Για μενα με το ταλεντο που εχουν στα χαρτια οι μαιαμι , κανονικα δεν επρεπε να χανουν ποτε (λεμε τωρα, σιγουρα επρεπε να κανουν πανω απο 55-58 νικες).
Φαντασου ομαδα με τζορνταν, Χακεεμ και ρετζι μιλλερ πχ. Απλα οι χιτ δεν κολλανε καλα ως ομαδα. Οι τρεις σταρ εχουν μερικα μειονεκτηματα (ο μπος παρ οτι ψηλος πχ δεν ποσταρει πολυ καλα πχ, ενω οι διοσκουροι παρ οτι περιφερειακοι δεν εχουν καλο τριποντο) τα οποια δεν μπορουν ευκολα να καλυφθουν. Δεν φταινε τοσο αυτοι. Ο γουειντ ειχε δειξει οτι ειναι απιστευτα κλατς, ενω μεχρι και ο λεμπρον στο κλιβελαντ εδειχνε οτι ειναι ο μαστορας της τεταρτης περιοδου.
Για μενα πραγματικα αν οι μαιαμι κανανε τρειντ τον ουειντ για τον χαουαρντ, το πρωταθλημα δεν θα ειχε καν φασει. Πανω απο 70 νικες θα κανανε και θα ηταν σιγουροι πρωταθλητες καθε χρονο.
Απλα αυτη η ομαδα δεν δομηθηκε με αγωνιστικα κριτηρια κατα τη γνωμη μου. Δομηθηκε για εξωαγωνιστικους λογους. Για να ειναι τα φιλαρακια μαζι.
Εστω και ετσι ομως , το ταλεντο που εχουν ειναι εξωφρενικο. Πιστευω οτι δυο πρωταθληματα θα τα παρουν, εκτος και αν γινει καμια δευτερη superteam (3D φαση, ντερον, ντιρκ, ντουαιτ πχ).
Αυτο ηταν το αρχικο μου ποστ πριν απο 1 μηνα περιπου οταν γινοταν η συζητηση στα ματς με την ιντιανα, συγκεκριμμενα στισ 21 μαιου 2012, στις 20.58.
Να θυμισω οτι με κατηγορησες στο πρωτο μου ποστ χθες οτι ημου ασυνεπης οταν εγραψα το κατωθι.
Μπροβα στους μαιαμι αλλα ειδικα στον λεμπρον για το πρωταθλημα. Σε ολη τη διαρκεια των πλευ οφφ εδειξαν οτι ηταν σε φορμα και οτι φετος ηταν η χρονια τους. Ειδικη μνεια ειδικα στον λεμπρον που ειχε φαει πολυ κραξιμο - δικαιολογημενα - μετα τους περσυνους τελικους.
Το πρωταθλημα το δικαιουται το μαιαμι γιατι καλως η κακως εχει με διαφορα το καλυτερο ροστερ του ΝΒΑ. Ποτε αλλωτε αλλωστε δεν επαιζαν οι δυο απο τους τρεις καλυτερους παιχτες του ΝΒΑ στην ιδια ομαδα.
φετος που το μαιαμι βελτιωσε και κατα πολυ το σαπορτινγκ καστ ( φοβερος μπατιρ αλλα και υγιης μαικ μιλλερ πχ) ηταν σχεδον αδυνατο να χασει .
Επρεπε κιολας να το παρει φετος μιας και την φετινη την θεωρουσα μια μεταβατικη χρονια. Οι παραδοσιακοι λεικερς και σελτικς ηταν γερασμενοι, ενω οι θαντερ λιγο απειροι για τετοιο επιπεδο.
Λογικα του χρονου οι θαντερ θα ειναι ακομα πιο ανταγωνιστικοι ενω αναλογα με το που θα πανε ντερον και ντουαιτ λογικα θα δημιουργηθει αλλη μια φοβερη ομαδα.
τωρα για τα της σειρας. Οι μαιαμι ειναι μια εκπληκτικη ομαδα, η οποια εχει προβληματα στο σετ παιχνιδι, μιας και η συνυπαρξη τζειμς και ουειντ στην περιφερεια του κανει σχετικα κακους στο σουτ. Ενα απο τα λιγα μειονεκτηματα του μαιαμι ομως δεν εμφανιστηκε μιας και σουταραν στην σειρα με απιστευτο ποσοστο , πραγμα που ανοιξε ακομα περισσοτερο την αμυνα για ντραιβ των δυο σταρ.
Σαν να μην τους εφτανε αυτο, οι θαντερ παρουστηκαν λιγοι. 27 τις εκατο στα τριποντα απο 36 που σουταραν ολη τη χρονια, αρνητικοι οι ουεστμπρουκ και ειδικα ο χαρντεν.
Για μενα και το ειχα πει, οι σπερς θα δυσκολευαν ΠΟΛΥ περισσοτερο το μαιαμι, μιας και το μαιαμι μπορεις να το κερδισεις μονο με παραδοσιακα οργανωμενο παιχνιδι και πολυ καλο σουτ. Οι θαντερ δεν ειχαν καλη κυκλοφορια της μπαλας ενω στο σουτ ηταν κακοι αποτελεσμα να γινουν ευκολη λεια για τους μαιαμι.
Και παλι μπραβο στους μαιαμι. Οπως ειχα πει ενα δυο πρωταθληματα ημουν σιγουρος οτι θα παιρνανε. Ετσι οπως παιζουν , εξακολουθω να εχω αμφιβολιες για το αν θα καταφερουν να παρουν παραπανω.
Αυτο το ποστ και συγκεκριμμενα την παραγραφο που μπολνταρα , την εγραψα χθες (δημοσιευση νουμερο 30 στο παρων τοπικ, στις 15.30 ) και μου απαντησες χθες στο ποστ σου στις 16.17 (δημοσιευση νουμερο 33 στο παρων τοπικ ), κανοντας quote την εν λογω παραγραφο οτι
QUOTE(baskethood @ Jun 22 2012, 16:08 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Το επιχείρημα αυτό σε βολεύει για να προσπαθήσεις να μείνεις συνεπής με τα λεγόμενα σου, αλλά δεν ευσταθεί.
Οπως βλεπεις το επιχειρημα μου οχι μονο απλα δεν με βολευει να μεινει συνεπης σε τιποτα αλλα απλα επιβεβαιωνει την αποψη που ειχα πριν το παιχνιδι και συγκεκριμμενα εδω και δυο χρονια. Αυτη ειναι η αποψη μου για το μαιαμι εδω και δυο χρονια. Την ειχα εκφρασει πολλες φορες. Πηγαινε και ψαξε και τα υπολοιπα ποστ αν θες πολυ παλιοτερα (οταν δημιουργηθηκε η ομαδα).
Ο μονος ασυνεπης εδω εισαι εσυ που προσπαθεις να βαλεις στο στομα μου λογια που δεν ειπα.
Το αν θα δικαιωθω εγω θα τα μαθουμε σε 3 με 4 χρονια μιας και η αποψη μου κατα βαση και στο επαναλαμβανω για πολλοστη φορα ( μπας και την καταλαβεις επιτελους) και εντελως απλοικα , οτι οι μαιαμι εχουν θεωρητικα το ταλεντο να παρουν 5 πρωταθληματα σε 5 χρονια, αλλα λογω κακης δομης , για μενα θα παρουν μονο κανα 2. Αυτο ειπα, και μεχρι στιγμης θα δυο χρονια που βλεπουμε το μαιαμι , μαλλον επιβεβαιωνομαι.
Το που ακριβως διαφωνεις δεν εχω καταλαβει. Μηπως εχουν δειξει οι μαιαμι μεχρι στιγμης καποια τετοια υπεροχη που να προδικαζει συνεχομενα πρωταθληματα. Περσυ το χασανε , και φετος ναι μεν το πηρανε , αλλα χρειαστηκε να δωσουν αρκετα do or die παιχνιδια, χυνοντας τονους ιδρωτα.
Επαναλαμβανω και κλεινω το πρωτο κομματι, λεγοντας λοιπον, οτι δεν εχω προβλημα να παραδεχτω μια λανθασμενη αποψη. Αλλα θα γινει σε βαθος τετραετιας , μιας και τετοια ηταν η προβλεψη, και σιγουρα οχι σε ενα χρονικο διαστημα ακυρο απλα για να ικανοποιησω το κομπλεξ του καθενος.
Αφου ξεκαθαρισαμε ποιος ειναι συνεπης , ασυνεπης κλπ, παμε παρακατω.
QUOTE(baskethood @ Jun 22 2012, 16:08 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Όταν ο James διάλυσε στους τελικούς την Οκλαχόμα με το post-up game του, και εσύ μου λες ότι οι Heat δεν έχουν post game (ναι, post-up ακόμα και από έναν παίκτη είναι post-up για την ομάδα--εκτός και αν περιμένεις να ποστάρουν και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ κάθε στιγμή), τότε αυτό αυτομάτως παύει να είναι άποψη. Η μάλλον είναι άποψη, με βάση το σκεπτικό ότι ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει, αλλά είναι άποψη χωρίς βαρύτητα. Το ίδιο ισχύει και για τα play
Μου γραφεις οτι ειπα οτι ο τζειμς και οι χιτ δεν εχουν ποστ game ενω εγω εγραψα το εξης στη δημοσιευση 41, χθες στις 19.15.
Προφανως συνεχιζω να πιστευω οτι παιχνιδι στο ποστ δεν εχουν οι χιτ αλλα ουτε και καλα στημενα πλευς (επιπεδου πραιμ σελτικς, σπερς, λεικερς προφανως, οχι οτι ειναι ανυπαρκτοι). βεβαιως δεν ειχαν ουτε οι θαντερ, οποτε τι να τους πεις και αυτωνων. Οταν ο πλευ σου τελειωνει το ματς με 4 στα 20 σουτ, για ποια πλευς μιλαμε?
Εγραψα ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι οι χιτ δεν εχουν το παιχνιδι στο ποστ και τα πλευς των πραιμ λεικερς, μποστον, σπερς . οχι οτι ειναι ανυπαρκτοι και δεν εχουν τιποτα. Το οτι εσυ το αγνοησες ειτε απο αποσεξια, ειτε απο βιασυνη, ειτε επειδη σε βολευε, δεν σημαινει οτι εγω δεν το ειπα. Μπορει να γραφω για την πλακα μου, αλλα τιποτα απ οσα γραφω δεν ειναι τυχαιο.
Το οτι λοιπον ειχαν καλυτερο παιχνιδι στο ποστ απο τους θαντερ, δεν λεει κατι σε σχεση με αυτο που εγραψα . οτι στατιστικα παρεθεσες ειναι ως εκ τουτου εντελως ασχετα. Για να κοντραρεις την αποψη μου θα πρεπει να μου βρεις στατιστικα που να λενε οτι ο τζειμς εχει καλυτερο ποστ παιχνιδι απο τον πραιμ γκαρνετ, Πραιμ ντανκαν, πραιμ μπαινουμ κλπ. Και ακομα και να βρεις ( μιας και παντα υπαρχει ενα στατιστικο για να υποστηριξει ο καθενας οτι τον βολευει ) και παλι δεν θα καταριπτει το μπασκετικο ματι, οτι απλα ο πραιμ ντανκαν δεν συγκρινεται με τον τζειμς η τον μπος στο ποστ.
Οπως βλεπεις , καμια ανακολουθια δεν υπαρχει στα ποστ μου.
Μια αποψη εχω και την εχω εκφρασει ξεκαθαρα εδω και δυο χρονια. Το αν θα βγει σωστη η λαθος , θα το δουμε στην πορεια. Μεχρι στιγμης, θεωρω οτι ειναι σε καλο δρομο να αποδειχτει σωστη. Αν τωρα το μαιαμι, αποδειχτει ντομιναντ και παρει αλλα δυο συνεχομενα πρωταθληματα, εδω θαμαι να παραδεχτω το λαθος μου, μιας και οπως ειπα, ουτε προσπαθω να επιβαλω τιποτα, ουτε θεωρω οτι εχω το αλαθητο, ουτε στο τελος τελος με ενδιαφερει και τοσο , μιας και οπως ειπα, την πλακα μου κανω, το χομπι μου γραφοντας για μπασκετ.