Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2ος όμιλος (ISL-TUR-ESP-SRB-ITA-GER)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Zoys
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Sep 9 2015, 10:30 ) *

Μα την σημαία της πατρίδας σου?(έστω μέχρι το 2006)

O Mirotic απάντησε σχετικά με το συμβάν στο twitter.

QUOTE
I am deeply sorry about my reaction after the game. I did not realise that it was a flag let alone the serbian one. I was looking at the floor due to the tension of the game and I felt something on my face. I would never offend any symbols.
giorgos14
Ξανα είδα σημερα το 2ο ημιχρονο του Ιταλια Ισπανια.Νομιζω οτι η επιλογη Μιροτιτς αντι για Ιμπακα ειναι τραγικη. Η ισπανικη frontline σε καταστασεις αντιμετωπισης pick and roll ειναι πολυ αργη με αποτελεσμα να σουταρουν οι Ιταλοι αρκετες φορες ευκολα σουτ η' να παιρνουν φορα και να ορμανε στο καλαθι.Ο Γκασολ καλος χρυσος αλλα δεν μπορει αμυντικα πλεον στο ιδιο επιπεδο,Ρεγιες το ιδιο ,ο πιτσιρικας που εχουν αγουρος ακομα(αν και θα μπορουσε να βοηθησει λιγο και στο 2ο ημιχρονο) ενω ο Μιροτιτς μου μοιαζει για μια χρυση μετριοτητα η οποια δεν καθεται να ασχοληθει με την αμυνα και με το να βαλει το κορμι του σε μονομαχιες σε αμυνα και επιθεση.Καλό το σουτ και το ντελικάτο στυλάκι αλλά κάνει την διαφορά όταν εχεις δίπλα σου εναν τουμπανο να πηδαει και να καλυπτει τις αμυντικες σου αδυναμιες οχι οταν ειναι ο γκασολ αυτος που εχεις.
Η ισπανικη αμυνα ανεκαθεν χαρακτηριζοταν απο την επιθετικη περιφερειακη αμυνα που οδηγουσε σε κλεψιματα και αιφνιδιασμους.Οταν ομως εσπαγαν αυτη την επιθετικη αμυνα οι Ιταλοι μπορουσαν να φτασουν μεχρι το lay-up καθως δεν υπηρχε καποιος Ισπανος φοβητρο κοντα στο καλαθι να αλλοιωσει σουτ η' να αναγκασει την ιταλικη επιθεση σε split-out που θα εδινε την δυνατοτητα και τον χρονο στα guard της ισπανιας να καλυψουν το χαμενο χρονο
koostas
QUOTE (tuareg @ Sep 9 2015, 09:44 ) *
περιεργος ειμαι να μαθω με το Μαρκ εξω και το Παου στα 35 να μη μπορει να τρεχει παντου στην αμυνα ποιος πηρε την αποφαση στους Ισπανους να παιξει ο Μιροτιτς αντι του Ιμπακα


νομιζω πρωτα ανακοινωσε την ομαδα με μεσα μαρκ γκασολ και μιροτις, και μετα ο μαρκ ανακοινωσε οτι δεν θα κατεβει..και εκει θα ηταν καπως να αντικαταστησει μιροτιτς με ιμπακα...
Giannis83
QUOTE (giorgos14 @ Sep 9 2015, 11:10 ) *
Η ισπανικη αμυνα ανεκαθεν χαρακτηριζοταν απο την επιθετικη περιφερειακη αμυνα που οδηγουσε σε κλεψιματα και αιφνιδιασμους.


Συμφωνώ. Γι' αυτό αν δει κανείς τα στατιστικά του αγώνα, είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των 0 (μηδέν!) κλεψιμάτων που είχανε σε όλο τον αγώνα οι Ισπανοί. Και μάλιστα σε αγώνα τόσων πολλών κατοχών και γρήγορου ρυθμού.
SG3ptshooter
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 9 2015, 00:33 ) *
Εκτός αν ο all star Γιάννης που έχει για πρωινό Γκαλινάρι, Μπιέλιτσα, Γκασόλ (γράφτηκαν αυτά) παίξει στα γνωστά υψηλά του στάνταρ.

Σοβαρά; w00t.gif
GK_23
QUOTE(Voyager @ Sep 9 2015, 09:07 ) *


Άσκηση. Βρείτε τουλάχιστον ένα σύστημα της Ιταλίας στο συγκεκριμένο βίντεο που να προϋποθέτει κίνηση παικτών και ανταλλαγή πασών icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Υπάρχει κανένας νόμος στο μπάσκετ που λέει πόσες πάσες πρέπει να αλλάξει μία ομάδα πριν σουτάρει; Μήπως να βάλουμε πρόστιμο στην Ιταλία επειδή δεν σούταρε μετά από 15 πάσες και 20 πικς;

Έχουμε και λέμε, σχετικά με το βίντεο που παρέθεσες:

- Στη 1η φάση υπάρχει miss match, οι Ιταλοί το βλέπουν, ο Μπελινέλι κάνει μία προσποίηση, ο Γκασόλ πάει για βρούβες και ο Ιταλός σουτάρει ελεύθερος και άνετος από το τρίποντο. Πέναλτι.

- Στη 2η φάση ο Γκαλινάρι περνάει με τρίπλα τον αντίπαλο του, πάει προς τα μέσα και τη στιγμή που κλείνει ο Ρούντι πασάρει στον ελεύθερο Μπελινέλι. Ελεύθερο τρίποντο και φάουλ που δεν δόθηκε.

- Στη 3η φάση ο Μπελινέλι παίρνει ένα πικ και το μπουμπουνάει από τα 8 μέτρα, ελεύθερος όμως και πάλι. Αν η Ιταλία είναι "καφενείο", τι να πούμε τότε για την άμυνα των Ισπανών πάνω σε έναν παίκτη που είναι ήδη καυτός στο ματς.

- Στην 4η φάση παίζει ένα κεντρικό πικ με τον Κουζίν, πάει με τρίπλα δεξιά, πατάει γερά και σουτάρει. Κλασική κίνηση Μπελινέλι. Και πάλι η άμυνα είναι παθητική. Οι αποστάσεις των υπολοίπων Ιταλών είναι πολύ καλές.

- Στην 5η φάση ο χρόνος τελειώνει και όλο το γήπεδο έχει καταλάβει ότι ο Μπελινέλι θα πάει σε προσωπική φάση. Οι Ισπανοί αλλάζουν στο σκριν, δημιουργείται miss match και ο Μπελινέλι βρίσκει χώρο να σουτάρει μετά από τρίπλα ξανά. Για την κλάση του Μπελινέλι και για τη φόρμα του στο συγκεκριμένο ματς, το σουτ δεν είναι τόσο δύσκολο. Εδώ οι Ισπανοί έπρεπε να τον ντουμπλάρουν με τον παίκτη που μαρκάρει τον Χάκετ για να φύγει η μπάλα από τα χέρια του και να μην πάρει αυτός την τελευταία επίθεση.

- Στην 6η φάση μετά από 2 πάσες στην περιφέρεια οι Ιταλοί βγάζουν ελεύθερο τον Μπελινέλι που σουτάρει ανενόχλητος. Μήπως έπρεπε να κάνει και άλλη πάσα; Εδώ οι Ισπανοί δεν έχουν καταλάβει τι άμυνα παίζουν.

- Στην 7η φάση το σουτ είναι μακρινό, εκτός ισορροπίας και σχεδόν στη λήξη του χρόνου. Ας πούμε ότι είναι τυχερό. Η άμυνα όμως που είναι; Είναι αυτός ο κατάλληλος τρόπος να μαρκάρεις έναν σουτέρ επιπέδου Μπελινέλι μετά από 6 εύστοχα τρίποντα; Αν δεις επίσης το χρόνο, ίσως ο Μπελινέλι βιάστηκε λίγο να σουτάρει. Με μία ακόμα τρίπλα, θα είχε ελεύθερο σουτ σχεδόν από την κανονική απόσταση.

Από τα 7 τρίποντα του Μπελινέλι, μόνο στα 2 υπάρχει κάποια άμυνα πάνω του. Κανονικά η άσκηση θα έπρεπε να είναι "βρείτε τι άμυνα παίζουν οι Ισπανοί στις φάσεις του βίντεο" rolleyes.gif

Ο Μπελινέλι δεν είναι σουτέρ επιπέδου Ζήση ή Καλάθη ή Αντετοκούμπο. Αν τον αφήσεις ελεύθερο θα το βάλει. Επειδή η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει 10-15 δευτερόλεπτα κυκλοφορία μπάλας για να βγάλει ένα ελεύθερο τρίποντο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ομάδα χρειάζεται να κάνει το ίδιο.

QUOTE(giorgos14 @ Sep 9 2015, 10:10 ) *
Ξανα είδα σημερα το 2ο ημιχρονο του Ιταλια Ισπανια.Νομιζω οτι η επιλογη Μιροτιτς αντι για Ιμπακα ειναι τραγικη. Η ισπανικη frontline σε καταστασεις αντιμετωπισης pick and roll ειναι πολυ αργη με αποτελεσμα να σουταρουν οι Ιταλοι αρκετες φορες ευκολα σουτ η' να παιρνουν φορα και να ορμανε στο καλαθι. Ο Γκασολ καλος χρυσος αλλα δεν μπορει αμυντικα πλεον στο ιδιο επιπεδο,Ρεγιες το ιδιο ,ο πιτσιρικας που εχουν αγουρος ακομα(αν και θα μπορουσε να βοηθησει λιγο και στο 2ο ημιχρονο) ενω ο Μιροτιτς μου μοιαζει για μια χρυση μετριοτητα η οποια δεν καθεται να ασχοληθει με την αμυνα και με το να βαλει το κορμι του σε μονομαχιες σε αμυνα και επιθεση.Καλό το σουτ και το ντελικάτο στυλάκι αλλά κάνει την διαφορά όταν εχεις δίπλα σου εναν τουμπανο να πηδαει και να καλυπτει τις αμυντικες σου αδυναμιες οχι οταν ειναι ο γκασολ αυτος που εχεις.
Η ισπανικη αμυνα ανεκαθεν χαρακτηριζοταν απο την επιθετικη περιφερειακη αμυνα που οδηγουσε σε κλεψιματα και αιφνιδιασμους.Οταν ομως εσπαγαν αυτη την επιθετικη αμυνα οι Ιταλοι μπορουσαν να φτασουν μεχρι το lay-up καθως δεν υπηρχε καποιος Ισπανος φοβητρο κοντα στο καλαθι να αλλοιωσει σουτ η' να αναγκασει την ιταλικη επιθεση σε split-out που θα εδινε την δυνατοτητα και τον χρονο στα guard της ισπανιας να καλυψουν το χαμενο χρονο

Χθες, αρχής γενομένης από το τρίτο δεκάλεπτο νομίζω, οι Ισπανοί προσπάθησαν να πιέσουν στα 4/4. Το έκαναν συνεχώς στο 4ο δεκάλεπτο. Δεν θυμάμαι τους Ιταλούς να υπέπεσαν ούτε σε ένα λάθος.

Συμφωνώ σε αυτό που λες για τον Γκασόλ, δεν μπορείς να ζητάς από τον 35άρη πλέον Γκασόλ να βγάζει την ίδια ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Χθες, τράβηξε όλο το κουπί στην επίθεση και την ίδια στιγμή οι Ισπανοί άλλαζαν στα πικς στην άμυνα με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να κυνηγά στην περιφέρεια είτε τον Μπελινέλι είτε τον Γκαλινάρι. Από ένα σημείο και έπειτα είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια στην άμυνα.
ssoulliss
Είναι πολύ δύσκολο για την εθνική Ισπανίας, τη διοίκηση τους παίκτες τον κόσμο, να αποδεχθεί ότι έρχεται το τέλος της σπουδαίας φουρνιάς και ότι από πίσω δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Το λάθος με τον Ιμπάκα διορθώνεται, 26 χρονών είναι, όμως Ναβάρρο,Ρέγιες Πάου και Καλντερόν δεν φαίνεται να υπάρχει πίσω.

Πέραν τούτου υπάρχει τρομερή λειψανδρία στις θέσεις 3 και 4. Ο Κλαβέρ αποδείχτηκε μια μετριότητα, ο Σαν Εμετέριο τίμιος αλλά με ταβάνι και τώρα περιμένουν τον Αμπρίνες να σηκώσει το βάρος στην περιφέρεια.

Σημειώνω πως οι Μαρκ και Ρούντι είναι στα 30 και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πιστοί στρατιώτες όπως ήταν η φουρνιά των 80άρηδων. Και ειδικά αν στραβώσει φέτος νωρίς το τουρνουά.

Υ.Γ. Ακόμη και αυτό να γίνει η Ισπανία μπορεί να γίνει η μία εκ των τριών διοργανωτών του προολυμπιακών τουρνουά και να μαζευτούν για μια τελευταία φορά.

pan24
Οι σερβοι δεν φαινεται να διαλεγουν αντιπαλο.Πανε για την νικη και τωρα
26-10 λιγο πριν τελειωσει το πρωτο δεκαλεπτο με τον καλινιτς να δειχνει ποσο γατακια ειναι οσμαν και μαχμουτογλου μπροστα του
benchwarmer
Οι Σέρβοι σε ημιαγρία κατάσταση. Ο Μίλος νομίζω είχε 10 ασίστ από το ημίχρονο.
katharop
12p 12a? βλέπω καλά?
GK_23
Οι Τούρκοι πλέον βγήκαν εκτός διεκδίκησης της 1η θέσης στον όμιλο. Φυσικά αύριο θα κερδίσουν την Ισλανδία και θα σφραγίσουν την πρόκριση. Το ποια θέση τελικά θα καταλάβουν θα εξαρτηθεί από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η Σερβία προκρίθηκε μαθηματικά στην επόμενη φάση αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η θέση που θα καταλάβει στον όμιλο. Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι δεύτερη. Η μόνη ομάδα που μπορεί να της κλέψει την πρωτιά είναι η Ιταλία. Αν οι Ιταλοί κερδίσουν σήμερα τη Γερμανία και αύριο τη Σερβία, τότε θα τερματίσουν πρώτοι.
TakeshyKurosawa
Αρχή με όλα τα κακά χούγια στη φόρα οι Ιταλοί!
ssoulliss
Η Ιταλία όπως και εχθές βρήκε ρυθμό στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Δεν είναι τυχαίο πως ούτε η πιο σοβαρη Γερμανική άμυνα - σε σχέση με το χάρβαλο των Ισπανών - μπορεί να τους ακολουθήσει.
Nemesakos
Και αύριο είμαστε όλοι με την Γερμανία.. Νικάει τους Ισπανούς και τους πετάει έξω... Just believe it!

Στα του ματς, οι Ιταλοί φάνηκαν πολύ κουρασμένοι μετά από το χθεσινο άθλο με τους Ισπανούς. Παρόλα αυτα μπήκαν 2-3 κρίσιμα και έστω και στην παράταση καθάρισαν και προκρίθηκαν. Αύριο με Σερβία θα υπάρξει ξεκούραση και για τους 2...Ο Τζεντίλε πολύτιμος αλλά τέρμα άμυαλος.

zorba
Νέα νίκη της Ιταλίας στο OT με καταπληκτικό Γκαλινάρι!!!
Κι ο Μπελινέλι έβαλε το χεράκι του στο τέλος. Σήμερα που δεν τους πήγαν τα τρίποντα όπως χθες, έδειξαν οτι έχουν guts...

ΥΓ: ο Σρέντερ μια ομάδα μόνος του! Απο περιέργεια, τι wingspan έχει; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάνει με τέτοια ευκολία σε λει απ μπροστά σε Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι και Τζεντίλε...
GK_23
Φοβερό ματς, καταπληκτικός Γκαλινάρι.

Η Ιταλία εξασφάλισε την πρόκριση και παίζει την πρωτιά αύριο με τη Σερβία.

Η Γερμανία παίζει την πρόκριση με την Ισπανία.
Giannis83
Επομένως λογικά εμείς παίζουμε στους "8" με τον ηττημένο του Σερβία-Ιταλία...
D-Wade
QUOTE(GK_23 @ Sep 9 2015, 20:59 ) *
Φοβερό ματς, καταπληκτικός Γκαλινάρι.

Ο Καλύτερος παίχτης του τουρνουά μέχρι τώρα. Απίστευτος 41.gif
tuareg
QUOTE (Giannis83 @ Sep 9 2015, 21:03 ) *
Επομένως λογικά εμείς παίζουμε στους "8" με τον ηττημένο του Σερβία-Ιταλία...


οχι ακριβως γιατι αν κερδισουν οι σερβοι κι οι αχωνευτοι τους τεντεσκοι πανε ιταλια-τουρκια-αχωνευτοι στο 3-2 και νομιζω με τη μεγαλη διαφορα που κερδισαν τους γειτονες ειναι δευτεροι
εντιτ
ο φλεμιγκ πηγε καπως ακομψα (για το μεγαλο ντιρκ) να χρησει το σρεντερ ηγετη και το πληρωσε
GK_23
QUOTE(Giannis83 @ Sep 9 2015, 20:03 ) *
Επομένως λογικά εμείς παίζουμε στους "8" με τον ηττημένο του Σερβία-Ιταλία...

Όχι, αν η Ιταλία χάσει θα τερματίσει 3η, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο Ισπανία-Γερμανία.
Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Ισπανίας-Ιταλίας-Τουρκίας, 2η θα είναι η Ισπανία.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας Ιταλίας-Τουρκίας, 2η θα είναι η Τουρκία.

Η Σερβία αν χάσει, θα είναι 2η.
D-Wade
QUOTE(Giannis83 @ Sep 9 2015, 21:03 ) *
Επομένως λογικά εμείς παίζουμε στους "8" με τον ηττημένο του Σερβία-Ιταλία...

Αν χάσει η Ιταλία είναι πιθανή η τριπλή ισοβαθμία με Ισπανία-Ιταλία-Τουρκία στο 3-2(αν νικήσουν οι Ισπανοί τους Γερμανούς).2οι θα είναι οι Ισπανοί
Nemesakos
QUOTE (Giannis83 @ Sep 9 2015, 21:03 ) *
Επομένως λογικά εμείς παίζουμε στους "8" με τον ηττημένο του Σερβία-Ιταλία...


Αν χάσουν οι Σέρβοι πάνε 4-1 οι Ιταλοί 4-1 οπότε ναι παίζουμε με Σέρβους...
Αν όμως κερδίσει η Σερβία πάει 5-0, η Ιταλία 3-2 και η Τουρκία που λογικά καθαρίζει την Ισλανδία αύριο και αυτή 3-2. Οι Τούρκοι έχουν νικήσει τους Ιταλούς οπότε 1η η Σερβία, 2η η Τουρκία και 3η η Ιταλία... Οπότε στους 8 (με δεδομένη την νίκη της Τουρκίας επί της Ισλάνδίας) θεωρώ πως δεν μπορούμε να παίξουμε τους Ιταλούς έτσι και αλλιώς (ή 1οι ή 3οι) άρα είτε με Σερβία είτε με Τουρκία. Αν εχω κάνει τις πράξεις σωστα...

Ξέχασα την τριπλή με την Ισπανία.. Αλλά τι λέω θα χάσουν από τους Γερμανούς!!!! icon_headbang.gif icon_headbang.gif
ssoulliss
Τελικά ο τραυματισμός του αρχηγού Τζίτζι συσπείρωσε τους Ατζούρι. Η Γερμανία πρέπει να ανασυνταχθεί, αν μπορεί πλέον και να κερδίσει αύριο.

Έτσι το αντίο του Ντιρκ μπορεί να γίνει κόντρα στη Γαλλία σε κατάμεστο γήπεδο!! bball.gif
Dred11
Είδα το 4ο δεκάλεπτο και την παράταση του Γερμανία-Ιταλία. Δεν είδα ούτε ένα play να αξιοποιηθεί ο Ντιρκ. Ο Ντιρκ μου φάνηκε ότι δυσκολευόταν να πάρει τα πόδια του. Προς το τέλος τα έφτυσε και ο Σρέντερ και έληξε η σεμνή τελετή. Η Ιταλία μετά την μεγάλη εμφάνιση με τους Ισπανούς απογοήτευσε, αλλά στο τέλος υπερίσχυσε το ανώτερο ταλέντο των παικτών της.
RipCity
Παιδιά θα απαντήσει κανείς στον Giannis83? smiley.gif
bodiroga10
με 2 νικες ισπανιας σημερα και αυριο(με γερμανια),νικη της τουρκιας με την ισλανδια αυριο και ηττα της ιταλιας με σερβια τοτε νομιζω παιζουμε με ισπανια στους 8

οποτε το πιο πιθανο ειναι να παιξουμε με ισπανια

καλο ειναι να προσεξουμε πολυ πρωτα το ματς στους 16 αφου απ οτι φαινεται θα ειναι με το βελγιο που ηδη εχει κανει μια μεγαλη νικη στην διοργανωση με την λιθουανια
TakeshyKurosawa
Νομίζω πως είναι γραφτό να έρθουν όλα έτσι όπως πρέπει για να παίξουμε με την Ισπανία. wink.gif
Στην τελική θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα για να μπούμε στην τετράδα όποια και αν είναι για διάφορους λόγους, εκτός φυσικά αν μας χαμογελάσει η τύχη και μας έρθουν Τουρκία ή Γερμανία που θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να μας νικήσουν.
επαθα λαστιχο
Από τα νεύρα και τις γενικότερες αντιδράσεις που έβγαλαν οι Ισπανοί εχθές δεν ξέρω κατά πόσο παίζουν με (σχετικώς) ελεγχόμενη κατεβασμένη ταχύτητα όπως έχουν κάνει στο παρελθόν,περισσότερο με κακή κατάσταση μου μοιάζει.Καλό για εμάς.
Zoys
Βγάλτε το φωτογραφία, κάντε το print screen, δεν ξέρω τι άλλο: ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 31-28. biggrin.gif
yorgos
QUOTE
καλο το σκεπτομενο και στοχευμενο μπασκετ αλλα πειτε αυτο το σημερινο δε το ευχαριστηθηκατε?δε σας θυμησε λιγο τους εαυτους σας στα γηπεδακια της γειτονιας η του σχολειου που επαιρνε ο καθενας τη μπαλα κι εκανε οτι ηθελε?

Ξαναπείτε με χαμένο αδελφό του Πεδουλάκη, αλλά όποιος έπαιρνε τη μπάλα στο ανοιχτό κι έκανε επιθέσεις στα κουτουρού, του έκανα bullying κι έτρωγε και καμιά φάπα στο διάλειμμα για νερό. Ατείρευτο ταλέντο οι μονάδες των Ιταλών, αλλά αν έπρεπε να ποντάρω θα έλεγα ότι δε θα πάνε και πολύ μακριά γιατί δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού.

Το Πιανινιτζιάνι-Σκαριόλο ήταν απολαυστικό. Αυτοί οι άνθρωποι θα λένε στα εγγόνια τους ότι κοουτσάριζαν τον Γκασόλ και τον Γκαλινάρι. Στ' αλήθεια. Να δεις που θα παίρνουν και selfies στα τάιμ άουτ.
zorba
QUOTE(yorgos @ Sep 9 2015, 20:20 ) *
Ξαναπείτε με χαμένο αδελφό του Πεδουλάκη, αλλά όποιος έπαιρνε τη μπάλα στο ανοιχτό κι έκανε επιθέσεις στα κουτουρού, του έκανα bullying κι έτρωγε και καμιά φάπα στο διάλειμμα για νερό. Ατείρευτο ταλέντο οι μονάδες των Ιταλών, αλλά αν έπρεπε να ποντάρω θα έλεγα ότι δε θα πάνε και πολύ μακριά γιατί δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού.

Το Πιανινιτζιάνι-Σκαριόλο ήταν απολαυστικό. Αυτοί οι άνθρωποι θα λένε στα εγγόνια τους ότι κοουτσάριζαν τον Γκασόλ και τον Γκαλινάρι. Στ' αλήθεια. Να δεις που θα παίρνουν και selfies στα τάιμ άουτ.


Όσο κι αν δεν μ' αρέσει ο Πιανιτζιάνι, χθες οι Ιταλοί έβγαλαν κάποιες καλές συνεργασίες με γρήγορες πάσες και σπλιτ και καλό spacing για να ελευθερώσουν το περιφερειακό σουτ.
Σε επίπεδο ομοσπονδίας η σχέση spacing/timing είναι η θεμελιώδης αρχή που διέπει όλα τα παιδικα/εφηβικά πρωταθλήματα (μαζί φυσικά με τα βασικά του αθλήματος), ενώ ο ρόλος και τα συστήματά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτός ειναι κι ο λόγος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει παίκτες πολυεργαλεία σαν τους Γκάλο, Ντατόμε, Τζεντίλε και Μπαρνιάνι.*
Λογικό ειναι σε clutch περιπτώσεις να παίρνει την επίθεση ένας απο τους σταρ της ομάδας. Χθες έτυχε να ναι ο Γκαλο, πιθανότατα ο καλύτερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ.

*αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που δεν έχουν καθαρό πεντάρι ή καθαρό άσσο...
TakeshyKurosawa
Έχω ένα προαίσθημα ότι σήμερα θα μάθουμε πως στους 8 διασταυρωνόμαστε με τους φίλους μας τους Σέρβους!
ssoulliss
Προϊστορία Γερμανίας με Ισπανία είναι:

Προ Νοβίτσκι και Γκασόλ εποχή.

1993 Ευρομπάσκετ Βερολίνο Προημιτελικός Γερμανία-Ισπανία 79-77 (καλάθι στην εκπνοή του Γκναντ)
1997 Ευρομπάσκετ Μπανταλόνα Όμιλος Ισπανία-Γερμανία 67-59

Νοβίτσκι και Γκασόλ εποχή.

2001 Ευρομπάσκετ Κων/πολη Μικρός Τελικός Ισπανία-Γερμανία 99-90 (31 ο Πάου, 43 ο Ντιρκ) ohmy.gif
2002 Μουντομπάσκετ Ινδιανάπολις Προημιτελικός Γερμανία-Ισπανία 70-62
2005 Ευρομπάσκετ Βελιγράδι Ημιτελικός Γερμανία-Ισπανία 74-73 (το καλάθι της νίκης ο Ντιρκ)
2006 Μουντομπάσκετ Χιροσίμα Όμιλος Ισπανία-Γερμανία 92-71
2007 Ευρομπάσκετ Μαδρίτη Προημιτελικός Ισπανία-Γερμανία 83-55
2008 Ολυμπιακοί αγώνες Πεκίνο Όμιλος Ισπανία--Γερμανία 72-59
2011 Ευρομπάσκετ Βίλνιους Ισπανία-Γερμανία 68-77

Συνολικά οι νίκες είναι 6 για την Ισπανία 3 Για τη Γερμανία. Στους σημαντικούς αγώνες 1993,2001,2002,2005 και 2007 οι Γερμανοί έχουν κερδίσει τις τρεις φορές. Επίσης σε κανένα ματς από αυτά δεν μπήκε σαν φαβορί η Γερμανία. Ειδικά το 1993 και το 2002 προέβλεπαν οι "ειδικοί" εύκολη επικράτηση των Ισπανών. Ειδικά μετά την πιστολιά του Ντιρκ οι Γερμανοί δεν έχουν ξανασηκώσει κεφάλι. Ελπίζουμε σήμερα να αλλάξει!!! biggrin.gif
Manu7
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Sep 10 2015, 11:01 ) *
Έχω ένα προαίσθημα ότι σήμερα θα μάθουμε πως στους 8 διασταυρωνόμαστε με τους φίλους μας τους Σέρβους!

Δεν νομίζω να κάτσου να χάσουν για να παίξουν με μας στους 8.

Αν δεν κάνω λάθος στον ημιτελικό θα είναι και η Γαλλία οπότε γιατί να πάρουν αυτόν τον δύσκολο δρόμο.
RipCity
Καλά δε χρειάζεται να κάτσουν να χάσουν, μπορεί αυτό να συμβεί ούτως ή άλλως και ας μην το θέλουν. Η Ιταλία μπορεί φυσικά να κερδίσει τη Σερβία και μετά να χάσει από την Ολλανδία πχ
Weekendman
QUOTE(RipCity @ Sep 10 2015, 14:04 ) *
Καλά δε χρειάζεται να κάτσουν να χάσουν, μπορεί αυτό να συμβεί ούτως ή άλλως και ας μην το θέλουν. Η Ιταλία μπορεί φυσικά να κερδίσει τη Σερβία και μετά να χάσει από την Ολλανδία πχ


Παρόλα αυτά εγώ θα επιμένω, καλύτερα μακριά από εμάς, Δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες ,με τόσο ταλέντο, που να έχουν την πολύτελεια ,να χρησιμοποιούν τον Χάκετ σε ρόλο Βασιλη Ξανθόπουλου….

TakeshyKurosawa
QUOTE (Manu7 @ Sep 10 2015, 14:01 ) *
Δεν νομίζω να κάτσου να χάσουν για να παίξουν με μας στους 8.

Αν δεν κάνω λάθος στον ημιτελικό θα είναι και η Γαλλία οπότε γιατί να πάρουν αυτόν τον δύσκολο δρόμο.


Δεν είπα ότι θα κάτσουν να χάσουν. Πιστεύω απλά ότι μπορούν να κερδίσουν οι Ιταλοί.
zorba
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Sep 10 2015, 11:36 ) *
Δεν είπα ότι θα κάτσουν να χάσουν. Πιστεύω απλά ότι μπορούν να κερδίσουν οι Ιταλοί.

Το ιατρικό σταφ συνέστησε ξεκούραση στον Μπελινέλι που δεν θα αγωνιστεί με τη Σερβία...
yorgos
Η Ιταλία συνολικά σουτάρει με 36% στα τρίποντα, πριν ξεκινήσει το σημερινό ματς.
tuareg
οι ιταλοι δε μπορουν να αμυνθουν με τιποτα
yorgos
Μέχρι στιγμής οι Ιταλοί μαθαίνουν μπαλίτσα από τον άρχοντα...
pan24
Λογικα οι ιταλοι θα το χασουν το ματσακι.Αρα μαλλον παμε με ισπανους στους 8.Αν ο νοβιτσκι εχει κεφια αποψε με ποιον θα παιξουνε στους 8?Τουρκια ή γερμανια?
salonikatasos
οι σέρβοι παίζουν απλό,αλλά γρήγορο μπάσκετ και δείχνουν το απόλυτο φαβορί για το χρυσό αυτή τη στιγμή,χωρίς να έχουν και τόσο τρομερό ρόστερ. έχουν 2 μεγάλους παίχτες(τεόντοσιτς,μπιέλιτσα) και 2-3 ακόμα αρκετά καλούς παίχτες κι από κει και πέρα ρολίστες που κάνουν τέλεια την δουλειά που τους θέλει ο τζόρτζεβιτς να κάνουν.

στα του παναθηναϊκού. καλός ο κούζμιτς αμυντικά κι επιθετικά τελειώνει τις λίγες φάσεις που του αναλογούν,ενώ ο ραντούλιτσα ειπθετικά κάνει πλάκα,αλλά αμυντικά έχει πρόβλημα γιατί είναι και περίεργο στυλ ο μπαρνιάνι που τραβιέται πολύ έξω για να σουτάρει
TakeshyKurosawa
Ο Τεόντοσιτς είναι σε απίστευτη μέρα! Δεν παίζει και ο Μπελινέλι, οπότε λογικά το έχουν σχετικά άνετα οι Σέρβοι, εκτός αν τρελαθεί κάνας Γκαλινάρι.
zorba
QUOTE(pan24 @ Sep 10 2015, 13:16 ) *
Λογικα οι ιταλοι θα το χασουν το ματσακι.Αρα μαλλον παμε με ισπανους στους 8.Αν ο νοβιτσκι εχει κεφια αποψε με ποιον θα παιξουνε στους 8?Τουρκια ή γερμανια?

Οι Ιταλοί δεν ματσάρουν καλά με τους Σέρβους. Έχουν πρόβλημα στο λόου ποστ όπου φοβουνται να δώσουν βοήθειες για να μην αφήνουν ελεύθερα τρίποντα. Με μας θα μπορούσαν να το κάνουν αλλά με τα Σερβικά πολυβόλα και τον σεληνιασμένο Τεόντοσιτς δύσκολα...

ΥΓ: αυτό το step back του Γκαλινάρι δεν μαρκάρεται...
ssoulliss
Νομίζω πως την Ιταλία την ενδιέφερε πρωτίστως η πρόκριση. Σήμερα δεν φορτσάρουν. Λείπει και ο Μπελινέλι. Να δούμε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι Σέρβοι θέλουν να βγουν πρώτοι, να κάνουν και το κομμάτι τους στου άλλους. Να πουν σας κερδίσαμε όλους!
TakeshyKurosawa
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σαλε δεν σταματάει να βάζει τον Ραντούλιτσα να μαρκάρει τον Γκαλινάρι!
Giannis83
Η έννοια "ιταλική άμυνα" κινείται στη σφαίρα της φαντασίας για ακόμη μια φορά...
zorba
QUOTE(Giannis83 @ Sep 10 2015, 14:00 ) *
Η έννοια "ιταλική άμυνα" κινείται στη σφαίρα της φαντασίας για ακόμη μια φορά...

Το δεύτερο ημίχρονο δεν μετράει αφού το παράτησαν...
salonikatasos
τραγική ως συνήθως η άμυνα της ιταλίας,αλλά από την άλλη ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός,έβρεχε τρίποντα,έκαναν άλεϊ ουπ,ο αγώνας είχε ισπανική περιγραφή,σαν να βλέπαμε την ισπανία την περίοδο 2005-2012 ήταν οι σέρβοι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.