Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Προολυμπιακά Τουρνουά 2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
KingCrimson
QUOTE(ssoulliss @ Jun 2 2016, 16:32 ) *
Ο Ataman ανακοίνωσε την προεπιλογή της Τουρκίας. 20 παίκτες, πολλοί νέοι παίκτες, επιστροφές και μια τρύπα τεράστια στη θέση 4(και στη θέση τρία)!!!

Ο Ιλιάσοβα, αρνήθηκε την πρόσκληση και έτσι οι Τούρκοι θα κατέβουν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη.

Υ.Γ. Εμείς και ο Καναδάς μείναμε... biggrin.gif


Νταξ το καλό το πράγμα, αργει να γίνει tongue.gif
GK_23
To Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε επίσημη προεπιλογή 25 παικτών για το Centrobasket και το Προολυμπιακό τουρνουά, οι επίσημεις προπονήσεις ξεκίνησαν χθες με τον Barea παρόντα αλλά σε ρόλο θεατή λόγω του τραυματισμού του.

Ο Napier είναι στην προεπιλογή αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε πως ο παίκτης άλλαξε γνώμη και τελικά δεν θα κατέβει. Holland και Harkless έμειναν εκτός προεπιλογής λόγω του NBA free agency.

GK_23
QUOTE(benchwarmer @ May 18 2016, 07:18 ) *
Και οι φίλοι μας οι Νεοζηλανδοί με αρκετές απουσίες. Γνωστή εδώ και καιρό του Adams (δεν βλέπω να παίζει ποτέ), ο Penney δεν πείστηκε κάπως να επιστρέψει, αποσύρθηκε και ο Tait, ο υπερταλαντούχος Wynyard θα απέχει για χάρη του Kentucky, ενώ δεν θα δώσουν το παρόν για διάφορους λόγους και άλλοι γνώριμοι όπως οι Henry, TeRangi και Pledger.

Η 14άδα της προεπιλογής λοιπόν:
Tom Abercrombie, BJ Anthony, Everard Bartlett, Finn Delany, Isaac Fotu, Shea Ili, Jarrod Kenny, Rob Loe, Jordan Ngatai, Mika Vukona, Corey Webster, Tai Webster, Ethan Rusbatch, Michael Karena.

Η Νέα Ζηλανδία έχασε και τον Jarrod Kenny, πρωταθλητή Αυστραλίας φέτος με τους Perth Wildcats. Μεγάλο το κενό πλέον στη θέση του PG για τους Νεοζηλανδούς.

http://www.stuff.co.nz/sport/basketball/80...s-qualification

Οι Ιάπωνες "ψαλίδησαν" την προεπιλογή τους, η οποία περιλαμβάνει πλέον 16 παίκτες:
QUOTE
Papemour Faye, Takatoshi Furukawa, Ryoma Hashimoto, Makoto Hiejima, Kenta Hirose, Kosuke Kanamaru, Keijuro Matsui, Ryumo Ono, Atsuya Ota, Ryusei Shinoyama, Yuta Tabuse, Joji Takeuchi, Kosuke Takeuchi, Daiki Tanaka, Naoto Tsuji Yuta Watanabe

http://www.fiba.com/oqt/serbia/2016/news/h...eliminary-squad

QUOTE(ssoulliss @ Apr 29 2016, 16:28 ) *
Η Σενεγάλη (με τον Porfirio Fisac της Gipuzkoa στον πάσκο της) ανακοίνωσε τη δική της προεπιλογή για το προολυμπιακό της Μανίλα.

Στη λίστα βρίσκεται φυσικά ο σπουδαίος Deng, ο Ibrahima Thomas και οι έμπειροι Maleye N'Doye και Antoine Mendy. Επιστρέφει ο Ndour της Ρεάλ και ο Σαβανέ της Κανάρια. Επίσης ίσως τελικά δούμε και την ατραξιόν της προεπιλογής, που είναι ο "μυρμηγκοφάγος" Mamadou Ndiaye των 2,29μ!

Απόντας θα είναι ο Faye που πιάστηκε για χρήση απογορευμένης ουσίας αλλά και ο βασικός πλέϊ-μέικερ της ομάδας Dalmeida (αυτός που "έτρεχε" Κροάτες και Πορτορικάνους πρόπερσι).

Οι Σενεγαλέζοι θα καλύψουν την απουσία του D'Almeida με νατουραλιζέ... Ο εκλεκτός τους είναι ο Αμερικανός της Bilbao, Clevin Hannah

http://www.sportsenegal.com/2016/06/un-ame...hances-aux-tqo/
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jun 8 2016, 13:39 ) *
Οι Σενεγαλέζοι θα καλύψουν την απουσία του D'Almeida με νατουραλιζέ... Ο εκλεκτός τους είναι ο Αμερικανός της Bilbao, Clevin Hannah

http://www.sportsenegal.com/2016/06/un-ame...hances-aux-tqo/


Ο Dieng θα είναι απών. Προτιμά φέτος την ξεκούραση ώστε να είναι έτοιμος του χρόνου με τη Μινεσότα.
GK_23
Σε προχθεσινό φιλικό παιχνίδι, οι Φιλιππίνες επικράτησαν του Ιράν 81-70...



Επόμενος σταθμός για την ομάδα του Baldwin είναι η Ελλάδα και το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνουν για 9 μέρες (11/06-20/06).
Στην αποστολή πλέον βρίσκονται 14 παίκτες:

QUOTE
Calvin Abueva, Japeth Aguilar, Andray Blatche, Jayson Castro, Jeff Chan, June Mar Fajardo, Gabe Norwood, Ranidel De Ocampo RayParks, Marc Pingris, Ryan Reyes, Terrence Romeo, Troy Rosario, LA Tenorio

http://www.fiba.com/oqt/philippines/2016/n...f-european-tour

O Jaiteh επίσης "κόπηκε" από την εθνική Γαλλίας λόγω τραυματισμού, η γαλλική προεπιλογή περιλαμβάνει πλέον 15 παίκτες...

http://www.ffbb.com/mouhammadou-jaiteh-forfait
Zoys
Χωρίς Wiggins ο Καναδάς.

QUOTE
Ο Άντριου Ουίγκινς επέλεξε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει νέας χρονιάς στο ΝΒΑ απ' την ενίσχυση του Καναδά στο Προολυμπιακό Τουρνουά (5-10/7, Μανίλα).

«Καθώς πλησιάζει η τρίτη χρονιά μου στο ΝΒΑ, καταλαβαίνω τον μεγαλύτερο ρόλο μου στους Τίμπεργουλβς κι η αφοσίωση στην προσεχή χρονιά πρέπει να 'χει την απόλυτη συγκέντρωσή μου. Χτίζουμε ομάδα πρωταθλητισμού, κάτι που ανέκαθεν ήταν στόχος μου» ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση ο 21χρονος σμολ φόργουορντ των Τίμπεργουλβς.

Οι Ολίνικ (Σέλτικς) & Στάουσκας (76ers) ήδη ήταν εκτός κι απομένει να φανεί ποιος άλλος συμπατριώτης του NBAer δε θ' ακολουθήσει την αποστολή.

gazzetta.gr


Ενώ ακόμα, άλλος ένας παίκτης των Timberwolves θα απουσιάσει από το Προολυμπιακό λόγω τραυματισμού όμως...

QUOTE
Σοβαρό πρόβλημα με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα προέκυψε στο στρατόπεδο της Εθνικής Σερβίας κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν από το προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.

Ο Σέρβος φόργουορντ, πολυεργαλείο στα χέρια του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού που διαπιστώθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Στις εξετάσεις στις οποίες τον υπέβαλλαν οι Τίμπεργουλβς διαπιστώθηκε φλεγμονή σε νεύρο το δεξιού του ποδιού ζημιά για την οποία ο παίκτης άρχισε ήδη αποκατάσταση.

contra
GK_23
QUOTE(Zoys @ Jun 11 2016, 00:47 ) *
Χωρίς Wiggins ο Καναδάς.

Ο Καναδάς κατεβαίνει αποδεκατισμένος, κρίνοντας από την προεπιλογή...

Εκτός από τον Wiggins, απόντες είναι οι περισσότεροι NBers της ομάδας (Olynyk, Bennett, Nicholson, Powell, Sacre, Stauskas, Lyles, Thompson), για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αντίθετα συμμετέχουν κανονικά ο Cory Joseph των Ράπτορς, ο Tyler Ennis των Bucks και η παλιοσειρά Joel Anthony των Pistons. Από τις υπόλοιπες κλήσεις ξεχωρίζουν ο Heslip της Cantu, o βετεράνος πλέον Levon Kendall, o Ejim της Venezia, o θηριώδης Sim Bhullar και τα αδέρφια Scrubb. Δεν συμμετέχουν επίσης κάποιοι παίκτες που ξεχώρισαν φέτος στην Ευρώπη, όπως ο Khem Birch, o Hanlan, ο Pangos και ο Doornekamp.

Η προεπιλογή περιλαμβάνει και κολεγιόπαιδα με τους συμπαίκτες του Dorsey στο Oregon Dillon Brooks και Chris Boucher να ξεχωρίζουν. Παρών και ο ελληνικής καταγωγής Nazareth Mitrou-Long.

QUOTE
Shai Alexander, Joel Anthony, RJ Barrett, Sim Bhullar, Dillon Brooks, Chris Boucher, Jason Calliste, Melvin Ejim, Tyler Ennis, Brady Heslip, Tyson Hinz, Cory Joseph, Corey Johnson, Owen Klassen, Levon Kendall, Naz Mirtou-Long, Dyshawn Pierre, Philip Scrubb, Thomas Scrubb


Ο Steve Nash πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσθήκες παικτών στη συνέχεια:

QUOTE
"Given the time of year, player availability is always changing. We're continuing to talk to teams and players may become available as the summer progresses," said Steve Nash, general manager, men’s national team. "Playing for your country is an honour, we have a deep pool of talent who are committed to playing for Canada and we're ready to get to work."

http://basketball.ca/en/news-article/2016-...eam-camp-roster
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jun 11 2016, 01:36 ) *
Ο Καναδάς κατεβαίνει αποδεκατισμένος, κρίνοντας από την προεπιλογή...


Αποδεκάτισμένος, είναι ένας πολύ ευγενικός χαρακτηρισμός!!!

Τελικά το σοκ του χαμένου ημιτελικού από τη Βενεζουέλα είχε και συνέχεια φέτος. Νομίζω πως ο Nash θα κοιτά το ταβάνι από απογοήτευση.


ssoulliss
Ο R.J. Barrett που βρίσκεται στην προεπιλογή του Καναδά είναι ο γιος του παλιού διεθνή και παίκτη της Δαφνης Rowan Barrett. Είναι γενημένος το 2000 ohmy.gif και θεωρείτε το επόμενο μεγάλο αστέρι του καναδικού μπάσκετ.

Ο Nazareth (Mitrou) Long είναι ελληνικής καταγωγής, πέρυσι ήταν σοβαρά τραυματίας και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Φέτος θα είναι Redshirt στους Cyclones.

Οι Pierre, Boucher και Brooks είναι γνωστοί και καλοί παίκτες. Οι δύο τελευταίοι είναι συμπαίκτες του Dorsey στο Oregon.

Ο Shai Alexander έχει συμφωνήσει με το κολλέγιο της Florida. Και για αυτόν γράφονται πολύ καλά λόγια.

Οι Anthony και Kendall ουσιαστικά είχαν σταματήσςει από την εθνική μετά την ανανέωση που επιχείρησε ο Nash , ομως τώρα που έσφξαν τα γάλατα ξανακλήθηκαν. Ο Kendall έχει και μια πολύ άσχημη προσωπική/ανθρώπινη ιστορία να τον ακολουθεί.

Πάντως αν ο Καναδάς κάνει το θαύμα και προκριθεί (από το πολύ αποδυναμωμένο ήδη τουρνουά της Μανίλας) θα το θυμούνται για καιρό!!!

ssoulliss
Οι δύο αφρικανικές ομάδες(Αγκόλα-Τυνησία) που δεν είχαμε πολλά στοιχειά φαίνεται πως θα παρουσιαστούν αλλαγμένες.

Η Αγκόλα ανακοίνωσε 17 παίκτες για το προολυμπιακό με 3 πιτσιρίκους στη σύνθεση της, που αγωνίζονται σε γυμνάσια στις ΗΠΑ. Ο Silvio De Souza θεωρείτε πολύ μεγάλο ταλέντο(6 αστέρια στο rate του espn) και ίσως τελικά επιλεγεί στην δωδεκάδα.

Η Τυνησία από ότι φαίνεται δεν θα έχει τους Mejri και Roll. Ούτε κάποιον άλλο νατουραλιζέ. Για τον Mejri φαίνεται πως του απαγόρευσαν την συμμετοχή οι Mavs.

Flinafim
QUOTE (ssoulliss @ Jun 13 2016, 12:52 ) *
Οι δύο αφρικανικές ομάδες(Αγκόλα-Τυνησία) που δεν είχαμε πολλά στοιχειά φαίνεται πως θα παρουσιαστούν αλλαγμένες.

Η Αγκόλα ανακοίνωσε 17 παίκτες για το προολυμπιακό με 3 πιτσιρίκους στη σύνθεση της, που αγωνίζονται σε γυμνάσια στις ΗΠΑ. Ο Silvio De Souza θεωρείτε πολύ μεγάλο ταλέντο(6 αστέρια στο rate του espn) και ίσως τελικά επιλεγεί στην δωδεκάδα.

Η Τυνησία από ότι φαίνεται δεν θα έχει τους Mejri και Roll. Ούτε κάποιον άλλο νατουραλιζέ. Για τον Mejri φαίνεται πως του απαγόρευσαν την συμμετοχή οι Mavs.

Για το ποσο πιτσιρίκοι ειναι οι προερχόμενοι απο την Αφρική παίκτες υπαρχει μια επιφύλαξη...
ssoulliss
Ούτε ο Μπιέλιτσα, ούτε ο Μαριάνοβιτς θα αγωνιστούν στο προολυμπιακό τουρνουά της Σερβίας. Ο Μπιέλιτσα έχει πρόβλημα τραυματισμού που απαιτεί 3 εβδομάδες ξεκούρσαη ενώ ο Μαριάνοβιτς έχει θέμα με το συμβόλαιο του και πρέπει να υπογράψει νέο ως τις 6 Ιουλίου(θεοί οι Spurs!!!!).

O Τζόρτζεβιτς ισχυρίζεται πως στο Ρίο θα ταξιδέψουν μόνο όσοι αγωνιστούν στο προολυμπιακό.

Ε ρε Τσεχία που σας χρειάζεται!!!! tongue.gif
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Jun 1 2016, 16:04 ) *
Ο Bagatskis ανακοίνωσε πως οΙ Janicenoks,Zakis μετά τους Porzingis, Gromovs θα απουσιάσουν. Ο Strelnieks(της Μπάμπεργκ) θα είναι γύρω στις 19 του μηνός, περίπου εκείνες τις ημέρες θα είναι και ο Silins(της Εμίλια). Θα αργήσει επίσης ο Vecvagars(της Ζαλγκίρις) κσι ο Timma(της Ζενιτ) που ζήτησε άδεια για λίγες ημέρες.

Ο Davis Bertans θα κατέβει μόνο αν η Λαμποράλ δεν προχωρήσει πολύ στα πλέϊ-οφ(agent rules) tongue.gif .

Τελικά ο Davis Bertans θα απουσιάσει από το προολυμπιακό...

http://www.sportando.com/en/national-teams...html#refresh_ce

QUOTE(GK_23 @ Jun 11 2016, 01:36 ) *
Ο Steve Nash πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσθήκες παικτών στη συνέχεια:

Σύμφωνα με το site της FIBA, υπάρχει το ενδεχόμενο στην προετοιμασία του Καναδά να ενταχθούν αργότερα οι Dwight Powell και Tristan Thompson.

QUOTE
Dallas Mavericks man Powell, who played for the national team last year, could still join the team.

Cleveland Cavaliers forward Tristan Thompson, who played at the 2013 FIBA Americas Championship, is taking on Golden State in the NBA Finals but could also end up in the OQT squad.
Zoys
Έξω ο Justin Hamilton που φέρεται να οδεύει προς το NBA. Στη θέση του στην προεπιλογή της Κροατίας ο Darko Planinic.

QUOTE(ssoulliss @ Jun 15 2016, 11:59 ) *
Ούτε ο Μπιέλιτσα, ούτε ο Μαριάνοβιτς θα αγωνιστούν στο προολυμπιακό τουρνουά της Σερβίας. Ο Μπιέλιτσα έχει πρόβλημα τραυματισμού που απαιτεί 3 εβδομάδες ξεκούρσαη ενώ ο Μαριάνοβιτς έχει θέμα με το συμβόλαιο του και πρέπει να υπογράψει νέο ως τις 6 Ιουλίου(θεοί οι Spurs!!!!).

O Τζόρτζεβιτς ισχυρίζεται πως στο Ρίο θα ταξιδέψουν μόνο όσοι αγωνιστούν στο προολυμπιακό.

Ε ρε Τσεχία που σας χρειάζεται!!!! tongue.gif

Επίσης σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ούτε ο Milutinov θα ενισχύσει τη Σερβία γιατί θα δοκιμαστεί στο summer league του NBA. 39.gif
ssoulliss
QUOTE (Zoys @ Jun 15 2016, 15:04 ) *
Έξω ο Justin Hamilton που φέρεται να οδεύει προς το NBA. Στη θέση του στην προεπιλογή της Κροατίας ο Darko Planinic.


Επίσης σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ούτε ο Milutinov θα ενισχύσει τη Σερβία γιατί θα δοκιμαστεί στο summer league του NBA. 39.gif


Δεν ξέρω αν προλαβαίνουν οι Κροάτες να εντάξουν κάποιον νατουραλιζέ στη θέση του Χάμιλτον. Μάλλον όχι.

Οι Μπίρτσεβιτς και Στίματς θα είναι οι δύο αντικαταστάτες των Μπιέλιτσα και Μαριάνοβιτς.

Πλέον οι Σέρβοι έχουν θέμα στη θέση τέσσερα, όπου ίσως δούμε αρκετά τον Jokic αλλά και τους Macvan, Kalinic(για κάποια λεπτά). Αν δε ο Μπογκντάνοβιτς συνεχίσει την κακή αγωνιστική του κατάσταση του τελευταίου δίμηνου, θα έχουν θέμα και στο σκορ. Βλέπω τον Μίλος να τραβάει πολύ κουπί σε αυτό το τουρνουά.


ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jun 15 2016, 13:37 ) *
Σύμφωνα με το site της FIBA, υπάρχει το ενδεχόμενο στην προετοιμασία του Καναδά να ενταχθούν αργότερα οι Dwight Powell και Tristan Thompson.


Τελικά στην προετοιμασία του Καναδά προστέθηκαν 2 ακόμη παίκτες. Ο Birch(που ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός) και ο Bennett.

QUOTE
Triano says Bennett was able to get insured, will be w/ Team Canada this summer. Khem Birch is here too, has also been added to player pool
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Jun 13 2016, 12:52 ) *
Η Τυνησία από ότι φαίνεται δεν θα έχει τους Mejri και Roll. Ούτε κάποιον άλλο νατουραλιζέ. Για τον Mejri φαίνεται πως του απαγόρευσαν την συμμετοχή οι Mavs.

Ο Michael Roll συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία της Τυνησίας. Αντίθετα ο Mejri είναι απών και πιθανότατα δεν θα παίξει στο Τορίνο. Πριν λίγες μέρες η Τυνησία έδωσε δύο εντός έδρας φιλικά με αντίπαλο τη Σενεγάλη και επκράτησε και στα δύο με 67-63 και 77-69 αντίστοιχα.

Η Σενεγάλη έχει πλέον 14 παίκτες στην προεπιλογή της, με όλα τα καλά ονόματα πλην Dieng και D'almeida να δίνουν το παρόν:

QUOTE
Clevin Hannah, Adama Louis Adams, Thierno Ibrahima Niang, Serigne Bamba Guéye, El hadji Malick Ndiaye, Moussa Camara, Antoine Mendy, ElHadji Maléye Ndoye, Maurice Daly Ndour, Ibrahima Thomas, Abdoulaye Ndoye, Cheikh Tidiane Mbodj, Hamady Ndiaye, Youssoupha Ndoy


http://basket221.com/2016/06/13/selection-...urnoi-de-tunis/

Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη ομάδα που δηλώνει την τελική της 12άδα για το προολυμπιακό τουρνουά. Πλην τις αποχωρήσεις Penney και Tait, υπάρχουν τέσσερις σημαντικές απουσίες για τους Νεοζηλανδούς: Adams, Kenny, Pledger και Wynyard. Οι Tall Blacks συμμετέχουν σε τουρνουά προετοιμασίας στην Κίνα αυτή τη στιγμή και σε λίγες μέρες ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να δώσουν φιλικούς αγώνες.

QUOTE
Tall Blacks Squad For Olympic Qualifiers: Tai Webster, Shea Ili, Derone Raukawa, Corey Webster, Everard Bartlett, Tom Abercrombie, Jordan Ngatai, BJ Anthony, Mika Vukona, Isaac Fotu, Mike Karena, Rob Loe


http://nzhoops.co.nz/tall-blacks-cut-rusbatch-delany/

QUOTE(ssoulliss @ Jun 15 2016, 15:24 ) *
Πλέον οι Σέρβοι έχουν θέμα στη θέση τέσσερα, όπου ίσως δούμε αρκετά τον Jokic αλλά και τους Macvan, Kalinic(για κάποια λεπτά). Αν δε ο Μπογκντάνοβιτς συνεχίσει την κακή αγωνιστική του κατάσταση του τελευταίου δίμηνου, θα έχουν θέμα και στο σκορ. Βλέπω τον Μίλος να τραβάει πολύ κουπί σε αυτό το τουρνουά.

Τα προβλήματα των Σέρβων στη frontline αυξάνονται καθώς ο Milos Macvan τραυματίστηκε στο δάχτυλο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του (!) και θα χάσει το προολυμπιακό τουρνουά.

http://www.mozzartsport.com/vesti/macvan-p...rdjevicu/138580
GK_23
Αποτέλεσματα φιλικών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν τις 3-4 προηγούμενες ημέρες:

Trentino Cup:

16/06/16: Κίνα-Τουρκία 70-75
16/06/16: Ιταλία-Τσεχία 78-48
17/06/16: Τουρκία-Τσεχία 92-65
17/06/16: Ιταλία-Κίνα 87-58

Pau, Γαλλία

15/06/16: Γαλλία-Λετονία 75-76
16/06/16: Γαλλία-Λετονία 89-72

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ακόμα σημαντικές απουσίες πχ οι Τσέχοι δεν έχουν την 4άδα Satoransky-Jelinek-Schilb-Vesely και οι Γάλλοι τους Parker-De Colo-Diot-Beaubois-Batum.

Επίσης, το Μεξικό ξεκινάει αύριο τις προσπάθειες του στο Πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής (19/06-25/06) και ουσιαστικά η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει μέρος της προετοιμασίας του για το προολυμπιακό τουρνουά. Όλοι οι πρωτοκλασάτοι, πλην Ayon, συμμετέχουν κανονικά. Ο ψηλός της Real θα ενσωματωθεί στην ομάδα μετά το πέρας των ισπανικών τελικών.

QUOTE
Jorge Gutiérrez, Hector Hernández, Orlando Méndez, Lorenzo Mata, Paul Stoll, Adrián Zamora, Edgar Garibay, Israel Gutiérrez, Gabriel Girón, Marco Ramos, Juan Toscano, Francisco Cruz

http://www.fiba.com/centrobasket/2016/news...et-championship


Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο κατεβάζει στην παραπάνω διοργάνωση τους ίδιους που θα αγωνιστούν και στο προολυμπιακό. Η μοναδική προσθήκη αναμένεται να είναι ο Carlos Arroyo, μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Barcelona.

QUOTE
Jose Juan Barea, Angel Vassallo, Guillermo Diaz, Alex Galindo, Ricky Sanchez, Ramon Clemente, Jorge Bryan Diaz, Mike Rosario, David Huertas, Alex Abreu, Peter John Ramos, Renaldo Balkman

http://www.fiba.com/centrobasket/2016/news...et-championship


Ο Alex Abreu που συμπεριλήφθηκε στην εθνική για πρώτη φορά, έχει καταδικαστεί για ...εμπόριο μαριχουάνας στο παρελθόν. Το Πουέρτο Ρίκο που όλοι αγαπήσαμε blove.gif

http://espn.go.com/blog/collegebasketballn...rn-from-my-past
GK_23
QUOTE
Croatia - Canada 80:91

Canada victoriously tipped off their European tour. They beat Croatia in the friendly encounter in Novigrad. Philip Scrubb (190-G-92) stepped up with 27 points to pace the North American side.
Canada sank 27 points in the first period to open a 6-point lead. Croatia narrowed the gap in the second frame. They pulled within three points at halftime 45:48. Canada picked up the tempo in the third quarter. They opened a 7-point advantage at the final intermission 67:60. Canada stayed in charge throughout the fourth frame and rolled to the win. Anthony Bennett (203-F-93, college: UNLV) posted 21 points, while Khem Birch (208-C-92, college: UNLV) had 12 for Canada. Bojan Bogdanovic (203-SF-89, agency: XL Basketball Agency) answered with 24 points for Croatia. Rok Stipcevic (185-PG-86, agency: Alti Sport) tossed in 15 points in the loss.

Croatia: Bojan Bogdanovic 24, Rok Stipcevic 15
Canada: Philip Scrubb 27, Anthony Bennett 21, Khem Birch 12


Πηγή: http://www.usbasket.com/Canada/basketball.asp?NewsID=450826

Ο παραπάνω φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Κροατία, για τον Καναδά δεν αγωνίστηκαν οι Cory Joseph και Joel Anthony οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην αποστολή την επόμενη εβδομάδα. Ο Tristan Thompson επίσης μετά το πέρας των τελικών του ΝΒΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αφού ξεκουραστεί πρώτα να αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά. Για τους Κροάτες δεν αγωνίστηκαν οι Simon και Saric. Οι δύο ομάδες ξανακοντράρονται σε φιλικό την Πέμπτη το βράδυ.
ashton
27π με 7/8 3π ο Scrubb, αλλά η ΑΕΚ κατά τα άλλα ψάχνει σουτερ στα γκαρντ και φέτος και απο το Δεκέμβρη που τον έστειλε δανεικό ...
xxx-4711
ηττα της γαλλιας απο τη σερβια με σκορ 79-77
στατιστικα εδω

κ το επεισοδιο γιοκιτς αζινσα


ssoulliss
Οι δωδεκάδες των Ιαπωνία και Ιράν για τα προολυμπιακά τουρνουά του Βελιγραδίου και του Τορίνο.

Ιαπωνιά
QUOTE
Furukawa, Hashimoto, Hiejima, Hirose, Matsui, Ono, Ota, Tabuse, J. Takeuchi, K. Takeuchi, Tsuji, Watanabe


Στα αξιοσημείωτα ο δευτεροετής Watanabe με τους Colonials (8.4p- 4.0r- 1.1 bl) αλλά και οι δίδυμοι Takeuchi!

Ιράν
QUOTE
Hamed Haddadi, Oshin Sahakian, Asghar Kardoust, Arsalan Kazemi, Mohammad Jamshidi, Behnam Yakhchali, Farid Aslani, Sajjad Mashayekhi, Arman Zangeneh, Amir Sedighi, Mohammad Hassanzadeh, Adnan Doraghi


Ο Haddadi είναι ο μόνος παλιός ουσιαστικά και θα ηγηθεί μαζί με τον Kazemi.
GK_23
O Καναδάς κέρδισε το τουρνουά της Bologna που διεξήχθη τις δύο τελευταίες ημέρες. Χθες επικράτησε των Ιταλών στην παράταση με 71-74. Τα άσχημα νέα για τους Ιταλούς αφορούν τους τραυματισμούς των Μπελινέλι στο μάτι και Χάκετ στον αστράγαλο. Οι Ιταλοί επίσης δεν χρησιμοποίησαν τον Μπαρνιάνι που έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα φιλικό μέχρι στιγμής.

Ο Καναδάς έπαιζε χωρίς τον Cory Joseph, o οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα τις προσεχείς ημέρες. Οι Καναδοί ελπίζουν ότι το ίδιο θα πράξει και ο Tristan Thompson. Μέχρι τώρα έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά, μάλλον η παρουσία λιγότερων stars ευνοοεί την κατανομή ρόλων.

Πάνω-κάτω όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με απουσίες λόγω NBA free agency, summer league, τραυματισμών και καθυστερημένων ενσωματώσεων λόγω συλλογικών υποχρεώσεων.
Gkos
Ενημερωτικα ειμαι ο μονος που ψηφισα Τουρκια!
Αλλα να ξερετε εγιμε καταλαθοςwink.gif
wink.gif
pan24
Μακαρι ο χακετ ο μπαρνιανι και ο μπελινελι να μην μπορεσουν να παιξουν
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jun 27 2016, 13:12 ) *
O Καναδάς κέρδισε το τουρνουά της Bologna που διεξήχθη τις δύο τελευταίες ημέρες. Χθες επικράτησε των Ιταλών στην παράταση με 71-74. Τα άσχημα νέα για τους Ιταλούς αφορούν τους τραυματισμούς των Μπελινέλι στο μάτι και Χάκετ στον αστράγαλο. Οι Ιταλοί επίσης δεν χρησιμοποίησαν τον Μπαρνιάνι που έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα φιλικό μέχρι στιγμής.

Ο Καναδάς έπαιζε χωρίς τον Cory Joseph, o οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα τις προσεχείς ημέρες. Οι Καναδοί ελπίζουν ότι το ίδιο θα πράξει και ο Tristan Thompson. Μέχρι τώρα έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά, μάλλον η παρουσία λιγότερων stars ευνοοεί την κατανομή ρόλων.

Πάνω-κάτω όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με απουσίες λόγω NBA free agency, summer league, τραυματισμών και καθυστερημένων ενσωματώσεων λόγω συλλογικών υποχρεώσεων.


Ο Χάκετ είναι εντάξει με τον αστράγαλο του. Ο Μπαρνιάνι έχει ενοχλήσεις στον αγκώνα του, αλλά και αυτός θα παίξει. Ο Μπελινέλι έχει θέμα. Φοβούνται για κάταγμα μετά την αγκώνιά του Κένταλ.

Ο Καναδάς αυτή τη στιγμή έχει δέκα παίκτες. Ο Joseph θα είναι ο ενδέκατος. Περιμένουν έναν ακόμη. Πάντως η αθλητικότητα των Bennett και Birch κοντά στο καλάθι τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ.
pan24
Κατι ασχετο αλλα δεν ξερω που αλλου να το γραψω.Οσοι παρακολουθειτε καναδα πιστευετε οτι ο μπενετ μπορει να σταθει σε ομαδα ευρωλιγκας?
Flinafim
Οι Ιταλοί φοβούνται για Μπελινελλι...τα ιταλικά μεσα μιλούν για ζημιά...οψόμεθα...
pan24
Καταγμα γναθου ο μπελινελι το οποιο ομως δεν ειναι σοβαρο και του επιτρεπει να παιξει κανονικα αν και ισως χρειαστει προστατευτικη μασκα
Επανερχεται στις προπονησεις αυριο
GK_23
QUOTE(pan24 @ Jun 27 2016, 15:35 ) *
Κατι ασχετο αλλα δεν ξερω που αλλου να το γραψω.Οσοι παρακολουθειτε καναδα πιστευετε οτι ο μπενετ μπορει να σταθει σε ομαδα ευρωλιγκας?

Θα ήταν top παίκτης στην Ευρωλίγκα ο Bennett...
Υπάρχουν πάντως φήμες πως έχει ήδη συμφωνήσει με Νικς ή Νετς για την νέα χρονιά. Για αυτό και κατεβαίνει στο προολυμπιακό.

Ευχάριστα νέα για τον Καναδά...

QUOTE
Cleveland Cavaliers forward Tristan Thompson will play for the Canadian National Team with the hopes of qualifying for the Olympics in Brazil this summer, league sources informed cleveland.com.

Μαζί με τον Thompson και τους Cory Joseph-Joel Anthony που θα τον ακολουθήσουν, o Καναδάς έχει πλέον 13 παίκτες και ψάχνει το τελευταίο κόψιμο.

Joseph/Ennis
Heslip/P. Scrubb/Alexander
Ejim/T. Scrubb
Bennett/Kendall
Thompson/Birch/Anthony/Bhullar
Vas
Τι πιθανότητες δίνετε στον Καναδά να κερδίσει την Γαλλία? rolleyes.gif
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jun 28 2016, 10:23 ) *
Μαζί με τον Thompson και τους Cory Joseph-Joel Anthony που θα τον ακολουθήσουν, o Καναδάς έχει πλέον 13 παίκτες και ψάχνει το τελευταίο κόψιμο.

Joseph/Ennis
Heslip/P. Scrubb/Alexander
Ejim/T. Scrubb
Bennett/Kendall
Thompson/Birch/Anthony/Bhullar

Μάλλον ο Bhullar. Στα φιλικά μέχρι στιγμής μετράει δίλεπτα το πολύ. Ήρθαν και ο Thompson και ο Anthony, επομένως η θέσεις των ψηλών καλύφθηκαν.

Την αθλητικότητα των ψηλών του Καναδά δεν την έχει καμμία ομάδα στο προολυμπιακό της Μανίλα.

QUOTE (Vas @ Jun 28 2016, 11:13 ) *
Τι πιθανότητες δίνετε στον Καναδά να κερδίσει την Γαλλία? rolleyes.gif


Βασικά έχουν 3 καλούς σουτέρ(Joseph, Heslip, Scrubb) , που στη βραδυά τους βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι. Ο Καναδάς θεωρητικά θα είναι το δεύτερο φαβορί.
GK_23
QUOTE(Vas @ Jun 28 2016, 11:13 ) *
Τι πιθανότητες δίνετε στον Καναδά να κερδίσει την Γαλλία? rolleyes.gif

Η κατάσταση όσον αφορά το ρόστερ της Γαλλίας είναι ρευστή...

Ο τελευταίος παίκτης που "κόπηκε" είναι ο Beaubois, πλέον οι Γάλλοι έχουν μείνει με 14 παίκτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου στα φιλικά ο Batum διότι ως free agent δεν είναι ασφαλισμένος. Δεν έχει επίσης αγωνιστεί ούτε λεπτό ο Gelabale ενώ στην ομάδα έχει προστεθεί και ο Edwin Jackson. Οι 14 των Γάλλων αυτή τη στιγμή είναι οι:

QUOTE
Ajinca, Batum, De Colo, Diaw, Diot, Gelabale, Heurtel, Jackson, Kahudi, Lauvergne, Morman, Parker, Pietrus, Tillie

http://www.ffbb.com/rodrigue-beaubois-forfait

Σε άλλα νέα, τρεις ακόμα ομάδες ανακοίνωσαν τις τελικές τους 12άδες:

QUOTE
Φιλιππίνες: Japeth Aguilar, Andray Blatche, Jayson Castro, Jeff Chan, Ranidel de Ocampo, June Mar Fajardo, Gabe Norwood, Bobby Ray Parks, Jr., Marc Pingris, Ryan Reyes, Terrence Romeo, Troy Rosario

http://www.fiba.com/oqt/philippines/2016/n...unce-oqt-roster


QUOTE
Πουέρτο Ρίκο: Carlos Arroyo, Renaldo Balkman, Jose Juan Barea, Ramon Clemente, Guillermo Diaz, Jorge Bryan Diaz, Alexander Galindo, David Huertas, Peter Ramos, Michael Rosario, Ricky Sanchez, Angel Vasallo

http://www.fiba.com/oqt/serbia/2016/news/-...rico-oqt-roster


QUOTE
Κροατία: Bojan Bogdanovic, Mario Hezonja, Dario Saric, Roko Ukic, Krunoslav Simon, Luka Babic, Rok Stipcevic, Filip Kruslin, Zeljko Sakic, Marko Arapović, Miro Bilan, Darko Planinic

http://www.eurohoops.net/featured/269449/s...as-team-for-oqt
ssoulliss
Ανακοίνωσαν μαζεμένες κάποιες εθνικές τις δωδεκάδες τους.

Ο Collet ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της Γαλλίας. Κόπηκαν οι Ajinca και Jackson. Η Γαλλία κατεβαίνει με ουσιαστικά ένα σέντερ. Κατα τ'άλλα είναι κομπλέ. Μέσα και ο Μπατούμ.

Ο Bagatskis ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της Λετονίας. Πήρε τον Pasecniks με προφανή λόγο το ματσάρισμα της frontline της Σερβίας. Αρχηγός ο "Γιάννης" ο Blums. tongue.gif

Ο Fisac επίσης ανακοίνωσε την τελική επιλογή της Σενεγάλης. Μέσα ο Ndour, μέσα και οι παλιοί Mendy και Maleye Ndoye. Για πρώτη φορά θα έχουν και νατουραλιζέ. Τον Clevin Hannah της Μπιλμπάο.

ranaoutis
βλαμμενος ειναι ο Κολε;
εχει παρει 15 φοργουορντ και μονο ενα σεντερ που κι αυτος πιο πολυ φοργουορντ ειναι
Zoys
Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το Puerto Rico.

QUOTE
Puerto Rico made a change in the roster for the Olympic Qualifying Tournament.
John Holland joined the team and replaced Mike Rosario.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Jun 29 2016, 13:06 ) *
Ο Collet ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της Γαλλίας. Κόπηκαν οι Ajinca και Jackson. Η Γαλλία κατεβαίνει με ουσιαστικά ένα σέντερ. Κατα τ'άλλα είναι κομπλέ. Μέσα και ο Μπατούμ.

Η παρουσία του Batum δεν είναι σίγουρη. Οι Γάλλοι πέταξαν χθες για τη Μανίλα αλλά ο Batum δεν ακολούθησε την αποστολή. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να διαπραγματευτεί το καινούριο του συμβόλαιο. Θα χάσει σίγουρα τα ματς με Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία, αν δεν καταφέρει να υπογράψει σύντομα καινούριο συμβόλαιο τότε πιθανότατα o Jackson θα πάρει τη θέση του στη 12άδα.

QUOTE(ssoulliss @ Jun 28 2016, 12:29 ) *
Μάλλον ο Bhullar. Στα φιλικά μέχρι στιγμής μετράει δίλεπτα το πολύ. Ήρθαν και ο Thompson και ο Anthony, επομένως η θέσεις των ψηλών καλύφθηκαν.

Στο χθεσινό φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο (97-91 υπέρ του Καναδά) ο Bhullar δεν αγωνίστηκε καθόλου. Πιθανότατα θα είναι ο τελευταίος που θα κοπεί.

Οι Joseph και Anthony είναι με την ομάδα, ο Thompson θα ενσωματωθεί την Παρασκευή.
Zoys
Χωρίς Ayon το Μεξικό. Η απουσία του ανακοινώθηκε παράλληλα με το νέο τριετές του στη Real. Ξέρετε λεπτομέρειες;
ssoulliss
QUOTE (Zoys @ Jul 1 2016, 17:50 ) *
Χωρίς Ayon το Μεξικό. Η απουσία του ανακοινώθηκε παράλληλα με το νέο τριετές του στη Real. Ξέρετε λεπτομέρειες;


Ασφαλιστική κάλυψη ίσως? Πάντως υποτίθεται πως εχθές με την Τσεχία ο Ayon θα αγωνιζόταν.

Οι δωδεκάδες των: Σενεγάλη, Ιταλία και Τσεχία.

Όλες είχαν περίεργα "κοψίματα" παικτών(Γέλινεκ, Τσιντσιαρίνι, Ντέλα Βάλε και Εν Ντόι/Austin Spurs).
GK_23
QUOTE(Zoys @ Jul 1 2016, 16:50 ) *
Χωρίς Ayon το Μεξικό. Η απουσία του ανακοινώθηκε παράλληλα με το νέο τριετές του στη Real. Ξέρετε λεπτομέρειες;

Ο Αγιόν επικαλέστηκε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Στη συνέχεια ανέβασε μία φωτογραφία του με τον γιο του στο twitter αφήνοντας να εννοηθεί πως επιθυμεί να περάσει χρόνο με την οικογένεια του. Το Μεξικό χάνει μεγάλο μέρος από τη δύναμή του χωρίς τον Αγιόν. Στο τελευταίο φιλικό με αντίπαλο τη Τσεχία, πριν 2 μέρες, ηττήθηκε με 82-53.

Στο συγκεκριμένο ματς, η Τσεχία αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος με την τριάδα Satoransky-Veseli-Schilb στη σύνθεσή της.

QUOTE(ssoulliss @ Jul 1 2016, 19:18 ) *
Οι δωδεκάδες των: Σενεγάλη, Ιταλία και Τσεχία.

Όλες είχαν περίεργα "κοψίματα" παικτών (Γέλινεκ, Τσιντσιαρίνι, Ντέλα Βάλε και Εν Ντόι/Austin Spurs).

Το "κόψιμο" Jelinek ήταν πολύ περίεργο, κρίνοντας από κάποιες δηλώσεις του προπονητή της Τσεχίας μάλλον υπήρχαν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Ο Mesina "έκοψε" και τον Abass, τον οποίο χρησιμοποιούσε ως βασικό στα περισσότερα φιλικά.

QUOTE(GK_23 @ Jun 30 2016, 12:59 ) *
Η παρουσία του Batum δεν είναι σίγουρη. Οι Γάλλοι πέταξαν χθες για τη Μανίλα αλλά ο Batum δεν ακολούθησε την αποστολή. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να διαπραγματευτεί το καινούριο του συμβόλαιο. Θα χάσει σίγουρα τα ματς με Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία, αν δεν καταφέρει να υπογράψει σύντομα καινούριο συμβόλαιο τότε πιθανότατα o Jackson θα πάρει τη θέση του στη 12άδα.

O Batum συμφώνησε με τους Hornets για νέο πολυετές συμβόλαιο και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν θα αγωνιστεί στη Manila. Μέχρι να υπογραφεί το συμβόλαιο όμως οι Γάλλοι δεν θα τον χρησιμοποιήσουν. Θα μείνει λοιπόν στον πάγκο στα ματς με Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία.

Τελική 12άδα ανακοίνωσε και η Τυνησία, με το Mejri να είναι εκτός λόγω χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

QUOTE
Omar Abada, Mohamed Abbassi, Makram Ben Romdhane, Hamdi Braa, Ziyed Chennoufi, Mourad El Mabrouk, Mokhtar Ghyaza, Nizar Knioua, Firas Lahiani, Omar Mouhli, Michael Roll, Mehdi Seyeh

http://www.fiba.com/oqt/italy/2016/news/tu...d-for-turin-oqt
yorgos
Για μένα ο Καναδάς είναι το πρώτο φαβορί.
GK_23
QUOTE(yorgos @ Jul 2 2016, 03:45 ) *
Για μένα ο Καναδάς είναι το πρώτο φαβορί.

O Καναδάς έχει παίξει πολύ καλά στα φιλικά αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ως φαβορί απέναντι στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι είναι πιο έμπειροι σε διεθνή τουρνουά και με περισσότερο βάθος στον πάγκο. Ο Καναδάς διαθέτει μεγαλύτερη φρεσκάδα και αθλητικότητα σαν ομάδα και φαίνεται πως οι ρόλοι μοιράζονται καλύτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν 10 stars στη 12άδα.

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις σε όλα τα τουρνουά, πάνω-κάτω όλες οι ομάδες είχαν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, πολλοί παίκτες έρχονται από αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους ενώ και οι απουσίες είναι αρκετές. Η χρονική στιγμή στην οποία πραγματοποιούνται τα τουρνουά είναι η πλέον ακατάλληλη.
benchwarmer
Να δούμε λοιπόν τι έχουμε:

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Γαλλία: Το μεγάλο φαβορί. Πάρκερ, Ντε Κολό, Μπατίμ, Ντιαό νομίζω θα είναι από μόνοι τους αρκετοί για την πρόκριση. Κι ας μην υπάρχει καθαρός σέντερ σε ολόκληρη την 12άδα (Λοβέρν, Τιλί, Μόερμαν και Πιετρίς θα είναι η γραμμή ψηλών, μαζί φυσικά με τον Ντιαό). Ερτέλ και Ντιό θα είναι "αναπληρωματικοί" του Πάρκερ, ενώ Ζελαμπάλ και Καουντί θα είναι στο "3" στα πρώτα ματς, που ο Μπατίμ δεν θα έχει ενσωματωθεί. Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά, προφανώς μπάσκετ είναι και οι αντίπαλοι δεν θα πέσουν αμαχητί, αλλά θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη αν δεν κάνουν το 4/4 και πάρουν το εισητήριο.

Καναδάς: Νομίζω πως έχασε την μεγάλη του ευκαιρία πέρυσι, όταν παρουσίασε μία (στα χαρτιά) διαστημική 12άδα από το ΝΒΑ, αλλά κατάφεραν να χάσουν στον ημιτελικό του Παναμερικανικού από την απίθανη Βενεζουέλα. Φέτος παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο, με μόλις 5 ΝΒΑers (Joseph, Ennis, Bennett, Thompson, Anthony), που πλαισιώνονται από νεαρούς παίχτες που πλέον δοκιμάζουν την τύχη τους στην Ευρώπη με ελπιδοφόρα αποτελέσματα μέχρι στιγμής (Scrubb, Heslip, Ejim, Birch), συν τον πολύπειρο Kendall, και με φιλικές συμμετοχές τον έτερο Scrubb και τον 18χρονο Alexander. Σίγουρα ισορροπημένο ρόστερ με 2 καλούς παίχτες σε κάθε θέση, αλλά αν το βάλεις δίπλα δίπλα με αυτό της Γαλλίας (οι οποίοι είναι και πιο έμπειροι/δεμένοι κλπ), η διαφορά είναι εμφανής.

Τουρκία: Ακόμα νομίζω δεν έχουν ανακοινώσει 12άδα, και ίσως να έχουμε κάποια έκπληξη. Δεν πολυγεμίζουν το μάτι, αλλά επιφυλλάσομαι 1-2 μέρες ακόμα να εκφέρω άποψη.

Σενεγάλη: Ο Dieng θα ήταν ατραξιόν, τώρα δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά. Φυσικά δεν τους λείπουν τα ψηλά κορμιά. Ο Hamady N'Diaye είχε 2.5 τάπες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, o Ndour έπαιξε και στη Ρεάλ, γενικά αρκετοί ψηλοί αθλητικοί παίχτες. Υπάρχουν επίσης οι Ndoye και Mendy που μες στην μετριότητά τους πέρυσι στο Αφρομπάσκετ έπαιζαν 35 λεπτά μ.ο. ως "2" και "3", είναι γνωστή η έλλειψη των περισσότερων αφρικανικών χωρών σε οτιδήποτε από το "3" και κάτω. Απουσιάζει βέβαια ο περσινός pg D'Almeida, με επίσης 35 λεπτά μ.ο., οπότε αναγκαστικά στράφηκαν σε νατουραλιζέ, τον Clevin Hannah της Μπιλμπάο, που σίγουρα είναι και αναβάθμιση από πέρυσι. Χωρίς τον Dieng όμως που πέρυσι έκανε τα πάντα (30 μ.ο. ranking στο Αφρομπάσκετ), ήδη είπαμε πολλά για τους συμπαθέστατους Σενεγαλέζους που δεν θα μας απασχολήσουν άλλο.

Φιλιππίνες: Ελλείψει του Dieng, η ατραξιόν του τουρνουά μάλλον θα είναι ο Blatche. Από εκεί και πέρα τα γνωστά, κοντή και γρήγορη ομάδα με 11/12 παίχτες να αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα. Αγωνίζεται όμως εντός έδρας, και νομίζω πως πολλοί θα εκπλαγούν με την τρέλα των Φιλιππινέζων με το μπάσκετ. Το "ντέρμπι" με την Νέα Ζηλανδία θα κρίνει την είσοδο στα νοκ άουτ, και εκεί πέρα αλίμονο, δεν θα είναι το φαβορί ούτε με τον Καναδά ούτε με την Τουρκία, αλλά ποιος ξέρει?

Νέα Ζηλανδία: Δυστυχώς για άλλη μια φορά με τεράστιες απουσίες για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, ίσως να βγαίνει και 12άδα καλύτερη από τους απόντες σε σχέση με τους παρόντες. Έχουμε βέβαια την περηφάνια μας, το κεφάλι ψηλά, let's haka και ό,τι βγει λοιπόν... Όσο για το υπάρχον ρόστερ, το γεγονός ότι 2-3 δεν τους έχω δει καν εγώ να παίζουν, λέει πολλά.
GK_23
Ο Djordjevic "έκοψε" τους Zagorac και Guduric, οπότε η τελική 12άδα των Σέρβων έχει ως εξής:

QUOTE
Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nikola Jokić, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Vladimir Štimac

http://www.mvp.rs/vesti/reprezentacije/ite...raju-u-beogradu
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Jul 2 2016, 15:11 ) *
Ο Djordjevic "έκοψε" τους Zagorac και Guduric, οπότε η τελική 12άδα των Σέρβων έχει ως εξής:


http://www.mvp.rs/vesti/reprezentacije/ite...raju-u-beogradu


5 γκαρντ εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πλέϊ-μέϊκερ, και ο Μπογκντάνοβιτς που παίζει και 3. Σχετικά περίεργη επιλογή. 39.gif
ssoulliss
Ο Αταμάν επέλεξε τους δώδεκα σήμερα. Έκοψε τους Balbay-Hersek(βασικός πρόπερσι στο Μουντομπάσκετ).

QUOTE
Dixon, Arslan, Melih, Guler, Batuk, Korkmaz, Sipahi, Osman, Geyik, Erden, Savas, Asik
GK_23
Η Λετονία διέλυσε την Ιαπωνία με 88-48 στο εναρκτήριο ματς στο Βελιγράδι, ακολουθεί το Σερβία-Πουέρτο Ρίκο.

Το πιο ενδιαφέρον ματς της 1ης αγωνιστικής σε όλα τα τουρνουά είναι το Τουρκία-Καναδάς που διεξάγεται αύριο στη Μανίλα.
KingCrimson
πως τη βλεπετε την Τυνησια? tongue.gif
gspara
QUOTE (KingCrimson @ Jul 4 2016, 22:25 ) *
πως τη βλεπετε την Τυνησια? tongue.gif

Ντερμπαρα ohmy.gif ........το ματσακι θυμιζει πρωτο φιλικο καλοκαιρινης προετοιμασιας 68.gif
Zoys
QUOTE(gspara @ Jul 4 2016, 22:37 ) *
Ντερμπαρα ohmy.gif ........το ματσακι θυμιζει πρωτο φιλικο καλοκαιρινης προετοιμασιας 68.gif

Χωρίς ρυθμό και συνοχή η Ιταλία που την περίμενα πολύ πιο εκρηκτική στο πρώτο της ματς μπροστά στον κόσμο της κιόλας. Ο Messina καλείται να διαχειριστεί το πιο γεμάτο ρόστερ του τουρνουά, αλλά ο συνωστισμός star δεν είναι πάντα εύκολος στον καταμερισμό των επιθετικών προσπαθειών σε μια τέτοια ομάδα.

Νευρικό το ξεκίνημα και για την Σερβία στο ματς με Πουέρτο Ρίκο που είναι ντερμπάκι με τους πάντα αγαπημένους μου Πορτορικανούς να αντιστέκονται. Η Σερβία είναι ένα λεπτό πριν το ημίχρονο στη μέγιστη διαφορά της τώρα στους 7.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.