Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λαθρομεταναστευση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
j-kidd13
Αυτο ειναι κατι που ηθελα να πω...Επειδη αναφερθηκε για λυση απο τους κατοικους,αν υπαρξει επεισοδιο με καποιον αλλοδαπο,που προκληθει,ειτε τραυματισμος,ειτε ακομα και θανατος αλλοδαπου,οι ομοεθνεις του ειναι βεβαιο οτι θα ξεσικωθουν...Ποσες φορες οι εξ Ινδικων κρατων μεταναστες βγαινουν στους δρομους για γεγονοτα που εχουν συμβει σε συμπατριωτες τους?Τοτε μπορει να ξεφυγουν τα πραγματα...
stefan
QUOTE(kaukasios @ May 11 2009, 02:40 ) *
ενταξει και η αστυνομια με τι να πρωτοασχοληθει?εδω να φανταστειτε το λιμενικο προχωρεισαι σε μια συλληψη και επειδη ο μεταναστης που αντισταθηκε ,εφαγε κατι ψιλες μετα εγινε πραγματικη μαχη.δεν μπορειται να φανταστειται τι ακολουθεισαι!!!δεν εμεινε τιποτα ορθιο!!


Αμα θελει,μπορει να κανει πραγματα και να επεμβει.
Ας ζητησουν ενισχυσεις απο αλλες περιοχες και απο τα ΜΑΤ.
Εδω κανουν διαδηλωσεις οι συνταξιουχοι και τα ΜΑΤ πηγαινουν ολα εκει.
Σε τετοια σοβαρα ζητηματα θα πρεπει καποια στιγμη να δηλωσουν παρων και αυτοι.
Εκει που δεν χρειαζεται βαρανε.Σε τετοιες καταστασεις θα επρεπε να σηκωνουν το χερι τους
και να το κατεβαζουν την επομενη μερα.Χωρις υπερβολη ομως.
kaukasios
αν ερθετε στην πατρα αυτα που θα δειτε δεν θα τα πιστευετε.
σημερα το μεσημερι περασα απο την εθνικη πατρων-κορινθου.στην κατευθυνση προς πατρα καθως μπαινεις υπαρχει μια διασταυρωση οπου στριβουν οι νταλικες για να πιασουν παραλιακη και να μπουν στο λιμανι.εκει υπαρχει ενα φαναρι.να φανταστειτε μιλαμε για μια αποσταση 4 χιλιομετρων περιπου απο το λιμανι.λοιπον εκει στην διασταυρωση,οπου εχει φαναρι,στηνουν καρτερι εκατονταδες λαθρομεταναστες και προσπαθουν να ανοιξουν τις νταλικες για να κρυφτουν μεσα.
μιλαμε για σκηνες απειρου καλους.νταλικες σε κινηση και αυτοι να τρεχουν απο πισω προσπαθωντας να ανοιξουν!!!
stefan
QUOTE(kaukasios @ May 11 2009, 02:55 ) *
αν ερθετε στην πατρα αυτα που θα δειτε δεν θα τα πιστευετε.
σημερα το μεσημερι περασα απο την εθνικη πατρων-κορινθου.στην κατευθυνση προς πατρα καθως μπαινεις υπαρχει μια διασταυρωση οπου στριβουν οι νταλικες για να πιασουν παραλιακη και να μπουν στο λιμανι.εκει υπαρχει ενα φαναρι.να φανταστειτε μιλαμε για μια αποσταση 4 χιλιομετρων περιπου.λοιπον εκει στην διασταυρωση,οπου εχει φαναρι,στην καρτερι εκατονταδες λαθρομεταναστες και προσπαθουν να ανοιξουν τις νταλικες για να κρυφτουν μεσα.
μιλαμε για σκηνες απειρου καλους.νταλικες σε κινηση και αυτοι να τρεχουν απο πισω προσπαθωντας να ανοιξουν!!!


Αν εκεινη την ωρα ο οδηγος πατησει φρενο και πεσουν πανω του
η' βγαλει καμια καραμπινα και τους ριξει στο ψαχνο τοτε τι θα γινει??
Θα βγουν ολοι και θα λενε "ο απανθρωπος οδηγος" κ.λ.π.
Χωρις κανενας να σκεφτει οτι οι οδηγοι μπορουν να παθουν μεγαλη ζημια απο αυτους.
Αλλα εμας δεν μας νοιαζει για τους δικους μας,μας νοιαζει για τους κακομοιρους τους λαθρομεταναστες.
dizzy_fingers
QUOTE
Ας βουλιαξει το πολεμικο ναυτικο 5-6 βαρκες, να δουμε μετα ποιος θα εχει κακαλα να ξαναφερει κοσμο.

QUOTE
αν οι κατοικοι παρουν τον νομο στα χερια τους
και βγουν με τις καραμπινες να υπερασπιστουν την περιουσια τους,θα λεμε μετα οτι ειμαστε κανιβαλοι και πρωτογονοι.

QUOTE
Αν εκεινη την ωρα ο οδηγος πατησει φρενο και πεσουν πανω του
η' βγαλει καμια καραμπινα και τους ριξει στο ψαχνο τοτε τι θα γινει??


Να μην ξεχάσετε να σκοτώσετε και τα γυναικόπαιδα όσων ξένων τόλμησαν να έρθουν στη χώρα μας για να μην μείνουν ούτε τα παιδιά τους. Εκεί να δείτε πως "θα σφίξουν οι κώλοι"...

Προφανώς δεν είναι όλοι οι λαθρομετανάστες κλέφτες αλλά δε γαμιέται, εδώ έχετε πάρει τις τσουγκράνες όλοι σας και τρέχετε πίσω από τις μάγισσες με τους πυρσούς για να εξορκίσετε τους δικούς σας δαίμονες.

Με αηδιάζετε όλοι σας. Από παππούδες και κολλημένα κομματόσκυλα στα καφενεία θα τις περίμενα αυτές τις κουβέντες αλλά όχι από άτομα της ηλικίας μου που υποτίθεται έχουν πρόσβαση μέσα από το διαδίκτυο σε ένα ευρύτερο δίκτυο πληροφοριών και υποτίθεται πως έχουν την κριτική ικανότητα να ξεχωρίζουν απόλυτες από δημοκρατικές πρακτικές...
pyramid
Γενικώς όσα έχουν γραφτεί εδώ είναι κάτι χειρότερο απο λυπηρά...υποτίθεται ότι είμαστε και πολιτισμένοι τρομάρα μας, αλλά τουλάχιστον αυτό που εγώ προσωπικός βλέπω μάλλον απληστία είναι -αν θεωρούμε τόσο απλό το να βυθίζουμε ανθρώπους επειδή μπορεί να απειλήσουν τη βόλεψη μας, τότε κάτι σίγουρα δε πάει καλά...αναρωτιέμαι ειλικρινά -μιάς και η ζωή καμιά φορά τα φέρνει έτσι που δε το περιμένεις- αν αυτή η χώρα συνεχίσει να πηγαίνει κατά διαόλου και χρειαστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να την κάνετε εδώ, αν θα τα θυμάστε αυτά που γράφετε και λέτε τώρα.

στο μόνο που θέλω να απαντήσω προσωπικός αυτή τη στιγμή είναι στο θέμα των διαδηλώσεων που έγιναν πριν απο μερικές μέρες, ότι δε θέλει και πολύ λογική για να καταλάβει κανείς ότι δεν φταίγαν οι μετανάστες για το τι έγινε -μιλάμε για συγκεντρώσεις φασιστικών ομάδων που αφορμή ψάχνανε για να προκαλέσουν επισόδεια απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους-.

Κάντε το κόπο να δείτε το παρακάτω για παράδειγμα

http://www.youtube.com/watch?v=dNz9BuSvJ0g...player_embedded

επίσης

QUOTE
Ο τοίχος του Εθνικού Θεάτρου βάφτηκε από το αίμα διερχόμενου μετανάστη. Ο δρόμος γέμισε δακρυγόνα. Γύρω από τα καταστήματα της πλατείας Ομονοίας, που έκλεισαν βιαστικά, ξετυλίγεται μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα σε ομάδες που πετούν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και περαστικούς. Ελληνες και μετανάστες.

Στην πλατεία Ομονοίας, γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, συγκεντρώθηκε η πρώτη ομάδα από τις «Επιτροπές Κατοίκων» Αμπελοκήπων και Αιγάλεω. «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» έγραφε το πανό. Γεροδεμένοι, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα. Ανάμεσά τους και πέντε-έξι νέα κορίτσια. Κρατούσαν κοντάρια, μοίραζαν ελληνικές σημαίες. Και κάποιες μαύρες με τον άσπρο σταυρό. Τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ στάθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, γύρω από τις «Επιτροπές Κατοίκων», οι οποίες καλούσαν αρκετές εβδομάδες πριν σε συγκέντρωση για να «διώξουμε τους αλλοδαπούς εισβολείς».

Οι πιο τυχεροί από τους ανυποψίαστους μετανάστες που βρέθηκαν στην Ομόνοια έφυγαν τρέχοντες έπειτα από μερικές μπουνιές και κλοτσιές. Ελληνες και αλλοδαποί που έτυχε να βγαίνουν από τον σταθμό του μετρό δέχθηκαν επιθέσεις από ορισμένους που φορούσαν μαύρα, ενισχυμένα μπουφάν: «Θα σας σκοτώσουμε γουρούνια» έλεγαν παρουσία δύο διμοιριών της Αστυνομίας σε κάποιον που κρατούσε φωτογραφική μηχανή και σε μια παρέα πιτσιρικάδων με μακριά μαλλιά.

Μετά τις 5 το απόγευμα απειλούσαν και χτυπούσαν σχεδόν όποιον έβγαινε από τον σταθμό του μετρό. Παρουσία της Αστυνομίας. Τότε, οι συγκεντρωμένοι είχαν φτάσει περίπου 250 άτομα. Ορισμένοι τραβούσαν με κάμερες όποιον περαστικό αντιδρούσε. Απειλώντας με σκληρότητα τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που πλησίαζαν στην πλατεία Ομονοίας. Κάποιοι τους φώναξαν πως «δεν είστε εσείς οι Ελληνες». Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν πως η 9η Μαΐου είναι η τελευταία μέρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ημέρα της νίκης κατά του φασισμού.

Ενα ελληνικό τραγούδι της περιόδου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διαδέχθηκε μουσική του Βάγκνερ (Βαλκερίες). Είναι ένα από τα προπαγανδιστικά κομμάτια που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Χίτλερ. Ο Μιχαλολιάκος παραδίδει την ντουντούκα σε γυναίκα ομιλήτρια. Η οποία βρίζει χυδαία τα πολιτικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ: «Την πλύστρα, την Κούνεβα πρότειναν για εκπρόσωπο της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα απ' αυτή...».

Φορώντας κράνη, κρατώντας σημαίες και εξοπλισμό, έπειτα από εντολή του επικεφαλής, παρατάσσονται σε δυάδες. Φωνάζοντας το σύνθημα «Αλήτες-προδότες-πολιτικοί». Στέκονται ακίνητοι. Από το μεγάφωνο ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος.

Γεμίζουν την πλατεία φυλλάδια: «Ευρωεκλογές 2009. Επειδή ο λοχίας αργεί... Ψήφισε Χρυσή Αυγή». «Εξω οι αλλοδαποί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει στα σώματα ασφαλείας», «Οι Ελληνες ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για την πατρίδα και τον λαό». Υπογράφει «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή». Σε όλα υπάρχει και μία σβάστικα.

«Να μη φτάσουν στο παλιό Εφετείο»

«Η Χρυσή Αυγή δολοφονεί. Εδώ και τώρα να καταργηθεί», το σύνθημα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και της YRE, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Μαζί τους ήταν οι 600 ένοικοι -παράνομοι μετανάστες- του παλιού Εφετείου. Φώναζαν όλοι μαζί συνθήματα: «Τσακίστε τους φασίστες», «Ποτέ ρατσισμός», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τούς κρεμά». Επικεφαλής της συγκέντρωσης παρακαλούσε τον υπεύθυνο της διμοιρίας: «Δεν έχουμε σκοπό να πειράξουμε κανέναν. Μόνο μην τους αφήσετε να πλησιάσουν στο παλιό Εφετείο...».

«Δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία»

Με το σύνθημα «Οχι στις ρατσιστικές παρελάσεις», στην οδό Σταδίου συγκεντρώθηκαν, από τις 5 το απόγευμα, οργανώσεις της Αριστεράς που μετέχουν στην πολιτική κίνηση ΑΝΤ.Α.ΡΣΥ.Α. «Για την άνοδο της ανεργίας και την υποβάθμιση στις γειτονιές φταίνε η κυβέρνηση, η Ε.Ε., οι βιομήχανοι που απολύουν και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες». Κατήγγειλαν επίσης «τα ΜΑΤ προστατεύουν τους ροπαλοφόρους της Χρυσής Αυγής, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, χτυπώντας και βρίζοντας μετανάστες. Πρόκειται για συνέχεια της επιχείρησης-σκούπα που εξαπέλυσε επί τρεις, συνεχείς, μέρες η Αστυνομία».

Η επίθεση

Με το σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» οι συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια κατευθύνονται προς την Αγ. Κωνσταντίνου. Ο επικεφαλής των ΜΑΤ μάς απαγορεύει να πλησιάσουμε. Συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ, οι «Επιτροπές κατοίκων» οδηγούνται στην οδό Σωκράτους 58, απέναντι ακριβώς από το παλιό Εφετείο. Στο κτίριο βρίσκονται τα γραφεία της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Τα ΜΑΤ μπροστά, πίσω τους οι συγκεντρωμένοι. Δεκάδες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πέφτουν μέσα στον προαύλιο χώρο του Εφετείου. Αυτή τη φορά όμως δεν απασφαλίστηκαν από τα χέρια των αστυνομικών. Κροτίδες, βεγγαλικά, πέτρες, τούβλα, πέφτουν από την ταράτσα του κτιρίου -που στεγάζει την οργάνωση- πάνω στο Εφετείο. Κατευθύνονται ιδιαίτερα σε ορισμένους εργαζόμενους του Τύπου που τόλμησαν να πλησιάσουν.

Παράλληλα, στο αδιέξοδο της οδού Μενάνδρου (πίσω είσοδος παλιού Εφετείου) συνωστίζονται εκατοντάδες μετανάστες. Ομάδα κρούσης, με κράνη και τη σημαία της Χρυσής Αυγής στα χέρια εμφανίζεται προς τον προαύλιο χώρο. Οι μετανάστες τους περιμένουν.

Οι ακροδεξιοί πετούν τούβλα, πέτρες, μάρμαρα. Οι Αραβες τυλίγουν τα μαντίλια στο πρόσωπο, φωνάζουν μ' όλη τους τη δύναμη. Ακολουθεί καταιγισμός από σπασμένα μάρμαρα. Το δάπεδο εξαφανίζεται. Ενας έσπαγε, δέκα πέταγαν, ανταποδίδοντας τα κομμάτια. Αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Στο πέρασμά τους τραυματίζουν ανυποψίαστους μετανάστες βάφοντας με αίμα τη Μενάνδρου, τους τοίχους του Εθνικού Θεάτρου.

Κάποιοι μαζεύονται, γονατίζουν πάνω στο πανό και προσεύχονται δυνατά. «Ηρθαμε από το Ιράκ, την Παλαιστίνη, την Αλγερία. Ας μας πει το ελληνικό κράτος αν το αποφασίσει να φύγουμε» απαντούν οι κάτοικοι του Εφετείου. *


απο την Ελευθεροτυπία

QUOTE
ΤΕΛΙΚΑ αυτή η χώρα είναι το άντρο της αυτοδιαχείρισης (και όλα τα άλλα που λέγονται περί γενικευμένης ανικανότητας είναι παρεξήγηση). Το Σάββατο έζησα από κοντά τις συγκρούσεις στην Ομόνοια και γύρω από το παλιό Εφετείο, το οποίο έχουν καταλάβει μετανάστες από την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Συρία, την Αίγυπτο. Ο επικεφαλής αστυνομικός- άγνωστο για ποιο λόγο - επέτρεψε στους «αγανακτισμένους πολίτες» να παρελάσουν έξω από το παλιό Εφετείο στη Σωκράτους και να «μυήσουν» στον πετροπόλεμο τους έγκλειστους μετανάστες. Στη συνέχεια και αφού όλοι χόρτασαν πετροπόλεμο διετάχθη από κάποιον (άλλοwink.gif αστυνομικό η απομάκρυνση των «αγανακτισμένων» από την πρόσοψη του παλιού Εφετείου. Και ενώ η μία ομάδα αστυνομικών (αριστερά του ξενοδοχείου) έδιωξε όντως τους «αγανακτισμένους» που της αναλογούσαν, η άλλη ομάδα αστυνομικών (δεξιά του ξενοδοχείου) έγινε μια παρέα με τους «αγανακτισμένους». Γελάκια, συζητήσεις («κράτα μου τη σημαία να σου κρατήσω την ασπίδα να ξαποστάσεις»), συνθήματα της Χρυσής Αυγής και πέτρες προς τους μετανάστες, μαζί βέβαια με ναζιστικούς χαιρετισμούς. Το πανηγύρι στους γύρω δρόμους με εστία αυτό το σημείο (Σωκράτους και Σατωβριάνδου) συνεχίστηκε για σχεδόν μία ώρα, στη διάρκεια της οποίας αρκετοί μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα τα κεφάλια. Ώσπου κάποιος (άλλος; τρίτος; τέταρτοςwink.gif αστυνομικός έδωσε εντολή να απωθηθούν εντελώς οι λίγοι εναπομείναντες Χρυσαυγίτες και να μην έχουν καμία οπτική επαφή με τους μετανάστες. Και βεβαίως μόλις χάθηκε το «αντικείμενο του πόθου» όλη η περιοχή ηρέμησε. Το κέντρο όμως- η μισή Αθήνα δηλαδή- είχε ζήσει, Σάββατο απόγευμα, 3 ώρες απόλυτου (αυτοδιαχειριζόμενου!) χάους.


απο τα Νέα

αν δε κάνω λάθος ανά το διαδύκτυο έχουν ποσταριστεί και άλλες φωτογραφίες σχετικά με το συμβάν, που δείχνουν μέλη της Χρυσής Αυγής παρέα με αστυνομικούς...ειλικρινά όταν τέτοιες ομάδες διαδηλώνουν στο κέντορ της πόλης, με τη προστασία και τη παρέα της αστυνομίας απο πάνω, αναρωτιέμαι τι σας κάνει να πιστεύετε έστω και μία στιγμή ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες.

υ.γ. επίσης μία απορία που πάντα είχα: όταν ένα κράτος γκετοποιεί-αποκλείει το 1/10 των ανθρώπων που μένει σε αυτό, τους αφήνει χωρίς οποιαδήποτε στέγη-προστασία, χωρίς πολιτικά δικαιώματα, και τους χρησιμοποιεί χωρίς καμία ασφάλιση και με μισθούς-ψίχουλα (και αν) για οποιαδήποτε είδους εργασία, έχει αυτό καμία διαφορά απο τη δουλεία που υπάρχει σε άλλες χώρες του κόσμου και που τόσο καταδικάζουμε όλοι εμείς οι ''πολιτισμένοι''? Απο που και ως πού βγαίνει ζημειωμένο το κράτος απο αυτού του είδους την εκμετάλευση (και δεν είναι η μοναδική που δέχονται οι λαθρομετανάστες..), θα ήθελα να εξηγήσει κανείς?
dizzy_fingers
Για το προχθεσινό συμβάν:

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/...og-post_10.html

QUOTE
Η παραπάνω φωτογραφία είναι και η μόνη που κατόρθωσε να τραβήξει από την συγκέντρωση των «Ελλήνων», ο συνεργάτης μου, καθώς μόλις τους πλησίασε διάφοροι «πραγματικοί Έλληνες» με μέσο όρο ηλικίας 60, άρχισαν να τον προπηλακίζουν ως προδότη και ανθέλληνα, στηρίζοντας την κραταιά άποψη τους στο αναμφισβήτητο γεγονός των κάπως μακριών μαλλιών του. Ένας μάλιστα πήγε να του πάρει την μηχανή, και τότε προσπάθησα να τον προστατεύσω πιστεύοντας ότι ως γυναίκα θα με σεβόντουσαν - ματαίως. Το μόνο που κατάφερα ήταν να δεχθώ ένα ποτήρι καφέ στο πρόσωπο, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν αμέτοχες τα τεκταινόμενα. Μόνο όταν τους υπενθύμισα ότι σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΕΣ τα ΜΑΤ βρίσκονταν εκεί για να μας προφυλάξουν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, παρενέβησαν ζητώντας μας να απομακρυνθούμε διότι «τους εξοργίζουμε». Κι αφού απομακρυνθήκαμε, μας ζήτησαν να φύγουμε τελείως από το οπτικό πεδίο των «πραγματικών Ελλήνων», κι όταν αρνήθηκα, υποστηρίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε να φύγουμε εμείς κι όχι αυτοί, εισέπραξα από έναν άντρα των ΜΑΤ την εξαιρετική απάντηση: «Γιατί αυτοί δεν μπορούν να πάνε στα Εξάρχεια. Να φύγετε και να πάτε στα Εξάρχεια» (!)


.....


Αρκετοί, κυρίως Έλληνες που βρίσκονταν έξω από την κάτω είσοδο του Εφετείου, έτειναν να φύγουν - μια από αυτούς ήμουν κι εγώ. Το δρομάκι ήταν αδιέξοδο, δεν υπήρχε αστυνομία, και γνωρίζαμε πολύ καλά πως αν (πράγμα απίθανο!) τα μέλη της Χρυσής Αυγής έρχονταν δεν θα υπήρχε τρόπος διαφυγής. Αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε. Στο λεπτό οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Τουλάχιστον 10-15 χρυσαυγίτες με κράνη και μαύρα ρούχα με το γνωστό σήμα, κραδαίνοντας ρόπαλα και εκσφενδονίζοντας πέτρες, έρχονταν κατά πάνω μας. Ο κόσμος να φωνάζει και να συνωστίζεται μπροστά στο καγκελάκι που έλειπε προσπαθώντας να μπει στο προαύλιο του Εφετείου - ο ένας να σπρώχνει τον άλλο. Άλλοι, με τη δύναμη που σου δίνει ο φόβος, σκαρφάλωναν στα κάγκελα και έμπαιναν μέσα. Εγώ κι ένα μικρό κορίτσι δεν ήμασταν τόσο επιδέξιες. Μην μπορώντας να κάνουμε τίποτα άλλο, πέσαμε κάτω καλύπτοντας το πρόσωπο μας. Οι χρυσαυγίτες να μας ψεκάζουν με κάτι αδιευκρίνιστο και να μας πετούν πέτρες κραδαίνοντας απειλητικά τα ρόπαλα.
Θυμάμαι να τους φωνάζω «είμαι Ελληνίδα» - ποτέ μου δεν ένιωσα τόση ντροπή λέγοντας αυτή τη λέξη.


gallistis
απο το δελτιο του σκαι.αθηνα μερα μεσημερι

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=120132&lsc=1


http://www.skai.gr/master_avod.php?id=1201...=1012&lsc=1
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(gallistis @ May 12 2009, 00:38 ) *
απο το δελτιο του σκαι.αθηνα μερα μεσημερι

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=120132&lsc=1


http://www.skai.gr/master_avod.php?id=1201...=1012&lsc=1

Ολους αυτους σε ενα καραβι και στην μεση του Αιγαιου μπλουμ.
Να μεγαλωσουν και οι τσιπουρες.

stefan
QUOTE(gallistis @ May 12 2009, 00:38 ) *
απο το δελτιο του σκαι.αθηνα μερα μεσημερι

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=120132&lsc=1


http://www.skai.gr/master_avod.php?id=1201...=1012&lsc=1


Και τι εγινε δηλαδη?Να πουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι κανουν κακο στην χωρα μας
και πρεπει να γυρισουν απο εκει που ηρθαν??
Οοοοοοοοοχι...Θα μας πουν ρατσιστες καποιοι αλλοι φιλοι απο εδω μεσα.
Πρεπει να τους αφησουμε εδω επειδη μπορει να συμβει και σε εμας.
Με τον φοβο να μην μας πουν ρατσιστες καταντησαμε ετσι στην Ελλαδα.
Ολοι εσεις που υπερασπιζεστε αυτους τους λαθρομεταναστες να φατε τα χαλια μας λοιπον.
dizzy_fingers
Ή πλήρης απραγία ή μαζική δολοφονία δηλαδή ε?

Από τους πολιτικούς μας μπορώ να το περιμένω, αλλά από εσάς εδώ μέσα περίμενα περισσότερα είναι η αλήθεια...


Σημαντική σημείωση αγαπητέ stefan: Κανείς δεν σε αποκάλεσε ρατσιστή σε αυτό το τόπικ όπως θα διαπιστώσεις αν διαβάσεις προσεχτικά όλα τα ποστ. Αντ'αυτούόπως από την πλευρά σου δε θέλεις να σου προσάπτουν χαρακτηρισμούς να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο για τους απέναντί σου που τουλάχιστον συμμετέχουν στη συζήτηση με επιχειρήματα και γεγονότα και όχι με καταγγελτικές κραυγές και λαϊκιστικά κλισέ.
stefan
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 01:10 ) *
Ή πλήρης απραγία ή μαζική δολοφονία δηλαδή ε?

Από τους πολιτικούς μας μπορώ να το περιμένω, αλλά από εσάς εδώ μέσα περίμενα περισσότερα είναι η αλήθεια...


Σημαντική σημείωση αγαπητέ stefan: Κανείς δεν σε αποκάλεσε ρατσιστή σε αυτό το τόπικ όπως θα διαπιστώσεις αν διαβάσεις προσεχτικά όλα τα ποστ. Αντ'αυτούόπως από την πλευρά σου δε θέλεις να σου προσάπτουν χαρακτηρισμούς να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο για τους απέναντί σου που τουλάχιστον συμμετέχουν στη συζήτηση με επιχειρήματα και γεγονότα και όχι με καταγγελτικές κραυγές και λαϊκιστικά κλισέ.


Ποσα επιχειρηματα παραπανω πρεπει να δωσουμε για να μην παρεξηγηθουμε ως ρατσιστες?
Και δεν ειναι αναγκη να πει καποιος την λεξη "ρατσιστης" για να χαρακτηρισει ετσι τον αλλον.
Μεσα απο τα γραφομενα του καθενος,φαινoνται και καποιες κουβεντες που δεν γραφονται ποτε.
Εμενα με πειραζει να χαρακτηριζουν "λυπηρα" και "αντιπολιτιστικα" αυτα που γραφω.
Ειναι το ιδιο σαν να με λενε ρατσιστη επειδη πολυ απλα θελω να δω την χωρα μου καθαρη απο καποια πραγματα.

Τελος,για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω σκοπο να φτασω σε σημειο να τσακωθω με καποιον.
Ο καθενας εχει την αποψη του.Απλα εχουμε φτασει σε ενα σημειο,που το θεμα εχει γινει πολυ σοβαρο.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Οταν θα ερθει η στιγμη (να μην ερθει), που θα σας την πεσεικαποιος απο αυτους
και δεν θα ξερετε τι να κανετε, ελπιζω να μην αλλαξετε γνωμη.

Εγω ειμαι και ρατσιστης και αναχρονιστικος και φασιστας
και οτι αλλο γουσταρετε.

Ολους σε ενα μεγαλο καραβι και τροφη για τα ψαρια,
σε ζωντανη συνδεση με ολα τα καναλια του κοσμου, προς γνωση και συμμορφωση.
dizzy_fingers
QUOTE(stefan @ May 12 2009, 01:22 ) *
Ποσα επιχειρηματα παραπανω πρεπει να δωσουμε για να μην παρεξηγηθουμε ως ρατσιστες?
Και δεν ειναι αναγκη να πει καποιος την λεξη "ρατσιστης" για να χαρακτηρισει ετσι τον αλλον.
Μεσα απο τα γραφομενα του καθενος,φαινoνται και καποιες κουβεντες που δεν γραφονται ποτε.
Εμενα με πειραζει να χαρακτηριζουν "λυπηρα" και "αντιπολιτιστικα" αυτα που γραφω.
Ειναι το ιδιο σαν να με λενε ρατσιστη επειδη πολυ απλα θελω να δω την χωρα μου καθαρη απο καποια πραγματα.

Τελος,για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω σκοπο να φτασω σε σημειο να τσακωθω με καποιον.
Ο καθενας εχει την αποψη του.Απλα εχουμε φτασει σε ενα σημειο,που το θεμα εχει γινει πολυ σοβαρο.


Το θέμα ήταν σοβαρό από την αρχή, απλώς πλέον δεν διατυπώνονται επιχειρήματα και απόψεις αλλά άναρθρες κραυγές φόβου και μίσους *. Αυτές είτε είσαι ρατσιστής είτε όχι είναι καταδικαστέες σε κάθε χώρο ανταλλαγής απόψεων. Δεν είμαστε ούτε δελτίο ειδήσεων ούτε μεσημεριανή εκπομπή, φόρουμ είμαστε και το μεγαλύτερο λόγο τον έχει η κριτική σκέψη και ανάλυση και τον ελάχιστο η ενστικτώδης καταδίκη και συναισθηματική έκρηξη.

Και με συγχωρείς stefan αλλά αν μετρήσεις τα ποστ τις τελευταίες 3 σελίδες θα δεις πως δύο άτομα ευθύνονται για την παρεκτροπή της συζήτησης από εποικοδομητικό διάλογο(έστω και ελάχιστα με τις παραθέσεις ειδήσεων του bullet και τις μικρές τοποθετήσεις από εδώ κι από εκεί) σε καταγγελτικό μονόλογο - εσύ και ένα άτομο που υποστηρίζει την παράνομη δράση ξένων εμπόρων λευκής σαρκός αλλά καταδικάζει σε θάνατο οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο ξένο(εκεί πραγματικά δεν ξέρω αν αστειεύεται ή όχι, γι'αυτό και δεν ασχολούμαι μαζί του αλλά αποκλειστικά με εσένα).


Χωρίς να θέλω να μπω στη θέση του pyramid οι χαρακτηρισμοί "λυπηρά" και "απολίτιστα" για τα γραφόμενά σου δε σημαίνουν απαραίτητα πως είσαι ρατσιστής. Η αδυναμία διατύπωσης μίας σωστά διατυπωμένης και εμπεριστατωμένης άποψης (όσο ακραία και να είναι αυτή) υποδηλώνει άλλα πράγματα πολύ διαφορετικά από αυτό (και βλέποντας το τελευταίο απερίγραπτο ποστ δεν ξέρω αν αναφερόταν κιόλας σε εσένα).


* = εσχάτως και απερίσκεπτες παιδαριώδεις τοποθετήσεις με μόνο σκοπό την αντίδραση και την αναρχία στη συζήτηση.
Air and King
To συγκεκρημενο ειναι ενα θεμα πολυ σοβαρο.
Δεν θελω να πω πολλα αλλωστε ο καθενας εχει την δικη του αποψη.......
Ομως καλο θα ειναι ολοι αυτοι και κυριως οι Αλβανοι,οι Ρωσοποντιοι κ.τ.λ να καταλαβουν οτι βρισκονται σε ξενο κρατος και οτι ειναι φιλοξενουμενοι.Αντιθετως αυτοι αλωνιζουν κανουν σαματαδες,κλεβουν τον κοσμο η τον σκοτωνουν κιολας και δεν τρεχει τιποτα.
Σε λιγο καιρο θα θελουν να τα παιρνουν και στην Νυχτα απο τα μαγαζια πραγμα οχι μακρυνο αφου και των Εσωτερικων υποθεσεων ειναι μεσα στα κολπα και ο καθενας κανει οτι γουσταρει!
Μπορει να μην ειναι ολοι το ιδιο αλλα ο κοσμος φοβαται να βγει απο το σπιτι του.
Οταν εισαι σε ξενη χωρα πρεπει να εισαι οπως πρεπει αλλιως Δρομο!!
Οι Ελληνες του εξωτερικου ειναι παραδειγμα προς μιμιση.Εδω οι Αλβανοι και οι Ρωσοποντιοι το παιζουν βαρια πεπονια!
Στο τελος θα χρειαζομαστε ολοι απο ενα γκανι για να σωσουμε το τομαρι μας απο τους αλλοδαπους.


a bullet for your head
QUOTE(pyramid @ May 11 2009, 19:36 ) *
αναρωτιέμαι τι σας κάνει να πιστεύετε έστω και μία στιγμή ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες.

υ.γ. επίσης μία απορία που πάντα είχα: όταν ένα κράτος γκετοποιεί-αποκλείει το 1/10 των ανθρώπων που μένει σε αυτό, τους αφήνει χωρίς οποιαδήποτε στέγη-προστασία, χωρίς πολιτικά δικαιώματα, και τους χρησιμοποιεί χωρίς καμία ασφάλιση και με μισθούς-ψίχουλα (και αν) για οποιαδήποτε είδους εργασία, έχει αυτό καμία διαφορά απο τη δουλεία που υπάρχει σε άλλες χώρες του κόσμου και που τόσο καταδικάζουμε όλοι εμείς οι ''πολιτισμένοι''? Απο που και ως πού βγαίνει ζημειωμένο το κράτος απο αυτού του είδους την εκμετάλευση (και δεν είναι η μοναδική που δέχονται οι λαθρομετανάστες..), θα ήθελα να εξηγήσει κανείς?

Αν διαβασεις προσεκτικα ολα τα ποστ που εχουν γραφτει,θα δεις οτι δεν υπαρχει μια μονιμη αναφορα στους λαθρομεταναστες και μονο σ'αυτους..
Αυτοι αποτελουν μια συνιστωσα του προβληματος.
Εχουν τονιστει επισης τα κυκλωματα των δουλεμπορων,οι χρηματισμοι δημοσιων λειτουργων,η ελλειψη πλανου κ εθνικης στρατηγικης στο θεμα αυτο και πολλα αλλα.
Λες για 1|10..νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερος ο αριθμος και καποιες εκτιμησεις λενε οτι σε μια 10ετια,θα εχουν φτασει τα 5εκ αισιως..
Καλως η' κακως,προκυπτουν πολλα προβληματα και δυσλειτουργιες και ολα αυτα με την γνωση & ανοχη των ''αρμοδιων'',οι οποιοι για μια ακομη φορα,χρησιμοποιουν την ''Ελληνικη συνταγη,κανω ενα σκουπισματακι και τα ριχνω κατω απ το χαλι,εως οτου τα βρει ο επομενος''..
Την προσωπικη μου γνωμη για το τι πρεπει να γινει την εχω καταθεσει..
Προκειται για μειζων θεμα-προβλημα που επηρρεαζει και θα επηρρεασει ακομα δραματικοτερα στο μελλον,τη χωρα μας ποικιλοτροπως..
apkat
QUOTE(a bullet for your head @ May 12 2009, 01:56 ) *
Λες για 1|10..νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερος ο αριθμος και καποιες εκτιμησεις λενε οτι σε μια 10ετια,θα εχουν φτασει τα 5εκ αισιως..


Eχεις στα χερια σου καποια τετοια ερευνα η γενικα κατι που να δειχνει αυτην την εκτιμηση και να μην προερχεται απο χωρους συγγενικους της Χρυσης Αυγης;;Θα μπορουσες να την παρουσιασεις;; blink.gif
a bullet for your head
QUOTE(apkat @ May 12 2009, 02:05 ) *
Eχεις στα χερια σου καποια τετοια ερευνα η γενικα κατι που να δειχνει αυτην την εκτιμηση και να μην προερχεται απο χωρους συγγενικους της Χρυσης Αυγης;;Θα μπορουσες να την παρουσιασεις;; blink.gif

Πάνω από 5.000.000 σε μία δεκαετία!


Η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων προκάλεσε στη δεκαετία 1990 ένα μεγάλο κύμα λαθρομετανάστευσης από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα. Οι ροές αυτές δεν έχουν σταματήσει, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς μικρότερες. Αντιθέτως, διογκώνονται με εντυπωσιακό ρυθμό οι ροές λαθρομεταναστών από ισλαμικές χώρες, κυρίως από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, την Παλαιστίνη, την Σομαλία και την Ερυθραία.

Οι Ανατολικοευρωπαίοι λαθρομετανάστες, που σε μεγάλο βαθμό έχουν πια νομιμοποιηθεί, λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής, έχουν εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με την συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων. Πρώτον, επειδή η πολιτισμική - θρησκευτική τους ταυτότητα δεν διευκολύνει την ενσωμάτωσή τους, όπως έχει αποδείξει και η πείρα με παλαιότερες μουσουλμανικές κοινότητες σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Δεύτερον, επειδή ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ μεγάλος και ζουν σε ιδιότυπα γκέτο.

Οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Μία μειοψηφία (κυρίως Αιγύπτιοι) φθάνει με πλοιάρια στα νότια παράλια της χώρας. Αρκετοί λαθρομετανάστες έρχονται με ποντοπόρα φορτηγά πλοία, που τους αποβιβάζουν σε έρημες ακτές ανά την επικράτεια. Ορισμένοι (κυρίως Πακιστανοί) έρχονται αεροπορικώς, συνήθως από χώρες του Κόλπου, εφοδιασμένοι με πλαστά έγγραφα ότι δήθεν εργάζονται στην Ελλάδα. Ο μεγάλος όγκος, όμως, διοχετεύεται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας με τους εξής τρόπους:

- Πρώτον, με βάρκες και πλοιάρια από τα μικρασιατικά παράλια στα νησιά του Αιγαίου, ενίοτε και δυτικότερα. Οταν εντοπίζονται, βουλιάζουν τις βάρκες, γεγονός που υποχρεώνει τους λιμενικούς να περισυλλέξουν τους ναυαγούς. Συνήθως, οι δουλέμποροι διαφεύγουν με ταχύπλοα.

- Δεύτερον, μέσω του Εβρου. Ορισμένοι εισέρχονται με λεωφορεία, που έχουν διπλή οροφή. Αλλοι εισέρχονται με βάρκες στο Δέλτα του ποταμού. Οι περισσότεροι διασχίζουν τον ποταμό από καθορισμένα σημεία με την συνοδεία ένοπλων οδηγών. Τα καραβάνια αυτά συχνά προειδοποιούν με ταμπούρλα τα στρατιωτικά φυλάκια, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συναντήσεις! Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι στο κόλπο είναι πολλοί.

- Τρίτον, μέσω της χερσαίας διαδρομής Τουρκία - Βουλγαρία - Ελλάδα.

Επειδή μόνο ένα ποσοστό συλλαμβάνεται, οι αριθμοί (ανά έτος) όσων εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιοι όσων γράφονται στον γράφημα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μεγάλη αυξητική τάση, το γεγονός ότι έρχονται πια ολόκληρες οικογένειες και τον πολύ υψηλό δείκτη γεννητικότητας, το πρόβλημα των λαθρομεταναστών σε μερικά χρόνια θα έχει προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Εάν συνεχισθεί η ροή με το σημερινό ρυθμό, οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα θα είναι σε μία δεκαετία πάνω από πέντε εκατομμύρια. Ας σημειωθεί ότι ο ανά έτος αριθμός των συλληφθέντων για παράνομη είσοδο στην Ιταλία είναι περίπου 30.000 άτομα σε πληθυσμό που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια. Εκεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θεωρείται κρίσιμο και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αντιθέτως, στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα ρουτίνας και με ανέξοδες αντιρατσιστικές ρητορικές, που στην πράξη τροφοδοτούν τον ρατσισμό.

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους, όμως, καταφέρνει να φύγει από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται τελικός προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, που έρχεται εξ Ανατολών.

Ακόμα και όσοι καταφέρνουν να μεταβούν σε άλλες κοινοτικές χώρες, εάν συλληφθούν εκεί, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τους δεχθεί πίσω. Με βάση τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» (2003) την ευθύνη για κάθε λαθρομετανάστη έχει η πρώτη χώρα εισόδου. Εκτός αυτού, το ποσοστό επαναπροώθησης είναι ασήμαντο, επειδή τα κράτη προέλευσης των λαθρομεταναστών κατά κανόνα αρνούνται να τους δεχθούν πίσω.


kathimerini.gr
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 01:52 ) *
Και με συγχωρείς stefan αλλά αν μετρήσεις τα ποστ τις τελευταίες 3 σελίδες θα δεις πως δύο άτομα ευθύνονται για την παρεκτροπή της συζήτησης από εποικοδομητικό διάλογο(έστω και ελάχιστα με τις παραθέσεις ειδήσεων του bullet και τις μικρές τοποθετήσεις από εδώ κι από εκεί) σε καταγγελτικό μονόλογο - εσύ και ένα άτομο που υποστηρίζει την παράνομη δράση ξένων εμπόρων λευκής σαρκός αλλά καταδικάζει σε θάνατο οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο ξένο(εκεί πραγματικά δεν ξέρω αν αστειεύεται ή όχι, γι'αυτό και δεν ασχολούμαι μαζί του αλλά αποκλειστικά με εσένα).

Αυτοι επιτελουν κοινωνικο εργο και προσφερουν ευχαριστηση σε χιλιαδες συμπολιτες μας
που δεν ειχαν την τυχη να ειναι ομορφοπαιδα σαν κι εμενα ή τον απκατ.

QUOTE(Air and King @ May 12 2009, 01:54 ) *
Σε λιγο καιρο θα θελουν να τα παιρνουν και στην Νυχτα απο τα μαγαζια πραγμα οχι μακρυνο αφου και των Εσωτερικων υποθεσεων ειναι μεσα στα κολπα και ο καθενας κανει οτι γουσταρει!
Μπορει να μην ειναι ολοι το ιδιο αλλα ο κοσμος φοβαται να βγει απο το σπιτι του.
Οταν εισαι σε ξενη χωρα πρεπει να εισαι οπως πρεπει αλλιως Δρομο!!
Οι Ελληνες του εξωτερικου ειναι παραδειγμα προς μιμιση.Εδω οι Αλβανοι και οι Ρωσοποντιοι το παιζουν βαρια πεπονια!
Στο τελος θα χρειαζομαστε ολοι απο ενα γκανι για να σωσουμε το τομαρι μας απο τους αλλοδαπους.

Εχεις μεινει πολυ πισω δυστυχως.
Τα παιρνουν απο την νυχτα εδω και πολυ καιρο
και ειναι αυτοι που εκτελουν ολα τα συμβολαια θανατου, αφου ειναι
και πιο φτηνοι και πιο ψυχροι.

Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 12 2009, 02:12 ) *
Αυτοι επιτελουν κοινωνικο εργο και προσφερουν ευχαριστηση σε χιλιαδες συμπολιτες μας
που δεν ειχαν την τυχη να ειναι ομορφοπαιδα σαν κι εμενα ή τον απκατ.


Εχεις μεινει πολυ πισω δυστυχως.
Τα παιρνουν απο την νυχτα εδω και πολυ καιρο
και ειναι αυτοι που εκτελουν ολα τα συμβολαια θανατου, αφου ειναι
και πιο φτηνοι και πιο ψυχροι.

Aλλο εκτελουν και αλλο τα παιρνουν.Δεν τα παιρνουν.Τουλαχιστον στην Παραλιακη.Οχι.
Τα συμβολαια θανατου τα εκτελουν εδω και πολυ καιρο.
apkat
QUOTE(a bullet for your head @ May 12 2009, 02:12 ) *
Πάνω από 5.000.000 σε μία δεκαετία!


Η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων προκάλεσε στη δεκαετία 1990 ένα μεγάλο κύμα λαθρομετανάστευσης από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα. Οι ροές αυτές δεν έχουν σταματήσει, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς μικρότερες. Αντιθέτως, διογκώνονται με εντυπωσιακό ρυθμό οι ροές λαθρομεταναστών από ισλαμικές χώρες, κυρίως από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, την Παλαιστίνη, την Σομαλία και την Ερυθραία.

Οι Ανατολικοευρωπαίοι λαθρομετανάστες, που σε μεγάλο βαθμό έχουν πια νομιμοποιηθεί, λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής, έχουν εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με την συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων. Πρώτον, επειδή η πολιτισμική - θρησκευτική τους ταυτότητα δεν διευκολύνει την ενσωμάτωσή τους, όπως έχει αποδείξει και η πείρα με παλαιότερες μουσουλμανικές κοινότητες σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Δεύτερον, επειδή ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ μεγάλος και ζουν σε ιδιότυπα γκέτο.

Οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Μία μειοψηφία (κυρίως Αιγύπτιοι) φθάνει με πλοιάρια στα νότια παράλια της χώρας. Αρκετοί λαθρομετανάστες έρχονται με ποντοπόρα φορτηγά πλοία, που τους αποβιβάζουν σε έρημες ακτές ανά την επικράτεια. Ορισμένοι (κυρίως Πακιστανοί) έρχονται αεροπορικώς, συνήθως από χώρες του Κόλπου, εφοδιασμένοι με πλαστά έγγραφα ότι δήθεν εργάζονται στην Ελλάδα. Ο μεγάλος όγκος, όμως, διοχετεύεται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας με τους εξής τρόπους:

- Πρώτον, με βάρκες και πλοιάρια από τα μικρασιατικά παράλια στα νησιά του Αιγαίου, ενίοτε και δυτικότερα. Οταν εντοπίζονται, βουλιάζουν τις βάρκες, γεγονός που υποχρεώνει τους λιμενικούς να περισυλλέξουν τους ναυαγούς. Συνήθως, οι δουλέμποροι διαφεύγουν με ταχύπλοα.

- Δεύτερον, μέσω του Εβρου. Ορισμένοι εισέρχονται με λεωφορεία, που έχουν διπλή οροφή. Αλλοι εισέρχονται με βάρκες στο Δέλτα του ποταμού. Οι περισσότεροι διασχίζουν τον ποταμό από καθορισμένα σημεία με την συνοδεία ένοπλων οδηγών. Τα καραβάνια αυτά συχνά προειδοποιούν με ταμπούρλα τα στρατιωτικά φυλάκια, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συναντήσεις! Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι στο κόλπο είναι πολλοί.

- Τρίτον, μέσω της χερσαίας διαδρομής Τουρκία - Βουλγαρία - Ελλάδα.

Επειδή μόνο ένα ποσοστό συλλαμβάνεται, οι αριθμοί (ανά έτος) όσων εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιοι όσων γράφονται στον γράφημα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μεγάλη αυξητική τάση, το γεγονός ότι έρχονται πια ολόκληρες οικογένειες και τον πολύ υψηλό δείκτη γεννητικότητας, το πρόβλημα των λαθρομεταναστών σε μερικά χρόνια θα έχει προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Εάν συνεχισθεί η ροή με το σημερινό ρυθμό, οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα θα είναι σε μία δεκαετία πάνω από πέντε εκατομμύρια. Ας σημειωθεί ότι ο ανά έτος αριθμός των συλληφθέντων για παράνομη είσοδο στην Ιταλία είναι περίπου 30.000 άτομα σε πληθυσμό που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια. Εκεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θεωρείται κρίσιμο και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αντιθέτως, στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα ρουτίνας και με ανέξοδες αντιρατσιστικές ρητορικές, που στην πράξη τροφοδοτούν τον ρατσισμό.

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους, όμως, καταφέρνει να φύγει από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται τελικός προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, που έρχεται εξ Ανατολών.

Ακόμα και όσοι καταφέρνουν να μεταβούν σε άλλες κοινοτικές χώρες, εάν συλληφθούν εκεί, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τους δεχθεί πίσω. Με βάση τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» (2003) την ευθύνη για κάθε λαθρομετανάστη έχει η πρώτη χώρα εισόδου. Εκτός αυτού, το ποσοστό επαναπροώθησης είναι ασήμαντο, επειδή τα κράτη προέλευσης των λαθρομεταναστών κατά κανόνα αρνούνται να τους δεχθούν πίσω.


kathimerini.gr


Βullet ονομα δημοσιογραφου και λινκ εχεις;;

Κακο αρθρο και μια εκτιμηση δημοσιογραφου που δεν βασιζεται σε καμια ερευνα και σε κανενα στοιχειο παρα μονο σε εικασιες.Υποθετει τον παραπανω αριθμο λαθρομεταναστων που εισερχονται αλλα υποθετει και τον δεικτη γεννιτηκοτητας και καταληγει σε ενα παντελως αυθαιρετο συμπερασμα.Βεβαια εκτος αυτου του σημειου παρασουιαζει ενα σχετικο ενδιαφερον.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Air and King @ May 12 2009, 02:18 ) *
Aλλο εκτελουν και αλλο τα παιρνουν.Δεν τα παιρνουν.Τουλαχιστον στην Παραλιακη.Οχι.
Τα συμβολαια θανατου τα εκτελουν εδω και πολυ καιρο.

Κανε μια βολτα απο τα μεγαλα μαγαζια της παραλιακης και θα τους δεις εκει.
Δεν ειναι τα αφεντικα την συμμοριας βεβαια, αλλα τα εκτελεστικα οργανα.

Αρκετοι Ρωσοποντιοι (Γεωργιανοι, Καζακτσανοι) εχουν δικες τους ''ομαδες'',
ενω και οι Αλβανοι εχουν μπει στο παοχνιδι εδω και 2-3 χρονια μονοι τους.

Η αστυνομια βεβαια τα ξερει ολα αυτα, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα.
stefan
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 01:52 ) *
Και με συγχωρείς stefan αλλά αν μετρήσεις τα ποστ τις τελευταίες 3 σελίδες θα δεις πως δύο άτομα ευθύνονται για την παρεκτροπή της συζήτησης από εποικοδομητικό διάλογο(έστω και ελάχιστα με τις παραθέσεις ειδήσεων του bullet και τις μικρές τοποθετήσεις από εδώ κι από εκεί) σε καταγγελτικό μονόλογο - εσύ και ένα άτομο που υποστηρίζει την παράνομη δράση ξένων εμπόρων λευκής σαρκός αλλά καταδικάζει σε θάνατο οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο ξένο(εκεί πραγματικά δεν ξέρω αν αστειεύεται ή όχι, γι'αυτό και δεν ασχολούμαι μαζί του αλλά αποκλειστικά με εσένα).


Μπορεις σε παρακαλω παρα πολυ να μου εξηγησεις για ποιον ακριβως λογο φταιω εγω
για την παρεκτροπη της συζητησης??
Επειδη δηλαδη δεν συμφωνουμε μεταξυ μας με καποιους φταιω εγω?
Αν ειναι ετσι να το πειτε,για να σταματησουμε να γραφουμε τις αποψεις μας.
dizzy_fingers
Δεν γράφεις απόψεις, αυτό λέω. Όχι τεκμηριωμένες δηλαδή -> Γεγονότα/Επιχειρήματα - Ανάλυση - Συμπέρασμα.
Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 12 2009, 02:21 ) *
Κανε μια βολτα απο τα μεγαλα μαγαζια της παραλιακης και θα τους δεις εκει.
Δεν ειναι τα αφεντικα την συμμοριας βεβαια, αλλα τα εκτελεστικα οργανα.

Αρκετοι Ρωσοποντιοι (Γεωργιανοι, Καζακτσανοι) εχουν δικες τους ''ομαδες'',
ενω και οι Αλβανοι εχουν μπει στο παοχνιδι εδω και 2-3 χρονια μονοι τους.

Η αστυνομια βεβαια τα ξερει ολα αυτα, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα.

Ναι αλλα "ο Νονος" παραμενει Ελληνας!Τους στελνει για να τα παιρνουν!

Τελος παντων το ξερω οτι εχουν δικες τους ομαδες και μαλιστα σιγα σιγα επιδιωκουν και την κορυφη "της πυραμιδας".Αυτο σημαινει οτι στο μελλον θα φανε και αλλο κοσμο και κοσμακι.
Αλλα σωστα οσο η Αστυνομια κανει "την Κινεζα" στο τελος θα μας κυβερνησουν κιολας!"Το λαδι" πεφτει συννεφο.Πως θα συντηρηθουν οι αστυνομικοι.Δεν τους φτανει ο μισθος!Βαλε και καμια γραμμη σαν εξτρα δωρακι!
a bullet for your head
QUOTE(apkat @ May 12 2009, 02:20 ) *
Βullet ονομα δημοσιογραφου και λινκ εχεις;;

Κακο αρθρο και μια εκτιμηση δημοσιογραφου που δεν βασιζεται σε καμια ερευνα και σε κανενα στοιχειο παρα μονο σε εικασιες.Υποθετει τον παραπανω αριθμο λαθρομεταναστων που εισερχονται αλλα υποθετει και τον δεικτη γεννιτηκοτητας και καταληγει σε ενα παντελως αυθαιρετο συμπερασμα.Βεβαια εκτος αυτου του σημειου παρασουιαζει ενα σχετικο ενδιαφερον.


Αν μπεις στο kathimerini.gr και πατησεις το ''Ελλαδα''(απ το μενου) και επειτα στην αναζητηση το ''λαθρομεταναστες'',θα σου βγαλει πολλα αρθρα.Εκει ειναι και το συγκεκριμμενο.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 02:26 ) *
Δεν γράφεις απόψεις, αυτό λέω. Όχι τεκμηριωμένες δηλαδή -> Γεγονότα/Επιχειρήματα - Ανάλυση - Συμπέρασμα.

Θελει ειδικη τεκμηριωση το γεγονος οτι ολη η σαβουρα και τα αποβρασματα
απο την Αλβανια, Γεωργια, Καζακτσαν, εχουν ερθει στην Ελλαδα???
Δεν τους βλεπεις στον δρομο??

Θελει ειδικη τεκμηριωση για να σου αποδειξω οτι το κεντρο της Αθηνας εχει γινει απλησιαστο???

Για σηκω απο τον υπολογιστη σου τωρα και πηγαινε μια βολτα στην Ομονοια και τα στενα της.
Τολμας να πας ή φοβασαι????

ΥΓ. Αν πας παρε μου εναν ''πρωταθλητη και ενα κουλουρι διπλα στου Μπακακου. tongue.gif

QUOTE(Air and King @ May 12 2009, 02:29 ) *
Ναι αλλα "ο Νονος" παραμενει Ελληνας!Τους στελνει για να τα παιρνουν!

Τελος παντων το ξερω οτι εχουν δικες τους ομαδες και μαλιστα σιγα σιγα επιδιωκουν και την κορυφη "της πυραμιδας".Αυτο σημαινει οτι στο μελλον θα φανε και αλλο κοσμο και κοσμακι.
Αλλα σωστα οσο η Αστυνομια κανει "την Κινεζα" στο τελος θα μας κυβερνησουν κιολας!"Το λαδι" πεφτει συννεφο.Πως θα συντηρηθουν οι αστυνομικοι.Δεν τους φτανει ο μισθος!Βαλε και καμια γραμμη σαν εξτρα δωρακι!

Εχουν φαει ηδη πολυ κοσμο.
Ολους τους αρχι-Νονους που πεθαναν τα τελευταια 2-3 χρονια αυτοι τους εφαγαν,
υπο την ανοχη και ισως την καθοδηγηση της αστυνομιας.
stefan
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 02:26 ) *
Δεν γράφεις απόψεις, αυτό λέω. Όχι τεκμηριωμένες δηλαδή -> Γεγονότα/Επιχειρήματα - Ανάλυση - Συμπέρασμα.


Μα τα μονα post μου που εχεις σχολιασει εχουν να κανουν με εικασιες που κανω
σε περιπτωση που καποιος απο αυτους που κινδυνευουν αντιδρασει σκληρα ρε dizzy.
Επειδη δηλαδη δεν συμφωνεις με αυτο,δεν εχω αποψη?
Ποσες φορες πρεπει να πουμε δηλαδη οτι οι λαθρομεταναστες κανουν κακο στη χωρα μας?
Οτι φταιει πανω απο ολα το κρατος που δεν εκανε κατι για αυτους ολα αυτα τα χρονια?
Οτι πρεπει οσοι δεν πληρουν τις προυποθεσεις και δεν εχουν χαρτια να γυρισουν πισω?
Οτι αυτοι οι ανθρωποι αναγκαζονται να προβουν στην εγκληματικοτητα για να ζησουν
και την πληρωνουμε εμεις?
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(stefan @ May 12 2009, 02:35 ) *
Μα τα μονα post μου που εχεις σχολιασει εχουν να κανουν με εικασιες που κανω
σε περιπτωση που καποιος απο αυτους που κινδυνευουν αντιδρασει σκληρα ρε dizzy.
Επειδη δηλαδη δεν συμφωνεις με αυτο,δεν εχω αποψη?
Ποσες φορες πρεπει να πουμε δηλαδη οτι οι λαθρομεταναστες κανουν κακο στη χωρα μας?
Οτι φταιει πανω απο ολα το κρατος που δεν εκανε κατι για αυτους ολα αυτα τα χρονια?
Οτι πρεπει οσοι δεν πληρουν τις προυποθεσεις και δεν εχουν χαρτια να γυρισουν πισω?
Οτι αυτοι οι ανθρωποι αναγκαζονται να προβουν στην εγκληματικοτητα για να ζησουν
και την πληρωνουμε εμεις?

Δεν καταφευγουν ολοι στην εγκληματικοτητα για να ζησουν,
ομως σιγουρα το 90% δουλευουν ''μαυρα''.

Αυτο εχει αντικτηπο και στην εφορια και στο ΙΚΑ,
με αποτελεσμα ολοι οι υπολοιποι πολιτες να πληρωνουν για την δωρεαν νοσηλεια
του καθε λαθρομεταναστη.
a bullet for your head
QUOTE(apkat @ May 12 2009, 02:20 ) *
Υποθετει τον παραπανω αριθμο λαθρομεταναστων που εισερχονται αλλα υποθετει και τον δεικτη γεννιτηκοτητας και καταληγει σε ενα παντελως αυθαιρετο συμπερασμα.

Η μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα µας συνέβαλε αναμφισβήτητα και στην αύξηση της γεννητικότητας και της γονιμότητας στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν στοιχεία του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έρευνα, την οποία "υπογράφουν" ο καθηγητής κ. Βύρων Κοτζαμάνης και η Κάκια Σοφιανοπούλου, χωροτάκτης - περιφερειολόγος μηχανικός, έδειξε ότι η μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα "τόνωσε" σηµαντικά τη γεννητικότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ένα τρίτο των νοµών της Ελλάδας, το 20-35% του συνόλου των γεννήσεων το 2004-2005 προέρχονται από αλλοδαπές µητέρες.
Επίσης, η τάση αυτή ενίσχυσε και τη γονιµότητα στους περισσότερους νομούς της χώρας µας, ιδιαιτέρα δε ..........

σ' αυτούς όπου η γονιµότητα των Ελληνίδων είναι σχετικά συρρικνωµένη.
Σε 15 από τους 21 νοµούς µε χαµηλές τιµές του συνθετικού δείκτη γονιµότητας το 2004-2005 (λιγότερα από 1,20 παιδιά/γυναίκα), η συµβολή των αλλοδαπών γυναικών είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί από "σηµαντική" έως "ιδιαίτερα σηµαντική".

Ειδικότερα, αναφέρεται πως η είσοδος στην Ελλάδα ενός σηµαντικού αριθµού αλλοδαπών µετά το 1990 -εκ των οποίων το 45% είναι γυναίκες (6,3% του συνολικού πληθυσµού των γυναικών που απεγράφησαν στη χώρα µας το 2001) και η τεράστια πλειοψηφία τους βρίσκεται σε αναπαραγωγικές ηλικίες (επί 100 αλλοδαπών γυναικών οι 75 είναι 15-49 ετών)- δεν ήταν δυνατόν να µην επηρεάσει και τη γεννητικότητα/γονιµότητα του πληθυσµού της χώρας µας. Αναλυτικότερα, οι προερχόµενες από αλλοδαπές μητέρες γεννήσεις αποτελούν σχεδόν το 1/6 του συνόλου (η συνεισφορά των Αλβανίδων είναι καθοριστική, καθώς επί 100 γεννήσεων αλλοδαπών οι 61 προέρχονται από μητέρες µε αλβανική υπηκοότητα και 39 µόνον από αλλοδαπές μητέρες άλλης υπηκοότητας).

Η έρευνα αναφέρει, ακόμη, πως η διαφορική γεννητικότητα των µεν και των δε [σε 1000 αλλοδαπές ηλικίας 15-49 ετών καταγράφεται ο διπλάσιος αριθµός γεννήσεων απ' ό,τι στις Ελληνίδες (66 έναντι 33)] αντικατοπτρίζεται και στους υπολογιζόµενους συνθετικούς δείκτες γονιµότητας, καθώς τη διετία 2004-2005 αντιστοιχούν κατά µέσο όρο 2,21 παιδιά ανά γυναίκα στις αλλοδαπές (2,54 στις Αλβανίδες) και µόνον 1,20 στις Ελληνίδες. Οι διαφορές αυτές, επισημαίνει το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκύπτουν αποκλειστικά από τα διαφοροποιηµένα ποσοστά γονιµότητας στο πρώτο τµήµα της αναπαραγωγικής ζωής των γυναικών (15-29 ετών), καθώς η γονιµότητα των Ελληνίδων και των αλλοδαπών ελάχιστα διαφοροποιείται µετά τα 30 έτη.

Βάσει της έρευνας, στο 1/3 σχεδόν των νοµών της Ελλάδας, η συµβολή των αλλοδαπών είναι σηµαντικότατη, καθώς το 20-35% των γεννήσεων προέρχεται από αλλοδαπές µητέρες. Ιδιαίτερα περιορισμένη καταγράφεται η επίδραση των αλλοδαπών στον Συνθετικό δείκτη Γονιµότητας στους περισσότερους από τους νοµούς που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της χώρας µας (µε εξαίρεση το Κιλκίς), ενώ αντιθέτως είναι εντονότατη στις Κυκλάδες και τα περισσότερα από τα Ιόνια νησιά, το νότιο και βορειο-ανατολικό τµήµα της Πελοποννήσου, το σύνολο σχεδόν της Στερεάς Ελλάδας και τους νοµούς Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Πηγή: Best TV


ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(a bullet for your head @ May 12 2009, 02:30 ) *
Αν μπεις στο kathimerini.gr και πατησεις το ''Ελλαδα''(απ το μενου) και επειτα στην αναζητηση το ''λαθρομεταναστες'',θα σου βγαλει πολλα αρθρα.Εκει ειναι και το συγκεκριμμενο.

Δεν χρειαζεται να μπεις σε κανενα σαιτ.
Μια βολτα στην ομονοια μετα τα μεσανυχτα τα λεει ολα απο μονη της.
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 12 2009, 02:40 ) *
Δεν χρειαζεται να μπεις σε κανενα σαιτ.
Μια βολτα στην ομονοια μετα τα μεσανυχτα τα λεει ολα απο μονη της.

Δεν νομιζω οτι ειναι μονο η Ομονεια και τα περιξ αυτης..και σε αλλες περιοχες της Αθηνας,η κατασταση δεν ειναι καθολου καλη και ο κοσμος φοβαται να κυκλοφορησει απο καποια ωρα και μετα(Αγ.Παντελεημων,Πατησια,Κυψελη,Καλλιθε
κ.α.)..
Οπως αντιστοιχα και στην επαρχια.
Air and King
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 12 2009, 02:33 ) *
Εχουν φαει ηδη πολυ κοσμο.
Ολους τους αρχι-Νονους που πεθαναν τα τελευταια 2-3 χρονια αυτοι τους εφαγαν,
υπο την ανοχη και ισως την καθοδηγηση της αστυνομιας.

Υπαρχουν 3-4 Ελληνες ακομα που ειναι "δυνατοι" και κρατανε τα μποσικα στην Νυχτα!Βεβαια κανεις δεν ξερεις για ποσο ακομα!


Οσο αφορα τους αλλοδαπους εμενα πιο πολυ απο ολα με ενοχλει οτι διαπρατουν εγκληματα ληστευουν και σκοτωνουν τον κοσμο.Θελουν κρεμασμα!
Ασε την ανεργεια και τα αλλα.Οταν βρισκονται σε ξενη χωρα και κανουν τους τραμπουγκους ολη την ωρα και εχουν κανει τον Ελληνα να τους φοβαται αυτο ειναι απλως τραγικο!
Καλα στην Ομονοια οταν πηγαινει καποιος νομιζει οτι βρισκεται μεταξυ Αλβανιας και "της Στροφης".Ελληνα δεν βλεπεις!Ακομα και αυτος που πουλαει τις εφημεριδες ειναι Πακιστανος!
Τραγικη η κατασταση και θα γινεται ολοενα και χειροτερη οσο τα συμφεροντα του Κρατους ειναι πανω απο τον κοσμο!
Για πηγαιντε στην Αμερικη να δειτε κουνιεται ξενος?Τον καθαρησαν στο λεπτο και το πεταξαν στον Ατλαντικο!
Οι μονοι που εκαναν καποτε το κομματι τους ηταν οι Ιταλοι μαφιοζοι αλλα και αυτωνων ηρθε η ωρα τους!
dizzy_fingers
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 12 2009, 02:33 ) *
Θελει ειδικη τεκμηριωση το γεγονος οτι ολη η σαβουρα και τα αποβρασματα
απο την Αλβανια, Γεωργια, Καζακτσαν, εχουν ερθει στην Ελλαδα???
Δεν τους βλεπεις στον δρομο??

Θελει ειδικη τεκμηριωση για να σου αποδειξω οτι το κεντρο της Αθηνας εχει γινει απλησιαστο???

Για σηκω απο τον υπολογιστη σου τωρα και πηγαινε μια βολτα στην Ομονοια και τα στενα της.
Τολμας να πας ή φοβασαι????

ΥΓ. Αν πας παρε μου εναν ''πρωταθλητη και ενα κουλουρι διπλα στου Μπακακου. tongue.gif

Προς πληροφόρησή σου μεγάλωσα και μένω στα Εξάρχεια (κι όχι στην Κηφισιά tongue.gif, ούτε εκεί που "σφάζουν το αρνί στο γόνατο" tongue.gif x2), μία περιοχή "αλβανοκρατούμενη" να μου επιτραπεί ο όρος καθώς από τα τέλη της δεκαετίας του 90 και μετά παρουσία των αλβανών λαθρο-οικονομικο-μεταναστών είναι έντονη,

Επομένως ναι, έχω περπατήσει στην Ομόνοια και στην Κουμουνδούρου βράδυ (μέχρι τον Τέλη, όχι παραμέσα tongue.gif) και μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν είναι μέρος για να βγάλεις την κοπέλα σου έξω εκείνη την ώρα.

Επίσης έχω φάει άφθονο ξύλο από Αλβανούς στο σχολείο, με έχει ληστέψει Αλβανός που του είχα δώσει το μπουφάν μου για να ζεσταθεί (ναι, την ξέρω την κλασσική παροιμία...), με έχουν μικροκλέψει κι άλλες φορές και γενικά ο κοινωνικός μου περίγυρος έχει υποφέρει από τέτοια φαινόμενα, οπότε αν κάποιος δικαιούται να υποστηρίζει πως οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εθνικότητας είναι αποβράσματα που τους αξίζει να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους αυτός είμαι εγώ. Υποθέτω πως τα ίδια ισχύουν και σε άλλες περιοχές (Καλλιθέα κλπ).

Τα γράφω όλα αυτά όχι για να σας δείξω τις "ουλές" μου από "τη δύσκολη ζωή στα Εξάρχεια" αλλά για να σας αποδείξω πως δεν είμαι κάποιος ουρανοκατέβατος που έμαθε να αγαπάει τον πλησίον του από τα θρησκευτικά και μάχεται μαζί με άλλους αριστερούς από τα ΒΠ τα δικαιώματα του καταπατημένου μετανάστη.

Οι λιγοστές αυτές εμπειρίες της ζωής μου μπορούν να με κάνουν άνετα να υποστηρίξω μαζί σας "βυθίστε τα κωλοκάραβα" και μάλιστα μία περίοδο της ζωής μου 7-8 χρόνια πριν το έκανα.



Δεν είναι έτσι απλά όμως...


Τότε ήταν που τα φώναζα αυτά από τον καναπέ μου (υπολογιστή φόρουμ και τέτοιες μαλακίες δεν είχα τότε tongue.gif).
Πέραν των Αλβανών παιδικών βασανιστών μου δεν είχα γνωρίσει κανέναν άλλον μετανάστη (δε βάζω το πρόθεμα λαθραίος μπροστά - πλην εξαιρέσεων θεωρώ πως κάποιος που φεύγει από τη χώρα του για να αναζητήσει καλύτερη τύχη αλλού δεν πρέπει να κατηγοριοποιείται σε "νόμιμος" και "παράνομος" ανάλογα με το αν είχε τα λεφτά ή την τύχη να έρθει "νόμιμα" ή όχι...νομικά μπορεί να στέκει, αλλά είναι ενάντια στις ηθικές μου αξίες). Ο ξένος για εμένα ήταν μία γενική και αφηρημένη εικόνα κάποιου που ήρθε στη χώρα μου επειδή έτσι γούσταρε και επειδή του έκατσε μας έκλεβε και μας καταδυνάστευε - ήταν η εικόνα που μου περνούσαν και περνάνε ακόμα τα ΜΜΕ (απλά διαβάστε τα λινκ που παραθέτει ο bullet) και αυτή που συζητούσα με τις ώρες τα βράδυα στο Τηνιακό με την τότε παρέα μου.
Άσχετα αν οι εγκληματίες ήταν η μειοψηφεία η πρώτη εικόνα που μου ερχόταν ασυνείδητα στο μυαλό μου όταν άκουγα Αλβανός ήταν κακή.



Κάποια στιγμή γνώρισα μία κοπέλα από τη Ρουμανία (ναι Λύκε, καλή ήταν - όχι Λύκε, νόμιμα ήρθε) της οποίας ο κοινωνικός κύκλος αποτελούταν αναγκαστικά από παιδιά μεταναστών (Αλβανοί κυρίως) κι εγώ "υποχρεωτικά" τότε συμμετείχα σε αυτόν τον κύκλο. Δε σας κρύβω ότι φοβόμουν, ότι ήμουν καχύποπτος, ότι δεν ήξερα πώς να φερθώ μπροστά τους...μαντέψτε τί: κι αυτοί άνθρωποι είναι.
Μπορεί κάποιοι συμπατριώτες τους να κλέβουν ωστόσο αυτοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, ενώ ο ένας από αυτούς τελείωσε με 18 το λύκειο και κατά πάσα πιθανότητα έχει πάρει και το πτυχίο στη Φυσική (στα μισά χρόνια σπουδών μου tongue.gif blush.gif ). Η οικογένεια μίας κοπέλας από την Αλβανία που μας είχε καλέσει για τα γενέθλιά της στο πραγματικά μικρό σπίτι της μου προσέφεραν με τα λιγοστά πράγματα που είχαν μία από τις πιο ζεστές φιλοξενίες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου χωρίς αμφιβολία.
Όλοι τους ήταν αξιόλογα παιδιά με κοινή συνιστώσα την κοινή στάση απέναντι στον εμπαιγμό, τις φοβίες, τον κρυπτορατσισμό - με λίγα λόγια, δεν ήταν άνθρωποι που θα τους πέταγες στον πάτο του βυθού με ελαφρά την καρδία. wink.gif

Αν και δεν κρατάω πλέον επαφή με εκείνα τα παιδιά, μου άλλαξαν την οπτική με την οποία έβλεπα κάποια πράγματα. Μου έδειξαν ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος πέρα από τον άνετο κλειστό δικό μου, μέσα από τον οποίο έκρινα με τόση ευκολία πως "αυτοί" φταίνε για τα πάντα στη χώρα μας.
Πως "αυτοί" ήρθαν στη χώρα μας από την ευημερούσα δική τους με μοναδικό σκοπό να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Πως "αυτοί" επειδή κατάφεραν και ήρθαν στη χώρα ΜΟΥ και στρογγυλοκάθησαν, σημαίνει πως τα βρήκαν όλα έτοιμα άρα τους αξίζει να ταλαιπωριούνται ενώ εγώ που δυσκολεύομαι να τερματίσω το playstation πρέπει να κερδίσω περισσότερα λεφτά για να πάρω αυτό που δικαιούμαι περισσότερο - το playstation 2 δηλαδή...



"No shit Κολόμβε, τώρα ανακάλυψες την αμερική? Παντού υπάρχουν καλοί άνθρωποι!" θα μου πείτε τώρα. Ε, εγώ σας απαντάω πως όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και η πλειοψηφεία. Μην κάνετε το κλασικό λάθος που κάνει η γιαγιά γειτόνισσά μου και υπάγει σε κακούς όσους είναι αγενείς, δεν πάνε στην εκκλησία, η μυρίζουν. Μιλάμε για εγκληματίες, ποινικές πράξεις - τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για τους Έλληνες "συνάδελφούς" τους. Θα δείτε πως παρόλο που τα ΜΜΕ ασχολούνται αποκλειστικά μαζί τους, δεν είναι η πλειοψηφεία.
Σας προκαλώ να κάνετε ένα πείραμα για να το επαληθεύσετε: Κάθε φορά που βλέπετε έναν πακιστανό,νιγηριανό,μεταναστιανό στο δρόμο πιάστε τον (ευγενικά, μην τρομάξει και νομίσει ότι είστε από κανένα αλλοδαπών tongue.gif) και ρωτήστε τον τα εξής:
- Πώς τον λένε.
- Τί δουλειά έκανε στη χώρα του.
- Γιατί έφυγε από τη χώρα του.
- Τί δουλειά κάνει τώρα και γιατί την κάνει.
Σας το εγγυώμαι πως θα γνωρίσετε περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους σε μία μέρα από όσα περιστατικά βίας-κλοπής-δολοφονίας θα ακούσετε από τα ΜΜΕ και τους γνωστούς σας μαζί.
Αν, μάλιστα, συνεχίσετε να το κάνετε καθημερινά η διαφορά θα αυξηθεί γεωμετρικά.

"No shit Κολόμβε" θα μου πω εγώ τώρα, όταν μπάζεις 5 εκατομύρια ανθρώπους (τυχαίο το νούμερο) είναι λογικό τα 4 εκατομύρια να μην είναι εγκληματίες, από ξένη χώρα ήρθαν όχι από το Αλκατράζ....


Ε, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΙΑ Η ΟΧΙ???? Χρειάζεται να γράφω ολόκληρο κατεβατό για να σας αποδείξω τα αυτονόητα:
- Πως δηλαδή δεν είναι όλοι οι ξένοι εγκληματίες!
- Πως ακόμα κι αν στο σύνολο των εν δυνάμει εγκληματιών της χώρας μας οι περισσότεροι είναι ξένοι, πιο λογικό είναι να τους ταΐσουμε στα σκυλόψαρα (τις τσιπούρες δηλαδή) να απαγορέψουμε την εισόδο όλων των μεταναστών αντί απλά αυτά τα παλικάρια στην αστυνομία να κάνουν τη δουλειά τους και να πιάνουν τους εγκληματίες έλληνες ή μη?
Κι όμως με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα αλλά και που ακούω καθημερινά (ας ξεφύγω από τα ποστ εδώ, δε χρειάζεται πια να επιμένω εδώ) πιστεύω πως έχουμε χάσει το μέτρο και μέσα από το φόβο και την αποξένωση που μας έχουν καλλιεργήσει προτιμούμε να υιοθετούμε τη λύση του να κρύβουμε τα προβλήματά μας κάτω από το χαλί αντί να τα αντιμετωπίζουμε.

Ότι δηλαδή επειδή έτσι μας βολεύει όλοι ή οι περισσότεροι είναι κακοί άρα να τους διώξουμε...και είμαστε τόσο μικροί σαν άνθρωποι που βαθιά μέσα μας νιώθουμε ικανοποιημένοι που βρήκαμε τον κακό, τη μάγισσα για να της ρίξουμε όλα τα κακά που μας τρομάζουν και εν συνεχεία να ρίξουμε την ίδια στην πυρά στη μέση του χωριού, και αυτοσυγχαιρόμαστε μοιράζοντας εμπειρίες για τους τερατόμορφους αλβανούς που βίασαν την αγνή κατσίκα του χωριού και βρίσκουμε την επιβεβαίωση μέσα από τις σύμφωνες μικρότητές μας - που κανείς κατά βάθος δεν πιστεύει - για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας.

Και για να μη φανούμε κακοί από την αρχή ας βάλουμε το "λάθρο" μπροστά για να έχουμε και το νομικό δίκιο μαζί μας - όταν ξεκαθαρίσουμε με τους λαθραίους θα πιάσουμε και τους άλλους...
Ε ρε παιδιά, όταν δηλαδή βλέπετε μία είδηση στην τηλεόραση λέτε μέσα σας "αυτός πρέπει να είναι λαθρομετανάστης" κι όχι "αυτός είναι ξένος"? Ειλικρινά απαντήστε μου και λάβετε το θάρρος της άποψής σας.


Και να σας πώ κάτι άλλο (που το ανέφερα και παραπάνω)?
Αν με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανιστούν όλοι οι λαθρομετανάστες δε θα λυθούν τα προβλήματα της χώρας. Δε θα φοβάστε λιγότερο, δε θα κοιμάστε πιο άνετα το βράδυ, η ομόνοια θα είναι πιο ασφαλής αλλά μία άλλη περιοχή θα γίνει εξίσου απροσπέλαστη κι εσείς θα βρείτε έναν άλλο εχθρό...





Για να ανακεφαλαιώσω γιατί τελικά το συναίσθημα κυριάρχησε στο ποστ μου και πλέον δεν έχω κανένα δικαίωμα να κάνω κύρηγμα στον stefan περί "ορθότητας γραφής των ποστ σε φόρουμ" (αν και καλό είναι να σταματήσουν τα spamοποστ των 2-3 γραμμών που δεν προσφέρουν πολλά στη συζήτηση, το έχουμε ξαναπεί νομίζω smile.gif )



Οι μετανάστες είναι ένα πρόβλημα αλλά όχι το βασικό σε αυτήν την πρώτα απ'όλα προβληματική χώρα.
Θεωρώ πως είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης για το τί πάει στραβά σήμερα και αν η εγκληματικότητα είναι το κύριο επιχείρημα για την δίωξή τους το αντεπιχείρημα είναι πως πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να λειτουργήσουν σωστά αυτοί οι κωλοθεσμοί στην κωλοχώρα μας, σε Έλληνες και Ξένους. Αν κάποιος ξένος εγκληματεί δε διαφωνώ να στέλνεται στη χώρα του, αλλά το να γυρίζουμε πίσω τους πάντες a priori είναι απάνθρωπο κατά τη γνώμη μου.
Αν, επίσης, κάποιος τονίζει πως η κατάσταση με την υπερσυσώρευση σε συγκεκριμένα σημεία είναι ανυπόφορη, πάλι η απάντηση είναι να λειτουργήσουν σωστά οι θεσμοί. Ειδικά από τη στιγμή που έχουν δωθεί λεφτά και έχουν παρθεί αποφάσεις για να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση (βλέπε πάτρα) είναι παρανοϊκό επειδή κάποιος τα έφαγε τα λεφτά να ζητούμε να τους στέλνουμε πίσω. Έτσι και νομιμοποιούμε την αυθαιρεσία και ξαναρχίζουμε τις κινήσεις μας από την αρχή.
Αν, τέλος, κάποιος υποστηρίζει πως "μας παίρνουν τις δουλειές" (ήμαρτον με αυτό το επιχείρημα, να δω πακιστανό web developer να μου παίρνει τη δουλειά και χαλάλι, θα του τη δώσω ο ίδιος), ξαναματαεπαναλμβάνω πως πρώτον μία χώρα που φροντίζει ούτως ή άλλως τον λαό της θα έχει και τις υποδομές να δεχτεί τους άλλους (άρα φίλε μου κλασσικέ Έλληνα, αντί να κοιτάς τα παπούτσια του άλλου στο σπίτι σου, κοίτα να συγιρίσεις το δικό σου) και δεύτερον αν τους διώξουμε δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία καθόλου - εκτός κι αν τόσο καιρό η ανεργία στους συνομίληκούς μου που τελειώσανε το πανεπιστήμιο οφείλεται στους ινδούς δικηγόρους και πακιστανούς πολιτικούς μηχανικούς που έχουν κατακλύσει την αγορά εργασίας....
Επίσης, όσο άσχημο και να ακούγεται, εγώ δεν πρόκειται να αφήσω τη δουλειά μου όσο υπάρχουν θέσεις στην αγορά για να πιάσω τα μπετά στις οικοδομές (για τον Χ,Ψ λόγο, γιατί δε μπορώ εκ των πραγμάτων να αντέξω σε τέτοια δουλειά, γιατί δε θέλω να σπάσω τα νύχια μου γιατί γιατί γιατί...) - και είναι αρκετός κόσμος που σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.

Άρα? Ναι, υπάρχει πρόβλημα που θέλει λύση - Όχι, όμως, δεν είναι το πρωταρχικό πρόβλημα και ούτε πρόκεται να λυθεί με απόλυτες μεθόδους.

Και σας παρακαλώ, μην ξαναδιαβάσω ούτε για βυθισμένα καράβια(δε θέλω να σκέφτομαι πως κάποιος από τους φίλους μου θα βρισκόταν στο βυθό του αιγαίου τώρα) ούτε για πολίτες που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους (που είναι λογικό να στρέφονται στην αυτοάμυνα, αλλά αν είναι να φτάσουν στο σημείο να βγάλουν τα πιστόλια αυτά θα πρέπει να τα στρέψουν σε όσους τους κλέβουν από απληστεία κι όχι σε όσους κλέβουν για να ζήσουν...).


Καληνύχτα σας


ή καλημέρα....



smile.gif
a bullet for your head
Καλημερα λοιπον και απο μενα..
Ντιζι,δεν νομιζω οτι βολευομαστε με το να λεμε οτι οι περισσοτεροι η' ολοι ειναι κακοι,αρα θα πρεπει και να τους διωξουμε.
Σιγουρα εχουν δημιουργηθει πολλα προβληματα & δυσλειτουργιες,με την ανεξελεγκτη εισοδο στη χωρα μας,ολων αυτων των ανθρωπων..αυτο ειναι αναμφισβητητο,ανεξαρτητα εαν επιχειρειται συστηματικη προσπαθεια δημιουργιας αρνητικων στερεοτυπων για τους λαθρομεταναστες κ γενικα για τους αλλοδαπους.
Σιγουρα δεν ειναι το μοναδικο προβλημα,ομως δεν θα ελεγα οτι αποτελει και τον τελευταιο τροχο της αμαξης.
Η μη λειτουργια των θεσμων,ειναι η γαγγραινα σ'αυτη τη χωρα.Εαν λειτουργουσαν στοιχειωδως καλα και αν ο οποιοσδηποτε,εκανε καλα τη δουλεια για την οποια πληρωνεται,θα διδονταν αρκετες λυσεις ενδεχομενως..
Σεβομαι και αντιλαμβανομαι το δικαιωμα αυτων των ανθρωπων,να ονειρευονται ενα καλυτερο αυριο για αυτους και για τα παιδια τους,ομως η Ελλαδα οπως εχω ξανα-αναφερει,δεν ειναι η ''Γη της Επαγγελιας''..τουλαχιστον οχι για ολο αυτον τον ογκο λαθρομεταναστων..
Εχουμε καταντησει να ειμαστε το ''Λας Βεγκας'' της Ευρωπης..οπου ολα γινονται,ολα επιτρεπονται,καθε λογης παρανομια & ασυδωσια..και με τετοιο ''προσφορο εδαφος'',καταφθανουν ολοκληρες ορδες λαθρομεταναστων,χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να τους ενταξουμε-ενσωματωσουμε και οταν υπαρξουν συλληψεις,μας μενουν στα χερια,καθως οι χωρες προελευσης τους,αλλα και οι χωρες διαμεσου των οποιων εισηλθησαν,νιπτουν τας χειρας τους..
Μπορει να ακουγεται σκληρο,ομως θα πρεπει επιτελους να ξεκαθαρισει καπως η κατασταση..οσοι διαμενουν χρονια στη χωρα μας,νομιμα και εγγεγραμμενα,με τα παιδια τους να εχουν γεννηθει κ μεγαλωσει εδω,να τους δοθει πληρης νομιμοτητα & δικαιωματα και μεσω του εκπαιδευτικου μας συστηματος,τα παιδια τους να ενσωματωθουν πληρως.
Για ολους τους υπολοιπους,η πορτα της εξοδου,θα πρεπει να ειναι η μονη-σκληρη λυση.
Για ολους αυτους που ακολουθουν τη παραβατικη οδο(και δεν ειναι λιγοι..),δεν χωρα 2η σκεψη..
Εσυ εκανες μια ανθρωπινη-συναισθηματικη προσεγγιση στο θεμα.Νομιζω οτι θα πρεπει να εξεταστει πιο πολυπλευρα(κοινωνιολογικα,κοινωνικα,οικον
μικα,νομικα,εθνικα).
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 04:05 ) *
Κάποια στιγμή γνώρισα μία κοπέλα από τη Ρουμανία (ναι Λύκε, καλή ήταν - όχι Λύκε, νόμιμα ήρθε) της οποίας ο κοινωνικός κύκλος αποτελούταν αναγκαστικά από παιδιά μεταναστών (Αλβανοί κυρίως) κι εγώ "υποχρεωτικά" τότε συμμετείχα σε αυτόν τον κύκλο. Δε σας κρύβω ότι φοβόμουν, ότι ήμουν καχύποπτος, ότι δεν ήξερα πώς να φερθώ μπροστά τους...μαντέψτε τί: κι αυτοί άνθρωποι είναι.
Μπορεί κάποιοι συμπατριώτες τους να κλέβουν ωστόσο αυτοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, ενώ ο ένας από αυτούς τελείωσε με 18 το λύκειο και κατά πάσα πιθανότητα έχει πάρει και το πτυχίο στη Φυσική (στα μισά χρόνια σπουδών μου tongue.gif blush.gif ). Η οικογένεια μίας κοπέλας από την Αλβανία που μας είχε καλέσει για τα γενέθλιά της στο πραγματικά μικρό σπίτι της μου προσέφεραν με τα λιγοστά πράγματα που είχαν μία από τις πιο ζεστές φιλοξενίες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου χωρίς αμφιβολία.

Πες τα ντε...............ετσι εξηγουνται ολα, βουτηξες στο μελι και γλυκαθηκες.
τσε-φατς, μπινε, ταιγιουμπεσκ και τα λοιπα???
Εσυ ρε πριν δεν μας ελεγες για τους κακους εμπορους λευκης σαρκος???
Και τωρα μας αποκαλυπτεις οτι εισαι μεσα στο κυκλωμα???

Οπως λεει και ο σοφος Ελληνικος λαος:
''Σαν δεις καραβι στο βουνο, νινι θα το 'χει συρει.''
''Τριχα απο νινι σερνει καραβι.''
''Το νινι, το νινι, το νινι σερνει καραβι και δεν το 'χεις καταλαβει'' (παραδοσιακο).

Δεν ειπα εγω οτι ολοι ειναι εγκληματιες και να φυγουν
Το βαφτιστηρι μου ειναι απο την Αλβανια (και οχι απο την Β. Ηπειρο οπως ολοι λενε)
και δεν ειχα κανενα προβλημα να το βαφτισω.

Ομως εχει μαζευτει πολυ σαβουρα και ειναι καιρος να γινει κατι,
για να τους μαζεψουν ολους αυτους.

ΥΓ. Που ειναι ρε η εφημεριδα και το κουλουρι μου???
petrovic
Το θέμα είναι άκρως πολύπλοκο και πολιτικά φλέγον. Θα προσπαθήσω να δώσω και εγώ τη συμβολή μου στη συζήτηση παραθέτοντας κάποια ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, τα οποία βεβαίως δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι εξαντλούν τη συζήτηση... Περιμένω και τα δικά σας σενάρια. Πρώτα όμως θα ξεκινήσω από τα πραγματικά γεγονότα:
Υπάρχουν εκτεταμένες περιοχές του κόσμου(Αφρική,ΝΑ Ασία,Κεντρική Ασία) που μαστίζονται από τεράστια προβλήματα τα οποία δε λύνονται ποτέ: φτώχεια,πόλεμος,αρρώστιες,πολιτική καταπίεση. Μεγάλο πλήθος ατόμων φεύγει από αυτές τις χώρες και έρχεται σωρηδόν στις χώρες της Δύσης,οι οποίες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τις δικές τους χώρες. Μια τέτοια χώρα είναι και η δική μας, η οποία φέρει και το δυσμενές προνόμιο να είναι πολύ κοντά γεωγραφικά στις ζώνες της δυστυχίας, άρα να αποτελεί γενικά πύλη εισόδου.Οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες που τελικώς μπαίνουν σε χώρα της Δύσης (και στην Ελλάδα προφανώς) εκτελούν ΠΑΝΤΑ τις λεγόμενες ΔΟΥΛΕΙΕΣ 3D (DIRTY,DIFFICULT,DANGEROUS) Κάνουν δηλαδή τις δουλειές που οι γηγενείς δεν θέλουν να κάνουν , ακριβώς επειδή είναι βρώμικες,δύσκολες και επικίνδυνες. Μπαίνουν στα θερμοκήπια και ραντίζουν χειμώνα-καλοκαίρι με τα καρκινογόνα φυτοφάρμακα, παίρνουν όλη τη λάντζα στα φαστφουντάδικα, κρατάνε την οικοδομή και τα τεχνικά έργα,καθαρίζουνε τα σπίτια, κρατάνε τα κολόμπαρα κτλ. Πάντα οι συνθήκες αμοιβής τους είναι τρισάθλιες (εξόν τα κολόμπαρα) και αποτελούν το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων, κατεβάζοντας συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα και για τους γηγενείς εγαζομένους (εάν η Ρουμάνα καθαρίστρια θα δεχτεί να μπει στο συνεργείο με 700 ευρώ, πως θα απαιτήσει η Ελληνίδα 1000;) Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματιών-μικρών και μεγάλων. Ενα ποσοστό όμως των μεταναστών αυτών-το οποίο ποσοστό αυξομειώνεται-δεν καταλήγουν να εκτελούν κάποια 3D δουλειά, είτε γιατί τέτοια δουλειά δε βρήκαν (δε μπορούν όλοι να απορροφηθούν) είτε γιατί τέτοια δουλειά δε θέλουν. Αυτοί οι μετανάστες είναι που καταλήγουν εγκληματίες. Γκετοποιούν περιοχές, τρομοκρατούν γηγενείς, σπέρνουν τη σύγχυση στους εργοδότες (να τον κρατήσω για να τον ξεζουμίσω κι άλλο ή κάποια μέρα θα μου σηκώσει το μαγαζίwink.gif, αναγκάζουν το κράτος και τα κόμματα να δουν το θέμα σοβαρότερα. Αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου τέσσερα συνολικά σενάρια-συνολικές απαντήσεις στο ζήτημα:
1ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Όλες οι δουλειές στους Έλληνες. Είναι ντροπή μας που καταλήξαμε να φοβόμαστε να μπούμε σε θερμοκήπιο, είναι ντροπή μας που αφήσαμε την οικοδομή. Κάποτε οι Έλληνες πιάναν την πέτρα και τη στίβανε. Ειδικά τα τελευταία χρόνια της ανεργίας έγινε φανερό ότι δεν μπορούν όλοι οι πτυχιούχοι να απορροφηθούν. Γιατί ο ανεργος πτυχιούχος της Παντείου να μην πάει οικοδομή; γιατί η άνεργη πτυχιούχος της Θεολογικής να μην γίνει καθαρίστρια; Καμία είσοδος μεταναστών από εδώ και πέρα, αυστηρότατος έλεγχος στα σύνορα και σπάσιμο της διασύνδεσης ανάμεσα σε δουλέμπορους και λιμενικό σώμα.'Απέλαση επίσης άμεση όσων θα μπορέσουν να σπάσουν τον κλοιό.Ετσι και η ανεργία των Ελλήνων θα μειωθεί και η εγκληματικότητα το ίδιο.Όσο για αυτούς που έχουν ήδη νομιμοποιηθεί, ε τι να κάνουμε, καθυστερήσαμε. Αφού τους συνηθίσαμε και μας συνήθησαν , αυτοί ας μείνουν. ΆΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ.
2ο ΣΕΝΑΡΙΟ:Να μείνουν όσοι χρειαζόμαστε. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Κανένας Έλληνας άνεργος πτυχιούχος της Παντείου δε θα πάει οικοδομή, καμία Ελληνίδα άνεργη πτυχιούχος της Θεολογικής δε θα γίνει καθαρίστρια. Επομένως οι δουλειές αυτές , που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν από ξένους. Το ελληνικό κράτος, που έχει την ευθύνη για τη συνολική πορεία της κοινωνίας μας, θα ελέγχει κάθε χρόνο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του πόσοι ξένοι χρειάζονται για τους τομείς αυτούς της παραγωγής μας. Θα χορηγεί λοιπόν και τις αριθμητικά αντίστοιχες άδειες διαμονής. όσοι μετανάστες θα μπαίνουν θα είναι νόμιμοι και αυτό σημαίνει ότι θα αντιστέκονται ευκολότερα στην εργοδοτική κτηνωδία (θα καταργηθεί δηλαδή η δυνατότητα "ή δουλευεις σήμερα 15 ώρες που το χρειάζομαι ή πάω και δηλώνω στην Αστυνομία ότι μπήκες χωρίς χαρτιά"), θα ενσωματώνονται πλέον ευκολότερα, θα μπουν στα συνδικάτα και θα παύσουν να τραβάνε προς τα κάτω τις αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων. Θα γίνουν δηλαδή ένας από εμάς. Τα παιδια τους ίσως ξεφύγουν και από το 3D περιβάλλον. Βεβαίως, άτομα που δεν έχουν πάρει την άδεια διαμονής (λαθρομετανάστες) θα αντιμετωπιστούν ακριβώς όπως περιέγραψα στο 1ο ΣΕΝΑΡΙΟ. Καμία είσοδος αυτών των ατόμων, αυστηρότατος έλεγχος, άμεση απέλαση άμα σπάσουν τον κλοιό.ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟ,ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (το δηλώνω από τώρα ότι αυτό είναι το σενάριο που εγώ προκρίνω)
3ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Είμαστε καλοί άνθρωποι. Οι ξένοι που ήρθαν από μακριά είναι πονεμένοι άνθρωποι .Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλους, ανεξαρτήτως του "τεχνικού"-"νομικού" ζητήματος εάν μπήκαν νόμιμα ή παράνομα. Να τους βρούμε δουλειά. Και αν δεν υπάρχουν δουλειές για όλους, οπότε και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να το ρίξουν στις κλοπές, να τους υποστηρίξουμε με προγράμματα χρηματοδοτημένα από τον προυλογισμό του κράτους. Να τους φτιάξουμε εγκαταστάσεις , να τους δώσουμε φαγητό. Πάντως να μη γίνει καμία απέλαση, δε πα να έχει μπει όλος ο ντουνιάς μέσα στην -συγκεκριμένων δυνατοτήτων -χώρα μας. Όσοι υποστηρίζουν το 1ο ΣΕΝΑΡΙΟ (να μη μπει κανένας από αυτούς) και το 2ο ΣΕΝΑΡΙΟ (να μπει αυστηρά προσδιορισμένος αριθμός) είναι είτε ρατσιστές είτε άπονοι,εαυτούληδες.
4ο ΣΕΝΑΡΙΟ:Να συνεχιστεί (για πόσοwink.gif το σημερινό χάος, το σημερινό "τα πάντα όλα". τα προβλήματα στις ζώνες που προανέφερα συνεχίζονται , οι μετανάστες κατευθύνονται κατά χιλιάδες στη χώρα. Ένα τμήμα τής αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας κάνει σωστά τη δουλειά της, ένα άλλο τμήμα κάνει τα στραβά μάτια και μοιράζεται τα κέρδη με τους δουλεμπόρους. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της στατιστικά στοιχεία, ίσως όχι τελείως ακριβή αλλά πάντως κοντά στην πραγματική εικόνα. Γνωρίζει ότι οι μετανάστες -νόμιμοι και παράνομοι- έδωσαν ανάσα στην ελληνική ύπαιθρο που έφθινε, και ότι αύξησαν κατά πολύ τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών, των κολλητών τους δηλαδή.Γνωρίζει επίσης ότι αποτελούν -έως ένα βαθμό-κίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Αντιμετωπίζει πίεση να προβεί σε απελάσεις παρανόμων. Υπολογίζει ότι θα βρει αντίδραση από εργοδότες -μικρούς και μεγάλους- και από την Αριστερά και για αυτό το αποφεύγει. Ταυτόχρονα συνεννοείται με το δεξί της χέρι, τα ΜΜΕ , ώστε αυτά να υποβαθμίζουν το θέμα. Μέχρι που φθάνει ο κρίσιμος Δεκέμβρης. Εκεί γίνεται φανερό ότι υπάρχει συσσωρευμένη και κρυμμένη βαθιά λαική οργή για την κατρακύλα των μισθών, την κυριαρχία των σκανδάλων και τη στυγνή κρατική καταστολή. Εκεί γίνεται φανερό ότι ο κόσμος ριζοσπαστικοποιείται και απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από το δικομματισμό. Οπότε πρέπει να βρεθεί ένα πολιτικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για να γυρίσει τον κόσμο πίσω. Το όπλο αυτό είναι Ο ΦΟΒΟΣ. Εάν η Αριστερά σας υπόσχεται άνοδο στους μισθούς και φαίνεται πειστική, εμείς σας υποσχόμαστε σωτηρία από τους εγκληματίες , για την αντιμετώπιση των οποίων η Αριστερά δεν είναι πειστική. Το δυνατό χαρτί της Αριστεράς είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, το δυνατό χαρτί της Δεξιάς είναι η ασφάλεια. Και δώστου τώρα πλέον καθημερινή κάλυψη στις ειδήσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ, δώστου αφιερώματα στο γκέτο της Ομόνοιας (το οποίο υπάρχει από χρόνια), δώστου επισκέψεις του Μαρκογιαννάκη στον Αγιο Παντελεήμονα, δώστου "σκούπες" κτλ. Είναι ωστόσο πολιτικά πάρα πολύ αδύναμη αυτή τη στιγμή για να προχωρήσει στα συνολικά μέτρα Μπερλουσκόνι. Οπότε; Οπότε δίνει εντολή στα παπαγαλάκια να αναδείξουν το ζήτημα,περιμένει να δει αντιδράσεις καθώς και τι θα βγάλει η κάλπη και μετά βλέπουμε πάλι

Παρατήρηση : Σε καμία περίπτωση δεν υπαινίσσομαι ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας-μετανάστευσης-ασφάλειας είναι πλαστό, ότι είναι δηλαδή ένα ψεύτικο δημιούργημα της προπαγάνδας του δικομματισμού. Αντίθετα το πρόβλημα της ασφάλειας είναι ΥΠΑΡΚΤΟ και η Αριστερά, που υποχρεούται να έχει πρόταση και για αυτό, αδυνατεί να το λύσει με τις αφ'υψηλού και θεωρητικές προσεγγίσεις του παρόντος . Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ένα αριστερό κόμμα δε μπορεί να προτείνει το ΣΕΝΑΡΙΟ 2.

Αυτά είναι τα δικά μου σενάρια, διαλέγετε και παίρνετε καθώς επίσης και προσθέτετε.....
stefan

Δεν μπορω να καταλαβω σε καμια περιπτωση γιατι πρεπει να μπερδευουμε πραγματα και καταστασεις.

Ολοι,μα ολοι μας,εχουμε γνωρισει,η' εχουμε κανει παρεα,με αλλοδαπους,κυριως στο σχολειο,αλλα και εκτος.
Σχεδον ολοι και παλι,ειχαμε καποτε στο σπιτι μας η' εχουμε ακομα αλλοδαπους για καποιες δουλειες.
Αλλοι ως οικιακους βοηθους η' για καποιες κυριως χειρονακτικες δουλειες.(κηπους,διαφορα μαστορεματα).
Οι περισσοτεροι,(ηταν) ειναι (και θα ειναι) πολυ καλοι και στην δουλεια και στην συμπεριφορα τους.
Μπορειτε ομως να μου συνδεσετε την σχεση αυτη με τους υπολοιπους,που δεν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια?
Με ποιο κριτηριο πρεπει δηλαδη να μπουν στο ιδιο καζονι,2 διαφορετικες κατηγοριες ανθρωπων?
Για ποιο λογο πρεπει να υποστηριξω το ποσοστο των αλλοδαπων που προβαινουν στην εγκληματικοτητα
επειδη ενα μεγαλυτερο ποσοστο αλλοδαπων ειναι ησυχοι και καλοι?

Η πιο σωστη σκεψη και κινηση,κατα την γνωμη μου,ειναι πολυ απλα και λογικα
η καθε κατηγορια να εχει την πρεπουσα αντιμετωπιση.Δεν ειπα ποτε οτι ολοι οι αλλοδαποι
πρεπει να μπουν σε ενα καραβι και να γυρισουν πισω.Ποτε ομως.
Απλα.οσοι προβαινουν στην εγκληματικοτητα,οποιας μορφης και αν ειναι αυτη,πρεπει
να γινεται κατι ωστε να σταματησουν να απασχολουν με αρνητικο τροπο την ελληνικη κοινωνια.
dizzy_fingers
Οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις για το τί είπε ο ένας και τί κατάλαβε ο άλλος δίνουν και παίρνουν (και δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους καθώς, πέραν του ότι είναι εκνευριστικό να γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατό για να υποστηρίξεις ένα απλό πράγμα και μη γίνεσαι κατανοητός, μετά από μακριές συζητήσεις καταλήγουμε σχεδόν πάντα στα ίδια πράγματα αλλά από διαφορετικές κατευθύνσεις), αλλά τουλάχιστον γράφονται αναλυτικές και αιτιολογημένες απόψεις και προτάσεις και αυτό είναι επιτέλους μία πρόοδος.


Όσον αφορά τα σενάρια του petrovic, θεωρώ πώς μία μέση λύση ανάμεσα στα 2+3 είναι αυτή που με αντιπροσωπεύει - ή πιο σωστά ένα ελαστικό 2ο σενάριο. Αν ήμουν σίγουρος ότι η πολιτεία λάμβανε πρώτα τα μέτρα της ώστε να υποδεχθεί τους μετανάστες που χρειάζεται και μετά κλείδωνε τα σύνορά της θα υποστήριζα καθαρά το δεύτερο αλλά μία ελαστική περίοδος μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας πρώτα πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει.



Να εισάγω μία καινούρια παράμετρο τώρα στη συζήτησή μας?
Αυτή είναι ο λόγος που έχουμε τόσους μετανάστες στη χώρα μας και γενικά προς τη δύση: οι πόλεμοι και η φτώχια.
Από τη στιγμή που ο Δυτικός κόσμος (αναφέρομαι όχι αποκλειστικά στο λαό αλλά στις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις κύρια και μετά στο λαό που τους επιλέγει/εκλέγει/υποστηρίζει ή δεν κάνει τίποτα) είναι υπεύθυνος για τη φτώχεια και τους έσχατους πολέμους στη Μέση Ανατολή δεν είναι λίγο υποκριτικό εμείς ως Δυτικός κόσμος να τους απαγορεύουμε να φύγουν από τις χώρες τους (και μετά να παίζουμε πινγκ πονγκ με αυτούς και τους πηγαινοφέρνουμε από χώρα σε χώρα...με την Ελλάδα ως τελευταίο κρίκο να καταλήγει να τους δέχεται τελικά)?

Δε θέλω να ακούσω για εγκληματικότητες και προβλήματα εδώ, τα γνωρίζω και τα έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά εδώ απλά αν θέλετε αναλύστε το περαιτέρω ή/και αντικρούστε το.
Andrew19
Κάτι που γίνεται στην Ελλάδα είναι το ότι επειδή οι λαθρομετανάστες είναι περισσότεροι (και μάλιστα κατά πολύ περισσότεροι) από τις διαθέσιμες 3D δουλειές που αναφέρει πιο πάνω ο petrovic έχουν 2 επιλογές, ή να πεθάνουν από την πείνα, ή να παρανομήσουν.

Τώρα σε οποιαδήποτε λύση η οποία εμπεριέχει περιορισμό των μεταναστών που θα έρχονται θα πρέπει να περιέχει και κάποια απάντηση του τι γίνεται με αυτούς που μπαίνουν λαθραία. Γιατί η απάντηση του Λύκου μπορεί να είναι κακή μια και θέλει να τους ταίσει στις τσιπούρες, αλλά είναι μια λύση η οποία δεν υπάρχει σε όλα αυτά τα πλάνα. Τους λαθρομετανάστες και δεν γίνεται να τους γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους και η Τουρκία (που συνήθως από εκεί έρχονται) δεν τους παίρνει πίσω. Μπορεί κανείς να πει να τους βάλουν να δουλεύουν 5 χρόνια (όπως οι νοσταλγοί της ΜΟΜΑ) να χτίζουν δρόμους και γεφύρια και μετά να μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ομως αν δεν αλλάξει η κατάσταση στις χώρες τους, που δεν πρόκειται να αλλάξει για τα επόμενα 100 χρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί θα συνεχίσουν να έρχονται. 150 εκατομύρια κόσμο έχει το Πακιστάν και άλλα 150 το Μπαγκλαντές αν τους ρωτήσετε τα 100 τουλάχιστον θα προτιμούσαν να είναι Ελλάδα αντί για εκεί, όπως και άλλα 300 μύρια από την Αφρική θα πουλουσαν και την ψυχή τους στο διάολο για να φύγουν από εκεί που είναι.
dizzy_fingers
Πάμε να ζήσουμε στην Αφρική. smile.gif
a bullet for your head
Ενας συνδυασμος των σεναριων 1 & 2,ειναι πιο κοντα και στις δικες μου αποψεις.
a bullet for your head
Aυτη τη στιγμη εχει εκμπομπη ο Χαρδαβελας με θεμα ''το στρατηγικο σχεδιο της Τουρκιας,να ''πνιξει'' την Ελλαδα με λαθρομεταναστες''..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(dizzy_fingers @ May 12 2009, 14:32 ) *
Να εισάγω μία καινούρια παράμετρο τώρα στη συζήτησή μας?
Αυτή είναι ο λόγος που έχουμε τόσους μετανάστες στη χώρα μας και γενικά προς τη δύση: οι πόλεμοι και η φτώχια.
Από τη στιγμή που ο Δυτικός κόσμος (αναφέρομαι όχι αποκλειστικά στο λαό αλλά στις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις κύρια και μετά στο λαό που τους επιλέγει/εκλέγει/υποστηρίζει ή δεν κάνει τίποτα) είναι υπεύθυνος για τη φτώχεια και τους έσχατους πολέμους στη Μέση Ανατολή δεν είναι λίγο υποκριτικό εμείς ως Δυτικός κόσμος να τους απαγορεύουμε να φύγουν από τις χώρες τους (και μετά να παίζουμε πινγκ πονγκ με αυτούς και τους πηγαινοφέρνουμε από χώρα σε χώρα...με την Ελλάδα ως τελευταίο κρίκο να καταλήγει να τους δέχεται τελικά)?

Δε θέλω να ακούσω για εγκληματικότητες και προβλήματα εδώ, τα γνωρίζω και τα έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά εδώ απλά αν θέλετε αναλύστε το περαιτέρω ή/και αντικρούστε το.

Να πανε τοτε στην Αμερικη να ζησουν.
Οι Αμερικανοι φταινε για ολα αυτα που αναφερεις, ας πανε εκει.


a bullet for your head
Ενα μικρο παραδειγμα της προχειροτητας που υπαρχει στην Ελλαδα...

ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ήθελαν να βάλουν τους λαθρομετανάστες σε αποθήκες οπλισμού του Στρατού!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Σε φιάσκο εξελίσσεται η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μεταφερθούν προσωρινά οι χιλιάδες μετανάστες από το λιμάνι της Πάτρας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΟΜΑ στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου.

Όπως φαίνεται, οι ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: στον χώρο που προαναγγέλθηκε η προσωρινή μεταφορά του καταυλισμού βρίσκονται αποθηκευμένα περισσότερα από 3.000 πολεμικά όπλα τύπου G3 και περισσότερα από 500.000 φυσίγγια!

Οι πρώην εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ χρησιμοποιούνται ως στρατόπεδο επιστράτευσης και για τον λόγο αυτό βρίσκονται εκεί αποθηκευμένες οι μεγάλες αυτές ποσότητες οπλισμού.

Η ανακοίνωση του Προκόπη Παυλόπουλου για τη μεταφορά των Αφγανών λαθρομεταναστών προκάλεσε πανικό στο υπουργείο Εθνική Αμυνας, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα προστασίας του οπλισμού από τους λαθρομετανάστες και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί, «με τα όπλα που υπάρχουν εδώ μπορεί να εξοπλιστεί ένας μικρός στρατός». Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για να μεταφερθεί όλος αυτός ο οπλισμός από το στρατόπεδο και τις τελευταίες ημέρες αναζητείται κατεπείγουσα λύση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο χώρος των 900 στρεμμάτων που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ να μοιραστούν περίπου στη μέση και γύρω από τις αποθήκες οπλισμού να τοποθετηθούν διπλές και τριπλές σειρές με συρματοπλέγματα. Και αυτή όμως η λύση δεν ικανοποιεί απολύτως τους στρατιωτικούς, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρότατες ενστάσεις για την ασφάλεια του οπλισμού.

πηγη:ΤΑ ΝΕΑ ONLINE
dizzy_fingers
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 13 2009, 01:45 ) *
Να πανε τοτε στην Αμερικη να ζησουν.
Οι Αμερικανοι φταινε για ολα αυτα που αναφερεις, ας πανε εκει.

Ωραία βγάζεις εμάς έξω από το χορό, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι απλά.
Και η Ελλάδα έστειλε στρατό στο Αφγανιστάν, η Ευρώπη της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα, υποστήριξε τους πολέμους...ακόμα είμαι σίγουρος πως όταν η Ευρώπη ψήφιζε τους έξυπνους νόμους σύμφωνα με τους οποίους ο λαθρομετανάστης επιστρέφει στην πρώτη χώρα εισόδου (μαντέψτε ποιά είναι αυτή...και μαντέψτε ποιές χώρες ΔΕΝ είναι αυτές) η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα...

Γενικά, στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία δεν είναι απλά τα πράγματα "εγώ είμαι εδώ κι εσύ είσαι εκεί, δε σε πειράζω δε με πειράζεις"...οι πράξεις μας έχουν αντίκτυπο πια σε πολύ ευρύτερο χώρο από το γεωγραφικά καθορισμένο του κράτους μας.
Η Ελλάδα ναι μεν δεν υποστήριξε τον πόλεμο (πολύ λιγότερο μάλιστα από άλλες χώρες που δεν έχουν τόσο έντονη εισροή λαθρομεταναστών) αλλά ήταν εκεί - ανήκει στον "προνομιούχο" δυτικό κόσμο οι συνέπειες του οποίου φέρνουν τη φτώχεια και τους πολέμους σε υποανεπτυγμένες χώρες.
Πολύ λιγότερο, επαναλαμβάνω, από τα υπόλοιπα κράτη αλλά είναι εκεί.


EDIT: Τώρα διάβασα το κείμενο του bullet...ήμαρτον...
petrovic
Η παράμετρος που έθεσε ο dizzy είναι φοβερά σημαντική και για αυτό την απέφυγα στην αρχική μου τοποθέτηση. Η συζήτηση θα έπρεπε τότε να επεκταθεί ούτε λίγο-ούτε πολύ στο πως είναι δομημένος σήμερα ο κόσμος ολόκληρος. Ας πούμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι:
1) Δεχόμαστε όσους χρειαζόμαστε και όσους μπορούμε να αντέξουμε. Τους υπόλοιπους τους απελαύνουμε στη χώρα προέλευσής τους. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε ανακούφιση σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό ξένων και ταυτόχρονα προστατεύουμε τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ηρεμία στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι γυρνάνε στις χώρες τους και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ισως οι μεγάλοι οργανισμοί της Δύσης (ΟΗΕ) τους δώσουν και κάποια ποσά ελεημοσύνη.Δε θα πω ψέματα: αυτοί, οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι , θα δυστυχήσουν στις χώρες τους. Αλλά δε μπορεί να γίνει και αλλιώς, και πάντως δε μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό του μαρτυρίου όλης της οικουμένης.

2) Ο στόχος είναι να γίνει δυνατό οι άνθρωποι αυτοί να μείνουν στις χώρες τους. Άρα ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η φτώχεια, ο πόλεμος, η πολιτική καταπίεση, η αρρώστια. Αυτό προυποθέτει όμως παγκόσμια ανακατανομή του πλούτου, αλλαγή στους κανόνες του εμπορίου,νέες σχέσεις μεταξύ των κρατών κτλ.. Αυτό προυποθέτει δηλ. να αλλάξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ερώτηση προς Λύκο : Αυτή τη στιγμή Έλληνες στρατιώτες βρίσκονται στη ΝΑΤΟική δύναμη που πολεμάει στο Αφγανιστάν. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ο Ομπάμα πιέζει την κυβέρνηση να στείλει και άλλους ,χωρίς να είναι σαφές αν αυτοί θα προσφέρουν αστυνόμευση της Καμπούλ, όπως οι σημερινοί, ή εάν θα βγουν πλέον να πολεμήσουν.Μήπως η προτροπή "στην Αμερική να πάτε, αυτή φταίει για όλα" προυποθέτει απόσυρση από το Αφγανιστάν αυτών που ήδη έχουμε στείλει;

dizzy με πρόλαβες!! κάποια από αυτά που γράψαμε αλληλοκαλύπτονται
dizzy_fingers
3) Εφόσον το 2 είναι ανέφικτο (αν και κατά τη γνώμη το μοναδικό που θα έπρεπε να κυνηγήσουμε) στρεφόμαστε στην ΕΕ ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο κανονισμός "Δουβλίνο 2" και να συμμετέχουν πλέον δίκαια (με τα κριτήρια που αναφέρει ο drazen στο 1) όλες οι χώρες της ΕΕ.
Ξέρω, δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που ακόμα και η λύση "κλείνουμε τα σύνορα" εμφανίζει αντικειμενικές δυσκολίες θεωρώ πιο δίκαιο να καταφύγουμε σε αυτό.
petrovic
Eάν κατάλαβα καλά τον κανονισμό Δουβλίνο 2 που παρέθεσες , η Ε.Ε. ' 'σπρώχνει" το πρόβλημα των μεταναστών σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, που είναι , για λόγους γεωγραφικούς, οι πύλες εισόδου τους στην Ένωση. Και μάλιστα πιο πολύ το σπρώχνει σε ....εμάς, που έχουμε και εκτεταμένα ΧΕΡΣΑΙΑ (άρα πιο εύκολα προσπελάσιμα) σύνορα με την Τουρκία. Θα μας κάνουν δηλαδή την αποθήκη της Ευρώπης;Αυτό είναι το σχέδιο; Για αυτό βγήκε ο Σουφλιάς πριν κάνα μήνα και ανακοίνωσε ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα προβλέπει ότι η πόλη θα επεκταθεί μέσα σε 10 χρόνια μέχρι σχεδόν τη Χαλκίδα, σε μια εποχή που η εσωτερική μετανάστευση δε δικαιολογεί κάτι τόσο μεγαλεπήβολο; Εμείς θα την πληρώσουμε δηλαδή για τη συνολική πολιτική του Δυτικού Κόσμου;Εμείς είμαστε τα θύματα;Φοβούνται ορδές απελπισμένων και τα φορτώνουν από τώρα στις πλάτες μας; Μήπως έφτασε η ώρα να πάψουμε να παίζουμε το "καλό παιδί" απέναντι στους Ευρωπαίους "φίλους "μας;
a bullet for your head
QUOTE(petrovic @ May 13 2009, 12:49 ) *
Eάν κατάλαβα καλά τον κανονισμό Δουβλίνο 2 που παρέθεσες , η Ε.Ε. ' 'σπρώχνει" το πρόβλημα των μεταναστών σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, που είναι , για λόγους γεωγραφικούς, οι πύλες εισόδου τους στην Ένωση. Και μάλιστα πιο πολύ το σπρώχνει σε ....εμάς, που έχουμε και εκτεταμένα ΧΕΡΣΑΙΑ (άρα πιο εύκολα προσπελάσιμα) σύνορα με την Τουρκία. Θα μας κάνουν δηλαδή την αποθήκη της Ευρώπης;Αυτό είναι το σχέδιο; Για αυτό βγήκε ο Σουφλιάς πριν κάνα μήνα και ανακοίνωσε ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα προβλέπει ότι η πόλη θα επεκταθεί μέσα σε 10 χρόνια μέχρι σχεδόν τη Χαλκίδα, σε μια εποχή που η εσωτερική μετανάστευση δε δικαιολογεί κάτι τόσο μεγαλεπήβολο; Εμείς θα την πληρώσουμε δηλαδή για τη συνολική πολιτική του Δυτικού Κόσμου;Εμείς είμαστε τα θύματα;Φοβούνται ορδές απελπισμένων και τα φορτώνουν από τώρα στις πλάτες μας; Μήπως έφτασε η ώρα να πάψουμε να παίζουμε το "καλό παιδί" απέναντι στους Ευρωπαίους "φίλους "μας;

Στο ερωτημα ''περι αποθηκης της Ευρωπης'',νομιζω οτι πλεον ειμαστε εδω και αρκετα χρονια,με επιλογες & αποφασεις που παρθηκαν απ τους εκαστοτε κυβερνωντες,χωρις ομως ο απλος λαος,πολιτης,ψηφοφορος,καταναλωτης,να γνωριζει και παρα πολλες λεπτομερειες..
Νομιζω οτι δεν εχουν γινει ευρεως γνωστα στο κοσμο,πολλα πραγματα & λεπτομερειες..
Εφοσον τα πολιτικα κομματα ως γνωστον,τρωγονται μεταξυ τους και δεν ειναι εφικτο σε καποια βασικα σημεια-αξονες να υπαρξει μια εννιαια Εθνικη στρατηγικη,νομιζω οτι ο κοσμος,ανεξαρτητα κομματικων προτιμησεων & αποχρωσεων,να απαιτησει-διεκδικησει τη διεξαγωγη δημοψηφισματων..σε βασικα θεματα που τον απασχολουν αμεσα..
Θα πρεπει να προκυψουν & να προβληθουν-προωθηθουν αιτηματα προς τους κυριους πολιτικους-διαχειριστες της χωρας μας..
Τα αδιεξοδα σε παρα πολλους τομεις ειναι πλεον εμφανη & ορατα και τα πολιτικα κομματα με το περασμα των χρονων,''ξεπεραστηκαν'' και δεν φαινονται ικανα να προσφερουν τις στοιχειωδεις λυσεις, τοσο στην απλη καθημερινοτητα του πολιτη,οσο και στα μεγαλα Εθνικα ζητηματα..
Πρεπει να υπαρξει αμεση επαναδιαπραγματευση των πολιτων με τους κομματικους φορεις,αλλαγη ''ατζεντας'' και δημιουργια καινουργιων ''Ντηλ''..
Η δημογραφικη αλλοιωση της Ελλαδας,ειναι πλεον μια πραγματικοτητα και ενω καταφθανουν ορδες λαθρομεταναστων καθημερινα,εδω και πολλα χρονια,δεν υπηρξε επισης και μια σοβαρη αντιμετωπιση στο προβλημα που λεγεται ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...εκτος και αν τα επιδοματα που διδονται σε νεαρα ζευγαρια(Ελληνες),που τεκνοποιουν και δεν φτανουν ουτε για τα ''Παμπερς'' μιας βδομαδας,θεωρουνται η λυση στο θεμα αυτο..
Μπορει ολοι αυτοι οι αλλοδαποι να ''φανηκαν χρησιμοι'',προκειμενου οι συγχρονοι τεχνοκρατες να παρουσιαζουν ''εικονικα νουμερα'',στο πληθωρισμο και σε αλλα οικονομικα μεγεθη,προκειμενου να ενταχθει η χωρα στη ζωνη του Ευρω(με μαυρη εργασια),ομως η πραγματικη συγκλιση δεν υπηρξε και ουτε θα υπαρξει..
Το οτι ειμαστε ''οτι φυσαει ο ανεμος'',ειναι αναμφισβητητο..ακουγα σε χθεσινο-βραδυνη εκμπομπη,μια κυρια βουλετης του κυβερνωντος κομματος να λεει,οτι αυτη η γκετοποιηση που θα επιχειρηθει,θα αποσκοπει στην συνολικη καταγραφη ολων αυτων κ.λ.π κ.λ.π...
Ειναι δυνατον,μετα απο μια 20ετια που πρωτοανοιξαν τα συνορα μας,να επιχειρειται να γινει το πλεον λογικο & αυτονοητο τωρα??
Ειναι δυνατον να υπαρχουν μονο 423 συνοριοφυλακες στον Εβρο?
Ειναι δυνατον στη Μυτιληνη,στο Αγαθονησι κ.α. νησια,να καταφθανουν εκατονταδες λαθρομεταναστες?
Και αν η λιμενοφυλακη δεν επαρκει για να αντιμετωπισει το προβλημα,γιατι δεν επιστρατευονται οι ενοπλες δυναμεις?
Ο σκοπος τους δεν ειναι υποτιθεται,να φυλανε τα συνορα της χωρας μας?
Ειλικρινα πιστευω,οτι τα χειροτερα επονται..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.