Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
sircharles
QUOTE (shtarkws @ Mar 13 2016, 19:33 ) *
Απορώ τι σχεδιάζει η Αεκ στα τάιμ άουτ. Κάκιστες επιλογές μετά από αυτά σε κρίσιμα σημεία


Την ιδια απορια εχουμε και εμεις στον ολυμπιακο για τα ταιμ αουτ του σφαιροπουλου
ashton
Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 20:44

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Συγχαρητήρια στον κόουτς και στον Ολυμπιακό για τη νίκη τους. Εμείς κάναμε καλό παιχνίδι. Κάποιες λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή. Είχαμε την ευκαιρία μας και δεν την πιάσαμε από τα… μαλλιά. Είμαι απογοητευμένος, γιατί έχω πει ότι θέλω να κερδίζουμε κάθε ματς και το πίστευα ότι θα το κάναμε σήμερα, όπως το πιστεύαμε όλοι μας.

Βάλαμε στην 1η παράταση, όλα τα… όπλα μας στο παρκέ. Είχαμε την ευκαιρία, αλλά την χάσαμε. Δεν είμαι τελείως απογοητευμένος. Είδα κάποια πράγματα καλά. Παίξαμε καλό μπάσκετ και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ομάδα μας και στην φιλοσοφία μας. Θέλαμε να κερδίσουμε για τον κόσμο που ήρθε εδώ και μας στήριξε και για τον πρόεδρο. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε».

Για το αν έχει φτάσει πλέον η στιγμή η ΑΕΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό και για τις χαμένες βολές του Παπαντωνίου: «Δεν ψάχνω ποτέ για δικαιολογίες. Πιστεύω στους παίκτες μου και οι παίκτες μου, πιστεύουν στον εαυτό τους. Θα κερδίζαμε αν έβαζε τις βολές ο Νώντας, και άξιζε να παίζει. Έπαιξε καλά, άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και πίστευα ότι θα σκόραρε στο τέλος τις βολές. Δεν θα κοιμηθεί το βράδυ, γιατί τον ξέρω πως νιώθει για αυτή την ομάδα.

Πρέπει να συνεχίσουμε και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Όπως είδατε, η διαφορά των δύο ομάδων, δεν είναι τόσο μεγάλη. Είναι αλήθεια, ότι και με τον ΠΑΟΚ και με τον Άρη, έπρεπε να κερδίσουμε. Το ίδιο και σήμερα. Μας λείπανε κάποιες λεπτομέρειες. Ίσως λίγο η τύχη, αλλά θα έρθει σε εμάς πιστεύω».

Για τον τραυματισμό του Τζέι-Κόβαν Μπράουν: «Δεν ξέρω. Είχε πρόβλημα, αλλά χτύπησε στον αστράγαλο. Είχε πρόβλημα και στον αχίλλειο σήμερα, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι κάτι σημαντικό και θα επιστρέψει σύντομα».

O Δημήτρης Κατσίβελης τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Παλέψαμε στο τέλος. Δεχθήκαμε εύκολους πόνους στον αιφνιδιασμό. Όταν δεν κάνεις τα πάντα σωστά, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά στο τέλος μείναμε από δυνάμεις».

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την παλικαρίσια νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα. Έτσι όπως κύλησε το ματς ήταν πολύ αμφίρροπο. Θα μπορούσε να κερδίσει και η ΑΕΚ, που είναι καλή ομάδα, με καλό ρόστερ και καλή χημεία. Από τις αρχές του δευτέρου μέρους και μετά επιβάλαμε το ρυθμό μας. Η ΑΕΚ έκανε μια υπερπροσπάθεια και πήγε το ματς στην παράταση. Η ψυχολογία στην πρώτη παράταση ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, μας ευνόησαν και οι χαμένες βολές και στη δεύτερη παράταση η ψυχολογία ήταν με εμάς. Δείξαμε ηρεμία και συγκέντρωση και κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και της εύχομαι καλή πορεία».

Σχετικά με την απουσία του Λοτζέσκι: «Η απουσία του Λοτζέσκι είναι πολύ σημαντική. Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που ξέρει καλά την ομάδα και μας λείπει. Κάνει ατομικό πρόγραμμα, σιγά-σιγά θα μπει σε προπόνηση με επαφές και οι γιατροί θα μας πουν πότε θα είναι σε θέση να παίξει».

Για την εμφάνιση του Μπράουν: «Στην τέταρτη περίοδο ξεκινήσαμε καλά από την άμυνα, περιορίσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ, που έχει έφεση σε αυτό το κομμάτι. Στο τέλος, είναι λογικό όταν χάνεις και κάνεις αυτά τα τελευταία σουτ, ο Μπράουν έβαλε κάποια μεγάλα σουτ πάνω σε άμυνα. Δεν μπορείς να πεις ότι η άμυνα δεν ήταν καλή. Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και έβαλε κάποια μεγάλα σουτ».

Για την εμφάνιση του Μάντζαρη: «Ο Μάντζαρης είναι ένας βασικός παίκτης, έμπειρος που μας βοηθά πολύ και η ομάδα στηρίζεται ΚΑΙ σε αυτόν, όπως και στους άλλους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν πάρει τίτλους. Όταν πέφτουν όλοι πάνω στον Σπανούλη, έχει περισσότερες ευκαιρίες. Πέρα από την καλή του άμυνα, μπορεί να βοηθήσει και με το σουτ του».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε: «Προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Νιώθαμε λίγο πληγωμένοι από την τελευταία ήττα. Η ΑΕΚ θέλει να παλεύει απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς δείξαμε καρδιά στο τέλος και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Σίγουρα μπορούμε να παίζουμε καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η νίκη και αυτό κάναμε σήμερα».

aekbc.gr
ashton

4. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
O απόλυτα μοιραίος παίκτης, έμεινε άποντος με 0/3 σουτ και τις 0/2 βολές στο τέλος της 1ης παρατασης, ενώ είχε και την τραγική επιλογή όταν έφαγε την προσποιηση απο τον Παπανικολαου χαριζοντας του 3 βολές στο 1'16" του 2ου δεκαλεπτου. Ειχε 1-0ρ, 2ασ, 1 κερδισμενο φαουλ ενώ έκανε και 4 σε 17'14". Ξεκίνησε πεντάδα για πρώτη φορά φέτος .


5. SAKOTA
Μέτριος και πάλι. Δεν μπορεσε να πάρει σουτ (0/2 3π, 0/1 2π), είχε 3π με 3/4 βολές, πήρε 2 επιθετικα ρημπαουντ, ειχε 1 ασιστ, βγήκε με 5 φαουλ, κερδισε 4, εκανε 1 κλεψιμο, εφαγε 1 ταπα σε 22'43".


7. HAIRSTON
Εξαιρετική εμφάνιση.. Αν είχε βάλει το καλάθι στο τέλος του ημιχρόνου δε θα είχαμε πάει παραταση..
Σε 34'24" (κι ενώ τον ξέχασε χαρακτηριστικά στον πάγκο σε μεγάλα διαστηματα) είχε 16π με 5/7 2π, 2/3 3π, πήρε 7 (5-2) ρημπαουντ, ειχε 2 κλεψιματα, 1 λαθος, 1 φαουλ, 1 κερδισμενο .


8. MILOSEVIC
Φορτώθηκε γρηγορα με φαουλ (4 σε 14'58") και έδωσε σκοραρισμα μονο απο βολές (5/6), εχοντας 0/2 2π, 0/1 3π. Πηρε μονο 1 ρημπ (επιθ) και κέρδισε 4 φαουλ .


9. GREEN
Ενώ είναι στην ομαδα ήδη σχεδον ενα μηνα, και με την τελευταια βδομαδα να λειπουν και ο Μπραουν και ο Κατσιβελης απο τις προπονησεις, δεν ξεκινησε βασικός και πάτησε παρκέ μονο 15'13". Δεν μπηκε ποτέ στο ρυθμο του αγώνα, είχε ένα ευστοχο τριποντο μολις βγηκε τραυματιας ο Brown και ένα αστοχο μετά, πηρε 1ρ, ειχε 1ασ, εκανε 1 φαουλ και 3 λάθη ..


12. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Θελουμε τον Λουκά που καθαρισε τα 16 (9-7) ρημπαουντ, μοίρασε 6 ασιστ και έκανε 2 κλεψιματα, και όχι αυτόν που ταλαιπωρούσε τις επιθεσεις και χαλουσε αντεπιθεσεις με κακές-μπλαζέ πάσες στο δικό μας γηπεδο.. Και που στο τέλος να μπαινει μεσα και οχι να ακροβολιζεται στα 7-8 μετρα.. Κακός επιθετικά με 4/14 2π, και 2/7 3π, (8/10 1π), ενώ έφαγε 1 ταπα, έκανε 4 φαουλ, κερδισε 6, κι ειχε 1 λαθος σε 38'24".

13. CARTER
Αχρωμος, αγευστος, ανοστος.. Επαιξε 11'22" κάνοντας σε αυτα 4 φαουλ (καποια εντελώς χαζά όπως ένα στον Σπανούλη ενώ ήταν κατακουρασμένος χαριζοντας του βολές, κι άλλο ένα ενώ είχαμε ηδη 4 κοβοντας επιθεση στο ξεκινημα). Ειχε 1/2 1π, 0/1 2π, 0-1ρ, 2ασ, 1κλ, 1λθ και 1 κερδισμενο φαουλ .



14. BROWN
Θα μπορούσε να είναι ο MVP της αναμέτρησης .. Ας ελπισουμε ο τραυματισμος να μην ειναι σοβαρός.. Σε 35'02" είχε 24 ποντους με 10/12 βολές, 1/4 2π, 4/8 3π, και δε φοβηθηκε τη μπαλα οταν εκαιγε. Πηρε 1-1ρ, ειχε 1ασ, 1κλ, 3 λαθη, 4 φαουλ και 7 κερδισμενα .

15. ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Οταν στο 3ο δεκαλεπτο οι Hunter-Warrick εκαναν πάρτυ δεν κατάλαβα γιατί δεν μπηκε δευτερολεπτο να εχουμε ενα κορμι που να κοντραρει..


19. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
Η ευστοχία του μου θυμισε τον Ποδαρά που μετά τον τραυματισμό του στην 1η χρονιά γύρισε τρομερα βελτιωμενος σε ευστοχια.
Είχε 3/4 τρίποντα, αλλά και 0/3 2π (με δυο μπασιματα που έκανε την δυσκολη δουλεια και το σκοτωσε στο τελος..) Πηρε 3-0ρ, ειχε 1 κοψιμο, 1 λαθος, 3 φαουλ και 2 κερδισμενα σε 28'47".

20. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Επαιξε μονο 4'32". Ειχε 2 ασιστ, 1 φαουλ, 2 κερδισμενα, 1 λαθος σε αυτα. Μάλλον θα ήταν πιο αξιοπιστος απο τον Νωντα στο τελος..


22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Όπως και με την Κηφισιά, βγήκε έξω ανεξηγητα ενώ ειχε ρολαρει στην 4η περιοδο. Θετική παρουσια γενικά, με 10π από 4/4 1π, 3/6 2π, 4-4 ρημπαουντ, 1 κοψιμο, δεχθηκε και ενα, εκανε 3 φαουλ, κερδισε 4, ειχε 1 κλεψιμο και 3 λαθη σε 27'21".

13/40 διποντα εμεις
20/37 αυτοί ..
εκει κριθηκε το ματς

στις βολές χασαμε και οι δυο (31/40 ΑΕΚ 77.5%, 36/47 ΟΣΦΠ 76.6%)
στα τριποντα καλυτεροι (12/28 εναντι 8/23 αλλα δεν εφτανε)
κυριαρχησαμε στα ρημπαουντ 42 (24-18) εναντι 31 (24-7) αλλα χωρις σιγουρη λυση στο ζωγραφιστο ηταν δωρο αδωρο..


ασιστ 15-20
ταπες 2-3
κλεψιματα 8-3
λαθη 14-9
ashton
βιντεο απο το σημερινο ματς με φασεις μεχρι το 37'
ashton
και το 2ο βιντεο με το τελος του 40λεπτου και τις δυο παρατασεις



στιγμιοτυπα από loupnikis
ashton
ολος ο αγώνας από loupnikis
ashton
αγιοποιηση του Zdovc από συντακτη του eurohoops
http://www.eurohoops.net/el/featured-el/20...echi-endiaferon
ashton
1.900+ ερυθρόλευκοι πόντοι για τον Σπανούλη

Κατηγορία : Τι λένε οι αριθμοί | 13-03-2016


Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού. Με τους 26 πόντους του ξεπέρασε τους 1.900 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτή ήταν η πιο παραγωγική επιθετικά εμφάνιση του στη σεζόν, καθώς είχε 20 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.


*Παράλληλα έχοντας 12/17 βολές, ξεπέρασε τις 1.200 στην κατηγορία. Έχει πλέον 1.206/1.527 (78,97%).

*Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Οθέλο Χάντερ που με τους 15 πόντους του σημείωσε ρεκόρ περιόδου –είχε 14 στο εντός έδρας ματς με τον Άρη- και έφτασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ακόμη ο Αμερικανός σέντερ έχοντας 5/7 δίποντα, ξεπέρασε τα 200 εύστοχα. Έχει 201/322 (62,42%).


*100 επίσημα παιχνίδια στον ερυθρόλευκο πάγκο συμπλήρωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που ταυτόχρονα έφτασε τα 218 ματς στην κατηγορία για να «πιάσει» στην 20ή θέση όλων των εποχών τον Βλάντο Τζούροβιτς.


*Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στην πρώτη 50άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 278 συμμετοχές και ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά.


Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 650 νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε σύνολο 828 αγώνων.

*36 από τους 100 πόντους του ήρθαν από τη γραμμή του φάουλ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Αρκαδικού που είχε 33 εύστοχες βολές κόντρα επίσης στην ΑΕΚ. Ρεκόρ περιόδου είναι και οι 47 εκτελεσμένες βολές που είχε σήμερα ο Ολυμπιακός, τέσσερις περισσότερες από τον Αρκαδικό.

*Αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό Ολυμπιακό είναι τα τρία κλεψίματα που καταγράφηκαν στην στατιστική του. Είχε από τέσσερα στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και σε εκείνα που έδωσε εκτός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ρεκόρ καριέρας ο Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκας Μαυροκεφαλίδης έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα απόδοσης του πρώτου γύρου που του έδωσαν τον τίτλο του MVP. Έπιασε στην 4η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα «double-double» τον συμπαίκτη του Δημήτρη Μαυροειδή και τον Λιόν Ουίλιαμς της Καβάλας φτάνοντας τα τέσσερα.

*Ο διεθνής άσος είχε 22 πόντους –αλλά με 6/21 σουτ εντός παιδιάς- και 16 ριμπάουντ στο 71ο «double-double» της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ μοίρασε έξι ασίστ.

*Ο Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τα 1.200 ριμπάουντ καριέρας και ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση της σεζόν με τα 16 που μάζεψε στο ντέρμπι όσα είχε ο Ουίλιαμς στο παιχνίδι της Καβάλας με τον Άρη. Παράλληλα μαζεύοντας επτά επιθετικά ριμπάουντ, έμεινε ένα μακριά από την ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης αυτής δηλαδή που σημείωσε χθες ο Ουσμάν Κρουμπάλι με οχτώ.

*Το σημαντικότερο όμως, σε στατιστικό επίπεδο, είναι το γεγονός ότι τα 16 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη που είχε 15 στο παιχνίδι ΑΕ Λάρισας-ΠΑΟΚ της περιόδου 2005-2006.

*Με τους 22 πόντους του ο Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τους 2.500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ανέβηκε στην 41η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντράγκαν Τάρλατς (2.503).

*Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και ο Τζέι Κόβαν Μπράουν με 24 πόντους, 10 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 14 κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι οι 29 πόντοι που είχε με τον ΚΑΟΔ και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Τα 115 κοψίματα καριέρας έφτασε ο Δημήτρης Μαυροειδής «πιάνοντας» στην 27η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τους Χρήστο Μυριούνη, Δημήτρη Μαρμαρινό και Μπακ Τζόνσον.

*Τα 100 ριμπάουντ ξεπέρασε ο Μαλίκ Χέρστον έχοντας επτά στο σημερινό ντέρμπι, επίδοση που είναι και η καλύτερη του στη σεζόν αφού είχε έξι στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη. Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα με 16 πόντους, όσους είχε εντός έδρας με την Καβάλα.

*Ένα λάθος έκανε ο θετικός σήμερα Δημήτρης Κατσίβελης κόντρα στην πρώην ομάδα του, για να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.


Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ έδωσε ζωή σε 18 επιθέσεις της με ριμπάουντ. Η επίδοση αυτή ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ περιόδου που το έχει ο Ολυμπιακός με τα 20 επιθετικά ριμπάουντ του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

*Οι 93 πόντοι είναι η κορυφαία φετινή επίδοση της ΑΕΚ που είχε 90 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο αλλά σε 40΄. Στον αντίποδα οι 100 πόντοι που δέχτηκε είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση της. Είχε δεχτεί 85 στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

*Αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή ΑΕΚ είναι και η επίδοση της στα δίποντα (32,5%). Είχε 35,48% (11/31) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

*Στον αντίποδα όμως ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της στα τρίποντα με 42,85% (12/28) αφού ακριβώς την ίδια είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

*Ρεκόρ περιόδου είναι τόσο τα 18 επιθετικά ριμπάουντ όσο και τα 42 στο σύνολο. Είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ εκτός έδρας με τον Άρη και 39 στο σύνολο εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με τον Κόροιβο.

http://www.esake.gr/el/C5DC8871
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.