Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΤΕΤΑΡΤΗ 20:45 SS1: Άρης-Λιέτουβος Ρίτας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
hagi
Δυστυχώς χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι όπως έχουμε πει όλοι..Με πείραξε πολύ ο τρόπος που χάσαμε αλλά αν σκεφτεί κάποιος λογικά θα δει ότι η ομάδα ανεβαίνει.Έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσα πολύ καλές ομάδες και να τις κερδίσει και εύκολα.Αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για 20 πόντους διαφορά το πιστεύω και γω.Ο Άρης εχθές μπορούσε να κερδίσει και με 20 πόντους έτσι όπως είχε πάει το παιχνίδι.Αν δηλαδή ήταν λίγο πιο εύστοχος σε κάποιες προσπάθειες και όχι τόσο επιπόλαιος σε κάποιες άλλες μπορούσε.Ειδικά στο σημείο που βρισκόμασταν 10 πόντους μπροστά γινόταν.

Εντάξει τώρα δεν έχει νόημα πιστεύω και είναι και άσχετο να μιλάμε για τους Έλληνες που θα μπορούσε να έχει και τέτοια.Οι λεπτομέρειες έκριναν την αναμέτρηση με την ομάδα μας να είναι καλύτερη για 36-37 λεπτά και στο τέλος λόγω σιγουριάς και ενθουσιασμού αλλά και τύχης της Λιέτουβος χάθηκε το παιχνίδι.Να προσθέσω και την κακή σχετικά διαιτησία σε κάποια πολύ σημαντικά σφυρίγματα.Επίσης ο ενθουσιασμός του Μάσεϊ στοίχισε με το τρίποντο που έκανε.Εκεί έπρεπε να γίνει οργανωμένη επίθεση και να παίξουμε με το χρόνο.Όσον αφορά την τελευταία φάση, ο Ράιτ θα το εβαζε το καλάθι αν δεν την έβγαζε ο Μπαϊράμοβιτς.Αλλά δυστυχώς δεν ήταν εκεί ο Μάσεϊ.Το τραγικό πιστεύω σφύριγμα της διαιτησίας ήταν στον αιφνιδιασμό που έκανε η Λιέτουβος και τα ολοφάνερα βήματα του Μπαϊράμοβιτς μπροστά στον διαιτητή ίσως διαφόρφωσαν και το τελικό αποστέλεσμα.Φυσικά ο Άρης φταίει που έφτασε ως εκεί και όχι η διαιτησία.

Με αυτά και με αυτά χάθηκε το παιχνίδι και είναι κρίμα αλλά όμως η ομάδα δείχνει δυνατή και πιστεύω ότι αυτό που της λείπει θα συμπληρωθεί με τους νέους παίχτες.Απλά αυτή η ήττα θέλω να πιστεύω ότι θα τους γίνει μάθημα να μην υποτιμάς και παρατάς ένα παιχνίδι πριν τελειώσει με καμία ομάδα.

Ο Άρης φέτος πιστεύω έχει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών μακράν και ευελπιστώ ότι θα γίνει ακόμη καλύτερος με τους καινούργιους παίχτες.Για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει μιζέρια και γκρίνια συνεχώς.Έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια μιας και απόδειξε η ομάδα ότι μπορεί να κερδίζει επιτέλους και εκτός έδρας.Νομίζω ότι θα κάνουμε τη μία νίκη που χρειαζόμαστε , (αν και καμιά φορά μας φοβάμε) ,και θα τελειώσουν όλα.

Άρα όλα καλά και προχωράμε σε Ελληνικό πρωτάθλημα,Ευρωλίγκα και κύπελλο μέσα στους στόχους μας δηλαδή.
basketaris
Ολα οσα ηθελα να πω, εχουν ηδη γραφτει, οποτε αναγκαστικα θα πω τα γνωστα:

Χαβαλε ματς χασαμε! Δε θυμαμαι, εδω και καιρο, ποτε χασαμε τελευταια φορα ενα τοσο "δικο" μας παιχνιδι! Σε ολες τις φετινες (ή ακομη και στις περυσινες) ηττες, η ομαδα ειχε δειξει σημαδια καθ' ολη τη διαρκεια του αγωνα, ειχε προδιαθεσει, για να το πω καλυτερα... Χθες, η ηττα ηρθε εντελως απροσδοκητα, μιας και για 36' ημαστε πολυ καλυτεροι των Λιθουανων. Κι ομως...

Η ηττα, ειδικα με τον τροπο που ηρθε, ειναι ενα καλο μαθημα για ολους μας!
Για τους παικτες, που χαλαρωσαν, με την εντυπωση οτι το παιχνιδι ειχε κριθει...
Για τον προπονητη που δεν αντεδρασε ΑΜΕΣΑ στο μινι σερι της Λιετουβος προς το τελος και αφησε την ομαδα απροστατευτη στη ζωνη του αντιπαλου...
Αλλα και για εμας, τον κοσμο, που ενδομυχα ειχαμε θεωρησει οτι η νικη θα ερθει, ουτως ή αλλως... Οπως, δηλαδη, κανουμε τωρα και για την προκριση στο ΤΟΡ 16. Οσο κι αν φανταζει δυσκολο να μην ερθει, εγω θα περιμενω μεχρι να οριστικοποιηθει και μαθηματικα...

Στην ατομικη κριτικη των παικτων μας, συμφωνω με οσα ανελυσαν ο κιτρινιΑΡΗΣ και ο Thrylos, με καλυψαν απολυτα!

Η Λιετουβος απεδειξε οτι δικαιως βρισκεται εκει που βρισκεται φετος. Διαθετει 2-3 εξαιρετικες μοναδες, οπως ο Βοσνιος ο Μπαϊραμοβιτς, ο δαιμονιος Πραις, αλλα και ορισμενες αλλες αξιολογες λυσεις, οπως ο Νιλσεν, ο Ειντσον και ο Πετραβιτσιους. Σταθηκαν, βεβαια, και τυχεροι προς το τελος, αφου τους βγηκαν ολες του οι προσπαθειες. Κατι που αν συνδυαστει και με την ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ατμοσφαιρα που επικρατουσε χθες στο Παλε, μεγενθυνει το βαθμο της επιτυχιας των παικτων του Τριφουνοβιτς (νομιζω θα κανει πολυ καλο ονομα σαν προπονητης τα επομενα χρονια...).

Ο ΑΡΗΣ, με τη χθεσινη του εμφανιση, απεδειξε οτι ειναι σε πολυ καλο δρομο, αλλα παραλληλα παρουσιασε τα -αναμενομενα- συμπτωματα απειρης ομαδας. Παρ' ολα αυτα, εγω προσωπικα, ειμαι αισιοδοξος για τη συνεχεια, απο τη στιγμη που θα μπουν στο "rotation" και οι 2 μεταγραφικες μας κινησεις...

Παμε τωρα για το διπλο στο Μιλανο να τελειωνουμε! smile.gif
valsam
Ρε παιδια δεν περναει και η καλυτερη 6η ομαδα?
Σημερα παιζουν απο τους αλλους ομιλους και οι διεκδικητες εχουν 13 βαθμους!
Αν χασουν εχουμε περασει σιγουρα!
geosider
QUOTE(enypnio @ Jan 9 2008, 20:24 ) *
καλά είναι απίστευτο πως το έχασε ο Άρης αυτό το παιχνίδι

το πούλησε

το πούλησε δεν λες τίποτα
μα είναι δυνατόν 64-54 4 λεπτά πριν τη λήξη νικούσαμε

QUOTE(celtic_pride @ Jan 9 2008, 20:34 ) *
P.S. Μου άρεσε πολύ ο Αγαδάκος ο οποίος συνέχεια ήταν όρθιος και εμψύχωνε τους παίκτες. Επιπλέον, επειδή είδα τον αγώνα απο το live streaming (λιθουανικό κανάλι), θα μπορούσε κάποιος να πει τι έγινε με τον Χέρμπερτ στο 1ο δεκάλεπτο όπου "τα ψαλλε" στον (αντιπαθή) Λαμόνικα??
Προς θεού, κανείς δεν κατηγορεί τον Ραιτ για την τελευταία φάση..

εγώ από τον αγαδάκο δεν περιμένω σχεδόν τίποτα icon_drunk.gif
τον έχω κάτι σαν κούβελα και σία
ότι καλό κάνει, και χθες έκανε πολλά καλά 41.gif τα δέχομαι σαν έκπληξη

QUOTE(celtic_pride @ Jan 9 2008, 20:57 ) *
και το γαμώτο είναι, ότι παρά τον ενθουσιασμό που υπήρξε αυτήν την εβδομάδα (λόγω των μεταγραφών), κάποιοι καλοθελητές στα ραδιόφωνα, θα αρχίσουν τη γνωστή μιζέρια "Να φύγει ο τάδε, να φύγει ο δείνα, γιατί ο τάδε έτσι, γιατί ο δείνα αλλιώς"...

ποιος τους *έζει τους καλοθελητές

QUOTE(chinaski @ Jan 9 2008, 21:05 ) *
Ουτε εγω κατηγορω τον Ραιτ, αλλα η αληθεια να λεγετε, επρεπε να το βαλει.

αφού έπεσαν δύο θηρία πάνω του ήταν πολύ δύσκολο
basketaris
QUOTE
Μάσεϊ: "Δεν χάθηκε κάτι"

Το βαρύ κλίμα που επικράτησε στο στρατόπεδο του Άρη, μετά την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις των παικτών της ομάδας, μετά το παιχνίδι.

Πρώτος μίλησε για το παιχνίδι, ο σέντερ του "Αυτοκράτορα", Χάνο Μότολα, που χαρακτήρισε την ομάδα του Τριφούνοβιτς, κορυφαία στον δεύτερο όμιλο: "Είχαμε τον πρώτο λόγο μέχρι 4΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε, όμως, δύο συνεχόμενα τρίποντα όπως και άλλα καλάθια με αποτέλεσμα να χάσουμε τη συγκέντρωσή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε στόχο, σε αντίθεση με τη Λιετούβος. Άρα κατά κάποιο τρόπο, κερδίσαμε τους εαυτούς μας ".

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο νίκησε η Λιετουβος, ο Φινλανδός σέντερ, έβγαλε και το συμπέρασμά του: "Με την νίκη της στο τέλος και τον τρόπο που ήρθε η Λιετούβος απέδειξε γιατί είναι η πρώτη ομάδα στον όμιλό μας".

Για την ήττα αλλά και τη συνέχεια, τόνισε: "Είναι ένα βήμα και σίγουρα μας στεναχωρεί. Πλέον θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας στο βίντεο, να βρούμε τι έφταιξε και να συνεχίσουμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι με το Αιγάλεω και στη συνέχεια αυτό για την Ευρωλίγκα στο Μιλάνο".

Ράιτ: "Στην Αμερική δεν επιτρέπεται τέτοιο διώξιμο"

Στα όσα είπε ο Μότολα, έδειξε να συμφωνεί και ο Μπρέισι Ράιτ, που έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Άρη, 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χάνοντας λέι απ: "Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 36΄-37΄ αλλά στο τέλος κάναμε λάθη τα οποία τα πληρώσαμε και χάσαμε".

Για το διώξιμο της μπάλας από τον Μπαϊράμοβιτς στο δικό του λέι απ, είπε: "Στην τελευταία φάση στην Αμερική δεν επιτρέπεται να εκδιωχθεί έτσι η μπάλα σε αντίθεση με την Ευρώπη".

Aναφερόμενος στην Λιετούβος Ρίτας, επισήμανε: "Απέδειξε σήμερα γιατί είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Δεν παράτησε σε κανένα σημείο το παιχνίδι και στο τέλος κέρδισε".

"Στο παιχνίδι γενικότερα, και εμείς χάσαμε και η Λιετούβος το κέρδισε. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ και είναι μέρος του παιχνιδιού".

Τέλος, ο μόνος από τους υπόλοιπους που μίλησε λίγο πριν την έξοδό του από το Αλεξάνδρειο, ήταν ο Τζερεμάια Μάσεϊ, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας: "Δεν χάθηκε κάτι. Όλα είναι καλά και πάλι για την ομάδα γιατί η Τσιμπόνα πρέπει να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κι εμείς να τα χάσουμε, κάτι που δεν θα γίνει".

Αναφερόμενος στην αντεπίθεση των Λιθουανών, στο τέλος του παιχνιδιού, είπε: "Η Λιετούβος είναι πολύ καλή ομάδα όπως το έδειξε με τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν οι παίκτες της στο τέλος. Εμείς από την πλευρά μας δεν ήμασταν καλοί στα τελευταία λεπτά. Ίσως και να ήταν θέμα συγκέντρωσης. H Λιετούβος είναι μία μεγάλη ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες και ήταν λογικός ο τρόπος αντίδρασής της".

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, για τη συνέχεια, τόνισε: "Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι, αφού ακολουθεί αυτό με το Αιγάλεω για το πρωτάθλημα εκτός έδρας και μετά πάλι εκτός αυτό με την Ολύμπια στο Μιλάνο".

www.sport24.gr
sarounas
Ο Άρης χθες ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλός

εντύπωση μου προκάλεσε στο πρώτο ημίχρονο ο έλεγχος του ρυθμού από τον Άρη ειδικά τις στιγμές που ο Χέρμπερτ επέλεξε την αμιγώς αμυντική πεντάδα και του βγήκε 41.gif
έτσι και αλλιώς η Λιέτουβος είναι πολύ ισχυρή ομάδα που σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς συγκαταλέγετε στα 4 φαβορί για την ευρωλίγκα, αλλά ο τρόπος που έχασε χθες ο 'Αρης ήταν ηλίθιος 68.gif

ο Μότολα ήταν μαύρη τρύπα στην άμυνα στο τέλος,
είναι πολύ αργός blink.gif
αφού πέρα της κωλοφαρδίας που είχαν και την κούραση των παικτών του Άρη που δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους όταν οι Λιθουανοί άνοιξαν το παιχνίδι 68.gif
αυτό που έκανε ο προπονητής Τριφούνοβιτς στις φάσεις του τελευταίου τριλέπτου ήταν κίνηση ματ, σκριν του Νίλσεν –ο προσωπικός αντίπαλος του Μότολα- στον Καλαιτζή και στη συνέχεια 1 εναντίον 1 Πράις-Μότολα και καληνύχτα, ο Χέρμπερτ μυρωδιά torture.gif . τουλάχιστον 4 φορές έγινε αυτό….

σίγουρα παίζει τον ρόλο της η ένταση της στιγμής αλλά ακόμη και έτσι, η νίκη θα μπορούσε να έρθει αφού στην τελευταία φάση ο Ράιτ είχε τραβήξει 2-3 παίκτες της Λιέτουβος πάνω του, αν απλά είχε πασάρει πίσω δεξιά του στον Μάσει το παιχνίδι θα τελείωνε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα

α και όσο να ‘ναι οι διαιτητές στα 3 τελευταία λεπτά –άρα έχει σημασία- έκαναν τρία λάθη όλα σε βάρος του Άρη
1) η τάπα του Μάσει στον Πράις (ήταν καθαρή)
2) το επιθετικό στον Μότολα δεν υπήρχε πουθενά, αν δίνονται τα σπρωξίματα για καλύτερη θέση φάουλ θα πρέπει να δίνονται και από τις δύο πλευρές του γηπέδου
3) και φυσικά του βήματα του Μπαιράμοβιτς
ε όσο να ‘ναι έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους

απορία sad.gif
που φυσικά δεν μου βγήκε χθες...
δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αξιοποιείτε ο Τέρι, είναι δυνατόν να μην υπάρχουν 1-2 επιθετικά συστήματα με αυτόν τελικό αποδέκτη; Δεν αξίζει να κρατάει θέση ξένου αν προορίζεται απλά για ρολίστας, είναι κρίμα ρε γμτ γιατί αυτό το παιδί ξέρει πολύ μπάσκετ

για την πρόκριση δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα, ο Άρης μπορεί κάλλιστα να περάσει και ως καλύτερος 6ος
Warrior
QUOTE(valsam @ Jan 10 2008, 18:33 ) *
Ρε παιδια δεν περναει και η καλυτερη 6η ομαδα?
Σημερα παιζουν απο τους αλλους ομιλους και οι διεκδικητες εχουν 13 βαθμους!
Αν χασουν εχουμε περασει σιγουρα!


Xασανε και η Παρτιζαν και η Ολυμπια Λ. τελικα!

Οι Σλοβενοι βγαινουν εκτος οριστικα(ουσιαστικα),ενω Τσιμπονα και Παρτιζαν πρεπει να κανουν και οι δυο 2/3
στους υπολοιπους αγωνες.Την αλλη βδομαδα παιζουν μεταξυ τους... wink.gif

Οποτε δεν εχουμε περασει ακομα,αλλα πραγματικα ειμαστε πολυ κοντα!Την αλλη βδομαδα πιθανοτατα θα
ξεκαθαρισει....

Η Εφες κερδισε την Λε Μαν στην παραταση.Α ρε γαμωτο...αν ειχε χασει,δεν θα μας στοιχιζε σημαντικα η
χθεσινη ηττα.Παντως ακομα παιζεται τουλαχιστον η 4η θεση.

QUOTE
ο Μότολα ήταν μαύρη τρύπα στην άμυνα στο τέλος,
είναι πολύ αργός


Αυτο ηταν για μενα το μεγαλυτερο λαθος του Χερμπερτ χθες(ενα απο τα λιγα που εκανε).Ηταν φανερο
(και αναμενομενο) οτι ειχαμε προβλημα σε ταχυτητα στην αμυνα λογω του Φινλανδου.Στο υπολοιπο
παιχνιδι ηταν πολυ καλος σε ολους τους τομεις,ομως σε εκεινη την χρονικη στιγμη(με τους Λιθουανους
να πιεζουν και να τρεχουν για να καλυψουν την διαφορα)...επρεπε να αντικατασταθει εγκαιρα.
Θα συμφωνησω οτι πρεπει να αξιοποιηθει περισσοτερο ο Τερι.Ειναι αμαρτια να χαραμιζεται αποκλειστικα
σε αμυντικους ρολους.
Warrior
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
(by euroleague.net)

bball.gif preview: http://www.euroleague.net/main/results/sho...ew?gamecode=125

bball.gif report: http://www.euroleague.net/main/results/sho...rt?gamecode=125

bball.gif Στατιστικά: http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=125

bball.gif Δηλώσεις: http://www.euroleague.net/main/results/sho...es?gamecode=125


ΑΠΟΨΕΙΣ

bball.gif Ο ουρανός στο κεφάλι του (SportDay / Παπαδογιάννης Νίκος)

Η Λιέτουβος είχε χθες βαθμολογικό κίνητρο ισχυρότερο από εκείνο του Αρη. Οι Λιθουανοί μπορούν να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο, οπότε αποφεύγουν θηρία όπως ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ στη β’ φάση και, αστεία αστεία, βάζουν πλώρη για το φάιναλ φορ. Ο Αρης, αντίθετα, έχει πολύ ταξίδι μέχρι να φτάσει να προφέρει τη λέξη «Μαδρίτη». Το πολύ πολύ να τερματίσει 4ος αντί για 5ος στον όμιλό του. Οταν βγουν οι όμιλοι της επόμενης φάσης, θα έχει σίγουρα στην παρέα του κάποιους από τους διεκδικητές του τίτλου. Μπαίνοντας χθες στο γήπεδο, αισθανόταν την μπάλα λιγότερο βαριά απ’ ό,τι οι αντίπαλοί του.

Κι όμως, δεν ήταν η ξενοιασιά αυτή που έφερε στα χέρια του τα ηνία του αγώνα. Ηταν η καλή προετοιμασία. Στην επίθεση κυνήγησε με επιμονή τον αιφνιδιασμό και πέτυχε έτσι εύκολα καλάθια στο α’ ημίχρονο, πριν οργανωθεί η συνήθως αποτελεσματική άμυνα της Λιέτουβος. Στα μετόπισθεν οι διάδρομοι έκλεισαν σε βαθμό τόσο ασφυκτικό, ώστε ο Αρης έμοιαζε ώρες ώρες να έχει 6 παίκτες στο παρκέ! Το ρίσκο του Χέρμπερτ, με τον κοντοπίθαρο Κασλ να μαρκάρει τον κατά 20 πόντους ψηλότερο Εϊντσον (ο οποίος έβαλε 28 πόντους στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ), αποδείχθηκε καλά μελετημένο και θύμισε ότι ο βετεράνος γκαρντ δεν είναι δα για απόσυρση. Mε 38 λεπτά απόδοσης που άγγιξε το άριστα, ο Αρης κρατούσε την κατάσταση στα χέρια του.

Και τότε έπεσε ο ουρανός στα κεφάλια των παικτών του.

Πώς έγινε αυτό; Πώς τελειώνει ένας φιλοξενούμενος αγώνα στο Αλεξάνδρειο με σερί 10-0 στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα;

Ο Αρης βιάστηκε να σβήσει τις μηχανές και να πανηγυρίσει. Οι επιλογές του στο τέλος τον έκαναν να μοιάζει ακυβέρνητος. Η μεθοδικότητά του πήγε περίπατο και έδωσε τη θέση της σε ατομικές προσπάθειες που αδίκησαν την ίδια του την προσπάθεια. Ενα μακρινό σουτ του Μάσεϊ πάνω σε άμυνα δεν βρήκε ούτε στεφάνι. Ενα σλάλομ του Ράιτ (μετά το 69-70) ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε η Λιέτουβος. Ο Πράις ζεστάθηκε στο β’ ημίχρονο, αφού ο Καλαϊτζής δεν μπόρεσε να τον κρατήσει όσο ο Τσαλδάρης, ο δε Μπαϊράμοβιτς έγινε ο ξαφνικός ήρωας που χρειαζόταν η Λιέτουβος. Ο Αρης κράτησε τους «συνήθεις υπόπτους» (Νίλσεν, Πετραβίτσιους, Εϊντσον) και έπαθε ζημιά από έναν μπαρουτοκαπνισμένο χαμάλη…

Μικρό το κακό, σύμφωνοι. Αλλά ήταν κρίμα κι άδικο να χάσει τέτοια νίκη ο Αρης, εφόσον μπόρεσε να βάλει το νερό στο αυλάκι. Δεν είναι δα πολλές οι ομάδες που νικάνε τη φετινή Λιέτουβος Ρίτας.

Πριν από τον αγώνα η «κιτρινόμαυρη» εξέδρα θα πόνταρε στο ντεμπούτο του Ουάσινγκτον και του Μπόισα, αλλά ο πρώτος έμεινε θεατής, ενώ ο δεύτερος έπαιξε ελάχιστα. Ηταν ο παλιός Αρης αυτός που έδειξε και χθες δόντια, παρά την ήττα. Ο ίδιος Αρης που ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση. Αν το χθεσινό πάθημα γίνει μάθημα, ο επόμενος Αρης θα είναι ακόμα καλύτερος.

bball.gif E, όχι από τον Mπαϊράμοβιτς (Σπύρος Καβαλιεράτος / Goalday)

Aς έχανε με κάθε άλλον τρόπο ο Aρης. Oχι, όμως και με αυτόν. Διότι χθες το βράδυ στο Aλεξάνδρειο άξιζε όσο τίποτε άλλο να νικήσει. Hταν ομάδα με μέταλλο, πάθος, εκπληκτική άμυνα... Tι έγινε και έχασε; Πολύ απλά, οι παίκτες του Aρη πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν κάπου 80'' για το τέλος...

Mακάρι να μην πετύχαινε ποτέ εκείνο το τρίποντο ο Mπρέισι Pάιτ. Eγραψε το 69-62 και φάνηκε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Kαι, για να μην αδικήσουμε εντελώς τους παίκτες του Aρη, το ίδιο πίστεψαν εκείνη τη στιγμή θεατές και τηλεθεατές. Πώς να γυρίσει τέτοιο παιχνίδι;

Nα, όμως, που τίποτα δεν τελειώνει πριν ακουστεί η κόρνα. Στην προκειμένη περίπτωση, τίποτα δεν τελειώνει πριν πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Kενάν Mπαϊράμοβιτς! Ποιος είναι αυτός; Eλα, ντε; Eνας Bόσνιος, 27 ετών, που έχει παίξει στις Mπόσνα Σαράγεβο και τη Mάριουπολ της Oυκρανίας. Στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Eυρωλίγκα είχε 6,1 πόντους κατά μέσο όρο, χθες έβαλε 18. Tρίποντο δεν είχε σουτάρει στη διοργάνωση, χθες επιχείρησε τρία και έβαλε τα δύο. Tο ένα μείωσε το σκορ σε 69-65 στα 50''. E, και για αποκορύφωμα, έδιωξε την μπάλα, σχεδόν μέσα από το καλάθι, στο τελευταίο λέι απ του Pάιτ. Aνάθεμα, αν έχει κάνει άλλη φορά τέτοιο άλμα στην καριέρα του.

O Aρης, λοιπόν, έχασε ένα δικό του παιχνίδι από κάποιον... Mπαϊράμοβιτς. Tο καλό είναι ότι δεν χάνει την πρόκριση, άρα -επί της ουσίας- δεν έχει πρόβλημα. Aπλά, θα ήταν καλό για το πρεστίζ του να κερδίσει την πρωτοπόρο Λιέτουβος Pίτας... Eδειξε ότι μπορούσε να το κάνει και μάλιστα άνετα. Δυστυχώς, ο Aρης χαλάρωσε στο τέλος και το πλήρωσε. H συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει περιθώρια να χάνει τη συγκέντρωσή της ούτε για ένα δευτερόλεπτο, διότι μόνο όταν το μυαλό βρίσκεται 100% στη σωστή επιλογή, μπορεί να φθάσει στο μάξιμουμ. Tα λάθη απαγορεύονται κι αυτό φάνηκε. Aς γίνει, τουλάχιστον, πάθημα το συγκεκριμένο μάθημα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.