Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA,finals Game 5
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2009
Pages: 1, 2
Pierce
Σχόλια για τον 5ο Τελικό ΝΒΑ.

Δευτέρα 15/6 , 3 τα ξημερώματα
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
smiley.gif smiley.gif Ας δουμε τι θα γινει στο 4ο πρωτα!!!!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Η φιέστα θα χουμε ή.....Αιμα και αμμος!!!!

Δ.
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
QUOTE(Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18# @ Jun 11 2009, 21:10 ) *
Η φιέστα θα χουμε ή.....Αιμα και αμμος!!!!


Φιεστα!!!! icon_drunk.gif

Δ.
T.W.Is.M.
Εγω γιατι βλεπω ευκολη νικη του Ορλαντο στο 5ο παιχνιδι?
aegeansheed
Τρελό blooper το and1 του Odom!!!
koutsou10
ποτε θα ξαναπαρει φαουλ ο κομπι?οεο?
μαλλον του χρονου... smiley.gif
thrylos7
Παίζει τόσο καλά η ομάδα σου (και η δική μου) και σχολιάζεις τη μια φάση;

Μεγάλο δεκάλεπτο από τους Lakers το 2ο, παράσταση ...πρωταθλήματος.
aegeansheed
QUOTE(koutsou10 @ Jun 15 2009, 00:49 ) *
ποτε θα ξαναπαρει φαουλ ο κομπι?οεο?
μαλλον του χρονου... smiley.gif


Για Φθινόπωρο πάει η δουλειά. Το mvp το δικαιούται ο original laker Trevor Ariza. Φοβερές σειρές με Denver και Orlando!
koutsou10
QUOTE(thrylos7 @ Jun 15 2009, 04:06 ) *
Παίζει τόσο καλά η ομάδα σου (και η δική μου) και σχολιάζεις τη μια φάση;

Μεγάλο δεκάλεπτο από τους Lakers το 2ο, παράσταση ...πρωταθλήματος.


φιλε δεν ειναι 1 φαση αλλα τουλαχιστον 5!!! smiley.gif
koutsou10
πρωταθλητεσ για το 2009 λοιπον οι LOS ANGELES LAKERS!!!
κ νομιζω οτι απεδειξε κ ο kobe αυτο που ηθελε,δηλαδη οτι μπορει να παρει δαχτυλιδι σαν ηγετησ σε μια ομαδα... 77.gif 77.gif 77.gif
πολυ καθοριστικη η παρουσια κ των γκασολ,που πριν απο αυτην την σειρα θεωρουνταν πολυ σοφτ αλλα νομιζω οτι απεδειξε πολλα,οντομ που ειναι απο play maker ωσ κ center,fiser απλα ο πιο εμπειροσ αλλα κ ο πιο ψυχροσ εκτελεστησ,αριζα ο πιο βελτιωμενοσ παιχτησ στα play-off-τα κανει ολα κ συμφερει κ ο ψηλολελεκασ μπαηνουμ που επαιξε καλεσ αμυνεσ κ γεμισε την ρακετα...

καλα για το mvp τι να πουμε?δεν χρειαζεται καν... smiley.gif
spysta
Πολυ ευκολα οι Λεικερς στο 5ο παιχνιδι και δικαια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!!Κονγρατς ..

wav.gif lal1-sm.gif
thrylos7
QUOTE
φιλε δεν ειναι 1 φαση αλλα τουλαχιστον 5!!!


Ακόμη χειρότερα αν τις μετράς...


Το καλύτερο ματς το άφησαν για το τέλος οι Λέικερς. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Επιτέλους, το πρωτάθλημα ήρθε μετά από καιρό. Respect στους δυο κολλητούς απ' την αρχή της καριέρας τους Kobe & Derek... lal1-sm.gif
captain charisma
τελικα ο μπραιαντ καταφερε να παρει το τιτλο επιτελους χωρις να βρισκεται κατω απ την τεραστια σκια του σακιλ ο'νιλ! 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

φιλ τζακσον the lord of the rings!:obey: 77.gif 77.gif
Jabar
Νομίζω ότι οι άσχετοι ΛΑΛ τελείως άδικα πήραν τον τίτλο.Εύκολα το σκορ θα μπορούσε να ήταν ανάποδα.Αν το ρόστερ ήταν ανάποδα.Αν ο Χάουαρντ ήταν μπασκετμπολίστας και όχι body builder.Αν ο Τούρκογλου ήταν ελάχιστα πιό γρήγορος από χελώνα.Αν ήξεραν να πασάρουν.Αν αμυντικά έπαιζαν κάτι διαφορετικό από άμυνα σταυρό.Μπαίνουμε όλοι μαζί μέσα στη ρακέτα και κάνουμε το σταυρό μας.Αν οι ΛΑΛ τους είχαν δωρίσει 3 ακόμα ματς.Αν φορούσαν χρυσαφιά και purple.

L.A.L.

lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif
giannis23
Μπράβο στους Lakers.Το άξιζαν.Αλλα του χρόνου θα το πάρει ο LeBron.
The Warlus
...Kαι ο Zen Master 10 δαχτυλίδια...
Elio
Συγχαρητηρια στους λεικερς για το πρωταθλημα φετος. 41.gif 41.gif wos_sport5.gif
Boom Dizzle
Το πηραν δικαια οι Λεικερς!!Το αξιζε αυτη η ΟΜΑΔΑΡΑ και ηταν και η αποδειξη οτι ο Κομπε μπορει και χωρις τον Σακ!!
Επισης συγχαρητητηρια στον Φιλ Τζακσον για τα 10 δαχτυλιδια του,ειναι ο Ζοτς της Αμερικης tongue.gif !
Das Kapital
Μεγαλος παιχτης ο Μπραιαντ,επιτελους πηρε πρωταθλημα ως ο απολυτος σταρ και σηκωσε το μεγαλο MVP για πρωτη φορα.Σχετικα αδιαφοροι τελικοι,παρολο που ειχαμε και δυο παρατασεις φανηκε απο το πρωτο παιχνιδι που θα κατεληγαν τα δαχτυλιδια του ΝΒΑ.Ο Χαουαρντ κλειστηκε τοσο καλα κατι που δε γινεται βεβαια απο το Φισερ ή τον Κομπι αλλα απο τη στρατηγικη του Τζακσον, και αν καταφερεις να κανεις τον σταρ ειδικα αν ειναι και ψηλος να μην αποδιδει τοτε του εχεις παρει το παιχνιδι αφου ο θυμος ειναι μεγαλος.Ο Κομπι τωρα αδιαμφισβητητα ειναι ο καλυτερος παιχτης του κοσμου αυτη τη στιγμη,δεν τιθεται θεμα,μαγκας εισαι οταν σηκωνεις πρωταθλημα και ο Κομπι το εκανε,δε ξερω αν συμφωνειτε αλλα μετα το Τζορνταν η σειρα για μενα ειναι Σακιλ-Ντανκαν-Κομπι και τωρα περιμενουμε ποσο θα κρατησει τον θρονο του και ποιος θα ειναι ο επομενος!

Τελος, με βαση το ροστερ των Λεικερς θα μου επιτρεψετε να πω πως οι Λεικερς του 2009 ειναι η χειροτερη ομαδα που παιρνει πρωταθλημα στη δεκαετια που διανυουμε,ισως να εβαζα μαζι τους,την ομαδα των Σπερς του 2007,δεν θελω σχολια για τα πιστονια γιατι κερδισαν τους Λεικερς που ειχαν ομαδαρα τοτε πιθανον οι εσωτερικες εριδες να τους αποτρεψαν να παρουν το 4ο!

Μπραβο στο ΛΑ και στον τρομερο Κομπι!
Flash
Τελικά μετά από ορισμένες εκπλήξεις και αρκετά σκαμπαναβάσματα, έγινε αυτό που οι περισσότεροι περιμέναμε μετά τη νύχτα της 19ης Φεβρουαρίου (ίσως αρκετά αργότερα καθώς η σοβαρότητα του τραυματισμού του Big Ticket δεν έγινε άμεσα κατανοητή).

Η ομάδα με το καλύτερο συνολικά ρόστερ, των 1 από τους 2 (άντε 3) καλύτερους παίχτες της λίγκας αυτή τη στιγμή και την αθροιστικά μεγάλη εμπειρία ανάμεσα στους υπόλοιπους διεκδικητές κέρδισε τον τίτλο δίκαια. Συγχαρητήρια στους Lakers που καταφέρνουν να διατηρούνται στην κορυφή ή παρά αυτής για μεγάλα χρονικά διαστήματα και στον Kobe που νομίζω ότι μόλις κατέκτησε το πιο γλυκό τρόπαιo του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Α, από εμένα συγχαρητήρια και στον Ζεν μαστερ tongue.gif
Air and King
Οι Λεικερς ειναι πρωταθλητες λοιπον για 15 φορα.
Στους Τελικους επικρατησαν δικαια.Εκμεταλευτηκαν τα λαθη του Ορλαντο που ηταν πολλα και σε τετοιο επιπεδο δεν επιτρεπονται.
Ο Κομπι ηταν καλος στους Τελικους και ειχε και την συμπαρασταση των συμπαιχτων του(που δεν ειχε ο ΛεΜπρον) και αυτη ειναι και η διαφορα.
Πηρε το πρωταθλημα,ξορκησε φαντασματα και συνεχιζει.
Συγχαρητηρια και στον Φιλ αλλα............τα εχω ξαναπει για αυτον.Συγχαρητηρια και στον Γουιντερ παρολο που δεν ηταν εκει.Χρωστανε πολλοι πολλα σε αυτον!



ΥΓ.Παντως επιμενω και το ειχα πει πολλες φορες μεσα στην χρονια οτι φαβορι ηταν οι με Γκαρνετ-Σελτικς.Μετα τους Τελικους και συνοψιζοντας ειμαι πεπεισμενος οτι θα ειχαμε Repeat αν δεν τραυματιζοταν ο Γκαρνετ.
ΥΓ2.Το οτι ο Κομπι πηρε το πρωταθλημα δεν τον κανει σωνει και καλα καλυτερο απο τον ΛεΜπρον η και απο τον (αδικημενο) Γουειντ.Ειχε πιο πολυ βοηθεια και την εκμεταλευτηκε γιατι τα Πλειοφ του ΛεΜπρον που ειναι αν οχι τα κορυφαια ατομικα στην Ιστορια σιγουρα candidate σε αυτη την κουβεντα δεν τα εφτασε.Το ιδιο και ο Γουειντ που ηταν σε μια ομαδα με "βοηθους" Ρουκις.
koutsou10
QUOTE(Air and King @ Jun 15 2009, 13:27 ) *
ΥΓ.Παντως επιμενω και το ειχα πει πολλες φορες μεσα στην χρονια οτι φαβορι ηταν οι με Γκαρνετ-Σελτικς.Μετα τους Τελικους και συνοψιζοντας ειμαι πεπεισμενος οτι θα ειχαμε Repeat αν δεν τραυματιζοταν ο Γκαρνετ.
ΥΓ2.Το οτι ο Κομπι πηρε το πρωταθλημα δεν τον κανει σωνει και καλα καλυτερο απο τον ΛεΜπρον η και απο τον (αδικημενο) Γουειντ.Ειχε πιο πολυ βοηθεια και την εκμεταλευτηκε γιατι τα Πλειοφ του ΛεΜπρον που ειναι αν οχι τα κορυφαια ατομικα στην Ιστορια σιγουρα candidate σε αυτη την κουβεντα δεν τα εφτασε.Το ιδιο και ο Γουειντ που ηταν σε μια ομαδα με "βοηθους" Ρουκις.


καταρχην φιλε μου δεν μπορει να ξερεισ αν θα μπορουσαν να το σηκωσουν οι του μποστον γιατι κ ο γκαρνετ πριν τραυματιστει δεν ηταν σε καλη κατασταση σε σχεση με περυσι κ γιατι με αν δεν κανεισ τιποτα...
το οτι ο κομπι πηρε πρωταθλημα τον κανει πρωταθλητη κ mvp που ο λεμπρον σε τελικουσ δεν ειναι ακομα τιποτα απο τα 2...
οσον αφορα αυτο με τισ βοηθειεσ απο τουσ συμπαιχτεσ δεν συμφωνω απολυτα,για να φτασουν οι κληβελαντ ωσ εκει που εφτασαν δεν ειχαν τισ βοηθειεσ απο τουσ αλλουσ παιχτεσ?η μηπωσ ο λεμπρον τουσ πηγε μονοσ του?
απλα τα πραγματα οι κληβελαντ πραγματοποιησαν μια πολυ καλη χρονια κ δεν νομιζω στην αρχη τησ χρονιασ να ηταν κ στα φαβορι...κ στο κατω κατω δεν γινεται να παιρνεισ πρωταθλημα με μολισ 1-2 μεταγραφεσ-προσθηκεσ εκτοσ αν ο παιχτησ που παιρνεισ ειναι κατι σαν αυτο που πανε να κανουν φετοσ οι καβσ(σακ ατακ)...

παντα φιλικα...
Emanuel David Ginobili
Κατ' αρχην να πω μια ρηση που μου 'ρθε οταν εβλεπα το παιχνιδι, "Αν ο Howard ειναι παιχτης, τοτε ο Duncan ειναι ο Θεος του μπασκετ."

Χθες καθομουν και διαβαζα τα τοπικ των τελικων του 2007 και το απιστευτο θαψιμο που εφαγαν και τη χλευη που εισεπραξαν οι... κaκοι, αντιαθλητικοι, βαρετοι Spurs. Ε λοιπον αν αυτο που ειδα χθες (τροπος του λεγειν χθες) ειναι θεαμα, τοτε εγω ειμαι ο Jordan που εκανα ταχυρυθμη εκμαθηση ελληνικων! Χωρις συστηματα, με τους Magic απλα να σουτραρουν τριποντο οπου βρουν μισο εκατοστο χωρο και τους Lakers να μην νοιαζονται να βγαλουν κανα ελευθερο σουτ στον Kobe, (αφου τα βαζει μαρκαρισμενος να κουραζεται κι ο Φιλ;;; icon_drunk.gif ) Με κατι ποσοστα ΤΡΑΓΙΚΑ, με τα καημενα καλαθια να εκλιπαρουν για ελεος!
Χθες δεν επαιζαν ξυλο στην αμυνα αλλα σκετο ξυλο, τι να το κανω ρε Howard που πατας μπουνιδια στον Gasol αλλα καθεσαι απο τη λαθος πλευρα κι αυτος γυριζει για πλακα κι αφηνει τη μπαλα με το δεξι στο καλαθι;;; Τι να το κανω ρε Lee και Pietrus που βαρατε τον Kobe αλλα δεν του κλεινετε τους διαδρομους;;;

Τεσπα, μπραβο στους Lakers και ειδικα σε Kobe και (λιγοτερο ειδικα) Gasol!
nikolas12
Μπραβο ρε ομαδαρα.Οι Λεικερς σκουπισαν τους Ματζικ και αξιζουν τον τιτλο(ενταξει μπορει οι Λεμπρον Καβαλιερς να εκαναν μια νικη περισσοτερη).Με αυτο το πρωταθλημα νομιζω πως αποδεικνυεται πως αν δεν ηταν ο Γκασολ να ανεβασει η ομαδα στροφες θα μεναμε χαμενοι στην αφανεια.Ωστοσο ενα μεγαλο μπραβο στους βασικους συντελεστες αυτου του πρωταθληματος τον Κομπι,τον Φισερ,τον Γκασολ,τον Μπαιναμ,τον Οντομ αλλα και ολα τα παιδια που εκαναν τους οπαδους τους σε ολον τον κοσμο περηφανους.Α,ναι και ο μεγαλος Φιλ 10 δαχτυλιδακια εφτασε ως προπονητης.
Μπραβο παιδια.Παντα επιτυχιες.
j-kidd13
Οι τελικοι παντως μπορουσαν να ειναι πολυ καλυτεροι...Δεν νομιζω οτι παιχτηκε το μπασκετ που θα περιμεναμε...Δικαια το πηραν οι Λεικερς.Το Ορλαντο εκανε πολυ μετρια σειρα,και ειχε και πολυ μετριο τον Χαουαρντ,δεν πιστευω οτι μπορουσε να διεκδικησει κατι παραπανω.
T.W.Is.M.
QUOTE(giannis23 @ Jun 15 2009, 08:50 ) *
Μπράβο στους Lakers.Το άξιζαν.Αλλα του χρόνου θα το πάρει ο LeBron.


Αν παρει και το Σακ μαζι, τοτε ναι θα το παρει. Αρκει φυσικα να αναπροσαρμοστουν και λιγο οι ρολοι εκει στο Κλιβελαντ, γιατι αν παρουν τον Ο'Νιλ και παιζουν παλι γυρω-γυρω ολοι στη μεση ο Λεμπρον, θα εχουν παλι τα ιδια και δε θα φταιει ουτε ο Λεμπρον ουτε ο Σακιλ.
Στο τελος παντως φαινεται οτι τα πρωταθληματα δεν τα παιρνεις μονο με τους σταρ. Χρειαζεσαι τους παιχτες εκεινους που θα ανεβασουν την αποδοση τους στα πλει οφ και θα σου δωσουν αυτο που δεν μπορουν να δωσουν οι αντιστοιχοι συμπληρωματικοι παιχτες των αντιπαλων. Ειδικα αυτος ο Φισερ ειναι επαγγελματιας των πλει οφ. Σε τετοιο μπορει να εξελιχθει και ο Αριζα, αν συνεχισει οπως φετος. Κι αν οι Λεικερς παρουν κι αλλους τιτλους στα επομενα χρονια, ολο και καποιος θα βρεθει για να παρει το ρολο του Φισερ.
Δεν περιμενα παντως τοσο ευκολη νικη για τους Λεικερς. Δηλαδη ειχα την ελπιδα στο βαθος του μυαλου μου οτι το Ορλαντο δε θα αντεξει λογω πεσμενης ψυχολογιας, αλλα πιστευα οτι η χαλαρωση των Λεικερς θα ηταν μεγαλυτερη και θα εφερνε μια ανετη νικη στο Ορλαντο. Ετσι φαινοταν μαλιστα οτι θα γινει στα πρωτα λεπτα, αλλα φαινεται οτι οι Λεικερς ειχαν αποφασισει να το παλεψουν το ματς, ενω το Ορλαντο με την πρωτη δυσκολια εχασε τη μπαλα. Εδειχναν να μην πατανε καθολου καλα στο γηπεδο, να μην μπορουν να κανουν το παιχνιδι τους, να μην ειναι συγκεντρωμενοι στο παιχνιδι και δε θα αφηναν τετοια ευκαιρια οι Λεικερς. Εδω δεν αφησαν την ευκαιρια να ισοφαρισουν με τριποντο στο 4ο ματς, θα εχαναν το χτεσινο?
Οσο για τους Σελτικς και τον Γκαρνετ, αν ηταν υγιης πιθανον να επαιρναν παλι το πρωταθλημα. Θα πρεπε ομως να περασουν πρωτα το Ορλαντο και μετα το Κλιβελαντ. Και αν υποθεσουμε οτι θα περνουσαν το Ορλαντο(ομως αν η Μποστον ειχε Γκαρνετ, η Ματζικ δε θα πρεπε να εχει Νελσον?), θα τα καταφερναν με το Κλιβελαντ? Το οτι τους περασε το Ορλαντο δε λεει τιποτα. Μπορει να μην ειχε supposrting cast ο Λεμπρον, αλλα οι Σελτικς ειναι αλλη ομαδα απο το Ορλαντο, με πιο συμβατικο σχημα και ταιριαζε καλυτερα στο Κλιβελαντ. Και αλλη μια παραμετρος: Σε ενδεχομενους τελικους Λεικερς-Σελτικς το πλεονεκτημα εδρας φετος ηταν στο ΛΑ. Και στους τελικους για να παρεις πρωταθλημα με μειονεκτημα πρεπει να κανεις οχι 1, αλλα 2 διπλα συνηθως, γιατι ειναι δυσκολο να κανεις το 3/3 στα μεσαια εντος εδρας παιχνιδια. Τα λεω αυτα για να μη θεωρουμε οτι οι Σελτικς πηγαιναν ολοταχως για πρωταθλημα(οπως περσι πχ) και τους το στερησε μονο ο τραυματισμος του Γκαρνετ.
Air Kef
For the love of Kobe εεεε.. God ήθελα να πω, ας αφήσουμε τους Σπερς, και ειδικά τους Σπερς 2007, έξω απο αυτό το τόπικ. Το ενδιαφέρον στο μπάσκετ που έπαιξαν δεν πλησιάζει καν αυτό που έδειξαν οι Λεικερς κι οι Ματζικ.

Άξια οι Λέικερς τον τίτλο, αν και μένει μια γεύση ότι με λίγη παραπάνω εμπειρία, οι Μάτζικ θα κράταγαν ακόμα την σειρά. Ίσως αναζητώντας μια ανταλλαγή του Αλστον με κάποιον πιο έμπειρο και καθαρό άσσο, και προφανώς καλύτερο από τον Τζόνσον (τον οποίο κακώς δεν εμπιστεύθηκε ο Σταν), κρατώντας τον υγιή Νέλσον βασικό, θα μπορούν να χτυπήσουν εκ νέου τελικό. Το καλό είναι ότι ο Χάουαρντ μαθαίνει τρομερά γρήγορα και είναι ακόμα αρκετά μικρός, μπορούν να στηριχτούν πάνω του.

Ο Κόμπι έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος αυτήν την στιγμή. Τα στατιστικά και τα αεροπλανικά του Letravel(tongue.gif) δεν λένε τίποτα μπροστά στον απίστευτο τρόπο που διαβάζει και διαχειρίζεται ο Κόμπι το παιχνίδι και καταλαβαίνει πότε θα ακουμπήσει μονο μια φορά την μπάλα σε μια επίθεση, πότε θα ψάξει κάποιον hot συμπαίκτη του και ασφαλώς πότε θα πάρει την μπάλα και με οποιονδήποτε τρόπο θα την βάλει στο καλάθι.
Emanuel David Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Jun 15 2009, 18:13 ) *
For the love of Kobe εεεε.. God ήθελα να πω, ας αφήσουμε τους Σπερς, και ειδικά τους Σπερς 2007, έξω απο αυτό το τόπικ. Το ενδιαφέρον στο μπάσκετ που έπαιξαν δεν πλησιάζει καν αυτό που έδειξαν οι Λεικερς κι οι Ματζικ.

Σε παρακαλω παρα πολυ, να μου πεις τι το ενδιαφερον ειχαν να επιδειξουν οι φετινοι τελικοι, εκτος απο τον υπερπαιχτη Kobe, τον Ευρωπαιο παιχταρα ψηλο Gasol και καποια ατομικα ξεσπασματα (Fisher, Odom, Ariza).
Kατι...! Συστηματα; Δυνατη αμυνα; Παθος; Ποσοτα; Προπονητικο ταλεντο; Τι;;;
X-NEC
Απίστευτες στιγμές από το πρωί. Ακόμα να πιστέψω ότι πήραμε το πρωτάθλημα! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ειδικά στον Ariza που βοηθησε απίστευτα την ομάδα σε άμυνα και επίθεση, στον Fisher που με τα δυο τρίποντα του μας έδωσε μια νίκη στο τέλος ενός συγκλονιστικού αγώνα, στον Odom που έδεινε ώθηση σε όλη την ομάδα οταν ξέμενε απο δυνάμεις, στον Gasol που ήταν άλλος άνθρωπος στους τελικούς κάνοντας απίστευτη δουλειά πάνω στον Howard και φυσικά στην αρχηγάρα μας τον Bryant που χωρίς αυτόν σήμερα δε θα πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας. Οι τελικοί όντως θα μπορούσαν να ήταν καλύτεροι. Δυστυχώς οι Magic στα δύσκολα φάνηκε να ζορίζονται υπερβολικά και ακόμα και όταν ήταν με το ένα πόδι να πάρουν την νίκη κολλούσαν και το γυρνούσαμε. Όμως η σειρά πήγε σε δυο παρατάσεις τις οποιες ευχαριστηθήκαμε πολύ. Φυσικό είναι να ήθελα και εγώ κάτι καλύτερο από πλευράς Magic στον χθεσινό αγώνα μιας και το παιχνίδι είχε σχεδόν τελειωσε κάπου στην τρίτη περίοδο. Θα προτιμούσα να το σηκώναμε μεθαύριο στο Staples Center αν γινόταν αλλα δε μας έκαναν το χατίρι. Οι τελικοί όμως δεν είναι ένας μονο αγώνας, είναι πολλοί και πέραν του πρώτου και του τελευταίου οι υπόλοιποι ήταν αρκετά καλοί, ειδικά ο προχθεσινός ήταν απίστευτος.

Στο να συνειδητοποιήσω ότι πήραμε το πρωτάθλημα βοηθησε πολύ η ανάλυση που ακολούθησε στο ESPN και με τις συνεντεύξεις που έκαναν live στους πρωταγωνιστές της ομάδας. smiley.gif

Πραγματικά μετά από μια χρονια γεμάτη ΝΒΑ, και ειδικά μετά από δυο μήνες γεμάτους ξενύχτια και highlights των playoffs θα μου λείψουν οι αγώνες. Εύχομαι να μείνουν οι δυο σημαντικότατοι παίκτες μας Odom και Ariza, να ξεκουραστούν τα παιδιά και να προσπαθήσουν για το repeat, κάτι το οποιο σίγουρα είναι δύσκολο.

Los Angeles Lakers

2009 NBA CHAMPIONS

lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif
wav.gif
red pyramid88
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jun 15 2009, 18:28 ) *
Σε παρακαλω παρα πολυ, να μου πεις τι το ενδιαφερον ειχαν να επιδειξουν οι φετινοι τελικοι, εκτος απο τον υπερπαιχτη Kobe, τον Ευρωπαιο παιχταρα ψηλο Gasol και καποια ατομικα ξεσπασματα (Fisher, Odom, Ariza).
Kατι...! Συστηματα; Δυνατη αμυνα; Παθος; Ποσοτα; Προπονητικο ταλεντο; Τι;;;


Λίγο θέαμα, κάποιες αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα (πριν το 4ό μάτς τουλάχιστον), μερικές αμφίβολες στιγμές, περισσότερα απο το να βλέπεις τον Lebron να γίνεται σάκος του μποξ για τους αμυντικούς των Spurs και μια ομάδα αμπαλοάμπαλων να μη μπορεί να σκοράρει ούτε με αίτηση (πραγματικό θαύμα πως έφτασε το Cleveland τότε στο τελικό). Σημείωση: τους Spurs, ακόμη και εκείνης της χρονιάς, τους θεωρώ ομαδάρα και ειδικά ο Duncan είναι υπέροχος, ούτε βαρετούς τους βρίσκω ούτε αντιπαθητικούς, όμως πράγματι εκέίνοι οι τελικοί ήταν πολύ χειρότεροι των φετινών.

Πρωταθλητές για 15ή φορά, τόσο απλά. Του χρόνου πάλι στην ίδια θέση μπορούν να είναι αν ανταλάξουν τους Farmar - Vujacic - Morrison. Τώρα ξεκινάει αυτή η ομάδα και εδώ θα είμαστε να τη χαιρόμαστε.

smiley.gif
Air and King
Οι Σελτικς ειχαν το καλυτερο ροστερ και σημαντικοτερο φετος ειχαν την εμπειρια και λιγοτερο αγχος σε σχεση με περυσι κατι που ειχε φανει στις σειρες με Ατλαντα και Κληβελαντ (4-3/4-3).
Δεν μειωνω τους Λεικερς με αυτο οπως δεν θα το εκανα ουτε περυσι αφου οι Κελτες ηταν οι καλυτεροι και συμφωνω με αυτο που ειπε ο Πιρς μετα τον αποκλεισμο απο το Ορλαντο οτι οι Σελτικς παραμενουν η καλυτερη ομαδα οταν ομως ειναι υγειοις!
Ακομα και τα πλεονεκτημα εδρας που ειχαν οι Λεικερς δεν νομιζω να τους εφτανε να κερδισουν τους Σελτικς.

Οσο αφορα το Κληβελαντ δεν λεω οτι ο ΛεΜπρον δεν ειχε βοηθεια.Ομως οχι τοση στους Τελικους Ανατολης.Καποιοι κλαταραν (Ιλγκαουσκας-Μπεν) καποιοι φανηκαν "λιγοι" και φαφλαταδες σε αγωνες πιεσης (Μο-Γουεστ).Ο ΛεΜπρον οργιαζε εκανα πραγματα και θαυματα εκανε τριπλ-νταμπλ 37,14,12 που εχει να γινει απο το 1963 εκανε Πλειοφ Greatest ever Performance candidate ηταν τα πλειοφ του και παρολα αυτα οι συμπαιχτες δεν τον βοηθησαν στους Τελικους Ανατολης.Οτι και να κανει ο ενας δεν μπορει να κερδισει τους πολλους οταν δεν εχει την καταλληλη βοηθεια.


Τελος παντων ειναι η στιγμη των Λεικερς να χαρουν του Κομπι και των φαν του(ειχα πει στην αρχη των Τελικων οτι ηθελα να το παρει το δαχτυλιδι) ομως πρεπει να βαζουμε κατω και παραμετρους και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα στην λαμψη του δαχτυλιδιου.Αυτα μετρανε πιο πολυ οταν ολα τελειωσουν και γινεται αποτιμηση καριερας!

Το πιο σημαντικο για τους Λεικερς για την επομενη χρονια και το λεω απο τωρα θα ειναι ο Μπαινουμ.Το καλοκαιρι θα δουλεψει και αν μηνει μακρια απο τους τραυματισμους θα ειναι η διαφορα των καλυτερων του χρονου Λεικερς.Ηδη φετος οσο ηταν υγειης ειχε φανει αυτο!

Υ.Γ Οι τελικοι του 2007 ηταν αν οχι οι χειροτεροι σιγουρα απο τους χειροτερους της Ιστοριας απο πλευρας θεαματος!
koutsou10
QUOTE(Air and King @ Jun 15 2009, 19:09 ) *
Οι Σελτικς ειχαν το καλυτερο ροστερ και σημαντικοτερο φετος ειχαν την εμπειρια και λιγοτερο αγχος σε σχεση με περυσι κατι που ειχε φανει στις σειρες με Ατλαντα και Κληβελαντ (4-3/4-3).
Δεν μειωνω τους Λεικερς με αυτο οπως δεν θα το εκανα ουτε περυσι αφου οι Κελτες ηταν οι καλυτεροι και συμφωνω με αυτο που ειπε ο Πιρς μετα τον αποκλεισμο απο το Ορλαντο οτι οι Σελτικς παραμενουν η καλυτερη ομαδα οταν ομως ειναι υγειοις!
Ακομα και τα πλεονεκτημα εδρας που ειχαν οι Λεικερς δεν νομιζω να τους εφτανε να κερδισουν τους Σελτικς.

Οσο αφορα το Κληβελαντ δεν λεω οτι ο ΛεΜπρον δεν ειχε βοηθεια.Ομως οχι τοση στους Τελικους Ανατολης.Καποιοι κλαταραν (Ιλγκαουσκας-Μπεν) καποιοι φανηκαν "λιγοι" και φαφλαταδες σε αγωνες πιεσης (Μο-Γουεστ).Ο ΛεΜπρον οργιαζε εκανα πραγματα και θαυματα εκανε τριπλ-νταμπλ 37,14,12 που εχει να γινει απο το 1963 εκανε Πλειοφ Greatest ever Performance candidate ηταν τα πλειοφ του και παρολα αυτα οι συμπαιχτες δεν τον βοηθησαν στους Τελικους Ανατολης.Οτι και να κανει ο ενας δεν μπορει να κερδισει τους πολλους οταν δεν εχει την καταλληλη βοηθεια.

Τελος παντων ειναι η στιγμη των Λεικερς να χαρουν του Κομπι και των φαν του(ειχα πει στην αρχη των Τελικων οτι ηθελα να το παρει το δαχτυλιδι) ομως πρεπει να βαζουμε κατω και παραμετρους και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα στην λαμψη του δαχτυλιδιου.Αυτα μετρανε πιο πολυ οταν ολα τελειωσουν και γινεται αποτιμηση καριερας!


διαφωνω μαζι σου στο οτι οι σελτικσ ειναι η καλυτερη ομαδα αλλα δεν παιζει ρολο...
σε ολα τα αλλα συμφωνω που λεσ αλλα μην ξεχναμε οτι θα μεινει στην ιστορια ποιοσ ειναι ο mvp για το 2009 στα play-off!
συμφωνω οτι ο λεμπρον εκανε φοβερα play-off αλλα δεν ηταν αρκετα για να του δωσουν το mvp...
θα ηθελα να σε ρωτησω κ κατι αλλο,πιστευεισ οτι δεν φταιει καθολου ο λεμπρον που δεν φτασαν μεχρι τελικουσ?
sorry για το offtopic.gif
Air and King
QUOTE(koutsou10 @ Jun 15 2009, 19:40 ) *
διαφωνω μαζι σου στο οτι οι σελτικσ ειναι η καλυτερη ομαδα αλλα δεν παιζει ρολο...
σε ολα τα αλλα συμφωνω που λεσ αλλα μην ξεχναμε οτι θα μεινει στην ιστορια ποιοσ ειναι ο mvp για το 2009 στα play-off!
συμφωνω οτι ο λεμπρον εκανε φοβερα play-off αλλα δεν ηταν αρκετα για να του δωσουν το mvp...
θα ηθελα να σε ρωτησω κ κατι αλλο,πιστευεισ οτι δεν φταιει καθολου ο λεμπρον που δεν φτασαν μεχρι τελικουσ?
sorry για το offtopic.gif

Οχι βεβαια,δεν φταιει!Πασαρε,σκοραρε,εβαλε επικο buzzer Beater εκανε τα παντα και δεν καταφερε να περασει στους Τελικους.Ο Μο Γουιλιαμς δεν τον βοηθησε ο Γουεστ μετριος εως κακος,ο Χαουαρντ εκανε παρτυ με τους Ιλγκαουσκας-Βαρεχαο-Γουαλας(δεν μπορει πια) στην ρακετα εβαλε και μια 40αρα ενω με τους Λεικερς εξαφανιστηκε επιθετικα!
Δεν υπαρχει MVP των Πλειοφ ειναι ατυπο.Μονο MVP των Τελικων.Οταν ομως θα μιλαμε για κορυφαιες ατομικες επιδοσεις σε Πλειοφ αναφερομενη στην Ιστορια πρωτα θα ακουγονται και ας μην εφεραν πρωταθλημα τις συγκεκρημενες χρονιες.
Παραδειγμα:
Τζορνταν 1988(25 χρονων):36.3 ποντοι,7.1 ριμπαουντ,4.7 ασσιστ......δεν πηρε το πρωταθλημα
Τζορνταν 1989(26 χρονων):34.8 ποντοι,7.0 ριμπαουντ,7.6 ασσιστ......δεν πηρε το πρωταθλημα
ΛεΜπρον 2009(24 χρονων):35.3 ποντοι,9.1 ριμπαουντ,7,3 ασσιστ......δεν πηρε το πρωταθλημα
ΛεΜπρον 2006(21 χρονων):30.8 ποντοι,8.1 ριμπαουντ,5.9 ασσιστ......δεν πηρε το πρωταθλημα
Κομπι 2009 (31 χρονων):30.2 ποντοι,5.4 ριμπαουντ,5.5 ασσιστ......πηρε το πρωταθλημα
Αυτα σε βαθος χρονου μπαινουν σε παραμετρους!
Gravedigger
http://msn.foxsports.com/nba/story/9682930...wdy-Lakers-fans

Υπάρχουν και στο LA πολύ Έλληνες μάλλον..
T.W.Is.M.
QUOTE(Gravedigger @ Jun 15 2009, 20:02 ) *
http://msn.foxsports.com/nba/story/9682930...wdy-Lakers-fans

Υπάρχουν και στο LA πολύ Έλληνες μάλλον..


Νομιζω οτι εχουν ξαναγινει στο Λος Αντζελες τετοια γεγονοτα.
captain charisma
το 2000 συγκεκριμενα.οταν ειχαν παρει το πρωτο πρωταθλημα μετα την εποχη του showtime
βλεπεις 7 χρονια φαγουρας ειναι πολλα και ηθελαν να ξεσπασουν οι ανθρωποι
Air and King
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jun 15 2009, 20:10 ) *
Νομιζω οτι εχουν ξαναγινει στο Λος Αντζελες τετοια γεγονοτα.

Εχουν ξαναγινει στο Threepit.2000-2001-2002
Που να δειτε τι γινοταν στο Σικαγο οταν επαιρναν οι Μπουλς τα πρωταθληματα.Πολυ χειροτερα!
McRae
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jun 15 2009, 18:28 ) *
Σε παρακαλω παρα πολυ, να μου πεις τι το ενδιαφερον ειχαν να επιδειξουν οι φετινοι τελικοι, εκτος απο τον υπερπαιχτη Kobe, τον Ευρωπαιο παιχταρα ψηλο Gasol και καποια ατομικα ξεσπασματα (Fisher, Odom, Ariza).
Kατι...! Συστηματα; Δυνατη αμυνα; Παθος; Ποσοτα; Προπονητικο ταλεντο; Τι;;;



QUOTE
Συστηματα?


Ναι ειδαμε,τωρα αν εννοεις ευρωπαικα συστηματα,να γινονται 25 σκριν στη γουικ σαιντ για να βγει το ελευρθερο σουτ στο τελευταιο δευτερολεπτο μετα απο σπλιτ αουτ..οχι τετοια δεν ειχε,το ΝΒΑ στηριζεται πολυ περισσοτερο στις ατομικες εμπνευσεις,τωρα το καταλαβες?

QUOTE
Δυνατη αμυνα?Παθος?


Ναι τα διεκρινα και τα δυο,εκτος απο το πρωτο παιχνιδι που θυμιζε φιλικο προετοιμασιας.Χτες επεσε το ξυλο της αρκουδας

QUOTE
Ποσοστα?


Και δυνατη αμυνα θες και ποσοστα,και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο δηλαδη,δεν παει ετσι,τα ποσοστα ηταν αυτα που ειναι παντα σε τελικους οταν οι αμυνες σφιγγουν και το ανεμελο γρηγορο παιχνιδι της regular season δινει τη θεση του σε πιο κλειστα ματς.Γυρω στο 40-45 %,κανε αναδρομη στους τελικους απο το 90 και μετα,παντα τετοια ποσοστα θα βρεις
colonel gomelsky
Το πόσταρα στο σχετικό πολ, το ποστάρψ και εδώ. http://www.gazzetta.gr/blogs/papadogiannis/?p=147

Η αλήθεια από τον Παπαδογιάννη:

Ο περιστασιακός φίλαθλος της πολυθρόνας ασφαλώς θα θαμπώθηκε από το εξωγήινο ταλέντο του Κόμπι Μπράιαντ και θα έβγαλε το καπέλο στον μπασκετμπολίστα που -ω της ιεροσυλίας- θεωρείται από μερικούς ισόθεος του Μάικλ Τζόρνταν. Mήπως είναι και ανώτερός του; Το ΝΒΑ τροφοδοτεί ευχαρίστως τη σχετική φιλολογία, η οποία μαίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της φίλαθλης Οικουμένης. Ιστορίες για μικρά παιδιά.

Οσοι όμως βλέπουν στο μπάσκετ κάτι πιο περίπλοκο και συστηματικό από αυτό που πρεσβεύει το αναρχίζον (και ελαφρώς εκνευριστικό) αγωνιστικό modus vivendi του Κόμπι είδαν δύο Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες να γίνονται καταλύτες στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Ο Χέντο Τούρκογλου, Τούρκος από Γιουγκοσλάβους γονείς της μουσουλμανικής κοινότητας της Βοσνίας ή του Κοσόβου, έπαιξε θαυμάσια το ρόλο του πόιντ-φόργουορντ όπως μας τον δίδαξε στην Ελλάδα ο ντέγιαν Μποντίρογκα και υπήρξε οργανωτικός νους μιας ομάδας που έφτασε στους τελικούς χωρίς να έχει μαέστρο κλάσης στο "1".

Μολονότι ο Τούρκογλου υστερεί σε οξυδέρκεια και σε τεχνική έναντι του Μποντίρογκα, ήταν το γρανάζι που έκανε τη μηχανή των Μάτζικ να λειτουργεί. Η στατιστική των πλέι-οφ του δίνει 4,8 ασίστ ανά αγώνα και τον αναδεικνύει σε κορυφαίο πασέρ της ομάδας του. Οι 15,8 πόντοι του είχαν για γαρνιτούρα 4,5 ριμπάουντ. Οσο ο Τούρκογλου καθόταν στον πάγκο, το Ορλάντο ήταν μια ομάδα χωρίς ειρμό.

Ο Ισπανός Πάου Γκασόλ ήταν το γρανάζι που έλειπε από τους Λέικερς. Μαζί με το Λαμάρ Οντομ, έδειξε ότι τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο κάνουν οι ψηλοί που ξέρουν μπάσκετ. Απέναντί τους, ο Ντουάιτ Χάουαρντ έμοιαζε με ωμό κρέας, με το συμπάθιο: σπάνια φυσικά προσόντα, ελάχιστη μπασκετοσύνη: ένας "Σούπερμαν" αλα-αμερικανικά.


Ο Γκασόλ έδωσε ρεσιτάλ σωστών επιλογών, πάσαρε τη μπάλα με ακρίβεια, σούταρε (και σκόραρε) όταν έπρεπε να σουτάρει, ανταπέδωσε αρκετές από τις τάπες που αναπόφευκτα δέχθηκε από το Χάουαρντ, έδωσε σχεδόν 10 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα μαζί με τους 19 πόντους του, εξισορρόπησε την αγωνιστική τρέλα του Κόμπι. Οι Λέικερς δεν θα κέρδιζαν τον τίτλο χωρίς τον Γκασόλ και οι Μάτζικ δεν θα έφταναν στους τελικούς δίχως τον Τούρκογλου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απλά και καθαρά. Δεν θα είχε τίτλο χωρίς τον μεγάλο Ισπανό κι ας θαμπώνονται κάποιοι από τον Γιαφτόκας του ΝΒΑ!
Elio
Ωραια! Τοτε του χρονου θα ελεγα

MVP κανονικης περιοδου τον Οκουρ.
MVP πλειοφ τον Γκασολ.
Καλυτερο ρουκυ τον ρουμπιο

Καλυτερη πενταδα---- καλντερον, ρουντυ, χεντο, γκασολ, οκουρ

Αυτοι ειναι οι καλυτεροι. Αποβαση ευρωπαικη στο ΝΒΑ ωστε να μαθουμε στους βρωμερους αμερικανους πως παιζεται το πορτοκαλι τοπι. Ασχετοι ολοι. Ποιος λεμπρον, ποιος Πιρς, ποιος κομπε.


Εχουν ισοπεδωθει ολοι απο το ευρωπαικο μπασκετ, την μπασκετομανα ευρωπη. Ακομα και ο νεισμιθ ειχε καταγωγη απο την ορεινη αρκαδια. Ελληνας ηταν.

Ειρωνευομαι φυσικα τον παπαδογιαννη και οχι εσενα συνταγματαρχα μου.

Ξεκολατε ελληναραδες!

Οι αμερικανοι ειναι αιωνες μπροστα στο αθλημα που ολοι αγαπαμε. Ναι η ευρωπη εχει καλυψει βηματα, αλλα ειπαμε οι υβρεις να σταματουν εως ενα σημειο.

Emanuel David Ginobili
QUOTE(McRae @ Jun 15 2009, 20:13 ) *
Ναι ειδαμε,τωρα αν εννοεις ευρωπαικα συστηματα,να γινονται 25 σκριν στη γουικ σαιντ για να βγει το ελευρθερο σουτ στο τελευταιο δευτερολεπτο μετα απο σπλιτ αουτ..οχι τετοια δεν ειχε,το ΝΒΑ στηριζεται πολυ περισσοτερο στις ατομικες εμπνευσεις,τωρα το καταλαβες?

Ποια ηταν τα συστηματα, το "κραταει ο Bryant τη μπαλα 10'', οι υπολοιποι Lakers μενουν στατικοι κι αυτος επειδη ειναι παιχταρας το βαζει" Τι να πω, μπραβο στον Φιλ.


QUOTE(McRae @ Jun 15 2009, 20:13 ) *
Ναι τα διεκρινα και τα δυο,εκτος απο το πρωτο παιχνιδι που θυμιζε φιλικο προετοιμασιας.Χτες επεσε το ξυλο της αρκουδας

Το αναφερω και στο πρωτο μου ποστ, αλλο ξυλο της αρκουδας κι αλλο δυνατη αμυνα. Γιατι @@ αμυνα πιαξανε, ναι μεν χτυπουσανε, αλλα δεν παιζαν αμυνα.

QUOTE(McRae @ Jun 15 2009, 20:13 ) *
Και δυνατη αμυνα θες και ποσοστα,και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο δηλαδη,δεν παει ετσι,τα ποσοστα ηταν αυτα που ειναι παντα σε τελικους οταν οι αμυνες σφιγγουν και το ανεμελο γρηγορο παιχνιδι της regular season δινει τη θεση του σε πιο κλειστα ματς.Γυρω στο 40-45 %,κανε αναδρομη στους τελικους απο το 90 και μετα,παντα τετοια ποσοστα θα βρεις

Τα καμια 100ρια ελευθερα τριποντα που χασανε οι Magic τι ηταν αποτελεσμα πιεστικης αμυνας των Lakers ή μεγαλης ευστοχιας τους; Και για να σε προλαβω το "την πεταει εξω ο Howard κι οποιος τη μαζεψει ας σουταρει" δεν ειναι συστημα.
Air Kef
Μάλιστα. Δεν κατάλαβα το λόγο σύνταξης του άρθρου, εκτός αν ο Παπαδογιάννης είδε ΝΒΑ πρώτη φορά χθες, και ειπε να πει την άποψη του.. Μήπως έχει κάτι με το ΝΒΑ;; rolleyes.gif

Ναι προφανώς, ο Χέντο είναι βασικό συστατικό για τους Μάτζικ, τρομερός παίκτης και φοβερό επιθετικό πακέτο.
Και προφανώς ηταν απο τους κύριους λόγους που οι Ματζικ πηγαν τελικό.
Βέβαια, ετσι οπως το γράφει ο Παπαδογιάννης, βγάζεις συμπέρασμα οτι πιθανότερο έιναι να πήγαιναν τελικό χωρίς Χάουαρντ, παρά χωρίς Χέντο, κάτι τραγικό, εκτός αν ξεχνάμε ποιος είναι ο κορυφαίος αμυντικός για το 2009 (ναι, το κρέας), ποιος έβαλε 40 πόντους απέναντι σε μια απο τις πιο πολυδιαφημισμένες φροντλαιν του ΝΒΑ (μα βάζουν τα κρέατα 40 ποντους;; ) και ποιος θέλει 3 παίκτες να τον παίξουν άμυνα προκειμένου ο Χέντο, ο Αλστον, Ο Λιούις κτλ να παίζουν το γύρω γύρω όλοι στην επίθεση.

Επίσης προφανώς οι Λεικερς θα ήταν άλλη ομάδα χωρίς τον Πο. Άλλο αυτό όμως, άλλο ότι ο Πο κάνει περισσότερη δουλειά απο τον Χαουαρντ, επειδή έχει καλύτερο σουτ απο τα 6 μέτρα. Γιατί με 3 παίκτες να παίζουν πάνω του και χωρίς τον Κόμπι να μαζεύει 2 παίκτες πάνω του (γιατι ο Ντουάιτ δεν έχει συμπαίκτη που να απαιτεί βοήθεια το μαρκάρισμά του), θα ήθελα πολύ να δω ποσοι θα ήταν αυτοί οι 19 πόντοι μέσο όρο.


------------------

Τζινόμπιλι δεν ξέρω πόσο μπάσκετ έχεις πάιξει στην ζωή σου, αλλά αν δεν μπορείς να διακρίνεις σύστημα στην επιθεση των Μάτζικ, αποστάσεις μεταξύ των περιφεριακών, τροφοδότηση του ψηλού απο τα πλάγια, κυκλοφορία της μπάλας, αναζήτηση ελεύθερου παίκτη στην αδύνατη πλευρά και απομονώσεις των κοντών για 1vs1 παιχνίδι, δεν φταίμε εμεις..
Το είπες και μόνος σου για τα ελεύθερα σουτ των Μάτζικ. Ότι δεν τα έβαλαν σε 2 απο τα 5 παιχνίδια, είναι και θέμα πίεσης, άγχους, απογοήτευσης.

Τώρα για τους Λέικερς, νομίζω ότι αρκετές φορές έπαιξαν την τριγωνική επίθεση, είτε με τον Γκασόλ στο ποστ, είτε με τον Μπράιαντ. Αν ο τελευταίος μπορεί να βάζει όποτε θέλει καλάθι, δεν ειναι έλλειψη συστήματος.
Emanuel David Ginobili
Μαγκες, ειχα αδικο!Τα πραγματα ειναι απλα.
Αντιλαμβανομαι το μπασκετ διαφορετικα, με τρελαινει ο τροπος παιχνιδιου της Αργεντινης και δεν με συγκινει η "dream team". Η πιο θεαματικη ομαδα για 'μενα ειναι οι Spurs, γιατι μπορει να μην καρφωνουν απο το τριποντο, ή να μην παιζουν "run & gun", αλλα παιζουν σκυλιαστικη αμυνα και βγαζουν πανεμορφες (στο δικο μου παντα ματι) επιθεσεις με το τεραστο μπασκετικο iq των Manu, Duncan και τη σπιρταδα του απολαυστικου T. Parker.
Οποτε απλα ισως να μην με καλυπτουν οι υπολοιπες ομαδες του ΝΒΑ και να τα βλεπω αναποδα...

Και παλι ενα μπραβο στο L.A. και στον υπερμπασκετμπολιστα Kobe! Καληνυχτα...
Air Kef
To θέμα είναι ότι οι Λέικερς κι ο Κόμπι κάνουν ακριβώς αυτό που λες, πολύ καλύτερα και θεαματικά απο τους Σπερς. Χάρη στον Κόμπι και στην άμυνα τους πήραν το Πρωτάθλημα, όχι επειδή καρφώνουν απο τις βολές..

Το ίδιο και οι Μάτζικ, γιαυτο έφτασαν τελικό. Λόγο της άμυνας τους και της επίθεσείς τους με 6-7 παίκτες ανα πάσα στιγμή έτοιμους να σε σκοτώσουν.
red pyramid88
Όσο αφορά το άθρο του Παπαδογιάννη, απορώ γιατί με τη λογική του (αυτή του παραλόγου) δε μπορούμε να θεωρήσουμε και τον Lewis ως το πιο σημαντικό παίκτη του Orlando, που έκανε πολύ καλύτερα μάτς στους τελικούς και έδωσε πολύ έντονα το στίγμα του, κυρίως χάρη στο σούτ του. Και πάλι επίσης, γιατί να μην βάλουμε πάνω απο τον Gasol τον Ariza, που έκλεισε πολύ καλά τους αντιπάλους του στην άμυνα, σε όλη τη διάρκεια των playoff πρόσφερε ανάσες όταν η ομάδα του τις χρειαζόταν, έκανε 2 πολύ κρίσiμα κλεψίματα με τους Nuggets, μπλα μπλα μπλα....

Απο εκεί και πέρα, το ποστ του Air Kef Με κάλυψε smile.gif
Emanuel David Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Jun 16 2009, 00:55 ) *
To θέμα είναι ότι οι Λέικερς κι ο Κόμπι κάνουν ακριβώς αυτό που λες, πολύ καλύτερα και θεαματικά απο τους Σπερς. Χάρη στον Κόμπι και στην άμυνα τους πήραν το Πρωτάθλημα, όχι επειδή καρφώνουν απο τις βολές..

Το ίδιο και οι Μάτζικ, γιαυτο έφτασαν τελικό. Λόγο της άμυνας τους και της επίθεσείς τους με 6-7 παίκτες ανα πάσα στιγμή έτοιμους να σε σκοτώσουν.


Ναι μεν εχεις δικιο, αλλα...
Δεν πιστευω πως επαιξαν ουτε το μισο της αμυνας των Spurs, στους τελικους ειδικοτερα. Μονο η περσυνοι Celtics καταφεραν να παιξουν αμυνα τετοιου επιπεδου.
Και αλλο να εχεις τη συνεργασια της (Θεικης) τριαδας στην επιθεση κι αλλο τον Kobe να τα βαζει μονος του με ολους και να μην μπορει να τον σταματησει η αμυναρα(?) των Magic. Για 'μενα το πρωτο ειναι αντυπωσιακοτερο, για αλλους ειναι καλυτερα να χαζευουν τον απιθανο Kobe. Οπως και να 'χει ειναι απολυτως δεκτο.
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 15 2009, 21:32 ) *
Το πόσταρα στο σχετικό πολ, το ποστάρψ και εδώ. http://www.gazzetta.gr/blogs/papadogiannis/?p=147

Η αλήθεια από τον Παπαδογιάννη:

Θες να ακουσεις ποιος ειναι ο Παπαδογιαννης τι εχει πραξει σε μεταδοσεις και τι εχει πει ο ποιος ο Παπαδογιαννης??????.Ακου λοιπον.Ο Παπαδογιαννης εχει μεταδοσει τους Τελικους του 1994 απο κοντα μεταξυ Χιουστον Ροκετς-Νιου Γιορκ Νικς για λογαριασμο του Μεγκα το Μακντολαντς Οπεν το 1997 το καλοκαιρι Ολυμπικαος-Σικαγο Μπουλς το All star game του 2005 στο Ντενβερ και τον 6ο Τελικο του 2006 Μαιαμι-Νταλλας για την Νοβα.Τον ξερω καλα τι κουμας ειναι!
Απο τοτε που οι εργοδοτες του στην Νοβα το καλοκαιρι του 2007 σταματησαν να δειχνουν ΝΒΑ σταματησε να γραφει για ΝΒΑ που το εκανε ταχτηκα και αρχισε να βγαζει υμνους για το Κολλεγιακο(τυχαιο??????το εχει η ΝΟΒΑ).
Απο εκει και περα "αυτος" που καθεται στον καναπε και ακουει τις συγκρισεις του Κομπι με τον Τζορνταν που ο κυριος Παπαδογιαννης(ο ποιος???) θεωρει Ιεροσυλια πετοντας και μομφες για τους συναδελφους του Σκουντη και Μαγουλα ειναι "αυτος" που ακουγε το 2006 τον Παπαδογιαννη να λεει οτι ο Γουειντ ειναι ο"Νεος Τζορνταν" και οτι θυμιζει Τζορνταν στους Τελικους του 1991 και οτι ειναι ο "Νεος Μεσσιας" του ΝΒΑ.Παρολα αυτα τωρα ριχνει "λασπη" σε αυτους που κανουν συγκρισεις σε ενα παιχτη που ειναι 13 χρονια στην λιγκα ενω ο Παπαδογιαννης οχι τοτε για τον Γουειντ οχι που ειχε τοτε τρια χρονια στο πρωταθλημα!Α ρε κουτοχορτο που τρωτε που καθεστε και ακουτε τι λεει ο Παπαδογιαννης!
Αυτος που σε αυτα που εριχνε Μελι τωρα ριχνει λασπη!Μακρια!!!!!!!!!!!!!!

Βγαλε τον Γκασολ απο τους Λεικερς.Θα μπουν Πλειοφ?Θα μπουνε!Βγαλε τον Κομπι απο τους Λεικερς.Θα μπουν Πλειοφ με τον Γκασολ ηγετη??Οχι!!
Βγαλε πες του Παπαδογιαννη και εσενα colonel gomelsky τον Χαουαρντ απο το Ορλαντο και βαλε τον Γκασολ.Θα πανε τελικους οι Ορλαντο Ματζικ.Στο Μπειζμπολ μπορει γιατι στο ΝΒΑ αποκλειεται.
Εχεις πολλα κενα στα του ΝΒΑ και αυτο φαινεται οταν μας παραθετεις τι ειπε ο Ποιος??? ο Παπαδογιαννης.Ξερει καλυτερα απο εμας ο Παπαδογιαννης??Τον εκθετουμε οποια ωρα της ημερας θελει ακομα και αν εχει δικιο η αδικο σε αυτα που γραφει.
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 15 2009, 21:32 ) *
Μολονότι ο Τούρκογλου υστερεί σε οξυδέρκεια και σε τεχνική έναντι του Μποντίρογκα, ήταν το γρανάζι που έκανε τη μηχανή των Μάτζικ να λειτουργεί. Η στατιστική των πλέι-οφ του δίνει 4,8 ασίστ ανά αγώνα και τον αναδεικνύει σε κορυφαίο πασέρ της ομάδας του. Οι 15,8 πόντοι του είχαν για γαρνιτούρα 4,5 ριμπάουντ. Οσο ο Τούρκογλου καθόταν στον πάγκο, το Ορλάντο ήταν μια ομάδα χωρίς ειρμό.

Αλλο και αυτο ο Μποντιρογκα ειχε καλυτερη τεχνικη απο τον Τουρκογλου???Ελα ρε Παπαδογιαννη απο που το βγαζεις αυτο???
Τι να σου πω τι να σου πω.
Colonel gomelsy να τον χαιρεσαι τον Παπαδογιαννη τεραστιος δημοσιογραφος και καθολου Ελληναρας!
colonel gomelsky
QUOTE(Air and King @ Jun 16 2009, 01:32 ) *
Εχεις πολλα κενα στα του ΝΒΑ και αυτο φαινεται οταν μας παραθετεις τι ειπε ο Ποιος??? ο Παπαδογιαννης.Ξερει καλυτερα απο εμας ο Παπαδογιαννης??Τον εκθετουμε οποια ωρα της ημερας θελει ακομα και αν εχει δικιο η αδικο σε αυτα που γραφει.


Το έχω ξαναγράψει ότι στα του ΝΒΑ ξέρω ελάχιστα. Προσπαθώ όμως να ενημερώνομαι όσο γίνεται. Διαφωτιστικά αυτά που έγραψες για τον Παπαδογιάννη, η αλήθεια είναι ότι δεν τα γνώριζα. Απλά ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις γνώσεις του. όταν έχει αυτογνωσία ότι είναι περιορισμένες και βλέπει και κάποιους δημοσιογράφους να είναι κοντά στις απόψεις του λογικό είναι να νιώθει "δικαιωμένος" και να υποστηρίζει τα ίδια με μεγαλύτερη θέρμη. ΝΒΑ παρακολουθώ από το 2002.

Πολλές φορές σε μερικά ποστ είναι νομίζω φυσιολογικό να γράφω (γράφονται) και καλώς εννοούμενες "υπερβολές" του στυλ "Γιαφτόκας του ΝΒΑ", καθώς από αυτές πυροδοτούνται και ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Βεβαίως όπως είδες όπου είχα κάποια επιχειρήματα τα παρέθεσα.

Και γω τσατίζομαι το ίδιο με τους "Ελληνάρες" δημοσιογράφους.

Όσο για τα του "καναπέ" που λέει ο Παπαδογιάννης, ποστάροντας το άρθρο του δεν υποννόησα επουδενί ότι είναι κάποιος από εδώ μέσα τηλεθεατής του καναπέ. Δεν θα μπορούσα εγώ ειδικά να το πω, καθώς ο τρόπος ζωής μου δεν μου αφήνει χρόνο και αντοχές για να παίξω μπάσκετ.

Τώρα για το Σκουντή: Όποιος έχει δει (όλοι φαντάζομαι) τον τελικό του Πεκίνου είδε και ότι ο Σκουντής μόνο αντικειμενικός δεν ήταν. Τσιμουδιά για τα όργια του Μπραζάουσκας. Στην καλύτερη έκαναν μια χλιαρή κριτική του στυλ "ναι, έσμπρωξε η διαιτησία, αλλά και να μην έσμπρωχνε πάλι θα τα έπαιρναν, οπότε...".

Επίσης ο ίδιος ο Σκουντής στο μεταξύ μας ματς στη Σαιτάμα είχε πει για τον Χάουαρντ ότι είναι ένας τέλειος αθλητής που προσπαθεί να γίνει ...μπασκετμπολίστας.




QUOTE(Air and King @ Jun 16 2009, 02:08 ) *
Colonel gomelsy να τον χαιρεσαι τον Παπαδογιαννη τεραστιος δημοσιογραφος και καθολου Ελληναρας!


Δεν το κατάλαβα αυτό. Επειδή πόσταρα ένα άρθρο του, έγινα και το "μακρύ χέρι " του Παπαδογιάννη στο φόρουμ;
Εδώ, νομίζω, είσαι λίγο υπερβολικός ερ εντ κινγκ.


Έλιο το κατάλαβα ότι δεν με ειρωνεύεσαι, φαίνεται από το χιούμορ του ποστ σου.
Elio
Συνταγματαρχα εσυ καλα τα λες ο παπαδογιαννης τα λεει λαθος. Πολυ μαλιστα. ξερεις ολη αυτη η λογικη του 'ελα μωρε τους αμερικανους' τους κερδισαμε παιζοντας το τελειο μπασκετ. Σιγα το πρωταθλημα. Ολοι ειναι για το θεαμα, κτλ. Συντηρηται εδω και χρονια ειδικα απο τοτε που μαθαμε και εμεις μπασκετ το 1987. Ας μην ξεχναμε οτι και ο μεγιστος Γκαλης αμερικανοθρεμενος ηταν σε νοοτροπια και σε ολα τα αλλα.

Δυστυχως και ο παπαδογιαννης και ο σκουντης ειναι κατω του μετριου σε οτι αφορα ΝΒΑ. μερικα παιδια απο το φορουμ ξυριζουν σε γνωσεις και αντιληψη για το ΝΒΑ.

και ο γκασολ πηγε εκει και αυτα που κανει δεν τα ειχε δει στον υπνο του οταν ηταν ευρωπη. Τεραστια βελτιωση το ατομο. Ειναι χρονια μπροστα στα παντα. Ασε και ειμαστε και οφ τοπικ πολυ πολυ!


τα σεβη μου αλεπου της στεππας icon_wave.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.