Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - CSKA
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
Athanasios_Olympiacos
Τα είπα πριν τον αγώνα..... respect στην ομάδαρα μας....

ΥΓ. Σφαιροπουλισιους....
stefkorner
πολλα συγχαρητηρια για την τεραστια νικη ! εγω το πιστευα ! εγραψα μαλιστα οτι τον Ολυμπιακο δεν τον κοντραρεις οσες απουσιες και να εχει ,οταν δεν εχει την πιεση του φαβορι..! ομως..θα τον κοντραρω στο ματς με την κατα τ αλλα τραγικη Εφες ,οπως τον κοντραρα και με την Μπαμπεργκ.. ! ηταν απο αυτα τα ματς σημερα που θα το παιρνε η εδρα ακομα και να χρειαζοταν να τελειωσε το ματς με τον Αρσενοπουλο.. rolleyes.gif αποδεκατισμενος και εκτος εδρας αλλαζει το πραγμα..!

οσο για τον Μακλιν τι αλλο να πω ! και απιστευτα ποιοτικος ,αλλα και ψυχαρα αποδεικνυεται ,σημερα που επαιζε για οσα 4ρια και τα 5ρια μαζι,που ελειπαν ! πραγματικα το διδιμο Μιλουτινοφ-Μακλιν θα το ζηλευει ακομα και ο Βατουνιν! ειναι το καλυτερο στην ευρωπη 100 %!τολμω να το ξαναπω ,αν και να ξερετε υπαρχουν κατι φιλοι εδω μεσα που βρισκουν καλυτερο απ τον Μιλουτινοφ τον Παραχουσκι ! ισως να βρισκουν και τον Ταιους καλυτερο απο τον Μακλιν !ποτε δεν ξερεις.. rolleyes.gif
Sence Of Defence
QUOTE (kotzito @ Dec 20 2017, 23:16 ) *
Το κράξιμο προκύπτει από τις διάφορες σχετικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.


Για μένα μεγάλο credit σήμερα αξίζει κι ο Σφαιρόπουλος. Μεταξύ άλλων με ένα undersized σέντερ κι ένα άγουρο τεσσάρι πήρε 33 από τους 88 πόντους της ομάδας. Και η επιλογή του να παίξει στο τέλος για αρκετή ώρα χωρίς σέντερ αλλά με παίκτες καμικάζι, ήταν αυτή που ουσιαστικά γύρισε το ματς.


Δεν είχε άλλη επιλογή αναγκαστικά έπρεπε να πάει σε καμικάζι όπως είπες. Στα συν ότι ο ΜακΛιν έπαιξε απίστευτο παιχνίδι και κατέβασε 12 ριμπάουντ και είχε 2 ασιστ.
Ο πιτσιρικάς ο Γουίλτζερ παστέλωσε 2 τρίποντα και 1 δίποντο. Ο Σπανούλης βοήθησε στο σκορ και είχε 8 ασιστ. Πολλές άστοχες βολές που θα μπορούσαν να κρίνουν πιο ασφαλές το παιχνίδι στο τέλος.
Η τεχνική ποινή στον Παπανικολάου παραλίγο να κοστίσει, παρόλα αυτά κρατήσαμε καθαρό μυαλό και μείναμε κοντά στο σκορ. Μακάρι οι τραυματισμοί να σταματήσουν εδώ και να είμαστε πλήρης κατά τον Φεβρουάριο - Μάρτιο.
benchwarmer
QUOTE(lefpan @ Dec 20 2017, 23:10 ) *
Αν δεν έχεις καταλάβει, σου θυμίζω ότι ο Μπόγρης είναι ο 3ος ψηλός, που σήμερα έφτασε να παίζει 2ος λόγω των τραυματισμών. Βρες μου εσύ μιά ομάδα που να έχει τρίτο ψηλό στο ίδιο επίπεδο με τους δύο πρώτους.
Να καταλαβαίνουμε τι γράφουμε και να μη καταντάμε εμμονικοί.


Μπόγρης σε 7 ματς Ευρωλίγκας:
0 πόντοι με 0/6 δίποντα και 0/4 βολές
Συνολικό ranking -13(!!!)
Συνολικό +/- ομάδας όταν βρίσκεται μέσα -26(!!!)

Και δεν είναι Γεωργάκης, είναι παίχτης που πέρυσι έπαιζε βασικός στην πρωταθλήτρια ΤσουΛου και 5η(?) στην ACB. Και για αυτό παίρνει και 250 χιλιάρικα, αν έπαιρνε 50 φυσικά δεν θα μίλαγε κανείς. Μακάρι να προσφέρει περισσότερα στη συνέχεια.


Αλλά εντάξει, δεν είναι μέρα για μίρλα σήμερα. Τεράστια νίκη, όλη η ατμόσφαιρα στο Β' μύριζε ματς πλέι-οφ, φαινόταν και στον πάγκο και παντού ότι δεν ήταν ένα ακόμα ματς κανονικής περιόδου. Βγήκε και το σχήμα ανάγκης με τον Παπαπέτρου στο 5(!), πολύ σημαντικό επίσης θεωρώ ότι ήταν μέρος της νίκης και ο Χόλις, τέτοια ματς είναι πολύ πιο σημαντικά για να βρει τον εαυτό του από το να βάλει 20 πόντους με το Λαύριο.
Η χρονιά είναι μεγάλη, συνεχίζουμε, όση κούραση και ένταση και να υπάρχει είναι μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε και στην Εφές. Αλλά η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντικότερη και "διπλή", γιατί είναι ταυτόχρονα και ήττα ενός από τους άλλους βασικούς διεκδικητές όσο υψηλότερης θέσης γίνεται.
jazz thrilos
Τεράστιο RESPECT για την εμφάνιση ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα. Και φυσικά τεράστια χαρά και για το αποτέλεσμα. Μεγάλη παρακαταθήκη Σφαιρόπουλου απόψε για όλους τους προπονητές της ευρωλίγκας για το πως μπορείς να βραχυκυκλώσεις τον προπονητή της ομάδας που αντικειμενικά είναι το πρώτο φαβορί για τίτλο. Το σχήμα του Σφαιρό χωρίς πεντάρι αλλά και ουσιαστικά χωρίς τεσσάρι, εξέθεσε τον Ιτούδη και φανέρωσε όλες του τις αδυναμίες ως προπονητή.

Μακλιν εκπληκτικός. Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου και Παπαπέτρου απο τις καλύτερες εμφανίσεις τους φέτος. Χόλις σκυλίσια άμυνα στο διάστημα του extra extra small ball. Σφαιρόπουλος πολύ καλό κοουτσάρισμα, απρόβλεπτος επιτέλους στα σχήματα του και πολύ ψύχραιμος. Κρίσιμα στοιχεία οτι ανεβάσαμε τις ασίστς μας σε σχέση με τους μέσους όρους μας, δεν τους δώσαμε επιθετικά ριμπάουντ και η τύχη και η άμυνα μας βοήθησε στο να σουτάρει με 32% απο το τρίποντο η ΤΣΣΚΑ σε σχέση με το 43% που έχει ως μέσο όρο φέτος.

Για την διαιτησία δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την άποψη οτι ήταν εχθρική ή μας έσφαξε. Ένα φάουλ εδώ, μια κατοχή εκεί, οκ, όχι τίποτα σπουδαίο. Για το flopping του Παπανικολάου, σκεφτείτε να το έκανε ο Ρούντι ας πούμε ή ο Ντε Κολό και να το σφύριζε υπέρ μας, τι θα λέγαμε.

Σπουδαία νίκη βαθμολογικά και ψυχολογικά. Συμπληρώσαμε 10 νίκες και έχουμε δύο ακόμα παιχνίδια. Η συγκομιδή μας για πρώτο γύρο είναι αρκετά καλή και με μία νίκη ακόμα θα την χαρακτήριζα φανταστική (την συγκομιδή rolleyes.gif )

Υ.Γ.: Αν και διοικητικός ηγέτης αντίπαλης ομάδας, ο Βατούνιν μου φαίνεται φοβερός τύπος. Το βλέμμα του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δείχνει την αγάπη του για την ομάδα αλλά και τον σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Λες και γνώριζε τι ερχόταν και απλά περίμενε να δει τον τρόπο αυτή την φορά.
Quincy
Πέρα από τον Mclean με το double double, και τον Παπανικολάου κρατάμε και την εμφάνιση του Wiltjer. Δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα. Πολύ σημαντική νίκη, και βαθμολογικά και ψυχολογικά για την συνέχεια
T.W.Is.M.
Τεραστια νικη απο καθε αποψη! Και βαθμολογικα και ψυχολογικα και καθαρα μπασκετικα(αποδοση, ονομα αντιπαλου). Δεν το περιμενα, μας εδινα λιγες πιθανοτητες(εχασα και το στοιχημα και δεν προλαβα να κανω cash out), αλλα τα εχω ξαναπει...Μετανοειτε!
Θα σταθω πιο πολυ στο Σπανουλη, για τον οποιο ειχαν γραφτει ή ειπωθει πολλα τις τελευταιες μερες. Σημερα λοιπον θυμισε τον καλο Σπανουλη, οχι μονο λογω της αποτελεσματικοτητας, αλλα και στο θεμα των αποφασεων. Τον βοηθησε πολυ η ελλειψη βαθους στην αμυνα της ΤΣΣΚΑ, αλλα ακομα κι οταν πηγε να κανει καταχρηση τριπλας απεφυγε τις πολλες υπερβολες.
Για αλλη μια φορα ο καλος Παπανικολαου ανεβαζει ολο τον Ολυμπιακο. Σημερα ομως βοηθησαν και οι αλλοι δυο φοργουορντ. Ο Παπαπετρου επαιξε μεχρι και σεντερ, ο Τομπσον επαιξε αμυνες και μαζεψε και σημαντικα ριμπαουντ. Αλλος ενας που εδειξε οτι μπορει να βοηθησει με το σωστο ρολο ειναι ο Γουιλτζερ. Ισως τα 18' που πηρε να ηταν πολλα για τετοιο ματς, παρολα αυτα μπηκε δυνατα στο ματς και δεν ηταν αδυναμος κρικος. Οπως ηταν ο Μπογρης. Νομιζω πως τον εχει παρει απο κατω και μπαινει πλεον στα παιχνιδια με αγχος να κανει κατι θετικο, αλλα αυτο του βγαινει αντιθετα. Ευτυχως ο ΜακΛιν επαιξε για ολους...
Ο ΜακΛιν ηταν γνωστο οτι επιθετικα ειναι καλυτερος απο ολους τους Αμερικανους σεντερ που ειχαμε αυτα τα χρονια. Το ζητουμενο ηταν να μην αποδειχτει αδυναμος αμυντικα και νομιζω πως δεν ειναι τετοιος.
Για τη διαιτησια δε θα πω τιποτα μετα τα οργια που εχουμε δει υπερ της ΤΣΣΚΑ κατα καιρους. Μονο οτι η αποβολη του Παπανικολαου που πηγε να γυρισει το παιχνιδι υπερ της ΤΣΣΚΑ ηταν εφευρεση απο τις λιγες. Αφου δε στοιχισε τελικα, θα μεινω στο οτι συμβαινουν και τετοια λαθη.
Η συνεχεια ειναι επισης δυσκολη, αφου το ματς της Παρασκευης ειναι σημαντικο και η νικη δυσκολη με τοσες απουσιες. Παρολα αυτα δε θα ξεγραψω αυτη την ομαδα με τιποτα.
rankin
Για τον Μακλίν δεν θέλω να γράψω κάτι. Ας γράψουν οσοι τον κράζανε. Το φαν κλάμπ απλά απολαμβάνει τον άρχοντα.

Θα πρέπει ομως να γράψω για τον Σπανούλη, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι, και μάλιστα εκεί που πήγε να κολλήσει το μυαλό του (και μαζί ολη η επίθεση της ομάδας), έκατσε στο πάγκο και οταν επέστρεψε ηταν πλέον άλλος άνθρωπος.

Στα μελανά σημεία (όχι δικά του) το οτι έπρεπε να μείνει 31 λεπτά στο παρκέ.
Οι Μάντζαρης- Ρομπερτς, γενικά πάρκαραν σήμερα και ο Στρέλνιεξ, έστω και αργά, μπήκε στο ρυθμό του παιχνιδιού και έδωσε λύσεις. Ιδίως στη τέταρτη περίοδο, ήταν εκεί. Το θέμα ειναι να βρει και περισσότερα δημιουργικά πατήματα. Στα χέρια του αρχηγού, κυριολεκτικά, κρύβεται και αυτη η λύση.

kudos στον Ουιλτζεράκο. Καρα-τίμιος
Ο Τομπσον εκανε πολυ μεγάλη δουλεια στο 3 και ματσάρισε τον Κλάιμπερν

Παπανικολάου, μεγάλο παιχνίδι, αλλά με κάποιες κακές στιγμές στην άμυνα.
Τι να σου κάνει βέβαια, δεν ειναι και ρομποτ.

Ο Παπαπέτρου επίσης, νομίζω οτι ηταν άριστος και διανύει την καλύτερη, την πιο μεστή, σεζόν του

Οπως ειπα, το ζητουμενο, πέραν των απουσιών, παραμένει το ίδιο. Να μπορέσει η ομάδα να βρει τις ισορροπίες της, και να βγει κερδισμένη απο την διαδικασία αυτή.
Ο ρυθμιστής ειναι ο Σπανούλης. Τα δικά του χέρια και το δικό του μυαλό ειναι αυτά τα στοιχεία που δώσουν ή δεν θα δώσουν τη λύση.
Οσο περισσότερο επιλέγει να εμπλέκει και τους γύρω του στο παιχνίδι, τόσο πιο απρόβλεπτος θα γίνεται ο Ολυμπιακός και τόσο πιο πιθανό θα ειναι το ενδεχόμενο να χτυπάει και αυτός, σα τη κόμπρα.
Παραδείγματα υπήρξαν πολλά σήμερα, ιδίως όσο το παιχνίδι προχωρούσε.
Φάσεις που η άμυνα έχει προσαρμοστεί στο Στρέλνιεξ ή στον Μακλιν, και ο Σπανούλης βρίσκει αεροδιάδρομο
Φάσεις που η άμυνα έχει προσαρμοστεί στο Σπανούλη και βρίσκει αεροδιάδρομο ο Στρέλνιεξ
Υπήρξαν πολλές μπλόφες του Σφαιρόπουλου προς αυτή τη κατεύθυνση, που εκτελέστηκαν άψογα.
Ειναι θέμα του Μπίλι ομως να τις εκτελεί σωστά και να μην ψάχνει το πικ ν ρολ λες και ειναι το άγιο δισκοπότηρο

Αυτά για την ώρα.
Συγχαρητήρια για τη νίκη
Περιμένω άρθρο του Κοντού για την αδικημένη ΤΣΣΚΑ

Καλό βράδυ παιδιά
lefpan
QUOTE (lefpan @ Dec 19 2017, 20:38 ) *
http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleag...ivolos-me-tsska

Τελικά, αν δεν παίξει ο Πρι, πάμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω εξολόθρευσης των 4αριών μας:
Βασικό 4αρι θα παίξει ο Παπαπέτρου που θα αλλάζει με τον Γουίλτζερ.
Σε κάποια σημεία θα κατεβαίνει στο 4 και ο Παπανικολάου, οπότε πολύ χρόνο στο 3 θα πάρει αναγκαστικά και ο Χόλις (άντε μπας και ξεμπουκώσει).

ΥΓ1: Όσο κι αν φαίνεται παράλογο, έχω την μεταφυσική προαίσθηση ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι.
ΥΓ2: Μην αρχίσετε μερικοί να κράζετε το ιατρικό τιμ. Δεν φταίνε οι γιατροί για ένα στραμπούληγμα!

Και για να ευλογήσω τα γένια μου, αυτό έγραφα αμέσως μετά τον τραυματισμό του Πρι.
Και πήγα και ταμείο!!! 69.gif
akratacity
QUOTE (rankin @ Dec 20 2017, 23:39 ) *
Περιμένω άρθρο του Κοντού για την αδικημένη ΤΣΣΚΑ

Ας είμαστε επιεικείς με ανθρώπους που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο ενδιδοντας στα κόμπλεξ του αφεντικού τους.... smiley.gif
qspock
- Ενα ματς ψυχης, απεναντι σε 8... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

- Ο Ιτουδης θα αιτηθει απο του χρονου να σφυρανε 6 διαιτητες στα παιχνιδια αντι για 3. Καποιοι "ξεχαστηκαν" μερικες φορες παροτι τους ελεγε ΑΚΡΙΒΩΣ τι να σφυρανε.

- Το 4ο φαουλ στον Παπανικολαου εδωσε στην ΤΣΣΚΑ 4 ποντους απο εκει που θα αλλαζε κατοχη η μπαλα (1 η βολη συν τριποντο στην ιδια φαση). Επισης εβγαλε εκτος παιχνιδιου τον καυτο τοτε Παπανικολαου. Ηταν ενα πολυπλευρο χτυπημα, ηρθε στην πιο καταλληλη στιγμη, το ματς ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ! Ηταν μια ΠΟΛΥ ευστοχη κινηση απο πλευρας διαιτητων κοντεψε και να βγει. Και παλι ομως δεν εφτασε!

- Γιατι χαρακτηριζεται η ΤΣΣΚΑ σαν φαβορι για την Ευρωλιγκα? Ο Ολυμπιακος περσυ τερματισε 2ος κερδιζοντας την.... Τοσα χρονια, ακομα δεν μαθαμε τιποτα?

- Ο Σφαιροπουλος εκανε επιτελους την κωλοτουμπα που επρεπε και ξυπνησε την ομαδα και τους μεχρι τοτε εκτος εξισωσης Στρελνιεξ και Τομπσον: Εβαλε το σχημα που ειχε πριν Σπανουλη (με 4 ψηλους κι ασσο τον Στρελνιεξ), εκει που ηταν στο -10. Η αμυνα τους ηταν αξεπεραστη, κι ετσι γυρισε το ματς. Αρχισαν να ρολαρουν οι Στρελνιεξ και Τομσον. Μετα εβαλε Σπανουλη και σταδιακα κοντινε κι αλλο το σχημα, με αποτελεσμα να βραχυκυκλωσει τελειως την ΤΣΣΚΑ. Ο ιτουδης βεβαια ηταν προσηλωμενος στη διαιτησια, ειδικα σε εκεινη την ταπα του Παπαπετρου στην ανοδο κανεις δε καταλαβε τι ζητουσε, μαλλον ουτε οι διαιτητες. Αλλιως μπορει να το σφυριζαν.

- Για τα σχολια περι Μπογρη, να σας πω κατι που δεν ξερετε: Βασικα δε φταιει αυτος. Στο συμβολαιο του γραφει οτι αποκτηθηκε για "τριτο-τεταρτο πενταρι", και οτι δεν εχει καμια υποχρεωση να παιζει ΠΟΤΕ βασικος παρα μονο σε φιλικα. Το οτι χρησιμοποιηθηκε σαν βασικος ενω δεν προβλεπεται ΠΟΥΘΕΝΑ απο το συμβολαιο του, ηταν σαφως λαθος αξιοποιηση του παιχτου, ο οποιος ειναι καλος ΚΥΡΙΩΣ οταν ΚΑΘΕΤΑΙ στον παγκο. Το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει αυτος... tongue.gif


YΓ: Ο Πετγουει ηταν στις εξεδρες. Προπονημενος ειναι, αν μπορει να παιξει εστω λιγο, ας του δωσουν κατι λιγα για λιγο, ξερει και την ομαδα, κοβει, παιζει στο 4 που αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει ψυχη... 1-2 μηνες, οσο παει. ΤΣΑΜΠΑ θα βγει. Ξερω γω, δεν βλεπω αλλη λυση. Οχι τιποτα αλλο, τον Μακλιν τον λυπηθηκα σε μια φαση, στο τελος εχασε τις βολες γιατι ψοφησε τελειως.. Αν πχ τα φτυσει κι αυτος, τοτε πιος θα παιζει?
Βρωμοχερος
Ολος ο χαρακτηρας του Ολυμπιακου σαν ομαδα σε μια φαση. O Mακλιν να πηδαει σαν το κατσικι αναμεσα σε τεραστια "ρωσικα" κορμια σε ενα "δασος" απο χερια, για να παρει το πιο καρυδατο ριμπαουντ που εχω δει ποτε στην ζωη μου....τυφλα να 'χει ο Μπαρκλευ.

Δυστυχως, λογω υποχρεωσεων ειδα μονο το β' ημιχρονο, αλλα με τετοιο παθος δυσκολα χανουμε μεσα στο ΣΕΦ. Μεστος Σπανουλης, δολοφονος Στρελνιεκς, παλικαρι Μακλιν και τρελαμενος (παντα) Παπανικολαου.

Περιμενω να δω πως (αν γινεται δηλαδη) θα "δουλεψει" το διδυμο Ρομπερτς-Σπανουλης. Αν καταφερει ο Σφαιρο να εχει τον Ρομπερτς της Φενερ με τον μεστο Σπανουλη θα ειναι τεραστιο κερδος, αλλα δυστυχως φαινεται οτι δεν κολλανε μαζι.
Kserolismos87
Πολυ ευχαριστημενος απο την νικη της ομαδας και την καλη αποδοση του Σπανουλη. Ειδικα τις 8 ασ με 3 λαθη. Μαλλον καταλαβε οτι πρεπει να ειναι πιο δημιουργικος και να κανει λιγοτερο καταχρηση των προσπαθειων αφου και τα ποσοστα του ηταν σχετικα καλα, ειδικα σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια Ευρωλιγκας.

Χωρις να θελω να μειωσω τη νικη της ομαδας, οι περισσοτεροι την εχουν αναγαγει ανεξηγητα κατ εμε σε αθλο λογω των απουσιων μας. Μαλλον δεν θελουν να δουν οτι και απο ΤΣΣΚΑ ελειπαν Χαντερ, Βορονσεβιτς, δεν επαιξαν καθολου Χριαπα και Φριντζον ενω νομιζω ελειπε και ενας γκαρντ Αμερικανος ακομα. Γενικα ηταν αποσυντονισμενη και με πολυ κακη αμυντικη λειτουργια ειδικα στο αμυντικο ριμπαουντ οπου ο ΟΣΦΠ στο β ημιχρονο εκανε παρτι.

Τελος δεν ειμαι σιγουρος οτι συμφωνω στην καταναλωση τοσου μελανιου για την αποδοση του Μπογρη. Δεχομαι οτι δεν εχει πεισει μεχρι τωρα αλλα και τι εγινε? Μακαρι να ειναι η μοναδικη φετινη μεταγραφη που δεν βγηκε, δεν νομιζω οτι θα μας κοστισει κατι σημαντικο. Υπο φυσιολογικες συνθηκες ουτε στην 12αδα δεν θα ειναι.
Mr_Cadwell
Πρώτη μου επίσκεψη στο club των οργανωμένων σήμερα και μιας και ήμουν μέσα θέλω να πω δύο πραγματάκια.
-Πρώτον στην τήρηση της ενός λεπτού σιγής δεν συνέβη το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.
Το γνωστό σύνθημα "ενός λεπτού σιγή ενός λεπτού σιγή ..... παναθηναικοί" ακούστηκε στα καπάκια από κάποιους οι οποίοι ορθώς αναλογίστηκαν ότι οι φίλαθλοι της απέναντι κερκίδας δεν έχουν κρατήσει ποτέ σιγή για τα θύματα της Θύρας 7.
Το σωστό το πράξαμε τιμώντας μία σπουδαία προσωπικότητα του μπάσκετ με νεκρική σιγή χωρίς ούτε ένας να αποκλίνει από τον σκοπό αυτό και μετά όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο απαντήσαμε στους απέναντι για αντίστοιχες καταστάσεις και την λάθος προσέγγιση που βλέπουμε από αυτούς.Το κατακριτέο που ακριβώς είναι;
-Δεύτερον και τελευταίο ο κόσμος ήταν απίστευτος,το γήπεδο ΔΕΝ ηταν μισογεμάτο ΗΤΑΝ γεμάτο και αν οι γνωστοί άγνωστοι τιμούσαν τα διαρκείας τους (έπρεπε να είχαμε κερδίσει στη Βαμβέργη και στο Μαρούσι βέβαια blink.gif )οι λίγες κενές θέσεις στο κέντρο θα είχαν γεμίσει και αυτές.

ΥΓ:Τζαμέλαρος για πάντα στο λιμάνι.
MrClutch
natouralistis
Βάση απουσιών φάνταζε δύσκολο να κερδίσουμε σήμερα.

Το καταφέραμε με εμφάνιση F4, refuse to lose.

Όσο θα υπάρχει ο Σπανούλης αυτό θα είναι το μέταλλο της ομάδας, νικήτρια. Τρομερό πάθος από όλους.

Ο Μακλίν σήμερα διπλασίασε το κασέ του...Κακό για εμάς.
yorgos
Σφαιρόπουλος, ο πιο υποτιμημένος κόουτς στην Ευρώπη.

Εγώ, ο πιο λούζερ στοιχηματίας εδώ και ένα μήνα.

Βιοι παράλληλοι.
Redoctor
-Μακλιν φωτια. αχχχ και δεν τον στηριξα και στο φαντασι ο απιστος
-Σπανουλης πολυ καλυτερος ηδη. Εντυπωσιακα πραγματα απο 36χρονο με 2 μηνες αποχή προπονήσεων
- ουιλτζερ ε ρε θα μετανοησουμε στο τελος και για τον καναδο Μπερντ
-2 παπ τρομερη αμυνα και αρκετα καλοι μπροστα. Ο παπι εχει ανεβει μισο επιπεδο φετος φαινεται και στατιστικα αλλα και αγωνιστικα. Ακομα το μπαμ το περιμενουμε βεβαια. Το σουτ πρεπει να αποκτησει λιγο καμπύλη νομιζω
Καλα το σχημα με 2 γκαρντ 3 σμολ φοργουορντ που γυρισε το ματς επικο. Να καταγράφει στην ιστορια της ευρωλιγκα. Smallest ball.

Η μονη πιθανη προσθηκη μιας και πλεον ο αγραβαναρος εχασε την σεζον θα μπορούσε ναναι ενα φτηνο αθλητικό 5αρι. Αλλα οτι πει ο κοουτς!

*Σφαιρο ανανεωση
** φετος θα το παρουμε σαν φαβορι
*** μην κανουμε και τριπλ κραουν!
**** Πρωτη στην καταταξη της ευρωλιγκα
***** Μετανοειτε
nikolas12
Δεν ήξερα αν ήθελα να πάω γήπεδο σήμερα, αλλά λίγο ότι παίζαμε με CSKA, λίγο το ότι τελειώνει η άδεια από το στρατό και είναι από τις λίγες ευκαιρίες να δω την ομάδα από κοντά και όχι τρώγοντας σάντουιτς στο ΚΨΜ, είπα να πάω και δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Το πάθος που δείξαμε ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο McLean σήμερα ήταν απολαυστικός, επιτέλους ένα 5άρι που δε θέλει το Σπανούλη να του πετάει τη μπάλα 2 εκατοστά δίπλα από το καλάθι για να καρφώσει. Έδωσε μία απίστευτη παράσταση. O Wiltjer παίρνει τα πάνω του σιγά σιγά και στα 2 τρίποντα που έβαλε τα πανηγύρισε κοιτώντας την κερκίδα πωρωμένος, το οποίο πάντα μου αρέσει σε έναν παίκτη. Ο Παπ ήταν ο γνωστός παθιασμένος καρυδάτος Παπανικολάου. Οι αντιδράσεις του σε μεγάλα καλάθια, ακόμα και όταν οδήγησε τον Kurbanov σε μπρος-πίσω δείχνουν πόσο γουστάρει αυτό που κάνει στο γήπεδο.
Τρελές βοήθειες στην άμυνα ο Thompson (πρέπει όμως να ανέβει στην επίθεση, έχει ξεχάσει να σουτάρει και ξέρουμε όλοι τι βρωμόχερο έχει) με τον Παπαπέτρου και φοβερή έμπνευση του Σφαιρό να παίξει ο τελευταίος στο 5, μπλόκαρε την CSKA. Ο Σπανούλης έκανε το πρώτο του πραγματικά μεγάλο βράδυ από τότε που επέστρεψε και το δίδυμο με τον Strelnieks το θεωρώ πολύ αποδοτικό.
Όλοι στην ομάδα βγάλανε πάθος και το μετέδωσαν και στις κερκίδες, υπάρχει στιγμιότυπο στα highlights που πανηγυρίζουν σαν τρελοί ο Πρίντεζης με τον Milutinov στο χώρο των τραυματιών και χαίρεσαι που τη βλέπεις αυτήν την ομάδα-παρέα. Μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και πρέπει να τα χτυπήσουμε οπωσδήποτε. Οπότε λίγη ξεκούραση, ηρεμία και πολλή δουλειά.

Υ.Γ. Αυτό με το Μπόγρη έχει καταντήσει γελοίο. Βασικός σέντερ της πολύ καλής Τενερίφης πέρυσι και χάνει φέτος και τα πιο άχαστα.

Υ.Γ 2 Δε σχολιάζω ποτέ διαιτησία, αλλά αυτό το πράγμα με την CSKA έχει παραγίνει πλέον. 3ο δεκάλεπτο παίρνανε σερί φάουλ και εξώφθαλμα φάουλ που έκαναν οι ίδιοι στη ρακέτα και χάναμε καλάθια δεν τα είδανε ποτέ. Πέραν της αστείας αποβολής του Παπανικολάου, δόθηκαν πάρα πολλά άκυρα φάουλ στους Ρώσους, ενώ εμείς πολύ δύσκολα θα παίρναμε πηγαίναμε στη γραμμή ή παίρναμε τη μπάλα απ' έξω.
Αλλά ενώ γίνεται όλο αυτό, το να διαμαρτύρεται ο Ιτούδης κάθε 2 λεπτά και να πηγαίνει μέχρι και στη γραμματεία να μιλάει για ώρα και να μη δίνουν τίποτα στον ίδιο, είναι αυτό που έκανε τους πάντες έξω φρενών. Τα σφυρίγματα που ήθελες, τα πήρες, ποιος ο λόγος να διαμαρτυρηθείς στο πρώτο φάουλ που κάνει η ομάδα σου στο δεκάλεπτο και ενώ μένουν πέντε μόνο λεπτά για το τέλος του δεκαλέπτου;
Conan1982
QUOTE (Conan1982 @ Dec 20 2017, 09:03 ) *
Δεν συνηθίζω να είμαι απαισιόδοξος αλλά υπάρχει ένα όριο στο πόσες απουσίες μπορεί να "απορροφήσει" η ομάδα και ειδικά όταν η μια από αυτές είναι ο Πρίντεζης κσι η ομάδα που παίζουμε είναι η ΤΣΣΚΑ.
Πρέπει να ελπίζουμε σε μεγάλο παιχνίδι από μεριάς Παπαπέτρου, Μακλίν και Τόμπσον και να σταθούν αξιοπρεπώς στο παρκέ Μπόγρης και Γουίλτζερ.


Τι ωραία να πέφτω έτσι πανηγυρικά έξω, να δικαιολογηθώ ότι είχαν και οι άλλοι τις απουσίες τους smiley.gif
Τι ωραία να βλέπουμε αυτήν την ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις να παίζει τόσο παθιασμένα.
Απολαυστικό παιχνίδια για εμάς, πολύ καλό σημάδι ότι ο Γουίλτζερ σιγά, σιγά προσφέρει, αν καταφέρει να πάρει και μερικά μυϊκά κιλά θα μπορεί να σταθεί πολύ καλύτερα στο παρκέ, ο Παπαπέτρου αν και τα στατιστικά δεν το αποτυπώνουν είναι κομβικός φέτος στον τρόπο που παίζει και αμύνεται η ομάδα.


QUOTE (Mr_Cadwell @ Dec 21 2017, 01:31 ) *
Πρώτη μου επίσκεψη στο club των οργανωμένων σήμερα και μιας και ήμουν μέσα θέλω να πω δύο πραγματάκια.
-Πρώτον στην τήρηση της ενός λεπτού σιγής δεν συνέβη το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.
Το γνωστό σύνθημα "ενός λεπτού σιγή ενός λεπτού σιγή ..... παναθηναικοί" ακούστηκε στα καπάκια από κάποιους οι οποίοι ορθώς αναλογίστηκαν ότι οι φίλαθλοι της απέναντι κερκίδας δεν έχουν κρατήσει ποτέ σιγή για τα θύματα της Θύρας 7.
Το σωστό το πράξαμε τιμώντας μία σπουδαία προσωπικότητα του μπάσκετ με νεκρική σιγή χωρίς ούτε ένας να αποκλίνει από τον σκοπό αυτό και μετά όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο απαντήσαμε στους απέναντι για αντίστοιχες καταστάσεις και την λάθος προσέγγιση που βλέπουμε από αυτούς.Το κατακριτέο που ακριβώς είναι;


Να πω την αλήθεια δυσκολεύομαι να κατανοήσω την λογική για τους απέναντι και γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η κόντρα σε οποιοδήποτε επίπεδο πέραν του αθλητικού. Αλλά ας το παραβλέψω, σε δεύτερο επίπεδο όταν αυτή χρησιμοποιήσουν την χθεσινή σας στάση για να κάνουν το ίδιο αύριο, εσείς θα τους το ανταποδώσετε φαντάζομαι, που οδηγάει τελικά αυτός ο κύκλος.
Τρίτον που ποτέ μου δεν κατάλαβα σε όσα γήπεδα έχω πάει, από τοπικό ποδόσφαιρο ως Ευρωλίγκα, αυτές οι άμοιρες οι μάνες τι φταίνε;
Athanasios_Olympiacos
Αφού πέρασαν ώρες, ηρέμησαν τα πνεύματα και κατέβηκαν οι παλμοί ηρθε η ώρα για μερικές επισημάνσεις...

Πριν μια εβδομάδα διαβαζαμε για λευκές πετσέτες τελειωμένο Σπανούλη Αμπαλο Μπόγρη... Άχρηστο προπονητή, Βελιγράδι με κυάλια και προέδρους με καβούρια στις τσέπες....

Σε πείσμα όλων έχουμε τη καλύτερη" πραγματική ομάδα της Ευρώπης"
Ναι δεν έχουμε το Σάρας...( Το δήθεν όψιμο προπονηταρα )
Ναι δεν έχουμε τα Λεφτά του Βατουτιν

Έχουμε όμως το Βασίλη το Γιώργο και το Coach Bullet.... και αυτό φτάνει...
back2back
Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως δεν γίνεται σε ένα ματς να παίξουν όλοι καλά, όλοι όμως δίνουν πράγματα. Τώρα για τον Μπόγρη, τουλάχιστον αφήσαμε τον Μάντζαρη, στην άμυνα δεν είναι καλός και καλό παιχνίδι με πλάτη δεν έχει, αλλά αυτό το ξέραμε. Κάνει ωστόσο ότι μπορεί, βγαίνει ψηλά και πασάρει την μπάλα (μόνο του τον έβγαλε τον Ρόμπερτς και έχασε το λέι απ), δίνει καλά σκριν και κινείται μετά έξυπνα τραβώντας παίκτες (δες αμαρκάριστα τρίποντα Σπανούλη και Παπ). Δίνει λοιπόν πραγματάκια, δεν είναι τουρίστας, αυτά που ξέρει και μπορεί τα κάνει.


stefkorner
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Dec 21 2017, 19:01 ) *
Αφού πέρασαν ώρες, ηρέμησαν τα πνεύματα και κατέβηκαν οι παλμοί ηρθε η ώρα για μερικές επισημάνσεις...

Πριν μια εβδομάδα διαβαζαμε για λευκές πετσέτες τελειωμένο Σπανούλη Αμπαλο Μπόγρη... Άχρηστο προπονητή, Βελιγράδι με κυάλια και προέδρους με καβούρια στις τσέπες....

Σε πείσμα όλων έχουμε τη καλύτερη" πραγματική ομάδα της Ευρώπης"
Ναι δεν έχουμε το Σάρας...( Το δήθεν όψιμο προπονηταρα )
Ναι δεν έχουμε τα Λεφτά του Βατουτιν

Έχουμε όμως το Βασίλη το Γιώργο και το Coach Bullet.... και αυτό φτάνει...


πως καταφερνεις να μιλας για γενικευμενη απαξιωση ,χρησιμοποιοντας ως επιχειρημα το τρολαρισμα Μπογρη..
αλλα κυριως πως πετυχαινεις την συνδεση <με τον δηθεν οψιμο προπονηταρα.. >
θα θελα να ξερα rolleyes.gif
εσυ και κατι φιλοι απο τα θρεντ του παο πρεπει να αρχισετε να διδασκετε.. smiley.gif



Athanasios_Olympiacos
QUOTE (stefkorner @ Dec 21 2017, 12:17 ) *
πως καταφερνεις να μιλας για γενικευμενη απαξιωση ,χρησιμοποιοντας ως επιχειρημα το τρολαρισμα Μπογρη..
αλλα κυριως πως πετυχαινεις την συνδεση <με τον δηθεν οψιμο προπονηταρα.. >
θα θελα να ξερα rolleyes.gif
εσυ και κατι φιλοι απο τα θρεντ του παο πρεπει να αρχισετε να διδασκετε.. smiley.gif


Χρησιμοποίησα ΚΑΙ το τρολαρισμα του Μπόγρη. Ούτε λόγος βέβαια για το πόσα ακούει ο Σπανούλης και ο Σφαιροπουλος κάθε εβδομάδα....
Δε χρειάζεται να πας πίσω δες τις πρώτες σελίδες αυτού του thread και μπορεί να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Για τις διδασκαλίες που αναφέρεις τις κρατάω μόνο για τα επαγγελματικά μου. Στα του φόρουμ λέω μόνο τη γνώμη μου.
rankin
Το ολο εορταστικό κλίμα που επικρατεί μπορώ να το συμμεριστώ μόνο λόγω των ημερών

Ηταν μια σημαντική νίκη, απέναντι σε εναν σπουδαίο αντίπαλο, σε μια δύσκολη βραδιά, γεμάτη απουσίες, αλλά ως εκεί... Δεν ειναι για να βγουμε και στους δρόμους.
Μπράβο στην ομάδα και προχωράμε.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε ειναι οτι κάτι καινούριο ξεκίνησε να αχνοφαίνεται, ιδίως οσο το παιχνίδι προχωρούσε, σχετικά με τη διαχείριση της ομάδας με τον Σπανούλη στο παρκέ.

Εκεί η ομάδα παρουσίασε κάτι νέο, που είχαμε χρόνια να δούμε και το οποίο ευελπιστώ να το δουμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
Πολλαπλές απειλές, αυτοπεποίθηση απο ολους, καθαρό μυαλό απο ολους.
Δεν κόλλαγε η μπάλα, όπως στη Βαμβέργη.
Δεν ηταν η μόνη μας επιλογή τα PnR του Σπανούλη.
Αντιθέτως η ΤΣΣΚΑ κάπου έφτασε σε σημείο να μην ξέρει που να προσαρμόσει την άμυνα της.

Ο μύθος που θέλει το Σπανούλη να χρειάζεται έναν τίμιο ρολίστα στο πλευρό του, κατέρρευσε. Με τον Στρέλνιεξ δίπλα του, άνοιξαν ξαφνικά νέοι ορίζοντες.
Με εναν ψηλό που μπορεί να απειλήσει με 100 διαφορετικούς τρόπους, επίσης. (Πόσοι άραγε έχουν καταφέρει να πιάσουν πελάτη τον Χάινς?) Δεν περιμένεις πλέον μονο το Πικ ν Ρολ. Ολα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και ανάποδο πικ ν ρολ με πάσα του ψηλού στον κοντό....

Πάμε για την Εφες τώρα, άδειοι σωματικά, ίσως και ψυχικά.
Και πάλι λογικά φαβορί η Εφες, αλλά ολα τα περιμένω απο τον Ολυμπιακο.

Αυτό το ψυχικό πάντως, ας το κρατήσουμε.
Στον Ολυμπιακό φάνηκε οτι ειχαν ενοχληθεί απο την ήττα στην Γερμανία.
Φάνηκε απο τη προσήλωση, το πάθος, το μυαλωμένο παιχνίδι.
Δεν ηταν μονο ο αντίπαλος που έδωσε κινητρο, ούτε η απουσία σχεδον ολης της φροντ λάιν. Θεωρώ οτι το Νο1 ηταν η ήττα στη Γερμανία που πείσμωσε την ομάδα και την έσπρωξε να δώσει απαντήσεις, στον ιδιο της τον εαυτό.
golitog7
Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι κατά τη γνώμη μου σε επίπεδο marketing αν μπορώ να το πω έτσι και όχι σε αθλητικό επίπεδο. Και εξηγούμε: έχουμε καταφέρει να ξεκινάμε πάντα τα παιχνίδια απέναντι στην Cska (αλλά και απέναντι σε άλλες ομάδες) από τη θέση του αουτσάιντερ. Δηλαδή, πήραμε τη γνωστή καραμέλιτσα του μπάτζετ (η Cska έχει τριπλάσιο κτλ κτλ) και καταλήξαμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η Cska είναι μακράν καλύτερη ομάδα από εμάς και ότι όποτε εμείς την κερδίζουμε πρόκειται για ένα μικρο θαύμα. Είναι όμως πράγματι έτσι; Οι τρεις βασικοί παράγοντες που ορίζουν το μέγεθος ενός σωματείου είναι οι εξείς:
-Ιστορία ή φανέλα ή τίτλοι όπως αλλιώς θες πέστο
-Παίκτες (πραγματική αξία των παικτών και όχι αξία συμβολαίου)
-Κόσμος

Όσον αφορά την ιστορία είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες με τίτλους κτλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η όποια διαφορά υπάρχει σ αυτόν τον τομέα δεν παίζει και τόσο ρόλο μιας και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες. Άρα το αφήνουμε.

Το κομμάτι του κόσμου δεν το σχολιάζω καν. Φανταστείτε μία ομάδα σαν την Cska, με τόσα λεφτά και κόσμο σαν του Οσφπ ή ακόμα καλύτερα σαν του Πάο. Θα ήταν μάλλον ανίκητη.

Ας πάμε στο πιο σημαντικό κατά τη γνώμμη μου. Στα πόιντ γκάρντ υπερτερεί η Cska με Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό και Βέστερμαν αν και η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη μιας και τα δικά μας πόιντ γκαρντ είναι επίσης καλοί παίκτες και μάλιστα στα δύσκολα παιχνίδια δεν τα κάνουν πάνω τους (δες Ντε Κολό που κάθε φορά κάνει ματσάρες μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο και μετά θολώνει και κάνει ότι να ναι). Στα τριάρια ο Οσφπ είναι μακράν καλύτερος με τους καμικάζι Παπ που είναι εξίσου καλοί και στις δύο άκρες του γηπέδου. Στα 4άρια είναι επίσης καλύτερος ο Οσφπ μιας και έχει το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπής. Για μπακ απ έχει τον Τιλί που είναι επίσης σκληροτράχυλος και ποιοτικός συνάμα παίκτης. H Cska έχει Βοροντσέβιτς Χρυάπα. Γελάνε και οι πέτρες.
Και στα 5αρια είμαστε πάνω κάτω στα ίδια. Δλδ κάπου κερδίζουμε κάπου χάνουμε.

Η Cska έχει τη δυνατότητα να πληρώνει υπεραξίες. Αυτό δεν την κάνει καλύτερη ομάδα όμως. Και δεν έχει σημασία που πάει τρένο όλη τη χρονιά. Στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι καλοί από τους μεγάλους παίκτες. Έχει γίνει 4 φορές μέσα σε 6 χρόνια και προφανώς δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα, το πιο γαμάτο της υπόθεσης είναι ότι αποδέχονται και οι ίδιοι τον ρόλο του φαβορί smiley.gif
Quincy
QUOTE(golitog7 @ Dec 21 2017, 13:18 ) *
Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι κατά τη γνώμη μου σε επίπεδο marketing αν μπορώ να το πω έτσι και όχι σε αθλητικό επίπεδο. Και εξηγούμε: έχουμε καταφέρει να ξεκινάμε πάντα τα παιχνίδια απέναντι στην Cska (αλλά και απέναντι σε άλλες ομάδες) από τη θέση του αουτσάιντερ. Δηλαδή, πήραμε τη γνωστή καραμέλιτσα του μπάτζετ (η Cska έχει τριπλάσιο κτλ κτλ) και καταλήξαμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η Cska είναι μακράν καλύτερη ομάδα από εμάς και ότι όποτε εμείς την κερδίζουμε πρόκειται για ένα μικρο θαύμα. Είναι όμως πράγματι έτσι; Οι τρεις βασικοί παράγοντες που ορίζουν το μέγεθος ενός σωματείου είναι οι εξείς:
-Ιστορία ή φανέλα ή τίτλοι όπως αλλιώς θες πέστο
-Παίκτες (πραγματική αξία των παικτών και όχι αξία συμβολαίου)
-Κόσμος

Όσον αφορά την ιστορία είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες με τίτλους κτλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η όποια διαφορά υπάρχει σ αυτόν τον τομέα δεν παίζει και τόσο ρόλο μιας και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες. Άρα το αφήνουμε.

Το κομμάτι του κόσμου δεν το σχολιάζω καν. Φανταστείτε μία ομάδα σαν την Cska, με τόσα λεφτά και κόσμο σαν του Οσφπ ή ακόμα καλύτερα σαν του Πάο. Θα ήταν μάλλον ανίκητη.

Ας πάμε στο πιο σημαντικό κατά τη γνώμμη μου. Στα πόιντ γκάρντ υπερτερεί η Cska με Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό και Βέστερμαν αν και η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη μιας και τα δικά μας πόιντ γκαρντ είναι επίσης καλοί παίκτες και μάλιστα στα δύσκολα παιχνίδια δεν τα κάνουν πάνω τους (δες Ντε Κολό που κάθε φορά κάνει ματσάρες μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο και μετά θολώνει και κάνει ότι να ναι). Στα τριάρια ο Οσφπ είναι μακράν καλύτερος με τους καμικάζι Παπ που είναι εξίσου καλοί και στις δύο άκρες του γηπέδου. Στα 4άρια είναι επίσης καλύτερος ο Οσφπ μιας και έχει το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπής. Για μπακ απ έχει τον Τιλί που είναι επίσης σκληροτράχυλος και ποιοτικός συνάμα παίκτης. H Cska έχει Βοροντσέβιτς Χρυάπα. Γελάνε και οι πέτρες.
Και στα 5αρια είμαστε πάνω κάτω στα ίδια. Δλδ κάπου κερδίζουμε κάπου χάνουμε.

Η Cska έχει τη δυνατότητα να πληρώνει υπεραξίες. Αυτό δεν την κάνει καλύτερη ομάδα όμως. Και δεν έχει σημασία που πάει τρένο όλη τη χρονιά. Στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι καλοί από τους μεγάλους παίκτες. Έχει γίνει 4 φορές μέσα σε 6 χρόνια και προφανώς δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα, το πιο γαμάτο της υπόθεσης είναι ότι αποδέχονται και οι ίδιοι τον ρόλο του φαβορί smiley.gif


Προσωπικά κάπου με χαλάει η καραμέλα αυτή. Όχι συγκεκριμένα με την CSKA που θεωρώ πως έχει όντως καλύτερες μονάδες, αλλά η γενικότερη νοοτροπία να αυτοβαφτίζεται η ομάδα ως το underdog. Προφανώς βολεύεται η ομάδα έτσι και παίζει καλύτερα χωρίς το άγχος όμως και το θράσσος έχει τη χρησιμότητα του. Όπως το '12 στα playoffs με την Siena που ο Ντούντα δήλωνε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι outsider πριν καν ακόμα ξεκινησουν τα παιχνίδια.


golitog7
QUOTE(Quincy @ Dec 21 2017, 14:38 ) *
Προσωπικά κάπου με χαλάει η καραμέλα αυτή. Όχι συγκεκριμένα με την CSKA που θεωρώ πως έχει όντως καλύτερες μονάδες, αλλά η γενικότερη νοοτροπία να αυτοβαφτίζεται η ομάδα ως το underdog. Προφανώς βολεύεται η ομάδα έτσι και παίζει καλύτερα χωρίς το άγχος όμως και το θράσσος έχει τη χρησιμότητα του. Όπως το '12 στα playoffs με την Siena που ο Ντούντα δήλωνε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι outsider πριν καν ακόμα ξεκινησουν τα παιχνίδια.

Είναι έτσι κ αλλίως θρασσύτατο να δηλώνουμε ότι είμαστε αουτσάιντερ ενώ τους κερρδίζουμε συνέχεια χαχα
lefpan
Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας αγώνας της κανονικής περιόδου, η νίκη αυτή έχει όλα τα στοιχεία για να μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού.
Κατά πρώτο, αποτελεί πλέον ένα ακόμα επεισόδιο στην μυθολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ. Η πανάκριβη υπερομάδα που στο τέλος χάνει από μια αληθινή ομάδα.
Αλλά φτάνει ακόμα παραπέρα και μπαίνει στα χωράφια της μεταφυσικής: Δεν έχει πλέον νόημα το τελικό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ποιός θα νικήσει. Αυτό που αποκτάει πλέον σημασία και ενδιαφέρον είναι ο τρόπος. Εντάξει με τις ανατροπές. Το εντρυφήσαμε αυτό. Δεν αρκεί μια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να έλθει και με ανατροπή. Το είδαμε τέσσερεις φορές. Άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του. Έπρεπε να πλουτιστεί με καινούργια στοιχεία: Οι τραυματισμοί. Και όχι ό,τι τραυματισμοί να είναι. Πλήρης εξολόθρευση των 4ριών της ομάδας. Ο διασυρμός προ των πυλών. Οι ύαινες έτοιμες να αρχίσουν να κατασπαράζουν το άψυχο κουφάρι. Να φύγει ο Σφαιρόπουλος που άφησε γυμνή τη γραμμή των ψηλών. Να πάρει μαζί του και τα παλτά που μας φόρεσε. Βέβαια, στην κατηγορία των παλτών κατατάχθηκαν κατά καιρούς και ο Μιλουτίνοφ, και ο Αγραβάνης, και ο Μακλίν, και ο Ρόμπερτς, και ο Παπαπέτρου, ακόμα και ο Σπανούλης. Τώρα έχουν απομείνει ως παλτά που πρέπει να πάνε στα τσακίδια ο Μπόγρης, ο Τόμπσον, ο Γουίλτζερ (αν και μάλλον θα ανακηρυχθεί σε μη-παλτό εντός ολίγων αγώνων), και ο διαχρονικός Μάντζαρης. Αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία.
Κι ενώ το σκηνικό ήταν έτοιμο, η μεταφυσική μυθολογία έβαλε και πάλι το χέρι της. Ένας τέτοιος Ολυμπιακός -ένας μελλοθάνατος- θα πρέπει να κερδίσει την πανάκριβη ΤΣΣΚΑ, για να δώσει καινούργιο ενδιαφέρον στις μελλοντικές μας αναμνήσεις.
Κι έτσι μετά από πολλά χρόνια θα λέμε στα εγγόνια μας για την μυθική νίκη του αποδεκατισμένου Ολυμπιακού κόντρα στη ρωσική υπεραρκούδα. Κάποιοι θα θυμούνται και λεπτομέρειες: Τον Τζαμέλ με τις πιρουέτες του, τον Σπανούλη που ξανάνιωσε πάλι. Κάποιοι θα προσθέτουν και άλλα στοιχεία αμφιλεγόμενα: Λέγεται ότι σε κάποια φάση γύρω στο 28' εθεάθη ο Παπανικολάου να μαρκάρει σε τρία διαφορετικά σημεία του γηπέδου ταυτόχρονα, και μετά αμέσως να πηδάει για ριμπάουντ και να χτυπάει το γόνατό του στο ταμπλό. Ή ότι ο Βατούνιν είχε γίνει σαν αρνητική φωτογραφία του Ομπράντοβιτς, αντι-μελιτζανής, όταν είδε όλο αυτό να του έρχεται και πάλι κατακέφαλα.
Δεν θα ξεχαστεί αυτή η νίκη, κι ας μην έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Είναι μια νίκη ΘΡΥΛΙΚΗ.
rankin
Εντάξει ρε γκάιζ, στο χθεσινό παιχνίδι θα ήμασταν αουτσάιντερ, ανεξάρτητα απο μπατζετ.
Επίσης, πως τους κερδίζουμε συνέχεια; Δεν ισχύει αυτό!
Τα τελευταία χρόνια μας κερδίζουν μονιμα στη regular season, μέσα-εξω. Το οτι τους κερδίζουμε στο F4 συμβαίνει γιατι έχουμε κάποιους παίχτες ικανούς πνευματικά να παίρνουν μεγάλα παιχνίδια.
Αυτη τη στιγμή πάντως στην ευρωλίγκα, ειμαστε μαζί στη κορυφή της κατάταξης, γεγονός που δειχνει οτι δεν ειμαστε αουτσάιντερ απεναντι τους.
Ισως στα σημεία να θεωρούμαστε ενα κλικ πιο κάτω, αλλά σε κάποια άλλα σημεία υπερτερούμε... Εχει για παράδειγμα κορμό γηγενών παιχτών η ΤΣΣΚΑ; κάποτε ειχε και εναν Κιριλένκο. Τώρα τι έχει; Τον Χριάπα;

Στην πράξη, οχι, ο Ολυμπιακός πλήρης, μπορεί να έχει και καλύτερη ομάδα / καλύτερο ροστερ απο την ΤΣΣΚΑ, αλλά και πάλι δεν είμαστε μόνοι μας εκει έξω.
Ροστεράρα έχει και ο Παναθηναικός
Ροστεράρα, οταν δεν ειναι ολη στα πιτς, έχει και η Ρεαλ
Ροστεράρα έχει και η Φενερ.

Και 4 απο αυτές τις 5 θα ειναι λογικά και οι ομάδες του F4..... Ομάδες που στην πραγματικότητα, και ξεχνώντας το μπατζετ, ειναι κοντά η μια με την άλλη.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.