QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 31 2008, 14:46 )
ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ???????????????
Ποιος Ντανκαν, μπροστα στον Μαλοουν????
Ποιος Κιντ, μπροστα στον Ματζικ????
Αυτο ειναι ιεροσυλια
Και σιγα μην ειναι ο Κομπε καλυτερος απο τον Ντρεξλερ
ή τον Ντομινικ.
Ευκολο ειναι να λεμε τετοιες λεξεις πχ "ιεροσυλια" και να τελειωνουμε. Αλλα καμια αναλυση για αυτα που λες μπορεις να δωσεις?
Να σημειωσω πως ο Morfi δεν συγκρινε Κιντ-Ματζικ αλλα το μυαλο του Κιντ με αυτο του Ματζικ.
Σαφως(ΙΜΟ) και ο Ματζικ ηταν πολυ πολυ καλυτερος παικτης απο τον Κιντ αλλα μιλαμε για το μυαλο. Αλλα ας τους αφησουμε αυτους τους 2.
Ποια η αναλυση σου που να υποστηριζει οτι:•Ο Ντανκαν δεν πιανει και πολλα μπροστα στον Καρλ Μαλοουν?
•Ο Κομπε δεν ειναι καλυτερος του Ντομινικ και του Ντρεξλερ?
jimol34
May 31 2008, 14:15
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η κάθε γενιά υποστηρίζει τους παίκτες με τους οποίους μεγάλωσε. Και η επόμενη θα θεωρεί τον Κόμπι 100 φορές κατώτερο από τον star shooting guard του 2020.
Πάντως και εγώ μπορεί να βγάζω σπυράκια όταν διαβάζω ότι οι μεγάλοι κάτα τα άλλα Pierce και D. Williams φτάνουν τον τρισμέγιστο Magic αλλά δεν ειρωνεύομαι. Όσο να ναι κάτι έχει πάρει το αυτί μας για τα DVD και τις τηλεοράσεις.
QUOTE(jimol34 @ May 31 2008, 15:15 )
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η κάθε γενιά υποστηρίζει τους παίκτες με τους οποίους μεγάλωσε. Και η επόμενη θα θεωρεί τον Κόμπι 100 φορές κατώτερο από τον star shooting guard του 2020.
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος παίκτης είναι της γενιάς μου ή όχι. Άλλωστε και ο παίκτης που τον θεωρώ το πιο dominant που έχω δεί (Τσάμπερλαιν), έπαιξε τρείς δεκαετίες πριν γεννηθώ. Δεν έχω πρόβλημα με το να παραδεχτώ ότι κάποιος παλιός είναι καλύτερος από ένα παίκτη της γενιάς μου, άλλωστε χρησιμοποίησα συγκεκριμένα τωρινά παραδείγματα. Έχω πρόβλημα με το να βλέπω κάποιον να απαξιώνει ότι καινούργιο βγαίνει.
Τελείωσα με το οφ τόπικ.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 15:27 )
Και ένα οφ τόπικ σχετικά με το ΝΒΑ που λέτε παραπάνω.Σύγκριση Ντάνκαν με Μπάρκλει,Μαλόουν δεν υπάρχει.Είναι σαν να συγκρίνουμε στράκα στρούκα με δυναμίτες!!!
Γιατί δεν υπάρχει; Ο Ντάνκαν μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός και τόσο dominant όσο ο Μαλόουν, αλλά παίζει καλύτερα και από τους δύο με πλάτη, είναι καταπληκτικός και στις δύο μεριές του πάρκε (καμία σχέση με το Μπάρκλει δηλαδή), είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται (σε αντίθεση με το Μαλόουν) και έχει καταφέρει ότι οι άλλοι δύο ονειρεύονται. Είναι ο ορισμός του ηγέτη, κάτι που για τους Μάλοουν και Μπάρκλει πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες στο ΝΒΑ(Πιρς,Ντερόν) αλλά αν έπαιζαν τώρα π.χ. ο Ντουμάρς,ο Αιζάια θα χτύπαγαν MVP χαλαρά.Δεν αναφέρω μεγαλύτερα ονάματα είναι προφανής ο συλλογισμός μου.
Το θεωρώ ακραίο ότι ένας παίκτης όπως ο Ντούμαρς που ήταν καλός για all-star αλλά πολύ λίγος για το MVP και για ηγέτης, που ακόμη και ο Γκραντ Χιλ έδειξε να είναι καλύτερος, θα το χτύπαγε τώρα. Ο Aιζέια χτύπαγε και τότε MVP χαλαρά.
οκ, τέλος.
Και ένα οφ τόπικ σχετικά με το ΝΒΑ που λέτε παραπάνω.Σύγκριση Ντάνκαν με Μπάρκλει,Μαλόουν δεν υπάρχει.Είναι σαν να συγκρίνουμε στράκα στρούκα με δυναμίτες!!!
Ε?
Και ποιος ειναι ο δυναμιτης σε αυτη την συγκριση? Ο Μαλοουν και ο Μπαρκλει σε σχεση με τον στρακα στρουκα Ντανκαν????
Αν ναι, μπορεις να αναλυσεις και εσυ την αποψη σου για αυτο?
Σύγκριση Κόμπε με Ντρέξλερ,Ντομινίκ υπάρχει όντως δεκτές όλες οι απόψεις γιατί και γω δεν ξεχωρίζω προς τα που γέρνει η ζυγαριά...
Και παλι: ε?
Μα φυσικα φαινεται οτι η ζυγαρια γερνει προς τον Μπραιαντ. Ειναι ο τροπος που σκοραρει που τον φερνει σε αυτη τη θεση στην ζυγαρια. Μπορει να διαλυσει σχεδον καθε αντιπαλο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες στο ΝΒΑ(Πιρς,Ντερόν) αλλά αν έπαιζαν τώρα π.χ. ο Ντουμάρς,ο Αιζάια θα χτύπαγαν MVP χαλαρά.Δεν αναφέρω μεγαλύτερα ονάματα είναι προφανής ο συλλογισμός μου.
Προφανης ως προς το τι θελεις να πεις, αλλα οχι προφανης ως προς την ορθοτητα του.
Ο Ντουμαρς ή ο Αιζεϊα θα ξεχωριζαν προφανως σαν παικτες και θα ηταν αναμεσα στους καλυτερους, αλλα ε οχι και χαλαρα MVP.... Ουτε καν μη-χαλαρα.
Bugger12
May 31 2008, 14:55
QUOTE(NBAer @ May 31 2008, 12:40 )
Ε?
Και ποιος ειναι ο δυναμιτης σε αυτη την συγκριση? Ο Μαλοουν και ο Μπαρκλει σε σχεση με τον στρακα στρουκα Ντανκαν????
Αν ναι, μπορεις να αναλυσεις και εσυ την αποψη σου για αυτο?
Και παλι: ε?
Μα φυσικα φαινεται οτι η ζυγαρια γερνει προς τον Μπραιαντ. Ειναι ο τροπος που σκοραρει που τον φερνει σε αυτη τη θεση στην ζυγαρια. Μπορει να διαλυσει σχεδον καθε αντιπαλο.
Προφανης ως προς το τι θελεις να πεις, αλλα οχι προφανης ως προς την ορθοτητα του.
Ο Ντουμαρς ή ο Αιζεϊα θα ξεχωριζαν προφανως σαν παικτες και θα ηταν αναμεσα στους καλυτερους, αλλα ε οχι και χαλαρα MVP.... Ουτε καν μη-χαλαρα.
Για Ντάνκαν-Μαλόουν,Μπάρκλει:Είπα από τη μια μεριά στράκα στρούκα από την άλλη δυναμίτ
ες.Νομίζω τώρα έγινα κατανοητός σε ποιους αναφέρομαι.Την άποψή μου λέω δεν θέλω να στην επιβάλλω,παράλληλα σέβομαι τη δικιά σου,(ας λείπουν λοιπόν τα απορημμένα εμότικον)
Για Μπράιαντ-Ντρέξλερ,Ντομικίν:Είπα δεν μπορώ να αποφασίσω και πάλι απορείς.Καθένας έχει τη γνώμη του παλικάρι μου.Ισχυρίζεσαι ότι ξεχωρίζει από τους υπόλοιπου 2 γιατί μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο.Αυτό το έκαν και ο Ντρέξλερ και ο Ντομινίκ.Αν γέρνει η ζυγαριά λίγο προς τη μεριά του Κόμπε είναι γιατί πήρε και πρωταθλήματα αυτός,σ'αυτό θα συμφωνήσω.
Για Ντουμάρς,Αιζάια:Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι τους έφερα σε σύγκριση με Πιρς,Ντερόν Γουίλιαμς παικταράδες όλοι δηλαδή αλλά πιο κάτω σε σχέση με τους αντίστοιχους καθολικούς στα της αντίστοιχης εποχής.Το σκεπτικό μου ήταν ότι αυτοί στη σημερινή εποχή θα ήταν καθολικοί σταρ και όχι λίγο πιο κάτω από τους καθολοικούς σταρ όπως τότε.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 15:55 )
Για Ντουμάρς,Αιζάια:Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι τους έφερα σε σύγκριση με Πιρς,Ντερόν Γουίλιαμς παικταράδες όλοι δηλαδή αλλά πιο κάτω σε σχέση με τους αντίστοιχους καθολικούς στα της αντίστοιχης εποχής.Το σκεπτικό μου ήταν ότι αυτοί στη σημερινή εποχή θα ήταν καθολικοί σταρ και όχι λίγο πιο κάτω από τους καθολοικούς σταρ όπως τότε.
Για το Ντούμαρς έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου, ότι μέχρι και ο Γκραντ Χιλ φάνηκε καλύτερος, οπότε δε νομίζω να είχε κάποιο πρόβλημα ο Πιρς. Για το Ντερόν, είναι κάπως άστοχη η σύγκριση σου αφού είναι ακόμα πολύ μικρός και δεν έχει φτάσει στο ταβάνι των δυνατοτήτων του. Αν συγκρίνεις τον Αιζέια με κάποιον όπως ο Κιντ ή τον (παλιό καλό) Γκάρι Πέιτον, τότε ίσως και να πέφτει.
και όχι λίγο πιο κάτω από τους καθολοικούς σταρ όπως τότε.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Ο Τόμας ήταν από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του.
NBAholic
May 31 2008, 15:08
Υπάρχει ένα ωραιότατο φόρουμ για ιστορία του ΝΒΑ, συγκρίσεις παικτών και off topic NBA σκέψεις. Γιατί δε μεταφέρετε τη συζήτηση εκεί μέσα όσοι θέλετε να τη συνεχίσετε; Όχι τίποτε άλλο, είναι εκνευριστικό γι'αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για το off του θέματος και είναι κακό να διεξάγεται μια καλή συζήτηση που παρόλα αυτά μπορεί να εκνευρίσει.
Για Ντάνκαν-Μαλόουν,Μπάρκλει:Είπα από τη μια μεριά στράκα στρούκα από την άλλη δυναμίτες.Νομίζω τώρα έγινα κατανοητός σε ποιους αναφέρομαι.Την άποψή μου λέω δεν θέλω να στην επιβάλλω,παράλληλα σέβομαι τη δικιά σου,(ας λείπουν λοιπόν τα απορημμένα εμότικον)
Ναι το καταλαβα οτι μαλλον αυτο εννοουσες, αλλα γιατι? Μπορεις να αναλυσεις την αποψη σου?
Μπορεις να αναλυσεις δηλαδη γιατι πιστευεις, που βασιζεσαι δηλαδη, σε ποια γεγονοτα δηλαδη βασιζεσαι και λες οτι ο Ντανκαν ειναι αρκετα εως πολυ κατωτερος και απο τον Καρλ Μαλοουν και απο τον Μπαρκλει?
Για Μπράιαντ-Ντρέξλερ,Ντομικίν:Είπα δεν μπορώ να αποφασίσω και πάλι απορείς.Καθένας έχει τη γνώμη του παλικάρι μου.Ισχυρίζεσαι ότι ξεχωρίζει από τους υπόλοιπου 2 γιατί μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο.Αυτό το έκαν και ο Ντρέξλερ και ο Ντομινίκ.Αν γέρνει η ζυγαριά λίγο προς τη μεριά του Κόμπε είναι γιατί πήρε και πρωταθλήματα αυτός,σ'αυτό θα συμφωνήσω.
Οχι δεν γερνει προς αυτον για αυτο το λογο(πρωταθληματα).
Επισης ο Ντρεξελ ΔΕΝ το εκανε αυτο με την ιδια συχνοτητα οπως ο Κομπε. Να διαλυει καθε αντιπαλο δηλαδη.
Το εκανε φυσικα πολλες φορες αλλα ο Κομπε ειναι φανερο οτι εχει πολυ μα πολυ μεγαλυτερη ευχερεια στο να σκοραρει οπως θελει.
Για Ντουμάρς,Αιζάια:Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι τους έφερα σε σύγκριση με Πιρς,Ντερόν Γουίλιαμς παικταράδες όλοι δηλαδή αλλά πιο κάτω σε σχέση με τους αντίστοιχους καθολικούς στα της αντίστοιχης εποχής.
Οπως ειπε και ο Morfi, ο Ντερον ειναι τοσο μικρος ωστε δεν μπορουμε να τον βαλουμε ακομα σε καμια τετοια συγκριση....
Το σκεπτικό μου ήταν ότι αυτοί στη σημερινή εποχή θα ήταν καθολικοί σταρ και όχι λίγο πιο κάτω από τους καθολοικούς σταρ όπως τότε.
Ισως ναι , ισως οχι....
QUOTE(NBAholic @ May 31 2008, 16:08 )
Υπάρχει ένα ωραιότατο φόρουμ για ιστορία του ΝΒΑ, συγκρίσεις παικτών και off topic NBA σκέψεις. Γιατί δε μεταφέρετε τη συζήτηση εκεί μέσα όσοι θέλετε να τη συνεχίσετε; Όχι τίποτε άλλο, είναι εκνευριστικό γι'αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για το off του θέματος και είναι κακό να διεξάγεται μια καλή συζήτηση που παρόλα αυτά μπορεί να εκνευρίσει.
ΝΑΙ απολυτα σωστα, αλλα το κακο ειναι οτι δεν εχουμε τη δυναμη να μεταφερουμε ολα οσα γραφτηκαν εκει. Οποτε αν μεταφερθουμε εκει περα η συζητηση θα αποκοπει.
Bugger12
May 31 2008, 15:14
QUOTE(morfi @ May 31 2008, 13:02 )
Για το Ντούμαρς έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου, ότι μέχρι και ο Γκραντ Χιλ φάνηκε καλύτερος, οπότε δε νομίζω να είχε κάποιο πρόβλημα ο Πιρς. Για το Ντερόν, είναι κάπως άστοχη η σύγκριση σου αφού είναι ακόμα πολύ μικρός και δεν έχει φτάσει στο ταβάνι των δυνατοτήτων του. Αν συγκρίνεις τον Αιζέια με κάποιον όπως ο Κιντ, τότε ίσως και να πέφτει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Ο Αιζέια ήταν από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του.
Για τον Ντερόν έγραψα γιατί αναφέρθηκε το όνομά του πιο πάνω.
Ο Αιζάια ήταν σίγουρα από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του αλλά επειδή επίσης τα παιδιά πιο πάνω συζήταγαν το αν έχει ανέβει το επίπεδο τώρα σε σχέση με τότε τον ανέφερα ως παράδειγμα για να πω την άποψη μου στ αν έχει ανέβει ή όχι το επίπεδο.Και λέω ότι ο Αιζάια που τότε ήταν από τους μεγαλύτερους σταρ όπως λες αλλά πιο πίσω από πολλούς της εποχής του,σήμερα θα ήταν πολύ πιο πάνω στη συνείδηση του κόσμου.Λέω δηλαδή ότι τότε υπήρχαν μεγαλύτεροι παίκτες.
ΥΓ:Προς ΝΒΑer(τώρα είδα το ποστ σου)Δεν είναι ανάγκη να ψυρίζεις τα πάντα,μπορεί απλά να διαφωνούμε.Σεβάσου τις απόψεις του συνομιλητή σου μιας και μιλάμε για κάτι υποκειμενικό όπου οι οπτικές γωνίες είναι αρκετές.
Κάντε ρε παιδιά ένα σπλιτ με θέμα "ΝΒΑ τότε και τώρα" ή κάτι αντίστοιχο να τελειώνουμε, δε μας φταίνε σε τίποτα οι άλλοι.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 16:14 )
ΥΓ:Προς ΝΒΑer(τώρα είδα το ποστ σου)Δεν είναι ανάγκη να ψυρίζεις τα πάντα,μπορεί απλά να διαφωνούμε.Σεβάσου τις απόψεις του συνομιλητή σου μιας και μιλάμε για κάτι υποκειμενικό όπου οι οπτικές γωνίες είναι αρκετές.
Σεβομαι τις αποψεις ολων. Και τις δικες σου προφανως.
Το οτι ρωταω και το οτι τωραω με εκπληξη(βαζοντας
) δεν σημαινει οτι δεν τις σεβομαι ή οτι τις υποτιμω. Σημαινει οτι εκπλησσομαι με αυτα που διαβαζω. Και ρωταω να μαθω τις λεπτομερειες για αυτα.
Οποτε ξαναεπανερχομαι(και φυσικα δικαιωμα σου να μου απαντησεις ή οχι):
Για Ντάνκαν-Μαλόουν,Μπάρκλει:Είπα από τη μια μεριά στράκα στρούκα από την άλλη δυναμίτες.
Γιατι? Μπορεις να αναλυσεις την αποψη σου?
Μπορεις να αναλυσεις δηλαδη γιατι πιστευεις, που βασιζεσαι δηλαδη, σε ποια γεγονοτα δηλαδη βασιζεσαι και λες οτι ο Ντανκαν ειναι αρκετα εως πολυ κατωτερος και απο τον Καρλ Μαλοουν και απο τον Μπαρκλει?
Ζητάω συγνώμη που για μία ακόμη φορά μένω offtopic αλλά ποστάρω επειδή είναι θέμα χρόνου τα ποστ να μετακινηθούν.
Για Ντάνκαν-Μαλόουν,Μπάρκλει:Είπα από τη μια μεριά στράκα στρούκα από την άλλη δυναμίτες.
Ο Ντάνκαν μπορεί να μην είναι δυναμίτης, αλλά υπήρξε ανώτερος ηγέτης, πολύ καλύτερος συνδυασμός άμυνας-απίθεσης, ήταν πάντα παρών όταν χρειαζόταν και έχει καριέρα που οι άλλοι την ονειρεύονται.
Bugger12
May 31 2008, 15:38
QUOTE(NBAer @ May 31 2008, 13:21 )
Σεβομαι τις αποψεις ολων. Και τις δικες σου προφανως.
Το οτι ρωταω και το οτι τωραω με εκπληξη(βαζοντας
) δεν σημαινει οτι δεν τις σεβομαι ή οτι τις υποτιμω. Σημαινει οτι εκπλησσομαι με αυτα που διαβαζω. Και ρωταω να μαθω τις λεπτομερειες για αυτα.
Οποτε ξαναεπανερχομαι(και φυσικα δικαιωμα σου να μου απαντησεις ή οχι):
Γιατι? Μπορεις να αναλυσεις την αποψη σου?
Ακριβώς ρε φίλε.Όπως εκπλήσσεσαι εσύ αντίστοιχα εκπλήσσομαι εγώ με τη δικιά σου άποψη.Αλλά έτσι δεν κάνουμε δουλειά!Τί είδους ανάλυση θες να κάνω?Δεν υπάρχει ανάλυση που θα καθιστά απόδειξη ότι τα λεγόμενά μου είναι σωστά.Είπες και συ πιο πάνω ότι είναι
φανερό ότι Κομπε έχει πολυ μα πολυ μεγαλυτερη ευχερεια στο να σκοραρει οπως θελει από τον Ντρέξλερ.Αυτή είναι η ανάλυσή σου που όμως δεν μπορεί να πείσει κάποιον με αντίθετη άποψη.Είναι φανερό για σένα,μαζί σου.Σου είπα πιο πάνω είναι υποκειμενικό.Αν όχι,θα βάζαμε τα στατιστικά κάτω και θα αποφασίζαμε.Αλλά δεν είναι έτσι.Είναι τί μπάσκετ αρέσει στο μάτι του καθενός.Για μένα ας πούμε,ο Μπάρκλει του 1,96 ήταν πραγματικά απίστευτο να βγαίνει πρώτος ριμπάουντερ στο ΝΒΑ και να τα βάζει με τους Μπουλς του Αιρ.Ο Μαλόουν είχε απίστευτη διάρκεια,δύναμη και γενικά δεν υστρούσε σε κάτι,είναι πραγματικοί μύθοι για το ΝΒΑ.Για μένα απλά ο Ντάνκαν δεν έχει την προσωπικότητα να σταθεί δίπλα τους.Ακόμα και το ότι οι Σπερς έχουν ευνοηθεί κατάφορα από τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια παίζει το ρόλο του στο να πέφτει στα μάτια μου.Αλλά είναι απλά η γνώμη μου,δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι.Απλά ούτε εσύ μπορείς να με πείσεις για το αντίθετο.
ΥΓ:Εχουμε γίνει σίγουρα κουραστικοί για το τόπικ,ας συνεχίσουμε κάπου αλλού καλύτερα.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 16:38 )
Ακριβώς ρε φίλε.Όπως εκπλήσσεσαι εσύ αντίστοιχα εκπλήσσομαι εγώ με τη δικιά σου άποψη.Αλλά έτσι δεν κάνουμε δουλειά!Τί είδους ανάλυση θες να κάνω?Δεν υπάρχει ανάλυση που θα καθιστά απόδειξη ότι τα λεγόμενά μου είναι σωστά.Είπες και συ πιο πάνω ότι είναι φανερό ότι Κομπε έχει πολυ μα πολυ μεγαλυτερη ευχερεια στο να σκοραρει οπως θελει από τον Ντρέξλερ.Αυτή είναι η ανάλυσή σου που όμως δεν μπορεί να πείσει κάποιον με αντίθετη άποψη.Είναι φανερό για σένα,μαζί σου.Σου είπα πιο πάνω είναι υποκειμενικό.Αν όχι,θα βάζαμε τα στατιστικά κάτω και θα αποφασίζαμε.Αλλά δεν είναι έτσι.Είναι τί μπάσκετ αρέσει στο μάτι του καθενός.
Αυτό που ξεχωρίζει το Κόμπι δεν είναι
μόνο ότι μπορεί να σκοράρει καλύτερα. Έγραψα σε προηγούμενο ποστ γιατί ο Κόμπι έχει ξεπεράσει το Ντρέξλερ.
Για μένα ας πούμε,ο Μπάρκλει του 1,96 ήταν πραγματικά απίστευτο να βγαίνει πρώτος ριμπάουντερ στο ΝΒΑ και να τα βάζει με τους Μπουλς του Αιρ.Ο Μαλόουν είχε απίστευτη διάρκεια,δύναμη και γενικά δεν υστρούσε σε κάτι,είναι πραγματικοί μύθοι για το ΝΒΑ.
Και γιατί δεν είναι μύθος, κάποιος που έχει τέσσερα πρωταθλήματα έναντι κανένος, και υπερτερεί έναντι των παραπάνω σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού (τους γράφω σε προηγούμενο ποστ);
Για μένα απλά ο Ντάνκαν δεν έχει την προσωπικότητα να σταθεί δίπλα τους.Ακόμα και το ότι οι Σπερς έχουν ευνοηθεί κατάφορα από τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια παίζει το ρόλο του στο να πέφτει στα μάτια μου.
Καταρχάς, μόνο πέρυσι υπήρξε σπρώξιμο. Αλλά και ο Μαλόουν δεν μπορείς να πεις ότι πήγαινε πίσω, όντας ένας από τους πιο βρώμικους παίκτες που σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούνταν.
Τί είδους ανάλυση θες να κάνω?Δεν υπάρχει ανάλυση που θα καθιστά απόδειξη ότι τα λεγόμενά μου είναι σωστά.
Είναι φανερό για σένα,μαζί σου.Σου είπα πιο πάνω είναι υποκειμενικό.Αν όχι,θα βάζαμε τα στατιστικά κάτω και θα αποφασίζαμε.Αλλά δεν είναι έτσι.Είναι τί μπάσκετ αρέσει στο μάτι του καθενός.Για μένα ας πούμε,ο Μπάρκλει του 1,96 ήταν πραγματικά απίστευτο να βγαίνει πρώτος ριμπάουντερ στο ΝΒΑ και να τα βάζει με τους Μπουλς του Αιρ.Ο Μαλόουν είχε απίστευτη διάρκεια,δύναμη και γενικά δεν υστρούσε σε κάτι,είναι πραγματικοί μύθοι για το ΝΒΑ.Για μένα απλά ο Ντάνκαν δεν έχει την προσωπικότητα να σταθεί δίπλα τους.Ακόμα και το ότι οι Σπερς έχουν ευνοηθεί κατάφορα από τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια παίζει το ρόλο του στο να πέφτει στα μάτια μου.Αλλά είναι απλά η γνώμη μου,δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι.Απλά ούτε εσύ μπορείς να με πείσεις για το αντίθετο.
Η αναλυση που θελω να μου κανεις ειναι στα πλαισια:
Καθε ανθρωπος λαμβανει καποια γεγονοτα
και με βαση καποια κριτηρια, προσωπικα του, προφανως και τεραστια στο πληθος τους, τα οποια ομως κριτηρια ειναι καλως ορισμενα(πχ το κριτηριο του ποιος ειναι καλυτερος σκορερ, του ποιος εδωσε πιο πολλες ασιστ πχ σε τελικους ΝΒΑ, του ποιος εβαλε πιο πολλους ποντους στο 4ο δεκαλεπτο κλπ),
βγαζει/διαμορφωνει μια αποψη. Οποτε αυτο που ζηταω ειναι σε μεσες(μη αναλυτικα δηλαδη) γραμμες(γιατι προφανως δεν μπορεις να παραθεσεις ολα τα γεγονοτα στα οποια βασιζεσαι, ουτε ολα τα κριτηρια τα οποια χρησιμοποιεις για να αναλυσεις αυτα τα γεγονοτα),
ειναι να μου πεις ποια ειναι τα 7-8 πχ κυρια γεγονοτα(πχ ο Ντανκαν πηρε πρωταθληματα, δεν βγηκε ποτε πρωτος σκορερ, κλπ) στα οποια βασιζεσαι και ποια ειναι τα 10-11 πχ κριτηρια(πχ τα πρωταθληματα δεν μετρανε για μενα, η αμυνα δεν μετραει για μενα τοσο οσο η επιθετικη ικανοτητα, κλπ) τα οποια χρησιμοποιεις, ωστε να βγαλεις το συμπερασμα οτι ο Ντανκαν δεν ειναι και τοσο καλος σε συγκριση με τους Καρλ Μαλοουν αλλα και Μπαρκλει.
Είπες και συ πιο πάνω ότι είναι φανερό ότι Κομπε έχει πολυ μα πολυ μεγαλυτερη ευχερεια στο να σκοραρει οπως θελει από τον Ντρέξλερ.Αυτή είναι η ανάλυσή σου που όμως δεν μπορεί να πείσει κάποιον με αντίθετη άποψη.
Οχι, οχι παρεξηγησες. Δεν ηταν αυτη αναλυση για το οτι ο Κομπε ειναι καλυτερος του Ντρεξλερ. Απλα εδωσα τον τονο, το στιγμα, μια τελειως μη λεπτομερειακη περιληψη ως προς το ποιος ειναι ο κυριος παραγοντας που θεωρω τον Κομπε καλυτερο αρκετα του Ντρεξλερ.
Αν θες αναλυτικα μπορω να στο αναλυσω.
Bugger12
May 31 2008, 16:10
H ανάλυση που μου ζητάς να κάνω δεν θα γίνει για 3 λόγους.
1)Το φόρουμ δεν είναι εξεταστικό κέντρο.Έχω ήδη(πριν χρόνια) εξεταστεί στις πανελλήνιες στην Έκθεση.
2)Είναι η γνώμη μου, απλά.
3)What's the point?
Αν νομίζεις ότι χρειάζονται αναλύσεις σε τέτοιου είδους υποκειμενικά θέματα κάνε εσύ μια.Πάραυτα η γνώμη μου δεν θα αλλάξει,το θέμα θα παραμείνει μη-αντικειμενικό,χωρίς ξεκάθαρη απάντηση.Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια εμμονή με το θέμα.
Γιατί πολύ απλά το θέμα δεν είναι
τόσο υποκειμενικό όσο πιστεύεις. Πέρα από τα στατιστικά που μπορεί να μην είναι πανάκεια αλλά σε σημαντικό εύρος χρόνου είναι ένας σχετικά αξιόπιστος δείκτης, υπάρχουν οι συλλογικές και ατομικές διακρίσεις ενώ πολύτιμα συμπεράσματα θα μπορούσαν να βγουν εφόσον εξετάσουμε τις διάφορες πτυχές του παιχνιδιού του κάθε παίχτη ξεχωριστά. Το μόνο
καθαρά υποκειμενικό στοιχείο είναι το "feeling" που αφήνει στον κάθε ένα μας ο οποιοσδήποτε παίχτης. Αυτό προφανώς και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην σύγκριση ανάμεσα σε δύο παίχτες ακριβώς γιατί ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όσο για τους 3 λόγους σου:
1) Είμαι λάτρης της ειρωνίας ως είδος χιούμορ εφόσον αυτή δεν αποτελεί μασκαρεμένη ελλειψη επιχειρηματολογίας. Για να μην υπάρξει αντέκληση μπορείς να γράψεις το συλλογιστικό σου ώστε να γίνω pawned.
2)Απάντησα ήδη σε αυτό με τα παραπάνω
3) Το point είναι ότι αυτό είναι φόρουμ στο οποίο γίνεται διάλογος. Όπως υπάρχουν θέματα versus έτσι και αυτό το ζήτημα κάποιοι θεωρούμε ότι ήταν άξιο συζήτησης εφόσον υπάρχουν επιχειρήματα και όχι απλά εντυπώσεις.
Αν νομίζεις ότι χρειάζονται αναλύσεις σε τέτοιου είδους υποκειμενικά θέματα κάνε εσύ μια.Πάραυτα η γνώμη μου δεν θα αλλάξει,το θέμα θα παραμείνει μη-αντικειμενικό,χωρίς ξεκάθαρη απάντηση.Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια εμμονή με το θέμα.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Υπάρχουν όμως δεδομένα και τεκμήρια που γέρνουν τη ζυγαριά προς τη μία πλευρά. Δε θα τα γράψω αυτή τη στιγμή γιατι γνωρίζοντας λίγο τον ΝΒΑερ είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ένα ποστ που θα είναι υπερσύνολο αυτού που θα έκανα εγώ
. Και καταληκτικά, εμμονή δεν υπάρχει, συζήτηση γίνεται, αν σε νευριάζει ή την θεωρείς ανάξια λόγου μπορείς κάλλιστα να μην συμμετάσχεις
captain charisma
May 31 2008, 16:31
o ντανκαν εχει 4 πρωταθληματα γιατι πολυ απλα στους τελικους οι αντιπαλες ομαδες με εξαιρεση τους πιστονς δεν ειχαν ισαξιους ψηλους για να τον κοντραρουν και δεν ειχαν ηγετες ισαξιους του τζορνταν,σε αντιθεση με το μαλοουν που ειχε απεναντι του τον ντενις ροντμαν εναν απ τους καλυτερους ριμπαουντερ και συν του οτι στην αντιπαλη ομαδα βρισκοταν ο μεγαλος μαικλ τζορνταν...
Bugger12
May 31 2008, 16:36
QUOTE(Flash @ May 31 2008, 14:31 )
1) Είμαι λάτρης της ειρωνίας ως είδος χιούμορ εφόσον αυτή δεν αποτελεί μασκαρεμένη ελλειψη επιχειρηματολογίας.
Ανέλυσέ μου το boldαρισμένο...1000-1200 λέξεις αρκούν.
υγ:δεν έχεις παράπονο,ικανοποίησα τη λατρεία σου για ειρωνία ως είδος χιούμορ.
Bugger12
May 31 2008, 16:44
QUOTE(Flash @ May 31 2008, 14:31 )
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Υπάρχουν όμως δεδομένα και τεκμήρια που γέρνουν τη ζυγαριά προς τη μία πλευρά. Δε θα τα γράψω αυτή τη στιγμή γιατι γνωρίζοντας λίγο τον ΝΒΑερ είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ένα ποστ που θα είναι υπερσύνολο αυτού που θα έκανα εγώ
.
Ο τρόπος που το υπερσύνολο ορίζεται,αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πείτε τα ίδια πράγματα.Give it a shot!!!
o ντανκαν εχει 4 πρωταθληματα γιατι πολυ απλα στους τελικους οι αντιπαλες ομαδες με εξαιρεση τους πιστονς δεν ειχαν ισαξιους ψηλους για να τον κοντραρουν και δεν ειχαν ηγετες ισαξιους του τζορνταν,σε αντιθεση με το μαλοουν που ειχε απεναντι του τον ντενις ροντμαν εναν απ τους καλυτερους ριμπαουντερ και συν του οτι στην αντιπαλη ομαδα βρισκοταν ο μεγαλος μαικλ τζορνταν...
Πέρα από τους Πίστονς, ο Ντάνκαν, (μαζί με το Ρόμπινσον βέβαια τότε) νίκησε τους Νικς του (απόντος στους τελικούς) Γιούινγκ το 99. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί στέκεσαι μόνο στους τελικούς. Για να φτάσουν ως εκεί πολλές φορές πέρασαν από ομάδες με εξαιρετικούς ψηλούς (να θυμήσω και τη σκούπα που έριξαν στο ΛΑ του αγαπημένου σου Σακίλ).
@Bugger: ευχαριστώ που με τα ποστ σου επιβεβαιώνεις (μέχρι στιγμής) την υποψία μου. Όταν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες και επί του θέματος, εδώ είμαι για να αναιρέσω.
captain charisma
May 31 2008, 16:58
φιλε ο γιουιν ηταν τραυματιας τοτε και δν επαιξε στους τελικους του νβα...και αναγκαζονταν να τον μαρκαρει ο αρκετα κοντυτερος του λαρι τζονσον και ο μαρκους καμπι με τον κερτ τομας που δεν ηταν ψηλοι επιπεδου ντανκαν.... οσο για τα σουιπ σε λεικερς τα καναν γιατι πολυ απλα οι λεικερς τοτε ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ...απ το 2000 που τα πηραν οι λεικερς τα πρωταθληματα τους σπερς τους ειχαν για πλακα με εξαιρεση το 2003 γιατι πολυ απλα ειχαν ΟΜΑΔΑ και σ αυτο συνεβαλε ο φιλ τζακσον
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 17:31 )
Και γιατί δεν πήρε πρωτάθλημα τις δύο χρονιές που έλειπε ο Τζόρνταν; Γιατί δεν το πήρε το 1999 που ήταν και ο MVP;
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 17:31 )
με εξαιρεση τους πιστονς δεν ειχαν ισαξιους ψηλους για να τον κοντραρουν
Eνώ από το 2000 είχε ο Σακίλ;
captain charisma
May 31 2008, 17:10
δεν πηρε πρωταθλημα γιατι πολυ απλα δεν ειχαν καλη ομαδα οπως το 97-98 που πηγαν τελικους...
το 2000 ειχε τον ρικ σμιτς και τους 2 ντειβις αλλα ηταν λιγοι μπροστα του....
το 2001 ειχε αντιπαλο τον 4 φορες καλυτερο αμυντικο του πρωταθληματος ντικεμπε μουτομπο....οχι και αμελητεα ποσοτητα....
το 2002 μπορω να πω οτι δεν ειχε να αντιμετωπιζει και τπτ το ιδιαιτερο....
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 18:10 )
δεν πηρε πρωταθλημα γιατι πολυ απλα δεν ειχαν καλη ομαδα οπως το 97-98 που πηγαν τελικους...
Το '99 είχαν την ίδια ομάδα και το '95 ήταν σχεδόν το ίδιο δυνατοί με το '97 και '98.
Επίσης ο Ντάνκαν, στα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα, είχε δίπλα του πολύ χειρότερο supporting cast από ότι ο Μαλόουν στους Τζαζ.
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 18:10 )
το 2000 ειχε τον ρικ σμιτς και τους 2 ντειβις αλλα ηταν λιγοι μπροστα του....
το 2001 ειχε αντιπαλο τον 4 φορες καλυτερο αμυντικο του πρωταθληματος ντικεμπε μουτομπο....οχι και αμελητεα ποσοτητα....
το 2002 μπορω να πω οτι δεν ειχε να αντιμετωπιζει και τπτ το ιδιαιτερο....
Ο Μουτόμπο τότε ήταν 34 και οι Σμιτς και Ντέιβις πάνω από τριάντα. Λογικό είναι να μη μπορούν να τον συναγωνιστούν σε δύναμη, αντοχή και γενικά αθλητικά προσόντα. Ακόμη και ο Μουτόμπο που τότε βγήκε ο αμυντικός της χρονιάς, στην ηλικία των 34άρων, είχε χάσει τα αντανακλαστικά που θα του έδιναν τη δυνατότητα να ακολουθήσει ένα παίκτη σαν το Σακίλ.
captain charisma
May 31 2008, 17:24
μπορει να ειχαν την ιδια ομαδα και την επομενη χρονια αλλα ρε φιλε υπεγραψαν συμβολαιο οτι θα πηγαινουν καθε χρονο στους τελικους οι τζαζ?
βρε συ και μικροτεροι σε ηλικια να ηταν οι προαναφερθεντες παλι θα χανανε τις μαχες με τον σακιλ....
στα 3 απο τα 4? εγω πιστευω μονο στο πρωτο ειχε το χειροτερο....
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 18:24 )
μπορει να ειχαν την ιδια ομαδα και την επομενη χρονια αλλα ρε φιλε υπεγραψαν συμβολαιο οτι θα πηγαινουν καθε χρονο στους τελικους οι τζαζ?
Σαφώς και όχι. Αλλά μη μου λές ότι δεν πήρε πρωτάθλημα επειδή υπήρχε ο Τζόρνταν ή γιατί είναι να αντιμετωπίσει καλούς ψηλούς, γιατί και όταν δεν υπήρχαν αυτοί πάλι δεν τα κατάφερε.
βρε συ και μικροτεροι σε ηλικια να ηταν οι προαναφερθεντες παλι θα χανανε τις μαχες με τον σακιλ....
Nαι ρε big dirk, το ξέρω και ποτέ δεν είπα το αντίθετο, αλλά δεν θα τις έχαναν τόσο εύκολα ούτε ο Σακίλ θα φαινόταν Τσάμπερλεν.
στα 3 απο τα 4? εγω πιστευω μονο στο πρωτο ειχε το χειροτερο....
Είχε μετά κάποιον Ντέιβιντ Ρόμπινσον δίπλα του (το 2003 ήταν πολύ μεγάλος πλέον); Με το ζόρι έβρισκες κάποιον συμπαίκτη του που να είναι all-star (Τζινόμπιλι).
captain charisma
May 31 2008, 17:37
για το πρωταθλημα του 99 συμφωνω οτι δεν ειχαν και παικταραδες μετα απο ντανκαν και ρομπινσον,μονο ρολιστες ειχαν οπως ο ελιοτ που ειχε γυρισει απο μεταμοσχευση νευρου,ο ειβερι τζονσον και μετα το χαος. αλλα στο πρωταθλημα του 2003 ξεπεταχτηκε ο παρκερ στους τελικους που πηρε την ταυτοτητα του κιντ. και ο τζινομπιλι τοτε δν ηταν και αμελητεα ποσοτητα για πρωτη χρονια εκανε αρκετα καλα παιχνιδια,επισης και ο στιβεν τζακσον βοηθησε στα μεγιστα τοτε..
μονο το πρωταθλημα με το κλιβελαντ θεωρεις οτι ειχε καλυτερο supporting cast?
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 18:37 )
για το πρωταθλημα του 99 συμφωνω οτι δεν ειχαν και παικταραδες μετα απο ντανκαν και ρομπινσον,μονο ρολιστες ειχαν οπως ο ελιοτ που ειχε γυρισει απο μεταμοσχευση νευρου,ο ειβερι τζονσον και μετα το χαος. αλλα στο πρωταθλημα του 2003 ξεπεταχτηκε ο παρκερ στους τελικους που πηρε την ταυτοτητα του κιντ. και ο τζινομπιλι τοτε δν ηταν και αμελητεα ποσοτητα για πρωτη χρονια εκανε αρκετα καλα παιχνιδια,επισης και ο στιβεν τζακσον βοηθησε στα μεγιστα τοτε..
Το '99 είχε, κατά τη γνώμη μου, τη καλύτερη ομάδα. Από το '03 και έπειτα, όπως είπα και πριν, με το ζόρι έβρισκες κάποιον All-Star δίπλα του.
Όπως και να 'χει, o Nτάνκαν είχε χειρότερη ομάδα απ'ότι ο Μαλόουν. Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης μας.
επισης και ο στιβεν τζακσον βοηθησε στα μεγιστα τοτε..
Και ο Έιβερι Τζόνσον με τον Σον Έλλιοτ είχαν βοηθήσει στα μέγιστα το '99.
μονο το πρωταθλημα με το κλιβελαντ θεωρεις οτι ειχε καλυτερο supporting cast?
Γιατί μια ζωή λες ότι θες;
captain charisma
May 31 2008, 17:50
ε τωρα μη λες οτι ο παρκερ δεν ειναι ολ σταρ...τοτε πως εξηγεις οτι πηρε το περσινο mvp των τελικων?
εγω αυτο καταλαβα δεν μου το διευκρινησες απο την αρχη..και ετσι το υπεθεσα....μη βαρας κιολας.
NBAholic
May 31 2008, 17:58
Λοιπόν, επειδή έχουμε πλέον ένα μπέρδεμα, να συνοψίσω τις όσες συγκρίσεις έχουν γίνει και χρήζουν (κατ'εμέ) κάποιας συζήτησης, ανά poster (και διορθώστε με αν έκανα κάποιο λάθος στις δηλώσεις):
ΛΥΚΟΣ:
-Δεν υπάρχουν πλέον Τζόρνταν, Μάτζικ, Μπερντ, Μπάρκλει, Μαλόουν, Πίπεν.
-Ο Ντάνκαν υστερεί των Μαλόουν-Μπάρκλεϊ.
-Ο Κόμπι υστερεί των Ντρέξλερ-Γουίλκινς.
Bugger12:
-Ο Ντάνκαν υστερεί των Μαλόουν-Μπάρκλεϊ.
-Ντούμαρς, Τόμας=Πιθανότατοι MVP στη σημερινή λίγγα.
-Ο Κόμπι ισορροπεί με τον Ντρέξλερ- υπερτερεί ελαφρώς του Γουίλκινς.
big dirk:
-Ο Ντάνκαν πήρε πρωταθλήματα επειδή δεν υπήρχαν ποιοτικοί ψηλοί να τον κοντράρουν.
Πρόκειται για μεγάλα ζητήματα και δε θα γράψω πολλά προς το παρόν. Αλλά θα σταθώ σε ένα μόνο από αυτά: Αυτό των Τόμας-Ντούμαρς.
1) Οι συγκρίσεις με τον Ντερόν ή τον Πολ μοιάζουν αδόκιμες τώρα, αλλά σκεφτείτε το εξής: Σε πόσο μεγάλη εκτίμηση είχαν οι φίλαθλοι τον Τόμας στο ξεκίνημα της δικής του καριέρας; Για όσους το ξεχνούν, ο Τόμας πέρασε μια περίοδο εκνευριστικής ομαδικής ξηρασίας στα πρώτα του χρόνια. Ήταν ένας πολύ ταλαντούχος πόιντ γκαρντ, παραγωγικός, αλλά σίγουρα δεν τον έβλεπαν οι περισσότεροι όπως θα τον έβλεπαν στο μέλλον. Σίγουρα κάποιοι θα έλεγαν: "Ο Τόμας, καλός είναι σίγουρα, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει τον Ντέιβ Μπινγκ". Ο Ντούμαρς; Στα πρώτα 2 χρόνια του δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένας καλός αμυντικός που πρόσφερε 10 πόντους και 5 ασίστ σε μια πολύ καλή ομάδα. Χρήσιμος παίκτης, ναι, όπως είναι σήμερα ο Πρινς. Αλλά όχι κάτι παραπάνω.
2) Για να είσαι πόιντ γκαρντ και να κατακτήσεις MVP πρέπει είτε να είσαι ένα θαύμα της φύσης, όπως ο Μάτζικ, είτε να συνδυάσεις εντυπωσιακή παραγωγικότητα με μια εξίσου εντυπωσιακή πορεία της ομάδας σου(και κατά προτίμηση βελτίωση). Ο Τόμας δεν ήταν Μάτζικ, οπότε η μόνη οδός για το MVP θα ήταν αυτή του Νας ή του Πολ: Να πάρει μια μέτρια ομάδα και να την κάνει πρωταγωνίστρια, συνεισφέροντας παράλληλα στατιστικά περισσότερο απ'όσο έκανε με τους Bad Boys (κι ακριβώς επειδή δεν το έκανε την εποχή του, ποτέ δεν τερμάτισε τόσο ψηλά στην κούρσα για το MVP).
3) Για να είσαι σούτινγκ γκαρντ με το ταλέντο και την κυριαρχία του Ντούμαρς και να κατακτήσεις MVP, συγνώμη, αλλά πρέπει να παίζεις στην Ευρωλίγγα. Ο συνδυασμός "18-20 πόντοι, 4-5 ασίστ και πολύ καλή άμυνα" δεν υπήρξε στο ΝΒΑ ποτέ επαρκής για να χρήσει κάποιον MVP. Ιδίως αν, πολλάκις, δεν είσαι καν ο MVp της ομάδας σου.
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 18:50 )
ε τωρα μη λες οτι ο παρκερ δεν ειναι ολ σταρ...τοτε πως εξηγεις οτι πηρε το περσινο mvp των τελικων?
Εκτός του ότι δεν χρειάστηκε να παίξει ο Ντάνκαν, αντίπαλος του Πάρκερ ήταν ο κανένας. Μόνο σε τελικούς παρωδία και με τις παραπάνω προυποθέσεις θα μπορούσε ο Πάρκερ να πάρει το MVP.
Bugger12
May 31 2008, 20:03
@NBAholic:Ενδιφέροντες οι παρατηρήσεις σου.Πριν ασχοληθώ με Ντουμαρς,Τόμας απλά να διορθώσω κάτι που έγραψες.Για Κόμπε είπα ότι ισορροπεί στη ζυγαριά με Ντρέξλερ,Ντομινίκ.Εντάξει τον Ντομινίκ μάλλον τον ξεπερνάει λόγω διάρκειας σε απόδωση.
Νομίζω ότι είναι υπερβολικό να πούμε ότι οι Τόμας,Ντουμάρς θα χτύπηγαν ΜVP μόνο στην ευρωλίγκα από τη στιγμή που και οι 2 έχουν πάρει MVP σε τελικούς ΝΒΑ!Tα παλικάρια οδήγησαν τους Πίστονς σε 3 συνεχόμενους τελικούς από το '88-'90-κερδίζοντας 2 τίτλους- και μπήκαν σφήνα σε Lakers,Celtics κερδίζοντας τους πρώτους 4-0 μάλιστα στους τελικούς του '89.Δεν καθιστά αυτό καθολική αναγνώριση μήπως?
Τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει MVP κανονικής περιοδου ο Νας 2 φορές,Ο Νοβίτσκι που τους βγάζω το καπέλο σαν παίκτες αλλά μήπως στο σημερινό ΝΒΑ πέφτουμε και λίγο θύματα του marketing στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν νέα είδωλα?Από την πρώτη φορά που σταμάτησε ο Τζόρνταν έχουν προσπαθήσει να μας περάσουν πόσους σαν τον αντικαταστάτη του,μέχρι τον Χάρολντ Μάινερ(με τα απίστευτα καρφώματα βέβαια) βάφτισαν baby Jordan...Και αναρωτιέμαι οι Τόμας,Ντούμαρς πόση μεγαλύτερη αναγνώριση θα είχαν σήμερα?Πιστεύω περισσότερη.(Αν θες άφησε κατά μέρος το MVP που έθιξα,ήταν μάλλον αποπροσανατολιστικό,αλλού ήταν η ουσία και αφορά την παρπάνω προβολή τους όπως είπα)
Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός..
NBAholic
May 31 2008, 20:41
@NBAholic:Ενδιφέροντες οι παρατηρήσεις σου.Πριν ασχοληθώ με Ντουμαρς,Τόμας απλά να διορθώσω κάτι που έγραψες.Για Κόμπε είπα ότι ισορροπεί στη ζυγαριά με Ντρέξλερ,Ντομινίκ.Εντάξει τον Ντομινίκ μάλλον τον ξεπερνάει λόγω διάρκειας σε απόδωση.
OK, θα το διορθώσω.
Νομίζω ότι είναι υπερβολικό να πούμε ότι οι Τόμας,Ντουμάρς θα χτύπηγαν ΜVP μόνο στην ευρωλίγκα από τη στιγμή που και οι 2 έχουν πάρει MVP σε τελικούς ΝΒΑ!Tα παλικάρια οδήγησαν τους Πίστονς σε 3 συνεχόμενους τελικούς από το '88-'90-κερδίζοντας 2 τίτλους- και μπήκαν σφήνα σε Lakers,Celtics κερδίζοντας τους πρώτους 4-0 μάλιστα στους τελικούς του '89.Δεν καθιστά αυτό καθολική αναγνώριση μήπως?
Για τον Ντούμαρς μόνο μίλησα για MVP Ευρωλίγγας. Ο Τόμας ήταν πιο ταλαντούχος, αλλά ήταν πόιντ γκαρντ και ξέρεις ότι αυτή η θέση δεν είναι και η πλέον ευνοημένη σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες. Ο μέσος ψηφοφόρος κοιτά πρώτα τον σκόρερ και μετά τον πασέρ...
Για τα MVP των τελικών δεν αντιλέγω καθόλου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν το ταλέντο να ξεχωρίσουν σε μια περίοδο όπως οι τελικοί και να το πάρουν. Αν τα κατάφερε ο Πάρκερ, σίγουρα θα μπορούσαν να τα καταφέρουν και οι Τόμας-Ντούμαρς (που το έχουν καταφέρει την εποχή τους ούτως ή άλλως).
Τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει MVP κανονικής περιοδου ο Νας 2 φορές,Ο Νοβίτσκι που τους βγάζω το καπέλο σαν παίκτες αλλά μήπως στο σημερινό ΝΒΑ πέφτουμε και λίγο θύματα του marketing στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν νέα είδωλα?Από την πρώτη φορά που σταμάτησε ο Τζόρνταν έχουν προσπαθήσει να μας περάσουν πόσους σαν τον αντικαταστάτη του,μέχρι τον Χάρολντ Μάινερ(με τα απίστευτα καρφώματα βέβαια) βάφτισαν baby Jordan...Και αναρωτιέμαι οι Τόμας,Ντούμαρς πόση μεγαλύτερη αναγνώριση θα είχαν σήμερα?Πιστεύω περισσότερη.(Αν θες άφησε κατά μέρος το MVP που έθιξα,ήταν μάλλον αποπροσανατολιστικό,αλλού ήταν η ουσία και αφορά την παρπάνω προβολή τους όπως είπα)
Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός
Σίγουρα ισχύει το ότι οι παρελθοντικοί παίκτες θα είχαν σήμερα μεγαλύτερη αναγνώριση. Ψάξε για φάσεις του Ντάρκο Μίλισιτς στο youtube και όλο και θα βρεις μικρά αφιερώματα, θα βρεις φάσεις, θα βρεις και το βίντεο με το βρισίδι του μετά τον αγώνα με εμάς. Ψάξε μετά για φάσεις του πολύ σημαντικότερου Τζακ Σίκμα και είναι ζήτημα αν θα βρεις κάτι παραπάνω από μεμονωμένες φάσεις σε βίντεο που δεν αναφέρονται στον ίδιο, ίσως να βρεις κανένα βίντεο του στιλ "Jordan dunks on Sikma", κτλ. Γι'αυτό και όταν κάνω συγκρίσεις αφήνω κατά μέρος τη δημοφιλία και την ποσότητα των highlights.
Τα διάφορα κακέκτυπα θρύλων τύπου Μάινερ, Ράιντερ, Λέτνερ, ΒανΧορν κτλ, ευτυχώς ξεφουσκώνουν γρήγορα. Αλλά όσοι πέφτουν αμέσως στην παγίδα της σύγκρισης, καλά να πάθουν.
Bugger12
May 31 2008, 20:55
Συμφωνείς δηλαδή - αν κατάλαβα καλά- ότι δεν βγαίνουν πλεον παίκτες ισάξιοι με αυτούς του παρελθόντος.Σίγουρα οι σημερινοί ΝΒΑers είναι πιο αθλητικοί στο μ.ο. του συνολικού αριθμού των παικτών (βλέπε π.χ. Κιντέλ Γουντσ που παίζει και Ευρώπη άσχετα με μητρώο του) αλλά υστερούν σε ταλέντο και προσωπικότητα.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί παικταράδες που δεν θα ήταν σταρ πριν 10-15 χρόνια,Λεμπρόν Κόμπε ας πούμε, και το λέω αυτό μόνο προς αποφυγήν αντιπαραδειγμάτων αλλά είναι η εξαίρεση.Ποιος είμναι ας πούμε σήμερα ο σημερινός Ρέτζι Μίλερ?Ο Ρει Άλεν,ο Πιρς,ο Αρίνας?Κάποιος από αυτούς σωστά?Ε εγώ δεν νομίζω ότι αντέχουν στη σύγκριση.Το ίδιο για όλες τις θέσεις με μοναδικήγ εξαίρεση τον Σακίλ που άλλωστε είναι στο πάνθεον των 50 καλύτερων και πραγματικά στα καλύτερα χρόνια του καταδυνάστευε το παιχνίδι.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 21:55 )
Συμφωνείς δηλαδή - αν κατάλαβα καλά- ότι δεν βγαίνουν πλεον παίκτες ισάξιοι με αυτούς του παρελθόντος.
Kαταρχάς δεν είπε αυτό. Ξαναδιάβασε καλύτερα.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 21:55 )
Ποιος είμναι ας πούμε σήμερα ο σημερινός Ρέτζι Μίλερ?Ο Ρει Άλεν,ο Πιρς,ο Αρίνας?Κάποιος από αυτούς σωστά?Ε εγώ δεν νομίζω ότι αντέχουν στη σύγκριση.
Ο Ρέτζι Μίλλερ πέρα από το σουτ, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν από μέτριος εώς κακός. Σαφώς και οι Πιρς, Αρίνας είναι πολύ πιο ταλαντούχοι.
Ρε παιδιά, καταλαβαίνεται τι λέτε; Τα σχόλια σας είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Τι νοοτροπία είναι αυτή; Αν πιστεύετε ότι μόνο ότι είναι παλιό αξίζει και απορρίπτετε οτιδήποτε καινούργιο, τότε δυστυχώς δεν βλέπετε την εξέλιξη.
Bugger12
May 31 2008, 21:06
QUOTE(morfi @ May 31 2008, 19:00 )
Kαταρχάς δεν είπε αυτό. Ξαναδιάβασε καλύτερα.
Ο Ρέτζι Μίλλερ πέρα από το σουτ, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν από μέτριος εώς κακός. Σαφώς και οι Πιρς, Αρίνας είναι πολύ πιο ταλαντούχοι.
Ρητορικό ερώτημα ήταν και όχι συμπέρασμα και τουλάχιστον άσε αυτόν που ρώτησα να απαντήσει για τον ίδιο.Θα ξαναδιαβάσω καλύτερα αν κρίνω ο ίδιος ότι πρέπει,δεν δέχομαι υποδείξεις (από εσένα τουλάχιστον) και θα σε παρακαλούσα θερμά να μην είσαι συνέχεια επιθετικός σε ό,τι λέω.
Σαφώς πιο ταλαντούχοι?Αυτό δεν είναι απάντηση φίλτατε.''Σαφώς'' ναι για σένα,σαφώς όχι για μένα.
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 22:06 )
Σαφώς πιο ταλαντούχοι?Αυτό δεν είναι απάντηση φίλτατε.''Σαφώς'' ναι για σένα,σαφώς όχι για μένα.
Ωραία. Τότε, σε παρακαλώ, εξήγησε μου πως ένας παίκτης που εκτός από το σουτ σε όλα τα άλλα είναι από μέτριος εώς κακός, τον τοποθετείς πιο πάνω από τους Πιρς και Αρίνας που και καλύτεροι πασέρ είναι, και καλύτεροι σκόρερ (ιδίως ο Αρένας) και καλύτεροι ριμπάουντερ (Πιρς) και με πλάτη στο καλάθι μπορούν να παίξουν (Πιρς); Είναι ίδιος παίκτης ο Ρέτζι Μίλλερ με τους παραπάνω;
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 22:06 )
Ρητορικό ερώτημα ήταν και όχι συμπέρασμα και τουλάχιστον άσε αυτόν που ρώτησα να απαντήσει για τον ίδιο.Θα ξαναδιαβάσω καλύτερα αν κρίνω ο ίδιος ότι πρέπει,δεν δέχομαι υποδείξεις (από εσένα τουλάχιστον) και θα σε παρακαλούσα θερμά να μην είσαι συνέχεια επιθετικός σε ό,τι λέω.
Αγαπητέ Bugger12 δεν είμαι επιθετικός, απλά λέω τη γνώμη μου.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
May 31 2008, 21:11
Η λυση ειναι απλη.
Θα σας δωσω εγω μια 20αδα παιχτων του τοτε
και θα μου δωσετε κι εσεις μια του τωρα.
Μολις κανετε τις συγκρισεις και κοκκινισετε απο ντροπη τα ξαναλεμε
1. Ματζικ, Αιζια, Στοκτον, Τιμ Χαρνταγουει, Τερι Πορτερ, Κεβιν Τζονσον, Γκαρι Πειτον
2. Τζορνταν, Ντουμαρς, Ντρεξλερ, Ντομινικ,
3. Πιπεν, Γουορθι, Μαερλι, Λαρι
4. Μπαρκλει, Ροντμαν, Μαλοουν, Χορας Γκραντ
5. Ρομπινσον, Ακιμ, Γιουιν, Μουτομπο, Τζαμπαρ
Bugger12
May 31 2008, 21:17
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 31 2008, 19:11 )
Η λυση ειναι απλη.
Θα σας δωσω εγω μια 20αδα παιχτων του τοτε
και θα μου δωσετε κι εσεις μια του τωρα.
Μολις κανετε τις συγκρισεις και κοκκινισετε απο ντροπη τα ξαναλεμε
1. Ματζικ, Αιζια, Στοκτον, Τιμ Χαρνταγουει, Τερι Πορτερ, Κεβιν Τζονσον, Γκαρι Πειτον
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
May 31 2008, 21:19
QUOTE(Bugger12 @ May 31 2008, 22:17 )
Ξεχασα μερικους, αλλα τι να κανεις ετσι ειναι τα γεραματα
captain charisma
May 31 2008, 21:21
με μαερλι πορτερ και χορας γκραντ το παρακανεις φιλε, καλοι παικτες ηταν δεν λεω αλλα εως ενα σημειο. δεν ανοιγουν στη κατηγορια των σουπερσταρς.
αντι για χορας γκραντ θα μπορουσες να αναφερεις σον κεμπ του τοτε...
NBAholic
May 31 2008, 21:22
Συμφωνείς δηλαδή - αν κατάλαβα καλά- ότι δεν βγαίνουν πλεον παίκτες ισάξιοι με αυτούς του παρελθόντος.
Γενικώς διαφωνώ με τη λογική ότι δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να ξαναβγούν παίκτες που ήταν ισάξιοι με του παρελθόντος. Νομίζω όμως ότι όσο αλλάζει ο κόσμος και το μπάσκετ, αλλάζει και η θεώρησή μας γύρω από τους παίκτες. Π.χ, πολλοί θα πουν για τον Άιβερσον ότι είναι βρωμοχαρακτήρας, είναι πολύ εγωιστής, έχει κάνει υποτιμητικά σχόλια για πολλές κατηγορίες ανθρώπων, μισεί την προπόνηση, μερικές φορές δίνει υπερβολική έμφαση στο θέαμα και στο streetball basketball, λανσάρει υποκουλτουριάρικους τρόπους εμφάνισης (μαλλιά κοτσιδάκια και cornrows, άπειρα τατουάζ, "χερχελέδικα" ρούχα), αλλά επειδή η μόδα είναι κάτι το πανίσχυρο, φοβάμαι ότι πολλοί παρελθοντικοί θρύλοι θα μπορούσαν να ανήκουν στην ίδια κατηγορία αν έπαιζαν σήμερα.
Οι περισσότεροι φίλαθλοι μοιάζουν να ανήκουν σε 2 μεγάλες κατηγορίες: Αυτούς που θεοποιούν το παρελθόν και κατακρίνουν το παρόν και αυτούς που νοιάζονται μόνο για το παρόν και χλευάζουν το παρελθόν. Διαφωνώ και με τις δυο αυτές κοσμοθεωρίες, παρότι είμαι φαν της ιστορίας. Πολλοί άλλωστε από τους πρώτους δεν ασχολούνται πολύ με το παρόν και πολλοί από τους δεύτερους δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το παρεθλόν.
Συμφώνησα μαζί σου στα εξής ζητήματα:
-Ο Τόμας και ο Ντούμαρς θα ήταν και σήμερα καταξιωμένοι παίκτες κι αν έπαιζαν σε καλές ομάδες θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία, όπως και έκαναν.
-Παίκτες άλλων εποχών θα ήταν πιο προβεβλημένοι αν έπαιζαν σήμερα.
-Πολλές φορές το μάρκετινγκ αποτυγχάνει.
Ποιος είμναι ας πούμε σήμερα ο σημερινός Ρέτζι Μίλερ?Ο Ρει Άλεν,ο Πιρς,ο Αρίνας?Κάποιος από αυτούς σωστά?Ε εγώ δεν νομίζω ότι αντέχουν στη σύγκριση.
Ο κάθε θρύλος είχε τα δικά του μικρά ή μεγάλα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει κι αυτό είναι το ωραίο. Κανείς δε συγκεντρώνει τα κύρια χαρακτηριστικά του Ρέτζι στον ίδιο βαθμό με τον ίδιο. Όπως και κανείς σταρ στην ιστορία του ΝΒΑ δε μαχαιρώθηκε 13 φορές (παραλίγο θανάσιμα) και παρόλα αυτά δεν έλειψε σχεδόν καθόλου από την μπασκετική δράση, όπως ο Πιρς (τυχαίο το παράδειγμα).
NBAholic
May 31 2008, 21:25
Υπάρχει ένα ελάττωμα στη λίστα: Δεν ήκμασαν όλοι αυτοί οι παίκτες την ίδια ακριβώς εποχή. Πχ, ο Ρόμπινσον και ο Τζαμπάρ δεν είχαν ούτε μια κοινή σεζόν. Είναι σα να αναφέρω τον Τζόρνταν και τον Ολάζουον στη σημερινή εποχή επειδή έπαιξαν πρόσφατα με τη φανέλα των Ουίζαρντς και των Ράπτορς, αντίστοιχα.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
May 31 2008, 21:25
QUOTE(big dirk @ May 31 2008, 22:21 )
με μαερλι πορτερ και χορας γκραντ το παρακανεις φιλε, καλοι παικτες ηταν δεν λεω αλλα εως ενα σημειο. δεν ανοιγουν στη κατηγορια των σουπερσταρς.
Αυτους θυμηθηκα.
ο Πορτερ ηταν παιχταρα και μαζι με τον Κλαιντ ηταν μιν ομαδα μονοι τους.
Α, και τον Νταγκγουερθ
Bugger12
May 31 2008, 21:26
Παρακολουθώ ΝΒΑ όπως παλιά,δεν ανήκω σε κάποια από τις υποομάδες που ανέφερες παραπάνω,αλλά στα μάτια μου είναι μια πραγματικότητα η πτώση του ΝΒΑ συνολικά και όχι μεμονωμένα γιατί σταρ υπάρχουν και τώρα.
Ο κάθε θρύλος είχε τα δικά του μικρά ή μεγάλα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει κι αυτό είναι το ωραίο. Κανείς δε συγκεντρώνει τα κύρια χαρακτηριστικά του Ρέτζι στον ίδιο βαθμό με τον ίδιο. Όπως και κανείς σταρ στην ιστορία του ΝΒΑ δε μαχαιρώθηκε 13 φορές (παραλίγο θανάσιμα) και παρόλα αυτά δεν έλειψε σχεδόν καθόλου από την μπασκετική δράση, όπως ο Πιρς (τυχαίο το παράδειγμα).
με πληροφορησαν απο το κοντρολ οτι μαχαιρωθηκε 11 φορες.
επισης με πληροφορουν οτι την αμεσως επομενη χρονια που επαιξε απο τον τραυματισμο του βγηκε πρωτος σκορερ!
Bugger12
May 31 2008, 21:28
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ May 31 2008, 19:25 )
Αυτους θυμηθηκα.
ο Πορτερ ηταν παιχταρα και μαζι με τον Κλαιντ ηταν μιν ομαδα μονοι τους.
Α, και τον Νταγκγουερθ
Ξέχασες τον Μπιλ Καρτράιτ!!!
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
May 31 2008, 21:29
QUOTE(rchos7 @ May 31 2008, 22:26 )
με πληροφορησαν απο το κοντρολ οτι μαχαιρωθηκε 11 φορες.
Οι αλλες 2 ηταν σαν του Γουντς ξοφαλτσες
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.