Help - Search - Members - Calendar
Full Version: GROUP A
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2011-2012
Pages: 1, 2, 3
sacarame




ΕΔΡΑ: BILBAO ARENA
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 10.000
OFFICIAL SITE:http://www.bilbaobasket.biz/

Νεοφώτιστη στα γήπεδα της Euroleague, η ομάδα του Μπιλμπάο εξαργυρώνει την περσινή εξαιρετική πορεία της μέχρι τους τελικούς της ACB. Η παρουσία της στον πρώτο όμιλο της δίνει την δυνατότητα της πρόκρισης, καθώς και οι ομάδες δεν είναι σε φουλ φόρμα, αλλά και οι Nancy και Cantu δεν είναι ομάδες που τρομάζουν την ομάδα του Κατσικάρη. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να δούμε κατά πόσο το Μπιλμπάο μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι, έχοντας αυτή την φορά και διπλά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη-Κυριακή).



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


Regular Season
1 vs Olympiacos October 21
2 at SLUC Nancy October 27
3 at Bennet Cantu November 03
4 vs Fenerbahce Ulker November 09
5 at Caja Laboral November 16
6 at Olympiacos November 23
7 vs SLUC Nancy December 01
8 vs Bennet Cantu December 07
9 at Fenerbahce Ulker December 14
10 vs Caja Laboral December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 FISHER, JOSH Spain Guard 1.89 1980
7 JACKSON, AARON USA Guard 1.93 1986
10 HAMPL, TOMAS Czech Rep. Center 2.15 1988
11 MAVROEIDIS, DIMITRIOS Greece Center 2.08 1985
13 BANIC, MARKO Croatia Forward 2.04 1984
15 MUMBRU, ALEX Spain Forward 2.02 1979
16 STEVIC, OLIVER Serbia Center 2.05 1984
17 HERVELLE, AXEL Belgium Forward 2.05 1983
21 FISCHER, D'OR USA Center 2.11 1981
31 LOPEZ, RAUL Spain Guard 1.82 1980
34 VASILEIADIS, KOSTAS Greece Forward 2.00 1984
44 GRIMAU, ROGER Spain Guard 1.96 1978
45 BLUMS, JANIS Latvia Guard 1.90 1982

Coach Katsikaris,Fotios

Date of Birth 16 May, 1967
Nationality Greek
Titles: -

Μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά για τον ίδιο και την ομάδα του, ο Φώτης Κατσικάρης επέκτεινε την συνεργασία του με την Μπιλμπάο και θα αναλάβει να την οδηγήσει και στα σαλόνια της Euroleague. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι τι καινούργιο έχει να μας παρουσιάσει σε σχέση με την περασμένη σεζόν και αν θα καταφέρει να κρατήσει το σύλλογο στην ίδια ανοδική πορεία.


ΠΙΘΑΝΗ 5-ΑΔΑ

PG Jackson
SG Blums
SF Mumbru
PF Hervelle
C Fischer D’or

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ:
D’Or Fischer (Real Madrid),Roger Grimau (FC Barcelona),Raul Lopez (BC Khimki Moscow region), Stevic Oliver (EWE Baskets), Kakiouzis Mixalis(?, Le Mans)


ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ:
Paco Vazquez(Lleida ), ,Eduardo Hernandez-Sonseca (B.de Rueda V),Chris Warren(Cedevita )


+
1. Η ικανότητα στο transition.
Το Μπιλμπάο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο transition game. Μπροστάρης βέβαια σε αυτό είναι ο πυραυλοκίνητος Jackson ο οποίος παρασέρνει και την υπόλοιπη ομάδα, δυσκολεύοντας αφάνταστα τον αντίπαλο στο να ακολουθήσει το συγκεκριμένο tempo.
2. Καλοκουρδισμένη μηχανή
Ο Κατσικάρης έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια ομάδα, που φαίνεται ότι έχει «περάσει» πολλά πράγματα από τις προπονήσεις της. Τα συστήματα που επιλέγουν είναι δουλεμένα και συνήθως εκτελούνται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό από τους παίκτες, Εξίσου σημαντικό είναι πως γίνεται προσπάθεια να γίνουν εκμεταλλεύσιμα τα θετικά στοιχεία του κάθε παίκτη κατά την διάρκεια των αγώνων.

-

1. Απειρία
Όσο καλό και να είναι το υλικό της Μπιλμπάο, δεν παύει στο σύνολο της (πλην δηλαδή των Fischer,Grimau και Mumbru) να αποτελείται από παίκτες με μικρή εμπειρία από το ανώτερο επίπεδο αγωνων Αυτό ίσως μπορέσουν να το κρύψουν λίγο με τον ενθουσιασμό τους, αλλά σίγουρα όταν έρθουν τα δύσκολα, θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο που θα πρέπει να υπερκεράσουν.
2. Η έλλειψη ενός σούπερ-σταρ.
Το ρόστερ μπορεί να είναι ποιοτικό, να διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, όμως είναι γεγονός πως λείπει ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά. Σίγουρα όλοι περιμένουν ο Jackson να γίνει ένας τέτοιος, αλλά μέχρι να το δούμε να γίνεται, θα έχουμε τις επιφυλάξεις μας.



ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Aaron Jackson
Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας. Προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν ο Αμερικανός, όπου πραγματικά ήταν παίκτης-ορχήστρα για το Μπιλμπάο. Σκόραρε,πάσαρε, έλεγχε το ρυθμό, γενικά έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και οδήγησε την ομάδα μέχρι τους τελικούς της ACB. Πρόβλεψη μας; Αν κάνει και στην Euroleague τέτοια χρονιά ο Αάρον, του χρόνου θα παίζει σίγουρα σε ανώτερη ομάδα.



D’or Fischer
Ο ψηλός είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη μεταγραφή της ομάδας. Ήρθε στο Μπιλμπάο από την Real με σκοπό να δώσει στην ομάδα τα στοιχεία που της έλειπαν. Εξαιρετικός αμυντικός και rebounder, τρέχει καλά το γήπεδο, ενώ θα δώσει και σκορ από το low post. Αυτό ακριβώς που έλειπε από την ομάδα. Αν δούμε τον Fischer της Maccabi, τότε ο Κατσικάρης πέτυχε διάνα.




TOP STORY:

Ίσως να μην το ξέρουν πολλοί, αλλά η Μπιλμπάο ιδρύθηκε μόλις το 2000. Κι όμως μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά να έχει μια σταδιακά ανοδική πορεία μέχρι να φτάσει στην περσινή έκρηξη..

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Κανονικά, αν θα μιλάγαμε για μια πρωτοεμφανιζόμενη στην Euroleague, θα λέγαμε πως η συμμετοχή και κανα δυο καλά αποτελέσματα είναι το ταβάνι. Όμως η περσινή πορεία της Μπιλμπάο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ακόμα και για πρόκριση, καθώς ομάδες σαν την Cantu και την Nancy δεν δείχνουν καλύτερες από την ομάδα του Κατσικάρη. Οπότε, ας κρατάμε μικρό καλάθι…
benchwarmer




ΕΔΡΑ: Fernando Buesa Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 9900
OFFICIAL SITE: http://www.baskonia.com/es/

Μία από τις πλέον γνώριμες και χαρακτηριστικές ομάδες της Ευρωλίγκας, η Κάχα Λαμποράλ (πρώην Ταού), επιστρέφει και φέτος στη διοργάνωση με τον ίδιο προπονητή και την ίδια γνωστή φιλοσοφία. Οι αλλαγές όμως στα πρόσωπα αυτό το καλοκαίρι ήταν σημαντικές, επομένως το κατά πόσο πράγματι θα μοιάζει η φετινή ομάδα με την περσινή είναι άγνωστο προς το παρόν. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Κάχα για μία ακόμη χρονιά θα είναι ανάμεσα στις υπολογίσιμες δυνάμεις της διοργάνωσης.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ

1 at Fenerbahce Ulker, October 19
2 vs Bennet Cantu, October 26
3 vs Olympiacos, November 02
4 at Sluc Nancy, November 10
5 vs Bizkaia Bilbao Basket, November 16
6 vs Fenerbahce Ulker, November 24
7 at Bennet Cantu, November 30
8 at Olympiacos, December 08
9 vs Sluc Nancy, December 14
10 at Bizkaia Bilbao Basket, ?

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 RIBAS, PAU Spain Guard 1.90 1987
5 PRIGIONI, PABLO Argentina Guard 1.93 1977
9 DORSEY, JOEY USA Forward 2.03 1983
11 BJELICA, MILKO Serbia Forward 2.07 1984
13 SERAPHIN, KEVIN France Forward 2.05 1989
19 SAN EMETERIO, FERNANDO Spain Guard 1.98 1984
22 HEURTEL, THOMAS France Guard 1.89 1989
24 OLESON, BRAD USA Guard 1.91 1983
33 TELETOVIC, MIRZA B-H Forward 2.06 1985
42 CALBARRO, UNAI Spain Forward 2.05 1989
44 BJELICA, NEMANJA Serbia Forward 2.09 1988
55 WILLIAMS, REGGIE USA Guard 1.96 1986

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

DUSKO IVANOVIC

Born: 1 September, 1957
Nationality: Montenegro
Euroleague record: 124-83
Euroleague Titles: -

Ένας από τους πιο γνώριμους Ευρωπαίους προπονητές, και όπως κάθε εκπρόσωπος της μεγάλης των πλάβι σχολής που σέβεται τον εαυτό του, ιδιότροπος. Ειδικά φέτος, αναμένεται να είναι μία δύσκολη χρονιά για αυτόν, με 2 ΝΒΑers που θα πρέπει να προσαρμόσει στην μηχανή της Κάχα.

ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

PG Heurtel
SG Oleson
SF San Emeterio
PF Teletovic
C Seraphin

ΗΡΘΑΝ
Reggie Williams (Golden State Warriors), Joey Dorsey (Toronto Raptors), Kevin Seraphin (Washington Wizards), Pablo Prigioni (Real Madrid), Thomas Heurtel (Meridiano Alicante), Unai Calbarro (CB Santurtzi)

ΕΦΥΓΑΝ
Marcelinho Huertas (Barcelona), Stanko Barac (Anadolu Efes), Esteban Batista (Anadolu Efes), David Logan (Panathinaikos), Vladimir Dragicevic (Spartak St. Petersburg)

ΣΥΝ

1) Η παραμονή στην ομάδα των Σαν Εμετέριο και Τελέτοβιτς. Πριν μερικά χρόνια ίσως να ακουγόταν παράξενο εώς και αστείο αυτό, αλλά πλέον αυτοί οι 2 έχουν κατορθώσει με το σπαθί τους να θεωρούνται από τους κορυφαίους παίχτες στην θέση τους στην Ευρώπη.

2) Η Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Μία άκρως μπασκετική έδρα, που βοηθάει την Κάχα στο έπακρο να παίξει το παιχνίδι που αρέσκεται, με τις γρήγορες επιθέσεις και τα συνεχόμενα τρίποντα, που μπορούν να σκοτώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο.

ΠΛΗΝ

1) Η απώλεια του Μαρσελίνιο Χουέρτας. Σίγουρα, αντικαταστάθηκε με 2 παίχτες (Πριτζιόνι, Ερτέλ), αλλά ο μεν πρώτος είναι γερασμένος και ο δεύτερος άπειρος, και δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Βραζιλιάνο, που είχε φτάσει σε επίπεδα τοπ-5 της θέσης στην Ευρώπη.

2) Η έλλειψη αρκετών λύσεων (κυρίως λόγω τραυματισμών) κοντά στο καλάθι. Το περσινό δίδυμο Μπάρατς-Μπατίστα είναι παρελθόν, ο Λάμπε που κλήθηκε να τους αντικαταστήσει θα μείνει εκτός ίσως και για όλη τη σεζόν, ο Ντόρσεϊ τραυματίστηκε κι αυτός με το καλημέρα, και μένει πλέον μόνο ο Σεραφέν, του οποίου επίσης το μέλλον είναι άγνωστο ελέω λοκ άουτ.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Fernando San Emeterio
Σταθερή αξία στην μηχανή της Κάχα τα τελευταία χρόνια ο San Emeterio, θα είναι και φέτος ένα από τα πρώτα βιολιά της αρμάδας του Ivanovic. Ικανός για πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, αναμένεται να κουμαντάρει την Κάχα στα δύσκολα.



Mirza Teletovic
Γνωστός σε όλους μας ο Βόσνιος. Ένα από τα κορυφαία πολυβόλα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Στην καλή του μέρα, θα σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Στην κακή του μέρα, θα κάνει όλη την Βασκονία να τραβάει τα μαλλιά της.


TOP STORY

Σίγουρα, η παρουσία του Ρέτζι Ουίλιαμς. Ένας παίχτης των 10+ πόντων στο ΝΒΑ, που όμως ο τρόπος παιχνιδιού του απέχει αρκετά από αυτό που ονομάζουμε «ευρωπαϊκό μπάσκετ». Ειδικά η συνύπαρξή του με έναν προπονητή όπως ο σκληρός και δύστροπος Ιβάνοβιτς είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στην Κάχα, παρά να λύσει. Και μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το αφιέρωμα, δεν ήταν ακόμα ξεκάθαρο ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης του Ουίλιαμς στην ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει…

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Σίγουρα σε πρώτη φάση στόχος θα είναι αυτό που έχουν καταφέρει τα τελευταία 7 σερί χρόνια, η είσοδος δηλαδή (τουλάχιστον) στην 8άδα. Από εκεί και πέρα κακά τα ψέματα το επίπεδο θα είναι αρκετά ανεβασμένο φέτος για να μιλάμε για είσοδο στο φάιναλ φορ. Μέχρι την άνοιξη όμως μπορούν να συμβούν πολλά.
SG3ptshooter




ΕΔΡΑ: Palais des Sports Jean Weille
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 6000
OFFICIAL SITE:
http://www.sluc-basket.org/

Aφού έβγαλε από τη μέση τη Cholet, η Nancy επιστρέφει στα σαλόνια, με μια σοβαρή πιθανότητα να μείνει… επισκέπτρια. Εκτός κι αν έχει διαφορετική άποψη ο Μπατούμ. (Εμ ποιος να διαφωνεί, ο Παπέ Αμαγκού; )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs at Bennett Cantu October 19
2 vs Bizkaia Bilbao Basket October 27
3 at Fenerbache Ulker November 03
4 vs Caja Laboral November 10
5 vs Olympiacos November 17
6 vs Bennett Cantu November 23
7 at Bizkaia Bilbao Basket December 01
8 vs Fenerbache Ulker December 07
9 at Caja Laboral December 14
10 vs Olympiacos December


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4 POURCHOT, VINCENT France Center 2.17 1992
5 AKINGBALA, AKIN Nigeria Center 2.09 1983
6 GRANT, KENNETH Sweden Guard 1.88 1982
7 BADIANE, MOUSSA France Center 2.08 1981
8 SHULER, JAMAL USA Guard 1.91 1986
9 SYLLA, ABDEL KADER Seychelles Forward 2.05 1990
10 THALIEN, KEVIN France Guard 1.90 1992
11 LINEHAN, JOHN USA Guard 1.75 1978
13 SAMNICK, VICTOR France Forward 2.03 1979
14 PINDA, KINGSLEY France Guard 1.95 1992
16 KURTIC, DZENAN France Center 2.06 1992
17 AMAGOU, PAPE PHILIPPE Guard 1.84 1985
18 MOERMAN, ADRIEN France Forward 2.01 1988
55 BATUM, NICOLAS France Forward 2.03 1988

Coach
Jean-Luc Monschau

Born: 5 June 1951
Nationality: France

Όντας στον πάγκο των Γάλλων από το 2004, ο έμπειρος coach ξέρει πολύ καλά την ομάδα του, οπότε φαντάζομαι και τις δυνατότητες της όσον αφορά την Ευρωλίγκα για φέτος. Αν δεν προέκυπτε η παρουσία του Batum, η συμμετοχή της Nancy στο φετινό θεσμό θα ήταν σχεδόν αδιαμφισβήτητα αδιάφορη.


Πιθανή 5-αδα

PG Amagou
SG Shuler
SF Batum
PF Moerman
C Akingbala

Ποιοι ήρθαν:
Amagou (Roanne), Batum (Portland Trailblazers), Moerman (Orleanaise), Shuler (Vichy)


Ποιοι έφυγαν:
Brun, Darden (Malaga), Deane (Odessa), Johnson, Njoya

+
1. Ο Nico, πρώην Bambi, είναι στο ρόστερ
Και για όσο κρατήσει αυτό, κανένα από τα φαβορί του ομίλου δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχο. Ο παίκτης του Portland απέδειξε και στο πρόσφατο Eurobasket ότι πλέον δεν είναι το χαριτωμένο ελαφάκι αλλά ο ταλαντούχος σκόρερ που παράλληλα έχει και φοβερά αθλητικά προσόντα. Αν μη τι άλλο, θα μας χαρίσει 2-3 βραδιές πολύ ενδιαφέρουσες σε ατομικό επίπεδο, εκτός απροόπτου.
2. Τα αθλητικά προσόντα
Δεν παύει να είναι cliché ότι οι Γάλλοι είναι όλοι αθληταράδες, αλλά δεν αναιρεί αυτό, το δεδομένο ότι η Nancy είναι μια ομάδα που θα δυσκολέψει όποιον δείξει αδυναμία στον τομέα της μαχητικότητας.
3. Η άκρη του πάγκου
Όπου δε στέκεται άλλος ένας αφελής Γάλλος coach, κατά το άλλο cliché, αλλά ένας προπονητής που έχει βραβευτεί ως καλύτερος για το 1989 και παράλληλα έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα με τη Nancy από το 2004. Τόση διάρκεια στο χρόνο δύσκολα είναι τυχαία.
-
1. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
Ή μάλλον ελαφάκι. Ο Μπατούμ. Ο οποίος όσα κοντέρ και να σπάσει δύσκολα θα καταφέρει θαύματα, όπως το να περάσει η Nancy από έναν όμιλο με τοπ ομάδες από Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. Κι ο Κωστάκης πήρε ελαφάκι, αλλά δεν είδαμε προκοπή. Το roster δεν είναι επιπέδου top 16.
2. Χρειάζονται πολλά;

Τα Αστέρια
Nicolas Batum μόνο, προφανώς



Top Story:
Η Nancy νικά εκτός έδρας, οποιονδήποτε.

Ο Στόχος
Αν καταφέρουν να κερδίσουν πολλά παιχνίδια εντός, αν κάνουν και μια – δυο εκπλήξεις, αν ντυθεί Superman ο Batum, αν μοιραστούν νίκες σε πολλά παιχνίδια οι υπόλοιποι, αν, αν.., η Nancy έχει μια outside chance που λέμε και στο χωριό μου να βρεθεί κοντά στους 16.
sacarame




ΕΔΡΑ: NGC CANTU
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 7.000
OFFICIAL SITE:http://www.pallacanestrocantu.com/

Μια ομάδα που ήταν στις κορυφαίες της Ευρώπης την δεκαετία του 1980 επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση. Η Cantu πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην Ιταλία πέρυσι, καταφέρνοντας να φτάσει τόσο στους τελικούς του πρωταθλήματος όσο και στον τελικό του ιταλικού κυπέλλου. Έτσι θα συμμετέχει φέτος στον πρώτο όμιλο της Euroleague παρουσιάζοντας ένα σύνολο που θα αποτελείται τόσο από νεαρούς αθλητές όσο και από παλιές δόξες του ιταλικού μπάσκετ.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1982,1983


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


Regular Season
1 vs SLUC Nancy October 19
2 at Caja Laboral October 26
3 vs Bizkaia Bilbao Basket November 03
4 vs Olympiacos November 09
5 at Fenerbahce Ulker November 16
6 at SLUC Nancy November 23
7 vs Caja Laboral November 30
8 at Bizkaia Bilbao Basket December 07
9 at Olympiacos December 15
10 vs Fenerbahce Ulker December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

- SERMANTINI,GEORGI Slovenia Center 2.16 1989
- ABASS, AWUDU Italy Guard 1.94 1993
- ABASS, AWUDU Italy Forward 2.02 1993
4 LIGHTY, DAVID USA Guard 1.95 1988
5 MICOV, VLADIMIR Serbia Forward 2.01 1985
7 SCEKIC, MARKO Serbia Center 2.07 1981
8 ORTNER, BENJAMIN Austria Forward 2.06 1983
9 MARKOISHVILI, MANUCHAR Georgia Guard 1.97 1986
10 LEUNEN, MAARTEN USA Forward 2.06 1985
11 MARCONATO, DENIS Italy Center 2.14 1975
12 MAZZARINO, NICOLAS Italy Guard 1.81 1975
17 DIVIACH, MARCO Italy Forward 2.00 1988
20 CINCIARINI, ANDREA Italy Guard 1.90 1986
21 BOLZONELLA, FEDERICO Italy Guard 1.84 1984
55 BASILE, GIANLUCA Italy Guard 1.92 1975

Coach TRINCHIERI, ANDREA

Date of Birth 6 August, 1968
Nationality Italy
Euroleague record: -
Titles: -

Πρωτάρης στα ευρωπαϊκά σαλόνια και ο προπονητής της Cantu. Θα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει ανακηρυχτεί προπονητής της χρονιάς στην Ιταλία για τις 2 τελευταίες σεζόν.

ΠΙΘΑΝΗ 5-ΑΔΑ

PG Mazzarino
SG Cinciarini
SF Micov
PF Leunen
C Marconato

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ:
Gianluca Basile (FC Barcelona),Federico Bolzonella (Copra Morpho Piacenza),Andrea Cinciarini (Montegranaro),David Lighty (Ohio State University),Giorgi Shermadini (Panathinaikos/Union Olimpija)



ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ:
Green Mike (Sigma Barcel), Urbutis Arminas (Rudupis), Michele Mian, Tabu-Eboma Beye (Vanoli CR)


+
1. Σκληρή άμυνα
Η Cantu είναι μια κλασσική Ιταλική ομάδα. Δηλαδή κύριο προσόν της είναι να παίξει εξαιρετικά στην άμυνα και να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου. Σίγουρα τα ματς της δεν θα προσφέρονται για υψηλό σκορ και θέαμα.
2. Ανοιχτό rotation.
Ο προπονητής της Cantu δείχνει να μην κάνει σκέψεις για «σφιχτό rotation» στην αρχή της σεζόν και θα προσπαθήσει να πάρει από τον κάθε παίκτη του ότι περισσότερο γίνεται. Αυτό είναι καλό και θα δώσει την ευκαιρία και στους νεαρούς παίκτες του ρόστερ να δείξουν τι αξίζουν.

-

1. Απειρία
Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στην Euroleague. Η Cantu πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχει παίκτες που να έχουν σημαντικές εμπειρίες από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Και αυτό είναι πολύ πιθανό να τους στοιχίσει στα κρίσιμα παιχνίδια.
2. «Γηρασμένες δόξες»
Οι δυο πιο έμπειροι παίκτες της είναι οι Marconatto και Basile. Το θέμα είναι αν ο προπονητής έχει στο πλάνο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στους δυο μεγάλους Ιταλούς. Αν ναι, τότε κλάψ’ τα Χαράλαμπε διότι είναι δεδομένο ότι οι δυο παίκτες βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους και δεν είναι να προσφέρουν τόσα όσα πριν από 7-8 χρόνια.


ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Maarten Leunen
Ο Αμερικανός forward είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της Cantu. Εξαιρετικός σουτέρ από όλες τις θέσεις, ικανότατος σε καταστάσεις pick ’n’ roll αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της ιταλικής ομάδας στην φετινή Euroleague.



Lighty, David
Ο Αμερικανός έπαιξε σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια φέτος το καλοκαίρι,ακόμα και για τον Ολυμπιακό. Έχει σίγουρα καλά στοιχεία, το θέμα είναι πόσο θα τον εμπιστευτεί ο προπονητής του για να βγάλει στο παρκέ αυτά που μπορεί.




TOP STORY:

Όσο κι αν ακούγεται σαν ψέμμα, η Cantu είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων μετά από την Real Madrid. Συγκεκριμένα είναι κάτοχος 2 Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, 4 κυπέλλων Saporta καθώς και 4 κυπέλλων Korac.


Ο ΣΤΟΧΟΣ

Αρχικός στόχος είναι σίγουρα οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Απλά μιας και ούτε η Nancy αλλά ούτε και η Bilbao είναι έμπειρες από την Euroleague, η Cantu έχει σίγουρα δικαίωμα να ονειρεύεται την πρόκριση στους 16.
morrison





ΕΔΡΑ: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 14.850
OFFICIAL SITE: http://www.olympiacosbc.gr/

Μετά από το final4 του 2009 στο Βερολίνο και τον τελικό του 2010 στο Παρίσι με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός σταμάτησε πάνω στην Σιένα στους προημιτελικούς για την περσινή Ευρωλίγκα. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν ήταν και ό, τι πιο σταθερό , με τους ιδιοκτήτες της ομάδας να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους σε ένα τοπίο που παραμένει θολό από τότε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το μπάτζετ κατέβηκε αρκετά στα πλαίσια της ανανέωσης του στιλ της όλης εταιρίας. Restart λοιπόν... Restart σε πολλά επίπεδα με αντίθετες όψεις. Από τη μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το ταλέντο των νέων παιχτών και την αλλαγή φιλοσοφίας στην λειτουργία της ομάδας και από την άλλη προβληματισμός για την πιθανή μεταβολή των στόχων αλλά και την ποιοτική διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1997

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Bizkaia Bilbao Basket October 19
2 vs Fenerbahce Ulker October 27
3 at Caja Laboral November 02
4 at Bennet Cantu November 09
5 vs SLUC Nancy November 17
6 vs Bizkaia Bilbao Basket November 23
7 at Fenerbahce Ulker December 01
8 vs Caja Laboral December 08
9 vs Bennet Cantu December 15
10 at SLUC Nancy December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 HINES,KYLE USA Center 1.98 1986
5 LUCAS,KALIN USA Guard 1.85 1989
6 ANTIC, PERO FYROM Forward-Center 2.10 1982
7 SPANOULIS, VASSILIS Greece Guard 1.93 1982
8 VASILOPOULOS, PANAGIOTIS Greece Forward 2.02 1984
9 HOWARD, MATT USA Forward 2.03 1989
10 KESELJ, MARKO Serbia Forward 2.08 1988
11 PELEKANOS, MICHALIS Greece Forward 1.98 1981
12 PAPADOPOULOS, LAZAROS Greece Center 2.10 1980
13 GECEVICIUS, MARTYNAS Lithuania Guard 1.93 1988
14 GLYNIADAKIS, ANDREAS Greece Center 2.15 1981
15 PRINTEZIS, GEORGIOS Greece Forward 2.02 1985
16 PAPANIKOLAOU, KOSTAS Greece Forward 2.03 1990
17 MANTZARIS, VANGELIS Greece Guard 1.95 1990
18 SLOUKAS, KOSTAS Greece Guard 1.90 1990
19 KATSIVELIS, DIMITRIOS Greece Guard 1.96 1991

Coach IVKOVIC, DUSAN

Date of Birth 29 October, 1943
Nationality Serbia
Titles: 1(1997)

Αν κάποιος έχει εμπειρία στο νεανικό σύνολο του Ολυμπιακού αυτός είναι σίγουρα ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο. Ο «σοφός» αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσει τα δικά του υλικά στο mix της ομάδας και οι απαιτήσεις από αυτόν είναι ακόμα περισσότερες.

Πιθανή 5-αδα

PG Spanoulis
SG Gecevicius
SF Papanikolaou
PF Antic
C Papadopoulos

Ποιοι ήρθαν: Pero Antic (Spartak St. Petersburg), Martynas Gecevicius (Lietuvos Rytas), Kyle Hines (Brose Baskets Bamberg), Matt Howard (Butler University), Kalin Lucas (Michigan State), Lazaros Papadopoulos (PAOK / BC Khimki Moscow), Vangelis Mantzaris , Kostas Sloukas

Ποιοι έφυγαν: Nielsen Matt (Khimky), Papaloukas Theodoros (Maccabi T-A), Halperin Yotam (Spartak), Mavrokefalidis Loukas (Spartak SP), Bourousis Ioannis (Armani MI), Erceg Zoran (Besiktas), Teodosic Milos (CSKA), Gordon Jamon Lukas (Galatasaray) , Nesterovic Radoslav



+

1. Team Spirit. Ομάδα κοινώς. Παίχτες νέοι, με ενθουσιασμό αλλά και με γνώμονα το ότι ταιριάζουν μεταξύ τους.
2. Ενέργεια-πάθος. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνει με συνέπεια ο Ολυμπιακός φέτος είναι να βγάζει αυτά τα στοιχεία σε κάθε ματς.
3. Βασίλης Σπανούλης. Κακά τα ψέμματα, είναι ο μοναδικός top παίχτης που απέμεινε.


-

1. Ποιότητα. Δεν υπάρχουν τα αστέρια του παρελθόντος στο ρόστερ και αυτό δεν κρύβεται.
2. Ερωτηματικά/στοιχήματα. Οι τρεις Αμερικανοί, το ύψος του Hines από μόνο του, τα αργά πόδια του Λάζαρου, τα Ελληνόπουλα στην περιφέρεια, τα 3άρια που πρέπει να βελτιωθούν. Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν;
3. Επιθετική συμπεριφορά. Ο Ιβκοβιτς σχεδιάζει τον Ολυμπιακό να έχει πολύ κίνηση στην επίθεση και χωρίς να υπάρχει κάποιος να κρατά την μπάλα πάρα πολύ ώρα. Ο Σπανούλης θα είναι ο μόνος που θα ξεφεύγει από τον κανόνα όμως. Κατά τα άλλα...Η μπάλα στον Λάζαρο!



Τα Αστέρια
Βασίλης Σπανούλης




Top Story:

Το τανγκό με τον Τζόρνταν στο Παρίσι. Ιστορία για ρομαντικούς και για όσους αναπωλούν με νοσταλγία το παρελθόν, Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην καλύτερη ομάδα αλλά και στον καλύτερο παίχτη όλων των εποχών. Τιμητική εμφάνιση με σεβασμό στον αντίπαλο και στους θεατές που εκείνη την ημέρα ήρθαν να δουν Μπουλς αλλά είδαν και Ολυμπιακό σε πολύ υψηλό επίπεδο.





Ο Στόχος

Μεγάλο ερώτημα...Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια τους στόχους που έχουν τεθεί. Ο κόσμος κρατά μικρό καλάθι και ο προπονητής πρόσφατα δεν θέλησε να πει πολλά. Πρώτος στόχος η πρόκριση στους 16 και μετά βλέπουμε...
Από μέσα τους πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιημένοι με πρόκριση στην 8άδα το λιγότερο πάντως.
T.W.Is.M.




ΕΔΡΑ: Sinan Erdem Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 16000
OFFICIAL SITE:
http://www.fenerbahce.org/fbulker/


Η Φενερμπαχτσε εμφανίζεται φέτος με περισσότερες φιλοδοξίες από κάθε άλλη χρονιά. Μετά την περσινή αυτοκτονία της στο τοπ 16, που ενώ είχε την πρόκριση στα χέρια της και ήταν φαβορί και για την πρώτη θέση, κατάφερε να μείνει εκτός 8άδας, φέτος θέλει να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω. Ένα επιπλέον κίνητρο είναι και η διοργάνωση του φάιναλ φορ στην πόλη της. Η ομάδα έχει κρατήσει τον περσινό κορμό της και με όπλο την ομοιογένεια και κάποιες καλές προσθήκες στοχεύει ψηλά. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην τάση των τούρκικων ομάδων να αποκτούν παίχτες του ΝΒΑ για την περίοδο του lock out και προχώρησε πριν λίγες μέρες στην απόκτηση του Thabo Sefolosha των Oklahoma City Thunder.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


Regular Season
Regular Season
1 vs Caja Laboral October 19
2 at Olympiacos October 27
3 vs SLUC Nancy November 03
4 at Bizkaia Bilbao Basket November 09
5 vs Bennet Cantu November 16
6 at Caja Laboral November 24
7 vs Olympiacos December 01
8 at SLUC Nancy December 07
9 vs Bizkaia Bilbao Basket December 14
10 at Bennet Cantu December 21


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 UKIC, ROKO Croatia Guard 1.96 1984
5 JERRELLS, CURTIS USA Guard 1.85 1987
6 TURKCAN, MIRSAD Turkey Forward 2.06 1976
7 ONAN, OMER Turkey Guard 1.94 1978
8 EROGLU, ERBIL Turkey Guard 1.95 1993
10 ATSUR, ENGIN Turkey Guard 1.93 1987
13 VIDMAR, GASPER Slovenia Center 2.10 1987
15 GIST, JAMES USA Forward 2.06 1986
21 SAVAS, OGUZ Turkey Center 2.13 1987
23 DEMIREL, HAKAN Turkey Guard 1.92 1985
32 CANDAN, BERKAY Turkey Forward 2.05 1993
33 TOMAS, MARKO Croatia Guard 2.01 1985
44 BOGDANOVIC, BOJAN Croatia Forward 2.00 1989
55 PRELDZIC, EMIR Slovenia Forward 2.06 1987
- THABO SEFOLOSHA Switzerland Guard 2.01 1984


Coach Neven Spahija

Date of Birth 17/5/1962
Nationality Croatian
Euroleague record 53-41
Titles: -

Η Φενερμπαχτσέ συνεχίζει να εμπιστεύεται την καθοδήγηση του ρόστερ της στο Νέβεν Σπάχια. Ο Κροάτης την οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και επομένως δεν υπήρχε λόγος για τη διοίκηση να σκεφτεί κάποια αλλαγή. Ο Σπάχια είναι αρκετά έμπειρος σε επίπεδο Ευρωλίγκα, έχοντας μάλιστα κοουτσάρει σε όλα τα επίπεδα δυναμικότητας της διοργάνωσης. Η Φενερμπαχτσέ είναι η 5η κατά σειρά ομάδα που κοουτσάρει, αλλά η πρώτη, στην οποία παραμένει για 2η σεζόν στην Ευρωλίγκα. Εκτός από τις 5 σεζόν στην ευρωλίγκα έχει να επιδείξει και 2 συμμετοχές σε τελικούς του Eurocup(ULEB Cup παλιότερα) με Κρκα(2003) και Βαλένθια(2010), με την οποία κατέκτησε και το κύπελλο.

Πιθανή 5-αδα

PG Ukic
SG Bogdanovic
SF Preldzic
PF Gist
C Vidmar


Ποιοι ήρθαν:
Bojan Bogdanovic(Cibona), James Gist(Partizan), Curtis Jerrells(Partizan), Thabo Sefolosha(Oklahoma City Thunder)

Ποιοι έφυγαν:
Darius Lavrinovic(CSKA Moscow), Sarunas Jasikevicius(Panathinaikos), Tarense Kinsey(Efes Anadolu), Sean May(KK Zagreb)

+
1. Ομοιογένεια
Η Φενερμπαχτσέ έχει περίπου το ίδιο ρόστερ με πέρσι. Οι αλλαγές ήταν λίγες και κάθε παίχτης που έφυγε αντικαταστάθηκε με κάποιον ανάλογης ποιότητας.
2. Προπονητής
Ο Σπάχια είναι έμπειρος προπονητής με επιτυχίες στην καριέρα του, είναι από εκείνους που δίνουν βαρύτητα εξίσου σε άμυνα και επίθεση, γνωρίζει την ομάδα από την περσινή θητεία.
3. Βάθος-Πληρότητα
Σε κάθε θέση υπάρχουν 2 παίχτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί και μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

-
1. Η απώλεια του Κίνσεϊ
Ο Αμερικάνος ήταν σημαντικός παίχτης για την περσινή Φενερμπαχτσέ και παραμένει ερωτηματικό αν θα καταφέρει η ομάδα να αναπληρώσει το κενό του. Πλέον πέφτει μεγάλο βάρος στον Πρέλτζιτς.
2. Η περίπτωση Σεφολόσα
Ο Ελβετός δεν είναι καθόλου κακός παίχτης. Έχει έρθει όμως μόνο για την περίοδο του λοκ-άουτ και υπέγραψε την τελευταία στιγμή. Έτσι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και ενδεχομένως να αναγκαστεί να φύγει μόλις θα έχει περάσει αυτό το αρχικό διάστημα προσαρμογής.
3. Η έλλειψη εμπειρίας από το υψηλότερο επίπεδο
Η Φενερμπαχτσέ δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ σε φάιναλ φορ. Οι περισσότεροι παίχτες της δεν έχουν καταφέρει να παίξουν ούτε σε προημιτελικό, με αποτέλεσμα να μην έχει την απαιτούμενη εμπειρία, αν φτάσει να παίζει ολόκληρη τη σεζόν σε ένα παιχνίδι ή μια σειρά.


Τα Αστέρια

Roko-Leni Ukic



Emir Preldzic



Top Story:

Δεν είναι μια αλλά δυο ιστορίες Έχουν συμβεί με ένα χρόνο περίπου διαφορά, αλλά με την ίδια δραματική κατάληξη. Όλα ξεκινούν τη σεζόν 2009-10. Στον πρώτο γύρο η Φενερμπαχτσέ κληρώνεται με Μπαρτσελόνα-Σιένα-Ζαλγκίρις-Τσιμπόνα-Βιλερμπάν. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι μια(τουλάχιστον) κλάση καλύτεροι από τους υπόλοιπους και εξασφαλίζουν γρήγορα τις 2 πρώτες θέσεις. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι όμως είναι βατοί και η Φενερμπαχτσέ τους κερδίζει στον πρώτο γύρο. Βρίσκεται στην Τρίτη θέση με ρεκόρ 3-2 και μοιάζει φαβορί για την πρόκριση. Στο δεύτερο γύρο όμως έρχεται η κατάρρευση. Ήττα από τη Βιλερμπάν εντός, ήττα στο Ζάγκρεμπ και όλη η σεζόν παίζεται στην έδρα της εναντίον της Ζαλγκίρις. Ο Πότσιους και ο Μάρκους Μπράουν εκτελούν τη Φενερμπαχτσέ και οι Τούρκοι μένουν εκτός της συνέχειας.
Η συνέχεια γράφεται ένα χρόνο αργότερα. Αυτή τη φορά η ομάδα του Σπάχια έχει ενισχυθεί και προκρίνεται εντυπωσιακά στο τοπ 16. Κερδίζει μάλιστα μέσα στη Βαρκελώνη την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Στον επόμενο γύρο κληρώνεται με Ολυμπιακό-Βαλένθια-Ζαλγκίρις. Το ξεκίνημα θριαμβευτικό με μια μεγάλη νίκη με 70-84 μέσα στο ΣΕΦ. Στη συνέχεια έρχεται άλλη μια νίκη επί της Βαλένθια με 75-73 και η πρόκριση σφραγίζεται με τη νίκη με 80-72 επί της Ζαλγκίρις.
Έτσι νόμιζαν δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη. Η σχεδόν καταδικασμένη Ζαλγκίρις κερδίζει του Τούρκους στην παράταση με 85-84 για να πετύχει την πρώτη της νίκη στον όμιλο, αλλά η Φενερ παραμένει το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να κερδίσει στην έδρα της τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά. Όταν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου προηγείται με 49-37 λοιπόν, στην εξέδρα κάποιοι θα έψαχναν για κρατήσεις για τη Βαρκελώνη, όπου θα γινόταν το φάιναλ φορ. Κι όμως...Η Φενερμπαχτσέ εξαφανίστηκε από το γήπεδο, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα και όχι μόνο γύρισε το ματς, αλλά με τρίποντο του Παπαλουκά με ταμπλό(!) με τη λήξη του αγώνα πήρε και τη διαφορά πόντων κερδίζοντας με 65-80 και έστειλε τους Τούρκους να παίξουν την πρόκρισή τους μέσω της 2ης θέσης στη Βαλένθια. Εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Η Φενερμπαχτσέ χάνει και τρίτο συνεχόμενο ματς με 82-68 αυτή τη φορά και μένει εκτός 8άδας σε έναν όμιλο που έμοιαζε σίγουρη πρώτη.


Ο Στόχος

Οι Τούρκοι θα ήθελαν να περάσουν στο φάιναλ φορ. Αυτό όμως είναι μάλλον η υπέρβαση. Ρεαλιστικά θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί που δεν έφτασαν πέρσι, στους προημιτελικούς και από κει και πέρα βλέπουμε.
sacarame
2 ματς για τον όμιλο γίνονται σήμερα

Fener-Caja: Νομίζω ότι η Fener έχει το πλεονέκτημα σήμερα..Παίζει στην έδρα της,στο κοινό της και σίγουρα θέλει να ξεκινήσει την φετινή χρονιά με νίκη.Από την άλλη η Caja με τις ως τώρα εμφανίσεις της, δεν έχει πείσει κανέναν ως συνήθως και δείχνει ακόμα ότι ψάχνεται σε πολλους τομείς του παιχνιδιού..Ο Ivanovic φαίνεται να μην έχει αποφασίσει τι θα κάνει και με αρκετούς παίκτες του (πχ Reggie) και όλο αυτό δεν επιτρέπει στην Caja να βρει ρυθμό

Cantu-Nancy: Εδώ θα γίνει μάχη..Αν υποθέσουμε ότι Ολυμπιακός Caja και Fener κουτσά στραβά θα πάρουν την πρόκριση, τότε η τελευταία θέση παίζεται ανάμεσα στους άλλους τρεις. Άρα λοιπόν και για τις δύο ομάδες είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσουν έναν από τους βασικούς αντιπάλους τους. Η Cantu είναι πρωτάρα στην διοργάνωση, αλλά θα έχει τον ενθουσιασμό και το γεγονός ότι παίζει στην έδρα της..Από την άλλη θα είναι ιδανικό για την Nancy να ξεκινήσει με εκτός έδρας νίκη..

Νομίζω ότι η απόδοση του Μπατίιιιιιμ θα κρίνει το αποτέλεσμα.Αν είναι καλός, οι Ιταλοί δεν έχουν παίκτη να τον σταματήσει.Αν είναι κακός, η οι Γάλλοι δεν έχουν τύχη...
Weekendman
QUOTE(sacarame @ Oct 19 2011, 11:31 ) *
2 ματς για τον όμιλο γίνονται σήμερα

Fener-Caja: Νομίζω ότι η Fener έχει το πλεονέκτημα σήμερα..Παίζει στην έδρα της,στο κοινό της και σίγουρα θέλει να ξεκινήσει την φετινή χρονιά με νίκη.Από την άλλη η Caja με τις ως τώρα εμφανίσεις της, δεν έχει πείσει κανέναν ως συνήθως και δείχνει ακόμα ότι ψάχνεται σε πολλους τομείς του παιχνιδιού..Ο Ivanovic φαίνεται να μην έχει αποφασίσει τι θα κάνει και με αρκετούς παίκτες του (πχ Reggie) και όλο αυτό δεν επιτρέπει στην Caja να βρει ρυθμό

Έχωντας μόλις δεί το Φενέρ-Κάχα έχω να πω ότι ο Τελέτοβιτς έπαιξε πολύ ώριμα για τα δεδομένα του

κάθως προσανατολίστηκε αρκετά και στην ρακέτα κάνωντας αρκετές απόπειρες ποσταρίσματος(+κοψίματα η καλάθι απο επιθετικό ριμπάουντ), ενω ακόμα και οι επιλογές σουτ 3 πόντων ήταν λογικές ,νομίζω με τέτοια πειθαρχία απο τον Βόσνιο μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους στην Κάχα δεν χρειάζεται ο Τελέτοβιτς αν και αρέσει η τρέλα του, να κάνει τον Όσκαρ Σμίντ στην Εθνική Βραζιλίας που ήταν ικανός να κάνει ακόμα και καμιά 15-20 προσπάθειες τριων πόντων!

Η Κάχα είχε το κακό ότι δεν επέβαλε τον γρηγόρο ρυθμό της το καλό νέο σε αυτό όμως είναι ότι νίκησε παρόλα αυτά σε μια δύσκολη έδρα...

βέβαια η Φενέρ έχασε καλή ευκαιρία στο τέλος θα μπορούσε ο Ούκιτς να σουτάρει κατευθείαν τρίποντο γιατί ο Όλεσον που είχε την ευθύνη του μαρκαρίσματος του Όναν τον έχασε,κάλυψε ο Πριτζιόνι για αυτόν αλλά ξέχασαν στιγμίαια τον Ούκιτς...

ακόμα και μετα την κακή διέισδηση του Ούκιτς η την μή πρόνοια του Γκίστ να ρολάρει για να εκμεταλλευτεί ότι ο Τελέτοβιτς έπρεπε να δώσει βοήθεια στον Όλεσον που ξαναέχασε τον προσωπικό αντίπαλο του ,ακόμα και έτσι ήρθε το επιθετικό ριμπάουντ και το ορθάνοικτο τρίποντο απο τον Οναν,θα τους βγεί το όνομα(λουζερ) στην Φενέρ με αυτά...

Ο Ρέτζι ο Γουίλιαμς έκανε μια δύσκολη μπούκα και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα αλλά ακόμα το παλεύει και ζορίζεται...

λίγο ωριμότητα Τελέτοβιτς,λίγο συνεργασία Πριτζιόνι(και ότι περίσεψε απο τους άλλους κοντούς δημιουργικά) με τους ψηλούς Σεραφεν και Μπιέλιτσα λίγο τα καλάθια Ρίμπας και Όλεσον στο τέλος ήρθε το επιθυμητο αποτέλεσμα
baskethood
QUOTE (Weekendman @ Oct 20 2011, 16:53 ) *
Έχωντας μόλις δεί το Φενέρ-Κάχα έχω να πω ότι ο Τελέτοβιτς έπαιξε πολύ ώριμα για τα δεδομένα του

κάθως προσανατολίστηκε αρκετά και στην ρακέτα κάνωντας αρκετές απόπειρες ποσταρίσματος(+κοψίματα η καλάθι απο επιθετικό ριμπάουντ), ενω ακόμα και οι επιλογές σουτ 3 πόντων ήταν λογικές ,νομίζω με τέτοια πειθαρχία απο τον Βόσνιο μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους στην Κάχα δεν χρειάζεται ο Τελέτοβιτς αν και αρέσει η τρέλα του, να κάνει τον Όσκαρ Σμίντ στην Εθνική Βραζιλίας που ήταν ικανός να κάνει ακόμα και καμιά 15-20 προσπάθειες τριων πόντων!

Γενικότερα το τελευταίο διάστημα ο Τελέτοβιτς επιχειρεί περισσότερο κοντά στο καλάθι,είναι κάτι που δεν το βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια,και είναι εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο.Αν δείξει και αμυντική διάθεση,όπως σε κάποιες φάσεις στο τέλος του χθεσινού αγώνα,θα βλέπουμε έναν Τελέτοβιτς σχεδόν αγνώριστο θα έλεγα.
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 2 - October 26, 2011 - IRADIER ARENA


Δυο από τις τρεις ομάδες του ομίλου που ξεκίνησαν νικηφόρα την φετινή πορεία τους στην Ευρωλίγκα αναμετρώνται σε αυτό το ματς. Cantu και Caja βρίσκονται αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1991-92..Σίγουρα ο Ivanovic θα επιστρατεύσει τον πολύ καλό αμυντικό Prigioni πάνω στον Cinciarini, ενώ από την άλλη ο Trinchieri θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη πολλών λύσεων που παρουσιάζει η Caja στην θέση του σέντερ με την εμπειρία του Marconato..Το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι είναι ο ρυθμός. Η Caja αρέσκεται πάντα στην έδρα της να "τρέχει" το ματς, ενώ οι Ιταλοί προτιμούν το σετ παιχνίδι. Όποια από τις δυο ομάδες κατορθώσει να επιβάλλει το ρυθμό της για μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, θα βρεθεί πιο κοντά στην επικράτηση...


Records: Caja Laboral 1-0 Cantu 1-0

Injuries: Χωρίς προβλήματα κατεβαίνουν στην Ισπανία οι Ιταλοί.Από την άλλη, ο Joey Dorsey δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Βάσκους στην προσπάθεια για το 2-0






VS
Regular Season Game 2 - October 27, 2011 - PEACE AND FRIENDSHIP STADIUM



Με αποκλειστικό στόχο την νίκη θα κατέβουν και οι 2 ομάδες στο ματς του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Έχοντας χάσει στην πρεμιέρα, και οι 2 γνωρίζουν πολύ καλά ότι το να βρεθούν στο πέρας της δεύτερης αγωνιστικής με ρεκόρ 0-2 είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο.Προγνωστικά δύσκολα μπορούν να γίνουν καθώς και οι 2 ομάδες είναι ανέτοιμες, αλλά και έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούν εύκολα να κερδίσουν στην έδρα του αντιπάλου.Δύο είναι οι άξονες που θα καθορίσουν το ματς. Ο πρώτος είναι το η γραμμή ψηλών. Οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν περισσότερες λύσεις, όμως στα μεταξύ τους φιλικά ο Hines έκανε πλάκα. Ο δεύτερος είναι ο περιορισμός των Σπανούλη/Preldzic πουείναι οι κύριοι άξονες του παιχνιδιού των 2 ομάδων. Το ματς πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον..

Records: Olympiacos 0-1 Fener/Ulker 0-1

Injuries: Χωρίς τις γνωστές απουσίες των Marko Tomas και Mirsad Turkcan θα κατέβει η Fener στον Πειραιά.Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς αμφίβολους όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Kalin Lucas, ενώ απίθανη είναι και η συμμετοχή του Πελεκάνου..






VS
Regular Season Game 2 - October 27, 2011 - PALAIS DES SPORTS JEAN WEILLE



Μετά την ήττα από την Cantu στην πρεμιέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Nancy θα θέλει να παίξει καλύτερα μπροστά στο κοινό της και να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο. Όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια καλύτερη και πληρέστερη ομάδα. Η Bilbao μπορεί να ηττήθηκε την Κυριακή από την Barca, όμως έχει τον ενθουσιασμό από την νίκη στην πρεμιέρα..Μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα δυσκολευτεί λόγω του ότι είναι πρώτο εκτός έδρας ματς, αλλά και πάλι η έδρα της Nancy δεν είναι και κανα φόβητρο....

Records: Nancy 0-1 Bilbao 1-0

Injuries: Μετά και την επιστροφή Hervelle, και οι 2 ομάδες κατεβαίνουν πλήρεις στο σημερινό ματς.
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 3 - November 03, 2011 - PALA DESIO



Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δυο ομάδες, που έχουν και τον ίδιο στόχο, την πρόκριση. Από την μια η Cantu θέλει την νίκη διότι έτσι θα έχει καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της και τις 2 συνδιεκδικήτριες της 4ης προνομιούχου θέσης.Το ακριβώς αντίθετο θέλει να αποφύγει η Bilbao, μετά την ήττα της την περασμένη αγωνιστική από την Nancy. Καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του παιχνιδιού θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Οι Ιταλοί θα πάνε σε αργό ρυθμό προσπαθώντας να περιορίσουν τον Jackson. Από την άλλη, η Bilbao θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την δύναμη της κοντά στο καλάθι με τους Fischer, Banic και Μαυροειδή..

Records: Cantu 1-1, Bilbao 1-1

Injuries: Καμία απουσία για την Cantu. Για την Bilbao, ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του Blums.





VS
Regular Season Game 3 - November 02, 2011 - IRADIER ARENA


Ενα παιχνίδι που θα κριθεί καθαρά στο ποια ομάδα θα επιβάλλει το ρυθμό της. Η Caja είναι το ξεκάθαρο φαβορί.Πάιζει στην έδρα της και δείχνει πιο πλήρης και έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Αν καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της, με το γρήγορο παιχνίδι και τους πολλούς αιφνιδιασμούς, τότε σίγουρα θα βρεθεί πολύ κοντά στην νίκη.Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα επίπεδα απόδοσης του δευτέρου ημιχρόνου με την Φενέρ, καθώς και να χτυπήσουν μέσα στο καλάθι εκμεταλλευόμενοι την απουσία πολλών λύσεων της Caja

Records: Caja Laboral 2-0, Olympiacos 1-1

Injuries: Για την Caja ο Joey Dorsey επιστρέφει στο ρόστερ μετά τον τραυματισμό του.Το ίδιο και ο Williams που δεν είχε αγωνιστεί απέναντι στην Cantu εξαιτίας στομαχικών διαταραχών.Από την άλλη, Πελεκάνος και Howard θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Λάζαρου Παπαδόπουλου.






VS
Regular Season Game 3 - November 03, 2011 - ABDI IPEKÇI SPORTS HALL


Μονόδρομος αποτελεί η νίκη για την Fenerbahce απέναντι στους Γάλλους. Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει με δύο ήττες τις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, και ξέρουν πολύ καλά ότι αν βρεθούν με 0-3, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για αυτούς στον όμιλο. Από την άλλη, η Nancy κατεβαίνει χωρίς κανένα άγχος με στόχο να παλέψει το παιχνίδι και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί.Αναμένουμε άλλο ένα φοβερό παιχνίδι από τον Μπάμπι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η κόντρα των δύο άσσων, Ukic με Linehan.


Records: Fenerbahce 0-2, Nancy 1-1

Injuries: Mirsad Turkcan, Engin Atsur και Marko Tomas παραμένουν εκτός για τους Τούρκους. Η Nancy κατεβαίνει με όλο της το ρόστερ στην Τουρκία
T.W.Is.M.
Ποσο μαγικη εικονα μοιαζει τωρα, 2 βδομαδες μετα αυτο το 76-61 του Μπιλμπαο-Ολυμπιακος... Η Μπιλμπαο μοιαζει να εχει ταβανι το 5-5 πλεον, ενω ο Ολυμπιακος μπορει να μην εχει καταφερει κατι ιδιαιτερο, αλλα στα 2 τελευταια παιχνιδια εδειξε τουλαχιστον οτι μπορει να χτυπησει οποιοδηποτε παιχνιδι στον ομιλο.
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 4 2011, 17:36 ) *
Ποσο μαγικη εικονα μοιαζει τωρα, 2 βδομαδες μετα αυτο το 76-61 του Μπιλμπαο-Ολυμπιακος... Η Μπιλμπαο μοιαζει να εχει ταβανι το 5-5 πλεον, ενω ο Ολυμπιακος μπορει να μην εχει καταφερει κατι ιδιαιτερο, αλλα στα 2 τελευταια παιχνιδια εδειξε τουλαχιστον οτι μπορει να χτυπησει οποιοδηποτε παιχνιδι στον ομιλο.

Αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο μοιάζει με μαγική εικόνα,εννοείς την διαφορά πόντων;Οκ,οι 15 ίσως φαίνονται πολλοί γιατί έτσι διαμορφώθηκε στο τέλος.Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Μπιλμπάο ήταν φανερά ανώτερη.
Air Kef
Εννοεί πως ενώ τότε το αποτέλεσμα φάνηκε φυσιολογικό, σήμερα με τις δύο ομάδες στο 1-2 και τις εμφανίσεις τους, μαλλον έκπληξη μοιάζει εκείνο το -15.
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 4 - November 09, 2011 - PALA DESIO


Για πρώτη φορά αναμετρώνται σήμερα οι 2 ομάδες, σε ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Cantu είναι δεύτερη στον όμιλο, και θέλει να πάρει την τρίτη εντός έδρας νίκη της. Όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης και δείχνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην Αθήνα με το ροζ φύλλο αγώνα.
Οι Ιταλοί θα στηριχτούν στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται οι Micov και Shermadini, αλλά θα πρέπει να βρουν λύσεις απέναντι στα ατού του Ολυμπιακού. Καθοριστικό θα είναι το μαρκάρισμα του Σπανούλη από τους Markoishvili και Basile.


Records: Cantu 2-1, Olympiacos 1-2

Injuries: Δεν έχουν απώλειες οι Ιταλοί. Χωρίς τον Matt Howard θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός





VS
Regular Season Game 4 - November 09, 2011 - BILBAO ARENA



Στην ίδια μοίρα και με το ίδιο ρεκόρ θα βρεθούν αντιμέτωπες οι 2 ομάδες σήμερα. Και οι 2 ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, όμως οι εμφανίσεις τους στα 3 πρώτα ματς δεν έχουν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Έτσι και για τους 2 το σημερινό ματς είναι μεγάλης σημασίας. Η Bilbao διότι έχει 2 σερί ήττες και ταυτόχρονα θέλει να διαφυλάξει το απόρθητο της έδρας της, και η Fener διότι όλοι γνωρίζουν πως κάθε εκτός έδρας νίκη ισοδυναμεί με χρυσάφι.Καθοριστικός για το ματς θα είναι από την πλευρά των Βάσκων ως συνήθως ο Jackson και ο ρυθμός που θα καταφέρει να επιβάλλει, ενώ από την άλλη λύσεις πρέπει να βρει ο Κατσικάρης στα μαρκαρίσματα των Preldzic και Sefolosha


Records: Bilbao 1-2, Fenerbace 1-2

Injuries: O Blums επέστρεψε σε αγωνιστική δράση, οπότε οι Βάσκοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Από την άλλη η Φενέρ έχει τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα των Engin Atsur, Mirsad Turkcan και Marko Tomas




VS
Regular Season Game 4 - November 10, 2011 - PALAIS DES SPORTS JEAN WEILLE


Την αήττητη έως τώρα στον όμιλο Caja θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην έδρα της η Nancy. Όμως στην έδρα τους εμφανίζονται πάντα πολύ δυνατοί και με αιχμές τους εξαιρετικούς Batum και Linehan θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην επικράτηση. Από την άλλη ο Ivanovic θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα μαρκαρίσματα των αστεριών της Nancy και επιθετικά θα συνεχίσει την ίδια τακτική που τον έχει φέρει στο 3-0 ως τώρα.Αναμένεται ένα ματς με up tempo,πολλές επιθέσεις και ωραίο θέαμα.


Records: Nancy 1-2, Caja Laboral 3-0

Injuries: Κανένα πρόβλημα τραυματισμού για τις δυο ομάδες, καθώς Dorsey και Akingbala έχουν επιστρέψει κανονικά στις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.
priest
λοιπον ειδα το ματς της nansy(παραλλημα με τον παο) και θελω να σας αναλυσω εν συντομια καποια χαρακτηριστικα αυτης της ομαδας..

1)αθλητικη ομαδα

οι περισσοτεροι παικτες εχουν αθλητικα προσοντα με κορυφαιους τους ακινγκμπαλα και μπατουμ...ο οσφπ θα εχει μεγαλο προβλημα στο λοου ποστ με τον ακινγκμπαλα αφου ο λαζος δεν θα τον ''βλεπει'' ενω και ο καιλ αν και αθλητικος θα εχει προβλημα λογω υψους.οσον αφορα τον μπατουμ εχω μια απλη ερωτηση να κανω.ποιος θα τον μαρκαρει???απιστευτος παικτης...21 ποντοι,9ριμπς,4ασ,1 λαθος και 35 ρανκιν.κανει τα παντα..

2)προβλημα στα ριμπς.
αν και αθλητικη ομαδα λογω υψους εχει προβλημα στα ριμπς και αυτο φανηκε σημερα με τα 31 ριμπς εναντι 40 της καχα και δεν νομιζω η καχα να θεωρειται ψηλη ομαδα.

3)κακη αμυντικα
τρεχω τρεχεις σε κυνηγω και αν σε πιασω...εχει καλως.ετσι ακριβως ειναι αμυντικα...τρεχει αρκετα στην αμυνα αλλα οπως φαινεται και απο το σκορ δεχεται ευκολα ποντους ειδικα απο την περιφερεια αλλα και στο λοου ποστ δεν ειναι τοσο ισχυρη...πολυ λιγος ο σεραφιν για να αποδειξει το αντιθετο.
T.W.Is.M.
QUOTE(priest @ Nov 11 2011, 01:49 ) *
λοιπον ειδα το ματς της nansy(παραλλημα με τον παο) και θελω να σας αναλυσω εν συντομια καποια χαρακτηριστικα αυτης της ομαδας..

1)αθλητικη ομαδα

οι περισσοτεροι παικτες εχουν αθλητικα προσοντα με κορυφαιους τους ακινγκμπαλα και μπατουμ...ο οσφπ θα εχει μεγαλο προβλημα στο λοου ποστ με τον ακινγκμπαλα αφου ο λαζος δεν θα τον ''βλεπει'' ενω και ο καιλ αν και αθλητικος θα εχει προβλημα λογω υψους.οσον αφορα τον μπατουμ εχω μια απλη ερωτηση να κανω.ποιος θα τον μαρκαρει???απιστευτος παικτης...21 ποντοι,9ριμπς,4ασ,1 λαθος και 35 ρανκιν.κανει τα παντα..


Στο ΣΕΦ θα προσπαθησει ο Παπανικολαου κι ο Πελεκανος. Στο ματς του δευτερου γυρου πιστευω ο Κομπι Μπραιαντ. 69.gif
priest
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 11 2011, 00:12 ) *
Στο ΣΕΦ θα προσπαθησει ο Παπανικολαου κι ο Πελεκανος. Στο ματς του δευτερου γυρου πιστευω ο Κομπι Μπραιαντ. 69.gif

η προσπαθεια μετραει!ετσι δεν λενε?

ο κομπι,ε?ενδιαφερον!!!και νομιζα πως μονο εγω ονειρευομαι ακομα και τωρα μεταγραφη αεροδρομιου η βομβα η πες το οπως θες!και οχι επειδη την εχουμε αναγκη αλλα για το γαμωτο!
T.W.Is.M.
QUOTE(priest @ Nov 11 2011, 02:18 ) *
η προσπαθεια μετραει!ετσι δεν λενε?

ο κομπι,ε?ενδιαφερον!!!και νομιζα πως μονο εγω ονειρευομαι ακομα και τωρα μεταγραφη αεροδρομιου η βομβα η πες το οπως θες!και οχι επειδη την εχουμε αναγκη αλλα για το γαμωτο!


Δεν εννοω οτι θα ερθει ο Κομπι στον Ολυμπιακο. Απλα ο Νικολακης ο Μπατουμ θα ειναι στο Πορτλαντ και θα παιζει με τους Λεικερς. wink.gif
priest
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 11 2011, 00:20 ) *
Δεν εννοω οτι θα ερθει ο Κομπι στον Ολυμπιακο. Απλα ο Νικολακης ο Μπατουμ θα ειναι στο Πορτλαντ και θα παιζει με τους Λεικερς. wink.gif

α τελικα μονο εγω κανω ονειρα..εγραψες ομως και εσυ την ατακα σε καποιον που γνωριζει μονο τα βασικα απο το nba....
berry
SIMULATION...

W L
caja 7 3
fener 5 5
osfp 5 5
cantu 5 5
nancy 4 6
bilbao 4 6


wishful thinking ? smiley.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(berry @ Nov 11 2011, 19:02 ) *
SIMULATION...

W L
caja 7 3
fener 5 5
osfp 5 5
cantu 5 5
nancy 4 6
bilbao 4 6


wishful thinking ? smiley.gif


Και επομενος ομιλος ειτε με ΤΣΣΚΑ-Ρεαλ-Γαλατασαραι ειτε με Μακαμπι-Σιενα-Ζαλγκιρις.
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 5 - November 16, 2011 - SINAN ERDEM ARENA


Λογικά η Fener είναι το φαβορί. Παίζει στην έδρα της, έχει καλύτερο ρόστερ και χρειάζεται το ματς για να ανέβει κι άλλο βαθμολογικά. Όμως επειδή έχουμε συνηθίσει οι τουρκικές ομάδες να μας χαρίζουν καλτ στιγμές με τις "πατατιές" τους, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Η Cantu έχει δείξει ότι είναι σκληρός αντίπαλος και δεν παρατάει εύκολα τα ματς. Το παιχνίδι θα κριθεί στο κατα πόσο θα καταφέρει η Fener να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία της στην γραμμή ψηλών απέναντι στους Shermadini και Marconato.


Records: Fenerbahce 2-2, Cantu 3-1

Injuries: Πέραν των γνωστών απουσιών των Mirsad Turkcan,Marko Tomas και Engin Atsur, ο Roko Ukic έμεινε εκτός αποστολής στο τελευταίο ματς του Τουρκικού πρωταθλήματος την Κυριακή εξαιτίας πόνων στο λαιμό, και η συμμετοχή κρίνεται αμφίβολη. Για τους Ιταλούς επίσης δεν αγωνίστηκε προχτές ο Ben Ortner





VS
Regular Season Game 5 - November 16, 2011 - IRADIER ARENA


Ισπανικός εμφύλιος λοιπόν για την 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Η Caja θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή του ομίλου και να αφήσει πίσω την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Nancy. Από την άλλη η Bilbao μετά την νίκη στην πρεμιέρα, έχει 3 ήττες και σίγουρα θέλει να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί. Παρ'όλα αυτά, εκτός έδρας δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο ως τώρα και η έδρα της Caja σίγουρα δεν είναι από τις ευκολότερες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε στα ζευγάρια Seraphin-Fischer, Emeterio-Mumbru και Jackson-Prigioni καθώς από τους νικητές τους λογικά θα προκύψει και η ομάδα που θα επικρατήσει.


Records: Caja Laboral 3-1, Bilbao 1-3

Injuries: Ο Axel Hervelle τραυματίστηκε στο προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Βάσκων, και δεν αγωνίστηκε την Κυριακή στην ACB. Μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί σήμερα.



VS
Regular Season Game 5 - November 16, 2011 - PEACE AND FRIENDSHIP STADIUM


Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου και γνωρίζει πως δεν δικαιούται να χάσει παιχνίδι στην έδρα του αν θέλει να πάρει την πρόκριση στους 16. Από την άλλη, οι Γάλλοι αν κερδίσουν ξέρουν πως έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των 4 προνομιούχων θέσεων. Το όλο παιχνίδι θα κριθεί στο κατά πόσο η κάθε ομάδα θα καταφέρει να περιορίσει τα αστέρια της άλλης. Batum και Σπανούλης αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού


Records: Olympiacos 1-3. Nancy 2-2

Injuries: Πέραν των απουσιών των Howard και Βασιλόπουλου, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κατσίβελη και Keselj. Παρ' όλα αυτά αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά. Αντίθετα οι Γάλλοι κατεβαίνουν στο Φάληρο χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.
priest
μεγαλη νικη της μπιλμπαο με ενα τρελο σερι 13-3 στα τελευταια 2 λεπτα...ολα εδειχναν νικη της καχα μεχρι το 38...παρολαυτα ενα τριποντο του μουμπρου και ενα διποντο του μαυροειδη αλλαξαν την ροη του ματς..

πολυ καλος ο βασιλειαδης με 21 ποντους.

τελικο σκορ:ΚΑΧΑ 84-89 ΜΠΙΛΜΠΑΟ
baskethood
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 6 - November 23, 2011 - PEACE AND FRIENDSHIP STADIUM


Κομβικής σημασίας ματς και για τις δυο ομάδες προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Με το ίδιο ρεκόρ (2-3),και οι 2 αντίπαλοι ξέρουν πως πρέπει να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα σήμερα. Ο Κατσικάρης δήλωσε πως θα προσπαθήσει να πάει σε χαμηλό τέμπο και λίγες επιθέσεις, αν και συνήθως η Bilbao επιδιώκει το αντίθετο. Το ματς θα κριθεί από το ποια φροντ λάιν θα καταφέρει να επικρατήσει. Στην Ισπανία Fischer και Banic είχαν κάνει πάρτυ στις 2 ρακέτες. Να δούμε πως θα προσπαθήσει σήμερα ο Ολυμπιακός να το περιορίσει αυτό.


Records: Olympiacos 2-3, Bilbao 2-3

Injuries: Ο Howard έχει επιστρέψει στις προπονήσεις οπότε μοναδική απουσία για τους ερυθρόλευκους είναι ο Βασιλόπουλος. Η Bilbao θα στερηθεί των υπηρεσιών του Hervelle για τις επόμενες 2 βδομάδες, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Raul Lopez.




VS
Regular Season Game 6 - November 24, 2011 - PALAIS DES SPORTS JEAN WEILLE


Σημαντική μονομαχία και αυτή. Η Cantu αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Caja και την Fener. Όμως η Nancy απέχει μόλις μια νίκη και σίγουρα θα επιδιώξει να την πάρει σήμερα. Επίσης σίγουρα θα θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα της Euroleague Ομως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο καθώς η Cantu έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στις 5 πρώτες αγωνιστικές. Αναμένουμε να δούμε τον Batum να ανεβάζει και πάλι κατακόρυφα την απόδοση του, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική κινήθηκε σε ρηχά νερά..


Records: Nancy 2-3, Cantu 3-2

Injuries: Καμία απώλει για τους Γάλλους που κατεβαίνουν πλήρεις. Από την άλλη η Cantu θα κατέβει χωρίς τον Marko Scekic, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.



VS
Regular Season Game 6 - November 24, 2011 - IRADIER ARENA


Ντέρμπι κορυφής και αυτό το παιχνίδι για τον Α όμιλο. H Caja έχει δείξει την μεγαλύτερη σταθερότητα ως τώρα στον όμιλο, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εντός έδρας στο ισπανικό εμφύλιο από την Bilbao. Από την άλλη η Fener είναι κλασική ομάδα-ασανσέρ, αλλά εκτός έδρας έχει δείξει ως τώρα ότι τα πηγαίνει καλύτερα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε και την προσθήκη Dragic στο ρόστερ της Caja, και το ματσάρισμά του με τον Ukic.


Records: Caja Laboral 3-2, Fenerbahce 3-2

Injuries: Χωρίς τον Reggie Williams οι Ισπανοί, καθώς ο Αμερικανός θα μείνει εκτός για περίπου 2 βδομάδες. Από την άλλη η Fener έχει τις γνωστές απουσίες των Mirsad Turkcan, Marko Tomas και Engin Atsur.
Razorblade Fish
Φανταζεστε να τελειωσει ο ομιλος και να εχουν ολοι 5-5;;;
rchos
QUOTE(Razorblade Fish @ Nov 24 2011, 14:36 ) *
Φανταζεστε να τελειωσει ο ομιλος και να εχουν ολοι 5-5;;;


δεν βλεπω η μπιλμπαο για παραδειγμα να μπορει να νικησει 3 στα 4 επομενα της ματς.
ταυτοχρονα δεν βλεπω πως η νικητρια του σημερινου καχα-ουλκερ θα κανει μετα μονο μια νικη στα τεσσερα υπολοιπα ματς.
Razorblade Fish
QUOTE(rchos @ Nov 24 2011, 14:47 ) *
δεν βλεπω η μπιλμπαο για παραδειγμα να μπορει να νικησει 3 στα 4 επομενα της ματς.
ταυτοχρονα δεν βλεπω πως η νικητρια του σημερινου καχα-ουλκερ θα κανει μετα μονο μια νικη στα τεσσερα υπολοιπα ματς.

Η Μπιλμπαο εχει 3 ματς στην εδρα της και η Καχα 3 εκτος...Δεν ειναι και τοσο απιθανο το σεναριο...
rchos
QUOTE(Razorblade Fish @ Nov 24 2011, 14:50 ) *
Η Μπιλμπαο εχει 3 ματς στην εδρα της και η Καχα 3 εκτος...Δεν ειναι και τοσο απιθανο το σεναριο...


ναι το ειχα δει το προγραμμα αλλα και παλι θεωρω απιθανο να μην κερδισει η καχα ενα απο τα τρια εκτος της.
ταυτοχρονα πιστευω οτι και η ουλκερ θα κανει ενα διπλο σε ιταλια η γαλλια ακομη και να χασει σημερα οποτε δινω πολλες πιθανοτητες να τελειωσει με 6-4
T.W.Is.M.
Παντως μια τριπλη ισοβαθμια στις 5 νικες μεταξυ οποιωνδηποτε ομαδων ειναι ενα πιθανο ενδεχομενο.
Nuntius
Το πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι ισοβαθμίες στον όμιλο μας φαίνεται από το Νανσύ - Καντού. Οι Ιταλοί στην τελευταία φάση δεν πήγαν σε τρίποντο για να πάνε παράταση αλλά πήγαν σε σίγουρο δίποντο. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Εμάς μας είχαν νικήσει στο πόντο και την Νανσύ την είχαν στο +11. Εμείς όμως νικήσαμε την Νανσύ με +13 οπότε οι Ιταλοί σε περίπτωση που έχαναν με 3 θα έμπαιναν από κάτω μας.

Όλα αυτά σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ΟΣΦΠ - Νανσύ - Καντού. Να δούμε λίγο και πως είναι μέχρι στιγμής:

Ομάδα Υπέρ Κατά Ν/Η

Καντού 219 207 2-1

ΟΣΦΠ 154 142 1-1

Νανσύ 225 252 1-2

Βέβαια τώρα η ισοπαλία είναι τετραπλή και περιπλέκεται πιο πολύ tongue.gif

Συγκεκριμένα έχει ως εξής:

ΟΣΦΠ 235 216 2-1

Καντού 302 293 2-2

Φενέρ 249 250 2-1

Νανσύ 309 337 1-3

Γενικά, μέχρι στιγμής μας ευνοεί η ισοβαθμία με την Φενέρ γιατί το +7 του ΣΕΦ μας δίνει αέρα. Δεν θέλουμε με την καμία ισοβαθμία με Μπιλμπάο όμως.

Επίσης μιας και σε γενικές γραμμές όλες οι ομάδες βασίζονται στην έδρα (οι 3 νίκες της Καντού, της Νανσύ και ημών είναι εντός έδρας ενώ μονάχα η Φενέρ έχει νίκη εκτός έδρας, επί της Μπιλμπάο, αλλά και ήττα εντός, εναντίον της Κάχα) είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε το 5/5 στο ΣΕΦ. Επίσης, ένα διπλό στην Τουρκία είναι μισή πρόκριση.

ΥΓ: Ας κάνω και τους υπολογισμούς για τις υπόλοιπες πιθανές ισοβαθμίες (ΟΣΦΠ - Φενέρ - Καντού και ΟΣΦΠ - Φενέρ - Νανσύ):

ΟΣΦΠ - Φενέρ - Καντού:

ΟΣΦΠ 144 138 1-1

Καντού 147 148 1-1

Φενέρ 159 166 1-1


ΟΣΦΠ - Φενέρ - Νανσύ:

ΟΣΦΠ 172 152 2-0

Φενέρ 164 167 1-1

Νανσύ 164 181 0-2
T.W.Is.M.
QUOTE(Nuntius @ Nov 25 2011, 08:34 ) *
Γενικά, μέχρι στιγμής μας ευνοεί η ισοβαθμία με την Φενέρ γιατί το +7 του ΣΕΦ μας δίνει αέρα. Δεν θέλουμε με την καμία ισοβαθμία με Μπιλμπάο όμως.


Εκτος κι αν στην ισοβαθμια αυτη μπλεξει και η Νανσι που εχει κερδισει την Μπιλμπαο με 14 κι εχει χασει απο τον Ολυμπιακο με 13. wink.gif
Nuntius
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 25 2011, 16:35 ) *
Εκτος κι αν στην ισοβαθμια αυτη μπλεξει και η Νανσι που εχει κερδισει την Μπιλμπαο με 14 κι εχει χασει απο τον Ολυμπιακο με 13. wink.gif


Ναι αλλά μην αγνοείς τον δεύτερο αγώνα μεταξύ Νανσύ και Μπιλμπάο. Και εκεί κρίνονται πολλά. Βέβαια, η Νανσύ συμφέρει τους πάντες στην ισοβαθμία διότι έχει νικήσει την Κάχα (με την οποία δεν υπάρχει ισοβαθμία) οπότε μία από τις 3 νίκες της μένει εκτός ισοβαθμίας και την "ρίχνει".

Βέβαια, η Νανσύ έχει δύσκολο πρόγραμμα (Μπιλμπάο εκτός, Φενέρ εντός, Κάχα εκτός, Ολυμπιακό εντός) ενώ στην Μπιλμπάο τα πράγματα είναι πιο βατά (3 εντός με Νανσύ, Καντού και Κάχα και ένα εκτός με Φενέρ). Η Μπιλμπάο μπορεί να φτάσει την Νανσύ λοιπόν. Αν και η Μπιλμπάο δεν κολλώσει να νικήσει εκτός και μετά να κάνει την βλακεία της εντός και να καεί.

Γενικά, ο όμιλος είναι καρμανιόλα.
sacarame
Preview 1ος ΟΜΙΛΟΣ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

VS
Regular Season Game 7 - November 30, 2011 - BILBAO ARENA


Στο πρώτο από τα 3 εντός έδρας παιχνίδια που της απομένουν, η Bilbao καίγεται για την επικράτηση απέναντι στην Nancy καθώς είναι τελευταία στον όμιλο. Από την άλλη οι Γάλλοι βρίσκονται σε μια τετραπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση και ψάχνουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη. Όμως τα πράγματα χωρίς τον σταρ τους θα είναι πολύ δύσκολα στην Ισπανία, εκεί που η Bilbao ανοίγει το τέμπο και επιδιώκει το γρήγορο μπάσκετ.


Records: Bilbao 2-4, Nancy 3-3

Injuries: Μετά την επιστροφή του Hervelle η Bilbao κατεβαίνει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από την άλλη η Nancy δεν έχει τραυματισμούς, αλλά έχει την σημαντικότατη απώλεια του Batum.



VS
Regular Season Game 7 - December 01, 2011 - SINAN ERDEM ARENA


Σημαντικό παιχνίδι και αυτό ανάμεσα σε 2 ομάδες με το ίδιο ρεκόρ. Οι ερυθρόλευκοι κατεβαίνουν στην Τουρκία με σύμμαχο την παράδοση αλλά και την εμπειρία από την περσινή τους νίκη στο ίδιο γήπεδο. Από την άλλη η Fener έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, όμως παίζει στην έδρα της και ξέρει ότι πρέπει να παλέψει για την νίκη αλλά και για την διαφορά, για να έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας..


Records: Fenerbahce 3-3, Olympiacos 3-3

Injuries: Χωρίς προβλήματα οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Τουρκία. Από την άλλη η Fener, πέραν των κλασικών απουσιών των Marko Tomas, Engin Atsur και Mirsad Turkcan ενώ είναι αμφίβολοι οι Peker και Vidmar.



VS
Regular Season Game 7 - December 01, 2011 - PALA DESIO


Ντέρμπι ανάμεσα σε 2 διεκδικητριες της πρώτης θέσης. Η Caja έχει το πλεονέκτημα διότι είναι πιο έμπειρη ομάδα και έχει καλύτερο ρόστερ, ενώ θα έχει την άνεση να χρησιμοποιήσει τους ΝΒΑερς της για αυτή την αγωνιστική. Όμως η Cantu είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, και δεν αναμένεται να παραδοθεί εύκολα.Λογικά θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στο κατά πόσο οι Ιταλοί θα καταφέρουν να περιορίσουν τον Teletovic


Records: Cantu 3-3, Caja 4-2

Injuries: Η Cantu δεν θα έχει στην διάθεσή της τον Skekic. H Caja από την άλλη δεν θα έχει τον Milko Bjelica, ενώ αντικατέστησε τον Reggie Williams με τον σεντερ Dejan Musli.
Nuntius
Πιθανή εντός έδρας νίκη της Μπιλμπάο περιπλέκει τον όμιλο ακόμα πιο πολύ. Αν νικήσει και η Καντού αύριο τότε θα ξαναδούμε δύο τριπλές ισοβαθμίες (4-3 , 3-4).
Razorblade Fish
Καντου-Καχα 35-30 ημιχρονο.Σαν Εμετεριο και Τελετοβιτς 22 απο τους 30 ποντους και 29 απο το 31 του ranking...
Nuntius
Η Κάχα παίζει λες και της έχουν κάνει λοβοτομή. 45 - 34 3 λεπτά πριν την λήξη του 3ου..
Razorblade Fish
QUOTE(Nuntius @ Dec 1 2011, 22:56 ) *
Η Κάχα παίζει λες και της έχουν κάνει λοβοτομή. 45 - 34 3 λεπτά πριν την λήξη του 3ου..

Επιμερους σκορ 38-13 για την Καντου...
Nuntius
QUOTE (Razorblade Fish @ Dec 1 2011, 23:02 ) *
Επιμερους σκορ 38-13 για την Καντου...


40 - 15 με την λήξη του 3ου. Εκτός πραγματικότητας οι Ισπανοί. Δεν βλέπονται.
priest
νικη της καντου με 71-68...νομιζω πως ευνοειται ο οσφπ απο αυτην νικη γτ με 3 νικες μπορει να παρει την πρωτια!
Anubis
Το θεμα ειναι θα κανει ο ΟΣΦΠ 3 νικες?
Nuntius
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω για το Καντού - Κάχα. Αρχικά ας δούμε τα δεκάλεπτα:

1o: 12 - 21

2o: 23 - 9

3o: 17 - 6

4o: 19 - 32

Να σχολιάσω τους 15 πόντους της Κάχα στην 2η και 3η περίοδο? Να σχολιάσω την άμυνα της Καντού που δέχτηκε 36 πόντους σε 3 δεκάλεπτα και στο 4ο δέχτηκε 32? Να σχολιάσω πως οι Ιταλοί έφτασαν να προηγούνται με 21 (64 - 43) 5 (!!!!) λεπτά πριν το τέλος και κατάφεραν να χάσουν την διαφορά και να κερδίσουν με την ψυχή στο στόμα? Να σχολιάσω το ότι έδωσαν την ευκαιρία στην Κάχα να νικήσει αφού μετά από ένα άστοχο τρίποντο η Κάχα είχε κατοχή 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με το σκορ στο 69 - 68? Να σχολιάσω πως ο Μπιέλιτσα πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια και πως οι Ιταλοί στον αιφνιδιασμό έκαναν το 71 - 68? Πραγματικά τι να πρωτοπώ?
apkat
Οπως τα βλεπω εγω αυτην την στιγμη ολη η χρονια παιζεται την επομενη αγωνιστικη με την Καχα εντος..Η Καχα εδειξε και με την Καντου σημερα ποσο των ακρων και απροβλεπτη ομαδα ειναι οπου για ενα πενταλεπτο δεν εχανε σουτ και πηγε να γυρισει ματς 21 ποντων.βεβαια για να φτασει να χανει 21 ποντους απο την Καντου καταλαβαινετε πως επαιζε πριν.Και αν πριν 2 χρονια τετοιου τυπου ομαδες απο το ΣΕΦ εφευγαν με ταριφα την 20αρα απο το ΣΕΦ τωρα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι αν βγουν τα σουτ στην Καχα θα παρουμε το ματς..Θα κανω ομως την υποθεση και θα πω οτι αυτο το ματς θα το παρουμε και επισης οτι η Φενερ θα κερδισει στην Γαλλια την αποδυναμωμενη Νανσυ..

Σε αυτην την περιπτωση με φυσιολογικα αποτελεσματα φτανουμε στην τελευταια αγωνιστικη με την βαθμολογια ως εξης :

Φενερ 6-3
Ολυμπιακος 5-4
Ταου 5-4
Καντου 4-5
Μπιλμπαο 4-5
Νανσυ 3-6

και τα ματς ειναι:
Νανσυ-Ολυμπιακος
Μπιλμπαο-Ταου
Καντου-Φενερ..

Σε αυτην την περιπτωση ο Ολυμπιακος που λογικα απο την Καχα θα εχει την διαφορα παει για δευτερος με νικη στην Γαλλια αφηνοντας πιθανον ισοβαθμιες για τις υπολοιπες θεσεις..Οπως και να χει ο Ολυμπιακος αν νικησει την Καχα δυσκολα θα μεινει εξω εκτος και αν η Νανσυ δεν βγει νοκ αουτ οπως υπολογιζω χωρις τον Μπατουμ και κερδισει Φενερ και Ολυμπιακο στην Γαλλια..

Σε αυτο το σεναριο παιζει να δουμε εξαπλη η εστω τετραπλη ισοβαθμια στο 5-5 και τα κομπιουτερακια θα ειναι απαραιτητα μιας και ακομα και οι διαφορες ειναι κοντινες..
T.W.Is.M.
QUOTE(apkat @ Dec 1 2011, 23:52 ) *
Οπως τα βλεπω εγω αυτην την στιγμη ολη η χρονια παιζεται την επομενη αγωνιστικη με την Καχα εντος..Η Καχα εδειξε και με την Καντου σημερα ποσο των ακρων και απροβλεπτη ομαδα ειναι οπου για ενα πενταλεπτο δεν εχανε σουτ και πηγε να γυρισει ματς 21 ποντων.βεβαια για να φτασει να χανει 21 ποντους απο την Καντου καταλαβαινετε πως επαιζε πριν.Και αν πριν 2 χρονια τετοιου τυπου ομαδες απο το ΣΕΦ εφευγαν με ταριφα την 20αρα απο το ΣΕΦ τωρα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι αν βγουν τα σουτ στην Καχα θα παρουμε το ματς..Θα κανω ομως την υποθεση και θα πω οτι αυτο το ματς θα το παρουμε και επισης οτι η Φενερ θα κερδισει στην Γαλλια την αποδυναμωμενη Νανσυ..

Σε αυτην την περιπτωση με φυσιολογικα αποτελεσματα φτανουμε στην τελευταια αγωνιστικη με την βαθμολογια ως εξης :

Φενερ 6-3
Ολυμπιακος 5-4
Ταου 5-4
Καντου 4-5
Μπιλμπαο 4-5
Νανσυ 3-6

και τα ματς ειναι:
Νανσυ-Ολυμπιακος
Μπιλμπαο-Ταου
Καντου-Φενερ..

Σε αυτην την περιπτωση ο Ολυμπιακος που λογικα απο την Καχα θα εχει την διαφορα παει για δευτερος με νικη στην Γαλλια αφηνοντας πιθανον ισοβαθμιες για τις υπολοιπες θεσεις..Οπως και να χει ο Ολυμπιακος αν νικησει την Καχα δυσκολα θα μεινει εξω εκτος και αν η Νανσυ δεν βγει νοκ αουτ οπως υπολογιζω χωρις τον Μπατουμ και κερδισει Φενερ και Ολυμπιακο στην Γαλλια..

Σε αυτο το σεναριο παιζει να δουμε εξαπλη η εστω τετραπλη ισοβαθμια στο 5-5 και τα κομπιουτερακια θα ειναι απαραιτητα μιας και ακομα και οι διαφορες ειναι κοντινες..


Σωστα τα λες. Παντως καπου μπορει να ερθει και το απροβλεπτο αποτελεσμα. Στον πρωτο γυρο δεν περιμεναμε ουτε το διπλο της Φενερ στο Μπιλμπαο ουτε το διπλο της Μπιλμπαο με την Καχα Λαμποραλ. Ετσι μπορει να ερθει και κατι που δεν περιμενουμε. Το θετικο σε αυτο το σεναριο που λες ειναι οτι η Νανσι ειναι αποκλεισμενη την τελευταια αγωνιστικη. Αν αυτο επηρεασει καπου...
apkat
Γιατι ειναι αποκλεισμενη;;

Υπαρχει το ενδεχομενο να χασει Καντου και Μπιλμπαο..Και τοτε θα παιζει τριπλη ισοβαθμια στην τεταρτη θεση με 4-6..Στην ισοβαθμια δεν βγαινει;;
Nuntius
QUOTE (apkat @ Dec 2 2011, 00:06 ) *
Γιατι ειναι αποκλεισμενη;;

Υπαρχει το ενδεχομενο να χασει Καντου και Μπιλμπαο..Και τοτε θα παιζει τριπλη ισοβαθμια στην τεταρτη θεση με 4-6..Στην ισοβαθμια δεν βγαινει;;


Ακριβώς. Χάνει στις διαφορές και από τους δύο. Προς το παρόν οφελείται η Μπιλμπάο από την ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία. Αν βέβαια νικήσει η Καντού τότε η Μπιλμπάο πέφτει τελευταία με επιμέρους σκορ 1-3. Ούτε αυτό κάνει στην Νανσύ όμως που σε αυτό το σενάριο βγαίνει 5η.
Nuntius
Ας αναλύσουμε τις ισοβαθμίες μέχρι στιγμής λοιπόν:

Ισοβαθμία 4-3:

Κάχα 308 291 3 - 1

Φενέρ 236 242 1 - 2

Καντού 223 234 1 - 2


Ισοβαθμία 3 - 4:

Μπιλμπάο 327 311 2 - 2

ΟΣΦΠ 240 235 2 - 1

Νανσύ 240 261 1 - 2

Εδώ φαίνεται πόσο σημαντικές είναι οι διαφορές που χάθηκαν στο 4ο δεκάλεπτο στα χθεσινά παιχνίδια. Αν η Καντού είχε κρατήσει το +21 θα ήταν πιο ψηλά. Το ίδιο ισχύει και αν εμείς είχαμε παραμείνει κοντά στο σκορ και δεν είχε ξεφύγει το παιχνίδι ούτως ώστε να πάει στο -16.
T.W.Is.M.
QUOTE(apkat @ Dec 2 2011, 00:06 ) *
Γιατι ειναι αποκλεισμενη;;

Υπαρχει το ενδεχομενο να χασει Καντου και Μπιλμπαο..Και τοτε θα παιζει τριπλη ισοβαθμια στην τεταρτη θεση με 4-6..Στην ισοβαθμια δεν βγαινει;;


Εχεις δικιο, διαβασα το Μπιλμπαο-Ταου σαν Μπιλμπαο-Καντου(μαλλον περιμενα να δω Καχα Λαμποραλ αντι Ταου) και αφου μια απ τις δυο θα κερδιζε οπωσδηποτε, θα εφτανε τις 5 νικες και θα περνουσε.
Βεβαια με τη Νανσι να εχει -8 απο την Μπιλμπαο και -10 απο την Καντου δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα προκρισης και παλι.
Nuntius
QUOTE (T.W.Is.M. @ Dec 2 2011, 17:59 ) *
Εχεις δικιο, διαβασα το Μπιλμπαο-Ταου σαν Μπιλμπαο-Καντου(μαλλον περιμενα να δω Καχα Λαμποραλ αντι Ταου) και αφου μια απ τις δυο θα κερδιζε οπωσδηποτε, θα εφτανε τις 5 νικες και θα περνουσε.
Βεβαια με τη Νανσι να εχει -8 απο την Μπιλμπαο και -10 απο την Καντου δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα προκρισης και παλι.


Αν δεν έχω κάνει λάθος στους υπολογισμούς (το οποίο ενδέχεται κιόλας) τότε ότι και να γίνει η Νανσύ είναι αποκλεισμένη στην περίπτωση που αναφέρει ο/η φίλος/η.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.