Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Α.Ε.Κ. - 21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
tuareg
QUOTE (fear_me @ Feb 29 2016, 15:20 ) *
σε σενα δεν απανταω και δεν κανω συζητηση μαζι σου,για τους αεκτζηδες που απαντησαν εγραψα biggrin.gif


μονο με αεκτζηδες μιλας?μαλιστα....ε τοτε τι θες στο φορουμ του ΑΡΗ?
38aris
Λίγα λόγια για εχθές
Η ΑΕΚ το πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε, δεν άφησε τον Άρη να βρει ρυθμό, χτύπησε μέσα από την ρακέτα και ντούμπλαρε συνέχεια τον ΜακΝιλ. Ο εκνευρισμός του Γουάιτ και η μετρια προς κακή μέρα του Χάγγινς (με ψηλούς όπως ο Μαυροειδής, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Μιλόσεβιτς πρέπει να κάνει πάρτι επιθετικά) . Όλα αυτά μέχρι το 30.
Στο τεταρτο δεκάλεπτο ο Άρης έσφιξε την άμυνά του (φοβεροί οι Σίμτσακ - Μούρτος-Πελεκάνος-Ξανθόπουλος) ενώ στην επίθεση μπήκαν κάποια ελεύθρα σουτ (Πελεκάνος - Κοέν) και γύρισε το παιχνίδι. Μάλιστα εάν έπαιρνε τα ρημπαουντ θα κέρδιζε από πολύ νωριτερα.
Η ΑΕΚ επιθετικά πολύ στατική και πέραν ενός πικ στην κορυφή και απομόνωση στο πλαι του Μπράουν, και λιγο του Καλαμπόκη δεν έδειξε τπτα. Ούτε τον Χερστον εκμεταλεύθηκε ,ούτε τον Μαυροειδή. Συγκινητικός ο Μιλόσεβιτς μπρος- πίσω. Κακός ο Γκριν στο τέλος, άφαντος (όπως πάντα) ο Σάκοτα, τίμιος Καλαμπόκης.
Ο Άρης με τους αμερικανούς σε μέτρια (στην καλύτερη) μέρα, με μισά σχεδόν ρημπάουντ κατάφερε να νικήσει.
Μπράβο στον Πελεκάνο (φαινόταν η άνοδός του και το έψαχνε αυτό το παιχνίδι), θετικός ο Γουώτερς πάλι αν εξαιρέσεις κάποια αχρείαστα νεύρα, πολύ βρώμικη δουλειά από Σίμτσακ - Μούρτο-Ξανθόπουλο- Κοέν.
Η αλήθεια είναι ότι ο Πριφτης βγάζει μια σιγουριά στον πάγκο και σε όλο το διάστημα που χάναμε μου έδινε την εντύπωση ότι ξέρει τον τρόπο που θα κερδίσουμε.
Τα παντα θα κριθούν στα πλει οφ. Για μένα εκεί είναι όλα ανοιχτά

Για τη διαιτησία θα πω ότι ήταν πολύ κακή, σε τέτοιο ντέρμπι με πολλές επαφές (έτσι είναι το μπάσκετ που μας αρέσει) ξεκίνησαν να τα σφυράνε όλα δημιουργώντας εκνευρισμό, μην αφήνοντας το παιχνίδι να βρει ρυθμό και έτσι άθελά τους βοήθησαν τηνΑΕΚ.Οι βολές είναι λογικές (η ΑΕΚ έκανε πολύ περισσοτερες δεύτερες επιθέσεις, μέσα στο καλάθι), όμως έδωσαν πολλά φάλτσα (και όχι στη λήξη δεν ήταν τπτα)
air_23
QUOTE(fear_me @ Feb 29 2016, 14:56 ) *
Φυσικα και εχει καλυτερη ομαδα ο αρης γιατι γινεται σωστη δουλεια απο τον Πριφτη,δεν αλλαζει παικτες για ψυλλου πηδημα...περσι που εκανε καλες επιλογες ο σακοτα,γιατι δεν τις στηριξε? ποσους κρατησε? και φετος καθε βδομαδα εχουμε αλλαγες στο ροστερ,δεν γινονται ετσι οι ομαδες,πετιουνται λεφτα τσαμπα...Αυτο δεν σημαινει ομως οτι και ο αρης εχει καμια σοβαρη ομαδα,με τα λεφτα που εχει ξοδεψει η ΑΕΚ ,θα επρεπε να ηταν 2 επιπεδα πανω,αντ αυτου εχει καταφερει να χανει κιολας,εστω και με εναν ποντο εκτος εδρας και με ολα αυτα τα ευτραπελα,αλλα αν ηταν η ιδια η ΑΕΚ σοβαρη και με ολα αυτα θα επρεπε να κερδιζει

Ο Αρης εχει μια ομαδα των 800 χιλ με τα προβληματα που εχουν αυτες οι ομαδες.. Ολες οι μεγαλες νικες που εχει κανει σε ευρωπη κι ελλαδα(με αεκ κυριως)ειναι πανω απο το ταβανι που θεωρητικα εχει και αυτο αποδυκνειει οτι ειναι μια πολυ καλη ομαδα για τα στανταρ του ροστερ της και του μπατζετ της

Δηλαδη αν το μπατζετ ηταν στα δεδομενα της ΑΕΚ και πισω απο τους 4 αμερικανους υπηρχαν αναλογα ποιοτικες λυσεις κι ο ζαρας η ο τσουπκοβιτς θα ηταν 3ος περιπατο κι ισως χτυπαγε τη 2αδα αφου δεν θα χε κανει γκλες σε ροδους και αμαλιαδες
algait
Καλησπέρα και από εμένα. Έχοντας δει το παιχνιδι μόνο μέσα από το γήπεδο, το πρώτο που έχω να πω είναι ότι χθες δεν είδαμε μπάσκετ. Και εκεί είναι που και οι δύο ομάδες αδικήθηκαν από την διαιτησία, γιατί είναι ποιοτικές ομάδες που μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ. Από εκεί και πέρα μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η ΑΕΚ στοχευμένα επιδίωξε να εκνευρίσει τους παίκτες του ΑΡΗ και κυρίως τον Γουάιτ που είναι γνωστό ότι πολλές φορές δεν ελέγχει τα νεύρα του, ώστε να τους βγάλει εκτός ρυθμού. Δεν την κατηγορώ, όλα είναι θέμα τακτικής. Τους δικούς μας κατηγορώ που δεν μπόρεσαν για 30 λεπτά να το διαχειριστούν. Επίσης μου φάνηκαν από την αρχή αγχωμένοι, ίσως από την πίεση του κόσμου. Ίσως αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είναι ένα μάθημα.

Από εκεί και πέρα, θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πελεκάνο, που κάποια στιγμή και εγώ τον κατηγόρησα για την κακή χρονιά του. Ο τύπος μπορεί να έκανε κακή χρονιά αλλά σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια ήταν καθοριστικός (ΑΕΚ κύπελλο, Ούνιξ εκτός, ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός). Τα υπόλοιπα έχουν μαθευτεί σήμερα και δεν θα δώσω συνέχεια.

Χθες πήραμε και μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει στα πλέι οφ. Προβλέπω πολεμικό κλίμα.

Μεγάλο θέμα είναι και το πως θα διαχειριστούν οι δύο ομάδες τα παιχνίδια από εδώ και πέρα και τι γκέλες θα γίνουν...Αν πάντως κάποιος από τους δύο κερδίσει εντός τον Ολυμπιακό θα έχει πλεονέκτημα.

Και τέλος κάτι για το γήπεδο. Άψογο το κλίμα και τρομερή η ατμόσφαιρά... αλλά. παιδιά χθες όπως και στα παιχνίδια με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ είχε πολύ περισσότερο κόσμο απ' όσο χωράει το γήπεδο. Κατ' αρχάς πλέον είναι γνωστό, είδικά στη θύρα που μπαίνω εγώ, πως περνάνε πολλοί στο έτσι. Όλοι οι διάδρομοι ήταν καλυμένοι και ο κόσμος έφτανε μέχρι τον εξωτερικό διάδρομο. Εγώ μπήκα στο γήπεδο 15 λεπτά πριν την έναρξη και είδα το ματς από την είσοδο ανάμεσα από σβέρκους συνοπαδών μου, ενώ υπήρχε ακόμα κόσμος έξω από το γήπεδο που περίμενε να μπει μέσα!!! Είναι επικύνδινα πράγματα αυτά και αν συμβεί κανένα κακό, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε...

Μπράβο στην ομάδα, συνεχίζουμε...
Timemaster
η Τρίτη θέση πιστεύω πως δύσκολα θα αλλάξει χέρια.

το πρόγραμμα μας λέει:
Κηφισιά , Πάτρα , Ολυμπιακός ,Ρέθυμνο , Κολοσσός
Ενώ της ΑΕΚ είναι:
Ολυμπιακός , Ρέθυμνο , Κολοσσός , Παναθηναικός , Αρκαδικός

Ουσιαστικά η ΑΕΚ έχει δύο παιχνίδια που δε μπορεί να κερδίσει και εμείς ένα.
Οπότε στα υπόλοιπα πρέπει να κάνει δύο νίκες παραπάνω από εμάς.

Το θεωρώ πολύ δύσκολο να μην κάνουμε έστω 3/4 στα υπόλοιπα παιχνίδια εκτός και αν η ΑΕΚ κάνει νίκη με τους αιώνιους.

Οπότε θεωρώ πως με το τέλος του πρώτου γύρου θα ήμαστε ή έναν βαθμό μπροστά ή το πολύ ισόβαθμοι.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Άντε να σας δω. Αντέχετε;

Να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές κείμενο. Ελπίζω να βγαίνει νόημα, διότι για να γραφτεί όλο αυτό, χρειάστηκε να πηγαίνω από το ένα στο άλλο, όπως μου έρχονταν στο μυαλό, χώρια τα στατιστικά στοιχεία που τα έψαχνα, κατά την διάρκεια της συγγραφής του. wink.gif

Πάμε:

Ξεκινάει ο χθεσινός ο αγώνας και οι παίχτες του Άρη μπαίνουν "μουδιασμένοι" στο παρκέ. Αντίθετα, οι αντίπαλοι τους και παρά τις φωνές του κόσμου, έδειχναν να μην επηρεάζονται. Βρίσκοντας εύκολους πόντους, κατάφεραν να πετύχουν ορισμένα καλάθια και να φτιάξουν την ψυχολογία τους.

Στο 5ο λεπτό, το σκορ ήταν 4-10 και οι παίχτες του Άρη έδειχναν να βρίσκονται εκτός κλίματος αγώνος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ήταν τότε που ο White, με ένα τρίποντο κατάφερε να δώσει σημαντικούς πόντους ψυχολογίας στον Άρη και να τον ξεκολλήσει στο σκορ. Έκανε το 7-10 και μετά, ο Waters με μία βολή κι ένα σουτ δύο πόντων το 10-10. Προσπέρασε για λίγο ο Άρης, 11-10 και 16-12, αλλά η ΑΕΚ έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενη με σκορ 16-18, με 4 βολές του Μαυροκεφαλίδη και, ενδιάμεσα, ένα κάρφωμα του Mark Carter έπειτα από κλέψιμο του στον Θοδωρή Ζάρα.

Στο 1ο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 8 βολές (5/8) ενώ και οι παίχτες της ΑΕΚ, έκαναν το ίδιο χωρίς απώλειες (8/8). Σε αυτό το δεκάλεπτο, τα επιθετικά ριμπάουντς για τις δύο ομάδες ήταν 3 για τον Άρη και 2 για την ΑΕΚ. Ήταν το μόνο δεκάλεπτο στο οποίο ο Άρης υπερτερούσε, έστω και κατά ένα ριμπάουντ, στην συγκεκριμένη κατηγορία. Την ίδια στιγμή, υπήρχε ισορροπία στα αμυντικά, έχοντας και οι δύο από 7. Άρα τα συνολικά τους ριμπάουντς ήταν 10 (3 επιθ.) για τον Άρη, έναντι 9 (2 επιθ.) για την ΑΕΚ.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν εκτελέσει, ο μεν Άρης 5/7 βολές, η δε ΑΕΚ 11/15 και τα επιθετικά τους ριμπάουντς ήταν 1 για τον Άρη και 3 για την ΑΕΚ. Τα δε αμυντικά τους ήταν 2-5. Συνολικά 3 (1 επιθ.) για τον Άρη, έναντι 8 (3 επιθ.) για την ΑΕΚ. Δηλαδή η ΑΕΚ πήρε τόσα επιθετικά, όσα ο Άρης συνολικά, σε αυτή την περίοδο.

Άρα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Άρη να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 37-47, έχοντας 13 ριμπάουντς (4 επιθετικά) την στιγμή που η ΑΕΚ είχε 17 (5 επιθετικά). Ήδη, από αυτό το σημείο, άρχισε να δημιουργείται μια σχετική υπεροχή της ΑΕΚ στον τομέα των ριμπάουντς. Έτσι, θεωρώ πως η διαφορά των 10 πόντων, σε αυτό το διάστημα, προήλθε κυρίως από την αστοχία των παιχτών του Άρη και τις κακές, τις περισσότερες φορές, επιθετικές τους επιλογές , αλλά και από την ευστοχία των αντιπάλων τους, σε συνδυασμό με την προαναφερθείσα υπεροχή στα ριμπάουντς και από τις ελεύθερες βολές (10/15 ο Άρης και 19/23 η ΑΕΚ). Παρατηρούμε, αμέσως, πως η ΑΕΚ σούταρε 8 περισσότερες βολές από τον Άρη, στο 1ο ημίχρονο, 23 έναντι 15, ενώ ήταν και πιο αποτελεσματική (66,7% ο Άρης και 82,6% η ΑΕΚ).

Προσοχή, δεν τα αναφέρω όλα αυτά για να κάνω υπαινιγμό στην διαιτησία. Προσπαθώ απλά να κάνω μια αποτίμηση του τι είδα εχθές.

Καλά κλεισμένος ο McNeal, μην μπορώντας να κάνει το παιχνίδι του, στερούσε από τον Άρη τους πόντους που μας έχει συνηθίσει. Τελείωσε το ημίχρονο με μόλις ένα καλάθι και αυτό με μια χαρακτηριστική και πολύ δύσκολη προσπάθεια (θεωρώ πως του έγιναν πολλαπλά φάουλ μέχρι να την ολοκληρώσει), ενώ έκανε και κάποιες επιλογές χωρίς τύχη ή σουτ που δεν βρήκαν τον στόχο τους. Ο δε αντικαταστάτης του, Ζάρας, μπήκε μέσα για 3:32 και ενώ πέτυχε ένα καλάθι, υπέπεσε σε 4 λάθη και δεν τον ξαναείδαμε.

Την ίδια στιγμή, ο Hagins φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου. Στην επίθεση, δεν βοηθούσε καθόλου, παρά το γεγονός ότι δεν είχε απέναντι του κάποιον παίχτη για να τον κοιτάξει στα μάτια. Λογικά θα έπρεπε να πάρει προσπάθειες και να τις τελειώσει με καλάθια, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Βέβαια, δεν ευθύνεται και για όλα αυτός, αφού αν δεν "τροφοδοτηθεί" στο κατάλληλο σημείο την ιδανική στιγμή, γίνεται σαφώς πιο δύσκολο το έργο του. Πόσο δε περισσότερο, όταν είναι καλά κλεισμένος από την αντίπαλη άμυνα. Πάντως, σε ό,τι αφορά τα "φυσικά" του προσόντα, είναι τέτοια που θα έπρεπε να κάνει πάρτι με αντιπάλους όπως ο Μαυροκεφαλίδης, ο Μαυροειδής, ο Milosevic και μόνο ο Σαρικόπουλος, λόγω όγκου και μυϊκής δύναμης θα μπορούσε να τον "σπρώξει", αλλά όχι και να τον προλάβει στα πόδια. Όλα αυτά, βέβαια, είναι θεωρητικά, αφού στην πράξη δεν τα είδαμε να συμβαίνουν. Σε συνολικά 22:25 λεπτά συμμετοχής, μάζεψε 4 ριμπάουντς (όλα επιθετικά), έκανε δύο κοψίματα και πέτυχε 12 πόντους (4/8 2p FG - 4/8 FT), αλλά έδινε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Μετά το συμβάν με τον Μαυροκεφαλίδη, οι διαιτητές άλλαξαν την προσέγγιση τους στο τρόπο που σφύριζαν. Έτσι το αντιλαμβανόμουν εγώ από την κερκίδα. Σφύριζαν πιο εύκολα κάποια φάσεις εις βάρος του Άρη -με σκοπό να ισορροπήσουν την αποβολή του Λουκά- αναφέρομαι κυρίως στα φάουλ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ημίχρονο και να έχουν από 3 φάουλ οι τρεις από τους τέσσερις Αμερικανοί μας (Waters, White και McNeal). Λίγο πριν την ολοκλήρωση του, ο κόουτς προσπάθησε να το διαχειριστεί το παιχνίδι με τους "παγκίτες", καταφέρνοντας, ως έναν βαθμό, να μειώσει την διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 11 πόντους προηγουμένως, με τον Άρη να μειώνει σε 37-43, ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ένα καλάθι του Milosevic και δύο βολές του Green διαμόρφωσαν το 37-47 της ανάπαυλας.

Έτσι, το έργο του κόουτς Πρίφτη θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο στο 2ο ημίχρονο, αφού θα έπρεπε με την έναρξη της 3ης περιόδου, να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα, στα οποία δεν θα βρίσκονταν και οι 3 "φορτωμένοι" Αμερικανοί μας μέσα ταυτόχρονα, είτε καθόλου, είτε για πολλή ώρα. Όπως και έγινε, αφού στην αρχική πεντάδα, ξεκίνησε μόνο ο White. Στόχος του θα ήταν να κρατήσει την διαφορά ελεγχόμενη -να μην ξέφευγε κι άλλο δηλαδή- και αν του το επέτρεπαν οι συνθήκες και του έβγαιναν τα πλάνα, να την μαζέψει κάπως, μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών από τον πάγκο (Σίμτσακ, Cohen, Μούρτου και λίγο του Cupkovic), η ΑΕΚ έβρισκε τις λύσεις για να διατηρεί μια σχετική διαφορά ασφαλείας στο σκορ, ακόμη και όταν ο Άρης είχε μια σχετική επαφή με το καλάθι. Είχε πολλές επιθετικές επιλογές με κύριους εκφραστές της, τον Milan Milosevic, τον Taurean Green και τον J'Covan Brown, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους Mark Carter, Dusan Sakota και Malik Hairston, διατηρούσαν σταθερά ένα προβάδισμα στο σκορ μεταξύ 7-11 πόντων. Το επιμέρους 13-13 της περιόδου (50-60 συνολικά), μετέφερε στην τελευταία περίοδο την επίλυση των οποιωνδήποτε διαφορών μεταξύ των δύο ομάδων.

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Άρης δεν εκτέλεσε ελεύθερη βολή καθώς η ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τα 4 φάουλ (!), ενώ οι παίχτες της είχαν 4/6. Την ίδια ώρα, τα επιθετικά ριμπάουντς ήταν μόλις 1 για τον Άρη και 4 για την ΑΕΚ. Τα δε αμυντικά ήταν πιο ισορροπημένα (6 ο Άρης και 5 η ΑΕΚ). Συνολικά είχαν 7 (1 επιθ.) ο Άρης, έναντι 9 (4 επιθ.) για την ΑΕΚ.

Θεωρώ πως η ΑΕΚ, εκτός από την ευστοχία της στην 3η περίοδο, κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα της στο σκορ με τα πολλά ριμπάουντς και δη επιθετικά που κέρδιζε (αυτό συνέβη και στην 4η περίοδο), με αποτέλεσμα να ανανεώνει συνεχώς τις χαμένες επιθέσεις της, μέχρι, στις περισσότερες περιπτώσεις, να καταφέρνει να πετύχει πόντους (είτε απευθείας, είτε με βολές). Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της, ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος σε συνολικά 13 λεπτά συμμετοχής, πήρε 5 ριμπάουντς (όλα επιθετικά!) και πέτυχε 5 πόντους (5/6 βολές), απόρροια των φάουλ που δεχόταν μετά το "κατέβασμα" των επιθετικών ριμπάουντς.

Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Άρης μπήκε αναγεννημένος!

Ενώ το σκορ ήταν 50-60 υπέρ της ΑΕΚ, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, ο Jake Cohen με δύο απανωτά τρίποντα, διαμόρφωσε το σκορ σε 56-60, με τον Ζήση Σαρικόπουλο να κάνει το 56-62 και στην συνέχεια, με 3ο συνεχόμενο εύστοχο τρίποντο, ο Μιχάλης Πελεκάνος να φέρνει τον Άρη σε απόσταση βολής (59-62). Μέσα σε τρία λεπτά από την έναρξη του δεκαλέπτου, ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα (σκορ 64-64) και στην επόμενη φάση προσπέρασε, μετά από πάρα πολλή ώρα, με 66-64. Η ΑΕΚ ισοφάρισε, αλλά βρέθηκε και πάλι πίσω, αυτή την φορά με 5 πόντους (72-67). Άμεση η απάντηση από τον Dusan Sakota, που με "κρύο" αίμα έκανε το 72-70 με εύστοχο τρίποντο, αλλά ο Άρης ξέφυγε ξανά με 5 (75-70). Με καλάθι του Milosevic και δύο εύστοχες βολές από τον J'Covan Brown, το σκορ έγινε 75-74, ενώ στην επόμενη φάση ο Hagins εκτέλεσε δύο βολές, ευστοχώντας μόνο στην δεύτερη, κάνοντας το 76-74. Ήταν η ώρα του Brown να πετύχει δύο πολύ κρίσιμους πόντους, που έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (76-76) και τον Άρη να έχει τη μπάλα στην κατοχή του για μια τελευταία, ολόκληρη επίθεση, αφού απέμεναν κάτι λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα. Στην επίθεση που ακολούθησε, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ επέλεξαν να κάνουν αμέσως μετά την επαναφορά, φάουλ στον, άστοχο μέχρι εκείνη την στιγμή στις βολές, Jamelle Hagins, ο οποίος τους "δικαίωσε" εν μέρει, χάνοντας και πάλι την πρώτη βολή. Ευστοχώντας όμως στην δεύτερη, έδωσε το προβάδισμα στον Άρη, που έμελλε να είναι και το καθοριστικό-νικητήριο, αφού στην επόμενη επίθεση, οι παίχτες της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι. Όσο έξυπνη ήταν η συγκεκριμένη τακτική του τεχνικού διδύμου της ΑΕΚ, άλλο τόσο καλή κίνηση έκανε ο κόουτς Πρίφτης, που, στην τελευταία επίθεση της αντιπάλου του, έστειλε τον Waters να παίξει overplay πάνω στον Brown, ώστε ο τελευταίος να μην μπορέσει να γίνει κάτοχος της μπάλας. Βλέπετε, μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα ικανοτήτων σε διεισδύσεις και σε σουτ δύσκολα και εκτός ισορροπίας (άσχετα που ήταν άστοχος στα τρίποντα), οπότε τον απομόνωσε και έτσι μπέρδεψε την επίθεση της ΑΕΚ. Πέρασαν τα περισσότερα δευτερόλεπτα και όταν πλέον δεν είχαν άλλη επιλογή, ο Taurean Green επιχείρησε ένα σουτ τριών πόντων υπό την πίεση του Cohen, το οποίο ήταν άστοχο και κάπου εκεί, όλα τελείωσαν.

Σε αυτό το δεκάλεπτο, οι βολές για τις δύο ομάδες ήταν 6/9 για τον Άρη και 5/6 για την ΑΕΚ, ενώ τα επιθετικά ριμπάουντς ήταν 2 για τον Άρη και 6 για την ΑΕΚ. Τα αμυντικά ριμπάουντς ήταν 8 για τον Άρη και 5 για την ΑΕΚ και το σύνολο των ριμπάουντς της περιόδου ήταν 10 (2 επιθ.) για τον Άρη, έναντι 11 (6 επιθ.) για την ΑΕΚ.

Ο συνολικός αριθμός των ριμπάουντς, μετά το τέλος του αγώνα, ήταν:

Άρης : 30 (7 επιθετικά) - ΑΕΚ : 37 (15 επιθετικά).

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, μόνο από τα επιθετικά ριμπάουντς, οι παίχτες της ΑΕΚ, κατάφεραν να ανανεώσουν 15 επιθέσεις τους, κάτι που τους βοήθησε καταλυτικά στο να βρίσκονται όχι απλά μέσα στο παιχνίδι, αλλά και να το "οδηγούν". Πραγματοποίησαν 9 κλεψίματα, έναντι 4 των αντιπάλων τους, υποπίπτοντας μόλις σε 8 λάθη, έναντι 11 των παιχτών του Άρη. Εκεί που πραγματικά υστέρησαν, ήταν οι ασσίστς που μοίρασαν, καθώς ο μονοψήφιος αριθμός των 6, είναι απολύτως ελάχιστος, ειδικά αν συγκριθεί με τις 16 των παιχτών του Άρη, πολύ δε περισσότερο σε τέτοιο επίπεδο. Βέβαια, κατάφεραν να τον ισοσταθμίσουν με όλα τα υπόλοιπα, αλλά στο τέλος, έστω και για έναν πόντο, δεν τους ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη.

Εκπληκτική εμφάνιση για τον τεράστιο Μιχάλη Πελεκάνο, που απ' ότι μάθαμε μετά, από τον προπονητή του, αγωνίστηκε με δύο ενέσεις και με πρόβλημα από τα μέσα της εβδομάδας!!! Χώρα το προσωπικό του δράμα , όλο αυτό το διάστημα (σήμερα έγινε και επίσημα γνωστό στον πολύ κόσμο), που κατάφερε να το αφήσει, έστω και για λίγο, πίσω του. Πέτυχε 15 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (3/3 2p FG - 3/5 3p FG) και βοήθησε τα μέγιστα, στα 26 λεπτά που αγωνίστηκε, ώστε να ο Άρης να παραμένει "ζωντανός" στην διεκδίκηση της νίκης.

Εξαιρετικός και ο Jake Cohen, με 12 πόντους (3/4 3p FG) και 7 ριμπάουντς (όλα αμυντικά). Τρομερός και ο Βασίλης Σίμτσακ, ειδικά στην άμυνα, που βοήθησε πολύ στο να "γυρίσει" το παιχνίδι, με τις εκπληκτικές του προσπάθειες, λίγο πριν αποβληθεί με 5 φάουλ. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ο Okaro White (7 πόντους - 4 ριμπάουντς), που αγωνίστηκε και πολύ λίγο (ούτε 15 λεπτά) πριν αποβληθεί και αυτός, ενώ αρκετά ουσιαστικός ήταν και ο Dominic Waters (11 πόντους, 3 ριμπάουντς, 3 ασσίστς, 1 κόψιμο και κανένα λάθος!). Εχθές, ο Σπύρος Μούρτος δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά και, όλως παραδόξως, αν και αγωνίστηκε για 25 λεπτά, δεν υπέπεσε σε κανένα φάουλ. Ελάχιστη η βοήθεια και του Jerel McNeal, για τα δεδομένα του, αλλά τηρουμένων των αναλογιών (της κακής βραδιάς και του γεγονότος πως χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ, κάποια υπερβολικά), πρόσφερε βοήθειες στο τέλος, κυρίως ψυχολογικές, με την παρουσία του. Θετικός, ως συνήθως και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που οργάνωσε σωστά την ομάδα, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει κάτι το ιδιαίτερο, σε σύγκριση πάντα με άλλες φορές.

Η ΑΕΚ ήρθε να κερδίσει, προσπάθησε να εκνευρίσει τους αντιπάλους της, ίσως στόχος της ήταν να εκνευριστεί και ο κόσμος και να παρεκτραπεί. Στο 1ο σκέλος, πέτυχε τον σκοπό της, επειδή αρκετοί παίχτες μας, έπεσαν στην παγίδα της (κυρίως ο White με πιο εξόφθαλμες ενέργειες). Στο 2ο σκέλος, ο κόσμος ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ και δεν έδωσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την αφορμή για να διακοπεί ο αγώνας!

Αν, η ΑΕΚ, ερχόταν με βασικό της γνώμονα να κερδίσει το παιχνίδι στα ίσα, παίζοντας μπάσκετ, θα είχε πιο πολλές πιθανότητες για να το καταφέρει. Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί μου, ο οποίοι προκύπτουν από τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό κάποιων παιχτών της, μονίμως των ίδιων (Μαυροκεφαλίδης, Παπαντωνίου, Sakota). Αυτό που θέλω να πω και συγκρατείστε τα λόγια μου, είναι το εξής:

Η ΑΕΚ έχει δυναμώσει πολύ και ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Με τα τωρινά δεδομένα, αν υπάρξει ηρεμία, συγκέντρωση, δουλειά και όχι άλλες προσθαφαιρέσεις, θα μπορέσει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο -αναφέρομαι στη φετινή χρονιά- και θα μπορέσει να κερδίσει τον Άρη, που τόσο πολύ το επιθυμεί. Ίσως μάλιστα να φανεί ικανή να του "σπάσει" και την έδρα, στα playoffs όταν φτάσει εκείνη η ώρα, εφόσον τελικά ο Άρης καταφέρει να κατακτήσει την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μου άρεσαν και οι δύο καινούργιοι παίχτες της (Brown και Green). Φαίνεται πως το κατέχουν και πως είναι παίχτες που μπορούν να μπουν σε καλούπια του προπονητή τους, αρκεί και αυτός να είναι σε θέση να τους καθοδηγήσει σωστά.

Αυτά από εμένα. Όποιος κατάφερε να το διαβάσει είναι ήρωας! Τον κερνάω φοντάν! tongue.gif

Υ.Γ. Αν διαπιστώσω, στην πορεία, διαβάζοντας το, κάποιο λάθος (που εννοείται πως δεν θα αλλάζει το νόημα) θα επιχειρήσω να το διορθώσω. wink.gif
radical
QUOTE
Ανακοίνωση ΑΕΚ
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 18:51

Η διοίκηση της ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης της 28ης Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο.
Οι διαιτητές της αναμέτρησης με το μπαράζ εσφαλμένων αποφάσεών τους συνέβαλαν σε ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος.

Η διπλή τεχνική ποινή για «flopping», που δεν υπήρξε ποτέ, και η αποβολή σε χρόνο - ρεκόρ του «ΜVP» της Βasket League, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, στα πρώτα λεπτά αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, το οποίο είδε όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Το πόσο στοίχισε η απουσία του Μαυροκεφαλίδη στην ομάδα μας είναι αυτονόητο και δεν επιδέχεται άλλης εξήγησης ή ερμηνείας.

Το μπαράζ εσφαλμένων αποφάσεων συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κορυφώθηκε στην τελευταία φάση με το φάουλ στον Γιάννη Καλαμπόκη, στο οποίο οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλες φάσεις, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Άλλωστε, η διοίκηση της ΑΕΚ θα αποταθεί σχετικά στα αρμόδια όργανα.

Επιπροσθέτως, καταγγέλλουμε την παρέμβαση του κομισάριου του αγώνα ο οποίος λειτουργώντας ως «βοηθός προπονητή», προέτρεψε τον προπονητή της αντιπάλου ομάδας δύο φορές να μην καλέσει τάιμ-άουτ καθώς πλησίαζε τηλεοπτικό τάιμ-άουτ.


Η διοίκηση της ΑΕΚ ζητεί από την ΚΕΔ ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της απέναντι στην ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΑΕΚ ζητεί το αυτονόητο: Να υπάρχει ισονομία, ήτοι να σφυρίζουν οι διαιτητές της 50-50 και να τηρούν τα ίδια κριτήρια για όλες τις ομάδες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ενημερώνει, ότι η περίοδος της ανοχής τελείωσε. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά σε εξωγενείς παράγοντες να προκαλούν πρόβλημα και θα επισημαίνουμε κάθε απόπειρα διασάλευσης της ομαλότητας του ελληνικού Πρωταθλήματος.


aekbc.gr (το bold δικο μου)
SteelGandalf
Μην συνεχίσετε να πηγαίνετε την κουβέντα στα περί διαιτησίας. Σας έχει ζητηθεί ευγενικά, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης.

Κανένα σχόλιο για το αγωνιστικό δεν είδα από σας.

Είναι ντροπιαστική η συγκεκριμένη ανακοίνωση (χώρια που δεν ανήκει στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα). Μικραίνει την ομάδα σας, αλλά που να το αντιληφθείτε...

Υ.Γ. Εξαιρώ όσους πραγματικά το αντιλαμβάνονται.
air_23
QUOTE (radical @ Feb 29 2016, 19:40 ) *
aekbc.gr (το bold δικο μου)

να το αποδειξουν γιατι τετοιες συκοφαντιες για αν φανει οτι εχουν δικιο ειναι αστειες..Οπως κι ολη η ανακοινωση..Απο το αποβληθηκε ο mvp της μπασκετ λιγκ(που αυτη τη στιγμη ειναι ο οκαρο)μεχρι το σερι σφυριγματων εις βαρος της ΑΕΚ και το σκανδαλο της τελευταιας φασης που ακομα προσπαθουμε να καταλαβουμε τι θελουν
SkiesOfAzel
QUOTE(radical @ Feb 29 2016, 19:40 ) *
aekbc.gr (το bold δικο μου)


Ανακοίνωση ελληνικής ποδοσφαιρικής λογικής, γραμμένη σε γλώσσα που απευθύνεται αυστηρά σε πωρωμένους οπαδούς. To φάουλ στον Καλαμπόκη είναι δύσκολη φάση, φαίνεται πάντως πως είναι μάλλον εκπρόθεσμο. Όταν όμως στις φάσεις που επέλεξε η διοίκηση να σχολιάσει είναι και το flopping, το οποίο όπως μας λένε είδε όλη η Ελλάδα πως δεν υπήρχε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Είτε η ανακοίνωση απευθύνεται σε ΑΕΚτζήδες που δεν ξέρουν καν ποίοι είναι οι κανονισμοί στο μπάσκετ, είτε εμμέσως πλην σαφώς μας λένε πως η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να της σφυρίζονται τέτοια πράγματα.

Κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια με οδήγησαν στο να κόψω μαχαίρι το ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν όντως η ομάδα σου αδικείται από τη διαιτησία, δε λύνεις το πρόβλημα με ανακοινώσεις και μάλιστα τέτοιου είδους. Τα προβλήματα αυτά αντιμετοπίζωνται αθόρυβα σε θεσμικό επίπεδο. Ο μόνος σκοπός πίσω από τέτοιες ανακοινώσεις είναι η αποποίηση των ευθυνών για τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, ευθύνες τις οποίες εξορισμού φέρει η κάθε διοίκηση για το σχεδιασμό και τις επιλογές της.
tuareg
οταν κανεις αναφορα για μβπ μαυροκεφαλιδη ενω πρωτος στο σχετικο πινακα ειναι ο οκαρο τοτε δινεις την εντυπωση οτι απευθυνεσαι σε προβατα αφου ειναι καταφανεστατο ψευδος.

πχ
kitrinos_achaios - 29/2/2016 19:35
Αφού υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος, γιατί δεν ζητούμε επανάληψη του αγώνα με άλλους διαιτητές?


Απο εκει και περα να και το φαουλ στο καλαμποκη που ισχυριζεται.....(στο απεναντι ταμπλο φαινεται καθαρα οτι εχει μηδενισει ο χρονος οταν τη πιανει)
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1B...io.3931109.html
SteelGandalf
Σας παρακαλώ, για ακόμη μία φορά, μην συνεχίζετε τις συζητήσεις περί διαιτησίας. Ο αγώνας έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε επ' αυτού. Ο Milosevic αγκαλιάζει τον συμπαίχτη του και ο χρόνος τελείωνει. Τόσο απλά.

Από 'κει και πέρα, δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι επί του αγωνιστικού;
Timemaster
και η απάντηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ με βίντεο για το ποιοι ξεκίνησαν την Μανούρα....
στο 2:30 περίπου είναι το σπρώξιμο στο σκριν του Παπαντωνίου και στην εξέλιξη της φάσης του Μαυροκεφαλίδη.
Ενώ φαίνεται ο σέντερ της ΑΕΚ να έκανε ζέσταμα στο φλόπινγκ στο σπρώξιμο του Ουάιτ.
shot.gif shot.gif shot.gif
tuareg
QUOTE (SteelGandalf @ Feb 29 2016, 22:23 ) *
Σας παρακαλώ, για ακόμη μία φορά, μην συνεχίζετε τις συζητήσεις περί διαιτησίας. Ο αγώνας έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε επ' αυτού. Ο Milosevic αγκαλιάζει τον συμπαίχτη του και ο χρόνος τελείωνει. Τόσο απλά.

Από 'κει και πέρα, δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι επί του αγωνιστικού;


δε συζηταμε για τη διαιτησια ρε συ...συζηταμε για την ανακοινωση της ΚΑΕ ΑΕΚ που ειναι πιο γραφικη κι απο τα Ζαγοροχωρια που προσπαθει να φτιαξει κλιμα.
Θα σου αναφερω το εξης
κανουν εκπομπη στο σπορ24 καραλλης και γιος συριγου..Ο καραλλης ως κλασικος αεκτσης οριεται για το κατς που παιζουμε και την αδικη αποβολη μαυροκεφαλιδη..ο συριγος μιλαει για τραγικη διαιτησια και για τις 2 ομαδες,σωστη αποβολη μαυροκεφαλιδη και αυτοκτονια της αεκ

Μετα εχει καβαλιερατο..τον βαζει ο καραλλης στουντιο λιγο πριν τελειωσουν και παει να βγει απο πανω και ρωταει τον καβαλιερατο τι πιστευεις?Και του λεει αφοπλιστικα ο αλλος..Μετα την αποβολη μαυροκεφαλιδη επαιξε αεκ με τα χιλια..τους εβγαλε ολους εξω απο το γηπεδο κι εχασε η αεκ απο τον πελεκανο και τον κοεν..

Ταβλα ο καραλλης


Για το αγωνιστικο τι να πουμε?Τα πε ο Καβαλιερατος,ομαδα με 3 πλασιο μπατζετ εχασε απο κοεν-πελεκανο.
Να που οτι στην επιθεση περα απο ενα πικ ψηλα κι οτι αποφασισει ο εκαστοτε χειριστης η αεκ δε κανει τπτ?
Να πουμε οτι η διαφορα στο πρωτο ημιχρονο ειναι πλασματικη επειδη η αεκ εχει βαλει 2 κρεμασμενα του γκριν κι αλλα δυο τυχερα απο μιλοσεβιτς καρτερ?
Δεν εγινε τιποτα διαφορετικο στο β,απλα δε μπηκαν τα κρεμασμενα και τα απονενοημενα διαβηματα απο το 6.75.
Αν παιρναμε τα ριμπαουντ θα χαμε κερδισει και ευκολα απο το 35.

SteelGandalf
Χαχαχα, Βασίλη, έπεσα κάτω ρε φίλε!!!

Τάβλα ο Καραλής!!!

Όποιος έχει μάτια, βλέπει. Δε μπορούμε να πείσουμε εμείς τον κάθε πικραμένο. Σαφώς και ο Άρης δεν έγινε ούτε υπερομάδα, ούτε με βάθος και ποιότητα σαν αυτό της ΑΕΚ. Έχει όμως 4 εξαιρετικά Αμερικανά. Έχει ομοιογένεια και συνοχή. Έχει κι έναν εξαιρετικό προπονητή. wink.gif

Αυτά είναι τα εχέγγυα της φετινής του επιτυχίας, μαζί, εννοείται, με την τεράστια διοίκηση του κυρίου Λάσκαρη!
sinkazama82
Υπάρχει κάπου αυτή η εκπομπή να την ακούσω κι εγώ;

Πέρα απ'αυτό, εγώ θεωρώ πως η χθεσινή είναι η πιο παλικαρίσια νίκη της σεζόν ως τώρα, γιατί ήταν μια νίκη κόντρα σε όλα: Διαιτησία που κατέστρεψε ένα ημίχρονο, με τα τέσσερα ατού της ομάδας να μην αποδίδουν, με αποβολές των δύο καλύτερων ριμπάουντερ της ομάδας, απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και δέκα πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ, με τη διαφορά στους δέκα πόντους και την αίσθηση πως το παιχνίδι δεν γυρνάει ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, τελικά κατάφεραν να νικήσουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες, προπαντός στον Πελεκάνο, και τον Πρίφτη που έχει φτιάξει μια ομάδα γροθιά που δεν λυγίζει μπροστά σε τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς.

Από κει και πέρα, το πρόβλημα με τα ριμπάουντ ξαναέκανε την εμφάνισή του και θεωρώ πως κάπου φταίνε και τα τριάρια που πρέπει να βοηθούν περισσότερο σε αυτόν τον τομέα ενώ και η εμμονή του Χαγκινς για μπλοκ κάπου κοστίζει στον συγκεκριμένο τομέα. Από κει και πέρα, ο Ζάρας δυστυχώς για μία ακόμη φορά απέδειξε πως δεν μπορεί να σταθεί στο συγκεκριμένο επίπεδο και ουσιαστικά αποτελεί την χειρότερη φετινή μεταγραφή, μιας και ο Τσούπκοβιτς κάνει ότι μπορεί, και τουλάχιστον δεν είναι αρνητικός. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πρίφτη που κατάφερε και ο Γουότερς και ο Μακνίλ να κατανοήσουν ακριβώς πότε πρέπει να σκοράρουν και πότε να πασάρουν, και αποφεύγουν πλέον (όσο περισσότερο γίνεται τέλος πάντων) τις ταρζανιές της αρχής της σεζόν. Τώρα το πως θα μάθουν οι δυο τους, μαζί με τον Οκάρο να συγκρατούν τα νεύρα τους είναι άλλο θέμα, μιας και το μπάσκετ της Α1 είναι τόσο πονηριάς (βλ Παπαντωνίου) όσο και ικανότητας. Ειδικά οι αντιδράσεις του Μακνίλ μου θύμισαν τις αντίστοιχες του Τάκερ πριν κάτι χρόνια, που δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού όντας μονίμως εκνευρισμένος από ένα σημείο και μετά, αν και στην περίπτωσή του έφταιγαν κι άλλα πράγματα.

Και για να δώσω και μια χιουμοριστική νότα, τόσο στην πονηριά όσο και στα ριμπάουντ, άμεσα σεμινάρια στους Αμερικάνους από τον Σίμτσακ
ggkrizio2
Να σχολιασω και γω τη διαιτησια αλλα σε αλλο επιπεδο.. Βαρεθηκα απλα να βλεπω ενοχικους διαιτητες στο παλαι...Κυριοι διατητες σφυριξατε μια τεχνικη ποινη στον μαυροκεφαλιδη που επρεπε ναναι μονο σαυτον κ οχι στον οκαρο για το χαδι...σφυριξατε δευτερη για εξοφθαλμο φλοπινγκ...υπαρχει λογος να ισοφαρισετε την αποβολη με σωρεια γελοιων φαουλ κ απλα να προσπαθειτε να φερετε ισορροπια στα φαουλ σφυριζοντας στην αεκ επισης γελοια φαουλ στα τελευταια δευτερολεπτα των περιοδων,εκει που δεν αποκτα πλεονεκτημα ο αρης γιατι δε παει στις βολες;σας αποδοκιμασε γιαυτο ολο το παλαι.
Ε οχι κυριοι....συμπεριφορες βλαχομαγκικες τυπου μαυροκεφαλιδη θα πρεπει να τιμωρουνται,μην νοιωθετε ενοχες...
Σας ενοχλει ολους η ποιοτητα του μπασκετικου αρη ,αυτο ειναι δεδομενο...μαθαμε να χειροκροτουμε συμπεριφορες κυριων οπως ο ζντοβτς με τις δηλωσεις του και να αποδοκιμαζουμε κομπλεξισμους ...
Αληθεια ποσες φορες ερχομαστε στην αθηνα με παο,οσφπ και αεκ που μας σφαζουν με το γαντι κ προκαλουμε τους φιλαθλους;γιατι αυτος ηταν ο στοχος της αεκ χτες...να προκαλεσει και να γινει μπαχαλο το παιχνιδι...ελατε κυριοι παιξτε αντρικια σεβομενοι το πιο μπασκετικο κοινο της ευρωπης και αν το αξιζετε αυτο θα σηκωθει ορθιο και θα σας χειροκροτησει οπως εκανε τοσες κ τοσες φορες στο παρελθον....αλλα οχι ..ζητατε τα ρεστα κ θελετε να κερδισετε εντυπωσεις με ανακοινωσεις σε ενα παιχνιδι που εισασταν καλυτεροι αλλα χασατε γιατι σας κερδισε το παθος,η διψα του κοσμου κ της ομαδας κ προφασιζεστε αδικια σε ενα ματς που αποβληθηκε ο προκλητικος λουκας,που δε χρεωθηκε ο παπαντωνιου με αντιαθλητικο,που βαλατε ενα κρισιμο τριποντο απο βηματα,που δε σφυριξαν ενα αντιαθλητικο εκτος φασης πανω στον χαγκινς,που αποδεκατιστηκε ο αρης απο φαουλ οτι ναναι κ που διαμαρτυρεστε για τη τελευταια φαση που αν ενας διαιτητης το σφυριζε αυτο παγκοσμιως εγω πηδαω απτον λευκο πυργο...για ποια αδικια μιλατε;ο προπονητης σας τα ειπε ολα...αγωνιστικα τι να πουμε?σαφως και εχουμε ελλειψεις,δεν εχουμε την πολυτελεια να μην ειναι μεσα στο παρκε οι αμερικανοι αλλα θα ηθελα να κανω μνεια στον ουοτερς καθοτι εχει βελτιωθει παρα πολυ και ειναι δειγμα σωστης νοοτροπιας...εχω την αισθηση οτι ο μακνιλ ειναι ο πιο επαγγελματιας αμερικανος που εχει περασει απτον αρη οσον αφορα την νοοτροπια και αυτο το μεταλαμπαδευει και στους συμπατριωτες του...
Εν ολιγοις η αεκ εχει πιο γεματη ομαδα αλλα ο αρης εχει χημεια εχει παθος κ καρδια και αυτα κρινουν το νικητη..
Τελος να πω για τον κοσμο οτι ειναι συγκλονιστικος και συγκινουμαι που το λεω γιατι με μια λεξη ειναι κυριος με τους κυριους και τρωει τους ασεβεις...κ ολα αυτα γιατι μεγαλωσε ο κυριος ογκος με αγαπη προς το αθλημα,γιατι ενοιωσε υπερηφανια που ολη η ελλαδα ηταν αρης,γιατι δεν ειχε τα κομπλεξ κατωτεροτητας,γιατι ξερει οτι δεν ειναι πλεον πρωτος αλλα επειδη υπηρξε πρωτος εχει υπομονη για την κορυφη και απλα αν δε φτασει στο αμεσο μελλον θα ζησει χαμογελωντας με τις μνημες...εσας σας φαινετε γραφικο αλλα εμεις εχουμε μνημες και αυτο μας κανειπερηφανους...στιγμες σταντνγκ οβεισιον τυπου παπαλουκα στην τσσκα,τυπου μπλακνει μετα απο θεικη ασσιστ ,τυπου πρελεβιτς στη γιορτη γκαλη και αλλες τοσες οι αθλητες σας,οι προπονητες σας θα τις ζησουν μονο μεσα σαυτο το γηπεδο με μια μονο προυποθεση....να δειξουν σεβασμο...κυριε Μαυροκεφαλιδη!
SkiesOfAzel
Μιλώντας αγωνιστικά, το παιχνίδι είχε στοιχεία που με κάνουν να ανησυχώ αλλά και στοιχεία που με κάνουν να αισιοδοξώ εν όψει play offs.

Καταρχήν ανησυχώ όταν βλέπω την ομάδα να μπαίνει τόσο αγχωμένη σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Στις σειρές των play offs θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να το διαχειριστούν αυτό το άγχος, αλλιώς θα έχουμε θέματα. Επιπλέον πρέπει να κάνουμε κάτι για τα προβλήματα μας στη ρακέτα, τόσο στην άμυνα όσο και στα ριμπάουντ. Βελτιώσαμε την άμυνα στο 2ο ημίχρονο αλλά στα ριμπάουντ είχαμε πρόβλημα μέχρι το τέλος.

Το παρήγορο είναι βέβαια πως έναν τόσο κακό Άρη, η ΑΕΚ δε μπόρεσε να τον κερδίσει. Τα χρονικά περιθώρια για βελτιώσεις είναι πλέον ελάχιστα, οπότε περιμένω στα play offs μια ΑΕΚ με τα ίδια προβλήματα στην άμυνα, την οργάνωση αλλά και τη διάρκεια. Είμαι σίγουρος πως ο κόουτς σκέφτεται από τώρα πως θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο αυτές τις αδυναμίες στο παιχνίδι της ΑΕΚ.
ashton
QUOTE (air_23 @ Feb 29 2016, 20:13 ) *
να το αποδειξουν γιατι τετοιες συκοφαντιες για αν φανει οτι εχουν δικιο ειναι αστειες..Οπως κι ολη η ανακοινωση..Απο το αποβληθηκε ο mvp της μπασκετ λιγκ(που αυτη τη στιγμη ειναι ο οκαρο)μεχρι το σερι σφυριγματων εις βαρος της ΑΕΚ και το σκανδαλο της τελευταιας φασης που ακομα προσπαθουμε να καταλαβουμε τι θελουν


just for the record, η λίγκα βγάζει mvp στο τέλος κάθε γύρου.
στο τέλος του α ήταν ο Λουκάς.
http://www.esake.gr/el/AAFC47A4
στο τέλος του β και συνολικα για τη regular λογικά δε θα είναι αυτός, μάλλον θα είναι ο White, αλλά αυτό θα φανεί σε 5 αγωνιστικές
tuareg
Η ΑΕΚ προσπαθει ποικιλοτροπως να δικαιολογησει την αποτυχια της...
κοιταξτε εδω ο ιδιος δημοσιογραφος,σε ενωσιτικο και αντικειμενικο σαιτ..
http://www.enwsi.gr/basket-aek/i-dietites-...soun-ton-louka/
http://www.superbasket.gr/me-psichi-aftokratora/
air_23
QUOTE(ashton @ Mar 1 2016, 09:31 ) *
just for the record, η λίγκα βγάζει mvp στο τέλος κάθε γύρου.
στο τέλος του α ήταν ο Λουκάς.
http://www.esake.gr/el/AAFC47A4
στο τέλος του β και συνολικα για τη regular λογικά δε θα είναι αυτός, μάλλον θα είναι ο White, αλλά αυτό θα φανεί σε 5 αγωνιστικές

just for the record η ανακοινωση ομως λεει για mvp της μπασκετ λιγκ, συνολικοτερα..αλλα νταξει..εδω μας λεει και πρεπει να παρουμε στα σοβαρα οτι ο τανατζης που ηταν κομισαριος ειπε στον πριφτη μην παρεις ταιμ
ashton

ολος ο αγώνας
τωρα πόσο θα μείνει online παίζεται, γιατί γενικά η νοβα τα κυνηγαει και τα κατεβαζει
SteelGandalf
Μπα, δεν πιστεύω να υπάρξει θέμα. Ακόμα είναι "επάνω" ο αγώνας του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ.
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Σαν διαιτητής... όχι σαν οπαδός

Α! Ημίχρονο

φάσεις που σαν διαιτητής θα σφύριζα αλλιώς (αν της έβλεπα wink.gif )

1. στο 7-10 (βίντεο στο 18΄) γίνεται φάουλ στον Μπράουν από τον Χάγκινγκς που δεν σφυρίζεται... καπάκι τεχνική ποινή στον πάγκο (την τεχνική θα την έδινα μάλλον κι εγώ... αν και δεν έχω ακούσει τι φωνάξαν)

γενικώς νομίζω ότι έγινε κατάχρηση της τ.π. αν και όπως είπα... δεν έχω ακούσει τι έχουν πει οι παίκτες... διαιτητές με εμπειρία προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα χωρίς υπερβολική χρήση της τ.π. η οποία μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα αν είναι δίκαια... άλλα να κάνει κι ακριβώς το αντίθετο αν είναι τραβηγμένη.

2. στην αμέσως επόμενη φάση γίνονται δύο φάουλ στον Ουότερς που δεν σφυρίζονται χωρίς να έχει μειονέκτημα ο Άρης γιατί σκοράρει...

γενικώς γίνονται τέτοιες φάσεις σε κάθε παιχνίδι που δεν σφυρίζονται... για να μην κόβεται συνέχεια η ροή του παιχνιδιού...
κάτω από το καλάθι πέφτει πολύ ξύλο και από της δυο μεριές που σπάνια σφυρίζεται...

3. στο 24-30 (39:30) φαουλ στον Ουάιτ χωρίς επαφή... φαίνεται κιόλας ότι σταματάει και κρατάει τα χέρια του πίσω για να μην κάνει επαφή... πιστεύω όμως ότι σφυρίχθηκε από τον πίσω διαιτητή χωρίς να έχει καλή εικόνα... βλέποντας μόνο την κίνηση κι όχι την επαφή... σφύριγμα υποψίας...

4. στο 24-31 (40:20) το φάουλ που δίνεται στον Σαρικόπουλο είναι αστείο... αν σφυρίζεις αυτές τις επαφές πρέπει όλοι να βγουν με 5 φάουλ...

5. 29-38 το ίδιο και το φάουλ στον ΜακΝιλ (47:50) απλώς κολάει στο σκριν... κι εδώ όπως πάνω

λοιπόν αν αυτά τα λάθη επιρεάζουν έναν αγώνα... τότε δεν χρειαζόμαστε διαιτητές αλλά κάμερες για διαιτησία...

α! η δεύτερη τεχνική ποινή στον ΛΜ (για την πρώτη στους δύο δεν πιστεύω να υπάρχει αντίρρηση από κανέναν εκτός αν φοράει τελείως οπαδικά γυαλιά... όπως και το αντιαθλητικό στον Ουάιτ... κι εδώ σαν διαιτητής δεν σηκώνω την δικαιολογία... μα τον προκάλεσε... και;;;; όταν κάνω αντιαθλητικό... κάνω αντιαθλητικό κι αν ο άλλος μου ρίξει προηγουμένος μπουνιά... τώρα αν έπρεπε να δωθεί και στον Παπαντωνίου... εγώ δεν θα το έδινα)
λοιπόν αν ήταν η πρώτη και συνέχιζε κανονικά το παιχνίδι πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ θα το δεχότανε... με την επαφή που δέχεται το να πέσει τόσο μακριά και θεατρικά προκαλεί να του δωθεί μια τπ... κι αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι πήραν την εντολή οι διαιτητές να σφυρίζουν το φλόπινγκ συνεχώς (φέτος το χαλάρωσαν κάπως) τότε αυτή η τπ σφυρίζεται... βέβαια εδώ δεν πρόκειται για την πρώτη αλλά για την δεύτερη... προσωπικά εγώ θα έδινα αμυντικό φάουλ... έτσι δεν θα άναβα κιάλλο τα αίματα που μόλις είχαν πάρει φωτιά... και δεν θα άλλαζα την ροή του παιχνιδιού... (για ποιόν αυτό είναι καλό είναι άλλο θέμα)...
βέβαια δεν είμαι διαιτητής Α1... και σίγουρα δεν ξέρω τι είπαν οι διαιτητές για το πως θα αντιμετωπίζουν τέτοιες φάσεις στην pre game conference.

επιφυλάσσομαι να δω και το δεύτερο ημίχρονο για να έχω πλήρη γνώμη... μα με αυτά που είδα... δεν είδα πουθενά να αδικήται κάποιος κατάφορα όπως αναφέρεται από τους μεν και τους δε...

αν κανείς έχει κάποια φάση που ίσως μου διέφυγε ευχαρίστως να την ξαναδώ και να πω την γνώμη μου...

bball.gif σήμερα ή αύριο μπορεί να βρεθώ με έναν παλαιό διεθνή διαιτητή εδώ στην Γερμανία... θα τον ρωτήσω λοιπόν πως θα αποφάσιζε αυτός σ' αυτήν την περίπτωση...


Α!
το παιχνίδι το είδα χωρίς ήχο, για να μην επιρεάζομαι από κερκίδα κι εκφωνητές
SteelGandalf
Φίλε μου ΚιτρινιΑΡΗΣ.

Σημασία δεν έχει τι θα σχολιάσουμε όλοι εμείς εδώ, κατόπιν εορτής. Σημασία έχει το πως λειτούργησαν, οι διαιτητές εν προκειμένω, την στιγμή που το "καζάνι" του Nick Galis Hall έβραζε.

Θα πάρω ως αφορμή ένα απλό σου σχόλιο και θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί κάνεις λάθος.

Έγραψες πως το flopping του Μαυροκεφαλίδη δεν θα το σφύριζες και θεώρησες δεδομένο ότι δεν θα συνέβαιναν μετά όλα τα υπόλοιπα που τελικά έχουν συμβεί.

Αυτό το θεωρώ λάθος.

Πρώτον, διότι δεν είναι ασφαλές το να εικάζουμε και να προεξοφλούμε κάτι ως δεδομένο (ως γνωστόν με ΑΝ και ΘΑ δεν φτιάχνουμε πραγματικότητες) και δεύτερον, επειδή πιστεύω πως ο Μαυροκεφαλίδης -την στιγμή που μετά από το συγκεκριμένο πέσιμο του, όχι μόνο δεν θα "κέρδιζε" το επιθετικό φάουλ, αλλά θα τον χρέωναν και με αμυντικό- πάλι θα δημιουργούσε πανικό.

Φυσικά, δεν το θεωρώ ως κάτι απόλυτα σίγουρο, αλλά ως την πιο πιθανή εκδοχή, με βάση το ποιον του ανδρός και αυτά που μας έχει δείξει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Θεωρώ πως είναι λεπτομέρεια το flopping. Άλλωστε μην ξεχνάς -και όχι μόνο εσύ- πως αρκετά αργότερα αντιλήφθηκε πως έχει αποβληθεί οριστικά από την συνέχεια της αναμέτρησης. Την στιγμή που δημιουργήθηκε ο πανικός, έχω την αίσθηση πως απλά διαμαρτυρόταν για την άδικη, κατά τον ίδιο, απόφαση των διαιτητών.
ggkrizio2
επειδη τυγχανει να προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και ως εκ τουτου εκατσα και γω να δω ολο το ματς μηπως και απο την κερκιδα ειχα λαθος αποψεις πλεον ειναι ξεκαθαρο για οποιον ξερει μπασκετ οτι:
-η κατεμε σωστη αποφαση αποβολης του για αλλη μια φορα προκλητικου στη νοοτροπια μαυροκεφαλιδη ισοσκελιστηκε με γελοια φαουλ στον μακνιλ και τον ουαιτ
-πεντακαθαρα βηματα του σακοτα στο τριποντο
-προσπερνω το αντιαθλητικο στον χαγκινς γιατι αμα δε πεσεις δε κερδιζεις τις εντυπωσεις
-το υποτιθεμενο φαουλ στον καλαμποκη προκαλει γελια

με λιγα λογια αρκετα λαθη απο τους διαιτητες και προς τις δυο ομαδες με τα περισσοτερα οριακα ναναι προς τον αρη...
και οποιος φιλος αεκτζης θελει να μετρησω μια προς μια τις φασεις το ξαναβλεπω με μεγαλη χαρα το παιχνιδι

οι ανακοινωσεις λοιπον ειναι για γελια
yorgos
QUOTE
Τελικα καλυτερα να εδινε μια μπουνια στον Χαγκινς ο Μαυροκεφαλιδης παρα να κανει θεατρο.Θα χρεωνοταν με αντιαθλητικο και θα εμενε στο ματς

Αν δώσεις μπουνιά βγαίνεις με ντισκαλιφιέ. Σιγά μη βγάζεις και χατζάρα, αποκεφαλίζεις α λα Χαϊλάντερ και η επίπτωση είναι ...δυο βολές.

Όσο για το ότι η ΑΕΚ έχασε από Πελεκάνο-Κοέν, σόρι αλλά η ΑΕΚ θα παρακάλαγε να έχει έναν Κοέν, τιμιότατη μεταγράφα ο συναγωγίτης.

Κατά τα λοιπά, βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για διαιτησίες ρε παίδες, μπάστα. Σάσα μπάστα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.