Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Προολυμπιακά Τουρνουά 2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
sinkazama82
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν υπάρχει ήδη το θέμα, αλλά στην αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι

Στο επίσημο site της Ε.Ο.Κ. , με αφορμή την κλήρωση των ομίλων για το προολυμπιακό τουρνουά, ο ισχυρός άντρας της ομοσπονδίας κύριος Βασιλακόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων. «Η εμπειρία πολλών χρόνων μας έχει δείξει ότι οι κληρώσεις εν όψει σημαντικών διοργανώσεων, παρέχουν μόνο πεδίο θεωρητικών συζητήσεων και επουδενί εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων».

Μια τέτοια θεωρητική συζήτηση φυσικά είναι το απόλυτο must των απανταχού μπασκετόφιλων που πάντα ξεχνούν τις ομηρικές οπαδικές διαμάχες τους ,όταν πρόκειται για την ομάδα που μας σύστησαν οι Γκάλης, Γιαννάκης,Φασούλας στα παιδικά μας χρόνια και μας χάρισε το απόλυτο μπασκετικό τρίο με τους Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη στην πιο επιτυχημένη σύγχρονη βερσιόν της. Όπως ξέρουμε όλοι, το προολυμπιακό τουρνουά είναι ορόσημο για την εθνική μας ομάδα όχι μόνο γιατί αναφέρεται στην σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση αλλά και γιατί θα είναι το πρώτο τουρνουά, στο οποίο η εθνική περνάει οριστικά στη νέα εποχή, μετά την αποχώρηση και του τελευταίου μεγάλου της προηγούμενης γενιάς, του Βασίλη Σπανούλη.

Το κύριο ερώτημα φυσικά είναι το ακόλουθο, τι είδους εθνική θα δούμε στο προολυμπιακό, ποιοι θα την απαρτίζουν και ποιος θα είναι ο ηγέτης της;

Στο τελευταίο σκέλος του ερωτήματος πιστεύω πως βγαίνει αβίαστα η απάντηση. Ηγέτης αυτής της ομάδας πρέπει και θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Τα φυσικά αθλητικά προσόντα αυτού του παιδιού, η ωρίμανση και καθιέρωσή του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και η συνεχής και ραγδαία βελτίωσή του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ,δείχνουν πως θα είναι ο απόλυτος Έλληνας μπασκετμπολίστας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Στα επόμενα δύο σκέλη του ερωτήματος πιστεύω πως ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει ήδη απαντήσει μέσα από το site της Ε.Ο.Κ: «Υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην προσπάθειά μας και αυτό είναι ότι θα είμαστε για τρίτη χρονιά μαζί ένας βασικός κορμός, που γνωρίζουμε τις βασικές απαιτήσεις που υπάρχουν, τον τρόπο σκέψης, έχουμε αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και δεν θα χρειαστεί να. γνωριστούμε».

Με απλά λόγια ο Φώτης Κατσικάρης μας λέει ότι εκτός απροόπτου, "τραυματισμός παίχτη ή άρνηση συμμετοχής'' η εθνική μας θα αποτελείται από τα ίδια πάνω κάτω πρόσωπα που είδαμε και στο πρόσφατο αλλά αποτυχημένο παρελθόν της και θα διέπεται από την ίδια φιλοσοφία. Αυτό όσο παράδοξο και αν ακούγεται με κάνει και αισθάνομαι εξαιρετικά αισιόδοξος και θα προσπαθήσω να εξηγήσω το γιατί.

Το διάστημα που διαθέτει η εθνική μας αλλά και όλοι οι κύριοι αντίπαλοί της, ώστε να προετοιμαστεί για το τουρνουά είναι δυστυχώς πάρα πολύ μικρό, αυτό σημαίνει πως εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στην ομάδα νέων παιχτών και φυσικά απαγορεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τυχόν αλλαγές στη φιλοσοφία της. Αυτό στερεί απ' την ομάδα την δυνατότητα ανανέωσης της και αξιοποίησης της πολλή δυνατής φουρνιάς παιχτών που έρχεται (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαπέτρου, Ντόρσει) αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει ένα ποσοστό ομοιογένειας που δύσκολα μπορεί να αποκτήσει μια ομάδα στη διάρκεια μιας mini προετοιμασίας.

Με λίγα λόγια αυτό που μακροπρόθεσμα είναι αρνητικό, στην συγκεκριμένη περίσταση θα λειτουργήσει πιστεύω άκρως ευεργετικά.

Το ίδιο φυσικά σε επίπεδο παικτών ισχύει και για την Ιταλία, μια ομάδα που θα στηριχθεί στον πανίσχυρο κορμό των Μπελινέλι, Μπαρνιάνι,Γκαλινάρι, Ντατόμε και Τζεντίλε αλλά εδώ υπάρχει ένας νέος παράγοντας που αλλάζει την εξίσωση και πιστεύω πως ενώ είναι φαινομενικά ένα μεγάλο ατού μπορεί στο εν λόγω τουρνουά να αποδειχτεί μοιραίος. Η Ιταλία αποφάσισε να παρουσιαστεί στο τουρνουά με νέο προπονητή και φυσικά κάλεσε τον καλύτερο που διαθέτει. Τον Ετόρε Μεσίνα.
Ο Ετόρε Μεσίνα όμως δεν είναι απ'τους προπονητές που θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, ούτε είναι από αυτούς που θα δώσουν τη μπαγκέτα στους σολίστ κάνοντας τα στραβά μάτια στα φάλτσα. Ο Μεσίνα έχει και θέλει να ακολουθείται ένα ξεκάθαρο πλάνο βασισμένο στην αμυντική προσήλωση όλων των παιχτών και σε ένα επιθετικά σετ κυρίως παιχνίδι, με ξεκάθαρες σταθερές και με ελάχιστα περιθώρια ατομικών πρωτοβουλιών. Θεωρώ αδύνατο ή έστω εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει σε μικρό διάστημα να περάσει τα θέλω του στους παίχτες και να χτίσει μια ομάδα που θα ακολουθεί την φιλοσοφία του. Θεωρώ επίσης απίθανο το να ρίξει εκείνος νερό στο κρασί του.

Η δεύτερη μεγάλη ομάδα του ομίλου είναι η Κροατία. Η ομάδα ορισμός της έννοιας φρενοκομείο έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, καντάρια ταλέντου, αλλά και διαγνωσμένης πλέον και επίσημα σχιζοφρένειας. Είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τους πάντες αλλά που σπανίως το κάνει. Η εθνική μας τα τελευταία χρόνια έχει βρει το κουμπί τους και πιστεύω πως μπορεί να τους βγάλει εύκολα ή δύσκολα απ'τη μέση.

Μεξικό, Ιράν και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να επαναλάβουν το θαύμα της Νιγηρίας πιστεύω και έτσι εγώ προσωπικά προετοιμάζομαι για ένα τεράστιο ματς εναντίον της Ιταλίας με αισιόδοξη όπως είπα διάθεση και με το βλέμμα καρφωμένο στον τεράστιο Νίκο Ζήση που για κάποιον ανεξήγητο λόγο, θα δώσει και πάλι το παρόν σε ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά.

Για μια ελαφρώς πιο λεπτομερή περιγραφή με εικόνες εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2016/02/blog-post_2.html
GK_23
QUOTE
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Σερβία
Ανγκόλα
Πουέρτο Ρίκο

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Ιαπωνία
Τσεχία
Λετονία

ΤΟΡΙΝΟ

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Ελλάδα
Μεξικό
Ιράν

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Τυνησία
Κροατία
Ιταλία

ΜΑΝΙΛΑ

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Τουρκία
Σενεγάλη
Καναδάς

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία
Νέα Ζηλανδία
Φιλιππίνες

Δημιούργησα ένα ξεχωριστό τόπικ για το Προολυμπιακό Τουρνουά στο οποίο μπορούμε να ποστάρουμε ειδήσεις για όλες τις ομάδες καθώς και τις προβλέψεις μας για τους τελικούς νικητές. Υπάρχει και poll rolleyes.gif
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Feb 10 2016, 13:28 ) *
Ο Πάρκερ δήλωσε πως το συζήτησε με τη γυναίκα του και θα είναι παρών στο προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα.

Την προθυμία του επίσης να αγωνιστεί εξέφρασε και ο Joffrey Lauvergne σε συνέντευξή του στο site της FIBA. Η συμμετοχή του όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις των Nuggets σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του:

QUOTE
Lauvergne says his participation in the OQT is not a 100 percent certainty because of the status of his contract with Denver. He is hopeful, though, that his future will be sorted out in time so that he can play.

"In my case, the last year of my contract, which is next season, is not guaranteed yet," he said. "This situation needs to be solved because the French Federation (FFBB) told me that I couldn't be covered by the insurance until the Nuggets exercise the option on my contract. (FFBB technical director) Patrick Beesley told me that like a week ago.


Αναποφάσιστος όσον αφορά τη συμμετοχή του δηλώνει ο Kristaps Porzingis, ο οποίος καλείται να επιλέξει μεταξύ προολυμπιακού τουρνουά και ατομικής καλοκαιρινής προπόνησης...

http://nypost.com/2016/01/30/olympics-or-k...er-summer-call/
ssoulliss
Ο Adams- τι πρωτότυπο tongue.gif - δεν θα αγωνιστεί με τη Νέα Ζηλανδία στο προολυμπιακό τουρνουά των Φιλιππίνων.

Είναι η τρίτη σερί "άρνηση" του σέντερ των Thunder. Ίσως ,οι συμπαθείς, Νεοζηλανδοί να μην τον δουν ποτέ να αγωνίζεται με την εθνική τους.
GK_23
Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά. Οι φιλικοί αγώνες που θα δώσουν έχουν ως εξής:

16/06: Γαλλία-Λετονία
21/06: Γαλλία-Σερβία
25/06: Σερβία-Γαλλία
28/06: Γαλλία-Ιαπωνία

Πηγή: http://www.ffbb.com/les-bleus-connaissent-...-de-preparation

17/06-18/06: Τουρνουά Τρεντίνο (Ιταλία, Κίνα, Τσεχία, Τουρκία)
25/06-26/06: Τουρνουά Μπολόνιας (Ιταλία, Φιλιππίνες, Καναδάς, Κίνα)
30/06: Ιταλία-Πουέρτο Ρίκο

Πηγή: http://fip.it/News.asp?IDNews=8948
Zoys
Η προεπιλογή της Ιαπωνίας η οποία μετράει 6 συμμετοχές σε Ολυμπιάδες με την τελευταία να χρονολογείται στο 1976. Οι Ιάπωνες πολύ δύσκολα θα βρουν το δρόμο για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση μέσω του φετινού Προολυμπιακού, αλλά θα το κάνουν σίγουρα το 2020 αφού οι Ολυμπιακοί θα γίνουν στο Τόκυο κι έτσι θα λάβουν μέρος ως διοργανωτές, όπως συνέβη δηλαδή και με το Παγκόσμιο του 2006.

QUOTE
Japan named the preliminary squad for the Olympic Qualifying Tournament in Belgrade, Serbia.

Japan preliminary squad for 2016 FIBA Olympic Qualifying Tournament in Belgrade: Yuta Tabuse, Atsuya Ota, Takumi Ishizaki, Kosuke Takeuchi, Joji Takeuchi, Kenta Hirose, Keijuro Matsui, Fumio Nishimura, Gaku Arao, Papemour Faye, Takatoshi Furukawa, Ryumo Ono, Hironori Watanabe, Ryoma Hashimoto, Ryusei Shinoyama, Kosuke Kanamaru, Naoto Tsuji, Yuki Mitsuhara, Shigehiro Taguchi, Makoto Hiejima, Naoya Kumagae, Yuya Nagayoshi, Daiki Tanaka, Tenketsu Harimoto, Kouke Hashimoto, Yuki Togashi, Yuta Watanabe, Yudai Baba and Rui Hachimura.


Μετά από ένα πρόχειρο ψάξιμο μόλις 4 παίκτες ξεπερνούν τα 2 μέτρα πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται ίσως για την κοντύτερη ομάδα του τουρνουά. Ο Yuta Tabuse συγκαταλέγεται στις παλιοσειρές της ομάδας, ενώ παράλληλα είναι ο μοναδικός που έχει πάρει μια σύντομη γεύση από το NBA φορώντας τη φανέλα των Phoenix Suns για 4 παιχνίδια το 2004. Επίσης, παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ο Takumi Ishizaki που είχε περάσει από τη Ludwigsburg προ διετίας, ενώ ο μοναδικός παίκτης που παίζει εκτός Ιαπωνίας είναι ο 21χρονος Yuta Watanabe από το κολέγιο του George Washington. Μιας και πιάσαμε το NCAA στην προεπιλογή υπάρχει και ο πρώτος Ιάπωνας που έπαιξε στην Division I του NCAA Keijuro Matsui. Τέλος, το όνομα του Yuki Togashi μπορεί να σας θυμίζει κάτι αφού ο πρώην παίκτης των Texas Legends ήταν μεταγραφικό χτύπημα της Sassari το καλοκαίρι με τη θητεία του στην ομάδα της Σαρδηνίας να λήγει άδοξα πριν αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι δεν απουσιάζει κανένας παίκτης από τη σύνθεση της ομάδας στο περσινό Πανασιατικό στο οποίο κατάφεραν και μπήκαν στην τετράδα μετά από 18 χρόνια.
GK_23
QUOTE(Zoys @ Mar 7 2016, 21:45 ) *
Μετά από ένα πρόχειρο ψάξιμο μόλις 4 παίκτες ξεπερνούν τα 2 μέτρα πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται ίσως για την κοντύτερη ομάδα του τουρνουά. Ο Yuta Tabuse συγκαταλέγεται στις παλιοσειρές της ομάδας, ενώ παράλληλα είναι ο μοναδικός που έχει πάρει μια σύντομη γεύση από το NBA φορώντας τη φανέλα των Phoenix Suns για 4 παιχνίδια το 2004. Επίσης, παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ο Takumi Ishizaki που είχε περάσει από τη Ludwigsburg προ διετίας, ενώ ο μοναδικός παίκτης που παίζει εκτός Ιαπωνίας είναι ο 21χρονος Yuta Watanabe από το κολέγιο του George Washington. Μιας και πιάσαμε το NCAA στην προεπιλογή υπάρχει και ο πρώτος Ιάπωνας που έπαιξε στην Division I του NCAA Keijuro Matsui. Τέλος, το όνομα του Yuki Togashi μπορεί να σας θυμίζει κάτι αφού ο πρώην παίκτης των Texas Legends ήταν μεταγραφικό χτύπημα της Sassari το καλοκαίρι με τη θητεία του στην ομάδα της Σαρδηνίας να λήγει άδοξα πριν αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Η Ιαπωνία έχει φυσικά ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης όμως το ιαπωνέζικο μπάσκετ μπήκε σε ανοδική πορεία μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά.

Οι ψηλοί είναι δυσεύρετοι παρόλα αυτά δύο εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας είναι οι δίδυμοι αδελφοί Takeuchi που παίζουν και στις δύο θέσεις της ρακέτας. Ο Watanabe του George Washington είναι καλό prospect.

Το μεγαλύτερο ταλέντο όμως των Ιαπώνων είναι ο τελευταίος παίκτης της προεπιλογής, ο 17χρονος Rui Hachimura. Θυμίζει περίπτωση Αντετοκούμπο καθώς έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα από το Μπενίν. Από τους χρόνου θα αγωνίζεται με το Gonzaga στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.



GK_23
Ο Porfirio Fisac, προπονητής της ισπανικής Gipuzkoa, είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σενεγάλης. Θα κοουτσάρει την εθνική ομάδα αρχης γενομένης από το προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα.

http://www.sportando.com/en/national-teams...head-coach.html

Ο Velimir Perasovic δεν θα κοουτσάρει την εθνική Κροατίας στο Τορίνο, οι Κροάτες βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

http://www.sportando.com/en/national-teams...tournament.html

Τέλος, ο Nikola Jokic των Nuggets, ελπίζει να ενισχύσει την εθνική Σερβίας φέτος το καλοκαίρι. Σημαντική προσθήκη για τους Σέρβους.

http://www.sportando.com/en/national-teams...his-summer.html

GK_23
Η Σερβία θα δώσει 3 αγώνες προετοιμασίας πριν το προολυμπιακό τουρνουά, ο τελευταίος εξ αυτών στις 28/06 στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη δική μας εθνική ομάδα.

http://www.kss.rs/selektor-djordjevic-proziva-15-juna/
ssoulliss
Ο Πέτροβιτς τελικά θα είναι προπονητής της εθνικής Κροατίας.

Επίστρέφει για τρίτη φορά στον πάγκο της εθνικής Κροατίας(Χάλκινο μετάλλιο το 1995, 11η το 1999 και 7η το 2001).
GK_23
QUOTE(gspara @ Mar 24 2016, 17:54 ) *
Aληθευει το χαρμοσυνο νεο για συμμετοχη του Μανου??

Απάντησα στο τόπικ "Νέα-Ειδήσεις", μιας και η Αργεντινή δεν παίζει στο προολυμπιακό τουρνουά.

QUOTE(ssoulliss @ Feb 23 2016, 13:14 ) *
Ο Adams- τι πρωτότυπο tongue.gif - δεν θα αγωνιστεί με τη Νέα Ζηλανδία στο προολυμπιακό τουρνουά των Φιλιππίνων.

Δεύτερη απώλεια για τους Νεοζηλανδούς στους ψηλούς, ο 18χρονος, αλλά πολλά υποσχόμενος, πρωτοετής σέντερ του Kentucky, Tai Wynyard. Θα χάσει το τουρνουά λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.

http://www.stuff.co.nz/sport/basketball/78...blacks-campaign
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Apr 4 2016, 00:29 ) *
Μάλλον η Γαλλία δεν θα έχει τον Fournier στο προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλας λόγω free agency.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τόσο ο Lauvergne όσο και ο Batum...

Εν τω μεταξύ οι Λετονοί ανακοίνωσαν προεπιλογή 25 παικτών, στην οποία περιλαμβάνονται οι δύο περσινές απουσίες, ο Porzingis των Knicks και ο Bertans της Laboral.

http://www.sportando.com/en/national-teams...tournament.html

Τέλος, το Πουέρτο Ρίκο αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τον νέο του προπονητή...

http://www.fiba.com/oqt/serbia/2016/news/c...ead-puerto-rico

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη ομάδα rolleyes.gif

GK_23
Την επιθυμία του να ενισχύσει την Εθνική Κροατίας στο Προoλυμπιακό τουρνουά του Τορίνο εξέφρασε ο Mario Hezonja.

http://www.eurohoops.net/el/national-teams...tias-o-chezonia

Αντίθετα, υπάρχουν φήμες πως ο Ante Tomic θα απουσιάσει...

http://www.sportando.com/en/national-teams...tournament.html

Ο Bargnani ξεκινάει σύντομα ατομικές προπονήσεις υπό την επίβλεψη της ιταλικής ομοσπονδίας...

http://www.fiba.com/oqt/italy/2016/news/ea...y-for-turin-oqt

Τέλος, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν πως ο νατουραλιζέ Blatche θα ενισχύσει και αυτό το καλοκαίρι την εθνική τους ομάδα. Αντίθετα, ο Jordan Clarkson των Lakers δεν θα αγωνιστεί διότι η FIBA δεν τον δέχεται ως γηγενή. Ανάμεσα στους δύο, οι Φιλιππίνες επέλεξαν τον Blatche.

http://cnnphilippines.com/sports/2016/04/1...manila-mvp.html
ssoulliss
Μετά τους Batum, Fournier ένας ακόμη Γάλλος είναι αμφίβολος για το προολυμπιακό της Μανίλα. Ο Gobert αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και σκέφτεται να ξεκουραστεί το καλοκαίρι.

Επομένως η Γαλλία θα έχει στο ρόστερ της τους καταπονημένους Parker, Diaw των Spurs(εφόσον φτάσουν μέχρι τους τελικούς) τον De Colo και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν αλλάγες αν δεν κατέβουν αυτοί οι 3. Ζητούμενο θα είναι ο βασικός ψηλός αλλά και η θέση 3.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Apr 15 2016, 15:06 ) *
Μετά τους Batum, Fournier ένας ακόμη Γάλλος είναι αμφίβολος για το προολυμπιακό της Μανίλα. Ο Gobert αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και σκέφτεται να ξεκουραστεί το καλοκαίρι.

Επομένως η Γαλλία θα έχει στο ρόστερ της τους καταπονημένους Parker, Diaw των Spurs (εφόσον φτάσουν μέχρι τους τελικούς) τον De Colo και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν αλλάγες αν δεν κατέβουν αυτοί οι 3. Ζητούμενο θα είναι ο βασικός ψηλός αλλά και η θέση 3.

Ο Mahinmi δήλωσε πρόσφατα ότι διατίθεται να βοηθήσει την εθνική στο προολυμπιακό, ίσως επιστρέψει και ο Ajinca. Έχουν λύσεις οι Γάλλοι αλλά ενδεχόμενες απουσίες Batum-Gobert κάνουν το συγκεκριμένο τουρνουά ακόμα πιο ανοικτό σε προγνωστικά.


GK_23
Ο ιταλοαμερικανός Ryan Archidiacono, φετινός MVP του Φ4 στο κολεγιακό πρωτάθλημα, ενδέχεται να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο μέχρι την έναρξη του προολυμπιακού. Ο Messina δήλωσε πριν μερικούς μήνες πως θα τον ήθελε στην ομάδα.

http://www.sportando.com/en/national-teams...ident-says.html

shtarkws
Νομιζω οτι για να εχουμε μια σαφη εικονα του προλυμπιακου τουρνουα θα πρεπει να ξερουμε ποιοι απο τους ΝΒΑερς προκειται να συμμετασχουν
SkyFall
QUOTE (shtarkws @ Apr 16 2016, 11:01 ) *
Νομιζω οτι για να εχουμε μια σαφη εικονα του προλυμπιακου τουρνουα θα πρεπει να ξερουμε ποιοι απο τους ΝΒΑερς προκειται να συμμετασχουν


Πολύ σωστά, είναι ακόμα νωρίς.
benchwarmer
Οριστικά χωρίς Τόμιτς η Κροατία, μιας και δεν βρίσκεται στην προεπιλογή των 26(!) παιχτών που ανακοινώθηκε σήμερα.

ssoulliss
QUOTE (benchwarmer @ Apr 18 2016, 17:24 ) *
Οριστικά χωρίς Τόμιτς η Κροατία, μιας και δεν βρίσκεται στην προεπιλογή των 26(!) παιχτών που ανακοινώθηκε σήμερα.


Οι παίκτες που αρνήθηκαν κατά τα λεγόμενα του Πέτροβιτς είναι ο Τόμιτς(επικαλέστηκε οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους) και ο Πόποβιτς (επικαλέστηκε κόπωση και ηλικία). Τον Τόμιτς τον ψιλοδίνει είναι η αλήθεια.
Weekendman
Άρα Τζάστιν Χάμιλτον θα πάρει την θέση του Τόμιτς, και οι Λαφαγιετ , Ντρέιπερ θα κάνουν διακοπές...
benchwarmer
QUOTE(Weekendman @ Apr 18 2016, 18:28 ) *
Άρα Τζάστιν Χάμιλτον θα πάρει την θέση του Τόμιτς, και οι Λαφαγιετ , Ντρέιπερ θα κάνουν διακοπές...


Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλοί στο 1-2 ώστε να αφήσουν τον Ντρέιπερ έξω. Νομίζω είναι εξίσου πιθανό να πάνε με Μπίλαν κλπ στο 5 και να μείνει ο Χάμιλτον έξω.
Weekendman
QUOTE(benchwarmer @ Apr 18 2016, 18:35 ) *
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλοί στο 1-2 ώστε να αφήσουν τον Ντρέιπερ έξω. Νομίζω είναι εξίσου πιθανό να πάνε με Μπίλαν κλπ στο 5 και να μείνει ο Χάμιλτον έξω.


Άστείοι είναι στο 1-2, και ο Μπίλαν είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς σέντερ της Ευρωλίγκας, αλλα από την μία έχουμε 2 χρησιμότατους ρολίστες των ευρωπαικών γηπέδων με Λαφαγιετ, Ντρέιπερ, και απο την άλλη έναν υποψήφιο MVP της ACB.Όποτε θεωρώ ,ότι αν ο Χάμιλτον φορέσει την φανέλα των Κροατών. δεν θα είναι μόνο για μερικά φιλικά...
GK_23
QUOTE(Weekendman @ Apr 18 2016, 19:54 ) *
Άστείοι είναι στο 1-2, και ο Μπίλαν είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς σέντερ της Ευρωλίγκας, αλλα από την μία έχουμε 2 χρησιμότατους ρολίστες των ευρωπαικών γηπέδων με Λαφαγιετ, Ντρέιπερ, και απο την άλλη έναν υποψήφιο MVP της ACB.Όποτε θεωρώ ,ότι αν ο Χάμιλτον φορέσει την φανέλα των Κροατών. δεν θα είναι μόνο για μερικά φιλικά...


QUOTE(benchwarmer @ Apr 18 2016, 18:35 ) *
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλοί στο 1-2 ώστε να αφήσουν τον Ντρέιπερ έξω. Νομίζω είναι εξίσου πιθανό να πάνε με Μπίλαν κλπ στο 5 και να μείνει ο Χάμιλτον έξω.


Είμαι 99,9% σίγουρος πως ο Justin Hamilton θα αγωνιστεί ως γηγενής Κροάτης και όχι ως νατουραλιζέ. Η μαμά του είναι Κροάτισσα από το Ζάγκρεμπ και σύμφωνα με μία παραπομπή που βρήκα στη Wikipedia ο Hamilton έχει ζήσει 1 χρόνο στην Κροατία σε παιδική ηλικία. Αν έχει πάρει διαβατήριο από τόσο μικρός τότε σίγουρα δεν λογίζεται ως νατουραλιζέ. Οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Hamilton και Draper/Lafayette.
Weekendman
QUOTE(GK_23 @ Apr 19 2016, 03:11 ) *
Είμαι 99,9% σίγουρος πως ο Justin Hamilton θα αγωνιστεί ως γηγενής Κροάτης και όχι ως νατουραλιζέ. Η μαμά του είναι Κροάτισσα από το Ζάγκρεμπ και σύμφωνα με μία παραπομπή που βρήκα στη Wikipedia ο Hamilton έχει ζήσει 1 χρόνο στην Κροατία σε παιδική ηλικία. Αν έχει πάρει διαβατήριο από τόσο μικρός τότε σίγουρα δεν λογίζεται ως νατουραλιζέ. Οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Hamilton και Draper/Lafayette.


Θα ήταν μια λογική εξήγηση για την κλήση τριών νατουραλιζέ, από 2 εμφανώς διαφορετικές θέσεις. Και ένα σενάριο πιο κοντά στην καλύτερη οξοποίηση του Χάμιλτον, που παρά το ύψος του στην Βαλένθια δεν αξιοποιείται απαραίτητα με προσωπικές φάσεις low-post. Αλλά βλέπουμε i)το σουτ του μέσω pnp η περιμένοντας πλάγια του ζωγραφιστού για να πάρει ένα σουτ μέσης απόστασης, ii)την δημιουργία μεταξύ του 4 και του 5 με drive και high low του Σίκμα, και iii) back screen περιφερειακού, για να πάρει ο Χάμιλτον την μπάλα κοντά στο καλάθι, και να τελειώσει την προσπάθεια. Με αυτά τα δεδομένα η Κροατία μπορεί να εφαρμόσει ήδη 2 από τα 3. Με Λάφα και Ντρέιπερ, να τους έχουμε δει σε pnp ομάδες, και τον Σάριτς να είναι ικανός να φέρει σε πέρας την αποστολή ,κάνε ότι και ο Σίκμα. Τώρα βέβαια πόσο θα δούμε έναν από τους Ντρέιπερ και Λαφαγιετ, να παίζουν τον ρόλο του πλέι-μεικερ, η θα τους αναθέσουν πάλι ένα μπασταρδεμένο ρόλο ασσοδύου ,θα είναι ένα καλό ερώτημα, όταν πλησιάσει η ώρα των Εθνικών ομάδων…
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Apr 19 2016, 03:11 ) *
Είμαι 99,9% σίγουρος πως ο Justin Hamilton θα αγωνιστεί ως γηγενής Κροάτης και όχι ως νατουραλιζέ. Η μαμά του είναι Κροάτισσα από το Ζάγκρεμπ και σύμφωνα με μία παραπομπή που βρήκα στη Wikipedia ο Hamilton έχει ζήσει 1 χρόνο στην Κροατία σε παιδική ηλικία. Αν έχει πάρει διαβατήριο από τόσο μικρός τότε σίγουρα δεν λογίζεται ως νατουραλιζέ. Οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Hamilton και Draper/Lafayette.


Έτσι είναι όπως τα γράφεις. Παρόμοια περίπτωση ήταν του Βιλανουέβα στον Δομίνικο. Τελικά δεν μπορούσε να παίξει σαν γηγενής. Αν το χειριστεί καλά-έξυπνα η Κροατική ομοσπονδία(ας πάρουν παράδειγμα του Τούρκους tongue.gif ) τότε θα κατεβάσουν δύο Αμερικανούς στο προολυμπιακό.





QUOTE (Weekendman @ Apr 19 2016, 11:17 ) *
Τώρα βέβαια πόσο θα δούμε έναν από τους Ντρέιπερ και Λαφαγιετ, να παίζουν τον ρόλο του πλέι-μεικερ, η θα τους αναθέσουν πάλι ένα μπασταρδεμένο ρόλο ασσοδύου ,θα είναι ένα καλό ερώτημα, όταν πλησιάσει η ώρα των Εθνικών ομάδων…


Αυτό είναι το θέμα των Κροατών τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη ενός ικανού πλέι-μέικερ. Πάντως ο Ντρέιπερ πολύ μεστή χρονιά. Αν είναι έτσι και στο προολυμπιακο΄, δεν βλέπω γιατί να μην είναι οι Κροάτες αυτοί που θα προκριθούν.
ssoulliss
Το Ιράν ανακοίνωσε την προεπιλογή για το προολυμπιακό τουρνουά του Τουρίνο. Θα είναι αντίπαλος της εθνικής μας.

Ο Μπάουερμαν μάλλον βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού εκτός του Χανταντί όλη η παλαιά φρουρα θα είναι απούσα. Και ο πλέι-μέικερ Καμρανί και ο σκόρερ Μπαχραμί. Αντίθετα επιστρέφει ο Καζεμί , ο οποίος το πάλεψε για το ΝΒΑ, και πλέον φαίνεται πως το Ιράν θα βασίσει σε αυτόν την επόμενη ημέρα του.

Σίγουρα δεν μιλάμε για ομάδα δυναμικότητας Ιορδανίας που αντιμετωπίσαμε πριν 4 χρόνια. Θέλει σοβαρότητα και προσοχή από εμάς.
benchwarmer
QUOTE(ssoulliss @ Apr 28 2016, 15:30 ) *
Το Ιράν ανακοίνωσε την προεπιλογή για το προολυμπιακό τουρνουά του Τουρίνο. Θα είναι αντίπαλος της εθνικής μας.

Ο Μπάουερμαν μάλλον βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού εκτός του Χανταντί όλη η παλαιά φρουρα θα είναι απούσα. Και ο πλέι-μέικερ Καμρανί και ο σκόρερ Μπαχραμί. Αντίθετα επιστρέφει ο Καζεμί , ο οποίος το πάλεψε για το ΝΒΑ, και πλέον φαίνεται πως το Ιράν θα βασίσει σε αυτόν την επόμενη ημέρα του.

Σίγουρα δεν μιλάμε για ομάδα δυναμικότητας Ιορδανίας που αντιμετωπίσαμε πριν 4 χρόνια. Θέλει σοβαρότητα και προσοχή από εμάς.


Σημαντικές απουσίες, νομίζω χάνουν πολύ από την όποια δύναμή τους. Σίγουρα δεν είναι Ιορδανία, αλλά ακόμα και χωρίς τις απουσίες πέρυσι είχαν εμφανιστεί ήδη αρκετά χειρότεροι από ότι πριν 3-4 χρόνια που ήταν το peak τους. Δεν νομίζω ότι θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα, όσο και αν ο Μπάουερμαν έχει φάει αυτά τα τουρνουά με το κουτάλι.
Αντίθετα το Μεξικό επιμένω ότι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, λίγο στραβά να κατεβούμε και μετά θα φταίνε "οι απίθανοι Μέντεζ, Κρουζ κλπ που βρήκαν με εμάς να βάλουν 15 τρίποντα"
ssoulliss
Η Σενεγάλη (με τον Porfirio Fisac της Gipuzkoa στον πάσκο της) ανακοίνωσε τη δική της προεπιλογή για το προολυμπιακό της Μανίλα.

Στη λίστα βρίσκεται φυσικά ο σπουδαίος Deng, ο Ibrahima Thomas και οι έμπειροι Maleye N'Doye και Antoine Mendy. Επιστρέφει ο Ndour της Ρεάλ και ο Σαβανέ της Κανάρια. Επίσης ίσως τελικά δούμε και την ατραξιόν της προεπιλογής, που είναι ο "μυρμηγκοφάγος" Mamadou Ndiaye των 2,29μ!

Απόντας θα είναι ο Faye που πιάστηκε για χρήση απογορευμένης ουσίας αλλά και ο βασικός πλέϊ-μέικερ της ομάδας Dalmeida(αυτός που "έτρεχε" Κροάτες και Πορτορικάνους πρόπερσι).

Κλασσική αφρικανική ομάδα, πολύ αθλητική, χωρίς γκαρντ και ιδιαίτερο βάθος. Δύσκολα θα πετύχει κάτι το ιδιαίτερο στη Μανίλα.

benchwarmer
QUOTE(ssoulliss @ Apr 15 2016, 16:06 ) *
Μετά τους Batum, Fournier ένας ακόμη Γάλλος είναι αμφίβολος για το προολυμπιακό της Μανίλα. Ο Gobert αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και σκέφτεται να ξεκουραστεί το καλοκαίρι.


Gobert με δήλωσή του έθεσε τον εαυτό του εκτός προολυμπιακού για λόγους αποθεραπείας, θα είναι στη διάθεση πάντως του Κολέ για το Ρίο, εφόσον προκριθούν.
Germany96
Justin Hamilton will play for Croatia in Olympic Qualifiers. Lafayette and Draper are out

Hamilton σε όλα τα topic biggrin.gif

Δεν υλοποιήθηκε τελικά το ενδιαφέρον σενάριο του GK_23.

Για να δούμε, αν κατέβουν με ένα roster σαν το παρακάτω πάντως δεν τους λες και αδύναμους:

Stipcevic - Ukic
Simon- Bogdanovic - Hezonja
Saric - Rudez
Dukan - Bender
Bilan- Hamilton - Zizic
GK_23
QUOTE(Germany96 @ May 4 2016, 11:23 ) *
Justin Hamilton will play for Croatia in Olympic Qualifiers. Lafayette and Draper are out

Hamilton σε όλα τα topic biggrin.gif

Δεν υλοποιήθηκε τελικά το ενδιαφέρον σενάριο του GK_23.

Αφού έγραψα το σενάριο μου, πρόσεξα ότι ο Petrovic κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της αρχικής προεπιλογής δήλωσε ότι η FIBA δεν δέχεται τον Hamilton ως γηγένη. Περίεργο, από τη στιγμή που η κατά το ήμισυ κροατική καταγωγή του παίκτη είναι δεδομένη.

Εκτός προολυμπιακού και ο Kristaps Porzingis της Λετονίας...

http://www.sportando.com/en/national-teams...qualifiers.html
benchwarmer
Η προεπιλογή των Ιταλών:

1. Abass Awudu Abass (1993, 200, A, Acqua Vitasnella Cantù)
2. Pietro Aradori (1988, 194, A, Grissin Bon Reggio Emilia)
3. Andrea Bargnani (1985, 213, A/C, Free Agent)
4. Marco Stefano Belinelli (1986, 196, A/G, Sacramento Kings – NBA)
5. Bruno Cerella (1986, 194, A/G, EA7 Armani Milano)
6. Riccardo Cervi (1991, 214, C, Sidigas Avellino)
7. Andrea Cinciarini (1986, 193, P, EA7 Armani Milano)
8. David Reginald Cournooh (1990, 187, P/G, Enel Brindisi)
9. Marco Cusin (1985, 211, C, Vanoli Cremona)
10. Luigi Datome (1987, 201, A, Fenerbahce Ulker Istanbul – Turchia)
11. Amedeo Della Valle (1993, 194, G, Grissin Bon Reggio Emilia)
12. Andrea De Nicolao (1991, 185, P, Grissin Bon Reggio Emilia)
13. Simone Fontecchio (1995, 203, A, Obiettivo Lavoro Bologna)
14. Danilo Gallinari (1988, 205, A, Denver Nuggets – NBA)
15. Alessandro Gentile (1992, 201, G/A, EA7 Armani Milano)
16. Daniel Lorenzo Hackett (1987, 197, P/G, Olympiacos – Grecia)
17. Daniele Magro (1987, 208, C, EA7 Armani Milano)
18. Nicolò Melli (1991, 205, A/C, Brose Bamberg – Germania)
19. Davide Pascolo (1990, 202, A, Aquila Basket Trento)
20. Giuseppe Poeta (1985, 191, P, Aquila Basket Trento)
21. Achille Polonara (1991, 203, A, Grissin Bon Reggio Emilia)
22. Luca Vitali (1986, 201, P, Vanoli Cremona)
23. Michele Vitali (1991, 196, P, Obiettivo Lavoro Bologna)
24. Andrea Zerini (1988, 205, A, Enel Brindisi)
pan24
Δυστχυως κατεβαινουν με ολους μεσα
ssoulliss
Άλλη μια είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον. Το Μεξικό (ο Valdeolmillos της Εστουντιάντες) ανακοίνωσε τη προεπιλογή του.

QUOTE
Paul Stoll, Marco Ramos, Juan Anderson, Jorge Gutiérrez,Gustavo Ayón,Francisco Cruz,Gabriel Girón,Pedro Meza,Héctor Hernández,Orlando Méndez,Adrián Zamora,Israel Gutiérrez,Lorenzo Mata,Adam Parada,Edgar Garibay, José Estrada, César Guerrero,


Στην ομάδα είναι οι Ayon και Gutierrez, όμως το νέο είναι πως επιστρέφει ο Mata. Ένας ψηλός που κούμπωνε ιδανικά με τον Ayon. Θέλουν προσοχή και σοβαρότητα.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ May 6 2016, 11:30 ) *
Στην ομάδα είναι οι Ayon και Gutierrez, όμως το νέο είναι πως επιστρέφει ο Mata. Ένας ψηλός που κούμπωνε ιδανικά με τον Ayon. Θέλουν προσοχή και σοβαρότητα.

Ο Mata ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τα δύο τελευταία χρόνια. Ακόμα και έτσι όμως, είναι ο πιο ποιοτικός σέντερ του Μεξικού μετά τον Ayon, ενώ μπορεί να συνυπάρξει μαζί του και στην ίδια πεντάδα.

Ο ατζέντης των Batum, Fournier και Mahinmi ανακοίνωσε πως και οι τρεις πελάτες του θα απουσιάσουν από το προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα λόγω free agency. Μαζί με τον Gobert, οι επιβεβαιωμένες απουσίες των Γάλλων είναι πλέον τέσσερεις.

http://www.fiba.com/oqt/philippines/2016/n...r-at-manila-oqt
benchwarmer
Και οι φίλοι μας οι Νεοζηλανδοί με αρκετές απουσίες. Γνωστή εδώ και καιρό του Adams (δεν βλέπω να παίζει ποτέ), ο Penney δεν πείστηκε κάπως να επιστρέψει, αποσύρθηκε και ο Tait, ο υπερταλαντούχος Wynyard θα απέχει για χάρη του Kentucky, ενώ δεν θα δώσουν το παρόν για διάφορους λόγους και άλλοι γνώριμοι όπως οι Henry, TeRangi και Pledger.

Η 14άδα της προεπιλογής λοιπόν:
Tom Abercrombie, BJ Anthony, Everard Bartlett, Finn Delany, Isaac Fotu, Shea Ili, Jarrod Kenny, Rob Loe, Jordan Ngatai, Mika Vukona, Corey Webster, Tai Webster, Ethan Rusbatch, Michael Karena.

Με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν μπορούν φυσικά να έχουν βλέψεις για οτιδήποτε, ακόμα και μια νίκη με τις Φιλιππίνες θα είναι δύσκολη λόγω της έδρας.

Το μαχητικό πνεύμα βέβαια συνεχίζει να υπάρχει πάντα, με τον νέο κόουτς Paul Henare (μέλος της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας των 00s) να δηλώνει: "Our number one goal is to qualify for the Rio Olympic Games. I have every belief that we can overcome the odds and achieve that goal. And yes, we will be underdogs, but how many times are we ever the favourites going into a big contest? "
ssoulliss
QUOTE (benchwarmer @ May 18 2016, 07:18 ) *
Και οι φίλοι μας οι Νεοζηλανδοί με αρκετές απουσίες. Γνωστή εδώ και καιρό του Adams (δεν βλέπω να παίζει ποτέ), ο Penney δεν πείστηκε κάπως να επιστρέψει, αποσύρθηκε και ο Tait, ο υπερταλαντούχος Wynyard θα απέχει για χάρη του Kentucky, ενώ δεν θα δώσουν το παρόν για διάφορους λόγους και άλλοι γνώριμοι όπως οι Henry, TeRangi και Pledger.

Η 14άδα της προεπιλογής λοιπόν:
Tom Abercrombie, BJ Anthony, Everard Bartlett, Finn Delany, Isaac Fotu, Shea Ili, Jarrod Kenny, Rob Loe, Jordan Ngatai, Mika Vukona, Corey Webster, Tai Webster, Ethan Rusbatch, Michael Karena.

Με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν μπορούν φυσικά να έχουν βλέψεις για οτιδήποτε, ακόμα και μια νίκη με τις Φιλιππίνες θα είναι δύσκολη λόγω της έδρας.

Το μαχητικό πνεύμα βέβαια συνεχίζει να υπάρχει πάντα, με τον νέο κόουτς Paul Henare (μέλος της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας των 00s) να δηλώνει: "Our number one goal is to qualify for the Rio Olympic Games. I have every belief that we can overcome the odds and achieve that goal. And yes, we will be underdogs, but how many times are we ever the favourites going into a big contest? "


Έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες οι Tall Blacks. Για τον Adams συμφωνώ, όμως δεν συμφωνώ με τον κόουτς. Μάλλον δεν θα κάνουν νίκη.

Το περίεργο με αυτό το τουρνουά και δεδομένου των απουσιών των Γάλλων και Καναδών(εξαιρετικά αμφίβολοι οι Joseph, Thompson, Wiggins και μάλλον νοκ-άουτ ο Olynyk), βλέπω τους Τούρκους να πηγαίνουν αθόρυβα προς το Ρίο. biggrin.gif
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ May 18 2016, 12:15 ) *
Έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες οι Tall Blacks. Για τον Adams συμφωνώ, όμως δεν συμφωνώ με τον κόουτς. Μάλλον δεν θα κάνουν νίκη.

Το περίεργο με αυτό το τουρνουά και δεδομένου των απουσιών των Γάλλων και Καναδών(εξαιρετικά αμφίβολοι οι Joseph, Thompson, Wiggins και μάλλον νοκ-άουτ ο Olynyk), βλέπω τους Τούρκους να πηγαίνουν αθόρυβα προς το Ρίο. biggrin.gif

Υπήρχαν πολλές αρνήσεις παικτών για τη Νέα Ζηλανδία συν τις αποχωρήσεις των Penney και Tait.

Για τον Olynyk μόλις διάβασα ότι έκανε εγχείρηση στον ώμο του και ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται σε 5 μήνες περίπου. Οπότε είναι σίγουρα εκτός τουρνουά. Ο Καναδάς ανακοίνωσε πρόσφατα το πρόγραμμα των φιλικών του όμως προεπιλογή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και οι NBAers δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους.

Οι Φιλιππινέζοι πάντως εξάντλησαν τα εισιτήρια του αγώνα με τη Γαλλία για την 1η φάση, μιλάμε για αρένα που χωράει 20 χιλιάδες θεατές rolleyes.gif

Σε μία είδηση που αφορά και τη δική μας εθνική, ο Κροάτης Rudez θα απουσιάσει από το προολυμπιακό τουρνουά:

http://www.eurohoops.net/national-teams/24...mpic-qualifiers
benchwarmer
Και οι Γάλλοι, με τον Πάρκερ παρόντα, αλλά και τον Μπατούμ που αρχικά είχε φανεί ότι δεν θα κατέβαινε:

Tony Parker, Thomas Heurtel, Nando De Colo, Antoine Diot, Fabien Causeur, Rodrigue Beaubois, Nicolas Batum, Charles Kahudi, Yakuba Ouattara, Boris Diaw, Florent Pietrus, Adrien Moerman, Kim Tillie, Mam Jaiteh, Alexis Ajinça, Mickael Gelabale, Joffrey Lauvergne.

Δεν τίθεται θέμα ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση φυσικά...
ssoulliss
QUOTE (benchwarmer @ May 19 2016, 13:22 ) *
Και οι Γάλλοι, με τον Πάρκερ παρόντα, αλλά και τον Μπατούμ που αρχικά είχε φανεί ότι δεν θα κατέβαινε:

Tony Parker, Thomas Heurtel, Nando De Colo, Antoine Diot, Fabien Causeur, Rodrigue Beaubois, Nicolas Batum, Charles Kahudi, Yakuba Ouattara, Boris Diaw, Florent Pietrus, Adrien Moerman, Kim Tillie, Mam Jaiteh, Alexis Ajinça, Mickael Gelabale, Joffrey Lauvergne.

Δεν τίθεται θέμα ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση φυσικά...


Οι Γάλλοι ακόμη και έτσι αναμένεται να είναι πολύ δυνατοί και φαβορί για την πρόκριση. Απουσιάζουν οι Gobert, Fournier, Westermann από το Ευρωμπάσκετ, καθώς και οι Mahinmi, Seraphin από ΝΒΑ.

Ο Batum θα προπονηθεί κανονικά με την ομάδα και θα προσπαθήσουν να το έχουν στην διάθεση τους στα ημιτελικά. Έκπληξη αποτελεί η κλήση του Ouattara της Monaco, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν.

Υπάρχει και η 24αδα της Τσεχίας, όπου δεν υπάρχουν απουσίες.

QUOTE
Patrik Auda, Ondrej Balvin, Petr Benda, Jaromir Bohacik, Pavel Houska, Vojtech Hruban, Jiri Hubalek, Jan Krivanek, Martin Kriz, Tomas Kyzlink, Lukas Palyza, Adam Pechacek, Martin Peterka, Tomas Pomikalek, Pavel Pumprla, Tomas Satoransky, Blake Schilb, Petr Šafarcik, Jakub Širina, Kamil Svrdlik, Jan Vesely, Tomas Vyoral and Jiri Welsch


Είναι υπό προϋποθέσεις το μέγάλο αουτσάιντερ για πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.
GK_23
QUOTE
Εθνική Σερβίας: Οι κλήσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς!

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα καυτό για τις Εθνικές Ομάδες και μία από τις χώρες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μία φορά είναι η Σερβία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που φιλοξενείται στο Βελιγράδι το διάστημα 4 με 10 Ιουλίου και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε γνωστή την προεπιλογή. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 25 ονόματα:

Στέφαν Μπίρσεβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Ντάνγκουβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Νίκολα Γιόκιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Μάρκο Κέσελ, Όγκνιεν Κούζμιτς, Βλάντιμιρ Λούσιτς, Μίλαν Μάτσβαν, Στέφαν Μάρκοβιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Βασίλιε Μίσιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Βλάντιμιρ Στίματς, Μίλος Τεόντοσιτς, Ράντε Ζάγκορατς.

Η προεπιλογή περιλαμβάνει όλη την… αφρόκρεμα του Σερβικού μπάσκετ με τους ΝΒΑερ Νεμάνια Μπιέλιτσα, Νίκολα Γιόκιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να ξεχωρίζουν. Ανάμεσα στις επιλογές βρίσκεται ο σέντερ του Παναθηναϊκό, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αλλά και ο σέντερ του Ολυμπιακό, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Το ταλέντο της Εθνικής Σερβίας είναι δεδομένος και στο Προολυμπιακό του Ιουλίου το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι σε Ανγκόλα, Πουέρτο Ρίκο, Ιαπωνία, Τσεχία και Λετονία.

Πηγή: http://www.eurohoops.net/el/featured-el/24...asa-tzortzevits


QUOTE
Στο προολυμπιακό ο Αρόγιο, “χλωμό” του Μπαρέα!

Ο Κάρλος Αρόγιο αναμένεται να επιστρέψει στην εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας του “Primera Hora», ενώ ο Μπαρέα αναμένεται να χάσει το προ-Ολυμπιακό τουρνουά.

Το Πουέρτο Ρίκο θα παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, όπου η Σερβία είναι το φαβορί για την πρόκριση στο Ρίο και σύμφωνα με το Mavs.com, ο Μπαρέα αναμένεται να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι.

“Πρέπει να ξεκουραστώ στους προσαγωγούς και να κάνω εξέταση στο δεξί γόνατο”, εξήγησε ο Μπαρέα.

Και πρόσθεσε: “Πρέπει να το αφήσω λίγο να ξεκουραστεί αρχικά. Αν όλα πάνε καλά, μετά θα δω πως αισθάνομαι και θα πάρω την τελική απόφαση… Ξέρεις, το να παίξω για το Πουέρτο Ρίκο είναι πολύ σημαντικό για μένα και με κρατάει σε εγρήγορση για την επόμενη σεζόν, οπότε θα δούμε τι πρόκειται να συμβεί”.

Πηγή: http://www.eurohoops.net/el/national-teams...hlomo-tou-barea
GK_23
To Πουέρτο Ρίκο φέρεται να δήλωσε προεπιλογή 24 παικτών με όλα τα μεγάλα ονόματα να βρίσκονται στη λίστα. Άγνωστο αν θα προλάβει να αγωνιστεί ο Barea, που αναρρώνει από τραυματισμό. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή των περσινών απόντων Arroyo, Ramos και Sanchez. Ξεχωρίζει η παρουσία του Shabazz Napier για πρώτη φορά, με τους Πορτορικάνους να θεωρούν τη συμμετοχή του σίγουρη.

ΠΗΓΗ
benchwarmer
QUOTE(GK_23 @ May 24 2016, 12:39 ) *
Ramos


banana.gif banana.gif
ssoulliss
Η Κροατία και η Σερβία ανακοίνωσαν τις 16άδες τους για την προετοιμασία των προολυμπιακών τουρνουά.

Ο Πέτροβιτς κράτησε τους
QUOTE
Roko Ukic, Rok Stipcevic, Ante Delas, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanovic, Mario Hezonja, Filip Kruslin, Luka Babic, Fran Pilepic, Dario Saric, Marko Arapovic, Leon Radosevic, Justin Hamilton, Zelko Sakic, Miro Bilan, Ante Zizic.
και έκοψε τον πολύπειρο Zoric. Εν ολίγεις η front-line της Κροατίας θα είναι ανανεωμένη με Hamilton-Bilan-Saric.

Ο Τζόρτζεβιτς πήρε μαζί του τους
QUOTE
Nemanja Dangubić ,Marko Gudurić ,Stefan Jovic ,Marko Simonovic ,Rade Zagorac , Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic, Milan Mačvan ,Stefan Markovic ,Nemanja Nedović ,Nikola Milutinov ,Miroslav Raduljica ,Milos Teodosic ,Nemanja Bjelica ,Nikola Jokic ,Boban Marjanovic


Από την περυσινή ομάδα δεν θα είναι οi Kuzmic, Milosavljevic ενώ δεν θα είναι και οι Lucic, Stimac, Micic. Θα είναι όμως ο Milutinov ugly8.gif
RipCity
Jokic αρρώστια, παικταράς!
benchwarmer
Για την Κροατία θα επιμείνω ότι είναι λάθος η απουσία του Ντρέιπερ (με τα συγκεκριμένα pg που έχουν μείνει), όσο καταπληκτική χρονιά και να έχει κάνει ο Χάμιλτον.
GK_23
Από την περσινή ομάδα των Σέρβων απουσιάζει και ο Erceg, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε ούτε καν στην αρχική φετινή προεπιλογή.

Ο Causeur έμεινε εκτός της προεπιλογής των Γάλλων καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ενώ αμφίβολος για τον ίδιο λόγο είναι και ο Ouattara της Monaco. Επίσης, παρόλο που ο Batum βρίσκεται στην προεπιλογή, η συμμετοχή του δεν είναι 100% εξασφαλισμένη λόγω του free agency. Οι Γάλλοι ξεκινούν προετοιμασία στις 10 Ιουνίου στο Pau.

Τέλος, οι Φιλιππίνες έρχονται για φιλικά και προπονήσεις στην Ευρώπη κατά τα μέσα Ιουνίου και για ένα διάστημα θα προπονηθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Καρπενήσι.
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Apr 6 2016, 14:36 ) *
Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τόσο ο Lauvergne όσο και ο Batum...

Εν τω μεταξύ οι Λετονοί ανακοίνωσαν προεπιλογή 25 παικτών, στην οποία περιλαμβάνονται οι δύο περσινές απουσίες, ο Porzingis των Knicks και ο Bertans της Laboral.

http://www.sportando.com/en/national-teams...tournament.html


Οι 25 της Λεττονίας έγιναν 21, δηλαδή 17. Τελικά 16!!! tongue.gif

Ο Bagatskis ανακοίνωσε πως οΙ Janicenoks,Zakis μετά τους Porzingis, Gromovs θα απουσιάσουν. Ο Strelnieks(της Μπάμπεργκ) θα είναι γύρω στις 19 του μηνός, περίπου εκείνες τις ημέρες θα είναι και ο Silins(της Εμίλια). Θα αργήσει επίσης ο Vecvagars(της Ζαλγκίρις) κσι ο Timma(της Ζενιτ) που ζήτησε άδεια για λίγες ημέρες.

Ο Davis Bertans θα κατέβει μόνο αν η Λαμποράλ δεν προχωρήσει πολύ στα πλέϊ-οφ(agent rules) tongue.gif .

Θα ήταν καλή συγκυρία να βλέπαμε τα αδέρφια Bertans με τους Porzingis, Strelnieks μαζί. Αλλά δεν έχει φέτος!
ssoulliss
Ο Ataman ανακοίνωσε την προεπιλογή της Τουρκίας. 20 παίκτες, πολλοί νέοι παίκτες, επιστροφές και μια τρύπα τεράστια στη θέση 4(και στη θέση τρία)!!!

Ο Ιλιάσοβα, αρνήθηκε την πρόσκληση και έτσι οι Τούρκοι θα κατέβουν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη.

Υ.Γ. Εμείς και ο Καναδάς μείναμε... biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.