Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Α.Ε.Κ. - 21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
SteelGandalf
21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 28/2/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "live")

Άρης - A.E.K.

Μετά το επιτυχημένο νικηφόρο σερί του Άρη που μετράει έξι (6) συνεχόμενες, την Κυριακή το απόγευμα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει να το συνεχίσει, κερδίζοντας την ΑΕΚ και στην έδρα της. Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το μπασκετικό κοινό των δύο ομάδων, αφού σε μεγάλο βαθμό -όχι όμως οριστικά- θα μπορέσει να καθορίσει το ποιος θα κατακτήσει την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που παρέμεινε ίδια και απαράλλαχτη από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα, ενώ η ΑΕΚ η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ της (αν δεν απατώμαι) από κάθε άλλη ελληνική.

Μπορεί το Κυριακάτικο παιχνίδι να φαντάζει σαν "ζωτικής" σημασίας για τις δύο ομάδες, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι έτσι. Πέρα από το καλύτερο πλασάρισμα και τα περισσότερα χρήματα από τις εντός έδρας αναμετρήσεις στα playoffs, το σημαντικότερο είναι το γόητρο, αφού και οι δύο ομάδες, κατά πως φαίνεται, θα συμμετάσχουν στον θεσμό του Champions League της επόμενης χρονιάς.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ξεχωριστά σε καθεμιά, αφού είναι λίγο-πολύ γνωστό τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές, εντός παρκέ. Ίσως η ΑΕΚ να αποτελεί ένα ερωτηματικό, αφού πρόσφατα άλλαξε πάλι ορισμένους παίχτες, αλλά και τον προπονητή της, οπότε τίθεται θέμα "χημείας", ομοιογένειας, σταθερότητας και άλλων αντίστοιχων παραγόντων, που όμως μπορεί να αποδειχθούν και απολύτως θεωρητικοί σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερα αυξημένα και υψηλά κίνητρα για την κατάκτηση της νίκης.

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/2/2016)
Κομβικό το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά έχουν τεράστια σημασία οι εκτός έδρας νίκες

Άρης και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν την Κυριακή για το προβάδισμα στη μάχη για την τρίτη θέση. Από την Κυριακή και μετά θα απομένουν πέντε αγωνιστικές και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με τους ίδιους αντιπάλους τρεις φορές!


Η ΑΕΚ είναι σήμερα στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-4. Ο Άρης ακολουθεί με ρεκόρ 15-5. Έχοντας κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με νίκη όχι απλά την φτάνει, αλλά θα υπερτερεί και στην περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στα επόμενα πέντε παιχνίδια, η Αθηναϊκή ομάδα θα πρέπει να κάνει μία νίκη παραπάνω.

Ποια είναι αυτά τα παιχνίδια;

Καταρχήν ο Άρης αμέσως μετά τον κυριακάτικο αγώνα έχει δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια, με την Κηφισιά (12/3) και με τον Απόλλωνα Πατρών (19/3). Επιστρέφει στο Παλέ για να παίξει με τον Ολυμπιακό (2/4), ταξιδεύει στο Ρέθυμνο (9/4) και κλείνει την κανονική περίοδο στην έδρα του κόντρα στον Κολοσσό (23/4).

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τρεις ίδιους αντιπάλους με τον Άρη! Παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (13/3), πηγαίνει στο Ρέθυμνο (19/3), υποδέχεται τον Κολοσσό (2/4), παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενη (9/4) και ολοκληρώνει το πρόγραμμά της με τον Αρκαδικό εντός έδρας.

Είναι κομβικό το μεταξύ τους παιχνίδι, σαφέστατα, ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο που θα κρίνει την τρίτη θέση είναι οι εκτός έδρας νίκες.


Αν ο Άρης καταφέρει να κερδίσει την Κυριακή, θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης, αφού ναι μεν θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες ομάδες, ειδικά εκτός έδρας (κυρίως την Κηφισιά), αλλά θα έχει μόλις ένα παιχνίδι με τους δύο δυνατούς της Αθήνας (και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό εντός), ενώ πλέον θα έχει και την ισοβαθμία με την ΑΕΚ στα υπέρ του.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει και τους δύο δυνατούς της Αθήνας (τον Ολυμπιακό εντός και τον Παναθηναϊκό τυπικά εκτός, αφού χρησιμοποιούν την ίδια έδρα). Αν όμως καταφέρει να κερδίσει τον Άρη την Κυριακή, θα είναι σημαντικό το να δούμε και με ποια διαφορά πόντων θα το κάνει αυτό, αφού, στο παιχνίδι του 1ου γύρου, ηττήθηκε στην έδρα της με 9 πόντους από τους Θεσσαλονικείς (σκορ 74-83).

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται με βάση τα φυσιολογικά αποτελέσματα, διότι αν κάποια από τις δύο ομάδες κερδίσει κάποιο παιχνίδι "εκτός προγράμματος" ή ηττηθεί σε κάποιο που υπολόγιζε, πριν την διεξαγωγή του, τη νίκη, τότε και πάλι θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα.

Η Κυριακή είναι κοντά κι εγώ θα ευχηθώ να γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, να απολαύσουμε θέαμα και να κερδίσει, ως συνήθως, ο Άρης, έστω και δύσκολα. tongue.gif
ashton
Απαντάω εδώ.
μια που αυτό κλείδωσε
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=18115
δε βιάστηκα εγώ/ η ΕΟΚ έβγαλε διαιτητές από χθες , ενώ συνήθως για ματς Σαββατοκυριακου τους βγαζει Πέμπτη ..
:-)
SteelGandalf
Ε εντάξει, εγώ δεν συνηθίζω να αναφέρω τους διαιτητές. smile.gif

Παρόλα αυτά, εδώ είμαστε και μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε επιθυμείτε. wink.gif
SteelGandalf
Άρθρο του Γιάννη Δασκάλου:

QUOTE(www.basketplus.gr - 23/2/2016)
Άλλος έχει το πρόβλημα!

Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Και αν ο Άρης θέλει να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής, θα πρέπει να πιάσει την «Ένωση» από τον… λαιμό και να μην την αφήσει να πάρει ανάσα στο Nick Galis Hall. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο, ο χαρακτήρας «ζωής και θανάτου» που προσδίδεται από πολύ κόσμο σε αυτό το παιχνίδι.


Θεωρώ λάθος να παίρνει παραπάνω πίεση και ψυχολογικό βάρος η ομάδα, ο Πρίφτης και οι παίκτες του, ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης. Το πρόβλημα δεν το έχει ο Άρης αλλά η ΑΕΚ και αυτή, θα πρέπει να «καίγεται» για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να αποδείξει στους φιλάθλους της και στην υπόλοιπη μπασκετική πιάτσα, ότι αξίζουν τον κόπο τα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν (επενδύθηκαν για άλλους, σπαταλήθηκαν για κάποιους άλλους) για να πάνε και να έρθουν καμιά 20αριά παίκτες στο φετινό της ρόστερ.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν παθαίνει… «κοκομπλόκο» όταν συναντά τον Άρη, που τα τελευταία δυο χρόνια την έχει κερδίσει επτά φορές σε συνολικά εννιά αναμετρήσεις σε κύπελλο, πρωτάθλημα και πλέι οφ.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που θα πρέπει να ξορκίσει τους «δαίμονές» της, σε ένα γήπεδο που χάνει από την στιγμή που θα… στρίψει το λεωφορείο της από περιφερειακό με κατεύθυνση το Nick Galis Hall.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που θα πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες που η ίδια (με την συνδρομή των φιλικά προσκείμενών της ΜΜΕ) δημιούργησε, καθώς προέρχεται από την περσινή αποτυχημένη της χρονιά επί Αγγελόπουλου και δεν θέλει μια δεύτερη χαμένη αγωνιστικά χρονιά.

Η ΑΕΚ, στο κάτω – κάτω, είναι αυτή που θα πρέπει να διαχειριστεί την ένταση και την πίεση που η ίδια βάζει στο παιχνίδι με τον Άρη, καθώς καθημερινά υπάρχει και ένας παίκτης της που δίνει συνέντευξη και μιλά για την καθοριστική σημασία του αγώνα της Κυριακής.

Για τον Άρη, ο αγώνας αυτός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ ψυχραιμία, ηρεμία και καθαρό μυαλό. Δεν έχει να αποδείξει κάτι ο Άρης απέναντι στην ΑΕΚ, της οποίας το «σκαλπ» αφαίρεσε με χαρακτηριστική ευκολία στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ.

Στο φινάλε, με το 1/3 του μπάτζετ που διέθεσε – ως τώρα – ο Αγγελόπουλος, ο Άρης έχει καταφέρει να κάνει πολύ περισσότερο «θόρυβο». Προχώρησε πολύ πιο μακριά από την ΑΕΚ στο Γιούροκαπ, δείχνει ένα πιο στιβαρό και αξιόπιστο αγωνιστικό πρόσωπο, κερδίζει χωρίς να τον παίζουν 90-10 οι διαιτητές και παράλληλα, συνεχίζει απρόσκοπτα την οικονομική του εξυγίανση.

Επιλογή την οποία η ΑΕΚ απέφυγε ηθελημένα, αποφασίζοντας προ τριετίας να υποβιβαστεί στην Β' εθνική, για να επιστρέψει απαλλαγμένη από χρέη. Και καλά έκανε, αλλά είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να ξεχνάμε στο «ζύγι» των δυο ομάδων φέτος.

Προσωπικά, περιμένω την Κυριακή ένα αρκετά «κλειστό» παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι με την έλευση Ζντοβτς, η ΑΕΚ παρουσιάζεται σίγουρα πολύ βελτιωμένη στο αμυντικό κομμάτι και δείχνει σημάδια αγωνιστικής αξιοπιστίας, όχι όμως και σταθερότητας. Στα πλέι οφ την περιμένω ακόμη πιο βελτιωμένη και επικίνδυνη, εκτός και αν συνεχιστεί αυτό το… ατελείωτο «πήγαινε – έλα» παικτών ή χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων του ο Σλοβένος.

Ο Άρης θα πρέπει να διατηρήσει την Κυριακή μέσα στο παρκέ υψηλά επίπεδα ενέργειας, πάθους και αποφασιστικότητας, παρασύροντας μέσα από το παιχνίδι του την κερκίδα και όχι παρασυρόμενος από αυτήν. «Κλειδί» της αναμέτρησης θα είναι για μένα οι παίκτες του πάγκου, που αν επιδείξουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δώσουν ουσιαστικές επιθετικές και αμυντικές βοήθειες, θα βοηθήσουν τα Αμερικανάκια να είναι πιο αποτελεσματικά.

Υ.Γ.1: Όσο καλός και αν είναι ένας 15χρονος παίκτης, όσο ταλέντο και αν είναι, η προβολή από τα Μ.Μ.Ε. σε αυτό το στάδιο της μπασκετικής του πορείας, μόνο κακό μπορούν να του κάνουν. Δεν ξέρω πως και γιατί πήρε τέτοια έκταση το ζήτημα με το παλικαράκι από την Ξάνθη – προφανώς επειδή υπήρξε προσωπική εμπλοκή του Λάσκαρη στην υπόθεση – αλλά είναι ένα λάθος που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Για το καλό όλων των 15ρηδων που κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα, αλλά και για την προστασία της παραγωγικής διαδικασίας της ΚΑΕ Άρης, στην οποία ο Λάσκαρης επενδύει – και καλά κάνει – για το μέλλον της ομάδας.

Υ.Γ.2: Η ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Πρίφτη και των συνεργατών του και αμέσως μετά, η ανανέωση των συμβολαίων με διετή – τουλάχιστον – διάρκεια και οικονομικές ρήτρες, των Οκάρο Γουάιτ και Τζερέλ ΜακΝίλ, θα πρέπει να είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, οι άμεσες αγωνιστικές προτεραιότητες της διοίκησης Λάσκαρη. Και αν μου επιτρέπεται και μια παρότρυνση, η προσπάθεια αγοράς από τον Ολυμπιακό, του Βασίλη Καββαδά. Δεν βρίσκω πιο αξιόπιστη εναλλακτική ελληνική λύση σέντερ τριετίας, τουλάχιστον, από τον συγκεκριμένο.

Υ.Γ. 3: Καιρός είναι να αποκαταστήσει, προσωπικά, ο Νίκος Λάσκαρης, τις σχέσεις του με τον Νίκο Γκάλη. Ο «γκάνγκστερ», ειδικά τώρα που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται της… καραμπόλας με την ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα, θα πρέπει να αποτελεί το πολύ «βαρύ» και ουσιαστικό «χαρτί» του Άρη και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα.
ashton
QUOTE
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Άρης - ΑΕΚ

Κατηγορία : Pre Game | 26-02-2016

Άρης και ΑΕΚ, που διεκδικούν την τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, θα βρεθούν αντιμέτωποι μεθαύριο Κυριακή (28/2, 17:00) στο «Nick Galis Hall» στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 21η αγωνιστική.

Η Ένωση προηγείται ενός βαθμού των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης στην βαθμολογία, ενώ ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 83-74 στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Οι δύο προπονητές Δημήτρης Πρίφτη των γηπεδούχων και Γιούρι Ζντοβτς της Ένωσης με δηλώσεις τους στο www.esake.gr αρνούνται τον χαρακτηρισμό του «τελικού» για την αυριανή συνάντηση αλλά παραδέχονται την μεγάλη σημασία της.

Ο κόουτς του Άρη τονίζει ότι για την ομάδα του αρχίζουν όλα από την άμυνα, επισημαίνει τον παράγοντα της ενέργειας και υπογραμμίζει ότι το γεμάτο γήπεδο θα είναι «σύμμαχος» στην προσπάθεια των «κίτρινων».

- Είναι αγώνας «τελικός» για την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά δε θα το χαρακτήριζα «τελικό». Κάθε αγώνας έχει μεγάλη σημασία, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου. Είναι πασιφανές ότι εξ ορισμού εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα, όπου όλες οι ομάδες είναι ικανές για τη ζημιά. Οπότε, είναι ένα ματς το οποίο θα παίξει ρόλο στην τελική βαθμολογία, αλλά όχι το μοναδικό, αφού μας περιμένουν δύσκολες αναμετρήσεις ως το τέλος, εντός κι εκτός έδρας».

- Θα αποτελέσει για εσάς «οδηγός» ο αγώνας του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ;

«Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ κάναμε μία από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις μας. Προερχόμασταν από βαριά ήττα στην Ποντγκόριτσα και θέλαμε να αντιδράσουμε άμεσα. Σίγουρα στον αγώνα του «Nick Galis Hall» θέλουμε να έχουμε την ένταση στην άμυνα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, που παρουσιάσαμε σ’ εκείνο το παιχνίδι».

- Που νομίζετε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση;

«Για μας όλα ξεκινούν από την άμυνα, η οποία είναι το βασικό συστατικό και για το σερί που έχουμε φέτος στην έδρα μας. Πολλά θα κριθούν στο κομμάτι της ενέργειας, στο οποίο ελπίζω να παρουσιαστούμε καλοί, έχοντας για πρώτη φορά κενό μιας εβδομάδας ανάμεσα σε δύο αγώνες. Το ριμπάουντ, τα λάθη και το μακρινό σουτ είναι επίσης παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Το γεμάτο γήπεδο θα είναι όπως πάντα σύμμαχος στην προσπάθειά μας».

Ο προπονητής της ΑΕΚ δηλώνει ότι η δύσκολη έδρα του Άρη μπορεί να δώσει ώθηση στους παίκτες του και υπογραμμίζει την σημασία του ελέγχου του ρυθμού στην εξέλιξη του αγώνα.

- Είναι αγώνας «τελικός» για την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου;

«Δεν θα το έλεγα ακριβώς. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς στη συνέχεια. Όλα είναι πιθανά αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ματς. Εάν κερδίσουμε τον αγώνα θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε τρίτοι και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε στη Θεσσαλονίκη».

- Το «Nick Galis Hall» είναι από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία ή θα αλλάξετε κάποια στοιχεία της τακτικής σας για να ξεπεράσετε αυτή την δυσκολία;

«Προετοιμαζόμαστε κανονικά όπως σε όλα τα ματς. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Προσωπικά, προτιμώ να παίζω σε τέτοιες έδρες. Σίγουρα συμφωνώ ότι είναι μία δύσκολη έδρα αλλά αυτό μόνο θετική ώθηση μπορεί να δώσει στους παίκτες μου. Όλα θα πάνε καλά».

- Που νομίζετε ότι θα κριθεί ο αγώνας;

«Απ’ ότι είδα στο βίντεο από τον αγώνα του Κυπέλλου, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά και μπορούσε να είχε κερδίσει. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα και ειδικά στο τέλος. Να μη γίνουν αβίαστα λάθη και να μην δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να βάλει εύκολα καλάθια. Όλοι οι εκτός έδρας αγώνες είναι κάπως έτσι, αλλά με αντίπαλο τον Άρη είναι διαφορετικά. Παίζουν σκληρή άμυνα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν το λάθος σου».

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

ΑΡΗΣ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ Οκάρο Ουάιτ 14,8 πόντοι
ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ Οκάρο Ουάιτ 7,2 ριμπάουντ
ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Ντομινίκ Ουότερς 3,7 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ 15,3/20,8 73,5%
ΔΙΠΟΝΤΑ 20,5/38,5 53,2%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ 7,2/21,3 33,6%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 26,0-10,1 36,1
ΑΣΙΣΤ 16,1
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 8,5
ΚΟΨΙΜΑΤΑ 2,6
ΛΑΘΗ 14,1
ΠΟΝΤΟΙ 77,6

ΑΕΚ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 15,3 πόντοι
ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 6,9 ριμπάουντ
ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Μαλίκ Χέρστον 2,2 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ 15,9/21,5 74,0%
ΔΙΠΟΝΤΑ 17,8/33,5 53,1%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ 8,2/24,5 33,5%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 26,7-11,2 37,8
ΑΣΙΣΤ 17,0
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 7,5
ΚΟΨΙΜΑΤΑ 3,0
ΛΑΘΗ 15,3
ΠΟΝΤΟΙ 76,1

http://www.esake.gr/el/D8DF1541

QUOTE
Ο αυτοκράτωρ και η βασίλισσα!

Κατηγορία : Αφιερώματα | 27-02-2016

Στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο τέταρτος στη βαθμολογία Αρης (15-5) υποδέχεται την τρίτη ΑΕΚ (16-4) και ο Βασίλης Σκουντής θερμομετρεί τον κίτρινο πυρετό...

Ενα ντέρμπι σε κίτρινο φόντο, ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι βίοι των οποίων άλλοτε υπήρξαν παράλληλοι και άλλοτε αντίθετοι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης και η ΑΕΚ αποτελούν ένα και μάλιστα διπλό και ομόχρωμο- άλλοθι στην πόλωσης που κυριεύει το ελληνικό μπάσκετ, υπό την έννοια ότι -κατά περιόδους- και οι δύο αντιστάθηκαν σθεναρώς στο κατεστημένο των “αιωνίων αντιπάλων”.

Αυτή είναι μια επιεικής προσέγγιση, διότι και οι δυο τους διεκδικούν κάτι (πολύ) παραπάνω από το να είναι απλώς μέσα στο κάδρο, άλλωστε πριν από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ το 2001, οι δυο τους μαζί με τον Παναθηναϊκό ήταν οι μόνες τρεις ομάδες με ανελλιπή παρουσία στην Α' Εθνική. Πέραν τούτου ο Αρης (21) και η ΑΕΚ (13) ως αυτόνομο ζευγάρι μπορούν να υπερηφανεύονται για το πλούσιο παλμαρέ τους, που περιλαμβάνει 34 εγχώριους και διεθνείς τίτλους, έναντι των 81 τους οποίους μοστράρουν οι πράσινοι (57) και οι κόκκινοι (24).

Οι δυο ομάδες σημάδεψαν -αφενός λόγω της κυριαρχίας τους και αφετέρου για το στιλ μπάσκετ το οποίο λάνσαραν - δυο εποχές του ελληνικού μπάσκετ, η μεν ΑΕΚ τη δεκαετία του '60, ο δε Αρης τα 80s. Αμφότερες επίσης απέκτησαν και διατηρούν παρατσούκλια που παραπέμπουν σε... γαλαζοαίματους, η ΑΕΚ ως βασίλισσα και ο Αρης ως αυτοκράτωρ!

Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα και αρχίζουν τα δυσάρεστα, διότι ο οικοδεσπότης Αρης νηστεύει από τίτλους εδώ και δώδεκα χρόνια, ενώ η επισκέπτρια ΑΕΚ βρίσκεται στη δίαιτα επί δέκα τέσσερα και συν τοις άλλοις έλειψε από την κεντρική σκηνή για τρεις σεζόν. Ο τελευταίος τίτλος που προστέθηκε στην τροπαιοθήκη του Αρη είναι το Κύπελλο Ελλάδος του 2004 στη Λαμία, ενώ η ΑΕΚ έχει να ανοίξει από τη βιτρίνα της από το 2002, όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Ο τέταρτος Αρης και η τρίτη ΑΕΚ βρίσκονται ενώπιος ενωπίω αύριο στο “Nick Gallis Hall”, σε ένα (κρίσιμο από βαθμολογικής πλευράς) ματς που πέρα από τις ένδοξες στιγμές ενός εκάστου, ανακαλεί επίσης και μεγάλες αναμετρήσεις, που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη του ελληνικού μπάσκετ. Ντέρμπι που έχουν σημαδέψει την πορεία του Πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου, στον τελικό του οποίου αναμετρήθηκαν (στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) στις 13 Μαΐου του 1992, σε μια βραδιά που μένει παγωμένη στο πέρασμα του χρόνου. Ο λόγος; Υπήρξε το κύκνειο άσμα του Νίκου Γκάλη με τη φανέλα του Αρη, λίγες εβδομάδες προτού πάρει διαζύγιο και “παντρευτεί”, σε δεύτερο γάμο, τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου (της πρώτης Φεβρουαρίου) του 1998, που εξελίχθηκε σε έπος για τον Αρη, ο οποίος με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Μαγκώτσιο και παρά τις διαρροές παικτών, τα προβλήματα τραυματισμών και τα οικονομικά ζόρια επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 71-68.

Πέρυσι (2014-15), που οι δυο ομάδες ξανασυναντήθηκαν μετά από τρεις σεζόν, οι δυο ομάδες μοιράσθηκαν τις νίκες στην κανονική περίοδο (93-77 η ΑΕΚ, 86-75 ο Αρης), ενώ οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφς με 2-1 (71-69, 54-92, 79-68) και έστειλαν την ΑΕΚ σε πρόωρες διακοπές.

Στον πρώτο γύρο της τρέχουσας περιόδου (2015-16),σ τις 28 του περασμένου Νοεμβρίου ο Αρης άλωσε το ΟΑΚΑ και υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της μετά από επτά σερί νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ παράλληλα έχει να επιδείξει και δυο διαδοχικές νίκες-προκρίσεις (63-57 και 64-61) στο Κύπελλο Ελλάδος.

Τη σεζόν 2010-11 ο Αρης άλωσε το Ελληνικό, όπου στεγαζόταν ακόμη η ΑΕΚ (64-75) σημειώνοντας μόλις την τρίτη εκτός έδρας νίκη του σε μια μακρά περίοδο 18 ετών! Σε αυτό το χρονικό διάστημα (αρχής γενομένης από τα πλέι οφς της σεζόν 1993-94 μέχρι και τη σεζόν 2005-06) η ΑΕΚ έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16 νικών σε ισάριθμα εντός έδρας ματς επί του Αρη, συμπεριλαμβανομένης και μιας επικράτησης που υπήρξε τόσο εκκωφαντική ώστε να μοιάζει απίστευτη και προϊόν... τυπογραφικού λάθους!

Πρόκειται για το 110-56 που σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον Ιμπραήμ Κουτλουάι ( 5/6 τρίποντα) και με την ΑΕΚ να έχει 11/17 αιφνιδιασμούς στα πλέι οφς της περιόδου 2000-01: μια ιλιγγιώδης διαφορά 54 πόντων που δεν έχει να επιδείξει ούτε ο Αρης (κόντρα στην ΑΕΚ) την εποχή της αττοκρατορίας του! Για του λόγου το αληθές, ως ευρύτερη νίκη του Αρη επί της ΑΕΚ καταγράφονται οι 44 πόντοι και μάλιστα δυο φορές: 95-51 τη σεζόν 1984-85 και 128-84 τη σεζόν 1986-87.

Στον αντίποδα του 16-0 που σημείωσε η ΑΕΚ σε εντός έδρας αγώνες, ο Αρης έχει να αντιπαραβάλει το δικό του 17-0,που οικοδομήθηκε από το 1982 έως το 1991, όταν διακόπηκε εξαιτίας μιας... φωτοβολίδας, που έφυγε από τα χέρια του Μηνά Γκέκου! Με ένα απίθανο σουτ ο αρχηγός της “Ενωσης” έγραψε τον επίλογο σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και συγκλονιστικά ματς στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος: ΑΕΚ- Αρης 92-90 με τρίποντο στην εκπνοή που μάλιστα αμφισβητήθηκε ως εκπρόθεσμο!

Απλώς από τότε πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια και το (ενδεχόμενο) αδίκημα έχει παραγραφεί, άλλωστε η ήττα δεν κόστισε στον Αρη, ο οποίος επιβίωσε των “κολασμένων” τελικών με τον ΠΑΟΚ και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για δέκατη (και τελευταία από τότε) φορά στην ιστορία του. Και πώς; Ακριβώς όπως την είχε πατήσει στο γήπεδο “Γεώργιος Μόσχος” και μάλιστα δύο φορές: με το τρίποντο του Παναγιώτη Γιαννάκη και με το “buzzer beater” του Μπραντ Σέλερς!

Tα καλάθια της τελευταίας στιγμής έχουν την τιμητική τους στο παρελθόν των αγώνων Αρης - ΑΕΚ. Με ένα τέτοιο του Γιώργου Αμερικάνου νίκησε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη (100-99) το 1967, η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε δύο φορές με δράστες τον “Παγκόσμιο” και τον Γιώργο Τρόντζο την περίοδο 1968-69 (75-73 και 86-85), ακολούθησαν τη σεζόν 1978-79 τα διαδοχικά “κτυπήματα” του Χάρη Παπαγεωργίου (83-82 και 91-89) σε δυο ντέρμπι που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από τον Αρη και πάει λέγοντας...

Πράγματι η λίστα των ανθρώπων της τελευταίας στιγμής εμπλουτίζεται διαρκώς: το 1991 ήταν ο Γκέκος και στις 27 Σεπτεμβρίου του 2006, στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ- Αρης 67-64, πήρε σειρά ο Χρήστος Ταπούτος που εκτέλεσε εν ψυχρώ την μετέπειτα ομάδα του με τρίποντο από τη γωνία στη λήξη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα του Τερέλ Κασλ από τα 6,25μ. και την αδυναμία του Σεραπίνας να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να “σώσει” τουλάχιστον την παράταση.

Μεταξύ των 114 αγώνων ανάμεσα στις δυο ομάδες από την περίοδο 1963-64 και εντεύθεν ξεχωρίζει μία που κατεγράφη ως το ματς της χρονιάς και αποτέλεσε μια σαραντάλεπτη διαφήμιση του μπάσκετ: στα πλέι οφς της σεζόν 2003-04, όταν η ΑΕΚ (που εξελίχθηκε σε κακό δαίμονα του Αρη στην post season) νίκησε στο Ιβανώφειο με 107-101! Η “Ενωση” είχε ως πρωταγωνιστές σε αυτή την μπασκετική ραψωδία τον Νίκο Χατζή (22π. με 5/8 τρίποντα) και τον Νίκο Ζήση (18π.), ενώ για τον Αρη υπήρξε μοιραίος ο Σμους Πάρκερ (με 2/14 βολές!) και ως εκ τούτου πήγαν στράφι οι 37 πόντοι (με 9/10 δίποντα) του Τόμπι Μπέιλι...

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ... ΤΡΟΜΟΥ!

• Aρης - ΑΕΚ: 114 αγώνες, 58 νίκες ο Αρης, 56 νίκες η ΑΕΚ

• Αθήνα: 43-14 υπέρ της ΑΕΚ• Θεσσαλονίκη: 44-13 υπέρ του Αρη

• Κανονική Περίοδος: 50-50• Πλέι Οφς: 8-6 υπέρ του Αρη

• Τελικοί Κυπέλλου: Αρης - ΑΕΚ 3-0 (1988, 1992, 1998)

• Ευρύτερη νίκη ΑΕΚ: +54 (110-56), σεζόν 2000-01

• Ευρύτερη νίκη Αρη: +44 (95-51 και 128-84) σεζόν 1984-85 και 1986-87

• Σερί ΑΕΚ στην έδρα της: 18-0 (1991-2005)

• Σερί Αρη εντός-εκτός: 17-0 (1982-1991)

http://www.esake.gr/el/A22291E2

QUOTE
Αριθμοί: ΑΡΗΣ - ΑΕΚ

Κατηγορία : Τι λένε οι αριθμοί | 27-02-2016

Άρης και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν για 55η φορά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και η ως τώρα ιστορία των αγώνων τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ εμφανίζει απόλυτη ισορροπία καθώς με το «διπλό» του πρώτου γύρου η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τις 27 νίκες όσες έχει και εκείνη της Αθήνας.

Πρόκειται πάντως για ένα ζευγάρι στα παιχνίδια του οποίου η έδρα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ειδικότερα σε εκείνα της Θεσσαλονίκης, από την περίοδο 1992-93, ο Άρης σημείωσε 22 νίκες έναντι έξι της αντιπάλου του. Η τελευταία μάλιστα νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2005.


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΗ

Στο πρώτο από τα 28 παιχνίδια των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη και ως προς το επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Άρης σημείωσε και την ευρύτερη νίκη του αφού επικράτησε με 89-55. Το μεγαλύτερο μερίδιο σε εκείνη την άνετη επικράτησε το είχε ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλεϊ που σημείωσε 31 πόντους ενώ ο Ντέρεκ Χάμιλτον με 16 προσπάθησε για την ΑΕΚ.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΕΚ

Τρεις από τις έξι εκτός έδρας νίκες της «ένωσης» επί του Άρη σημειώθηκαν με διαφορές έξι πόντων που είναι και οι μεγαλύτερες με τις οποίες κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του. Το 2001-2002 με 86-80, για τα προημιτελικά του 2004 με 107-101 και για τα προημιτελικά του 2005 με 76-70.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ

Μετά την ήττα που σήμανε και τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του 2005 με 70-76, ο Άρης αγνοεί την ήττα στην έδρα του από την ΑΕΚ μετρώντας εννιά διαδοχικές νίκες που είναι και το μεγαλύτερο σερί αυτών των αγώνων. Ο μέσος όρος διαφοράς αυτών των νικών των γηπεδούχων είναι 7,7 πόντοι αφού οι πέντε σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΗ

Για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2004, η ΑΕΚ «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας του Άρη και τελικά προκρίθηκε με 2-0. Είχε νικήσει στον αγώνα του Ιβανωφείου το οποίο χρησιμοποίησε ο Άρης εκείνη τη σεζόν ως έδρα με 107-101 παρά την τρομερή απόδοση του μετέπειτα παίκτη της Τόμπι Μπέιλι. Ο Αμερικανός σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος όχι μόνο για τους 28 αγώνες της Θεσσαλονίκης αλλά συνολικά για τους 54 που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχοντας 37 πόντους. Είχε μάλιστα εντυπωσιακή στατιστική με 7/13 βολές, 9/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΕΚ

Στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της ίδιας σεζόν στη Θεσσαλονίκη (2003-2004) η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 75-72 αλλά σημειώθηκε η κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των παικτών της «ένωσης». Ο Χόρας Τζένκινς είχε 30 πόντους με 6/9 βολές, 9/12 δίποντα, 2/7 τρίποντα αλλά και οχτώ από τα 17 λάθη της ΑΕΚ σε εκείνο το παιχνίδι.

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΑΡΗΣ

*Αν καταφέρει να επικρατήσει στο αυριανό ντέρμπι, ο Άρης θα συμπληρώσει 400 νίκες στην ιστορία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει 399 σε σύνολο 742 αγώνων.

*Έτοιμοι να σπάσουν το «φράγμα» των 300 πόντων είναι Οκάρο Ουάιτ (296) και Τζέρελ ΜακΝίλ (291).

*Με δύο αμυντικά ριμπάουντ ο Βασίλης Σίμτσακ θα φτάσει τα 500 στην καριέρα του στην κατηγορία.

ΑΕΚ

*Τους 2.500 πόντους καριέρας μπορεί να φτάσει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εφόσον σημειώσει 19 τουλάχιστον πόντους στο αυριανό ντέρμπι.

*Με μία ασίστ ο Μαρκ Κάρτερ θα φτάσει τις 200 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*50 συμμετοχές στο ελληνικό Πρωτάθλημα θα συμπληρώσει ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο Βόσνιος έκανε ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 στην ήττα της ΑΕΚ στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο με 80-67.

http://www.esake.gr/el/250E78C2
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 27/2/2016)
Sold out με ΑΕΚ

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης της Κυριακής (28/02, 17:00) με την ΑΕΚ, για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξή του.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2016)
Στο χέρι του Αυτοκράτορα να αρπάξει την ευκαιρία για την 3η θέση! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Το σημερινό (17.00) παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Άρης το περιμένει ουσιαστικά από τις 31 Ιανουαρίου όταν και έφυγε με το “διπλό” από την Πυλαία. Εκείνο το παιχνίδι του κλείδωσε την θέση στην τετράδα και τον έκανε να κοιτάει προς τα πάνω. Το σημερινό θα του δώσει τεράστιο προβάδισμα για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο Άρης έφτασε στο σήμερα όπως ακριβώς ήθελε μετά την σπουδαία νίκη στην Πυλαία. Κέρδισε τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ, την οποία αν κερδίσει σήμερα την πιάνει στην 3η θέση, θα έχει όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, γιατί θα μετράει δύο νίκες απέναντί της.

Στα επόμενα πέντε παιχνίδια το πρόγραμμα και των δύο είναι δύσκολο, της ΑΕΚ περισσότερο, δεν χωράει αμφιβολία όμως ότι ο σημερινός νικητής παίρνει σαφές προβάδισμα για την 3η θέση.

Αγωνιστικά οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν για τρίτη φορά την ΑΕΚ, αλλά μια διαφορετική… έκδοσή της στην ίδια χρονιά! Δεν υπάρχουν Γουόρεν, Ανοσίκε, Σκραμπ, Κούπερ. Υπάρχει ο Τορίν Γκριν, υπάρχει ο Τζεϊκόβαν Μπράουν, δεν υπάρχει Σάκοτα, αλλά Ζντοβτς. Οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ ήταν καταιγιστικές και παρότι η αθηναϊκή ομάδα δεν έχει πείσει για την σοβαρότητά της στο παρκέ, εν τούτοις είτε με δυσκολία, είτε με τύχη, είτε με έυνοια από… εξωγενείς παράγοντες έχει καταφέρει να είναι στην 3η θέση σήμερα χωρίς απώλειες στα – θεωρητικά – “μικρά” παιχνίδια.

Επί της ουσίας οι πολύ δύσκολες νίκες στη Ρόδο και στην Αμαλιάδα την κρατούν ακόμα στο παιχνίδι για την 3η θέση, έδρες από όπου ο Άρης δεν πέρασε.

Οι κίτρινοι δεν έχουν να κάνουν σήμερα κάτι άλλο από το να θυμηθούν την άμυνα που παίζουν στο Παλέ, την άμυνα που μόλις και μετά βίας επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει κατά μέσο όρο 63 πόντους, με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και λάθη. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο από τον Άρη, έτσι έχει μάθει να κερδίζει φέτος, από την επίθεσή της, όσο κι αν προσπαθεί ο Ζντοβτς να το αλλάξει αυτό.

Αμυντικά είναι γεγονός ότι έχει παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα, όμως η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι το παιχνίδι εξαρτάται πρωτίστως από την απόδοση του Άρη. Και γιατί το παιχνίδι γίνεται στο Παλέ και γιατί σε τέτοια παιχνίδια η άμυνα δίνει τις νίκες, όχι η επίθεση, άρα το βασικό συστατικό για την επικράτηση το έχει σε αφθονία ο Άρης, αρκεί να το (ξανα)εμφανίσει στο παρκέ.

Η καλή άμυνα θα φέρει αστοχία, εκεί θα πρέπει να προσέξει ο Άρης τις δεύτερες επιθέσεις της ΑΕΚ (2η στο πρωτάθλημα με 9,8 μ.ο.), κερδίζοντας τα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα να “χτυπήσει” την αντίπαλό του επιθετικά σε συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες της, κυρίως μέσα στην ρακέτα. Στον προημιτελικό ο Τζαμέλ Χάγκινς ήταν πρωταγωνιστής με 14 πόντους και κερδισμένες τις περισσότερες μάχες στο “ζωγραφιστό”, στο ΟΑΚΑ ο Οκάρο Γουάιτ είχε 20 πόντους προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Πρώτα και πάνω από όλα όμως μετράει σήμερα η θέληση και η ενέργεια…
SteelGandalf
Η ΑΕΚ θα έχει όλους τους παίχτες της στην διάθεση πλην του Δημήτρη Κατσίβελη. Ο Άρης δεν θα έχει καμία απουσία.

QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2016)
Θα είναι όντως περισσότερο θέμα καρδιάς, ενέργειας και «θέλω»

Την πιο μεγάλη αλήθεια για τον σημερινό αγώνα στο Παλέ την είπε μέσα στη βδομάδα ο Βασίλης Σίμτσακ. “Το θέμα είναι η καρδιά. Δεν παίζει τόσο ρόλο το σκάουτινγκ ή η τακτική”, ήταν το σχόλιο του έμπειρου σέντερ στην κάμερα της ΕΡΤ3.


Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η συγκεκριμένη ομάδα απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο θα κερδίσει, όχι αν τακτικά είναι 100% στο πλάνο, αλλά αν είναι 101% στην ενέργειά της, στο πάθος της, στο “θέλω” της για τη νίκη, έχοντας στο πλευρό της και τους 5.000 φιλάθλους στις κερκίδες.

Γνωρίζουν πλέον οι παίκτες του Άρη τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο, πώς πρέπει να παίξουν άμυνα, πώς πρέπει να επιτεθούν. Έχουν μάθει μετά από 38 επίσημα παιχνίδια πότε πρέπει να αλλάζουν στα σκριν, πότε πρέπει να βγαίνουν δυναμικά, τι περιστροφές χρειάζεται να κάνουν, πού πρέπει να δώσουν την μπάλα.

Όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα όταν το “θέλω” κυριαρχεί, όταν βουτούν όλοι στο παρκέ για κάθε χαμένη μπάλα. Το έκαναν φέτος ουκ ολίγες φορές, ειδικά μέσα στο Αλεξάνδρειο έχοντας ένα σερί που όμοιό του αυτή τη στιγμή υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα μόνο στο ΝΒΑ (28-0 έχουν οι Σπερς φέτος, 24-0 έχουν οι Ουόριορς). Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να μπουν και είναι σίγουρο ότι έτσι θέλουν να μπουν οι παίκτες του Άρη σήμερα. Το ζήτημα είναι να τους βγει και στη πράξη αυτό, σε άλλο ένα μεγάλο φετινό παιχνίδι μέσα στο Παλέ.
ashton
http://vasilissa.blogspot.gr/2016/02/nick-galis-hall-3.html
προϊστορία
ashton
http://www.fibalivestats.com/u/ESAKE/271672/
play by play, stats κλπ
πεντάδες : Waters, McNeal, Πελεκάνος, White, Hagins vs Brown, Καλαμπόκης, Hairston, Sakota, Μαυροειδής
ashton
μάλλον θα γινει ρεκορ σε τεχνικές ποινές στην ΑΕΚ . Πρέπει να ειναι 4 σε λιγοτερο απο 15'.
radical
παρωδια
εξω ο Λουκας στο 11' με 2 τεχνκες ποινες
rahxephon13
Επειδη το παιχνιδι το βλεπω play by play και δεν εχω εικονα τι γινετε με τα φαουλ? 30+ βολες πριν καν τελειωση το πρωτο ημιχρονο wtf μπασκετ παιζεται?
ashton
οι βολές είναι κυρίως από τεχνικές . Τα φαουλ τα κανονικά πρέπει να ειναι 11-9 και με τις τεχνικές 16-15 ή 15-16 .
ashton
77-76 για τον Αρη, αφού η ΑΕΚ έπαιξε από το 11' χωρις Μαυροκεφαλιδη (αποβολη με 2 τεχνικες) και έκανε για άλλο ενα ματς τραγικό τελευταιο δεκάλεπτο (27-16 το σκορ στο 4ο υπερ του Αρη) και φυσικά ως συνήθως και κακη τελευταια επιθεση έκανε, και το φαουλ στον Μιλοσεβιτς το επνιξαν οι διαιτητες .
tuareg
QUOTE (ashton @ Feb 28 2016, 19:09 ) *
77-76 για τον Αρη, αφού η ΑΕΚ έπαιξε από το 11' χωρις Μαυροκεφαλιδη (αποβολη με 2 τεχνικες) και έκανε για άλλο ενα ματς τραγικό τελευταιο δεκάλεπτο (27-16 το σκορ στο 4ο υπερ του Αρη) και φυσικά ως συνήθως και κακη τελευταια επιθεση έκανε, και το φαουλ στον Μιλοσεβιτς το επνιξαν οι διαιτητες .


ο Αρης ποσο επαιξε χωρις Οκαρο ?
μην ακουσω αναφορα στη διαιτησια.....
γυρισαμε απο -10 με κοεν-πελεκαο-σιμτσακ,αυτο τα λεει ολα
SteelGandalf
Γράφετε μόνοι σας χωρίς αντίλογο και με λύπη μου διαπιστώνω πως λέτε τα μισά. Είμαι στο γήπεδο και δεν μπορώ να γράψω πολλά. Άλλη στιγμή...

Ο Άρης πέτυχε δίκαιη και παλικαρίσια νίκη κόντρα σε πολλές αντιξοότητες και με τη μισή ποιότητα και το μισό βάθος από την ΑΕΚ.

Ρεσιτάλ κόουτς Πρίφτη στο 2ο ημίχρονο!!!
ashton
τον Ζντοβτς είχε απέναντι του ο Πρίφτης.

ο White έπαιξε 14'32" και ο Μαυροκεφαλίδης 5'54", do the math και δες πόσο έπαιξε κάθε ομάδα χωρίς τον καθένα τους.
και ο 1ος έμεινε πάγκο να φυλαχτει απο φαουλ- θα μπορούσε να είχε παίξει περισσοτερο/ ο άλλος είχε αποβληθεί .
tuareg
QUOTE (ashton @ Feb 28 2016, 19:20 ) *
τον Ζντοβτς είχε απέναντι του ο Πρίφτης.

ο White έπαιξε 14'32" και ο Μαυροκεφαλίδης 5'54", do the math και δες πόσο έπαιξε κάθε ομάδα χωρίς τον καθένα τους.
και ο 1ος έμεινε πάγκο να φυλαχτει απο φαουλ- θα μπορούσε να είχε παίξει περισσοτερο/ ο άλλος είχε αποβληθεί .


ε ας μην εκανε το τσαμπουκα οντας χρεωμενος με πρωτη τεχνικη ποινη για το φλοπιγκ.
Η ουσια ειναι οτι χασατε στα ισα και παλληκαρισια....
Timemaster
QUOTE(ashton @ Feb 28 2016, 19:09 ) *
77-76 για τον Αρη, αφού η ΑΕΚ έπαιξε από το 11' χωρις Μαυροκεφαλιδη (αποβολη με 2 τεχνικες) και έκανε για άλλο ενα ματς τραγικό τελευταιο δεκάλεπτο (27-16 το σκορ στο 4ο υπερ του Αρη) και φυσικά ως συνήθως και κακη τελευταια επιθεση έκανε, και το φαουλ στον Μιλοσεβιτς το επνιξαν οι διαιτητες .



Θα συμφωνήσω μαζί σου... για την κακή διαιτησία όμως ήταν κακή διαιτησία και προς τους δύο.

Το περίεργο είναι πως η ΑΕΚ πήρε διαφορά όταν έπεσαν οι τεχνικές βολές και τα φάουλ βολή μαζί με την αποβολή του Μαυροκεφαλίδη.
Ουσιαστικά από όλο αυτό το νευρικό παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου ο κερδισμένος ήταν η ΑΕΚ.

Συμφωνώ πως στην τελευταία φάση υπάρχει το άδικο νο κολ στο μισό δεύτερόλεπτο όμως πριν από αυτή τη φάση υπήρχαν πολλές άλλες αδικίες και προς τις δύο ομάδες ξεκινώντας από την τεχνική ποινή στο πάγκο της ΑΕΚ μετά από διαμαρτυρία για καθαρό φάουλ που δε δόθηκε εως τα πολλά άδικα φάουλ πάνω στο σκριν που χρεώθηκε ο Άρης.

Η ουσία του παιχνιδιού για εμένα είναι η στατιστική των ασίστ.
Ο Άρης έδωσε συνολικά 16 ασίστ και η ΑΕΚ 6. Μάλιστα κανένας παίχτης των φιλοξενουμένων είχε πάνω από μία.
Ουσιαστικά η διαφορά προήλθε από την εκτέλεση βολών όπου η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι είχε 28/35 και ο Άρης 16/24. Ουσιαστικά η ΑΕΚ έβαλε το 37% των πόντων της από τις βολές.


Δυστυχώς για την ΑΕΚ οι ομάδες χτίζονται το Καλοκαίρι και όσες αλλαγές και να κάνεις μέσα στη χρονιά είναι δύσκολο να κυριαρχήσεις ενάντια σε στρωμένες ομάδες. Όπως έχασε πριν μερικές μέρες από τον ΠΑΟΚ έτσι έχασε και σήμερα.

Κατά την γνώμη μου σε ένα παιχνίδι που καταστράφηκε από το πρώτο λεπτό ο πιο τυχερός κέρδισε.


rolleyes.gif

QUOTE(tuareg @ Feb 28 2016, 19:24 ) *
ε ας μην εκανε το τσαμπουκα οντας χρεωμενος με πρωτη τεχνικη ποινη για το φλοπιγκ.
Η ουσια ειναι οτι χασατε στα ισα και παλληκαρισια....



βασικά πρώτα πήρε τεχνική ποινή και μετά έκανε το φλόπινγκ.
tongue.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Timemaster @ Feb 28 2016, 19:29 ) *
Θα συμφωνήσω μαζί σου... για την κακή διαιτησία όμως ήταν κακή διαιτησία και προς τους δύο.

Το περίεργο είναι πως η ΑΕΚ πήρε διαφορά όταν έπεσαν οι τεχνικές βολές και τα φάουλ βολή μαζί με την αποβολή του Μαυροκεφαλίδη.
Ουσιαστικά από όλο αυτό το νευρικό παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου ο κερδισμένος ήταν η ΑΕΚ.

Συμφωνώ πως στην τελευταία φάση υπάρχει το άδικο νο κολ στο μισό δεύτερόλεπτο όμως πριν από αυτή τη φάση υπήρχαν πολλές άλλες αδικίες και προς τις δύο ομάδες ξεκινώντας από την τεχνική ποινή στο πάγκο της ΑΕΚ μετά από διαμαρτυρία για καθαρό φάουλ που δε δόθηκε εως τα πολλά άδικα φάουλ πάνω στο σκριν που χρεώθηκε ο Άρης.

Η ουσία του παιχνιδιού για εμένα είναι η στατιστική των ασίστ.
Ο Άρης έδωσε συνολικά 16 ασίστ και η ΑΕΚ 6. Μάλιστα κανένας παίχτης των φιλοξενουμένων είχε πάνω από μία.
Ουσιαστικά η διαφορά προήλθε από την εκτέλεση βολών όπου η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι είχε 28/35 και ο Άρης 16/24. Ουσιαστικά η ΑΕΚ έβαλε το 37% των πόντων της από τις βολές.


Δυστυχώς για την ΑΕΚ οι ομάδες χτίζονται το Καλοκαίρι και όσες αλλαγές και να κάνεις μέσα στη χρονιά είναι δύσκολο να κυριαρχήσεις ενάντια σε στρωμένες ομάδες. Όπως έχασε πριν μερικές μέρες από τον ΠΑΟΚ έτσι έχασε και σήμερα.

Κατά την γνώμη μου σε ένα παιχνίδι που καταστράφηκε από το πρώτο λεπτό ο πιο τυχερός κέρδισε.


rolleyes.gif



Ως ουδετερος που ειχε ομως αλλο συμφερον απο το ματς(ειχα παιξει Αρη, αρα δεν το ειδα και τοσο αντικειμενικα) θα συμφωνησω σε πολλα μαζι σου. Το ματς το ειδα αποσπασματικα και μπορει να εχω χασει σημαντικα κομματια.
Δεν ξεχνω πως η ΑΕΚ επαιξε στα ισα στο Νοβγκοροντ χωρις το Μαυροκεφαλιδη, αρα δε μιλαμε για μια ομαδα που στηριζεται σε αυτον μονο. Νομιζω πως εχει δικιο να παραπονιεται για τα πρωτα λεπτα οταν επεφταν βροχη οι τεχνικες ποινες και υπηρχε φαουλ στην τελευταια φαση. Βεβαια ενω υπηρχε επαφη, δεν ξερω αν ηταν μονο με παιχτη του Αρη ή και με τον παιχτη της ΑΕΚ που ηταν ακριβως απο πισω. Η ουσια παντως ειναι οτι υπηρχε φαουλ.
Ομως πρεπει να δωσουμε το credit στον Αρη που γυρισε το παιχνιδι χωρις το Γουαιτ και με το ΜακΝιλ σε ασχημη μερα. Επισης να επισημανω ποσο δυσκολη ηταν η δευτερη βολη για το Χαγκινς, που ειχε εκεινη τη στιγμη 3/7, μολις ειχε χασει αλλες 2 βολες πριν απο την πρωτη και αν το ματς χανοταν, θα γινοταν αυτοματα ο μοιραιος παιχτης. Συγχαρητηρια στον Αρη, ηταν ενα πολυ ενδιαφερον ματς, ενω η ΑΕΚ θεωρω πως ειναι καλυτερη απ οτι στην αρχη της σεζον και θα παιξει στα ισα στα πλει οφ τουλαχιστον για την 3η θεση(ας περιμενουμε να δουμε ομως και τους ημιτελικους).
tuareg
Δε δεχομαι αναφορα στη δισιτησια ως αιτιο της ηττας της ΑΕΚ οταν
Α) απο την αποβολη του Λουκα και μετα ενω οι δυο ομαδες παιζουν κατς η αναλογια στα σφυριγματα στις επαφες ειναι 1/4 τουλαχιστον.
Β) το 3 και 4 του μακνηλ και το 4 και 5 του Οκαρο παιζει να μη τα σφυριζε ουτε ο Δουβης.

Γ) η πνιγμενη στο δ δεκαλεπτο ΑΕΚ γυρνσει δτο ματς με βηματσ του μιλοσεβιτς
Δ)με το γραμμα του κσνονισμου το φσουλ στο χαγκινς στο τελος ανετα δινεται αντισθλητικο
Ε) με οκαρο εξω, μακνηλ κακο, χαγκινς μετριο, οντας 10π πισω γυρνας με κοεν πελικαν σιμπσακ απεναβτι σε πιο ακριβο και ποιοτικο ροστερ πουωεχει και τη ψυχολογια.
ashton
Αν είχε κερδίσει η ΑΕΚ με non call σε φάουλ στην τελευταια επίθεση θα διαβάζαμε για τον Δουβή που ελέγχει το παρασκήνιο. Τώρα ειναι απλά Κυριακή .
tuareg
QUOTE (ashton @ Feb 28 2016, 20:23 ) *
Αν είχε κερδίσει η ΑΕΚ με non call σε φάουλ στην τελευταια επίθεση θα διαβάζαμε για τον Δουβή που ελέγχει το παρασκήνιο. Τώρα ειναι απλά Κυριακή .


κοιτα να δεις περσυ ηταν η και καλα διακοπη,φετος το νον κολ,ολο και κατι θα ανακαλυπτετε καθε φορα.
Αν ειναι να κανουμε αναφορα στη διαιτησια να κανουμε για ολα,οχι οπως μας συμφερει.
Timemaster
QUOTE(ashton @ Feb 28 2016, 20:23 ) *
Αν είχε κερδίσει η ΑΕΚ με non call σε φάουλ στην τελευταια επίθεση θα διαβάζαμε για τον Δουβή που ελέγχει το παρασκήνιο. Τώρα ειναι απλά Κυριακή .



Το να μενεις στο τελευταιο δευτερολεπτο σε μια φαση που αυτος που κανει πρωτος φαουλ ειναι ο συμπαιχτης του και που σε ολη την Ευρωπη 9/10 φορες δε σφυριζεται τιποτα οταν ολο το παιχνιδι εχει καταστραφει με φαλτσοσφυριγματα μιωνει την ομαδα σου.

Η ΑΕΚ σημερα πηγε με το τσαμπουκα κ με ατομικες ενεργειες να κερδισει κ δε τα καταφερε. Ακομα κ στην τελευταια της επιθεση πηρε κακιστο τριποντο αντι να βαλει την μπαλα στο ζωγραφιστο που ειναι κ η δυναμη της.

Οπως σωστα ειπε κ ο Ζντοβτς το θεμα ειναι ο ασσος κ το μυαλο κ οχι η διαιτησια
ashton
το θέμα είναι περισσότερο ο Ζντοβτς, παρά οι πλέϊ μέϊκερ (αυτός άφησε να φύγουν οι Cooper, Armstead, Scrubb, αυτός έφερε Brown, Green)
όταν κράζεις δημόσια τους παίκτες σου δεν μπορεις να περιμένεις να παίξουν .
Timemaster
QUOTE(ashton @ Feb 28 2016, 21:26 ) *
το θέμα είναι περισσότερο ο Ζντοβτς, παρά οι πλέϊ μέϊκερ (αυτός άφησε να φύγουν οι Cooper, Armstead, Scrubb, αυτός έφερε Brown, Green)
όταν κράζεις δημόσια τους παίκτες σου δεν μπορεις να περιμένεις να παίξουν .


Συμφωνω οτι ο Κοουτς εχει ευθηνη αλλα η ουσια ειναι αυτη.
SteelGandalf
Το παιχνίδι το έχει σε επάναληψη στις 00:00 στο novasports3 και αύριο το πρωί στις 9:00 στο novasports1 & 1HD. Μάλλον το πρωί θα το παρακολουθήσω, πριν εκφέρω άποψη, γιατί αλλιώς καμιά φορά τα βλέπεις τα πράγματα -όσα τέλως πάντων βλέπεις- στο γήπεδο και αλλιώς από την τηλεόραση.

Πάντως, επειδή άκουσα και τον Ζήση Σαρικόπουλο και τον κύριο Zdovc, θεωρώ πως τα είπαν όλα με τις τοποθετήσεις τους.
sinkazama82
Εντάξει παιδιά, για ποια διαιτησία λέμε τώρα. Στο αντιαθλητικό του Οκάρο έχει πάει πρώτα και τον έχει σπρώξει ο Παπαντωνίου χωρίς λόγο και από την αποβολή του Μαυροκεφαλίδη και μετά οι διαιτητές έπαιζαν μόνο ΑΕΚ. Οι βολές ήταν σχεδόν διπλάσιες υπέρ της στο πρώτο ημίχρονο ενώ αυτά που αναφέρει ο Tuareg για τα φάουλ και τα βήματα έχει 100% δίκιο. Για την τελευταία φάση τώρα αν περιμένετε να σφυρίξει διαιτητής αμφισβητούμενη φάση, στα όρια της λήξης του παιχνιδιού υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, μάλλον νομίζετε ότι είστε ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός.

Αυτή η φάση με το φάουλ στο Χάγκινς στα τελευταία δευτερόλεπτα λέτε να φέρει την ανάλογη τακτική του NBA κατά δω; Ελπίζω για το αντίθετο
I love this game
Στην αρχή του παιχνιδιού αδικήθηκε η ΑΕΚ σε ορισμένες φάσεις. Από την στιγμή που έγινε το flopping και οι "μαγκιές" του Παπαντωνίου στον Okaro που πιστεύω ότι ήταν στοχευμένες οι διαιτητές χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα κάνουν μαντάρα.

Το ότι καταφέραμε και κερδίσαμε οφείλεται στα 2 3ποντα του Κοεν με το που ξεκινάει η 4η περίοδος και τις κάκιστες επιλογές της ΑΕΚ σε αυτη την περίοδο. Πελεκάνος μεγάλο παιχνίδι μετά από καιρό. Μεγάλο πλήγμα τα rebound, πρέπει να κάναμε πολύ λιγότερες επιθέσεις από την ΑΕΚ. Συνοψίζοντας ίσως είναι το 1ο παιχνίδι που το κερδίζουμε παίρνοντας πολλά απο τον πάγκο μας.

sinkazama82
Δείτε και τις επίμαχες φάσεις εδώ:

http://www.sportit.gr/385389-2/
tuareg
ρε σεις σε καποια φαση σε διακοπη του παιχνιδιου μαζευονται οι παικτες της ΑΕΚ και κανουν πηγαδακι, παει κι ο Γουοτερς τους αγκαλιαζει κι ακουει κι αυτος,χαμπαρι δε πηραν....μετα τον ειδε ο Καλαμποκης κι εκανε το Κινεζο ο Γουοτερς ...Θεουλης smiley.gif smiley.gif
air_23
QUOTE (ashton @ Feb 28 2016, 19:09 ) *
77-76 για τον Αρη, αφού η ΑΕΚ έπαιξε από το 11' χωρις Μαυροκεφαλιδη (αποβολη με 2 τεχνικες) και έκανε για άλλο ενα ματς τραγικό τελευταιο δεκάλεπτο (27-16 το σκορ στο 4ο υπερ του Αρη) και φυσικά ως συνήθως και κακη τελευταια επιθεση έκανε, και το φαουλ στον Μιλοσεβιτς το επνιξαν οι διαιτητες .

αδερφε πλακα κανουμε ετσι?ο μαυροκεφαλιδης εχει φαει τεχνικη ποινη οπως και ο οκαρο 15 δευτερα πριν και κανει καραμπινατο θεατρο μετα.που ειναι το παρανομο στην αποβολη του?Επισης για ποια ιδια φαουλ λεμε οταν στο πρωτο ημιχρονο ειναι 28-11 οι βολες?οτι του Αρη του βγαλανε εκτος ματς οκαρο-μακνιλ με αστεια φαουλ γενικοτερα θα το πειτε?το καλαθι με πεντακαθαρα βηματα του μιλοσεβιτς στο 75-70?οσο για την τελευταια φαση ΑΝ εχει γινει φαουλ εχει γινει εκτος χρονου αφου ο καλαμποκης στα 0,8 δεν εχει πιασει ΚΑΝ την μπαλα ακομα....

QUOTE (tuareg @ Feb 28 2016, 19:24 ) *
ε ας μην εκανε το τσαμπουκα οντας χρεωμενος με πρωτη τεχνικη ποινη για το φλοπιγκ.
Η ουσια ειναι οτι χασατε στα ισα και παλληκαρισια....

Κανουμε λαθος..Εκανε φλοπινγκ οντας χρεομενος με τεχνικη ποινη 15 δευτερα πριν..Αν αμφισβητειτε το φλοπινγκ εχετε καποιο θεμα....

ο γουαιτ κι οταν μπηκε να παιξει στο δευτερο χρεωθηκε με ανυπαρκτο επιθετικο στο οποιο τον ειχε αγκαλιασει ο καλαμποκης στο ποσταρισμα και ακομα πιο ανυπαρκτο 5ο που καθεται με ορθια τα χερια..επισης ας μην αναφερθουμε στα 3 και 4 φαουλ του μακνιλ οπως και για το οτι στον τσαμπουκα δοθηκε αντιαθλητικο ΜΟΝΟ στον οκαρο και τιποτα στον παπαντωνιου που το ξεκιναει με το σπρωξιμο

Δεν φταιει κανεις στην ΑΕΚ που εχασε απο τον πελεκανο και τον Κοεν σημερα ουτ που ο γιουρι για να παρει ταιμ επρεπε να ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ!!!!! Ο ΑΡΗΣ

Επισης ας μην μιλαει πολυ η ΑΕΚ και ο Δουβης για τη διαιτησια γιατι αυτο το 15/15 που εχει με τους μικρους ειναι βαμμενο με το αιμα των τρικαλων,του αρκαδικου,του κολοσσουτης κηφισιας με διαιτησιες τουλαχιστον 70-30

T.W.Is.M.
Να μεινουμε λιγο περισσοτερο στα αγωνιστικα; Καταλαβαινω οτι υπηρχαν φασεις που και οι δυο ομαδες εχουν λογους να παραπονιουνται, αλλα ας μη σταθουμε σε αυτο το τοπικ στο κομματι της διαιτησιας.
Timemaster
QUOTE(sinkazama82 @ Feb 28 2016, 23:43 ) *
Εντάξει παιδιά, για ποια διαιτησία λέμε τώρα. Στο αντιαθλητικό του Οκάρο έχει πάει πρώτα και τον έχει σπρώξει ο Παπαντωνίου χωρίς λόγο και από την αποβολή του Μαυροκεφαλίδη και μετά οι διαιτητές έπαιζαν μόνο ΑΕΚ. Οι βολές ήταν σχεδόν διπλάσιες υπέρ της στο πρώτο ημίχρονο ενώ αυτά που αναφέρει ο Tuareg για τα φάουλ και τα βήματα έχει 100% δίκιο. Για την τελευταία φάση τώρα αν περιμένετε να σφυρίξει διαιτητής αμφισβητούμενη φάση, στα όρια της λήξης του παιχνιδιού υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, μάλλον νομίζετε ότι είστε ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός.

Αυτή η φάση με το φάουλ στο Χάγκινς στα τελευταία δευτερόλεπτα λέτε να φέρει την ανάλογη τακτική του NBA κατά δω; Ελπίζω για το αντίθετο



Για να είμαι ειλικρινείς δε μπορώ να καταλάβω στην τελευταία φάση τι γίνεται και ας είδα το ριπλέυ 20 φορές.
Νομίζω πως κάνει φάουλ ο Μιλόσεβιτς τον Καλαμπόκη!!! στην διεκδήκηση και όταν ο Καλαμπόκης παίρνει τελικά την μπάλα του κάνει φάουλ ο Μούρτος αλλά το παιχνίδι έχει λήξει. Πάρε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Το φάουλ στον Χάγκινς ήταν έξυπνο από τον Ζντοβτς. Έκανε φάουλ σε έναν παίχτη που χάνει βολές και είχε αρκετή ώρα επίθεσης για να έχει αυτός τον τελευταίο λόγο. Ακόμα και αν έβαζε ο Χάγκινς και τις δύο βολές η ΑΕΚ έχει παίχτες που βάζουν τρίποντα υπό πίεση ενώ αν ο Άρης με τη σειρά του έκανε φάουλ οι παίχτες της ΑΕΚ είχαν 80% στις βολές.
Αλλά γενικά στο αμυντικογενές Ελληνικό πρωτάθλημα δύσκολα θα δούμε ομάδα να εμπιστεύεται αυτό το σύστημα.

rolleyes.gif
akratacity
Η δυο τεχνικες ποινες στον Μαυροκεφαλιδη παντως ειναι πεντακαθαρες. Ειδικα η δευτερη ειναι ο ορισμος του φλοπινγκ. Απλα ο Μαυροκεφαλιδης σκεπτομενος πονηρα υπεθεσε οτι επειδη πριν λιγο οι διαιτητες του ειχαν δωσει τεχνικη ποινη, θα προσπαθουσαν να εξισορροπησουν τα πραγματα με ενα υπερ του λανθασμενο σφυριγμα.
Timemaster
κοιτάζοντας τα στατιστικά του αγώνα βλέπω το εξής παράλογο:

η ΑΕΚ με 18 επιθετικά ριμπάουντ ( 42% στη ρακέτα μας) πήρε μονάχα 2 πόντους από δεύτερες επιθέσεις.
εμείς με 7 επιθετικά (23% στη ρακέτα της ΑΕΚ) πήραμε 5.

ο Ζάρας κατάφερε να κάνει 4 λάθη σε 3:32 συμμετοχής.
ο Χάγκινς είχε 4 ριμπάουντ όλα επιθετικά.
ο Πελεκάνος παίζοντας τραυματίας με ενέσεις είχε 6/8 σουτ 75% . Σε όλη την Α1 εως τώρα είχε μόλις 34%
Για μία ασίστ ο Μακνιλ δεν έχει όσες η ΑΕΚ σήμερα.
Η ΑΕΚ είχε 42 από τους 76 πόντους της από τους αναπληρωματικούς (55%).
Μούρτος , Ζάρας και Μαυροιδής κατάφεραν σε 25 , 4 και 19 λεπτά συμμετοχής να μη κάνουν φάουλ. Για ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να πάρουν τιμητική πλακέτα


rolleyes.gif
ashton
ακόμα η ΑΕΚ ενώ σούταρε 8 τρίποντα στο 1ο ημιχρονο (με 4/8), στο 2ο ενώ ήταν τραγικά άστοχη επέμενε και τελικά σούταρε 16 (!!) (με 2/16 και 6/24 συνολο).
Άλλη μια τραγική διαχείριση και από τον πάγκο. Ας μην ξεχνάμε πως πχ ο Ζντοβτς έφερε για σουτερ τον Brown που είχε σήμερα 0/6 3π και με την Κηφισιά άλλα 0/3 ...
fear_me
Εγω ειμαι απογοητευμενος απο την ομαδα μου για την ηττα σημερα και δεν υπαρχουν δικαιολογιες,επρεπε τωρα να ειχαμε ομαδα να κερδιζουμε και τους διαιτητες εναντιον τετοιων ομαδων οπως ο αρης,ο σακοτα εκανε μεγαλο κακο τον 1,5 χρονο που ηταν κοουτς με τις τοσες αλλαγες παικτων,δεν χτιζονται ετσι οι ομαδες,το ελπιδοφορο ειναι οτι με τον ζντοβτς καθε αγωνιστικη η ομαδα παρουσιαζεται βελτιωμενη παρολες τις αναποδιες,μακαρι να κανει και τις σωστες επιλογες παικτων το καλοκαιρι,να καθαρισει και το ροστερ απο μερικους που δεν κανουν ουτε για τοπικο και θα ειμαστε μια χαρα

υ.γ. αυτα για τους φιλους αεκτζηδες που γραψανε πιο πανω και λεγανε για τους ρεφ,αν γραψει καποιος φιλος αριανος δε προκειτε να απαντησω γιατι εδω περα εχετε μονο οπαδικα γυαλια εσεις και δεν εχει νοημα
ashton
ποιες κακές αλλαγές παικτών έκανε ο Σάκοτα πέρσι ; ήταν λάθος οι επιλογές των Μενσα-Μπονσου, Χέρστον, Γουιλμπεκιν ;
και τι κακό εκαν στην περσινη σεζον που ανέλαβε ομαδα με ρεκορ 1-4 ;
Και τους Μπράουν (για σουτέρ, με 0/9 3π στα τελευταια 2 ματς και 4/17 συνολικά), Γκριν, Κρίστμας ο Ζντοβτς τους έφερε ..
και αυτός έδιωξε τον Αρμσεντ γιατι δεν μπορουσε να παιξει μαζι με τον Κουπερ, και μετά έδιωξε και τον Κουπερ, και άφησε να παει δανεικος στη Γερμανια ο Σκραμπ (που μια χαρα παιζει εκει το παληκαρι) χωρις να τον δει ουτε σε φιλικο, και προτιμησε τον Κριστμας απο το να πάρει χρονο πχ ο Ατιτς .

με τον Σακοτα πάντως 4ο δεκαλεπτο δεν παιζαμε σαν χαμένοι είτε είμαστε στην Πάτρα, είτε με Κηφισιά, είτε Αλεξάνδρειο .

Επί Σάκοτα σε 20 παιχνίδια
Δ περιοδος : 398-339 (19,90 -16,95)

Επί Μανωλοπουλου & Ζντοβτς σε 12 ματς

Δ περίοδος : 198-243 (16,50- 20,25)

ήταν η 8η φορά που έχουμε χειροτερο σκοραρισμα από τους αντιπαλους μας στο 4ο δεκαλεπτο στη μετά Σαλε εποχη, οπότε πλέον ειναι εξαίρεση όταν δε χάνουμε σε αυτην την περιοδο στο επιμερους σκορ..
και 3ο σερι (26-19 μας εκανε ο Απολλωνας, 27-13 η Κηφισια, 27-16 ο Αρης)

η συνεντευξη τυπου


θα πρέπει να γινεται και κανενα μονταζ στη συνεντευξη να μην περνάνε τα ψιθυριστά 'γαλλικα΄ αυτων που ειναι διπλα στα μικροφωνα :-)
tuareg
QUOTE (fear_me @ Feb 29 2016, 03:18 ) *
υ.γ. αυτα για τους φιλους αεκτζηδες που γραψανε πιο πανω και λεγανε για τους ρεφ,αν γραψει καποιος φιλος αριανος δε προκειτε να απαντησω γιατι εδω περα εχετε μονο οπαδικα γυαλια εσεις και δεν εχει νοημα


για πες μας εσυ που βλεπεις χωρις οπαδικα γυαλια την αντικειμενικη σου γνωμη για το θεμα.....
air_23
QUOTE (fear_me @ Feb 29 2016, 03:18 ) *
Εγω ειμαι απογοητευμενος απο την ομαδα μου για την ηττα σημερα και δεν υπαρχουν δικαιολογιες,επρεπε τωρα να ειχαμε ομαδα να κερδιζουμε και τους διαιτητες εναντιον τετοιων ομαδων οπως ο αρης,ο σακοτα εκανε μεγαλο κακο τον 1,5 χρονο που ηταν κοουτς με τις τοσες αλλαγες παικτων,δεν χτιζονται ετσι οι ομαδες,το ελπιδοφορο ειναι οτι με τον ζντοβτς καθε αγωνιστικη η ομαδα παρουσιαζεται βελτιωμενη παρολες τις αναποδιες,μακαρι να κανει και τις σωστες επιλογες παικτων το καλοκαιρι,να καθαρισει και το ροστερ απο μερικους που δεν κανουν ουτε για τοπικο και θα ειμαστε μια χαρα

υ.γ. αυτα για τους φιλους αεκτζηδες που γραψανε πιο πανω και λεγανε για τους ρεφ,αν γραψει καποιος φιλος αριανος δε προκειτε να απαντησω γιατι εδω περα εχετε μονο οπαδικα γυαλια εσεις και δεν εχει νοημα

ενω εσυ που δεν εχεις οπαδικα γυαλια γραφεις το ΘΕΙΚΟ να κερδιζει τετοιες ομαδες σαν τον ΑΡΗ και με τους ρεφ...

Οτι ο Αρης ειναι καλυτερη ομαδα απο την ΑΕΚ και το εχει δειξει μεσα στη σεζον σε ενα καρο περιπτωσεις δεν το βλεπεις προφανως
Dwyane ''the flash'' Wade
Ήμουνα σίγουρος πως σε αυτό το τόπικ μετά θα πλακώνονταν οι μεν με τους δε για την διαιτησία. Για το αγωνιστικό κομμάτι τίποτα.
Είδα το ματς σε μαγνητοσκόπηση. Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Άρη όπως απόλυτα δίκαια θα βρίσκεται από πάνω μας στο τέλος της κανονικής σεζόν. Κάθε φορά μας κόβει τιμολόγιο κανονικότατα. Το είχα πει στην αρχή της σεζόν, το ξανείπα ενδιάμεσα και το λέω ξανά. Ο Άρης έχει καλύτερη ομάδα. Τέλος!! Αυτό οφείλεται στον Πρίφτη και τις πολύ καλές επιλογές ξένων. Δεν χρειάστηκε να κάνει καμία αλλαγή και γι αυτό παρουσιάζει τόσο καλή συνοχή σαν ομάδα. Εμείς με τα πέρα δώθε παικτών να λέμε και ευχαριστώ που είμαστε εκεί (παίζει ρόλο και η ανυπαρξία των υπολοίπων). Περιμένω σχόλιο απο τον mod του Άρη που δεν μιλάει σαν τσουκαλάς και ανφέρεται στο μπασκετικό κομμάτι.
Οι υπόλοιποι συνεχίστε για του Πηλοιδηδες και τους Φούφηδες icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif
SteelGandalf
Επειδή πρέπει να γίνει και η καταγραφή, ξεκινάω.

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 16-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 37-47

3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 50-60

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 77-76

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2016)
Π-Ο-Τ-Ε !! Τόσο απλά!!

ΠΟΤΕ; ΠΟΤΕ! Ο Αυτοκράτορας και οι 5.000 πιστοί του δεν χάνουν ποτέ στο Παλέ! Το αντιλήφθηκε και η ΑΕΚ σήμερα. Η ΑΕΚ που βρέθηκε να κερδίζει με 60-50 στο 30’… Αυτός ο Άρης, σε αυτό το Παλέ, απλά δεν γίνεται να χάσει. Ας το πάρουν χαμπάρι όλοι! Το τελικό 77-76 φέρνει τους κίτρινους πολύ κοντά στην τρίτη θέση!


Το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο του φετινού Άρη στο Παλέ. Οι κίτρινοι μπήκαν στο παιχνίδι νευρικά, ήταν πολύ άστοχοι (2/8 σουτ στο πρώτο πεντάλεπτο) και μπήκαν στο… τριπάκι της ΑΕΚ που προσπάθησε να φέρει νεύρα στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-10 (5’), ο Άρης αντέδρασε και προσπέρασε με 11-10 (8’) και προηγήθηκε με 16-12 (9’), αλλά η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 16-18.

Στο 11’ οι διαιτητές χρέωσαν από μία τεχνική ποινή Γουάιτ και Μαυροκεφαλίδη για αψιμαχία που είχαν, στην επόμενη φάση ο Κορομηλάς με νέα τεχνική ποινή στον παίκτη της ΑΕΚ για θέατρο τον απέβαλλε, αλλά στην φασαρία που δημιουργήθηκε, δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ στον Γουάιτ. Από όλο αυτό που δημιουργήθηκε η ΑΕΚ βγήκε ευνοημένη, γιατί έμεινε στο παρκέ με τον Μιλόσεβιτς που “μάτσαρε” την ενέργεια των παικτών του Άρη και μαζί με τον Γκριν δεν άφησαν τον Άρη να μπει στο ματς.

Οι κίτρινοι έκαναν αβίαστα λάθη (8 στο α’ που έδωσαν 7 κλεψίματα και 7 πόντους στον αντίπαλο) και η ΑΕΚ ξέφυγε με 21-30 (13’), 25-35 (14’) και 27-38 (16’). Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-47), παρότι ο Άρης προ στιγμήν μείωσε σε 37-43. Πέρα από την κακή εμφάνιση, οι κίτρινοι είχαν ήδη φορτωμένους με τρία φάουλ τους Γουότερς, Μακ Νιλ και Γουάιτ…

Ο Άρης προσπάθησε να βρει ρυθμό στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν τα κατάφερε… Έχασε τον Γουάιτ με πέντε φάουλ, είχε με 4 τον Μακ Νιλ και εκτός ρυθμού και η ΑΕΚ με τον Μιλόσεβιτς να κερδίζει μάχες στις δύο ρακέτες διατήρησε την υπέρ της διαφορά, έχοντας την εύνοια των διαιτητών σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Οι κίτρινοι έφτασαν ως το -7 (47-54), αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε στο 50-60.

Ο διακόπτης γύρισε στην τέταρτη περίοδο. Ο Κοέν με 2/2 τρίποντα, ο Πελεκάνος με άλλο ένα γύρισαν τούμπα το παιχνίδι! Στο 33’ ο Μακ Νιλ ισοφάρισε με βολές σε 64-64 και ο Χάγκινς στο 35’ με φόλοου έδωσε προβάδισμα στους κίτρινους (66-64, 5.17)!

Ο Κοέν με… πιρουέτα έκανε το 72-67 στο 38’, ο Σάκοτα απάντησε με τρίποντο (72-70), όμως ο Χάγκινς με κάρφωμα διαμόρφωσε το 74-70! Ο Χάγκινς με 1/2 βολές έκανε το 75-70 (1.33), αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε και με τον Μπράουν στα 18’’ ισοφάρισε σε 76-76, αφού πρώτα όμως οι διαιτητές δεν έδωσαν καθαρά βήματα στον Μιλόσεβιτς στη φάση που ο Βόσνιος είχε μειώσει σε 75-72… Ο Μιλόσεβιτς έκανε φάουλ στον Χάγκινς, ο οποίος με 1/2 βολές έγραψε το 77-76. Οι κίτρινοι επέλεξαν να παίξουν άμυνα και δικαιθώθηκαν. Ο Γκριν έμεινε με τον Κοέν, ο Ισραηλινός έβγαλε εξαιρετική άμυνα, το σουτ του Αμερικανού δεν βρήκε στόχο και έτσι το παιχνίδι έληξε με 77-76.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 15 (3/3δπ., 3/5τρ., 2ρ., 2κλ.), Γουάιτ 7 (4ρ.), Γουότερς 11 (3/3β., 4/5δπ., 3ρ., 3ασ.), Χάγκινς 12 (4/8β., 4/8δπ., 4ρ., 2κοψ.), Μακ Νιλ 6 (3ρ., 5ασ.,), Ξανθόπουλος 5 (1), Τσούπκοβιτς 3, Δίπλαρος, Ζάρας 2, Κοέν 12 (1/2β., 1/3δπ., 3/4τρ., 7ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2.

ΑΕΚ: Σάκοτα 9 (1), Χέρστον 5 (1), Μπράουν 14, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 4, Παπαντωνίου 1, Μιλόσεβιτς 13 (1), Γκριν 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Κάρτερ 7 (1), Σαρικόπουλος 5.


Θέλω να τοποθετηθώ σχετικά με το όσα είδα εχθές στο γήπεδο -το παιχνίδι στην τηλεόραση δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω- αλλά θέλω να το κάνω κυρίως με γνώμονα όλα όσα παρακολούθησα στο αγωνιστικό κομμάτι. Για την διαιτησία θα πω μόνο πως ήταν κακή και για τις δύο ομάδες. Έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή και το καθόρισε σε ό,τι αφορά το ποιος θα συμμετάσχει και πόσο, μέχρι το τέλος. Επέτρεψε το σκληρό, πολλές φορές πάνω από τα όρια του επιτρεπτού, παιχνίδι και γενικά κατέστρεψε έναν αγώνα που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ποιοτικός και όμορφος.

QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Feb 29 2016, 12:40 ) *
Ήμουνα σίγουρος πως σε αυτό το τόπικ μετά θα πλακώνονταν οι μεν με τους δε για την διαιτησία. Για το αγωνιστικό κομμάτι τίποτα.
Είδα το ματς σε μαγνητοσκόπηση. Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Άρη όπως απόλυτα δίκαια θα βρίσκεται από πάνω μας στο τέλος της κανονικής σεζόν. Κάθε φορά μας κόβει τιμολόγιο κανονικότατα. Το είχα πει στην αρχή της σεζόν, το ξανείπα ενδιάμεσα και το λέω ξανά. Ο Άρης έχει καλύτερη ομάδα. Τέλος!! Αυτό οφείλεται στον Πρίφτη και τις πολύ καλές επιλογές ξένων. Δεν χρειάστηκε να κάνει καμία αλλαγή και γι αυτό παρουσιάζει τόσο καλή συνοχή σαν ομάδα. Εμείς με τα πέρα δώθε παικτών να λέμε και ευχαριστώ που είμαστε εκεί (παίζει ρόλο και η ανυπαρξία των υπολοίπων). Περιμένω σχόλιο απο τον mod του Άρη που δεν μιλάει σαν τσουκαλάς και ανφέρεται στο μπασκετικό κομμάτι.

Οι υπόλοιποι συνεχίστε για του Πηλοιδηδες και τους Φούφηδες icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif


Καταρχάς, να σε ευχαριστήσω φίλε Dwyane, διότι την ώρα που έγραφες την τοποθέτηση σου, είχα ήδη ξεκινήσει την αναφορά μου στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, όταν σε διάβασα, ήδη είχα σκοπό να κάνω αυτό που ανέφερες. Δηλαδή να προσπαθήσω να επικεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στην διαιτησία.

Πρώτον διότι αυτό απαγορεύεται από τους κανόνες του συγκεκριμένου φόρουμ (υπάρχει ειδική ενότητα για την διαιτησία).

Δεύτερον διότι όπως ανέφερα ήδη πιο πάνω, το παίχνιδι το χάλασαν οι διαιτητές με τον ίδιο τρόπο και για τις δύο ομάδες. Άρα δε έχει νόημα το να καθίσουμε φάση-φάση να δούμε ποιος τελικά αδικήθηκε λιγάκι περισσότερο. Άλλωστε όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν με αποδείξεις.

Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω το παράδειγμα της περίπτωσης του Μαυροκεφαλίδη, επειδή είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ώρα του αγώνα θα σκέφτονταν πολλοί πως την έκαψε την ΑΕΚ η αποβολή του Μαυροκεφαλίδη. Αυτό σε θεωρητική βάση μπορεί και να ίσχυε -κι εγώ το πίστεψα προς στιγμήν- αν και ο παίχτης δίκαια τιμωρήθηκε. Θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο προσεκτικός, πιο επαγγελματίας και τέτοιες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται ειδικά στην ηλικία του και με τις τόσες εμπειρίες που έχει. Στην πορεία, λοιπόν, αποδείχθηκε πως δεν ίσχυε η προηγούμενη πεποίθηση, αφού η ΑΕΚ μια χαρά στάθηκε στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού και χωρίς αυτόν. Άλλωστε διαθέτει το βάθος για να αντικαταστήσει ακόμη και τον Μαυροκεφαλίδη, σε μια κακή του μέρα ή σε μια απουσία του.

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα του. Δέχθηκε μία τεχνική ποινή, όπως και ο αντίπαλος του (White), για να ηρεμήσουν από τις αψιμαχίες και στην επόμενη φάση, επέλεξε να κάνει θέατρο, παρά το ενδεχόμενο ρίσκο, μη πιστεύοντας πως θα τον τιμωρήσουν στο καπάκι οι διαιτητές με νέα τεχνική ποινή. Υπολόγιζε όμως χωρίς τους "ξενοδόχους". Ποιος του φταίει πέρα από το κεφάλι του; Μόλις χρεώθηκε με flopping φάνηκε να χάνει τη γη από τα πόδια του και όταν αντιλήφθηκε πως έχει αποβληθεί, έβριζε και ωρύονταν με τον χειρότερο τρόπο, αποτελώντας παράδειγμα προς αποφυγή, ειδικά μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο που έβραζε, αλλά και για όσους τον παρακολουθούσαν από την τηλεόραση.

Όλα τα παραπάνω ήθελα να τα αναφέρω ως παρένθεση για να επικεντρωθούμε, επιτέλους, στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, που τελικά έχει και σημασία. Αυτό όμως θα μου επιτρέψετε να το κάνω λίγο αργότερα. ;)
tuareg
Για το αγωνιστικο του θεματος οι 16-6 ασσιστ και οτι ο Αρης εκανε come back με Πελεκανο-Κοεν τα λεει ολα.
Καθοριστικη η αμυνα στο β μερος που απο τους 47 του α δεχθηκαμε μονο 29.
McRae
Τελικα καλυτερα να εδινε μια μπουνια στον Χαγκινς ο Μαυροκεφαλιδης παρα να κανει θεατρο.Θα χρεωνοταν με αντιαθλητικο και θα εμενε στο ματς,οπως ο Ουαιτ.Ηλιθιος κανονισμος.Με δυο τεχνικες ποινες εισαι εξω ενω με μια τεχνικη και ενα αντιαθλητικο συνεχιζεις να παιζεις.Απο την αλλη βλεποντας το χτεσινο ματς δεν ειναι να απορρει κανεις με την γενικοτερη απαξιωση του αθληματος.Αυτο που παιζεται στα ντερμπι δεν ειναι μπασκετ αλλα ελληνορωμαικη.Τι ξυλικι ηταν αυτο χτες?Καποια στιγμη πρεπει οι διαιτητες να αρχισουν να σφυριζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ εστω και αν αυτο σημαινει οτι οι ομαδες θα μενουν με 3 παικτες στο τελος.
fear_me
Φυσικα και εχει καλυτερη ομαδα ο αρης γιατι γινεται σωστη δουλεια απο τον Πριφτη,δεν αλλαζει παικτες για ψυλλου πηδημα...περσι που εκανε καλες επιλογες ο σακοτα,γιατι δεν τις στηριξε? ποσους κρατησε? και φετος καθε βδομαδα εχουμε αλλαγες στο ροστερ,δεν γινονται ετσι οι ομαδες,πετιουνται λεφτα τσαμπα...Αυτο δεν σημαινει ομως οτι και ο αρης εχει καμια σοβαρη ομαδα,με τα λεφτα που εχει ξοδεψει η ΑΕΚ ,θα επρεπε να ηταν 2 επιπεδα πανω,αντ αυτου εχει καταφερει να χανει κιολας,εστω και με εναν ποντο εκτος εδρας και με ολα αυτα τα ευτραπελα,αλλα αν ηταν η ιδια η ΑΕΚ σοβαρη και με ολα αυτα θα επρεπε να κερδιζει
tuareg
QUOTE (fear_me @ Feb 29 2016, 14:56 ) *
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι και ο αρης εχει καμια σοβαρη ομαδα,


o oμπραντοβιτς,ο πασουτιν,ο ρεπεσα,ο μαρκοβιτς,ο αντομαιτις,o ζντοβτς ακομα,διαφωνουν μαζι σου,αλλα οκ τι να ξερουν αυτοι.

QUOTE (fear_me @ Feb 29 2016, 14:56 ) *
,με τα λεφτα που εχει ξοδεψει η ΑΕΚ ,θα επρεπε να ηταν 2 επιπεδα πανω,αντ αυτου εχει καταφερει να χανει κιολας,εστω και με εναν ποντο εκτος εδρας και με ολα αυτα τα ευτραπελα,αλλα αν ηταν η ιδια η ΑΕΚ σοβαρη και με ολα αυτα θα επρεπε να κερδιζει


ενιοτε χανει και εντος βεβαια....
για τα υποθετικα σου συμπερασματα τωρα δε νομιζω οτι μπορουμε να συζητησουμε...
fear_me
QUOTE(tuareg @ Feb 29 2016, 15:18 ) *
o oμπραντοβιτς,ο πασουτιν,ο ρεπεσα,ο μαρκοβιτς,ο αντομαιτις,o ζντοβτς ακομα,διαφωνουν μαζι σου,αλλα οκ τι να ξερουν αυτοι.



ενιοτε χανει και εντος βεβαια....
για τα υποθετικα σου συμπερασματα τωρα δε νομιζω οτι μπορουμε να συζητησουμε...

σε σενα δεν απανταω και δεν κανω συζητηση μαζι σου,για τους αεκτζηδες που απαντησαν εγραψα biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.