παραθέτω κάποια στατιστικά στοιχεία για αυτούς τους παίχτες που είναι στην λίστα συν κάποιους ακόμα που ακούστηκαν.
όλοι κατά ημερομηνία που έπαιξαν!
έχουμε και λέμε την σημαδιακή χρονιά 1993-1994 ξεκινήσαμε με τον:
Frederick,Anthony Duane στην θέση του φοργουρντ όπου ήταν ένας σχετικά καλός παίχτης του nca αλλά δε μπόρεσε ποτέ να σταθεί στο ΝΒΑ ενώ στην Ευρώπη τον έφερε η Ρεαλ όπου είχε κάνει και μια πολύ καλή χρονιά σε αυτήν 4 χρόνια πριν να έρθει στον Άρη με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ...
Βέβαια στον Άρη δεν έπιασε και στη θέση του φέραμε τον
Higgins,Sean Marielle που έπαιζε στην ίδια θέση. Ολοκλήρωσε την χρονιά στον Άρη με 22 πόντους μέσο όρο και 9 ριμπάουντ και με καλές εμφανίσεις.Τον ξαναείδαμε να παίζει και στο Ηράκλειο κάποια παιχνίδια 4 χρόνια αργότερα με.
Τρομερός παίχτης την ίδια χρονιά ήταν ο
Vincent,Samuel James 'Sam' ο οποίος είχε μια σταθερή καριέρα στο NCAA και στο ΝΒΑ μέχρι να έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στον Άρη στα 31.Ήταν μάλιστα η τελευταία του χρονιά σαν αθλητής ενώ την αμέσως επόμενη έγινε προπονητής της εθνικής Νιγηρίας. Η παρουσία του ήταν πολύ καλή με εντυπωσιακές εμφανίσεις παρόλο που (συγχωρέστε με αν κάνω λάθος) ήταν ο μοιραίος παίχτης του Άρη στον ημιτελικό του Σαπόρτα.
την ίδια σεζόν είχαμε πάρει για την θέση δύο τον έμπειρο
Radulovic,Zdravko όμωσ φάνηκε λιγότερος των προσδοκιών και δε θυμάμαι να ακούμπησε καθόλου αλλά στην θέση του άρχισε να λάμπει το αστέρι του Λιαδέλη!
την επόμενη χρονιά πήραμε τον πολύ καλό
White,Anthony Fitzgerald 'Tony' από την ΑΕΚ πολύ καλός παίχτης και mvp του all start game την προηγούμενη σεζόν και ένας από τα ποιο αποδοτικά δυάρια εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα.
ενώ ξεκηνήσαμε στη θέση 4 με τον
Catledge,Terry ολοκληρώσαμε την χρονιά με τον πολύ θεαματικό
King,Christopher Donell 'Chris' ο πρώτος ήταν πολύ καλός αν και στα τελειώματα της καριέρας του και μετά από μια αξιοπρεπέστατη θητεία στο ΝΒΑ και έφυγε για οικονομικούς λόγους έχοντας 10 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.Ενώ ο δεύτερος δεν ήταν ο σουπερ παίχτης αλλά ήταν τρομερά αλτικός και θεαματικός στην αρχή της καριέρας του.Αν και δεν είχε την μεγάλη εξέλιξη και δεν ήταν και το ποιο αποτελεσματικό 4 του Άρη σίγουρα δε τον λες κακό παίχτη.
Αντίθετα εκείνη την χρονιά Ελληνοποιήσαμε μιας και ήταν της μόδας τον μεγάλο σε ταλέντο και όχι σε ηλικία (19)
Jovanovic,Srdjan ή Kαραγεωργίου ,Sergian που έμεινε σαν ταλέντο με μηδενική προσφορά και το επόμενο χρόνο και η καριέρα του ήταν απογοητευτική μιας και σκούπιζε πάγκο όπου και αν πήγε σχεδόν.
το καλοκαίρι του 1995 κλείνουμε με τριετές συμβόλαιο το μεγάλο αστέρι του Αιγυπτιακού μπάσκετ σε ηλικία 24 ετών και ύψος 2,17
Gouda,Samir Mahmoud Ahmed. Κλασική περίπτωση ταλέντου που έμεινε ταλέντου παρόλο τα σωματικά του προσόντα. Τον θυμάμαι να μη γεμίζει την ρακέτα και να είναι αρκετά ανεμικός και αργός.Τελικά από την επόμενη χρονιά των δανείζαμε σε ομάδες όπως ο ΒΑΟ,το Ηράκλειο και το Περιστέρι πριν να κάνει τον κύκλο του στη μεσόγειο (Κύπρος,Τουρκία,Λίβανος,Συρία,Αίγυπτος)
το περίεργο με εκείνη την χρονιά ήταν οι τρεις ξένοι στη θέση του center μιας και εκτός από τον Γκούντα αποκτήσαμε για λίγα παιχνίδια (αν έπαιξε κι όλας δε θυμάμαι καλά) τον τελείως άγνωστο
Dent,Rodney για τον οποίο δε θυμάμαι τίποτα και δε κατάφερα να βρω τίποτα εκτός του ότι έπαιζε στο Κεντάκι.
ενώ είχαμε και τον σταθερό αλλά ποτέ του αστέρι
Stokes,Edward Kobie Diallo με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.Τον είχαμε αποκτήσει αφού έκανε δύο σχετικά καλές χρονιές με Πανιώνιο και Ρόμα. Μέτριος παίχτης αλλά όχι κακός.
το 1996-1997 έχουμε την αγαπημένη μου ομάδα με μερικούς πολύ καλούς παίχτες όπως ο Ορτίθ,ο Σακλεφορντ, ο Μπόνι και ο Μπέρυ αλλά πήγαμε να ξεκινήσουμε την χρονιά με έναν Ιρλανδό τον
Tomidy,Alan Vincent που τον πήραμε από το NCAA ευτυχώς δε τον κρατήσαμε πολύ και ο αγαπητός αυτός center αποχώρησε για Ιταλία μεριά και αγνωήτε η τύχη του. για την ακρίβεια έγινε γυρολόγος των Ιταλικών γηπέδων για την υπόλοιπη την καριέρα του χωρίς να έχει κάτι να δείξει!!!
επόμενο έτος και η ομάδα είναι υπό διάλυση έτσι αντί για τον Σάκλεφορντ παίρνουμε ένα Γερμανό τέρας τον
Ortmann,Hartmut Τον είχα δει θυμάμαι στον δρόμο και είχα τρομάξει μιας και ήταν σαν ντουλάπα. Ηδανικός για φουσκωτός σε μαγαζί και όχι για αθλητής. Η καριέρα του μια από τα ίδια... μηδέν στο πηλίκο και παίχτης μόνο για να σπρώχνει και να βαράει.
ενώ μεγάλη μεταγραφή θεωρήτε ο
Sokk,Tiit που έρχεται μετά από μια καριέρα στον Παναθηναικό για τα τελευταία του ένσημα και για την ιστορία είναι ο πρώτος που αποχωρεί από το πλοίο πριν να βυθιστεί!!! Μεγάλος παίχτης αλλά στον Άρη δεν έκανε τίποτα.
την σεζόν 1998-1999 δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας και παίρνουμε δύο Γερμανικές ντουλάπες τον
Kuhl,Alexander και τον
Nees,Mark με τον πρώτο να είναι φιλότιμος μεν αλλά μπετατζής δε ενώ ο δεύτερος μόνο μπετατζής και αν θυμάμαι κι έφυγε μέσα στη χρονιά. μηδέν και μηδέν μηδέν σε όλη την καριέρα τους.
ακόμα στο ρόστερ και σαν βασικός ήταν ο
Roberts,Stanley Corvet που νομίζω αντικατέστησε τον Τάρπλευ ή το αντίθετο και ο πολύ καλός ακόμα και στο τέλος της καριέρας του
White,Randyκαι περνάμε στα πέτρινα χρόνια με μεγάλους αστέρες στην ομάδα και μιας και υπάρχουν στατιστικά από τον Γαλάνη τους γράφω περιληπτικά:
Urie,Philippe Γάλλος πόιντ γκαρντ με μόλις 6 συμμετοχές και 2 πόντους με 1/5 σουτ
N'Diaye,Cheikou Γάλλος σέντερ με 7 συμμετοχές και 14 πόντους με 5/16 σουτ
Bryn,Torgeir Νορβηγός σέντερ παρακαλώ!!! με 42 πόντους σε 22 παιχνίδια
Petrovic-Stergiou,Vladimir Το μεγάλο αστέρι της Σερβικης σχολής! τις δύο πρώτες του χρονιές είχε 4 πόντους μέσο όρο σε 33 παιχνίδια ενώ το 2006 που του ξαναδώθικε η ευκαιρία τους έμεινε στο ίδιο επίπεδο.
Firic,Gordon μέτριος παίχτης αλλά όχι κακός 8 πόντοι 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ μέσο όρο δεν είναι κακός.
Nees,Tim αδερφός του Μάρκ και πολύ καλύτερός του αλλά όχι πάνω από το μέτριο. 7 πόντοι και 4 ριμπάουντ μέσο όρο για σέντερ σε 13 παιχνίδια
Grant,Joshua David πολύ καλός παίχτης αλλά ήρθε σε μεγάλη ηλικία δεν έκανε τίποτα στον Άρη αλλά η καριέρα του είναι καλή κυρίως στο Ισπανικό και Γαλλικό πρωτάθλημα που έπαιξε.
Hammink,Gerrit Hendrick μέτριος σέντερ που παρόλα ταύτα είχε 10 πόντους μέσο όρο και 8 ασιστ με τον Άρη σε 26 παιχνίδια.
Morris,Isaiah Samuel III ο άνθρωπος που έπαιξε μπασκετ σε όλο τον πλανήτη. Στον Άρη ήταν απογοητευτικός μιας και σε 3 παιχνίδια έιχε μέσο όρο 11 πόντους αλλά με 24% εντός παιδιάς αν και μάζευε πολλά επιθετικά σκουπίδια
Renfroe,Robert Cleveland μετά από τους Γερμανούς περάσαμε σε έναν αυστριακό σέντερ που πρόλαβε να βάλει 9 ολόκληρους πόντους σε 15 παιχνίδια.Απίστευτος.
Williams,Yorick ήρθε σαν μεγάλος σκόρερ του Αγγλικού πρωταθλήματος το αποτέλεσμα; μέσο όρο 5 πόντοι και 1 ασιστ σε 21 παιχνίδια
Wolfram,Brandon άγνωστο τεσσάρι ήταν άγνωστο έμεινε 16 πόντοι σε 2 παιχνίδια αλλά με 30% εντός παιδιάς και ας είχε στο ncaa 20 πόντους μεσο όρο
από τους Έλληνες ο Γάκης ήταν καλός για τον Σπόρτινγκ στον Άρη δεν έκανε τίποτα μιας και ήταν τρίτος playmaker και στο τέλος της καριέρας του αλλά όχι κακός παίχτης.
ο Χαριτόπουλος είναι ένα ακόμα ταλέντο κυρίως λόγο σωματοδομής που έμεινε ταλέντο σαν τόσα άλλα αλλά έχει μέλλον ακόμα.
ο Αγαδάκος μπορεί να είναι ξυλοκόπος όπως τόσοι άλλοι που περάσαν από τον Άρη ( Μισούνοφ, Πετσάρσκι) αλλά δεν είναι τόσο κακός ώστε να τον βάλεισ σε αυτή την κατηγορία!!! ψέματα τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι!!!
ο Σεραπίνας είναι πολύ καλός παίχτης απλά δε βρήκε χημεία και δεν απέδωσε.
όσο για τον Σιγάλα φίλε valsam στην δεύτερη του θητεία στον Άρη ήταν κακός σε πολλούς τομείς
όμως γενικά σαν καριέρα αλλά και στην πρώτη θητεία στην ομάδα μόνο κακό δε τον λες!
ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ
και αν έκανα κάποια λάθη παρακαλώ διορθώστε μου τα!!!