Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γενικές/ανεξάρτητες σκέψεις--ΝΒΑ version
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Das Kapital
Τρεις απο τις εικοδι δυο χειροτερες ομαδες ολων των εποχων στα πρωτα 16 παιχνιδια ειναι φετινες!

http://sports.espn.go.com/nba/features/worstteams
aegeansheed
Ωραίο εργαλείο ο δικός σου Digger...

http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont...?urn=nba,205604

ninja.gif
Gravedigger
QUOTE (aegeansheed @ Dec 1 2009, 03:13 ) *
Ωραίο εργαλείο ο δικός σου Digger...

Το μεγαλύτερο αλάνι! (ακολουθεί ο κλασικός ήχος πουλιού μετά από κάθε συνέντευξη!)
koutsou10
δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο τοπικ κ σορυ αν κανω λαθος αλλα χτες οι διαιτησιες ηταν τραγικα υπερ των γηπεδουχων σε ολα σχεδον τα ματς(το ξερω οτι δεν ασχολουνται κ ιδιαιτερα εκει με αυτο αλλα χτες αυτα που γιναν ηταν τραγελαφικα)ειδικα στο ντενβερ που στη τελευταια επιθεση-μπασιμο του νας ο νενε του εκανε φαουλ κ με τα 2 χερια κ οι διαιτητες καταπιαν σφυριχτρα...παρομοιο σκηνικο κ στο νταλας βεβαια με καθαροτατο φαουλ πανω στον φελτον!!! 68.gif 68.gif 68.gif
εχουν ενα θεμα οι διαιτητες που μερικα καθαροτατα φαουλ δεν δινονται κ αλλα που δεν ειναι καν δινονται...
aegeansheed
Tην τελευταία φάση την είδα κι εγώ στο Denver. Οι σχολιαστές είχαν λυσάξει ότι έπρεπε να δώσουν το foul στον Nene. Και πιστεύω ότι ήταν foul, αλλά ο Nash με την υπερπροσπάθεια πλησίασε σχεδόν να το βάλει ακόμα και με foul και ίσως γι'αυτό άφησαν τη φάση. Αλλά ήταν καθαρά "No-call" έδρας.

Χειρότερο ακόμα ήταν ο τρόπος που πήραν οι Pacers το παιχνίδι. Με 0.2 κι ενώ η μπάλα είχε χαθεί σε επίθεση της Indiana, έδωσαν δύο βολές από του πουθενά στον Dunleavy...

Επίσης στη λήξη της κανονικής διάρκειας στο Milwaukee, η σφαλιάρα (α λα Φώτσης) του Bogut κατέληξε στο καλάθι οριακά εκπρόθεσμα. Το καλάθι θα έδινε το προβάδισμα και τη νίκη στους Bucks και με το μάτι δε φαινόταν ξεκάθαρα εάν έπρεπε να μετρήσει ή όχι. H τεχνολογία πήρε την απόφαση...

Γενικά έχω χαλαστεί αρκετά με το θέμα με τα replays
Pierce
βαρεθηκατε να πηγαινετε κουβά (και οχι Κούβα, μαλλον εκει δεν βαριεται κανεις να πηγαινει); Ηρθε η ωρα να το αλλαξετε! Καθημερινα εγω και o digger θα ποσταρουμε τις προβλεψεις μας στο http://kouvadistan.blogspot.com/  και εσεις μπορειτε αφοβα να παιζεται τα αναποδα μπας και κερδισετε 24.gif

YΓ: Αν τωρα γινει καμια στραβη και βρουμε κανα σημειο, υπαρχει και ο thrylos για την Ευρωλιγκα να σας αποτελειωσει 

sacarame
Τέλος η σεζόν για τους Γκίλμπερτ Αρίνας και Τζαβαρις Κρίτεντον,όπως ανακοίνωσε ο θείος Στερν μετά το γνωστό συμβάν με τα όπλα...
a bullet for your head
O Λεμπρον υπεγραψε πολυετη συνεργασια με τον παγκοσμιο κολοσσο fast food McDonald's & θα προστεθει & αυτος στη λιστα με τους συνεργαζομενους σπονσορες του..
http://www.hoopsnotes.com/2010/01/lebron-j...with-mcdonalds/

chch
καλημερα σε ολους.ειμαι 17 χρονων και γενικα ασχολουμαι με ευρωπαικο μπασκετ...με nba δεν εχω ασχοληθει γιατι οσες φορες προσπαθησα παντα δεν καταλαβαινα τον τροπο διεξαγωγης του πρωταθληματος.γι'αυτο θελω να σας πω τις αποριες και παρακαλω οποιον εχει χρονο και δε βαριεται να μου απαντησει...

1)ξερω οτι το πρωταθλημα χωριζεται σε 2 περιφερειες και καθε περιφερεια σε 3 μικροτερες...στην κανονικη διαρκεια του πρωταθληματος αγωνιζονται ολες οι ομαδες μεταξυ τους,μόνο οι ομάδες της περιφέρειας μεταξύ τους ή οι ομάδες μιας υποπεριφέρειας μεταξύ τους;
2)απο κάθε περιφέρεια προκρίνονται 8 ομάδες για τα πλει οφ...πως κρινεται ποιες ομαδες θα ειναι πρωτες;αφου οι υποπεριφερειες ειναι 3,πως γινεται να περνούν 8;
3)τι ειναι τα ντραφτ,πως οριζονται τα νουμερα των ντραφτ και πως καθε ομαδα επιλεγει ενα νουμερο;το αγοραζει;
4)τι ειναι το σαλαρι καπ;

οπως καταλαβαινετε ειμαι παντελως ασχετος ...γι'αυτο παρακαλω οποιον εχει τη διαθεση να με βοηθησει να μπω κι εγω σ'αυτον τον μαγικο κοσμο...

ευχαριστω πολυ
chch
κανεις δεν εχει το χρονο ρε παιδια;απ'οτι εχω καταλαβει οι περισσοτεροι ειστε αριστοι γνωστες του nba.δεν θα παρει 10' σε καποιον να απαντησει πιστευω...
Gravedigger
QUOTE (chch @ Feb 3 2010, 05:00 ) *
καλημερα σε ολους.ειμαι 17 χρονων και γενικα ασχολουμαι με ευρωπαικο μπασκετ...με nba δεν εχω ασχοληθει γιατι οσες φορες προσπαθησα παντα δεν καταλαβαινα τον τροπο διεξαγωγης του πρωταθληματος.γι'αυτο θελω να σας πω τις αποριες και παρακαλω οποιον εχει χρονο και δε βαριεται να μου απαντησει...

1)ξερω οτι το πρωταθλημα χωριζεται σε 2 περιφερειες και καθε περιφερεια σε 3 μικροτερες...στην κανονικη διαρκεια του πρωταθληματος αγωνιζονται ολες οι ομαδες μεταξυ τους,μόνο οι ομάδες της περιφέρειας μεταξύ τους ή οι ομάδες μιας υποπεριφέρειας μεταξύ τους;
2)απο κάθε περιφέρεια προκρίνονται 8 ομάδες για τα πλει οφ...πως κρινεται ποιες ομαδες θα ειναι πρωτες;αφου οι υποπεριφερειες ειναι 3,πως γινεται να περνούν 8;
3)τι ειναι τα ντραφτ,πως οριζονται τα νουμερα των ντραφτ και πως καθε ομαδα επιλεγει ενα νουμερο;το αγοραζει;
4)τι ειναι το σαλαρι καπ;

οπως καταλαβαινετε ειμαι παντελως ασχετος ...γι'αυτο παρακαλω οποιον εχει τη διαθεση να με βοηθησει να μπω κι εγω σ'αυτον τον μαγικο κοσμο...

ευχαριστω πολυ

Μιας και είμαι στην δουλειά οπότε έχω άφθονιο χρόνο θα σου εξηγήσω λίγο μπακαλίστικα tongue.gif

1)Όλες οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους.Οι ομάδες της ίδια περιφέρειας παίζουν 4 φορές μεταξύ τους ενώ διαφορετικής 2.
2)Με βάση το ρεκόρ τους.Οι ομάδες με τα 8 καλύτερα ρεκόρ μπένουν στα play-off άσχετα σε ποια υποπεριφέρεια (division) ανήκουν.
3)Το draft είναι 'σύστημα' επιλογής παιχτών.Παίχτες από τα κολλέγια και Ευρωπαίοι έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τους εαυτούς τους ως διαθέσιμους για επιλογή από κάποια ομάδα.Με τα νούμερα λογικά εννοείς την σειρά επιλογής.Αυτό ορίζεται κατ'αρχάς από το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς κάθε ομάδας.Όσο χειρότερο είναι το ρεκόρ μιας ομάδας τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει για υψηλό pick.Τα ακριβή νούμερα βγαίνουν μετά από κλήρωση όπου όπως ανέφερα η χειρότερη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες (μπαλάκια tongue.gif στην κλήρωση).Ακολουθεί σε πιθανότητες η ομάδα με το 2ο χειρότερο ρεκόρ και πάει λέγοντας.Αφού βγει η σειρά επιλογής η 1η ομάδα της κληρωτίδας μπορεί να επιλέξει όποιον παίχτη θέλει από αυτούς που είναι διαθέσιμοι.Αφού επιλεγεί ο παίχτης,έχουν την επιλογή να του κάνουν συμβόλαιο η όχι.
4)Το Salary Cap είναι κατά κάποιον τρόπο το budget των ομάδων το οποίο και είναι ίδιο για όλους.Αυτό φέτος ανέρχεται σε 60.7 εκ.$.Ομάδες που ξεπερνάνε αυτό το όριο πληρώνουν φόρο στην λίγκα.
chch
σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε.να εισαι καλα.
SlobodaN
Kαλησπέρα σας. Κύριοι χρειάζομαι μία βοήθεια και αν γίνεται και άμεσα ακόμα καλύτερα. Συμμετέχω σε μία Editing Team και θα φτιάξουμε ένα patch για 2K10 όσον αφορά τη σεζόν 1991-92. Υπάρχει κάποιο link στο net το οποίο να αναφέρεται στα playbooks εκείνης της σεζόν? Θα ήταν τεράστια βοήθεια αν μπορέσει κάποιος να με εξυπηρετήσει για να κάνουμε release το patch το συντομότερο δυνατόν..
Air and King
QUOTE(SlobodaN @ Feb 12 2010, 23:03 ) *
Kαλησπέρα σας. Κύριοι χρειάζομαι μία βοήθεια και αν γίνεται και άμεσα ακόμα καλύτερα. Συμμετέχω σε μία Editing Team και θα φτιάξουμε ένα patch για 2K10 όσον αφορά τη σεζόν 1991-92. Υπάρχει κάποιο link στο net το οποίο να αναφέρεται στα playbooks εκείνης της σεζόν? Θα ήταν τεράστια βοήθεια αν μπορέσει κάποιος να με εξυπηρετήσει για να κάνουμε release το patch το συντομότερο δυνατόν..

Οριστε εδω ειναι ολα......

ATLANTA HAWKS
1 Travis Mays, 2 Stacey Augmon, 8 Sasha Volkov, 10 Maurice Cheeks, 11 Morlon Wiley, 12 Rodney Monroe, 21 Dominique Wilkins, 22 Rumeal Robinson, 25 Paul Graham, 32 Jon Koncak, 33 Duane Ferrell, 34 Gary Leonard, 34 Jeff Sanders, 41 Blair Rasmussen, 42 Kevin Willis

BOSTON CELTICS
00 Robert Parish, 4 Larry Robinson, 4 Sherman Douglas (#20), 5 John Bagley, 7 Dee Brown, 8 Kenny Battle, 11 Stojko Vrankovic, 12 Kevin Pritchard, 13 Rickey Green, 20 Brian Shaw, 32 Kevin McHale, 33 Larry Bird, 34 Kevin Gamble, 35 Reggie Lewis, 41 Tony Massenburg, 44 Rick Fox, 53 Joe Kleine, 54 Ed Pinckney

CHARLOTTE HORNETS
1 Muggsy Bogues, 2 Larry Johnson, 3 Rex Chapman, 5 Greg Grant, 9 Kevin Lynch, 13 Kendall Gill, 15 Cedric Hunter, 20 Hammonds, 21 Elliott Perry, 22 Johnny Newman, 24 Anthony Frederick, 30 Dell Curry, 31 Ronnie Grandison, 32 Tony Massenburg, 33 Kenny Gattison, 34 J.R. Reid, 42 Mike Gminski, 45 Eric Leckner, 54 Michael Ansley

CHICAGO BULLS
2 Dennis Hopson, 2 Rory Sparrow, 5 John Paxson, 10 B.J. Armstrong, 14 Craig Hodges, 20 Bob Hansen, 21 Stacey King, 23 Michael Jordan, 24 Bill Cartwright, 25 Chuck Nevitt, 32 Will Perdue, 33 Scottie Pippen, 42 Scott Williams, 53 Cliff Levingston, 54 Horace Grant

CLEVELAND CAVALIERS
3 Craig Ehlo, 4 Steve Kerr, 10 John Battle, 11 Terrell Brandon, 14 Bobby Phills, 18 John Williams, 20 Winston Bennett, 22 Larry Nance, 23 John Morton, 24 Jimmy Oliver, 25 Mark Price, 32 Henry James, 33 Mike Sanders, 35 Danny Ferry, 43 Brad Daugherty, 52 Chucky Brown

DALLAS MAVERICKS
1 Rodney McCray, 5 Tom Garrick, 12 Derek Harper, 15 Brad Davis, 20 Tracy Moore, 21 Lafayette Lever, 22 Rolando Blackman, 23 Brian Quinnett, 31 Joao Vianna, 32 Herb Williams, 33 Randy White, 34 Doug Smith, 35 Donald Hodge, 40 James Donaldson, 41 Brian Howard, 43 Terry Davis, 55 Mike Iuzzolino

DENVER NUGGETS
00 Anthony Cook, 1 Mark Macon, 3 Chris Jackson, 6 Walter Davis, 10 Scott Hastings, 12 Winston Garland, 21 Todd Lichti, 30 Marcus Liberty, 33 Greg Anderson, 34 Reggie Williams, 35 Jerome Lane, 42 Joe Wolf, 43 Michael Brooks, 50 Steve Scheffler, 55 Dikembe Mutombo

DETROIT PISTONS
0 Orlando Woolridge (#6), 00 William Bedford, 3 Brad Sellers, 4 Joe Dumars, 5 Darrell Walker, 10 Dennis Rodman, 11 Isaiah Thomas, 12 Gerald Henderson, 14 Charlie Thomas, 22 John Salley, 23 Mark Aguirre, 30 Bob McCann, 32 Lance Blanks, 40 Bill Laimbeer

GOLDEN STATE WARRIORS
3 Tom Tolbert, 4 Vincent Askew, 10 Tim Hardaway, 11 Jaren Jackson, 13 Sarunas Marciulionis, 17 Chris Mullen, 20 Mario Elie, 22 Rod Higgins, 25 Chris Gatling, 32 Tyrone Hill, 33 Kenny Battle, 35 Jue Buechler, 43 Jim Peterson, 45 Tony Massenburg, 52 Victor Alexander, 53 Alton Lister, 55 Mike Smrek, 55 Billy Thompson

HOUSTON ROCKETS
1 Buck Johnson, 6 Avery Johnson, 7 Carl Herrera, 9 Gerald Henderson, 11 Vernon Maxwell, 13 Larry Smith, 15 Wayne Rollins, 20 Kennard Winchester, 21 Eric Floyd, 30 Kenny Smith, 32 Dave Jamerson, 33 Otis Thorpe, 34 Hakeem Olajuwon, 35 Dan Godfread, 40 John Turner, 50 Matt Bullard

INDIANA PACERS
4 Michael Williams, 10 Vern Fleming, 11 Detlef Schrempf, 14 Randy Wittman, 20 George McCloud, 23 Sean Green, 24 Rik Smits, 31 Reggie Miller, 32 Dale Davis, 33 Jerome Lane, 33 Mike Sanders, 41 LaSalle Thompson, 44 Ken Williams, 45 Chuck Person, 54 Greg Dreiling

LOS ANGELES CLIPPERS
0 Olden Polynice, 3 Ken Norman, 4 Ron Harper, 5 Danny Manning, 8 Theron Mayes, 17 Tony Brown, 21 Lanard Copeland, 21 Danny Young, 22 Leron Ellis, 23 Gary Grant, 25 Doc Rivers, 30 Bo Kimble, 32 David Rivers, 34 Elliott Perry, 35 Loy Vaught, 53 James Edwards, 54 Charles Smith

LOS ANGELES LAKERS
2 Rory Sparrow, 3 Sedale Threatt, 4 Byron Scott, 6 Chucky Brown, 7 Demetrius Calip, 12 Vlade Divac, 14 Sam Perkins, 20 Terry Teagle, 25 Keith Owens, 34 Tony Smith, 41 Elden Campbell, 42 James Worthy, 43 Cliff Robinson, 45 A.C. Green, 54 Jack Haley

MIAMI HEAT
00 Milos Babic, 2 Keith Askins, 3 Steve Smith, 4 Rony Seikaly, 11 Sherman Douglas, 12 Bimbo Coles, 20 Jon Sundvold, 21 Kevin Edwards, 22 Brian Shaw, 23 John Morton, 30 Winston Bennett, 33 Alec Kessler, 34 Willie Burton, 41 Glen Rice, 43 Grant Long, 53 Alan Ogg

MILWAUKEE BUCKS
3 Dale Ellis, 8 Moses Malone, 10 Danny Schayes, 12 Steve Henson, 15 Lester Conner, 20 Jeff Grayer, 21 Alvin Robertson, 24 Jay Humphries, 31 Fred Roberts, 34 Jerome Lane, 40 Frank Brickowski, 42 Larry Krystkowiak, 50 David Popson, 54 Brad Lohaus

MINNESOTA TIMBERWOLVES
1 Scott Brooks, 4 Gerald Glass, 5 Doug West, 9 Tod Murphy, 13 Luc Longley, 19 Tony Campbell, 22 Tom Garrick, 23 Tyrone Corbin, 24 Richardson, 32 Tellis Frank, 34 Myron Brown, 41 Thurl Bailey, 42 Sam Mitchell, 45 Randy Breuer, 50 Felton Spencer, 52 Mark Randall

NEW JERSEY NETS
3 Drazen Petrovic, 5 Terry Mills, 7 Kenny Anderson, 10 Mookie Blaylock, 12 Tate George, 20 Kurk Lee, 21 Rafael Addison, 22 Chris Dudley, 31 Sam Bowie, 34 Chris Morris, 35 Jud Buechler, 44 Derrick Coleman, 45 Dave Feitl

NEW YORK KNICKERBOCKERS
2 Greg Anthony, 3 John Starks, 4 Carlton McKinney, 7 Kennard Winchester (#20), 13 Mark Jackson, 14 Anthony Mason, 21 Gerald Wilkins, 23 Brian Quinnett, 32 Xavier McDaniel, 33 Patrick Ewing, 34 Charles Oakley, 35 James Donaldson, 41 Patrick Eddie, 44 Tim McCormick, 55 Kiki Vanderweghe

ORLANDO MAGIC
3 Dennis Scott, 4 Scott Skiles, 5 Steve Thompson, 8 Brian Williams, 11 Sam Vincent, 13 Chris Corchiani, 14 Anthony Bowie, 15 Sean Higgins, 20 Morlon Wiley, 25 Nick Anderson, 31 Jeff Turner, 32 Otis Smith, 33 Terry Catledge, 34 Greg Kite, 35 Jerry Reynolds, 42 Mark Acres, 53 Stanley Roberts

PHILADELPHIA 76ERS
3 Greg Grant, 11 Manute Bol, 12 Johnny Dawkins, 14 Charles Shackleford, 20 Ron Anderson, 21 Kenny Payne, 23 Mitchell Wiggins, 25 Theron Mayes, 31 Brian Oliver, 32 Charles Barkley, 33 Hersey Hawkins, 35 Armon Gilliam, 40 David Hoppen, 43 Jeff Ruland, 45 Michael Ansley, 55 Scott Williams

PHOENIX SUNS
0 Jerrod Mustaf, 7 Kevin Johnson, 9 Dan Majerle, 14 Jeff Hornacek, 15 Steve Burtt, 23 Cedric Ceballos, 24 Tom Chambers, 28 Andrew Lang, 31 Kurt Rambis, 32 Negele Knight, 34 Tim Perry, 41 Mark West, 45 Ed Nealy

PORTLAND TRAIL BLAZERS
00 Kevin Duckworth, 2 Mark Bryant, 3 Cliff Robinson, 8 Ennis Whatley, 9 Danny Ainge, 12 Lamont Strothers, 14 Robert Pack, 21 Danny Young, 22 Clyde Drexler, 25 Jerome Kersey, 30 Terry Porter, 31 Alaa Abdelnaby, 42 Wayne Cooper, 52 Buck Williams

SACRAMENTO KINGS
2 Mitch Richmond, 3 Randy Brown, 4 Spud Webb, 5 Steve Thompson, 20 Bob Hansen, 20 Dennis Hopson, 21 Carl Thomas, 22 Lionel Simmons, 23 Wayman Tisdale, 24 Anthony Bonner, 31 Duane Causwell, 32 Pete Chilcutt, 33 Jim Les, 42 Dwayne Schintzius, 45 Steve Scheffler, 51 Les Jepsen

SAN ANTONIO SPURS
1 Rod Strickland, 3 Sean Higgins, 5 Donald Royal, 6 Trent Tucker, 8 Paul Pressey, 15 Avery Johnson, 15 Vinny Johnson (#25), 20 Morlon Wiley, 21 Sidney Green, 22 Tom Garrick, 23 Greg Sutton, 30 Tom Copa, 32 Sean Elliott, 33 Jud Buechler, 34 Terry Cummings, 35 Antoine Carr, 40 Willie Anderson, 42 Stephen Bardo, 45 Tony Massenburg

SEATTLE SUPERSONICS
00 Benoit Benjamin, 2 Gary Payton, 8 Eddie Johnson, 10 Nate McMillan, 11 Dana Barros, 20 Quintin Dailey, 21 Tony Brown, 22 Ricky Pierce, 23 Bart Kofoed, 24 Marty Conlon, 25 Rich King, 31 Derrick McKey, 40 Shawn Kemp, 44 Michael Cage

UTAH JAZZ
11 Delaney Rudd, 12 John Stockton, 14 Eric Murdock, 15 Cory Crowder, 21 David Benoit, 23 Tyrone Corbin, 24 Jeff Malone, 30 Blue Edwards, 32 Karl Malone, 33 Bob Thornton, 40 Michael Brown, 41 Thurl Bailey, 50 Isaac Austin, 53 Mark Eaton

WASHINGTON BULLETS
1 Andre Turner, 3 Rex Chapman, 10 Michael Adams, 12 Tom Hammonds, 14 A.J. English, 15 Albert King, 21 Ladell Eackles, 22 LaBradford Smith, 23 Charles Jones, 33 Larry Stewart, 35 Derek Strong, 42 Greg Foster, 43 Pervis Ellison, 44 Harvey Grant, 55 David Wingate

Y.Γ Το διαβασα αφηρημενα και παραθεσα τα ροστερ......Για περιμενε!
aegeansheed
QUOTE(SlobodaN @ Feb 12 2010, 23:03 ) *

Ενδιαφέρον quest. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεις αρκετούς retro αγώνες. Έχω στον σκληρό μου αγώνες των pistons, bulls και sixers εκείνης της εποχής, αλλά θέλει αρκετό χρόνο...Επιφυλάσσομαι αν βρω plays να απαντήσω με pm...good luck!
SlobodaN
QUOTE(aegeansheed @ Feb 12 2010, 23:24 ) *
Ενδιαφέρον quest. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεις αρκετούς retro αγώνες. Έχω στον σκληρό μου αγώνες των pistons, bulls και sixers εκείνης της εποχής, αλλά θέλει χρόνο, αλλά αυτό που λες θέλει αρκετό χρόνο...Επιφυλάσσομαι αν βρω plays να απαντήσω με pm...good luck!

Έχω κι εγώ κάποιο υλικό απο εκείνη την σεζόν
Eλπίζω να μην χρειαστεί γιατί το release θα γίνει το καλοκαίρι... Αν υπήρχε γενικά κάποιο Link να τα δω και να τα παραδώσω αμέσως θα ήταν μεγάλη ευκολία.

Σ'ευχαριστώ για την προθυμία σου.
Air and King
QUOTE(SlobodaN @ Feb 12 2010, 23:27 ) *
Έχω κι εγώ κάποιο υλικό απο εκείνη την σεζόν
Eλπίζω να μην χρειαστεί γιατί το release θα γίνει το καλοκαίρι... Αν υπήρχε γενικά κάποιο Link να τα δω και να τα παραδώσω αμέσως θα ήταν μεγάλη ευκολία.

Σ'ευχαριστώ για την προθυμία σου.

Eψαξα στα αρχεια μου αλλα δεν βρηκα κατι....Ειναι δυσκολο να βρεις κατι τετοιο για συγκεκρημενη χρονια και για 25 ομαδες αυτης της χρονιας!
Μια βοηθεια που μπορω να σου δωσω και να παρετε ιδεες ειναι αυτο εδω το Λινκ:Εχει αρκετα πραγματα που ολο και κατι μπορει να σας βοηθησει!
http://books.google.gr/books?id=v9eE-WVXjJ...;q=&f=false
SlobodaN
QUOTE(Air and King @ Feb 13 2010, 00:01 ) *
Eψαξα στα αρχεια μου αλλα δεν βρηκα κατι....Ειναι δυσκολο να βρεις κατι τετοιο για συγκεκρημενη χρονια και για 25 ομαδες αυτης της χρονιας!
Μια βοηθεια που μπορω να σου δωσω και να παρετε ιδεες ειναι αυτο εδω το Λινκ:Εχει αρκετα πραγματα που ολο και κατι μπορει να σας βοηθησει!
http://books.google.gr/books?id=v9eE-WVXjJ...;q=&f=false

Αυτό ακριβώς έβλεπα κι εγώ πριν 5 λεπτά.. Το ξέρω, δεν βρίσκεις άκρη μέσο Net. Αλλά και απο την άλλη δνε γίνεται και να μπω στην διαδικασία να χάσω 4-5 μήνες κάθε βράδυ μελετώντας τα συστήματα.

Δεν βγαίνει με τίποτα δηλαδή και δεν θα τα κάνω και 100% σωστά!!..
benchwarmer
QUOTE(SlobodaN @ Feb 13 2010, 00:06 ) *
Αυτό ακριβώς έβλεπα κι εγώ πριν 5 λεπτά.. Το ξέρω, δεν βρίσκεις άκρη μέσο Net. Αλλά και απο την άλλη δνε γίνεται και να μπω στην διαδικασία να χάσω 4-5 μήνες κάθε βράδυ μελετώντας τα συστήματα.

Βαλε το isolation του Bird απο την δεξια πλευρα και αρκει για μενα smiley.gif smiley.gif

Και κανα pick n roll στους Jazz tongue.gif
Air and King
QUOTE(SlobodaN @ Feb 13 2010, 00:06 ) *

Δυσκολο......Διοτι και ματς να δεις εσυ προφανως θα θες να τα εχεις σε εικονα μαλλον και οχι στην θεωρια απο τα συμπερασματα που θα βγαλεις....Ριξε και εδω μια ματια αν και δεν ειναι για το παρελθον!

http://nbaplaybook.com/
SlobodaN
QUOTE(Air and King @ Feb 13 2010, 00:21 ) *
Δυσκολο......Διοτι και ματς να δεις εσυ προφανως θα θες να τα εχεις σε εικονα μαλλον και οχι στην θεωρια απο τα συμπερασματα που θα βγαλεις....Ριξε και εδω μια ματια αν και δεν ειναι για το παρελθον!

http://nbaplaybook.com/

Σ'ευχαριστώ πολύ Air, το βάζω μαζί με τα υπόλοιπα link και θα τα κοιτάξω πια απο άυριο. Αρκετά για σήμερα, time to relax..

Να'σαι καλά!
aegeansheed
Είχε ξεμείνει ένα ακάλυπτο κομάτι στον λαιμό...

Δε λέει των Autobot ρε γαμώτο. Σε έναν Dwight Ηοward θα πήγαινε...Άκου εκεί "καλός" transformer o J.R. Φαντάζομαι ότι θα τον έπεισαν το άλλα καλόπαιδα στο Denver για το ξεκάρφωμα!

Στην άλλη πλευρά έχει των Decepticon ευτυχώς!!! 19.gif
kseplenhs
είχε χτες στο νοβα σε επανάληψη το παιχνίδι των ντενβερ με τους καβς.

άλλο πάλι και τουτο... icon_drunk.gif

συνολικά άντε να είδα 5-6 λεπτά αλλά πραγματικά γινόταν πανιγύρι κανονικό.

ο λεμπρόν...ανάξιος κριτικής πλέον.γουσταρα που κέρδισε ο καρμέλο.γενικά απο τότε που έγιναν ντραφτ και οι 2,μου άρεσε περισσότερο σαν παίχτης.όχι οτι είναι καλύτερος βέβαια,απλά είναι πιο γήινος.τον καταλαβαίνεις καλύτερα δλδ...δεν τον χάνεις όπως τον άλλον... tongue.gif

πάντως πραγματικά η γενιά των παιχτών που είναι πρωταγωνιστές τώρα,είναι όντως μεγάλοι παίχτες και σε γενικές γραμμές νομίζω οτι είναι καλύτεροι απο τους αντίστοιχους του παρελθόντος,και ας ήταν πιο δημοφιλές το nba τότε.

καρμέλο,λεμπρόν,γουέιντ,παναγιώτης βασιλόπουλος...δεν υπήρχαν τέτοιοι παίχτες.τα πάντα όλα... tongue.gif

p.s:όποιος έχει όλο τον αγώνα (σε rapidshare κατα προτίμηση) ας μου στείλει ένα pm με τα λινκς...
Air and King
QUOTE(kseplenhs @ Feb 20 2010, 16:58 ) *
είχε χτες στο νοβα σε επανάληψη το παιχνίδι των ντενβερ με τους καβς.

άλλο πάλι και τουτο... icon_drunk.gif

συνολικά άντε να είδα 5-6 λεπτά αλλά πραγματικά γινόταν πανιγύρι κανονικό.

ο λεμπρόν...ανάξιος κριτικής πλέον.γουσταρα που κέρδισε ο καρμέλο.γενικά απο τότε που έγιναν ντραφτ και οι 2,μου άρεσε περισσότερο σαν παίχτης.όχι οτι είναι καλύτερος βέβαια,απλά είναι πιο γήινος.τον καταλαβαίνεις καλύτερα δλδ...δεν τον χάνεις όπως τον άλλον... tongue.gif

πάντως πραγματικά η γενιά των παιχτών που είναι πρωταγωνιστές τώρα,είναι όντως μεγάλοι παίχτες και σε γενικές γραμμές νομίζω οτι είναι καλύτεροι απο τους αντίστοιχους του παρελθόντος,και ας ήταν πιο δημοφιλές το nba τότε.

καρμέλο,λεμπρόν,γουέιντ,παναγιώτης βασιλόπουλος...δεν υπήρχαν τέτοιοι παίχτες.τα πάντα όλα... tongue.gif

p.s:όποιος έχει όλο τον αγώνα (σε rapidshare κατα προτίμηση) ας μου στείλει ένα pm με τα λινκς...

Tα νουμερα του ΛεΜπρον τα ειδες?Πηγαινε εδω κατεβα λιγο κατω και δες απο ποτε ειχε να γινει αυτο που εκανε!
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...mp;#entry386407
kseplenhs
μάλιστα...μιλάμε για 25 χρονών άνθρωπο ακόμα έτσι? icon_drunk.gif

δλδ έχει και συνέχεια το έργο.και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει που θα φτάσει...

βλέπω να τελειώνει την καριέρα του σαν σέντερ.έτσι για το χαβαλέ.για να προσθέτει και τάπες στα στατιστικά του...
Air and King
QUOTE(kseplenhs @ Feb 20 2010, 17:11 ) *
μάλιστα...μιλάμε για 25 χρονών άνθρωπο ακόμα έτσι? icon_drunk.gif

δλδ έχει και συνέχεια το έργο.και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει που θα φτάσει...

βλέπω να τελειώνει την καριέρα του σαν σέντερ.έτσι για το χαβαλέ.για να προσθέτει και τάπες στα στατιστικά του...

Κατα την αποψη μου Kseplenh ειναι ο δευτερος Κορυφαιος-Καλυτερος 25χρονος Ολων των εποχων πισω απο τον Τσαμπερλαιν αλλα καλυτερος απο τον Τζορνταν στην αντιστοιχη ηλικια!
Βεβαια στην Αμερικη θεωρουν αυτον τον κορυφαιο 25χρονο καθως υπαρχει και η μεριδα του τυπου που δεν υπολογιζει(κακως για μενα) την Δεκαετια του 60 οπου επαιζε ο Τσαμπερλαιν και θεωρουν τον ΛεΜπρον Κορυφαιο!

Το που θα φτασει δεν ξερω.....Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι ο Μοναδικος παιχτης στο σημερα που εχει τα φοντα να ξεπερασει τον Τσαμπερλαιν και τον Τζορνταν και να γινει ο Κορυφαιος Μπασκεμπολιστας Ολων Των Εποχων........Εχει πετυχει ηδη παρα πολλα στα 25 του!
Ηδη ειναι κοντα στο να παρει το 2ο MVP Κανονικης Περιοδου και θα γινει(αν το κατακτησει τελικα) ο 2ο παιχτης στην Ιστορια του ΝΒΑ μετα τον Τζαμπαρ που στα 25(μισο) θα εχει 2 MVP(MVP κατακτησεις: Τζαμπαρ 6,Τζορνταν-Ρασσελ 5,Γουιλτ 4,Ματζικ-Μπερντ 3) και θα εχει την ευκαιρια να απειλησει το Ρεκορ του Καριμ με 6 κατακτησεις.........
SlobodaN
Air and King, το είδα κι εγώ το παιχνίδι χτες και πραγματικά υποκλίνομαι.

Απλά, αυτό που παρατηρώ -και θέλω την άποψή σου σε αυτό- είναι ότι εξακολουθεί και υπάρχει ένα "θέμα" με το under pressure shoot του απο μέση απόσταση αλλά και απο το τρίποντο. Γενικά, γενικά, υπάρχει ένα ζήτημα στο σουτ.. Πρέπει να δουλέψει κι εκεί δυνατά.

Το έχει "γλυκάνει" το στυλ του, δεν είναι όπως παλιά. ΟΚ το δέχομαι. Αλλά αν δεν ήταν ο Λεμπρόν δεν θα έλεγα κάτι. Απο αυτόν έχω απαιτήσεις. Γιατί κι εγώ θέλω να τον δω GOAT.
SoKRaM
Που να φτασει ρε παιδια ο Λεμπρον Τζειμς? Ποσα να κανει δηλαδη? Τι αλλο να κανει? Δεν εχει μεινει και τπτ αλλο. Ετσι οπως παιζει τωρα εαν αποφυγει καποιο σοβαρο τραυματισμο τοτε το να γινει ο δευτερος σκορερ ολως των εποχων θα το εχει καταφερει μεχρι τα 31-32 .
Air and King
QUOTE(SlobodaN @ Feb 20 2010, 17:40 ) *
Air and King, το είδα κι εγώ το παιχνίδι χτες και πραγματικά υποκλίνομαι.

Απλά, αυτό που παρατηρώ -και θέλω την άποψή σου σε αυτό- είναι ότι εξακολουθεί και υπάρχει ένα "θέμα" με το under pressure shoot του απο μέση απόσταση αλλά και απο το τρίποντο. Γενικά, γενικά, υπάρχει ένα ζήτημα στο σουτ.. Πρέπει να δουλέψει κι εκεί δυνατά.

Το έχει "γλυκάνει" το στυλ του, δεν είναι όπως παλιά. ΟΚ το δέχομαι. Αλλά αν δεν ήταν ο Λεμπρόν δεν θα έλεγα κάτι. Απο αυτόν έχω απαιτήσεις. Γιατί κι εγώ θέλω να τον δω GOAT.

Στο σουτ με πιεση εχει βελτιωθει!Δεν ειναι Κομπι Μπραιαντ(που ενδεχομενως ειναι ο κορυφαιος στην Ιστορια στα σουτ υπο-πιεση και πανω στις πιο "αντιξοες συνθηκες") αλλα εχει βελτιωθει!Αν θυμηθεις για παραδειγμα το ματς της προηγουμενης Πεμπτης με το Ορλαντο η το ματς με τους Λεικερς εβαλε πολλα σουτ με πιεση!

Στο ματς με Το Ορλαντο πριν 8 ημερες οταν το σκορ ηταν 110-98 τον μαρκαρε ο Πιετρους(εξαιρετικος αθλητης και με γρηγορα ποδια) με μια εξαιρετικη spin κινηση(δικη του καθαρα κινηση την εκανε απο το High School) βαζοντας την μπαλα με μια επαφη στο παρκε εστριψε και εβαλε ενα πολυ δυσκολο σουτ αφου ειχαν προηγηθει τρια συνεχομενα μακρινα σουτ με πιεση!
http://www.youtube.com/watch?v=mliK3f9xeKc
Δες την spin κινηση στο Τελος και το Footwork στο ριπλει στο 1:06 του Βιντεο!

Εκει που θελει ακομα δουλεια ειναι στο να παιζει με πλατη!Εκει θελει δουλεια κατα την αποψη μου!

Kαι θα βελτιωθει ακομα!Ακομα ειναι 25...Θα αποκτησει και αλλη εμπειρια!

QUOTE(SoKRaM @ Feb 20 2010, 17:54 ) *
Που να φτασει ρε παιδια ο Λεμπρον Τζειμς? Ποσα να κανει δηλαδη? Τι αλλο να κανει? Δεν εχει μεινει και τπτ αλλο. Ετσι οπως παιζει τωρα εαν αποφυγει καποιο σοβαρο τραυματισμο τοτε το να γινει ο δευτερος σκορερ ολως των εποχων θα το εχει καταφερει μεχρι τα 31-32 .

Πρωταθληματα και συλλογη ατομικων Τιτλων!Πολυ πιο σημαντικο απο το να γινει Δευτερος σκορερ σε συνολο ποντων πισω απο τον Καριμ!Αν δεν παρει πρωταθληματα δεν εχει καμια τυχη να γινει ο Κορυφαιος Της Ιστοριας!
SoKRaM
QUOTE(Air and King @ Feb 20 2010, 18:22 ) *
Πρωταθληματα και συλλογη ατομικων Τιτλων!Πολυ πιο σημαντικο απο το να γινει Δευτερος σκορερ σε συνολο ποντων πισω απο τον Καριμ!Αν δεν παρει πρωταθληματα δεν εχει καμια τυχη να γινει ο Κορυφαιος Της Ιστοριας!

E ναι για αυτο δεν ευθυνεται μονο αυτος αλλα και οι συμπαικτες του . Αλλα γενικως οι παιχτες του ΝΒΑ θελουν να πηγαινουν στο υψηλοτερο συμβολαιο , μακαρι ο Λεμπρον και αλλοι αστερες να κτλβουν οτι τελικως τα πρωταθλημα θα μεινουν στην Ιστορια . Ολα αυτα πιστευω θα ξεκαθαρισουν αυτο το καλοκαιρι αφου απο τις κινησεις που θα γινουν και απο τα λεφτα που θα ζητησουν οι ελευθεροι αστερες θα ξεκαθαρισουν πολλα.
Air and King
QUOTE(SoKRaM @ Feb 20 2010, 22:23 ) *
E ναι για αυτο δεν ευθυνεται μονο αυτος αλλα και οι συμπαικτες του . Αλλα γενικως οι παιχτες του ΝΒΑ θελουν να πηγαινουν στο υψηλοτερο συμβολαιο , μακαρι ο Λεμπρον και αλλοι αστερες να κτλβουν οτι τελικως τα πρωταθλημα θα μεινουν στην Ιστορια . Ολα αυτα πιστευω θα ξεκαθαρισουν αυτο το καλοκαιρι αφου απο τις κινησεις που θα γινουν και απο τα λεφτα που θα ζητησουν οι ελευθεροι αστερες θα ξεκαθαρισουν πολλα.

Παιχτες σαν τον ΛεΜπρον και τον Γουειντ σαφως κοιτανε τα πρωταθληματα!Αλλωστε βγαζουν περισσοτερα χρηματα απο διαφημισεις και Χορηγους παρα απο τα συμβολαια τους!

Το καλοκαιρι και οι 2 θα κοιταξουν ποια ομαδα θα τους προσφερει υλικο για να διεκδικουν πρωταθλημα!Ειτε αυτη λεγεται Κλιβελαντ η Μαιαμι η καπου αλλου!

Αλλωστε και οι 2 χρησιμοποιησαν το ιδιο ρητο:"It's all about winning".....
SoKRaM
QUOTE(Air and King @ Feb 21 2010, 02:54 ) *
Παιχτες σαν τον ΛεΜπρον και τον Γουειντ σαφως κοιτανε τα πρωταθληματα!Αλλωστε βγαζουν περισσοτερα χρηματα απο διαφημισεις και Χορηγους παρα απο τα συμβολαια τους!

Το καλοκαιρι και οι 2 θα κοιταξουν ποια ομαδα θα τους προσφερει υλικο για να διεκδικουν πρωταθλημα!Ειτε αυτη λεγεται Κλιβελαντ η Μαιαμι η καπου αλλου!

Αλλωστε και οι 2 χρησιμοποιησαν το ιδιο ρητο:"It's all about winning".....

Mακαρι να γινει αυτο . Αν και πιστευω πως εαν τελικως το κλιβελαντ κατακτησει φετος πρωταθλημα τοτε στο συμβολαιο του Σακιλ και με μια καλη ανταλλαγη (και με την παραμονη του Λεμπρον βεβαιως) θα ειναι παλι φαβορι για τον τιτλο. ΕΑΝ γινουν ολα τα παραπανω παντα tongue.gif ...
a bullet for your head
Πραγματικα απιστευτο το σουτ του Καρτερ... 41.gif 41.gif
http://blogs.orlandosentinel.com/sports_ma...c+BasketBlog%29
aegeansheed
Who's going to sign Big Z ?

Πιστεύετε ότι μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω εκτός από βάθος πάγκου σε Celtics, Hawks, Nuggets? Θα χρειαζόταν στους Nuggets? Θα δεχθεί να γυρίσει στο Cleveland αν του γίνει πρόταση? Θυμίζω ότι πριν λίγους μήνες ο Brown (???? ή μήπως ο Ferry) του χάλασε τη φιέστα για το franchise record των 724 παιχνιδιών ως Cavalier.
kostasvc15
QUOTE(a bullet for your head @ Feb 24 2010, 23:26 ) *
Πραγματικα απιστευτο το σουτ του Καρτερ... 41.gif 41.gif
http://blogs.orlandosentinel.com/sports_ma...c+BasketBlog%29

Καλα..εγω λεω οτι ετσι και φας μπουκετο απο τον Καρτερ σε εχει στειλει για ψηλα..
θελει τρελη δυναμη για να το φτασεις απο εκει και αυτος δε ζοριζεται καθολου...
Jabar
NBA
Αγόρασε τους Μπόμπκατς ο Τζόρνταν
Του Λεωνίδα Πιστιόλη
27/02/2010 (10:23)

Από μέτοχος με παραγοντικό ρόλο, ο Μάικλ Τζόρνταν είναι πλέον ιδιοκτήτης ολόκληρης ομάδας! Ο΄παίκτης - "θρύλος" του ΝΒΑ αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία με τον Τζορτζ Ποστόλο, αφού μάτσαρε την προσφορά που κατέθεσε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και αγόρασε τους Σάρλοτ Μπόμπκατς από τον Μπομπ Τζόνσον.
www.basketblog.gr
Οι Αμερικάνοι λένε όταν πάει καλά μια επιχείρηση πουλιέται για να πιάσει καλή τιμή.Πόσο καλός επιχειρηματίας θα αποδειχθεί
ο Τζόρνταν? Ένας κορυφαίος παίκτης από χαρακτήρα νικητής,μπορεί να γίνει καλός επιχειρηματίας στους Σάρλοτς?
captain charisma
ειχα σκοπο να ρωτησω για τον αντουαν γουοκερ που χαθηκε αυτη η ψυχη..και ειδα ενα δημοσιευμα στο σουπερμπασκετ.

http://superbasket.gr/?c=123&a=122631

απο το νβα πολυ νωρις σταματησε η μαλλον δεν εβρισκε συμβολαιο..και ειναι μολις 34...
Pierce
Βλεπω το Κληβελαντ Βοστωνη τωρα και αν και θελω να το πω καιρο τωρα , βρισκω την ευκαιρια μετα απο ενα τριποντο fade away στο 0 στη μουρη του Ρασιντ . Νιωθω οτι ο Λεμπρον ειναι cheat του παιχνιδιου. Ειναι σαν να εχεις φτιαξει τον εαυτο σου στο ps3 στο ΝΒΑ live και να εχεις βαλει ολα τα attributes στο 99. 
il postino
δε ξερω αν ειναι το καταλληλο τοπικ....

δε θυμαμαι αλλη χρονια να ειναι τοσο μπερδεμενη η κατασταση εν οψει play offs. ειδικα στη δυση , η τελευταια ομαδα εχει ρεκορ 48-30 και ακριβως το ιδιο ρεκορ εχουν συνολικα 3 ομαδες , ενω πιο πανω με ιδιο σχεδον ρεκορ (51-27) ειναι αλλες 4 ομαδες και οι μονοι που ξεχωριζουν στην α θεση ειναι οι lakers οι οποιοι δεν πανε και τρενο πλεον!!!!

αν και στην αρχη της χρονιας πολλοι πονταραμε , τουλαχιστον για τελικο , στο l.a , παρολαυτα τωρα δεν ξερει κανεις τι θα γινει στην post season.

ο λογος ειναι οτι υπαρχουν αρκετες ομαδες που μπορουν να φθασουν τελικο. να μην πονταρει κανεις στην ποιοτητα των lakers και στον καλυτερο παικτη του κοσμου (για μενα) bryant? να μην πονταρει κανεις στο dallas και στην πληροτητα τους? να μην πονταρεις στο διδυμο billups-carmelo του ντενβερ? μπορει κανεις να αγνοησει τον οιστρο του μανου και την εμπειρια του σαν αντονιο? και σιγουρα οποιος υποτιμησει την οκλαχομα (μου θυμιζει την πορεια που ειχε η ν.ορλεανη τη σεζον 2007-2008) θα το πληρωσει ακριβα. ακομα και η γιουτα με το φοινιξ και το πορτλαντ ισως να μην ειναι για πολλα φετος αλλα κανεις δε ξερει. το σιγουρο ειναι οτι φετος στη δυση θα γινει μακελειο!!!!

οσον αφορα την ανατολη , τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. πιστευω οτι η πρωτη θεση θα παιχτει αναμεσα σε κλιβλαντ και ορλαντο με τελικο νικητη (εμμενω στην αποψη μου απο το καλοκαιρι) την πιο πληρη ομαδα στον κοσμο που δεν ειναι αλλη απο την ομαδα της φλοριντα. ο πλουσιος παγκος του ορλαντο θα ειναι το κλειδι στην πορεια τους στα play offs.
Air and King
QUOTE(il postino @ Apr 9 2010, 00:33 ) *
να μην πονταρει κανεις στην ποιοτητα των lakers και στον καλυτερο παικτη του κοσμου (για μενα) bryant?

οσον αφορα την ανατολη , τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. πιστευω οτι η πρωτη θεση θα παιχτει αναμεσα σε κλιβλαντ και ορλαντο με τελικο νικητη (εμμενω στην αποψη μου απο το καλοκαιρι) την πιο πληρη ομαδα στον κοσμο που δεν ειναι αλλη απο την ομαδα της φλοριντα. ο πλουσιος παγκος του ορλαντο θα ειναι το κλειδι στην πορεια τους στα play offs.

Γραφω τωρα που εχω χρονο γιατι πηγαινοερχομαι στο Εξωτερικο αυτον τον καιρο και δεν εχω χρονο......

Ξεκινοντας απο το πρωτο και αυτος που λες για τον Κομπι...
Απο κανα 2 chat που συμμετειχα,Espn Radio κ.τ.λ αυτη την στιγμη ουτε οι(αντικειμενικοι) οπαδοι των Λεικερς δεν θεωρουν τον Κομπι καλυτερο παιχτη στον κοσμο.Ολοι μα ολοι θεωρουν τον ΛεΜπρον μακραν τον καλυτερο στο πρωταθλημα..Αλλα το πιο "κακο" για τον Κομπι ειναι οτι αρκετοι δεν τον θεωρουν καν το 2ο καλυτερο αυτη την στιγμη....
Αλλοι λενε τον Χαουαρντ,αλλοι λενε τον Γουειντ ακομα και τον νεαρο Ντουραντ(εστω και αν για αυτον ειναι πιο υπερβολικο)..
Εγω θα πω οτι παραμενει 2ος στον κοσμο αλλα με διαφορα πισω απο τον 1ο ΛεΜπρον....
Μια απο τις Ιστορικοτερες χρονιες κανει ο "Μπρον" ολων των εποχων 29.7 ποντους,7.3 Ριμπαουντ,8.6 ασσιστ(!).G.O.A.T επιπεδου χρονια..
S.O.S...Τι σημαινουν οι 8.6 ασσιστ?
Ο ΛεΜπρον ειναι ο Πρωτος Φοργουορντ στην Ιστορια του ΝΒΑ που ξεπερναει τις 8+ ασσιστ σε μεσο ορο..Ο Δευτερος ηταν ο Μπερντ με 7.6 μεσο ορο το 87...
Και βεβαια ο ΛεΜπρον εχει ποσοστο πανω απο 50% και αν δεν εκανε την χαζομαρα να σουταρει τοσο πολλα τριποντα θα ηταν και μεγαλυτερο το ποσοστο του.....
Παει το κομματι αυτο.Αντικειμενικα ο ΛεΜπρον ειναι με διαφορα κιολας ο Καλυτερος του Πλανητη...

Τωρα οσο αφορα το Ορλαντο εμενα μου αρεσει πιο πολυ απο ολες τις ομαδες..Θελω να παει καλα ο ΛεΜπρον αλλα σαφεστατα το Ορλαντο και για μενα ειναι πληρεστερη ομαδα οπως σωστα λες φιλε il postino...
Θα καταφερει το Ορλαντο(αν και οι 2 ομαδες φτασουν στους Τελικους της Ανατολης που μοιαζουν τα φαβορι αυτη την στιγμη) να υπερ νικησει για 2η χρονια τον οιστρο του ΛεΜπρον?Θα δουμε........
il postino
φιλε AIR ο κομπε οντως ειναι πεσμενος το τελευταιο χρονικο διαστημα αλλα θεωρω οτι περιμενει την ποστ σιζον για το λογο του αληθες. ειναι ο καλυτερος , ο πιο εμπειρος , ο πιο winner , αλλα ολα αυτα θα πρεπει να τα ξανααποδειξει στα play offs.
Air and King
QUOTE(il postino @ Apr 11 2010, 22:59 ) *
φιλε AIR ο κομπε οντως ειναι πεσμενος το τελευταιο χρονικο διαστημα αλλα θεωρω οτι περιμενει την ποστ σιζον για το λογο του αληθες. ειναι ο καλυτερος , ο πιο εμπειρος , ο πιο winner , αλλα ολα αυτα θα πρεπει να τα ξανααποδειξει στα play offs.

Ενταξει...πιο Winner πως ειναι?Ακομα και στα Πλειοφ δεν εχει βαλει μεγαλυτερο σουτ απο τον ΛεΜπρον...και ας ειναι πιο clutch...
Nα σου πω κατι φιλε il postino..Απλα πραγματα η χρονια που κανει ο ΛεΜπρον ειναι μια απο τις κορυφαιες ολων των εποχων..Στο επιπεδο που ειναι αυτη την στιγμη ο "Μπρον" ο Κομπι δεν ηταν ποτε...Αυτο οσο και να ποναει ειναι αληθεια..Και το πιο τρομακτικο ειναι οτι ακομα δεν εχει φτασει στο πικ του..
Τα περσυνα πλειοφ δε του ΛεΜπρον ο Κομπι δεν τα εχει αγγιξει ουτε μια φορα στην καριερα του...

Μακαρι ο Κομπι να ειναι στα Πλειοφ οπως πρεπει και μακαρι να φτασουν και οι 2 ομαδες στον Τελικο και να ερθουν αντιμετωποι οι 2 τους...

Αντικειμενικα λοιπον ο ΛεΜπρον αυτη την στιγμη ειναι σε επιπεδο απλησιαστο απο αλλο παιχτη..
Ηδη στην Αμερικη τον θεωρουν αρκετοι τον καλυτερο 25 χρονο ολων των εποχων..Ολοι σχεδον συμφωνουν οτι ειναι καλυτερος απο τον Τζορνταν στην αντιστοιχη ηλικια(που συμφωνω απολυτα) και εγω προσθετω οτι ειναι ο 2ος καλυτερος και οχι ο 1ος οπως υποστηριζουν αρκετοι μετα τον Τσαμπερλαιν που δεν παιζοταν απο κανενα στα 25 του....

Μην ανοιξουμε ομως παλι αυτο το θεμα..Δεν χρειαζεται.
Ο Κομπι αυτο ακριβως εχει πια..Τα πλειοφ..Για να δουμε...Και εγω πιστευω οτι θα παιξει καλα...
il postino
το εχω πει αρκετες φορες και θα το ξαναπω , ο τζειμς ειναι υπερπαικτης αλλα αυτα που κανει αναγκαζεται να τα κανει γιατι δεν εχει ικανους παικτες διπλα του και υποχρεωτικα πρεπει να παρει το παιχνιδι πανω του!

του μπραιαντ του αρκει που εχει εξασφαλισει εδω και καιρο την πρωτη θεση , οποτε στους τελευταιους αγωνες κανει συντηρηση. αλλωστε εχει διπλα του τετοιους ποιοτικους παικτες πλεον που μπορει και τους δινει τη μπαγκετα πλεον να κανουν αυτοι παιχνιδι , εν αντιθεσει με τον τζειμς που μεχρι το 75ο ματς καθε χρονο του βγαινει το λαδι και αν εξασφαλισει την πρωτη θεση τοτε και μονο ξεκουραζεται λιγο.

και ο bryant οταν δεν ειχε παικτες σαν τον αρτεστ διπλα του ή σαν τον γκασολ ή σαν τον μπαινουμ αναγκαζοταν να παιζει 49 λεπτα στο 48λεπτο και να βαζει τοσους ποντους οσους βαζουν 2 all star παικτες! ειδικα τη χρονια 2005-2006 με μ.ο 35,5π ηταν ο,τι χαρακτηριστοκερο αποδοσης παικτη που δεν ειχε καπου να στηριχθει! πλεον δεν εχει αναγκη να κανει κατι τετοιο !

ο bryant εχει ωριμασει πλεον , τον ενδιαφερουν οι τιτλοι οι ομαδικοι και οχι οι προσωπικοι. δεν εχει αναγκη να βαζει 81π στους καημενους τους ραπτορς , δεν εχει αναγκη να συμπληρωνει 3 κ 4 σερι παιχνιδια με +50π. σαφως και υπαρχουν και αλλα κομματια του παιχνιδιου οπου ουδεποτε ειχε την φετινη παρουσια του λεμπρον αλλα ,οπως και να το κανουμε, οι φημες περι αμφισβητησης της πρωτοκαθεδριας του στηριζονται εν πολλοις στο οτι επιθετικα εχει σιγασει!

τα play offs ξεκινανε σε λιγο και ειμαι σιγουρος οτι θα αρχισει ξανα να αγωνιζεται σα σκυλος!
T.W.Is.M.
Το ειχα ξαναγραψει και σε αλλο thread. Οι Καβαλιερς ειναι η ομαδα που εδω και χρονια ειναι χτισμενη γυρω απο το LeBron. Το supporting cast του για μενα ειναι χειροτερο απο αυτο του Κομπι, αλλα οχι τοσο χειροτερο ωστε να δικαιολογειται αυτη η διαφορα στην αποδοση. Ο ρολος τους ομως ειναι διαφορετικος.
Παρτε για παραδειγμα τους δυο καλυτερους συμπαιχτες που εχει. Ο μεν Ο'Νιλ οσο κι αν τον πηραν τα χρονια ηταν περσι παιχτης των 18+8,5 στο Φοινιξ. Στο Κλιβελαντ τα νουμερα περιοριστηκαν σε 12+6,7(με λιγοτερο χρονο συμμετοχης). Ο δε Τζειμσον ειχε στην Ουασινγκτον 20,5+9 και στο Κλιβελαντ μεσα στην ιδια σεζον 16+8 σουταροντας καλυτερα! Φυσικα και οι δυο ηρθαν σε μια καλυτερη ομαδα, ομως εκει υπαρχει ενας παιχτης που τα κανει ολα και λογω ρολου. Το ποσοστο τους σε νικες χωρις το Λεμπρον ειναι ανεξηγητα κακο. Ειναι ποσοστο Μινεσοτα, ενω το υπολοιπο ροστερ δεν ειναι τοσο κακο.
Θελω να πω οτι ο ρολος που εχει ο Λεμπρον στους Καβαλιερς ειναι τετοιος που να τον αναδεικνυει ακομα περισσοτερο, με αποτελεσμα να γερνει τη ζυγαρια υπερ του σε καθε συγκριση, ανεξαρτητα απο την καλη ή οχι αποδοση του ιδιου του Τζειμς.
Hoff
Απλά να σημειώσω ότι δεν αρκεί να βάζεις 35π μ.ό. αλλά να βγάζεις και την ομάδα σου πρώτη. Δλδ ο Λεμπρόν το κάνει αυτό ήδη, ο Κόμπι δεν το έχει κάνει (τη χρονιά εκείνοι βγήκαν 7οι ή 8οι και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο). Για τα υπόλοιπα, θέλω να γράψω κάποια πράγματα από την τελευταία φορά αλλά προς το παρόν στο μόνο που θα αρκεστώ να πω, είναι ότι ο Λεμπρόν πρέπει να κερδίσει φέτος. Από την άλλη, όμως, αν ο Κόμπι συνεχίσει να παίζει έτσι, μάλλον ο καλύτερος παίκτης των Lakers θα θεωρείται ο Γκασόλ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον Κόμπι...

Ελπίζω να βρω το χρόνο να γράψω στο μέλλον 2-3 πραγματάκια που έχω στο μυαλό μου.
Air and King
QUOTE(il postino @ Apr 12 2010, 20:59 ) *
το εχω πει αρκετες φορες και θα το ξαναπω , ο τζειμς ειναι υπερπαικτης αλλα αυτα που κανει αναγκαζεται να τα κανει γιατι δεν εχει ικανους παικτες διπλα του και υποχρεωτικα πρεπει να παρει το παιχνιδι πανω του!

του μπραιαντ του αρκει που εχει εξασφαλισει εδω και καιρο την πρωτη θεση , οποτε στους τελευταιους αγωνες κανει συντηρηση. αλλωστε εχει διπλα του τετοιους ποιοτικους παικτες πλεον που μπορει και τους δινει τη μπαγκετα πλεον να κανουν αυτοι παιχνιδι , εν αντιθεσει με τον τζειμς που μεχρι το 75ο ματς καθε χρονο του βγαινει το λαδι και αν εξασφαλισει την πρωτη θεση τοτε και μονο ξεκουραζεται λιγο.

και ο bryant οταν δεν ειχε παικτες σαν τον αρτεστ διπλα του ή σαν τον γκασολ ή σαν τον μπαινουμ αναγκαζοταν να παιζει 49 λεπτα στο 48λεπτο και να βαζει τοσους ποντους οσους βαζουν 2 all star παικτες! ειδικα τη χρονια 2005-2006 με μ.ο 35,5π ηταν ο,τι χαρακτηριστοκερο αποδοσης παικτη που δεν ειχε καπου να στηριχθει! πλεον δεν εχει αναγκη να κανει κατι τετοιο !

ο bryant εχει ωριμασει πλεον , τον ενδιαφερουν οι τιτλοι οι ομαδικοι και οχι οι προσωπικοι. δεν εχει αναγκη να βαζει 81π στους καημενους τους ραπτορς , δεν εχει αναγκη να συμπληρωνει 3 κ 4 σερι παιχνιδια με +50π. σαφως και υπαρχουν και αλλα κομματια του παιχνιδιου οπου ουδεποτε ειχε την φετινη παρουσια του λεμπρον αλλα ,οπως και να το κανουμε, οι φημες περι αμφισβητησης της πρωτοκαθεδριας του στηριζονται εν πολλοις στο οτι επιθετικα εχει σιγασει!

τα play offs ξεκινανε σε λιγο και ειμαι σιγουρος οτι θα αρχισει ξανα να αγωνιζεται σα σκυλος!

Ξερεις φιλε il postino παντα κρινω παιχτες με βαση την Ιστορια και παντα με καθρεφτη τους αλλους greats..Παντα ομως το κανω αυτο..Εχοντας δει την πορεια ολων των μεγαλων του παρελθοντος(του Τζορνταν ειδικα οσο ελαχηστοι στην Ευρωπη και σε αυτο ειμαι πολυ βεβαιος) κρινω τον Κομπι και τον ΛεΜπρον παντα σε σχεση με το παρελθον και αναλογα με την ηλικια τους....

Εσυ πας αλλου τωρα το θεμα και μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι δεν εχω καμια διαθεση να αποδειξω η να αναγκασω καποιον να ασπαστει οτι ο ΛεΜπρον ειναι ο καλυτερος..Ξερω πολυ καλα ποιος ειναι ο καλυτερος και με διαφορα κιολας..

Επισης μπορω καλλιστα να σου βρω ευκολα πολλα επιχειρηματα για να σου πω οτι ο ΛεΜπρον ακομα και στα 21 του την χρονια που ο Κομπι οπως λες ειχε 35.4 ποντους μεσο ορο ηταν καλυτερος...Οταν ο ΛεΜπρον ειχε 31.4 ποντους,7.0 ριμπαουντ και 6.6 ασσιστ σουταρωντας με 48% οταν ο Κομπι ειχε 45% και βεβαια πολυ μικροτερο αριθμο σε ασσιστ και ο "Mπρον" ηταν 21μισο οταν τελειωσε εκεινη η χρονια....Επισης ηταν καλυτερος στα Πλειοφ...Και οι 2 με μετρια ροστερ..

Ειναι ευκολο λοιπον να αποδειξει ενας οπαδος του ΛεΜπρον με επιχειρηματα αριστα οτι ο Βασιλιας εχει το πανω χερι...

Το θεμα ομως εμενα με εχει κουρασει....
Με λιγα λογια ο Κομπι μπορει να μοιαζει σε στυλ στον Τζορνταν και οχι ο ΛεΜπρον(δοξα το Θεο για αυτο μου αρεσει και το ΝΒΑ δεν εχει ξαναδει παιχτη σαν και αυτον) αλλα απο θεμα achievments ο ΛεΜπρον ειναι ο επομενος Τζορνταν και αυτος που μπορει να τον απειλησει ξεκαθαρα για το G.O.A.T...O Κομπι Δεν Μπορει....Τοσο απλα ειναι τα πραγματα...
il postino
QUOTE(Air and King @ Apr 12 2010, 22:12 ) *
Ξερεις φιλε il postino παντα κρινω παιχτες με βαση την Ιστορια και παντα με καθρεφτη τους αλλους greats..Παντα ομως το κανω αυτο..Εχοντας δει την πορεια ολων των μεγαλων του παρελθοντος(του Τζορνταν ειδικα οσο ελαχηστοι στην Ευρωπη και σε αυτο ειμαι πολυ βεβαιος) κρινω τον Κομπι και τον ΛεΜπρον παντα σε σχεση με το παρελθον και αναλογα με την ηλικια τους....

Εσυ πας αλλου τωρα το θεμα και μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι δεν εχω καμια διαθεση να αποδειξω η να αναγκασω καποιον να ασπαστει οτι ο ΛεΜπρον ειναι ο καλυτερος..Ξερω πολυ καλα ποιος ειναι ο καλυτερος και με διαφορα κιολας..

Επισης μπορω καλλιστα να σου βρω ευκολα πολλα επιχειρηματα για να σου πω οτι ο ΛεΜπρον ακομα και στα 21 του την χρονια που ο Κομπι οπως λες ειχε 35.4 ποντους μεσο ορο...Οταν ο ΛεΜπρον ειχε 31.4 ποντους,7.0 ριμπαουντ και 6.6 ασσιστ σουταρωντας με 48% οταν ο Κομπι ειχε 45% και βεβαια πολυ μικροτερο αριθμο σε ασσιστ και ο "Mπρον" ηταν 21μισο οταν τελειωσε εκεινη η χρονια....Επισης ηταν καλυτερος στα Πλειοφ...Και οι 2 με μετρια ροστερ..

Ειναι ευκολο λοιπον να αποδειξει ενας οπαδος του ΛεΜπρον με επιχειρηματα αριστα οτι ο Βασιλιας εχει το πανω χερι...

Το θεμα ομως εμενα με εχει κουρασει....
Με λιγα λογια ο Κομπι μπορει να μοιαζει σε στυλ στον Τζορνταν και οχι ο ΛεΜπρον(δοξα το Θεο για αυτο μου αρεσει και το ΝΒΑ δεν εχει ξαναδει παιχτη σαν και αυτον) αλλα απο θεμα achievments ο ΛεΜπρον ειναι ο επομενος Τζορνταν και αυτος που μπορει να τον απειλησει ξεκαθαρα για το G.O.A.T...O Κομπι Δεν Μπορει....Τοσο απλα ειναι τα πραγματα...

δεν υπερθεματισα για τον κομπε για να αποδειξω οτι ειναι ο καλυτερος αλλα για να δειξω τη σημασια του υπολοιπου ροστερ. απλα υποστηριζω οτι πολλες φορες τα νουμερα καποιων παικτων ειναι τετοια γιατι δε μπορει να ειναι αλλιως. οταν δεν υπαρχει αναγκη μεγαλη (περιπτωση κομπε) και τα νουμερα δε χρειαζεται να ειναι μεγαλα.

οσον αφορα τα επιτευματα του λεμπρον σε καθε ετος της επαγγελματικης του καριερας ειναι αναμφισβητητα και αποτελουν βαση για να κυρηχθει καποια στιγμη ΤHE G.O.A.T. αυτη τη στιγμη ομως δεν ειναι ο καλυτερος (για μενα προσωπικα) και ο κυριοτερος λογος που συμβαινει κατι τετοιο ειναι οτι ειναι μονος του!!!! δεν τον βοηθανε οι συμπαικτες του οπως βοηθανε οι αντιστοιχοι τον κομπε! αν αντιστρεφονταν οι ρολοι , σιγουρα ο λεμπρον στο l.a με αρτεστ ,γκασολ και μπαινουμ θα ηταν ηδη πρωταθλητης χωρις δευτερη σκεψη, ενω ο κομπε θα χρειαστει να δωσει μεγαλη μαχη φετος!

για να το πω αλλιως και ισως συμφωνησουμε , ο κομπε ισως να μην ειναι καλυτερος αλλα φαινεται καλυτερος με αυτους που εχει διπλα του! το τι συμπαικτες και κοουτς εχει ο καθενας παιζει πολυ μεγαλο ρολο . σε κανουν απο μονοι τους καλυτερο!
Air and King
QUOTE(Hoff @ Apr 12 2010, 21:18 ) *
Για τα υπόλοιπα, θέλω να γράψω κάποια πράγματα από την τελευταία φορά αλλά προς το παρόν στο μόνο που θα αρκεστώ να πω, είναι ότι ο Λεμπρόν πρέπει να κερδίσει φέτος. Από την άλλη, όμως, αν ο Κόμπι συνεχίσει να παίζει έτσι, μάλλον ο καλύτερος παίκτης των Lakers θα θεωρείται ο Γκασόλ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον Κόμπι...

Ο ΛεΜπρον και να μην κερδισει δεν θα ειναι τοσο αποτυχια...Γιατι το λεω αυτο?Γιατι ειναι 25 ετων ηδη θεωρειται απο πολλους στην Αμερικη ο κορυφαιος στην ηλικια του Ολων των εποχων(μετα τον Τσαμπερλαιν προσθετω εγω αλλα καλυτερος απο τον 25χρονο Τζορνταν) και ηδη θα γινει μολις ο 2ος παιχτης στην Ιστορια του ΝΒΑ μετα τον Τζαμπαρ που θα εχει 2 MVP πριν συμπληρωσει το 26ο ετος της ηλικιας του...
Ειναι 25 ετων...Το καλοκαιρι διαλεγει και αποφασιζει αυτος την τυχη του...και να αποτυχει φετος δεν χαθηκε ο κοσμος...
Με την λεξη "πρεπει" ετσι οπως την θετεις διαφωνω...

Ο Κομπι ομως αν αποτυχει?Για αυτον ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα...Του εχει μεινει μονο αυτο..Τα Πλειοφ και ενα δαχτυλιδι ακομα για να μπορει να ισχυριστουν οι οπαδοι του(και δεν μιλαω για τους πραγματικους οπαδους των Λεικερς που ξερουν οτι ο ΛεΜπρον ειναι καλυτερος) οτι μπορει να σταθει ακομα στην συγκριση με τον ΛεΜπρον....

QUOTE(il postino @ Apr 12 2010, 22:26 ) *
δεν υπερθεματισα για τον κομπε για να αποδειξω οτι ειναι ο καλυτερος αλλα για να δειξω τη σημασια του υπολοιπου ροστερ. απλα υποστηριζω οτι πολλες φορες τα νουμερα καποιων παικτων ειναι τετοια γιατι δε μπορει να ειναι αλλιως. οταν δεν υπαρχει αναγκη μεγαλη (περιπτωση κομπε) και τα νουμερα δε χρειαζεται να ειναι μεγαλα.

οσον αφορα τα επιτευματα του λεμπρον σε καθε ετος της επαγγελματικης του καριερας ειναι αναμφισβητητα και αποτελουν βαση για να κυρηχθει καποια στιγμη ΤHE G.O.A.T. αυτη τη στιγμη ομως δεν ειναι ο καλυτερος (για μενα προσωπικα) και ο κυριοτερος λογος που συμβαινει κατι τετοιο ειναι οτι ειναι μονος του!!!! δεν τον βοηθανε οι συμπαικτες του οπως βοηθανε οι αντιστοιχοι τον κομπε! αν αντιστρεφονταν οι ρολοι , σιγουρα ο λεμπρον στο l.a με αρτεστ ,γκασολ και μπαινουμ θα ηταν ηδη πρωταθλητης χωρις δευτερη σκεψη, ενω ο κομπε θα χρειαστει να δωσει μεγαλη μαχη φετος!

για να το πω αλλιως και ισως συμφωνησουμε , ο κομπε ισως να μην ειναι καλυτερος αλλα φαινεται καλυτερος με αυτους που εχει διπλα του! το τι συμπαικτες και κοουτς εχει ο καθενας παιζει πολυ μεγαλο ρολο . σε κανουν απο μονοι τους καλυτερο!

Στο τοπικ G.O.A.T candidates ειχα μια ενδιαφερουσα κουβεντα με τον NBAholic που αφορουσε τους Τζορνταν-Ματζικ-Μπερντ....Αν θες πες και την γνωμη σου...
Στα τελευταια 2 ποστ μιλησαμε με τον ΝΒΑHolic για την περιοδο 88-89...Μιας και αναφερεις τα ροστερ(ο Κομπι εχει καλυτερο κ.τ.λ) των ομαδων οπου Τζορνταν βαλε ΛεΜπρον και οπου Ματζικ βαλε Κομπι.....Οτι δηλαδη ναι μεν ο Ματζικ ειχε καλυτερο ροστερ και 5 πρωταθληματα ενω ο Τζορνταν κανενα αλλα ο καλυτερος ηταν.....για μενα τουλαχιστον....

Καταλαβαινω το σκεπτικο σου παντως και ειναι μια χαρα....
Hoff
QUOTE(Air and King @ Apr 12 2010, 21:33 ) *
Ο ΛεΜπρον και να μην κερδισει δεν θα ειναι τοσο αποτυχια...Γιατι το λεω αυτο?Γιατι ειναι 25 ετων ηδη θεωρειται απο πολλους στην Αμερικη ο κορυφαιος στην ηλικια του Ολων των εποχων(μετα τον Τσαμπερλαιν προσθετω εγω αλλα καλυτερος απο τον 25χρονο Τζορνταν) και ηδη θα γινει μολις ο 2ος παιχτης στην Ιστορια του ΝΒΑ μετα τον Τζαμπαρ που θα εχει 2 MVP πριν συμπληρωσει το 26ο ετος της ηλικιας του...
Ειναι 25 ετων...Το καλοκαιρι διαλεγει και αποφασιζει αυτος την τυχη του...και να αποτυχει φετος δεν χαθηκε ο κοσμος...
Με την λεξη "πρεπει" ετσι οπως την θετεις διαφωνω...

Ο Κομπι ομως αν αποτυχει?Για αυτον ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα...Του εχει μεινει μονο αυτο..Τα Πλειοφ και ενα δαχτυλιδι ακομα για να μπορει να ισχυριστουν οι οπαδοι του(και δεν μιλαω για τους πραγματικους οπαδους των Λεικερς που ξερουν οτι ο ΛεΜπρον ειναι καλυτερος) οτι μπορει να σταθει ακομα στην συγκριση με τον ΛεΜπρον....

Καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς και τι προσπαθείς να πείς, απλά το να κερδίσεις έναν τίτλο είναι κάτι που πιστοποιεί ότι δεν έχεις κάποιο ψεγάδι σαν παίκτης (στο μέτρο του δυνατού προφανώς, κανείς δεν είναι τέλειος). Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο για να "τεστάρω" τις ηγετικές αρετές του Λεμπρόν. Έχει μία ομάδα η οποία λειτουργεί καλύτερα σαν σύνολο από το LA ενώ σε έμψυχο δυναμικό δεν υστερεί (εν αντιθέσει με αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι, μάλλον δεν έχουν δεί και πολλά παιχνίδια των Lakers φέτος, με 6 παίκτες παίζουν ως επί το πλείστον). Κάπου υπερτερούν οι Lakers, κάπου οι Cavs. Στην τελική, αν ο Λεμπρόν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, τότε αυτομάτως οι Cavs αποκτούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Lakers οι οποίοι έχουν το 2ο καλύτερο παίκτη (που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, απέχει αρκετά). Από εκεί και πέρα οι Lakers έχουν τον Γκασόλ σαν 2ο βιολί, όταν αντίστοιχος στο Κλίβελαντ δεν υπάρχει αλλά κάνοντας και τις υπόλοιπες συγκρίσεις καταλήγεις ότι πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα (εγώ θα έλεγα ότι έχουν πιο βαθύ ρόστερ, ειδικά τα 2nd units τους είναι καλύτερα).

Δε μου αρκεί μόνο η regular. Η μόνη περίπτωση να μην θεωρήσω τον Κόμπι καλύτερο, είναι να μην κάνει τα περυσινά πλέιοφ αλλά αντιθέτως να επωμιστούν το βάρος κι άλλοι παίκτες (Γκασόλ, Αρτέστ, Μπάινουμ και Όντομ) σε μεγαλύτερο βαθμό από πέρυσι (πράγμα που φαντάζει αναγκαίο αυτή τη στιγμή), σε σημείο που να λες ότι πλέον ο Κόμπι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη βοήθεια. Αν, πάντως, δω τον Κόμπι να κάνει τα περυσινά πλέιοφ και να παίρνει και φέτος τον τίτλο, ε για μένα παραμένει ο καλύτερος ακόμα. Με πολύ μικρή διαφορά όμως. Και αν χάσει και φέτος την ευκαιρία ο Λεμπρόν, επ'ουδενί δε σημαίνει ότι είναι λούζερ, άλλωστε είναι μόλις 25!!! Οι εμπειρίες αποκτώνται, δεν είναι έμφυτες. Κι εγώ περιμένω να τον δω να φτάνει στο πικ του σε 2-3 χρόνια, πραγματικά είμαι περίεργος να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτός ο τύπος...

Όλα αυτά, όμως, είναι υποθέσεις. Μπορεί στους τελικούς ο Λεμπρόν να έχει 40π μ.ό. και το Κλίβελαντ να σκουπίσει το LA. Επομένως θέλω να δω πως θα κυλήσει η χρονιά και τι θα δούμε στη συνέχεια. Κι εγώ κουράστηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια. Απλά, ξαναλέω ότι το leadership είναι ένα ακόμα κριτήριο για να κρίνεις το μεγαλείο ενος αθλητή και αυτό είναι που έχει απομείνει να φανερώσει ο Λεμπρόν. Αργά ή γρήγορα (π.χ. αυτό το καλοκαίρι) θα το κάνει αλλά μέχρι τότε, επίτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Πορείες στους τελικούς της περιφέρειας και ήττες χωρίς νίκη στους τελικούς (έστω και αν ήρθε από σαφώς πιο έμπειρη και πιο καλή ομάδα) δε μου δείχνουν κάτι τέτοιο προς το παρόν.
Ο θρύλος (και η απόλυτη αναγνώριση) που δημιουργεί κάθε μεγάλος παίκτης, σε οποιοδήποτε άθλημα, δημιουργείται ως επί το πλείστον (ή αν θέλεις, εδραιώνεται) μέσα από τα μεγάλα ματς και από τις μεγάλες επιτυχίες.
Air and King
QUOTE(Hoff @ Apr 13 2010, 09:16 ) *
Όλα αυτά, όμως, είναι υποθέσεις. Μπορεί στους τελικούς ο Λεμπρόν να έχει 40π μ.ό. και το Κλίβελαντ να σκουπίσει το LA. Επομένως θέλω να δω πως θα κυλήσει η χρονιά και τι θα δούμε στη συνέχεια. Κι εγώ κουράστηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια. Απλά, ξαναλέω ότι το leadership είναι ένα ακόμα κριτήριο για να κρίνεις το μεγαλείο ενος αθλητή και αυτό είναι που έχει απομείνει να φανερώσει ο Λεμπρόν. Αργά ή γρήγορα (π.χ. αυτό το καλοκαίρι) θα το κάνει αλλά μέχρι τότε, επίτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Πορείες στους τελικούς της περιφέρειας και ήττες χωρίς νίκη στους τελικούς (έστω και αν ήρθε από σαφώς πιο έμπειρη και πιο καλή ομάδα) δε μου δείχνουν κάτι τέτοιο προς το παρόν.
Ο θρύλος (και η απόλυτη αναγνώριση) που δημιουργεί κάθε μεγάλος παίκτης, σε οποιοδήποτε άθλημα, δημιουργείται ως επί το πλείστον (ή αν θέλεις, εδραιώνεται) μέσα από τα μεγάλα ματς και από τις μεγάλες επιτυχίες.

Eχεις ενα σκεπτικο που εχει βαση...
Οπως ξαναειπα κρινω παιχτες παντα με βαση την Ιστορια και παντα με βαση την ηλικια τους...Επαναλαμβανω ειναι μονο 25..Αυτα που εχει κανει στην ηλικια του ατομικα τα εχουν ελαχιστοι και σιγουρα οχι ο Τζορνταν και ο Κομπι...Θα πρεπει να ειμαστε επιεικεις μαζι του παντα σκεφτομενοι την ηλικια του..Δεν ειναι μπασκετικα πιτσηρικας αλλα δεν ειναι και σε ηλικια που εχει πιασει ακομα το πικ του...
Στους Τελικους ηταν 22 ετων και βεβαιως δεν ηταν καλος..Αλλα οταν παιζεις απεναντι στο Σαν Αντονιο που ηταν μια κλαση πανω απο ολους εκεινη την χρονια και εχοντας συμπαιχτες οπως ο Σνoου και ο Παβλοβιτς(που μαλιστα ξεκινουσαν και βασικοι) και Γκουντεν παιχτες που δεν παιζουν πια στο Κλιβελαντ καταλαβαινεις οτι δεν ηταν για πολλα παραπανω ειδικα οταν η αμυνα των Σπερς στραγγαλησε τον ΛεΜπρον....
Πριν ομως τους Τελικους η ομαδα του απεκλεισε το Ντιτροιτ των Μπλαμπς-Χαμιλτον-Ρασιντ-Γουεμπερ-Πρινς και ο ιδιος εκανε μια απο τις κορυφαιες εμφανισεις ολων των εποχων στα Πλειοφ(το επικο 5ο παιχνιδι των Τελικων της Ανατολης) και ηταν μονο 22 ετων..Καποιοι την θεωρουν ανωτερη ακομα και απο του Ματζικ το ΄80 ενω στην χειροτερη ειναι στο Toπ-3 ever ειδικα αν λαβουμε υποψην και τις ηλικιες.......
Ο ΛεΜπρον εχει αποδειξει την αξια του στα Πλειοφ απο τα 21 του και τα πρωτα του Πλειοφ..Οπως επισης και ο Τζορνταν ειχε αποδειξει την αξια του πολυ πριν το '91 που πηρε το πρωτο πρωταθλημα και ηταν 28 ετων...
Συμφωνω οτι παιρνοντας και το πρωταθλημα ανεβαινει καποιος και τελεσιδικα στο απογειο και δεν μπορει να τον αμφισβητησει κανεις....
Αλλα τα λεω αυτα μιας και αναφερεις τα μεγαλα ματς..Μπορω να σου βρω καλλιστα πολλα ματς που ο ΛεΜπρον η ο Τζορνταν ειχαν κανει οργια στα Πλειοφ πολυ πριν παρουν το πρωταθλημα(αναφερω αυτους γιατι για παραδειγμα οι Ματζικ-Μπερντ-Κομπι πηραν πρωταθληματα απο τα πρωτα τους χρονια στο ΝΒΑ αφου βρεθηκαν αμεσως σε ομαδες πρωταθλητισμου)..

Οποτε συμφωνω σε αυτα που λες και στην "καχυποψια" σου...Οτι μεχρι να παρει ο ΛεΜπρον το πρωταθλημα............Αλλα μην ξεχνας οτι ειναι νεος ακομα...Το εφεραν ετσι οι συγκηριες(Κολλεγιο 3 χρονια κ.τ.λ) που ο Τζορνταν περιμενε μεχρι τα 28 του για το πρωτο και παρολα αυτα δεν πτοηθηκε..Λες να πτοηθει ο ΛεΜπρον που ειναι 25 και ηδη μετραει 2 MVP ως ο δευτερος νεοτερος ever....Δεν νομιζω...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.