Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακοί Αγώνες
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Flash
Παίρνω την πρωτοβουλία και ανοίγω αυτό το τόπικ για να σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα σε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός φυσικά από το μπάσκετ καθώς υπάρχει ανάλογο τόπικ στο υποφόρουμ των εθνικών ομάδων.

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πολλά πράγματα αλλά η αίσθηση μου είναι ότι θα έχουμε σα χώρα τη μικρότερη συγκομιδή μεταλλίων μετά το 1992 ενώ αντίθετα η Κίνα (που έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή μπροστά από ΗΠΑ και Ρωσία λόγω και των ομαδικών αθλημάτων) θα ...ξεπατωθεί biggrin.gif

Και κάπως off topic, εκπληκτική η τελετή έναρξης σε μέγεθος, εφέ και συμβολισμούς. Η αντίστοιχη δική μας πάντως ήταν πιο "καλλιτεχνική" κατά την προσωπική μου άποψη και προκαλούσε αίσθηση περισσότερο μέσω της ευρυματικότητας (όχι πως αυτό το στοιχείο εξέλιπε από την κινεζική, κάθε άλλο) παρά με την τεχνολογία και τα χαώδη πλήθη εθελοντών.
sporting b.c.
http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=14...1&pubid=1272091

Η ΔΟΕ απέκλεισε την Θάνου!
10/8/2008 6:50:37 πμ

Το 'φερε απο δω, το 'φερε απο 'κει η ΔΟΕ και τελικά το έκανε... Την Κυριακή (10/8) το πρωί ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Κατερίνας Θάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είδηση που είχε γνωστοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe».

«Η Ελληνίδα σπρίντερ Κατερίνα Θάνου δυσφήμισε το Ολυμπιακό Κίνημα και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ Γκιζέλ Ντέιβις και πρόσθεσε: «Αμέσως μετά τη λήψη της πρότασης που υπέβαλε η πειθαρχική επιτροπή, αποφασίστηκε από την εκτελεστική να μην επιτραπεί η συμμετοχή της κυρίας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008».

Η ΔΟΕ στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο αναφέρει αναλυτικά το σκεπτικό της πειθαρχικής, αναλύοντας τα γεγονότα που συνέβησαν από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και σήμερα. Η αναφορά ξεκινά από το «τροχαίο» που δήλωσε η ίδια ότι είχε με τον Κώστα Κεντέρη κατά την επιστροφή τους στο Ολυμπιακό Χωριό όταν αναζητούνταν για να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ, τις ενέργειες που έκαναν να νοσηλευτούν στο ΚΑΤ και εν τέλει την παράδοση των διαπιστεύσεών τους, αποδεχόμενοι έτσι, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, την ενοχή τους.
Μάλιστα επισημαίνεται στο σκεπτικό της πειθαρχικής η απόφαση που είχε λάβει το 2004 η ΔΟΕ ότι σε περίπτωση που Θάνου και Κεντέρης θα σκόπευαν να συμμετάσχουν σε επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η υπόθεσή τους θα επανεξεταζόταν.

«Η κ Θάνου εκδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις 23 Ιουλίου το όνομά της μπήκε από την ΕΟΕ στη λίστα των συμμετεχόντων. Στις 25 Ιουλίου ο Χάουαρντ Σταπ, διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της ΔΟΕ απέστειλε επιστολή στη κ Θάνου προκειμένου να την πληροφορήσει ότι η συμμετοχή της θα επανεξεταστεί από την εκτελεστική επιτροπή. Στις 30 Ιουνίου ο νομικός σύμβουλος της αθλήτριας, Γρηγόρης Ιωαννίδης με αναλυτική επιστολή στη ΔΟΕ ανέφερε τη θέση της κ Θάνου, η οποία προσκλήθηκε να καταθέσει και αυτοπροσώπως ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής στις 7 Αυγούστου. Ακολούθησε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του κ Σταπ και του κ Ιωαννίδη, ο οποίος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα και απειλώντας τη ΔΟΕ με διάφορες προσφυγές, νομικές ή άλλες. Ούτε η κ Θάνου, ούτε ο κ Ιωαννίδης εμφανίστηκαν ενώπιον της πειθαρχικής».

Και συνεχίζει η πειθαρχική στο σκεπτικό της, αναφέροντας μεταξύ άλλων για την απόφασή της να την αποκλείσει από το Πεκίνο: «Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να επισημανθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά της το 2004 στην Αθήνα, όπου αν και τελικά δεν συμμετείχε, προκάλεσε μια σοβαρή δυσφήμιση στο Ολυμπιακό Κίνημα με το μεγάλο σκάνδαλο το οποίο δημοσιεύτηκε στον παγκόσμιο Τύπο και το οποίο ήταν η αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ, η ψευδής δήλωση για τροχαίο ατύχημα και η νοσηλεία στο νοσοκομείο και άλλες πράξεις. Μάλιστα σε βάρος της εκκρεμεί κατηγορία η οποία μετά από αρκετές αναβολές θα εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2009. Αν και από νομικής πλευράς η ΔΟΕ δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη, εν τούτοις οι κατηγορίες κατά της κ Θάνου δείχνουν σοβαρά παραπτώματα που δεν συνάδουν με την Ολυμπιακή Χάρτα και το Ολυμπιακό πνεύμα. Ακόμη, ο τόνος και οι απειλές που εκφράστηκαν από το νομικό σύμβουλο της κ Θάνου αποκαλύπτουν μια συνήθεια απολύτως απαράδεκτη με το Ολυμπιακό πνεύμα. Τέτοια είναι για παράδειγμα η περίπτωση απειλών ότι θα κάνει χρήση παρανόμως καταγεγραμμένων συνομιλιών ή ότι θα ξεκινήσει μια σειρά διαφορετικών ενεργειών, νομικών ή άλλων, εναντίον της ΔΟΕ και συγκεκριμένων ατόμων του Ολυμπιακού κινήματος»
Την απόφαση της πειθαρχικές επιτροπής υπογράφουν τα μέλη της επιτροπής, Τόμας Μπαχ, Ντένις Οσβαλντ και Σεργκέι Μπούμπκα.

Νομικά μέτρα από Θάνου

Η Ελληνίδα σπρίντερ έχει διαμηνύσει μέσω των δικηγόρων της ότι θα προσφύγει σε νομικά μέτρα κατά της ΔΟΕ σε περίπτωση που δεν της επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες.

Οι διαθέσεις της ΔΟΕ είχαν φανεί εδώ και αρκετές εβδομάδες και η σχέση της με την Κατερίνα Θάνου είχε φτάσει στα άκρα, λόγω της πίεσης που δεχόταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για να μην συμμετάσχει στους Αγώνες. Αιτία, αποτελούν φυσικά τα όσα έγιναν στην Αθήνα το 2004, για τα οποία ωστόσο η Θάνου είχε τιμωρηθεί με δύο χρόνια αποκλεισμό. Η ποινή ωστόσο έχει ολοκληρωθεί, η Θάνου έπιασε το όριο για το Πεκίνο, ωστόσο η ΔΟΕ είχε άλλη άποψη...

Στο πλαίσιο της «πίεσης» που κατήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η Ελληνίδα αθλήτρια εντάσσεται και το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα η Θάνου πέρασε τρεις φορές από έλεγχο ντόπινγκ, η τελευταία από την WADA στον Αγιο Κοσμά όπου προετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς.
panos75
Σαφώς και η δική μας τελετή έναρξης ήταν καλύτερη. Δεν είναι θέμα σωβινισμού αυτό. Συνδύασε μοναδικό πρωτοτυπία, θέαμα και συναίσθημα. Ειδικά η έλλειψη του τελευταίου ήταν εμφανής στην ψυχρά επαγγελματική και ελάχιστα ανθρωποκεντρική τελετή του Πεκίνου.

Δυστυχώς ο ελληνικός αθλητισμός δρέπει τους ''καρπούς'' της καταστροφικής τετραετίας Ορφανού. Όταν οι περισσότερες ομοσπονδίες βρίσκονταν στη δίαιτα επειδή δεν ήταν αρεστές στον κύριο υφυπουργό, πως να περιμένουμε διακρίσεις μετά;

Όσο για το θέμα της Θάνου, η κακία ορισμένων ανθρώπων δε φαίνεται να έχει χρονικά όρια. Οι σφογγοκολάριοι της ΔΟΕ αποφάσισαν πως δυσφήμισε το Ολυμπιακό Κίνημα. Ενώ προφανώς η παρουσία της Οχουρόγκου και τόσων άλλων που πιάστηκαν στο παρελθόν το ...διαφημίζει.
stefan
Δεν ξερω αν ειμαι off topic αλλα παρακολουθω beach volley..
Κουτρουμανιδου-Τσιαρτσιανη με Κινεζες που ειναι Νο 4 στην Παγκοσμια Καταταξη!!
1-1 σετ!!

Παμε κοριτσαρες!!!!
Aristofanis
Αυτό που φαίνεται τις 2 πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ραγδαία πτώση του ελληνικού αθλητισμού. Σχεδόν παντού ήττες. Ο Μάρας απέτυχε να προκριθεί στον τελικό, ο Γρηγοριάδης δεν πέρασε στους 16 στα 100μ ύπτιο, η ομάδα πόλο των ανδρών έχασε από μία εύκολη ομάδα, στο Τζούντο οι Αλεξανίδης και Ζηντηρίδης απέτυχαν να μπουν καν στους 12, κανενας άλλος κολυμβητής δεν πέρασε από την προκριματική φάση, Καραντάσιου-Αρβανίτη ξεκινήσαν με 2-0 ήττα, στην Ιστιοπλοία και ο Παπαθανασίου και η ομάδα της Μπεκατώρου δεν είναι ούτε μες την πρώτη 10άδα.
Και μην ξεχνάμε τις άπειρες περιπτώσεις doping που έχουν αμαυρώσει τον ελληνικό αθλητισμό. Από Κεντέρη και Θάνου και την Άρση Βαρών μέχρι Κωπηλασία και τις περιπτώσεις Δρυμωνάκου και Γκούση. Κρίμα...

Υ.Γ.: Ευτυχώς που έχουμε καλή παρουσία στην Κωπηλασία με το δίδυμο Πολύμερου-Μούρου να μπορούν ακόμα και μετάλλειο.
nikefalin
QUOTE(Aristofanis @ Aug 10 2008, 15:39 ) *
Αυτό που φαίνεται τις 2 πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ραγδαία πτώση του ελληνικού αθλητισμού. Σχεδόν παντού ήττες. Ο Μάρας απέτυχε να προκριθεί στον τελικό, ο Γρηγοριάδης δεν πέρασε στους 16 στα 100μ ύπτιο, η ομάδα πόλο των ανδρών έχασε από μία εύκολη ομάδα, στο Τζούντο οι Αλεξανίδης και Ζηντηρίδης απέτυχαν να μπουν καν στους 12, κανενας άλλος κολυμβητής δεν πέρασε από την προκριματική φάση, Καραντάσιου-Αρβανίτη ξεκινήσαν με 2-0 ήττα, στην Ιστιοπλοία και ο Παπαθανασίου και η ομάδα της Μπεκατώρου δεν είναι ούτε μες την πρώτη 10άδα.
Και μην ξεχνάμε τις άπειρες περιπτώσεις doping που έχουν αμαυρώσει τον ελληνικό αθλητισμό. Από Κεντέρη και Θάνου και την Άρση Βαρών μέχρι Κωπηλασία και τις περιπτώσεις Δρυμωνάκου και Γκούση. Κρίμα...

Υ.Γ.: Ευτυχώς που έχουμε καλή παρουσία στην Κωπηλασία με το δίδυμο Πολύμερου-Μούρου να μπορούν ακόμα και μετάλλειο.

O Παπαθανασίου πρέπει να έχει attitude issue, και στη Αθήνα είχε προβλήματα με τους κριτές και στο Πεκίνο σε 4 ιστιοδρομίες έχει 1 πρωτιά , 1 5η θέση και 2 ακυρώσεις από κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρίες!! Δεν ξέρω τεχνικά γιατί διαμαρτύρεται και αν έχει δίκιο ή όχι, τα αποτελεσματά του δείχνουν αθλητή για μετάλλιο, αλλά οι διαμαρτυρίες του δείχνουν νεύρα που τον θέτουν εκτός.
Ο Μάρας είχε την ατυχία σε 2 Ολυμπιάδες να ξεκινά πρώτος! κρίμα και κουράγιο στο παιδί που θέλει να συνεχίσει και ειναι κάτι σαν μοναχικός καουμπόι πλέον στο σπόρ.
Για τον Γρηγοριάδη το καλό άθλημα είναι το 50άρι ενώ πλην του Γιαννιώτη οι υπόλοιποι κολυμβητές δεν είχαν μεγάλες προοπτικές διάκρισης. Στο τζούντο ίσως τα παλικάρια να είναι επηρεασμένα από τον πόλεμο που ξεκινά στην φυσική τους πατρίδα ( εγώ θα ήμουν).

Και στην Αθήνα αργήσαμε να πάρουμε μπρος ώσπου εμφανίστηκαν από το πουθενά οι Μπίμης Συρανίδης, κάθε φορά υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη στις πολλές απογοητεύσεις, να δούμε ποια θα είναι φέτος!
panos75
Ο Παπαθανασίου είναι το λεγόμενο poster boy αυτού που λέει ο Γεωργίου: ο κλασικός, ο μ...κας, ο Έλληνας.
Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται, από έφηβος κιόλας έφερνε διακρίσεις και μετάλλια σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στους Ολυμπιακούς όμως από το 1996 που συμμετέχει, το βάθρο δεν το έχει δει ούτε με τηλεσκόπιο.

Και πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε, ποτέ ο ίδιος. Τη μιά οι κριτές, την άλλη ο άνεμος, στο Σίδνεϋ του έφταιγε το κατάρτι του πλοίου του που δεν ήταν καλό. Ποτέ δεν έχει βγει μετά από τις τόσες παταγώδεις αποτυχίες του να πει "παιδιά, εγώ φταίω, δεν τα πήγα καλά".
Αλλά βέβαια τι περιμένεις από άνθρωπο που δέχεται να παίζει χρόνια τώρα τον ρόλο του yesman του Κόκκαλη στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού.
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Aug 10 2008, 19:49 ) *
Ο Παπαθανασίου είναι το λεγόμενο poster boy αυτού που λέει ο Γεωργίου: ο κλασικός, ο μ...κας, ο Έλληνας.
Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται, από έφηβος κιόλας έφερνε διακρίσεις και μετάλλια σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στους Ολυμπιακούς όμως από το 1996 που συμμετέχει, το βάθρο δεν το έχει δει ούτε με τηλεσκόπιο.

Και πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε, ποτέ ο ίδιος. Τη μιά οι κριτές, την άλλη ο άνεμος, στο Σίδνεϋ του έφταιγε το κατάρτι του πλοίου του που δεν ήταν καλό. Ποτέ δεν έχει βγει μετά από τις τόσες παταγώδεις αποτυχίες του να πει "παιδιά, εγώ φταίω, δεν τα πήγα καλά".
Αλλά βέβαια τι περιμένεις από άνθρωπο που δέχεται να παίζει χρόνια τώρα τον ρόλο του yesman του Κόκκαλη στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού.

οκ, αλλά ας μην τον κρίνουμε ως άνθρωπο, δεν έχουμε τέτοια γνώση, ούτε πρέπει να έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα, ας τον κρίνουμε σαν αθλητή, που έχει μεγάλο ταλέντο αλλά και πολλή ένταση που δεν αφήνει το ταλέντο του να επικρατήσει
captain charisma
o ταμπακος δεν συμμετεχει στη διοργανωση?
nikefalin
QUOTE(big dirk @ Aug 10 2008, 20:47 ) *
o ταμπακος δεν συμμετεχει στη διοργανωση?

όχι
nikefalin
καλά τα νέα ως τώρα, οι ιστιοπλόοι ανεβαίνουν, ο αειθαλής Κακλαμανάκης είναι 5ος, οι Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη είναι 10ες μεν με απόσταση μόλις 4 βαθμούς ποθνής από το μετάλλιο δε,
ο Παπαθανασίου εαν συγκεντρωθεί δεν αποκλείεται να κάνει την επιστροφή αν και είναι μακριά από τα μετάλλια, ας όψονται τα νεύρα του ( αν είχε τελειώσει νορμάλ π.χ, χτες στην 4η ιστιοδρομία που ακυρώθηκε ήταν 4ος και πλησιάζε στο τέρμα, θα ήταν πολύ κοντά στα μετάλλια, αν όχι μέσα)

Στην κωπηλασία ο Χρήστου πέρασε ανετότατα στον ημιτελικό (στους 12 καλύτερους της κατηγορίας του), το γυναικείο πόλο μόνο ξεκίνησε στραβά (ήττα από Αυστραλία 8 - 6).

Μιλώντας για τις εκπλήξεις που σε κάθε Ολυμπιάδα εμφανίζονται, κοίταζα το πρόγραμμα του πυγμάχου μας Γαζή, που πέρασε στους 16. Παίζει μέναν Κολομβιανό και αν επικρατήσει ο δρόνος για το μετάλλιο είναι ανοικτός, καθώς ο νικητής παίζει με τον νικητή του ζευγαριού ενός Ινδού κι ενός Ταιλανδού και από κει μπαίνει στα ημιτελικά! ο Κοζανίτης Γαζής παίζει στα 75 κιλά
sarounas
αν ακούσω ξανά στην tv την έκφραση «δεν σεβάστηκαν την Ολυμπιακή εκεχειρία και ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Γεωργία» θα ξεράσω 68.gif 68.gif 68.gif

μερικές σκόρπιες σκέψεις μου για τους αγώνες...
με θυμάμαι από πολύ μικρό (Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα) να αισθάνομαι δέος και σεβασμό στο ξεκίνημα κάθε Ολυμπιακών αγώνων. Η προσμονή για τις κόντρες των καλύτερων αθλητών του κόσμου σε 20-25 ταυτόχρονα παγκόσμια πρωταθλήματα μέσα σε 2 εβδομάδες και η αίγλη των αγώνων με εξίταρε απίστευτα.
Πλέον αυτή η αίσθηση έχει χαθεί εδώ και καιρό οριστικά και μάλλον αμετάκλητα. Η αμφισβήτηση και το ερώτημα του τί είναι αληθινό και τί όχι κυριαρχούν μέσα μου. Ειδικά στην χώρα μας ελάχιστοι –και δικαίως- ασχολούμαστε με τους αγώνες.
Το μόνο που έχει μείνει –ευτυχώς- είναι το θέαμα, δυστυχώς το σύστημα έχει καταστρέψει όλο το οικοδόμημα του παγκόσμιου αθλητισμού σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Όταν οι φίλαθλοι φτάνουν σε σημείο να αισθάνονται έτσι χρειάζονται ριζικές αλλαγές.

Επίσης βλέπω κάτι που κυριολεκτικά με τρελαίνει,
Σπάνια χαρούμενες και γελαστές φάτσες αθλητών (όχι το χαζοχαρούμενο ή αυτό που λέμε χαζό παιδί χαρά γεμάτο) αλλά το να χαίρονται την συμμετοχή και να ευχαριστούν την τύχη τους που έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς αγώνες
περισσότερο πίκρα, στεναχώρια, κλάματα και νεύρα. Μάλλον έχει χαθεί εντελώς το νόημα...
nikefalin
QUOTE(sarounas @ Aug 12 2008, 11:23 ) *
Επίσης βλέπω κάτι που κυριολεκτικά με τρελαίνει,
Σπάνια χαρούμενες και γελαστές φάτσες αθλητών (όχι το χαζοχαρούμενο ή αυτό που λέμε χαζό παιδί χαρά γεμάτο) αλλά το να χαίρονται την συμμετοχή και να ευχαριστούν την τύχη τους που έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς αγώνες
περισσότερο πίκρα, στεναχώρια, κλάματα και νεύρα. Μάλλον έχει χαθεί εντελώς το νόημα...

για να το ελαφρύνω, κάτι σαν τον Μελισσανίδη εννοείς ? biggrin.gif

edit : έχει περάσει και στα τόπικ του μπασκετ, για να δείτε από ιντερνετ αγώνες
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
Flash
Από το κακό στο χειρότερο. Αποκλείστηκε πολύ νωρίς ο Ηλιάδης όπως και η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης. Περιμένουμε κάποια πράγματα από Δεβετζή,Κακλαμανάκη, Ιακωβάκη, Τσιαρτσιάνη ( wub.gif)/Κουτρουμανίδου μπάσκετ, ταε κβο ντο, πυγμαχία και κωπηλασία. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας το προσθέσει ο φίλτατος πολυμαθής πριονοκορδέλας tongue.gif
nikefalin
QUOTE(Flash @ Aug 13 2008, 18:28 ) *
Από το κακό στο χειρότερο. Αποκλείστηκε πολύ νωρίς ο Ηλιάδης όπως και η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης. Περιμένουμε κάποια πράγματα από Δεβετζή,Κακλαμανάκη, Ιακωβάκη, Τσιαρτσιάνη ( wub.gif)/Κουτρουμανίδου μπάσκετ, ταε κβο ντο, πυγμαχία και κωπηλασία. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας το προσθέσει ο φίλτατος πολυμαθής πριονοκορδέλας tongue.gif

Θα έλεγα και τον μοναδικά αληθινά αδικημένο του 2004, τον πυγμάχο Παυλίδη που όποιος είχε δει τον αγώνα του στους 8 τότε θα καταλάβαινε πως του στέρησαν ένα μετάλλιο.
ήδη πέρασε στους 8 ( γνωρίζετε πολλούς Έλληνες πυγμάχους να μπαίνουν σε 8άδα σε 2 συνεχόμενες Ολυμπιάδες?) , αλλά τώρα, στα 30 του , έχει το δίκο του eye of the tiger, παίζει με τον Κουβανό πρωταθλητή Αμερικής. Αν τα καταφέρει (έχουμε και Κουβανό coach στην πυγμαχία) θα μιλάμε για επιτυχία ανάλογη της Σαιτάμα αρένα στο μπάσκετ, you know what, καθώς θα βαδίσει ακόμα και για χρυσό.
Από τη στιγμή που η πάλη, η άρση βαρών και το τζούντο δεν δίνουν διακρίσεις ίσως ήρθε η ώρα της πυγμαχίας!

Κατά τ'άλλα στην ιστιοπλοία πιο κοντά στο μετάλλιο είναι οι Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου & Κραβαριώτη , είναι 4ες με διαφορά 6 πόντων από τις 5ες Αμερικάνες. Μένουν 2 ιστιοδρομίες εαν γίνουν ( σήμερα έγινε μόνο μία, δεν φύσαγε), και αν οι κοπέλες πλασαριστούν στις 3 πρώτες θέσεις και σε κάθε περίπτωση πάνω από τις αμερικάνες τότε ελπίζουν. Για 1-2 δεν το κόβω είναι πολλή μεγάλη η βαθμολογική απόσταση. Ο φίλος μας ο Αιμίλιος ακυρώθηκε πάλι με κίτρινη κάρτα και τα έβαλε πάλι με τους κριτές.

Μπράβο στον κωπηλάτη Χρήστου, που πριν 2 μήνες σχεδίαζε να κατέβει στο διπλό σκίφ και τελικά (για λόγους που δεν ξέρω) έπαιξε στο μονό και έφτασε 5 εκατοστά του δευτερολέπτου πριν από τον τελικό καθ τώρα θα διεκδικήσει μια από τις 7-12 θέσεις!

Έχουμε αθλητισμό και αξιολόγο (όπως ο γίγας Τσιακμάκης στο κανόε - καγιάκ που έγινε ο πρώτος ελληνας που μπήκε σε τελικό). Καλά τα μετάλλια και η λάμψη και οι χορηγαίοι , αλλά κάτι παλικαράκια και κάποιοι κορίτσαροι στα μη προβεβλημένα αθλήματα κάνουν μόνοι τους φοβερή δουλειά και στους αγώνες αυτούς δοκιμάζουν τα όρια τους δίχως όλες αυτές τις περίεργες ουσίες 77.gif 77.gif 41.gif 41.gif 41.gif
rchos
QUOTE
Από το κακό στο χειρότερο. Αποκλείστηκε πολύ νωρίς ο Ηλιάδης όπως και η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης. Περιμένουμε κάποια πράγματα από Δεβετζή,Κακλαμανάκη, Ιακωβάκη, Τσιαρτσιάνη ( )/Κουτρουμανίδου μπάσκετ, ταε κβο ντο, πυγμαχία και κωπηλασία. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας το προσθέσει ο φίλτατος πολυμαθής πριονοκορδέλας


ο ηλιαδης δεν ηταν σε καλη κατασταση.προσωπικα δεν περιμενα τιποτα απο αυτον.οπως και η γυναικεια ομαδα πολο οπως και η αντρικη οπως και ολοι οι κολυμβητες μας οπως οπως οπως οπως...!
τρελη απογοητευση.
νομιζω οτι και απο ιακωβακη δεν πρεπει να περιμενουμε πολλα πραγματα.οι κοπελες του μπιτς βολευ αν μπουν οχταδα θα ειναι μεγαλη επιτυχια αλλα ως εκει.ο κακλαμανακης επισης στα 40 του οχταδα το πολυ.
νομιζω οτι οι αντικειμενικα ελπιδες μεταλιων εχουμε με την δεβετζη, στο μπασκετ και ισως στην κωπηλασια στο διπλο σκιφ και στην πυγμαχια με τον γαζη η τον παυλιδη.ισως και ο λουης τσατουμας αν καταφερει να ξεπερασει το κομπλεξ των μεγαλων αγωνων που εχει.
ηταν φυσιολογικο οτι μετα το 2004 αυτη η ολυμπιαδα θα ηταν αρκετα χειροτερη απο τις προηγουμενες.πολλοι αθλητες ειχαν σαν υπερτατο στοχο το 2004 και στην φετινη ολυμπιαδα δεν ειχαν ψυχικα αποθεματα να συνεχισουν στον ιδιο ρυθμο.η φετινη αποστολη ειναι αρκετα πιο νεανικη απο του 2004 αφου πολυ αθλητες σταματησαν η κανουν παυση σε αυτη την ολυμπιαδα.ταυτοχρονα με τα οσα εχουν συμβει απο την ημερα που πιαστηκε η αρση βαρων ντοπε και μετα επηρεασαν πολυ ολους τους αθλητες.ετσι ενω η αποστολη ειναι μεγαλυτερη απο το 2000 και απο το 1996 οι επιτυχιες απειρως λιγοτερες.

παντως εμενα φοβερη εντυπωση μου εχει κανει η ομαδα κολυμβησης.ειναι τραγικα ασχημα τα αποτελεσματα τους.θυμιζω οτι το 2004 ειχαν 6 συμμετοχες σε τελικους και 12 πανελληνια ρεκορ.φετος ουτε μια συμμετοχη σε τελικους ως τωρα ενω και απο ημιτελικους δεν τα παμε πολυ καλυτερα.το χειροτερο ομως ειναι οτι ολοι οι αθλητες κανουν χρονους πολυ πολυ χειροτερους απο τα ατομικα τους ρεκορ.αυτο ειναι φοβερα παραλογο γιατι μιλαμε για νεαρα παιδια και οχι για βετερανους αθλητες που ηρθαν να κλεισουν την καριερα τους ενω μεχρι και τον μαιο-ιουνιο εκαναν ρεκορ η χρονους κοντα στα ρεκορ τους και πολλα πανελληνια ρεκορ.ξαφνικα μετα το πιασιμο του γιανιωτη ντοπε στο προσφατο ευρωπαικο πρωταθλημα οι χρονοι επεσαν κατακορυφα.οτι εκαναν λαθος προγραματισμο δεν μπορω να το δεχτω γιατι ολοι μαζι να εμφανιστουν στην ιδια διοργανωση σε τετοιο χαλι δεν εξηγειται.νομιζω ο κυριος διαθεσοπουλος πρεπει να μας εξηγησει μετα τ περας των αγωνων γιατι ολα τα τμηματα της ομοσπονδιας του παρουσιασαν τετοιο χαλι αλλα ιδιαιτερα η κολυμβηση.στο πολο μπορουμε να πουμε οτι εκλεισαν τον κυκλο τους οι ομαδες καθοτι τα μεγαλα κεφαλια πλεον εχουν μεγαλωσει αλλα στην κολυμβηση ξαναλεω εχουμε πολυ νεανικη ομαδα.
Alexmei
γιατί η αμερικανική ομάδα soccer (όπως πολύ άθλια το λένε biggrin.gif ) εμφανίστηκε στον αγώνα με την Νιγηρία με κάτι σαν σαλοτέιπ μπροστά από το εθνόσημο;
asxetos
Για να είμαι ειλικρινής επειδή είχα ενημερωθεί προ των αγώνων για τη κατάσταση των αθλητών, περίμενα 5 μετάλλια.
Δεν με ξαφνιάζουν τα αποτελέσματα. Οι ελπίδες μας για μετάλλια είναι φυσικά η Δεβετζή και ο Τσάτουμας στο στίβο, οι αθλητές του ταε κβον ντο (η καλύτερη από τους αθλητές μας είναι η Κούβαρη αλλά και οι άλλοι δύο είχαν πάρει μετάλλιο στην Αθήνα), το δίδυμο της κωπηλασίας και το πλήρωμα της Μπεκατώρου στην ιστιοπλοϊα. Την Εθνική μπάσκετ δεν την βλέπω να παίρνει μετάλλιο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε για παράδειγμα να κερδίσουμε την Λιθουανία αν παίξουμε μικρό τελικό. Πιστεύω ότι θα πάρουμε 4 μετάλλια πλέον.
Ο Ηλιάδης ήταν απογοήτευση και νομίζω ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που έδωσαν τη σημαία σε έναν "χτεσινό" που δεν είναι καν προϊόν του ελληνικού αθλητισμού. Προσωπικά θα είχα δώσει τη σημαία στον Κακλαμανάκη με το σκεπτικό ότι είναι ο μόνος αθλητής ο οποίος έχει πάρει και χρυσό και αργυρό σε Ολυμπιακού αγώνες (με άλλα λόγια είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής μας από αυτούς συμμετέχουν). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό δώθηκε η σημαία στον Ηλιάδη.

Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ για τις επιτυχίες της Κίνας (αν και ελληνομαερικάνος) γιατί καιρός είναι να το βουλώσουν εδώ στις ΗΠΑ τα μίντια (αν και ήδη κάνουν ότι μπορούν να μειώσουν τις επιτυχίες των Κινέζων).
Έκπληξη αποτελεί η τρίτη θέση της Κορέας στη κατάταξη (μάλλον θα πάρουν ένα ακόμα χρυσό αύριο στην τοξοβολία ενώ μάλλον θα τα σαρώσουν και στο ταε κβον ντο). Η Ρωσία μοιάζει αρκετά πεσμένη και μένει να δούμε αν θα τους σηκώσει λίγο ο στίβος. Η Αυστραλία έχει καταφέρει να κρατήσει τον αθλητισμό της σε υψηλό επίπεδο μετά το 2000 και μπράβο τους, κυρίως λόγω κολύμβησης. Οι δικοί μας κολυμβητές δεν πήραν τις δόσεις τους αφού μας έχουν στη μπούκα και πατώσαμε.
asxetos
Επειδή έχω διαβάσει πολλά για τις αποτυχίες ας ρίξουμε μια ματιά στα μετάλλια της Αθήνας:

- Η Χαλκιά το έριξε στα τσιφτετέλια μετά το 2004 με αποτέλεσμα να έχει σωρεία τραυματισμών.
- Η Τσουμελέκα ήταν φωτοβολίδα. Δεν είχε κάνει τίποτα πριν αλλά ούτε και μετά. Τη βοήθησε το ότι ήταν σε οικείο περιβάλλον, είχε και τη στήριξη του κόσμου και κέρδισε, αλλά δεν έχω ελπίδες ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο ξανά.
-Μπίμης-Συρανίδης αποσύρθηκαν λόγω ηλικίας.
- Το ίδιο και ο Ταμπάκος.
- Ο Ηλιάδης απογοήτευσε.
- Οι Μπεκατώρου-Τσουλφά δεν είναι πλέον μαζί αφού η Τσουλφά αποσύρθηκε για να κάνει οικογένεια. Η μεπκατώρου έχει καινούργιο πλήρωμα, είναι σε διαφορετική κατηγορία αλλά πάει αρκετ΄ακαλά προς το παρόν (4η θέση). Μπορεί να μας φέρει ένα ακόμα μετάλλιο αν και είναι δύσκολο.
- Η Κελεσίδου αποσύρθηκε λόγω ηλικίας.
- Η Δεβετζή είναι η καλύτερη στο αγώνισμα της και είναι το φαβορί για το χρυσό.
- Ο Κακλαμανάκης είναι πλέον 40 χρονών αλλά πιστεύω θα πάρει καλή θέση (όχι μετάλλιο βέβαια).
- Οι Νικολαϊδης και Μυστακίδου είναι 4 χρόνια μεγαλύτεροι οπότε δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες, αλλά σίγουρα έχουν ελπίδες.
- Το πόλο γυναικών ήταν φωτοβολίδα. Κάποιες από τις παίκτριες κλειδιά είναι 4 χρόνια μεγαλύτερες και δεν ήμασταν και ποτέ η μεγάλη δύναμη.
- Η Μανιάνη αποχώρησε.
- Ο Πολύμερος συνεχίζει με τον Μούγιο αυτή τη φορά και πιστεύω ότι θα πάρει ένα ακόμα μετάλλιο.
- Ο Δήμας αποχώρησε.
- Ο Κιουρεγκιάν έκανε μια υπερπροσπάθεια στην Αθήνα αλλά δεν ήταν ποτέ ο μεγάλος αθλητής.

Οπότε θα έλεγα ότι οι κύριοι λόγοι των αποτυχιών είναι:
1. Πολλοί αθλητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας δεν αντικαταστάθηκαν από νεότερους. Αν εξαιρέσει κανείς την Εθνική μπάσκετ, τον Τσάτουμα και την Κούβαρη στο ταε κβον ντο, αλλά και κάποιους άλλους αθλητές όπως οι Μπισκιτζή-Σκιάβου στη κωπηλασία, δεν υπάρχουν νέοι έλληνες αθλητές που να ξεχωρίζουν. Από τη μία η μάστιγα της ντόπας, από την άλλη το ότι πάψαμε να εισάγουμε αθλητές (θετικό αλλά σίγουρα μας αφαιρεί μετάλλια), από την άλλη η παντελής έλλειψη κάποιας συντονισμένης προσπάθειας να αναπτύξουμε τον αθλητισμό μας μετά το 2004 και νομίζω ότι καταλαβαίνει κανείς γιατί συνέβη αυτό.

2. Τα γερά μας χαρτιά είτε δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τους αγώνες, είτε δεν έχουν ξεκινήσει. Φοβάμαι ότι η κακή ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί ίσως επηρεάσει τους αθλητές που απομένουν. Ελπίζω φυσικά να διαψευστώ.
rchos
γενικα καλα τα λες και εχεις δικιο σε οσα γραφεις.
μονο μια σημειωση.η τσουμελεκα απο το 2005 μεχρι τωρα εχει κανει 2 παιδια(μπορει να εχω χασει και κανενα).ηταν εγγυος διαρκως αυτη την τετραετια οποτε θα ηταν αδυνατο να προλαβει να ειναι σε φορμα για αυτους τους αγωνες.φυσικα αν δεν μας αποδειξει το αντιθετο οντως ειναι αθλητρια φωτοβολιδα.
οι αθλητριες του πολο γενικα δεν εχουν μεγαλη ιστορια αλλα ηταν μια πολυ καλη ομαδα η οποια ομως εχει οπως και η αντρικη μεγαλο μεσο ορο ηλικιας.
η χαλκια... αυτη και αν ειναι αθλητρια φωτοβολιδα.


το προβλημα δεν ειναι αυτοι που πηραν το μεταλιο το 2004 οτι δεν το ξαναπηραν.το ξεραμε οτι ο κυκλος κλεινει για τους πιο πολλους απο αυτους.το προβλημα ειναι οτι δεν βγηκαν νεοι απο πισω.φυσικα οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου για το που παει η κατασταση(αν γυρναμε σε εποχες προ πυρου η το φετινο ειναι διαλειμα) θα ξερουμε το 2012.
asxetos
QUOTE(rchos @ Aug 14 2008, 20:50 ) *
γενικα καλα τα λες και εχεις δικιο σε οσα γραφεις.
μονο μια σημειωση.η τσουμελεκα απο το 2005 μεχρι τωρα εχει κανει 2 παιδια(μπορει να εχω χασει και κανενα).ηταν εγγυος διαρκως αυτη την τετραετια οποτε θα ηταν αδυνατο να προλαβει να ειναι σε φορμα για αυτους τους αγωνες.φυσικα αν δεν μας αποδειξει το αντιθετο οντως ειναι αθλητρια φωτοβολιδα.
οι αθλητριες του πολο γενικα δεν εχουν μεγαλη ιστορια αλλα ηταν μια πολυ καλη ομαδα η οποια ομως εχει οπως και η αντρικη μεγαλο μεσο ορο ηλικιας.
η χαλκια... αυτη και αν ειναι αθλητρια φωτοβολιδα.
το προβλημα δεν ειναι αυτοι που πηραν το μεταλιο το 2004 οτι δεν το ξαναπηραν.το ξεραμε οτι ο κυκλος κλεινει για τους πιο πολλους απο αυτους.το προβλημα ειναι οτι δεν βγηκαν νεοι απο πισω.φυσικα οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου για το που παει η κατασταση(αν γυρναμε σε εποχες προ πυρου η το φετινο ειναι διαλειμα) θα ξερουμε το 2012.


Δεν το γνώριζα αυτό για τη Τσουμελέκα αλλά σε αυτή τη περίπτωση σίγουρα δικαιολογείται. Επειδή έκανα google πάντως διάβασα ότι ένα παιδί έκανε το 2006, όχι 2.
nikefalin
QUOTE(asxetos @ Aug 14 2008, 20:29 ) *
μετάλλια), από την άλλη η παντελής έλλειψη κάποιας συντονισμένης προσπάθειας να αναπτύξουμε τον αθλητισμό μας μετά το 2004 και νομίζω ότι καταλαβαίνει κανείς γιατί συνέβη αυτό.

σε γενικές γραμμές σωστά τα γράφεις.
μικροδιαφορές υπάρχουν π.χ. η Τσουμελέκα δεν ήταν φωτοβολίδα, είχε μεγάλες διακρίσεις σαν νεάνιδα και θέσεις κοντά στο βάθρο σε άλλες διοργανώσεις, δεν είναι όμως το πολύ μεγάλο όνομα στο αγώνισμα της.
Η Πηγή δεν είναι το φαβορί αλλά ένα από τα φαβορί στο τριπλούν, όπως κάθε φορά μπαίνει στα μετάλλια μπορεί να έρθει και 6η π.χ, αλλά είναι πολύ μεγάλο όνομα.
Η Χαλκιά μπορεί να θεωρηθεί φωτοβολίδα αν και πήρε ένα ασημένιο Ευρωπαικό πριν 2 χρόνια και έβγαλε καλές επιδόσεις τότε ( όχι τις τοπ που είχε πριν από 4 χρόνια βέβαια).Το γυναικείο πόλο επέστρεψε στα μεγέθη του ( 8άδα στα Ευρωπαικά) αφού κάποιες κοπέλες μεγάλωσαν , έκαναν οικογένεια κλπ.
Η...πτώση του ελληνικού αθλητισμού στον απολογισμό των μεταλλείων είναι άκρως λογική και ξεκίνησε ευθής αμέσως το τέλος των προηγουμένων αγώνων, όταν έγινε σαφές σε όλους (παράγοντες και αθλητές) οτί η κάθε είδους υποστήριξη (υποδομές, χρήματα, κλπ) θα λάμβανε τέλος όπως και έγινε. Η μεταολυμπιακή Ελλάδα που ξόδεψε ένα σωρό λεφτά και για αθλητικές υποδομές τα έριξε όλα στον καιάδα, στα τάρταρα.

Σήμερα οι μόνοι χώροι που επιτρέπεται στους αθλητές (καλά για το κοινό δεν το συζητάμε) να προπονούνται είναι τμήματα των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακού σταδίου (το τέννις π.χ. έχει παραχωρηθεί σε ιδωτικές σχολές) και τμήματα των εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά. Απέναντι ακριβώς στο Ελληνικό υπάρχει μόνο η χρήση του γηπέδου μπάσκετ για την ΚΑΕ Πανιώνιος και όχι για τον Ερασιτέχνη (που συνεχίσει στην αρτάκης στη Ν.Σμύρνη) και ένας από τους πολλούς ανοικτούς χώρους που δόθηκε ως ποδοσφαιρική έδρα στην ΠΑΕ Εθνικός (ή όπως λέγεται με τις συγχωνεύσεις κλπ). Για τους χώρου άθλησης που η ΓΓΑ είχε υποσχεθεί αντί του σταδίου Καραισκάκη όταν αυτό ανοικοδομήθηκε ως ποδοσφαιρικό γήπεδο...ποιός τα θυμάται βρε αδελφέ τώρα ε ? Ο Τσιακμάκης δεν έχει γράψει ούτε ένα δευτερόλεπτο προπόνησης στην πάλαι ποτέ (πριν 4 χρόνια) καλύτερη εγκατάσταση κανόε-καγιάκ της Ευρώπης, ευτυχώς προπονήθηκαν λίγο στο Σχοινιά οι κωπηλάτες.
Το Γαλάτσι είναι κλειστό με βάση δικαστική απόφαση που έχει παγώσει την αθλητική του καταστροφή. Το αθλητικό κέντρο στο Γουδί έγινε συναυλιακός χώρος , το "σπίτι της Αρσης Βαρών" δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για να πάνε εκεί διοικητικές υπηρεσίες, το κλειστό της Πυγμαχίας στο Περιστέρι έχει γίνει περιστασιακό χωροθέατρο ( 1 παράσταση το χρόνο και αν....), το κλειστό της Πάλης στη Ζωφριά δεν έχω ιδέα τι έχει γίνει

Οι αθλητές λοιπόν αφέθηκαν στους εαυτούς τους και σε ίσους ανθρώπους είχαν γύρω τους να τους στηρίζουν. Γι αυτό και λέω μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να είναι εκεί, με τις δυνάμεις τους, και κάθε αποτέλεσμα ευπρόσδεκτο!
nikefalin
Και αφού αποκλείστηκε και ο Φέντερερ! δίχως τα ελβετικά μέσα να σπείρουν την καταστροφή , ας δούμε τις αυριανές ελληνικές συμμετοχές μαζί με τις μεταδόσεις, που είναι και μπόλικες



04:00 (ΣΠΟΡ+) Γιώργος Σαλαβαντάκης (Σκοποβολή, προκριματικά σκιτ)

04:05 (ΝΕΤ) Μιχάλης Σταματογιάννης (Στίβος, προκριματικά Σφαιροβολίας)

04:08 (ΝΕΤ) Αργυρώ Στρατάκη (Στίβος, 2η προκριματική σειρά των 100μ. του Επτάθλου)

05:30 (ΝΕΤ) Αργυρώ Στρατάκη (Στίβος, δεύτερο γκρουπ, άλμα εις ύψος, Επτάθλου)

05:40 (NET) Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (Στίβος, πρώτο γκρουπ, Σφυροβολία)

07:00 (ET1) Μπάρνετ/Κουκ (Αυστραλία)-Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (μπιτς βόλεϊ, φάση των «16»)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Βαγγέλης Χειμώνας (Ιστιοπλοΐα, 4η ιστιοδρομία Laser)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Ευτυχία Μαντζαράκη (Ιστιοπλοΐα, 4η ιστιοδρομία Laser Radial)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Νίκος Κακλαμανάκης (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία RS:X)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Τόνια Φράι (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία RS:X)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα, 8η ιστιοδρομία Finn)

07:00 (ΣΠΟΡ+) Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα, 8η ιστιοδρομία Yngling)

07:30 (ΣΠΟΡ+) Βικτώρια Μαυρίδου (Αρση Βαρών, προκριματικά 75 κιλών)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Ιορδάνης Πασχαλίδης, Κώστας Τριγκώνης (Ιστιοπλοΐα, 2η ιστιοδρομία Tornado)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Βαγγέλης Χειμώνας (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία Laser)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Ευτυχία Μαντζαράκη (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία Laser Radial)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Νίκος Κακλαμανάκης (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία RS:X)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Τόνια Φράι (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία RS:X)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα, 9η ιστιοδρομία Finn)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα, 9η ιστιοδρομία Yngling)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Ιορδάνης Πασχαλίδης, Κώστας Τριγκώνης (Ιστιοπλοΐα, 2η ιστιοδρομία Tornado)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Βαγγέλης Χειμώνας (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία Laser)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Ευτυχία Μαντζαράκη (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία Laser Radial)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Νίκος Κακλαμανάκης (Ιστιοπλοΐα, 7η ιστιοδρομία RS:X)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Τόνια Φράι (Ιστιοπλοΐα, 7η ιστιοδρομία RS:X)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα, 10η ιστιοδρομία Finn)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα, 10η ιστιοδρομία Yngling)

10:00 (ΕΤ1) Μαρία Φερεκίδη (Κανόε καγιάκ, ημιτελικά Κ1)

10:40 (NET) Ουγγαρία – Ελλάδα (πόλο γυναικών)

10:40 (ΣΠΟΡ+) Μπισκιτζή/Τσιάβου (Κωπηλασία, ημιτελικά διπλού σκιφ)

10:40 (ΣΠΟΡ+) Πολύμερος/Μούγιος (Κωπηλασία, ημιτελικά διπλού σκιφ)

11:30 (ET1) Θάνος Μαντζουράνης, Βασίλης Ρέππας, Παναγιώτης Βουκελάτος (Ποδηλασία πίστας, προκριματικά ομαδικού σπριντ)

13:49 (ET1) Μάρθα Μάτσα (Κολύμβηση, προκριματικά 50μ. ελεύθερο)

14:00 (NET) Αργυρώ Στρατάκη (Στίβος, πρώτο γκρουπ σφαίρας Επτάθλου)

15:13 (ET1) Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση, προκριματικά 1.500μ. ελεύθερο)

15:37 (NET) Ειρήνη Κοκκιναρίου (Στίβος, 2η σειρά 3.000μ. στιπλ)

16:20 (NET) Δωροθέα Καλπακίδου (Στίβος, δεύτερο γκρουπ δισκοβολίας)

16:36 (NET) Αργυρώ Στρατάκη (Στίβος, 4η σειρά 200μ. Επτάθλου)

16:40 (NET) Αθανασία Πέρρα (Στίβος, προκριματικά τριπλούν, πρώτο γκρουπ)

16:40 (NET) Χρυσοπηγή Δεβετζή (Στίβος, προκριματικά τριπλούν, δεύτερο γκρουπ)

17:25 (NET) Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος, 4η σειρά 400μ. μετ’ εμποδίων)
rchos
QUOTE
Και αφού αποκλείστηκε και ο Φέντερερ! δίχως τα ελβετικά μέσα να σπείρουν την καταστροφή , ας δούμε τις αυριανές ελληνικές συμμετοχές μαζί με τις μεταδόσεις, που είναι και μπόλικες


αν μου δειξεις ελβετικο καναλι να σπερνει καταστροφη θα εχω κλεισει ως ανθρωπος! tongue.gif
asxetos
QUOTE(nikefalin @ Aug 14 2008, 22:01 ) *
σε γενικές γραμμές σωστά τα γράφεις.
μικροδιαφορές υπάρχουν π.χ. η Τσουμελέκα δεν ήταν φωτοβολίδα, είχε μεγάλες διακρίσεις σαν νεάνιδα και θέσεις κοντά στο βάθρο σε άλλες διοργανώσεις, δεν είναι όμως το πολύ μεγάλο όνομα στο αγώνισμα της.
Η Πηγή δεν είναι το φαβορί αλλά ένα από τα φαβορί στο τριπλούν, όπως κάθε φορά μπαίνει στα μετάλλια μπορεί να έρθει και 6η π.χ, αλλά είναι πολύ μεγάλο όνομα.
Η Χαλκιά μπορεί να θεωρηθεί φωτοβολίδα αν και πήρε ένα ασημένιο Ευρωπαικό πριν 2 χρόνια και έβγαλε καλές επιδόσεις τότε ( όχι τις τοπ που είχε πριν από 4 χρόνια βέβαια).Το γυναικείο πόλο επέστρεψε στα μεγέθη του ( 8άδα στα Ευρωπαικά) αφού κάποιες κοπέλες μεγάλωσαν , έκαναν οικογένεια κλπ.
Η...πτώση του ελληνικού αθλητισμού στον απολογισμό των μεταλλείων είναι άκρως λογική και ξεκίνησε ευθής αμέσως το τέλος των προηγουμένων αγώνων, όταν έγινε σαφές σε όλους (παράγοντες και αθλητές) οτί η κάθε είδους υποστήριξη (υποδομές, χρήματα, κλπ) θα λάμβανε τέλος όπως και έγινε. Η μεταολυμπιακή Ελλάδα που ξόδεψε ένα σωρό λεφτά και για αθλητικές υποδομές τα έριξε όλα στον καιάδα, στα τάρταρα.

Σήμερα οι μόνοι χώροι που επιτρέπεται στους αθλητές (καλά για το κοινό δεν το συζητάμε) να προπονούνται είναι τμήματα των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακού σταδίου (το τέννις π.χ. έχει παραχωρηθεί σε ιδωτικές σχολές) και τμήματα των εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά. Απέναντι ακριβώς στο Ελληνικό υπάρχει μόνο η χρήση του γηπέδου μπάσκετ για την ΚΑΕ Πανιώνιος και όχι για τον Ερασιτέχνη (που συνεχίσει στην αρτάκης στη Ν.Σμύρνη) και ένας από τους πολλούς ανοικτούς χώρους που δόθηκε ως ποδοσφαιρική έδρα στην ΠΑΕ Εθνικός (ή όπως λέγεται με τις συγχωνεύσεις κλπ). Για τους χώρου άθλησης που η ΓΓΑ είχε υποσχεθεί αντί του σταδίου Καραισκάκη όταν αυτό ανοικοδομήθηκε ως ποδοσφαιρικό γήπεδο...ποιός τα θυμάται βρε αδελφέ τώρα ε ? Ο Τσιακμάκης δεν έχει γράψει ούτε ένα δευτερόλεπτο προπόνησης στην πάλαι ποτέ (πριν 4 χρόνια) καλύτερη εγκατάσταση κανόε-καγιάκ της Ευρώπης, ευτυχώς προπονήθηκαν λίγο στο Σχοινιά οι κωπηλάτες.
Το Γαλάτσι είναι κλειστό με βάση δικαστική απόφαση που έχει παγώσει την αθλητική του καταστροφή. Το αθλητικό κέντρο στο Γουδί έγινε συναυλιακός χώρος , το "σπίτι της Αρσης Βαρών" δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για να πάνε εκεί διοικητικές υπηρεσίες, το κλειστό της Πυγμαχίας στο Περιστέρι έχει γίνει περιστασιακό χωροθέατρο ( 1 παράσταση το χρόνο και αν....), το κλειστό της Πάλης στη Ζωφριά δεν έχω ιδέα τι έχει γίνει

Οι αθλητές λοιπόν αφέθηκαν στους εαυτούς τους και σε ίσους ανθρώπους είχαν γύρω τους να τους στηρίζουν. Γι αυτό και λέω μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να είναι εκεί, με τις δυνάμεις τους, και κάθε αποτέλεσμα ευπρόσδεκτο!



Σίγουρα αυτή είναι η μεγαλύτερη πηγή του κακού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν άφησαν καμία κληρονομιά. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει μετά από σχεδόν κάθε μεγάλη επιτυχία. Για 4 χρόνια ακούγαμε τους δημοσιοκάφρους να ομιλούν για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο χωρίς να βλέπουν τα απίστευτα χάλια μας. Σήμερα ο Άρης κατέβηκε στο ΟΥΕΦΑ με όλη την ομάδα να αποτελείται από ξένους (μόνο ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας ήταν έλληνας αλλά και αυτός δεν έπαιξε). Η Άρση Βαρών δεν προσέλκυσε κανένα νέο ελληνόπουλο (και μεταξύ μας ευτυχώς για να μη μπλεχτούν στη ντόπα). Ο στίβος κατέρρευσε μετά το 2004 δείγμα του πόσο σαθρό ήταν το οικοδόμημα. Το βόλεϊ είχε κάποιες επιτυχίες τη δεκαετία του '80 αλλά μετά πάτωσε. Γενικώς είμαστε ανύπαρκτοι αφού θεωρούμε αθλητισμό το να καπνίζουμε στις καφετέρειες και να τσακωνόμαστε για τις ομάδες μας διαβάζοντας οπαδικά έντυπα γεμάτα χολή για τους αντιπάλους.

Δυστυχώς το πρόβλημα της μη εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων είναι ακόμα μεγαλύτερο και το πιο άσχημο είναι ότι πλέον το τρένο έχει περάσει αφού οι περισσότερες όπως ήδη ανέφερες χρησιμοποιούνται (αν χρησιμοποιούνται) για οτιδήποτε εκτός του αθλητισμού.

Η μεγαλομανία μας καταδίκασε στο να διοργανώσουμε αγώνες χωρίς καν να έχουμε σκεφτεί το αύριο. Μακάρι να μην είχαμε κάνει ποτέ τους Αγώνες τελικά. Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι αισθάνομαι.

Πάντως κάποια μετάλλια θα τα πάρουμε και φέτος.
NBAer
Δύο νέες περιπτώσεις ντόπινγκ έγιναν γνωστές την Παρασκευή (15/08) από τη ΔΟΕ.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 50μ. πιστόλι και «χάλκινος» στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Σου βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας «propanolol».

Ο Ασιάτης σκοπευτής θα κληθεί να επιστρέψει τα μετάλλια που κατέκτησε. Στα 50μ. πιστόλι το ασημένιο αναμένεται να πάει στον Κινέζο Ταν Ζονγκλιάνγκ και το χάλκινο στον Ρώσο Βλαντιμίρ Ισακόφ, που ήταν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι θα κερδίσει μία θέση και μαζί το χάλκινο ο Αμερικανός Τζέισον Τάρνερ.


Μπορει κανεις να μου εξηγησει σε τι βοηθαει αυτη η ουσια αλλα και γενικα το ντοπαρισμα στο αθλημα της σκοποβολης με αεροβολο πιστολι?
Flash
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Με πρόλαβες! Έκανα ένα μεγάλο ποστ για την εθνική και μετά ήρθα αμέσως σε αυτό το τόπικ για να κάνω ακριβώς αυτή την ερώτηση!
rchos
οντως παιδια κανεις που ξερει να μας εξηγησει σε τι βοηθαει αυτη η ουσια τους πιστολερος! tongue.gif


να πουμε και τιποτα ευχαριστο απο την ελληνικη αποστολη επιτελους.

στο διπλο σκιφ στην κωπιλασια ειχαμε διπλη επιτυχια σημερα.πολυμερος-μουγιος στους αντρες και μπισκιτζη-τσιαβου στις γυναικες προκριθηκαν στα τελικα.6 θυμιζω ειναι τα πληρωματα του τελικου αρα ειναι και οι δυο στην εξαδα.
ειδικα για το αντρικο διδυμο να σημειωσω οτι πανε τελικο με τον καλυτερο χρονο απο τα 6 πληρωματα.


επισης στην κολυμβηση ειχαμε επιτελους μια εμφανισει που εδωσε κουραγιο.ο γιαννιωτης στα 1500 εκανε νεο πανελληνιο ρεκορ κατεβαζοντας 10 δευτερολεπτα τον χρονο του.τελικο δεν μπηκε και παιρνει την δωδεκατη θεση.το σημαντικο ειναι οτι ο σπυρος σε αυτους τους αγωνες εχει ερθει για να αγωνιστει σφτα 10 χιλιομετρα που θα γινουν την αλλη βδομαδα και ολη του η προετοιμασια εγινε για αυτο το αγωνισμα.δειχνει σε πολυ καλη κατασταση λοιπον.
asxetos
Και στην ιστιοπλοϊα πήγαμε καλά σήμερα. Οι Μπεκατώρου-Παπαδοπούλου-Κραβαριώτη μετά την 8η ιστιοδρομία πέρασαν τις Αμερικανίδες στα σκάφη yngling και πλέον βρίσκονται στη 3η θέση. Θα γίνει πάντως μεγάλη μάχη αύριο στις τελευταίες ιστιοδρομίες (καιρού επιτρέποντος) αφού έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά.

Επίσης οι Ιορδανίδης-Τριγώνης πήραν τη πρώτη θέση στη πρώτη ιστιοδρομία στη κατηγορία Tornado.
Air Kef
Aπο οτι ειδα, ο σκοποβόλος πηρε μια ουσία που χαμήλωνε τους παλμούς την καρδιάς και ομαλοποιούσε κατα πολύ την αναπνοή του,κατι που του έδινε απιστευτη ηρεμία ωστε να σημαδέψει καλύτερα. Ποσο βλαμμενος μπορει να ειναι για να μην καταλάβει οτι θα του κανουν ελεγχο μετά;
asxetos
Ξεκίνησε με πολύ καλό άλμα και η Δεβετζή παίρνοντας τη πρόκριση στο τελικό από τη πρώτη προσπάθεια, επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί.
nikefalin
QUOTE(asxetos @ Aug 15 2008, 17:21 ) *
Ξεκίνησε με πολύ καλό άλμα και η Δεβετζή παίρνοντας τη πρόκριση στο τελικό από τη πρώτη προσπάθεια, επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί.

πέρασε και ο Ιακωβάκης με μια τυπική εμφάνιση και με χρόνο που δυστυχώς δεν θα του δώσει καλό διάδρομο
edit : τελικά θα έχει την 6η διαδρομή, αρκετά καλή για το χρόνο που έκανε, γκρίνιαξε λίγο και με το δίκιο του ο Περικλής.

Σήμερα ήταν η καλύτερη μέρα για την ελληνική αποστολή. Και επιτυχίες και ικανοποιητικές μάχες για αρκετούς που δεν πέτυχαν. Μορφές της ημέρας οι κωπηλάτες μας, ειδικά η επιβλητική εμφάνιση των Μούγιου -Πολύμερου που δείχνουν έτοιμοι ακόμα και για το χρυσό. Μαζί με αυτούς το γυναικείο δίδυμο Μπισκιτζή ( σύζυγος του Πολύμερου) - Τσιάβου που έγιναν οι πρώτες ελληνίδες που μπαίνουν σε τελικό , μένα φοβερό φίνις. Εχουν τον 6ο χρόνο , μακάρι να πάνε και για περισσότερα. ο Χρήστου στο μονό σκιφ ήρθε 4ος στο μικρό τελικό (αν έκανε το χρόνο που είχε κάνει στον ημιτελικό θα είχε κερδίσει) καταβεβλήμενος και άκρως επιτηχημένος.
Στην ιστιοπλοία φλερτάρουμε έντονα με το χάλκινο, αύριο τα σπουδαία! Ίσως είναι είδηση οτί ο Παπαθανασίου δεν ακυρώθηκε w00t.gif . Ο αειθαλής Κακλαμανάκης είναι 8ος και μαζί με κάποιους άλλους ξένους αθλητές της γενιάς του είναι από τις μορφές των αγώνων (άνθρωποι που στα +40 πρωταγωνιστούν όπως η αμερικανίδα Τόρες στην κολύμβηση).
Ο Γιαννιώτης είναι στα 27 του από τους πλέον πετηχημένους και μας υπόσχεται ακόμα καλύτερα στο 10άρι ανοιχτής θάλασσας . Κατέβασε 10 δεύτερα το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1500, έγινε ο πρώτος έλλληνας που κατέβηκε τα 15 λεπτά, αλλά τον έφαγε ο ...ανταγωνισμός. Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα με +10 δεύτερα, είχε μπει τελικό και ήταν 5ος. Τώρα 12ος και έχουμε και συνέχεια στις 21 Αυγούστου.
Στα 50 μ. ελεύθερο η Μάρθα Μάτση πλησίασε το ρεκόρ της με 25.68 (είχε έρθει με 25.60) αλλά δεν ήταν αρκετό, αλλά μπράβο στην κοπέλα για την καλή της προσπάθεια.
Στο beach volley είχαμε άλλη μια τιμημένη παρουσία, οι Τσαρτσιάνη, Κουτρουμανίδου, έδωσαν ένα συγκλονιστικό αγώνα και λύγισαν στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ ( 20- 22, 21 -19, 12 -15) από τις Αυστραλέζες. Μπράβο και στις κοπέλες που πήγαν στα όρια τους.
Η ομάδα της ποδηλασίας στο ομαδικό σπριντ ήρθε 10η , χάσαμε και από τη Μαλαισία.
Στο κανόε -καγιάκ η Φερεκίδου ήρθε 11η στον ημητελικό και δεν προχώρησε
Ο στίβος είχε τα αναμενόμενα. Απέτυχαν οι Κοκκιναρίου ( 3000 στιπλ, έπεσε ένα ολόκληρο λεπτό!! από τον χρόνο της), Καλπακίδου (δίσκος, μόλις με 53.00, δυστυχώς οι 3-4 μεγάλες αθλήτριες που είχαμε μεγάλωσαν και σταμάτησαν), Σταματογιάννης (σφαίρα, 18ος με 18.45, μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά ο τελικός ήταν στα 20 μ. που δεν τα είχε), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφύρα, στα 36 του έκανε καλή εμφάνιση με 74,33 , 18ος, αυτός τον είχε τον τελικό, ο τελευταίος πέρασε με 75,34) και η Αργυρώ στρατάκη στο έπταθλο δεν τα πάει καθόλου καλά.
Η αρνητική εμφάνιση της ημέρας ανήκει στο γυναικείο πόλο , ήττα με 10 - 4 από την Ουγγαρία , ψυχολογία 0.

Τέλος , ο σκοπευτής ( και όχι σκοποβόλος κατά τους φωστήρες της μετάδοσης της τελετής έναρξης) Σαλαβαντάκης είναι 33ος σε 41 συμμετοχές στο σκίτ με 64/75 βολές ( εδώ εξαιρετικά τα πάει ο Κύπριος Αντώνης Νικολαίδης που είναι 3ος με 72/75!)
nikefalin
Αυριανές συμμετοχές



04.00: Εθνική ανδρών vs Ανγκόλας - Μπάσκετ
04.10: Ειρήνη Τερζόγλου Προκριματικός Σφαιροβολίας - Στίβος
04.45: Αργυρώ Στρατάκη Επταθλο, Μήκος - Στίβος
05.10: Νικόλ Κυριακοπούλου Προκριματικός Επί Κοντώ - Στίβος 77.gif 77.gif
07.10: Δήμητρα Ντόβα Προκριματικός 400μ - Στίβος
05.50: Εθνική ανδρών vs Καναδά - Υδατοσφαίριση - μια νίκη βρε επιτέλους!
08.00: Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/ YNGLING- ΤΕΛΙΚΗ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ - Ιστιοπλοϊα
Παπαδοπούλου - πάμε για το 1ο!
08.00: Αιμίλιος Παναθανασίου FINN- ΤΕΛΙΚΗ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ - Ιστιοπλοϊα
08.00: Πασχαλίδης/Τριγκώνης Tornado (3η και 4η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα
08.00: Βαγγέλης Χειμώνας Lazer (7η και 8η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα
08.00: Ευτυχία Μαντζαράκη Lazer R.(7η και 8η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα
08.00: Κοσματόπουλος/ 470 (9η κι 10η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα
Παπαδόπουλος
08.00: Νίκος Κακλαμανάκης RS:X (7η και 8η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα - Βάστα Νικόλα γίγαντα!
08.00: Τόνια Φράι RS:X (7η και 8η ιστιοδρομία) - Ιστιοπλοϊα
12.00: Βικτωρία Μαυρίδου +75κ (α΄ γκρουπ) - Αρση Βαρών
15.00: Λούης Τσάτουμας Προκριματικά Μήκος - Στίβος - ένα άλμα και καλό σαν την Πηγή
15.10: Αργυρώ Στρατακη Επταθλο, Ακοντισμός - Στίβος
15.45: Γιώργος Γαζής 75κ φάση "16" - Κ. Γκονγκόρα - Πυγμαχία (μαζί σου Γιώργη!)
16.24: Περικλής Ιακωβάκης 400μ. με εμπόδια Ημιτελικός - Στίβος
16.45: Αργυρώ Στρατακη Επταθλο, 800μ - Στίβος
panos75
Επιστρέφωντας μετά από ολιγοήμερες διακοπές λέω να ικανοποιήσω τους πολυπληθείς φαν μου icon_drunk.gif
μ'ένα ακόμη ποστ γεμάτο σκληρή γλώσσα και προσωπικές επιθέσεις:

1)Όταν η επιλογή Ηλιάδη για σημαιοφόρος προκάλεσε αντιδράσεις, την υπερασπίστηκα σταθερά σε αυτό το φόρουμ, και όχι μόνο. Η παρουσία του όμως στους αγώνες εξέθεσε και όσους τον επέλεξαν γι'αυτή την τιμή και όσους τον υπερασπίστηκαν.

Αν όντως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τότε προς τι όλές αυτές οι φανφάρες περί ''του πιο σίγουρου μεταλίου'', τις οποίες αν δεν ξεκινούσε η ομοσπονδία τζούντο, τότε σίγουρα δεν έκανε και τίποτα για να τις μετριάσει;
Αυτά περί διαιτησίας εγώ τ'ακούω βερεσέ. Ο Ηλίαδης θα δικαιούνταν να ομιλεί αν πάλευε και έχανε. Εάν όμως κάποιος άσχετος παρακολουθούσε τον αγώνα, θα πίστευε ότι ο Ολλανδός είναι 22 χρονών και ο Ηλιάδης 35. Τόσο νωθρός και άνευρος ήταν. Και αφού ο Ολλανδός πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήθελε να ευνοήσει τον συμπατριώτη του, πως ο τελευταίος έχασε στον επόμενο γύρο από έναν άσημο Ελβετό; Καλά είναι τα παραμύθια, αρκεί να έχουν δράκο.

Και επιπλέον, ένας Θεός ξέρει πως γλίτωσε η τηλεόραση όταν παρακολούθησα τη ''συνέντευξη'' του από τον Πουρουπουπου και την Αννούλα. Ελπίζω τουλάχιστον οι Κινέζοι να σφουγγάρισαν το στούντιο μετά και να μη γλίστρησε κανείς στα σάλια.
Ποιός δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του η πρώτη του ερώτηση μετά από ένα τέτοιο φιάσκο είναι ''που πιστεύεις ότι σε αδίκησε η διαιτησία''; Πάλι καλά που δεν μας έφεραν και κάναν Βαρούχα του τζούντο να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

2)Ο κύριος Αιμίλιος, που κάθε τέσσερα χρόνια κάνει δωρεάν διακοπές ανά τον κόσμο, κάλα θα έκανε να ακολουθούσε το παράδειγμα του Νίκου Κακλαμανάκη και να ιστιοπλοούσε(ή όπως αλλιώς λέγεται) με τα χέρια κι όχι με το στόμα.

Ήμουνα νιός και γέρασα κι ακόμη θυμάμαι σε κάθε Ολυμπιάδα τον Παπαθανασίου να πηγαίνει στους αγώνες με βαρύγδουπες δηλώσεις(''πάω για μετάλλιο'') και να επιστρέφει τελευταίος, καταϊδρωμένος και κλαψουρίζοντας ότι οι ''κακοί'' κριτές δεν τον αφήνουν να νικήσει.
Έλεος πιά με αυτή τη γραφικότητα! Αλλά βέβαια όσο υπάρχουν τα φιλαράκια μας στον Τύπο να μας κανακεύουν γιατί να αλλάξουμε νοοτροπία; Άσε τα κορόιδα να πληρώνουν τα ταξιδάκια μας.
Βουρ για Λονδίνο πλέον!

3)Συμφωνώ με τον nikefalin ότι ο όρος φωτοβολίδα είναι άστοχος για Τσουμελέκα και Χαλκιά. H πρώτη είχε επιτυχίες ως νεάνιδα και είναι πολύ νέα ακόμη για βαδίστρια για να την κρίνουμε. Η δεύτερη πήρε ασημένιο σε Πανευρωπαϊκό.

4)Όσοι μπορούν ας διαβάσουν την ανάλυση που κάνει το σημερινό ''Καρφί'' για τα χάλια της Ελλάδας αλλά και την περίεργη, αν όχι ύποπτη υπόθεση Γκούση.
Προσωπικά πάντως, και δεν το λέω για να το παίξω ξερόλας ή εξυπνάκιας, μετά το πιάσιμο του Δρυμωνάκου το περίμενα ότι θα πιάνανε πάτο οι κολυμβητές μας.
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Aug 15 2008, 22:58 ) *
1)Όταν η επιλογή Ηλιάδη για σημαιοφόρος προκάλεσε αντιδράσεις, την υπερασπίστηκα σταθερά σε αυτό το φόρουμ, και όχι μόνο. Η παρουσία του όμως στους αγώνες εξέθεσε και όσους τον επέλεξαν γι'αυτή την τιμή και όσους τον υπερασπίστηκαν.

Αν όντως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τότε προς τι όλές αυτές οι φανφάρες περί ''του πιο σίγουρου μεταλίου'', τις οποίες αν δεν ξεκινούσε η ομοσπονδία τζούντο, τότε σίγουρα δεν έκανε και τίποτα για να τις μετριάσει;
Αυτά περί διαιτησίας εγώ τ'ακούω βερεσέ. Ο Ηλίαδης θα δικαιούνταν να ομιλεί αν πάλευε και έχανε. Εάν όμως κάποιος άσχετος παρακολουθούσε τον αγώνα, θα πίστευε ότι ο Ολλανδός είναι 22 χρονών και ο Ηλιάδης 35. Τόσο νωθρός και άνευρος ήταν. Και αφού ο Ολλανδός πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήθελε να ευνοήσει τον συμπατριώτη του, πως ο τελευταίος έχασε στον επόμενο γύρο από έναν άσημο Ελβετό; Καλά είναι τα παραμύθια, αρκεί να έχουν δράκο.

Και επιπλέον, ένας Θεός ξέρει πως γλίτωσε η τηλεόραση όταν παρακολούθησα τη ''συνέντευξη'' του από τον Πουρουπουπου και την Αννούλα. Ελπίζω τουλάχιστον οι Κινέζοι να σφουγγάρισαν το στούντιο μετά και να μη γλίστρησε κανείς στα σάλια.
Ποιός δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του η πρώτη του ερώτηση μετά από ένα τέτοιο φιάσκο είναι ''που πιστεύεις ότι σε αδίκησε η διαιτησία''; Πάλι καλά που δεν μας έφεραν και κάναν Βαρούχα του τζούντο να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

4)Όσοι μπορούν ας διαβάσουν την ανάλυση που κάνει το σημερινό ''Καρφί'' για τα χάλια της Ελλάδας αλλά και την περίεργη, αν όχι ύποπτη υπόθεση Γκούση.
Προσωπικά πάντως, και δεν το λέω για να το παίξω ξερόλας ή εξυπνάκιας, μετά το πιάσιμο του Δρυμωνάκου το περίμενα ότι θα πιάνανε πάτο οι κολυμβητές μας.


Καλώς τον Πάνο , "καυτό" οπώς πάντα tongue.gif

1) Η επιλογή ηλιάδη για τη σημαία έγινε (οπως μας είπαν) όχι για αυτά που περίμεναν αλλά λόγω ενός ιδιότυπου πρωτοκόλλου και δεν είχε σχέση με τις αγωνιστικές του επιδιώξεις ή την κατάσταση του. Στα υπόλοιπα deal. O Πουρουπουπου και ο λοιπός θίασος σκιών που κάποιοι από αυτούς ονομάζονται αθλητικογράφοι δεν έχουν το "γνώθι σ'αυτόν. Σε μια χώρα που η Καλομοίρα γίνεται μουσικό είδωλο ο κάθε Πουρουπουπού είναι ότι δηλώσει γιατί ο κάθε "πρόεδρας" (είτε του ΑΝΤ1 είτε της ΕΡΤ) έχει τους δικούς του λόγους να μένει ικανοποιημένος. Εδώ στην τελετή έναρξης ακούσαμε για Εσκούδος, για το νόμισμα της Ανδόρρας που είναι το Γαλλικό φράγκο, και για ...σκοποβόλους icon_drunk.gif .Ο Ηλιάδης όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί, είχε τα χάλια του όταν ήξερε πως εκείνη την ώρα κάποιοι συγγενείς του,φίλοι του, γνωστοί του κλπ ήταν στη ζώνη του πολέμου. Κι εγώ δεν θα χα καμμία όρεξη για αγώνες .
Η ιδέα σου για τον Βαρούχα είναι έξοχη, και αν μπορούσαν θα τον είχαν πάρει και αυτόν μαζί με Μίχο και τη λοιπή παρέα να αναλύουν τις φάσεις (και να θάβουν όπως κάνουν σε κάθε ευκαιρία το μπάσκετ) σε κάθε σπόρ, αυτοί έιναι ικανοί να βρουν αμφισβητούμενες φάσεις και στη Σκοποβολία (αττική σύνταξη).
4) Για διαφώτισε μας για το Καρφί, τι λέει μέσες άκρες.

Ιστορικά πάντως ανάλογο φαινόμενο με αυτό της κολύμβησης έχει υπάρξει και στον στίβο πριν 12 χρόνια στην Ατλάντα, σε επίπεδο φημών.Ούτως ή άλλως οι πιθανότητες διάκρισης δεν ήταν μεγάλες τότε, αλλά είχαμε δυσανάλογες επιδόσεις στους αγώνες (και δεν εννοώ το μετάλλιο της Νίκης Μπακογιάννη).
rchos
QUOTE
1)Όταν η επιλογή Ηλιάδη για σημαιοφόρος προκάλεσε αντιδράσεις, την υπερασπίστηκα σταθερά σε αυτό το φόρουμ, και όχι μόνο. Η παρουσία του όμως στους αγώνες εξέθεσε και όσους τον επέλεξαν γι'αυτή την τιμή και όσους τον υπερασπίστηκαν.

Αν όντως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τότε προς τι όλές αυτές οι φανφάρες περί ''του πιο σίγουρου μεταλίου'', τις οποίες αν δεν ξεκινούσε η ομοσπονδία τζούντο, τότε σίγουρα δεν έκανε και τίποτα για να τις μετριάσει;
Αυτά περί διαιτησίας εγώ τ'ακούω βερεσέ. Ο Ηλίαδης θα δικαιούνταν να ομιλεί αν πάλευε και έχανε. Εάν όμως κάποιος άσχετος παρακολουθούσε τον αγώνα, θα πίστευε ότι ο Ολλανδός είναι 22 χρονών και ο Ηλιάδης 35. Τόσο νωθρός και άνευρος ήταν. Και αφού ο Ολλανδός πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήθελε να ευνοήσει τον συμπατριώτη του, πως ο τελευταίος έχασε στον επόμενο γύρο από έναν άσημο Ελβετό; Καλά είναι τα παραμύθια, αρκεί να έχουν δράκο.

Και επιπλέον, ένας Θεός ξέρει πως γλίτωσε η τηλεόραση όταν παρακολούθησα τη ''συνέντευξη'' του από τον Πουρουπουπου και την Αννούλα. Ελπίζω τουλάχιστον οι Κινέζοι να σφουγγάρισαν το στούντιο μετά και να μη γλίστρησε κανείς στα σάλια.
Ποιός δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του η πρώτη του ερώτηση μετά από ένα τέτοιο φιάσκο είναι ''που πιστεύεις ότι σε αδίκησε η διαιτησία''; Πάλι καλά που δεν μας έφεραν και κάναν Βαρούχα του τζούντο να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις.


αποψη μου οτι δεν εχει καμια σχεση η πορεια στους αγωνες με την σημαια.που υπεγραψε στμβολαιο δηλαδη παιρνοντας την σημαια οτι θα βγει πρωτος η θα παρει μεταλιο?θεωρω πολυ λανθασμενο αυτο που λες.αν δηλαδη η εθνικη γερμανιας στο μπασκετ αποκλειστει απο τους 8 η επιλογη νοβιτσκι ηταν λανθασμενη?δεν λεω τιποτα αλλο γιατι την επιλογη για την σημαια την εχουμε ηδη συζητησει και ο καθενας εχει την αποψη του αλλα να αλλαξεις αποψη επειδη απετυχε ο αλλος δεν το καταλαβαινω.

QUOTE
2)Ο κύριος Αιμίλιος, που κάθε τέσσερα χρόνια κάνει δωρεάν διακοπές ανά τον κόσμο, κάλα θα έκανε να ακολουθούσε το παράδειγμα του Νίκου Κακλαμανάκη και να ιστιοπλοούσε(ή όπως αλλιώς λέγεται) με τα χέρια κι όχι με το στόμα.

Ήμουνα νιός και γέρασα κι ακόμη θυμάμαι σε κάθε Ολυμπιάδα τον Παπαθανασίου να πηγαίνει στους αγώνες με βαρύγδουπες δηλώσεις(''πάω για μετάλλιο'') και να επιστρέφει τελευταίος, καταϊδρωμένος και κλαψουρίζοντας ότι οι ''κακοί'' κριτές δεν τον αφήνουν να νικήσει.
Έλεος πιά με αυτή τη γραφικότητα! Αλλά βέβαια όσο υπάρχουν τα φιλαράκια μας στον Τύπο να μας κανακεύουν γιατί να αλλάξουμε νοοτροπία; Άσε τα κορόιδα να πληρώνουν τα ταξιδάκια μας.
Βουρ για Λονδίνο πλέον!


ο παπαθανασιου ειναι σαν χαρακτηρας καποιες φορες αντιπαθητικος για τους λογους που λες.παντως η πορεια του στα παγκοσμια και ευρωπαικα πρωταθληματα δικαιολογει απολυτα την παρουσια του στους ολυμπιακους.εχει μεγαλη συλλογη μεταλλιων.αυτο δεν μπορουμε παρα να του αναγνωρισουμε.τα περι διακοπων ειναι υπερβολικα αφου δεν πιστευω ενας αθλητης με μεταλια σε ευρωπαικα και παγκοσμια πρωταθληματα να μην θελει μεταλιο και στους ολυμπιακους.οπως ειπε και ο ομοσπονδιακος προπονητης το οτι μιλαει πολυ του εχει κανει οντως κακο.


QUOTE
3)Συμφωνώ με τον nikefalin ότι ο όρος φωτοβολίδα είναι άστοχος για Τσουμελέκα και Χαλκιά. H πρώτη είχε επιτυχίες ως νεάνιδα και είναι πολύ νέα ακόμη για βαδίστρια για να την κρίνουμε. Η δεύτερη πήρε ασημένιο σε Πανευρωπαϊκό


για την τσουμελεκα να συμφωνησω.αλλα παιδια η αλλη αθλητρια συγνωμη κιολας ειναι ο ορισμος της φωτοβολιδας.εχεις κοψει τον στιβο επειδη δεν σου βγαινουν οι επιδοσεις που πρεπει και γινεσαι δημοσιογραφος για καποια χρονια.μετα αποφασιζεις να ξαναγινεις αθλητης και πανω στον χρονο σπας το ενα ρεκορ μετα το αλλο.στους αγωνες της αθηνας κανεις απιστευτα πραγματα και παιρνεις το χρυσο.το ρεκορ του 2004 δεν το βλεπεις απο κει και περα ουτε με κιαλια.ε συγνωμη αλλα αυτο ειναι ο ορισμος της φωτοβολιδας.ακομη και αν ηρθε ενα αργυρο σε ευρωπαικο λιγο μετα.φετος εφτασε να πιανει μονο το χαμηλο οριο.μιλαμε δηλαδη για αλλο επιπεδο.αν δεν μας αποδειξει το αντιθετο τα επομενα χρονια ειναι ο ορισμος της φωτοβολιδας.

QUOTE
Προσωπικά πάντως, και δεν το λέω για να το παίξω ξερόλας ή εξυπνάκιας, μετά το πιάσιμο του Δρυμωνάκου το περίμενα ότι θα πιάνανε πάτο οι κολυμβητές μας.


και να ησουν ο μονος φιλε μου πανο καλα θα ηταν! wink.gif
μονο ο γιαννιωτης ξεφυγε απο την κατασταση αυτη που ομως εδω και καποια χρονια εχει αλλαξει προπονηση και ουσιαστικα αθλημα.δηλωσε μαλιστα σημερα μετα το μεγαλο πανελληνιο ρεκορ στα 1500 οτι δεν ξανακατεβαινει σε μεγαλους αγωνες πισινας.θα ασχολειται 100% με τον μαραθωνιο.
panos75
Στην επιλογή του Ηλιάδη έπαιξαν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Μπορεί το πρωτόκολλο να αναφέρει ότι προτεραιότητα έχουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, όμως να'στε σίγουροι πως η πιθανότητα μιας νέας επιτυχίας παίζει κι αυτή το ρόλο της.

Εκείνο που ενόχλησε στον Ηλιάδη δεν ήταν η ήττα του. Στο κάτω, κάτω στον αθλητισμό έχουμε δει πολύ χειρότερα. Ενοχλεί όμως η απάθεια και η έλλειψη αγωνιστικότητας. Το 2004 έμπαινε στο τατάμι και έτρωγε σίδερα. Φέτος μου φάνηκε να έχει όλη τη ζωντάνια και το νεύρο ενός μαραμένου φύλλου.

Κι'αν ισχύει αυτό για την οικογένεια του, που μου φαίνεται πολύ περίεργο καθώς έχει παντρευτεί Ελληνίδα, τότε πως λίγες ώρες μετά την ήττα ήταν στα στούντιο της ΝΕΤ και χαριεντιζόταν όλο χαμόγελα με τον Πουρουπουπού και την Αννούλα;
Σίγουρα δεν έδινε την εντύπωση ανθρώπου πικραμένου από την αποτυχία του ή πνιγμένου από την αγωνία για την τύχη της οικογένειας του.

Ο Παπαθανασίου έχει καταντήσει γραφικός πλέον. Όταν φτάνει στο σημείο να του τα χώνει ο Πουρουπουπού τότε καταλαβαίνεις σε τι σημείο έχει φτάσει. Κι'έδω ισχύει αυτό που είπα παραπάνω. Δεν είναι οι αποτυχίες αυτές καθεαυτές που μ'εξοργίζουν αλλά ο τρόπος που έρχονται και που αντιμετωπίζονται από τον εν λόγω κύριε. Αν το βούλωνε πριν από τους αγώνες ή έλεγε έστω ότι ''είναι δύσκολο, θα προσπαθήσω για το καλύτερο'' τότε δε νομίζω να τον κάκιζε κανείς.
Όπως επίσης θα βοηθούσε αν έβγαινε έστω 1 (ολογραφώς μία) φορά μετά και να έλεγε "παιδιά συγγνώμη, εγώ φταίω, τα έκανα θάλασσα", αντί να ωρύεται για συνομωσίες, των κριτών, της ομοσπονδίας, της ΔΟΕ, της Μοσάντ, της CIA, της KGB, του ΜΙ6, και δε συμαζεύεται.

Όσον αφορά το ''Καρφί'' αναφέρει αυτά που πάνω, κάτω συζητάγατε τις προηγούμενες μέρες, συν την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην ομάδα του στίβου η υπόθεση Γκούση και η στάση της ΔΟΕ απέναντι στη Θάνου. Αναφέρει ότι ΄μετά το σκάνδαλο στην άρση βαρών άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες από το ΕΣΚΑΝ για άλλους αθλητές που είχαν βρεθεί ντοπέ, και διέρευσαν κάποια ονόματα. Μεταξύ αυτών και του Γκούση, ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά άρχισε να διαπιστώνει κάποια περίεργα συμβάντα, π.χ. σε ένα μίτινγκ κάποιος είχε πάρει το νερό του και το είχε αντικαταστήσει με άλλο μπουκάλι. Πάντως δε φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχτεί την τιμωρία του αδιαμαρτύρητα.
Επίσης αναφέρει ότι η ΔΟΕ με τη στάση απέναντι στη Θάνου έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ακόμη και αθλητών που επέκριναν την τελευταία στο παρελθόν.
Και όντως, αυτή η δικαιολογία περί προσβολής του ολυμπιακού πνεύματος μου θυμίζει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: σιγά μη στάξει του γαϊδάρου η ουρά!
asxetos
Θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει στη συζήτηση για τη σημαία γιατί έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και την έχασα;
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο πήρε τη σημαία ο Ηλιάδης και όχι κάποιος αθλητής ή αθλήτρια που αποτελεί το πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού (προσωπική επιλογή όπως έχω πει θα ήταν ο Κακλαμανάκης αλλά υπήρχαν και άλλες επιλογές). Θα μπορούσε κάποιος επίσης να μου εξηγήσει αυτά περί πρωτοκόλλου; Τι να σας πω, ότι έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι ο Ηλιάδης θα πάρει τη σημαία και μου έκανε εντύπωση ότι κανένας δεν συζητούσε το θέμα στο διαδίκτυο;

Για τον Παπαθανασίου συμφωνώ και εγώ ότι είναι πολύ καλός αθλητής και αδικεί τον εαυτό του με τις διαμαρτυρίες.

Προσωπικά δεν θεωρώ τη Χαλκιά φωτοβολίδα αλλά πιστεύω ότι δεν έχει προσπαθήσει να εξαντλήσει τις δυνατότητες τις. Αναφέρετε κάποιοι την επιτυχία πέρυσι στο Ευρωπαϊκό και μάλλον ξεχνάτε πως έχασε το χρυσό που για μένα δείχνει ότι δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένη. Μακάρι να καταφέρει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια γιατί σίγουρα έχει τις δυνατότητες.

Για να δούμε τι θα γίνει αύριο με το πλήρωμα της ιστιοπλοϊας. Μακάρι να πάρουν τα κορίτσια το μετάλλιο για να σταματήσουν και κάποιοι γραφικοί που διαβάζω σε κάποια φόρουμ (πρώτοι στους πανυγηρισμούς όταν έχουμε επιτυχίες, πρώτοι και στο θαψιμο όταν έχουμε αποτυχίες).
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Aug 16 2008, 00:42 ) *
Όσον αφορά το ''Καρφί'' αναφέρει αυτά που πάνω, κάτω συζητάγατε τις προηγούμενες μέρες, συν την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην ομάδα του στίβου η υπόθεση Γκούση και η στάση της ΔΟΕ απέναντι στη Θάνου. Αναφέρει ότι ΄μετά το σκάνδαλο στην άρση βαρών άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες από το ΕΣΚΑΝ για άλλους αθλητές που είχαν βρεθεί ντοπέ, και διέρευσαν κάποια ονόματα. Μεταξύ αυτών και του Γκούση, ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά άρχισε να διαπιστώνει κάποια περίεργα συμβάντα, π.χ. σε ένα μίτινγκ κάποιος είχε πάρει το νερό του και το είχε αντικαταστήσει με άλλο μπουκάλι. Πάντως δε φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχτεί την τιμωρία του αδιαμαρτύρητα.
Επίσης αναφέρει ότι η ΔΟΕ με τη στάση απέναντι στη Θάνου έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ακόμη και αθλητών που επέκριναν την τελευταία στο παρελθόν.
Και όντως, αυτή η δικαιολογία περί προσβολής του ολυμπιακού πνεύματος μου θυμίζει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: σιγά μη στάξει του γαϊδάρου η ουρά!

για την περίπτωση Γκούση, ενός δρομέα που στην καλύτερη των περιπτώσεων να έφτανε στον τελικό ή μάλλον στον ημιτελικό είναι όλα περίεργα. Αλλά επειδή θυμάμαι πολύ καλά την περίπτωση Σαμπάνη (και τις αντιδράσεις μέσα στο χρόνο του short range human memory) θυμισέ μου το μετά από 2-3 μήνες. Τότε να δούμε τις αντιδράσεις του , εαν είναι οι ίδιες με τώρα τότε θα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Γιατί κατά τα άλλα, η ιστορία "Μ3 στην Ελλάδα" που χτυπά παντού απαιτεί έναν @#!*&@ εισαγγελέα . Δεν είναι νόσος των πουλερικών για να απειλούνται όλοι οι πληθυσμοί. Κάποιος την έχει φέρει, την έχει διανείμει σε όλους και αυτός ο κάποιος δεν είναι κάποιος "φτωχοδιάβολος" είτε κάποιος περιστασιακός ψιλικατζής εμποράκος , είναι είτε φαρμακοβιομηχανία είτε κάποιος άλλος πολύ μεγάλος (όσο συνωμοσιολογικά και αν ακούγονται αυτά ), αρκετά μεγάλος για να έχει τη γνώση είτε/και την ασυλία του "καλύτερου εργαστηρίου αντιντόπινκ" της Ευρώπης μετά την Κολωνία (δηλ. του ΟΑΚΑ) για 3 χρόνια εως ώτου "ανακαλύψουμε" οτί ενώ ήταν απαγορευμένη ουσία ( από 1/1/2005) δεν είχαμε το λογισμικό για να την εντοπίζουμε.

Η ΔΟΕ με τη στάση της στην περίπτωση Θάνου κρατά ισορροπίες. Εαν δεν υπήρχαν οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο Μπέρμπιγχαμ (κατευθυνόμενες σε μεγάλο βαθμό όσο και τα δικά μας καλά στην κούρσα των 200μ των ΟΑ στην Αθήνα) και όσο δεν υπάρχει ομολογία εγκλήματος αλλά αποφυγή δια της νομικής-νομικίστικης οδού θα κάνει τον καμπόσο. Εαν βέβαια το CAS δικαιώσει τη Θάνου θα χουμε τρελά πανυγήρια και η Θάνου στη χειρότερη περίπτωση θα λύσει το οικονομικό της για 100ετίες. Οι δικαιολογίες περί προσβολής είναι νομικά τρυκ και τίποτε περισσότερο.
panos75
Η περίπτωση Γκούση απλώς διαφέρει σε σχέση με τα άλλα ...θύματα της Μ3.
Τα ονόματα των αρσιβαριστών που πιάστηκαν ακόμη να τα μάθουμε, ο Ρέγας εξαφανίστηκε, ενώ ο Δρυμωνάκος αναγκάστηκε να γίνει ...μετανάστης στην Αμερική για να γλιτώσει το κυνήγι των ΜΜΕ, και όχι μόνο.
Ο Γκούσης αντιθέτως γνωστοποίησε αμέσως και από μόνος του το όνομα του και πήρε σβάρνα τα κανάλια για να παρουσιάσει την υπεράσπιση του.

Τα ίδια καλόπαιδα που αποδοκίμασαν τη Θάνου, μετά από λίγες ώρες επευφημούσαν το υπόδειγμα καθαρού αθλητή ονόματι Ντουέιν Τσέιμπερς. ''Nuff said'' που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, τέτοιο κάζο από σημαιοφόρο έχουμε να πάθουμε από το 1992 με την επιλογή του ανεκδιήγητου Παπακώστα. Ήθελα να ξερα ποιό σαϊνι είχε διαλέξει τότε αυτόν τον παρτάκια για σημαιοφόρο μας. Προφανώς νόμιζε ότι η παρέλαση θα γινόταν στη Μύκονο.
nikefalin
H EOE κάθε αφορά αποφασίζει ανάμεσα στους αθλητές με τις περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες, δηλ. χρυσά μετάλλια. Είχαμε 6 από την προηγούμενη Ολυμπιάδα, εκ των οποίων τα 2 δεν θα πήγαιναν (Μπίμης- Συρανίδης & Ταμπάκος). Από τα υπόλοιπα 4, η Χαλκιά δεν ήταν καν σίγουρη οτί θα πάει μέχρι την τελευταία στιγμή, η Τσουμελέκα δεν θα πήγαινε από νωρίς στο Πεκίνο καθώς αγωνίζεται προς το τέλος των αγώνων, και η Μπεκατώρου "χώρισε" αθλητικά με την Τσουλφά (αν κι εδώ που τα λέμε μια χαρά επιλογή θα ήταν) οπότε δια της ατόπου απαγωγής ο Κυριακού ...ε.....συγνώμμη ... η ΕΟΕ έδωσε τη σημαία στον Ηλιάδη.
Βέβαια θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στον Κακλαμανάκη, είτε σε παίκτες του πόλο (να τιμηθεί έτσι η μακροβιότερη ελληνική συμμετοχή σε ομαδικά σπορ που έδωσε κι ένα μετάλλιο με τις κοπέλες), είτε στους δικούς μας του μπάσκετ, επιλογές καλύτερες υπήρχαν. Απλά μας έφαγε...το...πρωτόκολλο tongue.gif

QUOTE
Η περίπτωση Γκούση απλώς διαφέρει σε σχέση με τα άλλα ...θύματα της Μ3.
Τα ονόματα των αρσιβαριστών που πιάστηκαν ακόμη να τα μάθουμε, ο Ρέγας εξαφανίστηκε, ενώ ο Δρυμωνάκος αναγκάστηκε να γίνει ...μετανάστης στην Αμερική για να γλιτώσει το κυνήγι των ΜΜΕ, και όχι μόνο.
Ο Γκούσης αντιθέτως γνωστοποίησε αμέσως και από μόνος του το όνομα του και πήρε σβάρνα τα κανάλια για να παρουσιάσει την υπεράσπιση του.

Τα ίδια καλόπαιδα που αποδοκίμασαν τη Θάνου, μετά από λίγες ώρες επευφημούσαν το υπόδειγμα καθαρού αθλητή ονόματι Ντουέιν Τσέιμπερς. ''Nuff said'' που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, τέτοιο κάζο από σημαιοφόρο έχουμε να πάθουμε από το 1992 με την επιλογή του ανεκδιήγητου Παπακώστα. Ήθελα να ξερα ποιό σαϊνι είχε διαλέξει τότε αυτόν τον παρτάκια για σημαιοφόρο μας. Προφανώς νόμιζε ότι η παρέλαση θα γινόταν στη Μύκονο.


τους αρσιβαρίστες τους ανακοίνωσαν. Υπήρξε πριν από 1 μήνα κι άλλος ένας εκτός Ολυμπιακής ομάδας (αρσιβαρίστας) που δεν ανακοίνωσαν όνομα. Ο Ρέγας είναι νέο παιδί , καλά έκανε και εξαφανίστηκε, για το Δρυμωνάκο δεν το ήξερα!
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που πιάνονται ντοπαρισμένοι μετά από λίγο καιρό το παραδέχονται , αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για την περίπτωση της Θάνου. Εγινε ότι έγινε και κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και αυτό δεν το "ανέχονται" οι wadas και η ΔΟΕ. όπως και στην περίπτωση της "τιμωρίας" για 2,5 χρόνια. Τυπικά δεν τιμωρήθηκε αλλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα η αθλητική της ιδιότητα, και όλα αυτά γιατί ? Γιατί η ΔΟΕ δεν άντεχε να ριψοκινδυνέψει πιθανή δικαίωση από το CAS των αθλητών.
rchos
QUOTE
Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, τέτοιο κάζο από σημαιοφόρο έχουμε να πάθουμε από το 1992 με την επιλογή του ανεκδιήγητου Παπακώστα. Ήθελα να ξερα ποιό σαϊνι είχε διαλέξει τότε αυτόν τον παρτάκια για σημαιοφόρο μας. Προφανώς νόμιζε ότι η παρέλαση θα γινόταν στη Μύκονο.


την αντιθεση μου για το σκεπτικο σου την ειπα ηδη οποτε δεν την ξαναλεω.
ο παπακωστας αν και εχει υπαρξει πολυ καλος αθλητης εχει υπαρξει πολυ καλυτερος στις δημοσιες σχεσεις.δεν μπορω να δικαιολογησω με αλλο τροπο οτι την ιδια χρονια φωτογραφιζοταν με τον ριμπο ως υπευθυνος δημοσιων σχεσεων νομιζω γνωστης αθλητικης εταιριας ενδυσης που εχει κατακλισει τον ελληνικο αθλητισμο τα τελευταια χρονια και ταυτοχρονα ειχε και υψιλη θεση στον σεγας.διπλοθεσιτης με τα ολα του ο λαμπρος.



για την περιπτωση γκουση δεν ξερω πολλα πραγματα παρα μονο οτι τα 2-3 τελευταια χρονια εχει βελτιωσει παρα πολυ χρονους και οτι πρεπει να εισαι απολυτως στοκος μετα τα οσα εχουν συμβει να παρεις την ουσια αυτη αν εισαι ελληνας αθλητης.
το δευτερο δειγμα δημοσιευτηκε τελικα?γιατι πεμπτη ειχαν πει αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα.
asxetos
QUOTE(nikefalin @ Aug 16 2008, 01:22 ) *
H EOE κάθε αφορά αποφασίζει ανάμεσα στους αθλητές με τις περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες, δηλ. χρυσά μετάλλια. Είχαμε 6 από την προηγούμενη Ολυμπιάδα, εκ των οποίων τα 2 δεν θα πήγαιναν (Μπίμης- Συρανίδης & Ταμπάκος). Από τα υπόλοιπα 4, η Χαλκιά δεν ήταν καν σίγουρη οτί θα πάει μέχρι την τελευταία στιγμή, η Τσουμελέκα δεν θα πήγαινε από νωρίς στο Πεκίνο καθώς αγωνίζεται προς το τέλος των αγώνων, και η Μπεκατώρου "χώρισε" αθλητικά με την Τσουλφά (αν κι εδώ που τα λέμε μια χαρά επιλογή θα ήταν) οπότε δια της ατόπου απαγωγής ο Κυριακού ...ε.....συγνώμμη ... η ΕΟΕ έδωσε τη σημαία στον Ηλιάδη.
Βέβαια θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στον Κακλαμανάκη, είτε σε παίκτες του πόλο (να τιμηθεί έτσι η μακροβιότερη ελληνική συμμετοχή σε ομαδικά σπορ που έδωσε κι ένα μετάλλιο με τις κοπέλες), είτε στους δικούς μας του μπάσκετ, επιλογές καλύτερες υπήρχαν. Απλά μας έφαγε...το...πρωτόκολλο tongue.gif


Η Μπεκατώρου από ότι ξέρω αρνήθηκε γιατί είχε αγώνα την άλλη μέρα το πρωϊ και δεν μπορούσε να πάει στη τελετή έναρξης. Επίσης της προτάθηκε να πάρει τη σημαία στη τελετή λήξης και αρνήθηκε πάλι αφού θεωρεί ότι η σημαία στη τελετή λήξης πρέπει να πάει στον αθλητή που θα έχει τη μεγαλύτερη διάκριση. Επίσης να συμπληρώσω ότι οι αγώνες της ιστιοπλοϊας γίνονται 600 χιλιόμετρα από το Πεκίνο οπότε θα ήταν πρακτικά αδύνατο να βρεθεί στη τελετή έναρξης.

Το πρωτόκολλο όπως το περιγράφεις δεν είναι λάθος, αν τηρείτο βέβαια. Αν θεωρούμε ότι ισχύει η ιεραρχία με βάση τις επιτυχίες (περισσότερα χρυσά, μετά περισσότερα αργυρά και μετά χάλκινα) τότε θα έπρεπε να πάρει τη σημαία ο Κακλαμανάκης αφού όχι μόνο έχει πάρει χρυσό αλλά έχει και δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο. Έτσι επιβραβεύεται και ένας αθλητής ο οποίος έχει μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο με πολλές επιτυχίες. Όπως στις εθνικές μπάσκετ/ ποδοσφαίρου αρχηγός είναι ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές, έτσι και στην επιλογή σημαιοφόρου θα έπρεπε να επιλέγεται κάποιος που έχει κάνει 5 πράγματα στη καριέρα του και όχι ο χτεσινός. Βέβαια ίσως λόγο στη μη επιλογή Κακλαμανάκη έπαιξε το γεγονός ότι είχε πάρει τη σημαία το 2000 και μετά απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες (τότε θεωρούσα ότι έπρεπε να πάρει τη σημαία ο Δήμας αφού είχε 2 χρυσά σε αντίθεση με το Κακλαμανάκη που είχε μόνο 1).

Τελοσπάντων μου έκανε πολύ κακή εντύπωση το θέαμα του εκ μεταγραφής Έλληνα να μπαίνει πρώτος. Να πεις ότι ήταν κανένας υπεραθλητής με μεγάλη καριέρα που τιμά τη χώρα του εδώ και χρόνια διεθνώς (βλέπε Νοβίτσκι, Φέντερερ, Τζινόμπιλι, Γιασικεβίτσιους, Γιάο) ή ότι η επιλογή έγινε για να περάσει κάποιο μύνημα (όπως η επιλογή του Σουδανού που είχε την Αμερικάνικη σημαία) το καταλαβαίνω, αλλά η επιλογή του Ηλιάδη έγινε με καθαρά αρπακολλίστικα κριτήρια (θα μας φέρει σίγουρο μετάλλιο αυτός τους είπαν και το έχαψαν οι άσχετοι λιγούρηδες της ΕΟΕ).
asxetos
QUOTE(rchos @ Aug 16 2008, 01:33 ) *
την αντιθεση μου για το σκεπτικο σου την ειπα ηδη οποτε δεν την ξαναλεω.
ο παπακωστας αν και εχει υπαρξει πολυ καλος αθλητης εχει υπαρξει πολυ καλυτερος στις δημοσιες σχεσεις.δεν μπορω να δικαιολογησω με αλλο τροπο οτι την ιδια χρονια φωτογραφιζοταν με τον ριμπο ως υπευθυνος δημοσιων σχεσεων νομιζω γνωστης αθλητικης εταιριας ενδυσης που εχει κατακλισει τον ελληνικο αθλητισμο τα τελευταια χρονια και ταυτοχρονα ειχε και υψιλη θεση στον σεγας.διπλοθεσιτης με τα ολα του ο λαμπρος.
για την περιπτωση γκουση δεν ξερω πολλα πραγματα παρα μονο οτι τα 2-3 τελευταια χρονια εχει βελτιωσει παρα πολυ χρονους και οτι πρεπει να εισαι απολυτως στοκος μετα τα οσα εχουν συμβει να παρεις την ουσια αυτη αν εισαι ελληνας αθλητης.
το δευτερο δειγμα δημοσιευτηκε τελικα?γιατι πεμπτη ειχαν πει αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα.


Ναι βγήκαν τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος και ήταν θετικά.
rchos
QUOTE
αλλά η επιλογή του Ηλιάδη έγινε με καθαρά αρπακολλίστικα κριτήρια (θα μας φέρει σίγουρο μετάλλιο αυτός τους είπαν και το έχαψαν οι άσχετοι λιγούρηδες της ΕΟΕ).



προσοχη λιγο στις εκφρασεις μας παιδια.
panos75
QUOTE
τους αρσιβαρίστες τους ανακοίνωσαν.


Αν ξέρεις τα ονόματα τους πέστα και σε μένα. Η ΕΟΑΒ τα κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό.

Να αναφέρω επίσης ότι η Θάνου γνώριζε πολύ καλά ότι δεν επρόκειτο εντέλει να πάει στο Πεκίνο αλλά τελικά αποφάσισε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τη ΔΟΕ λόγω της συμπεριφοράς της τελευταίας απέναντι της.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μόλις έπιασε το όριο, που δεν ήταν και καμιά σπουδαία επίδοση, της έγινε έλεγχος ντόπινγκ από τη WADA τρεις φορές μέσα σε μια εβδομάδα.
Αστεία πράγματα. Τέτοια κακία ούτε από γυναικούλες στις γειτονιές της Αθήνας του '50 δεν γίνονταν.
Χώρια η όλη κωλυσιεργία για τα μετάλλια της Τζόουνς.
nikefalin
8.27 Ο Τσάτουμας με την πρώτη! δείχνει και αυτός σε εξαιρετική κατάσταση και btw είναι στη λίστα των 10 καλύτερων όλων των εποχών (9ος) μαζί με τον Σαλαντίνο που είναι 7ος και 8ος ο τρομερός Πεντρόσο

Και ο Περικλής στον τελικό στην καλύτερη του κούρσα φέτος, δείτε και τον Γαζή τώρα!
nikefalin
Βάλτε κανάλι 12 , έχει το Γαζή, στο προηγούμενο παιχνίδι ο Κουβανός έκανε έναν Ουκρανό τόπι!

τις τρώει αγρίως ο δικός μας 4 - 0 ο πρώτος γύρος , 8-1 στον δεύτερο, είναι πιο γρήγορος ο τύπος από το Εκουαδόρ, τελικό 12-1 πάει το πουλέν μου !
panos75
QUOTE
τις τρώει αγρίως ο δικός μας 4 - 0 ο πρώτος γύρος , 8-1 στον δεύτερο, είναι πιο γρήγορος ο τύπος από το Εκουαδόρ, τελικό 12-1 πάει το πουλέν μου !


Με λίγα λόγια μας δείρανε, αλλά τις φάγαμε κιόλας. biggrin.gif
NBAer
Γιουσειν Μπολτ κυριες και κυριοι!!!!!!! 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
Τι εκανε αυτος παλι???????????

9.69 s στα 100 μετρα με παγκοσμιο ρεκορ αλλα 15 μετρα πριν τον τερματισμο ο ανθρωπος εκοψε ταχυτητα και ετρεξε με κατω τα χερια και Χ.Α.Λ.Α.Ρ.Α.

Αν ετρεχε σε φουλ ρυθμους ειναι σχεδον σιγουρο οτι το 9.50 ή καπου εκει τελοσπαντων το εχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.