Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Olympiacos Piraeus - Real Madrid
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 London 2013
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
sacarame


Με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο....


Σχόλια για τον μεγάλο τελικό...
T.W.Is.M.
Θελουμε τοπικ για το μικρο τελικο με απεριοριστη ανοχη στο τρολαρισμα! smiley.gif
Reggie Miller #31
Προσωπικά την Ρεάλ την πίστευα για τελικό,ίσως επειδή η Μπάρτσα δεν είναι στα καλά της και είχε απουσίες.
Την Ρεάλ που την έχω δει με τον ΠΑΟ δε μου άρεσε.Παίζει άναρχα και όχι κανένα ιδιαίτερο μπάσκετ,ειδικά αν δεν της μπουν τα σουτ.Τώρα τι να πω,θα είναι δύσκολο ματσάκι σίγουρα,άλλωστε τελικός είναι.
Κλειδί σίγουρα ο Λιουλ,που πιθανό να μαρκάρει Σπανούλη και ο περιορισμός του Ρούντι(με Λο;Δεν ξέρω αν μπορεί ο Παπ).
Οι ψηλοί της δεν είναι καλύτεροι ούτε από της ΤΣΣΚΑ ούτε από της Μπάρτσας και ο Ρέγιες μου φαίνεται χλωμό να κάνει δεύτερο σερί καλό ματς.


Εμείς πάμε πάλι χαλαρά και όμορφα για το καλύτερο,με ηρεμία για να γράψουμε ιστορία!
Οι πρόεδροι είπαν ότι όταν είσαι σε τελικό πας γαι την κούπα και σωστά το είπαν.Απλά νομίζω ότι δεν έχουμε τόσο βάρος.Είμαστε πιο χαλαροί.Οι δηλώσεις των παικτών έδειξαν ότι δεν πετάνε στα σύννεφα,είναι συγκεντρωμένοι,ο Σπαν,ο Πρι και ο Παπ ότι δεν έβαλαν σήμερα ας το βάλουν στον τελικό,μην ξεχνάμε ότι έχουμε τον Χάινς και απλά πάμε να τρελάνουμε κόσμο,να στεναχωρήσουμε πολλούς και να γράψουμε ιστορία!Απλά τα πράγματα! bball.gif
GreekNick
Οτι και να γινει ηδη ειμαι τρισευτυχισμενος και πολυ υπερηφανος . Ο coach Μπαρτζωκας απεδειξε και στους πλεον δυσπιστους οτι ειναι τοπ επιπεδου οποτε μην εκπλαγουμε να δουμε και την Κυριακη πολυ ετοιμη την ομαδα τακτικα.

Στα αγωνιστικα δεν θα πω τιποτα διαφορετικο απο οτι ειπα για των ημιτελικο


QUOTE(GreekNick @ May 10 2013, 17:28 ) *
Βασικα μια παρατηρηση να κανω αφου διαβασα προσεχτικα σχεδον ολα τα ποστ. Ξεχνατε ενα παραγοντα. Ειναι ΕΝΑ ΜΑΤΣ.......... ΕΝΑ!!!!! Δεν ειναι σειρα αγωνων ειναι F4. Ξεχναμε ευκολα τι εγινε περυσι....... τι εκανε η εθνικη στη Dream Team στο παγκοσμιο στην Ιαπωνια και τι επαθε κιολας η εθνικη στον τελικο απο την Ισπανια. Ειναι ενα ματς δεν ξερεις τι μπορει να βγει. Μπορει ο Σλουκας να κανει 5/8 τριποντα.......ή ο Κατσιβελης ή (για να υπερβαλω ακομα πιο πολυ) ο Γκετσε να μπει και να παστελωσει 4/4. Αντιστοιχα ολοι εσεις που λετε για το Μιλος μην ξεχναμε οτι μπορει να παρει και ενα ματς μονος του. Τα ματακια μας εχουν δει πολλα με πιο προσφατο το εργο που γυρισαν οι Bulls στους Nets και σαν να μην εφτασε αυτο πηγαν και μεσα στο Miami και πηρανε και νικη. Ας μην λεμε πολλα 51%-49% υπερ της ΤΣΣΚΑ μονο και μονο για το μεγαλυτερο βαθος στο παγκο και ειδικα στου ψηλους.



51% Real - 49% Ολυμπιακος μονο και μονο γιατι οι Μαδριλενοι εχουν πιο πολυ διψα για την κουπα παει πολυς καιρος απο τοτε που ειδα χαρα
Xaroumenos loukoumas
Θα έλεγα πως είμαστε outsider και πάλι, αλλά τα χθεσινά δε με αφήνουν (και εχθές πίστευα θα χάσουμε και μάλιστα εύκολα).
Έτσι, θα διαφωνήσω με τον Anaz: εγώ λέω 50-50. Ο,τι και να γίνει πάντως αύριο, αυτή η ομάδα είναι επιτυχημένη και με το παραπάνω!
bbplayer
Είναι σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι και όχι μονο επειδή είναι τελικός. Αν εξαιρέσουμε τους ψηλούς που Σλότερ και Μπέγκιτς δε λένε και πολλά, στις άλλες θέσεις η Ρεάλ είναι καλή και έχει παίχτες να δώσει.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ποιος το θέλει πιο πολύ και όχι από τόσο τι θα σχεδιάσουν οι προπονητές στα πινακάκια τους. Σε τέτοια ματς οι τακτικές πάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εάν η Ρεάλ πάει το ματς στα 3ποντα, όπως το πήγαν χθες οι Ρώσοι και πλέον έχοντας βαριά πόδια από τον ημιτελικό δεν έχει καμια τύχη. Όπως τύχη δεν θα έχει και ο Ολυμπιακός εάν τα γκαρντ του δεν είναι προσηλωμένα στην άμυνα και δεν κυνηγήσουν ανελέητα τους αντίπαλους περιφερειακούς.

Καθαραά αγωνιστικά η Ρεάλ φαίνεται να έχει προβάδισμα λόγω περισσότερων λύσεων στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός παλι έχει την ψυχολογία στα ύψη αλλά πρέπει να αποφορτιστεί ο Σπανούλης και να μην παίξει όπως χθες.


Δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο πέρα από το 50-50
Manu7
QUOTE(Manu7 @ May 8 2013, 13:13 ) *
Πρόβλεψη: Κερδάμε την Τσσκά και χάνουμε από τη Ρεάλ στον τελικό.


Αυτό είχα πει πριν τον ημιτελικό.

Τα πυραυλοκίνητα γκαρντ τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά κόντρα σε Σλούκα-Λο-Σπανούλη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα μαρκαρίσματα οπότε είναι ανεπίτρεπτο ο Σπανούλης να πετάξει αετό σε τέτοιο ματς...Νομίζω θα δούμε πολύ Παπανικολάου στον Ρούντι όσο αυτός παίζει 3.Κάτι τέτοιο θα γίνει στην πορεία του ματς γιατί πάντα ξεκινάει με τον ανάλατο τον Σουάρες ο Λάσο αλλά το ματς συνεχίζεται με 3 γκάρντ.Μπορούμε να τους χτυπήσουμε από τις υπόλοιπες θέσεις ξεκάθαρα αλλά η άμυνα πάλι πρέπει να κάνει τη διαφορά. Δεν παίρνεις ματς από τη Ρεάλ με την επίθεση..Μόνο η Μπαρτσελόνα πριν τον τραυματισμό του Μάικλ μπορούσε να το κάνει. Είχε τον τρόπο και τους είχε πάρει τον αέρα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία για το ματς με τη CSKA ήταν αρκετές μέρες ενώ με τη Ρεάλ θα είναι μονάχα μια μέρα οπότε τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από τις ορέξεις των παιχτών που εκεί υπερέχουν.

Θεωρώ ότι η Μπάρτσα ήταν μεγάλο ψυχολογικό εμπόδιο για τους Μαδριλένους...Πολύ πιθανόν να ξεμπουκώσουν τώρα ενώ σίγουρα θα τους φόβιζε περισσότερο στον τελικό η CSKA παρά ο Ολυμπιακός.

Δυστυχώς βρίσκω πολλές ομοιότητες με το Ελλάδα-Ισπανία του 2006 όσον αφορά το ψυχολογικό άδειασμα των παιχτών και γι'αυτό είχα κάνει την παραπάνω πρόβλεψη.

ΥΓ:Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξενερώσουμε σε ενδεχόμενη ήττα. Η ομάδα έτυχε μεγάλης αναγνώρισης αυτές τις μέρες και ήδη μιλάμε για μεγάλο επίτευγμα σε σχέση με την περυσινή επιτυχία.
Ginobili
QUOTE(bbplayer @ May 11 2013, 09:31 ) *
Αν εξαιρέσουμε τους ψηλούς που Σλότερ και Μπέγκιτς δε λένε και πολλά

Σλότερ και Ρέγες θες να πεις...ποιος Μπέγκιτς τώρα...

Κατά τα άλλα,50-50 συμφωνώ.Η Ρεάλ είναι απρόβλεπτη ομάδα..δεν έχει σαν ομάδα παραστάσεις και εμπειρία αρκετή από τέτοιους αγώνες όπως ο Ολυμπιακός,αλλά έχει σε σχέση με τους άλλους αντιπάλους του Ολυμπιακού περισσότερη δίψα,πνευμόνια και αθλητικά προσόντα.Ψηλό τεχνικό που να ποστάρει και να σκοράρει δεν έχει,αλλά τα κατσίκια Σλότερ...Ρέγες(βρώμικός...αργός...αλλά αλεπού,δεν είναι γατάκι,ψυχολογία έχει πάντα) πιστεύω ταιριάζουν λιγότερο στον Ολυμπιακό.
Reggie Miller #31
QUOTE(Ginobili @ May 11 2013, 15:00 ) *
Σλότερ και Ρέγες θες να πεις...ποιος Μπέγκιτς τώρα...


Ο Σλότερ παίζει λίγο το τελευταίο διάστημα ή κάνω λάθος.Αλτικός αρκετά και δημιουργεί προβλήματα.
Ο Ρέγιες είχε να κάνει καιρό καλό ματσάκι,αλλά μέσα στην ρακέτα παίρνει φοβερές θέσεις.Είναι όπως τον λες,γάτα.
T.W.Is.M.
Απο πλευρας τακτικης θα τα πειτε εσεις. Πριν απο τοσο μεγαλα ματς συνηθιζω απλα να περιμενω και να μην προσπαθω να αναλυσω. Απο πλευρας ψυχολογιας ομως νομιζω οτι ο Ολυμπιακος ειναι εκει που ηταν η εθνικη Ελλαδας στο Ευρωμπασκετ 2005(για να μην πω τιποτα πιο ακραιο). Δεν ειναι η νικη, αλλα ο τροπος που ηρθε. Καποιος μπορει να πει οτι η αποσταση αναμεσα στο Ευρωμπασκετ 2005 και στο Μουντομπασκετ 2006 ειναι μικρη και αυτο ειναι το κομματι που πρεπει να προσεξει ο Ολυμπιακος.
Ενα πρωτο στατιστικο στοιχειο παντως απ αυτα που μου αρεσουν πολυ εχει να κανει με τις φορες που υπηρχε εμφυλιος ημιτελικος. Το φετινο Ρεαλ-Μπαρτσελονα ηταν ο 9ος ημιτελικος μεταξυ ομαδων απο την ιδια χωρα. Στις προηγουμενες 8 περιπτωσεις μονο 2 φορες η ομαδα που βγηκε απο αυτο τον ημιτελικο πηρε το κυπελλο. Η μια απ αυτες μαλιστα ηταν η Μπανταλονα του 1994, που αντιμετωπιζε μια αλλη νικητρια εμφυλιου, τον Ολυμπιακο(ηταν δηλαδη σιγουρο οτι μια ομαδα που κερδιζε ματς με συμπατριωτες της θα επαιρνε το κυπελλο). Απο τις αλλες 6 φορες που περασε στον τελικο ομαδα απο εμφυλιο ημιτελικο μονο ο Παναθηναικος το 2009 πηρε και το κυπελλο.
priest
οτι επρεπε να κανει ο οσφπ στο πρωτο ματς το εκανε και με το παραπανω και δικαια περασε!!!ο τεοντοσιτς καθε χρονο και χειροτερος!

τωρα οσον αφορα την ρεαλ παλι βλεπω απαισιοδοξια(κλασικα για γουρι) και διαφωνω!σιγουρα εχει αρκετα κοινα με τον οσφπ αλλα και μια μεγαλη διαφορα!
αυτη λεγετα παμπλο λασο!δεν γινεται να χασει ο οσφπ απο τον καφετζη.δεν μπορω να το πιστεψω.

επισης δεν μπορει να δημιουργησει χωρις τον ροντριγκεθ αφου ειναι ο μοναδικος με αυτην την δυνατοτητα!ολοι οι αλλοι κοιτουν πρωτα το τριποντο και μετα τον συμπαικτη τους!

συνεπως αποψη μου ειναι πως αν σταματησεις τον ροντριγκεθ ,η ρεαλ θα χασει με τον ιδιο τροπο που εχασε και η τσεσικα!πολλη προσοχη στον ρεγες απο τους ψηλους που σωστα ο τζινομπιλι τον χαρακτηρισε αλεπου και στον καρολ!εκανε κακο παιχνιδι εχθες και δεν ειμαι σιγουρος αν θα ξανασυμβει κατι τετοιο...μην τους αφησετε να βρουν ρυθμο και θα κανετε το ριπιτ!

@τζινομπιλι:που χαθηκες εσυ?
ViC
Εγώ πάντως βλέποντας και τα δύο χθεσινά ματς, δε βλέπω τρόπο ΑΥΤΟΣ ο Ολυμπιακός να χάσει από ΑΥΤΗ τη Ρεάλ.
Πείτε με υπεραισιόδοξο, αλλά αν ο Μπαρτζώκας κάνει το ίδιο διάβασμα και οι παίκτες εφαρμόσουν το πλάνο με την ίδια προσήλωση, ετοιμαστείτε να το σηκώσετε.
Βέβαια, η Ρεάλ, όπως διάβασα και από άλλους και συμφωνώ είναι ομάδα αλλοπρόσαλη και απρόβλεπτη. Αλλά για να πάρεις την κούπα χρειάζεται να είσαι κάτι παραπάνω. Στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ δεν υπήρχαν άμυνες, κακά τα ψέμματα. Δε θα μπορέσουν αύριο να κάνουν αυτά τα γιουρούσια που έκαναν χθες. Θα υπάρχει ένας Χάινς, ένας Παπανικολάου και άντε να τους κάνεις κόλπα αυτούς. Μην ξεχνάτε και πως συνήθως ο νικητής του εμφυλίου ημιτελικού αποτυγχάνει στον τελικό.

QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 15:16 ) *
Η μια απ αυτες μαλιστα ηταν η Μπανταλονα του 1994, που αντιμετωπιζε μια αλλη νικητρια εμφυλιου, τον Ολυμπιακο

Και εκεί κανονικά έπρεπε να χάσουν και οι δύο. Άθλιο ματς...
Zephyr
QUOTE(Manu7 @ May 11 2013, 14:39 ) *
Αυτό είχα πει πριν τον ημιτελικό.

Τα πυραυλοκίνητα γκαρντ τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά κόντρα σε Σλούκα-Λο-Σπανούλη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα μαρκαρίσματα οπότε είναι ανεπίτρεπτο ο Σπανούλης να πετάξει αετό σε τέτοιο ματς...Νομίζω θα δούμε πολύ Παπανικολάου στον Ρούντι όσο αυτός παίζει 3.Κάτι τέτοιο θα γίνει στην πορεία του ματς γιατί πάντα ξεκινάει με τον ανάλατο τον Σουάρες ο Λάσο αλλά το ματς συνεχίζεται με 3 γκάρντ.Μπορούμε να τους χτυπήσουμε από τις υπόλοιπες θέσεις ξεκάθαρα αλλά η άμυνα πάλι πρέπει να κάνει τη διαφορά. Δεν παίρνεις ματς από τη Ρεάλ με την επίθεση..Μόνο η Μπαρτσελόνα πριν τον τραυματισμό του Μάικλ μπορούσε να το κάνει. Είχε τον τρόπο και τους είχε πάρει τον αέρα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία για το ματς με τη CSKA ήταν αρκετές μέρες ενώ με τη Ρεάλ θα είναι μονάχα μια μέρα οπότε τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από τις ορέξεις των παιχτών που εκεί υπερέχουν.

Θεωρώ ότι η Μπάρτσα ήταν μεγάλο ψυχολογικό εμπόδιο για τους Μαδριλένους...Πολύ πιθανόν να ξεμπουκώσουν τώρα ενώ σίγουρα θα τους φόβιζε περισσότερο στον τελικό η CSKA παρά ο Ολυμπιακός.

Δυστυχώς βρίσκω πολλές ομοιότητες με το Ελλάδα-Ισπανία του 2006 όσον αφορά το ψυχολογικό άδειασμα των παιχτών και γι'αυτό είχα κάνει την παραπάνω πρόβλεψη.

ΥΓ:Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξενερώσουμε σε ενδεχόμενη ήττα. Η ομάδα έτυχε μεγάλης αναγνώρισης αυτές τις μέρες και ήδη μιλάμε για μεγάλο επίτευγμα σε σχέση με την περυσινή επιτυχία.


Θα επιμείνω ότι η φετινή Ρεάλ είναι ένα τουρλουμπούκι ταλαντούχων παιχτών. Όσο η Μπάρτσα έπαιζε δυνατή άμυνα, κοντοί-ψηλοί νιαούριζαν. Μόνο όταν η κούραση κατέβαλε την Μπάρτσα, σε συνδυασμό με την έλλειψη Τζαβάι, η Ρεάλ γύρισε το παιχνίδι και επέβαλε τον ρυθμό της.
Δεν νομίζω ότι σε σετ παιχνίδι είναι καλύτεροι από μας, γιατί απλά ο προπονητής τους είναι ψιλοανύπαρκος και οι ψηλοί τους δεν είναι Τόμιτς ή Λόρμπεκ ή (εδώ γελάμε) Κρίστιτς. Στο τρανζίσιον θερίζουν, αλλά εκεί είμαστε κ εμείς δυνατοί.
Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με την ΤΣΣΚΑ, απλό μπάσκετ χωρίς τραβηγμένα σουτ και με πολύ προσήλωση στην άμυνα, δεν χάνει από αυτή την Ρεάλ. Έτσι κ αλλιώς πρώτος ο ΠΑΟ έδειξε πως κόντρα σε σκληρή άμυνα η φετινή Ρεάλ αποδιοργανώνεται εύκολα.
ΥΓ. Πιο πολύ φοβάμαι Γιούλ (πολύ καλός με Μπάρτσα) και Ρέγιες (εμπειρία και σταθερότητα).
nikolas12
Άρχισα να βλέπω συστηματικά το μπάσκετ του Ολυμπιακού την σεζόν 2007-2008. Θυμάμαι ότι μέχρι το 2011 πίστευα ότι ήμασταν όλο και πιο κοντά στο να πάρουμε επιτέλους της Euroleague, αλλά ή ο Παναθηναικός στον ημιτελικό ή η Μπάρτσα στον τελικό μας σταματούσαν και εγώ απογοητευόμουν και το αποκορύφωμα ήρθε με τον απόκλεισμό από την Σιένα το 2011 που δεν μπήκαμε καν στο Final 4. Πέρυσι μετά από μία χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς κάναμε ένα από τα μεγαλύτερα comeback που έχω δει ποτέ στον τεράστιο τελικό, ενώ δεν περίμενα καν ότι θα μπαίναμε στο Final 4. Το χθεσινό ούτε αυτό το πίστευα. Δεν περίμενα να νικήσουμε πάλι. Πιστεύω πως αύριο δεν θα τα καταφέρουμε (κλασσικά απαισιόδοξος). Αν χάσουμε θέλω να γίνει με το κεφάλι ψηλά, όχι με μεγάλη διαφορά, αλλά να το παλέψουμε. Αν κερδίσουμε τότε θα είμαι ίσως πιο περήφανος από κάθε άλλη φορά που είμαι Ολυμπιακός. Γιατί δύο συνεχόμενες κατακτήσεις μετά από 3-4 χρόνια νίλας και γκρίνιας είναι κάτι τεράστιο, κάτι μαγικό.
apkat
Tα χρονια της νιλας και της γκρινιας μακαρι να ηταν 3-4...Αλλα δυστυχως ηταν 15.

Οπως και να χει τελικος ειναι κοντρα σε μια πολυ καλη ομαδα που δικαια ειναι μεχρι εδω οποτε ξεκιναμε με 50-50..Προτιμουσα Μπαρτσα για αντιπαλο γιατι θεωρω οτι δεν ματσαρουμε τοσο καλα με την Ρεαλ αλλα και παλι πρωταθλητης Ευρωπης εισαι και παιζεις ξανα στον τελικο οποτε γκρινια και φοβος δεν μπορει να υπαρχει...Με την κουπα αυριο..!!

ΥΓ:Σκεφτομαι παντως οτι αν το σηκωσουμε αυριο αυτος ο Ολυμπιακος θα εχει καθε λογο να θεωρειται μια μυθικη ομαδα στην ιστορια της Ευρωλιγκα οπως περιπου εχουμε στο μυαλο μας την Γιουγκοπλαστικα και την Μακαμπι..ΔΕν ξερω αν ο Σλουκας, ο Παπανικολαου ο Χαινς και ο Σπάνουλης θα φτασουν ποτε το στατους του Ρατζα, του Κουκοτς του Σαρας και του Βουιτσιτς αλλα μηπως θα επρεπε να αρχιζει να μας προβληματιζει;;
Ginobili
QUOTE(priest @ May 11 2013, 12:33 ) *
οτι επρεπε να κανει ο οσφπ στο πρωτο ματς το εκανε και με το παραπανω και δικαια περασε!!!ο τεοντοσιτς καθε χρονο και χειροτερος!

τωρα οσον αφορα την ρεαλ παλι βλεπω απαισιοδοξια(κλασικα για γουρι) και διαφωνω!σιγουρα εχει αρκετα κοινα με τον οσφπ αλλα και μια μεγαλη διαφορα!
αυτη λεγετα παμπλο λασο!δεν γινεται να χασει ο οσφπ απο τον καφετζη.δεν μπορω να το πιστεψω.

επισης δεν μπορει να δημιουργησει χωρις τον ροντριγκεθ αφου ειναι ο μοναδικος με αυτην την δυνατοτητα!ολοι οι αλλοι κοιτουν πρωτα το τριποντο και μετα τον συμπαικτη τους!

συνεπως αποψη μου ειναι πως αν σταματησεις τον ροντριγκεθ ,η ρεαλ θα χασει με τον ιδιο τροπο που εχασε και η τσεσικα!πολλη προσοχη στον ρεγες απο τους ψηλους που σωστα ο τζινομπιλι τον χαρακτηρισε αλεπου και στον καρολ!εκανε κακο παιχνιδι εχθες και δεν ειμαι σιγουρος αν θα ξανασυμβει κατι τετοιο...μην τους αφησετε να βρουν ρυθμο και θα κανετε το ριπιτ!

@τζινομπιλι:που χαθηκες εσυ?

Φαντάρος... biggrin.gif

Ξέρεις τί γίνεται με την Ρεάλ...?? Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον φετινό ΠΑΟ,αθλητική ομάδα...αλλά με καλύτερους σουτέρ,άγνοια κινδύνου, θράσος...αλλά δεν έχει Διαμαντίδη.Εγώ από τον Λάσο δεν περιμένω να οργανώσει καμιά τακτική στην Ρεάλ για τον τελικό...δεν νομίζω να έχει και πολύ νόημα.Το θέμα είναι με τι ψυχολογία θα κατέβουν οι μεν και οι δεν.Κι έχω μεγάλη περιέργεια να δω τον Ολυμπιακό πως θα εμφανιστεί και πως θα διαχειριστεί αγώνα που δεν θα είναι αυτός άουτσάιντερ.Αυτό και τα τρεξίματα της Ρεάλ έχει να αντιμετωπίσει μόνο ο Ολυμπιακός για να πάρει το παιχνίδι πιστεύω.
plo koon
Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως εγώ είδα το σουτ που έβαλε ο Ροντρίγκεζ από τη γωνία με παίκτη κρεμασμένο πάνω του και τρόμαξα.

Και δυστυχώς τρέχουν σα τα σκυλιά και στην άμυνα οι περιφεριακοί τους.

Το ματς είναι δύσκολο και θεωρώ ότι δεν είμαστε εμείς το φαβορί.
Zephyr
QUOTE(nikolas12 @ May 11 2013, 16:05 ) *
Άρχισα να βλέπω συστηματικά το μπάσκετ του Ολυμπιακού την σεζόν 2007-2008. Θυμάμαι ότι μέχρι το 2011 πίστευα ότι ήμασταν όλο και πιο κοντά στο να πάρουμε επιτέλους της Euroleague, αλλά ή ο Παναθηναικός στον ημιτελικό ή η Μπάρτσα στον τελικό μας σταματούσαν και εγώ απογοητευόμουν και το αποκορύφωμα ήρθε με τον απόκλεισμό από την Σιένα το 2011 που δεν μπήκαμε καν στο Final 4. Πέρυσι μετά από μία χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς κάναμε ένα από τα μεγαλύτερα comeback που έχω δει ποτέ στον τεράστιο τελικό, ενώ δεν περίμενα καν ότι θα μπαίναμε στο Final 4. Το χθεσινό ούτε αυτό το πίστευα. Δεν περίμενα να νικήσουμε πάλι. Πιστεύω πως αύριο δεν θα τα καταφέρουμε (κλασσικά απαισιόδοξος). Αν χάσουμε θέλω να γίνει με το κεφάλι ψηλά, όχι με μεγάλη διαφορά, αλλά να το παλέψουμε. Αν κερδίσουμε τότε θα είμαι ίσως πιο περήφανος από κάθε άλλη φορά που είμαι Ολυμπιακός. Γιατί δύο συνεχόμενες κατακτήσεις μετά από 3-4 χρόνια νίλας και γκρίνιας είναι κάτι τεράστιο, κάτι μαγικό.

Φίλε Νικόλα παρακολουθώ συστηματικά μπάσκετ από το 1993-94 και πίστεψε με όταν έχεις να δεις χαρά 15 χρόνια, αυτή η περσινή επιτυχία δεν ήταν κάτι μαγικό ούτε ανεπανάληπτο. Ήταν κάτι απερίγραπτο που μας γέμισε με συναισθήματα τόσων χρόνων αναμονής και προσδοκίας!
Για φέτος είναι η αλήθεια ότι δεν το περίμενα παρά την περσινή πορεία ("άπιστος Θωμάς"), μετά όμως από την χθεσινή απόλυτη εμφάνιση, δεν ξέρω τι να περιμένω στον Τελικό. Σίγουρα θα ξενερώσω αν χάσουμε, μόνο και μόνο γιατί αυτή η ομάδα έδειξε ότι δεν ήταν φωτοβολίδα ή κ@λοφαρδία το περσινό κατόρθωμα και ότι όντως είμαστε καλή ομάδα ρε γμτ. Αλλά και αν χάσουμε πάλι θα είναι όλοι ανεξαιρέτως αξιέπαινοι.
Αυτό που με παραξένεψε χθες, ήταν ο μετριασμένος ενθουσιασμός, δεν είδα κανένα από τους παίχτες να παλαβώσει από την χαρά του. Ήταν γι' αυτούς μια ακόμη νίκη, ένα βήμα πριν τον Τελικό. Μου αρέσει πολύ αυτή η στάση, τα πανηγύρια είναι για τους πρωταθλητές και όντας πρωταθλητές ξέρουν πότε θα ξεσπάσουν.
Anaz
QUOTE
Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα μαρκαρίσματα οπότε είναι ανεπίτρεπτο ο Σπανούλης να πετάξει αετό σε τέτοιο ματς.
Xτες παντως ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στην αμυνα.
frenchman7
ΔΕΝ λέμε μεγάλα λόγια..

ΔΕΝ είμαστε φαβορί..

ΔΕΝ πανηγυρίζουμε πρόωρα την ώρα του αγώνα..

ΔΕΝ αλλάζουμε τα γούρια μας.. (κάποιος να πει στον dimit να γράψει κάτι αντίστοιχο με χθες)

ΔΕΝ βάζουμε στο στόμα μας λέξεις που αρχίζουν με re και τελειώνουν σε peat...



Όταν τελείωσε ο ημιτελικός το μόνο που φοβήθηκα ήταν μην δω εικόνες υπερβολικών πανηγυρισμών!
Λοιπόν, σκυλίσια άμυνα και όλα τα άλλα έρχονται!
Να μπουν πάλι όπως χθες που γυάλιζε το μάτι τους! Η ενέργειά τους ξεχείλιζε από την τηλεόραση!!!
nikolas12
QUOTE(apkat @ May 11 2013, 16:33 ) *
Tα χρονια της νιλας και της γκρινιας μακαρι να ηταν 3-4...Αλλα δυστυχως ηταν 15.


Σίγουρα apkat απλά λέω με βάση το πόσα χρόνια παρακολουθώ συστηματικά μπάσκετ. Θυμάμαι ειδικά τα μέσα της προηγούμενη δεκαετίας που έβλεπα πιο πολύ ποδόσφαιρο και αρνιόμουν να πιστέψω ότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μπορεί στο μπάσκετ να έχει τόσο κακή ομάδα.

QUOTE(Zephyr @ May 11 2013, 16:42 ) *
Φίλε Νικόλα παρακολουθώ συστηματικά μπάσκετ από το 1993-94 και πίστεψε με όταν έχεις να δεις χαρά 15 χρόνια, αυτή η περσινή επιτυχία δεν ήταν κάτι μαγικό ούτε ανεπανάληπτο. Ήταν κάτι απερίγραπτο που μας γέμισε με συναισθήματα τόσων χρόνων αναμονής και προσδοκίας!


Πολύ σωστό σε βρίσκω Zephyr! Είμαι πλέον 18, άρχισα να βλέπω αραιά και που τον Ολυμπιακό από 7-8 χρονών και συστηματικά από τα 13 (φέτος μόνο δεν πρόλαβα λόγω Πανελληνίων). Όπως καταλαβαίνεις εγώ ούτε είχα δει και δεν είχα ζήσει αυτήν τη χαρά που ζήσανε μεγαλύτεροι από μένα στη Ρώμη και όλες τις υπόλοιπες επιτυχίες. Από τότε που έβλεπα μπάσκετ θυμάμαι τον Ολυμπιακό μέτριο και τον Παναθηναικό κάθε χρονιά να εμφανίζεται πολύ δυνατός. Όταν φτιάξαμε μία πιο καλή ομάδα ήλπιζα πως θα ένιωθα τη χαρά της κατάκτησης, αλλά τελικά πήραμε δύο κύπελλα το 2010 και το 2011. Οπότε μπορείς να καταλάβεις πως ένιωσα κι εγώ πέρυσι που δεν έζησα ποτέ τις επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ και περίμενα κι εγώ χρόνια μέχρι να τη δω στην κορυφή της Ευρώπης. Ελπίζω να συνεχίσουμε να βλέπουμε έτσι τον Ολυμπιακό και να μη ζήσουμε καμία άλλη παρακμή smiley.gif
thalys
Σε μια σειρά αγώνων ο Ολυμπιακός θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί για μένα ακόμα και με μειονέκτημα έδρας.

Σε έναν αγώνα, αν παίξει σοβαρά και ο Ρούδυ δεν γίνει Curry να τα βάζει από παντού, έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Η Ρεάλ είναι η χειρότερη από τις 4 ομάδες του τουρνουά σε σειρά αγώνων και πιθανότατα είναι χειρότερη από ομάδες που έμειναν εκτός Φ4. Στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι στο ότι σε έναν αγώνα όλα γίνονται.
mixalisgate7
Θα κατακτήσουμε το τρόπαιο

bball.gif Αν καταφέρει να αποφορτίσει ψυχολογικά τους παίκτες ο Μπαρτζώκας.
bball.gif Αν παίξουμε την άμυνα του ημητελικού.
bball.gif Aν μαζέψουμε περισσότερα ριμπάουντ από την Real.
bball.gif Αν πάρουμε 20-25 πόντους από το ζωγραφιστό.
GreekNick
QUOTE(frenchman7 @ May 11 2013, 16:54 ) *
ΔΕΝ αλλάζουμε τα γούρια μας.. (κάποιος να πει στον dimit να γράψει κάτι αντίστοιχο με χθες)



Αυριο να γραψει τοτε οχι σημερα. Αν και νομιζω πως θα μπει μετα παο καιρο να γραψει rolleyes.gif
ssoulliss
Οι 2 ομάδες του τελικου έχουν πολλά κοινά. Όπως ντόπιους σταρ(Σπανούλης-Παπανικολάου-Πρίντεζης και Ρούντι-Μίροτιτς-Γιουλ) και ξένους ρολίστες(Λο-Χάινς-Άντιτς και Κάρολ-Σλότερ-Πότσιους). Αλλά οι 2 πρώτοι ξένοι σε άλλες ομάδες θα ήταν πρώτα βιολιά.

Στον αθλητισμό η όρεξη,η φόρμα, κ..λα κερδίζει την κλάση και αυτό έπαθαν οι χαμένοι εχθές, για αύριο όμως πιστέυω ότι θα μετρήσουν οι παραστάσεις από τέτοια ματς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού υπερτερούν σε επίπεδο ευρωλίγκας οι της Ρεάλ σε εθνικό επίπεδο(Ισπανία). Πάντως ένα είναι σίγουρο κατά τη γνώμη μου.

Εχθές κέρδισε το μπάσκετ του μέλλοντος,το ταλέντο η ταχύητητα και όχι το νταμπα-ντούμπα και τα γυναικεία σκορ(Μεσίνα-Πασκουάλ). Αύριο στον τελικό θα δούμε ένα καλό παιχνίδι που θα μας γεμίσει όλους.

natouralistis
Όπως έγραψα χθες, σε αντίθεση με όσα λεγόταν για σίγουρη και εύκολη επικράτηση των Ρώσων, το παιχνίδι ήταν ίσων πιθανοτήτων ως προς τον νικητή. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσω το γιατί, φάνηκε στο παρκέ. Αρκεί μόνο να κοιτάξει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο ψημένος της υπόθεσης σε αντίθεση με κάποιους Τζακσον-Γουιμς από κάτι Ζαλγκίρις οι οποίοι δεν είχαν ιδέα από διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών.

Τεσπα, αυτό είναι πλεον παρελθόν.

Τα σημαντικά έρχονται και ας μη κρυβόμαστε, ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για τη κούπα.

1. Είναι πιο έμπειρος

2. Είναι πιο σκληρός

3. Έχει το μομέντουμ

4. Έχει το κίνητρο μπροστά του τεράστια πρόκληση να γράψει Ιστορία και να μπει στο πάνθεον με Μακάμπι και pop84.

5. Εν τέλει είναι καλύτερος της Ρεάλ που στο 5-5 είναι μια κακή ομάδα που την οργανώνει ο Γιουλ...

Στη τελική η μια ομάδα έχει κάτι φλώρους με φράντζες



και η άλλη κάτι μονομάχους ΝΑ!! Κινηματογραφική μεταφορά θα ήταν μια μάχη ανάμεσα στο πριγκηπόπουλο και τον φυλακισμένο ταλιμπάν μονομάχο..!!



mephisto22
Να προσθεσω και μια εκτιμηση δικη μου στα ενδιαφεροντα σχολια που διαβασα.
Πιστευω ο Λασο θα χρησιμοποιησει αρκετη ωρα τον Ντρειπερ για να πιεσει τον Σπανουλη και να τον κουρασει.Οπως εκανε περιπου ο Ολυμπιακος οταν ειχε τον Μπεβερυ(παλι στον Σπανουλη στα μεταξυ μας ματς).
AKRG
Απρόβλεπτη ομάδα η Ρεάλ και δεν ταιριάζει στον ολυμπιακό που έχει συγκεκριμένο πλάνο και προσήλωση στην άμυνα και στις αδυναμίες του αντιπάλου, απρόβλεπτο κατ επέκταση και το ματς.
πιστευω θα δούμε ένα ωραίο τελικό.
kotzito
Δυσκολο ματς.Πολυ απροβλεπτη ομαδα η Ρεαλ που μπορει απο το πουθενα να βρισκει ηρωες στα παιχνιδια της,οπως βρηκε χτες τον Ρεγες.Πιστευω θα ειναι σημαντικο για τον Ολυμπιακο να περιορισει τον Ροντριγκεθ και να μην τον αφησει να κανει παιχνιδι καθως αν κοψει τον ρυθμο των Ισπανων και δεν τους αφησει να κανουν το παιχνιδι τους,θα εχουν μεγαλο προβλημα.Mεσα στην ρακετα θα ειναι πιο ισορροπημενα τα πραγματα σε σχεση με το χτεσινο ματς.Λογικα ο Χαινς θα κληθει να μαρκαρει τον Μιροτιτς καθως μπορει να τον κυνηγησει και πιο εξω που βγαινει και σουταρει μακρια απο το καλαθι,ενω ο Πριντεζης πρεπει να αξιοποιησει το πλεονεκτημα της ταχυτητας εναντι του Ρεγες.
Αν μπει παντως δυνατα ο Ολυμπιακος απο την αρχη και δεν αφησει μετα την Ρεαλ να επιβαλλει εκεινη τον ρυθμο της,πιστευω θα το παρει.


Τον Λαμονικα πως και δεν τον εβαλαν να σφυριξει αυριο;
tReason
QUOTE (tReason @ Sep 23 2012, 15:33 ) *
Oι παίκτες που πηρε η ΤΣΣΚΑ δεν νομιζω ότι κανουν για μεγαλη ομαδα είναι σαφως αποδυναμωμενη.Θα ελεγα ότι ρεαλ και ολυμπιακος έχουν τα 2 καλυτερα ροστερ στην ευρωλιγκα


QUOTE (tReason @ Sep 23 2012, 16:38 ) *
O τζακσον ειναι ενα τρελοκομειο η χειροτερη επιλογη διπλα στον τεοντοσιτς
Ο νικολας εχει μονο δυνατό σημειο το τριποντο σε όλα τ’ άλλα είναι πολύ λιγος.
Η περσινη χρονια το εδειξε αυτό και εχασε και το καλο του τριποντο...
Ο ουιμς είναι καλος όταν είναι ο απολυτος πρωταγωνιστής όταν χρειαζεται να μοιραζεται το σκορ αμφιβαλλω ποσο καλος θα είναι.Τα ποσοστα και τα λαθη του είναι επίσης προβληματικα.
Ο Κριαπα είναι μονιμως τραυματιας..
Ο μιτσοφ ασχολίαστος.
Ο Ερτζεγκ μου φαινεται η καλυτερη μεταγραφη χωρις αδυναμιες επιθετικα και βελτιωμενος στην αμυνα.Αλλα όταν η καλυτερη μεταγραφη σου είναι ο ερτζεγκ δεν πρεπει να πολύενθουσιαζεσαι.

Και βεβαια εχασε τους 2 καλυτερους της παικτες ΑΚ,σβεντ και τον σισκα είναι σιγουρα χειροτερη.Ειναι φαβορι για το φ4 αλλα για εξωαγωνιστικους λογους που παντα συνοδευουν την ΤΣΣΚΑ.Καθαρα παικτικα οι παικτες που πηρε είναι λιγοι για το υψηλοτερο επιπεδο.


Aυτα εγραφα το σεπτεμβριο του 2012 νομιζω επεσα σχεδον απολυτα μεσα βεβαια η αποχωρηση του ντορσει και ο παουελ κλονισε την πιστη μου στον ολυμπιακο αλλα ρεαλ-οσφπ τελικα εφτασαν τελικο και οι παικτες της ΤΣΣΚΑ αποδειχτηκαν αυτο που εγραψα.
Αναμεσα στους 2 η ρεαλ εχει σαφως το καλυτερο ροστερ εκτος απο την θεση 5 που ο χαινς ειναι καλυτερος σεντερ απο αυτους της ρεαλ και βεβαιως πολυ περισσοτερο επιθετικο ταλεντο απο τον ολυμπιακο.Επισης τα νουμερα δειχουν οτι ειναι και η αρκετα καλυτερη ομαδα φετος.
Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα το φαβορι αυριο.
dimit
Τρομακτικά δύσκολο παιχνίδι.
Η περιφέρια της Ρεαλ εντυπωσίασε χθες. Πολυ πιο αθλητικοι απο τους δικους μας
Μπορει απεναντι στους αφελεις, ηττοπαθεις , ανυποψιαστους και υποπτα αδιαφορους Ρωσους Ρωσους να καναμε παρτυ αλλα το πραγματικο final four για μας ξεκιναει αυριο.
Επειδη δε προκειται να κρατησουμε τη ρεαλ κατω απο τους 70 ποντους ,χρειαζομαστε καλυτερη επιθεση σε σχεση με χθες. Μπορουμε? Δε νομιζω
Η συγκυριακη κατακτηση της δευτερης θεσης δυστυχως θα κουκουλωσει τα πολλα μειονεκτηματα της φετινης ομαδας και θα αποτρεψει τις αναγκαιες αλλαγες.

ΥΣ 1Ο μεγας Γιαννακης ειχε δικιο. Κι εμεις τον λοιδωρησαμε
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Ο ΑΜΠΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ. Αμυνα,αμυνα ,αμυνα. Αμυνα απεγνωσμενη με καθε μεσο, θεμιτο κι αθεμιτο. Ξεχναμε τα περι θεαματοςκαι τα λοιπα και δαγκωνουμε τον αντιπαλο στο λαιμο. Οσες φορες το εφαρμοζουμε (πχ χθες) ειμαστε ανταγωνιστικοι. Οσες φορες νομιζουμε οτι μπορουμε να παιξουμε μπασκετ (βλέπε Καράκας) μας ξεφτυλίζουν υπερδυνάμεις τύπου Νιγηρίας και Σκόπια
apkat
Eτσι ετσι...Μετα απο μια σεζον με 31 παιχνιδια οπου επαιξες με ΟΛΕΣ τις μεγαλες ομαδες εφατσες συγκυριακα στον τελικο..

Γραφικοτητα σε ολο της το μεγαλειο..

rchos
Ας συνεχίζουμε να παίζουμε σε τελικούς ευρωλίγκας και ας είναι και απο κωλοφαρδία...who cares

Έτσι όλα τα γούρια στο τραπέζι πλέον... smiley.gif
plo koon
QUOTE (dimit @ May 11 2013, 20:42 ) *
ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ

Btw η ομάδα χθες δεν έπαιξε ταμπούρι, έπαιξε μια πολύ έξυπνη (και με μεγάλο ρίσκο) άμυνα, προσαρμοσμένη στις αδυναμίες και στις δυνατότητες των παικτών της ΤΣΣΚΑ.

Επίσης στην επίθεση η αντιμετώπιση του παιχνιδιού ήταν μεθοδική μέχρι αηδίας. Μέτρησα το πολύ 5 επιθέσεις που καταλήξαν σε λάθος προσπάθειες, και αυτό έγινε προς το τέλος που προσπαθούσαμε να κάνουμε 24αρες επιθέσεις.
rchos
QUOTE(plo koon @ May 11 2013, 20:55 ) *
Btw η ομάδα χθες δεν έπαιξε ταμπούρι, έπαιξε μια πολύ έξυπνη (και με μεγάλο ρίσκο) άμυνα, προσαρμοσμένη στις αδυναμίες και στις δυνατότητες των παικτών της ΤΣΣΚΑ.


Τι προσπαθείς να εξηγήσεις και εσύ τώρα.
Το ξέρει και ο ίδιος ότι η επιθετική άμυνα που έπνιξε την ΤΣΣΚΑ δεν είναι ταμπούρι αλλά του αρέσουν οι μεγάλες λέξεις για το γούρι.
plo koon
QUOTE (rchos @ May 11 2013, 20:58 ) *
Τι προσπαθείς να εξηγήσεις και εσύ τώρα.
Το ξέρει και ο ίδιος ότι η επιθετική άμυνα που έπνιξε την ΤΣΣΚΑ δεν είναι ταμπούρι αλλά του αρέσουν οι μεγάλες λέξεις για το γούρι.

Προσπαθώ να τον ξενερώσω με σοβαρές απαντήσεις, αλλά που...
T.W.Is.M.
QUOTE(dimit @ May 11 2013, 20:42 ) *
Μπορει απεναντι στους αφελεις, ηττοπαθεις , ανυποψιαστους και υποπτα αδιαφορους Ρωσους Ρωσους να καναμε παρτυ αλλα το πραγματικο final four για μας ξεκιναει αυριο.
.
.
.

ΥΣ 1Ο μεγας Γιαννακης ειχε δικιο. Κι εμεις τον λοιδωρησαμε
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Ο ΑΜΠΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ. Αμυνα,αμυνα ,αμυνα. Αμυνα απεγνωσμενη με καθε μεσο, θεμιτο κι αθεμιτο. Ξεχναμε τα περι θεαματοςκαι τα λοιπα και δαγκωνουμε τον αντιπαλο στο λαιμο. Οσες φορες το εφαρμοζουμε (πχ χθες) ειμαστε ανταγωνιστικοι. Οσες φορες νομιζουμε οτι μπορουμε να παιξουμε μπασκετ (βλέπε Καράκας) μας ξεφτυλίζουν υπερδυνάμεις τύπου Νιγηρίας και Σκόπια



"Το μπασκετ ειναι σαν την εκκλησια. Πολλοι πηγαινουν, αλλα λιγοι το καταλαβαινουν"
Scott Skiles
Manu7
Επικό που ο dimitαρος προσπαθεί να δικαιωθεί ακόμη και στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Παίζει και να βγει για μπύρα αύριο μετά την ήττα για να χαρεί το γνωστό "σας τα έλεγα εγώ..." icon_drunk.gif

Δεν βαριέσαι..Εγώ τουλάχιστον απλά θα στεναχωρηθώ. Η τελική κρίση θα είναι στους τελικούς.
str
η φετινη ευρωλιγκα δεν εκρυβε μεγαθηρια..(βεβαια και το περυσινο μεγαθηριο τσκα πηγε ακλαφτη)...
οι δυο πιο δυνατες αμυντικες ομαδες που μπορουν να στραγκαλισουν το καθε ενα ειναι ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος...
ο παναθηναικος το εκανε με την μπαρτσα , ο ολυμπιακος με την τσκα..απλα εμεις (παο) δεν καναμε τα στοιχειωδη στην επιθεση...πχ ο σλουκας τα 1, 2 τριποντα τα εβαλε, ο αντισ επισης οι υπολοιποι κουτσα στραβα βαζαν..εμεις 1/16...αλλιως αν στοιχειωδως σκοραραμε θα ημασταν και εμεις φιναλ4...(και πιστευω τελικο)

δεν ειναι κακο στο μπασκετ να παιζεις σκυλισια αμυνα..γιατι καποιοι κραζουν τοσο πολυ την αμυνα δεν καταλαβαινω....το μονο που χρειαζεται μια καλη αμυντικα ομαδα ειναι ενα στοιχειωδες επιθετικο παιχνιδι..ο ολυμπιακος με την τσκα το ειχε, εμεις με μπαρτσα οχι....

η ρεαλ δεν εντυπωσιαζει και ο παναθηναικος το απεδειξε 4 φορες φετος...
το μονο προβλημα με αυτη την ομαδα ειναι αν ανεβει η ψυχολογια της και ο μουσατος μπιν λαντεν και οι υπολοιποι να χορευον σε τρελο ρυθμο και οπου βγει....αν το καταφερουν εχουν ελπιδες αλλιως οχι....

την φετινη ευρωλιγκα ανετα θα μπορουσαν να την κατακτησουν και οι 4 ομαδες + ο παναθηναικος...καμια δεν ξεχωρισε για κατι...ολες ειχαν τρωτα σημεια...η ρεαλ την αμυνα, η μπαρτσα την ηλικια, ο παναθηναικος το σουτ, η τσκα τον χεστιτσ, ο ολυμπιακος το μικρο ποιοτικα ροστερ (κυριως οι ψηλοι)...

αν ο ολυμπιακος παιξει δευτερη συνεχομενη μερα την ιδια αμυνα, και στοιχειωδως σκοραρει θα το παρει....αν η ρεαλ παει το ματς σε τρελο ρυθμο μεγαλο σκορ και τετοια, τοτε νομιζω οτι θα αντιμετωπισετε προβλημα...οχι γιατι ο παπανικολαου η ο σπαν δεν μπορει να τρεξει, απλα γιατι οι αλλοι δεν τρεχουν..χοροπηδανε σε τρελο ρυθμο....


οι δυο οαμδες που γυαλιζε το ματι τους για την κουπα ειναι η ρεαλ και ο ολυμπιακος.....
.η μπαρτσα εδειχνε κουρασμενη βαριεστημενη και η τσκα χεσμενη....


ΥΣ πιστευω ο ολυμπιακος ,ειδικα αν καταφερεει να το παρει και φετος θα εχει ανοιξει το δρομο για κατι πολυ σημαντικο....θα ριξει το μπατζετ πολλων ομαδων και αντιστοιχα τις αμοιβες παικτων...οι μονοι που θα πληρωνουν πιστευω θα ναι οι τουρκοι...ολοι οι αλλοι θα πανε σε μετρημενα μπατζετ...τερμα ο τρελος χορος εκατομμυριων...
Anaz
Πολυ διαφορετικο το αυριανο ματς απο ολες τις αποψεις. Διαφορετικα τα ψυχολογικα δεδομενα (ειδικα μετα την εμφατικη χτεσινη μας νικη και παρολο που οι μπουκς δινουν τη Ρεαλ φαβορι), πολυ διαφορετικη ομαδα και η Ρεαλ.
Θεωρω παντως οτι δεν μας ταιριαζει σαν αντιπαλος. Εχει τα οπλα να χτυπησει τις αδυναμιες μας. Πηγαινει πολυ στο επιθετικο ριμπαουντ, εχει σουτερ να εκμετταλευτει τους χωρους που δινουμε στην αδυνατη πλευρα, τρεχουν στο τρανζισιον που φετος εχουμε αποδειχτει ευαλωτοι στις επιστροφες μας, κι αυτo το zone press που παιζει μπορει να μας δυσκολεψει. Εχουν επισης νεα ομαδα που βγαζει ενεργεια και τρεχει οπως κι εμεις, αλλα απ'την αλλη δεν εχουν πολυ καλους ψηλους, δεν εχουν ιδιαιτερη εμπειρια και οι περιφερειακοι δημιουργοι τους ειναι ασταθεις και επιρρεπεις στα λαθη και τους ηρωισμους.
Πιστευω οτι ειναι 50-50 και σε τελικη αναλυση θα μετρησει αυτο που μετρα παντα σε αυτους τους αγωνες.. Ποιος το θελει περισσοτερο και εχει προετοιμαστει καλυτερα γι'αυτο. Δεδομενου οτι ειναι μια ομαδα που δεν εχουμε ξανασυναντησει, ελπιζω το τεχνικο τιμ να εχει κανει εξισου καλο σκαουτινγκ οπως στον ημιτελικο..

Η συγκεκριμενη ομαδα εχει ηδη μπει στις καρδιες μας και η φετινη επιτυχια τολμω να πω οτι ειναι ΗΔΗ εξισου μεγαλη με την περσινη, αν οχι μεγαλυτερη. Βρισκομαστε ομως μπροστα σε μια συγκλονιστικη ευκαιρια που για χαρη της ιστοριας δεν πρεπει να χαθει..
Zoys
Δεν θα μπορούσα να περάσω στο ντούκου τον μεγάλο τελικό, παρ' ότι έχω καιρό να γράψω στο forum.

Μετά την απίστευτη εμφάνιση του Ολυμπιακού (αυτή η ομάδα δεν σταματά να με διαψεύδει και χαίρομαι αφάνταστα για αυτό) στον ημιτελικό που πραγματικά εξελίχθηκε σε μια από τις θριαμβευτικότερες νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και με την ταυτόχρονη επικράτηση της Ρεάλ στο classico (αναμενόμενο θα έλεγα, κυρίως λόγω των απουσιών των Τζαουάι και Μάικλ, αλλά και φρεσκάδας γενικότερα), ο αυριανός τελικός δεν κρύβω ότι θα αποτελέσει για εμένα την απόλυτη μπασκετική ονείρωξη! smiley.gif

Οι ομάδες συναντιούνται μετά από περίπου δύο χρόνια οπότε δεν γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Σε πολλά στοιχεία μοιάζουν, όπως η έφεση στο transition game και η αστείρευτη ενέργεια που οδήγησε αμφότερες στον μεγάλο τελικό. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες να δούμε ένα ωραίο, συναρπαστικό και θεαματικό ματς είναι καλές, αλλά αυτό που κυρίως επιζητούμε δεν είναι άλλο από την γνωστή μας μαχητικότητα, τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά και το winning mentality που αποτέλεσε οδηγό στις δύσκολες στιγμές και στα σκαμπανεβάσματα στην πρώτη χρονιά της διευρυμένης αυτής Ευρωλίγκας. Νομίζω ότι είναι 50-50 το ματς, αλλά γενικά οι πιθανότητες και τα ποσοστά δεν λένε και πολλά πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος και να πετύχουμε αυτό που πριν κάποιους μήνες φάνταζε τρομερά δύσκολο και ούτε ακόμα ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς δεν πέτυχε ποτέ.

Και φέτος δεν σταματούν λοιπόν να μας εκπλήσσουν. Μετά το περυσινό θαύμα πίστεψα ότι τα είχα δει όλα, φέτος όμως νομίζω ότι θα πάρω κανονικό τρελόχαρτο με την ΟΜΑΔΑΡΑ μας. Καλή τύχη στους μάγκες με τα ερυθρόλευκα! Είναι ήδη υπερ-επιτυχημένοι! 77.gif

Υ.Γ. Ο επαγγελματισμός και η προσήλωση του Σπανούλη είναι αξιοθαύμαστοι για έναν παίκτη που (και) φέτος ζει την απόλυτη δικαίωση. Κρατά (όπως και όλοι στην ομάδα) χαμηλούς τόνους και δεν αφήνει την μεγαλειώδη νίκη στον ημιτελικό να μας αποπροσανατολίσει.

Το βραβείο MVP για το F4 πάντως ελπίζω φέτος να καταλήξει σε Κα(ι)λά χέρια.

Υ.Γ.2 Η φετινή μου (ψιλο)αποχή από το forum με κράτησε μακριά από το φαινόμενο dimit, αν και έχω διαβάσει αρκετά από τα post του μέσα στη χρονιά. Το επίπεδο μιζέριας, γκρίνιας και γραφικότητας έχει φτάσει πλέον σε επικά επίπεδα...
pain of salvation
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 20:28 ) *
"Το μπασκετ ειναι σαν την εκκλησια. Πολλοι πηγαινουν, αλλα λιγοι το καταλαβαινουν"
Scott Skiles


ή Μύρτσος μέσω Rankin:
"...και εγώ τριάντα χρόνια πάω στα μπουζούκια αλλά μπουζούκι δεν έμαθα να παίζω..."

Το παιδί τρολάρει,κοροιδεύει και γελάει μαζί μας που ασχολούμαστε σοβαρά.
Με εκπλήσει πάντως που μπορεί να γράφει ακόμα,νόμιζα ότι θα είχε κουλαθεί τώρα από την πολλή μ@λ@κία.

@majesty23(νομίζω)...
κάπου έγραψες ότι είναι άδικο που γίνεται πέσιμο σε κάποιον που έχει αιρετική άποψη,στο forum γράφονται όλες οι γνώμες,δημοκρατία κτλ. κτλ.
Καταρχήν,η αιρετική άποψη σε κάνει να προβληματιστείς,έστω για λίγο,όσο και αν διαφωνείς.
Αν έγραφε κάποιος μέρα παρα μέρα,ότι το σήμα του Παναθηναικού είναι μια κόκκινη τουλίπα,ο Φετφατζίδης είναι καλύτερος από τομ Μέσι και ο Παπανικολάου άμπαλος γιατί δεν θα γίνει ποτέ καλύτερος από τον Πίπεν,τον λες αιρετικό?

rankin
QUOTE(dimit @ May 11 2013, 19:42 ) *
Οσες φορες το εφαρμοζουμε (πχ χθες) ειμαστε ανταγωνιστικοι.

Δεν μας λες απλά "ανταγωνιστικούς" απέναντι στη ΤΣΣΚΑ ομως ! smiley.gif

QUOTE(T.W.Is.M. @ May 11 2013, 20:28 ) *
"Το μπασκετ ειναι σαν την εκκλησια. Πολλοι πηγαινουν, αλλα λιγοι το καταλαβαινουν"
Scott Skiles



QUOTE(pain of salvation @ May 11 2013, 22:55 ) *
ή Μύρτσος μέσω Rankin:
"...και εγώ τριάντα χρόνια πάω στα μπουζούκια αλλά μπουζούκι δεν έμαθα να παίζω..."

Ήμουν έτοιμος να το γράψω, μα με πρόλαβες !!! wink.gif


Να πω και εγώ την κοινοτοπία μου;

Τα Final 4, πάντα είχαν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά ποτέ κανείς δεν είχε κλειδωμένη την επιτυχία..
Ειναι 2 αγώνες.
Τους κερδίζεις, και πας το τρόπαιο σπιτι ... Χάνεις εστω και εναν και γυρνάς χαμένος...

Τόσο απλά ειναι τα πράγματα..
4 ομάδες με 25% για την καθεμία στην αρχή και 2 με 50% για την καθεμία τώρα...
Το ποιος θα το σηκώσει, θα εξαρτηθεί απο 1000 διαφορετικούς παράγοντες, και ας είμαστε ειλικρινείς, η περσινή επιτυχία μας άνοιξε την όρεξη και δεν θα δεχτούμε την δεύτερη θέση το ίδιο εύκολα όσο θα την δεχόμασταν πέρσι...
Αυτό ομως δεν σημαίνει τίποτα...
Η ομάδα ειναι στη κορυφή της ευρώπης πλέον για τα καλά. Θεωρείται υπερδύναμη και αν αυριο σηκώσει και την κούπα, κυνηγάει το θρι πιτ των Γιουγκων, για να γίνει έπος που θα λέμε στα παιδιά μας... Για αυτό περισσότερο απο ολα θέλω αυριο τη κουπα... Για να διεκδικήσω του χρόνου τη τρίτη σερί!!!
Αν πάλι δεν κάτσει... Τι να κάνουμε;; Υγεία να χουμε, να καμαρώνουμε αυτά τα παλικάρια και στο μέλλον...


dimit
QUOTE(pain of salvation @ May 11 2013, 23:55 ) *
ή Μύρτσος μέσω Rankin:
"...και εγώ τριάντα χρόνια πάω στα μπουζούκια αλλά μπουζούκι δεν έμαθα να παίζω..."

Το παιδί τρολάρει,κοροιδεύει και γελάει μαζί μας που ασχολούμαστε σοβαρά.
Με εκπλήσει πάντως που μπορεί να γράφει ακόμα,νόμιζα ότι θα είχε κουλαθεί τώρα από την πολλή μ@λ@κία.

?


ΤWISM
Αν εκανα εγω το παραπανω σχολιο θα με ειχες απαγορευσει δια παντως ναι ή οχι?
Αλλα παντα ειναι λιγοτερο κολασιμο να πετροβολας και να βριζεις αυτον που δεν ακολουθει την πεπατημενη.

Οσο για το τρολαρισμα. Σας ανεφερα τις προαλες τους Παπαδογιαννη,Μαγουλα, που εχουν την ιδια αποψη για τις τρομακτικες αδυναμιες του Παπ. Τωρα θα σας καλεσω να βρειτε τα scouting reports διαφορων sites που ασχολουνται με τα drafts, σχετικα με τον Παπ .ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΛΛΑΡΟΥΝ? Γιατι γραφουν αυτα που λεω κι εγω! (Πιο ευγενικα ισως, δεν τον λενε Αμπαλο , λενε "αδυναμια στο χειρισμο της μπαλλας")

Ενθουσιαστικατε ολοι με το πρωτο καλο ματς που εκανε η ομαδα μετα απο εξι μήνες !Καλό αμυντικά , επιθετικά τα τελευταία 25 λεπτά είμασταν μέτριοι. Με τέτια άμυνα έπρεπε να είχαμε κερδίσει 40 πόντους.

Αυτό που εγώ επαναλαμβάνω είναι οτι δεν είμαι σίγουρος ότι με 69 πόντους αύριο θα κερδίσουμε.
ή ότι θα σταματήσουμε τους συγκλονιστικούς περιφεριακούς της Ρεάλ

Αλλά έστω ότι κερδίζουμε. Πανηγυρίζουμε όλοι. Εγώ ρωτάω
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΦΕΤΟΣ? ΕΝΑ!
tzagasdog
η αλήθεια είναι ότι αν το πάρουμε μπαίνουμε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ συλλόγων που έχουν κανει το repeat
passer
QUOTE (dimit @ May 12 2013, 00:42 ) *
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΦΕΤΟΣ? ΕΝΑ!



Τώρα εξηγούνται όλα.. Μάνατζερ είσαι έτσι;;
Kanzler
Μηπως πρεπει να τρεξει ο Ολυμπιακος και με τη Real? Νομιζω ναι.
Πρεπει να παιξει οπως και με την CSKA στο πρωτο ημιχρονο (και οχι πολλα τριποντα). Στο δευτερο ημιχρονο δεν επαιξε στην επιθεση καλα ο Ολυμπιακος, ευτυχως ομως η CSKA δεν μπορουσε να το εκμεταλλευτει αυτο. Με τη Real τα πραγματα μπορει να ειναι αλλιως. Πρεπει να παιξει δυο ημιχρονα καλα ο Ολυμπιακος, ιδιαιτερα στο δευτερο. Εγω προτιμουσα Real και οχι Barcelona, διοτι η Barcelona εχει καλυτερους ψηλους και με Navarro και Jasikevicius δυο παιχτες που μπορουν να σε σκοτοσουν στο τελος με ενα μεγαλο σουτ. Και με τη Real θα ειναι ομως δυσκολα. Το καλυτερο οπλο του Ολυμπιακου θα ειναι εαν δειξουν οι παιχτες του παλι μια μεγαλη μαχητικοτηα και δεν φοβηθουν εαν η Real γυρισει το παιχνιδι.
benchwarmer
Ευτυχώς που έχει ο apkat το κουράγιο να απαντάει σοβαρά σε τέτοια ποστ, και δεν χρειάζεται να γράψω εγώ τα αυτονόητα.
Απλά να προσθέσω ότι α) δεν είμαστε το εφηβικό του ΑΟ Σεπολίων ώστε το πρώτο ζητούμενο να είναι η εξέλιξη των παιχτών και όχι το αποτέλεσμα και β) προσωπικά προτιμώ να μην μάθει ποτέ ο Παπανικολάου ντρίμπλα, αλλά να συνεχίσει να κάνει "απλά" αυτά που κάνει φέτος, ώστε ούτε να πάει ποτέ στο ΝΒΑ, ούτε να ζητήσει ποτέ 2 μύρια το χρόνο.

*Στα του ματς τώρα, ξαναλέω ότι το πρώτο που φοβάμαι είναι το "άδειασμα" των παιχτών, τύπου Ελλάδα 2006. Από εκεί και πέρα, προσωπικά προτιμώ να έχω απέναντι αυτή τη Ρεάλ, παρά τον Σάρας και τον Ναβάρο, έστω και αν ήταν "κουρασμένοι". Το τεχνικό τιμ ξέρω ότι έχει δουλέψει πάνω στη Ρεάλ, εάν πρόλαβε να περάσει στους παίχτες αυτά που πρέπει μέσα σε αυτή την μιάμιση μέρα ώστε να κατεβούμε (σχεδόν) τόσο διαβασμένοι όσο με την ΤΣΣΚΑ, τότε ξεκινάμε (τουλάχιστον) από το 50-50.
Anaz
QUOTE
Τωρα θα σας καλεσω να βρειτε τα scouting reports διαφορων sites που ασχολουνται με τα drafts, σχετικα με τον Παπ .ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΛΛΑΡΟΥΝ? Γιατι γραφουν αυτα που λεω κι εγω! (Πιο ευγενικα ισως, δεν τον λενε Αμπαλο , λενε "αδυναμια στο χειρισμο της μπαλλας")
Ασε, και που να διαβασεις και το scout report του ετερου αμπαλου του Hines. undersized χωρις ποστ γκειμ, χωρις σουτ.. ταγαρι.

*Μονο που οι μετρησεις των scouters δεν συμπεριλαμβανουν το βαρος και το μεγεθος ΑΝΑΜΕΣΑ απ'τα ποδια..
Quincy
Εγώ βαρέθηκα να βλέπω την ομάδα αουτσάιντερ 2 χρόνια τώρα και να με διαψεύδει ευχάριστα στο τέλος. Και χτες underdog βαφτίστηκε από όλους, αλλά έβαλε από κάτω το υποτιθέμενο φαβορί του αγώνα από το 1ο λεπτό μέχρι το τελευταίο και πέρασε ΑΝΕΤΑ στον τελικό... Αυτό το κάνουν τα φαβορί συνήθως tongue.gif

Θα φοβόμουν περισσότερο αν ήμουν φίλαθλος-οπαδός της Ρεαλ. Θα φοβόμουν πιο πολύ την απόδοση που μπορεί να πιάσει ο Σπαν, τα τρίποντα που μπορεί να βάζει όλο το βράδυ ο Παπανικολάου, τα ποσταρίσματα του Πρίντεζη, το πάθος και τον τσαμπουκά του Χάινς που ανεβάζει ψυχολογικά όλη την ομάδα, και την άμυνα που μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός. Παρά τώρα που φοβάμαι μην τυχόν και δεν αντέξουν στην πίεση τα γκαρντ μας κι αφήνουν αφύλαχτους τους Μαδριλένους κι αρχίσουν να βοβδαρδίζουν από παντού.

Το ματς είναι φυσικά αμφίρροπο αλλά εγώ δίνω τον πρώτο λόγο στην δική μου ομάδα, και μετά στους Ισπανούς !!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.