Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2019 FIBA WORLD CUP Qualifiers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
GK_23
QUOTE(Firnen @ Feb 20 2018, 00:28 ) *
Ειναι λιγο off-topic αλλα δεν υπαρχει τετοιο τοπικ. Η FIBA ξεκιναει απο τωρα προκριματικα για το ευρωμπασκετ του 2021 ; Εχει κατι ματς με Δανιες, Κυπρους κλπ την Πεμπτη που γραφουν "Continental Qualifiers".

Έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβρη τα σγκεκριμένα προκριματικά, το σύστημα είναι όπως το περιγράφει ο Conan από πάνω.

Αύριο θα δω ζωντανά Andray Blatche στη Μελβούρνη, ποιος τη χάρη μου rolleyes.gif
Θα ποστάρω καμιά φωτογραφία αν μπορέσω.

Η Αυστραλία έχει απώλεια της τελευταίας στιγμής τον Chris Goulding που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κατά τα άλλα κατεβάζει μία 12άδα με παίκτες από την εγχώρια NBL, με τον Kevin Lisch να είναι ο μοναδικός από την Ολυμπιακή ομάδα του 2016. Οι Φιλιππίνες έχουν την πολύ σημαντική απουσία του Jayson Castro.
benchwarmer
Τέλος και της 3ης αγωνιστικής στην Ασία, με το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει να είναι η μεγάλη νίκη της Νέας Ζηλανδίας μέσα στην Κίνα με 73-82 (18 πόντοι ο κάθε αδερφός Γουέμπστερ και 37(!) ο Γι από την άλλη). Φυσικά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί παίζει η Κίνα στα προκριματικά, αφού έχει ήδη προκριθεί στο παγκόσμιο ως διοργανώτρια icon_drunk.gif Δεν αποκλείεται να μπορούν να επηρεάζουν και καταστάσεις, "χαρίζοντας" ίσως νίκες σε συγκεκριμένες ομάδες....
Για το άνετο Αυστραλία-Φιλιππίνες 84-68 θα μας τα πει φαντάζομαι ο GK, μετά και την 4η αγωνιστική μεθαύριο θα έχουμε πιο γενικά συμπεράσματα.


Στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή οι Λευκορώσοι το παλεύουν να πετύχουν την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους, βρίσκονται μόλις στους 4 πόντους απόσταση από τους ελλιπείς Ισπανούς στο 30'.
SteveNashidis
QUOTE(benchwarmer @ Feb 23 2018, 19:59 ) *
Στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή οι Λευκορώσοι το παλεύουν να πετύχουν την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους, βρίσκονται μόλις στους 4 πόντους απόσταση από τους ελλιπείς Ισπανούς στο 30'.


Έκανα φάουλ να σταματήσουν το χρόνο και έδωσε αντιαθλητικό, δηλαδή 2 βολές και κατοχή; Αυτή τη διοργάνωση θέλουν να προωθήσουν; 68.gif
McRae
Πρωτο θυμα των παραθυρων η Κροατια..Εχασε απο την Ρουμανια στην εδρα της ειναι στο 0-3 και πλεον πολυ δυσκολα να περασει στην επομενη φαση..και να το κανει θα κουβαλαει πολλες ηττες.Φυσικα της κοστιζουν οι απουσιες των ευρωλιγκατων και των ΝΒΑερ αλλα σε αυτους δεν παιζουν ουτε οι καλοι απο τις αλλες διοργανωσεις.Που ειναι ο Ουκιτς,ο Στιπτσεβιτς,ο Ντρειπερ?Στα γκαρντ δεν εχουν κυριολεκτικα τιποτα(που και με φουλ ομαδα στο 1-2 παντα ειχαν προβλημα τα τελευταια 10 χρονια)
GK_23
QUOTE(McRae @ Feb 23 2018, 21:12 ) *
Πρωτο θυμα των παραθυρων η Κροατια..Εχασε απο την Ρουμανια στην εδρα της ειναι στο 0-3 και πλεον πολυ δυσκολα να περασει στην επομενη φαση..και να το κανει θα κουβαλαει πολλες ηττες.Φυσικα της κοστιζουν οι απουσιες των ευρωλιγκατων και των ΝΒΑερ αλλα σε αυτους δεν παιζουν ουτε οι καλοι απο τις αλλες διοργανωσεις.

Οι απουσίες των Κροατών είναι σίγουρα υπαρκτή δικαιολογία αλλά όταν χάνεις στην έδρα σου από τη Ρουμανία, που έπαιζε χωρίς τον καλύτερο της παίκτη (Moldoveanu), τότε μάλλον φταίνε και άλλα πράγματα. Χθεςοι Κροάτες είχαν στη σύνθεσή τους αρκετούς έμπειρους παίκτες (Zoris, Bilan, Kruslin, Babic). Για να προκριθούν στην επόμενη φάση χρειάζονται τουλάχιστον δύο νίκες στα επόμενα τρία ματς.

Όπως φαίνεται, δεν θα είναι μόνο η Κροατία θύμα των "παραθύρων". Η Λετονία, που αγωνίζεται χωρίς τους πέντε καλύτερους παίκτες της, έχασε εντός έδρας από την Ουκρανία με 68-82 και σε συνδυασμό με την νίκη της Σουηδίας επί της Τουρκίας, μπήκε σε περιπέτειες. Για πρώτη φορά στη μετά-Fratello εποχή, οι Ουκρανοί είχαν στην σύνθεσή τους τον Pooh Jeter. Όσοι έχουν εικόνα της Ουκρανίας του 2013-14 θυμούνται σίγουρα πόσο διαφορετική ομάδα είναι οι Ουκρανοί με τον Jeter παρόντα.

Στην επόμενη φάση ο παραπάνω όμιλος σταυρώνει με αυτόν της Ισπανίας-Σλοβενίας. Οι Ισπανοί καρδιοχτύπησαν στο Minsk αλλά απέφυγαν τελικά τη γκέλα ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν αρκετά σοβαροί στο Μαυροβούνιο και πήραν μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Η Λιθουανία έκανε το 3-0 κερδίζοντας δύσκολα την Ουγγαρία ενώ η Πολωνία έκανε περίπατο απέναντι στο Κόσοβο. Αυτός ο όμιλος σταυρώνει με αυτόν την Ιταλίας. Ιταλία και Λιθουανία είναι αήττητες μέχρι στιγμής.

Το ματς της ημέρας έγινε στο Στρασβούργο όπου οι Ρώσοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για διπλό. Ο Karasev αστόχησε σε δίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και στην παράταση ο Diaw έδωσε τη νίκη στη Γαλλία σκοράροντας στα 3'' πριν το τέλος. Η Βοσνία αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και μετά τη Ρωσία κέρδισε και το Βέλγιο στην έδρα της.

Στον πιο αδύναμο όμιλο των ευρωπαϊκών προκριματικών, η Τσεχία παρέμεινε αήττητη κερδίζοντας εκτός έδρας τη Βουλγαρία. Οι Τσέχοι παίζουν το επόμενο ματς στην Ισλανδία και το καλοκαίρι έχουν να δώσουν δύο εντός έδρας ματς απέναντι σε Φινλανδία και Βουλγαρία. Με τους Satoransky-Vesely παρόντες στα δύο τελευταία ματς έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν αήττητοι στην επόμενη φάση. Η Φινλανδία παρουσιάζεται αρκετά αδύναμη χωρίς τους Markkanen-Koponen και η χθεσινή ήττα στην Ισλανδία ίσως της κοστίσει.

Σπουδαία νίκη της Γερμανίας επί της Σερβίας στη Φρανκούρτη, αποτέλεσμα που θα μεταφερθεί σίγουρα στην επόμενη φάση. Η νίκη της Γεωργίας στην Αυστρία ουσιαστικά πέταξε τους Αυστριακούς εκτός της επόμενη φάσης.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι στο 0-3 αλλά έχει χάσει όλα τα ματς με πολύ μικρές διαφορές και θα παίξει και τα δύο καλοκαιρινά ματς στην έδρα της. Η Ελλάδα έχει καλή ευκαιρία να περάσει αήττητη στην επόμενη φάση, αν στο ματς στο Ισραήλ τον Ιούνιο κατέβουν να αγωνιστούν οι Ευρωλιγκάτοι και ο Γιάννης.

Όλα τα αποτέλεσματα των ευρωπαϊκών προκριματικών:

Λευκορωσία-Ισπανία 82-84
Μαυροβούνιο-Σλοβενία 63-75
Λετονία-Ουκρανία 68-82
Σουηδία-Τουρκία 59-58
Ιταλία-Ολλανδία 80-62
Κροατία-Ρουμανία 56-58
Λιθουνία-Ουγγαρία 80-75
Πολωνία-Κόσοβο 90-62
Γαλλία-Ρωσία 75-74
Βοσνία-Βέλγιο 72-70
Βουλγαρία-Τσεχία 76-78
Ισλανδία-Φινλανδία 81-76
Γερμανία-Σερβία 79-74
Αυστρία-Γεωργία 64-78
Ισραήλ-Μεγάλη Βρετανία 82-75
Ελλάδα-Εσθονία 87-75
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Feb 23 2018, 19:59 ) *
Τέλος και της 3ης αγωνιστικής στην Ασία, με το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει να είναι η μεγάλη νίκη της Νέας Ζηλανδίας μέσα στην Κίνα με 73-82 (18 πόντοι ο κάθε αδερφός Γουέμπστερ και 37(!) ο Γι από την άλλη). Φυσικά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί παίζει η Κίνα στα προκριματικά, αφού έχει ήδη προκριθεί στο παγκόσμιο ως διοργανώτρια icon_drunk.gif Δεν αποκλείεται να μπορούν να επηρεάζουν και καταστάσεις, "χαρίζοντας" ίσως νίκες σε συγκεκριμένες ομάδες....
Για το άνετο Αυστραλία-Φιλιππίνες 84-68 θα μας τα πει φαντάζομαι ο GK, μετά και την 4η αγωνιστική μεθαύριο θα έχουμε πιο γενικά συμπεράσματα.

Η Νέα Ζηλανδία "ρέφαρε" με αυτήν την νίκη την εντός έδρας ήττα από την Κορέα. Η Κίνα αγωνίζεται στα προκριματικά διότι η διοργάνωση είναι προ-προκριματικά για το FIBA Asia Cup 2021. Όπως αντίστοιχα στην Ευρώπη, τα προκριματικά του Παγκοσμίου είναι προ-προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2021.

Το αποτέλεσμα που ξεχώρισε κατά την άποψη μου δεν ήταν η νίκη των Tall Blacks αλλά το διπλό της Ταϋβάν στην Ιαπωνία. Αποτέλεσμα που ίσως αφήσει την Ιαπωνία εκτός επόμενης φάσης. Οι Ιάπωνες είναι διοργανωτές των ΟΑ του 2020, τερμάτισαν 4οι στο FIBA Asia το 2015, έπαιξαν στο προολυμπιακό της Σερβίας και διαθέτουν μερικά ενδιαφέρονται prospects στο NCAA (Hachimura, Watanabe).

Η Ιορδανία είναι η ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών, έφτασε στο 3-0 μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ινδίας. Το Ιράν σοβαρεύτηκε μετά την ήττα-σοκ από το Ιράκ το Νοέμβρη και πέρασε δια περιπάτου από την Astana με τον Haddadi να κάνει εμφατικό double-double (20π-20ρ). Αν το Ιράκ, που ηττήθηκε από το Κατάρ χθες, δεν περάσει στην επόμενη φάση, η ήττα της πρεμιέρας δεν θα μετρήσει καν για τους Ιρανούς.

Το ματς που παρακολούθησα ήταν κλειστό μέχρι το ημίχρονο αλλά το βάθος των Αυστραλών ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην επανάληψη και τους έδωσε μια εύκολη νίκη. O Blatche ήταν άστοχος αλλά διαθέτει απαράμιλλη τεχνική για παίκτη με ύψος 2.10. Στο γήπεδο αυτό φαίνεται περισσότερο από όσο στην τηλεόραση. Από τους 6,500 θεατές (7,500 η συνολική χωρητικότητα) οι 4,5-5 χιλιάδες ήταν Φιλιππινέζοι. Με δεδομένο πως η Melbourne United μαζεύει τουλάχιστον 10 χιλιάδες στα εντός έδρας ματς, οι Αυστραλοί αδιαφόρησαν για τον αγώνα της εθνικής. Αύριο θα δω επίσης το ματς με την Ταϋβάν.

Τα αποτελέσματα των ασιατικών προκριματικών:

Νότιος Κορέα-Χονγκ Κονγκ 93-72
Κίνα-Νέα Ζηλανδία 73-82
Αυστραλία-Φιλιππίνες 84-68
Ιαπωνία-Ταϋβάν 69-70
Συρία-Λίβανος 63-87
Ινδία-Ιορδανία 88-102
Ιράκ-Κατάρ 66-77
Καζακστάν-Ιράν 54-75

Στην Αφρική, είχαμε επίσης μία έκπληξη, με τη Ρουάντα να κερδίζει το Μάλι στην έδρα του. Η Νιγηρία κέρδισε την Ουγκάντα με τους βετεράνους Diogu, Uzoh και Efevberha να κάνουν τη διαφορά. Καρδιοχτύπησε η Σενεγάλη απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αλλά τελικά απέφυγε την ήττα-έκπληξη.

Τα αποτέλεσματα:

Σενεγάλη-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 70-65
Μοζαμβίκη-Ακτή Ελεφαντοστού 66-53
Ουγκάντα-Νιγηρία 86-102
Ρουάντα-Μάλι 74-70

Τέλος, στα αμερικανικά προκριματικά σημειώθηκε ίσως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Η Ουρουγουάη πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Αργεντινής. Ο Fitipaldo, που έχασε τα ματς του Νοεμβρίου λόγω τραυματισμού, σημείωσε 25 πόντους με 7/11 σουτ. Η νίκη αυτή θα μεταφερθεί σίγουρα στην επόμενη φάση, όπου ο όμιλος αυτός διασταυρώνεται με τον όμιλο τον ΗΠΑ. Εκεί, το Πουέρτο Ρίκο πέρασε δια περιπάτου από το Μεξικό και έβαλε υποθήκη για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο άλλο bracket των προκριματικών, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Δομινικανή Δημοκρατία και Καναδάς έχουν ήδη ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες και είναι αυτές που θα διεκδικήσουν την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα στην Αμερική:

Αργεντινή-Ουρουγουάη 83-88
Παναμάς-Παραγουάη 82-62
Βραζιλία-Κολομβία 84-49
Βενεζουέλα-Χιλή 77-56
Μεξικό-Πουέρτο Ρίκο 80-100
ΗΠΑ-Κούβα 41-24 στο ημίχρονο, κανείς Κουβανός δεν έχει αυτομολήσει μέχρι στιγμής rolleyes.gif
Μπαχάμες-Δομινικανή Δημοκρατία 63-96
Παρθένοι Νήσοι-Καναδάς 89-118
sarounas
άξιοι της μοίρας τους οι Κροάτες, τρομερός ο Μπατίστα στην κόντρα με τον Σκόλα, υπόκλιση στον τεράστιο Μπορίς Ντιό 77.gif

Λετονία-Τουρκία και Ισλανδία-Τσεχία τα ματς της ημέρας
benchwarmer
Ας δούμε τι έγινε στην Αφρική στους ομίλους Β και Δ (οι Α και Γ είχαν παίξει το Νοέμβρη, και οι 4 μαζί ξαναπαίζουν τον Ιούνη).

Στον Β τα ματς έγιναν στο Μάλι, οι γηπεδούχοι όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την μετριότητα έχοντας και μικρό μέσο όρο ηλικίας, χάνοντας από τη Ρουάντα(!) και κερδίζοντας την Ουγκάντα. Αυτές οι 3 ομάδες βρίσκονται στο 1-2, φυσικά αήττητη το μεγάλο φαβορί Νιγηρία με 3-0. Τον Ιούνιο τα ματς θα γίνουν πιθανότατα στη Νιγηρία, δύσκολο να φανταστεί κανείς είτε τη Ρουάντα είτε την Ουγκάντα να διοργανώνουν κάτι (μακάρι βέβαια), όπως επίσης δύσκολο κάποια από τις άλλες 3 ομάδες να καταφέρει τελικά να προκριθεί στο Παγκόσμιο (η Αφρική δίνει 5 θέσεις συνολικά).

Στον Δ τα ματς έγιναν στη Μοζαμβίκη και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δύο πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Ακτή Ελεφαντοστού, σημαντικό κατόρθωμα για μία ομάδα που όλοι της οι παίχτες ήταν από το εγχώριο πρωτάθλημα. Στο 2-1 μαζί τους βρίσκεται και το φαβορί Σενεγάλη, που όμως (έχοντας φυσικά πολλές απουσίες) δεν έχει το απόλυτο χάνοντας από τους Ιβοριανούς, οι οποίοι είναι στο 1-2 μαζί με τους Κεντροαφρικάνους. Πολύ μπερδεμένος όμιλος, θα δούμε τον Ιούνιο πώς θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, πολύ σημαντικό φυσικά είναι το πού θα γίνουν τα ματς τότε, πιθανότερος προορισμός η Σενεγάλη που παραμένει φυσικά και το φαβορί τόσο για την κορυφή του ομίλου όσο και για ένα από τα τελικά εισιτήρια για το 2019.
KingCrimson
Στο μεταξυ η Σερβια χανει απο την Αυστρια 55 - 46 στο 3ο δεκ,
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Feb 25 2018, 22:17 ) *
Ας δούμε τι έγινε στην Αφρική στους ομίλους Β και Δ (οι Α και Γ είχαν παίξει το Νοέμβρη, και οι 4 μαζί ξαναπαίζουν τον Ιούνη).

Στον Β τα ματς έγιναν στο Μάλι, οι γηπεδούχοι όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την μετριότητα έχοντας και μικρό μέσο όρο ηλικίας, χάνοντας από τη Ρουάντα(!) και κερδίζοντας την Ουγκάντα. Αυτές οι 3 ομάδες βρίσκονται στο 1-2, φυσικά αήττητη το μεγάλο φαβορί Νιγηρία με 3-0. Τον Ιούνιο τα ματς θα γίνουν πιθανότατα στη Νιγηρία, δύσκολο να φανταστεί κανείς είτε τη Ρουάντα είτε την Ουγκάντα να διοργανώνουν κάτι (μακάρι βέβαια), όπως επίσης δύσκολο κάποια από τις άλλες 3 ομάδες να καταφέρει τελικά να προκριθεί στο Παγκόσμιο (η Αφρική δίνει 5 θέσεις συνολικά).

Στον Δ τα ματς έγιναν στη Μοζαμβίκη και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δύο πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Ακτή Ελεφαντοστού, σημαντικό κατόρθωμα για μία ομάδα που όλοι της οι παίχτες ήταν από το εγχώριο πρωτάθλημα. Στο 2-1 μαζί τους βρίσκεται και το φαβορί Σενεγάλη, που όμως (έχοντας φυσικά πολλές απουσίες) δεν έχει το απόλυτο χάνοντας από τους Ιβοριανούς, οι οποίοι είναι στο 1-2 μαζί με τους Κεντροαφρικάνους. Πολύ μπερδεμένος όμιλος, θα δούμε τον Ιούνιο πώς θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, πολύ σημαντικό φυσικά είναι το πού θα γίνουν τα ματς τότε, πιθανότερος προορισμός η Σενεγάλη που παραμένει φυσικά και το φαβορί τόσο για την κορυφή του ομίλου όσο και για ένα από τα τελικά εισιτήρια για το 2019.

Στον β΄ όμιλο η Νιγηρία έκανε πραγματικά περίπατο και λογικά θα τερματίσει αήττητη τον Ιούνιο. Το ρόστερ που κατέβασε ήταν πολύ δυνατό για τα δεδομένα της διοργάνωσης. Δε ξέρω αν θυμάσαι τον Talib Zanna από το Pittsburgh, φέτος παίζει στo Iσραήλ και έκανε το ντεμπούτο με την εθνική αυτό το ΣΚ. Το ίδιο και ο Chris Obekpa που προέρχεται από το St John's. Το πρόβλημα των Νιγηριανών είναι η διοικητική ανωμαλία στην ομοσπονδία τους. Είχα γράψει και παλιότερα πως η ομοσπονδία τους είναι χωρισμένη σε δύο παρατάξεις που αντιμάχονται η μία την άλλη και η FIBA τους έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το Μάρτη για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Ο κίνδυνος της αποβολής παραμονεύει.

Περίμενα πιο δυνατό το Μάλι που απογοήτευσε.

Στον άλλο όμιλο το φαβορί εξακολουθεί να είναι η Σενεγάλη παρά την ήττα της από την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι Σενεγαλέζοι έπαιξαν με 10 παίκτες τα ματς απέναντι σε Ακτή και Μοζαμβίκη καθώς έχασαν με τραυματισμό στο ματς της πρεμιέρας τον Faye και τον Hamady Ndiaye.

QUOTE(KingCrimson @ Feb 25 2018, 23:29 ) *
Στο μεταξυ η Σερβια χανει απο την Αυστρια 55 - 46 στο 3ο δεκ,

Ο τρίποντο του Avramοvic στα 24'' πριν τη λήξη έσωσε τη Σερβία από μεγάλη γκέλα. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γερμανία πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γεωργίας. Eφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά σε αυτόν τον όμιλο, οι Γερμανοί θα μεταφέρουν τουλάχιστον 3 νίκες στην επόμενη φάση.



Στον δικό ματς όμιλο, που σταυρώνει με τον όμιλο των Γερμανών στην επόμενη φάση, τα πράγματα πήραν απρόβλεπτη τροπή όσον αφορά τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Η Εσθονία κέρδισε το Ισραήλ, παραλίγο μάλιστα να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο. Οι Βρετανοί πρέπει να κάνουν το 2/2 το καλοκαίρι και παράλληλα θέλουν η Ελλάδα να κερδίσει μία εκ των Ισραήλ και Εσθονίας για να περάσουν. Παρά το γεγονός πως βρίσκονται στο 0-4 έχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση. Ισραήλ και Εσθονία θέλουν μία νίκη σε δύο ματς για να προκριθούν. Και οι δύο έχουν εντός έδρας την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Γάλλοι και Ρώσοι πέτυχαν εύκολες νίκες επί Βελγίου και Βοσνίας αντίστοιχα. Εκτός της Γαλλία κανείς ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από αυτόν τον όμιλο. Ούτε οι Ρώσοι, οι οποίοι αν χάσουν και τα δύο καλοκαιρινά ματς μπορεί να μείνουν εκτός.

Η Τσεχία υπέστη την πρώτη της ήττα στην Ισλανδία όμως η ήττα αυτή ίσως να μην μετρήσει καν στο τέλος. Οι Ισλανδοί παίζουν δύο εκτός έδρας ματς το καλοκαίρι, σε Βουλγαρία και Φινλανδία αντίστοιχα. Αν τα χάσουν και τα δύο, μένουν εκτός συνέχειας. Σε μία τέτοια περίπτωση οι Τσέχοι δεν θα κουβαλήσουν τη χθεσινή ήττα στην επόμενη φάση. Η Φινλανδία ανέπνευσε με τη χθεσινή νίκη επί της Βουλγαρίας.

Απόψε το σπουδαίο ματς είναι το Λετονία-Τουρκία, όπου οι Λετονοί κυρίως καίγονται για τη νίκη. Καθοριστικής σημασίας είναι και το Ουγγαρία-Πολωνία ενώ οι Κροάτες θέλουν απελπισμένα τη νίκη απέναντι στους Ολλανδούς στο Zadar.

Από τα highights των προκριματικών μέχρι στιγμής, το ρεκόρ εισητηρίων (10,550) στο χθεσινό αγώνα Βραζιλίας-Χιλής...

http://www.fiba.basketball/basketballworld...-defeated-chile
yorgos
HΠΑ-Κούβα 84-48

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα σερί 15-0 των Αμερικανών. Δεν περιγράφω άλλο. Η FIBA δεν έχει ανεβάσει στατιστικά για το ματς, μάλλον τα τρελάναμε τα μηχανάκια με 25% στα σουτ και αρνητικό ρεκόρ πόντων για φέτος στο FIBA Americas. Και ναι, έπαιξε κανονικότατα ο Justiz, που λες ρε παιδί μου μόνος του θα πάρει 10ρ (τα πήρε) θα βαλει και 15 ποντάκια (μπα... 6 και πολλά ήταν). Eλπίζω πάντως να πέρασαν καλά τα παιδιά στην Καλιφόρνια, να έφαγαν κανένα μπέργκερ της προκοπής, να έκανα ντους με ζεστό νερό, να συνδέθηκαν σε wifi και να αγόρασαν για να μεταφέρουν στην πατρίδα κανένα κωλόχαρτο ή ξυραφάκι γιατί δεν υπάρχει πουθενά στο νησί (η καλεσμένη μου από την Κούβα που ήταν στην Ελλάδα μέχρι χθες έφυγε με μια βαλίτσα κωλόχαρτα, όλο το βράδυ καθόμασταν και βγάζαμε τα χάρτινο ρολό από το κάθε πακέτο για να χωρέσουν στη βαλίτσα, αυτά είναι).

Τουλάχιστον απ' ό,τι φαίνεται δεν αυτομόλησε κανείς, αφού πλέον ο νόμος που δίνει αυτόματα αμερικανική υπηκόοτητα σε όποιον Κουβανό πατήσει αμερικανικό χώμα δεν ισχύει, παρά τις απειλές του Τραμπ ότι θα τον επαναφέρει. Προς το παρόν ο περτικαλί πρόεδρας ασχολείται με τις τρομερές υπερηχητικές επιθέσεις κατά Αμερικανών διπλωματών στην Αβάνα, που καταγγέλουν πως κουφάθηκαν (!) από όπλο άγνωστης τεχνολογίας (Αρτέμη Σώρρα φύγε από το νησί ΤΩΡΑ, θα σε βρουν), τελευταίας γενιάς και προηγμένης τεχνολογίας (μπου χαχαχαχα). Για όποιον θέλει να γελάσει με το οφφ τόπικ, ιδού η απίστευτη χιτσκοκική, γκρανγκινιολική και τζεημσμποντική υποθέση που συνταράσσει Αβάνα και Ουάσινγκτον εδώ και μήνες, μιλάμε για απίθανα πράγματα, είναι μεγάλο το άρθρο αλλά κατατοπιστικότατο και αν μη τι άλλο διασκεδαστικό:
https://www.propublica.org/article/diplomats-in-cuba

Tουλάχιστον το ματς έγινε στην Καλιφόρνια, όσο πιο μακριά δηλαδή γίνεται από τη Φλόριντα, και αποφύγαμε τα συνήθη ξεφτιλίκια με τους Αμερικανοκουβανούς να κάνουν διαδηλώσεις στο γήπεδο με χαρτόνια "έξω οι κομουνιστές αθλητές" και "ναι στο μπέιμπολ όχι στο κάθαρμα τον Κάστρο" και άλλα τέτοια εμπριμέ που συνηθίζονται όποτε κληρωνόμαστε σε προκριματικό όμιλο με τους καλούς μας γείτονες. Το λες και πετυχημένο πείραμα. Δεν έχει αναφερθεί καμία αυτομόληση λοιπόν και η ομάδα ετοιμάζεται για τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στο Μεξικό στην Αβάνα. Χρειαζόμαστε ένα θαύμα ή έστω μια υπερηχητική επίθεση ρε αδερφέ... Εδώ που τα λέμε με μια μερίδα επιδοτούμενου κιμά από αυτόν που μας δίνουν με το κουπόνι, τον τρως και κλείνεσαι στην τουαλέτα για ένα τετράωρο, αρκεί. Τσακίστε τους.



SteveNashidis
χαχαχα
Yorgos δε ξερω τι θα κάνεις, αλλά κάποιο επίσημο site πρέπει να πάρει τις μπασκετικές ιστορίες και να της δημοσιεύσει. 24.gif 24.gif
benchwarmer
QUOTE(GK_23 @ Feb 26 2018, 11:00 ) *
Δε ξέρω αν θυμάσαι τον Talib Zanna από το Pittsburgh, φέτος παίζει στo Iσραήλ και έκανε το ντεμπούτο με την εθνική αυτό το ΣΚ. Το ίδιο και ο Chris Obekpa που προέρχεται από το St John's.


O Zanna δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, και στη συνέχεια πέρασε και 3 ολόκληρα χρόνια στην D-League όπου μάλλον τελείωσαν οι όποιες προοπτικές του. Ο Obekpa νομίζω ήταν πρώτος μπλοκέρ μια χρονιά (με 4+), του χρόνου νομίζω θα τον δούμε σε καλό ευρωπαικό επίπεδο (φέτος είναι στην Τραμπζονσπόρ και είναι ακόμα 24).

Πηγαίνοντας λοιπόν στην Ασία, αυτές τις μέρες είχαμε:

A όμιλος: 2 τεράστιες νίκες εκτός έδρας της Νέας Ζηλανδίας, σε Κίνα και Κορέα. Πλέον οι Tall Blacks είναι στο 3-1 μαζί με την Κίνα, η Κορέα στο 2-2 και το αποκλεισμένο Χονγκ Κονγκ στο 0-4. Φυσικά το σημαντικό είναι ότι μεταφέρονται οι νίκες στη συνέχεια, οποιοδήποτε αποτέλεσμα στα ματς μεταξύ των τριών μετράει.

Β όμιλος: Εδώ τα δεύτερα της Αυστραλίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα βρισκόμενοι στο 4-0. 3-1 οι Φιλιππίνες που υπό νορμάλ συνθήκες θα φτάσουν μέχρι τέλους, 1-3 η Ταιπέι και 0-4 η απογοήτευση Ιαπωνία.

Γ όμιλος: Η αναγεννημένη Ιορδανία βρίσκεται στο 4-0 (με την βοήθεια φυσικά του Αμερικανού Dar Tucker), με τον Λίβανο στο 3-1. Συρία στο 1-3 (άξια συγχαρητηρίων για την προσπάθεια υπό αυτές τις συνθήκες) και Ινδία στο 0-4 δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση στο Παγκόσμιο, όποια από τις δύο και αν προκριθεί στην επόμενη φάση.

Δ όμιλος: Το Ιράν "εκδικήθηκε" το Ιράκ για την ήττα του Νοεμβρίου επικρατώντας με 83-53 και βρίσκεται στο 3-1, μαζί με το Καζακστάν, το οποίο μάλιστα αγωνίζεται χωρίς κάποιον νατουραλιζέ όπως παλιότερα. Κατάρ και Ιράκ είναι στο 1-3 με την πρόκριση στην επόμενη φάση μάλλον να κρίνεται τον Ιούνιο στο μεταξύ τους ματς.

Σε γενικές γραμμές φυσικά κρίνονται ελάχιστα πράγματα τώρα, τα πιο ενδιαφέροντα(?) θα είναι την επόμενη σεζόν στην επόμενη φάση.
GK_23
Μεγάλη έκπληξη χθες βράδυ στο Minsk όπου οι Λευκορώσοι κέρδισαν τους Σλοβένους με 93-92. Οι Σλοβένοι ξέσπασαν με δηλώσεις εναντίον του συστήματος των προκριματικών, ο Prepelic είπε κάτι για b@llsh@t.

Στα υπόλοιπα ματς δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις, οι Κροάτες πέτυχαν μεν την πρώτη τους νίκη αλλά δεν κάλυψαν την διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο.

Ιταλία, Λιθουανία και Ισπανία συνεχίζουν αήττητες ενώ η Λετονία έμεινε ζωντανή νικώντας την Τουρκία εντός.

Όλα τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Ισπανία-Μαυροβούνιο 79-67
Λευκορωσία-Σλοβενία 93-92
Λετονία-Τουρκία 79-70
Ουκρανία-Σουηδία 77-66
Λιθουανία-Κόσοβο 106-50
Ουγγαρία-Πολωνία 64-57
Ρουμανία-Ιταλία 50-101
Κροατία-Ολλανδία 82-78
Γαλλία-Βέλγιο 64-49
Ρωσία-Βοσνία 70-53
Ισλανδία-Τσεχία 76-75
Φινλανδία-Βουλγαρία 75-70
Γεωργία-Γερμανία 77-87
Αυστρία-Σερβία 81-82
Εσθονία-Ισραήλ 78-62
Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία 75-70

Και μία διευκρίνιση διότι πολλά από τα σχόλια που έγραψα τις προηγούμενες ημέρες περιέχουν μία ανακρίβεια...

Σύμφωνα με την προκήρυξη της FIBA στην επόμενη φάση μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα της πρώτης και όχι μόνο τα αποτελέσματα απέναντι στις ομάδες που προκρίθηκαν.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο οδυνηρή μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος η χθεσινή ήττα των Σλοβένων ή πόσο σημαντική ήταν η επικράτηση των Σέρβων επί των Αυστριακών προχθές.
Conan1982
QUOTE (GK_23 @ Feb 27 2018, 03:44 ) *
Και μία διευκρίνιση διότι πολλά από τα σχόλια που έγραψα τις προηγούμενες ημέρες περιέχουν μία ανακρίβεια...

Σύμφωνα με την προκήρυξη της FIBA στην επόμενη φάση μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα της πρώτης και όχι μόνο τα αποτελέσματα απέναντι στις ομάδες που προκρίθηκαν.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο οδυνηρή μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος η χθεσινή ήττα των Σλοβένων ή πόσο σημαντική ήταν η επικράτηση των Σέρβων επί των Αυστριακών προχθές.


Έτσι είναι, μπορεί το θέαμα να μην είναι και το υψηλότερο αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να εφησυχάσει αφού μετράνε όλα τα αποτελέσματα. Και γι' αυτό πρέπει να κερδίσουμε και τα άλλα 2 παιχνίδια ώστε να μην έχουμε θέματα στον 2ο γύρο.
Firnen
Θα είναι μεγάλο κρίμα να κοπεί η Λετονία - επειδή λείπουν και οι 5 παίκτες που την κάνουν ομαδάρα απ την...Ουκρανία και την Τουρκία (ειδικά αυτή που μέσω δημοσίων σχέσεων κατεβάζει και 2-3 παίκτες Ευρωλίγκας στα ματς αλλά εχασε απ του Σουηδους παρ ολα αυτα).

Ή να περάσει στο...μουντομπασκετ η άχρωμη και άοσμη Τσεχία επειδή έχει 8 παίκτες της Νίμπουργκ και έχει μεγάλο αβαντάζ κόντρα στη μισή Φινλανδία (Μάρκανεν, Κόπονεν, Σαλίν).

Θα έλεγα το ίδιο και για την Κροατία αλλά οι ήττες από Ολλανδία-Ρουμανία δε δικαιολογούνται ούτε έτσι. Οι Σλοβένοι θα περάσουνε παρά τη σημερινή ήττα. Η άλλη ομάδα που αβανταρίστηκε πολύ απ το σύστημα είναι η Γερμανία που θα πάει ανέλπιστα εύκολα στην τελική φάση.

Ασχολίαστο ότι τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο μερικές εθνικές θα έχουν άλλες 12αδες άρα είναι θέμα τύχης πότε κληρώθηκε ποιο ματς στο πρόγραμμα !!! Μια γελοιότητα γενικά !
GK_23
QUOTE(Firnen @ Feb 27 2018, 11:15 ) *
Θα είναι μεγάλο κρίμα να κοπεί η Λετονία - επειδή λείπουν και οι 5 παίκτες που την κάνουν ομαδάρα απ την...Ουκρανία και την Τουρκία (ειδικά αυτή που μέσω δημοσίων σχέσεων κατεβάζει και 2-3 παίκτες Ευρωλίγκας στα ματς αλλά εχασε απ του Σουηδους παρ ολα αυτα).

Ή να περάσει στο...μουντομπασκετ η άχρωμη και άοσμη Τσεχία επειδή έχει 8 παίκτες της Νίμπουργκ και έχει μεγάλο αβαντάζ κόντρα στη μισή Φινλανδία (Μάρκανεν, Κόπονεν, Σαλίν).

Θα έλεγα το ίδιο και για την Κροατία αλλά οι ήττες από Ολλανδία-Ρουμανία δε δικαιολογούνται ούτε έτσι. Οι Σλοβένοι θα περάσουνε παρά τη σημερινή ήττα. Η άλλη ομάδα που αβανταρίστηκε πολύ απ το σύστημα είναι η Γερμανία που θα πάει ανέλπιστα εύκολα στην τελική φάση.

Ασχολίαστο ότι τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο μερικές εθνικές θα έχουν άλλες 12αδες άρα είναι θέμα τύχης πότε κληρώθηκε ποιο ματς στο πρόγραμμα !!! Μια γελοιότητα γενικά !

Και η Τσεχία παίζει όμως χωρίς τους δύο καλύτερους της παίκτες, Satoransky και Vesely. Το σύστημα είναι άδικο για όλες τις ομάδες διότι δεν τους επιτρέπει να κατεβάσουν τα καλύτερα δυνατά rosters. Συμφωνώ με την παρατήρηση σχετικά με το πρόγραμμα. Όσες εκ των ισχυρών ομάδων έχουν τα ευκολότερα ματς μεσούσης της σεζόν, Νοέμβριο και Φεβρουάριο, πρέπει να αισθάνονται τυχερές.
Όσον αφορά τη Σλοβενία, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα μετά τη χθεσινή ήττα. Ο Prepelic είπε πως τα προκριματικά είναι μια μ@λ@κία και μάλλον έχει δίκιο αλλά η Σλοβενία χθες κατέβηκε με 7 παίκτες από τη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ ενώ ο αντίπαλός τους έπαιζε χωρίς τον καλύτερο του παίκτη (Parakhouski).

Γενικότερα, τη Σλοβενία που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ αποκλείεται να τη ξαναδούμε, σύντομα τουλάχιστον, από τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Goran Dragic. Χωρίς αυτόν οι Σλοβένοι χάνουν πολλή από τη δυναμική τους. Στα παράθυρα του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου η δυναμική τους σαν ομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά. Ο μικρός Dragic χάνει όλη τη σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού, ο Doncic τον Ιούνιο-Ιούλιο θα έχει το draft, o Randolph είναι άγνωστο τι είδους συμφωνία έχει κάνει με την ομοσπονδία. Ο μόνος που αναμένεται να προστεθεί στο υπάρχον ρόστερ είναι ο Nikolic της Bamberg.

Δύσκολο να κερδίσουν την Ισπανία εντός έδρας το καλοκαίρι, από τη στιγμή μάλιστα που οι Ισπανοί θα έχουν κάποιους από τους βασικούς παρόντες. Αν ξεκινήσουν την επόμενη φάση με ρεκόρ 3-3, μόνη σίγουρη δεν είναι η πρόκριση με αντιπάλους, πιθανότατα, τις Τουρκία, Ουκρανία και Λετονία.
benchwarmer
Πάμε και στην Αμερική όπου επίσης ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική:

1ος όμιλος: Εδώ είχαμε την τεράστια νίκη της Ουρουγουάης μέσα στην Αργεντινή, με τις δύο ομάδες ισόβαθμες στο 3-1. Κι αυτό γιατί η Ουρουγουάη δεν κατάφερε να διαχεριστεί αυτή τη νίκη και έχασε από τον Παναμά που είναι στο 2-2, ενώ τελευταία και αποκλεισμένη η Παραγουάη στο 0-4. Πρόσωπο του ομίλου ο Εστεμπάν Μπατίστα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο.

2ος όμιλος: Πιθανότατα εδώ έχουμε την αναγέννηση της Βραζιλίας (καιρός ήταν) με την παρουσία εκτός των άλλων Βαρεχάο και Μπαρμπόσα. Στο 3-1 και απόλυτα μέσα στο παιχνίδι η Βενεζουέλα, Χιλή στο 1-3 και Κολομβία στο 0-4 δεν έχουν ελπίδες για το Παγκόσμιο ανεξάρτητα του ποια θα προκριθεί στον επόμενο γύρο.

3ος όμιλος: Οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν με το Πουέρτο Ρίκο αλλά έφτασαν στο 4-0. Πορτορικάνοι και Μεξικό είναι στο 2-2, ίσως στον πιο δυνατό όμιλο απο τους 4. Η Κούβα στο 0-4 το μόνο μάλλον που προσφέρει είναι οι διηγήσεις του yorgos tongue.gif

4oς όμιλος: Δομινικανοί στο 4-0 και Καναδοί στο 3-1 νομίζω πως ευνοούνται αρκετά από την χαμηλή δυναμικότητα των άλλων δύο ομάδων. Παρθένες Νήσοι στο 1-3 και Μπαχάμες στο 0-4, χαρακτηριστικό ότι στα 4 ματς αυτού του παραθύρου η μικρότερη διαφορά ήταν 29 πόντοι...

Γενικά αυτές οι ανισορροπίες σε κάποιους ομίλους ίσως έχουν σημαντική επιρροή κάποια στιγμή στην επόμενη φάση που οι ομάδες θα βρεθούν να μετράνε νίκες και διαφορές πόντων στο τέλος, καθώς το 7ο εισιτήριο θα δωθεί στην καλύτερη από τις δύο 4ες των ομίλων της επόμενης φάσης.
GK_23
Θορυβημένοι από την κακή πορεία της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Κροάτες απέλυσαν τον Ivica Skelin και βρίσκονται σε αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Διακαής πόθος του Ντίνο Ράτζα είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι όμως το κασέ του Ιταλού είναι "αλμυρό". Δεύτερη επιλογή ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Αρκετοί NBAers έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ενισχύσουν τις εθνικές τους στα παράθυρα Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, ο Milos Teodosic έκανε πρόσφατα σχετικές δηλώσεις:

http://www.eurohoops.net/en/fiba/632923/te...sketball-loses/

Firnen
Άσχετο timing ξέρω, αλλά μιας που κοίταγα πώς πάνε τα προκριματικά σήμερα, ως (μάλλον ο μοναδικός) εν Ελλάδι φαν των Φινλανδών, Lauri , Sasu και Petteri κάντε το ψυχικό να παίξετε Ιούνιο και Σεπτέμβριο γιατί οι άλλοι τα έχουν κάνει σαλάτα !!
Redoctor
Αποτι φαινεται πολυ nbaers θα παιξουν φετος στα προκριματικα. Γενικα νομιζω καλυτερα ειναι να αυξησουν τα ματς των προκριματικων το καλοκαιρι ωστε να παιζουν οσο δυνατον περισσοτεροι παιχτες απο ΝΒΑ.
Πχ στο παραρθυρο ιουνη νσ γινονται 3-4 ματς. Ενω στα 2 προηγουμενα 2-3.
Αντιστοιχα 3 ματς στο παραθυρο σεπτεμβρη και αλλα 3 στα επομενα 2 παραθυρα πριν το παγκοσμιο.

Απο την στιγμη που το ΝΒΑ δεν προκειται να αλλαξει το προγραμμα του για τα παραθυρα ειναι αναγκαια αυτη η προσαρμογη. Ακομα και αν κατεβαινουν οι ευρωλιγκατοι πχ παλι δεν θα ηταν το ιδιο
pan24


Η λιστα των Ιταλων
Ουτε Γκαλιναρι ουτε Μπελινελι ομως ουτε και οι της Φενερ Ντατομε και Μελι
Ελπιζω να μην σημαινει κατι για Σλουκα
benchwarmer
Προεπιλογή Ισπανών, στο "παράθυρο που θα μετείχαν τόσο οι ΝΒΑερς όσο και οι Ευρωλιγκάτοι":

Αλμπέρτο Αμπάλντε (Βαλένθια)
Πάμπλο Αγκιλάρ (Γκραν Κανάρια)
Βίκτορ Αρτεάγκα (Εστουδιάντες)
Χαβιέ Μπεϊράν (Τενερίφη)
Ντάριο Μπριθουέλα (Εστουδιάντες)
Κίνο Κολόμ (Ούνιξ Καζάν)
Αλμπέρτο Ντίαθ (Μάλαγα)
Χάιμε Φερνάντεθ (Ανδόρα)
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Νάγκετς)
Οριόλ Παουλί (Γκραν Κανάρια)
Τσάβι Ραμπασέδα (Γκραν Κανάρια)
Σέμπας Σάιθ (Μπούργος)
Ροδρίγο Σαν Μιγκέλ (Τενερίφη)
Φραν Βάσκεθ (Τενερίφη)
Έντγκαρ Βιθέντο (Εστουδιάντες)
Σάντι Γιούστα (Ρεάλ Μαδρίτης)
pan24
Η εικονα του ροστερ των Ισπανων στα παραθυρα,μιας ομαδας που οι παικτες ειναι ιδιαιτερα δεμενοι μεταξυ τους και κατεβαινουν παντα ανεξαρτητος ηλικιας και υποχρεωσεων,δειχνει χαρακτηριστικα το προβλημα με τα παραθυρα:
Κανενας(φιλαθλοι,παικτες) δεν τα παιρνει στα σοβαρα

Μεσα στην σεζον οι nbaers δεν μπορουσαν να ερθουν και υπηρχε η γνωστη ιστορια με το προγραμμα της Ευρωλιγκας ως αλλοθι
Τωρα οι συλλογοι δεν εχουν υποχρεωσεις και καμια ομαδα nba δεν προκειται να αρνηθει σε παικτη της να λειψει με την εθνικη του για 10 μερες τελη Ιουνιου

Παρ'ολα αυτα πολλοι παικτες Ευρωλιγκας(ισως οι περισσοτεροι) δεν κατεβαινουν ενω κατι αντιστοιχο ισχυει και με τους nbaers

Τον Σεπτεμβρη η κατασταση θα ειναι ακομα χειροτερη με τους Ευρωπαιους να εχουν απο καιρο ξεκινησει προετοιμασια με τις ομαδες τους και εκεινη την περιοδο να αρχιζουν τα δυνατα φιλικα και τους nbaers να βρισκονται λιγο πριν ξεκινησει η προετοιμασια των ομαδων και μπουν σε φουλ ρυθμο μεχρι το επομενο καλοκαιρι

GK_23
Ο Καναδάς θα έχει σημαντική ενίσχυση από το NBA στα εντός έδρας ματς με αντιπάλους τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Παρθένες Νήσους, επιστρέφει και ο Jay Triano στον πάγκο. Αξιοσημείωτη επίσης η κλήση του 18χρονου Rowan Barrett Jr.

Αναλυτικά η προεπιλογή των Καναδών: R.J. Barrett, Anthony Bennett, Aaron Best, Khem Birch, Chris Boucher, Dillon Brooks, Melvin Ejim, Olivier Hanlan, Brady Heslip, Cory Joseph, Kaza Kajami-Keane, Andrew Nembhard, Andrew Nicholson, Kelly Olynyk, Dwight Powell, Phil Scrubb, Tommy Scrubb

Προεπιλογή 15 παικτών για την Αργεντινή, με όλα τα γνωστά ονόματα να δίνουν το παρόν:



H Αργεντινή αντιμετωπίζει τον Παναμά εντός και στη συνέχεια φιλοξενείται από την Ουρουγουάη από την οποία έχει ηττηθεί στο σπίτι της.

Οι Ουρουγουανοί δεν θα έχουν τον Granger στη σύνθεση τους ούτε και σε αυτό το παράθυρο:



Για τη Βραζιλία, επιστρέψουν ο Felicio και ο Huertas. Παρών και σε αυτό το παράθυρο ο Varejao, εκτός όμως ο Barbosa.

H 15άδα της προεπιλογής του Petrovic: Marcelinho Huertas, Yago Santos, Scott Machado, Rafa Luz, Vitor Benite, Leo Meindl, Johntan Luz, Jimmy Oliveira, Gui Bento, Lucas Dias, Lucas Cipolini, Renan Lenz, Rafael Hettsheimeir, Cristiano Felicio, Anderson Varejao.

Το Μεξικό βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την εντός έδρας ήττας από το Πουέρτο Ρίκο και σε αυτό το παράθυρο δίνει δύο πολύ δύσκολα ματς, με τις ΗΠΑ εντός και με τους Boricuas στον νησί. O Gustavo Ayon επιστρέφει στην ομάδα μετά από 3 χρόνια και αναμένεται σύντομα να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Παρόντες και οι υπόλοιποι διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό: Stoll, Gutierrez, Perez και Cruz.



To Πουέρτο Ρίκο προετοιμάζεται με 13 παίκτες και τον JJ Barea παρόντα. Αμφίβολη η συμμετοχή του Tyler Davis. Οι 14 του Casiano: José Juan Barea, Gary Browne, Ángel Rodríguez, David Huertas, Javier Mojica, Angel Daniel Vassallo, Chris Ortiz, Gilberto Clavell, Ricky Sanchez, Ramon Clemente, Jorge Brian Diaz, Chris Gaston, Gian Clavell, Tyler Davis.

O Jeff Van Gundy κάλεσε 14 παίκτες στις προπονήσεις, με 8 από αυτούς να έχουν εμπειρία από τα παράθυρα των προκριματικών: Taylor Braun, Alex Caruso, Aaron Harrison, Reggie Hearn, Myke Henry, Jonathan Holmes, Amile Jefferson, Nick Johnson, Kevin Jones, Trey McKinney Jones, Xavier Munford, David Stockton, Rashawn Thomas, Marcus Thornton

Τέλος, οι προεπιλογές της Βενεζουέλας και της Δομινικανής Δημοκρατίας:



GK_23
Άρωμα NBA θα έχουν και τα προκριματικά της Ασίας καθώς οι Αυστραλοί έχουν στην αποστολή τους Thon Maker και Matthew Dellavedova. Είναι η πρώτη συμμετοχή του Maker με τους Boomers, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τις Ιαπωνία και Φιλιππίνες και επιδιώκουν να τελειώσουν αήττητοι την πρώτη φάση.

Η 12άδα των Αυστραλών αναλυτικά: Angus Brandt, Jason Cadee, Matthew Dellavedova, Anthony Drmic, Cameron Gliddon, Chris Goulding, Nick Kay, Daniel Kickert, Kevin Lisch, Mitch McCarron, Thon Maker, Nathan Sobey.

Στον όμιλο αυτό, η Ιαπωνία έχοντας 4 ήττες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει οπωσδήποτε εκτός έδρας νίκη επί της Ταϋβάν την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Οι Ιάπωνες επιστράτευσαν τo καλύτερο NCAA prospect που διαθέτουν, τον Rui Hachimura του Gonzaga και θα χρησιμοποιήσουν ως νατουραλιζέ τον 33χρονο σέντερ Nick Fazekas. H Ιαπωνία δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της πάντως, θέλει εκτός έδρα νίκη των Φιλιππίνων επί της Ταϋβάν για να ελπίζει σε πρόκριση. Οι Φιλιππινέζοι κατεβαίνουν πλήρεις, με τον Blatche παρόντα για ακόμα μια φορά.

Στον 1ο όμιλο η υπόθεση πρόκριση έχει ξεκαθαρίσει καθώς Νέα Ζηλανδία, Κίνα και Κορέα θα περάσουν στην επόμενη φάση και το αδύναμο Χονγκ Κονγκ θα μείνει εκτός. Απομένει να μάθουμε πόσες νίκες θα μεταφέρει κάθε ομάδα. Οι Νεοζηλανδοί είναι το φαβορί για την πρωτιά καθώς δίνουν τα δύο τελευταία τους ματς με αντιπάλους Χονγκ Κονγκ και Κίνα στην έδρα τους. Οι αδερφοί Webster απουσιάζουν από την 14άδα των Tall Blacks: Shea Ili, Jarrod Kenny, Dion Prewster, Isaac Letoa, Jordan Ngatai, Kruz Perrott-Hunt, Tom Abercrombie, Mika Vukona, Finn Delany, Tohi Smith-Milner, Reuben Te Rangi, Isaac Fotu, Jack Salt, Rob Loe.

Στον τρίτο όμιλο, Λίβανος και Ιορδανία κοντράρονται για την πρωτιά, οι Ιορδανοί είναι αήττητοι μέχρι στιγμής. Οι Ιορδανοί είναι η ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών της Ασίας μέχρι στιγμής. Θα κατέβουν άκρως ενισχυμένοι στα δύο τελευταία ματς καθώς ο Ahmet Duverioglu επιστρέφει στην εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2014.

Τέλος στον 4ο όμιλο, όλα είναι ανοικτά με το Ιράν και το Καζακστάν να έχουν προβάδισμα. Οι Ιρανοί έχουν πάρει πολύ ζεστά την υπόθεση πρόκριση μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από το Ιράκ και προετοιμάστηκαν μαζί με τη Σερβία στο Novisad για τα επερχόμενα ματς των προκριματικών.
GK_23
Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των προκριματικών Ιουνίου-Ιουλίου και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η Νέα Ζηλανδία συνέτριψε το Χονγκ Κονγκ με 124-65...

Τα ευρωπαϊκά προκριματικά ξαναρχίζουν απόψε με μόλις 27,9% των ευρωπαίων παικτών του NBA να συμμετέχουν όπως μας πληροφορεί το site της AS: https://as.com/baloncesto/2018/06/26/nba/15...585_608361.html

Οι Κροάτες, που παίζουν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, επιστράτευσαν τους Bogdanovic, Saric και Zubac και έχουν νέο προπονητή τον Drazen Anzulovic. Απόψε αντιμετωπίζουν τους Ιταλούς στην Τεργέστη, σε ένα ματς που με βάση τα rosters είναι μάλλον το φαβορί. Οι Ιταλοί δεν έχουν στην αποστολή τους κανέναν εκ των Gallinari, Belinelli, Melli και Datome. Επιστρέφει ο Hackett που είχε χάσει τα δύο προηγούμενα παράθυρα.

Κομβικά εντός έδρας ματς για τη Σλοβενία απέναντι σε Ισπανία και Μαυροβούνιο, μετά την ήττα από τη Λευκορωσία το Φεβρουάριο οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να έχουν άλλες απώλειες. Το έργο τους θα είναι δύσκολο, ειδικά στο αποψινό ματς με αντίπαλο τον Ισπανία. Εκτός του Doncic, απώλεια της τελευταίας στιγμής ο Gasper Vidmar.

Στο δεύτερο όμιλο αναμένονται σκληρές μάχες μεταξύ Λετονίας, Ουκρανίας και Τουρκίας με στόχο το καλύτερο τελικό πλασάρισμα. Οι Ουκρανοί έχουν και πάλι τον Pooh Jeter στη σύνθεσή τους, οι Τούρκοι έφεραν τους Osman και Korkmaz από το NBA και οι Λετονοί ενισχύονται με τους αδερφούς Bertans και τον Strelnieks. Σημαντική απώλεια της τελευταίας στιγμής για τη Λετονία ο Janis Timma.

Η Λιθουανία κατεβαίνει σχεδόν πλήρης με Valanciunas, Sabonis, Kalnietis, Kuzminskas, Maciulis παρόντες και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει Πολωνία και Ουγγαρία εκτός έδρας και να προκριθεί αήττητη στην επόμενη φάση.

Δυνατή σύνθεση κατεβάζει και η Γαλλία με τους Gobert, Batum, Fournier, De Colo, Causeur, Heurtel εκτός των άλλων να βρίσκονται στην αποστολή. Παρών για τους Ρώσους ο Mozgov, όχι όμως και ο Shved. Εκτός ο Musa για τη Βοσνία, ενισχυμένο το Βέλγιο με τον Van Rossom. Εδώ παίζεται ακόμα η πρόκριση, ακόμα και η Ρωσία μπορεί με συνδυασμό αποτελεσμάτων να μείνει εκτός.

Η Φινλανδία παρουσιάζεται άκρως ενισχυμένη σε αυτό το παράθυρο, με τους Markkanen, Koponen και Salin να επιστρέφουν στην ομάδα. Χωρίς Satoransky-Vesely οι Τσέχοι. Όλα ανοικτά ακόμα σε αυτόν τον όμιλο.

Γερμανία και Σερβία έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και πιθανότατα το ματς στο Novisad την τελευταία αγωνιστική θα κρίνει την πρωτιά. Ενισχυμένες αρκετά και οι δύο ομάδες με Schroder, Kleber, Voigtmann οι Γερμανοί και Marjanovic, Nedovic, Milutinov, Milosavljevic, Micic οι Σέρβοι. H ομάδα του Τζόρτζεβιτς θα δοκιμαστεί πρώτα στην Τιφλίδα με τους Γεωργιανούς να κατεβάζουν τους Shengelia, Shermadini και νέο νατουραλιζέ τον McFadden της Κύμης.

Τέλος η 12άδα του Ισραήλ για το αποψινό ματς με αντίπαλο την Ελλάδα: Richard Howell, Joaquin Szuchman, Tamir Blatt, Gal Mekel, Guy Pnini, Avraham Ben Chimol, Rafael Menco, Raviv Limonad, Jake Cohen, Bar Timor, Nimrod Levi, Ben Altit.
Firnen
Βλέπω καλά ; Το Πουέρτο Ρίκο κινδυνεύνει να χάσει εντός από την...Κούβα ;;; ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
GK_23
QUOTE(Firnen @ Jun 29 2018, 04:05 ) *
Βλέπω καλά ; Το Πουέρτο Ρίκο κινδυνεύνει να χάσει εντός από την...Κούβα ;;; ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Οι Πορτορίκοι γύρισαν το ματς στο 4ο δεκάλεπτο και απέφυγαν τελικά την γκέλα.
Η έκπληξη όμως ήρθε στο άλλο ματς του ομίλου, όπου το Μεξικό κέρδισε τις ΗΠΑ. Σπουδαία νίκη από βαθμολογικής πλευράς για τους Μεξικάνους που δεν είχαν τον Stoll και τον Gutierrez που δηλώθηκε μεν στη 12άδα αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Στην Ευρώπη ξεχώρισε το διπλό των Κροατών στην Ιταλία με μεγάλη εμφάνιση του Bogdanovic ενώ αήττητες παρέμειναν Ισπανία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Όλα χθεσινά αποτελέσματα:

Νέα Ζηλανδία-Χονγκ Κονγκ 124-65
Κίνα-Κορέα 74-82
Συρία-Ινδία 81-76
Λίβανος-Ιορδανία 77-76

Σουηδία-Λετονία 72-82
Ισραήλ-Ελλάδα 78-96
Τουρκία-Ουκρανία 80-66
Πολωνία-Λιθουανία 61-79
Ολλανδία-Ρουμανία 77-52
Σλοβενία-Ισπανία 72-83
Κόσοβο-Ουγγαρία 65-81
Ιταλία-Κροατία 72-78
Μαυροβούνιο-Λευκορωσία 80-69

Παρθένοι Νήσοι-Μπαχάμες 84-74
Αργεντινή-Παναμάς 87-62
Πουέρτο Ρίκο-Κούβα 84-80
Παραγουάη-Ουρουγουάη 49-58
Μεξικό-ΗΠΑ 78-70

Και τα highlights από το αποτέλεσμα της αγωνιστικής...

Firnen
Φινλανδία με Μάρκανεν και Σαλίν έχασε από Τσεχία χωρίς Βέσελι και Σατοράνσκι, κατόρθωμα κανονικό...
benchwarmer
Τέλος της 5ης αγωνιστικής στην Ασία, με το αποτέλεσμα που ξεχώρισε να είναι η πρώτη νίκη της Ιαπωνίας, απέναντι στο μεγάλο φαβορί Αυστραλία (με παρόντες Dellavedova και Maker) με 79-78, χάρη στους 49 πόντους των Hachimura-Fazekas https://www.youtube.com/watch?v=rPdPlMdOLbg
Πλέον ταξιδεύουν σε 3 μέρες στην Ταϊπέι με σκοπό τη νίκη-πρόκριση (είναι ισόβαθμοι με 1-4), ενώ οι Αυστραλοί πάνε στις Φιλιππίνες (ισόβαθμοι με 4-1), με το αποτέλεσμα φυσικά και να μετράει για τη συνέχεια, όπως όλα μεταξύ των ομάδων που προκρίθηκαν (δηλαδή οι Αυστραλοί θέλουν παράλληλα και αποκλεισμό των Ιαπώνων για να σβηστεί η ήττα τους, όχι ότι θα έχουν κάποιο πρόβλημα να προκριθούν στα τελικά πάντως σε οποιοδήποτε σενάριο).

Στον όμιλο των αγαπημένων Νεοζηλανδών η πρόκριση έχει κριθεί, με το Χονγκ Κονγκ να αποδεικνύεται πολύ αδύναμο στο 0-5 και -244 διαφορά σε 5 ματς. ΝΖ έχει 4-1 και πάει στην Κίνα (3-2) τελευταία αγωνιστική, ενώ 3-2 έχει και η Κορέα, με κάθε αποτέλεσμα να μετράει όπως είπαμε. Βέβαια η περίπτωση της Κίνας είναι ιδιαίτερα περίεργη, μιας που ήδη έχει προκριθεί ως διοργανώτρια, αγωνίζεται όμως κανονικά στα προκριματικά icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Στον τρίτο όμιλο έχει επίσης αποκλειστεί η Ινδία (0-5), με την Ιορδανία (4-1) να την έχει εντός τελευταία αγωνιστική σε ένα εντελώς αδιάφορο ματς (και να χάσουν οι Ιορδανοί δεν μεταφέρεται το αποτέλεσμα), ενώ το πιο κρίσιμο ματς είναι το Λίβανος (4-1) με Συρία (2-3), με τους συμπαθείς Σύριους πάντως θεωρώ να είναι ένα επίπεδο κάτω και δύσκολα να καταφέρουν κάτι στη συνέχεια (πιθανότατα θα προκριθούν στην επόμενη φάση χωρίς κάποια νίκη τους να "μετράει").

Στον τελευταίο όμιλο, το φαβορί Ιρανοί είναι στο 4-1 έχοντας την ήττα σοκ στην πρεμιέρα από το Ιράκ, οι οποίοι κέρδισαν πριν λίγο και το Καζακστάν και ανέβηκαν στο 2-3. Τελευταία αγωνιστική πάνε στο Κατάρ (1-4) σε ματς που θα δώσει πρόκριση, ενώ οι Καζάκοι (3-2) πάνε στο Ιράν, σε έναν γενικά μπερδεμένο όμιλο.
pan24
QUOTE (benchwarmer @ Jun 29 2018, 21:16 ) *
Βέβαια η περίπτωση της Κίνας είναι ιδιαίτερα περίεργη, μιας που ήδη έχει προκριθεί ως διοργανώτρια, αγωνίζεται όμως κανονικά στα προκριματικά icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Πρωτη φορα το ακουω αυτο
Παιζουν για την χαρα της συμμετοχης,να μην βλεπουν τους αλλους που παιζουν και ζηλευουν;
benchwarmer
QUOTE(pan24 @ Jun 29 2018, 21:18 ) *
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Πρωτη φορα το ακουω αυτο
Παιζουν για την χαρα της συμμετοχης,να μην βλεπουν τους αλλους που παιζουν και ζηλευουν;


Where FIBA happens...



Στα της Ευρώπης τώρα.

Α' όμιλος:
Οι Ισπανοί παρά της τεράστιες απουσίες τους σε όλα τα ματς είναι στο 5-0, και προσεχώς 6-0 έχοντας το ευκολότερο ματς που μπορούν να δώσουν (που είναι ούτως ή άλλως αδιάφορο) εντός έδρας απέναντι στην άποκλεισμένη Λευκορωσία (1-4). Στο Σλοβενία-Μαυροβούνιο αναμένεται μάχη, με τις δύο ομάδες στο 2-3 (οι Σλοβένοι έχουν ήττα από τους Λευκορώσους που πάντως θα σβηστεί), σε κάθε περίπτωση το ματς είναι πολύ σημαντικό με τον χαμένο να προκρίνεται μεν αλλά να μένει πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης.

Β' όμιλος:
Τουρκία, Ουκρανία, Λετονία έχουν ήδη προκριθεί βρισκόμενες και οι τρεις στο 3-2. Οι Τούρκοι έχουν αδιάφορο ματς με τους αποκλεισμένους (1-4) Σουηδούς (από τους οποίους έχασαν στον 1ο γύρο αλλά θα σβηστεί η ήττα), ενώ το σημαντικό για την συνέχεια είναι το Ουκρανία-Λετονία, με τους Λετονούς να έχουν πλέον και τους Μπέρτανς-Στρέλνιεκς.

Γ' όμιλος:
Λιετουβαίοι στο 5-0 αποδεικνύοντας και αυτοί το βάθος τους σαν σχολή. Τελευταία αγωνιστική πάνε στην Ουγγαρία (3-2), σε ματς πάντως που ίσως μετρήσει αρκετά για την συνέχεια. Οι Πολωνοί (2-3) έχουν επίσης προκριθεί και παίζουν αδιάφορο ματς με το αποκλεισμένο Κόσοβο (0-5).

Δ' όμιλος:
Οι Κροάτες με κάποιους ΝΒΑερς πλέον στην ομάδα δείχνουν να σώζουν την παρτίδα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κερδίσουν μέσα στη Ρουμανία, με την οποία βρίσκονται ισόβαθμοι στο 2-3. Επίσης στο 2-3 είναι οι Ολλανδοί, που υποδέχονται τους αήττητους (5-0) Ιταλούς, σε έναν όμιλο που έχει συγκινήσεις και διάφορα πιθανά σενάρια ακόμα.

Ε' όμιλος:
Το Βέλγιο απογοήτευσε, έχοντας ήδη αποκλειστεί με 0-5 ρεκόρ. Αδιάφορο το τελευταίο ματς με την Βοσνία (2-3) και για τους δύο. Αντίθετα υπάρχει το Ρωσία(3-2)-Γαλλία(5-0), με τους Ρώσους να καίγονται για την νίκη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μένουν λίγο πίσω.

ΣΤ' όμιλος:
Οι αγαπημένοι Ισλανδοί έφτασαν κοντά αλλά δεν τα κατάφεραν μέσα στη Βουλγαρία. Έχουν ακόμα μία ευκαιρία πάντως, πολύ πιο δύσκολη, καθώς πρέπει να κερδίσουν μέσα στη Φινλανδία (ισόβαθμες με 2-3), που παρά την επιστροφή του Μαρκάνεν έχασε από την Τσεχία που βρίσκεται πλέον στο 4-1! Οι Τσέχοι που υποδέχονται τη Βουλγαρία (επίσης 2-3) σε άλλον έναν μπερδεμένο όμιλο με ωραία ντερμπάκια.

Z όμιλος:
Πολύ κατανοητός όμιλος, με τους Σέρβους (4-1) να υποδέχονται τελευταία αγωνιστική τους Γερμανούς (5-0) με τις δύο ομάδες να θέλουν να μπούνε με όσο καλύτερες προυποθέσεις στην επόμενη φάση. Αντίθετα, στο Γεωργία(1-4)-Αυστρία(0-5) κρίνεται η πρόκριση, που λογικά θα καταλήξει μεν στους Γεωργιανούς, που όμως θα μπούνε χωρίς νίκη στον νέο όμιλο και χωρίς σημαντική ενίσχυση από τους σταρς τους δεν θα έχουν τύχη.

Η' όμιλος:
Η Εθνική μας τα κατάφερε περίφημα, βρισκόμενη στο 5-0, και ένα βήμα πριν το απόλυτο απέναντι στους Εσθονούς (2-3). Οι Βρετανοί (1-4) υποδέχονται το Ισραήλ (2-3) και με νίκη θα οδηγηθούμε σε τριπλή ισοβαθμία από όπου θα προκριθούν οι 2.


* Οι όμιλοι μετά σταυρώνονται ανά δύο με τη σειρά, και προκρίνονται τελικά οι 3 από κάθε νέο όμιλο. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, και θα τα αναλύσουμε όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μεθαύριο.
Firnen
All results from all games in the First Round (even the ones from games against teams that did not advance) are carried over to the Second Round.

Από το site της FIBA. Επειδή κάπου γράφτηκε ότι σβήνονται ήττες απ τις ομάδες που θα κοπούνε. Λάθος, δεν σβήνεται καμία ήττα.

Για τους ευρωπαικους ομλους της 2ης φασης :

1)Ισπανια, Τουρκια, Λετονια, Σλοβενια, Ουκρανια, Μαυροβουνιο. Ισπανια περασμενη. Θα ειναι πολυ κριμα να μην περασουν οι Λετονοι επειδη δεν εχουν τους 5 που κανουν ολη τη διαφορα μεσα στη χρονια απλα επειδη Τουρκοι και Ουκρανοι εχουν καλυτερα...δευτεροτριτα. Θα κινδυνεψουν και οι Σλοβενοι.

2)Λιθουανια, Ιταλια, Πολωνια, Ουγγαρια, Κροατια, Ολλανδια. Οι Λιθουανοι και οι Ιταλοι λογω βαθους δε το χανουνε. Η Κροατια θα δυσκολευτει παρα πολυ γιατι ειναι τραγικες οι ρεζερβες της, μπορει να περασει μια απ τις 3 μικρες.

3)Γαλλια, Ρωσια, Βοσνια, Τσεχια, Φινλανδια, Βουλγαρια (λογικα). Γαλλια περασμενη. Λογικα κα η Ρωσια περναει. Η Φιμπα εχει κανει ενα τεραστιο δωρο στην Τσεχια με το συστημα γτ παιζει με την ομοιογενεια της Νιμπουργκ. Η Φινλανδια βγαζει τα ματια της με τα χερια της.

4)Γερμανια, Σερβια, Ελλαδα, Γεωργια, Ισραηλ, Βρετανια/Εσθονια. Ελλαδα, Σερβια και Γερμανια, μερα με νυχτα αυτος ο ομιλος.
benchwarmer
QUOTE(Firnen @ Jun 30 2018, 01:09 ) *
All results from all games in the First Round (even the ones from games against teams that did not advance) are carried over to the Second Round.

Από το site της FIBA. Επειδή κάπου γράφτηκε ότι σβήνονται ήττες απ τις ομάδες που θα κοπούνε. Λάθος, δεν σβήνεται καμία ήττα.


Σωστή η διόρθωση. Έχει μάλιστα ξαναγραφτεί και πιο πάνω στο τόπικ αλλά δεν το θυμήθηκα icon_drunk.gif Θα φανεί στην πράξη το τι αλλάζει, ένα καλό θα είναι πάντως ότι δεν θα υπάρχουν τόσα αδιάφορα ματς...
ashton
Aν νικησουμε την Εσθονία και η Μ.Βρετανία το Ισραηλ θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία
Το Ισραήλ έχει +4 με Εσθονία και κερδισε 7π τη Μ.Βρετανία στο 1ο. Ξεκινα με +11
η Εσθονία -4 με Ισραηλ και -6 με Μ.Βρετανια, ειναι στο -10
η Μ.Βρετανία +6 με Εσθονια και έχασε με 7π απο Ισραηλ. Νικώντας με 1π μένει εξω η Εσθονια. Αν νικησει με 22π μένει έξω το Ισραηλ.

Αν κερδισει η Εσθονία την Ελλάδα προκρίνεται. Το άλλο εισιτηριο ή οι Βρετανοι αν κερδισουν πάνω απο 8π ή το Ισραηλ αν κερδίσει ή χάσει μέχρι 6π
Στους 7π περνά η Μ.Βρετανία

GK_23
QUOTE(Firnen @ Jun 30 2018, 01:09 ) *
All results from all games in the First Round (even the ones from games against teams that did not advance) are carried over to the Second Round.

Από το site της FIBA. Επειδή κάπου γράφτηκε ότι σβήνονται ήττες απ τις ομάδες που θα κοπούνε. Λάθος, δεν σβήνεται καμία ήττα.

Για τους ευρωπαικους ομλους της 2ης φασης :

1)Ισπανια, Τουρκια, Λετονια, Σλοβενια, Ουκρανια, Μαυροβουνιο. Ισπανια περασμενη. Θα ειναι πολυ κριμα να μην περασουν οι Λετονοι επειδη δεν εχουν τους 5 που κανουν ολη τη διαφορα μεσα στη χρονια απλα επειδη Τουρκοι και Ουκρανοι εχουν καλυτερα...δευτεροτριτα. Θα κινδυνεψουν και οι Σλοβενοι.

2)Λιθουανια, Ιταλια, Πολωνια, Ουγγαρια, Κροατια, Ολλανδια. Οι Λιθουανοι και οι Ιταλοι λογω βαθους δε το χανουνε. Η Κροατια θα δυσκολευτει παρα πολυ γιατι ειναι τραγικες οι ρεζερβες της, μπορει να περασει μια απ τις 3 μικρες.

3)Γαλλια, Ρωσια, Βοσνια, Τσεχια, Φινλανδια, Βουλγαρια (λογικα). Γαλλια περασμενη. Λογικα κα η Ρωσια περναει. Η Φιμπα εχει κανει ενα τεραστιο δωρο στην Τσεχια με το συστημα γτ παιζει με την ομοιογενεια της Νιμπουργκ. Η Φινλανδια βγαζει τα ματια της με τα χερια της.

4)Γερμανια, Σερβια, Ελλαδα, Γεωργια, Ισραηλ, Βρετανια/Εσθονια. Ελλαδα, Σερβια και Γερμανια, μερα με νυχτα αυτος ο ομιλος.

Ήμουν έτοιμος να γράψω στον benchwarmer αυτό που έγραψες...

Πράγματι όλα τα αποτελέσματα μεταφέρονται στην επόμενη φάση, επομένως ήττες όπως αυτή της Σλοβενίας από τη Λευκορωσία τον περασμένο Φεβρουάριο ίσως αποδειχθούν μοιραίες στο τέλος.

Το ματς Ουκρανία-Λετονία την Κυριακή είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση. Από τον όμιλο που θα σχηματιστεί στη συνέχεια, δύο εκ των Ισπανίας, Σλοβενίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Λετονίας θα μείνουν εκτός Παγκοσμίου. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τους Σλοβένους, τους λόγους τους έχω εξηγήσει σε προηγούμενο post.

Η Κροατία πρέπει να νικήσει στη Ρουμανία για να προκριθεί, με Bogdanovic-Saric παρόντες λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. Το καλό για αυτήν είναι πως οι δευτερότριτοι του απέναντι ομίλου, Πολωνία και Ουγγαρία, δεν είναι τίποτα μεγαθήρια. Το κακό όμως είναι πως υστερεί σε ισοβαθμία απέναντι σε Ιταλία και Ολλανδία. Βέβαια αν η Ιταλία κερδίσει την Ολλανδία στο Groningen τότε με νίκη επί της Ρουμανίας, η Κροατία προκρίνεται δεύτερη με μία νίκη περισσότερη από τους Ολλανδούς. Το ματς Ολλανδία-Ιταλία είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλες τις ομάδες που διεκδικούν πρόκριση.

Η Γαλλία κατέβασε ...πυρηνικό ρόστερ απέναντι στη Βοσνία (Batum, Fournier, Gobert, De Colo, Heurtel, Diaw). Λογικά θα κερδίσει και τους Ρώσους και θα περάσει αήττητη. Η Ρωσία μεταφέροντας 3 ήττες στην επόμενη φάση, δεν θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο σίγουρη. Οι Τσέχοι είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη και αν δεν έκαναν τη ...χαζή ήττα από την Ισλανδία θα περνούσαν πιθανότατα αήττητοι στη δεύτερη φάση. Η Φινλανδία θέλει νίκη επί της Ισλανδίας για να προκριθεί και σημαντικές νίκες στη δεύτερη φάση για να ελπίζει σε πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Στο δικό μας σταύρωμα οι Ελλάδα, Σερβία, Γερμανία είναι κλάσεις ανώτερες από τους υπόλοιπους τρεις. Εφόσον η εθνική μας προκριθεί αήττητη, ίσως δύο μόνο νίκες στην επόμενη φάση να είναι αρκετές για την πρόκριση.
GK_23
Ολοκληρώθηκαν και τα ματς της αγωνιστικής σε Αφρική και Αμερική:

Καμερούν-Τσαντ 73-72
Τυνησία-Γουινέα 94-54
Μάλι-Ρουάντα 72-82
Νιγηρία-Ουγκάντα 109-66
Μαρόκο-Ανγκόλα 61-47
Αίγυπτος-Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό 63-77
Ακτή Ελεφαντοστού-Μοζαμβίκη 62-45
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Σενεγάλη 82-91

Βενεζουέλα-Βραζιλία 72-56
Καναδάς-Δομινικανή Δημοκρατία 97-61
Χιλή-Κολομβία 67-71

Σε αντίθεση με τα παράθυρα Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά έχουμε δράση σε όλους τους αφρικανικούς ομίλους. Οι αγώνες κάθε ομίλου διεξάγονται σε Rades, Lagos, Cairo και Dakar αντίστοιχα.

Στον 1ο όμιλο Τυνησία και Καμερούν έχουν ήδη προκριθεί και θα μονομαχήσουν για την πρωτιά. Η γηπεδούχος Τυνησία δεν έχει τους Mejri και Roll αλλά παίζει εντός έδρας, διαθέτει δεμένο σύνολο και προπονητή τον πολύ έμπειρο σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων Mario Palma. Το Καμερούν δεν κατάφερε να κατεβάσει κάποιον από τους NBAers του αλλά ούτε και τους Kadji-Strawberry που είχαν αγωνιστεί στο παράθυρο του Νοεμβρίου. Με τη Γουϊνέα αγωνίζεται ο Alpha Diallo του Ψυχικού (αν δεν κάνω λάθος).

Στον 2ο όμιλο η Νιγηρία κατεβάζει κατώτερης δυναμικότητας roster σε σχέση με αυτό του Φεβρουαρίου αλλά με τους Diogu-Uzoh παρόντες λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει εύκολα όλα τα ματς. Στη 12άδα βρίσκεται και ο Tosin Mehinti που έπαιξε φέτος στο Λαύριο και ένα καλό ταλέντο από το πανεπιστήμιο του Louisville, ο Jordan Nwora, γιος του προπονητή Alex Nwora. Η Ουγκάντα έχει αρκετή βοήθεια από τις ΗΠΑ, o ελληνικής καταγωγής George Galanopoulos επιστρέφει στον πάγκο με βοηθό τον Mike Schmitz, γνωστό από τη δουλειά του στο Draft Express. Νατουραλιζέ της ομάδας, ο Αμερικανός guard Jordin Mayes. Το Μάλι συνεχίζει να απογοητεύει παρόλο που έχει πολύ καλό πρόγραμμα, ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι ίσως η καλύτερη αφρικανική χώρα. Τέλος η Ρουάντα κατεβαίνει σε αυτό το παράθυρο με δύο Αμερικανούς στη σύνθεση της: Τον Kenny Wilson Gasana από το Texas και τον Darrius Garrett από τη North Carolina. Σε παλιότερα τουρνουά είχαν αγωνιστεί και με 6-7 Αμερικανούς, όλοι χρησιμοποιούσαν ψεύτικα διαβατήρια φυσικά.

Ο 3ος όμιλος έχει γίνει άνω-κάτω μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Το Μαρόκο κέρδισε την Ανγκόλα, η οποία δεν τρομάζει πλέον ενώ η γηπεδούχος Αίγυπτοςς υπέστη ήττα-σοκ από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι Κονγκολέζοι ταξίδεψαν στο Cairo με 12 παίκτες αλλά δήλωσαν μόνο τους 11. Την τελευταία στιγμή μπλοκαρίστηκε η συμμετοχή του Bismack Biyombo και ο άσος των Magic παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα. Παρών στο ρόστερ της ΛΔ Κονγκό ο Christian Eyenga.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1012790573739184130

Στο Dakar θα γίνει επίσης μάχη. Η Σενεγάλη έχει το πλεονέκτημα έδρας και τον Dieng παρόντα. Μετά τη χθεσινή της νίκη εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Οι άλλες δύο θέσεις θα κριθούν τις επόμενες δύο ημέρες.

Στα αμερικάνικα προκριματικά ξεχώρισε η νίκη της Βενεζουέλας επί της Βραζίλίας. Η Βενεζουέλα κάλυψε τη διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς και πλέον έχει τους Βραζιλιάνους από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Καναδάς κατέβηκε με 5 NBAers (Olynyk, Powell, Birch, Joseph, Brooks) και διέλυσε τους Δομινικανούς ενώ η Κολομβία πέτυχε νίκη χωρίς αντίκρυσμα επί της Χιλής καθώς για ένα μόλις πόντο δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μένει εκτός συνέχειας.
Firnen
Η Λετονια με την κανονικη της ομαδα θα ειχε 6-0 σ αυτον τον ομιλο...και φανηκε ποσο ευκολα μονο με Στρελνιεκς και Μπερτανς πηγε στα 2 τελευταια ματς...προσφορα του συστηματος FIBA σε Τουρκια και Ουκρανια το οτι εχουν ελπιδες για Μουντομπασκετ.
benchwarmer
Συμπληρώθηκαν οι δύο πρώτοι ευρωπαϊκοί όμιλοι της επόμενης φάσης, και θα έχουν ως εξής:

1ος όμιλος
Ισπανία 6-0
Τουρκία 4-2
Λετονία 4-2
-------------------
Μαυροβούνιο 3-3
Ουκρανία 3-3
Σλοβενία 2-4

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένοι βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση, καθώς πρέπει να καλύψουν διαφορά δύο νικών σε διάστημα 6 αγώνων (μάλλον καθοριστικό αποτέλεσμα η εντός έδρας ήττα πριν λίγο από τους Μαυροβούνιους). Να δούμε τον Σεπτέμβρη αν θα είναι διαθέσιμοι οι Ντράγκιτς-Ντόντσιτς, πάντως τον Νοέμβρη και τον Φλεβάρη δεν θα είναι σίγουρα, οπότε πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όχι ότι Τουρκία, Λετονία και Ουκρανία είναι τίποτα μεγαθήρια δηλαδή, έχοντας και αυτοί (Τούρκοι, Λετονοί δηλαδή κυρίως) τις απουσίες τους. Από τους Μαυροβούνιους δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, θεωρητικά του χρόνου δεν θα έχουν διαθέσιμους τους παίχτες της Μπούντουτσνοστ που είχαν φέτος... Οι μόνοι χαλαροί είναι οι Ισπανοί, που με τόσες απουσίες απέδειξαν και πάλι το βάθος της σχολής τους.

2ος όμιλος
Λιθουανία 6-0
Ιταλία 4-2
Κροατία 3-3
----------------
Πολωνία 3-3
Ουγγαρία 3-3
Ολλανδία 3-3

Οι Κροάτες έσωσαν την παρτίδα τελευταία στιγμή, κυρίως χάρη στους NBAερς που εμφανίστηκαν σε αυτό το παράθυρο. Ο κακός χαμός λοιπόν για την πρόκριση, με τους ίδιους και τους Ιταλούς να μην μπορούν να έχουν πλήρη σύνθεση στη συνέχεια, σε αντίθεση με ομάδες όπως οι Πολωνία-Ουγγαρία-Ολλανδία με σαφώς χαμηλότερο ταβάνι, που όμως ίσως να εμφανιστούν πλήρεις, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι Λιθουανοί είναι σχεδόν καρμπόν η ιστορία των Ισπανών, τεράστια σχολή που δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα με ότι ρόστερ και να κατέβει.
benchwarmer
Περνάμε στην Αφρική, όπου είχαμε τα πιο περίεργα προκριματικά με τους αγώνες να μην γίνονται εντός-εκτός σε όλες τις χώρες (λόγω διάφορων οικονομικών και οργανωτικών προβλημάτων σε κάποιες από αυτές) αλλά μαζεμένοι στις 2 "μεγαλύτερες" κάθε ομίλου της πρώτης φάσης. Ελπίζουμε πλέον στην 2η φάση να είναι όλες οι χώρες σε κατάσταση να διοργανώσουν ματς...

Οι όμιλοι λοιπόν θα έχουν ως εξής (προκρίνονται τελικά οι 2 πρώτοι και ο καλύτερος από τους δύο τρίτους, θα προτιμούσα ένα μπαράζ ομολογώ...):

1ος όμιλος
Τυνησία 5-0*
Καμερούν 4-1*
---------------------
Αγκόλα 4-2
---------------------
Μαρόκο 3-3
Αίγυπτος 3-3
Τσαντ 2-4

Ενδιαφέρων όμιλος (πλην Τσαντ, που είναι μακράν η χειρότερη ομάδα ίσως και από τις 12). Μαρόκο και Αίγυπτος (όπως και Τυνησία, που είναι βέβαια και διαφορετικού επιπέδου γενικότερα) παίζουν ένα αρκετά διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με τις χώρες της μαύρης Αφρικής, μην έχοντας τα αθλητικά προσόντα αυτών, θα έχει ενδιαφέρον η αντίθεση των στυλ σε αυτόν τον όμιλο. Στην κορυφή, θα κρίνει αρκετά το ντέρμπι Τυνησία-Καμερούν σε λίγη ώρα, σε κάθε περίπτωση καραδοκεί και η ιστορική Αγκόλα, που χωρίς να βρίσκεται στο επίπεδο του παρελθόντος σίγουρα μπορεί να είναι μία από τις 5 καλύτερες αφρικανικές ομάδες. Ενώ αποκλείστηκε άδοξα το Κογκό, με τον Μπιγιόμπο να κάνει 2-3 ταξίδια στη χώρα αλλά να μην έχει καταφέρει να γράψει ούτε μία συμμετοχή ακόμα...


2ος όμιλος
Νιγηρία 6-0
Σενεγάλη 5-1
-----------------
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 3-3
--------------------------
Ρουάντα 3-3
Ακτή Ελεφαντοστού 2-4
Μάλι 2-4

Πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να χάσουν Νιγηρία και Σενεγάλη την απευθείας πρόκριση, και δεν νομίζω ότι θα συμβούν. Ο Ντιενγκ φυσικά θα είναι διαθέσιμος μόνο τον Σεπτέμβρη (και αν) για την Σενεγάλη, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα. Αντίστοιχα πρόβλημα δεν είχε και η Νιγηρία ως τώρα, παίζοντας με πολύ διαφορετική σύνθεση από την ιδανική της, δεν νομίζω να έχει και στη συνέχεια. Ερωτηματικό Μάλι και Ακτή, δύο χώρες που έχουν μία κάποια παρουσία την τελευταία δεκαετία, αλλά όμως βρίσκονται όπως φαίνεται σε φάση ανασυγκρότησης. Ρουάντα είναι αρκετά αδύναμοι όσους Αμερικάνους και να κατεβάσουν, ενώ νατουραλιζέ κατεβάζουν πλέον και οι Κεντροαφρικανοί, τον Johndre Jefferson, να δούμε αν θα μπορέσει να τους οδηγήσει στην 3η θέση και (ίσως) στα τελικά. Ενδιαφέρον πάντως ότι οι ομάδες της αραβικής Αφρικής (που παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ από αυτές της μαύρης) μαζεύτηκαν όλες στον 1ο όμιλο.
GK_23
QUOTE(Firnen @ Jul 1 2018, 17:54 ) *
Η Λετονια με την κανονικη της ομαδα θα ειχε 6-0 σ αυτον τον ομιλο...και φανηκε ποσο ευκολα μονο με Στρελνιεκς και Μπερτανς πηγε στα 2 τελευταια ματς...προσφορα του συστηματος FIBA σε Τουρκια και Ουκρανια το οτι εχουν ελπιδες για Μουντομπασκετ.


QUOTE(benchwarmer @ Jul 1 2018, 22:58 ) *
Οι πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένοι βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση, καθώς πρέπει να καλύψουν διαφορά δύο νικών σε διάστημα 6 αγώνων (μάλλον καθοριστικό αποτέλεσμα η εντός έδρας ήττα πριν λίγο από τους Μαυροβούνιους). Να δούμε τον Σεπτέμβρη αν θα είναι διαθέσιμοι οι Ντράγκιτς-Ντόντσιτς, πάντως τον Νοέμβρη και τον Φλεβάρη δεν θα είναι σίγουρα, οπότε πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όχι ότι Τουρκία, Λετονία και Ουκρανία είναι τίποτα μεγαθήρια δηλαδή, έχοντας και αυτοί (Τούρκοι, Λετονοί δηλαδή κυρίως) τις απουσίες τους. Από τους Μαυροβούνιους δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, θεωρητικά του χρόνου δεν θα έχουν διαθέσιμους τους παίχτες της Μπούντουτσνοστ που είχαν φέτος... Οι μόνοι χαλαροί είναι οι Ισπανοί, που με τόσες απουσίες απέδειξαν και πάλι το βάθος της σχολής τους.

Οι Κροάτες έσωσαν την παρτίδα τελευταία στιγμή, κυρίως χάρη στους NBAερς που εμφανίστηκαν σε αυτό το παράθυρο. Ο κακός χαμός λοιπόν για την πρόκριση, με τους ίδιους και τους Ιταλούς να μην μπορούν να έχουν πλήρη σύνθεση στη συνέχεια, σε αντίθεση με ομάδες όπως οι Πολωνία-Ουγγαρία-Ολλανδία με σαφώς χαμηλότερο ταβάνι, που όμως ίσως να εμφανιστούν πλήρεις, με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι Λιθουανοί είναι σχεδόν καρμπόν η ιστορία των Ισπανών, τεράστια σχολή που δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα με ότι ρόστερ και να κατέβει.

Πρώτο ματς της δεύτερης φάσης το Λετονία-Σλοβενία στις 14 Σεπτεμβρίου...

Οι Σλοβένοι είναι με το ένα πόδι εκτός Παγκοσμίου, προσωπικά δεν πιστεύω πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Χωρίς Dragic-Doncic-Randolph η δυναμική τους σαν ομάδα μικραίνει αρκετά. Στα ματς με Ισπανία-Μαυροβούνιο δεν είχαν και τον Vidmar.
Αν ο Prepelic μετακινηθεί σε ομάδα της Ευρωλίγκας, θα απουσιάσει από τα ματς Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου σίγουρα.

Οι Ισπανοί είναι με το ενάμιση πόδι στο Παγκόσμιο.

Οι Κροάτες έσωσαν πράγματι την παρτίδα αλλά την νίκη της ημέρας έκαναν οι Ολλανδοί, οι οποίοι παραλίγο να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα. Η Ιταλία κατέβηκε πολύ χαλαρή στα δύο τελευταία ματς, χθες έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ο 17χρονος ιταλοαμερικανός Niccolo Mannion, γιος του Pace Mannion που αγωνίστηκε στην Ιταλία στα 90ς. Δύσκολα όμως θα κινδυνέψει να μείνει εκτός.

Η Λιθουανία έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση.

QUOTE(benchwarmer @ Jul 1 2018, 23:51 ) *
Περνάμε στην Αφρική, όπου είχαμε τα πιο περίεργα προκριματικά με τους αγώνες να μην γίνονται εντός-εκτός σε όλες τις χώρες (λόγω διάφορων οικονομικών και οργανωτικών προβλημάτων σε κάποιες από αυτές) αλλά μαζεμένοι στις 2 "μεγαλύτερες" κάθε ομίλου της πρώτης φάσης. Ελπίζουμε πλέον στην 2η φάση να είναι όλες οι χώρες σε κατάσταση να διοργανώσουν ματς...

Ενδιαφέρων όμιλος (πλην Τσαντ, που είναι μακράν η χειρότερη ομάδα ίσως και από τις 12). Μαρόκο και Αίγυπτος (όπως και Τυνησία, που είναι βέβαια και διαφορετικού επιπέδου γενικότερα) παίζουν ένα αρκετά διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με τις χώρες της μαύρης Αφρικής, μην έχοντας τα αθλητικά προσόντα αυτών, θα έχει ενδιαφέρον η αντίθεση των στυλ σε αυτόν τον όμιλο. Στην κορυφή, θα κρίνει αρκετά το ντέρμπι Τυνησία-Καμερούν σε λίγη ώρα, σε κάθε περίπτωση καραδοκεί και η ιστορική Αγκόλα, που χωρίς να βρίσκεται στο επίπεδο του παρελθόντος σίγουρα μπορεί να είναι μία από τις 5 καλύτερες αφρικανικές ομάδες. Ενώ αποκλείστηκε άδοξα το Κογκό, με τον Μπιγιόμπο να κάνει 2-3 ταξίδια στη χώρα αλλά να μην έχει καταφέρει να γράψει ούτε μία συμμετοχή ακόμα...

Πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να χάσουν Νιγηρία και Σενεγάλη την απευθείας πρόκριση, και δεν νομίζω ότι θα συμβούν. Ο Ντιενγκ φυσικά θα είναι διαθέσιμος μόνο τον Σεπτέμβρη (και αν) για την Σενεγάλη, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα. Αντίστοιχα πρόβλημα δεν είχε και η Νιγηρία ως τώρα, παίζοντας με πολύ διαφορετική σύνθεση από την ιδανική της, δεν νομίζω να έχει και στη συνέχεια. Ερωτηματικό Μάλι και Ακτή, δύο χώρες που έχουν μία κάποια παρουσία την τελευταία δεκαετία, αλλά όμως βρίσκονται όπως φαίνεται σε φάση ανασυγκρότησης. Ρουάντα είναι αρκετά αδύναμοι όσους Αμερικάνους και να κατεβάσουν, ενώ νατουραλιζέ κατεβάζουν πλέον και οι Κεντροαφρικανοί, τον Johndre Jefferson, να δούμε αν θα μπορέσει να τους οδηγήσει στην 3η θέση και (ίσως) στα τελικά. Ενδιαφέρον πάντως ότι οι ομάδες της αραβικής Αφρικής (που παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ από αυτές της μαύρης) μαζεύτηκαν όλες στον 1ο όμιλο.

Η ΛΔ Κόνγκο έχασε 3(!) ματς στην παράταση, αποκορύφωμα το ματς με το Μαρόκο προχθές όπου ισοφαρίστηκαν με τρίποντο στην εκπνοή.
Πραγματικά άδοξος αποκλεισμός για μια ομάδα που σε πλήρη παράταξη είναι εύκολα στις 5 καλύτερες της μαύρης ηπείρου.

Νιγηρία, Τυνησία και Σενεγάλη έχουν κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ανοικτά και στους δύο ομίλους.

Τα αποτέλεσματα της τελευταίας αγωνιστικής στο 1ο και 3ο όμιλο της Αμερικής:

Κούβα-ΗΠΑ 62-93
Πουέρτο Ρίκο-Μεξικό 84-79
Ουρουγουάη-Αργεντινή 58-102
Παραγουάη-Παναμάς 67-74

Και η βαθμολογία του νέου ομιλου που προέκυψε:

Αργεντινή 5-1
ΗΠΑ 5-1
Πουέρτο Ρίκο 4-2
Μεξικό 3-3
Ουρουγουάη 3-3
Παναμάς 3-3
RipCity
Τρέξτε να δείτε τι έγινε στο Φιλιππίνες-Αυστραλια. Τρελό ξύλο με αγκώνες,καρέκλες κτλ.
akratacity
Οι Φιλιππινεζοι οσο μποϊ τους λειπει, τοσο "βρωμικοι" παιχτες ειναι...
Firnen
Μπλατς ο χειροτερος ολων με πισωπλατες γροθιες στο σβερκο του Αυστραλου. Στο μεταξυ οι Φιλιππινες χανανε με 30 ποντους οταν αρχισαν τον καβγα.
Zephyr
Ντάξει πρέπει να φάνε 20 χρόνια αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις οι Φιλιππινέζοι . Αυτοί κατέβασαν εθνική πυγμαχίας, όχι μπάσκετ.
KingCrimson
Πρέπει να αποβληθουν δια παντος απο καθε διοργανωση, δε νομιζω να χει παρουσιαστει ποτε κατι παρόμοιο
yorgos
Μοναδική εμφάνιση εχθές της Κούβας απέναντι στις ΗΠΑ, σε ένα άδειο γήπεδο όπου ήμασταν 5-10 νοματαίοι συν τις ομάδες και τις φωνές του Τζεφ Βαν Γκάντι (που μαθαίνω ότι τους έπρηξε στο ξενοδοχείο που έμενε), αφού οι Κουβανοί βλέπουν φανατικά Μουντιάλ, κι ας μην καταλαβαίνουν τίποτε από ποδόσφαιρο.

Βάλαμε 28π στο πρώτο δεκάλεπτο (!!!) και στο δεύτερο ξεκινήσαμε με ένα μαγικό ... 0-19 κατα τα ειωθότα. Η άμυνά μας... η ποια; Δεν περιγράφω άλλο.
stefkorner
δεν το πιστευω οτι εχασα αυτο το οβερ των φιλιππινεζων,επειδη ειπαν να το ολοκληρωσουν πριν το 30..
blink.gif wacko.gif dry.gif wacko.gif

αυτα που πηρα πισω τα βαλα ξανα σε οβερ ! στο Ρωσια-Γαλλια ! αν τα χασω απο εκει,ποιον πρεπει να σιχτιριζω ; τον νατουραλιζε Μπλατς ; tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.