Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Οι μεγαλύτερες "star vs star" συντριβές
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
Pages: 1, 2
captain charisma
γιατι να δυσκολευοταν ο ροντμαν?εδω ο μποουεν τον επαιξε καλα τον τζειμς στους τελικους,ο ροντμαν για πρωινο θα τον ειχε τον λεμπρον.....
Air and King
QUOTE(big dirk @ Feb 19 2009, 23:07 ) *
γιατι να δυσκολευοταν ο ροντμαν?εδω ο μποουεν τον επαιξε καλα τον τζειμς στους τελικους,ο ροντμαν για πρωινο θα τον ειχε τον λεμπρον.....

Να σου απαντησω λοιπον οτι τον επαιζαν συνεχεια με βοηθειες οι Σπερς και οχι βεβαια μονος του ο Μποουεν.Μan to man ξεχνα το ο Λεμπρον δεν μαρκαρεται οχι απο τον Ροντμαν ουτε απο Ιronman.
Και γιατι ο Τζορνταν να δυσκολεοταν απο τον Ντουμαρς τοτε επειδη τον μαρκαρε χαμηλα?Οχι συνολικη αμυντικη δουλεια απο τους Πιστονς.
Για αυτο παντα λεω οτι στο μπασκετ σε καθε επιχειρημα υπαρχει και αντιστοιχο αντεπειχηρημα.
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Mar 18 2008, 22:26 ) *
8. Μάικλ Τζόρνταν-Κλάιντ Ντρέξλερ, 1ος τελικός ΝΒΑ 1992
Μπορεί ο Τζόρνταν να είχε κατακτήσει το MVP της σεζόν, αλλά σύμφωνα με κάποιους, ο Ντρέξλερ ήταν σε θέση να δώσει σκληρή μάχη μαζί του στους τελικούς για το ποιος ήταν όντως ο καλύτερος. Αυτό που είδαμε πάντως στον 1ο τελικό των 2 ομάδων ήταν μια ολοκληρωτική υπεροχή του MJ, ο οποίος και έγραψε ιστορία στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας 35 πόντους (νέο ρεκόρ τελικών) με 6 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, παρά το ότι έκατσε και 5 λεπτά στον πάγκο. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε περισσότερο δημιουργός, παραχωρόντας το σκοράρισμα κυρίως στον Πίπεν, με τον τελικό του απολογισμό να γράφει 39 πόντους (16/27 σουτ) και 11 ασίστ σε μόλις 34΄. Ο Ντρέξλερ έμεινε στους 16 πόντους (5/14 σουτ) στα 31΄ που αγωνίστηκε και το Σικάγο πήρε την άνετη νίκη, 122-89.

Συμεχιζω λιγο αυτο το θαυμασιο Τοπικ που ειχε ανοιξει ο NBAholic.

H κυριαρχια του Τζορνταν απεναντι στον Ντρεξλερ δεν ηταν μονο κατα την διαρκεια των Τελικων αλλα απο τα πρωτα τους χρονια στο ΝΒΑ οπως τον Ιανουαριο του 1987 σε παιχνιδι κανονικης περιοδου οταν ο 24χρονος Τζορνταν με συμπαιχτες τον Οκλει,τον Παξσον και τον Σελερς πετυχε 53 ποντους στο Σικαγο Στεντιουμ απεναντι στον 25χρονο Ντρεξλερ που ειχε μεινει στους 23 ποντους δειχνοντας ακομα μια απο τις πολλες φορες οτι στην θεση 2 και 3 δεν υπηρξε αντιπαλο δεος στην era του Τζορνταν και οτι αν επαιζε την προ 80 και 90 εποχη αλλα και την σημερινη(που εχει πολυ καλυτερους παιχτες σε αυτες τις θεσεις) θα ειχε αντιπαλα δεη.Καλοι οι Ντρεξλερ,Ντομινικ,Ντουμαρς,Ρετζι Μιλλερ και οι νεοτεροι αλλα σακατεμενοι απο τραυματισμους Πεννι και Γκαρντ Χιλλ(ταβανι ενας καλυτερος Σκοτι Πιππεν) αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν σε αξια και σε καριερα με παιχτες οπως ο Τζερι Γουεστ,ο Κομπι Μπραιαντ,ο Τζορτζ Γκερβιν,ο Ντουειν Γουειντ,ο Ελτζιν Μπειλορ και Αιβερσον(μετα την Ιστορικη Crossover που ειχε φαει ο Τζορνταν απο τον Αιβερσον οταν ηταν νεουδι ο μεγαλος κοντος ο MJ ειχε πει "αυτος ειναι ο μονος απο τα νεα παιδια που μπορει να γεμισει τα παπουτσια μου") στο prime του παιχτες που δεν αντημετωπισε ο ΜJ.
Καλος παιχτης ο Ντρεξλερ αλλα προσωπικα δεν τον εχω σε καμια περιπτωση στο ΤΟΠ-5 των κορυφαιων σουτινγκ γκαρντ(μερικοι τον θεωρουσαν και 3αρι αλλα και παλι δεν αλλαζει κατι) ολων των εποχων.

Tελικο αποτελεσμα 121-117 για τους Μπουλς και Τζορνταν 53 ποντοι,Ντρεξλερ 23 ποντοι.
Air and King
Το Φεβρουαριο του 1996 την πρωτη χρονια δηλαδη της Βερσιον των Μπουλς Τζορνταν-Πιππεν-Ροντμαν και της προσπαθειας ανακτησης των σκηπτρων απο τους Ροκετς του Χακιμ το Ντιτροιτ και το νεο φιντανι του ΝΒΑ ο Γκραντ Χιλλ(τον Νεο Πιππεν θα ελεγα εγω και οχι Νεο Τζορνταν οπως ηθελαν καποιοι) παρεα με τον Ντουμαρς και τον Αλαν Χιουστον επισκεφτηκαν Νεοκτηστο τοτε (2η χρονια του) Γιουναιτεντ Σεντερ και την τρομερη και υπερπληρη ομαδα των Μπουλς.
Ο Τζορνταν δεν αστειευοταν και ηθελε να δειχνει οσο πιο συχνα μπορουσε και ειδηκα μετα τον αποκλεισμο απο το Ορλαντο στα Πλειοφ του 1995 οτι παραμενει ο κορυφαιος παιχτης του πλανητη.
Ο Γκραντ Χιλλ και ο Αλαν Χιουστον τον πετυχαν την μερα που θα εκανε ρεκορ σεζον και με 53 ποντους εστειλε το μηνυμα στα 2 φιντανια των Πιστονς.Η παρουσια του Χιλλ 13 ποντοι και οι Μπουλς επικρατησαν ευκολα με διαφορα 21 ποντων.
Air and King
Δεκεμβριος 1994.
Ο Σακιλ οντας τοτε 22 χρονων υποδεχεται τους Νικς και τον Γιουινγκ.Απο μικρος εδειχνε τασεις κυριαρχιας απενατι στους φτασμενους και εμπειρους σεντερ της εποχης.Σε ουτε καν 35 λεπτα πετυχαινει 38 ποντους και περιοριζει τον Γιουινγκ στους 15 ποντους και το Ορλαντο κερδιζει για πλακα με 25 ποντους διαφορα.
Στις αρχες της ιδιας χρονιας οι Ορλαντο Ματζικ επισκεφτηκαν το Μαντισον με τον Σακ να εχει 41 ποντους και ο Γιουινγκ 24 πιο τιμητικη παρουσια αλλα οι Νικς κερδισαν.
Ηταν η τριτη χρονια του Σακ στο πρωταθλημα και με το ρητο της ομαδα "Γιατι οχι τωρα εμεις" εφτασαν στον Τελικο οπου εφαγαν σκουπα απο τον Χακιμ και τους Ροκετς.

Κατι πιο προσφατο.
Τον Νοεμβρη του 2005 οι Νετς του Καρτερ και του Κιντ πηγαν στο Στειπλς Σεντερ για να παιξουν με τους μετριους τοτε Λεικερς.Η μονομαχια του Καρτερ με τον Κομπι παντα ειχε ενδιαφερον.Αφου ειχαν και μια ψηλοκοκορομαχια ο Κομπι αγριεψε και πετυχε 46 ποντους εναντι μολις 10 του Καρτερ αλλα οι Νετς κερδισαν στην παραταση.
il postino
εγω κρατω τους τελικους δυσης το 95 οταν ο ναυαρχος ειχε παρει το mvp αλλα τον πετυχε ο ΑKEEM στους τελικους και του δειξε ποιος ηταν ο πραγματικος mvp , 4-2 και γεια σας , με αποκορυφωμα τις συνεχεις προσποιησεις που τον ξευτιλισε!!!!!
a bullet for your head
QUOTE(ilpostino @ Aug 2 2009, 19:31 ) *
εγω κρατω τους τελικους δυσης το 95 οταν ο ναυαρχος ειχε παρει το mvp αλλα τον πετυχε ο ΑKEEM στους τελικους και του δειξε ποιος ηταν ο πραγματικος mvp , 4-2 και γεια σας , με αποκορυφωμα τις συνεχεις προσποιησεις που τον ξευτιλισε!!!!!

Τις θεωρω ''μυθικες'' αυτες τις εμφανισεις του Χακιμ..κοντρα στον ναυαρχο..

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.