Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
manosnismo
QUOTE (basket72 @ Mar 5 2016, 12:51 ) *
Ο Χάντερ είναι ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης (άντε και ο Κάιλ μαζί)στα hedge out και παίζει με απίστευτη συγκέντρωση στο κομμάτι αυτό και τα δίνει όλα. Είναι εκπληκτικός αθλητής, φέρνει περισσότερο σε δεκαθλητή από μπασκετμπολίστα. Σίγουρα υπολείπεται στο επιθετικό κομμάτι αλλά όχι τόσο όσο ενίοτε δείχνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.Δεν έχετε παρά να θυμηθείτε άλλωστε τους +20 πόντους του στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος απέναντι στον φορμαρισμένο τότε Γκάνι ΛΑουάλ και τον Σάμουελς.
Η προσπάθεια που καταβάλει σε κάθε άμυνα μας είναι λογικό να του στερεί το κατιτίς στα τελειώματά του στην επίθεση. Στην άμυνα όμως αμύνεται για πέντε. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό ίσως να το συμμεριζόμαστε αυτό, δεδομένου ότι τα πνευμόνια είναι ίδια σε άμυνα κι επίθεση. smile.gif
Είναι δεδομένο πάντως ότι τα φουσκωμένα πορτοφόλια της διοργάνωσης θα ενδιαφερθούν για τον Οθέλο.

Μπα... wink.gif
sircharles
Ο Χαντερ, τα εχουμε ξαναπει, μας ειναι εξαιρετικα χρησιμος αλλα περιορισμενης ευθυνης και καλος σε συγκεκριμενα πραγματα.
Αυτος θα επρεπε να ειναι ο τριτος ψηλος μας. Σε 4 παιχνιδια φετος ο Μπουρουσης στο 1-1 αλλα και στα ριμπαουντ τον εχει κανει αλογο.
Και για το μιλουτινωφ διαβαζω ολοι να τον λενε καλο χθες. Ναι δεν ηταν τραγικος, αλλα ο Μπουρουσης τελειωσε με 8/8 διποντα σχεδον ολα ατομικα ποσταρισματα. Ευτυχως που δεν τροφοδοτηθικε πολυ(Ισως επαιξε ρολο και οτι ηταν απροπονητος και να μην ειχε δυναμεις)
Συμπαθιτικη η ομαδα χθες αλλα παλι απο τα γκαρ μονο ο χακετ σου ενεπνεε εμπιστοσυνη
Οι 2 Παπ ταιριαξαν πολυ καλα μαζι στην 5αδα, γιναμε πολυ αθλητικοι, μου αρεσαν.
Μειναμε ζωντανοι και συνεχιζουμε. Την αλλη βδομαδα παλι παιχνιδι χωρις αυριο
Sokos
Χθες πάντως μετά από καιρό σουτάραμε τόσα περισσότερα δίποντα από τρίποντα. Είναι και πιο ορθόδοξο κιόλας μια ομάδα με επιεικώς κακό περιφερειακό σουτ να προσπαθεί να χτυπήσει περισσότερο από μέσα παρά απ'έξω. Βέβαια και η Laboral δεν έχει τον γρήγορο αθλητικό ψηλό που μπορεί να γίνει σκιάχτρο στην ρακέτα (βλέπε Dorsey την προηγούμενη βδομάδα) οπότε πιστεύω το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Υπήρχε και καλή κυκλοφορία κιόλας και οι περισσότερες προσπάθειες ήταν υπό καλές προυποθέσεις.

Πάμε τώρα για τα ακόμα πιο δύσκολα ματς που ολιγωρίες σαν αυτές του 4ου δεκαλέπτου χθες (που η διαφορά έπεσε στους 8) δεν συγχωρούνται.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Hackett παίζει τόσο λίγο. Έχω την αίσθηση πως είναι πολλές φορές καταλυτικός στο παιχνίδι και θα άξιζε περισσότερο χρόνο.

Υ.Γ. 2. Και οι περιστροφές στην άμυνα θέλουν δουλειά. Βγήκαν πολλά αμαρκάριστα σουτ τα οποία τους κρατούσαν στο παιχνίδι (το μόνο που έκαναν βέβαια αφού δεν θυμάμαι να βάζουν πάνω απο 3-4 δίποντα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο).
RipCity
QUOTE (manosnismo @ Mar 5 2016, 11:56 ) *
Μπα... wink.gif


Δεν είπε γενικά, αλλά στα χεντς άουτ. Πραγματικά ξέρετε κάποιον καλύτερο? Ούτε ο Κάιλ δεν πλησιάζει το επίπεδό του σε αυτό το κομμάτι. Το έχει κάνει τέχνη.


Ντάξει νομίζω υπερβολή θα ήταν 3ος ψηλός ο Χάντερ, αλλά ναι δεν τον έχω και γω για πρώτο, όμως έτσι δυστυχώς τα έφεραν τα πράγματα. Πρώτος θα ήταν ο Young κι απλά θα τον συμπλήρωνε ο Χάντερ. Ε μετά το Δεκέμβρη δύσκολα βρίσκεις πρώτο ψηλό κι αναγκαστικά είχαμε και το έγκλημα να ναι δεύτερος ο Milutinov.
Ilias7
Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί,αλλά η ομάδα μόνο καλύτερα μπορεί να παίζει θεωρώ..Ειδικά το επόμενο παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ ίσως είναι και το μεγαλύτερο βήμα πρόκρισης.

Έστω και πολύ αργά το ρόστερ έκλεισε για φέτος.Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος.Πλέον οι ρόλοι θα είναι πιο συγκεκριμένοι καθώς ήταν εμφανές πως ένα από τα προβλήματα της ομάδας ήταν και η έλλειψη ρόλων που είχε προκύψει μετά τις ανακατατάξεις στο 3-4-5 σχεδόν σε κάθε αγώνα.

Δε ξέρω αν θα κλείσει πολύ το rotation ή όχι περιμένοντας και την επιστροφή του Λοτζέσκι. Αλλά αυτό που νομίζω ότι θέλει να πετύχει ο Σφαιρόπουλος είναι ασφυκτική πίεση στην άμυνα ειδικά από τη περιφέρεια που υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.Ο Λοτζέσκι λογικά θα πάρει τη θέση του Αγραβάνη στη 12αδα.

Ο Χάκετ όντως παίζει λίγο ενώ ο Μάντζαρης δεν είναι και στα καλύτερα του.Αλλά όπως έχει φανεί τα προηγούμενα χρόνια ο χρόνος του Μάντζαρη είναι σχεδόν ανάλογος του Σπανούλη αλλά με κάποια λεπτά λιγότερα.Ο Χάκετ σε γενικές γραμμές παίζει σχεδόν όσο έπαιζε και ο Σλούκας πέρσι.Μόνο που ο Χάκετ βγάζει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα.

TakeshyKurosawa
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του Σφαιρόπουλου. Ίσως να ήθελε να προστατέψει τον Χάκετ που στο προηγούμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος είχε κάποιον μικροτραυματισμό και έμεινε προληπτικά έξω.. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα με κάκιστο Μάντζαρη να τρώει το χρόνο του Χάκετ τότε το μόνο συμπέρασμα θα είναι πως φοβάται μην στραβώσει ο Μάντζα και συμβάλλει στο να πάρει ο ίδιος πόδι από τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Μάντζαρης μπορεί να τον διώξει, ενώ ο Χάκετ όχι. wink.gif
Zephyr
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Mar 5 2016, 14:53 ) *
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του Σφαιρόπουλου. Ίσως να ήθελε να προστατέψει τον Χάκετ που στο προηγούμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος είχε κάποιον μικροτραυματισμό και έμεινε προληπτικά έξω.. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα με κάκιστο Μάντζαρη να τρώει το χρόνο του Χάκετ τότε το μόνο συμπέρασμα θα είναι πως φοβάται μην στραβώσει ο Μάντζα και συμβάλλει στο να πάρει ο ίδιος πόδι από τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Μάντζαρης μπορεί να τον διώξει, ενώ ο Χάκετ όχι. wink.gif


Πιστεύω ότι στον Χάκετ κάνει συντήρηση, είδε ότι το ματς το έπαιρνε χωρίς να χρειαστεί να παίξει στο φουλ ο Ιταλός και τον κράτησε πάγκο, ήταν βέβαια και ο Όντομ σε καλή μέρα. Δεν βλέπω για ποιο άλλο λόγο να μην βάλει στο παιχνίδι τον σταθερότερο (το τελευταίο 2-3μηνο) περιφερειακό του.
Κατά τα άλλα, σιγά τον Μάντζαρη που διώξει και προπονητή, ας μάθει να παίρνει διάδρομο και να πάει στο lay up αντί να σπλιτάρει ακόμα και χωρίς αντίπαλο μπροστά του και μετά ας αξιώσει στην διοίκηση να αλλάξει ο προπονητής. Θέλει και ΝΒΑ τρομάρα του tongue.gif .

QUOTE(pan24 @ Mar 5 2016, 12:24 ) *
Λιγο εως πολυυ οφτοπικ αλλα και εναν αλλα ψηλο μαυρο ειδαν να πουλαει cd και τον εφεραν να παιξει μπασκετ και αυτη τη στιγμη χτυπαει triple double στο nba στα 21 του


Φίλε μου αυτόν δεν τον είδαν να πουλάει cd, αυτόν τον είδαν να παίζει pg με ύψος 2.05 πριν κλείσει τα 18, άλλο που οι ελληνικές ομάδες αντί να κάνουν scouting πετάνε αετό...
Κατά τα άλλα ο Κούμπο παικτικά καμία σχέση με τον μέσο κοινό ΜΑΠ.
anton2
1) "Με την μια" φάνηκε ότι ο καινούργιος ψηλός ξέρει καλό μπάσκετ και έχει μπασκετικό IQ. Για όλα τα υπόλοιπα είναι νωρίς ακόμη.

2) Όχι επειδή έκανε ένα κάρφωμα από άλλο τόπο και χρόνο αλλά γενικά επειδή βλέπω την συνολική του παρουσία, ο Όντομ είναι παίκτης με τρομερές δυνατότητες. Αυτές οι εναλλαγές ταχύτητας είναι θανατηφόρες για τον αντίπαλο, παίζει πολύ καλή άμυνα και αν χρειαστεί παίζει και καλά επιθετικά.

3) Δεν ξέρω αν ηπώθηκε προηγουμένως γιατί δεν παρακολούθησα το φόρουμ σε αυτό το παιχνίδι αλλά η εμφάνιση του Σπανούλη προχτες ήταν επική και ηγετική. Εννοείται ώριμη, έδειξε ανωτερότητα χωρίς κόμπλεξ και αυτό τον ανέβασε και ψυχολογικά. Τέτοιον Σπανούλη θέλει ο Ολυμπιακός. Και δεν το λέω φυσικά για τους πόντους που πέτυχε ή τα ποσοστά του, αλλά για το ότι διευκόλυνε τις καταστάσεις και δεν είχε εμμονή με τους πόντους του και το σκοράρισμα του. Όσοι ξέρουν μπάσκετ και σε αυτούς θα αναφέρεται η ιστορία στο μέλλον θέλουν να βλέπουν αυτόν τον ώριμο Σπανούλη. Αφού μπορεί να κάνει τέτοιες επικές εμφανίσεις γιατί να πέφτει στην παγίδα της εμμονής να θέλει να καθαρίζει όλα τα παιχνίδια ο ίδιος. Αυτόν τον Σπανούλη που εμφανίστηκε και πέρυσι με την Μπαρτσελόνα και έφαγε το ξύλο της χρονιάς του για να νικήσει η ομάδα την σειρά, αυτόν θέλουμε!

Σε αυτόν τον ράμπο απλά του βγάζω το καπέλο.

4) Ο Χάκετ βοηθάει πολύ έτσι όπως παίζει. Δεν είναι παίκτης που κοιτάει μόνο τους πόντους του, αλλά ούτε καν παίκτης που κοιτάει μόνο το ράνκινγκ του. Δηλαδή κάνει πολλά περισσόερα από όσα μπορεί να καταγράψει η στατιστική, με τις θέσεις που παίρνει, την άμυνα που παίζει και όλα αυτά που δεν καταγράφονται πουθενά. Είναι ψηλό και δυνατό γκάρντ με σχετικό εκτόπισμα. Μου θυμίζει λίγο τον Παπαλουκά χωρίς τις διαστημικές ασίστ του (το καλύτερο δηλαδή αλλά ποτέ δεν είναι αργά). Ο Χάκετ έχει μια δυσκολία με την πάσα, ιδίως στον πρώτο χρόνο αλλά παρόλα αυτά είναι ευλογία που τον έχουμε φέτος. Η συνεισφορά του Χάκετ που θυμίζει αυτή του Ντόρσει που είχε νοημοσύνη τύπου Διαμαντίδη στην άμυνα ή του Άντιτς που ήταν βρώμικος και κακός έχοντας υψηλό μπασκετικό IQ. Θέλαμε έναν τέτοιο παίκτη.

5) Το κενό του Σλούκα γέμισε άνετα με την έλευση του Χάκετ+Ότομ, ή και μόνο με τον Χάκετ.

6) Ο Φράουλας έχει αποδειχθεί νέα λίρα 100 (όπως ο Λοτζέσκι), ένα πολυεργαλείο άνευ προηγουμένου. Κρίμα που παίζει στο 3 μαζί με τον επίσης άριστο Λοτζέσκι (με άλλα ταλέντα) και τον ανερχόμενο Παπανικολάου. Με μερικά κατεβάσματα του Λοτζέσκι στο 2 υπάρχει χώρος για όλους.

7) Για τον Πριντέζης δεν έχω να πω τίποτα. Ο άνθρωπος απλά δεν παίζεται, μια περίπτωση Μπουρούση που όσο μεγαλώνει τόσο παίζει καλύτερα. Και αυτό συμβαίνει σε παίκτες που ξεκίνησαν λόγω αθλητικών ικανοτήτων και έτσι είχαν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Μπράβο του, γράφει μια απίστευτη ιστορία.

8) Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αγαπάω αυτή την ομάδα. Όχι επειδή είναι ο Ολυμπιακός αλλά αυτή την συγκεκριμένη ομάδα που με διάφορες μορφές και την ηγεσία των 2 συγκεκριμένων ανθρώπων (κυρίων με κάπα κεφαλαίο) κατάφεραν να τετραγωνίσουν το ημικύκλιο και να αντέξουν πίεση που θα έκανε τους πάντες να λυγίσουν. Η δύναμη είναι στο μυαλό και όχι στο πορτοφόλι. Αυτοί δεν έσωσαν τον Ολυμπιακό έσωσαν το ελληνικό μπάσκετ και θα περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσει αυτό να το καταλάβει ο μέσος μπασκετικός φίλαθλος (και όχι φυσικά ο οπαδός) μακριά από τις σημερινές πολώσεις.

ΠΑΜΕ για το 4ο αστέρι φέτος. Και δεν το φωνάζουμε για να έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού! Δυστυχώς τώρα που πρέπει να φορτσάρουμε πολλοί θα υποψιαστούν.

Περιττό να πω ότι ο άλλος φράουλας, ο φραουλίτσας, την Πέμπτη δεν έχει καμία ελπίδα. Νιώθω τον ενθουσιασμό της ομάδας στις φλέβες τους. Ανυπομονούν να παίξουν μπάσκετ, αυτό το συναίσθημα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο.

Προβλέπω εκτός έδρας νίκη με διαφορά.

Σημείωση: Ακόμη και αν αποκλειστούμε αυτά που είπα ότι αγαπάω την ομάδα θα ισχύουν ακόμη!






rankin
QUOTE(anton2 @ Mar 6 2016, 17:19 ) *
ΠΑΜΕ για το 4ο αστέρι φέτος. Και δεν το φωνάζουμε για να έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού! Δυστυχώς τώρα που πρέπει να φορτσάρουμε πολλοί θα υποψιαστούν.


Ας μην υπερενθουσιαζόμαστε...
Κάναμε μια καλή εμφάνιση μετά απο μια μακρά περίοδο απογοητευτικών εμφανίσεων.
Εντάξει, θεωρητικά μέσα στην μάχη της πρόκρισης ειμαστε ακόμα, αλλά ειναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Η δε Μπαμπεργκ θα τα παίξει και αυτη ολα για ολα την Πεμπτη. Όποιος χάσει πάει σπίτι του.
Επίσης, και με τη ΤΣΣΚΑ, παρά την ήττα κάναμε καλή εμφάνιση και πήραμε τα πάνω μας ψυχολογικά και μετά παίξαμε σαν σκορποχώρι στη Βαρκελώνη... Καλή εικόνα είχαμε και με τη Χιμκι. Τουλάχιστον, παλικαρίσια εικόνα....
Θελω να πω οτι δείχνουμε μια έλλειψη σταθερότητας, και μια εικόνα ψαξίματος, παρά το προχωρημένο σημείο της σεζόν..
Όσο πιθανό ειναι να παίξουμε μπασκετάρα τη Πεμπτη, άλλο τοσο πιθανό ειναι και να καταποντιστούμε.
Θα περιμένω για να δω και να κρίνω, προτού αποφανθώ πως η αντεπίθεση ξεκίνησε.
Μπορεί το παιχνίδι με την Λαμποράλ να ηταν απλά μια αναλαμπή μιας ομάδας που έχει καλές βραδιές (στην εδρα της κυρίως) αλλά και πολύ κακές βραδιές εκτός (και ενίοτε εντός).

Πάντως, ναι, στο στόχο ειμαστε ακόμα μέσα. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και ελπίζω να παραμένουμε ζωντανοί και τη Παρασκευή.
Conan1982
Εγώ πάντως έχω μια βεβαιότητα ότι αυτή η ομάδα δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να χάσει ούτε από την Μπάμπεργκ, ούτε από την Ζαλγίρις. έχει κρατηθεί ζωντανή και άλλες χρονιές σε δύσκολες συνθήκες. Ξέρω ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει ανατροπή καμία από τις φορές που το κυνήγησε αλλά παραδοσιακά ανασταίνεται όταν τα πράγματα είναι οριακά. Δεν πιστεύω ότι έχει χαθεί το μέταλλο αυτό. Πέρα από αυτά τα λίγο μεταφυσικά, φαίνεται να έχουμε καταλήξει με ποιους παίκτες θα πορευτούμε, περιμένω από τον Σπανούλη μερικές ώριμες εμφανίσεις και περιμένω επιτέλους να δω τον Μάντζαρη να ανεβαίνει.
Πιστεύω επαναλαμβάνω ότι θα πάρουμε τα 2 επόμενα παιχνίδια και ότι μεγάλο μέρος της πρόκρισης θα κριθεί στο παιχνίδι με την Ρεάλ μέσα στο ΣΕΦ, όπου βέβαια θα έχουν ξεκαθαρίσει και αρκετά τα πράγματα για το τι χρειάζεται στα εναπομείναντα παιχνίδια για να περάσουμε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.