Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Μπασκόνια - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
jazz thrilos
Πάτε καλά μωρε όλοι με τους τραυματισμούς;;;;;;; laugh.gif Σε όλα σχεδόν τα ποστ, εκτός απο την χαρά μας για την σούπερ εμφάνιση και το τεράστιο διπλό (εκτός τσσκα δε νομίζω να περάσει άλλος απο την Βασκονία) υπάρχει ο φόβος μας για τυχόν τραυματισμούς! Δικαιολογημένοι είμαστε εώς ένα βαθμό μετά απο αυτά που έχουμε ζήσει πέρυσι, αλλά ας ελπίζουμε οτι φέτος έχει φύγει το κακό μάτι απο πάνω μας. Ας πάρουμε όμως τα μέτρα μας καλού κακού....

Click to view attachment
back2back
Μάντζαρης και Παπανικολάου είναι εξαιρετικοί από το ξεκίνημα της σεζον, δεν χρειάζεται να βάλουν 15 πόντους για να τους αποθεώσουμε. Μη ξεχνάμε ότι ο Πριντ έμεινε άποντος. Ο Μπριτς πολύ καλός αλλά και ο Χάντερ αυτή τη βδομάδα έκανε παιχνιδάρες. Για μένα και οι δύο παικταράδες, απλά ο Χάντερ παίρνει 1 εκ δολάρια ενώ ο Καναδός 400 χιλιάρικα biggrin.gif Ο Χάινς είναι ένας και μοναδικός, μακάρι να τον είχαμε στο ρόστερ μας
kyuss
Παρακληση για οσους ξερουν να κραζουν και μετα να ζαλιζονται απο τις κωλοτουμπες που πρεπει να κανουν και να μαζεψουν τα αμαζευτα: δειξτε λιγο πιστη στην ομαδα και πριν μιλησετε για να θαψετε καποιον αποκλειστικα (βλ. Ματζαρη, Γκριν) ή την ιδια την ομαδα, περιμενετε πρωτα να τελειωσει το παιχνιδι....
airg
QUOTE(kyuss @ Oct 28 2016, 12:20 ) *
Παρακληση για οσους ξερουν να κραζουν και μετα να ζαλιζονται απο τις κωλοτουμπες που πρεπει να κανουν και να μαζεψουν τα αμαζευτα: δειξτε λιγο πιστη στην ομαδα και πριν μιλησετε για να θαψετε καποιον αποκλειστικα (βλ. Ματζαρη, Γκριν) ή την ιδια την ομαδα, περιμενετε πρωτα να τελειωσει το παιχνιδι....


Ποσο δικιο εχεις!!!!!!!!!


T.W.Is.M.
Σκορπιες παρατηρησεις τωρα που υπαρχει πιο πολλη ηρεμια(γιατι τα κρεμασμενα σουτ των αντιπαλων στην εξαφανιζουν).
Το ποσο μεγαλη ή οχι ειναι μια νικη στη φετινη Ευρωλιγκα θα φανει στο τελος. Ειδατε περσι οτι η νικη στη Βιτορια στο τοπ 16 εμοιαζε απαραιτητο αποτελεσμα στην αρχη, αλλα ηταν υπερβαση στη συνεχεια, ασχετα αν δεν καταφεραμε να την εκμεταλλευτουμε. Μπορει να μην περασει σχεδον κανενας απο τη Βιτορια, μπορει να κανουν και 6-7 ηττες οι Βασκοι. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται να μετραμε τοσο συγκριτικα το καθε παιχνιδι πια. Ισως θα επρεπε να κατηγοριοποιησουμε τις ομαδες και να δουμε ποσες νικες και ηττες θα εχουμε σε καθε κατηγορια αγωνων. Η εδρα της Μπασκονια παντως ειναι απο τα δυσκολα παιχνιδια.
Ο Ολυμπιακος χρειαζεται απαραιτητα τον καλο Μαντζαρη και τον καλο Παπανικολαου. Ξερουμε οτι ο Μαντζαρης δεν ειναι κανενα επιθετικο υπεροπλο, αλλα τα ελευθερα σουτ πρεπει να τα βαζει. Φετος ως τωρα δεν το εκανε αρκετα και πρεπει να συνεχισει οπως χτες. Ειναι ο παιχτης που οι αντιπαλοι θα δωσουν τα πιο πολλα σουτ και γι αυτο η ευστοχια του θα τιμωρει την αμυνα και θα ανεβαζει το σκορ της ομαδας. Ο Παπανικολαου επιτελους εβαλε το πρωτο τριποντο στη διοργανωση. Ειναι παιχτης ψυχολογιας και επειδη βοηθαει σε πολλους τομεις, για να ανεβασει το ηθικο του, ισως ειναι καλο να παιρνει ευκολες προσπαθειες στην αρχη(αιφνιδιασμους, λει απ μετα απο κοψιμο στη baseline, μετα απο επιθετικο ριμπαουντ). Η φαση που ακολουθει τον αντιπαλο και τον κοβει θυμισε Παπανικολαου του 2013! Με τετοια επαιρνε κι αλλη ενεργεια τοτε και εβγαζε φασεις που δεν περιμεναμε.
Μεγαλη υποθεση το 4ο δεκαλεπτο του Γκριν. Πολλοι Αμερικανοι μπορουν να βαλουν προσωπικες φασεις, το ζητουμενο ειναι να μπορουν να το κανουν σε μια οργανωμενη ομαδα, χωρις να χαλανε το ρυθμο των αλλων και ο Γκριν δειχνει να το πετυχαινει αυτο. Νομιζω οτι ο τροπος που ηρθε η νικη στη Λευκαδα και απο τον παιχτη που ηρθε ηταν καλυτερος κι απο νικη με 40 ποντους. Για τον Παπαπετρου τα ειπατε κι εσεις, εκανε πολλη δουλεια στην αμυνα. Περιμενω να δω τον Παπαπετρου που πριν 1,5 χρονο επαιζε στα ισα τον Κιριλενκο στο φαιναλ φορ...
Ο ρυθμος της φετινης Ευρωλιγκα ειναι πολυ πιο γρηγορος. Αναγνωριζω στο Σφαιροπουλο οτι το ειδε μαλλον εγκαιρα(ελπιζω οτι δεν ειναι τυχαιες οι 90αρες που ερχονται βροχη) και οπως τον εκραζα περσι για την κατα τη γνωμη μου κακη στελεχωση του ροστερ, θα του δωσω το credit για τη φετινη θετικη εικονα.
Μεγαλη διαφορα ο καλος Σπανουλης με τον κουρασμενο περσινο. Αν ο σωστος προσανατολισμος σε φερνει στους 8 και ισως με πλεονεκτημα εδρας, ο καλος Σπανουλης σε φερνει στο φαιναλ φορ. Η διοργανωση βεβαια ειναι πολυ δυσκολη.
Συμφωνω με αυτο που γραφτηκε πριν οτι στο τελος χρειαστηκε η αμυνα και ο Ολυμπιακος εδειξε οτι την εχει, ενω η Μπασκονια οχι. Νομιζω οτι οι Βασκοι ειναι ευαλωτοι αμυντικα(μονο ο Χανγκα ειναι υψηλου επιπεδου αμυντικος) και θα το πληρωσουν αυτο σε καποια παιχνιδια. Δεν ειναι ομως σοφτ πνευματικα και το απεδειξαν στη Μαδριτη.
Δε θα συμφωνησω οτι Μαντζαρης και Παπανικολαου ειναι καλοι απο την αρχη της σεζον. Ειναι ομως καλυτεροι απο περσι και χτες ηταν πολυ καλοι. Για να κανουμε τη μεγαλη πορεια που θα θελαμε, πρεπει να ειναι καλοι σταθερα στα περισσοτερα ματς. Πιστευω οτι αν εχουν καλη ψυχολογια, θα ειναι οπως πρεπει στα κρισιμα ματς...
Βλεπω μια βελτιωση του Γιανγκ, που ομως απεχει πολυ ακομα απο τον παιχτη που αρχισαμε να βλεπουμε περσι πριν τραυματιστει. Ελπιζω να βρισκεται ακομα σε περιοδο προσαρμογης και να μην εχουμε να κανουμε με τη δικη μας version του Derrick Rose...
Το Λαρκιν τον ξεραμε οσοι παρακολουθουμε ΝΒΑ πιο πολυ. Το θεμα ηταν αν θα μπορουσε να προσαρμοστει στην Ευρωπη. Η Μπασκονια ειναι καταλληλη ομαδα γι αυτον, γιατι αφηνει ελευθερια στους παιχτες της. Το καλυτερο φιτ για εκεινον θεωρω πως ειναι η Μακαμπι(και εκει τον βλεπω σε 1-2 χρονια). Ειναι ομως μικροσωμος και μπορει να τον χτυπησει καποιος στην αμυνα. Επισης καποια σουτ ειναι και θεμα ημερας. Αυτος αλλοτε μπορει να τα βαλει κι αλλοτε οχι.(αλλοι τα βαζουν 2 φορες το χρονο)
Μην περιμενετε 15-0 στο ΣΕΦ, μια πολυ καλη επιδοση ειναι το 13-2. Αυτο σημαινει οτι θα χρειαστουν τουλαχιστον 3 εκτος εδρας νικες για την προκριση στα πλει οφ και τουλαχιστον 7 για το πλεονεκτημα εδρας(κατ εκτιμηση παντα). Χωριστε λοιπον τις ομαδες σε κατηγοριες και δειτε πως μπορουν να ερθουν αυτες οι 3 και οι 7 νικες.

Εγω εχω εξωαγωνιστικο λογο(συμπτωσεων φυσικα) να ισχυριζομαι πως θα παρουμε την Ευρωλιγκα! Οποιος θελει, ακολουθει...
Μετανοειτε!!!
kotzito
QUOTE(qspock @ Oct 28 2016, 10:10 ) *
2) Η φετινή φορμάτ της διοργάνωσης, οπου έχουμε 2 παιχνίδια μεσοβδόμαδα σε εμβόλιμες αγωνιστικές και με τις μετακινήσεις που υφίστανται οι ομαδες, αναγκάζει να παμε σε λιγοτερες προπονησεις και περισσοτερο "ανιχνευτικό" μπασκετ. Η κουραση και ο φοβος τραυματισμων σε μια διοργάνωση που απαιτει βαθος παγκου, επιβάλλουν μια πιο χαλαρη αντιμετώπιση του παιχνιδιου. Το ειδαμε και χτες στο παιχνιδι του ΠΑΟ, οπου τα ελευθερα σουτ ηταν επισης ουκ ολιγα.

Είναι γεγονός πως η φετινη Ευρωλιγκα μεχρι στιγμης ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Και χορταστικότατη!!

Φέτος για πρώτη φορά ίσως κι EVER βλεπουμε την ομάδα να μην ταλαιπωρείται απο προβλήματα τραυματισμών (ΦΤΟΥ!!). Και ο Γιανγκ σιγα σιγα επανέρχεται. Ο Σφαιρόπουλος τον προστατέυει τέλεια όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής τον οποίο ανεβάζει προσεκτικά.

Όσον αφορά αυτό, ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν τόσο βάθος πάγκου για να ανταποκριθούν σε βάθος σεζόν. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες (κυρίως Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και κατά δεύτερον μια πλήρης Μπαρτσελόνα και Φενέρ), αλλά νομίζω είμαστε ίσως οι μόνοι που η δεύτερη πεντάδα περνάει τόσο χρόνο μαζί στο παρκέ, ώστε να έχουν και καλή χημεία μεταξύ τους. Κάνει κι ο Σφαιρόπουλος καλό rotation σε γενικές γραμμές, με αποτέλεσμα όλοι σχεδόν να είναι ετοιμοπόλεμοι συνέχεια. Βλέπεις δηλαδή ο Παπαπέτρου που στο πρώτο ματς μπήκε στο garbage time να έχει κάνει 3-4 θετικά ματς από τότε ή ο Μιλουτίνοφ την μία να παίζει 5 και την άλλη 20 λεπτά και να είναι αποτελεσματικός συνήθως. Νομίζω όταν ανέβει κι άλλο ο Γιάνγκ και φτάσει σε επίπεδο να μπορεί να παίζει καλά για 15 λεπτά και εισάγουμε κι άλλα συστήματα για τον Γκριν στο παιχνίδι μας, θα είμαστε ιδανικά τουλάχιστον από άποψη χημείας και ρόλων. Το μόνο που εύχομαι είναι η "κοιλιά" που θα κάνουμε να γίνει όταν πρέπει, δηλαδή γύρω στα μέσα και όχι στο τελευταίο τρίτο της πρώτης φάσης.


Και η Μπασκόνια πάντως δεν φαίνεται να ξανάγινε καφενείο και να ήταν πυροτέχνημα. Ο Λάρκιν είναι πολύ έξυπνος παίκτης και όχι ο κλασσικός Αμερικάνος κοντός-τρελοκομείο, ο Χάνγκα θεωρώ ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στο top-5 των παικτών της διοργάνωσης που μπορούν να κάνουν το βήμα στο ΝΒΑ και άλλοι όπως ο Μπλάζιτς, ο Σενγκέλια κι ο Μπαρνιάνι θα ήταν επίσης βασικοί σε όλες σχεδόν τις ομάδες που θα παίξουν για τις θέσεις 6 - 10. Αν της βγει κι ο Μπάντινγκερ νομίζω μπορεί να φτάσει μέχρι τους 8.
troll_ey
QUOTE (kyuss @ Oct 28 2016, 11:20 ) *
Παρακληση για οσους ξερουν να κραζουν και μετα να ζαλιζονται απο τις κωλοτουμπες που πρεπει να κανουν και να μαζεψουν τα αμαζευτα: δειξτε λιγο πιστη στην ομαδα και πριν μιλησετε για να θαψετε καποιον αποκλειστικα (βλ. Ματζαρη, Γκριν) ή την ιδια την ομαδα, περιμενετε πρωτα να τελειωσει το παιχνιδι....

Τότε να κλειδώνουν τα τοπικ και να ανοίγουν μόλις τελειώνει ένας αγώνας.
Τι λογική είναι αυτή?
Αυτός ο χώρος υπάρχει ανοιχτός συνέχεια για να σχολιάζουμε,κρίνουμε,συζητάμε,κράζουμε,απο
θεώνουμε κ.λ.π όποτε και οτι γουστάρουμε(σε κόσμια πλαίσια πάντα) φαντάζομαι...
Όπως εγώ εκραξα πριν τώρα βγαίνεις να κράξεις εσύ.Ετσι πάει.
Επίσης ο γκρίν στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός όπως και στην μαδρίτη και δεν φταίνε τα σκριν που δεν έπαιρνε απλά δεν ήταν συγκεντρωμένος,εγώ αυτό είπα δεν τον έβγαλα άχρηστο, τώρα αν στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν τον κάρυ μπράβο του και εδώ είμαστε να το αναγνωρίσουμε,μακάρι να συνεχίσει έτσι το παιδί.Έτσι κι αλλιώς όσοι τον έχουν δει τον παίχτη ξέρουν ότι πρόκειται για καλό σκόρερ.
Και ο γιανγκ μέχρι στιγμής δείχνει πιο φοβισμένος και απο ταλαίπωρο σύριο που περιμένει να του ρθει η βόμβα στο κεφάλι,τι να κάνουμε,μόλις και αν το ξεπεράσει εδώ είμαστε να το πούμε.
Επίσης τι πάει να πει κολοτούμπα?ειπα ξειπα χεζ@ την παρολα μου tongue.gif
Ούτε θετικά,ουτε αρνητικά επηρεάζει κανεναν αυτά που λέμε εδω μέσα
T.W.Is.M.
QUOTE(kyuss @ Oct 28 2016, 12:20 ) *
Παρακληση για οσους ξερουν να κραζουν και μετα να ζαλιζονται απο τις κωλοτουμπες που πρεπει να κανουν και να μαζεψουν τα αμαζευτα: δειξτε λιγο πιστη στην ομαδα και πριν μιλησετε για να θαψετε καποιον αποκλειστικα (βλ. Ματζαρη, Γκριν) ή την ιδια την ομαδα, περιμενετε πρωτα να τελειωσει το παιχνιδι....



QUOTE(troll_ey @ Oct 28 2016, 14:45 ) *
Τότε να κλειδώνουν τα τοπικ και να ανοίγουν μόλις τελειώνει ένας αγώνας.
Τι λογική είναι αυτή?
Αυτός ο χώρος υπάρχει ανοιχτός συνέχεια για να σχολιάζουμε,κρίνουμε,συζητάμε,κράζουμε,απο
θεώνουμε κ.λ.π όποτε και οτι γουστάρουμε(σε κόσμια πλαίσια πάντα) φαντάζομαι...
Όπως εγώ εκραξα πριν τώρα βγαίνεις να κράξεις εσύ.Ετσι πάει.
Επίσης ο γκρίν στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός όπως και στην μαδρίτη και δεν φταίνε τα σκριν που δεν έπαιρνε απλά δεν ήταν συγκεντρωμένος,εγώ αυτό είπα δεν τον έβγαλα άχρηστο, τώρα αν στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν τον κάρυ μπράβο του και εδώ είμαστε να το αναγνωρίσουμε,μακάρι να συνεχίσει έτσι το παιδί.Έτσι κι αλλιώς όσοι τον έχουν δει τον παίχτη ξέρουν ότι πρόκειται για καλό σκόρερ.
Και ο γιανγκ μέχρι στιγμής δείχνει πιο φοβισμένος και απο ταλαίπωρο σύριο που περιμένει να του ρθει η βόμβα στο κεφάλι,τι να κάνουμε,μόλις και αν το ξεπεράσει εδώ είμαστε να το πούμε.
Επίσης τι πάει να πει κολοτούμπα?ειπα ξειπα χεζ@ την παρολα μου tongue.gif
Ούτε θετικά,ουτε αρνητικά επηρεάζει κανεναν αυτά που λέμε εδω μέσα



Ελπιζω οτι θα μεινετε ηρεμοι και στη συνεχεια της κουβεντας και δε θα εξελιχθει σε προσωπικη αντιπαραθεση. Συζητηστε οσο θελετε για το παιχνιδι και για αυτα που βλεπετε απο τον Ολυμπιακο, οχι για το γενικο υφος των ποστ σας(και ολων μας). wink.gif
jazz thrilos
Και τώρα που περνάει σιγά σιγά η μέθη και η χαρά της νίκης και της σούπερ εμφάνισης, ας γκρινιάξουμε λίγο και πάλι. Χθες ο Σφαιρόπουλος είδε έναν Μάντζαρη να αποδίδει καλά, να του πηγαίνει το ματς και να βρίσκει ρυθμό στο σκοράρισμα. Και ΟΛΟΣΩΣΤΑ άφησε κατά μέρους το προκαθορισμένο rotation και χρησιμοποίησε ακόμη λιγότερο τον Χάκετ για να μην σπάσει τον ρυθμό του Μάντζαρη. Εύγε. Σε αντίστροφες περιπτώσεις (ουκ ολίγες κυρίως πέρυσι αλλά και φέτος) γιατί σπάει ο ρυθμός του Χάκετ και ο κόουτς εκτελεί απαρέγκλιτα το rotation του; Σε βραδιές που ο Μάντζαρης δεν βρίσκει ρυθμό, ή τέλοσπάντων ο Χάκετ δείχνει τρομερή ενέργεια, γιατί το rotation λειτουργεί πάλι με τον Μάντζαρη σε κεντρικότερο ρόλο, τουτέστιν 25-27 λεπτά Μάντζαρης και 13-15 λεπτά Χάκετ;
Επειδή ο Σφαιρό δείχνει να ξεφέυγει απο τις περσινες εμμονές του, προσαρμόζεται και γίνεται καλύτερος, ελπίζω οτι θα διαβάσει και αυτή την ανισορροπία και θα κάνει στην συνέχεια αυτό που καταρχήν ο ίδιος θεωρεί πιο λειτουργικό και κατά δεύτερον αυτό που μπορεί να του δώσει τα ματς που θα κριθούν απο αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.

Υ.Γ.: Επειδή είμαι ένας απο αυτούς που θεωρούν οτι ο Μάντζαρης διανύει περίοδο step down στην καριέρα του και τον κριτικάρω έντονα για την παρουσία του στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια, θα ήμουν ανόητος να μην έβλεπα οτι χθες αποτέλεσε έναν απο τους θεμέλιους λίθους της μεγάλης μας νίκης. Αυτό πάντως δεν αλλάζει την άποψη μου οτι δεν αποτελεί σύχρονο guard και οτι πλέον θα δυσκολευτεί πολύ να ακολουθήσει τον τρόπο παιχνιδιού του σύγχρονου μπάσκετ.


Redoctor
QUOTE (T.W.Is.M. @ Oct 28 2016, 14:34 ) *
Εγω εχω εξωαγωνιστικο λογο(συμπτωσεων φυσικα) να ισχυριζομαι πως θα παρουμε την Ευρωλιγκα! Οποιος θελει, ακολουθει...
Μετανοειτε!!!


Στηρίζω το Μετανοείτε.
Πιστεύω μετά από κάθε σημαντική εκτός έδρας νικη πρέπει να αποκαλύπτεις μια σύμπτωση.
back2back
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 28 2016, 14:34 ) *
Δε θα συμφωνησω οτι Μαντζαρης και Παπανικολαου ειναι καλοι απο την αρχη της σεζον. Ειναι ομως καλυτεροι απο περσι και χτες ηταν πολυ καλοι.


Το τρίτο δεκάλεπτο του Παπανικολάου με Παο και Εφες είναι εκπληκτικό, όπως εκπληκτικός ήταν και χθες, αυτός είναι ο καλός Παπανικολάου, ας μην κοιτάμε μόνο τα τρίποντα.

Πολύ καλός ο Σφαιρόπουλος, είδε ότι δεν βγαίνει το μαρκάρισμα του Σενγκέιλα και του έριξε επάνω τον Μπιρτς. Το ρόστερ της Μπασκόνια είναι πολύ καλύτερο από πέρσι, αν δεν έχει τραυματισμούς θα είναι στους 8, πολύ καλός κόουτς ο Αλόνσο, απορώ πως δεν τον τσίμπησε η Μπαρτσα. Ο Λάρκιν παικτούρα μια κλάση επάνω από Άνταμς και Τζέιμς μαζί, αυτός είναι ο νέος Ντιλέινι. Απίστευτος Σενγκέιλα, παίκτης επιπέδου ΝΒΑ, αν δεν είχε τραυματιστεί πέρσι θα το σήκωνε. Έχασε τον Μπουρούση και είπαμε ότι διαλύθηκε αλλά πήρε Μπαρνιάνι που είναι δυο κλάσεις ανώτερος. Σενγκέλια και Μπαρνιάνι θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας, τέτοιους παικταράδες η ΤΣΣΚΑ δεν έχει, ούτε Χάνγκα έχει
T.W.Is.M.
QUOTE(Redoctor @ Oct 28 2016, 17:33 ) *
Στηρίζω το Μετανοείτε.
Πιστεύω μετά από κάθε σημαντική εκτός έδρας νικη πρέπει να αποκαλύπτεις μια σύμπτωση.



Δεν εχει να κανει με αγωνιστικα. wink.gif

edit: Να προσθεσω οτι στο off-topic της Ευρωλιγκα εχω γραψει μια αναλυση για τα εκτος εδρας παιχνιδια τοσο του Ολυμπιακου οσο και του Παναθηναικου ως προς το τι χρειαζονται για να φτασουν στην 4αδα.
Anaz
QUOTE(jazz thrilos @ Oct 28 2016, 16:39 ) *
Και τώρα που περνάει σιγά σιγά η μέθη και η χαρά της νίκης και της σούπερ εμφάνισης, ας γκρινιάξουμε λίγο και πάλι. Χθες ο Σφαιρόπουλος είδε έναν Μάντζαρη να αποδίδει καλά, να του πηγαίνει το ματς και να βρίσκει ρυθμό στο σκοράρισμα. Και ΟΛΟΣΩΣΤΑ άφησε κατά μέρους το προκαθορισμένο rotation και χρησιμοποίησε ακόμη λιγότερο τον Χάκετ για να μην σπάσει τον ρυθμό του Μάντζαρη. Εύγε. Σε αντίστροφες περιπτώσεις (ουκ ολίγες κυρίως πέρυσι αλλά και φέτος) γιατί σπάει ο ρυθμός του Χάκετ και ο κόουτς εκτελεί απαρέγκλιτα το rotation του; Σε βραδιές που ο Μάντζαρης δεν βρίσκει ρυθμό, ή τέλοσπάντων ο Χάκετ δείχνει τρομερή ενέργεια, γιατί το rotation λειτουργεί πάλι με τον Μάντζαρη σε κεντρικότερο ρόλο, τουτέστιν 25-27 λεπτά Μάντζαρης και 13-15 λεπτά Χάκετ;
Επειδή ο Σφαιρό δείχνει να ξεφέυγει απο τις περσινες εμμονές του, προσαρμόζεται και γίνεται καλύτερος, ελπίζω οτι θα διαβάσει και αυτή την ανισορροπία και θα κάνει στην συνέχεια αυτό που καταρχήν ο ίδιος θεωρεί πιο λειτουργικό και κατά δεύτερον αυτό που μπορεί να του δώσει τα ματς που θα κριθούν απο αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.

Υ.Γ.: Επειδή είμαι ένας απο αυτούς που θεωρούν οτι ο Μάντζαρης διανύει περίοδο step down στην καριέρα του και τον κριτικάρω έντονα για την παρουσία του στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια, θα ήμουν ανόητος να μην έβλεπα οτι χθες αποτέλεσε έναν απο τους θεμέλιους λίθους της μεγάλης μας νίκης. Αυτό πάντως δεν αλλάζει την άποψη μου οτι δεν αποτελεί σύχρονο guard και οτι πλέον θα δυσκολευτεί πολύ να ακολουθήσει τον τρόπο παιχνιδιού του σύγχρονου μπάσκετ.
Ο Μαντζαρης παιζει τόσο πολυ λόγω Σπανούλη. Είναι ένα δίδυμο δεμένο, που ο Σφαιρο απ'ότι φαίνεται δεν θέλει να μπει στον κόπο να το πειράξει.
Ο Χακετ δεν αξιοποιείται όσο θα έπρεπε, και σίγουρα κι ο ίδιος δεν θα είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που χρησιμοποιείται.
Χαραμίζεται, αφου ακόμα κι οικονομικά να το δείς δεν μπορεί να πληρωνεις 900χ για ένα παιχτη 14,5 λεπτών! Οφειλε ο κοουτς να να τον ταιριάξει κ διπλα στον Σπαν. Οπως το είχε καταφερει ο Ντουντα με τον Λο.

Στο μυαλό του Σφαιρο είναι κλειδωμένο..25' Σπαν-Μαντζαρης, 15' Χακετ-Γκριν. Ελάχιστα παρεκκλίνει απο αυτό.

Παντως δεν πιστευω σε καμμία περιπτωση οτι Μαντζαρης διανυει step down. Μινι ντεφορμαρίσματα όλοι περνάνε. Απλα μας κακοφαίνεται που παίζει τόσο πολύ.
Coach Periklis
Το δίδυμο Μαντζαρης - Σπανούλης λογικά, δεν σπάει επειδή ο Σπανούλης γουστάρει πολύ να οργανώνει τώρα πια. Και το κάνει τέλεια μέχρι στιγμής

Χάνεις πολλά από τον Χακετ αν το κόψεις τη δημιουργία, γιατί δεν το λες και σουτέρ να στηθεί όπως ο Μαντζαρης που αρέσκεται στο να σουτάρει τρίποντα....Ενώ imho, το Χακετ - Γκρην είναι αρκετά πιο ορθολογικό, ακόμα και αν πολλές στιγμές κάνει κατάχρηση ντρίμπλας ο Γκρην και το γυρνάει σε isolation.....

Petran911
QUOTE(spysta @ Oct 28 2016, 00:57 ) *
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ απεναντι σε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ομαδα και σε μια απο τις πιο δυσκολες εδρες της Ευρωπης !!
επιτελους !!!!!

- Σπανουλης ... 15 - 15. σε δευτερο σερι αγωνα σε 2 μερες !! ρε Μπιλλαρε .. αν ειχες αφησει την Εθνικη πριν 3 χρονια θα ειχαμε αλλα ενα Ευρωπαικο ρε Μπιλλαρε. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.


Αυτά που γράφεις για την Εθνική είναι προϊόν άρρωστης νοοτροπίας και αποδειξη πόσο μεγάλη ζημια έχει γίνει από τον ΔΔ και τους συνοδοιπόρους του. Ρώτα τον Βασίλη αν θα προτιμούσε να έχει τους τίτλους του Ναβαρο με την Εθνική ή τις Ευρωλίγκες. Προσοχή δεν λέω ότι ή ξεκούραση δεν τον ωφέλησε αλλά πραγματικά.απορω πως έχουμε καταπέσει έτσι.
Manu7
QUOTE(Anaz @ Oct 29 2016, 01:41 ) *
Ο Μαντζαρης παιζει τόσο πολυ λόγω Σπανούλη. Είναι ένα δίδυμο δεμένο, που ο Σφαιρο απ'ότι φαίνεται δεν θέλει να μπει στον κόπο να το πειράξει.
Ο Χακετ δεν αξιοποιείται όσο θα έπρεπε, και σίγουρα κι ο ίδιος δεν θα είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που χρησιμοποιείται.
Χαραμίζεται, αφου ακόμα κι οικονομικά να το δείς δεν μπορεί να πληρωνεις 900χ για ένα παιχτη 14,5 λεπτών! Οφειλε ο κοουτς να να τον ταιριάξει κ διπλα στον Σπαν. Οπως το είχε καταφερει ο Ντουντα με τον Λο.

Στο μυαλό του Σφαιρο είναι κλειδωμένο..25' Σπαν-Μαντζαρης, 15' Χακετ-Γκριν. Ελάχιστα παρεκκλίνει απο αυτό.

Παντως δεν πιστευω σε καμμία περιπτωση οτι Μαντζαρης διανυει step down. Μινι ντεφορμαρίσματα όλοι περνάνε. Απλα μας κακοφαίνεται που παίζει τόσο πολύ.



QUOTE(Coach Periklis @ Oct 29 2016, 05:16 ) *
Το δίδυμο Μαντζαρης - Σπανούλης λογικά, δεν σπάει επειδή ο Σπανούλης γουστάρει πολύ να οργανώνει τώρα πια. Και το κάνει τέλεια μέχρι στιγμής

Χάνεις πολλά από τον Χακετ αν το κόψεις τη δημιουργία, γιατί δεν το λες και σουτέρ να στηθεί όπως ο Μαντζαρης που αρέσκεται στο να σουτάρει τρίποντα....Ενώ imho, το Χακετ - Γκρην είναι αρκετά πιο ορθολογικό, ακόμα και αν πολλές στιγμές κάνει κατάχρηση ντρίμπλας ο Γκρην και το γυρνάει σε isolation.....

Έχετε κάποιες πολύ σωστές επισημάνσεις περί Μάντζαρη.

Κοιτάξτε να δείτε όμως κάτι. Αν καταλάβετε πότε αποδίδει αυτό το δεμένο δίδυμο; Όταν ο Βαγγελάκης βάζει τα σουτ. Αν δεν τα βάλει τι λέμε σε κάθε ματς; Βγάλτον έξω, τον περνάνε σαν σταματημένο και στην επίθεση δεν προσφέρει. Στη Βιτόρια ο Σπανούλης αντιμετώπισε μια τραγική άμυνα. Κυριολεκτικά σε κάθε πικ ν ρολ όλοι κοιτούσαν αυτόν και κανεναν στις περιστροφές. Τους διέλυσε τι να λέμε. Σκεφτείτε όμως την άμυνα της Ρεάλ στον Σπανούλη στο 1ο ματς. Πόσο τον κούρασε στην πορεία του ματς ενώ ξεκίνησε καλά. Δεν είχαμε κυκλοφορία ούτε με αίτηση. Τότε λέγαμε θέλουμε κι αλλον παίχτη να δημιουργήσει.

Θέλω να πω ότι σε βάθος χρονου και θα φανεί από το επόμενο ματς που θα αμυνθεί η Τσσκα του Ιτούδη αυτό που θα χρειαστεί δεν θα είναι ο σποτ σουτερ Βαγγέλης αλλά ένα κόμπο γκαρντ σαν τον Χάκετ. Ο οποίος στην άμυνα θα είναι προσηλωμένος με τον καλύτερο αντίπαλο παίχτη, θα αμυνθεί καλύτερα στα μις ματς (μιλάμε για τρομερή δουλειά σε αυτό το θεμα, σπάνια κάνει φάουλ), και στην επίθεση θα πάρει τη μπάλα και θα επιτεθεί προς το καλάθι. Δεν θα περιμένει σε μια γωνία τη μπάλα να σουτάρει. Γιατί ναι είναι το απλά τα πραγματα. Ο Μάντζαρης για να παίζει τόσο χρόνο που δεν του αξίζει θα πρέπει να έχει 50% στα τρίποντα γιατί σε όλα είναι ελεύθερος. Έχει φροντίσει ο Βασίλης γι'αυτό. Αλλιώς όσο δεμένο διδυμο και να είναι η ομάδα χαμένη βγαινει. Και ο Χάκετ όπως και ο Λο και ο Σλούκας πιο πρόσφατα μια χαρά μπορεί να παίζει με τον Βασίλη. Και είναι ιδανικός γιατί στην άμυνα είναι σκύλος.

Δηλαδή, πιο μεγάλο πρόβλημα μου φαίνεται πώς θα αξιοποιηθεί καλύτερα ο Γκριν και θα ανέβει ο χρόνος συμμετοχής του παρά το δίδυμο Μάντζαρης - Σπανούλης ή Χάκετ - Σπανούλης.

ΥΓ: Και κάτι για τον Γιανγκ. Εγώ τον βλέπω σταδιακά καλύτερο. Καταλάβατε ότι έβγαλε κάποιες αμυνάρες στα λίγα λεπτά που έπαιξε; Σε αλλαγή μαρκαρισμάτων δεν εκτέθηκε ποτέ. Ο Λάρκιν πήρε ένα σκοτωμένο σουτ πάνω σε άμυνα (με Μιλουτίνοφ είδαμε την κατάληξη), ένα δύσκολο λέυ απ και με τον Σεγκέλια το είδατε καλά ή όχι; Ο τύπος έπεσε κάτω, σηκώθηκε, τον πρόλαβε στα πόδια και τον αλλοίωσε. Αν αρχίσει να παίρνει και τις μπάλες που πρέπει στην επίθεση με πλάτη θα δούμε κι αλλη βελτίωση.
airg
QUOTE(Manu7 @ Oct 29 2016, 12:58 ) *
ΥΓ: Και κάτι για τον Γιανγκ. Εγώ τον βλέπω σταδιακά καλύτερο. Καταλάβατε ότι έβγαλε κάποιες αμυνάρες στα λίγα λεπτά που έπαιξε; Σε αλλαγή μαρκαρισμάτων δεν εκτέθηκε ποτέ. Ο Λάρκιν πήρε ένα σκοτωμένο σουτ πάνω σε άμυνα (με Μιλουτίνοφ είδαμε την κατάληξη), ένα δύσκολο λέυ απ και με τον Σεγκέλια το είδατε καλά ή όχι; Ο τύπος έπεσε κάτω, σηκώθηκε, τον πρόλαβε στα πόδια και τον αλλοίωσε. Αν αρχίσει να παίρνει και τις μπάλες που πρέπει στην επίθεση με πλάτη θα δούμε κι αλλη βελτίωση.


Πολυ σωστες παρατηρησεις και καλη μπασκετικη αναλυση.

Μετα απο ενα χρονο απραξιας και τοσο σοβαρο τραυματισμο, νομιζω οτι ειναι σε πολυ σωστη πορεια να επανελθει.
Θα διακινδυνευσω και προβλεψη.
Θα ειναι και του χρονου στην ομαδα.

iron80
QUOTE(Petran911 @ Oct 29 2016, 10:06 ) *
Αυτά που γράφεις για την Εθνική είναι προϊόν άρρωστης νοοτροπίας και αποδειξη πόσο μεγάλη ζημια έχει γίνει από τον ΔΔ και τους συνοδοιπόρους του. Ρώτα τον Βασίλη αν θα προτιμούσε να έχει τους τίτλους του Ναβαρο με την Εθνική ή τις Ευρωλίγκες. Προσοχή δεν λέω ότι ή ξεκούραση δεν τον ωφέλησε αλλά πραγματικά.απορω πως έχουμε καταπέσει έτσι.


Λες και η εθνική δεν είναι η ομάδα του και παίζει με το ζόρι... Πολύ κρίμα να σκεφτόμαστε έτσι. 68.gif
back2back
Οι παίκτες πάνε και αγωνίζονται στην Εθνική δωρεάν την ώρα που το προπονητικό τιμ πληρώνεται κανονικά, ενώ αμοιβή παίρνουν και όλοι οι άλλοι γύρω από την ομάδα ohmy.gif
qspock
Τα συγχαρητηρια για αλλη μια φορα στον παιχτη ΔΔ. Σταματωντας απο την εθνικη στα 30 του, εχει δειξει το δρομο σε παιχτες αλλα ΚΑΙ οπαδους! Ο δρομος ειναι ενας: Δεν παιζεις καθολου στην εθνικη αφου εκει δεν πληρωνεσαι. Ετσι απλα.
Ακους εκει να κουραζονται οι παιχταραδες μας αντι να κανουν μπανια στις παραλιες...

Να καταργηθουν ΑΜΕΣΑ τα πανευρωπαικα, τα παγκοσμια και οι Ολυμπιακοι αγωνες ΟΛΩΝ των αθληματων.

Οριστε μας...

Κι αυτοι οι αρχαιοι ημων προγονοι που επαιρναν ενα στεφανι απο κλαδι ελιας ποσο βλακες πρεπει να ηταν...
back2back
QUOTE(qspock @ Oct 30 2016, 02:11 ) *
Τα συγχαρητηρια για αλλη μια φορα στον παιχτη ΔΔ. Σταματωντας απο την εθνικη στα 30 του, εχει δειξει το δρομο σε παιχτες αλλα ΚΑΙ οπαδους! Ο δρομος ειναι ενας: Δεν παιζεις καθολου στην εθνικη αφου εκει δεν πληρωνεσαι. Ετσι απλα.
Ακους εκει να κουραζονται οι παιχταραδες μας αντι να κανουν μπανια στις παραλιες...

Να καταργηθουν ΑΜΕΣΑ τα πανευρωπαικα, τα παγκοσμια και οι Ολυμπιακοι αγωνες ΟΛΩΝ των αθληματων.

Οριστε μας...

Κι αυτοι οι αρχαιοι ημων προγονοι που επαιρναν ενα στεφανι απο κλαδι ελιας ποσο βλακες πρεπει να ηταν...


Δηλαδή για εσένα οι παίκτες πρέπει να είναι κορόιδα, να πληρώνονται όλοι οι άλλοι και αυτοί όχι. Στους Ολυμπιακούς πλέον οι αθλητές των ατομικών αγωνισμάτων μια χαρά τα κονομάνε από τους χορηγούς, δεν είναι πια ερασιτέχνες. Για να μη μιλήσουμε και για τη ταμπακιέρα, σε ποιες τσέπες μπαίνουν τα εκατομμύρια. Παίξε εσύ τζάμπα στις διοργανώσεις για να θησαυρίζουν κάποιοι στην υγεία των κορόιδων, πουλώντας εθνικοφροσύνη φυσικά με το αζημίωτο
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.