Επανερχομαι λοιπον μετα απο 3 μερες ξεκουρασης..προκειμενου να γραψω και εγω,την αποψη μου,στο συγκεκριμμενο poll που ανοιξα..
Καταρχην,εριξα 15 ψηφους...(ω,ναι!!),ομως συνειδητοποιησα,οτι αδικησα τον Τουρκο Μεμετ Οκουρ,τον οποιο δεν ψηφισα(κακως..)..ωστοσο θα παραθεσω το ονομα του,στη θεση που εκτιμω οτι βρισκεται αυτη τη στιγμη..και διπλα απο ενα ονομα που ηδη ψηφισα..Ειναι ενας παιχτης,που απ'οτι εχω καταλαβει,δεν χαιρει γενικως και μεγαλης εκτιμησης.
Ομως,ειναι απ τους πλεον ποιοτικους International παικτες της λιγκα και οι 17π,7.7ρ με 45% σχεδον στα 3π,δεν ειναι διολου ευκαταφρονητα νουμερα..
Ξεκινωντας απ τη 15η θεση προς τη 1η:
15η:Ρουντι Φερναντεθ.Ο νεαρος Ισπανος και περσινος ρουκι,ειναι εξαιρετικος και πολλα υποσχομενος παικτης.
Αυτη τη στιγμη,αγωνιζεται σε μια ανταγωνιστικη ομαδα,που εχει βλεψεις και αρκετες λυσεις στο μπακ-κορτ.
Μελλοντικα,αν παιξει σε καποια αλλη ως βασικος,θα δειξει σιγουρα,πολυ περισσοτερα πραγματα.Εχει μελλον..
14η:Αντρεα Μπαρνιανι.Ο νεαρος Ιταλος,μετα απο 2 μετριες σχετικα πρωτες σεζον,οπου υπηρξαν και καποιες αμφισβητησεις οσον αφορα την πολυ υψηλη επιλογη του στο ντραφτ,εκανε περσι ενα ξεπεταγμα,δειχνοντας πολυ καλα στοιχεια και εξοικειωμενος με τις απαιτησεις της λιγκα.
Ειναι ιδιαιτερα ταλαντουχος επιθετικα ψηλος.Μπορω να πω, πως προκειται για μια version του Ντιρκ..μου τον θυμιζει αρκετα εντονα ορισμενες φορες.Το ποσο ψηλα μπορει να φτασει,θα το διαπιστωσουμε τα επομενα χρονια.
13η:Λουις Σκολα.Ο Αργεντινος ηρθε περσι στο ΝΒΑ,ηδη με τον τιτλο του ισως καλυτερου ψηλου στην Ευρωλιγκα.
Η ρουκι του σιζον,παροτι ηταν στην αρχη ''αναγνωριστικη'',μπορει να κριθει τελικα ως καλη και επιτυχημενη.
Φετος,& λογω της απουσιας του Γιαο,εκτιμω οτι θα αυξησει τη παραγωγικοτητα του & θα αποκτησει εναν πιο καιριο-ζωτικο ρολο στην ομαδα των Ροκετς.
Και αυτος εχει μελλον..
12η:Μπορις Ντιο.Αλλος ενας ''παρεξηγημενος'' παικτης..βεβαια,η περιπτωση του δεν μου διεφυγε..θυμηθηκα και τον ψηφισα..
Πολυ ποιοτικος ολ-αραουντ παικτης,που εχει βγαλει πολυ καλες σεζον και αριθμους,τοσο με τους Σανς,οσο και με τους Μπομπκατς τωρα.
11η:Χοσε Καλντερον.Η συμπαθεια μου..Εχω μιλησει αρκετες φορες γι'αυτον σ'αλλα τοπικ..περιμενω να δω,αν θα πεσω μεσα στις εκτιμησεις μου.
10η:Αλ Χορφορντ.Και για τον νεαρο F-C,εχω μιλησει σ'αλλο τοπικ..πολυ ταλαντουχος ψηλος..με 2 καλες πρωτες σεζον.
Εκτιμω πως χρονο με το χρονο,θα ανεβαζει τους αριθμους του..εχει μελλον..
9η:Νενε Χιλαριο-Μεμετ Οκουρ.Ο Βραζιλιανος εκτος του οτι ειναι πολυ ποιοτικος παικτης,εχει αποδειξει οτι διαθετει και πολυ γερη-ανθεκτικη κραση,καθως εχει κατορθωσει να ξεπερασει σοβαρα προβληματα υγειας..
Απ τους πλεον βασικους παικτες της περσινης πορειας των φιναλιστ των τελικων της Δυσης..αν ειχε και 6π-7π παραπανω υψος...
8η:Μανου Τζινομπιλι.Γνωστος και μη εξαιρετεος..Ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ με τραυματισμους,ειδικα περσι.
Ελπιζω να επιστρεψει 100% υγιης και ετοιμοπολεμος.
Μεγαλος παικτης,που πριν απο μερικα χρονια,σιγουρα θα φιγουραριζε σε ψηλοτερη θεση..
7η:Χεντο Τουρκογλου.Αλλος ενας παρεξηγημενος παικτης,που αργησε πιστευω ο κοσμος γενικα,να εκτιμησει την αγωνιστικη του αξια.
Οι μετοχες του,ανεβηκαν παρα πολυ περσι.Ειναι απ τους παικτες που μ'αρεσουν παρα πολυ..
6η:Στηβ Νας.Ο Καναδος αποτελει μια πραγματικα πολυ μεγαλη αξια στη λιγκα,ολα αυτα τα χρονια που αγωνιζεται.
Τα χρονια ωστοσο περνανε...
5η:Τονι Παρκερ.Το Γαλλακι,ειναι απ τους πλεον πιο υποτιμημενους,συγχρονους Ευρωπαιους παικτες..
Δεν ξερω το πως..ουτε το γιατι..
Αυτη τη στιγμη & στη παρουσα φαση,νομιζω οτι αξιζει-δικαιουται αυτη τη θεση που του δινω..
4η:Μπεν Γκορντον:Ο Βρετανος,ειναι εξαιρετικος παικτης και το απεδειξε περιτρανα περσι,οπου και ανεβασε κατα πολυ τις μετοχες του..θελω να πιστευω πως θα συνεχισει ετσι και στους Πιστονς..
3η:Γιαο Μινγκ.Ο Κινεζος βεβαια,θα χασει απ'οτι φαινεται τη σεζον που μας ερχεται.Ωστοσο,οταν ανεφερα ''στη παρουσα φαση'',δεν εννουσα αυστηρα χρονικα το τωρα,το σημερα..αλλα τουλαχιστον την τελευταια σεζον που μας περασε..
Εξαιρετικος και απιστευτα ταλαντουχος επθετικα ψηλος..που ομως οι τραυματισμοι τον εχουν ταλαιπωρησει αφανταστα στη καριερα του..η οποια θα μπορουσε,τουλαχιστον απο αποψη αριθμων,να ειναι και καλυτερη..
Εαν δε,ειχε κατακτησει και καποιο πρωταθλημα..οπως το εκανε ο Γκασολ προσφατα...
2η:Παου Γκασολ.Απ τα καλυτερα F-C της λιγκα τα τελευταια χρονια..
Εκπληκτικα ταλαντουχος παικτης,αλλα και τυχερος...υπο την εννοια,οτι καταφερε να ξεφυγει απ τη μιζερια των Γκριζλις...
1η:Ντιρκ Νοβιτσκι.Τα χρονια μπορει να περασαν,ομως εξακολουθει και τωρα,να παραμενει ο κορυφαιος International παικτης της λιγκα..
Ενα πρωταθλημα,θα τον ευχαριστουσε αφανταστα..και θα τον δικαιωνε ισως..
Αυτα για σημερα...
Θα επανελθω ξανα καποια αλλη στιγμη...