Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/10/2008
ΣΠΟΡΤΙΓΚ 16:00
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS ΑΝΤ1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : Μαστραφτσής, Πηλοϊδης, Πανταζής ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ : Μάνος


QUOTE
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ημ/νία: 2008-10-24


Μετά την άτυχη πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πανιώνιος αναζητά την επιστροφή στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα εναντίον της ΑΕΚ. Ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς κατέθεσε ότι «ο αγώνας της Ευρωλίγκα είναι παρελθόν. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ ξανά εκτός έδρας, το τρίτο συνεχόμενο για αυτή τη σεζόν. Πρέπει να αφήσουμε τα συναισθήματά μας από το ματς της Ευρωλίγκα πίσω και να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα της Α1 που είναι και η βασική μας προτεραιότητα. Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα και σίγουρα εντός έδρας θα παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Είναι νέα ομάδα με ταλέντο και αν δεν προσέξουμε θα έχουμε δύσκολη αποστολή». Από την πλευρά των παικτών ο Γκόραν Νίκολιτς εξήγησε ότι «η εμφάνισή μας με τη Ρεάλ στην Ευρωλίγκα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Μάθαμε πολλά αλλά δεν κοιτάζουμε πίσω. Σκεφτόμαστε ήδη τον αγώνα με την ΑΕΚ αφού ο μεγάλος μας στόχος είναι να κερδίσουμε πάλι τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί βρίσκεται περισσότερο το μυαλό μας. Θεωρώ σίγουρο ότι στη συνέχεια θα γίνουμε καλύτεροι αφού έχουμε τις δυνατότητες».


esake.gr
ashton
QUOTE
Δεν θα δώσει εισιτήρια στον Πανιώνιο

24-10-2008 18:17
Ρεπορτάζ:
Τζένη Γραβιά (gravia@superbasket.gr)

Ο Πανιώνιος ζήτησε από την ΑΕΚ εισιτήρια εν όψει της Κυριακάτικης αναμέτρησής τους στο κλειστό των Πατησίων, ωστόσο, παρότι η διοίκηση είχε κάθε διάθεση να τον «εξυπηρετήσει» τελικά λόγω ανωτέρας βίας δεν θα το κάνει.



Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής συναντήθηκε την Παρασκευή (24/10) με τον αστυνομικό διευθυντή των Πατησίων, Γιάννη Σκόπα, ο οποίος υποστήριξε πως λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.



Μετά από αυτή την εξέλιξη η διοίκηση του Δικεφάλου αναγκάστηκε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα των Κυανέρυθρων. Παρόλα αυτά, το γήπεδο αναμένεται να είμαι κατάμεστο από περίπου 2.000 φίλους της ΑΕΚ.


superbasket.gr
ashton
QUOTE
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ημ/νία: 2008-10-25


Ο Ιστβαν Νέμεθ μίλησε εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο τονίζοντας πως «είναι δεδομένο ότι θα διεξαχθεί ένα δυνατό παιχνίδι, αφού ο Πανιώνιος είναι μια έμπειρη ομάδα. Λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωλίγκα, η «κυανέρυθρη» ομάδα διαθέτει ποιότητα αλλά και «βάθος» στον πάγκο. Εμείς, από την άλλη πλευρά, νιώθουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κατακτήσουμε τη νίκη. Με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, οι οποίοι θα φουλάρουν το κλειστό του Σπόρτιγκ, θεωρώ ότι θα πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα».


esake.gr

QUOTE
ΜΠΑΣΚΕΤ 25/10/2008

Είκοσι χρόνια μετά...

Τελευταία φορά που πήγαν οπαδοί της ΑΕΚ στο κλειστό των Πατησίων για εντός έδρας ματς της Ενωσης ήταν το φθινόπωρο της σεζόν 1988/89, για να παρακολουθήσουν την ομάδα του Ντάνι Βρέινς, του Μηνά Γκέκου, του Κώστα Παταβούκα και των άλλων παικτών του δικεφάλου. Η "Βασίλισσα" φιλοξένησε εκεί τότε για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, την ελβετική Πιγί και με την βοήθεια των φιλάθλων την κέρδισε εύκολα με 73-55 και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κρέσιμιρ Τσόσιτς και αφεντικό τότε σε εκείνη την ομάδα ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης… Νίκη είχε κάνει και σε φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Πατησίων.

Από τότε Ενωσίτες δεν ξαναπήγαν για εντός έδρας ματς στα Πατήσια… Θα πάνε αύριο (26/10, 16:00) και πάλι για να δουν την ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Α1. Και θα ξαναπάνε, καθώς αυτή θα είναι η φετινή έδρα της Ενωσης. Είκοσι χρόνια μετά, δηλαδή, για να δουν οι οπαδοί της, την ΑΕΚ των Παπανικολάου – Χατζή, του Φλεβαράκη και του Καραμανλή.


dikefalos.gr


QUOTE
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ: Αποφασισμένοι για νίκη με τον Πανιώνιο
Γράφει ο/η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΙΟΓΚΑΣ
Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008 19:17
tapoytos.jpgΝα ζευγαρώσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα της Α1 θα επιδιώξει την Κυριακή το απόγευμα (26/10, 16:00, ΑΝΤ1) η ΑΕΚ που υποδέχεται στο αναμενόμενα κατάμεστο κλειστό των Πατησίων τον Πανιώνιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι για νίκη» δήλωσε ο Νέμεθ στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και το «δεξί χέρι» του Κώστα Φλεβαράκη, Δημήτρης Πρίφτης προσέθεσε στο orasports.gr: «Να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ». Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία το απόγευμα του Σαββάτου (25/10).

Δείτε την προϊστορία των αγώνων της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο.

«Είναι δεδομένο ότι θα διεξαχθεί ένα δυνατό παιχνίδι, αφού ο Πανιώνιος είναι μια έμπειρη ομάδα. Λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωλίγκα, η «κυανέρυθρη» ομάδα διαθέτει ποιότητα αλλά και «βάθος» στον πάγκο», τόνισε ο Ίστβαν Νέμεθ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και κατέληξε:

«Εμείς, από την άλλη πλευρά, νιώθουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κατακτήσουμε τη νίκη. Με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, οι οποίοι θα φουλάρουν το κλειστό του Σπόρτιγκ, θεωρώ ότι θα πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα».

Πρίφτης: Ρυθμός, ριμπάουντ και λάθη...

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε στο orasport.gr: «Ο Πανιώνιος διαθέτει μια πολύ καλή και πλήρη ομάδα με βάθος στο πάγκο, που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό από το παιχνίδι θα πρέπει να ελέγξουμε ρυθμό και αμυντικά ριμπάουντ και παράλληλα να αποφύγουμε τα λάθη. Σίγουρα, αν το γήπεδο είναι γεμάτο θα μας δώσει άλλον αέρα. Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας».

Ο κόσμος αναμένεται να κάνει τη χάρη των «κιτρινόμαυρων» γεμίζοντας κάθε γωνιά του κλειστού των Πατησίων.

Στα αγωνιστικά ο Κώστας Φλεβαράκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Οι κιτρινόμαυροι προπονήθηκαν για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου (25/10) και είδαν DVD με στιγμιότυπα από τα ματς του Πανιωνίου με ΠΑΟΚ και Ρεάλ.

Κερδίζει στα εντός

Στα δέκα ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες για την κανονική περίοδο της Α1 την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ μετρά πέντε νίκες ενώ άλλες τόσες έχει και ο Πανιώνιο. Στα δέκα αυτά παιχνίδια υπήρξαν μόνο δύο διπλά, ένα για την ΑΕΚ τη σεζόν 2003-2004 και ένα για τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα της σεζόν 2004-2005. Παράδοση απέναντι στους «κυανέρυθρους» έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Ταπούτος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δύο ομάδων την τελευταία πενταετία:

19/10/03: Πανιώνιος-ΑΕΚ 73-75 (Ταπούτος 22 π.), 25/01/04: ΑΕΚ-Πανιώνιος (Ταπούτος 19 π.), 16/10/04: ΑΕΚ-Πανιώνιος 74-81, 30/01/05: Πανιώνιος-ΑΕΚ 89-81 (Χατζής 37 π.), 12/11/05: ΑΕΚ-Πανιώνιος 82-59, 19/02/06: Πανιώνιος-ΑΕΚ 89-75, 02/12/06: Πανιώνιος-ΑΕΚ 93-71, 28/03/07: ΑΕΚ-Πανιώνιος 83-80 (Ταπούτος 11 π.), 10/11/07: Πανιώνιος-ΑΕΚ 90-71 (Νιούλεϊ 32 με 8/8 τρίποντα, Έιβερι 15 π.), 23/02/08: ΑΕΚ-Πανιώνιος 72-62 (18 π. Ταπούτος).


orasports.gr
sporting b.c.
ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
και στο troktiko !!! http://troktiko.blogspot.com/2008/10/1600.html

Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008
Αύριο στις 16:00 παίζει η ΑΕΚ μπάσκετ
"Αύριο Κυριακή στο κλειστό του μπάσκετ στα Πατήσια η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο! Ένας δύσκολος αγώνας για την ομάδα μας, που.. όμως, φέτος παρά τις προβλέψεις των "μπασκετικών" θα αποδειχτεί πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Η ΑΕΚάρα παίζει μπροστά στους φίλους της και είναι πολύ λογικό αύριο να γίνεται ψιλοχαμός στις εξέδρες του Σπόρτιγκ...

Για όσους δεν γνωρίζετε που πρέπει να επικοινωνήσετε για να βρείτε τα εισιτήρια σας προτείνουμε τις παρακάτω λύσεις:

ΚΑΕ ΑΕΚ 210-6838460 και 461

Ερασιτεχνική ΑΕΚ 210-2584582

Original 210-6463403

Και στο κεντρικό aekshop στη Ν. Φιλαδέλφεια"

http://zizanio21.blogspot.com

Αναρτήθηκε από troktiko στις 7:41 μμ
sporting b.c.
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10...p;pubid=1450104

"Goal" 07:43 23/10
Θα «τιγκάρει» το Σπόρτιγκ

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια της μάχης της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στην 3η αγωνιστική και οι «κιτρινόμαυροι» λένε ότι τα μαγικά χαρτάκια θα εξαντληθούν και η Ενωση θα έχει τον «έκτο παίκτη της» στο πλευρό της στο Σπόρτιγκ.

Στο μεταξύ, σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του φροντιστή της ομάδας Γιώργου Σταθόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο τη Δευτέρα. Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, εξάλλου, θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στην «Ενωση Κωνσταντινοπολιτών» στους Αμπελόκηπους (Σούτσου 46).
Jabar
Με το γήπεδο γεμάτο,πράγμα αναμενόμενο για όλα τα εντός φέτος.
Πρώτο δεκάλεπτο 18-16.Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να βρεί αιφνιδιασμό.Η ΑΕΚ αρχικά προσπάθησε να ποστάρει τον Παπανικολάου.Οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις από Χατζή και Καλαμπόκη.Σαφώς καλύτερο ρόστερ ο ΠΓΣΣ .Να δούμε πόσο θα μετρήσει η δύναμη της έδρας και η κούραση του Πανιώνιου από το ταξίδι στη Μαδρίτη.
Weekendman
35-38 με κλεφτοπόλεμο μεσω της συχνής χρήσης της ζώνης η ΑΕΚ κρατιέται αξιοπρεπέστατα
-Πολύ αναγεννημένο βλέπω τον Χατζή
-Δεν είναι άσχημο λαβράκι ο Τόμπσον για ομάδα που θεωρητικά θα παλέψει για την σωτηρία.
-Κυριαρχεί ως τώρα ο Μπράιαντ κάτω απο τα καλάθια οσο αφορά την επίθεση
Γεμάτο γήπεδο απο την ΑΕΚ έστω και του Σπόρτιγκ είχα να δώ πολύ καιρο ,αυτό που δεν είχε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα έχει η πιο φθηνή ΑΕΚ όλων των εποχών γεμάτο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι...
Πράγματικά έχω δίλλημα για το ποιό παιχνίδι θα δώ ΑΕΚ-Πανιώνιος η Ολύμπια-Ολυμπιακός.
Έχει πλάκα να ξεκίνησει με δύο νίκες στα τρία παιχνίδια άλλος δικέφαλος απο αυτόν που περιμέναμε.
Jabar
Αρχίζει το δεκάλεπτο με στόχο του ΠΓΣΣ να βγάλει επίθεση στοχεύοντας Παπανικολάου και Χατζή.Ο Παπανικολάου τους διαψεύδει.Η ΑΕΚ παίρνει τρίποντα από Χατζή D.J. Tomson και προηγείται 26-19.Σύσταση από τους διαιτητές για ότι ακούγεται από τα μεγάφωνα και ταϊμ άουτ.Η ΑΕΚ γυρίζει σε ζώνει αρκετά κλειστή Καλαμπόκης ,Ραϊσεβιτς,Ξανθόπουλος τιμωρούν την κακή επιλογή ο Πανιώνιος προηγείται με 28-29.Η ΑΕΚ έχοντας κοντό σχήμα με Ταπούτο στο 4,Δορκοφίκη στο 5 χάνει και ριμπάουντ σε βολή.Το ημίχρονο κλείνει με μπροστά τον Πανιώνιο 35-38.Ο ΠΓΣΣ έχει 7/12 τρίποντα.Χατζής 11
πόντους έχοντας χάσει ένα μόνο τρίποντο.
Weekendman
Μια κλασσική μάχη πόντο προς πόντο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο που τέλειωσε με νίκη του Πανιωνίου στην Παράταση με διείσδηση του Καλαμπόκη, στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια μάχη του κόσμου της ΑΕΚ και της μαχητικότητας των παικτών της με τον Μάιλς αλλά μάλλον την παράσταση την έκλεψαν οι διαιτητές που δεν έδωσαν φάουλ που έγινε πάνω στον Μάιλς με σκόρ 72-71 και για να διορθώσουν το λάθος έδωσαν φαόυλ που έγινε στον Καλαμπόκη αλλά είχε τελειώσει ο χρόνος με αποτέλεσμα να γίνει 73-73 το σκορ.
Στην παράταση η ΑΕΚ τα έχασε για λίγο απο το σοκ της ισοφάρισης ο Πανιώνιος πήρε μια μικρή διαφορά την ανέτρεψε η ΑΕΚ και εκεί που πήγαινε για δεύτερη παράταση έδρασε ο Καλαμπόκης...
Πάντως για υποβιβασμό δεν μου φάνηκε η ΑΕΚ...
ashton
Μόλις γύρισα.

Κρίμα για ότι έγινε μέχρι το 40', αφού για μερικούς τι να πεις, πέρα από το ότι η @@ είναι ανίκητη...

Δυστυχώς η ομάδα πάσχει στην κυκλοφορία της μπάλας.
Μπακαπ του DJ δεν υπάρχει, και πάλι καλά που έβαλε για ένα διάστημα τον Ούγγρο να κουβαλάει τη μπάλα. Κ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗ, που βούλωσε στόματα σήμερα με την απόδοσή του.

Ελπίζω να κάναμε την ένσταση και να δικαιωθούμε γιατί ήταν ξεκάθαρη η φάση..

περισσότερα σε λίγο
basketikos
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ - Σημερα ζηλεψα που δεν ειναι αυτη η ομαδα μου, να βγαινει στο γηπεδο και να εχει αυτους τους οπαδους..Ο αθλητισμος ειναι συναισθημα και παθος 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Για το ματς: στην προ-τελευταια επιθεση του Πανιωνιου δεν δινεται φαουλ. Στην τελευταια γινεται επανορθωση λαθους (ανεκδιηγητη διαιτησια) και δινεται εκπροθεσμο φαουλ. Στο τελος της παρατασης ειδα μια απο τις πιο ηλιθιες αμυνες 7" που εχω δει .....

Μπραβο στον Χατζη μεγαλη εμφανιση, και στον Δορκοφικη (αλλα δεν ειναι για τοσο πολυ χρονο- εκανε λαθη λογω κουρασης).

Απο την αλλη, εχω αμφιβολιες αν η ΑΕΚ εχει καλο προπονητη και μια απορια: Υπαρχει τελικα μπασκετμπολιστας στην ΑΕΚ με το ονομα "Αντερσεν'???
suspect
Είναι φυσιολογικο μια καινουρια ομαδα με νεους και μετριους παικτες να χανει όταν τα ματς πανε στον ποντο. Οπως και με τη Λαρισα ετσι και με τον Πανιωνιο.Το αφυσικο που χαρηκα, είναι οτι η ομαδα αυτή να προσπαθει, να παλευει και μην εγκαταλειπει τον αγωνα ανεξαρτητως συνθηκων.
Μετα από τον αγωνα με τον Πανιωνιο ειμαι πεπεισμενος ότι η ομαδα μας δεν θα πεσει κατηγορια. Δεν είναι και για μεγαλα πραγματα αλλα ο κυριος στοχος για τη φετινη χρονια που είναι η σωτηρια ώστε στο μελλον να μπουν πιο σταθερες βασεις, μπορει να επιτευχθει ανετα.

Σε ένα κακο παιχνιδι το οποιο πλην της διακυμανσης του σκορ δεν ηταν θεαματικο ουτε ειδαμε κατι φοβερο και τρομερο σε ότι αφορα το κατεξοχην μπασκετικο του κομματι, κριθηκε ως ειθισται σε αυτές τις περιπτωσεις απο ατομικες ενεργειες.
Η ΑΕΚ ειχε μονο τον Χατζη για αυτή τη δουλεια, ο Πανιωνιος ειχε τον Καλαμποκη και τον Μαϊλς. Οι δυο κερδιζουν τον ένα οποτε μοιραια ηρθε η ηττα.

Ο κοουτς Φλεβαρακης μου εδωσε την εικονα του ανθρωπου που του κοβει μεσα στο παιχνιδι, που το σκεφτεται πολύ το ματς και παιδευεται να βγαλει τρικ και κολπα για να δυσκολεψει τον αντιπαλο. Γνωριζε εκ των προτερων ότι μειονεκτει κατω από το καλαθι και παει το ματς σε ζωνη για να ελεγξει τα ριμπαουντ. Οι παικτες του Πανιωνιου ηταν ευστοχοι και το αναγκαστικο μαν του μαν, εδωσε την ευκαιρια στον Πανιωνιο να ανανεωσει πολλες επιθεσεις.
Για αυτό που δεν ειμαι σιγουρος μια και ηταν το πρωτο ματς που παρακολουθησα, είναι η προετοιμασια του αγωνα πριν το παιχνιδι. Σε ταϊμ αουτ προς το τελος, οι οδηγιες που ακουγα μεσω των ρεπορτερς ηταν ψυχολογικες παρα υπεδεικνυαν καποιο συστημα ή καποιον δουλεμενο και συγκεκριμενο τροπο επιθεσης. Ακομα και στον τροπο αμυνας, μπορει η ζωνη να ηταν το συστημα αλλα η εκτελεση του από τους παικτες αφηνε πολλα κενα με αποτελεσμα ο Πανιωνιος να βγαζει πολλα ελευθερα σουτ. Είναι κατανοητο πως δυσκολα με φραγκοδιφραγκα βρισκεις καλους παικτες ( αν και ειδικα στο μπασκετ, μπορεις ) αλλα τουλαχιστον στην αμυντικη λειτουργια πρεπει να εχεις καλυτερη εικονα.

Σε ότι αφορα τους ξενους παικτες, ο Μπραϊαντ είναι ο αγαπημενος μου. Γνωστος μας βεβαια και χρησιμος με καλες κινησεις κατω από το καλαθι και αξιοπιστος επιθετικα.
Ο Τομσον δεν είναι τιποτα το ιδιαιτερο. Προσπαθει να είναι ομαδικος και οργανωτικος αλλα όταν χρειαστηκε η πρωτοβουλια, η διαφορα με τον Μαϊλς φανηκε εντονη. Τουλαχιστον δεν είναι απερισκεπτος και σουταρει μονο υπο καλες προϋποθεσεις. Σε δυσκολες στιγμες που η ΑΕΚ φετος θα εχει πολλες, δεν νομιζω να μπορει κανει πολλα. Ο Αντερσεν είναι αξιοπεριεργο που παιζει μπασκετ. Θα μπορουσε να ενας εξαιρετικος οικοδομος, ενας καταπληκτικος σωματοφυλακας και ενας θαυμασιος υπαλληλος σε αποθηκη βαρεων αντικειμενων.
Ο Νεμεθ είναι πολύ σοβαρος παικτης αλλα πιστευω ότι στην ΑΕΚ δεν τον εκμετελλευθηκαν οσο επρεπε. Αναλωθηκε σε χαμαλοδουλεια ενώ εδειξε ότι είναι ενας καλος σκορερ με συνολικη αντιληψη του γηπεδου.

Από τους Ελληνες, ο Χατζης ξεχωρισε καθως τον ευνοησε ο ρυθμος του αγωνα. Όταν το ματς παει στο σετ παιχνιδι είναι ειδικος στο να βρισκει εστω μικρες τρυπες να εκτελει. Χαρηκα που ο αρχηγος μετα από ένα χρονο ναφθαλινης είναι ζεστος, όπως τον ειχαμε αφησει στα καλα του.
Ο Χρηστο μεινε, είναι μια απογοητευση και μπαινει για τα καλα στο κλαμπ των μεγαλων ταλεντων που χαθηκαν στον δρομο. Κριμα.
Ο Παπανικολαου χρειαζεται ρυθμο αγωνων. Κατι πηγε να κανει αλλα θελει λιγο χρονο ακομα. Ο Δορκοφικης προσπαθησε πολύ και στα μετρα των δυνατοτητων του ηταν εξαιρετικος. Δυστυχως όμως ότι εκανε με κοπο στην επιθεση το κατεστρεφε μονος του στην αμυνα καθως εχανε τους παικτες του και ηταν η χαρα του πικ εν ρολ. Βεβαια, σε άλλη περιπτωση δεν θα τον ελεγαν Δορκοφικη αλλα Ντικουδη.
Οι υπολοιποι από οσο ξερω υπαρχουν στην ομαδα αλλα δεν θυμαμαι κανεναν.
Από τη διαιτησια είναι ευχαριστημενος. Ένα τοσο δυσκολο ματς, μια χαρα το πηγαν και σε γενικες γραμμες ειχαν ισορροπημενα σφυριγματα. Στις φασεις στο τελος τα λαθη είναι μοιρασμενα. Ο Πανιωνιος περι τα 30 αν θυμαμαι καλα δευτερολεπτα, στη φαση του Μαϊλς δεν πηρε ένα πεντακαθαρο φαουλ αλλα και αυτό στον Καλαμποκη ηταν καθαρο μεν γιατι ο Χατζης του χτυπα το χερι αλλα εμφανως εκπροθεσμο. Στοιχειο ομως που δεν επιβαρυνει τον διαιτητη αλλα τον κομισαριο του αγωνα που ειπε κατι για παρατεταμενο φαουλ κατι που του δινει παναξια την εδρα στο πανεπιστημιο της Οξφορδης με αντικειμενο το water - ταβλι.

Η εδρα επισης λιγο ως πολύ αναμενομενη. Καυτη, ζωντανη αλλα στα δυσκολα ολο και καμια καθοδος αγανακτισμενου οπαδου θα γινεται, ολο και κατι θα πεφτει, από ροχαλα μεχρι μπουκαλι και αναπτηρα, ολο και καποιοι θα εχουν σφυριχτρες που θα συντονιζουν τον αγωνα, τι να κανεις, παιδια είναι..

Εν κατακλειδι, την ηττα με τον Πανιωνιο την περιμενα. Ο τροπος με τον οποιο ηρθε μου δινει την αισιοδοξια πως η ΑΕΚ δεν θα κινδυνευσει καθως το πως συγκροτηθηκε η ομαδα το καλοκαιρι είναι σχεδον θαυμα που σταθηκε τοσο αξιομαχα στο γηπεδο…
petrovic
Συμφωνώ ότι ο Νέμεθ πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ο πιο αξιόλογος επιθετικά παίχτης της ομάδας.Ο Χατζής πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Ταπούτος σταθερά λιγότερα από αυτά για τα οποία προδιαθέτει το ταλέντο του. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι, άμα δε δουλεύεις (ούτε καν προετοιμασία δεν έκανε φέτος, έλεος), άμα δε σκίζεσαι μες στο γήπεδο, βλέπεις να σε ξεπερνάνε άτομα που είχαν το 1/10 από το ταλέντο σου, αλλά δεν αράξανε (Καλαμπόκης, Μπουρούσης π.χ.). Κρίμα, αυτός ο παίχτης ήταν για περισσότερα.Πολύ σκληρή έδρα, όλοι θα δυσκολευτούν εκεί μέσα, αλλά χρειάζεται και λίγο προσοχή μην έχουμε κανά παρατράγουδο. Συνολικά πάντως, η ΑΕΚ φάνηκε πολύ ανταγωνιστική, εάν αναλογιστεί κανείς το πώς στήθηκε. Για να δούμε...
ashton
QUOTE
Tριφούνοβιτς: "Αξίζαμε τη νίκη"

Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: "Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες που προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν η δεύτερη νίκη μας εκτός έδρας και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη και τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ".

Ο Κώστας Φλεβαράκης τόνισε: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες και παρά την τελευταία φάση που έκρινε την αναμέτρηση δεν αλλάζω γνώμη. Ένα λάθος και ένα καλάθι και φάουλ την περασμένη εβδομάδα μας έχουν στερήσει τους βαθμούς και αυτό με πικραίνει. Ελπίζω την επόμενη φορά η ατυχία να μην είναι με το μέρος μας. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός".

Η ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα έκανε ένσταση για το φάουλ που δόθηκε στον Καλαμπόκη αφού είχε τελειώσει το παιχνίδι.


sport24.gr
panionara
Το φαουλ μπορεί να ήταν εκπρόθεσμο αλλά ο αγώνας θα είχε κριθεί πολύ νωρίτερα αν ο Μαστραφτσης σφύριζε τα καταφανέστατα, όπως το φάουλ πάνω στον Μάιλς και το φάουλ στον Τσβέτκοβιτς 1:30" πριν το τέλος. Δεν σφύριξε τίποτα και με μεγάλη ευκολία έδωσε τεχνική ποινή σε ενα τόσο κρίσιμο σημείο, αλλάζοντας την ροή του αγώνα.
Ο Πανιώνιος δεν ήταν καλός και αυτα τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζει απο το πρώτο ημίχρονο και όχι με την ψυχή στο στόμα.
Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και φυσικά δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό.
Τέλος είναι ντροπή εν έτη 2008 να διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος Α1 στο γηπεδάκι του Σπόρτιγκ...έτσι πάμε 20 χρόνια πίσω.
sporting b.c.
QUOTE(panionara @ Oct 26 2008, 20:54 ) *
Τέλος είναι ντροπή εν έτη 2008 να διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος Α1 στο γηπεδάκι του Σπόρτιγκ...έτσι πάμε 20 χρόνια πίσω.


όχι επειδή ήταν καμίνι και αποδιοργανωσε τον πανιωνιο να το λες ντροπη...
ashton
Μερικές φωτό από την εξέδρα










nikefalin
Να κάνω μόνο μια παρατήρηση έχοντας δει το τηλεοπτικό ριπλέι το όποιο είναι ατελές χωρίς ήχο.

Το γήπεδο του Σπόρτιγκ πέρα από την παλαιότητα του έχει ένα μοναδικό προνόμιο, το σύστημα του χρονομέτρου είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Δε φταίνε οι κομισάριοι για αυτό παιδιά, με αυτόν τον εξοπλισμό αγωνίζονται.
το συγκεκριμένο σύστημα είχε αγοραστεί από τον Παναθηναικό ως λύση ανάγκης και δημιουργεί πολλά προβλήματα (όποιος έχει δει π.χ. αγώνες του Σπόρτιγκ τα τελευταία χρόνια το ξέρει).

Αλλά και σε άλλα γήπεδα, η λήξη του χρόνου δεν είναι απόλυτα ταυτισμένη με την κόρνα, το ηχητικό σήμα. Υπάρχει μια μίνιμουμ καθυστέρηση λίγων δεκάτων .
το ριπλέι δείχνει εκπρόθεσμο φάουλ, αλλά δεν παιζόταν με ήχο ωστέ να ακουστεί η κόρνα.
Πιθανότατα ο κομισάριος που είναι εμπειρότατος να άκουσε την κόρνα συνάμα με το σφύριγμα.
και μιλάμε για φάση που κρίνεται στα δέκατα, δύσκολη από μόνη της


αγωνιστικά τώρα είναι χαρμολύπη. η ομάδα μας παίζει καλά, (αν και δεν κατάλαβα γιατί έμεινε ο DJ τόση ώρα εκτός στο τελευταίο δεκάλεπτο), έπαιξε με μια ομάδα Ευρωλίγκας (τόσο σε ρόστερ, όσο και σε αξία), πάλεψε με νύχια και δόντια, χάρηκα για την επιστροφή του αρχηγού στο μπάσκετ (οκ η άμυνα δεν είναι το φόρτε του αλλά προσπαθεί όσο μπορεί).

Ο Τσέκος και ο Φλεβαράκης οφείλουν από τώρα να αλωνίσουν την αγορά και τα κονέ τους για έναν καλό 2ο ψηλό , περισσότερο μπασκετμπολίστα από τον Αντερσεν (συμπαθής είναι , αλλά οριστικά πρώην) και έναν ακόμα συμπληρωματικό ψηλό με έμφαση στα ρημπάουντ και την άμυνα στο πικ & ρολ αφού οι περιφερειακοί μας δεν είναι οι ράμπο που θα βοηθήσουν από μόνοι τους σε αυτή την άμυνα.

Ο Χρηστάρας θα παίξει κανονικά από Δεκέμβρη και μετά

και κάτι για τον κόσμο. Ρίχνει την καρδάρα με το γάλα με τις ασχήμιες στο τέλος. σαμποτάρει τη διοίκηση με αυτόν τον τρόπο, κάποιος πρέπει να το εξηγήσει στα άμυαλα πιθήκια.

ashton
QUOTE
ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 85-87 26/10/2008
Με "τυφλό σφύριγμα" του Μαστραφτσή, κατά δήλωσή του, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 87-85 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που άφησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 1.800 φιλάθλων.
περισσότερα »
Ο Χρήστος Μαστραφτσής καταδίκασε σε εντός έδρας ήττα την ΑΕΚ, αφού χρέωσε με φάουλ τον Χατζή εκπρόθεσμα. Η αναμέτρηση είχε λήξει κι όμως, ο Βολιώτης ρέφερι παρ' ότι δεν είχε άποψη όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, σφύριξε φάουλ στον αρχηγό και έδωσε την ευκαιρία στον Καλαμπόκη να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ούτε ο κομισάριος της αναμέτρησης Αντώνης Μάνος είχε άποψη αλλά ανέφερε ότι ήταν "μάλλον εμπρόθεσμο". Οι άνθρωποι του Αντ1 όμως κατέγραψαν τη φάση και έτσι, η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για την επανάληψη του αγώνα. Εκπληκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με 10-4. Πέντε φάουλ χρέωσαν τους "κιτρινόμαυρους" οι ρέφερι, εξαντλώντας όλη τους την αυστηρότητα με συνέπεια ο Πανιώνιος να μειώσει σε 12-10 (7ο). Η Ένωση διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ. Με δύο τρίποντα των Χατζή και Τόμπσον στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά αυξήθηκε στους πέντε πόντους (από 18-16). Με σερί 9-2 η ΑΕΚ προηγήθηκε με 44-40 χάρη στην πιεστική άμυνα των "κιτρινόμαυρων" και την εκτελεστικότητα του Δορκοφίκη.
Με ένα αστείο φάουλ που το χρέωσε ο Μαστραφτσής εκπρόθεσμα οι διαιτητές έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.


aekbc.gr

QUOTE
Απόδραση από τα Πατήσια
26.10.2008


Με καρδιά χιλίων... πανθήρων ο Πανιώνιος On Telecoms "απέδρασε" από τα Πατήσια κερδίζοντας την ΑΕΚ με 87-85 στην παράταση μετά από μάχη που κράτησε δυόμιση ώρες μέσα σε μία πλήρως ακατάλληλη ατμόσφαιρα για αγώνα μπάσκετ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Καλαμπόκης ο οποίος ισοφάρισε σε νεκρό χρόνο στο τέλος της κανονικής διάρκειας (73-73) με 2/2 βολές και πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο τέλος της παράτασης! Ηταν η πρώτη νίκη των κυανέρυθρων επί της ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια!

Το φιλμ του αγώνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα με τη συμπαράσταση των οπαδών της και γρήγορα ξέφυγε με 6 πόντους διαφορά (10-4), αλλά ο Πανιώνιος On Telecoms αντέδρασε άμεσα. Με μπροστάρη τον Γιάννη Καλαμπόκη οι κυανέρυθροι μείωσαν με σερί 6-2 σε 12-10 και ισοφάρισαν 16-16 πριν διαμορφώσει το 18-16 του δεκαλέπτου ο Χατζής ακριβώς με τη λήξη, με τον Καλαμπόκη να έχει 9 πόντους με 2/2 τρίποντα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ο Πανιώνιος On Telecoms πήρε το προβάδισμα με 18-19 από τρίποντο του Ραίτσεβιτς για να ακολουθήσει όμως μπαράζ καλαθιών από την ΑΕΚ. Με τους Τόμπσον και Χατζή οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερι 8-0 και ξέφυγαν 26-19 για να απαντήσει όμως άμεσα και πάλι η ομάδα του Τριφούνοβιτς. Από τρίποντα των Τσβέτκοβιτς και Ραίτσεβιτς έτρεξε ένα σερί 10-2 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 29-28 στο 15ο λεπτό. Ακολούθησε "βομβαρδισμός" τρίποντων πρωτα από πλευράς ΑΕΚ που ξέφυγε με 35-32 και στη συνέχεια από τους κυανέρυθρους που με δικό τους 6-0 σερί από πέντε πόντους του εξαιρετικού Ξανθόπουλου έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 35-38! Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου η ευστοχία του Πανιώνιος On Telecoms από τη γραμμή των 6μ.25 όπου είχε 7/12 τρίποντα!

Η ΑΕΚ αντέδρασε με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου καθώς με νέο δικό της σερί 9-2 πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ με 44-40 (24') για να μειώσει με νέο τρίποντο (του Νίκολιτς) ο Πανιώνιος On Telecoms και να προσπεράσει ξανά με 44-45 με τον Μάιλς. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ δίχως κάποια από τις δύο να πάρει μεγάλη διαφορά, μέχρι το 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε ο Πανιώνιος On Telecoms άρχισε να χτίζει μία μικρή διαφορά και κατάφερε να ξεφύγει με 67-62 δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ομως τίποτα δεν είχε κριθεί. Η ΑΕΚ αφού ισοφάρισε 67-67, έκανε το προσπέρασμα με 3 πόντους (72-69) με σερί 10-2 από τρίποντο του Παπανικολάου και βολές του Χατζή. Ο Μάιλς στα 14 δευτερόλεπτα ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή του φάουλ μειώνοντας σε 72-71 ενώ 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τόμπσον με 1/2 βολές έκανε το 73-71. Στην τελευταία επίθεση του Πανιώνιος On Telecoms ο Καλαμπόκης κέρδισε φάουλ από τον Χατζή σε νεκρό χρόνο και με 2/2 βολές παρά το γεγονός ότι φίλαθλοι της ΑΕΚ κουνούσαν τη μπασκέτα, ισοφάρισε 73-73 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με περίπου 15 λεπτά καθυστέρηση αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν εκατοντάδες αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο (από κέρματα, κλειδιά, μέχρι μπουκάλια και πέτρες!). Οι κυανέρυθροι ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 και ξέφυγαν 78-73 υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να κυνηγάει στο σκορ. Ο Χατζής με απανωτά καλάθια έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι και 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τόμπσον με 2/2 βολές ισοφάρισε 85-85. Την τελευταία κυανέρυθρη επίθεση ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Γιάννης Καλαμπόκης (τον οποίο οι οπαδοί της ΑΕΚ καθύβριζαν σε όλη τη διάρκεια της παράτασης...) ο οποίος, τέρας ψυχραιμίας, διάβασε σωστά την άμυνα των κιτρινόμαυρων και με λέι-απ ακριβώς με τη λήξη έγραψε το τελικό υπέρ του Πανιώνιος On Telecoms 87-85!

Tα δεκάλεπτα: 18-16, 38-35, 49-52, 73-73(κ.α.), 85-87

ΑΕΚ: Κυριακόπουλος, Παπανικολάου 9 (2), Τόμπσον 15 (4), Χατζής 25 (3), Ταπούτος, Δορκοφίκης 13, Κίκερπιλ, Μπράιαντ 11, Άντερσεν, Νέμεθ 12 (2).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 8 (1), Τσβέτκοβιτς 7 (1), Νίκολιτς 3 (1), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 25 (3), Μάιλς 13, Ραΐτσεβιτς 12 (2), Μπάξτερ 8, Κένταλ 11

* Η νίκη επί της ΑΕΚ έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί για τον Πανιώνιο On Telecoms που είχε γνωρίσει τρεις απανωτές ήττες τις τρεις προηγούμενες σεζόν και είχε να νικήσει εκτός έδρας τους κιτρινόμαυρους από τις 16 Οκτωβρίου 2004.

* Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη βροχή κερμάτων και αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ με τη λήξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους στα 45 λεπτά του αγώνα. Είμαι ευτυχισμένος για τη νίκη μας που είναι η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αφού ακόμη δεν έχουμε αγωνισθεί εντός έδρας. Πλέον σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα για την Ευρωλίγκα σε τρεις μέρες. Δεν θέλω να πω πολλά για τον αγώνα παρά μόνο ότι αξίζαμε τη νίκη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ κ.Φλεβαράκης δήλωσε: "Δυστυχώς δεν ήμασταν τυχεροί. Η ήττα δεν αλλάζει την αποψή μου για τους παίκτες και την ομάδα αφού όλοι κάνουν τεράστια προσπάθεια. Στο τέλος θεωρώ ότι έγινε λάθος από τους διαιτητές. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε πιο τυχεροί και το ανθρωπινο λάθος να μην είναι εις βάρος μας. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και καλή επιτυχία και στις δύο διοργανώσεις που μετέχει, είναι ομάδα με ποιότητα και εμπειρία".


panioniosbc.gr
panionara
QUOTE(sporting b.c. @ Oct 26 2008, 21:06 ) *
όχι επειδή ήταν καμίνι και αποδιοργανωσε τον πανιωνιο να το λες ντροπη...


Η ατμόσφαιρα όντως ήταν πολύ ωραία και φυσικά επηρέασε την ομάδα μου, αλλα φίλε του Σπόρτιγκ (?) αν νομίζεις εσύ πως είναι παλατάκι και πως καλός πρέπει να γίνονται αγώνες της Α1 σε αυτο το κλειστό, εγώ πάω πάσο!
sporting b.c.
QUOTE(panionara @ Oct 26 2008, 21:31 ) *
Η ατμόσφαιρα όντως ήταν πολύ ωραία και φυσικά επηρέασε την ομάδα μου, αλλα φίλε του Σπόρτιγκ (?) αν νομίζεις εσύ πως είναι παλατάκι και πως καλός πρέπει να γίνονται αγώνες της Α1 σε αυτο το κλειστό, εγώ πάω πάσο!


είναι ΕΔΡΑ, αυτο δηλαδη που χρειαζεται φετος η ΑΕΚ...
πόσα κλειστά της Α1 έχουν αυτή την ατμόσφαιρα ;
τώρα για το παλατάκι που λες θα το έκανε ο Δρόσος ! ετσι ελεγε και καλα... χαχαχαχα 68.gif
Weekendman
QUOTE
Η ατμόσφαιρα όντως ήταν πολύ ωραία και φυσικά επηρέασε την ομάδα μου, αλλα φίλε του Σπόρτιγκ (?) αν νομίζεις εσύ πως είναι παλατάκι και πως καλός πρέπει να γίνονται αγώνες της Α1 σε αυτο το κλειστό, εγώ πάω πάσο!

Χωρίς να λέω οτι είναι καλό να παίζουν οι ομάδες το 2008 σε τέτοια κλειστά ,είναι προτιμότερο μια καυτή ατμόσφαιρα σε τέτοιο κλειστό παρά ένα τέλειο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ με υποτονική ατμόσφαιρα ελκύει περισσότερους τηλεθεατές η 1η περίπτωση παρά η 2η κατά την γνώμη μου.
Φυσικά ο στόχος είναι κορυφαίο γήπεδο με πολλούς θεατές αυτό που κάνουν π.χ οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτός αυτός ο στόχος.
panionara
QUOTE(Weekendman @ Oct 26 2008, 20:49 ) *
Χωρίς να λέω οτι είναι καλό να παίζουν οι ομάδες το 2008 σε τέτοια κλειστά ,είναι προτιμότερο μια καυτή ατμόσφαιρα σε τέτοιο κλειστό παρά ένα τέλειο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ με υποτονική ατμόσφαιρα ελκύει περισσότερους τηλεθεατές η 1η περίπτωση παρά η 2η κατά την γνώμη μου.
Φυσικά ο στόχος είναι κορυφαίο γήπεδο με πολλούς θεατές αυτό που κάνουν π.χ οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτός αυτός ο στόχος.


Η ατμόσφαιρα σίγουρα είναι εμφανώς καλύτερη αλλα:

Κλειστό Σπορτιγκ, Παπαστράτειο, τάφος του ινδού, Αρτάκης, Μίλωνα, Αιγάλεω, Παπάγου κ.α. απλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για αγώνα πρωταθλήματος Α1.


Απο panioniosbc.gr
* Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη βροχή κερμάτων και αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ με τη λήξη του αγώνα.
68.gif
Weekendman
Αν παρεκτραπούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ παραπάνω απο όσο πρέπει θα υπάρξουν τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών που μπορεί να στοιχήσουν ακριβά στην ΑΕΚ που παλεύει για σωτηρία ,αυτός είναι ένας κίνδυνος που έχει επισημανθεί οπότε δεν μπορούν να δράσουν χωρις περιορισμό, το γήπεδο είπαμε δεν είναι για αυτό τον αιώνα είναι ξεκάθαρο συμφωνω σε αυτό panionara.
ashton
Mερικές πρώτες επισημάνσεις για την ομάδα, μια που σήμερα είδα και βίντεο το ματς με Λάρισα.



Αρχίζουμε από τα καλά..
Στο -2- η ομάδα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία, έχοντας έναν Nemeth που είναι εγγύηση στο σουτ, δεν κάνει βεβιασμένες κινήσεις και δεν κάνει πολλά λάθη, ενώ δίπλα υπάρχει και ο Χατζής που επίσης δεν κάνει βεβιασμένες ενέργειες, ηρεμεί το ρυθμό μας και δίνει αρκετές λύσεις στην επίθεση.
Απο εκεί και πέρα...
Στο '5' ο Bryant είναι καλός (για τα φετινά κυβικά μας) αλλά πίσω δεν υπάρχει τίποτα.
Στο '4' ο Δορκοφίκης δείχνει πολύ καλά στοιχεία και θα πρέπει να τον κρίνουμε σαν παγκίτη, αφού κανονικά αν στρώσει ο Ταπούτος θα παίζει αυτός βασικός. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε πρόβλημα στη θέση...
Στο '3' ο Παπανικολάου παλεύει, τρέχει έχει διάθεση, αλλά τραβάει τρελλά κολλήματα και υποπέπτει σε πολλά λάθη και λανθασμένες ενέργειες. Και από πίσω υπάρχει ο Kikerpill που δεν πείθει με την καμία ακόμα..
Στο '1' ο DJ είναι αυτό που περιμέναμε... ¨Ενας γρήγορος που δίνει λύσεις (και προβλήματα πολλές φορές). Το δυστύχημα είναι πως από πίσω δεν υπάρχει τίποτα... Ο Κυριακόπουλος είναι για κάτω από 5λεπτο, ενώ ο Βασιλόπουλος απλά συμπληρώνει την 12άδα..

Ιδανικά (για μένα) θέμε 2 παίκτες... Κάποιον που να ηρεμεί το παιχνίδι στο '1' (τύπου Blakney ή Μπουντούρη) και έναν σέντερ που να αντέχει 15-20' μέσα στο παρκέ..



Πάμε στην κριτική τώρα...





4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε για ένα τρίλεπτο, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό για να είμαι ειλικρινής

6. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έπαιξε και πάλι



7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διάθεση είχε, αλλά.... 0/3 δίποντα (και με καλές προϋποθέσεις), αρκετά βεβιασμένα τρίποντα (ξεκίνησε με 0/3 τέλειωσε με 2/5). Βοηθάει γενικά - είχε 3ρ, 2ασ, 1κψ.


8. THOMPSON
Πρέπει να ξεκουράζεται για να ηρεμεί λιγάκι. Δεν είναι Blakney βέβαια, αλλά δεν είναι και Blassingame. Δίνει πόντους στην επίθεση (είχε 15 με 4/7 3π - 13μ.ο.), δίνει ασιστ (4 σήμερα, 14 σε 3 ματς). Είχε ένα νεκρό διάστημα, και ευτυχώς που μετά από ένα σημείο κατάλαβε ο Φλεβ κι έβαλε τον Νέμεθ να κατεβάζει τη μπάλα.

9. ΧΑΤΖΗΣ

Τι να λέμε... Ο αρχηγός τα έκανε όλα... Άψογη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα, δικαιώνοντας τον Αγγέλου για τον παραγκωνισμό του... 25 πόντοι με 4/4 1π, 6/7 2π, 3/5 3π , 2ρ, 2ασ, 1κλ. Να σημειώσω πως παραδοσιακά παίζει καλά κόντρα στον νιόνιο.


11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Με εξέπληξε ευχάριστα. Έδωσε πολύτιμες λύσεις κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα πήγαινε το ματς στον πόντο. Τελειωσε με 13π, 6/7 2π, 4ρ. Πολύτιμη μονάδα.

12. KIKERPILL
Άχρωμος, άγευστος & άοσμος. Ή μάλλον πολύ λίγος. Για σουτέρ τον πήραμε, σουτ δεν βγάζει.. Στο '4' τον βαζουμε πότε-ποτε, ρημπάουντ δε μαζεύει...


13. BRTYANT
Ξεκίνησε πολύ καλά, στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από Baxter-Kendall (είχε φορτωθεί και με φάουλ), ενώ μάλλον ξεχάστηκε από τον Φλεβαράκη στο τέλος της κανονικής περιόδου, όταν μπήκε στο τελευταίο λεπτο επειδή είχε 4 φάουλ..
Πέτυχε 11π, πήρε 7 ρημπάουντ, έριξε 2 τάπες.

14. ANDERSEN
Δεν υφίσταται σέντερ Άντερσεν αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί στη συνέχεια (δεν είναι και δύσκολο, άλλωστε παίζει χάλια) αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τον περιμένουμε...


15. NEMETH
Ο Ούγγρος ξεκίνησε μέτρια χάνοντας κάποια σουτ με καλές προϋποθέσεις, αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και ήταν πολύ καλός και επιθετικά αλλά και οργανωτικά όποτε χρειάστηκε. Πολύ καλή μεταγραφή.


17. ΤΑΠΟΥΤΟΣ
Πολύ μακριά από το επίπεδο του. Μου φαίνεται και αρκετα αγύμναστος ακόμα...

18. ANTΩΝΑΚΗΣ
Δεν έπαιξε
Jabar
QUOTE(ashton @ Oct 27 2008, 01:35 ) *
Mερικές πρώτες επισημάνσεις για την ομάδα, μια που σήμερα είδα και βίντεο το ματς με Λάρισα.
Αρχίζουμε από τα καλά..
Στο -2- η ομάδα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία, έχοντας έναν Nemeth που είναι εγγύηση στο σουτ, δεν κάνει βεβιασμένες κινήσεις και δεν κάνει πολλά λάθη, ενώ δίπλα υπάρχει και ο Χατζής που επίσης δεν κάνει βεβιασμένες ενέργειες, ηρεμεί το ρυθμό μας και δίνει αρκετές λύσεις στην επίθεση.
Απο εκεί και πέρα...
Στο '5' ο Bryant είναι καλός (για τα φετινά κυβικά μας) αλλά πίσω δεν υπάρχει τίποτα.
Στο '4' ο Δορκοφίκης δείχνει πολύ καλά στοιχεία και θα πρέπει να τον κρίνουμε σαν παγκίτη, αφού κανονικά αν στρώσει ο Ταπούτος θα παίζει αυτός βασικός. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε πρόβλημα στη θέση...
Στο '3' ο Παπανικολάου παλεύει, τρέχει έχει διάθεση, αλλά τραβάει τρελλά κολλήματα και υποπέπτει σε πολλά λάθη και λανθασμένες ενέργειες. Και από πίσω υπάρχει ο Kikerpill που δεν πείθει με την καμία ακόμα..
Στο '1' ο DJ είναι αυτό που περιμέναμε... ¨Ενας γρήγορος που δίνει λύσεις (και προβλήματα πολλές φορές). Το δυστύχημα είναι πως από πίσω δεν υπάρχει τίποτα... Ο Κυριακόπουλος είναι για κάτω από 5λεπτο, ενώ ο Βασιλόπουλος απλά συμπληρώνει την 12άδα..

Ιδανικά (για μένα) θέμε 2 παίκτες... Κάποιον που να ηρεμεί το παιχνίδι στο '1' (τύπου Blakney ή Μπουντούρη) και έναν σέντερ που να αντέχει 15-20' μέσα στο παρκ;e

Συμφωνώ με τις αναλύσεις όλων των προηγούμενων.Ο φόβος για υποβιβασμό έχει καταλαγιάσει μέσα μου.Ωφείλω να επισημάνω ότι με την λειψανδρία που έχουμε ,να ευχόμαστε να αντέξουμε στην διάρκεια και να είναι όλοι καλά.Με την έλειψη χρημάτων ο στόχος πρέπει να είναι ένας παίκτης στο 1 και ένας στο 5.Και στο 1 ικανός να παίζει αρκετά.Αυτό τώρα σε 6 να φτάνει κάποιος σε λεϊ απ μόνος του ούτε σε προπόνηση δεν γίνεται.
kotzito
Παρολο που ειμαι γαυρος χτες ζηλεψα την ΑΕΚ.Πραγματικα γεματο το γηπεδο,ειναι μια εδρα καμινι στην οποια θα δυσκολευτουν πολυ ο Ολυμπιακος και ο ΠΑΟ.Και σιγουρα με αυτη την εμφανιση της πιστευω οτι δυσκολα θα κινδυνευσει.Θελει βεβαιως ενα 5αρι και εναν ακομα πλειμεικερ,αλλα πιστευω οτι αν παρει τα μισα παιχνιδια μεσα στην εδρα της και κανει και 2-3 νικες εκτος εδρας δεν θα κινδυνευσει.Μπραβο στην ΑΕΚ επισης που δινει ευκαιριες στα νεα παιδια.Ο Αντωνακος αν δεν κανω λαθος ειναι 92αρης,εχει νομιζω αλλους δυο 18χρονους στο ροστερ και τον Βασιλοπουλο ο οποιος ειναι 21-22,αλλα θελει δουλεια ακομα καθως βρεθηκε απο την Χαλκιδα στην ΑΕΚ,ενω ουτε στον Πανιωνιο επαιζε ιδιαιτερα.Τελος θα συμφωνησω με τα λεγομενα για το γηπεδο του Σπορτιγκ.Ειναι εδρα πολυ καυτη,αλλα συναμα και πολυ επικινδυνη για τους παικτες.Οι εξεδρες ειναι πολυ κοντα στον αγωνιστικο χωρο και οπως φανηκε και χτες απο την τηλεοραση τα αντικειμενα που εκτοξευονται απο την εξεδρα ειναι πολυ ευκολο να βρουν τον στοχο τους.
ashton
Tα στιγμιότυπα από ειδήσεις ΑΝΤ1 και "Αθλητική" Κυριακή.
Στα 2α φαίνεται το χρονόμετρο.

Air Kef
Xαίρομαι για την εικόνα που δείχνει η ΑΕΚ στα πρώτα αυτά ματς, και για να ευλογήσω και τα γενια μου (biggrin.gif), ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο συνδυασμός Φλεβαράκη-κλειστό Πατησίων-σύνδρομο αυτοσυντήρησης+περηφάνια ΑΕΚτζήδων θα κάνει την ΑΕΚ ικανη να αποφύγει τον υποβιβασμό,έστω και σε συνδυασμό με την εμφάνιση των άλλων ομάδων, παρουσιάζοντας μια ομάδα που τα δίνει όλα μεσα στο παρκέ,με παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς αρκετές φορές,οσο πιο συγκεντρωμένους γίνεται κτλ, κάτι σαν Ηρακλή 02-04,κάτι σαν Περιστέρι επι Πεδουλάκη.

Θα το επισκεφτώ σίγουρα το κλειστό του Σπόρτινγκ με τους κολλητούς μου ΑΕΚτζήδες, είμαι σχεδόν σιγουρος οτι θα αξίζει. Παρόλα αυτά, νομίζω κι εγώ ότι τέτοια γήπεδα είναι ακατάλληλα για Α1 και πάνε την Α1 κάπως πίσω. Φυσικά και δεν ειναι το μονο πράγμα που φταίει ούτε το μόνο αγκάθι της Α1 το κλειστό των Πατησίων ή της Κυψέλης. Ας βρούμε πρώτα την 14η ομάδα κι ας παιζει και σε ανοικτό..
nikefalin
QUOTE
Πάμε για επανάληψη

Των Γιώργου Κογκαλίδη - Γιώργου Νικολάου
27/10/2008 (14:21)

Sample Image"Τα στοιχεία δεν είναι πληροφορία, η πληροφορία δεν είναι γνώση, η γνώση δεν είναι κατανόηση και η κατανόηση δεν είναι σοφία".
Αυτό υποστήριξε ο Cliff Stoll, επιστήμονας πληροφορικής. Εμείς δεν επιδιώκουμε τη σοφία. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως κάτι τόσο εξόφθαλμο, όσο το εκπρόθεσμο φάουλ που σφυρίχθηκε υπέρ του Καλαμπόκη (και χάρη στο οποίο ο Πανιώνιος πήγε το ματς στην παράταση και εν τέλει το κέρδισε), δεν εντοπίστηκε από έναν τόσο έμπειρο διαιτητή (Μαστραφτσής) και έναν τόσο έμπειρο -τον εμπειρότερο όλων- κομισάριο (Μάνος).

Μαζέψαμε τα στοιχεία, κάναμε ρεπορτάζ, συλλέξαμε πληροφορίες και μοιραζόμαστε μαζί σας τη γνώση της ιστορίας, που αν θέλετε έναν τίτλο, θα βάζαμε: "και μη χειρότερα".

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή (ό,τι γράφουμε είναι προϊόν ωρών μελέτης του βίντεο και ρεπορτάζ): Τη στιγμή που σφυρίζει ο Χρήστος Μαστραφτσής είναι αδύνατον να δει το ταμπλό. Βρίσκεται κάτω από την μπασκέτα, στη δεξιά πλευρά όπως επιτίθεται ο Πανιώνιος και το ταμπλό είναι στην απέναντι πλευρά (αριστερή) και στην πλάτη του.
Ο Μαστραφτσής πηγαίνει προς το τραπέζι της γραμματείας. Εδώ κρατήστε την πρώτη σημαντική υποσημείωση: Στο σημείο που βρίσκεται το τραπέζι, αν δεν είναι πάνω από 1μ87 ο χρονομέτρης, δεν μπορεί να δει ούτε το ταμπλό, ούτε καλά - καλά το 24άρι. Το γήπεδο δεν βοηθά στο ελάχιστο, γι' αυτό και τα παιδιά της γραμματείας δεν μπορούσαν να έχουν ξεκάθαρη άποψη. Όχι πως τους ζητήθηκε...

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο θόρυβος που έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ κάλυπτε τα σφυρίγματα. Είναι χαρακτηριστικό πως, σε κάποια φάση σφύριξε ο Πανταζής, αλλά οι παίκτες δεν το άκουσαν, με αποτέλεσμα να μπει στο κέντρο του γηπέδου ο Μαστραφτσής και να αρπάξει την μπάλα, για να σταματήσουν να τρέχουν οι παίκτες, μια και ήδη είχε σταματήσει ο χρόνος.
Επειδή, λοιπόν, στη γραμματεία δεν άκουγαν τη σφυρίχτρα των διαιτητών (υπήρχαν σφυρίχτρες και στην εξέδρα, και μάλιστα έγινε έκκληση από τα μεγάφωνα να σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν οι οπαδοί), κοιτούσαν τις κινήσεις των χεριών των τριών "αρχόντων", για να αντιληφθούν ότι διακόπηκε το παιχνίδι και να σταματήσουν τη λειτουργία του χρονομέτρου.

Ο Μαστραφτσής δεν απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη του τραπεζιού, αφού ο Αντώνης Μάνος (κομισάριος του αγώνα) πήρε την ευθύνη πάνω του. "Είναι εμπρόθεσμο" του είπε και ο Μαστραφτσής εμπιστεύτηκε την εμπειρία και την κρίση του. Μόνο που ο κ. Μάνος έκανε λάθος.

Δεν αντέχει το σύστημα

Όλα αυτά, βέβαια, θα ήταν υπέροχο θέμα προς συζήτηση σε επίπεδο "να 'χαμε, να λέγαμε", αν οι διαιτητές χρησιμοποιούσαν το σύστημα ακριβούς χρόνου (precision time), το οποίο ξεκίνησε στους αγώνες της Ευρωλίγκα και υπάρχει πλέον -βάσει προκήρυξης- και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Είναι ο μηχανισμός που καταγράφει ακόμα και την... ανάσα του διαιτητή, που με το σφύριγμά του σταματά αυτόματα το χρονόμετρο. Αν υπήρχε το precision time, αμέσως ο διαιτητής θα καταλάβαινε πως κάτι δεν πήγε καλά, βλέποντας το απόλυτο… μηδέν στο χρονόμετρο. Όμως αυτό το... μηχάνημα θα πρέπει να συνεργάζεται αρμονικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές του γηπέδου και στα Πατήσια το ταμπλό δεν αντέχει τέτοιους μοντερνισμούς.

Γι' αυτόν τον λόγο και παρότι οι άνθρωποι τής ΑΕΚ έχουν κάνει θαύματα σε χρόνο μηδέν και έχουν μετατρέψει το απαρχαιωμένο γήπεδο σε έναν χώρο που γίνονται (όχι με τις καλύτερες συνθήκες) αγώνες Α1, δεν υπήρχε το precision time. Η διοίκηση, με δικά της έξοδα, προμηθεύτηκε νέο ταμπλό (δεν έχουν προλάβει να το εγκαταστήσουν), προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Εδώ θα αναρωτηθούμε γιατί ο ΟΠΑΠ δίνει 900.000 ευρώ (και καλά κάνει) στον Θρασύβουλο να φτιάξει το γήπεδό του και δεν βοηθά αντίστοιχα και το ελληνικό μπάσκετ; Έχουν διαφορά στην τιμή τα δελτία με το κουπόνι του ποδοσφαίρου από αυτά με το κουπόνι του μπάσκετ;

Το βίντεο γιατί υπάρχει;

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τοποθετήθηκε βίντεο και τηλεόραση στα αποδυτήρια των διαιτητών, αν ο κανονισμός δεν προβλέπει (και δεν το προβλέπει) να το συμβουλευτούν οι διαιτητές. Γιατί, αν ο Μαστραφτσής μπορούσε να δει το βίντεο της μετάδοσης, θα είχε σαφή εικόνα. Του το έλεγε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά ο Βολιώτης δεν μπορούσε να το δεχθεί ως... στοιχείο. Κι ας επέμενε ο "Φον Δημητράκης".
Το σίγουρο είναι πως το σφύριγμα είναι εκπρόθεσμο. Είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί το παιχνίδι. Είναι σχεδόν βέβαιο. Όπως βέβαιο είναι ότι θα τιμωρηθούν ο Μαστραφτσής και ο Μάνος (έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη). Όχι πως θα βοηθήσει σε κάτι, γιατί είναι κοινώς αποδεκτό πως η διαιτησία ήταν πολύ καλή.
Είναι 100% σίγουρο ότι αν δεν υπάρξει το precision time και στους επόμενους αγώνες, πιθανόν να υπάρξουν ανάλογα προβλήματα και είναι καθαρά θέμα τύχης να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Και δεν μιλάμε μόνο για το γήπεδο των Πατησίων, αλλά και για τα υπόλοιπα γήπεδα, που δεν είναι τόσο... εξελιγμένα.

Άψογοι οικοδεσπότες

Οι διαιτητές, πάντως, έχουν να το λένε για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ. Η διοίκηση, προεξέχοντος του Μπάμπη Καραμανλή και της Λίας Μάντη, με περισσή ευγένεια και φιλότιμες προσπάθειες, κράτησε σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο τη συμπεριφορά ομάδας και οπαδών.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπό άλλες συνθήκες, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά το παίρνουν μέσα από τα χέρια μιας "μεγάλης" ομάδας, οι διαιτητές θα ήταν ακόμα στ' αποδυτήρια, σε καθεστώς πολιορκίας - ομηρίας. Αντίθετα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και περιόρισαν τις όποιες αντιδράσεις, ακόμα και όταν ο Γιάννης Καλαμπόκης θέλησε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι (κι αυτός θα πρέπει να τιμωρηθεί, άνευ άλλου), προκαλώντας την εξέδρα.

Επειδή είμαστε οι πρώτοι που τα... χώνουμε στους οπαδούς, θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε ένα γήπεδο που η... ροχάλα φτάνει στο κέντρο, σε ένα γήπεδο που έβραζε, που ήταν κατάμεστο (ήταν και άλλα 500 άτομα, που έμειναν εκτός και δεν έφυγαν μέχρι το τέλος), με έναν αγώνα που έκοβε την ανάσα και εξέλιξη που ενίσχυσε το συναίσθημα της αδικίας, η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική.
Όπως εξαιρετική ήταν και η στάση, τόσο του Κώστα Φλεβαράκη (του πήραν ένα δικό του ματς και ήταν κύριος με το "Κ" κεφαλαίο), όσο και του πάγκου (εξαιρετική η δουλειά του Χρήστου Τσέκου), αλλά και των παικτών της "Ένωσης" (εντάξει, δεν θα δώσουν τώρα διαπιστευτήρια παιδιά όπως ο Νίκος Χατζής και ο Δημήτρης Παπανικολάου).

Αντί επιλόγου μια ερώτηση: Τα ΜΑΤ που μπήκαν να... παίξουν (είτε γιατί πατούσαν μέσα από τη γραμμή, είτε γιατί δεν έκαναν τίποτα από αυτά που όφειλαν να κάνουν), γιατί εμφανίστηκαν ξαφνικά δύο λεπτά πριν τη λήξη; Ήθελαν να τους δουν από την τηλεόραση οι δικοί τους;
Αν συνέτρεχαν λόγοι παρουσίας τους, ήταν για να δημιουργήσουν μια πρόσθετη αψίδα ασφαλείας (με τις ασπίδες τους), στη φισούνα για την αποχώρηση των φιλοξενούμενων. Δεν το έκαναν. Αντίθετα κάθισαν απέναντι από την εξέδρα, οι μισοί στην ευθεία του πάγκου της ΑΕΚ (!).
Μάλλον κάποιος εξ αυτών που έδωσαν τις εντολές στερείται εμπειρίας σε αθλητικούς χώρους.


basketblog.gr


Εαν επαληθευθούν όλα αυτά για ποιό λόγο να τιμωρηθούν οι διαιτητές και ο κομισάριος ?
Για την παντελή έλλειψη επαγγελματικών μέσων και εξοπλισμού που αφορά τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες ?

Η φάση είναι τόσο οριακή που αν την επαναλάβεις χωρίς ριπλέυ σε 100 διαιτητές , 100 παρατηρητές στο ίδιο γήπεδο με τις ίδιες συνθήκες οι αποφάσεις θα είναι οριακά μοιρασμένες.

Υπήρξε εσφαλμένη απόφαση , αλλά ούτε δόλος υπήρξε ούτε εξόφθαλμη ήταν παρά μόνο με το βίντεο φάνηκε.

αλλά όπως σωστά λέει ο Air Kef, ας δούμε μετά την παρέλαση ποιά θα είναι η 14η (και αν θα υπάρχει δηλαδή) και ας γίνουν και στο Καλλιμάρμαρο οι αγώνες
pivot
QUOTE(nikefalin @ Oct 27 2008, 17:05 ) *
basketblog.gr


Η φάση είναι τόσο οριακή που αν την επαναλάβεις χωρίς ριπλέυ σε 100 διαιτητές , 100 παρατηρητές στο ίδιο γήπεδο με τις ίδιες συνθήκες οι αποφάσεις θα είναι οριακά μοιρασμένες.



Δεν νομίζω ότι η φάση είναι και τόσο οριακή, καθόλου οριακή θα έλεγα, από τον μηδενισμό του χρόνου μέχρι το φάουλ περνά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο.

Πάντως διαχρονικά οι διαιτητές κάνουν "ανθρώπινα" λάθη σε βάρος της αδύνατης ομάδας πάντα!
ashton
Kαι επίσης διαχρονικά οι ενστάσεις δικαιώνονται ΜΟΝΟ αν έχει κερδίσει το ματς η ΑΕΚ..

η ανακοινωση που έβγαλε η ΚΑΕ σήμερα
QUOTE
Λιγη σοβαρότητα δεν βλάπτει... 27/10/2008
Ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανιωνίου στο κλειστό του Σπόρτιγκ εξέδωσε η Διοίκηση της ΚΑΕ.
Αρκετές φορές χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να κάνεις κάτι σωστά από το να εξηγήσεις για ποιο λόγο έκανες λάθος. Και βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδειχθεί η αλήθεια. Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ομάδα της ΑΕΚ αδικήθηκε κατάφωρα από σφυρίγματα και μη των διαιτητών, ενέργειες τις οποίες και θεωρούμε ότι δε διακατέχονται από εμπάθεια. Εμπίπτουν, δε, στον παράγοντα «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, η ουσία είναι ότι από αυτά τα ανθρώπινα λάθη η ΑΕΚ τιμωρήθηκε αγωνιστικά δύο φορές και απώλεσε δύο βαθμούς. Από τις ενέργειες αυτές, μάλιστα, κινδυνεύει με πρόστιμο, αν και η ατμόσφαιρα που επικράτησε για περίπου 44 λεπτά στο κλειστό του Σπόρτιγκ ήταν υποδειγματική.
Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πρόθεση, ούτε να ζητήσει ευθύνες, αλλά ούτε να διαμαρτυρηθεί. Απλά επιθυμεί την απονομή δικαιοσύνης για μια φάση που ήταν «καθαρή» και την είδαν όλοι οι φίλαθλοι μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το σφύριγμα των διαιτητών ήταν εκπρόθεσμο.
Δυστυχώς, με τα «μάλλον» που αναγράφησαν στο φύλλο αγώνα και μάλιστα, από έναν τόσο έμπειρο παράγοντα διαιτησίας όπως είναι ο κ. Μάνος, δε δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο κομισάριος και παρατηρητής διαιτησίας υπέπεσε σε ολίσθημα και θεωρείται ο ηθικός αυτουργός, τόσο της αλλοίωσης του αποτελέσματος, όσο και των γεγονότων, μικρής έκτασης, που προκλήθηκαν συνεπεία της παράδοξης απόφασής του. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να του επιστήσουμε μεγαλύτερο σεβασμό αλλά κυρίως, σοβαρότητα στις αποφάσεις του.
Αντί επιλόγου, θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος περιστάσεων και θα προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.


aekbc.gr
sporting b.c.
για όσους θεωρούν πισωγύρισμα, ντροπή κλπ την επιλογή του κλειστού μας, μπορείτε να μου πείτε (γιατί με πολλούς αεκτζήδες που μίλησα αλλα και site μιλάνε για κλίμα "Μόσχος" που ξαναζει η ΑΕΚ) δεν σας χαλασε ετσι ;
ashton
Φυσικά και ξαναζεί το Μόσχος... Κι εκεί τρεις νίκες σερί μας είχε κάνει ο Πανιώνιος...
Air Kef
Είναι μεγάλο θέμα το γηπεδικό και στο φόρουμ μας έχει συζητηθεί αρκετές φορές.

Νομίζω ότι κανέναν οπαδό δεν θα χαλούσε να παίζει σε έδρες όπως το Ελληνικό ή το ΟΑΚΑ με 8000 ελάχιστη προσέλευση.
Από την στιγμή όμως που αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον από μεγάλο ποσοστό ομάδων,το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει για να μην έχουμε ολόκληρη ΑΕΚ να παίζει σε στρούγγα και κλειστά που φτιάχτηκαν πριν την έκρηξη των βίντεο κλαμπ (πλην Αλεξανδρείου tongue.gif).
Δεν λέω, καλό είναι που υπάρχουν και στιγμές να θυμούνται οι γερόλυκοι (nikefalin,ashton κτλ tongue.gif) τα χρόνια που έβλεπαν τον Παταβούκα και τον Γαλακτερό στο Μόσχος,αλλά όσο γραφικό και να ακούγεται,δεν γίνεται να βγάζουμε τέτοια εικονα προς τα έξω,δεν γινεται εν έτη 2008 να γίνονται αγώνες Α1 σε συνθήκες που περιέγραψε ο nikefalin και η οροφή του κλειστού να είναι όσο αυτή μιας τυπικής αίθουσας των Ster Cinemas.
Υπάρχει και η μέση λύση, αυτή του γηπέδου του Περιστερίου,που είναι μέσα στο κέντρο της Αθήνας, έστω χωμένο το μισό κάτω απο το έδαφος.Ούτε αχανές,ούτε 2000 θέσεων,ούτε τπτ εντυπωσιακό όπως το Παλέ,ούτε η εξέδρα πάνω στην γραμμή οπως Πατήσια ή Αιγάλεω..
nikefalin
QUOTE(Air Kef @ Oct 27 2008, 23:57 ) *
Είναι μεγάλο θέμα το γηπεδικό και στο φόρουμ μας έχει συζητηθεί αρκετές φορές.

Νομίζω ότι κανέναν οπαδό δεν θα χαλούσε να παίζει σε έδρες όπως το Ελληνικό ή το ΟΑΚΑ με 8000 ελάχιστη προσέλευση.
Από την στιγμή όμως που αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον από μεγάλο ποσοστό ομάδων,το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει για να μην έχουμε ολόκληρη ΑΕΚ να παίζει σε στρούγγα και κλειστά που φτιάχτηκαν πριν την έκρηξη των βίντεο κλαμπ (πλην Αλεξανδρείου tongue.gif).
Δεν λέω, καλό είναι που υπάρχουν και στιγμές να θυμούνται οι γερόλυκοι (nikefalin,ashton κτλ tongue.gif) τα χρόνια που έβλεπαν τον Παταβούκα και τον Γαλακτερό στο Μόσχος,αλλά όσο γραφικό και να ακούγεται,δεν γίνεται να βγάζουμε τέτοια εικονα προς τα έξω,δεν γινεται εν έτη 2008 να γίνονται αγώνες Α1 σε συνθήκες που περιέγραψε ο nikefalin και η οροφή του κλειστού να είναι όσο αυτή μιας τυπικής αίθουσας των Ster Cinemas.
Υπάρχει και η μέση λύση, αυτή του γηπέδου του Περιστερίου,που είναι μέσα στο κέντρο της Αθήνας, έστω χωμένο το μισό κάτω απο το έδαφος.Ούτε αχανές,ούτε 2000 θέσεων,ούτε τπτ εντυπωσιακό όπως το Παλέ,ούτε η εξέδρα πάνω στην γραμμή οπως Πατήσια ή Αιγάλεω..


χαχα
και ο ashton κι εγώ προλάβαμε το Καλιμάρμαρο! (πλάκα κάνω)

το Μόσχος το πρόλαβα ως παίκτης, ενώ το αμέσως προηγούμενο ήταν αυτό το Ιωνικού ΝΦ με πλαστικό με Γκέκο, Γκούμα,Κανακάκη, Φώτση μπαμπά, Απόστολο Κόντο , ψηλούς τους Αγιασωτέλη, Αποστολίδη και Αριδά και Θανάση Σκουρτόπουλο.

Για το Περιστέρι δεν υπάρχει λύση, δεν το δίνουν το γήπεδο (ο δήμος και οι ομάδες). Εδώ το Αιγάλεω που είνια 1 χιλιόμετρο απόσταση και δεν θέλησε καν να παίξει εκεί ούτε έναν "εμπορικό αγώνα". Τα κολλήματα και τα αδιέξοδα της μικρής μας κοινωνίας είναι αρκετά

vraxos
Ωραίο το μικρο γηπεδάκι με την καυτή ατμόσφαιρα και πανικό σε κάθε παιχνίδι.Αλλα απο την αλλη δεν μπορει το ποσοστο ευστοχιας στις ροχάλες να είναι ανω του 85%...
ashton
Πιο Καλλιμάρμαρο ?
εγώ πρόλαβα το ανοικτό που ήταν δίπλα από το Γκούμας :-)

Στην ουσία του θέματος..
Υπάρχουν πολλά γήπεδα στρούγκες και πολλά γήπεδα που φτιάχθηκαν από το 2004 και κάθονται έρημα και αραχνιάζουν.

Ο σχεδιασμός της πολιτείας σε όλο του το μεγαλείο...
dreamtheater
QUOTE(ashton @ Oct 28 2008, 00:10 ) *
Φυσικά και ξαναζεί το Μόσχος... Κι εκεί τρεις νίκες σερί μας είχε κάνει ο Πανιώνιος...



Η μία μάλιστα με τρίποντο του νυν προέδρου του ΟΝΑ, αλλά πάντα αγαπημένου Βασίλη Κικίλια!!!
Weekendman
QUOTE
Στην ουσία του θέματος..
Υπάρχουν πολλά γήπεδα στρούγκες και πολλά γήπεδα που φτιάχθηκαν από το 2004 και κάθονται έρημα και αραχνιάζουν.

Ο σχεδιασμός της πολιτείας σε όλο του το μεγαλείο...

Η αλήθεια είναι ότι ήδη απο την επόμενη μερα της λήξης των Ολυμπιακών αγώνων περίμενα να μην αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διάφορα γήπεδα που φτιάχτηκαν αν και δεν περίμενα τέτοια εγκατάληψη σε ορισμένα μην πώ στα περισσότερα απο αυτά, αλλά για να τα λέμε και όλα , τα γήπεδα που αξιοποιήθηκαν απο ομάδες μπάσκετ δεν αγκαλιάστηκαν και πολύ απο τους φιλάθλους και οπαδούς των ομάδων π.χ ΑΕΚ και τα δύο χρόνια στο Γαλάτσι, και ο Πανιώνιος με το Ελληνικό παρόλου που έχει πλούσιο πρόεδρο, καλή ομάδα, ωραίο γήπεδο με πολλές θέσεις δεν μαζευεί τον κόσμο που θα ήθελε, ελπίζω φέτος οι πανιώνιοι να μην αποβλακωθούν απο το τρίο Χούτου,Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ και να πατήσουν και λίγο περισσότερο το πόδι τους στο Ελληνικό.
ashton
QUOTE(dreamtheater @ Oct 28 2008, 03:12 ) *
Η μία μάλιστα με τρίποντο του νυν προέδρου του ΟΝΑ, αλλά πάντα αγαπημένου Βασίλη Κικίλια!!!


τον οποίο όταν ήρθε το καλοκαίρι του '99 στην ομάδα το πέταλο τον έβλεπε με μισό μάτι, εξ'αιτίας εκείνου του τρίποντου.
ts0ks99!!!!!!!!:D
QUOTE(petrovic @ Oct 26 2008, 20:57 ) *
Συμφωνώ ότι ο Νέμεθ πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ο πιο αξιόλογος επιθετικά παίχτης της ομάδας.Ο Χατζής πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Ταπούτος σταθερά λιγότερα από αυτά για τα οποία προδιαθέτει το ταλέντο του. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι, άμα δε δουλεύεις (ούτε καν προετοιμασία δεν έκανε φέτος, έλεος), άμα δε σκίζεσαι μες στο γήπεδο, βλέπεις να σε ξεπερνάνε άτομα που είχαν το 1/10 από το ταλέντο σου, αλλά δεν αράξανε (Καλαμπόκης, Μπουρούσης π.χ.). Κρίμα, αυτός ο παίχτης ήταν για περισσότερα.Πολύ σκληρή έδρα, όλοι θα δυσκολευτούν εκεί μέσα, αλλά χρειάζεται και λίγο προσοχή μην έχουμε κανά παρατράγουδο. Συνολικά πάντως, η ΑΕΚ φάνηκε πολύ ανταγωνιστική, εάν αναλογιστεί κανείς το πώς στήθηκε. Για να δούμε...


o Tαπουτος εκανε 4-5 προπονησεις στν χολαργο τν ιουνιο...και γαμω τις προετοιμασιες...σε παρακαλω πολυ να ανακαλεσεις!!! icon_drunk.gif smiley.gif
hellenic
το γιπεδο της αεκ το θεωρω αθλιο...
εχουμε 5 εως 10γιπεδα απο τους ολυμπιακους που ειναι αδεια...γιατι δεν παιρνουν ενα,πχ γαλατσι,που εχει και περισσοτερες παροχες και ειναι και διαφημιση για το αθλημα
a bullet for your head
QUOTE(ts0ks99!!!!! @ Oct 29 2008, 13:24 ) *
o Tαπουτος εκανε 4-5 προπονησεις στν χολαργο τν ιουνιο...και γαμω τις προετοιμασιες...

Μαζι σου να υποθεσω.. unsure.gif
suspect
μας τελειωσε τα γαλατσι φιλε hellenic καθως θα γινει εμπορικο κεντρο
a bullet for your head
QUOTE(suspect @ Nov 1 2008, 17:17 ) *
μας τελειωσε τα γαλατσι φιλε hellenic καθως θα γινει εμπορικο κεντρο

Αυτο παει να πει ''αξιοποιηση των συγχρονων αθλητικων γηπεδων'' στην χωρα μας..
vince carter #15
τελικα με την ενσταση εγινε τιποτα??ξερει κανεις η το περασαν
ετσι και αυτο??απαραδεκτοι..
ashton
το ψήνουν στη σιγανή φωτια...
κατά τα Χριστούγεννα μπορεί να αποφασίσουν :-)
suspect
Ο Αθλητικός δικαστής δικαίωσε την ένσταση της ΑΕΚ κατοχυρώνοντας υπέρ της το παιχνίδι με τον Πανιώνιο!
Grissino
Εμετίλα. Ελλάδα. Η μόνη χώρα που η δικαιοσύνη προστατεύει τον καννίβαλο/Γολιάθ/δυνατό.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.