Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ACB 2013-14
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
SG3ptshooter
Το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα των Ισπανών, οι γνωστοί προσερχόμαστε κανονικά και φέτος φαντάζομαι.

Ο πίνακας των μεταγραφών, τα rosters των ομάδων, η πρώτη αγωνιστική:
Liga Endesa 2013-14 - JORNADA 1
La Bruixa d'Or - FIATC Joventut 13/10/2013
FC Barcelona - Valencia Basket Club 13/10/2013
Gipuzkoa Basket - Cajasol 13/10/2013
Unicaja - Estudiantes 13/10/2013
Real Madrid - CB Valladolid 15/10/2013
Kutxa - Herbalife Gran Canaria 13/10/2013
UCAM Murcia CB - Baloncesto Fuenlabrada 13/10/2013
Bilbao Basket - CAI Zaragoza 12/10/2013
CB Canarias - Rio Natura Monbus 12/10/2013
Όλο το πρόγραμμα.

Fantasy υπάρχει και φέτος, οι γνωστοί λίγοι βέβαια και στο χαλαρό αλλά δε μας χαλάει κιόλας, thread ο Πατρίκιος εδώ.

Ανοίγω σήμερα το φετινό Ισπανικό θέμα γιατί ξεκινάει η σεζόν με το supercopa και τους διαγωνισμούς τριπόντων - καρφωμάτων. Στη Vitoria είναι το εορταστικό πρόγραμμα φέτος, σήμερα έχουμε τους 2 ημιτελικούς, Real - Bilbao στις 8 και Laboral - Barca στις 10.30, ξεκάθαρα φαβορί οι αιώνιοι απέναντι στους "γηπεδούχους" αλλά με μικρότερων αξιώσεων rosters Βάσκους.

Kαλή σεζόν να έχουμε. Γραφικά Valenciaνικα και Zaragozστιανά στην πορεία.
Zoys
Η κλασική πρόβα τζενεράλε σήμερα για τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου με αντιπάλους τις δύο βασκικές ομάδες. Το δίπλο του clasico καλά κρατεί και δύσκολα σπάει και τη φετινή σεζόν αλλά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις ομάδες.

Καλή σεζόν να 'χουμε. blove.gif
SG3ptshooter
- Πέταξε Dani Diez μέσα, respect.

- Carroll 3/3 τρίποντα πρώτο δεκάλεπτο. bball.gif

- Μπουρού/Slaughter 0/0 πρώτη περίοδο, το πιάνουμε από κει που αφήσαμε πέρυσι. + το κλασσικό με τους ξένους που υπάρχουν για γαρνιτούρα, Draper συνεχίζει δυναμικά, να δούμε αν αποκτά παρέα και το Salah.
Zoys
Όπως το περίμενα το ματς, ξέφυγε δικαιολογημένα η διαφορά. Ανέτοιμη ακόμα η Μπιλμπάο στη μετά-Κατσικάρη εποχή, λογικά από κάποια στιγμή και πέρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την κουρασμένη από το Ευρωμπάσκετ μεν (5 παίκτες ήταν στη Σλοβενία), αλλά με περσινό "αυτόματο πιλότο" δε Ρεάλ. Η Μπιλμπάο παίρνει σκορ κυρίως από τους "βετεράνους" ενώ δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα οι προσθήκες της. Παρ' όλα αυτά βλέπω ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ αφού διαθέτει περιπτώσεις με ενδιαφέρον όπως ο Πίλεπιτς, ο Μπέρτανς και ο γνώριμος από τα γήπεδα της Α1 Βρκιτς - καυτό χέρι, αλλά η Μπιλμπάο δεν είναι Ίκαρος. Συγκεκριμένων δυνατοτήτων ο Καβαλιάουσκας, ίσως δυσκολευτεί στο επίπεδο της Ισπανίας.



SG3ptshooter
Eξαιρετική τρίτη φανέλα / σημαία Καταλονίας. Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά μ' αρέσει. Απαντά ο Abrines στο Diez στη μάχη των 93αρηδων που παίζουν Real - Barca φέτος. Μ' αρέσουν πολύ και οι δύο, πουλέν θεωρώ το Diez όμως.

H Kutxa μου φαίνεται σαφώς κάτω φέτος, θα τα πούμε στην πορεία βέβαια. Θα βάλω και poll.
D-Wade
Tρομερός ο Αθηναικός στο πρώτο ημιχρόνιο.Τεράστιο βάθος και δεν παίζει ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ
SG3ptshooter
http://www.acb.com/redaccion.php?id=97555
O μόνος Έλληνας που συνεχίζει από πέρυσι, ο συμπαθέστατος Φώτης Λαμπρόπουλος, μένει εκτός για 6(!) μήνες. Κρίμα.

Συνοψίζοντας, έφυγαν οι Ζήσης (Ρωσία), Βασιλειάδης (Efes), Παπαμακάριος (Ελευσίνα). Διπλάσιες οι αφίξεις Ελλήνων: Χαριτόπουλος, Βασιλόπουλος (Valladolid), Παπανικολάου (Barcelona), Γιαννόπουλος (Manresa), Mπουρούσης (Real), Ξανθόπουλος (Monbus). Ποτέ δεν είδαμε τον Αντετοκούμπο με τη Zaragoza, που ίσως μάλιστα να χρειαζόταν μια χρονιά ακόμα μακριά απ' το ΝΒΑ, ίδωμεν.
Hakeem
Ξερει κανεις γιατι ενω το λεμονι ειχε χτες και τα δυο παιχνιδια, δεν εχει τον τελικο;
Manu7
Δεν βλέπω διαφορά μεταξύ Πινιέιρος και Ρεάλ. Το μπουμπουνάνε απ'όπου βρουν tongue.gif
Zoys
wtf? Τι ακριβώς παίχτηκε τώρα; Ντισκαλιφιέ ο Κάρολ;
louie
υπαρχει κανα λινκ ρε παιδια???

http://www.drakulastream.eu/static/popups/...6871349290.html
βρηκα
Manu7
Με αυτά που βλέπω από τον Χουέρτας τολμώ να πω ότι αν αποτύχει η φετινή Μπάρτσα με τέτοια πληρότητα σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, θα του χρεωθεί η αποτυχία. Δεν δημιουργεί ποτέ και για κανέναν λόγο...
SG3ptshooter
Έξι σκορ από 23 έως 25 χτες στο μέγιστο διαγωνισμό τριπόντων της ACB. Δύο ο ηθικός νικητής ALBERTO CORBACHO, δύο ο άλλος λατρεμένος ο JayCee, ένα η ήδη δηλωμένη συμπάθεια ο Eriksson και ένα ο τελικός νικητής, ένας πιτσιρικάς απίστευτος, ο Ruggles.

Η πορεία του CORBY:

όπου έχουμε 4 απ τα 6 μεγάλα σκορ και τον άτυχο αποκλεισμό του ΕΙΔΩΛΟΥ.

και ο τελικός, που ήρθε 25-25 και είχαμε sudden death:
SG3ptshooter
Aφού δεν έχουμε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αναλύσεις πριν το ξεκίνημα φέτος, έχουμε:
3 καίρια ερωτήματα για κάθε ομάδα, συνέντευξη των 18 προπονητών κλασσικά.
duncan21
Πως να κυκλοφορήσει η μπάλα σωστά στη ζώνη χωρίς σοβαρό pg? #barca

Λατρεία το διδυμάκι Doellman-Dublje,επιθετικά παίζει να 'ναι απ' τα καλύτερα στην Ευρώπη.
Zoys
QUOTE(duncan21 @ Oct 13 2013, 19:46 ) *
Πως να κυκλοφορήσει η μπάλα σωστά στη ζώνη χωρίς σοβαρό pg? #barca

Λατρεία το διδυμάκι Doellman-Dublje,επιθετικά παίζει να 'ναι απ' τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Σωστές και οι δύο επισημάνσεις. Μου έκανε εντύπωση που κράτησε τον Χουέρτας η Μπαρτσελόνα, μια κίνηση που ήδη πληρώνει. Πολλές βλάβες στο επθετικό της σύστημα, δεν δικαιολογείται απλά επειδή έχει πολλά νέα πρόσωπα. Πολυκοσμία στο 5 και το σχήμα που στριμώχνει στην ίδια 5άδα Ντόρσεϊ και Λάμπε μου φαίνεται υπερβολικό. Τι να την κάνεις την κυριαρχία στα ριμπάουντ όταν δεν μπορείς να παίξεις μια επίθεση της προκοπής;
Weekendman
Μια και τελείωσε η πρώτη αγωνιστική ,δεν θα αναλωθώ σε μια εκτενή ανάλυση, αλλά θα δηλώσω πως δεν περίμενα ότι θα διατηρήσει τα περισσότερα βασικά στελέχη της η Σαράγοσα όπως έκανε τελικά. Με εξαίρεση τους Αγκιλάρ και Βαν Ρόσομ, και όταν γίνεται αντικατάσταση ,Τόπερτ με Τομάς, Αγκιλάρ με Σανικίτζε ,και Γκολούποβιτς με Σερμαντίνι ,την θεωρώ ακόμα και ενισχυμένη, με μόνη αμφιβολία αν ο Τάμπου μπορεί να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του Βαν Ρόσομ.

Γιατί Απο την μια πλευρά με Τάμπου βασικό δεν επρόκειτο ποτέ η Καντού να απέκλειε την Σάσσαρι στα περσινά προημιτελικά του Ιταλικού πρωταθλήματος. Αλλά απο την άλλη ,με βάσει την στατιστική, είχε παρόμοια νούμερα στο Ευρωμπάσκετ με τον Βαν Ρόσομ ,οπότε η απόκλιση νυν και πρώην ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη...
Zoys
Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά οι Έλληνες στην ACB παρά τη διάλυση της αποικίας του Μπιλμπάο. Πάμε να δούμε πως τα πήγαν στην 1η αγωνιστική αφού οι περισσότεροι ντεμπουτάρισαν με την νέα τους ομάδα.

Την παράσταση από τους υπόλοιπους έκλεψε ο Παπανικολάου, μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της φετινής Ευρωλίγκας που με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ δεν παρουσιάζει δυσκολίες προσαρμογής και μέχρι στιγμής φαίνεται να δικαιώνει την πολυδάπανη κίνηση της Μπαρτσελόνα.
Από την άλλη ο Μπουρούσης με τη Ρεάλ στον υγιεινό περίπατο απέναντι στη Βαγιαδολίδ (χωρίς σχόλιο το γεγονός ότι ακόμα παίζει ACB...) πέτυχε 9 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Στοίχημα το κατά πόσο θα ταιριάξει με το γρήγορο μπάσκετ των Μαδριλένων ή η παρουσία του στην πεντάδα θα μας κατεβάζει ταχύτητα. Στο ίδιο ματς ο Χαριτόπουλος διασώθηκε από τη γενικότερη συντριβή με 10 π. (4/8 δίπ.) ενώ η επανεμφάνιση του Βασιλόπουλου μετά από 2 σχεδόν χρόνια απραξίας δεν ήταν και αυτή που θα ονειρευόταν, αλλά σε ένα από τα πιο αδιάφορα ματς της σεζόν θα ήταν άδικο να της δώσουμε μεγάλο βάρος.
Ο Γιαννόπουλος έπαιξε για 14 λεπτά στην εύκολη επικράτηση της Μανρέσα επί της αποδυναμωμένης Μπανταλόνα. Αν και το είδα το ματς δεν τον θυμάμαι ιδιαίτερα. Α, μάζεψε 6 ριμπάουντ.
Ο Ξανθόπουλος στην Ομπραντόιρο με ρόλο παρόμοιο με αυτού του Παπαμακάριο στην Λαγκούν Άρο και χωρίς να εντυπωσιάζει στατιστικά (4 π., 5 ασίστ) δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη από την ομάδα και ότι μπορεί να προσφέρει σε σταθερή βάση.
Λαμπρόπουλος στα πιτς δυστυχώς.
SG3ptshooter
Τοp 7 πρώτης αγωνιστικής, αγαπημένη φάση προσωπικά η συνεργασία Oliver με Baez ένα λεπτό πριν τη λήξη της παράτασης μέσα στην έδρα της Kutxa.

2η αγωνιστική:
Rio Natura Monbus - La Bruixa d'Or 19/10/2013
CAI Zaragoza - CB Canarias 20/10/2013
Baloncesto Fuenlabrada - Bilbao Basket 20/10/2013
Herbalife Gran Canaria - UCAM Murcia CB 20/10/2013
Real Madrid - Laboral Kutxa 20/10/2013
Estudiantes - CB Valladolid 19/10/2013
Cajasol - Unicaja 20/10/2013
Valencia Basket Club - Gipuzkoa Basket 19/10/2013
FIATC Joventut - FC Barcelona 20/10/2013

Έχουμε derby ομάδων Euroleague με τη Real να υποδέχεται την Kutxa. Derby οχτάδας στο Zaragoza - CBCanarias, η Murcia που κι αυτή έδειξε σαφώς δυνατή στο πρώτο ματς πάει στη μεγάλη κερδισμένη της πρεμιέρας, τη GranCanaria.

Πεντηκοστό παιχνίδι Latavious στην ACB αύριο, παρά το ξεκίνημα - προσαρμογή στον πρώτο γύρο της σεζόν του στη Joventut, τη μη προετοιμασία με την Cajasol και τον τραυματισμό του πέρυσι, έχει ως τώρα μέσο όρο αξιολόγησης 12,8 στην καριέρα του στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Pas mal.

Σε ατομικό επίπεδο περιμένω περισσότερο να δω τη συνέχεια της πορείας των νεαρών που βρίσκουν χώρο και βέβαια των νεοφερμένων. Στο πρώτο μέτωπο, οι Σκανδιναβοί μας πήραν φαλάγγι, με τον 94αρη Rasmus Larsen να αναδεικνύεται MVP της πρώτης αγωνιστικής, από κοντά και το παιχτούρι μου ο Eriksson αλλά και ο Lima βεβαίως. Από νέους υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, κρατάω το Muscala που παρά το foul trouble δικαιολόγησε τις εκτιμήσεις πολλών ότι θα αποδειχθεί καλή μεταγραφή για τη Monbus, τους 2 rookies της Murcia που είχαν 4/6 τρίποντα έκαστος, και τον Omari Johnson, τον ψηλό της Valladolid που σκόραρε με καλά ποσοστά απέναντι στη Real παρά την απολύτη ανυπαρξία γύρω του.
Όσο αφορά τους παλιούς και τις μορφάρες, ο San Miguel 4/5 τρίποντα δεν ξαναβάζει, ενώ ο πάντα θρησκεία Doblas μάλλον θα πεθάνει στο παρκέ φέτος, δεν είναι λεπτά αυτά για τα κυβικά του. tongue.gif
Μιλώντας για κυβικά, έχω να πω ότι o Abos αδυνάτισε αυτόν τον τύπο που ξέρει μπαλίτσα το Jones και τον παίζει και 4 πλέον, αν γυρίσει κι ο Norel, βάλε και τους 2 Γεωργιανούς, το Rudez και το Fontet έκτο ψηλό, μιλάμε για μια σαφώς καλή frotnline και σε αυτή την ομάδα.
Zoys
Με εκπλήσσει ευχάριστα ο Λάσο που ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά τον Ντίεζ. Βασικός ο νεαρός απέναντι στην Λαμποράλ.
Ρουτίνα πια ο Μπουρούσης να παίζει σαν γκαρντ και όσο τα βάζει τα μακρινά δεν πρόκειται να του πουν τίποτα. Καλά ξεκίνησε πάντως επιθετικά όπως και το σύνολο της ομάδας. Εξαιρετικό ξεκίνημα γενικά, ελπίζω να μην κολλήσουμε στην πορεία.

Η Μπανταλόνα προηγείται της Μπαρτσελόνα με 20-14. ohmy.gif Ανησυχητικό αν μη τι άλλο.
Zoys
Η χαρά της επίθεσης όπως το περιμέναμε τελικά το Ρεάλ-Λαμποράλ με την ομάδα του Σκαριόλο να μην μπορεί να ακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο μοναδικός Jaycee και το επιθετικό του κρεσέντο στο βιντεάκι παρακάτω.

SG3ptshooter
Διπλό της CBCanarias στη Zaragoza, η ψήφος μου αξίζει να αποκτήσει παρέα σύντομα. Αν και στο μέτωπο των προπονητών έκανε απρόσμενα γερό μπάσιμο ο Comenge.
Weekendman
Βλέποντας με καθυστέρηση τα 2 πρώτα ματς της Μπαρτσελόνα στην ACB ,σαν υποστηρικτής της θα κάνω την παρατήρηση, ότι οι Καταλανοί πήραν μεν παίκτες από τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Όμως δεν είναι απαραίτητο να μιμουνται οπωσδήποτε τις ερυθρόλευκες πρακτικές ανατροπής, γιατί στην πλειοψηφία των επίσημων παιχνιδιών τους σε Ισπανία και Ευρώπη βρίσκονται να κυνηγάνε στο σκορ...

Και το συνδυάζει το παραπάνω στο Ισπανικό πρωτάθλημα με απίστευτές προσπάθειες να πουλήσει το ματς στο τέλος, τόσο που μπορεί κανείς ένα poll σε ποιο από τα 2 ματς ήταν o πιο ανοήτος τροπος απώλειας του ματς ,έστω και αν την γλίτωσαν και τις 2 φορές. Εγώ ψηφίζω το φάουλ του Λάμπε στον Μπαρέρα ακριβώς με την λήξη του ματς ,και με τέσσερις πόντους διαφορά υπέρ της Μπαρτσελόνα στο ματς με την Μπανταλόνα.

Η οποία συμπολίτισσα Μπανταλόνα, βρήκε παρεμπιντόντως πάλι ένα ταλέντο στην θέση του πλέι-μεικερ για να μοσχοπουλήσει.



Ρούμπιο δύσκολο να γίνει ,αλλά κάτι καλύτερο απο την μέχρι τώρα καριέρα του josep Franch μπορεί να καταφέρει ,όχι βέβαια ότι τον τελευταίο τον πήραν τα χρόνια ,22 χρόνων είναι ακόμα...


Απλά για την συγκεκριμένη ομάδα έχω 2 ενστάσεις

-Έχω την εντύπωση ότι οι ψηλοί της δεν είναι πολύ βαρβάτοι στο ανασταλτικό μέρος, και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν την αντίστοιχη ποιότητα αυτών της Μπαρτσελόνα ,που θα μπορούσε κατά αναλογία να πει κανείς ότι έχουν μια μαλθακότητα….

-Και ο ένας ξένος ο ψηλός Schurna που γάζωσε ως σουτέρ εναντίον της Μπάρτσα, ήρθε από χρονιά με 7,7 πόντους μέσο όρο στην Γαλλία, για να καταλάβει μια από τις 2 θέσεις μη κοινοτικών που υποτίθεται κάνει την διαφορά…

Πάντως Ο άλλος ξένος ο Joseph που έκανε ένα πολύ καλό Fiba Americas, ανήκει στα ενδιαφέροντα κομμάτια της Μπανταλόνα ,όπως και το γνωστό και δοκιμασμένο πείραμα της Μπανταλόνα με αρκετούς νεαρούς και πάλι (Joseph,Vives,Llovet,Schurna,Barrera,Ventura,Sans,Suarez,Caven) ,που ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι 23 χρόνων….

Το θετικό και για τους 2 ξένους της Χοβεντουτ ,είναι ότι η φετινή θα είναι η δεύτερη σαιζόν τους στην Ευρώπη, και δεν είναι λίγα τα κολεγιόπαιδα που μετά από μερικούς μήνες η έναν χρόνο παρουσιάζονται πιο προσαρμοσμένοι στα ευρωπαϊκά δεδομένα και κατά συνέπεια πιο βελτιωμένοι.
Zoys
Τελευταία έχω την εντύπωση ότι ο πραγματικός προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα είναι ο Νοτσιόνι ενώ θα πίστευα άνετα ότι τον Καουκένας τον έφεραν σαν βοηθό του. tongue.gif

Weekendman
QUOTE(Zoys @ Oct 27 2013, 20:56 ) *
Τελευταία έχω την εντύπωση ότι ο πραγματικός προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα είναι ο Νοτσιόνι ενώ θα πίστευα άνετα ότι τον Καουκένας τον έφεραν σαν βοηθό του. tongue.gif


Σε έκτακτη περίπτωση ρωτάει και τον συμπατριώτη του Σκόλα ,πως μπορεί να είναι κάποιος παίκτης-προπονητής...
Weekendman
Ένα scouting report από τους επαγγελματιές του είδους για τον Λάρσεν της Μανρέσα….



Παρακολούθησα και το Μάλαγα-Βαλένθια ,και πιστεύω ότι πραγματικά μπορεί να γίνει η Ουνικάχα πρωταθλήτρια Ισπανίας στο πρωτάθλημα των αιφνιδιασμών τουλάχιστον ,με τόσους που έβγαλε στο συγκεγκριμένο παιχνίδι!

Για πραγματική πρωταθλήτρια δεν νομίζω, αλλά ο Γκρείντζερ είναι πιο πολύ πλέι-μεικερ από τον Γουίλιαμς, και ίσως ο Τούλσον να μπορέσει να παίξει τον ρόλο ενός λευκού και πιο λογικού Γουίλιαμς ,μήπως και αλλάξει την μοίρα της Μάλαγα των τελευταιών χρόνων…

Η Βαλένθια από την πλευρά της,μου αρέσει πραγματικά φέτος, με πλέι-μεικερ που έχουν επιτέλους σουτ, και χωρίς τριάρια που θα το παίξουν ντόκτορ τζέκιλ και μίστερ χαιντ ανάμεσα σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο όπως ο Κέσελι καλή ώρα.

Αν ο φανατικός οπαδός της Βαλένθια ο Κωνσταντίνος Μητσότακης δεν ευχηθεί ξανά επιτυχία στους πορτοκαλί, και το ιατρικό επιτελείο μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο ,για να μην υπάρξει το σχεδόν αναμενόμενο αποδεκάτισμα στην διάρκεια της σαιζόν, μπορεί να γίνουν ωραία πραγματα. Αν και οι περασμένες χρονιές έδειξαν ότι το πρόβλημα της Βαλένθια δεν είναι να εξασφαλίσει μια καλή θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά να προστατέψει αυτό που κατάφερε στα πλέι-οφ. Βέβαια προσωπικά σαν στόχο για την Βαλένθια ,αν ήμουν στην ομάδα θα έβαζα πρώτα την είσοδο στην Ευρωλίγκα μέσω Γιούροκαπ η κανένα κύπελλο ,και ύστερα ενδεχόμενη είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος ,που με τα μόνιμα συμβόλαια της Ευρωλίγκας, δεν αποφέρει πρακτικά τίποτα…

Εννοείται όμως ότι δεν είναι η τέλεια ομάδα. Γιατί εκτός της απώλειας σημαντικών διαφορών στα 2 ματς που τους παρακολούθησα, είναι γεγονός ότι μετα την φυγή του Φαβεράνι, από κλασικά πεντάρια ,οι Λίτσουκ και Τριγκουέρο δεν είναι τα πιο ποιοτικά, ούτε είναι κάτι το εξωφρενικό σε ποστάρισμα και συνεργασίες pnr, και χρειάζονται δυεισδύσεις από τους κοντούς της Βαλένθια και τον Ντόελμαν ,για να συμπληρώοσυν σκορ…

Ενώ στο συγκεγκριμένο ματς εκτός από τους αιφνιδιασμούς που έφαγαν από την Μάλαγα που έτσι και αλλιώς το επιδιώκει, οπότε αποφάσιζε ο Γκρέιντζερ να κάνει ντραιβ τους προκαλούσε τεράστια προβλήματα, και απέναντι στην ζώνη του Πλάθα στο τέλος του ματς δεν βρήκαν και τις καλύτερες λύσεις…

ΟΚ η Μάλαγα πέρα από τους αιφνιδιασμούς ,και ότι πρόεκυπτε από τα drive του Γκρέιντζερ δεν κατάφερε να κάνει πολλά στην επίθεση, όπως για παράδειγμα να αξιοποιήσει το παιχνίδι με πλάτη από τους Χέτσμειερ Στίματς και Σουάρεθ, οπου δεν είχαμε ουτε μια πετυχημένη ολοκλήρωση προσπάθειας με αυτόν τον τρόπο. Αλλα τα τρία παραπάνω θα πρέπει να τα προσέξει η ομάδα του Περάσοβιτς για να μην επαναληφθούν σε επόμενα ματς…

Για επίλογο ,ένα ακόμη μπασκετικό prospect μετά τον Vives , αυτήν την φορά με τον λεπτό σαν καλάμακι Ντιοπ της Λαμποράλ Κούτσα...

natouralistis
Μας κάνουν πλάκα

Zoys
Ψήνεται σήμερα η πρώτη ήττα μας στην δυνατή έδρα της φορμαρισμένης Γκραν Κανάρια. Έχουν μπει με φόρα οι γηπεδούχοι, θέλουν πολύ τη νίκη ενώ από εμάς διασώζεται μόνο ο Μίροτιτς που παίζει σαν να μην έχει αντίπαλο - κλασικά. Λογικό είναι βέβαια, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε τρένο και στις δύο διοργανώσεις.

Ρε Μπουρούση άσε τις διαμαρτυρίες και παίξε λίγο άμυνα. dry.gif
Ο Ρέι έχει ήδη 4 ριμπάουντ!
Και σταμάτα να το παίζεις γκαρντ!! Καλά, σε αυτό φταίει ο Λάσο που βγάζει και συστήματα να μένεις στην περιφέρεια για να μπουκάρουν τα γκαρντ...
SG3ptshooter
Aπ' τη φετινή GranCanaria όχι η Real ή οι άλλες καλές ομάδες της ηπείρου, ούτε οι Warriors με τους Thunder δεν περνάνε χωρίς να ματώσουν. biggrin.gif
Zoys
Κοίτα σε ποιο ματς βρήκε να νικήσει η Μπιλμπάο! tongue.gif

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι τη σώζουμε την κατάσταση, αλλά έχει δρόμο ακόμα.
redleg7
Mιας και αναφερομασταν στο ματς με την Μαλαγα παρακολουθησα (σορυ αν ειναι τελειως οφ τοπικ) το ματς την Μονπους με την Μπαρτσελονα στην acb..
Η Μπαρτσελονα διασυρθηκε με σχεδον 20 ποντους διαφορα.Πραγματικα ο Ναβαρο πλεον ειναι 3 σκαλες κατω σε σχεση με αλλα χρονια και τα γκαρντ της ειναι κατω του μετριου.
Ο Λαμπε εκτος τοπου και χρονου πλεον σαν 4ρι και ο Ντορσι σιγουρα δεν ειναι για πολλα πολλα(πολυ γκρινια με τις εμφανισεις του).
Μου εκανε εντυπωση οχι οτι εχασε αλλα του οτι διασυρθηκε τοσο ευκολα.
Weekendman
Η Βαγιαδολίθ των Χαριτόπουλου και Βασιλόπουλου τελευταία, αλλά δεν γίνεται κάθε φορά να είσαι τζίτζηκας στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, να θυμάσαι ξαφνικά την συγκρότηση του ρόστερ την τελευταία στιγμή, και να περιμένεις να σου ξαναβγεί όπως έγινε την περασμένη περίοδο…

Στα της Μπαρτσελόνα

QUOTE(redleg7 @ Nov 23 2013, 23:11 ) *
Η Μπαρτσελονα διασυρθηκε με σχεδον 20 ποντους διαφορα.Πραγματικα ο Ναβαρο πλεον ειναι 3 σκαλες κατω σε σχεση με αλλα χρονια και τα γκαρντ της ειναι κατω του μετριου.
Ο Λαμπε εκτος τοπου και χρονου πλεον σαν 4ρι και ο Ντορσι σιγουρα δεν ειναι για πολλα πολλα(πολυ γκρινια με τις εμφανισεις του).
Μου εκανε εντυπωση οχι οτι εχασε αλλα του οτι διασυρθηκε τοσο ευκολα.


Μια και προτιμάει παίκτες που πέρασαν απο την Λαμποράλ Κούτσα θα συμβούλευα την Μπαρτσελόνα ,να πάρει στη μέση αυτής της χρονιάς ως Όλεσον του 13-14 η έστω από του χρόνου τον Ερτέλ. Ώστε να κάνει κάνει παρέα στους 4 πρώην της Λαμποράλ(Ντόρσει, Λάμπε, Χουέρτας, Ολεσον), και να πάρει έναν ποιντ-γκαρντ σε καλή ηλίκια, που μοιράζει τις ασσίστ σαν φιστίκια, και ανεβάζει και ταυτόχρονα και τον Πλαις.
Που ετοιμάζεται αν συνεχίσει έτσι για καμιά Ρεάλ η παρόμοιου επιπέδου ομάδα. Γιατί δεν είναι μόνο οι ασσίστ που λαμβάνει από Γιέλινκεκ,Χοτζ και Ερτέλ ,αλλά έχει και ένα αρκετά αξιόπιστο παιχνίδι με πλάτη…

Γενικά μπορεί ο Χοτζ μόλις τώρα τελευταία(Μαλάγα,Τελ-Αβιβ,Λοκομοτίβ) να βρίσκει τα πατήματα του, να παίρνει η Κάχα Λαμποράλ το ασημένιο μετάλλιο στην γκαντεμιά πίσω από την Γαλατασαράι, ο Εμετέριο να είναι ευρωπαικά πεσμένος, και οι Καουκένας Κελάτι να ψάχνονται. Αλλά την ωφέλησε η επιστροφή του Μίλκο Μπιέλιτσα, η άμεση και έμμεση αποτελεσματικότητα του pnr παιχνιδιού είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, και ο Γιέλινεκ που δεν έπειθε το 12-13 καθόλου ως άντι-Όλεσον, ανταποκρίνεται καλά στο δίπτυχο καλό σουτ και pnr παιχνίδι ,που έδινε ο προκάτοχος του…

ΟΚ στην άμυνα γίνεται κατάχρηση των ζωνών 2-3 και 3-2, αλλά εντάξει Σκαριόλο είναι στην άκρη του πάγκου ,δεν αναμένω και τελειότητα…


Για τον Χέτσμειερ ,που κάνει τον Μπουρούση της περιόδου 06-07 ,να μοιάζει μόνιμος κάτοικος του low-post ,θα ασχοληθώ μια άλλη φορά…
SG3ptshooter
Mεγάλο κρίμα που δεν είχε μετάδοση το GranCanaria - Cajasol, χάνουμε τη δυνατότητα να δούμε το ματς της αγωνιστικής. Latavious 8/10 9rebs και η υπόλοιπη frontline πιτσιρίκια. Μεγάλα ταλέντα μεν, αλλά δεν είναι frontline που κράτησε το Baez χωρίς δίποντο αυτή. Λέτε και οι 3 να γίνουν draft; Με βάση τα ειδικά επί του θέματος sites, είναι πολύ πιθανό. Ακόμα πιο τραβηγμένο, λέτε οι Hernangomez γίνουν οι νέοι Gasol; 39.gif
j-kidd13
To gazzetta μολις εγραψε στο facebook οτι ο Βασιλοπουλος υπεστη ξανα ρηξη χιαστου....
Πολυ ατυχος,αν οντως συνεβει...
tuareg
SG3ptshooter
Ανοίγεις το stream, κολλάει το clutch τρίποντο μετά το off ball screen o Corbacho. Ένα μεσημέρι Κυριακής.
patrickdrd
χχααχχα, ναι, ναι, η αδυναμια σου ανεβαινει tongue.gif biggrin.gif

καλα, τι σκ@τα επαθε αυτος που τρεχει το supermanager; ψοφσε;

τωρα που καναμε high score βρηκε; smiley.gif πφφφ
SG3ptshooter
QUOTE(patrickdrd @ Dec 9 2013, 11:41 ) *
χχααχχα, ναι, ναι, η αδυναμια σου ανεβαινει tongue.gif biggrin.gif

καλα, τι σκ@τα επαθε αυτος που τρεχει το supermanager; ψοφσε;

τωρα που καναμε high score βρηκε; smiley.gif πφφφ

Έχει κι ένα ματς το βράδυ της Τρίτης ρε, μετά θα βγει το συγκεντρωτικό. Έχω και τον καλύτερό μου παίκτη εκεί. tongue.gif

Ναι, κι εγώ χαιρόμουν στην αρχή ότι ανέβηκα, κι εγώ κάνω high score, αλλά μάλλον έχει καλά σκορ για όλους.
SG3ptshooter
http://www.acb.com/redaccion.php?id=99733
4-6 μήνες τελικά έξω ο Latavious. Τον βάζουμε στη λίστα με τους άτυχους και πάμε παρακάτω.

Η Valencia, στο κλασσικό mode τραυματισμών, αναγκάστηκε να υπογράψει το Lubos Barton. Παρά το σερί δύσκολων επικρατήσεων στα τελευταία ματς, έχουμε κερδίσει για πρώτο γύρο Unicaja, Kutxa έξω και το 9-1 είναι τυπικό ξεκίνημα μέχρι να τραυματιστούν κι οι υπόλοιποι ή/και να χάσουμε 2-3 ματς σε ένα μήνα από ομάδες που παλεύουν να μείνουν.

Mιας κι έπιασα ως theme τους τραυματισμούς, στηρίζω ακόμα CBCanarias (πλέον Iberostar Tenerife) κι ας τους πηγαίνουν όλα ανάποδα, με 2/4 σημαντικούς της frontline στα pits.

Dejan Ivanov, δε θα γίνεις Kaloyan ποτέ. Στέρησες το MVP αγωνιστικής απ' το Lima, που έχει βρει ρυθμό και τρέχουν να κρυφτούν όλοι. Τοp 7.

Nαι, είχα ξεχάσει να κάνω αλλαγές.
Zoys
Σήμερα έχουμε και ματσάρα βλέπω. Οι δύο καλύτερες Ισπανικές ομάδες παίζουν στις 20:15.

Για να δούμε, μέχρι να ξημερώσει η Τρίτη θα συνεχίσουν αήττητες οι ομάδες μου;
akratacity
μεγαλο ντερμπι στο γκραν καναρια μπανταλονα

εστειλε το ματς στην παραταση με φολοου καρφωμα ο νιουλει
patrickdrd
τι βαζεις ρε αλητη λαφαγιετ; λες κ θα γλιτωσεις αλητη kill.gif

τρελη ματσαρα εγινε παντως οντως
Zoys
Η Ρεάλ έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών της ομάδας (αλλά και ταυτόχρονα του ισπανικού μπάσκετ) που είχε μέχρι πρότινος η ομάδα του Pedro Ferrándiz το μακρινό 1961 μετά τη χθεσινή επικράτηση επί της Μπανταλόνα με 72-68 φτάνοντας στο 24-0!

wav.gif

Το φοβόμουν το χθεσινό ματς, αλλά τελικά δείξαμε σοβαροί και σε ετοιμότητα χωρίς βέβαια να κάνουμε περίπατο. Λίγο πριν το classico όλα αυτά και αν κρίνω από τα ελληνικά δεδομένα οι πιθανότητες να σπάσει το αήττητο σερί σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι αρκετά καλές.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις της χθεσινής αγωνιστικής, νίκησε η Βαγιαδολίδ (διπλό wav.gif εδώ) την Ομπραντόιρο με 17 πόντους του Andjusic και ισάριθμο σκορ από τον πρώην παίκτη του ΚΑΟΔ Jason Rowe ο οποίος τώρα διάβασα ότι είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ το 2007. Από την ομάδα του Vasilis Xanthopoulos ο Mario Delas έκανε τρελό ματς με 19 πόντους ( blink.gif ) και 20 έβαλε ο Muscala που έκανε πάρτυ απ' ότι βλέπω και με τα 11 ριμπάουντ.

Επίσης μεγάλο διπλό για τη Σαραγόσα που επικράτησε της Μάλαγα με 67-76. 15ποντος ο Rudez και τον Sanikidze σε εντυπωσιακό βράδυ με 12 π. και 7 ριμπάουντ. Προβληματίζει η Μάλαγα και με τον όμιλο που της έλαχε στο TOP-16 δεν την βλέπω πολύ καλά. Κρατάω μια πισινή γιατί έχει δρόμο η σεζόν και ο Πλάθα μπορεί να βρει λύσεις έστω κι αν όπως έχει γράψει παλαιότερα και ο SG επιμένει στον Calloway (5 πόντοι και -6 στην χθεσινή του παρουσία).

Εντάξει, η ήττα της Λαμποράλ από την Κανάριας μέσα στη Βιτόρια δεν είναι και είδηση. Δεν πειράζει όμως. Στον Σκαριόλο αξίζει να δοθεί πίστωση χρόνου. tongue.gif
Weekendman
Μπαίνεις στον πειρασμό να απονείμεις απο τώρα το εγχώριο νταμπλ στην Ρεάλ...

Ο Μπουρούσης τα πήγε καλά ,έστω και αν απορεί κανείς πως αντέχει στον ρυθμό της Ρεάλ ,με δεδομένο την φυσική του κατάσταση ,που δεν είναι και δεκαθλητή ακριβώς...

Zoys
Η Ρεάλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της κατά πρώτον και την καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση κατά δεύτερον σε ένα παιχνίδι που πέρα από το γόητρο δεν είχε και σπουδαίο ενδιαφέρον βαθμολογικά. Τίποτα περισσότερο, άλλωστε το γραψα και παραπάνω, το δυνατό ντέρμπι ήταν αυτό με τη Βαλένθια. Μέχρι να συνέλθει η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ.

QUOTE(Weekendman @ Dec 29 2013, 23:26 ) *
Μπαίνεις στον πειρασμό να απονείμεις απο τώρα το εγχώριο νταμπλ στην Ρεάλ...

Σίγουρα, αλλά ελπίζω να μην υπάρχει αυτή η σκέψη και στους παίκτες γιατί το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι να πιστέψουμε ότι έχουμε το πρωτάθλημα εύκολα. Αυτή τη στιγμή πάντως πράγματι βγάζει μάτι ότι η Ρεάλ πετάει και είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία.

QUOTE(Weekendman @ Dec 29 2013, 23:26 ) *
Ο Μπουρούσης τα πήγε καλά ,έστω και αν απορεί κανείς πως αντέχει στον ρυθμό της Ρεάλ ,με δεδομένο την φυσική του κατάσταση ,που δεν είναι και δεκαθλητή ακριβώς...

Παράπονο δεν έχω (για σήμερα). Είδαμε και κλασικό Μπουρούσιο πανηγυρισμό μετά από καλάθι στον αιφνιδιασμό με την μπάλα να προσγειώνεται με μεγάλη τύχη εντός στεφάνης.

Γενικό σχόλιο: Ευτυχώς πάντως για κάθε ομάδα που παίζει αντιμπάσκετ και ξύλο υπάρχει και μια ομάδα σαν τη Ρεάλ. Ξέχωρα από συλλογικές προτιμήσεις το μπάσκετ που παίζει η Ρεάλ φέτος (και πέρυσι βέβαια) είναι ελκυστικότατο και δεν το συναντάς πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. blove.gif
manj13
Μετα απ ΑΥΤΟ ο Ντορσει θα χει ξανα ψυχολογικα για καιρο....


http://www.youtube.com/watch?v=s_AchaScu-M...eature=youtu.be
Zoys
QUOTE(manj13 @ Dec 30 2013, 13:48 ) *
Μετα απ ΑΥΤΟ ο Ντορσει θα χει ξανα ψυχολογικα για καιρο....


http://www.youtube.com/watch?v=s_AchaScu-M...eature=youtu.be

Πιστεύω ότι ήταν το δυνατότερο highlight του αγώνα. Εκπληκτικό στοπ! w00t.gif
kseplenhs
QUOTE(Weekendman @ Dec 29 2013, 23:26 ) *
Ο Μπουρούσης τα πήγε καλά ,έστω και αν απορεί κανείς πως αντέχει στον ρυθμό της Ρεάλ ,με δεδομένο την φυσική του κατάσταση ,που δεν είναι και δεκαθλητή ακριβώς...

Απο τα λίγα που έχω δει (σε σχέση με εσάς τους acbλάγνους πάντα tongue.gif ) φέτος κ πέρσι(γιατί δεν μου φαίνεται πως επήλθε αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού),η ρεάλ δεν δείχνει να έχει πρωταρχική ανάγκη τους ψηλούς.Δλδ αυτά που προσφέρει ο μπουρούσης δεν είναι θεμελιώδη στο παιχνίδι της αλλά extra bonus.Γι'αυτό και όταν δεν τα προσφέρει,δεν κινδυνεύει ούτε μπλοκάρει αγωνιστικά.

Αυτά φυσικά μέχρι στιγμής.Μπορεί τώρα που σκληραίνει η δουλειά να φανούν ελαττώματα σε αυτήν της την κατεύθυνση.Βέβαια ότι ελαττώματα κ αστοχίες κ αν φανούν,η ρεαλ δεν παύει να είναι ομάδα για νταμπλ στην ισπανία κ για τελικό ευρωλίγκας.Επομένως μιλάμε για πινελιές τελειότητας και όχι για προβληματική φιλοσοφία-κατεύθυνση που πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να φτάσει στο απόλυτο των επιτυχιών...
comrade
Υπάρχει πουθενά το ματς Ρεαλ-Μπαρτσελόνα, είτε στο YouTube, είτε αλλού; Θα ήθελα πολύ να το δω.
Zoys
QUOTE(comrade @ Dec 30 2013, 23:24 ) *
Υπάρχει πουθενά το ματς Ρεαλ-Μπαρτσελόνα, είτε στο YouTube, είτε αλλού; Θα ήθελα πολύ να το δω.

Σε αυτό το κανάλι έχει ανέβει σε 4 μέρη:

http://www.youtube.com/channel/UCJkVhCHFLD...g?feature=watch
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.