτάσεις του την κάρφωσε.Μου έλεγε πως υπάρχουν αρκετοί.Κυρίως ανακαλύπτονται από καρφώματα συμπατριωτών.
Υπάρχει δουλειά και για σένα.Ελληνες καμάκια κάνουν εικονικούς γάμους το παίζουν άνεργοι μπογιατζήδες, πέρνουν επίδομα και η κύρια ασχολία είναι συνοδοί κυριών.Μάλιστα μου έλεγε ότι οι εμφάνιση των δικών μας είναι ψηλοάθλια μακρύ λιγδομένο μαλλί,ενώ των αμερικανίδων καταπληκτικά σώματα δουλεμένα σε γυμναστήρια.Υπάρχει πολύ μοναξιά.
a bullet for your head
Στις ελληνικές καλένδες το πολιτικό άσυλο
Βολές στη χώρα μας από τον γερμανικό Τύπο για αθέτηση της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ»

«Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;» έθετε το ρητορικό ερώτημα πριν από λίγες ημέρες η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Αllgemeine Ζeitung», με αφορμή μια νομική «χαραμάδα» που έχει ανοίξει και ροκανίζει τη Συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», η οποία προβλέπει παραμονή των αιτούντων άσυλο στη χώρα, όπου έχει ζητηθεί.

Οπως μετέδωσε η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, αφορμή για όλα αυτά στάθηκε η δικαίωση ενός Ιρανού από τη γερμανική Δικαιοσύνη. Ο μετανάστης είχε μεταβεί στη Γερμανία παρανόμως μέσω της Ελλάδας και όταν συνελήφθη οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν απόφαση επαναπροώθησης στη χώρα μας, όπως άλλωστε ορίζει και το «Δουβλίνο ΙΙ». Ωστόσο, ο Ιρανός προσέφυγε κατά της απόφασης απέλασης στη γερμανική Δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε, διατάσσοντας την έκδοση απόφασης για παροχή ασύλου από τις γερμανικές αρχές.

Στο σκεπτικό του το Διοικητικό Δικαστήριο της Φραγκφούρτης ήταν ιδιαίτερα καυστικό για τη χώρα μας αποφαινόμενο ότι «δεν ισχύουν πλέον τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε αυτή τη χώρα-μέλος της ΕΕ (δηλαδή την Ελλάδα)», καθώς «δεν εξετάζονται οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, η ιατρική περίθαλψη δεν είναι επαρκής και δεν ικανοποιούνται ούτε καν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες».

Τα εκ Γερμανίας «βέλη» δεν έρχονται μόνο για την ανελαστι κή στάση της ελληνικής πολιτείας στο ζήτημα της παροχής ασύλου, αλλά και για το γεγονός ότι τέτοιες δικαστικές αποφάσεις που πληθαίνουν όλο και περισσότερο σε χώρες της ΕΕ, υποσκάπτουν τα θεμέλια του «Δουβλίνου ΙΙ», κάνοντας τον γερμανικό Τύπο να σημειώνει ότι «καταρρίπτεται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του δικαίου περί ασυλίας». «Η Γερμανία θα είναι διάτρητη και θα ανοίξουν ντε φάκτο οι πύλες της για όλους» σημειώνει η εφημερίδα. Ετσι, ουδείς αποκλείει την περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να βρει ακόμη λιγότερα ευήκοα ώτα και να δεχτεί ακόμη περισσότερες πιέσεις όταν χρειαστεί να επαναφέρει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στα διεθνή φόρα.

Το θέμα του ασύλου επανέρχεται διαρκώς στην ατζέντα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τους δρόμους της προσφυγιάς της Ασίας και της Αφρικής. Από τις χιλιάδες αιτήσεις που κατατίθενται ετησίως ικανοποιείται περίπου το 1%. Με το νέο προεδρικό διάταγμα 81/2009, που βρίσκεται υπό κατάρτιση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη , τον τελικό λόγο στην παροχή ασύλου θα έχουν οι αστυνομικοί διευθυντές της χώρας, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση τις προβλεπόμενες από τον νόμο Γνωμοδοτικές Επιτροπές Προσφύγων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, «οι θεσμικές αλλαγές... δεν εξασφαλίζουν επαρκώς μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

πηγη:ΤΟ ΒΗΜΑonline

gallistis
διαβαστε τι λεει ο αριστερος μιμης ανδρουλακης για τη μεταναστευση.απο αρθρο του στο εσκουαιρ.δε νομιζω κανενας αλλος αριστερος να τολμουσε να γραψει κατι τετοιο

ακούγεται όλο και περισσότερο, και η εγκληματικότητα χρεώνεται στους μετανάστες. Γιατί δεν βρίσκουμε μια ψύχραιμη λύση για το πρόβλημα;

Σενάριο Ι: Ο ελληνικός στρατός αποκλείει από παντού το κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία, υπό τις ιαχές των «Χρυσαυγιτών», συλλαμβάνει μαζικά τους μετανάστες, εισβάλει στις πολυκατοικίες και τους πετά έξω σαν τρομαγμένους λαγούς, τους μεταφέρει στον «ιππόδρομο», τους φορτώνει στα πλοία αλλά δεν έχει πού να τους πάει. Καμιά χώρα δεν τους υιοθετεί. Κανείς δεν τους δέχεται. Τα ξερονήσια της παλιάς εξορίας των αριστερών δεν έχουν υποδομές ή έχουν γίνει τουριστικά. Τα πλοία-φαντάσματα καθηλώνονται στο πέλαγος. Διεθνής σάλος σε βάρος της Ελλάδας. Η ήπιας παρανομίας λαθρομετανάστευση με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη μεταλλάσσεται σε επιθετική παρανομία και φονταμενταλιστική τρομοκρατία.

Σενάριο ΙΙ: Ανοιχτά σύνορα, δύο, τρεις, εκατό Άγιοι Παντελεήμονες, η υποτιθέμενη «αντιρατσιστική» αριστερά βλέπει να συντελείται ένα θαύμα πολυ-πολιτισμικότητας και ανεκτικότητας αλλά η γκετοποίηση, η εξαθλίωση, η εγκληματικότητα, η αποδιάρθρωση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων και η χαώδης διάλυση του συστήματος υγείας πλήττουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού και σπρώχνουν τους μεσαίους νοικοκυραίους σε ξενοφοβικούς ακροδεξιούς δρόμους.

Τα δύο αυτά ακραία σενάρια σε οποιαδήποτε παραλλαγή τους είναι εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνα. Απορρίπτουμε τον κοινό παρανομαστή «εγκληματικότητα» κάτω από τα διαφορετικά μεταναστευτικά ρεύματα. Τιμούμε τους ανθρώπους που για ένα κομμάτι ψωμί φροντίζουν τους ηλικιωμένους μας, κτίζουν τα σπίτια μας, καλλιεργούν τα χωράφια μας, στηρίζουν τη μεσαία επιχειρηματικότητά μας και γενικά καλύπτουν τα κενά της γήρανσής μας. Στηρίζουμε την κοινωνική τους ένταξη. Δίνουμε ιθαγένεια σ’ όσους έχουν τις προϋποθέσεις ιδιαίτερα τα παιδιά της δεύτερης γενιάς. Αποδεσμεύουμε τους εγκλωβισμένους στη χώρα μας από τις γεωγραφικές, γεωπολιτικές, διπλωματικές, νομικές και αστυνομικές παγίδες. Ασφαλίζουμε περισσότερο τα σύνορά μας και επιλύουμε τα διπλωματικά και άλλα προβλήματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σταδιακή, συντεταγμένη και πολιτισμένη επαναπροώθηση των πράγματι «παρανόμων» και υπεράριθμων. Δεν υπεραντιδρούμε με υστερία. Σπάμε με δημιουργικά μέτρα τη γκετοποίηση. Ετοιμαζόμαστε μέσο-μακροπρόθεσμα σαν Ευρώπη για τα επόμενα μεταναστευτικά κύματα που θα πάρουν νέα απρόβλεπτα χαρακτηριστικά. Δεν ξεχνάμε ότι η μετανάστευση αποτελεί το δημογραφικό παράγοντα με τον υψηλότερο βαθμό αβεβαιότητας στον 21ο αιώνα.

Ο κος Ανδρουλάκης είναι Βουλευτής ΠαΣοΚ Β΄Αθηνών και συγγραφέας





ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(a bullet for your head @ Jul 24 2009, 22:49 ) *
Στις ελληνικές καλένδες το πολιτικό άσυλο
Βολές στη χώρα μας από τον γερμανικό Τύπο για αθέτηση της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ»

«Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;» έθετε το ρητορικό ερώτημα πριν από λίγες ημέρες η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Αllgemeine Ζeitung», με αφορμή μια νομική «χαραμάδα» που έχει ανοίξει και ροκανίζει τη Συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», η οποία προβλέπει παραμονή των αιτούντων άσυλο στη χώρα, όπου έχει ζητηθεί.
Τα εκ Γερμανίας «βέλη» δεν έρχονται μόνο για την ανελαστι κή στάση της ελληνικής πολιτείας στο ζήτημα της παροχής ασύλου, αλλά και για το γεγονός ότι τέτοιες δικαστικές αποφάσεις που πληθαίνουν όλο και περισσότερο σε χώρες της ΕΕ, υποσκάπτουν τα θεμέλια του «Δουβλίνου ΙΙ», κάνοντας τον γερμανικό Τύπο να σημειώνει ότι «καταρρίπτεται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του δικαίου περί ασυλίας». «Η Γερμανία θα είναι διάτρητη και θα ανοίξουν ντε φάκτο οι πύλες της για όλους» σημειώνει η εφημερίδα. Ετσι, ουδείς αποκλείει την περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να βρει ακόμη λιγότερα ευήκοα ώτα και να δεχτεί ακόμη περισσότερες πιέσεις όταν χρειαστεί να επαναφέρει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στα διεθνή φόρα.

Το θέμα του ασύλου επανέρχεται διαρκώς στην ατζέντα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου προς την ΕΕ για τους δρόμους της προσφυγιάς της Ασίας και της Αφρικής. Από τις χιλιάδες αιτήσεις που κατατίθενται ετησίως ικανοποιείται περίπου το 1%. Με το νέο προεδρικό διάταγμα 81/2009, που βρίσκεται υπό κατάρτιση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη , τον τελικό λόγο στην παροχή ασύλου θα έχουν οι αστυνομικοί διευθυντές της χώρας, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση τις προβλεπόμενες από τον νόμο Γνωμοδοτικές Επιτροπές Προσφύγων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, «οι θεσμικές αλλαγές... δεν εξασφαλίζουν επαρκώς μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

πηγη:ΤΟ ΒΗΜΑonline

Με λιγα λογια αυτο που τους καιει ειναι να μην γεμισει η Γερμανια
με ολους αυτους τους λαθρομεταναστες και χαλασει η ησυχια τους,
αλλα να τους κρατανε οι μαλακες οι Ελληνες, στην Ελλαδα.........

ΡΕ ΟΥΣΤ............
red pyramid88
Εδιτ: άκυρο, αφήστε το καλύτερα. Το γενικό νόημα ήταν, ότι και έλληνες φορτώθηκαν σε χώρες του εξωτερικού προκαλόντας προβλήματα, δεν είδα όμως κανένα να τους στέλνει απο εκεί που ήρθαν. Απο υποκρισία καλά πάμε.

Το άθρο του Ανδρουλάκη δείχνει όντως καλό, το ζήτημα είναι πως γίνονται κάποια απο τα πράγματα τα οποία θέλει, όπως το σπάσιμο της γκετοποίησης και αν είναι ικανοί, τόσο το ελληνικό κράτος όσο και οι έλληνες οι ίδιοι να κάνουν κάποια απο αυτά τα πράγματα.

Μία επιπλέον σκέψη πάντως: αν σκεφτούμε ότι παιδιά μεταναστών είναι ανάμεσα σε αυτά που διακρίνονται στα σχολεία, και ότι τέτοια παιδιά που γεννιούνται εδώ όλο και αυξάνονται (όχι πάντως τόσο ώστε να είναι περισσότερα απο τα παιδιά των ντόπιων), το να φύγουν απο εδώ δε σημαίνει ότιχάνεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νεολαίας της χώρας αυτής, και ότι στο μέλλον αυτή η χώρα θα έχει λιγότερους αξιόλογους νέους ανθρώπους να την υποστηρίξουν? Είναι αυτό ένα μέλλον που τόσο εύκολα το δέχονται οι Έλληνες για τη χώρα τους?
Air Kef
Το άρθρο του Ανδρουλάκη όντως είναι πολύ καλό, αλλά όντως, το να σπάσεις τα γκέτο των αφρικανών και των μουσουλμάνων είναι νομίζω αδύνατον, από μονες τους αυτές οι φυλές επιλέγουν να κλείνονται μεταξύ τους, σπάνια να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή επιδιώκουν να γίνουν μέρος της κοινωνίας στην οποία μετανάστευσαν, σε αντίθεση με τους Αλβανούς πχ. ή γενικά τους Βαλκάνιους, που ούτε γκετοποιούνται, ούτε μαζεύονται αλλά κάνουν ότι μπορούν για να αφομοιωθούν.
nikefalin
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jul 25 2009, 11:00 ) *
Με λιγα λογια αυτο που τους καιει ειναι να μην γεμισει η Γερμανια
με ολους αυτους τους λαθρομεταναστες και χαλασει η ησυχια τους,
αλλα να τους κρατανε οι μαλακες οι Ελληνες, στην Ελλαδα.........

ΡΕ ΟΥΣΤ............


οι Γερμανοί και οι κάθε λογής Γερμανό ΣουηδοΑγγλοΦιλανδοΟλλανδοί ( σε επίπεδο πολιτικής πάντα και όχι απαραίτητα λαών) έχουν εξηγήσεις :

"Εσείς οι Έλληνες ζείτε εκεί που ζείτε όπως ζείτε , καταλανώνοντας υπερπολλαπλάσια από όσα παράγετε, ( σημ.: τα οποία για να τα καταναλώνετε σας τα δίνουμε εμείς με υπερπολλαπλάσιο κόστος από όσο τα δίνουμε στους δικούς μας) , δουλεύετε στο μίσο όσο δουλεούμε εμείς ( αλλος ένας μύθος που έχει καταριφθεί πανηγυρικά ή μάλλον αφορά το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων, γιατί στην ελεύθερη αγορά είμαστε οι πρώτες σε εργατοώρες πανευρωπαικά), παίρνετε λίγα μεν ονομαστικά,αλλά σε σχεση με τη δυναμική της "ελεγχόμενης από εμας" οικονομίας σας και παλί πολλά είναι, τόσα ώστε να κάνετε τη ζωή σας.
Σας βάλαμε στην Ευρώπη πριν από 30 χρόνια για να υπάρχει ένα ανάχωμα, ένας σύνδεσμος με τον αραβοασιατικό κόσμο. Σας δώσαμε και σας δίνουμε αβέρτα πακετάκια , κύρος και "ευρωπαική προοπτική". Μη μας τα πρήζετε με τους μετανάστες , έχουμε και μεις τους δικούς μας. ( άσχετα αν οι "δικοί τους" οριζοντιονωνται πλήρως στις κοινωνίες τους και δεν καθετοποιούνται όπως γίνεται με μας). Εμείς δεν θέλουμε άλλους εκτός από αυτούς που αποφασίζουμε οτί δεχόμαστε, αντέχουμε, ανεχόμαστε. "

Η κοινωνία μας μπήκε με 50 χρόνια καθυστέρηση στον αστερισμό των "σικ" οικονομικών μεταναστών. Αυτό που ξεκίνησε στην υπόλοιπη ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίστηκε μετά τη δεκαετία του 70 και του 90 με το "ανοιγμα των συνόρων" έφτασε κι εδώ. Μόνο που μπήκε με φουριόζικο τρόπο , σαν μια λαίλαπα. Πριν 20-25 χρόνια οι "φτωχές" χώρες ( που κάθε άλλο παρά φτωχές είναι , με μερικές εξαιρέσεις οπού όντως υπάρχει φτώχεια , αλλά υπόκεινται σε μια απίστευτη εκμετάλλευση κάθε είδους , πόρων, φυσικών πηγών, ανθρωπίνου δυναμικού, ιδεοληψιών/θρησκειών, κάρμα, κουλτούρας κλπ) ήταν εξίσου "φτωχές" ή και περισσότερο "φτωχές". Γιατί δεν είχαμε όμως την ίδια ροή ? οι πολιτικές συνθήκες και η παγκόσμια ισορροπία που είχαν φέρει οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ -ΕΣΣΔ) έδιναν έναν συγκεντρωτικό - προστατευτικό ρόλο σε κάθε κράτος. Ηθελες βίζα ( οχι μόνο διαβατήριο) και ήξερες οτί όπου και αν πας χωρίς αυτά η τύχη σου ήταν προδιαγεγραμμένη. Γύριζες πίσω στην καλύτερη. Μόνη ελπίδα ήταν οι πολιτικές συγκυρίες, να είχες "αποδείξεις" οτί κυνηγιέσαι πολιτικά στη χώρα σου.

Τότε οι χώρες που είχαν μετανάστες ήταν είτε οι αποικιοκράτες (που με το κύμα απελευθέρωσης των αποικιών από τη δεκαετία του 60 έδιναν ως αντιστάθμισμα το όνειρο της μετανάστευσης στη "μαμά πατρίδα" ώστε να διατηρούν είτε πολιτικά υποχείρια στην εξουσία είτε προνομιακούς όρους διαχείρισης του πλούτου της κάθε αποικίας) είτε οι χώρες που είχαν έλλειμμα εργατικου κυρίως δυναμικού και πολύ οργανωμένα ήξεραν πόσους θέλουν και από που τους θέλουν ( ΗΠΑ, Γερμανία , Βέλγιο κλπ).

Σε εμάς δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο, ούτε κατά διάνοια. Ούτε αποικίες είχαμε, και η μόνη σοβαρή εργατική απορρόφηση που είχαμε ήταν τα Ολυμπιακά έργα με ημερομηνία λήξης το 2004. Με δεδομένο το κρατικό μπάχαλο και την σαφέστατη απειρία σε ζητήματα διαχείρισης μεταναστών αλλά και το "ανοιγμα" των συνόρων είτε ενδοευρωπαικά είτε παγκόσμια , στο οποίο με χαζοχαρούμενο τρόπο είπαμε "ναι σε όλα" έχουμε έρθει σε μια κατάσταση ανευ προηγουμένου όπου όλοι έχουν δίκιο και οι λύσεις είναι φοβερά δύσκολες.

Η μόνη προοπτική είναι να υπάρξει μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων να τρέξει την διακυβέρνηση της χώρας ( πάντως με μεγάλη δυσκολία θα χωρούσαν ελάχιστοι πολιτικοί από το σημερινό πολιτικό σύστημα) και για μια σειρά θεμάτων , όπως και το μετανασταυτικό να προσπαθήσει να δώσει λύσεις για όλους. Και ο ανθρωπιστικός παράγοντας είναι φοβερά ισχυρός και οι αντοχές μας ως κράτος σε σχέση με το δημογραφικό και τη σύνθεση του λαού μας είναι εξίσου ισχυρά ζητήματα , όπως είναι και αυτά της ασφάλειας , της υγείας , της εκπαίδευσης κλπ.

edit : Το άρθρο του Ανδρουλάκη πέρα του καλού λόγου πάσχει σε ένα κύριο σημείο. Στην ..πηγή του. Ο εν λόγω πολιτικός υπηρετεί το σύστημα πάνω από 25 χρόνια από τα μέσα του , από τα μπούνια . Είχε τις ευκαιρίες του μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα ( απο το κόμμα του κυβερνούσε ή από τη βουλή που συμμετείχε/συμμετέχει) να αρθρώσει τον λόγο του, να καταθέσει τις προτάσεις του, να πείσει και να πειστεί, να ΔΡΑΣΕΙ. Αν μου βρείτε μια απόφαση όταν κυβερνούσε το κόμμα του που να ήταν αντίθετος δια της ψήφου του ( και όχι αλλά Μανώλης δια των εύκολων και φθηνών λόγων του) σε ζητήματα που αναφέρεται (και διαχρονικά υπήρχαν και υπάρχουν πάμπολλες αποφάσεις , π.χ. η συμφωνία του Δουβλίνου του 2003 ωστέ να μένουν οι "παράνομοι μετανάστες" στη πρώτη χώρα εισδοχής στην Ε.Ε , απόφαση που έκανε π.χ. το μικρό γκέτο της Πάτρας ,που δεν το έλυνε ο ίδιος και η κυβέρνηση του 10 χρόνια πριν, μεταναστευτικό καταυλισμό καθώς οι κάθε λογής άνθρωποι έπρεπε να μείνουν εκεί πλέον , ώσπου να βρουν πόρους για να αποκτήσουν μια νομιμότητα για να φύγουν προς Ιταλία ή να βρουν την ευκαιρία να πηδήξουν στην άγκυρα του καραβιού ή στη μηχανή της νταλίκας.)

Αυτό που ξεχωρίζει τους πολιτικάντηδες ( που έχουμε σε αφθονία) από τους κανονικούς ανθρώπους είναι οι πράξεις , γιατί στα λόγια όλοι εύκολοι είναι .
Flash
Εγώ θα αθετήσω την υπόσχεση μου να μην ξαναγράψω σε αυτό το topic για να κάνω μια απλή προτροπή.

Η ΕΤ3 προβάλει 2 εβδομαδιαές εκμπομπές σχετικά με τη μετανάστευση: τη "Διασπορά" και την "Μητρόπολη του Κόσμου".

Η πρώτη αναφέρεται στα διάφορα Ελληνικά μεταναστευτικά ρεύματα και τις Ελληνικές παροικίες απανταχού της Γης, από το Ναϊρόμπι μέχρι τη Μελβούρνη. Μελετά την ιστορία και απεικονίζει την τωρινή κατάσταση των ζώσων παροικιών.

Η δεύτερη είναι μια εκμπομπή διαλόγου και ρεπορτάζ σχετική με τις κοινότητες μεταναστών που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη. Οι βασικοί καλεσμένοι είναι κάθε φορά οι ίδιοι οι μετανάστες.

Και οι 2 είναι καλογυρισμένες, φτιαγμένες με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στους (Έλληνες ή ξένους) μετανάστες και τον τηλεθεατή. Νομίζω ότι αξίζουν προσοχής.
Andrew19
QUOTE(red pyramid88 @ Jul 25 2009, 10:27 ) *
Εδιτ: άκυρο, αφήστε το καλύτερα. Το γενικό νόημα ήταν, ότι και έλληνες φορτώθηκαν σε χώρες του εξωτερικού προκαλόντας προβλήματα, δεν είδα όμως κανένα να τους στέλνει απο εκεί που ήρθαν. Απο υποκρισία καλά πάμε.

Μάλλον δεν ξέρεις για να το λες αυτό.
Υπήρχαν μεγάλοι έλληνες λήσταρχοι που είχαν στήσει συμμορίες και είχαν γίνει διακρατικές συμφωνίες να τους δέχεται πίσω η Ελλάδα.

Ο Ανδρουλάκης μιλάει απλά χωρίς να λέει τίποτα. Το καλύτερο ταλέντο για πολιτικό. Το μόνο που έχει νόημα είναι το Ετοιμαζόμαστε μέσο-μακροπρόθεσμα σαν Ευρώπη για τα επόμενα μεταναστευτικά κύματα που θα πάρουν νέα απρόβλεπτα χαρακτηριστικά.
Αλλά όταν υπέγραφαν συνθήκες στο Δουβλίνο για να γίνει η Ελλάδα ο χώρος παραμονής όλων των λαθρομεταναστών απο Ασία και των μισών από Αφρική κάπου αλλού πρέπει να ήταν.
red pyramid88
QUOTE
Μάλλον δεν ξέρεις για να το λες αυτό.
Υπήρχαν μεγάλοι έλληνες λήσταρχοι που είχαν στήσει συμμορίες και είχαν γίνει διακρατικές συμφωνίες να τους δέχεται πίσω η Ελλάδα.


well, έχω κάτσει να ψάξω-δώ ντοκιμαντέρ και έχω ακούσει λόγια ανθρώπων που ήταν απο το συγκεκριμένο. Τουλάχιστον για τη πρώτη γενιά των Ελλήνων δεν πρέπει να έγινε επιστροφή κάποιου μεγάλου αριθμού (αν μιλάς για μονάδες, τότε πάω πάσο). Σε ποια πηγή βασίζεις τα λόγια σου?
dizzy_fingers
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1037143

Άλλη μία αναλώσιμη ζωή χάθηκε. 999.999 ακόμα έμειναν.... rolleyes.gif
Αθηναίος
Γιωργάκης και μετανάστες – ας τα πούμε μια φορά έξω απ’ τα δόντια...

Γράφει ο Κωνσταντής Ο.

Και ξαφνικά θυμηθήκαμε όλοι το πρόβλημα των μεταναστών και λαθρομεταναστών... Η κυβέρνηση, εκεί που είχε (και) αυτό το ζήτημα στον «αυτόματο πιλότο», ξαφνικά ενεργοποιήθηκε, καθάρισε το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι της Πάτρας, αύξησε τις περιπολίες στο Αιγαίο και έθεσε τη συνεργασία της Τουρκίας ως όρο για την ευρωπαϊκή πορεία της.

Ήδη ετοιμάζονται και στρατόπεδα «υποδοχής» των λαθρομεταναστών και παρατείνεται με νόμο ο επιτρεπόμενος χρόνος προσωρινής κράτησης στους δέκα μήνες, ώστε να μην αφήνονται ελεύθεροι πριν ολοκληρωθεί η γραφειοκρατιική διαδικασία για την απέλασή τους. Αλλά και τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, που μέχρι χθες σιωπούσαν ή απέρριπταν κάθε σχετική συζήτηση ως «ρατσιστική» και αντίθετη στο πολυδιαφημισμένο πρότυπο της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας», ανακάλυψαν το προφανές: ότι ο αριθμός των μεταναστών έχει κατά πολύ ξεπεράσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Και ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου δεν είναι ούτε «ρατσισμός», ούτε «φασισμός», ούτε «ακροδεξιά ατζέντα»… είναι πρωτίστως θέμα κοινής λογικής.

Σε τι οφείλουμε αυτή την ξαφνική αλλαγή; προφανώς στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η εκτόξευση της εκλογικής δύναμης του ΛΑΟΣ και ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής της στο θέμα των λαθρομεταναστών. Ότι δεν πείθεται πια από σαπουνόφουσκες περί «πολυπολιτισμικότητας», όταν βλέπει τη γειτονιά της να γίνεται γκέτο και την έννομη τάξη να καταλύεται για ένα (δήθεν) Κοράνι που σκίστηκε. Ότι το «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» φαντάζει ίσως πρωτότυπο στους τοίχους των Εξαρχείων, και η «ανοχή στον Άλλο» ακούγεται ωραία στα κουλτουριάρικα καφέ του Κολωνακίου, αλλά η κοινωνική πλειοψηφία που ζει τη δύσκολη πραγματικότητα της Κυψέλης και της Αχαρνών, δεν εκφράζεται ούτε από τα Εξάρχεια ούτε από το Κολωνάκι. Και ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία απέφυγε μεν ως τώρα τις ακραίες πολιτικές επιλογές, αλλά είναι πλέον διατεθειμένη να στραφεί ακόμα και σε αυτές, αν οι «ορθόδοξες» πολιτικές δυνάμεις συνεχίσουν να αδιαφορούν για το πρόβλημα – αν δεν αποδείξουν ότι μπορούν να εγγυηθούν στην κοινωνία το στοιχειώδες αγαθό της ασφάλειας.

Κι έτσι, άνοιξε επιτέλους η συζήτηση για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών... Τα ΜΜΕ θέλοντας και μη, εγκατέλειψαν τη συνασπισμίτικη ατζέντα. Η κυβέρνηση πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για να δείξει ότι «έλαβε το μήνυμα». Ο ΛΑ.Ο.Σ. περηφανεύεται ότι τη «ρυμούλκησε» στις πολιτικές του θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ομφαλοσκοπεί, μη θέλοντας να παραδεχτεί ότι ο καταποντισμός του στις ευρωεκλογές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό (πέραν της στάσης του στα γεγονότα του Δεκεμβρίου) και στο ζήτημα των μεταναστών. Αλλά η πραγματικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ήρθε από το ΠΑΣΟΚ, με τις «οκτώ θέσεις» που διατύπωσε ο Γιωργάκης για τους μετανάστες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Ας σχολιάσουμε μερικές από αυτές:



1) "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση.Στόχος 0% λαθρομετανάστες."



Εδώ βλέπουμε το Γιωργάκη, με μια ανέξοδη εξαγγελία, να προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με το κυρίαρχο κοινωνικό ρεύμα, που απαιτεί τον περιορισμό της μετανάστευσης, εξαγγέλλοντας «μηδενική ανοχή» στην παράνομη μετανάστευση – ασχέτως αν ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών το 2003 δέχθηκε τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» 343/2003 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο μετείχε ο Γιωργάκης) που επιβάλλει στην Ελλάδα να δέχεται πίσω τυχόν λαθρομετανάστες που θα φτάσουν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες... ασχέτως αν οι εκλεκτές του στο Ευρωκοινοβούλιο () επιμένουν φανατικά στην εφαρμογή του κανονισμού αυτού που γεμίζει την Ελλάδα λαθρομετανάστες... «Μηδενική ανοχή» λοιπόν ο Γιωργάκης... γιατί όχι; Τζάμπα είναι τα λόγια.


2) "Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων".



Είναι εξοργιστικό να μιλάει ένας πολτιικός για διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων μας, ενώ ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών είχε αποτύχει σε αυτό το στόχο...Π.χ. κατά την ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2003 το θέμα της φύλαξης των συνόρων τέθηκε σε δεύτερη μοίρα και προτάχθηκε η «αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών» κλπ. – και ως το 2004 που ο Γ. Παπανδρέου έφυγε από το ΥπΕξ, η κοινή φύλαξη των ελληνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών δεν είχε προχωρήσει καθόλου...Μόλις το 2007 ξεκίνησαν οι θαλάσσιες περιπολίες των ευρωπαϊκών συνόρων,χάρη στην πίεση των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων πρωτοστάτησε η Ελλάδα με παρέμβαση του Κ. Καραμανλή στη σύνοδο κορυφής του Λάχτι της Φινλανδίας το 2006. Έτσι, από πέρυσι για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της FRONTEX, με ιταλικά και σλοβακικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και ταχύπλοα. Ο Γιωργάκης που κάνει και κριτική, ως υπουργός Εξωτερικών είχε πετύχει κάτι ανάλογο; Όχι. Το είχε προσπαθήσει μήπως; Ούτε. Κατά τα άλλα, μιλάει σήμερα για αυστηρή φύλαξη των συνόρων με κοινοτική βοήθεια. Όπως είπαμε, τα λόγια είναι τζάμπα...



6) "Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς."
7) "Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες."

Εδώ, «κρυμμένο» στα σημεία 6 και 7, βρίσκουμε το «ζουμί» της υπόθεσης: ο Γιωργάκης, κάπως διακριτικά, αλλά πάντως ευθέως, εξαγγέλλει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας (προσοχή! όχι την απλή νομιμοποίηση με άδεια παραμονής, αλλά τη χορήγηση πλήρους ελληνικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, δηλαδή και ΨΗΦΟΥ) στους μετανάστες, "ιδίως δεύτερης γενιάς’’ (δηλ. χωρίς να αποκλείεται η χορήγησή της και σε άλλους, πρώτης γενιάς). Και σα να μην έφτανε αυτό, στο σημείο (7) ο Γ. Παπανδρέου εξαγγέλλει ευθέως την προσέλκυση και άλλων μεταναστών "στους τομείς που υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες" - επομένως μιλάμε πάλι για ανειδίκευτους εργάτες για τα χωράφια και τις οικοδομές, την ώρα που οι άνεργοι συμπατριώτες τους έχουν ήδη γεμίσει το κέντρο της Αθήνας...

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο Γιωργάκης δε συμμερίζεται καθόλου τους προβληματισμούς της ελληνικής κοινωνίας για το θέμα των μεταναστών. Βάζει στην προμετωπίδα των θέσεών του τη «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» για να δώσει την εντύπωση ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κοινωνία, αλλά στην πραγματικότητα επιμένει στην είσοδο ακόμα περισσότερων μεταναστών στην Ελλάδα και μάλιστα σκοπεύει να τους χορηγήσει και την ελληνική ιθαγένεια.

Ερώτηση: Γιατί επιμένει σε αυτό το σημείο ο Γιωργάκης; Απάντηση: Διότι ο Γιωργάκης, όπως είχε δηλώσει απερίφραστα στο «Κλικ» το 1999, αντιπαθεί την έννοια του «μονοεθνικού κράτους». Πιστεύει στην «πολυπολιτισμικότητα», σε μια «παγκόσμια πολυπολιτισμική κοινωνία βασισμένη στη διαφορετικότητα» (Πρόλογος στο βιβλίο «Πετυχαίνω τη συμφωνία», Καστανιώτης 2001), θεωρώντας ότι «η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα»” (Πρόλογος στο βιβλίο «Ανάγκη Δράσης- Συνηγορία για μια άλλη πολιτική», Πόλις 1998). Επομένως είναι απόλυτα φυσικό για τον Γιωργάκη να επιμένει στην είσοδο και άλλων μεταναστών και τη χορήγηση ιθαγένειας, αφού αυτό προωθεί το στόχο της «πολυπολιτισμικής Ελλάδας...

Αλλά για εμάς, τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους, από πού κι ως πού είναι επιθυμητός στόχος η μετεξέλιξη της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική κοινωνία; Η πολυπολιτισμικότητα είναι ακόμα όρος της μόδας στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό έχει απομυθοποιηθεί προ πολλού... Η έννοια της «πολυπολιτισμικότητας» (multi-culturalism) ξεκίνησε στις ΗΠΑ το ’60 – ’70 μέσα στη γενικά εναλλακτική τάση που κυριαρχούσε τότε, ως εναλλακτικό πρότυπο χειρισμού των μεταναστών και ειδικά της παιδείας τους, σε σχέση με το ως τότε κυρίαρχο πρότυπο του «χωνευτηριού» (melting pot) που είχε εφαρμοστεί με επιτυχία στις παλιότερες γενιές μεταναστών, με στόχο να «χωνευτεί» ο μετανάστης στην αμερικανική κουλτούρα. Σε αντιδιαστολή με το «χωνευτήρι», το πρότυπο της «πολυπολιτισμικότητας», που εφαρμόστηκε μετά το ‘70 κυρίως στους ισπανόφωνους μετανάστες, είχε στόχο τη διατήρηση της «πρώτης» ταυτότητας των μεταναστών, ειδικά με την διδασκαλία της «πρώτης» τους γλώσσας ως κύριας στο σχολείο.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ισπανόφωνων γκέτο, η απόδειξη της αποτυχίας του πολυπολιτισμικού προτύπου και η επιστροφή στο «χωνευτήρι» και την κοινή κουλτούρα. Αλλά και στην Ευρώπη, το πολυπολιτισμικό πρότυπο έχει δείξει τα αρνητικά του αποτελέσματα: στη Γερμανία οι διακριτές «τουρκικές γειτονιές» που δεν αφομοιώνονται αποτελούν πια μεγάλο πρόβλημα... στη Σουηδία οι βιασμοί γυναικών από νεαρούς μουσουλμάνους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα... στην Αγγλία υπάρχουν ήδη περιοχές (όπως το Ληντς),όπου ήδη λειτουργούν ισλαμικά δικαστήρια με βάση τη σαρία.... η οποία θεωρείται και από τους Άγγλους αναπόφευκτη... Αυτή την εξέλιξη θέλουμε και στην Ελλάδα;

Η εμμονή του Γιωργάκη στο αποτυχημένο μοντέλο της «πολυπολιτισμικότητας» εξηγείται από τα βιώματά του στα χίπικα κοινόβια των ΗΠΑ και του Καναδά τη δεκαετία του ’70. Τον καταλαβαίνουμε τον άνθρωπο... έχει τις εμμονές του... Αλλά ο κόσμος προχώρησε, το πολυπολιτισμικό πρότυπο απέτυχε σε Αμερική και Ευρώπη... η Ελλάδα τι φταίει να γίνει πειραματόζωο στις ιδεολογικές εμμονές του Γιωργάκη;

Σημειώστε ότι η πρόθεση του Γιωργάκη να δώσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες δεν είναι μια χίμαιρα... είναι επίσημη θέση, διατυπωμένη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2007:

«η χορήγηση ιθαγένειας σ’ όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα κι η αυτόματη απόκτησή της μετά την παρέλευση τριετίας για όλα τα υπόλοιπα που είναι μαθητές στη χώρα μας.»


Είναι επίσης μια πρακτική που ο Γιωργάκης δε δίστασε να εφαρμόσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2008, όπου ξεφτίλισε τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος του πατέρα του, επιτρέποντας να ψηφίσουν, ως «μέλη και φίλοι», μετανάστες χωρίς ελληνική ιθαγένεια, και νοθεύοντας έτσι το αποτέλεσμα. Η ρύθμιση αυτή έχει πλέον κατοχυρωθεί επίσημα και στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (βλ. άρθρο 18 καταστατικού ΠΑΣΟΚ).
Είναι, τέλος, ένα πολιτικό σχέδιο για το οποίο ο Γιωργάκης θα βρει άμεσα πρόθυμους συμμάχους, αφού σε αυτό το σημείο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί απόλυτα με του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι «όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει αυτοδίκαια να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια (εφόσον φυσικά το επιθυμούν) χωρίς καμία διαδικασία κρίσης»
Επομένως μια κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα προωθήσει αυτόν τον κοινό στόχο, αφού μάλιστα η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες υπόσχεται τεράστιο κομματικό όφελος: εκατοντάδες χιλιάδες νέους (και πιστούς) ψηφοφόρους, ικανούς να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα για πάντα..

Λοιπόν Συνέλληνες το θέμα είναι απλό: ο Γιωργάκης, έστω με λίγο «καμουφλάζ», μας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του... κανείς μας δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προειδοποιηθήκαμε... Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα και πάρει το «μπόνους» των 40 εδρών, θα μπορέσει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή των Οικολόγων του Τρεμόπουλου να σχηματίσει κυβέρνηση και να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προαναγγέλλει από τώρα: δηλαδή να δώσει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια (και το δικαίωμα ψήφου) σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, και σε πολλούς από την πρώτη γενιά... Μιλάμε για 500.000 – 1.000.000 καινούριους ψηφοφόρους, που θα αλλάξουν για πάντα τον πολιτικό χάρτη της χώρας... που θα βγάζουν κυβέρνηση... και θα επιβάλουν με τα αιτήματά τους (ίδρυση τζαμιών, σχολεία στη γλώσσα τους κλπ.), την «πολυπολιτισμική κοινωνία» που απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, και που την οραματίζεται ο Γιωργάκης για την Ελλάδα μας. ...

Έλληνες πολίτες, θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί; Κυκλοφορήστε αυτό το θέμα… Για να καταλάβουμε όλοι τι παίζεται στις επόμενες εκλογές. Και να μην έχει κανείς μας το ελαφρυντικό της άγνοιας, αν ψηφίσει Γιωργάκη...


Θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τα "εγκλήματα τιμής"


Τα "εγκλήματα τιμής "αυξήθηκαν στην Ευρώπη και περίπου 5.000 θάνατοι αναφέρονται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο που οφείλονται σ' αυτά, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την οποία ζητείται η θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τα εγκλήματα αυτά. Τα εγκλήματα τιμής παρουσιάζουν έξαρση σε ορισμένες κοινότητες στη Γαλλία, στην Σουηδία, στην Ολλανδία, στην Γερμανία ,στη Βρετανία και στην Τουρκία. Όπως υπογράμμισε την Παρασκευή στο Στρασβούργο ο σοσιαλιστής Βρετανός βουλευτής Τζον Οστιν, συντάκτης της έκθεσης σχετικά με την αναγκαιότητα καταπολέμησης αυτών των εγκλημάτων: "Δεν υπάρχει τιμή στα αποκαλούμενα εγκλήματα τιμής".

Με την έκθεση, που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, γίνεται έκκληση για την επιβολή ποινών που θα ανταποκρίνονται στην σοβαρότητα αυτών των πράξεων με την θέσπιση μίας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για "εγκλήματα τιμής". Τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης εύχονται αυτά τα αδικήματα να συμπεριληφθούν σε μία Ευρωπαϊκή Συνθήκη η οποία προετοιμάζεται σχετικά με τα σοβαρότερες βιαιότητες σε βάρος των γυναικών. Συνιστούν επίσης την καθιέρωση ενός τηλεφωνικού αριθμού για βοήθεια σε καθεμία από τις 47 χώρες μέλη και την χορήγηση νέας ταυτότητας στα θύματα .

Στην Άγκυρα, η διεύθυνση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του πρωθυπουργού, κατέγραψε 231 φόνους το 2007 για λόγους "τιμής". Στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε ένα χρόνο αναφέρθηκαν 53. Ο ποινικός κώδικας της Τουρκίας προβλέπει εφεξής αυστηρές ποινές για τους δράστες αυτών των εγκλημάτων στους οποίους προηγούμενα αναγνωρίζονταν ελαφρυντικά στοιχεία σχετιζόμενα κυρίως με τις εθνικές η θρησκευτικές παραδόσεις. Τα εγκλήματα τα αποκαλούμενα τιμής διαπράττονται κυρίως ,σύμφωνα με την έκθεση, στους κόλπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων αλλά και στους κόλπους των κοινοτήτων ινδουϊστών, χριστιανών και σιχ.

Μία γυναίκα στην Τουρκία 23 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στις 17 Μαΐου από τον ακρωτηριασμό της μύτης και των αυτιών της στην ανατολική Τουρκία, όπου διαβιούν κυρίως Κούρδοι, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε για να ξεπλυθεί η ντροπή της οικογένειας που είχε υποψίες ότι απατούσε τον σύζυγό της.


Στο Αμβούργο, ένας Γερμανός αφγανικής καταγωγής, 24 ετών ,καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο σε ισόβια για τον φόνο της αδελφής του 16 ετών. Την σκότωσε με 23 μαχαιριές για να "σώσει την τιμή της οικογένειάς του".

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
bionikos
QUOTE(Αθηναίος @ Jul 28 2009, 10:16 ) *
Λοιπόν Συνέλληνες το θέμα είναι απλό: ο Γιωργάκης, έστω με λίγο «καμουφλάζ», μας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του... κανείς μας δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προειδοποιηθήκαμε... Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα και πάρει το «μπόνους» των 40 εδρών, θα μπορέσει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή των Οικολόγων του Τρεμόπουλου να σχηματίσει κυβέρνηση και να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προαναγγέλλει από τώρα: δηλαδή να δώσει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια (και το δικαίωμα ψήφου) σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, και σε πολλούς από την πρώτη γενιά... Μιλάμε για 500.000 – 1.000.000 καινούριους ψηφοφόρους, που θα αλλάξουν για πάντα τον πολιτικό χάρτη της χώρας... που θα βγάζουν κυβέρνηση... και θα επιβάλουν με τα αιτήματά τους (ίδρυση τζαμιών, σχολεία στη γλώσσα τους κλπ.), την «πολυπολιτισμική κοινωνία» που απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, και που την οραματίζεται ο Γιωργάκης για την Ελλάδα μας. ...

Έλληνες πολίτες, θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί; Κυκλοφορήστε αυτό το θέμα… Για να καταλάβουμε όλοι τι παίζεται στις επόμενες εκλογές. Και να μην έχει κανείς μας το ελαφρυντικό της άγνοιας, αν ψηφίσει Γιωργάκη...


Προοοοοοοοοοοοπαγάνδα!!!!!!!!!
Ξεφτιλισμένη κομματική διαφήμιση σε μπασκετικό φόρουμ!!!!!!!!!!
Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει αυτό το φόρουμ;;;

Να αρχίσουμε κι εμείς τις διαφημίσεις!

Ψηφιστε Χαλακατεβάκη για πρόεδρο της πολυκατοικίας!!!
Τρώτε σκουλήκια "Ο Αθηναίος"! Υγιεινά και κάνουν καλό και στα δόντια!

Ρε Αθηναίε, για πόσο μαλάκες μας έχεις και πιστεύεις ότι θα χάψουμε τις μ....ς που γράφεις! Και για να μην με πεις ΠΑΣΟΚο... Η άποψη μου είναι μακρυά από τα κόμματα της εξουσίας και του φασισμού (βλ. ΛΑΟΣ). Απλά δεν προσπαθώ να την επιβάλλω σε κανέναν με αθέμιτα μέσα, όπως εσύ κι οι όμοιοι σου...

Χάιλ Χίτλερ!
Flash
Bιονικέ τέρμα με αυτή την καραμέλα.

Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να εκφράσει πολιτική άποψη όσο και αν διαφωνούμε με αυτή και αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις τα ουκ ολίγα posts που έχουν καταθέσει ο διαχειριστής και οι συντονιστές στο φόρουμ θα καταλάβαινες ότι όντως διαφωνούμε με απόψεις όπως αυτές του Αθηναίου τουλάχιστον στα κυριότερα σημεία. Ο ρόλος μας δεν είναι να κάνουμε ούτε τους μπαμπούλες, ούτε τους διαπρύσιους πολιτικούς κήρυκες. Δίνουμε βήμα στον καθένα να πει την άποψη του εφόσον τηρεί βασικούς κανόνες διαλόγου και την ελληνική νομοθεσία.

Αν εσύ θες να διαβάζεις μόνο απόψεις που ταιριάζουν ή ακόμα καλύτερα συνταυτίζονται με τη δική σου και απαιτείς να λογοκρίνουμε κάθε ένα με διαφορετική τότε πραγματικά θα ήθελα να σκεφτείς ποια είναι η έννοια του φασισιμού και πως εφαρμόζεται στην πράξη.

+1 φάουλ για παραβίαση του κανονισμού 3. Έχει κάθε δικαίωμα να αντιλέγεις με αυτά που γράφει ο οποιοσδήποτε αλλά όχι με χρήση ύβρεων και προσβολών. Τουλάχιστον όχι εδώ.
bionikos
Όπως θα είδες και παραπάνω, υπάρχουν περισσότερες από μια απόψεις που δεν συμφωνούν, πόσο μάλλον συνταυτίζονται, με τη δική μου. Δεν απάντησα σε καμία επιθετικά για τον πολύ απλό λόγο ότι βάση της δημοκρατίας και της εξέλιξης των ανθρώπων είναι η διαφορετικότητα στις απόψεις, την οποία σέβομαι και επιζητώ.

Παρ'όλ'αυτά ο τρόπος που εκφράζεται ο Αθηναίος δείχνει σε πόση υπόληψη έχει τόσο εμάς όσο και το φόρουμ. Εκεί αντιδρώ φυσικά. Δεν ανέχομαι να με θεωρούν ηλίθιο και θα το εκφράζω σε κάθε παρόμοια περίπτωση.

Τιμωρήστε με όσο θέλετε αλλά όσο με προκαλούν να εκφράζομαι έτσι, θα το κάνω. Και πίστεψε με, δεν είναι από έλλειψη σεβασμού σε εσένα και το φόρουμ. Το αντίθετο μάλιστα.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να απευθύνεσαι σε ορισμένα είδη ζώων. Δεν μπορείς ας πούμε στο γουρούνι να εξηγήσεις με επιχειρήματα ότι η λάσπη στην οποία κυλιέται έχει μικρόβια. Αυτό ισχύει, θέλουμε δε θέλουμε. Θεωρώ (άποψη μου είναι αυτή και δέχομαι ότι μπορεί να είναι λάθος) ότι απάντησα όπως αρμόζει στην περίσταση.

Αν τα φάουλ που προστίθενται, προστίθενται γι'αυτό το λόγο, είμαι περήφανος γι'αυτά.

Διακόπτω εδώ την αντιπαράθεση (μαζί σου) γιατί ο (δεν τον χαρακτηρίζω για να αποφύγω και το 3ο φάουλ) έκανε αυτό που ήθελε. Πέταξε τη βόμβα του κι άφησε εμάς να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που άναψε.

Χαιρετισμούς!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.